abonnement Unibet Coolblue
pi_205764587
Zonder al teveel in de diepte te gaan, zie ik mezelf niet meer oud worden in Nederland. Geboren en getogen hier, op dit moment 35 jaar maar ik ben op een moment aangekomen dat ik binnen 3 jaar de stap wil gaan zetten om de spullen te pakken en te verkassen. Ik heb een buitenlandse vriendin die hier momenteel bijna 3 jaar woont. Zij is bezig met haar naturalisatie en zodra ze haar NL paspoort heeft, maakt dat de verhuizing naar een ander EU land natuurlijk veel makkelijker.

Maar waarheen. Dat is de grote vraag. Ik heb een woonhuis in Nederland die inmiddels flink veel winst opgeleverd heeft. Op dit moment dan. Het is natuurlijk even hoe dat over 2 ~ 3 jaar is, maar ik ga er stiekem vanuit dat de prijzen niet zakken. Hoe dan ook, dat is koffiedik kijken. Ik verwacht wanneer de tijd daar is, dat ik met ca. 100.000 euro in het land aankom. Dat moet voldoende zijn om twee jaar iets te huren, te leven en intussen naar werk te zoeken: want ik heb op dit moment geen remote baan die ik overal kan doen. Dat is overigens wel een optie om te gaan doen, ik ben immers werkzaam in de IT.

Reizen op de motor is mijn lust en leven, en heb inmiddels al aardig wat van de wereld mogen ontdekken op twee wielen. Ik besef me dan ook dat ik niet zomaar een land kan uitkiezen door blindelings m'n vingertop op de kaart te zetten. Natuurlijk moet je zo'n land meerdere malen bezocht hebben op diverse momenten. Maar je kunt natuurlijk wel een selectie maken aan de hand van wat eisen:

-Stipt op 1: De zorg moet goed zijn. Ik ben geboren met een aandoening waar ik maandelijks medicijnen á 5000 euro nodig heb. Verder totaal nergens last van, maar ik moet deze medicijnen wel krijgen. Dat moet dus vergoed worden, net zoals in Nederland

-Niet te ver van Nederland in verband met mijn ouders. Ik wil het liefst in de EU blijven

-Salaris versus leefkosten. Natuurlijk wil je die zo balans zo goed mogelijk, maar is nergens perfect. Daarom: ik geef niet om veel geld verdienen en een dikke spaarrekening te hebben. Het mag dus best een land zijn waar de lonen lager liggen, maar als je prima kunt leven met minimale dingen, vind ik het prima. Ik ben geen luxepaard

-Ik word depressief van lange, natte, sombere winters. Zoals gezegd houd ik van motorrijden, dus het liefst doe ik dat het hele jaar door (zoals ik in Nederland doe, maar lekker is anders). Maar seizoenen vind ik ook fijn. Iets om naar uit te kijken. Het gevoel dat niet het hele jaar hetzelfde is, zodat het jaar weer om is voor je het weet

-Ik ben een levensgenieter en geen werkpaard. Ik werk om te leven, niet andersom. Een samenleving waar men zich niet zo druk maakt past dus het best bij mij

-Ruimte & immigratiebeleid. Één van de redenen dat ik weg wil hier, is omdat het in mijn ogen vol is. Te vol voor mijn persoonlijkheid in elk geval. Ik heb door de jaren heen de mensen veranderen, zoals korte lontjes etc, wat denk ik hierdoor komt. Daarnaast, en ik wil benadrukken dat ik zéker geen racist ben (ik heb een buitenlandse vriendin), het immigratiebeleid. Ik zie onze cultuur door een specifieke groep verziekt worden

-Natuur. De rust. Jezelf onderdompelen in de natuur zonder iemand tegen te komen. Dol op. Wat kan ik nog meer zeggen?
-Ik haat regen. Dus UK/Schotland/Ierland/Noorse kust valt voor mij af

Waar ik zelf aan gedacht heb? Sowieso valt wonen op een eiland voor mij al af door mijn reislust. Als het even kan, wil ik redelijk centraal zitten om andere landen te bezoeken.

-Noorwegen/Zweden: prima werkcultuur volgens mij, ruimte, natuur, nette salarissen (ik ga er in dit voorbeeld even vanuit dat ik lokaal een baan moet vinden en geen remote job heb) en goede werk/privé balans. Maar: vaak lange, sombere winters. Als motorrijder is dat best "meh". Sneeuwscooteren kan wel een aardig alternatief zijn ;) Ik ben bang dat de winters mij niet blij gaan maken. Daarnaast is bijvoorbeeld Noorwegen dermate duur, dat je met je spaargeld dat je mee neemt daar ook sneller doorheen bent. Verder is Noorwegen geen EU-land dus moet je volgens mij binnen 3 maanden een baan hebben anders is het adios

-Finland: taal te moeilijk & Rusland naast de deur pas ik voor

-Denemarken: volgens mij prima te wonen, maar het landschap voor mij als motorrijder is mij te saai

-Zwitserland: ook zeker een optie. Maar Duits is niet mijn ding. Maar wie weet?

Tja, wat dan? Ik heb zitten kijken naar bijvoorbeeld Portugal. Veel zitten lezen op diverse platforms zoals Reddit. Het leven schijnt daar geweldig te zijn, met een hele grote kanttekening: mits je niet van een Portugees salaris moet rondkomen. Om hier fijn te leven, moet je dus een remote job bij een niet-Portugese werkgever hebben. Ik ben best bereid hier in te duiken.

Kroatïe ook prima te doen, maar zelfde euvel: het leven kost er voor ons als NL-er niet veel, maar als je afhankelijk bent van een Kroatisch loon, forget it. Bosnïë, mijn favoriete bestemming op de motor trekt mij ook enorm, maar daar is de economie nog veel erger. Heel Bosnië loopt leeg omdat men het ergens anders probeert. Er zijn geen banen.

Ik ben heel benieuwd naar jullie tips en bedankt dat jullie in mijn brainstormproject duiken! ;)
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 16:37:04 #2
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_205764620
Man die hekel heeft aan gelukzoekers zoekt ander land om z’n geluk te zoeken.
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 16:39:26 #3
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_205764664
Maar even ontopic. Je stelt redelijk wat eisen, maar vooral die 5k aan medicijnen die vergoed moeten worden lijken me een lastige. Zou je niet eerst beter gaan inventariseren welke landen dit doen en dan gaan kijken welke van die landen het beste past?
pi_205764668
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:37 schreef Zwansen het volgende:
Man die hekel heeft aan gelukzoekers zoekt ander land om z’n geluk te zoeken.
Dank voor deze zure reactie die de gemiddelde Nederlander perfect weergeeft. Hierom dus. Amen.
pi_205764674
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:39 schreef Zwansen het volgende:
Maar even ontopic. Je stelt redelijk wat eisen, maar vooral die 5k aan medicijnen die vergoed moeten worden lijken me een lastige. Zou je niet eerst beter gaan inventariseren welke landen dit doen en dan gaan kijken welke van die landen het beste past?
Dat is inderdaad heel wijs. Maar hoe kom ik daar in vredesnaam achter?
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 16:43:12 #6
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_205764699
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:40 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dat is inderdaad heel wijs. Maar hoe kom ik daar in vredesnaam achter?
Goeie vraag. Via de ambassade? Anders via de betreffende ministeries van volksgezondheid of plaatselijke verzekeraars of iets dergelijks, maar dat lijkt me nog niet zo eenvoudig.
pi_205764710
Belgie een idee? Niet ver van je ouders. Als je in het grensgebied woont kun je ook in Nederland blijven werken als je wil. Ziektekostenverzekering kost hier maar een fractie van Nederland. Huizen zijn nog betaalbaar. Belgische friet!!!
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 16:44:27 #8
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_205764713
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:34 schreef Bessensap het volgende:
-Stipt op 1: De zorg moet goed zijn. Ik ben geboren met een aandoening waar ik maandelijks medicijnen á 5000 euro nodig heb. Verder totaal nergens last van, maar ik moet deze medicijnen wel krijgen. Dat moet dus vergoed worden, net zoals in Nederland

Ik moet zeggen dat dit wel vrij wrang over komt. Nederland is 1 van de weinige landen ter wereld waar de maatschappij bereid was om voor het grootste deel van de kosten van jouw aandoening op te hoesten... 5000 euro per maand is... 60.000 euro per jaar. Dat betekent dat jij (er vanuitgaande dat je geen baantje hebt van 120.000 euro per jaar inkomsten waarmee je voldoende belasting ophost om dat terug te betalen) een nemer bent en niet een bijdrager.

En nou verwacht je dat een ander land maar even ook voor die kosten gaat opdraaien op dag 1 van aankomst?

En dan heb je ook nog eens als eis dat je alleen maar zin hebt om een luxepaardje uit te hangen?

Nja... veel succes er mee, he.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_205764785
Je bent het land helemaal zat, maar maakt nog wel even gebruik van de regeling dat als iemand 3 jaar jouw vriendin is, zij een verblijfsvergunning krijgt voor heel de EU.

Als je het echt zo zat was, had je allang je spullen gepakt, nu ben je gewoon net als die gelukszoekers die even makkelijk een verblijfsvergunning in de EU willen hebben.

Dit was alleen nog maar de eerste alinea, voor de rest zou je je ook moeten doodschamen. Maar alsjeblieft. Vertrek gewoon uit dit land. Gezien je post kan iedereen jou en je importvriendin wel missen hier :') Werken ligt je niet zo :') Je importeert zelf een vriendin, maar anderen mogen hier niet komen :') Jouw medicatie a 5000 euro die je hier netjes vergoed krijgt moeten worden betaald :')

Maar succes in Scandinavie man, weet wel dat het leven daar een keer zo duur is :D Maar alsjeblieft, ga gewoon weg uit dit land.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 27-08-2022 16:51:10 ]
pi_205764829
Oh en ook succes met je medicijnen a 5000 euro per maand in Portugal, Kroatië ed. ga je daar vast vergoed krijgen ja _O-

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 27-08-2022 16:55:38 ]
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 17:03:37 #11
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_205764931
Balkan en voor een westers IT-bedrijf werken. Ze hebben seizoenen, maar een warmere standaard dan noordelijkere opties. Er is ruimte, mooie natuur en een relatief relaxte levensvisie en op de juiste plekken zijn er ook zat mensen die moslims stom vinden (dan zou ik Bosnië niet doen, eerder Servië). Qua medicatie moet je even kijken of dat lukt (eventueel om het zelf te betalen).
pi_205764933
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:37 schreef Zwansen het volgende:
Man die hekel heeft aan gelukzoekers zoekt ander land om z’n geluk te zoeken.
Met vriendin die hierheen komt en eerst nog wel ff dr nl paspoort moet krijgen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_205764950
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:03 schreef marsan het volgende:

[..]
Met vriendin die hierheen komt en eerst nog wel ff dr nl paspoort moet krijgen.
Hoop ook echt dat dit een troll is. Of zullen mensen echt. Bekrompen bij

Nja ken er wel 1 op dit forum. @ToT Maar hoopte toch dat dat de enige was
pi_205764955
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:34 schreef Bessensap het volgende:
-Stipt op 1: De zorg moet goed zijn. Ik ben geboren met een aandoening waar ik maandelijks medicijnen á 5000 euro nodig heb. Verder totaal nergens last van, maar ik moet deze medicijnen wel krijgen. Dat moet dus vergoed worden, net zoals in Nederland
Gast, wat is dit dan. Jaarlijks gratis 60k verlangen van het land waar je woont. Je mag in je handjes knijpen dat dit hier voor jou betaald wordt. Niet iedereen krijgt zomaar een dubbel modaal jaarinkomen vergoed.

Je hebt dus in je hele leven al 2,1 miljoen netto vergoed gekregen van de staat en dan ga je ineens bepalen dat dit land niet deugt en dat je liever ergens anders woont :')

Maar wat is dat voor bijzonder medicijn dat dik 150 euro per dag kost?
pindazakje
pi_205764959
Het is redelijk simpel. Ik heb al in 4 EU landen gewoond.
  Manager PR/Moderator zaterdag 27 augustus 2022 @ 17:18:43 #16
269689 crew  Viv
pi_205765124
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:06 schreef laforest het volgende:
Het is redelijk simpel. Ik heb al in 4 EU landen gewoond.
Ja, emigreren binnen de EU is het punt niet. Maar TS wil zijn medicijnen à 5000 euro per maand vergoed zien. :X
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 17:40:55 #17
433994 jigggy
moegenblatvlekker
pi_205765549
Vlaanderen
pi_205765558
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:03 schreef PiyeReloaded het volgende:
Balkan en voor een westers IT-bedrijf werken. Ze hebben seizoenen, maar een warmere standaard dan noordelijkere opties. Er is ruimte, mooie natuur en een relatief relaxte levensvisie en op de juiste plekken zijn er ook zat mensen die moslims stom vinden (dan zou ik Bosnië niet doen, eerder Servië). Qua medicatie moet je even kijken of dat lukt (eventueel om het zelf te betalen).
Thanks. Goed te zien dat er nog Nederlanders zijn die een ander nog wel het licht in de ogen gunnen. Aannames doen en afgunst lijken de eerste keuze te zijn. De reacties op dit topic zijn weer een prima bevestiging van de reden van dit topic ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door Bessensap op 27-08-2022 17:52:19 ]
pi_205765573
Je eisen op het gebied van taal, natuur/klimaat, lonen en zorg en dan ook nog binnen de EU maken het nogal lastig. Blijft weinig over zo.
pi_205765595
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:42 schreef lily het volgende:
Je eisen op het gebied van taal, natuur/klimaat lonen en zorg en dan ook nog binnen de EU maken het nogal lastig. Blijft weinig over zo.
Des te makkelijker is de keuze.
pi_205765604
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:45 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Des te makkelijker is de keuze.
Wellicht als je op afstand kan werken wel. Maar anders zou ik het ook zo snel niet weten.

Misschien lekker dichtbij huis, de Ardennen ofzo?
pi_205765613
Ben geen racist maar - topic _O_
pi_205765639
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:06 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Gast, wat is dit dan. Jaarlijks gratis 60k verlangen van het land waar je woont. Je mag in je handjes knijpen dat dit hier voor jou betaald wordt. Niet iedereen krijgt zomaar een dubbel modaal jaarinkomen vergoed.

Je hebt dus in je hele leven al 2,1 miljoen netto vergoed gekregen van de staat en dan ga je ineens bepalen dat dit land niet deugt en dat je liever ergens anders woont :')

Maar wat is dat voor bijzonder medicijn dat dik 150 euro per dag kost?
Verlangen zou ik het niet willen noemen. Liever had ik gezond geweest. En het is inderdaad fijn dat dit vergoed wordt, maar dat wilt niet zeggen dat dat alles goed maakt en dat ik niet liever ergens anders woon. Dat heeft verder verrekte weinig met elkaar te maken.

En kom op, daar zijn verzekeringen toch voor? We betalen genoeg premie, dacht ik zo.
pi_205765650
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:46 schreef PotjeSambal het volgende:
Ben geen racist maar - topic _O_
Er is in mijn ogen nogal een verschil tussen gelukszoekers die pertinent weigeren te integreren, de criminaliteitscijfers explosief hoog houden, handjes blijven ophouden, vooral in hun eigen bubbel blijven en mijn buitenlandse vriendin die binnen een jaar al haar integratie-examens behaald heeft, Nederlands spreekt en fulltime werkt als filiaalmanager in de retail.
pi_205765688
-edit-
pi_205765731
Als je niet eens waar je naar toe wil, dan zou ik hier maar gewoon blijven. Emigreren heeft een belangrijk aspect: dat je helemaal weg bent van het land waar je naar toe gaat.
Je gaat nu uit van een negatief gevoel: je wilt weg uit Nederland, daar ga je al mis, want er staat niets positiefs tegenover. Je weet niet eens waar je naar toe wil! En dat vraag je ons? Het is geen pizza die je maar even bestelt.

Ieder land heeft zijn voor- en nadelen. Als je nu al moppert, is de kans groot dat je ook gaat mopperen in dat andere land. Want je klinkt niet echt positief. Daarbij heb je een heel wensenlijstje, je bent nogal veeleisend. Als je in een andere land komt, moet je de taal leren, heb je andere mensen, andere gewoonten en is er verschil in geleverde producten. Om goed te kunnen aarden, moet er ook een stuk uit je hart komen en dat lees ik hier niet.

Daarnaast, ik vraag me af welke ziektekostenverzekering, in welk land dan ook, op je zit te wachten met de wetenschap dat je 5.000 euro per maand gaat kosten.
pi_205765751
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:50 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Er is in mijn ogen nogal een verschil tussen gelukszoekers die pertinent weigeren te integreren, de criminaliteitscijfers explosief hoog houden, handjes blijven ophouden, vooral in hun eigen bubbel blijven en mijn buitenlandse vriendin die binnen een jaar al haar integratie-examens behaald heeft, Nederlands spreekt en fulltime werkt als filiaalmanager in de retail.
Ik heb een buitenlandse vriendin dus ben niet racistisch - topic _O_

Veel plezier met je emigratie. Je kan me niet snel genoeg vertrekken :D
pi_205765759
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:04 schreef PotjeSambal het volgende:

[..]
Ik heb een buitenlandse vriendin dus ben niet racistisch - topic _O_

Veel plezier met je emigratie. Je kan me niet snel genoeg vertrekken :D
Tobber :D
pi_205765767
https://www.zorgwijzer.nl/faq/emigreren-en-zorgverzekering

Bij je zorgverzekeraar in Nederland vraag je S1/E106 formulier aan. Dit is een verklaring van recht op medische zorg.
Met dit formulier kun je bij je ziektekostenverzekeraar of het ziekenfonds in je woonland verklaren dat je een Nederlandse zorgverzekering hebt. Dit geeft recht op medische zorg in je woonland.
De zorg waar je recht op hebt in het buitenland, wordt bepaald op basis van verdagen (EU/EER- en verdragslanden) of op basis van het maximumtarief dat door uw verzekeraar in Nederland is vastgesteld.
pi_205765771
Kortom: afhankelijk van waar je heen gaat én welke verzekering je hebt.
pi_205765775
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:02 schreef -Sigaartje het volgende:
Als je niet eens waar je naar toe wil, dan zou ik hier maar gewoon blijven. Emigreren heeft een belangrijk aspect: dat je helemaal weg bent van het land waar je naar toe gaat.
Je gaat nu uit van een negatief gevoel: je wilt weg uit Nederland, daar ga je al mis, want er staat niets positiefs tegenover. Je weet niet eens waar je naar toe wil! En dat vraag je ons? Het is geen pizza die je maar even bestelt.

Ieder land heeft zijn voor- en nadelen. Als je nu al moppert, is de kans groot dat je ook gaat mopperen in dat andere land. Want je klinkt niet echt positief. Daarbij heb je een heel wensenlijstje, je bent nogal veeleisend. Als je in een andere land komt, moet je de taal leren, heb je andere mensen, andere gewoonten en is er verschil in geleverde producten. Om goed te kunnen aarden, moet er ook een stuk uit je hart komen en dat lees ik hier niet.

Daarnaast, ik vraag me af welke ziektekostenverzekering, in welk land dan ook, op je zit te wachten met de wetenschap dat je 5.000 euro per maand gaat kosten.
Dank voor je bijdrage. Het komt helemaal goed. Maar ik ben er wel achter dat dit niet de plek is om erover te brainstormen ;)

En qua verzekering: verzekeringen heb in elk geval hier een acceptatieplicht. Dat heb ik ook niet verzonnen. Dat zal wellicht in Noorwegen/Zweden ook zo zijn. We gaan het zien! Goed weekend lieve mensen.
pi_205765791
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:05 schreef PotjeSambal het volgende:
https://www.zorgwijzer.nl/faq/emigreren-en-zorgverzekering

Bij je zorgverzekeraar in Nederland vraag je S1/E106 formulier aan. Dit is een verklaring van recht op medische zorg.
Met dit formulier kun je bij je ziektekostenverzekeraar of het ziekenfonds in je woonland verklaren dat je een Nederlandse zorgverzekering hebt. Dit geeft recht op medische zorg in je woonland.
De zorg waar je recht op hebt in het buitenland, wordt bepaald op basis van verdagen (EU/EER- en verdragslanden) of op basis van het maximumtarief dat door uw verzekeraar in Nederland is vastgesteld.
Dat is alleen van toepassing als je in Nederland blijft werken.
pi_205765792
Je moet natuurlijk wel je eigen inkomen hebben in een ander land. Die verzekering kan je vergeten en een uitkering kan je niet meenemen.
pi_205765807
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:08 schreef christmastsunami het volgende:
Je moet natuurlijk wel je eigen inkomen hebben in een ander land. Die verzekering kan je vergeten en een uitkering kan je niet meenemen.
Anders lees je even mijn openingspost. Ik neem ca. 100.000 euro mee. Uitkering heb ik niet. Ik werk. Altijd gedaan en gespaard. Verzekering vergeten zeg je. Heb jij dat al helemaal uitgezocht? Ga anders even verder met aardbeien plukken joh.
pi_205765809
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:07 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dank voor je bijdrage. Het komt helemaal goed. Maar ik ben er wel achter dat dit niet de plek is om erover te brainstormen ;)

En qua verzekering: verzekeringen heb in elk geval hier een acceptatieplicht. Dat heb ik ook niet verzonnen. Dat zal wellicht in Noorwegen/Zweden ook zo zijn. We gaan het zien! Goed weekend lieve mensen.
Je kan niet verwachten als jij je zo uit dat mensen daar niks van vinden. Er is best veel constructief advies gegeven. Vind je het niet raar als mensen je hypocriet vinden want zo komt het een beetje over. Jij ziet het niet zo duidelijk, maar anderen dus blijkbaar wel.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_205765825
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:04 schreef PotjeSambal het volgende:

[..]
Ik heb een buitenlandse vriendin dus ben niet racistisch - topic _O_

Veel plezier met je emigratie. Je kan me niet snel genoeg vertrekken :D
Jammer genoeg gaat TS helemaal nergens heen. Die blijft gewoon hier.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_205765838
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:09 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Anders lees je even mijn openingspost. Ik neem ca. 100.00 euro mee. Uitkering heb ik niet. Ik werk. Altijd gedaan en gespaard. Verzekering vergeten zeg je. Heb jij dat al helemaal uitgezocht? Ga anders even verder met aardbeien plukken joh.
Ik pluk geen aardbeien, maar bedankt. En 100 witgeld euro is natuurlijk niet genoeg.
pi_205765842
Zure reacties

Ga lekker naar een warm land sap!

Hongarije ofzo.


Succes gewenst en laat jezelf niet in een kartonnen pakje gieten.
pi_205765849
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:10 schreef Hallojo het volgende:

[..]
Jammer genoeg gaat TS helemaal nergens heen. Die blijft gewoon hier.
Dat 90% van de Nederlanders dromen van emigreren maar nooit het lef hebben om uit de bubbel te komen, wil niet zeggen dat ik ook zo ben. Is één van de redenen dat ik hier wegga. Heb eerder een aantal jaar elders gewoond voor werk, dus wordt niet de eerste keer. Maar zoals ik al zei: mensen houden van aannames ;)

Succes hier in Nederland mensen. Gaat helemaal de goede kant op hier. Om Rutte maar even te citeren: "Wat leven we toch in een gaaf land!".
pi_205765854
Een baan vinden bij een Nederlandse ambassade. Dan mag je je huidige zorgverzekering houden.

Je bent werkzaam in de IT. Dat is een pro.
pi_205765860
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:11 schreef Knikkergeitje het volgende:
Zure reacties

Ga lekker naar een warm land sap!

Hongarije ofzo.

Succes gewenst en laat jezelf niet in een kartonnen pakje gieten.
Thanks, gewaardeerd! Komt goed ouwe geit _O_
pi_205765879
Er zal vast wel een naïef land zijn, dat die 60k klakkeloos vergoed en zo’n netto negatief binnen laat. Het blijft immer de EU.
.
  Manager PR/Moderator zaterdag 27 augustus 2022 @ 18:15:52 #43
269689 crew  Viv
pi_205765881
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:08 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dat is alleen van toepassing als je in Nederland blijft werken.
Klopt. Er is wel een zorgverzekering voor mensen die tussen wal en schip vallen (geen recht meer in Nederland, maar ook (nog) geen recht in een ander land): https://www.oomverzekerin(...)tenland-verzekering/
pi_205765910
Ik vind het ook niet raar als iemand wil emigreren. Hoezo?
Hij zoekt een rustige plek, met veel natuur en weinig gedoe. Hij heeft geld en gaat werken.

Wat is daar nu mis mee? Hij is niet bepaald de enige :D

En dat hij een aandoening heeft waarbij de medicijnen peperduur zijn kan hij ook vrij weinig aan doen.
pi_205765920
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:40 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dank voor deze zure reactie die de gemiddelde Nederlander perfect weergeeft. Hierom dus. Amen.
De gemiddelde Nederlander betaalt die 5000,- aan medicijnen voor jou toch?
Dit, dus.
pi_205765954
Andere landen willen opzadelen met extreem hoge medische kosten.
Dit moet een trol zijn. :')
- Souverän ist nicht, wer viel hat, sondern wenig braucht -
pi_205765959
Veel mensen zien dat het niet de goede kant op gaat maar de voordelen wegen nog steeds zwaarder dan de nadelen.
pi_205765979
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:12 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dat 90% van de Nederlanders dromen van emigreren maar nooit het lef hebben om uit de bubbel te komen, wil niet zeggen dat ik ook zo ben. Is één van de redenen dat ik hier wegga. Heb eerder een aantal jaar elders gewoond voor werk, dus wordt niet de eerste keer. Maar zoals ik al zei: mensen houden van aannames ;)

Succes hier in Nederland mensen. Gaat helemaal de goede kant op hier. Om Rutte maar even te citeren: "Wat leven we toch in een gaaf land!".
Zeker in Ierland.
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 18:43:37 #49
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_205766082
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:40 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dank voor deze zure reactie die de gemiddelde Nederlander perfect weergeeft. Hierom dus. Amen.
Post alleen maar negatieve shit, maar de anderen zijn zuur hoor!

:')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_205766141
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:27 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Zeker in Ierland.
Ah homoseksualiteit is de ziekte die 5k/maand kost? Fijn dat dit boven water is.
pi_205766161
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:43 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]
Post alleen maar negatieve shit, maar de anderen zijn zuur hoor!

:')
5000 euro in de maand even bij een nieuwe verzekering in het buitenland kunnen declareren???
zomaar, moet kunnen.
:z
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 19:00:00 #52
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_205766231
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:49 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Verlangen zou ik het niet willen noemen. Liever had ik gezond geweest. En het is inderdaad fijn dat dit vergoed wordt, maar dat wilt niet zeggen dat dat alles goed maakt en dat ik niet liever ergens anders woon. Dat heeft verder verrekte weinig met elkaar te maken.
In een ideale wereld misschien maar in deze wereld is het een begrenzende factor mbt je vrijheid en hoe makkelijk je dus een plek gaat kunnen vinden in een ander land. Immers... lang niet elke samenleving op deze planeet is bereid om jouw kosten te dragen.

quote:
En kom op, daar zijn verzekeringen toch voor? We betalen genoeg premie, dacht ik zo.
We... ja.. we... dus omdat anderen betalen werkt dat goed. Dat is het hele punt. En als je dus gaat verplaatsen naar een nieuwe situtatie dan hebben andere verzekeraars (wellicht in andere landen) dus de vrijheid om die simpele rekensom te maken. En de vrijheid om nee te zeggen. En ik kan je nu al vertellen dat het antwoord nee gaat zijn. Geen enkel bedrijf of land zal jou als "klant" verwelkomen als ze weten dat de kosten meteen 60k per jaar zijn.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_205766374
Meneer wil natuurlijk al het goede van Nederland meenemen, en al het slechte achterlaten.

Ja, zo kan ik het ook.
pi_205766636
Ik denk dat je qua natuur en sociale voorzieningen in landen als Zweden of Frankrijk terecht komt.
In de rest van de EU moet je maar afwachten of ze zo staan te springen om je met 60.000 euro per jaar te subsidieren.

Verder snap ik je wensen voor emigratie heel goed, ik heb een vergelijkbaar lijstje met punten en ben het intussen ook steeds meer en meer serieus aan het overwegen. Ik zou zelf proberen te gaan voor Noorwegen, Denemarken of Zweden.
Alleen die taal he.. En Denemarken en Noorwegen zijn vrij strict met hun immigratiebeleid.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
pi_205766680
Scandinavië viel al af volgens de OP wegens het klimaat en inderdaad het strikte migratiebeleid.

