Punselies zijn veel brosser en met taaiere stroop dan gewone stroopwafels, in mijn beleving. Daarom twijfelde ik daar aan.quote:Op vrijdag 18 september 2020 22:04 schreef laziness het volgende: [..] Koemelkvrij bakken is best een uitdaging! Waarom twijfel je aan die punselies?
Dat ziet er weer goed uit Goitske Heb je een fijn recept voor millionaire's shortcake?quote:Op zaterdag 14 november 2020 11:32 schreef Goitske het volgende:
Carrotcake granola
[ afbeelding ]
Gevuld speculaas
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Miljonairs shortcake
[ afbeelding ]
Slagroomtaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kaneelbrood mbv Danerolles Cinnamon Rolls
[ afbeelding ]
Cupcakes
[ afbeelding ]
Sinterklaasbrood/pepernoten brood
[ afbeelding ]
Banketstaaf
[ afbeelding ]
Speculaasstaaf
[ afbeelding ]
En elk jaar de dag van de intocht breng ik een pakketje naar mijn oude buren wisselt nog wel eens wat het is dit jaar chocolade letter, banket en speculaas staaf, en wat schuimpjes pepernoten etc erbij in
[ afbeelding ]
Bakgodinquote:Op zaterdag 14 november 2020 11:32 schreef Goitske het volgende:
Carrotcake granola
[ afbeelding ]
Gevuld speculaas
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Miljonairs shortcake
[ afbeelding ]
Slagroomtaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kaneelbrood mbv Danerolles Cinnamon Rolls
[ afbeelding ]
Cupcakes
[ afbeelding ]
Sinterklaasbrood/pepernoten brood
[ afbeelding ]
Banketstaaf
[ afbeelding ]
Speculaasstaaf
[ afbeelding ]
En elk jaar de dag van de intocht breng ik een pakketje naar mijn oude buren wisselt nog wel eens wat het is dit jaar chocolade letter, banket en speculaas staaf, en wat schuimpjes pepernoten etc erbij in
[ afbeelding ]
Hoezo alle tijd?quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:00 schreef littledrummergirl het volgende:
Is een banketstaaf moeilijk om zelf te maken? Vind die dingen goddelijk en heb nu toch alle tijd
even kort door de bocht:quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:00 schreef littledrummergirl het volgende:
Is een banketstaaf moeilijk om zelf te maken? Vind die dingen goddelijk en heb nu toch alle tijd
Nee joh! Ik koop kant en klaar koelvers bladerdeeg.quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:00 schreef littledrummergirl het volgende:
Is een banketstaaf moeilijk om zelf te maken? Vind die dingen goddelijk en heb nu toch alle tijd
Dit recept is voor een normale springvorm. Ik heb 2 kleintjes die samen 1 grote vormen qua inhoud en maak dan liever kleintjes dus vandaar 2 kleine.quote:Op zaterdag 14 november 2020 18:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat ziet er weer goed uit Goitske Heb je een fijn recept voor millionaire's shortcake?
Recept wat ik altijd voor kruidnoten gebruik heb ik toevallig van de week uitgetypt en ook een pepernoten receptquote:Op zaterdag 14 november 2020 18:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Bakgodin
Ik ga morgen pepernoten proberen, ben benieuwd of het lukt
Volgende week gevuld speculaas
Dank jequote:Op zaterdag 14 november 2020 19:46 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dit recept is voor een normale springvorm. Ik heb 2 kleintjes die samen 1 grote vormen qua inhoud en maak dan liever kleintjes dus vandaar 2 kleine.
Shortcake / Milionairs shortbread
Bodem
55 gram suiker
125 gram roomboter
170 gram zelfrijzend bakmeel
Verwarm de oven voor op 180 graden
Maag een deeg van de ingrediënten en druk het plat in een ingevette springvorm.
Prik gaatjes in het deeg met een vork en bak de bodem gedurende 20 min op 180 graden
Vulling
125 gram boter
125 gram suiker
1 blikje gecondenseerde melk
1 eetlepel stroop
Doe alles in een pan, verwarm al roerend en laat het al roerend 10 min koken tot het een karamel achtige kleur heeft. Giet dit over de gebakken bodem en laat afkoelen in de koelkast.
Topping
170 gram chocolade naar keuze
Smelt de chocolade au bain-marie en giet het over de karamel laag. Evt ook leuk als je een bruine chocolade gebruikt om er geraspte witte chocolade over heen te verdelen, evt iets met een saté prikker door de chocolade laag gaan voor een mooie tekening.
Extra optie: strooi een handje gehakte noten over de chocolade laag.
Of strooisels zoals ik heb gedaan deze x
Nee zeker niet! Zoon was 25 oktober jarig dus een maandquote:Op zaterdag 14 november 2020 20:14 schreef AnneX het volgende:
Dank Goitske...voor recept kruidnoten.
is al het bakgeweld van 1 week? En ook voor anderen?
Goed bezig geweest
Carona enzo sociaal leven op zn gatquote:
Eitje ga ik eens proberenquote:Op zaterdag 14 november 2020 19:45 schreef Goitske het volgende:
[..]
Nee joh! Ik koop kant en klaar koelvers bladerdeeg.
Je maakt amandelspijs dmv amandelen malen of gewoon amandelmeel kopen (ik doe het laatste) gelijke delen amandelmeel en suiker. Ei erbij tot gewenste dikte en wat citroenrasp evt daar maak je een worst van zeg maar, leg je op je deeg en rollen. Naad naar onderen, zijkant goed sluiten. In de oven op 200 graden tot hij mooi bruin is.
Ik vouw dat koelverse bladerdeeg altijd 1x over de lengte dubbel, vouw terug en snijd in de vouw. Dan kun je 2x een staaf er van maken
Ik ga recept van Holtkamp proberen, met 2 nachtjes rijpen erbij.quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:48 schreef Goitske het volgende:
[..]
Recept wat ik altijd voor kruidnoten gebruik heb ik toevallig van de week uitgetypt en ook een pepernoten recept
https://m.facebook.com/gr(...)nk/1054092761699542/
Oh, ja ok 🤣quote:Op zaterdag 14 november 2020 21:49 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
Carona enzo sociaal leven op zn gat
is wel aan te raden hoor voor speculaasachtigen. Worden eigenlijk met 'rijpen' / 'rusten' alleen maar beter. Je zal ook zien dat de kleur van het deeg dieper/rijker wordt omdat de specerijen e.d. echt opgenomen worden in plaats van 'er door heen gemengd' zijn.quote:Op zaterdag 14 november 2020 23:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ga recept van Holtkamp proberen, met 2 nachtjes rijpen erbij.
Ben benieuwd
Ja en structuur andersquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:11 schreef FranticDJ het volgende:
i
[..]
is wel aan te raden hoor voor speculaasachtigen. Worden eigenlijk met 'rijpen' / 'rusten' alleen maar beter. Je zal ook zien dat de kleur van het deeg dieper/rijker wordt omdat de specerijen e.d. echt opgenomen worden in plaats van 'er door heen gemengd' zijn.
Nope eigenlijk een staple voor gefonceerde degenquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:19 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja en structuur anders
Koos heeft het weleens gemaakt en zag het toen ook, mijn zus doet patisserie en die zei ook vrij strikt dat rijpen moest.
Dus zal die corner maar niet afsnijden hierbij
Áls ik al bak, is het vaak iets wat ik nu nu nu wil makenquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:22 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Nope eigenlijk een staple voor gefonceerde degen
Juist het voordeel van dit soort degen is dat je ze dus heel lang in de koelkast/vriezer kan bewaren dus is 1x maken en dan kan je vervolgens juist 'a la minute' bakkenquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Áls ik al bak, is het vaak iets wat ik nu nu nu wil maken
Niet handig enzo
Maar goed, ik bak ook echt vier keer per jaar ofzo
Jawel, maar impulsief bakken joh hier. Voorbereiden, wasdaquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:36 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Juist het voordeel van dit soort degen is dat je ze dus heel lang in de koelkast/vriezer kan bewaren dus is 1x maken en dan kan je vervolgens juist 'a la minute' bakken
Ik laat altijd dat soort degen minstens 1 macht rijpenquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ga recept van Holtkamp proberen, met 2 nachtjes rijpen erbij.
Ben benieuwd
oh! kan ik ook nog wel weer eens doenquote:Op zondag 15 november 2020 10:13 schreef praadje het volgende:
Vanmorgen wegens succes deze weer eens gemaakt.
[ afbeelding ]
Volgens mij had jij mij op dit recept gewezen of ben ik dan mis?quote:Op zondag 15 november 2020 10:13 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
oh! kan ik ook nog wel weer eens doen
Zou heel goed kunnenquote:Op zondag 15 november 2020 10:18 schreef praadje het volgende:
[..]
Volgens mij had jij mij op dit recept gewezen of ben ik dan mis?
5 jaar geen oven 😱quote:Op zondag 15 november 2020 11:45 schreef kwakz0r het volgende:
Ik vind dit recept heel lekker voor kokosmakronen
http://kleinstukjedan.nl/supersnelle-kokosmakronen/
Lekker chewy/zacht van binnen. Ik bak ze wel iets lager en langer dan dit recept.
Heb na 5(!!) jaar sinds twee weken weer een oven dus ik bak me suf momenteel.
Wat zal het lekker ruiken bij jullie in huisquote:Op zondag 15 november 2020 11:45 schreef kwakz0r het volgende:
Ik vind dit recept heel lekker voor kokosmakronen
http://kleinstukjedan.nl/supersnelle-kokosmakronen/
Lekker chewy/zacht van binnen. Ik bak ze wel iets lager en langer dan dit recept.
Heb na 5(!!) jaar sinds twee weken weer een oven dus ik bak me suf momenteel.
Wij hebben het boek hier in huis; we hebben de appeltaart cheesecake gemaakt en de chocolade bananenbroodquote:Op zondag 15 november 2020 00:31 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Heeft we iemand ervaring met het boek “Zoet” van Lekker en simpel recepten?
Ze zijn in ieder geval heerlijk. Dit was al de derde keer dat ik ze maakte. Op verzoek van mensen die ze geproefd hadden. Steengoed recept.quote:
dank! Denk dat ik die dan maar op mijn verlanglijstje zet hahaquote:Op zondag 15 november 2020 16:52 schreef Vonkenboer het volgende:
[..]
Wij hebben het boek hier in huis; we hebben de appeltaart cheesecake gemaakt en de chocolade bananenbrood
En de bastogne kwarktaart met aardbei
Erg leuk boek trouwens
wilde ze vanmiddag nog even maken, maar had geen zin om meer kokos te halen had niet voldoende in huis..quote:Op zondag 15 november 2020 17:04 schreef praadje het volgende:
[..]
Ze zijn in ieder geval heerlijk. Dit was al de derde keer dat ik ze maakte. Op verzoek van mensen die ze geproefd hadden. Steengoed recept.
Ja en zonder kokos gaat niet natuurlijk. Op het lijstje dan maar. Ik doe alle ingredienten 1 1/5 keer, dan kan ik nog wat uitdelen.quote:Op zondag 15 november 2020 17:11 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
wilde ze vanmiddag nog even maken, maar had geen zin om meer kokos te halen had niet voldoende in huis..
Ik weet het niet,maar je zou denken van wel aangezien je het sws al gaat mixen tot een zachte massaquote:Op dinsdag 17 november 2020 13:29 schreef Riann het volgende:
Ik wil een cake bakken.
Maar mijn partner heeft smeerbare roomboter mee genomen dan gewone roomboter
Kan ik die toch gebruiker ervoor?
Benieuwd naar het resultaat.quote:Op vrijdag 20 november 2020 13:28 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
we gaan weer een rondje
geen foto's gemaakt van eind resultaatquote:
Ohh jammer. Wat ontzettend lief van jou en je moeder Ik bak bijna elke zondag wat lekkers maar aangezien ik een paar jaar geleden een gastric bypass heb gehad kan ik niet zoveel meer op. En ik ben niet echt dol op zoet dus na een paar koekjes ben ik er wel klaar mee.quote:Op vrijdag 20 november 2020 16:46 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
geen foto's gemaakt van eind resultaat
Mijn moeder werkt met (dementerende) ouderen. Door de corona zien die een stuk minder van de buitenwereld. Helemaal in deze tijd met ook de feestdagen die er aan komen zie je daar toch wel weer een stuk eenzaamheid. Dus sinds een tijdje doet m'n moeder elke vrijdagmiddag hun wat lekkers aan bieden. Dit varieert van een paptaart van de bakker, tot zelfgebakken wafels (vorige week), soep, pannenkoeken (plan voor komende week) of zoals vandaag: een warme appelbol bij de koffie. We hebben op dit moment zo'n 15 a 20 adresjes waar we dan op vrijdag middag even langs gaan.
En aangezien ik toch zeeën van tijd heb op het moment (in between jobs), is het voor mij ook een vervullende tijdsbesteding
Jawel hoor, ik bak cake ook wel met zonnebloemolie ipv boterquote:Op dinsdag 17 november 2020 13:29 schreef Riann het volgende:
Ik wil een cake bakken.
Maar mijn partner heeft smeerbare roomboter mee genomen dan gewone roomboter
Kan ik die toch gebruiker ervoor?
quote:Op maandag 23 november 2020 14:50 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Jawel hoor, ik bak cake ook wel met zonnebloemolie ipv boter
Ik geef hier 1 toevoeging aan: de cake met olie is idd vrij smakeloos na het bakken als je het vergelijkt met boter of margarine.quote:Op maandag 23 november 2020 18:46 schreef praadje het volgende:
Hier een baktest met drie verschillende vetstoffen.
https://ohmyfoodness.nl/o(...)ste-een-cake-bakken/
Recept a la Holtkampquote:Op woensdag 25 november 2020 23:06 schreef kwakz0r het volgende:
Iemand hier een goed recept voor gevuld speculaas? Ik doe normaal “gewoon” lui een pak speculaasmix, maar wil wel eens wat lekkerders...
En ?quote:Op donderdag 26 november 2020 17:37 schreef kwakz0r het volgende:
Thanks! Ga ik die proberen dit weekend!
Nog niet aan toegekomen! Maar dit weekend vieren we sint dus dan zekerquote:Op dinsdag 1 december 2020 16:37 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
En ?
Ik ga vanavond of morgenavond ff en speculaasdeegje zetten
Ik heb ooit een doos met 100 wegwerpzakken bij een horecagroothandel gekocht. Normaliter ben ik niet zo van de wegwerpspullen maar deze vind ik ideaal. Geen gedoe met uitwassen, als je meerdere ingredienten wil spuiten kun je gewoon meerdere zakken gebruiken ipv tussendoor uit te spoelen. Helemaal ideaal als je af en toe ook pittige of andere sterke smaken wilt spuiten (ik gebruik ze om borden op te maken) omdat je je geen zorgen hoeft te maken over achtergebleven smaakjes bij de volgende slagroomtaart.quote:Op woensdag 2 december 2020 15:12 schreef laiveneertiekje het volgende:
Vraagje. Mijn stoffen spuitzak scheurde net open op de naad, dus ik heb een andere nodig. Ik wil nu eigenlijk wel een keer iets wat wat langer meegaat.
Wat is dan het beste idee? Weer een stoffen? Of investeren in goede spuitmondjes en wegwerpzakken erbij?
Ik zag van de week bij de Action een spuit van metaal liggen met een handel eraan. Een soort spuitpistool.quote:Op woensdag 2 december 2020 15:57 schreef FranticDJ het volgende:
Ik gebruik ook wegwerp haal ze bij www.bouwhuis.com of bij sligro
Edit: ff www. Eraf halen en de url doet t.
Zoiets heeft m'n moeder, maar ik vind het bloed irritant. Kan heel weinig in en een drama om schoon te maken. Goed een herbruikbare spuitzak is ook klote om schoon te maken, vaak zat moeten doen toen ik nog in een bakkerij werkte.quote:Op woensdag 2 december 2020 18:54 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik zag van de week bij de Action een spuit van metaal liggen met een handel eraan. Een soort spuitpistool.
