Ik vind verse groentesoep wel erg lekker, maak het ook altijd zelf en zonder zakje of pakje.
Wel met een zakje voorgesneden grove soepgroentes, voor het gemak en per halve liter water een rundvleesbouillonblokje.
De ballen die ik draai worden voorzien van oa een scheutje ketjap. Er gaat ook een scheut ketjap in de soep zelf, dat is eigenlijk mijn groentesoepgeheim en smaakt zo heerlijk!
Ik heb nog een vegetarisch soepreceptje:
Tomaten Preisoep
Voor 4-6 personen
Ingrediënten:
2 Grote preien; deze in ringen snijden en wassen.
5,7 dl tomatensap
Scheutje ketjap
Theelepel sambal
Flinke snuf natuurzout
Snuf knoflookpoeder
4 verse tomaten ontvellen en in parten snijden.
Zout en peper
Bereiding:
1 De prei in ongeveer 3 dl water, 15 minuten laten koken.
2 De prei in het kookvocht pureren samen met de tomaten.
3Puree terug doen in de pan en er 2,8 dl water bijdoen.
4Tomatensap; ketjap; natuurzout; sambal en de knoflookpoeder toevoegen.
5 De soep zachtjes tot het kookpunt verhitten en op smaak brengen met zout en peper.
6De soep nog 4 minuten laten koken.
edit: de bouillon
[Dit bericht is gewijzigd door melonovy op 27-01-2004 22:56]
Maar erwtensoep blijft in deze tijd van t jaar favoriet bij mij
[Dit bericht is gewijzigd door yup op 27-01-2004 22:33]
Heel gemakkelijk.
Boter in de pan, uitje erbij, bouillonblokje (groente) aardappels en de prei. Water erop en pruttelen maar, denk je dat alles overgaar is? Dan met staafmixer alles soort van pureren.
Serveren met een groot stuk brie in the middle!
Ow peper en zout naar smaak toevoegen...
Ik ben niet zo'n erge soepliefhebber, maar de tomatensoep van mijn nichtje is echt om te smullen Iets met gehakt en Turkse vermicelli en zure room geloof ik. Moet toch het recept eens vragen
Mijn favo soepje is trouwens zelfgemaakte groentesoep, lekker met zo'n grote schenkel en dan heel lang laten trekken
[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 30-01-2004 22:58]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |