abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_23991104
Ik ben al een tijdje aan het denken over een toetje: Chocoladesoep. Ik heb alleen nog niet zoiets van dit is het er ontbreekt nog iets. dus heb ik jullie ideen nodig
Je neemt gesmolten chocolade deze meng je door warme chocolademelk om de smaak van chocola beter te krijgen, Of je mengt gesmolten chocolade met kookroom.
Dan voeg je een scheut rum toe.
Schep het in een diep bord en stop er marshmellows in.
Als laatste nog twee bolletjes vanilleijs.
Lijkt het jullie wat?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_23991256
quote:
Op woensdag 15 december 2004 15:33 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:

Lijkt het jullie wat?
Nee, beetje zonde van de fijne ingredienten.
En imo heet vloeibare chocola gewoon chocolademelk (wat je d'r ook inflkkerd) en geen soep
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_23991300
't Is eerder warme chocoladesaus. Dat is dan wel gesmolten (pure) chocola met koksroom.

Lekker met ijs.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 15 december 2004 @ 15:55:26 #4
40929 Lievelientje
Alterego: evil-line
pi_23991579
Hm..t klinkt wel errug lekker. Wel onwijs zoet..maarja..moet kunnen toch?
| UMTC | *lurkert* |
pi_23991667
Het klinkt eigenlijk meer als een saus dan als een soep
pi_23992365
Het is dan toch gewoon gesmolten chocolade? En soort dame blanche met veel teveel chocola???? Vind het niet bepaald een gerecht...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23992629
Lijkt mij eigenlijk niks . Veel te zoet denk ik..
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
pi_23992721
Op Paleis het Loo was een expositie over koninklijke diners, daar las ik dat begin vorige eeuw regelmatig bouillon met pure chocolade werd geserveerd. Dus zo gek is het niet
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 15 december 2004 @ 17:05:30 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23992939
Chocolade wordt in de keuken ook gebruikt in donkere sausen en stoofvlees, je doet een paar stukjes bittere chocolade door de saus en laat deze smelten, geeft een hele mooie donkere smaak aan de saus/ragout en mensen weten niet dat het chocolade is, je proeft het namelijk niet als zulke.
Je zou een goeie runder boullion kunnen maken, binden met een roux en room erbij en daar chocolade in smelten, klein beetje cayenne erbij voor de "bite". Lijkt me een mooie soep, maar denk niet dat mensen hem in een restaurant snel zullen bestellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23994138
Je moet gewoon een lading chocola verhitten in een pan tot het smelt, er melk bij gooien, het in een beker gieten en er een marshmallow in stoppen, wanneer de marshmallow is volgezogen met chocolaty goodness kan je hem in stukjes snijden en opeten of eventueel besprenkelen met cacao of een beetje honing erop.
  woensdag 15 december 2004 @ 18:08:21 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23994275
quote:
Op woensdag 15 december 2004 16:54 schreef Isabeau het volgende:
Op Paleis het Loo was een expositie over koninklijke diners, daar las ik dat begin vorige eeuw regelmatig bouillon met pure chocolade werd geserveerd. Dus zo gek is het niet
Is die tentoonstelling er nog?
Dan rij ik van de week ff naar het Loo. Heb een boek meneer Antoon Jansen, die is jarenlang kok van de koningin geweest, op, jawel, het Loo
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 december 2004 @ 21:08:06 #12
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23998201
Ik zou in plaats van rum Malibu pakken geeft een lekkere cokossmaak.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24004510
quote:
Op woensdag 15 december 2004 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Chocolade wordt in de keuken ook gebruikt in donkere sausen en stoofvlees, je doet een paar stukjes bittere chocolade door de saus en laat deze smelten, geeft een hele mooie donkere smaak aan de saus/ragout en mensen weten niet dat het chocolade is, je proeft het namelijk niet als zulke.
Je zou een goeie runder boullion kunnen maken, binden met een roux en room erbij en daar chocolade in smelten, klein beetje cayenne erbij voor de "bite". Lijkt me een mooie soep, maar denk niet dat mensen hem in een restaurant snel zullen bestellen.
Daarom wordt het dan ook de koksverassing

Trouwens heb ik bij ehm texmex meer dan eens kipfilet met chocladesaus gegeten, da's echt superlekker, beetje maf, maar erg lekker.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_24004519
Ik vrees dat die tentoonstelling weer weg is, Piet.

En je moet een soep met chocolade erin ook geen chocoladesoep noemen maar 'fantasie van de chef' of zo
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_24102649
quote:
Op woensdag 15 december 2004 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:llionJe zou een goeie runder boullion kunnen maken, binden met een roux en room erbij en daar chocolade in smelten, klein beetje cayenne erbij voor de "bite". Lijkt me een mooie soep, maar denk niet dat mensen hem in een restaurant snel zullen bestellen.
Kijk daar heb ik wat aan. Zat inderdaad ook aan boullion te denken, maar wat moet ik nog door de sope heen doen? Marshmellows? Lijkt me geen succes. Misschien wat amandel schaafsel.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  maandag 20 december 2004 @ 18:33:53 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24105790
Wat dacht je ervan om per kop er een rauw ei (of beter, een eidooier) in te doen, die moet dan wel al kamer temp zijn als je hem er in doet, maar die wordt dan warm door de hete soep, en geeft de soep als hem eet een extra.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24106112
gatverdamme
in bad zitten met een joint, en keihard the doors op
  maandag 20 december 2004 @ 20:04:56 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24107622
Is een rauwe ei dooier lekker dan?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 20 december 2004 @ 20:09:14 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24107694
quote:
Op maandag 20 december 2004 20:04 schreef Martijn_77 het volgende:
Is een rauwe ei dooier lekker dan?
Probeer het eens, als je eidooier kapot maakt, of het ei door de soep roert wordt het een soort zacht gepocheerd ei.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24116423
Ik heb nog nooit gepocheerd ei op, is dat vergelijkbaar met een kort gekookt ei? Dus smeuig eigeel? Want dan vind ik het niet zo...
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  dinsdag 21 december 2004 @ 17:29:59 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24120159
Neem dan amandelschaafsel, of een klont zure room of creme fraice in de soep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')