Haha, ik heb hem ook niet gekocht. Ik dacht, als die echt zo handig is had ik daar wel eerder over gehoord. Ik heb een stoffen en voor noodgevallen twee doosjes met wegwerp met tien stuks in elk. Dus zonder zal ik niet snel zitten.quote:Op woensdag 2 december 2020 18:56 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Zoiets heeft m'n moeder, maar ik vind het bloed irritant. Kan heel weinig in en een drama om schoon te maken. Goed een herbruikbare spuitzak is ook klote om schoon te maken, vaak zat moeten doen toen ik nog in een bakkerij werkte.
Enige moment waarop zo'n spuit me handig lijkt is als je warme dingen verspuit zoals soezendeeg ofzo zodat je je klauwen niet te snel verbrandt.
Is dat niet zo eentje voor koekjes deeg?quote:Op woensdag 2 december 2020 18:54 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik zag van de week bij de Action een spuit van metaal liggen met een handel eraan. Een soort spuitpistool.
Oh dat zou kunnen, zo goed heb ik hem niet bekekenquote:Op woensdag 2 december 2020 20:20 schreef Goitske het volgende:
[..]
Is dat niet zo eentje voor koekjes deeg?
Ik heb wegwerp met een aantal spuitmondjes. Heb van die groene wegwerp vind die het fijnste in de hand liggen. Koop 1x in de paar jaar een doos van 100 stuks ofzoquote:Op woensdag 2 december 2020 15:12 schreef laiveneertiekje het volgende:
Vraagje. Mijn stoffen spuitzak scheurde net open op de naad, dus ik heb een andere nodig. Ik wil nu eigenlijk wel een keer iets wat wat langer meegaat.
Wat is dan het beste idee? Weer een stoffen? Of investeren in goede spuitmondjes en wegwerpzakken erbij?
ik heb het boek van Holtkampquote:Op donderdag 3 december 2020 15:24 schreef Friday12 het volgende:
Heeft iemand het boek met dit recept? Ik zou deze graag maken maar verder bak ik niet echt
https://rutgerbakt.nl/ins(...)akken-cees-holtkamp/
Dat is niet dezelfde. Die van rutger is met bavette.quote:Op donderdag 3 december 2020 15:27 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
ik heb het boek van Holtkamp
maar het recept vind je ook hier:
Al geproefd ?quote:Op donderdag 3 december 2020 17:49 schreef kwakz0r het volgende:
Mijn speculaasdeeg ligt ook in twee porties klaar
Had geen clingfilm dus maar zo stevig mogelijk in een druksluitzakje gerold.
[ afbeelding ]
ah, ik wel hoorquote:Op donderdag 3 december 2020 19:31 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Nee... ben niet zo van t rauwe deeg
Net toch even geproefd, heel lekker! En behoorlijk pittig.quote:Op donderdag 3 december 2020 19:33 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
ah, ik wel hoor
overweeg om er morgen nog wat meer specerijen door te kneden. vind 'm wat tam
is gewoon speculaas deeg En dit soort degen kan je best goed ff proeven hoor. Er zitten geen ei in of echt rauwe producten die garing nodig hebben ofzo.quote:Op donderdag 3 december 2020 19:44 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Net toch even geproefd, heel lekker! En behoorlijk pittig.
Ik heb de verhoudingen van dat recept dat jullie gelinkt hadden gebruikt, maar net als in t filmpje van holtkamp wat extra foelie, gember en anijs erdoor gedaan. Hij ruikt hartstikke lekker pittig en smaakt dat ook wel.
Kun je dit deeg ook gebruiken voor gewone gerolde speculaasjes of moet je dan een ander recept hebben?
, resultaat is misschien een iets taaier speculaasje ipv een bros koekje. Smaak zal er niet minder om zijn.quote:Heb trws geen zeeuwse bloem kunnen vinden maar er was wel bloem van zachte tarwe, deeg had uiteindelijk wel een lepeltje extra water nodig om goed te pakken.
Het was behoorlijk “short” dus wie weet wordt het toch wel bros.quote:Op donderdag 3 december 2020 19:47 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
is gewoon speculaas deeg En dit soort degen kan je best goed ff proeven hoor. Er zitten geen ei in of echt rauwe producten die garing nodig hebben ofzo.
Ik heb overigens hetzelfde gedaan en kon ook aan staartpeper komen Maar misschien te voorzichtig geweest met de foelie/gember/anijs/staartpeper
[..]
, resultaat is misschien een iets taaier speculaasje ipv een bros koekje. Smaak zal er niet minder om zijn.
Zeeuws bloem kan ik, hier in het hol van de Zeeuwse leeuw, eigenlijk ook alleen via internet/groothandel krijgen. Normaal ook bij de bakker, maar die verkoopt sinds corona liever geen grondstoffen meer.
Dat heet in 't NL ook gewoon kort Maar mooi ben benieuwd hoor Wanneer wil je bakken? Let wel op dat je door en door laat afkoelen voor je gaat snijden.quote:Op donderdag 3 december 2020 19:54 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Het was behoorlijk “short” dus wie weet wordt het toch wel bros.
ja true, snap wat je bedoelt hoor. Ik neem ook alleen ff klein hapje in deze gevallen om ff te proeven of de smaak goed is.quote:Het is ook meer het idee, ik hou niet zo van boter en feitelijk eet je boter, bloem, suiker en meel.
quote:Ik heb dinosauruskoekvormpjes in de zak zitten voor nijn zoontje en die is gek op speculaas, dus ik bewaar t restje wel om uit te proberen.
Yes. Ik ga zaterdagochtend bakken, we eten het zaterdagmiddag. Dan komt Sint pakjes brengen.quote:Op donderdag 3 december 2020 19:57 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Dat heet in 't NL ook gewoon kort Maar mooi ben benieuwd hoor Wanneer wil je bakken? Let wel op dat je door en door laat afkoelen voor je gaat snijden.
[..]
ja true, snap wat je bedoelt hoor. Ik neem ook alleen ff klein hapje in deze gevallen om ff te proeven of de smaak goed is.
[..]
Ik heb in totaal 4x het recept in de koeling liggen. Aantal staven bakken voor het grote wekelijkse bakken-voor-de-oudjes. Maar dat wordt deze keer een extra editie ofzo want ik ben een beetje laat op pad deze week. En de rest komt ook wel op Als ik me echt verveel misschien nog wat speculaasplankjes opsnorren.
Je brengt me op ideeënquote:Op donderdag 3 december 2020 20:12 schreef kwakz0r het volgende:
Maak ook een saucijzenletter (kant en klaar bladerdeeg, ben wel goed maar niet gek) met een vulling van saucijzenvlees, salie en wat maggi cheating dus maar dat is al jaren een succesrecept.
Zo maak ik ook altijd zelf saucijzenbroodjes. Krijg altijd complimentjes en van oh wat knap zeg dat je dat zelf kanquote:
Ja same here! De combi salie en een beetje maggi is wel heel smakelijk ook hoor.quote:Op donderdag 3 december 2020 23:12 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Zo maak ik ook altijd zelf saucijzenbroodjes. Krijg altijd complimentjes en van oh wat knap zeg dat je dat zelf kan
Ziet er nu al goed uit. De mijne gaat morgenochtend de oven in. (Belgie is het 6 december Sinterklaas)quote:Op zaterdag 5 december 2020 10:54 schreef kwakz0r het volgende:
Nou hij is de oven in. Beetje gerommeld met de rand want die was te hoog voor de hoeveelheid spijs, ws nu een beetje aan de dikke kant. En vergeten boter op de spijs te smeren, daardoor t gevoel dat er wat luchtbellennonder t deksel zaten dus een paar gaatjes geprikt.
Kapitein klooi altijd hier. Zullen zien hoe hij wordt!
[ afbeelding ]
Zal er vast niet minder om smakenquote:Op zaterdag 5 december 2020 10:54 schreef kwakz0r het volgende:
Nou hij is de oven in. Beetje gerommeld met de rand want die was te hoog voor de hoeveelheid spijs, ws nu een beetje aan de dikke kant. En vergeten boter op de spijs te smeren, daardoor t gevoel dat er wat luchtbellennonder t deksel zaten dus een paar gaatjes geprikt.
Kapitein klooi altijd hier. Zullen zien hoe hij wordt!