Frankrijk heeft hij niet genoemd als eventuele optie…
pi_205767010
Geen enkele land gaat zomeer een migrant voor 60.000 euro binnenlaten.

En ik kan me niet voorstellen dat je verzekerd kan blijven als je hier niet meer woont en werkt en geen belastingen meer betaalt.

Vergeet het maar.

Voor elk ander land is TS een profiteur, want hij kost minimaal 60.000 euro. Eigenlanders eerst.
pi_205767100
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 19:10 schreef YStec het volgende:
Meneer wil natuurlijk al het goede van Nederland meenemen, en al het slechte achterlaten.

Ja, zo kan ik het ook.
Mooi hè. Dit soort figuren wil binnen 5 jaar weer verder migreren. Het is nergens perfect. Goh!
pi_205767688
Kibbutz in Israel.
pi_205767872
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:19 schreef lily het volgende:
Ik vind het ook niet raar als iemand wil emigreren. Hoezo?
Hij zoekt een rustige plek, met veel natuur en weinig gedoe. Hij heeft geld en gaat werken.

Wat is daar nu mis mee? Hij is niet bepaald de enige :D

En dat hij een aandoening heeft waarbij de medicijnen peperduur zijn kan hij ook vrij weinig aan doen.
Ik ook niet. Het is vrij om je te bewegen binnen de EU.
pi_205767884
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:23 schreef Galvez het volgende:
Andere landen willen opzadelen met extreem hoge medische kosten.
Dit moet een trol zijn. :')
Gebeurt hier gelukkig niet.
pi_205767926
Nederland moet zeker wel de medicijnen van buitenlanders, zowel EU als niet-EU betalen, maar andersom niet? Goeie grap.
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 21:32:51 #62
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_205767983
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:50 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Er is in mijn ogen nogal een verschil tussen gelukszoekers die pertinent weigeren te integreren, de criminaliteitscijfers explosief hoog houden, handjes blijven ophouden, vooral in hun eigen bubbel blijven en mijn buitenlandse vriendin die binnen een jaar al haar integratie-examens behaald heeft, Nederlands spreekt en fulltime werkt als filiaalmanager in de retail.
Je hebt het niet zo op mensen die hun handjes ophouden maar je eist wel dat de belastingbetalers in het land waar je heen gaat jouw medicijnen a 60k per jaar vergoeden. Ja koekoek.
Huilen dan.
pi_205768023
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 21:32 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Je hebt het niet zo op mensen die hun handjes ophouden maar je eist wel dat de belastingbetalers in het land waar je heen gaat jouw medicijnen a 60k per jaar vergoeden. Ja koekoek.
Wat kom jij hier nou weer je moreel verheven vingertje heffen, mafklapper.
You need to be cold to be queen.
pi_205768423
Als je Remote werkt kun ie je nl zorgverzekering houden.
Ook handig voor opbouw aow.

Bij ons spookt hetzelfde idee, meer omdat NL steeds meer naar de tering gaat.

Ga dit wel in de gaten houden.
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 22:06:36 #65
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_205768510
Trouwens, stel dat TS in een ander land gaat wonen. Na een tijdje blijkt dat het toch niet het beloofde land is en TS besluit terug te gaan.

Loopt TS dan het risico dat een Nederlandse verzekeraar niet zomaar die 5k per maand gaat vergoeden?
pi_205768530
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 22:06 schreef Zwansen het volgende:
Trouwens, stel dat TS in een ander land gaat wonen. Na een tijdje blijkt dat het toch niet het beloofde land is en TS besluit terug te gaan.

Loopt TS dan het risico dat een Nederlandse verzekeraar niet zomaar die 5k per maand gaat vergoeden?
Nee.
  Manager PR/Moderator zaterdag 27 augustus 2022 @ 22:16:39 #67
269689 crew  Viv
pi_205768593
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 22:06 schreef Zwansen het volgende:
Trouwens, stel dat TS in een ander land gaat wonen. Na een tijdje blijkt dat het toch niet het beloofde land is en TS besluit terug te gaan.

Loopt TS dan het risico dat een Nederlandse verzekeraar niet zomaar die 5k per maand gaat vergoeden?
Nee, want een zorgverzekering is verplicht in Nederland, en zorgverzekeraars mogen niemand weigeren voor de basisverzekering. Dus zolang het geneesmiddel van TS in het basispakket zit, komt dat wel goed.

Ik zou me eerder zorgen maken om de tijd tussen wal en schip, want bijvoorbeeld die OOM verzekering voor mensen in het buitenland mag wel een medische keuring doen. :X
pi_205773722
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 20:21 schreef YStec het volgende:
Geen enkele land gaat zomeer een migrant voor 60.000 euro binnenlaten.

En ik kan me niet voorstellen dat je verzekerd kan blijven als je hier niet meer woont en werkt en geen belastingen meer betaalt.

Vergeet het maar.

Voor elk ander land is TS een profiteur, want hij kost minimaal 60.000 euro. Eigenlanders eerst.
Lees je even in. Iets met vrij in de EU bewegen zoals anderen ook al aangeven.

Gelukkig zijn er ook nog wel ruimdenkende mensen te vinden hier.

Zoals ik al aangaf, ik had ook liever deze aandoening niet. Ik heb ook niet bedacht dat die medicijnen zo duur zijn. Maar betekent dat dan dat ik maar niet mag verhuizen omdat het een ander land geld kost? Ik heb genoeg ellende qua medische shit gehad. Op deze manier voelt het alsof ik nog even extra gestraft wordt. Ik ben EU burger. Wat is het verschil of Nederland dit betaalt of een ander land?

Ik ben niet zomaar aan die 100K gekomen die ik meeneem naar een ander land, ik heb daar m'n hele leven voor gewerkt. En dat geef ik weer in het land van bestemming uit.
pi_205773741
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 19:10 schreef YStec het volgende:
Meneer wil natuurlijk al het goede van Nederland meenemen, en al het slechte achterlaten.

Ja, zo kan ik het ook.
Waarom doe je het dan niet?
  zondag 28 augustus 2022 @ 14:26:05 #70
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_205773870
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 14:16 schreef Bessensap het volgende:


Ik ben niet zomaar aan die 100K gekomen die ik meeneem naar een ander land, ik heb daar m'n hele leven voor gewerkt. En dat geef ik weer in het land van bestemming uit.
Hahaha ja nee het is wel echt een prestatie van formaat hoor om de overwaarde van je huis te cashen.
Huilen dan.
pi_205773929
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:37 schreef Zwansen het volgende:
Man die hekel heeft aan gelukzoekers zoekt ander land om z’n geluk te zoeken.
Klinkt wel leuk natuurlijk maar dat lees ik helemaal niet terug in de OP eigenlijk. :?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  zondag 28 augustus 2022 @ 14:42:31 #72
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_205774089
quote:
16s.gif Op zondag 28 augustus 2022 14:29 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Klinkt wel leuk natuurlijk maar dat lees ik helemaal niet terug in de OP eigenlijk. :?
Het was natuurlijk een beetje een cynische opmerking, maar wel met een kern van waarheid vond ik:

quote:
-Ruimte & immigratiebeleid. Één van de redenen dat ik weg wil hier, is omdat het in mijn ogen vol is. Te vol voor mijn persoonlijkheid in elk geval. Ik heb door de jaren heen de mensen veranderen, zoals korte lontjes etc, wat denk ik hierdoor komt. Daarnaast, en ik wil benadrukken dat ik zéker geen racist ben (ik heb een buitenlandse vriendin), het immigratiebeleid. Ik zie onze cultuur door een specifieke groep verziekt worden
pi_205777049
quote:
10s.gif Op zondag 28 augustus 2022 14:26 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Hahaha ja nee het is wel echt een prestatie van formaat hoor om de overwaarde van je huis te cashen.
Hoe denk je dat men in eerste instantie aan geld komt om een huis te kopen? Man, wat ben jij kortzichtig. Niet veranderd door de jaren heen.
  Manager PR/Moderator zondag 28 augustus 2022 @ 16:59:43 #74
269689 crew  Viv
pi_205777218
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 16:50 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Hoe denk je dat men in eerste instantie aan geld komt om een huis te kopen?
Hypotheek? Ons huis is verdubbeld in waarde in de 5 jaar dat wij er eigenaar van waren. Na de verkoop en aflossing van de hypotheek hielden we dus een mooi bedrag over, maar om nou te stellen dat we daar ons hele leven hard voor gewerkt hebben.. nou nee. :D
pi_205777291
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 22:16 schreef Viv het volgende:

[..]
Nee, want een zorgverzekering is verplicht in Nederland, en zorgverzekeraars mogen niemand weigeren voor de basisverzekering. Dus zolang het geneesmiddel van TS in het basispakket zit, komt dat wel goed.

Ik zou me eerder zorgen maken om de tijd tussen wal en schip, want bijvoorbeeld die OOM verzekering voor mensen in het buitenland mag wel een medische keuring doen. :X
OOM is wel het domste wat je kan doen.

Die verzekeren zeg maar een brandend gebouw. Als je dan gaat declareren zeggen ze, maar joh, je stond in de brand en keren ze niet uit.
stupidity has become as common as common sense was before
  Manager PR/Moderator zondag 28 augustus 2022 @ 17:08:56 #76
269689 crew  Viv
pi_205777324
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 17:06 schreef marcb1974 het volgende:

[..]
OOM is wel het domste wat je kan doen.

Die verzekeren zeg maar een brandend gebouw. Als je dan gaat declareren zeggen ze, maar joh, je stond in de brand en keren ze niet uit.
Ik ben er een paar weken verzekerd geweest, toen ik in Zweden al werkte maar nog geen persoonsnummer had. Niks hoeven te declareren toen, dus geen idee hoe soepel ze daarmee zijn.

In het geval van TS, die maandelijks 5000 euro vergoed wil zien vanwege een aandoening die al bekend is, zal hij de kleine lettertjes goed moeten lezen.
pi_205777347
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 17:08 schreef Viv het volgende:

[..]
Ik ben er een paar weken verzekerd geweest, toen ik in Zweden al werkte maar nog geen persoonsnummer had. Niks hoeven te declareren toen, dus geen idee hoe soepel ze daarmee zijn.

In het geval van TS, die maandelijks 5000 euro vergoed wil zien vanwege een aandoening die al bekend is, zal hij de kleine lettertjes goed moeten lezen.
Als ze hun praktijken nog niet hebben aangepast is TS kansloos bij OOM.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_205777353
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:07 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dank voor je bijdrage. Het komt helemaal goed. Maar ik ben er wel achter dat dit niet de plek is om erover te brainstormen ;)

En qua verzekering: verzekeringen heb in elk geval hier een acceptatieplicht. Dat heb ik ook niet verzonnen. Dat zal wellicht in Noorwegen/Zweden ook zo zijn. We gaan het zien! Goed weekend lieve mensen.
Je klaagt hier in Nederland al, terwijl Nederland één van de beste landen in deze wereld is om in te leven. Je klaag over Rutte. Ik weet niet wat je ervaring is met andere landen, maar in andere landen kom je ook leidende politici tegen waar je het niet mee kunt vinden, echt, vroeg of laat. Verder heb je hekel aan een spetter regen. Nederland is nog vrij zuinig met regen, in andere landen regent het ook, vaak meer.
De kans is dus groot dat je straks ook zit te mopperen op je motorvehikel op natte wegen.

Als ik jou was zou ik me eerst maar eens in landen gaan verdiepen. Begin met België en Duitsland. Duitsland heeft bijvoorbeeld vele voordelen: De taal is niet moeilijk te leren, supermarkten zijn niet in het centrum, maar staan aan de rand van een stad/dorp met een enorme parkeerplaats en hun aanbod is smakelijker dan in Nederland, de huizen zijn veel goedkoper (koop en huur), het is er niet vol, prachtige landschappen, noem maar op.
Nadeel voor jou: Veel meer buien dan in Nederland.
  Moderator zondag 28 augustus 2022 @ 18:34:50 #79
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205778299
Als ik zo de hokjes afvink dat lijkt Nederland het land van je dromen te zijn

Lijkt het gras niet gewoon groener bij de buren hier?

Waarom wil je weg?


Laat maar, de toon van TS staat me totaal niet aan

[ Bericht 19% gewijzigd door sp3c op 28-08-2022 22:28:30 ]
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_205778425
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 18:34 schreef sp3c het volgende:
Als ik zo de hokjes afvink dat lijkt Nederland het land van je dromen te zijn

Lijkt het gras niet gewoon groener bij de buren hier?

Waarom wil je weg?
Van wat ik uit de OP lees: Marokkanen en rust.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  Moderator zondag 28 augustus 2022 @ 19:18:35 #81
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205778783
quote:
16s.gif Op zondag 28 augustus 2022 18:45 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Van wat ik uit de OP lees: Marokkanen en rust.
Verhuizen naar de Achterhoek ofzo, problem solved
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_205778831
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 19:18 schreef sp3c het volgende:

[..]
Verhuizen naar de Achterhoek ofzo, problem solved
Ja dacht ik ook aan, maar goed voor Nederland beter als die vertrekt tenzij die meer dan 5k belasting p/m opbrengt.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  zondag 28 augustus 2022 @ 19:39:15 #83
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_205778952
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 16:50 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Hoe denk je dat men in eerste instantie aan geld komt om een huis te kopen? Man, wat ben jij kortzichtig. Niet veranderd door de jaren heen.
Geleend bij de bank. Anders zou je namelijk niet met één ton naar het buitenland vertrekken maar met 4, 5 of 6.
Huilen dan.
pi_205779325
Hongarije is wel wat voor jou. Bij mij op mijn werk hebben we overigens ook een Hongaarse IT-er, die woont daar gewoon, maar doet het werk voor onze fabrieken in Nederland en Duitsland. Sporadisch is ie er ook fysiek, maar meestal remote vanuit Hongarije.

En Hongarije is een mooi groot land, met fantastische seizoenen. Ze houden overigens niet zo van buitenlanders.
pi_205779445
quote:
7s.gif Op zondag 28 augustus 2022 19:39 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Geleend bij de bank. Anders zou je namelijk niet met één ton naar het buitenland vertrekken maar met 4, 5 of 6.
Ja, want je kan 100% financiering krijgen, hoeft niet over te bieden en tienduizenden euro's uit eigen zak te betalen. Da's waar ook.

Anyway, het wordt steeds duidelijker dat er veel mensen zijn die graag hetzelfde zouden doen als ik ga doen, maar dat om één of andere reden toch niet durven en daarom maar afgeven op een ander. Die zuurheid is erg jammer. Maar ik kan verder niets met die negativiteit. Nergens vroeg ik om meningen over mijn medische aandoening maar slechts welke landen er in aanmerking komen. Een aantal reageerden inhoudelijk zonder oordeel. Dank daarvoor.

Maar duidelijk ga ik hier verder geen antwoorden vinden op inhoudelijke zaken, dus ik ga deze week eens rondbellen naar officiële instanties.
pi_205779449
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2022 20:29 schreef HPoi het volgende:
Hongarije is wel wat voor jou. Bij mij op mijn werk hebben we overigens ook een Hongaarse IT-er, die woont daar gewoon, maar doet het werk voor onze fabrieken in Nederland en Duitsland. Sporadisch is ie er ook fysiek, maar meestal remote vanuit Hongarije.

En Hongarije is een mooi groot land, met fantastische seizoenen. Ze houden overigens niet zo van buitenlanders.
Zet ik erbij op het lijstje. Thanks.
pi_205779475
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 17:10 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Je klaagt hier in Nederland al, terwijl Nederland één van de beste landen in deze wereld is om in te leven. Je klaag over Rutte. Ik weet niet wat je ervaring is met andere landen, maar in andere landen kom je ook leidende politici tegen waar je het niet mee kunt vinden, echt, vroeg of laat. Verder heb je hekel aan een spetter regen. Nederland is nog vrij zuinig met regen, in andere landen regent het ook, vaak meer.
De kans is dus groot dat je straks ook zit te mopperen op je motorvehikel op natte wegen.

Als ik jou was zou ik me eerst maar eens in landen gaan verdiepen. Begin met België en Duitsland. Duitsland heeft bijvoorbeeld vele voordelen: De taal is niet moeilijk te leren, supermarkten zijn niet in het centrum, maar staan aan de rand van een stad/dorp met een enorme parkeerplaats en hun aanbod is smakelijker dan in Nederland, de huizen zijn veel goedkoper (koop en huur), het is er niet vol, prachtige landschappen, noem maar op.
Nadeel voor jou: Veel meer buien dan in Nederland.
Weer één die niet gehinderd is door enige kennis. Ik snap dat het misschien wel uitnodigend voor sommigen kan zijn om intellectueel over te komen op een forum, maar het raakt weer kant noch wal.

Zoals ik in de beginpost al zei, heb ik aardig wat van Europa gezien. Al buiten Nederland gewoond. Duitsland is best groot om te zeggen dat het er meer regent dan hier. Het gebied achter Saarbrücken ligt in een zogenaamde regenschaduw dat wat veroorzaakt door de Vogezen, met als resultaat, één van de droogste gebieden van West Europa.

Maar wellicht is Duitsland ook wel prima ja, daar kan je dan weer wel gelijk in hebben.
pi_205779493
quote:
16s.gif Op zondag 28 augustus 2022 19:23 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Ja dacht ik ook aan, maar goed voor Nederland beter als die vertrekt tenzij die meer dan 5k belasting p/m opbrengt.
Alle werklozen, chronisch zieken en vluchtelingen er ook maar uit dan?

Man, man, man. De kortzichtigheid blijft me verbazen.
pi_205779505
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 20:53 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Alle werklozen, chronisch zieken en vluchtelingen er ook maar uit dan?

Man, man, man. De kortzichtigheid blijft me verbazen.
Je wil toch zelf weg kaketoe, ik concludeer alleen dat het financieel beter is als je naar het buitenland vertrekt dan naar noord Nederland. :+
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  zondag 28 augustus 2022 @ 21:34:45 #90
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205779868
Qua medicijnen moet je vooral kijken naar beschikbaarheid en betaalbaarheid. Verder is dat een kwestie van een verzekeraar vinden waarbij je een vergoeding krijgt.
Ik zou er alleen wel op rekenen dat je naar alle waarschijnlijkheid minder vergoed gaat krijgen of een significant duurdere verzekering zal moeten aangaan.

Denk dat het handig is om eerst een keuze te maken (of een top drie ofzo) en dan gewoon eens te informeren hoe het zit in die landen.
In de EU zal beschikbaarheid van medicatie het grootste probleem niet zijn, dat kan in veel gevallen zelfs opgestuurd worden
De vraag is wat het gaat kosten. Ik zie dat veel mensen hier vallen over die 60.000¤ die dat kost per jaar, maar dat is maar 10tjes werk in de verzekeringen rondom ziektekosten. Je moet erachter zien te komen hoeveel je zelf moet gaan bijdragen in die kosten via eigen risico en/of premie.

Je hebt al wat landen op het oog, verdiep je daar eens in en ga er eens heen om daar met een ander oog rond te lopen dan met het beeld van vakantie. Daar ook langs instanties gaan, informeren hoe dingen geregeld zijn e.d. is niet enkel informatief, maar leert je ook gelijk een beetje hoe dingen in de praktijk werken daar.

Denk ook na hoe je daar wil leven. Naar wat voor gebied wil je? Ook binnen een land is de ene plek de andere niet.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_205779950
Ik weet niet wat je gaat vinden van mijn reactie, gezien je nogal passief-agressief reageert op sommige reacties. Zelf ben ik ook chronisch ziek en ik kan heel goed begrijpen dat je hier weg wilt. Die wens heb ik zelf ook al gehad. Niet omdat ik Nederland beu ben, maar omdat ik problemen heb met mijn gezondheid. Zelf heb ik last van vochtig en koud weer en dan is Nederland niet het beste land om te verblijven. Bovendien krijg je met stormachtig weer meer last van Ménière, de ziekte die ik heb.

Maar: wat je wilt lijkt me bijna onmogelijk. Je zet Hongarije op het lijstje, maar dat is een bizar slechte keuze. Je hebt blijkbaar een serieuze aandoening waar je medicijnen voor slikt die meer dan 5000 euro per maand kosten. Dat is natuurlijk niet jouw schuld, maar de zorg in Hongarije en Roemenië is schrikbarend slecht. Daar wil je niet met zo'n aandoening zitten.

Verder zou je Spanje kunnen overwegen. Het land heeft een verplichting om in Spanje verzekerd te zijn. Daardoor geldt er ook een acceptatieplicht. Als je in Spanje werk vindt, ga kom je terecht binnen de Seguridad Social. Je kan daarvoor niet geweigerd worden. Dat betekent niet dat je medicijnen vergoed worden. In Spanje betaal je een deel van de kosten gewoon zelf, maar zijn de kosten van de medicijnen vaak lager dan in Nederland. Wel een kanttekening: als je naar het ziekenhuis moet, moet je eerst naar de huisarts. Die huisarts mag je niet zelf kiezen en wordt aangewezen door Centro Salud. Die heb je ook niet zelf te kiezen; de dichtstbijzijnde Centro Salud is automatisch het centrum waar je wezen moet. Niet raar van opkijken als je binnen een jaar 10 verschillende huisartsen hebt gezien.

Wachten totdat je naar het ziekenhuis mag, kan wel even duren. Er zijn wachtlijsten die oplopen tot wel een jaar. Ben je er eenmaal, dan is je afspraak om 8.15 opeens om 10.00, want dan pas is het ziekenhuis open. En de kans is groot dat je bij de verkeerde arts zit en weer wordt doorverwezen en opnieuw een paar maanden mag wachten.

Veel andere landen schieten mij eerlijk gezegd zo niet te binnen. Een paar jaar geleden wilde ik graag naar Roemenië emigreren. Het is een fantastisch mooi land. De zorg is er prima, als je privaat verzekerd bent. Ik heb fibromyalgie en Ménière. Dat was al voldoende voor de zorgverzekeraars daar voor een mail van twee woorden: 'nu asiguram' (we verzekeren niet).

Dat is in Spanje trouwens ook zo. Je kunt kiezen voor een privé verzekering. Betere kwaliteit, bijna geen wachttijden. Schone ziekenhuizen. Maar bij een hoge bloeddruk weigeren ze je al. Dus dat gaat ook niet door. Wellicht is Duitsland een optie. Ik woon in de grensregio en heb het wel eens overwogen. Een kantoor in Nederland zodat ik hier 'werk' en de zorgverzekering kan behouden. En dan net over de grens in Duitsland iets huren.

Bij mij is het als chronisch zieke ook niet gemakkelijk. Er is maar één KNO-arts die mij kan helpen. Als hij op vakantie is, is het meteen hommeles. De andere artsen kunnen me niet helpen. Ik heb specifieke problemen die door maar één arts kunnen worden opgelost. Zo'n arts zul je in het buitenland dus niet weer vinden. Een reden waarom ik nu nog steeds in Nederland ben.

Als chronisch zieke - zeker als je afhankelijk bent van 5000 euro per maand aan medicijnen - is de realiteit dat je hier niet weg kunt zonder grote gevolgen. Nederland heeft één van de sociaalste zorgsystemen in Europa. Je kunt een hekel aan Nederland hebben, maar veel dingen zijn hier toch wel erg goed geregeld. En daarmee zeg ik zeker niet dat Nederland 'een gaaf land' is. Ik woon in de regio waar veel vluchtelingen binnenkomen in Ter Apel. Daar ben ik niet kapot van. Oekraïners zijn prima mensen, maar een hoop veiligelanders verpesten het voor de rest.

Heb wel overwogen om me op de sociale huurlijst te zetten voor een andere regio aan de andere kant van het land. Als het hier in Groningen met al die problemen dan niet meer te doen is, kan ik daar gaan wonen. Misschien wil je wel niet naar het buitenland, maar gewoon naar een andere regio? En ik ben absoluut geen fan van Rutte of Kaag. Maar besef je wel dat het maar tijdelijk is. Het gaat met alle landen in Europa slecht. Het heeft te maken met de gevolgen van corona en oorlog. In andere landen wordt het echt niet beter. Als je knetterverliefd bent op een land en denkt: "Hier had ik graag willen blijven!", kan ik me er iets bij voorstellen. Wegvluchten naar een ander land omdat je hier ontevreden bent gaat niet helpen.

Conclusie: count your blessings. Een verzekeraar vinden in het buitenland wordt al lastig doordat vrijwel alle verzekeraars medische toelating van je verwachten. De politiek verdient geen schoonheidsprijs en het klimaat is niet geweldig, maar er zijn nog genoeg andere redenen om hier wel te blijven. Je wilt ook niet in de zomer met 50 graden in Spanje zitten. Die Spanjaarden komen over 20 jaar hier in Nederland overzomeren, joh. ;)
  maandag 29 augustus 2022 @ 15:47:03 #92
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_205784800
Gaan emigreren puur omdat je het hier zo kut vind kan alleen maar tegenvallen. :')
pi_205784808
Duitsland.

Verder is Duitsland veel en veel groter dan de deelstaten NRW en Nedersaksen (vaak toch het eerste blik op Duitsland vanuit NL) als je het te veel op Nederland vindt lijken.

[ Bericht 13% gewijzigd door Erasmus op 29-08-2022 15:48:54 ]
  maandag 29 augustus 2022 @ 15:52:45 #94
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_205784848
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 20:46 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Ja, want je kan 100% financiering krijgen, hoeft niet over te bieden en tienduizenden euro's uit eigen zak te betalen. Da's waar ook.
Het ging toch over je overwaarde, of niet dan? Daar heb je geen flikker voor hoeven doen, slimmerik. En zodra je daarop gewezen wordt wring je je in allerlei bochten om mij te overtuigen dat je heus!!! wel héél hard gewerkt hebt voor je huis :'( :'( ! Nou poe-hee, je hebt misschien enkele tienduizenden euro's weten te sparen. Wat knap! Doet niemand je na.

quote:
Anyway, het wordt steeds duidelijker dat er veel mensen zijn die graag hetzelfde zouden doen als ik ga doen, maar dat om één of andere reden toch niet durven en daarom maar afgeven op een ander. Die zuurheid is erg jammer. Maar ik kan verder niets met die negativiteit. Nergens vroeg ik om meningen over mijn medische aandoening maar slechts welke landen er in aanmerking komen. Een aantal reageerden inhoudelijk zonder oordeel. Dank daarvoor.

Maar duidelijk ga ik hier verder geen antwoorden vinden op inhoudelijke zaken, dus ik ga deze week eens rondbellen naar officiële instanties.
Doe dat.
Huilen dan.
  maandag 29 augustus 2022 @ 15:58:28 #95
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_205784891
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 16:50 schreef Bessensap het volgende:
Niet veranderd door de jaren heen.
Jij anders ook niet, El Pollo Diablo.
Huilen dan.
  maandag 29 augustus 2022 @ 16:43:22 #96
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205785282
quote:
10s.gif Op maandag 29 augustus 2022 15:58 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Jij anders ook niet, El Pollo Diablo.
Duivelse haan?
Oh....
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_205788851
Zijn er mensen die ervaring hebben met werken in Frankrijk?

Zoverre ik gelezen heb zijn de voordelen een 35-uur werkweek, lunch wordt serieuzer genomen (2 uur i.p.v. half uur), meer nationale feestdagen, mooi land, veel natuur, niet vol, sterke vakbond, gaat allemaal wat relaxter aan toe

Nadelen zijn wel dat er een meer hiërarchisch niveau heerst en als je geen Frans kan kom je (bijna) nergens terecht.

Dat laatste kan ik mij nog in vinden want je gaat tenslotte daar werken. Het is niet als Nederland waar mensen na 10 jaar nog geen Nederlands kunnen en dat mensen alsnog Engels tegen die persoon gaan praten. In Frankrijk dwingen ze jou wel Frans te leren en te spreken.

quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 21:45 schreef Dennisweb het volgende:
Ik weet niet wat je gaat vinden van mijn reactie, gezien je nogal passief-agressief reageert op sommige reacties. Zelf ben ik ook chronisch ziek en ik kan heel goed begrijpen dat je hier weg wilt. Die wens heb ik zelf ook al gehad. Niet omdat ik Nederland beu ben, maar omdat ik problemen heb met mijn gezondheid. Zelf heb ik last van vochtig en koud weer en dan is Nederland niet het beste land om te verblijven. Bovendien krijg je met stormachtig weer meer last van Ménière, de ziekte die ik heb.

Maar: wat je wilt lijkt me bijna onmogelijk. Je zet Hongarije op het lijstje, maar dat is een bizar slechte keuze. Je hebt blijkbaar een serieuze aandoening waar je medicijnen voor slikt die meer dan 5000 euro per maand kosten. Dat is natuurlijk niet jouw schuld, maar de zorg in Hongarije en Roemenië is schrikbarend slecht. Daar wil je niet met zo'n aandoening zitten.

Verder zou je Spanje kunnen overwegen. Het land heeft een verplichting om in Spanje verzekerd te zijn. Daardoor geldt er ook een acceptatieplicht. Als je in Spanje werk vindt, ga kom je terecht binnen de Seguridad Social. Je kan daarvoor niet geweigerd worden. Dat betekent niet dat je medicijnen vergoed worden. In Spanje betaal je een deel van de kosten gewoon zelf, maar zijn de kosten van de medicijnen vaak lager dan in Nederland. Wel een kanttekening: als je naar het ziekenhuis moet, moet je eerst naar de huisarts. Die huisarts mag je niet zelf kiezen en wordt aangewezen door Centro Salud. Die heb je ook niet zelf te kiezen; de dichtstbijzijnde Centro Salud is automatisch het centrum waar je wezen moet. Niet raar van opkijken als je binnen een jaar 10 verschillende huisartsen hebt gezien.

Wachten totdat je naar het ziekenhuis mag, kan wel even duren. Er zijn wachtlijsten die oplopen tot wel een jaar. Ben je er eenmaal, dan is je afspraak om 8.15 opeens om 10.00, want dan pas is het ziekenhuis open. En de kans is groot dat je bij de verkeerde arts zit en weer wordt doorverwezen en opnieuw een paar maanden mag wachten.

Veel andere landen schieten mij eerlijk gezegd zo niet te binnen. Een paar jaar geleden wilde ik graag naar Roemenië emigreren. Het is een fantastisch mooi land. De zorg is er prima, als je privaat verzekerd bent. Ik heb fibromyalgie en Ménière. Dat was al voldoende voor de zorgverzekeraars daar voor een mail van twee woorden: 'nu asiguram' (we verzekeren niet).

Dat is in Spanje trouwens ook zo. Je kunt kiezen voor een privé verzekering. Betere kwaliteit, bijna geen wachttijden. Schone ziekenhuizen. Maar bij een hoge bloeddruk weigeren ze je al. Dus dat gaat ook niet door. Wellicht is Duitsland een optie. Ik woon in de grensregio en heb het wel eens overwogen. Een kantoor in Nederland zodat ik hier 'werk' en de zorgverzekering kan behouden. En dan net over de grens in Duitsland iets huren.

Bij mij is het als chronisch zieke ook niet gemakkelijk. Er is maar één KNO-arts die mij kan helpen. Als hij op vakantie is, is het meteen hommeles. De andere artsen kunnen me niet helpen. Ik heb specifieke problemen die door maar één arts kunnen worden opgelost. Zo'n arts zul je in het buitenland dus niet weer vinden. Een reden waarom ik nu nog steeds in Nederland ben.

Als chronisch zieke - zeker als je afhankelijk bent van 5000 euro per maand aan medicijnen - is de realiteit dat je hier niet weg kunt zonder grote gevolgen. Nederland heeft één van de sociaalste zorgsystemen in Europa. Je kunt een hekel aan Nederland hebben, maar veel dingen zijn hier toch wel erg goed geregeld. En daarmee zeg ik zeker niet dat Nederland 'een gaaf land' is. Ik woon in de regio waar veel vluchtelingen binnenkomen in Ter Apel. Daar ben ik niet kapot van. Oekraïners zijn prima mensen, maar een hoop veiligelanders verpesten het voor de rest.

Heb wel overwogen om me op de sociale huurlijst te zetten voor een andere regio aan de andere kant van het land. Als het hier in Groningen met al die problemen dan niet meer te doen is, kan ik daar gaan wonen. Misschien wil je wel niet naar het buitenland, maar gewoon naar een andere regio? En ik ben absoluut geen fan van Rutte of Kaag. Maar besef je wel dat het maar tijdelijk is. Het gaat met alle landen in Europa slecht. Het heeft te maken met de gevolgen van corona en oorlog. In andere landen wordt het echt niet beter. Als je knetterverliefd bent op een land en denkt: "Hier had ik graag willen blijven!", kan ik me er iets bij voorstellen. Wegvluchten naar een ander land omdat je hier ontevreden bent gaat niet helpen.

Conclusie: count your blessings. Een verzekeraar vinden in het buitenland wordt al lastig doordat vrijwel alle verzekeraars medische toelating van je verwachten. De politiek verdient geen schoonheidsprijs en het klimaat is niet geweldig, maar er zijn nog genoeg andere redenen om hier wel te blijven. Je wilt ook niet in de zomer met 50 graden in Spanje zitten. Die Spanjaarden komen over 20 jaar hier in Nederland overzomeren, joh. ;)
Ik heb de ziekte van Crohn en krijg daarvoor medicatie. Om de twee weken moet ik een spuit gebruiken van 600 Euro per stuk. Dat is op jaarbasis ongeveer 34.000 Euro. Ze zien mij al in Spanje of waar dan ook aankomen.

[ Bericht 7% gewijzigd door HSG op 29-08-2022 23:15:13 ]
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_205791783
En daar kun je zelf niets aan doen, maar wel de realiteit waar je mee te maken hebt.
.
pi_205791923
Ik wil wel een taxi voor je bellen.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_205793038
quote:
16s.gif Op zondag 28 augustus 2022 19:23 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Ja dacht ik ook aan, maar goed voor Nederland beter als die vertrekt tenzij die meer dan 5k belasting p/m opbrengt.
Dit inderdaad.

Is er toevallig al een crowdfunding voor TS opgestart? Hoe eerder hij weg is hoe beter.
pi_205795656
Afwisselend IJsland en Portugal (resp. zomer en winter) zou mijn keuze zijn. De natuur op IJsland is indrukwekkend.
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_205795709
Als ik alleen je tt beoordeeld, kom ik tot de conclusie dat je beter hier kunt blijven wonen.
Nederland is het land bij uitstek om binnen te komen en je hand op te houden.

Je wilt emigreren maar bent te lui om zelf iets te bedenken, denk nog een keer na want in het buitenland sta je zeker op eigen benen.
pi_205795714
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:34 schreef Bessensap het volgende:

-Ik ben een levensgenieter en geen werkpaard. Ik werk om te leven, niet andersom. Een samenleving waar men zich niet zo druk maakt past dus het best bij mij

Weet je, toen ik 40 jaar geleden student was, waren er mede studenten die na 8 jaar studeren, hun master haalden en zeiden " ik ga niet solliciteren, want dan neem ik een baan voor een ander in". En bleven vrolijk in een RWW regeling profiteren. Dat nare gevoel roep jij nu ook op.
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_205813461
Allereerst: wat een treurigheid dat jullie meteen roepen dat mensen die de samenleving geld kosten omdat ze dure medicijnen gebruiken maar moeten verhuizen, omdat ze dan geen last meer zijn. Ik krijg zelf ook medicijnen die de samenleving geld kosten. En nee, daar ben ik ook niet blij mee. Ik voel me meer dan eens schuldig over wat ik heb. Ik zou ook liever gezond zijn. Maar de aandoeningen die ik heb zijn geen welvaartsziekten. Eigenlijk kan ik er helemaal niks aan doen dat ik ze heb. Dat mensen mij dan zien als een last voor de maatschappij, vind ik best wel heftig.

Persoonlijk denk ik dat je naar het buitenland moet verhuizen als je verliefd bent op het land en het er helemaal ziet zitten om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Vluchten uit een land is meestal kansloos. Zeker omdat er wereldwijd gewoon afspraken worden gemaakt over hoe beleid uitgevoerd dient te worden. De energieprijzen die in Nederland stijgen, stijgen ook in Duitsland, Noorwegen of Zweden. De instroom van asielzoekers is in sommige andere Europese landen nog hoger dan hier. En vergeet niet dat je je in het buitenland dient aan te passen. Je moet de taal leren, zo snel mogelijk productief worden, sociale contacten opdoen; er zijn verwachtingen. Als je niet aan die verwachtingen voldoet, zal je in het buitenland met de nek worden aangekeken.

Ik denk dat je een stuk nederiger moet worden. Realiseer je dat je als immigrant in het buitenland een ballast bent, en dat je je waarde nog maar moet bewijzen. Vraag jezelf niet af: 'Wat gaat het land voor mij doen?' maar 'Wat kan ik voor het land doen?' Prima als je dat gevoel met Nederland niet hebt (ik heb het ook niet), maar als je wilt emigreren zal je dat gevoel toch wel voor het andere land moet hebben. Denemarken heeft bijvoorbeeld als regel dat je Deens moet kunnen spreken op een behoorlijk niveau en je een baan bij aankomst in het land moeten hebben. Meer dan terecht, als je het aan mij vraagt.

Mind you: veel mensen keren binnen 5 jaar weer terug. Zeker als de voorbereiding minimaal is. Je kunt geen dartpijltjes op de kaart van Europa gooien en zeggen: 'Nou, dan gaan we daar heen.' Als je echt zo klaar bent met Nederland, moet je op andere partijen stemmen en mensen activeren om ook actief op andere partijen te stemmen.
pi_205838738
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 17:38 schreef Feivel1 het volgende:
Realiseer je dat je als immigrant in het buitenland een ballast bent, en dat je je waarde nog maar moet bewijzen. Vraag jezelf niet af: 'Wat gaat het land voor mij doen?' maar 'Wat kan ik voor het land doen?'
Teveel naar Amerikaanse Cowboyseries gekeken?
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_205902301
(Wenen,) Oostenrijk!

betaalbaar wonen,
goede zorg,
zorgverzekering automatisch via werkgever,
taal is als Nederlander makkelijk te leren,
jongere generaties spreken relatief goed Engels,
vier seizoenen,
relatief weinig regen (regent vooral in de bergen)
Natuur binnen handbereik
Culturele voorzieningen in overvloed (in Wenen dan)
Mooie bergpassen (voor de motor)
...it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing...
pi_205907197
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2022 20:00 schreef klipper het volgende:
Als ik alleen je tt beoordeeld, kom ik tot de conclusie dat je beter hier kunt blijven wonen.
Nederland is het land bij uitstek om binnen te komen en je hand op te houden.

Je wilt emigreren maar bent te lui om zelf iets te bedenken, denk nog een keer na want in het buitenland sta je zeker op eigen benen.
Behalve als je Nederlander bent. _O- _O- _O-
pi_206031008
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 15:47 schreef Hexagon het volgende:
Gaan emigreren puur omdat je het hier zo kut vind kan alleen maar tegenvallen. :')
je hebt er ervaring mee?
  maandag 19 september 2022 @ 16:46:26 #109
365087 RamboDirk
Queers 4 Palestine!
pi_206031541
@Bessensap graag update
  maandag 19 september 2022 @ 17:01:42 #110
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_206031742
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2022 16:04 schreef weetjewel5 het volgende:

[..]
je hebt er ervaring mee?
Nee, maar het is gewoon een erg negatieve insteek. Mensen die zo denken zijn nergens tevreden.
  maandag 19 september 2022 @ 17:11:06 #111
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_206031850
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2022 17:01 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Nee, maar het is gewoon een erg negatieve insteek. Mensen die zo denken zijn nergens tevreden.
Eén van mijn oude vrienden is de afgelopen jaren behoorlijk geradicaliseerd en is naar Hongarije gevlucht omdat het hier zo gigantisch kut zou zijn. Volgens hem is het daar een paradijsje waar de staat je niet van je bezit berooft en de regering er nog voor het volk zit (uhuh).

Tja, nogal wiedes dat je het daar prima hebt met een naar Nederlandse begrippen behoorlijk vermogen :') .
Huilen dan.
  maandag 19 september 2022 @ 17:16:21 #112
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_206031912
quote:
7s.gif Op maandag 19 september 2022 17:11 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Eén van mijn oude vrienden is de afgelopen jaren behoorlijk geradicaliseerd en is naar Hongarije gevlucht omdat het hier zo gigantisch kut zou zijn. Volgens hem is het daar een paradijsje waar de staat je niet van je bezit berooft en de regering er nog voor het volk zit (uhuh).

Tja, nogal wiedes dat je het daar prima hebt met een naar Nederlandse begrippen behoorlijk vermogen :') .
Tot hij een keer gezeik krijgt met een of andere ambtenaar of wethouder ofzo.
pi_206032001
Ik zou als ik TS was beginnen bij zelfreflectie.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_206032280
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2022 17:16 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Tot hij een keer gezeik krijgt met een of andere ambtenaar of wethouder ofzo.
Exact.

Je staat dan een beetje voor lul met zo'n argument, totdat je er achter komt dat de bureaucratie daar niet deugt om hele andere redenen _O-
pi_206036411
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2022 08:14 schreef margaretha_01 het volgende:
(Wenen,) Oostenrijk!

betaalbaar wonen,
goede zorg,
zorgverzekering automatisch via werkgever,
taal is als Nederlander makkelijk te leren,
jongere generaties spreken relatief goed Engels,
vier seizoenen,
relatief weinig regen (regent vooral in de bergen)
Natuur binnen handbereik
Culturele voorzieningen in overvloed (in Wenen dan)
Mooie bergpassen (voor de motor)
Oostenrijk wil ik ook graag heen. Maar betaalbaar wonen? Ik zie toch veel huizen en appartementen die een stuk duurder zijn als Nederland. Maar wellicht zoek ik in de verkeerde regio's.
pi_206039104
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 01:02 schreef Glider76 het volgende:

[..]
Oostenrijk wil ik ook graag heen. Maar betaalbaar wonen? Ik zie toch veel huizen en appartementen die een stuk duurder zijn als Nederland. Maar wellicht zoek ik in de verkeerde regio's.
Het kan verschillen per regio inderdaad. Innsbruck en Salzburg zijn de duurste steden om te wonen. Wenen staat in Oostenrijk op de zevende plaats wat huurprijzen betreft (en dat terwijl Oostenrijk maar 5 grote steden telt: Wenen, Salzburg, Graz, Linz, Innsbruck).

Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam en als ik Wenen met Amsterdam vergelijk, is het toch echt een stuk goedkoper! :)

Maar ook in Wenen verschillen de huurprijzen sterk per stadsdeel. Het 1e, 3e, 4e, 6e, 7e, 8e, 9e en 19e Bezirk zijn relatief duur om te wonen. In totaal zijn er 23 Bezirken! ;)
...it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing...
pi_206044690
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2022 12:40 schreef margaretha_01 het volgende:

[..]
Het kan verschillen per regio inderdaad. Innsbruck en Salzburg zijn de duurste steden om te wonen. Wenen staat in Oostenrijk op de zevende plaats wat huurprijzen betreft (en dat terwijl Oostenrijk maar 5 grote steden telt: Wenen, Salzburg, Graz, Linz, Innsbruck).

Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam en als ik Wenen met Amsterdam vergelijk, is het toch echt een stuk goedkoper! :)

Maar ook in Wenen verschillen de huurprijzen sterk per stadsdeel. Het 1e, 3e, 4e, 6e, 7e, 8e, 9e en 19e Bezirk zijn relatief duur om te wonen. In totaal zijn er 23 Bezirken! ;)
Wist niet dat Wenen relatief voordelig is. Niet in die regio gekeken. Maar ik wil niet in de stad wonen maar dicht bij de bergen.
pi_206115910
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 14:39 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Behalve als je Nederlander bent. _O- _O- _O-
Nee hoor, NL heeft belachelijk veel voorzieningen voor alles en iedereen. De Nederlander hoeft echt geen problemen te hebben hier.
pi_206115929
Het is idd wel heel typisch Nederlands hoe mensen in dit topic er direct zo op duiken.
Medicijnen zijn geen keuze. Zit ik zelf ook mee, gelukkig niet zo duur.
Die zijn helaas nodig.
En voor zo'n bedrag kan ik mij voorstellen dat je daar niet even voor werkt.

Ik kan mij voorstellen dat je weg wilt. Doe het echter niet als een vlucht. Zoek een plek waar je verliefd op bent.
Neem de tijd daarvoor, anders ga je echt geen geluk vinden.
NL heeft heel veel nadelen, maar ook heel veel voordelen. Zoek die.

Zelf zit ik momenteel in Zwitserland. Prachtig mooi land, veel voorzieningen en mogelijkheden. Wel gigantisch duur.
Hoe alles precies zit weet ik niet.
  dinsdag 1 november 2022 @ 21:08:07 #120
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_206525813
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2022 09:33 schreef bianconeri het volgende:
Het is idd wel heel typisch Nederlands hoe mensen in dit topic er direct zo op duiken.
Medicijnen zijn geen keuze. Zit ik zelf ook mee, gelukkig niet zo duur.
Die zijn helaas nodig.
En voor zo'n bedrag kan ik mij voorstellen dat je daar niet even voor werkt.

Ik kan mij voorstellen dat je weg wilt. Doe het echter niet als een vlucht. Zoek een plek waar je verliefd op bent.
Neem de tijd daarvoor, anders ga je echt geen geluk vinden.
NL heeft heel veel nadelen, maar ook heel veel voordelen. Zoek die.

Zelf zit ik momenteel in Zwitserland. Prachtig mooi land, veel voorzieningen en mogelijkheden. Wel gigantisch duur.
Hoe alles precies zit weet ik niet.
Ik denk echt niet da dat de reden is.
Volgens mij in de voornaamste reden van kritiek het feit dat TS zo afgeeft op gelukszoekers, terwijl hij er aan de andere kant zelf ook 1 wil worden. Een die notabene zijn nieuwe samenleving juist geld zal kosten ipv opleveren,zie ook onderstaande quote. (Btw.TS begrijpt volgens mij ook niet helemaal hoe een verzekering werkt).

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:50 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Er is in mijn ogen nogal een verschil tussen gelukszoekers die pertinent weigeren te integreren, de criminaliteitscijfers explosief hoog houden, handjes blijven ophouden, vooral in hun eigen bubbel blijven en mijn buitenlandse vriendin die binnen een jaar al haar integratie-examens behaald heeft, Nederlands spreekt en fulltime werkt als filiaalmanager in de retail.
Krekker is de bom!
  Moderator dinsdag 22 november 2022 @ 11:05:29 #121
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_206773408
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 20:46 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Zet ik erbij op het lijstje. Thanks.
Wat staat er ondertussen op je lijstje?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_206773526
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2022 09:29 schreef bianconeri het volgende:

[..]
Nee hoor, NL heeft belachelijk veel voorzieningen voor alles en iedereen. De Nederlander hoeft echt geen problemen te hebben hier.
Nee behalve als je een rare achternaam hebt volgens de belastingdienst of in Groningen woont of...
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_206773995
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:37 schreef Zwansen het volgende:
Man die hekel heeft aan gelukzoekers zoekt ander land om z’n geluk te zoeken.
vergeet ook niet dat hij kennelijk zelf niet in staat is zelf zijn immigratie te besluiten, maar wil graag hulp daarbij van anderen.

een belangrijke afweging is ook dat hij de 5000 euro aan medicijnen die hij maandelijks nodig heeft, wel gratis wil blijven krijgen:
quote:
Ik ben geboren met een aandoening waar ik maandelijks medicijnen á 5000 euro nodig heb. Verder totaal nergens last van, maar ik moet deze medicijnen wel krijgen. Dat moet dus vergoed worden, net zoals in Nederland
... z'n vriendin komt zelf uit het buitenland (kennelijk ook buiten de EU), en hij wil eerst wachten tot zijn vriendin ook haar nederlandse paspoort heeft omdat een nederlands pasoort natuurlijk ook voor haar alles makkelijke maakt:
quote:
Ik heb een buitenlandse vriendin die hier momenteel bijna 3 jaar woont. Zij is bezig met haar naturalisatie en zodra ze haar NL paspoort heeft, maakt dat de verhuizing naar een ander EU land natuurlijk veel makkelijker.
en een belangrijke afweging is ook dat hij lekker dichtbij zn ouders wil blijven wonen (en die blijven gewoon in nederland)

:') x1000
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_206774227
quote:
16s.gif Op dinsdag 22 november 2022 11:12 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Nee behalve als je een rare achternaam hebt volgens de belastingdienst of in Groningen woont of...
Ik woon in Groningen, woon je perfect ^O^
pi_206775072
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2022 11:53 schreef bianconeri het volgende:

[..]
Ik woon in Groningen, woon je perfect ^O^
Is goed... schurk.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_206784356
Is er een maximum aantal maanden dat je per jaar in Nederland mag verblijven als je geëmigreerd bent?
pi_206784373
Is ts nu nog niet weg?
pi_206959367
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2022 23:24 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Is er een maximum aantal maanden dat je per jaar in Nederland mag verblijven als je geëmigreerd bent?
Ja. Die regels zijn in de hele EU hetzelfde. Je moet minstens 184 dagen per jaar in je woonland zijn.
  maandag 26 december 2022 @ 22:02:00 #129
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_207245757
Another one that's about to bite the dust. Veel geluk. :D
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_207488476
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2022 23:24 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Is er een maximum aantal maanden dat je per jaar in Nederland mag verblijven als je geëmigreerd bent?
Je mag toch gewoon zolang blijven als je wilt?
  maandag 9 januari 2023 @ 20:58:06 #131
385546 corehype
ogen uitgestoken
pi_207488620
Servie sinds je toch van moslims af wil :Y
"Geen kut is ooit nat geworden van een autist die 100 cijfers achter de komma van Pi uit zijn kop kan drummen."
corehype in KLB / Wiskundige bewijzen
pi_207488662
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2023 20:58 schreef corehype het volgende:
Servie sinds je toch van moslims af wil :Y
Daar gaan ze vast zijn medicijnen niet betalen. :+
  maandag 9 januari 2023 @ 21:10:47 #133
385546 corehype
ogen uitgestoken
pi_207488916
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:50 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Er is in mijn ogen nogal een verschil tussen gelukszoekers die pertinent weigeren te integreren, de criminaliteitscijfers explosief hoog houden, handjes blijven ophouden, vooral in hun eigen bubbel blijven en mijn buitenlandse vriendin die binnen een jaar al haar integratie-examens behaald heeft, Nederlands spreekt en fulltime werkt als filiaalmanager in de retail.
En wie zegt dat je Oekraiense bij je blijft als ze dr paspoort binnen heeft :')

Ze heeft verdomme in Dubai gewerkt _O-
"Geen kut is ooit nat geworden van een autist die 100 cijfers achter de komma van Pi uit zijn kop kan drummen."
corehype in KLB / Wiskundige bewijzen
pi_207489481
Zuid-Frankrijk / Italië passen dan denk ik het beste.
  dinsdag 10 januari 2023 @ 00:16:18 #135
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_207492362
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:34 schreef Bessensap het volgende:
ik wil benadrukken dat ik zéker geen racist ben (ik heb een buitenlandse vriendin)
:')
pi_209234862
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:03 schreef PiyeReloaded het volgende:
Balkan en voor een westers IT-bedrijf werken. Ze hebben seizoenen, maar een warmere standaard dan noordelijkere opties. Er is ruimte, mooie natuur en een relatief relaxte levensvisie en op de juiste plekken zijn er ook zat mensen die moslims stom vinden (dan zou ik Bosnië niet doen, eerder Servië). Qua medicatie moet je even kijken of dat lukt (eventueel om het zelf te betalen).
Geen idee maar denk je dat je moslims in Nederland kunt vergelijken met moslims in Bosnië?

quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 17:38 schreef Feivel1 het volgende:
En vergeet niet dat je je in het buitenland dient aan te passen. Je moet de taal leren, zo snel mogelijk productief worden, sociale contacten opdoen; er zijn verwachtingen. Als je niet aan die verwachtingen voldoet, zal je in het buitenland met de nek worden aangekeken.
Dit inderdaad. Neem bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. In Spanje kunnen ze amper tot geen Engels en in Frankrijk zijn ze van "jij komt hier wonen dus dan praat je maar Frans". Anders kom je letterlijk nergens. Het is zelfs beter om basis Frans onder de knie te hebben voordat je überhaupt naar Frankrijk gaat verhuizen. In Duitsland net zo al zijn ze misschien in het begin iets wat coulanter.

quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 17:38 schreef Feivel1 het volgende:
Denemarken heeft bijvoorbeeld als regel dat je Deens moet kunnen spreken op een behoorlijk niveau en je een baan bij aankomst in het land moeten hebben. Meer dan terecht, als je het aan mij vraagt.
Vind ik ook terecht. "Ach wij kunnen toch allemaal Engels" is de grote fout die wij maken als mensen naar Nederland Emigreren. Je moet immigranten duidelijk maken dat ze zich aan ons land moeten aanpassen en de taal moeten leren spreken. Zo krijg je immigranten die na 10 jaar nog amper een woord Nederlands kunnen.

[ Bericht 28% gewijzigd door HSG op 21-05-2023 23:21:22 ]
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_209234937
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2022 21:14 schreef Dennisweb het volgende:

[..]
Ja. Die regels zijn in de hele EU hetzelfde. Je moet minstens 184 dagen per jaar in je woonland zijn.
Want anders moet je toch belasting aan het andere land betalen of zo?
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_209234982
quote:
7s.gif Op zondag 21 mei 2023 23:22 schreef HSG het volgende:

[..]
Want anders moet je toch belasting aan het andere land betalen of zo?
Nederland kijkt naar waar het centrum van je sociale leven is. Dat kan ook in Nederland zijn als je er minder dan 184 dagen per jaar bent.
pi_209235018
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2023 23:26 schreef Halcon het volgende:

[..]
Nederland kijkt naar waar het centrum van je sociale leven is. Dat kan ook in Nederland zijn als je er minder dan 184 dagen per jaar bent.
Die snap ik niet. Ik dacht als je b.v. langer dan 184 in Spanje woont b.v. dat je belasting aan Spanje moet betalen of zo.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_209257885
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 22:00 schreef Nismo1991 het volgende:
Als je Remote werkt kun ie je nl zorgverzekering houden.
Ook handig voor opbouw aow.

Bij ons spookt hetzelfde idee, meer omdat NL steeds meer naar de tering gaat.

Ga dit wel in de gaten houden.
Hangt er vanaf of er een Nederlands bedrijf is dat dat wil toestaan dat jij remote kan werken vanuit een ander EU-land. Er zijn natuurlijk ook internationale bedrijven maar als jij b.v. remote in Spanje gaat werken wordt je gekoppeld aan een standplaats die in dat land bevind en mag je alsnog belasting aan de Spaanse regering gaan afdragen.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  Moderator donderdag 25 mei 2023 @ 09:43:00 #141
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_209273470
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 mei 2023 22:12 schreef HSG het volgende:

[..]
Hangt er vanaf of er een Nederlands bedrijf is dat dat wil toestaan dat jij remote kan werken vanuit een ander EU-land. Er zijn natuurlijk ook internationale bedrijven maar als jij b.v. remote in Spanje gaat werken wordt je gekoppeld aan een standplaats die in dat land bevind en mag je alsnog belasting aan de Spaanse regering gaan afdragen.
Yup, heb hier in den lijve ervaring mee. Tevens, merendeel vd werkgevers ziet het niet zitten. Belastingtechnisch te ingewikkeld voor ze plus ze gaan piepen dat je er dan nooit fysiek bent...
Zullen hopelijk in de toekomst misschien wat meer bedrijven hier flexibel mee omgaan maar anno 2023 is het nog voor veel werkgevers helaas een no-no.

Tevens, volgens mij is TS al lang afgehaakt. Daarnaast, een topic op FOK! openen omdat je hulp wilt met emigreren :') Als je écht serieus bent DOE je het gewoon ipv vanaf je zolderkamer er een topic over te openen :D
pi_209273841
quote:
15s.gif Op donderdag 25 mei 2023 09:43 schreef dick_laurent het volgende:
Yup, heb hier in den lijve ervaring mee. Tevens, merendeel vd werkgevers ziet het niet zitten. Belastingtechnisch te ingewikkeld voor ze plus ze gaan piepen dat je er dan nooit fysiek bent...
Zullen hopelijk in de toekomst misschien wat meer bedrijven hier flexibel mee omgaan maar anno 2023 is het nog voor veel werkgevers helaas een no-no.
Dat zou makkelijker moeten gaan maar helaas zijn we nog niet zo ver in Europa. Kijk.... dat je twee weken vanuit Frankrijk je werk doet mag gewoon maar als je daar permanent gaat wonen wordt het een ander verhaal. Onze consultants werken bij een internationaal bedrijf en de een heeft zijn standplaats bij Schiphol en de ander in Utrecht. Nou ja kantoor... een gebouw met wat vergaderzaaltjes, een kantine en een paar werkplekken en meer niet.

Wat voor ervaring heb jij precies? Jij wilt ergens permanent elders in Europa gaan werken maar je werkgever doet moeilijk?
Ô mon citoyens vous serez unis.
  Moderator donderdag 25 mei 2023 @ 10:57:38 #143
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_209274226
quote:
7s.gif Op donderdag 25 mei 2023 10:20 schreef HSG het volgende:

[..]
Dat zou makkelijker moeten gaan maar helaas zijn we nog niet zo ver in Europa. Kijk.... dat je twee weken vanuit Frankrijk je werk doet mag gewoon maar als je daar permanent gaat wonen wordt het een ander verhaal. Onze consultants werken bij een internationaal bedrijf en de een heeft zijn standplaats bij Schiphol en de ander in Utrecht. Nou ja kantoor... een gebouw met wat vergaderzaaltjes, een kantine en een paar werkplekken en meer niet.

Wat voor ervaring heb jij precies? Jij wilt ergens permanent elders in Europa gaan werken maar je werkgever doet moeilijk?
Klopt. Nee ik ben sinds kort zelf geemigreerd naar Spanje, samen met mijn vrouw :)
Helaas heb ik mijn baan bij mijn NLse werkgever moeten opzeggen. Ik heb dus wel een poging gedaan om het contract remote voort te zetten (ICT baan, dus in theorie had het gewoon gekund) maar ze waren vrijwel meteen van NOPE, willen we niet. Kwamen met vaag geneuzel over CAO en dat je standplaats in Nederland "moet" zijn, en kan echt niet bla bla bla.

Oke, dan niet, jammer. Dus nu hier aan het zoeken naar ander werk, wat op zich al redelijk gaat, heb al wat dingetjes lopen, dus ik kom heus wel aan ander werk.
Maar het is vooral zonde. Sinds de covid pandemie werkte ik namelijk al 90% thuis dus het is niet alsof op afstand werken niet ging of niet ''mogelijk'' was.
Ze wilden denk ik vooral gewoon niet de uitzondering voor mij maken. Zelfs niet met tekorten op de werkvloer. Vrij stupide, vonden zelfs mijn naaste collega's. Maar als dat het beleid is wat HR voert, dan kan je er weinig aan doen.
pi_209282406
quote:
12s.gif Op donderdag 25 mei 2023 10:57 schreef dick_laurent het volgende:

[..]
Klopt. Nee ik ben sinds kort zelf geemigreerd naar Spanje, samen met mijn vrouw :)
Helaas heb ik mijn baan bij mijn NLse werkgever moeten opzeggen. Ik heb dus wel een poging gedaan om het contract remote voort te zetten (ICT baan, dus in theorie had het gewoon gekund) maar ze waren vrijwel meteen van NOPE, willen we niet. Kwamen met vaag geneuzel over CAO en dat je standplaats in Nederland "moet" zijn, en kan echt niet bla bla bla.

Oke, dan niet, jammer. Dus nu hier aan het zoeken naar ander werk, wat op zich al redelijk gaat, heb al wat dingetjes lopen, dus ik kom heus wel aan ander werk.
Maar het is vooral zonde. Sinds de covid pandemie werkte ik namelijk al 90% thuis dus het is niet alsof op afstand werken niet ging of niet ''mogelijk'' was.
Ze wilden denk ik vooral gewoon niet de uitzondering voor mij maken. Zelfs niet met tekorten op de werkvloer. Vrij stupide, vonden zelfs mijn naaste collega's. Maar als dat het beleid is wat HR voert, dan kan je er weinig aan doen.
Ik neem aan dat de baankansen in de IT in Spanje ook wel goed is. ;) Wel jammer dat het zo rot voor je is gegaan want wat je zei het had allemaal makkelijk remote gekund. Ze hebben gewoon geen zin in gedoe met de belasting want je CAO zegt geen reet over dat je perse in Nederland moet zijn.

Ik weet overigens niet hoeveel je netto verdient want als je ¤2000,- netto in Spanje verdient doe je het voor Spaanse begrippen het ontzettend goed. :)

Onze consultant heeft ooit getracht mij binnen het bedrijf waar hij werkt binnen te trekken. Dubbel salaris, bonus, auto, 99% remote met standplaats Madrid. Heb ik afgewezen omdat waar ik nu werk nog lekker op mijn plek zit. Wel gezegd dat ik graag de lijnen open wil houden. :)
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_209300827
quote:
12s.gif Op donderdag 25 mei 2023 10:57 schreef dick_laurent het volgende:

[..]
Klopt. Nee ik ben sinds kort zelf geemigreerd naar Spanje, samen met mijn vrouw :)
Helaas heb ik mijn baan bij mijn NLse werkgever moeten opzeggen. Ik heb dus wel een poging gedaan om het contract remote voort te zetten (ICT baan, dus in theorie had het gewoon gekund) maar ze waren vrijwel meteen van NOPE, willen we niet. Kwamen met vaag geneuzel over CAO en dat je standplaats in Nederland "moet" zijn, en kan echt niet bla bla bla.

Oke, dan niet, jammer. Dus nu hier aan het zoeken naar ander werk, wat op zich al redelijk gaat, heb al wat dingetjes lopen, dus ik kom heus wel aan ander werk.
Maar het is vooral zonde. Sinds de covid pandemie werkte ik namelijk al 90% thuis dus het is niet alsof op afstand werken niet ging of niet ''mogelijk'' was.
Ze wilden denk ik vooral gewoon niet de uitzondering voor mij maken. Zelfs niet met tekorten op de werkvloer. Vrij stupide, vonden zelfs mijn naaste collega's. Maar als dat het beleid is wat HR voert, dan kan je er weinig aan doen.
Bedrijven lijken heel erg vooruitstrevend maar zijn erg behoudend. Ik heb in Februari 2020 ontslag genomen voordat ik emigreerde, ze wilden niet dat ik remote in dienst of als freelancer voor ze bleef werken. Ook goed.

Achteraf gezien had ik gewoon in dienst kunnen blijven, ze hebben 2 jaar thuisgewerkt en een complete omslag gemaakt van op kantoor naar thuis werken. Kantoor? Dit is er niet eens, een verzamelruimte met wat vergaderzaaltjes en een paar werkplekken.

Hij viste nog of ik zin zou hebben om terug te komen maar ik ben er wel klaar mee, ik kreeg echt de zenuwen van dat Agile werken. Niets meer spontaans, alles moest gepland worden. En zeiken als ik een paar uur in wilde plannen voor onderzoek nieuwe technieken.
pi_209315519
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2023 12:31 schreef Managarm het volgende:

[..]
Bedrijven lijken heel erg vooruitstrevend maar zijn erg behoudend. Ik heb in Februari 2020 ontslag genomen voordat ik emigreerde, ze wilden niet dat ik remote in dienst of als freelancer voor ze bleef werken. Ook goed.

Achteraf gezien had ik gewoon in dienst kunnen blijven, ze hebben 2 jaar thuisgewerkt en een complete omslag gemaakt van op kantoor naar thuis werken. Kantoor? Dit is er niet eens, een verzamelruimte met wat vergaderzaaltjes en een paar werkplekken.

Hij viste nog of ik zin zou hebben om terug te komen maar ik ben er wel klaar mee, ik kreeg echt de zenuwen van dat Agile werken. Niets meer spontaans, alles moest gepland worden. En zeiken als ik een paar uur in wilde plannen voor onderzoek nieuwe technieken.
Zoals als Microsoft in Nederland. Een pand bij Schiphol met wat vrije werkplekjes en een paar vergaderzalen. Meer niet.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_209430910
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2023 12:31 schreef Managarm het volgende:

[..]
Bedrijven lijken heel erg vooruitstrevend maar zijn erg behoudend. Ik heb in Februari 2020 ontslag genomen voordat ik emigreerde, ze wilden niet dat ik remote in dienst of als freelancer voor ze bleef werken. Ook goed.

Achteraf gezien had ik gewoon in dienst kunnen blijven, ze hebben 2 jaar thuisgewerkt en een complete omslag gemaakt van op kantoor naar thuis werken. Kantoor? Dit is er niet eens, een verzamelruimte met wat vergaderzaaltjes en een paar werkplekken.

Hij viste nog of ik zin zou hebben om terug te komen maar ik ben er wel klaar mee, ik kreeg echt de zenuwen van dat Agile werken. Niets meer spontaans, alles moest gepland worden. En zeiken als ik een paar uur in wilde plannen voor onderzoek nieuwe technieken.
2 jaar thuiswerken (in het vestigingsland van het bedrijf) is natuurlijk wel wat anders dan compleet internationaal remote werken. Qua bedrijfscultuur en samenwerking wellicht wel, maar er zit toch wat haken en ogen aan, belasting- en verzekeringstechnisch.

Bij ons in het bedrijf (in Duitsland) is het zo dat we 30 dagen per jaar in het EU-buitenland mogen werken en dat heeft met verzekeringen te maken.
En volgens mij (maar pin me er niet 100% op vast) is het bij ons ook zo makkelijk omdat we in de meeste EU landen een eigen kantoor hebben (dochteronderneming). Heb laatst bij een ander bedrijf gesolliciteerd dat puur Duits is, en daar was het lastiger om vanuit het buitenland remote te werken.
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
pi_209433119
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2023 13:54 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]
2 jaar thuiswerken (in het vestigingsland van het bedrijf) is natuurlijk wel wat anders dan compleet internationaal remote werken. Qua bedrijfscultuur en samenwerking wellicht wel, maar er zit toch wat haken en ogen aan, belasting- en verzekeringstechnisch.

Bij ons in het bedrijf (in Duitsland) is het zo dat we 30 dagen per jaar in het EU-buitenland mogen werken en dat heeft met verzekeringen te maken.
En volgens mij (maar pin me er niet 100% op vast) is het bij ons ook zo makkelijk omdat we in de meeste EU landen een eigen kantoor hebben (dochteronderneming). Heb laatst bij een ander bedrijf gesolliciteerd dat puur Duits is, en daar was het lastiger om vanuit het buitenland remote te werken.
En toch zijn er genoeg bedrijven die het wel doen, vooral bedrijven uit de VS overigens. Ze houden zich netjes aan de lokale regels, ze zijn allang blij om persooneel te krijgen.
pi_209484933
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2023 17:02 schreef Managarm het volgende:

[..]
En toch zijn er genoeg bedrijven die het wel doen, vooral bedrijven uit de VS overigens. Ze houden zich netjes aan de lokale regels, ze zijn allang blij om persooneel te krijgen.
Ik zeg ook niet dat het helemaal niet kan, alleen geloof ik best dat het niet zo eenvoudig is als velen denken, en dat sommige (kleinere) bedrijven de moeite niet kunnen/willen nemen, of het personeel niet hebben, om uit te zoeken wat er allemaal geregeld moet worden om het werken vanuit het buitenland mogelijk te maken.

Ik weet bijvoorbeeld dat er bij ons bedrijf (met ongeveer 1500 man op het hoofdkantoor, paar duizend in vestigingen wereldwijd), een klein team van 4 of 5 man binnen HR een klein jaar nodig hebben gehad om een concept uit te werken zodat HQ medewerkers binnen Europa remote mogen werken.
Niet ieder bedrijf heeft de capaciteit om een paar man op zo'n project te zetten.
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
pi_209527399
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2023 17:02 schreef Managarm het volgende:

[..]
En toch zijn er genoeg bedrijven die het wel doen, vooral bedrijven uit de VS overigens. Ze houden zich netjes aan de lokale regels, ze zijn allang blij om persooneel te krijgen.
Ik heb het laatst aan mijn teamleider gevraagd hoe hij er over dacht als iemand een weekje vanuit een ander EU-land werkte. Hij was er faliekant op tegen. Ik vond hem zelf een beetje fel reageren.

Ik snap niet dat men daar zo moeilijk over doet. Ik ga niet maanden weg of zo maar hooguit een weekje.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_210127224
Ik zou de TS aanraden om eerst voor een baan in NL te zorgen die hij remote kan doen. Als de TS een remote baan zou vinden in Nederland, blijft hij volgens mij gewoon voor zorg verzekerd in Nederland, ook als hij naar een ander EU-land verhuist. Bovendien bouw je dan volgens mij ook gewoon nog AOW op in Nederland, wat toch ook wel een voordeel is.

In andere EU-landen is de zorg niet altijd zo transparant of handig geregeld als in Nederland. Zo lees ik dat er in Portugal bijvoorbeeld een publiek en privaat systeem is, net als bijvoorbeeld in Duitsland. In de meeste landen zal de verzekering ook gekoppeld zijn aan werk. Ik heb dat eerlijk gezegd nooit goed begrepen, maar in veel landen is dat totaal logisch. Het systeem in Duitsland zit zeer gecompliceerd in elkaar. Ik kan mij herinneren dat het voor ZZP-ers bijvoorbeeld erg lastig en ook duur was, tot wel 600 of 700 euro per maand (wij hebben hier natuurlijk voor zelfstandigen de ZVW die jaarlijks met de belasting wordt betaald).

Ik denk dus ook niet dat de TS moet denken dat hij zomaar in een ander EU-land kan arriveren, zich kan laten inschrijven en vervolgens gebruik kan maken van het zorgsysteem, om vervolgens zijn medicatie vergoed te krijgen. Mogelijk is er niet altijd acceptatieplicht en als je geen baan hebt, zal het misschien ook lastiger zijn om je te verzekeren of zul je je privaat moeten verzekeren, wat vermoedelijk duur is of waar geen acceptatieplicht geldt.

Ik raad TS dus echt aan eerst een remote baan te regelen in NL of een baan in het toekomstige land.

Wat ook mogelijk is, is om niet voor een EU-land te gaan, maar wel een land waar prima zorg is. Denk aan Thailand. Schitterend voor met de motor natuurlijk, hoge kwaliteit zorg met weinig wachtlijsten (zeker als je kapitaalkrachtig bent), altijd zonnig, goedkoop en niet het allermoeilijkste land om binnen te komen. Ik weet natuurlijk niet hoe het in Thailand zit met het afsluiten van een zorgverzekering met aangeboren aandoening e.d. Wellicht is de medicatie er wel een stuk goedkoper? Het is wel flink ver weg, maar ja, met het vliegtuig ben je ook zo weer in NL toch?
Mja
pi_211268673
Inmiddels al een tijdje met volle overtuiging besloten om samen met mijn (inmiddels) vrouw volgend jaar naar Zweden te verhuizen. Alles rustig aan het voorbereiden.

Mijn IVA uitkering kan ik meenemen en ben zowel via NL als Zweden (na krijgen BSN/PN) voor zorg verzekerd.

Van de overwaarde van verkoop huis in NL kunnen we een mooi vrijstaand huis in Zweden kopen. Heerlijk hypotheekvrij.

Ontzettend veel zin in! Laat dat avontuur maar komen.
  Manager PR/Moderator zondag 12 november 2023 @ 01:17:59 #153
269689 crew  Viv
pi_211268733
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2023 00:56 schreef Bessensap het volgende:
Inmiddels al een tijdje met volle overtuiging besloten om samen met mijn (inmiddels) vrouw volgend jaar naar Zweden te verhuizen. Alles rustig aan het voorbereiden.

Mijn IVA uitkering kan ik meenemen en ben zowel via NL als Zweden (na krijgen BSN/PN) voor zorg verzekerd.

Van de overwaarde van verkoop huis in NL kunnen we een mooi vrijstaand huis in Zweden kopen. Heerlijk hypotheekvrij.

Ontzettend veel zin in! Laat dat avontuur maar komen.
In de OP was je nog werkzaam, op zoek naar remote werk. Wat is er in de tussentijd gebeurd? :o
pi_211268874
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:09 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Anders lees je even mijn openingspost. Ik neem ca. 100.000 euro mee. Uitkering heb ik niet. Ik werk. Altijd gedaan en gespaard. Verzekering vergeten zeg je. Heb jij dat al helemaal uitgezocht? Ga anders even verder met aardbeien plukken joh.
Heb je echt gespaard, of vooral die 100k opgebouwd door op het juiste moment een huis te hebben gekocht?


Veel plezier in Zweden!
  zondag 12 november 2023 @ 05:01:53 #155
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_211269021
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2023 00:56 schreef Bessensap het volgende:
Inmiddels al een tijdje met volle overtuiging besloten om samen met mijn (inmiddels) vrouw volgend jaar naar Zweden te verhuizen. Alles rustig aan het voorbereiden.

Mijn IVA uitkering kan ik meenemen en ben zowel via NL als Zweden (na krijgen BSN/PN) voor zorg verzekerd.

Van de overwaarde van verkoop huis in NL kunnen we een mooi vrijstaand huis in Zweden kopen. Heerlijk hypotheekvrij.

Ontzettend veel zin in! Laat dat avontuur maar komen.
Wow! Nou je bent er in iedergeval uit welk laNd het gaat worden. Ga je een emigratie/ klus topic starten? Lijkt me tof om verder te volgen. Succes alvast met alles organiseren en fijn van je iva ^O^
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_211269804
Hoe vaak ben je al in Zweden geweest?

In het topic van Viv en Evenstar kan je lezen hoe anders de Zweedse huizenmarkt is. Het kopen gaat op basis van bieden, dat kan best frustrerend zijn.

Maar ik hoop dat je iets leuk vind, emigreren is echt een hele grote stap. In de OP heb je het nog over werk en nu neem je je uitkering mee, in de tussentijd arbeidsongeschikt geraakt?

[ Bericht 0% gewijzigd door Managarm op 12-11-2023 11:24:38 ]
  zondag 12 november 2023 @ 10:18:04 #157
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_211269892
Hoe zijn de winters in Zweden eigenlijk?
  Moderator zondag 12 november 2023 @ 11:15:31 #158
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_211270347
Kun je voor 100.000 een vrijstaand huis kopen in Zweden?
pi_211270489
Je huis niet verkopen, maar verhuren en hier ingeschreven blijven staan?
pi_211270530
quote:
11s.gif Op zondag 12 november 2023 11:15 schreef Momo het volgende:
Kun je voor 100.000 een vrijstaand huis kopen in Zweden?
Waar TS naar toe gaat wel. Makkelijk zelfs. 31 huizen in het bereik van +- 40.000 tot 100.000;

https://www.hemnet.se/bos(...)on=exclude&fee_max=0
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_211270600
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2023 00:56 schreef Bessensap het volgende:
Inmiddels al een tijdje met volle overtuiging besloten om samen met mijn (inmiddels) vrouw volgend jaar naar Zweden te verhuizen. Alles rustig aan het voorbereiden.

Mijn IVA uitkering kan ik meenemen en ben zowel via NL als Zweden (na krijgen BSN/PN) voor zorg verzekerd.

Van de overwaarde van verkoop huis in NL kunnen we een mooi vrijstaand huis in Zweden kopen. Heerlijk hypotheekvrij.

Ontzettend veel zin in! Laat dat avontuur maar komen.
Hou ons op de hoogte, neem aan dat je de taal gaat leren? Of al bezig bent?
  zondag 12 november 2023 @ 12:22:36 #162
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211270922
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 01:17 schreef Viv het volgende:

[..]
In de OP was je nog werkzaam, op zoek naar remote werk. Wat is er in de tussentijd gebeurd? :o
Niet alleen "wat is er gebeurd?" maar ook: hoe ga je van werkzaam in augustus 2022 naar een IVA uitkering in november 2023?
Dan is de 2 jaar ziektewet nog niet eens voorbij, laat staan de WIA-procedure van het UWV.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator zondag 12 november 2023 @ 12:24:40 #163
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_211270938
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 11:39 schreef Knutknuttsson het volgende:

[..]
Waar TS naar toe gaat wel. Makkelijk zelfs. 31 huizen in het bereik van +- 40.000 tot 100.000;

https://www.hemnet.se/bos(...)on=exclude&fee_max=0
Wow nice, en ook niet verkeerd hoe ze eruit zien voor die prijs. Al zal werk zoeken in de direct omgeving daar wel lastiger zijn. Zal wel een reden zijn dat de regio minder in de smaak valt voor Zweden zelf.
pi_211271059
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 01:17 schreef Viv het volgende:

[..]
In de OP was je nog werkzaam, op zoek naar remote werk. Wat is er in de tussentijd gebeurd? :o
Helaas best veel.
pi_211271106
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 12:24 schreef Momo het volgende:

[..]
Wow nice, en ook niet verkeerd hoe ze eruit zien voor die prijs. Al zal werk zoeken in de direct omgeving daar wel lastiger zijn. Zal wel een reden zijn dat de regio minder in de smaak valt voor Zweden zelf.
Het is ook flink Noordelijk al. En dus 5 maanden per jaar de gemiddelde temperatuur onder de nul graden. Dat strookt niet echt met het wensenlijstje van TS.
Ik ben er de afgelopen zomers geweest, dan is het echt prachtig daar. Het ligt in natuurgebied Höga Kusten, schitterend mooi stukje Zweden.

Ooh….zie nu dat TS hier niet heeft gepost waar hij in Zweden naar toe gaat. In een ander topic wel, lijkt me daarom geen geheim.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
  Manager PR/Moderator zondag 12 november 2023 @ 12:49:30 #166
269689 crew  Viv
pi_211271125
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 12:24 schreef Momo het volgende:

[..]
Wow nice, en ook niet verkeerd hoe ze eruit zien voor die prijs. Al zal werk zoeken in de direct omgeving daar wel lastiger zijn. Zal wel een reden zijn dat de regio minder in de smaak valt voor Zweden zelf.
Huizenprijzen in Zweden staan inderdaad rechtstreeks in verband met de lokale werkgelegenheid. Na twee jaar op huizenjacht hier, durf ik wel te stellen dat het zelfs de meest bepalende factor is. :)
pi_211271131
Zeker geen geheim! Staat nog niet 100% vast maar waarschijnlijk in de Övik omgeving. Het zuiden is nog te druk voor mij en houd meer van echte winters. Daarnaast toch op niet al te grote afstand van Umeå en eventueel Sundsvall. Heb ook vrienden in Finland en ben dan via de boot vanuit Umeå zo in Finland.
pi_211271137
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2023 12:22 schreef Leandra het volgende:

[..]
Niet alleen "wat is er gebeurd?" maar ook: hoe ga je van werkzaam in augustus 2022 naar een IVA uitkering in november 2023?
Dan is de 2 jaar ziektewet nog niet eens voorbij, laat staan de WIA-procedure van het UWV.
Versnelde WIA aanvraag. Maar ik wil daar liever niet teveel over kwijt. Wil me vooral richten op positieve dingen nu :)
pi_211271149
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 11:39 schreef Knutknuttsson het volgende:

[..]
Waar TS naar toe gaat wel. Makkelijk zelfs. 31 huizen in het bereik van +- 40.000 tot 100.000;

https://www.hemnet.se/bos(...)on=exclude&fee_max=0
Opknapper, 13.000 euro?

https://www.hemnet.se/bos(...)-12-20206475#gallery
  Moderator zondag 12 november 2023 @ 12:52:49 #170
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_211271157
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 12:49 schreef Viv het volgende:

[..]
Huizenprijzen in Zweden staan inderdaad rechtstreeks in verband met de lokale werkgelegenheid. Na twee jaar op huizenjacht hier, durf ik wel te stellen dat het zelfs de meest bepalende factor is. :)
Als ik mijn werk geheel remote zou kunnen doen zou dit toch wel aantrekkelijk zijn. Maar aan de andere kant in je eentje in Zweden zitten in de middle of nowhere is ook weer zoiets.
pi_211271174
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 10:06 schreef Managarm het volgende:
Hoe vaak ben je al in Zweden geweest?

In het topic van Viv en Evenstar kan je lezen hoe anders de Zweedse huizenmarkt is. Het kopen gaat op basis van bieden, dat kan best frustrerend zijn.

Maar ik hoop dat je iets leuk vind, emigreren is echt een hele grote stap. In de OP heb je het nog over werk en nu neem je je uitkering mee, in de tussentijd arbeidsongeschikt geraakt?
Ik kom al van jongs af aan en Zweden. Meerdere keren per jaar. Inmiddels daar ook een redelijke kennissenkring opgebouwd.

Ook wel wat contacten in de makelaarswereld dus dat komt wel goed. Tot er iets leuks langskomt, huren we een leuk huisje voor weinig en houden we ons Nederlandse huis aan, dat we "verhuren" aan familie. Mochten we dan zeker weten dat we in Zweden willen wonen, gaat het huis in de verkoop. Tip: verkoop je huis in NL wel voordat je je aanmeldt voor een PN, anders mag je 20% van de opbrengst van je NL huis afstaan aan Zweden.

Ben inderdaad redelijk op de hoogte van de Zweedse huizenmarkt ;)

Taal spreek ik al redelijk maar wel bezig dat te verbeteren.

[ Bericht 10% gewijzigd door Bessensap op 12-11-2023 13:01:24 ]
pi_211271220
quote:
Sla je slag, hoogste bod is nu 12.000. Doe er 500 erbij en hij is voor jou. Krijg je ook nog eens alle rommel die er in staat er zomaar bij ^O^
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_211271303
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 12:59 schreef Knutknuttsson het volgende:

[..]
Sla je slag, hoogste bod is nu 12.000. Doe er 500 erbij en hij is voor jou. Krijg je ook nog eens alle rommel die er in staat er zomaar bij ^O^
Zou zomaar kunnen dat we voor zoiets gaan. Geen idee nog. Zit natuurlijk heel veel werk in. Anderzijds, als je iets meer uitgeeft, bijvoorbeeld 50-80k, heb je iets dat af is.

Heb nog nooit een volledig huis verbouwd, maar ik ga daar zeker eens over nadenken. De locatie is in elk geval prima.
  zondag 12 november 2023 @ 13:05:43 #174
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211271318
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 13:04 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Zou zomaar kunnen dat we voor zoiets gaan. Geen idee nog. Zit natuurlijk heel veel werk in. Anderzijds, als je iets meer uitgeeft, bijvoorbeeld 50-80k, heb je iets dat af is.

Heb nog nooit een volledig huis verbouwd, maar ik ga daar zeker eens over nadenken. De locatie is in elk geval prima.
Een heel huis verbouwen is met je IVA geen probleem?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_211271330
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 13:04 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Zou zomaar kunnen dat we voor zoiets gaan. Geen idee nog. Zit natuurlijk heel veel werk in. Anderzijds, als je iets meer uitgeeft, bijvoorbeeld 50-80k, heb je iets dat af is.

Heb nog nooit een volledig huis verbouwd, maar ik ga daar zeker eens over nadenken. De locatie is in elk geval prima.
Oh echt? Persoonlijk moet ik er niet aan denken, dan toch echt liever iets wat meer af is.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_211271332
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 13:05 schreef Leandra het volgende:

[..]
Een heel huis verbouwen is met je IVA geen probleem?
Ik zou niet weten in welk opzicht. Ga ik sowieso niet zelf doen.
pi_211271400
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 13:07 schreef Knutknuttsson het volgende:

[..]
Oh echt? Persoonlijk moet ik er niet aan denken, dan toch echt liever iets wat meer af is.
Ik zou het niet kopen, stuk grond te klein. Je wilt in Zweden toch iets met een bos waar je je hout vandaan kan halen.
Ook wil ik niet naar Zweden, te koud, donker, heb nu al problemen met het licht hier in Portugal (om 17:45 donker).
  zondag 12 november 2023 @ 13:25:19 #178
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211271425
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 13:08 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Ik zou niet weten in welk opzicht. Ga ik sowieso niet zelf doen.
Ah, je laat het verbouwen.
Dan is de kans groot dat je goedkoper uit bent als je een huis koopt dat af is.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_211271439
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 13:21 schreef Managarm het volgende:

[..]
Ik zou het niet kopen, stuk grond te klein. Je wilt in Zweden toch iets met een bos waar je je hout vandaan kan halen.
Ook wil ik niet naar Zweden, te koud, donker, heb nu al problemen met het licht hier in Portugal (om 17:45 donker).
Jij zit in Portugal? Toevallig! Wij zitten nu in de Algarve as we speak :)
pi_211271449
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 13:25 schreef Leandra het volgende:

[..]
Ah, je laat het verbouwen.
Dan is de kans groot dat je goedkoper uit bent als je een huis koopt dat af is.
Klopt, en voor het geld hoef je het niet te laten.

Anderzijds, als je het compleet laat verbouwen is het wel helemaal naar eigen wens.
pi_211271450
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 13:25 schreef Leandra het volgende:

[..]
Ah, je laat het verbouwen.
Dan is de kans groot dat je goedkoper uit bent als je een huis koopt dat af is.
Plus dat je in Zweden ook nog eens de helft van de gemaakte arbeidskosten via de belasting terugkrijgt. Dus eerst een persoonsnummer regelen vooral je gaat verbouwen
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_211271454
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2023 13:26 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Jij zit in Portugal? Toevallig! Wij zitten nu in de Algarve as we speak :)
Ja, kom even langs met het openbaar vervoer. Het is maar 7 uur ;) met de trein. Met de auto een uur of vijf/zes. Wij zitten tegen de Spaanse grens in de provincie Castelo Branco.
pi_211271492
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 13:29 schreef Managarm het volgende:

[..]
Ja, kom even langs met het openbaar vervoer. Het is maar 7 uur ;) met de trein. Met de auto een uur of vijf/zes. Wij zitten tegen de Spaanse grens in de provincie Castelo Branco.
Heb ook nog even gedacht aan een huis kopen in Portugal, maar de huizenprijzen gaan helemaal nergens meer over.
pi_211271518
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 13:33 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Heb ook nog even gedacht aan een huis kopen in Portugal, maar de huizenprijzen gaan helemaal nergens meer over.
In sommige delen is de prijs nog laag, maar nog altijd bijna het dubbele van vier jaar geleden. Maar dat zijn de prijzen op de websites, Portugal kent geen doorzichtige huizenmarkt, ze vragen maar wat. De meeste prijzen zijn op buitenlanders gericht.

Ik kon een huis met de vraagprijs van 45.000 makkelijk voor 24.000 kopen en dan was er nog speelruimte (en zelfs dan betaal je teveel als buitenlander). En Portugees klaar om in trekken is iets heel anders als de Nederlandse versie.

In de Algarve zijn de prijzen echt achterlijk, en ik zou er niets kopen want ze hebben een gigantisch waterprobleem in de zomer.
pi_211273887
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 13:35 schreef Managarm het volgende:

[..]
In sommige delen is de prijs nog laag, maar nog altijd bijna het dubbele van vier jaar geleden. Maar dat zijn de prijzen op de websites, Portugal kent geen doorzichtige huizenmarkt, ze vragen maar wat. De meeste prijzen zijn op buitenlanders gericht.

Ik kon een huis met de vraagprijs van 45.000 makkelijk voor 24.000 kopen en dan was er nog speelruimte (en zelfs dan betaal je teveel als buitenlander). En Portugees klaar om in trekken is iets heel anders als de Nederlandse versie.

In de Algarve zijn de prijzen echt achterlijk, en ik zou er niets kopen want ze hebben een gigantisch waterprobleem in de zomer.
Interessant. Ik zou ook echt niet in de Algarve willen wonen. Te toeristisch. Te massaal.

Dus als ik jou goed begrijp kun je elders nog steeds iets fatsoenlijks voor onder de ton kopen?
pi_211273988
Frankrijk. Bv de Franse Alpen of wat zuidelijker in nog bergachtig gebied
De Franse regering is zeer soepel met het vergoeden van medicijnen

Dat gezegd hebbende. Je hele OP is eigenlijk een uitleg dat het in Nl zeer goed geregeld is allemaal
Vakman pur sang
pi_211274083
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2023 17:39 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Interessant. Ik zou ook echt niet in de Algarve willen wonen. Te toeristisch. Te massaal.

Dus als ik jou goed begrijp kun je elders nog steeds iets fatsoenlijks voor onder de ton kopen?
Ja hoor, kijk eens wat Noordelijker. Of in het midden, Castelo Branco. Alleen als je dichter bij de kust komt of een echt grote stad wordt alles een stuk duurder.

https://www.orangesmile.c(...)-map-provinces-0.jpg

[ Bericht 3% gewijzigd door Managarm op 12-11-2023 18:09:08 ]
pi_211277976
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2023 18:01 schreef Managarm het volgende:

[..]
Ja hoor, kijk eens wat Noordelijker. Of in het midden, Castelo Branco. Alleen als je dichter bij de kust komt of een echt grote stad wordt alles een stuk duurder.

https://www.orangesmile.c(...)-map-provinces-0.jpg
Als ik op Portugese Funda's kijk zie ik eindelijk alleen maar krotten waar ze dan nog 200k voor vragen. Dus ik ben zeer benieuwd waar jij zoekt. Heb je een voorbeeld van een leuk spulletje rond de 80-100k?
pi_211277987
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2023 17:52 schreef Lospedrosa het volgende:
Frankrijk. Bv de Franse Alpen of wat zuidelijker in nog bergachtig gebied
De Franse regering is zeer soepel met het vergoeden van medicijnen

Dat gezegd hebbende. Je hele OP is eigenlijk een uitleg dat het in Nl zeer goed geregeld is allemaal
Behalve dat NL propvol is en uit de voegen barst. Dat is voor mij de voornaamste reden. Dan kan alles nog zo goed geregeld zijn, waar ik het overigens niet mee eens ben. Een andere reden is dat ik het qua beleid de verkeerde kant op zie gaan hier. Uiteindelijk is het gewoon tobben hier.

Maar goed, dit topic is niet voor die discussie ;)
pi_211278218
https://remax.pt
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2023 00:22 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Als ik op Portugese Funda's kijk zie ik eindelijk alleen maar krotten waar ze dan nog 200k voor vragen. Dus ik ben zeer benieuwd waar jij zoekt. Heb je een voorbeeld van een leuk spulletje rond de 80-100k?
Nog iets werk maar wel redelijk:

https://www.idealista.pt/imovel/32558977/

Ik heb gewoon gezocht op huizen boven de 60.000 euro. Als je zelf het werk niet kan doen, koop dan iets wat af is, want bouwers hier zijn net als in Nederland moeilijk te vinden en ze hebben er een handje van om buitenlanders (en ook Portugezen) te naaien.

https://www.idealista.pt/(...)%29&ordem=precos-asc

Andere websites:

era.pt
https://remax.pt
https://imovirtual.com
https://homekeyportugal.com/ (lokaal, Castelo Branco, ik ken de eigenaresse)

[ Bericht 5% gewijzigd door Managarm op 13-11-2023 09:30:43 ]
pi_211278423
Mooi dat er een update is en dat je Nederland daadwerkelijk gaat verlaten! Zweden is een fantastische keuze waar ik zelf ook al vaak over heb zitten denken. Helaas heb ik zelf geen vrouw of gezin, dus dan zou het daar in Zweden toch wel wat eenzaam worden. Anders zou ik de stap misschien ook wel wagen. Vooral vanwege de hoeveelheid huis en land die je kunt krijgen voor weinig geld.
Mja
  Manager PR/Moderator maandag 13 november 2023 @ 08:17:28 #192
269689 crew  Viv
pi_211278637
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2023 05:01 schreef Managarm het volgende:

[..]
Nog iets werk maar wel redelijk:

https://www.idealista.pt/imovel/32558977/

Ik heb gewoon gezocht op huizen boven de 60.000 euro. Als je zelf het werk niet kan doen, koop dan iets wat af is, want bouwers hier zijn net als in Nederland moeilijk te vinden en ze hebben er een handje van om buitenlanders (en ook Portugezen) te naaien.

https://www.idealista.pt/(...)%29&ordem=precos-asc
Ik lees in de OP dat TS depressief wordt van lange, natte, sombere winters. Dan lijkt me Portugal toch een betere keuze dan Zweden. :D Het is hier al weken koud, nat en donker.
pi_211279457
Nah, Zweedse winters zijn prima. Kwestie van noordelijk genoeg gaan zitten ;)

Vandaar de keuze ook. Ik doel vooral op de natte druilwinters in NL. Zweden is geen vraag meer, maar een definitie keuze.

Ik koop wel een vakantiehuisje in Portugal om te ontsnappen als ik de winter niet meer trek ;)

[ Bericht 17% gewijzigd door Bessensap op 13-11-2023 10:07:02 ]
pi_211279462
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2023 05:01 schreef Managarm het volgende:
https://remax.pt
[..]
Nog iets werk maar wel redelijk:

https://www.idealista.pt/imovel/32558977/

Ik heb gewoon gezocht op huizen boven de 60.000 euro. Als je zelf het werk niet kan doen, koop dan iets wat af is, want bouwers hier zijn net als in Nederland moeilijk te vinden en ze hebben er een handje van om buitenlanders (en ook Portugezen) te naaien.

https://www.idealista.pt/(...)%29&ordem=precos-asc

Andere websites:

era.pt
https://remax.pt
https://imovirtual.com
https://homekeyportugal.com/ (lokaal, Castelo Branco, ik ken de eigenaresse)

Thanks!
pi_211279481
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2023 07:32 schreef TAmaru het volgende:
Mooi dat er een update is en dat je Nederland daadwerkelijk gaat verlaten! Zweden is een fantastische keuze waar ik zelf ook al vaak over heb zitten denken. Helaas heb ik zelf geen vrouw of gezin, dus dan zou het daar in Zweden toch wel wat eenzaam worden. Anders zou ik de stap misschien ook wel wagen. Vooral vanwege de hoeveelheid huis en land die je kunt krijgen voor weinig geld.
Gewoon doen. Waarom zou je eenzamer in Zweden zijn dan in NL? Ik maak in Zweden makkelijker contact met mensen dan hier in NL. Nederlanders lijken misschien aanvankelijk sociaal, maar ik vind dat altijd een beetje nep en oppervlakkig.

Elke motorrit door Zweden maak ik vriendschappen die 9 van de 10 keer het initiatief van de Zweden zijn. Vaak als ik op een plekje stop met de motor om wat te eten/drinken word ik benaderd door geïnteresseerde Zweden die me van alles over mijn reis vragen. Vaak word ik dan uitgenodigd om te komen eten en vaak word me zelfs een slaapplek aangeboden. Met eigenlijk al die mensen heb ik nog wel regelmatig contact.
  Manager PR/Moderator maandag 13 november 2023 @ 10:13:33 #196
269689 crew  Viv
pi_211279593
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2023 10:01 schreef Bessensap het volgende:
Nah, Zweedse winters zijn prima. Kwestie van noordelijk genoeg gaan zitten ;)
Dan zou ik nog wat noordelijker gaan zitten dan je nu van plan bent. Klimaatverandering en zo ;)
pi_211279663
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2023 10:01 schreef Bessensap het volgende:
Nah, Zweedse winters zijn prima. Kwestie van noordelijk genoeg gaan zitten ;)

Vandaar de keuze ook. Ik doel vooral op de natte druilwinters in NL. Zweden is geen vraag meer, maar een definitie keuze.

Ik koop wel een vakantiehuisje in Portugal om te ontsnappen als ik de winter niet meer trek ;)
Grappig, wij hadden het gisteren over een zomerhuis in Zweden. Utopie, we hebben dieren, die laat ik niet alleen voor twee maanden.
pi_211281513
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2023 10:03 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Gewoon doen. Waarom zou je eenzamer in Zweden zijn dan in NL? Ik maak in Zweden makkelijker contact met mensen dan hier in NL. Nederlanders lijken misschien aanvankelijk sociaal, maar ik vind dat altijd een beetje nep en oppervlakkig.

Elke motorrit door Zweden maak ik vriendschappen die 9 van de 10 keer het initiatief van de Zweden zijn. Vaak als ik op een plekje stop met de motor om wat te eten/drinken word ik benaderd door geïnteresseerde Zweden die me van alles over mijn reis vragen. Vaak word ik dan uitgenodigd om te komen eten en vaak word me zelfs een slaapplek aangeboden. Met eigenlijk al die mensen heb ik nog wel regelmatig contact.
Grappig. Ik ben ook een motorrijder en fantaseer ook veel over rijden in Zweden. Lijkt me echt schitterend.

Ik ben het wel met je eens dat contact maken met Nederlanders niet altijd heel makkelijk is, maar ik kan me wel voorstellen dat de afstanden veel groter zijn en vooral het platteland veel minder dicht bevolkt. De mensen zijn dan misschien wel warmer, maar het is wel moeilijk om nieuwe mensen te ontmoeten denk ik. Er zullen niet snel allerlei activiteiten georganiseerd worden. Misschien speelt bij mij ook wel mee dat ik geen vriendin heb en bang ben dat daar eentje vinden erg lastig zal zijn.
Mja
pi_211281982
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2023 13:40 schreef TAmaru het volgende:
Ik ben het wel met je eens dat contact maken met Nederlanders niet altijd heel makkelijk is, maar ik kan me wel voorstellen dat de afstanden veel groter zijn en vooral het platteland veel minder dicht bevolkt. De mensen zijn dan misschien wel warmer, maar het is wel moeilijk om nieuwe mensen te ontmoeten denk ik. Er zullen niet snel allerlei activiteiten georganiseerd worden. Misschien speelt bij mij ook wel mee dat ik geen vriendin heb en bang ben dat daar eentje vinden erg lastig zal
Ga een aantal keren daar op motorvakantie, leer je de mensen kennen en dan merk je vanzelf of het land je ligt.
pi_211282085
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2023 13:40 schreef TAmaru het volgende:

[..]
Grappig. Ik ben ook een motorrijder en fantaseer ook veel over rijden in Zweden. Lijkt me echt schitterend.

Ik ben het wel met je eens dat contact maken met Nederlanders niet altijd heel makkelijk is, maar ik kan me wel voorstellen dat de afstanden veel groter zijn en vooral het platteland veel minder dicht bevolkt. De mensen zijn dan misschien wel warmer, maar het is wel moeilijk om nieuwe mensen te ontmoeten denk ik. Er zullen niet snel allerlei activiteiten georganiseerd worden. Misschien speelt bij mij ook wel mee dat ik geen vriendin heb en bang ben dat daar eentje vinden erg lastig zal zijn.
Een mede-motorrijder, altijd goed! Zoals gezegd kom ik al jaren in het hoge noorden. Als je wat wil weten mag je me altijd even DM-en :)
  maandag 13 november 2023 @ 14:43:43 #201
502032 Pedante_Mansplainer
Legt het wel eventjes uit
pi_211282134
Slovenië misschien wat?
pi_211283651
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2023 14:38 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Een mede-motorrijder, altijd goed! Zoals gezegd kom ik al jaren in het hoge noorden. Als je wat wil weten mag je me altijd even DM-en :)
Dank je! Ik ben al een aantal keer in Zweden geweest, maar nog nooit om op de motor te rijden. Wel om te schaatsen en om vrienden te bezoeken. Topland natuurlijk op erg veel vlakken.
Mja
pi_211888285
Mijn vrouw en ik zitten na te denken over Noord-Italië of Noord-Spanje. We moeten nog wel uitzoeken wat de voor en nadelen zijn van die twee landen want allebei hebben ze hun eigen issues.

Nu weten wij uit ervaring dat de vriendelijkheid, gastvrijheid en warmte van de Spanjaarden in het noorden fantastisch is. Hoe zit het bij de Italianen?
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_213308657
Ik heb al 12 jaar een huis in Spanje tussen Alicante en Valencia, zorg is er fantastisch beter dan in Nederland MITS je je goed verzekerd. Ik ben het 99% met je eens en voor mij ook de reden destijds in het buitenland iets te kopen. Je hebt waar ik gekocht heb een hele grote groep Nederlanders die allemaal hetzelfde als wij denken, de enorme groei van de Islam in Nederland zat zijn, de ongelofelijke hoeveelheid regeltjes en drukte, de belastingen die met de dag stijgen, de boetes om de meest debiele dingen, overal chagrijnige mensen tegenkomen, de verloedering van mensen en de viezigheid op straat, groepen jongeren overal die rondhangen en je met hun scooters omver rijden. Spanje Spanje Spanje!!! Het is het paradijs, maar je moet er niet op zoek gaan naar standaard werk, het beste is thuiswerk of accepteren dat je een stuk minder gaat verdienen en de taal snel zult moeten leren. Ook moet je accepteren dat je je aanpast aan de nieuwe cultuur en niet volledig als Nederlander blijft denken. Mensen komen allemaal te laat, of zelfs een dag later, zijn nooit gehaast en Nederlandse directheid of onbeleefd zijn is echt een enorme no go.
Maar ik zeg het tegen iedereen: Spanje is absoluut het beste land in de EU om te wonen als je van een warmer klimaat houdt natuurlijk. De taal is niet heel moeilijk, het is er goedkoop, vanaf midden Spanje en zuidelijker in de winter ook warm genoeg, en de huizen zijn er nog te betalen. Ook is er heel veel zandstrand overal, wat andere landen zoals Portugal en Italië ook wel hebben, maar die huizenprijzen liggen veel hoger(!). Griekenland is een optie, maar verder weg, minder bereikbaar met de auto, veel minder grote Nederlandse gemeenschap en de taal is veeel moeilijker te leren. Inmiddels is Spanje ook enorm booming onder emigrerende Nederlanders, wat absoluut een plus is in mijn ogen, een klusjesman, een familie lid, een oude kennis of vriend, inmiddels kent iedereen die ik in Nederland spreek wel iemand in de streek waar ik destijds mijn huis kocht en dat geeft je echt een kickstart na je emigratie.

Helaas heb je een aandoening waardoor je 5000(!) euro per maand van de staat zult moeten krijgen, er zijn maar heel weinig landen die zoals Nederland zijn in jou specifieke geval. Zelf zou ik het dan niet weten, ik denk dat Nederland echt uniek is voor jou situatie, maar dit moet je gewoon echt goed uitzoeken, wie weet zijn er toch kansen.
Ik zou persoonlijk dan ook minder afgeven op Nederland trouwens, want het land heeft je ontzettend veel gegeven. Juist de extreem duurder wordende verzorgingsstaat is waar jij van hebt geprofiteerd en nog steeds dagelijks doet, en juist dat is een van de redenen dat Nederland de belastingdruk steeds hoger blijft opvoeren. Je kunt niet én enorm profiteren én afgeven op Nederland als een land wat (te) goed voor zijn burgers zorgt. Ook het feit dat je vriendin aast op een snelle verblijfsvergunning via Nederlandse wetgeving is exact de reden waardoor anderen hier ook massaal naartoe komen: we zijn veel en veel te laks in Nederland. Inmiddels dus de reden dat mijn hele straat en een groot deel van het dorp in Spanje bestaat uit vermogende (oud) ondernemers uit Nederland die Nederland hartstikke zat zijn geworden.
En voor mensen die zeggen: jullie doen precies hetzelfde als de Marokanen en Turken en Syriers of weet ik wie: jullie hebben echt geen idee waar jullie over praten. Dit zijn vaak extreem succesvolle Nederlandse netto betalers, waarvan zelfs de minder bedeelden die in Spanje zijn gaan wonen destijds in Nederland keihard werkten in de bouw, zorg, onderwijs. Jullie hebben echt geen idee wat er momenteel gaande is, het is een exodus van mensen uit Nederland die het hartstikke zat zijn en ja, deze mensen spreken allemaal een aardig woordje Spaans en deze mensen zijn bijna allemaal van onbesproken gedrag, de enige criminaliteit komt in de zomermaanden van oa Roemeense en Bulgaarse bendes die rondtrekken, maar ook dat valt best nog erg mee. Nogmaals; Spanje is echt HET land voor iemand die financieel zn zaakjes op orde heeft, als je een simpele baan zoekt in de productie of retail zonder eigen vermogen mee te nemen ben je kansloos of moet je een heel sober bestaan acepteren. Dan is mijn ogen Nederland een veel betere woonplaats.

Heel ordinair gezegd: voor de netto ontvangers en inkomens onder de 35,000 per jaar: blijf in Nederland en ga als je dat kunt een paar keer per jaar lekker op vakantie naar een mooi ver land. Voor de anderen: vertrek vandaag liever dan morgen naar de kust in midden/zuid Spanje, want het gaat echt de beste beslissing van je leven zijn. De levenskwaliteit in Spanje is ZOVEEL beter, dat realiseren heel veel mensen zich pas als ze er wat langer verblijven.
pi_213308925
Lijkt me werkelijk waar verschrikkelijk om tussen de welgestelde en verzuurde boomers te zitten op de Spaanse stranden.

Maar ja, de levenskwaliteit is vast veel beter ver weg van de kinderen en kleinkinderen zo aan het einde van je leven.
pi_213309548
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 02:03 schreef Eagles89 het volgende:
Ook is er heel veel zandstrand overal, wat andere landen zoals Portugal en Italië ook wel hebben, maar die huizenprijzen liggen veel hoger(!).
De prijzen in Portugal aan de kust liggen hoger is denk ik wat je wilt zeggen, want in het binnenland zijn de prijzen stukken lager dan aan de kust. Daar koop je nog makkelijk een huis voor onder de 100.000 euro.

De reden voor ons om niet voor dat soort regio's in Spanje te kiezen was juist de hoeveelheid Nederlanders, ik hoef niet zo nodig landgenoten in de buurt te hebben.
  woensdag 24 april 2024 @ 09:28:27 #207
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_213309862
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 02:03 schreef Eagles89 het volgende:
Ik heb al 12 jaar een huis in Spanje tussen Alicante en Valencia, zorg is er fantastisch beter dan in Nederland MITS je je goed verzekerd. Ik ben het 99% met je eens en voor mij ook de reden destijds in het buitenland iets te kopen. Je hebt waar ik gekocht heb een hele grote groep Nederlanders die allemaal hetzelfde als wij denken, de enorme groei van de Islam in Nederland zat zijn, de ongelofelijke hoeveelheid regeltjes en drukte, de belastingen die met de dag stijgen, de boetes om de meest debiele dingen, overal chagrijnige mensen tegenkomen, de verloedering van mensen en de viezigheid op straat, groepen jongeren overal die rondhangen en je met hun scooters omver rijden. Spanje Spanje Spanje!!! Het is het paradijs, maar je moet er niet op zoek gaan naar standaard werk, het beste is thuiswerk of accepteren dat je een stuk minder gaat verdienen en de taal snel zult moeten leren. Ook moet je accepteren dat je je aanpast aan de nieuwe cultuur en niet volledig als Nederlander blijft denken. Mensen komen allemaal te laat, of zelfs een dag later, zijn nooit gehaast en Nederlandse directheid of onbeleefd zijn is echt een enorme no go.
Maar ik zeg het tegen iedereen: Spanje is absoluut het beste land in de EU om te wonen als je van een warmer klimaat houdt natuurlijk. De taal is niet heel moeilijk, het is er goedkoop, vanaf midden Spanje en zuidelijker in de winter ook warm genoeg, en de huizen zijn er nog te betalen. Ook is er heel veel zandstrand overal, wat andere landen zoals Portugal en Italië ook wel hebben, maar die huizenprijzen liggen veel hoger(!). Griekenland is een optie, maar verder weg, minder bereikbaar met de auto, veel minder grote Nederlandse gemeenschap en de taal is veeel moeilijker te leren. Inmiddels is Spanje ook enorm booming onder emigrerende Nederlanders, wat absoluut een plus is in mijn ogen, een klusjesman, een familie lid, een oude kennis of vriend, inmiddels kent iedereen die ik in Nederland spreek wel iemand in de streek waar ik destijds mijn huis kocht en dat geeft je echt een kickstart na je emigratie.

Helaas heb je een aandoening waardoor je 5000(!) euro per maand van de staat zult moeten krijgen, er zijn maar heel weinig landen die zoals Nederland zijn in jou specifieke geval. Zelf zou ik het dan niet weten, ik denk dat Nederland echt uniek is voor jou situatie, maar dit moet je gewoon echt goed uitzoeken, wie weet zijn er toch kansen.
Ik zou persoonlijk dan ook minder afgeven op Nederland trouwens, want het land heeft je ontzettend veel gegeven. Juist de extreem duurder wordende verzorgingsstaat is waar jij van hebt geprofiteerd en nog steeds dagelijks doet, en juist dat is een van de redenen dat Nederland de belastingdruk steeds hoger blijft opvoeren. Je kunt niet én enorm profiteren én afgeven op Nederland als een land wat (te) goed voor zijn burgers zorgt. Ook het feit dat je vriendin aast op een snelle verblijfsvergunning via Nederlandse wetgeving is exact de reden waardoor anderen hier ook massaal naartoe komen: we zijn veel en veel te laks in Nederland. Inmiddels dus de reden dat mijn hele straat en een groot deel van het dorp in Spanje bestaat uit vermogende (oud) ondernemers uit Nederland die Nederland hartstikke zat zijn geworden.
En voor mensen die zeggen: jullie doen precies hetzelfde als de Marokanen en Turken en Syriers of weet ik wie: jullie hebben echt geen idee waar jullie over praten. Dit zijn vaak extreem succesvolle Nederlandse netto betalers, waarvan zelfs de minder bedeelden die in Spanje zijn gaan wonen destijds in Nederland keihard werkten in de bouw, zorg, onderwijs. Jullie hebben echt geen idee wat er momenteel gaande is, het is een exodus van mensen uit Nederland die het hartstikke zat zijn en ja, deze mensen spreken allemaal een aardig woordje Spaans en deze mensen zijn bijna allemaal van onbesproken gedrag, de enige criminaliteit komt in de zomermaanden van oa Roemeense en Bulgaarse bendes die rondtrekken, maar ook dat valt best nog erg mee. Nogmaals; Spanje is echt HET land voor iemand die financieel zn zaakjes op orde heeft, als je een simpele baan zoekt in de productie of retail zonder eigen vermogen mee te nemen ben je kansloos of moet je een heel sober bestaan acepteren. Dan is mijn ogen Nederland een veel betere woonplaats.

Heel ordinair gezegd: voor de netto ontvangers en inkomens onder de 35,000 per jaar: blijf in Nederland en ga als je dat kunt een paar keer per jaar lekker op vakantie naar een mooi ver land. Voor de anderen: vertrek vandaag liever dan morgen naar de kust in midden/zuid Spanje, want het gaat echt de beste beslissing van je leven zijn. De levenskwaliteit in Spanje is ZOVEEL beter, dat realiseren heel veel mensen zich pas als ze er wat langer verblijven.
Je maakt een aantal goede punten en geeft een aantal goede adviezen, maar naar je eigen situatie en die van de mensen om je heen kijk je niet met dezelfde kritische blik als naar anderen. Netto betalers die in Nederland eerst hun schaapjes op het droge gekregen hebben en daarna in Spanje gaan genieten van hun vermogen hebben ook gewoon flink geprofiteerd van de Nederlandse samenleving.

Nederland heeft een geweldig investeringsklimaat en ook dat is in ieder geval ten dele te wijten aan de hoge belastingdruk. Het feit dat scholing hier betaalbaar is, dat de gezondheidszorg goed geregeld is en dat er een goed vangnet is, wat bijvoorbeeld ook de opkomst van flexibere arbeid, grotendeels in het voordeel van werkgevers, gestimuleerd heeft. Bovendien zijn er zat landen waar een groter deel van de zorg voor de werknemer (in bijvoorbeeld pensioensopbouw of zorgverzekering) op het bordje van de werkgever komt en je op dat vlak hogere kosten maakt om competitief te blijven. En het risico op wanbetalingen ligt hier ook relatief laag.

Dus ja, jullie doen wel gewoon hetzelfde als Turken en Syriërs doen. Jullie nemen van een land wat jullie uitkomt, om zo je eigen leven beter te maken. Helemaal prima wat mij betreft, maar naast niet te veel afgeven op die landen vind ik enig besef dat je ook maar een eigen vorm van gelukszoeker bent wel gepast.
pi_213313722
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2024 08:51 schreef Managarm het volgende:

[..]
De prijzen in Portugal aan de kust liggen hoger is denk ik wat je wilt zeggen, want in het binnenland zijn de prijzen stukken lager dan aan de kust. Daar koop je nog makkelijk een huis voor onder de 100.000 euro.

De reden voor ons om niet voor dat soort regio's in Spanje te kiezen was juist de hoeveelheid Nederlanders, ik hoef niet zo nodig landgenoten in de buurt te hebben.
Exact. Als je vergelijkbaar in Portugal wilt wonen als in de kuststreek van Spanje tussen ongeveer pak hem beet Valencia en Malaga, kom je in de Algarve terecht, misschien zelfs nóg mooier dan de kust van Z/O Spanje, maar echt veel duurder. Zelfde geldt voor Italië. Je kunt in Portugal en Italië ook goedkoop wonen, maar dan ga je als je het échte mediterrane klimaat wilt van het hele jaar acceptabel weer en in de buurt van de mooie zandstranden en heldere zee wilt wonen, niet vinden.
pi_213313756
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2024 04:48 schreef Hatseflats22 het volgende:
Lijkt me werkelijk waar verschrikkelijk om tussen de welgestelde en verzuurde boomers te zitten op de Spaanse stranden.

Maar ja, de levenskwaliteit is vast veel beter ver weg van de kinderen en kleinkinderen zo aan het einde van je leven.
Sorry maar je hebt echt geen idee waar je over praat. Het is sowieso niet zo dat er alleen maar ouderen wonen, dat is al onzin, ik weet ook niet waarom ik op zo’n reactie reageer eigenlijk, maar daarnaast:
Ik ben 34, heb geen kinderen, en zeker geen kleinkinderen, en het is juist fantastisch dat er veel ouderen wonen want daardoor is het heel veilig, heel schoon, heb je geen geluidsoverlast en als je zoals ik verhuurd kun je de hoofdprijs vragen want ouderen hebben financieel veel meer te besteden, én willen het ook besteden. Daarnaast zoekt juist DIE groep gebieden waar er niet kans is dat je in een soort Salou, Blanes of Cherso terechtkomt dus dat is echt de perfecte combi. En als ik jongeren wilt ontmoeten (als ik er zelf ben) zijn er genoeg uitgaansgebieden op minder dan 20 min rijden, exact hetzelfde wat ik in Nederland aan afstand moet rijden voor leuke uitgaansplekken. En als je je familie mist, het vliegveld op 45 minuten rijden en een vlucht naar Nederland gaat drie keer per dag, je kunt een paar uur van te voren nog boeken. Ik ken mensen die elke maand een paar dagen naar Nederland gaan, tickets zijn laatste tijd wel stuk duurder geworden maar als je ver van te voren een aantal flexibele tickets per jaar boekt ben je voor 150-180 euro heen en weer .
pi_213313855
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 09:28 schreef PiyeReloaded het volgende:

[..]
Je maakt een aantal goede punten en geeft een aantal goede adviezen, maar naar je eigen situatie en die van de mensen om je heen kijk je niet met dezelfde kritische blik als naar anderen. Netto betalers die in Nederland eerst hun schaapjes op het droge gekregen hebben en daarna in Spanje gaan genieten van hun vermogen hebben ook gewoon flink geprofiteerd van de Nederlandse samenleving.

Nederland heeft een geweldig investeringsklimaat en ook dat is in ieder geval ten dele te wijten aan de hoge belastingdruk. Het feit dat scholing hier betaalbaar is, dat de gezondheidszorg goed geregeld is en dat er een goed vangnet is, wat bijvoorbeeld ook de opkomst van flexibere arbeid, grotendeels in het voordeel van werkgevers, gestimuleerd heeft. Bovendien zijn er zat landen waar een groter deel van de zorg voor de werknemer (in bijvoorbeeld pensioensopbouw of zorgverzekering) op het bordje van de werkgever komt en je op dat vlak hogere kosten maakt om competitief te blijven. En het risico op wanbetalingen ligt hier ook relatief laag.

Dus ja, jullie doen wel gewoon hetzelfde als Turken en Syriërs doen. Jullie nemen van een land wat jullie uitkomt, om zo je eigen leven beter te maken. Helemaal prima wat mij betreft, maar naast niet te veel afgeven op die landen vind ik enig besef dat je ook maar een eigen vorm van gelukszoeker bent wel gepast.
Sommige punten geef ik je gelijk, maar mensen hebben vooral hard gewerkt, lef getoond, eerlijk en zuinig geleefd, en hebben helemaal niet enorm geprofiteerd van de hoge belastingdruk in Nederland en sommige andere zaken die je noemt. Sommige dingen wel, maar daar profiteren de netto ontvangers óók van, en die blijven hun hele leven ontvangers.
En je laatste zin, gelukszoeker, vergelijkbaar met de laag opgeleide immigranten en tegenwoordig de massa’s migranten uit Afrika en het MO, dat is gewoon echt onzin. Mijn eigen voorbeeld:
Ik heb in de 12 jaar dat ik in Spanje een huis heb, terwijl ik nog in Nederland woon, al ongeveer 150,000 euro aan de Spaanse staat afgedragen, het begon al bij de aankoop van het huis in 2012, ongeveer 40,000 euro overdrachtsbelasting. Alle verbouwingen, vergunningen, belastingen, BTW op alle aankopen, dan kom ik heel grof geschat op dat bedrag.
En ondertussen kost ik Spanje echt niks tot amper iets want ik ben er maar een korte periode per jaar terwijl ik nog in Nederland woon en ingeschreven ben.
Ik kan je garanderen dat als alle migranten in Nederland op dezelfde manier immigreren in Nederland als de Nederlanders in Spanje, Nederland nu het rijkste land ter wereld zou zijn, by far.
Gelukszoeker dat je je geluk elders zoekt, akkoord, maar de gemiddelde Nederlander is voor Spanje een ware goudmijn. Alleen dus al bij het aankopen van het huis, maar de verkoop wordt ook voor ~25% belast! Dus als een Nederlander aan een Nederlander verkoopt in Spanje, heeft de Spaanse overheid bij een huis van 4 ton 12 jaar geleden eerst 40k getoucheerd, nu zal het huis 6 ton waard zijn ongeveer, toucheren ze 60k bij de aankoop van de nieuwe Nederlandse bewoner, en nog 25% over 200k van de verkopende Nederlander. Over dát soort bedragen hebben we het hier, en dan heeft de Nederlander nog geen Spaans biertje met 21% BTW besteld. En ik kan je garanderen dat bijna alle Nederlanders die naar Spanje gaan emigreren of een tweede woning zoeken, deze kopen en deze bedragen afdragen aan de Spaanse staat.
En dan dus nog alle jaren dat ze er leven, eten, benzine kopen, auto’s kopen, meubels kopen, verbouwingen doen met Spaanse bouwvakkers, etc etc etc de lijst is eindeloos.
Als je dat vergelijkt met de Turken en Marokkanen en Syriers laatste 10 jaar, die allemaal in sociale huur wonen met huursubsidie, dan ben je echt niet goed wijs. En de laatste jaren krijgen ze zelfs voorrang, terwijl autochtone Nederlanders nog massaal bij hun ouders wonen en dus ook niet met een gezin kunnen beginnen en kinderen, terwijl juist dat de toekomstige betrokkenen zijn bij de Nederlandse identiteit en vaker netto betalers zullen worden.
Nederland heeft echt een gigantisch probleem met demografie in de toekomst, dat is onvoorstelbaar. Je ziet de nieuwsberichten ook al langzaam doorsijpelen dat het onderwijs zo snel achteruit gaat, dat jongeren nog zo matig presteren, dat politie veel zaken niet eens meer behandeld en aangifte ontmoedigd, dat de eigen bijdrage aan de zorg extreem stijgt (door de dodelijke combi van enorme vergrijzing van de autochtone bevolking met een enorme stroom van netto ontvangers uit het buitenland), etc. Veel van alle problemen is rechtstreeks te herleiden uit mislukte immigratie en integratie.

[ Bericht 4% gewijzigd door Eagles89 op 24-04-2024 16:18:03 ]
  donderdag 25 april 2024 @ 08:54:55 #211
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_213319817
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 16:08 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Sommige punten geef ik je gelijk, maar mensen hebben vooral hard gewerkt, lef getoond, eerlijk en zuinig geleefd, en hebben helemaal niet enorm geprofiteerd van de hoge belastingdruk in Nederland en sommige andere zaken die je noemt. Sommige dingen wel, maar daar profiteren de netto ontvangers óók van, en die blijven hun hele leven ontvangers.
En je laatste zin, gelukszoeker, vergelijkbaar met de laag opgeleide immigranten en tegenwoordig de massa’s migranten uit Afrika en het MO, dat is gewoon echt onzin. Mijn eigen voorbeeld:
Ik heb in de 12 jaar dat ik in Spanje een huis heb, terwijl ik nog in Nederland woon, al ongeveer 150,000 euro aan de Spaanse staat afgedragen, het begon al bij de aankoop van het huis in 2012, ongeveer 40,000 euro overdrachtsbelasting. Alle verbouwingen, vergunningen, belastingen, BTW op alle aankopen, dan kom ik heel grof geschat op dat bedrag.
En ondertussen kost ik Spanje echt niks tot amper iets want ik ben er maar een korte periode per jaar terwijl ik nog in Nederland woon en ingeschreven ben.
Ik kan je garanderen dat als alle migranten in Nederland op dezelfde manier immigreren in Nederland als de Nederlanders in Spanje, Nederland nu het rijkste land ter wereld zou zijn, by far.
Gelukszoeker dat je je geluk elders zoekt, akkoord, maar de gemiddelde Nederlander is voor Spanje een ware goudmijn. Alleen dus al bij het aankopen van het huis, maar de verkoop wordt ook voor ~25% belast! Dus als een Nederlander aan een Nederlander verkoopt in Spanje, heeft de Spaanse overheid bij een huis van 4 ton 12 jaar geleden eerst 40k getoucheerd, nu zal het huis 6 ton waard zijn ongeveer, toucheren ze 60k bij de aankoop van de nieuwe Nederlandse bewoner, en nog 25% over 200k van de verkopende Nederlander. Over dát soort bedragen hebben we het hier, en dan heeft de Nederlander nog geen Spaans biertje met 21% BTW besteld. En ik kan je garanderen dat bijna alle Nederlanders die naar Spanje gaan emigreren of een tweede woning zoeken, deze kopen en deze bedragen afdragen aan de Spaanse staat.
En dan dus nog alle jaren dat ze er leven, eten, benzine kopen, auto’s kopen, meubels kopen, verbouwingen doen met Spaanse bouwvakkers, etc etc etc de lijst is eindeloos.
Als je dat vergelijkt met de Turken en Marokkanen en Syriers laatste 10 jaar, die allemaal in sociale huur wonen met huursubsidie, dan ben je echt niet goed wijs. En de laatste jaren krijgen ze zelfs voorrang, terwijl autochtone Nederlanders nog massaal bij hun ouders wonen en dus ook niet met een gezin kunnen beginnen en kinderen, terwijl juist dat de toekomstige betrokkenen zijn bij de Nederlandse identiteit en vaker netto betalers zullen worden.
Nederland heeft echt een gigantisch probleem met demografie in de toekomst, dat is onvoorstelbaar. Je ziet de nieuwsberichten ook al langzaam doorsijpelen dat het onderwijs zo snel achteruit gaat, dat jongeren nog zo matig presteren, dat politie veel zaken niet eens meer behandeld en aangifte ontmoedigd, dat de eigen bijdrage aan de zorg extreem stijgt (door de dodelijke combi van enorme vergrijzing van de autochtone bevolking met een enorme stroom van netto ontvangers uit het buitenland), etc. Veel van alle problemen is rechtstreeks te herleiden uit mislukte immigratie en integratie.
Ik geloof best dat jullie de Spaanse economie veel geld opleveren. Maar dat geld is hier verdiend en ik vraag me af hoeveel van jullie, als jullie in Spanje vanuit vergelijkbare positie waren begonnen, net zoveel bij elkaar hadden gespaard. Ondertussen drijven jullie ook weer prijzen op in Spanje en dat is zeker niet voor iedereen fijn.

Daar tegenover heb je bijvoorbeeld vele migranten in Nederland, die ook gewoon werken. Degene die daarvan in de sociale huur wonen krijgen dus weinig betaald en dat wordt gesubsidieerd, maar er is ook weer een werkgever die daarvan profiteert. Die dan straks naar Spanje verhuist om te verkondigen dat hij zo hard gewerkt heeft en netto betaler was in Nederland.

Het probleem van oplopende zorgkosten door vergrijzing staat ook zonder migratie (waarschijnlijk zelfs erger). Vooral allochtone dames trekken behoorlijk naar de zorg. Ik vermoed dat die personeelstekorten en daaruit volgende kosten nog veel hoger geweest waren zonder die groep.

Ja, als je wil kan je bijna alle problemen herleiden naar migratie en integratie. Als je wil kan je ook alles zo uitleggen dat je zelf vooral geeft en nauwelijks neemt. Maar uiteindelijk zijn dat in mijn optiek vooral eenzijdige beelden op alle complexe verbanden die zich in een samenleving afspelen. Maar ondernemen levert meer op dan die verbanden analyseren, dus dat zou ik mensen meer adviseren. :P
pi_213320940
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 16:08 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Sommige punten geef ik je gelijk, maar mensen hebben vooral hard gewerkt, lef getoond, eerlijk en zuinig geleefd, en hebben helemaal niet enorm geprofiteerd van de hoge belastingdruk in Nederland en sommige andere zaken die je noemt. Sommige dingen wel, maar daar profiteren de netto ontvangers óók van, en die blijven hun hele leven ontvangers.
En je laatste zin, gelukszoeker, vergelijkbaar met de laag opgeleide immigranten en tegenwoordig de massa’s migranten uit Afrika en het MO, dat is gewoon echt onzin. Mijn eigen voorbeeld:
Ik heb in de 12 jaar dat ik in Spanje een huis heb, terwijl ik nog in Nederland woon, al ongeveer 150,000 euro aan de Spaanse staat afgedragen, het begon al bij de aankoop van het huis in 2012, ongeveer 40,000 euro overdrachtsbelasting. Alle verbouwingen, vergunningen, belastingen, BTW op alle aankopen, dan kom ik heel grof geschat op dat bedrag.
En ondertussen kost ik Spanje echt niks tot amper iets want ik ben er maar een korte periode per jaar terwijl ik nog in Nederland woon en ingeschreven ben.
Ik kan je garanderen dat als alle migranten in Nederland op dezelfde manier immigreren in Nederland als de Nederlanders in Spanje, Nederland nu het rijkste land ter wereld zou zijn, by far.
Gelukszoeker dat je je geluk elders zoekt, akkoord, maar de gemiddelde Nederlander is voor Spanje een ware goudmijn. Alleen dus al bij het aankopen van het huis, maar de verkoop wordt ook voor ~25% belast! Dus als een Nederlander aan een Nederlander verkoopt in Spanje, heeft de Spaanse overheid bij een huis van 4 ton 12 jaar geleden eerst 40k getoucheerd, nu zal het huis 6 ton waard zijn ongeveer, toucheren ze 60k bij de aankoop van de nieuwe Nederlandse bewoner, en nog 25% over 200k van de verkopende Nederlander. Over dát soort bedragen hebben we het hier, en dan heeft de Nederlander nog geen Spaans biertje met 21% BTW besteld. En ik kan je garanderen dat bijna alle Nederlanders die naar Spanje gaan emigreren of een tweede woning zoeken, deze kopen en deze bedragen afdragen aan de Spaanse staat.
En dan dus nog alle jaren dat ze er leven, eten, benzine kopen, auto’s kopen, meubels kopen, verbouwingen doen met Spaanse bouwvakkers, etc etc etc de lijst is eindeloos.
Als je dat vergelijkt met de Turken en Marokkanen en Syriers laatste 10 jaar, die allemaal in sociale huur wonen met huursubsidie, dan ben je echt niet goed wijs. En de laatste jaren krijgen ze zelfs voorrang, terwijl autochtone Nederlanders nog massaal bij hun ouders wonen en dus ook niet met een gezin kunnen beginnen en kinderen, terwijl juist dat de toekomstige betrokkenen zijn bij de Nederlandse identiteit en vaker netto betalers zullen worden.
Nederland heeft echt een gigantisch probleem met demografie in de toekomst, dat is onvoorstelbaar. Je ziet de nieuwsberichten ook al langzaam doorsijpelen dat het onderwijs zo snel achteruit gaat, dat jongeren nog zo matig presteren, dat politie veel zaken niet eens meer behandeld en aangifte ontmoedigd, dat de eigen bijdrage aan de zorg extreem stijgt (door de dodelijke combi van enorme vergrijzing van de autochtone bevolking met een enorme stroom van netto ontvangers uit het buitenland), etc. Veel van alle problemen is rechtstreeks te herleiden uit mislukte immigratie en integratie.
We zouden hier eens moeten afstappen van al dat medelijden met die zogenaamd zielige immigranten en migranten moeten gebruiken op de vlakken waarop we ze nodig hebben. Dus ipv die 50.000 kansarme asielzoekers uit islamitische oorlogslanden bijv. 10.000 Filipijnse verplegers halen, 10.000 goedkope bouwvakkers uit India of Bangladesh of Sri Lanka, 5.000 artsen uit Filipijnen, Thailand, Maleisië, etc.

En stoppen met dat idiote gedoe dat mensen die hier 5 jaar wonen automatisch een paspoort en een huurwoning krijgen en daarbij ook nog voorrang krijgen op mensen die hier geboren zijn. Je komt hier gewoon alleen nog maar binnen als we je nodig hebben en dan mag je jaarlijks je werkvisum verlengen en bij beëindiging van je arbeidscontract ga je gewoon terug naar huis.

In vrijwel alle landen ter wereld werkt het zo, behalve in Europa. Daar kom je gewoon binnen varen in een of ander gammel bootje en vraag je asiel aan en 5 jaar later heb je een paspoort, uitkering, een huurwoning en nog extra geld ook omdat de IND te langzaam heeft gewerkt bij je aanvraag.

Wij hebben onze cultuur en welvaart in de uitverkoop gedaan, nee sterker nog, we hebben ze weggegeven. Nederland heeft een gigantisch groot probleem waarvan de contouren nu zichtbaar worden, maar dat over 20, 30 jaar zijn piek zal bereiken. Alles komt over een aantal decennia in de knel in Nederland. Wonen, veiligheid, zorg, energie. Nederland zal een onbewoonbaar land worden. De cultuur zal veranderen. Al die meisjes die nu op de A10 om het klimaat staan te drammen, moeten dan ook gewoon een hoofddoekje op.
Mja
pi_213329180
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2024 11:09 schreef TAmaru het volgende:

[..]
We zouden hier eens moeten afstappen van al dat medelijden met die zogenaamd zielige immigranten en migranten moeten gebruiken op de vlakken waarop we ze nodig hebben. Dus ipv die 50.000 kansarme asielzoekers uit islamitische oorlogslanden bijv. 10.000 Filipijnse verplegers halen, 10.000 goedkope bouwvakkers uit India of Bangladesh of Sri Lanka, 5.000 artsen uit Filipijnen, Thailand, Maleisië, etc.

En stoppen met dat idiote gedoe dat mensen die hier 5 jaar wonen automatisch een paspoort en een huurwoning krijgen en daarbij ook nog voorrang krijgen op mensen die hier geboren zijn. Je komt hier gewoon alleen nog maar binnen als we je nodig hebben en dan mag je jaarlijks je werkvisum verlengen en bij beëindiging van je arbeidscontract ga je gewoon terug naar huis.

In vrijwel alle landen ter wereld werkt het zo, behalve in Europa. Daar kom je gewoon binnen varen in een of ander gammel bootje en vraag je asiel aan en 5 jaar later heb je een paspoort, uitkering, een huurwoning en nog extra geld ook omdat de IND te langzaam heeft gewerkt bij je aanvraag.

Wij hebben onze cultuur en welvaart in de uitverkoop gedaan, nee sterker nog, we hebben ze weggegeven. Nederland heeft een gigantisch groot probleem waarvan de contouren nu zichtbaar worden, maar dat over 20, 30 jaar zijn piek zal bereiken. Alles komt over een aantal decennia in de knel in Nederland. Wonen, veiligheid, zorg, energie. Nederland zal een onbewoonbaar land worden. De cultuur zal veranderen. Al die meisjes die nu op de A10 om het klimaat staan te drammen, moeten dan ook gewoon een hoofddoekje op.
100% eens. Onverklaarbaar waarom zelfs nu overal in de samenleving te zien is dat het misgaat, er nog steeds iedere(!) dag ~1000 levenslange netto ontvangers op de stoep staan in Ter Apel. En dan zeggen ze “internationale verdragen” maar tijdens corona kon het hele land maanden op slot en kon je in sommige landen in Europa zelfs je huis niet eens meer uit. Daarnaast hebben er tientallen landen in Europa te maken met die verdragen en is Nederland verreweg het grootste slachtoffer. Het is echt gewoon bewust wat er gebeurt, als het écht van hogerhand niet gewenst is, dan was het allang geregeld, maar dit absurde open grenzen beleid + een soort levenslang sinterklaasje spelen voor die nieuwkomers is gewoon moedwillig beleid. Er wordt sowieso een kleine groep mensen met macht, heel erg rijk van, wat al een van de motieven kan zijn. Maar ook het linkse ideaal van de hele wereld willen helpen uit een soort misplaatst superioriteitsgevoel mag niet worden vergeten.
pi_213331896
quote:
1s.gif Op donderdag 25 april 2024 08:54 schreef PiyeReloaded het volgende:

[..]
Ondertussen drijven jullie ook weer prijzen op in Spanje en dat is zeker niet voor iedereen fijn.

De prijzen worden opgedreven door hebberige eigenaren en makelaars, mensen uit West-Europa zijn gewend aan een doorzichtige huizenmarkt, en die hebben landen zoals Spanje en Portugal niet. Het is heel erg makkelijk om de kopers de schuld te geven maar in dit geval ligt de grootste schuld niet aan die kant.
  Moderator vrijdag 26 april 2024 @ 17:37:35 #215
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_213334935
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 02:03 schreef Eagles89 het volgende:
Ik heb al 12 jaar een huis in Spanje tussen Alicante en Valencia, -knip-
Jemig, wat een verhalen heb jij zeg. :')

Het komt nogal op me over dat jij Nederland hebt verlaten in een soort van flinke frustratie en vooral heel veel woede naar immigranten. Dit is mijns inziens nooit een goede manier om uit je land weg te gaan... Maar goed, dat is slechts mijn mening.

Je zegt al 12 jaar te wonen aan de costa blanca, nou ik zit er inmiddels slechts krap 2 jaar maar ik herken echt de helft niet van wat je zegt. Ik begin bijna te denken dat je ofwel alles enorm uit je duim aan het zuigen bent en gewoon ergens in een zolderkamer in Zoetermeer zit, of je leeft echt hier in Spanje in totáál je eigen bubbel.

Beginnend met zeggen dat er in NL troep op straat ligt. Ik lachte me kapot bij het lezen daarvan... tio, en serio?? Heb je hier om je heen gekeken hoe bizar veel plastic zooi, bouwafval en kapot glas en ga zo maar door overal in de natuur en op straat zwerft? Nederland is echt een schoon walhalla vergeleken met hier hoor. En nee ik praat niet eens dan alleen over mijn eigen stadje, ik zie dit overal in de gehele costa blanca zuid terug.

Dan "het is er goedkoop". Ook zo'n mooie. Jah, "goedkoop" idd maybe als je op een NL salaris leeft.
Op een Spaans netto salaris van zeg, 1350 euro per maand (en ja, dat is vrij normaal hier) wens ik je veel succes na aftrek van al je vaste lasten, die echt niet zóveel lager zijn als in Nederland. Geen vetpot wat er dan onderaan de streep overblijft hoor :N

"Nederlandse directheid is hier een no-go". Ehm, ga je uberhaupt om met Spanjaarden? Die zijn zelf namelijk net zo direct is mijn ervaring. Ik vind de meeste gewoon leuk en kan met ze lachen. Maar ze zijn echt niet op hun mond gevallen en lekker to the point met ze communiceren gaat vaak het beste merk ik.

"Niemand komt hier op tijd, soms zelfs een dag later"
Ook weer zo'n standaard cliche opmerking die - in mijn ervaring de afgelopen 2 jaar- totaal niet klopt. De meeste afspraken die ik heb gehad met Spaanse mensen, van leveranciers en collega's tot bezorgdiensten, 99% is gewoon op het afgesproken moment daar, soms zelfs iets eerder al! Dus waar heb je het allemaal over :')

Ik heb het hier overigens verder enorm naar mijn zin. Het klimaat is (inderdaad, die ben ik met je eens) briljant. Er is ook veel minder stress dan in de randstad (waar ik woonde) en vooral, minder mensen, rustiger en meer natuur.

Maar het beeld dat jij schept over een soort walhalla hier vind ik nogal apart.

Voor de anderen die hier meelezen: Spanje is een te gek land en als je weg wilt uit Nederland omdat je een warmer zonniger klimaat wilt en een wat rustigere manier van leven (zolang je tenminste niet in een Madrid of Barcelona gaat wonen) dan is Spanje een hele mooie keuze.
Maar ook hier zijn er genoeg issues en bijvoorbeeld immigratie, hell... het stikt hier net zo goed van de immigranten uit Afrikaanse en/of midden oosten landen.
Ga eens een dagje naar de stranden en kijk hoeveel er met kleedjes nep tasjes en zonnebrillen zitten te verkopen. Denk dat beste meneer Eagles daar zijn ogen voor heeft gesloten :D
Mij stoort het overigens niet. Totaal hypocriet om zelf als immigrant dit soort haat te gaan verspreiden, hou op zeg :')
Anyway. Ik ga weer chillen, klaar met mijn rant. Gelukkig blijf ik hier over het algemeen ver uit de buurt van dit soort rare Nederlanders die vooral in een soort arische bubbel willen leven.
pi_213336853
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2024 17:37 schreef dick_laurent het volgende:

[..]
Jemig, wat een verhalen heb jij zeg. :')

Het komt nogal op me over dat jij Nederland hebt verlaten in een soort van flinke frustratie en vooral heel veel woede naar immigranten. Dit is mijns inziens nooit een goede manier om uit je land weg te gaan... Maar goed, dat is slechts mijn mening.

Je zegt al 12 jaar te wonen aan de costa blanca, nou ik zit er inmiddels slechts krap 2 jaar maar ik herken echt de helft niet van wat je zegt. Ik begin bijna te denken dat je ofwel alles enorm uit je duim aan het zuigen bent en gewoon ergens in een zolderkamer in Zoetermeer zit, of je leeft echt hier in Spanje in totáál je eigen bubbel.

Beginnend met zeggen dat er in NL troep op straat ligt. Ik lachte me kapot bij het lezen daarvan... tio, en serio?? Heb je hier om je heen gekeken hoe bizar veel plastic zooi, bouwafval en kapot glas en ga zo maar door overal in de natuur en op straat zwerft? Nederland is echt een schoon walhalla vergeleken met hier hoor. En nee ik praat niet eens dan alleen over mijn eigen stadje, ik zie dit overal in de gehele costa blanca zuid terug.

Dan "het is er goedkoop". Ook zo'n mooie. Jah, "goedkoop" idd maybe als je op een NL salaris leeft.
Op een Spaans netto salaris van zeg, 1350 euro per maand (en ja, dat is vrij normaal hier) wens ik je veel succes na aftrek van al je vaste lasten, die echt niet zóveel lager zijn als in Nederland. Geen vetpot wat er dan onderaan de streep overblijft hoor :N

"Nederlandse directheid is hier een no-go". Ehm, ga je uberhaupt om met Spanjaarden? Die zijn zelf namelijk net zo direct is mijn ervaring. Ik vind de meeste gewoon leuk en kan met ze lachen. Maar ze zijn echt niet op hun mond gevallen en lekker to the point met ze communiceren gaat vaak het beste merk ik.

"Niemand komt hier op tijd, soms zelfs een dag later"
Ook weer zo'n standaard cliche opmerking die - in mijn ervaring de afgelopen 2 jaar- totaal niet klopt. De meeste afspraken die ik heb gehad met Spaanse mensen, van leveranciers en collega's tot bezorgdiensten, 99% is gewoon op het afgesproken moment daar, soms zelfs iets eerder al! Dus waar heb je het allemaal over :')

Ik heb het hier overigens verder enorm naar mijn zin. Het klimaat is (inderdaad, die ben ik met je eens) briljant. Er is ook veel minder stress dan in de randstad (waar ik woonde) en vooral, minder mensen, rustiger en meer natuur.

Maar het beeld dat jij schept over een soort walhalla hier vind ik nogal apart.

