Paar dagen geleden gemaakt en het was heerlijk. Waarom? Ik zag die dingen vaak in de winkel liggen en ik had geen “clue” wat er mee moest doen! Ik had wel eens eerder pumpkin-pie, pompoensoep en pumpkin-mash in restaurants gegeten maar nog nooit zelf gemaakt. Dus probeer het zelf ook een keer…………
750 g pompoen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 el olie, 1 l groentebouillon, 2 el sherry, peterselie, peper, zout, 1 dl soja cuisine (natuurvoedingswinkel), amandelschaafsel.
Zo maak je dit gerecht: Schil de pompoen en snij het vruchtvlees klein. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit de ui met de knoflook in de olie glazig. Voeg de pompoen toe en laat dit een paar minuten zachtjes stoven. Schenk er de bouillon en de sherry bij. Voeg wat fijngeknipte peterselie en peper en zout naar smaak toe. Laat de soep in 30 minuten zachtjes gaar koken. Roer er de soja cuisine door, schep de soep in in borden en bestrooi met wat geroosterd amandelschaafsel.