[ afbeelding ]
Gaajes zijn idd wel dicht en er zitten geen gekke bellen in. ik maak een foto als we hem hebben aangesneden.quote:Op zaterdag 5 december 2020 12:12 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Zal er vast niet minder om smaken
Ik maak de rand altijd 2-3 mm te hoog hoor. En als het hoger dan dat is gewoon ff mesje er langs. opgelost.
hoeft niet perfect he Ziet er zo al hartstikke mooi uit.
Gaten was ook niet echt nodig geweest denk ik. Speculaas deeg drijft altijd wel en had die gaten wel opgevuld door het drijven.
Ben benieuwdquote:Op zaterdag 5 december 2020 12:57 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Gaajes zijn idd wel dicht en er zitten geen gekke bellen in. ik maak een foto als we hem hebben aangesneden.
ambachtelijk / rustiek doet het altijd goedquote:Op zaterdag 5 december 2020 15:46 schreef Molo het volgende:
Die van mij is 'rustiek'
Maar ik heb dan ook gewoon weinig geduld met bakken en ben er geen held in.
Ziet er bij beide heel goed uit zeg
Wat een goed idee! Ik had laatst ergens besteld maar ik kreeg per ongeluk iets anders geleverd.quote:Op woensdag 9 december 2020 21:33 schreef kwakz0r het volgende:
Binnenkort golden syrup nodig en hier in de buurt geen Lyle’s te krijgen (buurtsuper heeft niet zoveel), maar vond een recept om t zelf te maken en volgens mij issie gelukt!
[ afbeelding ]
(Water, rietsuiker, een schijfje citroen tijdens het koken om kristalliseren tegen te gaan en ik houd wel van dat lichte citrussmaakje). Hij is lekker!
Ik heb t recept geprint en daar staat geen adres op, maar t was 1 van de eerste “hits” op google.quote:Op woensdag 9 december 2020 21:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat een goed idee! Ik had laatst ergens besteld maar ik kreeg per ongeluk iets anders geleverd.
Gewoon vanillequote:Op zaterdag 12 december 2020 19:59 schreef Molo het volgende:
Holy shit die kleuren
Wel superleuk zeg!
Vanille, of andere smaakjes?
Mijn kleine wil pandancake maken samen. Binnenkort eens receptje zoeken
Shortcake / Milionairs shortbreadquote:Op zaterdag 12 december 2020 21:00 schreef kwakz0r het volgende:
Lekkere dingen allemaal!
Ik maakte millionaire shortbread van een kutrecept, heb moeten macgyveren om het eetbaar te krijgen wel lekker uiteindelijke hoor, maar geen foto.
Nu hebben we slagroom in de koelkast staan van een kerstpakket dus ik ga even snelle cacaobrownies bakken om de slagroom op te doen
Deze
https://smittenkitchen.com/2010/01/best-cocoa-brownies/
Dunne? Dikke? Hard of zacht? Deze vond ik erg lekkerquote:
Wat ik bij de toplaag ook nog wel doe als die nog gesmolten is met een kaasschaaf wat witte chocolade er boven laten opvallen. Dat smelt en dan met een saté prikker er door voor een patroon of een hand van die spikkels ofzo er over heen voor de sier.quote:Op zaterdag 12 december 2020 23:37 schreef kwakz0r het volgende:
Lijkt wel wat op het recept wat ik had, maar de verhouding boter in de vulling was te hoog, dus het schoot in de schift. Na wat afscheppen can de boterlaag die erop dreef kon ik het we weer glad krijgen.
Koeklaag was mijn eigen schuld: te zachte boter dus kreeg het niet goed uitgesmeerd in de vorm, dus bijgemaakt en relatief te dikke koeklaag.
Chocoladelaag doe ik altijd een lepeltje golden syrip en een klontje boter door zodat hij wel stolt maar biet keihard wordt
Thanks voor dit recept! Ga ik ook uitproberen! Met hazelnoten door de caramel denk ik, vind ik een lekkere combi.
Dat is met gist en parelsuiker toch? Ik heb twee weken geleden zoiets geprobeerd maar dat was nog geen doorslaand succes, wel lekker maar niet fantastisch. Moet eerst nieuwe parelsuiker regelen danquote:
Voor vandaag staan deze op de planning:quote:Op zondag 13 december 2020 00:30 schreef Yinny het volgende:
[..]
Dunne? Dikke? Hard of zacht? Deze vond ik erg lekker
http://ikhouvanbakken.blo(...)nillewafels.html?m=1
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/wafeltjes
ohquote:Op woensdag 16 december 2020 18:47 schreef Goitske het volgende:
Dat is toevallig plaatsen tegelijk 🤣
(absoluut) niet in dit deel van het land.quote:Op woensdag 16 december 2020 18:47 schreef Goitske het volgende:
Dat is toevallig plaatsen tegelijk 🤣
Ziet er goed uit!
Enne het is nieuwjaarsrolletjes of oudjaars kniepertjes hč! Ze zijn in het b
Nieuwe jaar nog opgerold omdat je niet weet wat het nieuwe jaar brengt. Dus de oudsjaarskniepertjes zijn plat omdat je weet wat het jaar gebracht heeft...
In dit jaar was het niet veel soeps in elk geval
Of op te eten, my gawddddquote:Op woensdag 16 december 2020 18:49 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja voor oa de oudjes he. Hoef gelukkig niet alleen te bakken.
Gewoon zo bij de koffie / thee.quote:Op woensdag 16 december 2020 18:51 schreef Molo het volgende:
Eet je dit soort trouwens zo, of met slagroom?
die kan je toch gewoon in een grillpan desnoods met een kookring eromheen bakken?quote:Op woensdag 16 december 2020 18:53 schreef Molo het volgende:
Ik wil eigenlijk eens Vlaardingse ijzerkoekjes maken maar zo'n ijzer vind ik te duur voor zo'n enkele keer bakken
Heb ik bij dit soort wafeltjes ook. Koop ze dan wel bij de bakker
Zou ook kunnen jaquote:Op woensdag 16 december 2020 18:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
die kan je toch gewoon in een grillpan desnoods met een kookring eromheen bakken?
Zou etenquote:Op vrijdag 18 december 2020 20:57 schreef Hupje het volgende:
Ik bakte met mijn kleuter koekjes. Het was eigenlijk een recept voor kerstboom koekjes met smarties, maar ik had geen kerstboom vormpje en kleuter mag geen smarties. Zo zijn ze ook lekker.
[ afbeelding ]
Edit: foto op z'n kop
Ik ken alleen Surinamers die 'gezet' gebruiken in deze contextquote:Op vrijdag 18 december 2020 21:00 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Zou eten
Net een harde wener deeg gezet. Morgen wat gangmakers fabrieken. Heb volgens mij alleen geen chocolade in huis, maar dat is dan ook geen verplichting.
Tevens ook alvast nog een deeg voor nieuwjaarswafels gezet.
Oh? Is een term die ik nog ken van 20 jaar geleden in de bakkerij.quote:Op vrijdag 18 december 2020 21:20 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ken alleen Surinamers die 'gezet' gebruiken in deze context
Lijkt me niet, hooguit beetje karamelliseren.quote:Op vrijdag 18 december 2020 21:23 schreef Molo het volgende:
Morgen wafeldeeg maken, verbranden stukjes appel als ik die er in doe? Brusselse wafels trouwens, mogen beetje zacht blijven
Niet als je ze er goed doorheen mengt. Als ze aan de buitenkant zitten heb je wel een iets grotere kans dat ze verbranden.quote:Op vrijdag 18 december 2020 21:23 schreef Molo het volgende:
Morgen wafeldeeg maken, verbranden stukjes appel als ik die er in doe? Brusselse wafels trouwens, mogen beetje zacht blijven
Dan zal ik daar toch aan moeten geloven voor de strakkere lijnen. Ik zal het proberen de volgende keer. Ik moet ook nog leren minder icing per kleur te maken. Ik denk vaak bescheiden te blijven, maar dan heb ik alsnog veeeeel te veel in de zak gedaan.quote:Op zondag 20 december 2020 10:51 schreef SV-tje het volgende:
Het voordeel van dikkere icing voor de lijnen is dat je niet het lijntjes het koekje maakt maar meer in de lucht waarna je het neerlegt. Het komt dan automatisch recht
Ik gebruik meestal ook maar een zak met een kleur maar houd hem wel wat dikker. Meestal verspreid ik het zelf een beetje met een saté prikkerquote:Op zondag 20 december 2020 11:21 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dan zal ik daar toch aan moeten geloven voor de strakkere lijnen. Ik zal het proberen de volgende keer. Ik moet ook nog leren minder icing per kleur te maken. Ik denk vaak bescheiden te blijven, maar dan heb ik alsnog veeeeel te veel in de zak gedaan.