Voor de anderen die hier meelezen: Spanje is een te gek land en als je weg wilt uit Nederland omdat je een warmer zonniger klimaat wilt en een wat rustigere manier van leven (zolang je tenminste niet in een Madrid of Barcelona gaat wonen) dan is Spanje een hele mooie keuze.
Maar ook hier zijn er genoeg issues en bijvoorbeeld immigratie, hell... het stikt hier net zo goed van de immigranten uit Afrikaanse en/of midden oosten landen.
Ga eens een dagje naar de stranden en kijk hoeveel er met kleedjes nep tasjes en zonnebrillen zitten te verkopen. Denk dat beste meneer Eagles daar zijn ogen voor heeft gesloten :D
Mij stoort het overigens niet. Totaal hypocriet om zelf als immigrant dit soort haat te gaan verspreiden, hou op zeg :')
Anyway. Ik ga weer chillen, klaar met mijn rant. Gelukkig blijf ik hier over het algemeen ver uit de buurt van dit soort rare Nederlanders die vooral in een soort arische bubbel willen leven.
Wat ben jij een ongelofelijke drol zeg, woont er twee jaartjes, spreekt er waarschijnlijk nog net Spaans met si en no, en dan mij zo de oren durven te wassen. Ik heb in Spanje al zoveel gezien en gehoord in 12 jaar, en dan dit veroordelende gezeik naar me toe, je mag het niet eens met me zijn maar toon op zn minst een beetje respect. Dat jij zo’n sneu gutmensch bent en je hele leven op partijen hebt gestemd die de immigratie massaal al tientallen jaren hebben gefaciliteerd, en vervolgens naar Spanje vertrekt, omdat “je het toch wel een beetje druk vond worden in de Randstad”. En dan mij nog hypocriet durven te noemen ook. Maar nogmaals, wat ik allemaal heb meegemaakt in Spanje en heb bereikt, iedereen mag het met mijn mening totaal oneens zijn, maar ik accepteer niet dat iemand net twee jaartjes ergens in Spanje woont (je zegt niet eens waar in Spanke dus hoe kun je dan uberhaupt jou mening hier als een soort feit verkondigen; Spanje is in elke plaats totaal verschillend, zelfs het klimaat is totaal tussen het ene dorp naar het andere).
Maar omdat JIJ er twee jaartjes woont, weet je het allemaal, ik kan daar echt ongelofelijk slecht tegen, ook zo ongelofelijk typisch dat gutmensch gedrag, iedereen zogenaamd respecteren en accepteren, massa immigratie en vluchtelingen horen er allemaal bij, maar zodra een mening afwijkt van zn eigen gouden waarheid, gaan ze los. En dan die kinderlijke emotie iconen er ook steeds tussendoor, bah.

[ Bericht 0% gewijzigd door Eagles89 op 26-04-2024 21:24:52 ]
pi_213336948
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2024 11:48 schreef Managarm het volgende:

[..]
De prijzen worden opgedreven door hebberige eigenaren en makelaars, mensen uit West-Europa zijn gewend aan een doorzichtige huizenmarkt, en die hebben landen zoals Spanje en Portugal niet. Het is heel erg makkelijk om de kopers de schuld te geven maar in dit geval ligt de grootste schuld niet aan die kant.
Toch ben ik het wel grotendeels met hem eens, ongeveer de helft van de kopers in de kuststreek komt uit het buitenland, en maar een klein deel wordt gefinancierd, de meesten kopen cash. En uit statistieken blijkt dat mensen die cash kopen sneller een hogere prijs bieden, en vaker overbieden.
Nu is het wel zo dat de buitenlandse kopers vooral hele luxe appartementen op A locaties kopen, of vrijstaande villa’s in typische badplaatsen, en dat is absoluut niet de locatie en typische woning voor de gemiddelde Spanjaard, dus of de autochtone Spanjaard er veel van merkt, dat denk ik niet. Overigens mogen inwoners in Spanje veel gunstiger hypotheken dan buitenlanders, en ook belasting bij verkoop op de winst is vrijgesteld voor inwoners (mits ze een nieuw huis kopen).
pi_213336971
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2024 21:28 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Toch ben ik het wel grotendeels met hem eens, ongeveer de helft van de kopers in de kuststreek komt uit het buitenland, en maar een klein deel wordt gefinancierd, de meesten kopen cash. En uit statistieken blijkt dat mensen die cash kopen sneller een hogere prijs bieden, en vaker overbieden.
Nu is het wel zo dat de buitenlandse kopers vooral hele luxe appartementen op A locaties kopen, of vrijstaande villa’s in typische badplaatsen, en dat is absoluut niet de locatie en typische woning voor de gemiddelde Spanjaard.
Overbieden in Spanje waar het aanbod zo groot is, dan moet je wel heel erg graag het huis willen hebben.
pi_213337008
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2024 21:30 schreef Managarm het volgende:

[..]
Overbieden in Spanje waar het aanbod zo groot is, dan moet je wel heel erg graag het huis willen hebben.
Klopt ook, en gebeurt ook zelden, maar ze hebben wel de mogelijkheid, én het is zo dat buitenlanders uit landen waar de markt heel erg gestegen is gewoon meer te besteden hebben dan de gemiddelde Spanjaard. Een gemiddeld rijtjeshuis in Nederland die je 25 jaar geleden kocht levert nu 5x zoveel op, dan is het makkelijker kopen in een Spaanse markt waar de concurrentie Spanjaarden zijn die gemiddeld rond de 20k bruto verdienen per jaar en die vaak geen of nauwelijks eigen vermogen hebben. Heel veel Spanjaarden huren, en als ze een koophuis hebben is dat van de hele familie en wonen ze ook vaak nog tot late leeftijd samen in huis. Helaas zijn dat geen potentiële concurrenten voor de buitelandse kopers, ik snap persoonlijk heel goed dat Spanjaarden dat steekt.
  Moderator vrijdag 26 april 2024 @ 21:43:18 #220
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_213337120
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2024 21:19 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Wat ben jij een ongelofelijke drol zeg, woont er twee jaartjes, spreekt er waarschijnlijk nog net Spaans met si en no, en dan mij zo de oren durven te wassen. Ik heb in Spanje al zoveel gezien en gehoord in 12 jaar, en dan dit veroordelende gezeik naar me toe, je mag het niet eens met me zijn maar toon op zn minst een beetje respect. Dat jij zo’n sneu gutmensch bent en je hele leven op partijen hebt gestemd die de immigratie massaal al tientallen jaren hebben gefaciliteerd, en vervolgens naar Spanje vertrekt, omdat “je het toch wel een beetje druk vond worden in de Randstad”. En dan mij nog hypocriet durven te noemen ook. Maar nogmaals, wat ik allemaal heb meegemaakt in Spanje en heb bereikt, iedereen mag het met mijn mening totaal oneens zijn, maar ik accepteer niet dat iemand net twee jaartjes ergens in Spanje woont (je zegt niet eens waar in Spanke dus hoe kun je dan uberhaupt jou mening hier als een soort feit verkondigen; Spanje is in elke plaats totaal verschillend, zelfs het klimaat is totaal tussen het ene dorp naar het andere).
Maar omdat JIJ er twee jaartjes woont, weet je het allemaal, ik kan daar echt ongelofelijk slecht tegen, ook zo ongelofelijk typisch dat gutmensch gedrag, iedereen zogenaamd respecteren en accepteren, massa immigratie en vluchtelingen horen er allemaal bij, maar zodra een mening afwijkt van zn eigen gouden waarheid, gaan ze los. En dan die kinderlijke emotie iconen er ook steeds tussendoor, bah.
Haha. Oke man. Je reactie zegt al mèèr dan genoeg over wat voor opgefokt en enorm xenophobisch persoon je bent.
Je hebt je mooi laten kennen bij dezen _O-
pi_213337259
quote:
10s.gif Op vrijdag 26 april 2024 21:43 schreef dick_laurent het volgende:

[..]
Haha. Oke man. Je reactie zegt al mèèr dan genoeg over wat voor opgefokt en enorm xenophobisch persoon je bent.
Je hebt je mooi laten kennen bij dezen _O-
Nee JIJ hebt je laten kennen, door zo ontzettend veroordelend en respectloos naar iemand te reageren die er veel meer ervaring heeft dan jij, en dat terwijl je zelf net twee jaartjes in Spanje woont en ongetwijfeld mega rustig hebt geprofiteerd van je overwaarde in Nederland, terwijl je sliep steeg je huis al met duizenden euros, en daarna in Spanje twee jaartjes geleden waarschijnlijk kon uitkiezen wat je wilde, terwijl ik met bloed zweet en tranen het in Spanje heb moeten opbouwen, tegen hoge risico opslag rente op mijn leningen in de eerste jaren omdat ik net in het land kwam en zo jong was en niemand me bovendien serieus nam. Je hebt geen idee hoe zwaar dat was en soms nog steeds is, en ik ben absoluut niet arrogant, maar mijn rechtvaardigheidsgevoel accepteert niet dat iemand zo veroordelend en respectloos op mij reageert, en dat is de reden dat ik op deze manier je weerwoord geef. Overigens geef ik je in één ding gelijk: ik ben absoluut xenofobisch . Naar types zoals jij dat bent.

[ Bericht 3% gewijzigd door Eagles89 op 26-04-2024 22:04:07 ]
  Moderator vrijdag 26 april 2024 @ 22:09:03 #223
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_213337359
"Respectloos", zegt iemand die over hele bevolkingsgroepen zegt: "een hele grote groep Nederlanders die allemaal hetzelfde als wij denken, de enorme groei van de Islam in Nederland zat zijn"

Klopt, ik heb idd weinig respect voor domme zelfingenomen pipo's zoals jij.
pi_213337414
De arrogantie spat er vanaf gewoon
pi_213337609
quote:
13s.gif Op vrijdag 26 april 2024 22:09 schreef dick_laurent het volgende:
"Respectloos", zegt iemand die over hele bevolkingsgroepen zegt: "een hele grote groep Nederlanders die allemaal hetzelfde als wij denken, de enorme groei van de Islam in Nederland zat zijn"

Klopt, ik heb idd weinig respect voor domme zelfingenomen pipo's zoals jij.
zullen we een IQ test doen anders? Wat een ongelofelijk *** ben je man, alles wat je zegt is veroordelend, en dan mij ervan betichten, hoe hypocriet ben je. En met die irritante kinderachtige smileys ook de hele tijd, terwijl je dik over de 50 bent volgens mij, lachwekkend. Zelf jarenlang massa immigratie in Nederland steunen en vervolgens vertrekken omdat “het toch wel een beetje druk werd in de Randstad”. Dat is pas triest.
pi_213337944
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2024 22:43 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
zullen we een IQ test doen anders? Wat een ongelofelijk *** ben je man, alles wat je zegt is veroordelend, en dan mij ervan betichten, hoe hypocriet ben je. En met die irritante kinderachtige smileys ook de hele tijd, terwijl je dik over de 50 bent volgens mij, lachwekkend. Zelf jarenlang massa immigratie in Nederland steunen en vervolgens vertrekken omdat “het toch wel een beetje druk werd in de Randstad”. Dat is pas triest.
Hopelijk ben je in het echt niet half zo aggressief als in je posts, want dit is niet best.
  vrijdag 26 april 2024 @ 23:25:10 #227
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_213337963
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2024 22:43 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
zullen we een IQ test doen anders? Wat een ongelofelijk *** ben je man, alles wat je zegt is veroordelend, en dan mij ervan betichten, hoe hypocriet ben je. En met die irritante kinderachtige smileys ook de hele tijd, terwijl je dik over de 50 bent volgens mij, lachwekkend. Zelf jarenlang massa immigratie in Nederland steunen en vervolgens vertrekken omdat “het toch wel een beetje druk werd in de Randstad”. Dat is pas triest.
Tering, wat ben ik blij dat jij ver weg zit.
Huilen dan.
  vrijdag 26 april 2024 @ 23:26:38 #228
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits'
pi_213337973
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:37 schreef Zwansen het volgende:
Man die hekel heeft aan gelukzoekers zoekt ander land om z’n geluk te zoeken.
Maar zal daar waarschijnlijk wel iets kunnen bijdragen aan de maatschappij :s)
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  vrijdag 26 april 2024 @ 23:27:33 #229
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_213337976
Maar heel goed dat we nu weten dat het heel prettig leven is in een land wanneer je vergeleken met de lokale bevolking rijk bent. Dat had ik echt niet verwacht

Behoorlijk lachwekkend ook dat iemand die anderen uitdaagt een IQ-test te doen klaarblijkelijk niet inziet hoe een sociale infrastructuur instrumenteel is om überhaupt enige vorm van rijkdom te kunnen vergaren. En wanneer dat dan gelukt is, vooral heel hard afgeven op diezelfde sociale infrastructuur. Ja, big-brain hersengymnastiek _O_ .

Nee grapje natuurlijk: rijk word je door hard te werken. Dat verklaart ook meteen waarom die Spanjaarden die allemaal te laat komen niet even rijk zijn.

[ Bericht 28% gewijzigd door Isdatzo op 26-04-2024 23:35:23 ]
Huilen dan.
pi_213338141
quote:
10s.gif Op vrijdag 26 april 2024 23:25 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Tering, wat ben ik blij dat jij ver weg zit.
Woon ook gewoon nog in Nederland hoor, als je mn eerdere berichten had gelezen had je dat geweten, maar ik accepteer het niet als iemand mij voor van alles en nog wat uitmaakt, en zeker als het iemand is die zelf exact is wat die anderen verwijt.
Dan ga ik er vol in, want wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.
pi_213338177
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 april 2024 23:27 schreef Isdatzo het volgende:
Maar heel goed dat we nu weten dat het heel prettig leven is in een land wanneer je vergeleken met de lokale bevolking rijk bent. Dat had ik echt niet verwacht

Behoorlijk lachwekkend ook dat iemand die anderen uitdaagt een IQ-test te doen klaarblijkelijk niet inziet hoe een sociale infrastructuur instrumenteel is om überhaupt enige vorm van rijkdom te kunnen vergaren. En wanneer dat dan gelukt is, vooral heel hard afgeven op diezelfde sociale infrastructuur. Ja, big-brain hersengymnastiek _O_ .

Nee grapje natuurlijk: rijk word je door hard te werken. Dat verklaart ook meteen waarom die Spanjaarden die allemaal te laat komen niet even rijk zijn.
Ik mag hopen dat dat laatste een grapje is, want het haalt de rest (het begin) van je betoog volledig onderuit.

Overigens jammer dat je de opmerking “IQ test” niet doorziet want, die maak ik natuurlijk sarcastisch, als iemand op een forum een ander persoon (mij in dit geval) een domme pipo noemt, laten we dat dan meteen doortrekken “kom een IQ test doen dan”. Daar heb je je antwoord dan ook. Als je mij allerlei ordinaire verwijten toe , krijg je er simpele terug.

[ Bericht 13% gewijzigd door Eagles89 op 27-04-2024 00:15:38 ]
  Moderator zaterdag 27 april 2024 @ 00:11:23 #232
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_213338205
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2024 23:59 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Woon ook gewoon nog in Nederland hoor
Oh, dus mijn 1e vermoeden dat je dit allemaal zit te tikken vanuit je zolderkamer in Zoetermeer klopte gewoon :D

pi_213338279
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 april 2024 00:11 schreef dick_laurent het volgende:

[..]
Oh, dus mijn 1e vermoeden dat je dit allemaal zit te tikken vanuit je zolderkamer in Zoetermeer klopte gewoon :D

[ afbeelding ]
Sommigen werken keihard in twee landen om hun ideaal te kunnen verwezenlijken, hebben het niet kado gekregen, en zullen daarom drie extra stappen moeten zetten om toch hun doel te bereiken, maar ik zal je eerlijk zijn, eigenlijk wil ik op jou niet meer reageren, mensen zoals jij zijn er uberhaupt deels de oorzaak van dat ik (en velen met mij) zich ergens anders wilden vestigen. Voor mij was de (niet westerse) massa immigratie in Nederland een hele belangrijke reden, iets wat jij je hele leven hebt gesteund door op partijen te stemmen die dat hebben, en nog steeds, blijven faciliteren, (even eenvoudig aan je reacties te zien) en zelf vertrek je omdat “het toch wel erg druk wordt”. Dat is echt zo hypocriet, en dan óók nog een complete post vol oordelen over iemand te plaatsen die vertrok uit Nederland juist vanwege de redenen die jij steunde, en aan je posts te zien nog steeds steunt, en dat bericht plaats je dan lekker vanuit Spanje omdat “de Randstad toch wel erg druk werd”. Daar sla ik echt volledig van op tilt. Er zijn honderdduizenden autochtone Nederlanders, 20ers, 30ers, en ik ken er zelf genoeg, die geen woning kunnen vinden zowel in de sociale, particuliere huur en koopwoningen, en hun toekomst in Nederland vooral daarom niet meer zien zitten vanwege het open grenzen beleid wat mensen zoals jij (en gezien de reacties hier zitten er nog genoeg anderen ook) steunde, en daarom ben ik klaar met jou, en jij met ook mij dus dat is helemaal prima, dus laten we elkaar voortaan lekker negeren.

[ Bericht 3% gewijzigd door Eagles89 op 27-04-2024 01:07:31 ]
pi_213338940
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 april 2024 00:24 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Sommigen werken keihard in twee landen om hun ideaal te kunnen verwezenlijken, hebben het niet kado gekregen, en zullen daarom drie extra stappen moeten zetten om toch hun doel te bereiken, maar ik zal je eerlijk zijn, eigenlijk wil ik op jou niet meer reageren, mensen zoals jij zijn er uberhaupt deels de oorzaak van dat ik (en velen met mij) zich ergens anders wilden vestigen. Voor mij was de (niet westerse) massa immigratie in Nederland een hele belangrijke reden, iets wat jij je hele leven hebt gesteund door op partijen te stemmen die dat hebben, en nog steeds, blijven faciliteren, (even eenvoudig aan je reacties te zien) en zelf vertrek je omdat “het toch wel erg druk wordt”. Dat is echt zo hypocriet, en dan óók nog een complete post vol oordelen over iemand te plaatsen die vertrok uit Nederland juist vanwege de redenen die jij steunde, en aan je posts te zien nog steeds steunt, en dat bericht plaats je dan lekker vanuit Spanje omdat “de Randstad toch wel erg druk werd”. Daar sla ik echt volledig van op tilt. Er zijn honderdduizenden autochtone Nederlanders, 20ers, 30ers, en ik ken er zelf genoeg, die geen woning kunnen vinden zowel in de sociale, particuliere huur en koopwoningen, en hun toekomst in Nederland vooral daarom niet meer zien zitten vanwege het open grenzen beleid wat mensen zoals jij (en gezien de reacties hier zitten er nog genoeg anderen ook) steunde, en daarom ben ik klaar met jou, en jij met ook mij dus dat is helemaal prima, dus laten we elkaar voortaan lekker negeren.
Enorm afgeven op Nederland maar wel ervan profiteren omdat je niet zonder kunt bijzonder wel.
Schijnbaar toch niet zo'n walhalla dat Spanje.
No bitch to me
  zaterdag 27 april 2024 @ 08:53:23 #235
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_213339279
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2024 23:59 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Woon ook gewoon nog in Nederland hoor,
Wat doe je hier nog? Het is hier toch zo verschrikkelijk.
Huilen dan.
  zaterdag 27 april 2024 @ 08:55:18 #236
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_213339295
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 april 2024 00:24 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Sommigen werken keihard in twee landen om hun ideaal te kunnen verwezenlijken, hebben het niet kado gekregen, en zullen daarom drie extra stappen moeten zetten om toch hun doel te bereiken, maar ik zal je eerlijk zijn, eigenlijk wil ik op jou niet meer reageren, mensen zoals jij zijn er uberhaupt deels de oorzaak van dat ik (en velen met mij) zich ergens anders wilden vestigen. Voor mij was de (niet westerse) massa immigratie in Nederland een hele belangrijke reden, iets wat jij je hele leven hebt gesteund door op partijen te stemmen die dat hebben, en nog steeds, blijven faciliteren, (even eenvoudig aan je reacties te zien) en zelf vertrek je omdat “het toch wel erg druk wordt”. Dat is echt zo hypocriet, en dan óók nog een complete post vol oordelen over iemand te plaatsen die vertrok uit Nederland juist vanwege de redenen die jij steunde, en aan je posts te zien nog steeds steunt, en dat bericht plaats je dan lekker vanuit Spanje omdat “de Randstad toch wel erg druk werd”. Daar sla ik echt volledig van op tilt. Er zijn honderdduizenden autochtone Nederlanders, 20ers, 30ers, en ik ken er zelf genoeg, die geen woning kunnen vinden zowel in de sociale, particuliere huur en koopwoningen, en hun toekomst in Nederland vooral daarom niet meer zien zitten vanwege het open grenzen beleid wat mensen zoals jij (en gezien de reacties hier zitten er nog genoeg anderen ook) steunde, en daarom ben ik klaar met jou, en jij met ook mij dus dat is helemaal prima, dus laten we elkaar voortaan lekker negeren.
Mooi ook dat je links overal de schuld van geeft, maar het feit is dat rechts (waar jij waarschijnlijk dan op hebt gestemd) daar een stuk meer verantwoordelijkheid voor heeft gehad in de afgelopen 20+ jaar is dan wel weer bijzonder. _O-
pi_213339498
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 april 2024 08:53 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Wat doe je hier nog? Het is hier toch zo verschrikkelijk.
Ik lees net in het andere topic dat hij maar 2,5 maand per jaar woont in Spanje :') dat is toch gewoon een lange vakantie dan heb je echt geen idee wat het is om daar te wonen en werken. Maar wel andere de les lezen en doen of je alle wijsheid in pacht hebt...
No bitch to me
pi_213339800
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2024 09:19 schreef TornadoDK het volgende:
Ik lees net in het andere topic dat hij maar 2,5 maand per jaar woont in Spanje :') dat is toch gewoon een lange vakantie dan heb je echt geen idee wat het is om daar te wonen en werken. Maar wel andere de les lezen en doen of je alle wijsheid in pacht hebt...
En dan woont hij ook nog in een enclave met allemaal andere Nederlanders. Lekker een paar weken paar jaar op het terras van je vakantiehuis met je bruingebrande landgenoten klagen over gelukszoekers die alle woonruimte opeisen. Hoeveel boter op je hoofd kun je hebben? Als Spanje het immigratiebeleid zou hebben dat zij in Nederland willen, zouden ze het land nooit in zijn gekomen.

Dit is gewoon de Hollandse versie van de Britse pensionado's die voor Brexit hebben gestemd.
pi_213339868
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 april 2024 09:53 schreef chibibo het volgende:

[..]
En dan woont hij ook nog in een enclave met allemaal andere Nederlanders. Lekker een paar weken paar jaar op het terras van je vakantiehuis met je bruingebrande landgenoten klagen over gelukszoekers die alle woonruimte opeisen. Hoeveel boter op je hoofd kun je hebben? Als Spanje het immigratiebeleid zou hebben dat zij in Nederland willen, zouden ze het land nooit in zijn gekomen.

Dit is gewoon de Hollandse versie van de Britse pensionado's die voor Brexit hebben gestemd.
Klinkt wel lekker eigenlijk. :@
Vakman pur sang
pi_213339926
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 april 2024 09:59 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Klinkt wel lekker eigenlijk. :@
Ja, het is net Fok!.. beetje klagen _O_ .
pi_213339981
Wat een dwazen dolen hier rond ongelofelijk, ik dacht dat dit topic voor ondernemende doeners was, jullie hebben echt geen idee waar jullie over praten, en ik kan me echt nul voorstelling maken dat van de mensen die hier reageren ook maar iemand daadwerkelijk de stap van verhuizing naar het buitenland heeft gemaakt. En ik begrijp nu dat dit helemaal geen sub forum van FOK is voor vertrekkende Nederlanders, maar een sub forum van FOK voor Nederlanders in Nederland die hun mening willen geven over geëmigreerde Nederlanders.
Als jullie bij jullie reactie vermelden waar jullie destijds naartoe zijn verhuisd, welke vreemde taal jullie hebben geleerd en welke dingen jullie allemaal hebben meegemaakt daar, dan zou ik meer respect voor de meningen kunnen hebben, maar ik heb echt heel sterk het vermoeden dat van de mensen hier allemaal reageren er misschien een enkeling daadwerkelijk ervaring heeft met een echte emigratie. Ik heb zoveel mensen gesproken in de afgelopen jaren met ervaringen, en allemaal reageerden ze op een totaal andere manier dan hier, wat mijn vermoeden dusdanig sterk maakt dat er hier bijna geen mensen reageren die ooit zijn geëmigreerd, want dan reageer je op een totaal andere manier.

Daarmee laat ik het, ik wens de originele topicstarter veel succes en hoop dat die zn bestemming gevonden heeft. Mij zie je hier niet meer, ik heb nog nooit zulke reacties gehad in alle jaren dat ik met mensen sprak over hun eigen emigratie en ervaringen, sinds de tijd dat ik voor werk in Amerika woonde, in Spanje, en in Nederland met mensen die naar Nederland waren geëmigreerd , mensen met die ervaringen reageren niet zo, ik heb ze althans nog nooit gesproken. Wat een verspilling van tijd, jammer.

[ Bericht 2% gewijzigd door Eagles89 op 27-04-2024 10:16:43 ]
pi_213340074
Ja eng he andere meningen tuurlijk hoor je geen tegengas van gelijkgestemde. Ik vind het afgeven op het land wat je alles heeft gebracht (en in jouw geval nog steeds brengt) zo treurig.

Zelf woon ik al jaren in Griekenland. Ik heb het hier prima naar mijn zin hoor maar net als in Nederland (en ieder ander land)zijn ook hier dingen die gewoon minder zijn. Ieder land heeft zijn voor- en nadelen. Maar ik vind het zo treurig als mensen alleen maar afgegeven op hun geboorteland en net doen of in hun nieuwe land alles alleen maar geweldig is.
No bitch to me
pi_213340166
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2024 10:23 schreef TornadoDK het volgende:
Maar ik vind het zo treurig als mensen alleen maar afgegeven op hun geboorteland en net doen of in hun nieuwe land alles alleen maar geweldig is.
Daarom komt er van de Nederlandse emigranten per jaar 25.000 mensen weer terug naar het geboorteland.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  Miss 200.000.000! zaterdag 27 april 2024 @ 10:38:34 #244
367000 roos94
pi_213340197
Laatste bezoek135 dagen, 10 uur
pi_213340219
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 april 2024 10:10 schreef Eagles89 het volgende:
Wat een dwazen dolen hier rond ongelofelijk, ik dacht dat dit topic voor ondernemende doeners was, jullie hebben echt geen idee waar jullie over praten, en ik kan me echt nul voorstelling maken dat van de mensen die hier reageren ook maar iemand daadwerkelijk de stap van verhuizing naar het buitenland heeft gemaakt. En ik begrijp nu dat dit helemaal geen sub forum van FOK is voor vertrekkende Nederlanders, maar een sub forum van FOK voor Nederlanders in Nederland die hun mening willen geven over geëmigreerde Nederlanders.
Ik woon inmiddels meer dan 15 jaar in het buitenland. Om het in perspectief te schetsen: dat zijn meer dan 180 maanden, tegenover de 30 maanden die jij in Spanje hebt doorgebracht.

Hoewel ik mezelf er niet onder schaar, ken ik een behoorlijk aantal 'ondernemende doeners'. Die hebben in ieder geval één eigenschap gemeen: het zijn geen jankzakken.
pi_213340268
Oh, en van alle expats en emigranten die ik in de loop der jaren heb leren kennen en gesproken, heb ik er nog nooit een horen zeuren hoe slecht het allemaal is in zijn of haar thuisland. Dat is meer iets voor de emigratiebeurs.
pi_213340412
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 09:28 schreef PiyeReloaded het volgende:

[..]
Je maakt een aantal goede punten en geeft een aantal goede adviezen, maar naar je eigen situatie en die van de mensen om je heen kijk je niet met dezelfde kritische blik als naar anderen. Netto betalers die in Nederland eerst hun schaapjes op het droge gekregen hebben en daarna in Spanje gaan genieten van hun vermogen hebben ook gewoon flink geprofiteerd van de Nederlandse samenleving.

Nederland heeft een geweldig investeringsklimaat en ook dat is in ieder geval ten dele te wijten aan de hoge belastingdruk. Het feit dat scholing hier betaalbaar is, dat de gezondheidszorg goed geregeld is en dat er een goed vangnet is, wat bijvoorbeeld ook de opkomst van flexibere arbeid, grotendeels in het voordeel van werkgevers, gestimuleerd heeft. Bovendien zijn er zat landen waar een groter deel van de zorg voor de werknemer (in bijvoorbeeld pensioensopbouw of zorgverzekering) op het bordje van de werkgever komt en je op dat vlak hogere kosten maakt om competitief te blijven. En het risico op wanbetalingen ligt hier ook relatief laag.

