abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_205764587
Zonder al teveel in de diepte te gaan, zie ik mezelf niet meer oud worden in Nederland. Geboren en getogen hier, op dit moment 35 jaar maar ik ben op een moment aangekomen dat ik binnen 3 jaar de stap wil gaan zetten om de spullen te pakken en te verkassen. Ik heb een buitenlandse vriendin die hier momenteel bijna 3 jaar woont. Zij is bezig met haar naturalisatie en zodra ze haar NL paspoort heeft, maakt dat de verhuizing naar een ander EU land natuurlijk veel makkelijker.

Maar waarheen. Dat is de grote vraag. Ik heb een woonhuis in Nederland die inmiddels flink veel winst opgeleverd heeft. Op dit moment dan. Het is natuurlijk even hoe dat over 2 ~ 3 jaar is, maar ik ga er stiekem vanuit dat de prijzen niet zakken. Hoe dan ook, dat is koffiedik kijken. Ik verwacht wanneer de tijd daar is, dat ik met ca. 100.000 euro in het land aankom. Dat moet voldoende zijn om twee jaar iets te huren, te leven en intussen naar werk te zoeken: want ik heb op dit moment geen remote baan die ik overal kan doen. Dat is overigens wel een optie om te gaan doen, ik ben immers werkzaam in de IT.

Reizen op de motor is mijn lust en leven, en heb inmiddels al aardig wat van de wereld mogen ontdekken op twee wielen. Ik besef me dan ook dat ik niet zomaar een land kan uitkiezen door blindelings m'n vingertop op de kaart te zetten. Natuurlijk moet je zo'n land meerdere malen bezocht hebben op diverse momenten. Maar je kunt natuurlijk wel een selectie maken aan de hand van wat eisen:

-Stipt op 1: De zorg moet goed zijn. Ik ben geboren met een aandoening waar ik maandelijks medicijnen á 5000 euro nodig heb. Verder totaal nergens last van, maar ik moet deze medicijnen wel krijgen. Dat moet dus vergoed worden, net zoals in Nederland

-Niet te ver van Nederland in verband met mijn ouders. Ik wil het liefst in de EU blijven

-Salaris versus leefkosten. Natuurlijk wil je die zo balans zo goed mogelijk, maar is nergens perfect. Daarom: ik geef niet om veel geld verdienen en een dikke spaarrekening te hebben. Het mag dus best een land zijn waar de lonen lager liggen, maar als je prima kunt leven met minimale dingen, vind ik het prima. Ik ben geen luxepaard

-Ik word depressief van lange, natte, sombere winters. Zoals gezegd houd ik van motorrijden, dus het liefst doe ik dat het hele jaar door (zoals ik in Nederland doe, maar lekker is anders). Maar seizoenen vind ik ook fijn. Iets om naar uit te kijken. Het gevoel dat niet het hele jaar hetzelfde is, zodat het jaar weer om is voor je het weet

-Ik ben een levensgenieter en geen werkpaard. Ik werk om te leven, niet andersom. Een samenleving waar men zich niet zo druk maakt past dus het best bij mij

-Ruimte & immigratiebeleid. Één van de redenen dat ik weg wil hier, is omdat het in mijn ogen vol is. Te vol voor mijn persoonlijkheid in elk geval. Ik heb door de jaren heen de mensen veranderen, zoals korte lontjes etc, wat denk ik hierdoor komt. Daarnaast, en ik wil benadrukken dat ik zéker geen racist ben (ik heb een buitenlandse vriendin), het immigratiebeleid. Ik zie onze cultuur door een specifieke groep verziekt worden

-Natuur. De rust. Jezelf onderdompelen in de natuur zonder iemand tegen te komen. Dol op. Wat kan ik nog meer zeggen?
-Ik haat regen. Dus UK/Schotland/Ierland/Noorse kust valt voor mij af

Waar ik zelf aan gedacht heb? Sowieso valt wonen op een eiland voor mij al af door mijn reislust. Als het even kan, wil ik redelijk centraal zitten om andere landen te bezoeken.

-Noorwegen/Zweden: prima werkcultuur volgens mij, ruimte, natuur, nette salarissen (ik ga er in dit voorbeeld even vanuit dat ik lokaal een baan moet vinden en geen remote job heb) en goede werk/privé balans. Maar: vaak lange, sombere winters. Als motorrijder is dat best "meh". Sneeuwscooteren kan wel een aardig alternatief zijn ;) Ik ben bang dat de winters mij niet blij gaan maken. Daarnaast is bijvoorbeeld Noorwegen dermate duur, dat je met je spaargeld dat je mee neemt daar ook sneller doorheen bent. Verder is Noorwegen geen EU-land dus moet je volgens mij binnen 3 maanden een baan hebben anders is het adios

-Finland: taal te moeilijk & Rusland naast de deur pas ik voor

-Denemarken: volgens mij prima te wonen, maar het landschap voor mij als motorrijder is mij te saai

-Zwitserland: ook zeker een optie. Maar Duits is niet mijn ding. Maar wie weet?

Tja, wat dan? Ik heb zitten kijken naar bijvoorbeeld Portugal. Veel zitten lezen op diverse platforms zoals Reddit. Het leven schijnt daar geweldig te zijn, met een hele grote kanttekening: mits je niet van een Portugees salaris moet rondkomen. Om hier fijn te leven, moet je dus een remote job bij een niet-Portugese werkgever hebben. Ik ben best bereid hier in te duiken.

Kroatïe ook prima te doen, maar zelfde euvel: het leven kost er voor ons als NL-er niet veel, maar als je afhankelijk bent van een Kroatisch loon, forget it. Bosnïë, mijn favoriete bestemming op de motor trekt mij ook enorm, maar daar is de economie nog veel erger. Heel Bosnië loopt leeg omdat men het ergens anders probeert. Er zijn geen banen.

Ik ben heel benieuwd naar jullie tips en bedankt dat jullie in mijn brainstormproject duiken! ;)
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 16:37:04 #2
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_205764620
Man die hekel heeft aan gelukzoekers zoekt ander land om z’n geluk te zoeken.
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 16:39:26 #3
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_205764664
Maar even ontopic. Je stelt redelijk wat eisen, maar vooral die 5k aan medicijnen die vergoed moeten worden lijken me een lastige. Zou je niet eerst beter gaan inventariseren welke landen dit doen en dan gaan kijken welke van die landen het beste past?
pi_205764668
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:37 schreef Zwansen het volgende:
Man die hekel heeft aan gelukzoekers zoekt ander land om z’n geluk te zoeken.
Dank voor deze zure reactie die de gemiddelde Nederlander perfect weergeeft. Hierom dus. Amen.
pi_205764674
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:39 schreef Zwansen het volgende:
Maar even ontopic. Je stelt redelijk wat eisen, maar vooral die 5k aan medicijnen die vergoed moeten worden lijken me een lastige. Zou je niet eerst beter gaan inventariseren welke landen dit doen en dan gaan kijken welke van die landen het beste past?
Dat is inderdaad heel wijs. Maar hoe kom ik daar in vredesnaam achter?
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 16:43:12 #6
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_205764699
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:40 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dat is inderdaad heel wijs. Maar hoe kom ik daar in vredesnaam achter?
Goeie vraag. Via de ambassade? Anders via de betreffende ministeries van volksgezondheid of plaatselijke verzekeraars of iets dergelijks, maar dat lijkt me nog niet zo eenvoudig.
pi_205764710
Belgie een idee? Niet ver van je ouders. Als je in het grensgebied woont kun je ook in Nederland blijven werken als je wil. Ziektekostenverzekering kost hier maar een fractie van Nederland. Huizen zijn nog betaalbaar. Belgische friet!!!
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 16:44:27 #8
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_205764713
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:34 schreef Bessensap het volgende:
-Stipt op 1: De zorg moet goed zijn. Ik ben geboren met een aandoening waar ik maandelijks medicijnen á 5000 euro nodig heb. Verder totaal nergens last van, maar ik moet deze medicijnen wel krijgen. Dat moet dus vergoed worden, net zoals in Nederland

Ik moet zeggen dat dit wel vrij wrang over komt. Nederland is 1 van de weinige landen ter wereld waar de maatschappij bereid was om voor het grootste deel van de kosten van jouw aandoening op te hoesten... 5000 euro per maand is... 60.000 euro per jaar. Dat betekent dat jij (er vanuitgaande dat je geen baantje hebt van 120.000 euro per jaar inkomsten waarmee je voldoende belasting ophost om dat terug te betalen) een nemer bent en niet een bijdrager.

En nou verwacht je dat een ander land maar even ook voor die kosten gaat opdraaien op dag 1 van aankomst?

En dan heb je ook nog eens als eis dat je alleen maar zin hebt om een luxepaardje uit te hangen?

Nja... veel succes er mee, he.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_205764785
Je bent het land helemaal zat, maar maakt nog wel even gebruik van de regeling dat als iemand 3 jaar jouw vriendin is, zij een verblijfsvergunning krijgt voor heel de EU.

Als je het echt zo zat was, had je allang je spullen gepakt, nu ben je gewoon net als die gelukszoekers die even makkelijk een verblijfsvergunning in de EU willen hebben.

Dit was alleen nog maar de eerste alinea, voor de rest zou je je ook moeten doodschamen. Maar alsjeblieft. Vertrek gewoon uit dit land. Gezien je post kan iedereen jou en je importvriendin wel missen hier :') Werken ligt je niet zo :') Je importeert zelf een vriendin, maar anderen mogen hier niet komen :') Jouw medicatie a 5000 euro die je hier netjes vergoed krijgt moeten worden betaald :')

Maar succes in Scandinavie man, weet wel dat het leven daar een keer zo duur is :D Maar alsjeblieft, ga gewoon weg uit dit land.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 27-08-2022 16:51:10 ]
pi_205764829
Oh en ook succes met je medicijnen a 5000 euro per maand in Portugal, Kroatië ed. ga je daar vast vergoed krijgen ja _O-

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 27-08-2022 16:55:38 ]
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 17:03:37 #11
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_205764931
Balkan en voor een westers IT-bedrijf werken. Ze hebben seizoenen, maar een warmere standaard dan noordelijkere opties. Er is ruimte, mooie natuur en een relatief relaxte levensvisie en op de juiste plekken zijn er ook zat mensen die moslims stom vinden (dan zou ik Bosnië niet doen, eerder Servië). Qua medicatie moet je even kijken of dat lukt (eventueel om het zelf te betalen).
pi_205764933
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:37 schreef Zwansen het volgende:
Man die hekel heeft aan gelukzoekers zoekt ander land om z’n geluk te zoeken.
Met vriendin die hierheen komt en eerst nog wel ff dr nl paspoort moet krijgen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_205764950
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:03 schreef marsan het volgende:

[..]
Met vriendin die hierheen komt en eerst nog wel ff dr nl paspoort moet krijgen.
Hoop ook echt dat dit een troll is. Of zullen mensen echt. Bekrompen bij

Nja ken er wel 1 op dit forum. @ToT Maar hoopte toch dat dat de enige was
pi_205764955
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:34 schreef Bessensap het volgende:
-Stipt op 1: De zorg moet goed zijn. Ik ben geboren met een aandoening waar ik maandelijks medicijnen á 5000 euro nodig heb. Verder totaal nergens last van, maar ik moet deze medicijnen wel krijgen. Dat moet dus vergoed worden, net zoals in Nederland
Gast, wat is dit dan. Jaarlijks gratis 60k verlangen van het land waar je woont. Je mag in je handjes knijpen dat dit hier voor jou betaald wordt. Niet iedereen krijgt zomaar een dubbel modaal jaarinkomen vergoed.