Wauw super geworden! Ik heb het wel in het verleden gedaan vind het wel erg leuk maar ook echt een beginner. Uiteindelijk is het wel idd 2 diktes per kleur ene voor lijnen ander voor het midden dus vrees dat je daar niet onderuit kanquote:Op zondag 20 december 2020 10:19 schreef Myraela het volgende:
Zijn er hier meer mensen van de koekjes versieren? Ik heb gisteren een derde poging gedaan. Best tof geworden. Maar ik wil er wel beter in worden, lijnen kunnen veel strakker. Als iemand fijne tips heeft, hoor ik het graag.
Ik zie in veel filmpjes dat ze een dikkere icing gebruiken om eerst randen te tekenen en daarna met een dunnere opvullen. Dat doe ik niet, ik gebruik per kleur 1 dikte icing. Ik heb nog wat moeite met de juiste dikte te vinden en vind het ook een beetje zonde van al m'n wegwerp spuitzakken als ik van elke kleur meerdere zakken moet maken. Maar misschien is de oplossing toch om daar minder eigenwijs in te zijn.
De koekjes van gisteren:
[ afbeelding ]
De twee eerdere koekjes:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
jep en ik heb zelf nog 2 groepen voor bakken en kokenquote:Op woensdag 23 december 2020 19:03 schreef Sjeen het volgende:
@:myraela gave koekjes!
@:goitske, zit jij toevallig ook in de huisgemaakt groep op FB?
Voor wat mijn wafelavontuur betreft, ik heb nog steeds geen perfect recept gevonden voor boterwafeltjes. Maar ik ga volgende week wel weer aan de slag met mijn oma’s recept voor harde wafels. Vaste prik tussen kerst en nieuwjaar
lang.. is zowat puur suikerquote:Op donderdag 24 december 2020 15:48 schreef Hupje het volgende:
Hoe lang zou een dichte verpakking rolfondant nog goed zijn na de houdbaarheidsdatum?
lang zolang het nog te knedrn is zou ik het gebruikenquote:Op donderdag 24 december 2020 15:48 schreef Hupje het volgende:
Hoe lang zou een dichte verpakking rolfondant nog goed zijn na de houdbaarheidsdatum?
Nice.quote:Op zaterdag 26 december 2020 14:54 schreef Postbus100 het volgende:
Recept van Rutger. Rum in plaats van cognac of amaretto
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij was heerlijk! M'n moeder zat te smullen en had echt zoiets van : kan je niet nog een stukje achterlaten? (en dat heb ik gedaan )quote:Op zaterdag 26 december 2020 14:54 schreef Postbus100 het volgende:
Recept van Rutger. Rum in plaats van cognac of amaretto
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi weer! En tof is dat he, dat je je eigen vooruitgang opmerktquote:Op zondag 27 december 2020 19:57 schreef Myraela het volgende:
Laatste dag van m'n vakantie, dus ook nog even een laatste lading koekjes. Had nog wat tips gekregen van m'n schoonzus, waaronder na het versieren nog even in de oven om helemaal krokant te worden. Poging gedaan vooral wat verschillende technieken te oefenen. Alle kleuren in 2 diktes gemaakt. Krijg nu een steeds beter beeld van wanneer je die twee diktes echt nodig hebt en wanneer je prima met één soort af kunt.
[ afbeelding ]
In de oven met alleen het lampje aan. Of de oven op 30 graden zetten.quote:Op maandag 28 december 2020 11:52 schreef ESF1Gamer het volgende:
Vraagje: Hoe doen jullie deeg rijzen als je gehele huis vloerverwarming heeft. Warmste plek is de vensterbank, maar dan kan de kat ook aan de deeg zitten.
Hier hetzelfde, en had het gewoon op tafel gezet. Kat heeft geen interesse in deeg en het is afgedekt. Jouw kat duikt erin?quote:Op maandag 28 december 2020 11:52 schreef ESF1Gamer het volgende:
Vraagje: Hoe doen jullie deeg rijzen als je gehele huis vloerverwarming heeft. Warmste plek is de vensterbank, maar dan kan de kat ook aan de deeg zitten.
Het is een kitten en is nieuwsgierig naar alles. Ze is al een paar keer op de tafel geweest, terwijl ik het niet wouquote:Op maandag 28 december 2020 12:13 schreef Holyme het volgende:
[..]
Hier hetzelfde, en had het gewoon op tafel gezet. Kat heeft geen interesse in deeg en het is afgedekt. Jouw kat duikt erin?
Mooi!quote:Op zondag 27 december 2020 19:57 schreef Myraela het volgende:
Laatste dag van m'n vakantie, dus ook nog even een laatste lading koekjes. Had nog wat tips gekregen van m'n schoonzus, waaronder na het versieren nog even in de oven om helemaal krokant te worden. Poging gedaan vooral wat verschillende technieken te oefenen. Alle kleuren in 2 diktes gemaakt. Krijg nu een steeds beter beeld van wanneer je die twee diktes echt nodig hebt en wanneer je prima met één soort af kunt.
[ afbeelding ]
Katten willen van nature de hoogte in, ga er maar van uit dat ze ook op tafel komt als jij er niet bent En biedt andere mogelijkheden aan om de hoogte in te kunnen. Heb jarenlang kittens opgevangen, hoe meer iets "niet mag" hoe interessanter het kan worden. Je kan dus ook overwegen haar aan het deeg te laten ruiken, komt ze vanzelf tot conclusie dat het niet interessant is Al is de tip van @Myraela ook handig.quote:Op maandag 28 december 2020 12:14 schreef ESF1Gamer het volgende:
[..]
Het is een kitten en is nieuwsgierig naar alles. Ze is al een paar keer op de tafel geweest, terwijl ik het niet wou
Kitten heeft al een zeer grote krabpaal tot haar beschikking. Ik ga zeker de tip van @Myraela opvolgenquote:Op maandag 28 december 2020 13:09 schreef Holyme het volgende:
[..]
Katten willen van nature de hoogte in, ga er maar van uit dat ze ook op tafel komt als jij er niet bent En biedt andere mogelijkheden aan om de hoogte in te kunnen. Heb jarenlang kittens opgevangen, hoe meer iets "niet mag" hoe interessanter het kan worden. Je kan dus ook overwegen haar aan het deeg te laten ruiken, komt ze vanzelf tot conclusie dat het niet interessant is Al is de tip van @:Myraela ook handig.
Recept van Cees Holtkamp lijkt me heerlijk (zie Youtube)quote:Op maandag 28 december 2020 13:19 schreef AnneX het volgende:
@:Goitske ja jij! Heb jij een favo oliebollenrecept en is dit de plaats om je favo oliebollen recept te posten?
Mogelijk dat ik mij daaraan waag dan!?
Of is er iemand anders met een favo beproefd recept? Zelfs sucadestukjes erin vind ik smakelijk. En appel.
Met een warme kruik/pittenzak onder een dekenquote:Op maandag 28 december 2020 11:52 schreef ESF1Gamer het volgende:
Vraagje: Hoe doen jullie deeg rijzen als je gehele huis vloerverwarming heeft. Warmste plek is de vensterbank, maar dan kan de kat ook aan de deeg zitten.
Zo jammer dat dat topic niet meer actief is, daar kwamen altijd prachtige creaties voorbij.quote:Op maandag 28 december 2020 12:49 schreef tombolafan het volgende:
Mooi!
Ook lekker?
Als je forum.fok icm taarten en cupcakes decoreren door Google gooit kom je bij de decoratie topics, daar worden ook nogal eens koekjes getoond.
Vooral meesterlijke koekjes van @:spuuglokje misschien dat die nog wel eens spiekt hier
Heel eerlijk? Mijn recept ik stap op de fiets en rij naar de oliebollenkraam aan de Maasstraat in Apeldoornquote:Op maandag 28 december 2020 13:19 schreef AnneX het volgende:
@:Goitske ja jij! Heb jij een favo oliebollenrecept en is dit de plaats om je favo oliebollen recept te posten?
Mogelijk dat ik mij daaraan waag dan!?
Of is er iemand anders met een favo beproefd recept? Zelfs sucadestukjes erin vind ik smakelijk. En appel.
Voor de liefhebber: https://rutgerbakt.nl/oud(...)ekkerste-oliebollen/quote:Op maandag 28 december 2020 14:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
Heel eerlijk? Mijn recept ik stap op de fiets en rij naar de oliebollenkraam aan de Maasstraat in Apeldoorn
Ik heb wel gehoord dat die van Rutger bakt heel goed zijn. Ik ga dit jaar wel kniepertjes bakken en nieuwjaarsrolletjes
Ook leuk brood van oliebollenmix maken maar is gewoon een lekker gevuld brood die niet direct naar oliebollen smaakt.
Nog een tip heb je nieuwjaarsdag nog oliebollen over maak er lekker wentelteefjes van
Die zijn goed jaquote:Op maandag 28 december 2020 14:05 schreef dezomervoorbij het volgende:
[..]
Voor de liefhebber: https://rutgerbakt.nl/oud(...)ekkerste-oliebollen/
Ach, voor 2 pp is meer dan tien gauw té veel, hoewel uitdelen geen probleem is op de buurt. Het leek mij wel leuk om weer eens te doen. Rutger’s recept lijkt mij prima overigens met alle ingrediënten als sukade en sinassnippers. Een gevulde oliebol!quote:Op maandag 28 december 2020 14:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
Heel eerlijk? Mijn recept ik stap op de fiets en rij naar de oliebollenkraam aan de Maasstraat in Apeldoorn
Ik heb wel gehoord dat die van Rutger bakt heel goed zijn. Ik ga dit jaar wel kniepertjes bakken en nieuwjaarsrolletjes
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.@frantic ...voor wie ga jij allemaal bakken dan?
12 ijzers? Ga je een weeshuis voorzien van wafels?quote:Op maandag 28 december 2020 14:17 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Die zijn goed ja
Wij beginnen morgen met het grote nieuwjaarswafelbakfestijn. 12 ijzers moet goed komen
quote:Op maandag 28 december 2020 15:00 schreef AnneX het volgende:
[..]
Ach, voor 2 pp is meer dan tien gauw té veel, hoewel uitdelen geen probleem is op de buurt. Het leek mij wel leuk om weer eens te doen. Rutger’s recept lijkt mij prima overigens met alle ingrediënten als sukade en sinassnippers. Een gevulde oliebol!
Ms. ga ik ook wel door de drive thru.Wij zijn met 2 volwassenen misschien 3 en 2 kinderen. En toen ik hier voorstelde om zelf te ebakken zak ik Spock echt zo kijken 😱 dus toen ik zei zal ik maar halen riep hij doe maar... Geen gefrituur in huisSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.@:Frantic ...voor wie ga jij allemaal bakken?
Maar die van Rutger moet goed zijn hoor ik van meerdere kanten 🤣
Bejaardenhuisquote:Op maandag 28 december 2020 15:17 schreef Goitske het volgende:
[..]
12 ijzers? Ga je een weeshuis voorzien van wafels?
Je tip blijkt te werkenquote:Op maandag 28 december 2020 12:29 schreef Myraela het volgende:
Ik pak een schaal met warm water. En zet de afgedekte schaal met deeg daar dan in. En dan in een gesloten oven die uit staat.
die kende ik nog niet. Zit vol smart op de postbodes te wachten krijg de zuidmolen bestelling binnen via postnl, kniepertjes ijzer met dhl en nog 50tinten gehaktballen komt binnen via de postingooiman/vrouw🎉quote:Op woensdag 30 december 2020 10:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Schaamteloze promotie:
FEE / Knijpertjes, knieperkes, kniepertien, iezerkoekies
FEE / Oliebollen-zelfbakkers! #4
Leuk! Veel plezierquote:Op woensdag 30 december 2020 10:16 schreef Goitske het volgende:
[..]
die kende ik nog niet. Zit vol smart op de postbodes te wachten krijg de zuidmolen bestelling binnen via postnl, kniepertjes ijzer met dhl en nog 50tinten gehaktballen komt binnen via de postingooiman/vrouw🎉
Prima opgevoedquote:Op woensdag 30 december 2020 19:33 schreef Goitske het volgende:
Vanmiddag gelijk het apparaat uitgetest en kniepertjes gemaakt met de kinderen. Nou al snel was het ik sta op de achtergrond en zij waren aan het bakken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat klinkt prima. Hoe werkt zo'n cake dan?quote:Op woensdag 30 december 2020 20:40 schreef Vonkenboer het volgende:
[ afbeelding ]
Wij hebben vandaag oliebollencake gemaakt ! En hij smaakt heerlijk !
Vooral mijn vrouw eigenlijk; ik heb alleen het beslag gemixt
Dit zag ik vandaag https://www.lekkerensimpel.com/oliebollencake/quote:Op woensdag 30 december 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Prima opgevoed
[..]
Dat klinkt prima. Hoe werkt zo'n cake dan?
Wij hebben het recept hier vandaan : https://www.lekkerensimpel.com/oliebollencake/quote:Op woensdag 30 december 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat klinkt prima. Hoe werkt zo'n cake dan?
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-editionquote:Op zaterdag 2 januari 2021 18:51 schreef Stienn het volgende:
Misschien zit ik hier helemaal verkeerd maar ik ben opzoek naar een vrijstaande oven voor in mijn kleine keuken echter als ik op internet zoek krijg ik alleen maar onbekende merken. Heeft hier iemand tips voor een kleine vrijstaande oven?
Weet jij mss welk boek goed is om meer te leren over het waarom van het bakken? Dus wat bepaalde verhoudingen van bloem en boter opleveren of wat boter überhaupt voor functie heeft in baksels etc.quote:Op woensdag 30 december 2020 21:39 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dit zag ik vandaag https://www.lekkerensimpel.com/oliebollencake/
Ik maak er liever brood van, alhoewel dit ook leuk is en ben benieuwd naar de smaak
Nee dat weet ik nietquote:Op maandag 18 januari 2021 23:17 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Weet jij mss welk boek goed is om meer te leren over het waarom van het bakken? Dus wat bepaalde verhoudingen van bloem en boter opleveren of wat boter überhaupt voor functie heeft in baksels etc.
Oh, die zijn goed gelukt! Met een voetje, zou Janny jubelenquote:Op donderdag 28 januari 2021 20:11 schreef Vicky het volgende:
Mijn dochter maakte vandaag frambozen macarons
[ afbeelding ][ afbeelding ]
En ze waren gruwelijk lekkerquote:Op donderdag 28 januari 2021 21:12 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oh, die zijn goed gelukt! Met een voetje, zou Janny jubelen
Yup! Heel leuk want dan zie je ze al opbollen en hun uiteindelijke maat krijgen.quote:Op zondag 31 januari 2021 16:13 schreef Sjeen het volgende:
Leuk! Moest je ze ook koken voordat je ging bakken?
Ik maakte speltbolletjes vanmorgen, zag er niet uit maar ze smaakten heel prima
Lijkt me ook veel lekkerderquote:Op donderdag 28 januari 2021 21:31 schreef Vicky het volgende:
[..]
En ze waren gruwelijk lekker
Ipv botercreme heeft ze monchou gebruikt
Mja heb t wel vaker gezien hoor. Macarons met Foie gras.quote:Op maandag 1 februari 2021 06:36 schreef AnneX het volgende:
Oh lekker TP! Goeie grote stukken ook! 🤪
@:Frantic: lijkt mij een vreemde combi? Zoet met hartig vlees?
Heb ze ook uitgedeeld. Dan ga ik niet aan lullige kleine stukjes doen hoor. Als ze een kleiner stukje willen snijden ze hem zelf maar in stukkenquote:Op maandag 1 februari 2021 06:36 schreef AnneX het volgende:
Oh lekker TP! Goeie grote stukken ook! 🤪
@:Frantic: lijkt mij een vreemde combi? Zoet met hartig vlees?
🤪 verstandig!quote:Op maandag 1 februari 2021 07:52 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Heb ze ook uitgedeeld. Dan ga ik niet aan lullige kleine stukjes doen hoor. Als ze een kleiner stukje willen snijden ze hem zelf maar in stukken
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
No corona...quote:Op dinsdag 2 februari 2021 17:26 schreef FranticDJ het volgende:
Lag het aan de koekjes of heb je corona
Jammer! zien er wel lekker uit
ja daar zit ik met Amerikaanse recepten ook altijd mee te stoeien.quote:Op dinsdag 2 februari 2021 17:30 schreef AnneX het volgende:
[..]
No corona...
En een stom amerikaans recept, waar je alsnog een aantal dingen moet omrekenen.
Zoals de oventemp.
Misschien ging het daar fout? 2 x gecheckt.
quote:Op dinsdag 2 februari 2021 15:45 schreef AnneX het volgende:
Veel werk, pakje boter, wie zegt dat koekjes rond moeten zijn?
http://www.pastrypal.com/2014/02/chocolate-sables/
Resultaat: het smaakt nergens naar 😢Jammer...maar dit zijn de allerbeste chocolade sables:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://doriegreenspan.co(...)-cookies-sneak-peek/
Ik vond deze er zo lekker uitzien, dus heb ook eens een poging gewaagd:quote:Op zondag 31 januari 2021 23:10 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Had Millionaire shortbread gemaakt. Veel te lekker ook :’)
[ afbeelding ]
Lekker Smakelijk alvastquote:Op woensdag 3 februari 2021 20:24 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ik vond deze er zo lekker uitzien, dus heb ook eens een poging gewaagd:
[ afbeelding ]
We moeten nog proeven
Ik gebruik die van chicks love food alleen dan net de verhouding witte chocolade en melk chocolade iets andersquote:Op woensdag 3 februari 2021 21:58 schreef mascara-klodder het volgende:
Welk recept gebruikten jullie voor millionaires shortbread?
Ik vraag dit niet voor een vriend
Dank!quote:
Ik gebruikte deze:quote:Op woensdag 3 februari 2021 21:58 schreef mascara-klodder het volgende:
Welk recept gebruikten jullie voor millionaires shortbread?
Ik vraag dit niet voor een vriend
Haha nou... zou het doen als je niet op een paar uur rijden afstand woont...quote:Op donderdag 4 februari 2021 18:33 schreef Isabeau het volgende:
Kwam jij nou morgen op visite, Uhmmpie? Ziet er heerlijk uit zeg.
Tuurlijk🤪 ik heb de grote genomen.quote:
Gaaf! Vraagje, vind jij ze ook lekker? We hadden ze deze week in Zeeland, maar ik vond ze eigenlijk niet zo geweldigquote:Op maandag 22 februari 2021 19:46 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
In 1994 was ik al bolussen aan het draaien
Ja, maar je moet weten waar je ze haalt. want er wordt veel bagger verkocht.quote:Op maandag 22 februari 2021 20:00 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Gaaf! Vraagje, vind jij ze ook lekker? We hadden ze deze week in Zeeland, maar ik vond ze eigenlijk niet zo geweldig
Met banketbakkersroom?quote:Op maandag 22 februari 2021 20:08 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja, maar je moet weten waar je ze haalt. want er wordt veel bagger verkocht.
Die van de AH komen ook van een grote bakker uit de regio, maar die vind ik ook niet te nassen (ook niet als je ze bij een van hun bakkerijen zelf haalt).
Dus de vraag: waar heb je ze gehaald
En als je sommige foodies moet geloven hoor je de 'echte Zeeuwse bolus' bij robert te halen in Oisterwijk.
En dan zijn ze gevuld met banketbakkersroom.
Ja, echte Zeeuwse bolussen in Brabant hoor..
yupquote:
Dan ben ik ook een bolussnob denk ik.quote:Op maandag 22 februari 2021 20:31 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
yup
mijn bakker hier verkoopt het ook. het is op zich niet 'niet lekker' ofzo. Maar het hoort gewoon niet. #bolussnob
Nja die van de AH komen (kwamen iig) van Bliek Meesterbakkers. Maar die worden ingevroren enzo. Heb ze daar ook wel eens bevroren aangetroffen in de AH.quote:Op maandag 22 februari 2021 20:38 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Dan ben ik ook een bolussnob denk ik.
En die van de ah mogen eigenlijk niet eens bolus genoemd worden. Het lijkt er fysiek op.. maar dat is dan ook meteen de enige gelijkenis.
Snap niet dat er kennelijk nog steeds mensen die dingen kopen.
1x was genoeg vond.. damned wat viel dat tegen
Zelfs de vieze vingers viel tegen
Mja ze worden er niet lekkerder van.quote:Op maandag 22 februari 2021 20:39 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Nja die van de AH komen (kwamen iig) van Bliek Meesterbakkers. Maar die worden ingevroren enzo. Heb ze daar ook wel eens bevroren aangetroffen in de AH.
Vroegah waren ze wel OK, maar de laatste jaren: nope.
Burgh haamstedequote:Op maandag 22 februari 2021 20:50 schreef Sjeen het volgende:
Vieze vingers, check
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
Oeh, ja dat zijn de lekkerstequote:Op maandag 22 februari 2021 20:50 schreef Sjeen het volgende:
Vieze vingers, check
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daarquote:Op zaterdag 20 februari 2021 20:00 schreef Hupje het volgende:
@:MaJo Ik scroll vaak door de sites van Rutgerbakt en Laurasbakery als ik eens wat anders wil maken. Of in eerdere delen van dit topic
Ik vond bijv de Franse appeltaart met frangipane erg leuk om eens te maken.
Wat een plaatjesquote:Op maandag 22 februari 2021 21:42 schreef Vicky het volgende:
[..]
Oeh, ja dat zijn de lekkerste
Ik heb gister macarons met mango vulling gemaakt. Ze waren weer heerlijk en ook nog eens goed gelukt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Met bastognekoek is wel het allerlekkerst ookquote:Op maandag 22 februari 2021 22:00 schreef MaJo het volgende:
[..]
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar
Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aan Hetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 69% gewijzigd door fietsie op 22-02-2021 23:00:36 ]Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Ziet er meer dan prima uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Haha, tof. Weet ze wat ze krijgt? Heb je niets gevonden voor de stekels?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]Spoilers!
Ze weet alleen dat het een cake met groen is.quote:Op maandag 22 februari 2021 22:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Haha, tof. Weet ze wat ze krijgt?
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Wat een toffe opdracht van je dochter, en goed uitgevoerd! Gefeliciteerd alvast en eet smakelijkSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]Ja met de smaak zit het wel goedquote:Op maandag 22 februari 2021 22:46 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Met bastognekoek is wel het allerlekkerst ook3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....quote:Op maandag 22 februari 2021 22:00 schreef MaJo het volgende:
[..]
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar
Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aan Hetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit
Dat wilde ik ook typen. Als ik bastognebodem maak, is hij gewoon knapperig en snijdt dat prima. Ik maak nooit een zijkant van koek, daar kan ik niet netjes genoeg voor werken.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:12 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Dat is een goeie In mijn recept wordt er gebruik gemaakt van biscuitjes en die heb ik zelf ooit vervangen voor bastognekoeken maar er nooit bij stilgestaan dat daarmee de rest van het recept ook aangepast zou moeten worden. Het gaat trouwens om 40 gram suiker, zou dat het verschil maken?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:12 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Mijn zijkant is ook niet van koek maar blijft wel aan de bakvorm plakken. Hoeveel boter ik er ook op smeerquote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat wilde ik ook typen. Als ik bastognebodem maak, is hij gewoon knapperig en snijdt dat prima. Ik maak nooit een zijkant van koek, daar kan ik niet netjes genoeg voor werken.
Ja het gaat om een gebakken cheesecakequote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:33 schreef Uhmmpie het volgende:
De grote vraag is denk ik ook.. of ze de bodem bakt of niet.
Beiden kan tenslotte.
