het was geen heldere groentesoep ofzo, meer een romige soep (oranjekleurig).
Iemand ervaring, tips, recepten?
Benodigheden:
Bereidingswijze:
Smelt de boter in een pan en laat daarin de ui en paprika gedurende 5 min zachtjes bakken. Spatel vervolgens de bloem erdoor en voeg al roerende scheutje voor schuutje de melk en het water toe.
Blijf roeren totdat er een mooi gebonde massa ontstaat. Giet de soep boven een andere pan door de zeef zodat de vaste deeltjes achter blijfen. Breng de soep opnieuw aan de kook. Splits het ei en gebruik alleen de dooier door deze in een kommetje los te kloppen met de koffiemelk. Voeg dit al roerend door de soep en breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over twee borden en garneer het geheel af met blokjes tomaat. Je kunt de soep eventueel verrijken met Hollandse garnalen of witvis.
Wow. Dat is inderdaad lang geleden!quote:Op vrijdag 28 januari 2005 12:57 schreef BoomBoom het volgende:
Weet je misschien nog hoe de rest van het menu eruit zag (ja, tis al lang geleden)? Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de combinaties waarin deze soep voorkomt.
3 Kleuren is wel apart maar wel erg leuk gevonden. Als je het recept hebt......quote:Op vrijdag 28 januari 2005 13:33 schreef --Christiaan-- het volgende:
Wij hebben laatst 3 kleuren paprikasoep gehadin van die kleine cappucinokopjes. Ik zal het recept zoeken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |