abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_23869878
Heeft iemand hier ervaring(en) mee of recepten van?
ben benieuwd, hoorde van 10 bollen per pan
  vrijdag 10 december 2004 @ 02:09:25 #2
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_23870458
Toevallig nog gegeten gisteren bij de Garlic Queen in Amsterdam
Heb het recept hier liggen
Alleen geen zin om het over te typen , probeer google eens
Ik ben inmiddels overleden
  vrijdag 10 december 2004 @ 02:20:30 #3
103914 Exuimtum
Ook maar een mens
pi_23870594
Yess

Alleen die dag erna :_
pi_23870620
Niet 10 bollen per pan, maar 10 bollen per kop!
  zaterdag 11 december 2004 @ 18:35:06 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23903002
quote:
Op vrijdag 10 december 2004 02:09 schreef Enchanter het volgende:
Alleen geen zin om het over te typen , probeer google eens
Scannen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23903015
nog nooit van gehoord, maar lijkt me lekker.
heeft iemand een lekker recept, pietverdriet misskien?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 11 december 2004 @ 20:19:46 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23905267
Basisboullion
quote:
Op maandag 26 januari 2004 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Boullion
Neem een grote pan,
koop een stel verse mergpijpen (moeten fris ruiken, als ze niet lekker fris ruiken zijn ze niet vers, en ga dan op hoge toon terug en scheld de slager zijn huid vol als de zaak vol staat, dan doet ie het nooit weer)
een mooi stuk soepvlees.
De Mergpijpen in een ovenschaal in de oven tot ze bruin zijn.
Doe de mergpijpen met het vlees, een grote ui, paar tenen knoflook, een schacht prei, laurier, peperkorrels, 1 of 2 foelie blaadjes, GEEN ZOUT, een gewassen peen, peterelie, selderij, wat andere groene kruiden, hoeft niet vers, kruiden kunnen ook droog. in de pan, opvullen met koud water en op een laag vuur tegen de kook houden, maar niet laten koken.
regelmatig afschuimen.
Af en toe water bijvullen, of restjes wijn erin is ook lekker.
en lekker laten trekken.
Hoe lang?
Minstens een paar uur, je hoeft er niet naast te staan, je kan gewoon fokken en tv kijken.
Wat je ook kan doen is de pan een paar dagen laten trekken, en al je afsnijdsels van vlees, groente er in te doen.
Blijven afschuimen.

de grote vaste delen er uit halen, en de vloeistof door een puntzeef halen.
als je wilt kan je er nu soep van maken.
Je kan het ook invriezen, per liter, of in ijsblokjes als basis voor sausen.
Of je laat het afkoelen, dan zet je het in de koelkast en kan je het laatste beetje vet er af scheppen, dan kan je er een eitwit doorheen roeren en je brengt het weer langzaam aan de kook. Het eiwit zal terwijl het door de hitte stolt, de vaste stoffen aan zich binden en je kan dit afschuimen, dan blijf een kraakheldere boullion over, die het erg goed doet als groentesoep.
Geschilde knoflook tenen toevoegen, bolletje of 10, 1 a 2 aardappels en langzaam laten garen.
Staafmixer er in, wrrrrrr, door de aardappel en de knof heb je nu een gebonden soep, die monteer je met room, beetje peterselie, bieslook.
Smullen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23906944
in uiensoep gaat ook makkelijk anderhalf kilo uien in, dus lijkt me niet gek als je die hoeveelheden knoflook erin doet, immers knoflook is ook een uiensoort.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_23929459
klinkt lekker, ga het binnenkort eens proberen! Knoflook in de oven is ook zo lekker, het verbaasde me echt hoe zacht van smaak het wordt als het in zijn eigen schilletje een uur heeft gepoft
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')