quote:
deze bijvoorbeeld:
omschrijving Na lang uitproberen is het me eindelijk gelukt de ECHTE Chinese tomatensoep maken.
aantal personen 4
keuken Chinees
techniek Koken
smaak Zoet
soort gerecht Soepen
hoofdingredient N.v.t.
in combinatie met N.v.t.
bereidingstijd 30-60 minuten
ingrediënten 1 liter water
1 pot Struijk kippenbouillon
1 ui fijngesneden
2 kippenbouillonblokjes
1 blikje tomatenpuree
7 eetl suiker
1 eetl (rijst)azijn
1 eetl ketjap
3 eetl appelmoes
2 theel. verse gember of 1/2 theel. gemberpoeder
3 eetl. lichte sojasaus
eventueel een flinke scheut room culinair
1 kleine kipfilet
1 kopje gekookte witte rijst
1 kopje dunne gesneden preiringen
hulpmiddelen Wok of grote hapjespan.
voorbereiding Kook de kipfilet gaar in water waaraan zout is toegevoegd.
Snijd de kipfilet in piepkleine blokjes.
Haal de kipstukjes uit de bouillon en snijd eveneens in kleine stukjes.
bereidingswijze Doe 2 eel. olie in de wok en fruit hierin de gesneden ui met de gember.
Voeg de volgende ingrediënten toe:
1 liter water
1 pot kippenbouillon met kleingesneden
kippenvlees
1 ui fijngesneden
2 kippenbouillonblokjes
1 blikje tomatenpuree
7 eetl suiker
1 eetl (rijst)azijn
1 eetl ketjap
3 eetl appelmoes
2 theel. verse gember of 1/2 theel.
gemberpoeder
3 eetl. lichte sojasaus
Aan de kook brengen en 3/4 uur op een heel zacht vuurtje laten ‘trekken’.
Proeven en eventueel nog wat suiker en/of zout toevoegen.
Vuur hoog draaien en even laten inkoken.
Voeg room, rijst, gekookte kipfilet en preiringen toe en laat nog 5 minuten op een laag vuurtje staan.
Desgewenst wat allesbinder toevoegen.