Je hebt dus in je hele leven al 2,1 miljoen netto vergoed gekregen van de staat en dan ga je ineens bepalen dat dit land niet deugt en dat je liever ergens anders woont :')

Maar wat is dat voor bijzonder medicijn dat dik 150 euro per dag kost?
pindazakje
pi_205764959
Het is redelijk simpel. Ik heb al in 4 EU landen gewoond.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 27 augustus 2022 @ 17:18:43 #16
269689 crew  Viv
pi_205765124
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:06 schreef laforest het volgende:
Het is redelijk simpel. Ik heb al in 4 EU landen gewoond.
Ja, emigreren binnen de EU is het punt niet. Maar TS wil zijn medicijnen à 5000 euro per maand vergoed zien. :X
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 17:40:55 #17
433994 jigggy
moegenblatvlekker
pi_205765549
Vlaanderen
pi_205765558
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:03 schreef PiyeReloaded het volgende:
Balkan en voor een westers IT-bedrijf werken. Ze hebben seizoenen, maar een warmere standaard dan noordelijkere opties. Er is ruimte, mooie natuur en een relatief relaxte levensvisie en op de juiste plekken zijn er ook zat mensen die moslims stom vinden (dan zou ik Bosnië niet doen, eerder Servië). Qua medicatie moet je even kijken of dat lukt (eventueel om het zelf te betalen).
Thanks. Goed te zien dat er nog Nederlanders zijn die een ander nog wel het licht in de ogen gunnen. Aannames doen en afgunst lijken de eerste keuze te zijn. De reacties op dit topic zijn weer een prima bevestiging van de reden van dit topic ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door Bessensap op 27-08-2022 17:52:19 ]
pi_205765573
Je eisen op het gebied van taal, natuur/klimaat, lonen en zorg en dan ook nog binnen de EU maken het nogal lastig. Blijft weinig over zo.
pi_205765595
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:42 schreef lily het volgende:
Je eisen op het gebied van taal, natuur/klimaat lonen en zorg en dan ook nog binnen de EU maken het nogal lastig. Blijft weinig over zo.
Des te makkelijker is de keuze.
pi_205765604
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:45 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Des te makkelijker is de keuze.
Wellicht als je op afstand kan werken wel. Maar anders zou ik het ook zo snel niet weten.

Misschien lekker dichtbij huis, de Ardennen ofzo?
pi_205765613
Ben geen racist maar - topic _O_
pi_205765639
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:06 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Gast, wat is dit dan. Jaarlijks gratis 60k verlangen van het land waar je woont. Je mag in je handjes knijpen dat dit hier voor jou betaald wordt. Niet iedereen krijgt zomaar een dubbel modaal jaarinkomen vergoed.

Je hebt dus in je hele leven al 2,1 miljoen netto vergoed gekregen van de staat en dan ga je ineens bepalen dat dit land niet deugt en dat je liever ergens anders woont :')

Maar wat is dat voor bijzonder medicijn dat dik 150 euro per dag kost?
Verlangen zou ik het niet willen noemen. Liever had ik gezond geweest. En het is inderdaad fijn dat dit vergoed wordt, maar dat wilt niet zeggen dat dat alles goed maakt en dat ik niet liever ergens anders woon. Dat heeft verder verrekte weinig met elkaar te maken.

En kom op, daar zijn verzekeringen toch voor? We betalen genoeg premie, dacht ik zo.
pi_205765650
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:46 schreef PotjeSambal het volgende:
Ben geen racist maar - topic _O_
Er is in mijn ogen nogal een verschil tussen gelukszoekers die pertinent weigeren te integreren, de criminaliteitscijfers explosief hoog houden, handjes blijven ophouden, vooral in hun eigen bubbel blijven en mijn buitenlandse vriendin die binnen een jaar al haar integratie-examens behaald heeft, Nederlands spreekt en fulltime werkt als filiaalmanager in de retail.
pi_205765688
-edit-
pi_205765731
Als je niet eens waar je naar toe wil, dan zou ik hier maar gewoon blijven. Emigreren heeft een belangrijk aspect: dat je helemaal weg bent van het land waar je naar toe gaat.
Je gaat nu uit van een negatief gevoel: je wilt weg uit Nederland, daar ga je al mis, want er staat niets positiefs tegenover. Je weet niet eens waar je naar toe wil! En dat vraag je ons? Het is geen pizza die je maar even bestelt.

Ieder land heeft zijn voor- en nadelen. Als je nu al moppert, is de kans groot dat je ook gaat mopperen in dat andere land. Want je klinkt niet echt positief. Daarbij heb je een heel wensenlijstje, je bent nogal veeleisend. Als je in een andere land komt, moet je de taal leren, heb je andere mensen, andere gewoonten en is er verschil in geleverde producten. Om goed te kunnen aarden, moet er ook een stuk uit je hart komen en dat lees ik hier niet.

Daarnaast, ik vraag me af welke ziektekostenverzekering, in welk land dan ook, op je zit te wachten met de wetenschap dat je 5.000 euro per maand gaat kosten.
pi_205765751
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 17:50 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Er is in mijn ogen nogal een verschil tussen gelukszoekers die pertinent weigeren te integreren, de criminaliteitscijfers explosief hoog houden, handjes blijven ophouden, vooral in hun eigen bubbel blijven en mijn buitenlandse vriendin die binnen een jaar al haar integratie-examens behaald heeft, Nederlands spreekt en fulltime werkt als filiaalmanager in de retail.
Ik heb een buitenlandse vriendin dus ben niet racistisch - topic _O_

Veel plezier met je emigratie. Je kan me niet snel genoeg vertrekken :D
pi_205765759
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:04 schreef PotjeSambal het volgende:

[..]
Ik heb een buitenlandse vriendin dus ben niet racistisch - topic _O_

Veel plezier met je emigratie. Je kan me niet snel genoeg vertrekken :D
Tobber :D
pi_205765767
https://www.zorgwijzer.nl/faq/emigreren-en-zorgverzekering

Bij je zorgverzekeraar in Nederland vraag je S1/E106 formulier aan. Dit is een verklaring van recht op medische zorg.
Met dit formulier kun je bij je ziektekostenverzekeraar of het ziekenfonds in je woonland verklaren dat je een Nederlandse zorgverzekering hebt. Dit geeft recht op medische zorg in je woonland.
De zorg waar je recht op hebt in het buitenland, wordt bepaald op basis van verdagen (EU/EER- en verdragslanden) of op basis van het maximumtarief dat door uw verzekeraar in Nederland is vastgesteld.
pi_205765771
Kortom: afhankelijk van waar je heen gaat én welke verzekering je hebt.
pi_205765775
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:02 schreef -Sigaartje het volgende:
Als je niet eens waar je naar toe wil, dan zou ik hier maar gewoon blijven. Emigreren heeft een belangrijk aspect: dat je helemaal weg bent van het land waar je naar toe gaat.
Je gaat nu uit van een negatief gevoel: je wilt weg uit Nederland, daar ga je al mis, want er staat niets positiefs tegenover. Je weet niet eens waar je naar toe wil! En dat vraag je ons? Het is geen pizza die je maar even bestelt.

Ieder land heeft zijn voor- en nadelen. Als je nu al moppert, is de kans groot dat je ook gaat mopperen in dat andere land. Want je klinkt niet echt positief. Daarbij heb je een heel wensenlijstje, je bent nogal veeleisend. Als je in een andere land komt, moet je de taal leren, heb je andere mensen, andere gewoonten en is er verschil in geleverde producten. Om goed te kunnen aarden, moet er ook een stuk uit je hart komen en dat lees ik hier niet.

Daarnaast, ik vraag me af welke ziektekostenverzekering, in welk land dan ook, op je zit te wachten met de wetenschap dat je 5.000 euro per maand gaat kosten.
Dank voor je bijdrage. Het komt helemaal goed. Maar ik ben er wel achter dat dit niet de plek is om erover te brainstormen ;)

En qua verzekering: verzekeringen heb in elk geval hier een acceptatieplicht. Dat heb ik ook niet verzonnen. Dat zal wellicht in Noorwegen/Zweden ook zo zijn. We gaan het zien! Goed weekend lieve mensen.
pi_205765791
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:05 schreef PotjeSambal het volgende:
https://www.zorgwijzer.nl/faq/emigreren-en-zorgverzekering

Bij je zorgverzekeraar in Nederland vraag je S1/E106 formulier aan. Dit is een verklaring van recht op medische zorg.
Met dit formulier kun je bij je ziektekostenverzekeraar of het ziekenfonds in je woonland verklaren dat je een Nederlandse zorgverzekering hebt. Dit geeft recht op medische zorg in je woonland.
De zorg waar je recht op hebt in het buitenland, wordt bepaald op basis van verdagen (EU/EER- en verdragslanden) of op basis van het maximumtarief dat door uw verzekeraar in Nederland is vastgesteld.
Dat is alleen van toepassing als je in Nederland blijft werken.
pi_205765792
Je moet natuurlijk wel je eigen inkomen hebben in een ander land. Die verzekering kan je vergeten en een uitkering kan je niet meenemen.
pi_205765807
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:08 schreef christmastsunami het volgende:
Je moet natuurlijk wel je eigen inkomen hebben in een ander land. Die verzekering kan je vergeten en een uitkering kan je niet meenemen.
Anders lees je even mijn openingspost. Ik neem ca. 100.000 euro mee. Uitkering heb ik niet. Ik werk. Altijd gedaan en gespaard. Verzekering vergeten zeg je. Heb jij dat al helemaal uitgezocht? Ga anders even verder met aardbeien plukken joh.
pi_205765809
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:07 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dank voor je bijdrage. Het komt helemaal goed. Maar ik ben er wel achter dat dit niet de plek is om erover te brainstormen ;)

En qua verzekering: verzekeringen heb in elk geval hier een acceptatieplicht. Dat heb ik ook niet verzonnen. Dat zal wellicht in Noorwegen/Zweden ook zo zijn. We gaan het zien! Goed weekend lieve mensen.
Je kan niet verwachten als jij je zo uit dat mensen daar niks van vinden. Er is best veel constructief advies gegeven. Vind je het niet raar als mensen je hypocriet vinden want zo komt het een beetje over. Jij ziet het niet zo duidelijk, maar anderen dus blijkbaar wel.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_205765825
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:04 schreef PotjeSambal het volgende:

[..]
Ik heb een buitenlandse vriendin dus ben niet racistisch - topic _O_

Veel plezier met je emigratie. Je kan me niet snel genoeg vertrekken :D
Jammer genoeg gaat TS helemaal nergens heen. Die blijft gewoon hier.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_205765838
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:09 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Anders lees je even mijn openingspost. Ik neem ca. 100.00 euro mee. Uitkering heb ik niet. Ik werk. Altijd gedaan en gespaard. Verzekering vergeten zeg je. Heb jij dat al helemaal uitgezocht? Ga anders even verder met aardbeien plukken joh.
Ik pluk geen aardbeien, maar bedankt. En 100 witgeld euro is natuurlijk niet genoeg.
pi_205765842
Zure reacties

Ga lekker naar een warm land sap!

Hongarije ofzo.


Succes gewenst en laat jezelf niet in een kartonnen pakje gieten.
pi_205765849
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:10 schreef Hallojo het volgende:

[..]
Jammer genoeg gaat TS helemaal nergens heen. Die blijft gewoon hier.
Dat 90% van de Nederlanders dromen van emigreren maar nooit het lef hebben om uit de bubbel te komen, wil niet zeggen dat ik ook zo ben. Is één van de redenen dat ik hier wegga. Heb eerder een aantal jaar elders gewoond voor werk, dus wordt niet de eerste keer. Maar zoals ik al zei: mensen houden van aannames ;)

Succes hier in Nederland mensen. Gaat helemaal de goede kant op hier. Om Rutte maar even te citeren: "Wat leven we toch in een gaaf land!".
pi_205765854
Een baan vinden bij een Nederlandse ambassade. Dan mag je je huidige zorgverzekering houden.

Je bent werkzaam in de IT. Dat is een pro.
pi_205765860
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:11 schreef Knikkergeitje het volgende:
Zure reacties

Ga lekker naar een warm land sap!

Hongarije ofzo.

Succes gewenst en laat jezelf niet in een kartonnen pakje gieten.
Thanks, gewaardeerd! Komt goed ouwe geit _O_
pi_205765879
Er zal vast wel een naïef land zijn, dat die 60k klakkeloos vergoed en zo’n netto negatief binnen laat. Het blijft immer de EU.
.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 27 augustus 2022 @ 18:15:52 #43
269689 crew  Viv
pi_205765881
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:08 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dat is alleen van toepassing als je in Nederland blijft werken.
Klopt. Er is wel een zorgverzekering voor mensen die tussen wal en schip vallen (geen recht meer in Nederland, maar ook (nog) geen recht in een ander land): https://www.oomverzekerin(...)tenland-verzekering/
pi_205765910
Ik vind het ook niet raar als iemand wil emigreren. Hoezo?
Hij zoekt een rustige plek, met veel natuur en weinig gedoe. Hij heeft geld en gaat werken.

Wat is daar nu mis mee? Hij is niet bepaald de enige :D

En dat hij een aandoening heeft waarbij de medicijnen peperduur zijn kan hij ook vrij weinig aan doen.
pi_205765920
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:40 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dank voor deze zure reactie die de gemiddelde Nederlander perfect weergeeft. Hierom dus. Amen.
De gemiddelde Nederlander betaalt die 5000,- aan medicijnen voor jou toch?
Dit, dus.
pi_205765954
Andere landen willen opzadelen met extreem hoge medische kosten.
Dit moet een trol zijn. :')
- Souverän ist nicht, wer viel hat, sondern wenig braucht -
pi_205765959
Veel mensen zien dat het niet de goede kant op gaat maar de voordelen wegen nog steeds zwaarder dan de nadelen.
pi_205765979
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:12 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dat 90% van de Nederlanders dromen van emigreren maar nooit het lef hebben om uit de bubbel te komen, wil niet zeggen dat ik ook zo ben. Is één van de redenen dat ik hier wegga. Heb eerder een aantal jaar elders gewoond voor werk, dus wordt niet de eerste keer. Maar zoals ik al zei: mensen houden van aannames ;)

Succes hier in Nederland mensen. Gaat helemaal de goede kant op hier. Om Rutte maar even te citeren: "Wat leven we toch in een gaaf land!".
Zeker in Ierland.
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 18:43:37 #49
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_205766082
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:40 schreef Bessensap het volgende:

[..]
Dank voor deze zure reactie die de gemiddelde Nederlander perfect weergeeft. Hierom dus. Amen.
Post alleen maar negatieve shit, maar de anderen zijn zuur hoor!

:')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_205766141
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 18:27 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
Zeker in Ierland.
Ah homoseksualiteit is de ziekte die 5k/maand kost? Fijn dat dit boven water is.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')