Dus ja, jullie doen wel gewoon hetzelfde als Turken en Syriërs doen. Jullie nemen van een land wat jullie uitkomt, om zo je eigen leven beter te maken. Helemaal prima wat mij betreft, maar naast niet te veel afgeven op die landen vind ik enig besef dat je ook maar een eigen vorm van gelukszoeker bent wel gepast.
Er zit een heel groot verschil tussen iemand uit Afrika of Midden-Oosten die naar Nederland komt of een Nederlander die naar Spanje verhuisd als het om geluk gaat. De Nederlander gaat naar Spanje vanwege het betere sociale klimaat en de relaxter maatschappij.

quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 02:03 schreef Eagles89 het volgende:
Ik heb al 12 jaar een huis in Spanje tussen Alicante en Valencia, zorg is er fantastisch beter dan in Nederland MITS je je goed verzekerd. Ik ben het 99% met je eens en voor mij ook de reden destijds in het buitenland iets te kopen. Je hebt waar ik gekocht heb een hele grote groep Nederlanders die allemaal hetzelfde als wij denken, de enorme groei van de Islam in Nederland zat zijn, de ongelofelijke hoeveelheid regeltjes en drukte, de belastingen die met de dag stijgen, de boetes om de meest debiele dingen, overal chagrijnige mensen tegenkomen, de verloedering van mensen en de viezigheid op straat, groepen jongeren overal die rondhangen en je met hun scooters omver rijden.
In Spanje heb je ook islam, immigranten, hoge vasten lasten (voor een Spanjaard dan), boetes voor debiele dingen. Daarnaast is Alicante gewoon kut. Teveel toeristen.
quote:
Spanje Spanje Spanje!!! Het is het paradijs, maar je moet er niet op zoek gaan naar standaard werk, het beste is thuiswerk of accepteren dat je een stuk minder gaat verdienen en de taal snel zult moeten leren. Ook moet je accepteren dat je je aanpast aan de nieuwe cultuur en niet volledig als Nederlander blijft denken. Mensen komen allemaal te laat, of zelfs een dag later, zijn nooit gehaast en Nederlandse directheid of onbeleefd zijn is echt een enorme no go.
In sociale kringen komen mensen altijd later dan afgesproken maar dan hangt er vanaf je begrepen hebt. "kom maar om *tijd* of "kom maar vanaf *tijd*. In het zakelijk leven is het gewoon een nogo om te laat te komen. Daarnaast kunnen Spanjaarden enorm direct zijn maar het is net hoe je het verwoord. IN de grote steden met internationale bedrijven ervaar je ook gewoon hoge werkdruk.
quote:
Maar ik zeg het tegen iedereen: Spanje is absoluut het beste land in de EU om te wonen als je van een warmer klimaat houdt natuurlijk. De taal is niet heel moeilijk, het is er goedkoop, vanaf midden Spanje en zuidelijker in de winter ook warm genoeg,
Mee eens totdat het zomer wordt en het kwik naar 45 graden stijgt.
quote:
en de huizen zijn er nog te betalen.
Nog wel. ALthans voor jou. Voor een Spanjaard is het een stukje duurder.
quote:
Ook is er heel veel zandstrand overal, wat andere landen zoals Portugal en Italië ook wel hebben, maar die huizenprijzen liggen veel hoger(!).
Het hangt er vanaf waar je gaat wonen. De huizenprijzen tussen Spanje en Italie verschilt gemiddeld niet zoveel.
quote:
Griekenland is een optie, maar verder weg, minder bereikbaar met de auto,
Veel plekken in Spanje of Italie zijn ook minder bereikbaar zelfs met de auto.
quote:
veel minder grote Nederlandse gemeenschap en de taal is veeel moeilijker te leren.
Als ik ga emigreren en iets niet wil zijn op groteren schaal andere Nederlanders tegenkomen. Als ik op vakantie ben erger ik mij al als ik Nederlanders tegenkom met hun geklaag over alles wat anders is in het vakantieland waar ze zijn met hun onopgevoede kinderen.
quote:
Inmiddels is Spanje ook enorm booming onder emigrerende Nederlanders, wat absoluut een plus is in mijn ogen, een klusjesman, een familie lid, een oude kennis of vriend, inmiddels kent iedereen die ik in Nederland spreek wel iemand in de streek waar ik destijds mijn huis kocht en dat geeft je echt een kickstart na je emigratie.
Mijn vrouw heeft een Spaanse vriendin. Nog beter.
quote:
Heel ordinair gezegd: voor de netto ontvangers en inkomens onder de 35,000 per jaar: blijf in Nederland en ga als je dat kunt een paar keer per jaar lekker op vakantie naar een mooi ver land. Voor de anderen: vertrek vandaag liever dan morgen naar de kust in midden/zuid Spanje, want het gaat echt de beste beslissing van je leven zijn. De levenskwaliteit in Spanje is ZOVEEL beter, dat realiseren heel veel mensen zich pas als ze er wat langer verblijven.
Spanje heeft ook zijn problemen waar als je immigrant last van gaat krijgen. Net als Italië. Leuk als vakantieland maar als je er gaat wonen kom je er vanzelf achter hoe groot de economische problemen zijn

[ Bericht 27% gewijzigd door HSG op 27-04-2024 11:10:54 ]
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_213342602
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2024 10:23 schreef TornadoDK het volgende:
Ja eng he andere meningen tuurlijk hoor je geen tegengas van gelijkgestemde. Ik vind het afgeven op het land wat je alles heeft gebracht (en in jouw geval nog steeds brengt) zo treurig.

Zelf woon ik al jaren in Griekenland. Ik heb het hier prima naar mijn zin hoor maar net als in Nederland (en ieder ander land)zijn ook hier dingen die gewoon minder zijn. Ieder land heeft zijn voor- en nadelen. Maar ik vind het zo treurig als mensen alleen maar afgegeven op hun geboorteland en net doen of in hun nieuwe land alles alleen maar geweldig is.
Als je eerdere berichten van me had gelezen had je gezien dat ik niet alleen afgeef, ik adviseerde de originele topicstarter zelfs om in Nederland te blijven, met name vanwege de uitstekende solidaire verzorging staat die NL is. Maar die zie ik hier al heel lang niet meer dus of hij is inmiddels geëmigreerd naar een gebied zonder internet of hij heeft het opgegeven of iets anders. Op hem reageerde ik ook oorspronkelijk, de anderen heb ik in eerste instantie nooit op gereageerd.

De andere laatste reacties ben ik het ook mee eens, van mensen die al lang in het buitenland wonen, en zeggen dat Nederland ook genoeg te bieden heeft, dat is precies wat ik in mijn eerdere berichten een paar paginas terug ook zeg.
pi_213342714
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 02:03 schreef Eagles89 het volgende:
(...) de enorme groei van de Islam in Nederland zat zijn (..)
Volgens het CBS is er geen sprake van groei van het aantal moslims.
"In 2007/2008 is het aantal moslims berekend op 825 duizend, zo’n 6 procent van de bevolking. Deze omvang heeft hun aantal tot vandaag steeds gehad."
[ afbeelding ]

[ Bericht 5% gewijzigd door Bladergroen op 27-04-2024 13:17:08 ]
pi_213342891
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 april 2024 10:10 schreef Eagles89 het volgende:
Wat een dwazen dolen hier rond ongelofelijk, ik dacht dat dit topic voor ondernemende doeners was, jullie hebben echt geen idee waar jullie over praten, en ik kan me echt nul voorstelling maken dat van de mensen die hier reageren ook maar iemand daadwerkelijk de stap van verhuizing naar het buitenland heeft gemaakt.
Ik woon inmiddels vier jaar in Portugal ;) .
pi_213343187
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2024 13:07 schreef Bladergroen het volgende:

[..]
Volgens het CBS is er geen sprake van groei van het aantal moslims.
"In 2007/2008 is het aantal moslims berekend op 825 duizend, zo’n 6 procent van de bevolking. Deze omvang heeft hun aantal tot vandaag steeds gehad."
[ afbeelding ]

De bevolking is in die periode wel gegroeid met 1,4 miljoen, van ongeveer 16,3 miljoen naar 17,7 miljoen mensen. Dan is bij een gelijkblijvend percentage het aantal moslims ook toegenomen met ongeveer 75.000, terwijl het aantal overige religies natuurlijk sterk gedaald is in Nederland. Verder zou je ook kunnen veronderstellen dat moslims gemiddeld jonger zijn.

Aangezien de data worden vergaard met steekproeven, vraag ik me wel af in hoeverre kinderen daarin zijn meegenomen en of moslims door die steekproeven net zo goed bereikt worden als niet-moslims, zeker als ze geen Nederlands spreken.

Maar ik vind elke nieuwe moslim die er nu nog bij komt sowieso een teveel. Bovendien concentreren ze zich vaak in de Randstad, waardoor er in de grote steden een veel hoger percentage moslims is.
Mja
pi_213343612
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2024 13:07 schreef Bladergroen het volgende:

[..]
Volgens het CBS is er geen sprake van groei van het aantal moslims.
"In 2007/2008 is het aantal moslims berekend op 825 duizend, zo’n 6 procent van de bevolking. Deze omvang heeft hun aantal tot vandaag steeds gehad."
[ afbeelding ]

Daar geloof ik dan ook weer niks van.
Naar mijn weten groeit die groep.

1,2 miljoen nu, en 1,5 miljoen straks maar dat is zonder migratie meegeteld

https://www.volkskrant.nl(...)r-migratie~b9db8904/

[ Bericht 14% gewijzigd door Lospedrosa op 27-04-2024 15:07:29 ]
Vakman pur sang
pi_213343719
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 april 2024 14:50 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Daar geloof ik dan ook weer niks van.
Naar mijn weten groeit die groep.
Ik wilde net zeggen, van deze cijfers klopt echt helemaal niets, waarschijnlijk goochelen ze door alleen bepaalde leeftijdsgroepen mee te nemen, of te turven buiten de Randstad, geen idee, maar iedereen met gezond verstand kan wel begrijpen dat die cijfers nooit kunnen kloppen. In de grote steden waar ik vandaan kom is sowieso al meer dan de helft allochtoon, mag ik me als autochtone Nederlander die opgroeide in een totaal andere samenleving dan nu, dan uitspreken?
pi_213343778
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2024 13:19 schreef Managarm het volgende:

[..]
Ik woon inmiddels vier jaar in Portugal ;) .
Gefeliciteerd. 👍
pi_213343799
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 april 2024 14:50 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Daar geloof ik dan ook weer niks van.
Naar mijn weten groeit die groep.

1,2 miljoen nu, en 1,5 miljoen straks maar dat is zonder migratie meegeteld

https://www.volkskrant.nl(...)r-migratie~b9db8904/
Deze cijfers lijken me al iets realistischer, al denk ik nog steeds te laag, bovendien groeien ze snel terwijl de autochtonen krimpen , een hefboom effect.
Immigratie is voor het grootste deel niet Westers trouwens, en die zijn voor het grootste deel moslim.
pi_213343836
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2024 23:59 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Woon ook gewoon nog in Nederland hoor, als je mn eerdere berichten had gelezen had je dat geweten, maar ik accepteer het niet als iemand mij voor van alles en nog wat uitmaakt, en zeker als het iemand is die zelf exact is wat die anderen verwijt.
Dan ga ik er vol in, want wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.
kom vechten dan
pi_213343858
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2024 15:19 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Deze cijfers lijken me al iets realistischer, al denk ik nog steeds te laag, bovendien groeien ze snel terwijl de autochtonen krimpen , een hefboom effect.
Immigratie is voor het grootste deel niet Westers trouwens, en die zijn voor het grootste deel moslim.
18 miljoen nu waarvan 13 miljoen autochtone Nederlanders .

Waar bestaat de 5 miljoen club uit?
Vakman pur sang
  zaterdag 27 april 2024 @ 15:44:41 #258
306296 angels_on_the_sideline
Wat doe je hier. Ga weg.
pi_213343949
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2024 15:05 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Ik wilde net zeggen, van deze cijfers klopt echt helemaal niets, waarschijnlijk goochelen ze door alleen bepaalde leeftijdsgroepen mee te nemen, of te turven buiten de Randstad, geen idee, maar iedereen met gezond verstand kan wel begrijpen dat die cijfers nooit kunnen kloppen. In de grote steden waar ik vandaan kom is sowieso al meer dan de helft allochtoon, mag ik me als autochtone Nederlander die opgroeide in een totaal andere samenleving dan nu, dan uitspreken?
LOL deze guy heeft een keer klappen gehad van een marokkaan en is nu nog steeds viesmad
pi_213367397
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2024 11:09 schreef TAmaru het volgende:

[..]


In vrijwel alle landen ter wereld werkt het zo, behalve in Europa. Daar kom je gewoon binnen varen in een of ander gammel bootje en vraag je asiel aan en 5 jaar later heb je een paspoort, uitkering, een huurwoning en nog extra geld ook omdat de IND te langzaam heeft gewerkt bij je aanvraag.

Wij hebben onze cultuur en welvaart in de uitverkoop gedaan, nee sterker nog, we hebben ze weggegeven. Nederland heeft een gigantisch groot probleem waarvan de contouren nu zichtbaar worden, maar dat over 20, 30 jaar zijn piek zal bereiken. Alles komt over een aantal decennia in de knel in Nederland. Wonen, veiligheid, zorg, energie. Nederland zal een onbewoonbaar land worden. De cultuur zal veranderen. Al die meisjes die nu op de A10 om het klimaat staan te drammen, moeten dan ook gewoon een hoofddoekje op.
Hou toch op met dit racistische gedoe zeg :r

Nee, mensen krijgen niet zo maar een NL paspoort. Er worden genoeg het land uitgetrapt. En moeten er genoeg voor doen.

En de Nederlandse cultuur wordt weggegeven? Wat een onzin man.

quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2024 02:10 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
100% eens. Onverklaarbaar waarom zelfs nu overal in de samenleving te zien is dat het misgaat, er nog steeds iedere(!) dag ~1000 levenslange netto ontvangers op de stoep staan in Ter Apel. En dan zeggen ze “internationale verdragen” maar tijdens corona kon het hele land maanden op slot en kon je in sommige landen in Europa zelfs je huis niet eens meer uit. Daarnaast hebben er tientallen landen in Europa te maken met die verdragen en is Nederland verreweg het grootste slachtoffer. Het is echt gewoon bewust wat er gebeurt, als het écht van hogerhand niet gewenst is, dan was het allang geregeld, maar dit absurde open grenzen beleid + een soort levenslang sinterklaasje spelen voor die nieuwkomers is gewoon moedwillig beleid. Er wordt sowieso een kleine groep mensen met macht, heel erg rijk van, wat al een van de motieven kan zijn. Maar ook het linkse ideaal van de hele wereld willen helpen uit een soort misplaatst superioriteitsgevoel mag niet worden vergeten.
Nog zo'n racist die zelf wel half in een ander land wil wonen.

Nederland haalt relatief weinig asielzoekers binnen. We hebben hier bijna geen last van asielzoekers. Dus wat jij loopt te verkondigen is gwn onzin.

En ja er zijn internationale verdragen en daar hoor je je aan te houden.

En dan ook nog komen met rare complot onzin alsof alles van hogerhand komt. Hou op zeg.

Dat ik dit soort onzin zou lezen in KAA. Ongelofelijk.
Een subforum van NL-ers in het buitenland vol racisten. Hoe krom.
pi_213367479
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2024 17:37 schreef dick_laurent het volgende:

Beginnend met zeggen dat er in NL troep op straat ligt. Ik lachte me kapot bij het lezen daarvan... tio, en serio?? Heb je hier om je heen gekeken hoe bizar veel plastic zooi, bouwafval en kapot glas en ga zo maar door overal in de natuur en op straat zwerft? Nederland is echt een schoon walhalla vergeleken met hier hoor. En nee ik praat niet eens dan alleen over mijn eigen stadje, ik zie dit overal in de gehele costa blanca zuid terug.
Eens. En ik denk vergeleken met 99% van de hele wereld.
Spanje is echt smerig. Overal troep. Stoep wordt totaal niet onderhouden en is so stoffig.

Helaas zijn er veel jongelui in NL die geen respect meer tonen en overal alles dumpen, maar NL is nog altijd netjes vergeleken met een Spanje.

quote:
Dan "het is er goedkoop". Ook zo'n mooie. Jah, "goedkoop" idd maybe als je op een NL salaris leeft.
Op een Spaans netto salaris van zeg, 1350 euro per maand (en ja, dat is vrij normaal hier) wens ik je veel succes na aftrek van al je vaste lasten, die echt niet zóveel lager zijn als in Nederland. Geen vetpot wat er dan onderaan de streep overblijft hoor :N
Met een NL salaris leef je als koning in Spanje, absoluut.
Zelfs parttime NL salaris kun je in een Barcelona prima leven. Dat kun je in NL niet voorstellen.

Maar een Spaans salaris is echt dramatisch. De lagere functies waar ik wel voor in aanmerking kwam waren met 40 uur lager, en ruim ook, dan mijn NL loon met 24 uur.

quote:
"Nederlandse directheid is hier een no-go". Ehm, ga je uberhaupt om met Spanjaarden? Die zijn zelf namelijk net zo direct is mijn ervaring. Ik vind de meeste gewoon leuk en kan met ze lachen. Maar ze zijn echt niet op hun mond gevallen en lekker to the point met ze communiceren gaat vaak het beste merk ik.
Regio denk ik. Nederlandse directheid kunnen ze nergens waarderen, in sommige situaties mss (zakelijk bv). Echter sociaal? In Spanje heb ik dat ook niet ervaren hoor. En andere landen ook nog nooit.

quote:
"Niemand komt hier op tijd, soms zelfs een dag later"
Ook weer zo'n standaard cliche opmerking die - in mijn ervaring de afgelopen 2 jaar- totaal niet klopt. De meeste afspraken die ik heb gehad met Spaanse mensen, van leveranciers en collega's tot bezorgdiensten, 99% is gewoon op het afgesproken moment daar, soms zelfs iets eerder al! Dus waar heb je het allemaal over :')
Klopt hoor.
Misschien wel iets strikter qua tijd, in de zien van 10 uur is 10 uur en geen 5 voor 10.
Waar Nederlanders nog wel eens vroeger willen zijn.
Maar dat kan ook regio zijn.


quote:
Voor de anderen die hier meelezen: Spanje is een te gek land en als je weg wilt uit Nederland omdat je een warmer zonniger klimaat wilt en een wat rustigere manier van leven (zolang je tenminste niet in een Madrid of Barcelona gaat wonen) dan is Spanje een hele mooie keuze.
Absoluut eens.
Overigens Madrid en Barcelona?
Ok, Madrid vind ik geen relaxt sfeertje hebben. Leuke stad sure.
Barcelona?
Ik kom van het Groningse platteland en ik vind Barcelona nog relaxter dan Nederland.
De hele sfeer daar is gwn zo veel gemoedelijker.

Owh en wonen is daar zo veel goedkoper, zelfs in Barcelona.
  dinsdag 30 april 2024 @ 06:39:27 #261
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_213368137
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2024 21:33 schreef Eagles89 het volgende:

[..]
Een gemiddeld rijtjeshuis in Nederland die je 25 jaar geleden kocht levert nu 5x zoveel op,
Ehm...
Mijn man kocht in 1999 een gemiddeld rijtjeshuis, dat kostte 400.000 gulden, dat is ¤ 181.512... volgens jou zou dat nu dus ¤ 907.560 waard zijn? :D _O-

Sorry hoor, maar je hebt duidelijk geen flauw idee.
Ik heb even op Funda voor je gekeken, want wij wonen er al 11 jaar niet meer, maar 2½ keer de 1999 prijs is een stuk realistischer.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Official ESF Kreviewer dinsdag 30 april 2024 @ 07:30:24 #262
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_213368218
Mooi topic dit. Familie van me woont al 25 jaar in de omgeving van Torrevieja, andere familieleden gaan dit jaar. We komen dus wel minimaal jaarlijks in Spanje in zo'n Hollandse enclave (met ook veel Engelsen en Scandinaviërs). Leuk voor vakantie, maar wmb verschrikkelijk om te wonen. Alles boven op elkaar gebouwd, slechte kwaliteit, duur, vol met zure mensen, vooral senioren.

Het weer is er heerlijk en het eten goedkoop en goed. Er zullen vast wel dingen zijn die het de moeite waard maken, maar het is ook geen walhalla.

Persoonlijk, maar dat ben ik, zou ik dan veel liever naar Italië vertrekken. Veel minder enclaves, mooier land, beter eten, groener. Alleen is het qua regels kut geregeld en zijn de mensen echt Italiaans, moet je tegen kunnen.

De Algarve zou ik niet dood gevonden willen worden. Dat is net Spanje, maar dan duur en koud zeewater.
pi_213368812
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 april 2024 07:30 schreef Kreator het volgende:
Mooi topic dit. Familie van me woont al 25 jaar in de omgeving van Torrevieja, andere familieleden gaan dit jaar. We komen dus wel minimaal jaarlijks in Spanje in zo'n Hollandse enclave (met ook veel Engelsen en Scandinaviërs). Leuk voor vakantie, maar wmb verschrikkelijk om te wonen. Alles boven op elkaar gebouwd, slechte kwaliteit, duur, vol met zure mensen, vooral senioren.

Het weer is er heerlijk en het eten goedkoop en goed. Er zullen vast wel dingen zijn die het de moeite waard maken, maar het is ook geen walhalla.

Persoonlijk, maar dat ben ik, zou ik dan veel liever naar Italië vertrekken. Veel minder enclaves, mooier land, beter eten, groener. Alleen is het qua regels kut geregeld en zijn de mensen echt Italiaans, moet je tegen kunnen.

De Algarve zou ik niet dood gevonden willen worden. Dat is net Spanje, maar dan duur en koud zeewater.
Ik snap die fascinatie nooit met in zee zwemmen, zout water, niet echt prettig. Voor het geld wat je in bijvoorbeeld de Algarve betaald kan je in het binnenland een grote woning kopen en er een overdekt zwembad bij laten bouwen (en dan hou je nog geld over).
  Moderator dinsdag 30 april 2024 @ 09:43:39 #264
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_213368966
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 april 2024 07:30 schreef Kreator het volgende:
Mooi topic dit. Familie van me woont al 25 jaar in de omgeving van Torrevieja, andere familieleden gaan dit jaar. We komen dus wel minimaal jaarlijks in Spanje in zo'n Hollandse enclave (met ook veel Engelsen en Scandinaviërs). Leuk voor vakantie, maar wmb verschrikkelijk om te wonen. Alles boven op elkaar gebouwd, slechte kwaliteit, duur, vol met zure mensen, vooral senioren.

Het weer is er heerlijk en het eten goedkoop en goed. Er zullen vast wel dingen zijn die het de moeite waard maken, maar het is ook geen walhalla.

Persoonlijk, maar dat ben ik, zou ik dan veel liever naar Italië vertrekken. Veel minder enclaves, mooier land, beter eten, groener. Alleen is het qua regels kut geregeld en zijn de mensen echt Italiaans, moet je tegen kunnen.

De Algarve zou ik niet dood gevonden willen worden. Dat is net Spanje, maar dan duur en koud zeewater.
Wij wonen niet heel ver van Torrevieja af en wat je zegt is op zich grotendeels waar. Zeker in Torrevieja, maar ook daar onder in Los Almendros en de omgeving van La Zenia is het hutjemutje en daar wilden wij dus ook niet tussen zitten.

Wij wonen zelf wel nog op (de rand van) een urbanisatie omdat we graag in de buurt willen wonen van faciliteiten/winkels en de bewoonde wereld (wij zijn nog verre van pensionado's :P )
Maar bij het zoeken naar ons huis hebben we ook gekeken naar de ligging en dat het in de buurt ook lag van natuur en rust, want daar houden wij ook van. Dat is dus gelukt want ik hoef nu letterlijk mijn straat uit te lopen en dan ben ik bij een groot park waar je uren kan wandelen en nauwelijks mensen tegen komt.

Tegelijkertijd zitten we op tien minuten rijden van het strand en ondanks dat ik ook wel begrijp wat @Managarm zegt, is onze ervaring tot nu toe dat het vrij briljant ook is om lekker dicht bij de zee te wonen.
Je kan vaak al ruim voor het drukke toeristenseizoen begint (eind mei/begin juni) hier zwemmen in de zee en dan zijn de stranden nog grotendeels leeg. Dan heb je gewoon echt direct - wij wel tenminste - zo'n vakantiegevoel, ondanks dat je hier gewoon woont.
Beetje dobberen op de golven, het horen van de zee.... het geeft een soort zen/rust gevoel wat ik persoonlijk enorm ontspannend vind. _O_

Over aantal jaar zou ik misschien wel wat meer het binnenland in willen, groter huis met meer grond en nog meer rust. Maar voor nu hebben we wat mij betreft het beste van beide werelden hier.
pi_213369810
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 april 2024 07:30 schreef Kreator het volgende:
Mooi topic dit. Familie van me woont al 25 jaar in de omgeving van Torrevieja, andere familieleden gaan dit jaar. We komen dus wel minimaal jaarlijks in Spanje in zo'n Hollandse enclave (met ook veel Engelsen en Scandinaviërs). Leuk voor vakantie, maar wmb verschrikkelijk om te wonen. Alles boven op elkaar gebouwd, slechte kwaliteit, duur, vol met zure mensen, vooral senioren.

Het weer is er heerlijk en het eten goedkoop en goed. Er zullen vast wel dingen zijn die het de moeite waard maken, maar het is ook geen walhalla.
Nederlandse* enclave. Hollandse is geen ding, er wonen ook genoeg Nederlanders die geen Hollanders zijn.

Maar dan noem je ook wat he. Torrevieja, Benidorm en die hele regio is een waardeloze regio om te zijn.
Al die gepensioneerden die daar bij elkaar gaan wonen.
Alleen om te zeggen dat Spanje vreselijk is om te wonen vanwege 1 walgelijke Nederlandse regio slaat natuurlijk nergens op.

Ik zou zo'n regio ook als de pest vermijden omdat ik in het buitenland Nederlanders ook als de pest ga vermijden.
pi_213369842
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 09:20 schreef Managarm het volgende:

[..]
Ik snap die fascinatie nooit met in zee zwemmen, zout water, niet echt prettig. Voor het geld wat je in bijvoorbeeld de Algarve betaald kan je in het binnenland een grote woning kopen en er een overdekt zwembad bij laten bouwen (en dan hou je nog geld over).
Het gaat ook niet per se om zwemmen in de zee, voor mij althans.
Maar de hele sfeer en klimaat rondom de zee is gewoon veel en veel fijner dan in het binnenland wonen.
Misschien niet de beste voorbeelden, maar ik vergelijk zelf hierin altijd Madrid en Barcelona met elkaar.
Madrid voelt gewoon zo veel warmer (temp) en benauwder aan. Alles is daar zo ontzettend anders.
Barcelona is gewoon heerlijk ontspannend, tussen de wapperende palmbomen.

En ja ook vlakbij de zee kun je (in Spanje dan) relatief goedkoop wonen en leven.
  Moderator dinsdag 30 april 2024 @ 11:41:30 #267
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_213369988
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 11:27 schreef bianconeri het volgende:

[..]
Het gaat ook niet per se om zwemmen in de zee, voor mij althans.
Maar de hele sfeer en klimaat rondom de zee is gewoon veel en veel fijner dan in het binnenland wonen.
Misschien niet de beste voorbeelden, maar ik vergelijk zelf hierin altijd Madrid en Barcelona met elkaar.
Madrid voelt gewoon zo veel warmer (temp) en benauwder aan. Alles is daar zo ontzettend anders.
Barcelona is gewoon heerlijk ontspannend, tussen de wapperende palmbomen.

En ja ook vlakbij de zee kun je (in Spanje dan) relatief goedkoop wonen en leven.
Je spreekt jezelf wel een beetje tegen vind ik door te zeggen dat de costa blanca walgelijk is omdat het vol zit met expats etc, maar dan wel Barcelona noemen als heerlijk ontspannend etc. Terwijl het daar net zo goed stikt van de expats/toeristen, plus het écht niet bepaald goedkoop is daar hoor.

Maar goed, ieder heeft zijn eigen voorkeur natuurlijk qua locaties en dat is prima :)
pi_213370129
quote:
11s.gif Op dinsdag 30 april 2024 11:41 schreef dick_laurent het volgende:

Je spreekt jezelf wel een beetje tegen vind ik door te zeggen dat de costa blanca walgelijk is omdat het vol zit met expats etc, maar dan wel Barcelona noemen als heerlijk ontspannend etc. Terwijl het daar net zo goed stikt van de expats/toeristen, plus het écht niet bepaald goedkoop is daar hoor.

Maar goed, ieder heeft zijn eigen voorkeur natuurlijk qua locaties en dat is prima :)
Een Barcelona en de hele sfeer van de bewoners daar is heel anders dan de regio Torrevieja en Benidorm ;)

Ik zei er ook bij dat Barcelona in verhouding goedkoop is. Ik heb daar werk kunnen krijgen en voor woning gekeken. Voor laag in de 1.000 euro kun je daar prima wat k