Ik doe bakpapier op de bodem en zijkant van de vorm. Ik spray de zijkant eerst, dan blijft het papier plakken.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:39 schreef MaJo het volgende:
[..]
Dat is een goeie In mijn recept wordt er gebruik gemaakt van biscuitjes en die heb ik zelf ooit vervangen voor bastognekoeken maar er nooit bij stilgestaan dat daarmee de rest van het recept ook aangepast zou moeten worden. Het gaat trouwens om 40 gram suiker, zou dat het verschil maken?
[..]
Mijn zijkant is ook niet van koek maar blijft wel aan de bakvorm plakken. Hoeveel boter ik er ook op smeer
[..]
Ja het gaat om een gebakken cheesecake
Ik maak de bodem, doe die in de vorm en zet deze in de koelkast. Dan maak ik de rest van de mix en haal ik de vorm weer uit de koelkast. Misschien gaat hier ook iets mis?
Nooit over nagedacht om papier aan de zijkant te doen, dat ga ik de volgende keer proberen! Wat voor spray gebruik je hiervoor?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik doe bakpapier op de bodem en zijkant van de vorm. Ik spray de zijkant eerst, dan blijft het papier plakken.
Baksprayquote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:54 schreef MaJo het volgende:
[..]
Nooit over nagedacht om papier aan de zijkant te doen, dat ga ik de volgende keer proberen! Wat voor spray gebruik je hiervoor?
Kende ik nog niet, ga ik aanschaffen! Vind dat gekloot met insmeren met boter maar niks, kun je dat hier ook voor gebruiken?quote:
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Gaaf gefeliciteerd!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Jazekerquote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:25 schreef MaJo het volgende:
[..]
Kende ik nog niet, ga ik aanschaffen! Vind dat gekloot met insmeren met boter maar niks, kun je dat hier ook voor gebruiken?
quote:
Ik vind het spul altijd zo nat eruit zien als ik de vorm heb ingespoten en vraag me altijd af of al dat vocht niet nog een nadelig effect heeft op mijn baksel.quote:
Nee, eigenlijk niet. Het is gewoon olie, het zal ongeveer net zo veel nadelige gevolgen hebben als boter. Maar olie in fijne druppels zal er altijd vochtiger uitzien dan boter.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:51 schreef miss_sly het volgende:
[..]
[..]
Ik vind het spul altijd zo nat eruit zien als ik de vorm heb ingespoten en vraag me altijd af of al dat vocht niet nog een nadelig effect heeft op mijn baksel.
Heb jij daar geen last van?
Het blijft “Groen”.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:53 schreef fietsie het volgende:
Update over de cactus: hij lekt!
Op 2 plekken waar de fondantlaag superdun is geworden bij t bekleden is het laagje eronder vocht gaan laten lekken door het fondant heen.
Het zou verboden moeten worden.
Geweldigquote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:56 schreef AnneX het volgende:
[..]
Het blijft “Groen”.
Hoe vond jarige Uk de cactus ?
Onder bakpapier inderdaad niet. Ik vind bakpapier altijd wat jammer, want het verpest de vorm, omdat je toch altijd wat hoeken mist. Ik heb een prachtige tulbandvorm, en dan wil je de vorm er gewoon goed in hebben. Maar laatst kwam de tulband er niet goed uit, wat niet gek is, want insmeren met boter is ook neit echt heel goed te doen.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, eigenlijk niet. Het is gewoon olie, het zal ongeveer net zo veel nadelige gevolgen hebben als boter. Maar olie in fijne druppels zal er altijd vochtiger uitzien dan boter.
En als de spray onder het bakpapier zit heb je er natuurlijk helemaal geen gevolgen van behalve dat het plakt.
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Ik vind hem heel gaaf!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
In een tulband of andere vorm met veel hoekjes zou ik het ook niet doen inderdaad. Dat verpest het echt Maar in een ronde of vierkante vorm maakt het mijn leven absoluut makkelijker. Ik heb eigenlijk net iets te weinig geduld voor patisserie, elke shortcut die zorgt dat ik minder moeite hoef te doen grijp ik aanquote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:57 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Onder bakpapier inderdaad niet. Ik vind bakpapier altijd wat jammer, want het verpest de vorm, omdat je toch altijd wat hoeken mist. Ik heb een prachtige tulbandvorm, en dan wil je de vorm er gewoon goed in hebben. Maar laatst kwam de tulband er niet goed uit, wat niet gek is, want insmeren met boter is ook neit echt heel goed te doen.
Klopt wel wat je zegt over het vocht, eigenlijk. Ik ga het gewoon nog een keer proberen.
Hahaha, ik wil er genoeg geduld voor hebben om er echt mee aan de slag te gaan, maar ik merk telkens dat mijn geduld wel degelijk grenzen heeftquote:Op dinsdag 23 februari 2021 10:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In een tulband of andere vorm met veel hoekjes zou ik het ook niet doen inderdaad. Dat verpest het echt Maar in een ronde of vierkante vorm maakt het mijn leven absoluut makkelijker. Ik heb eigenlijk net iets te weinig geduld voor patisserie, elke shortcut die zorgt dat ik minder moeite hoef te doen grijp ik aan
Het staat op de boodschappenlijstquote:
Zoutstengels?quote:Op maandag 22 februari 2021 23:02 schreef fietsie het volgende:
Ik heb de spoiler even gevuld met het hele bouw-proces.
Ik heb geprobeerd van pure chocolade "stekels" te maken maar ze werden niet stevig genoeg en bleven in een proef stukje gebak met fondant niet mooi zitten, ze "zakten af".
Of ik moest wel heeeele lange maken.
En ik wilde voor de veiligheid wel eetbare...
Ik vind zelf de bakspray een vreemde smaak geven, dus gebruik het niet.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 12:06 schreef MaJo het volgende:
[..]
Het staat op de boodschappenlijst
Ik heb mijn oog laten vallen op dit recept voor chocolade frambozentaart. Ik moest wel lachen dat ik steeds door moest klikken van frambozenbotercrčme naar gewone botercrčme naar banketbakkersroom. Oftewel, ik moet eerst 3 andere stappen ondernemen voordat ik aan de daadwerkelijke taart kan beginnen. Ik ben benieuwd of ik genoeg geduld heb hiervoor
Vraagje: voor de banketbakkersroom is melk nodig. Maakt het nog uit of dit volle of halfvolle melk is? Gevoelsmatig zou ik volle melk denken
Dat is ook een slimme, het voorbakken. Hoe lang bak je het dan? En giet je dan direct het kaasmengsel er bovenop om het verder af te bakken? Ik zet het nu een minuut of 10 in de koelkast maar ik zou het dan ook in de oven kunnen zettenquote:Op dinsdag 23 februari 2021 13:05 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik vind zelf de bakspray een vreemde smaak geven, dus gebruik het niet.
Bij cheesecake en kwarktaart doe ik altijd de bodem eerst voorbakken, wordt de bodem echt een stuk beter van!
Bakpapier is idd een geweldige uitvinding! Maar insmeren met gesmolten boter is ook makkelijker dan met zachte boter, dan een dun laagje bloem of suiker.
Nooit van gehoord.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:37 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil kleine tartelette vormpjes hebben en kwam naar mijn speurtocht op Amazon veel Chinese meuk tegen.
Is iemand bekend met het merk Point Virgule?
https://www.bol.com/nl/p/(...)NmRzBYhoC5egQAvD_BwE
Ik loop altijd te kutten met zo’n kwastje over de boter waarbij de haren dan in de boter blijven hangen en alsnog de halve cake blijft plakken Of ik pak de klont zelf en smeer dat door het blik maar dan krijg ik boter aan mijn handen en daar hou ik niet van Maar nog nooit erover nagedacht om het met gesmolten boter te doenquote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:27 schreef kwakz0r het volgende:
Ik vind dat je de bakspray niet proeft. Maar als ik het niet heb gebruik ik een kwastje met gesmolten boter (of desnoods vloeibare blueband ) en dan van huis uit bij cake altijd bestuiven met paneermeel, ben ik zo gewend en werkt supergoed.
10 minuten bakken, volgens mij op 180-200 graden. Dan minimaal 10 minuten in de koelkast.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 13:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Dat is ook een slimme, het voorbakken. Hoe lang bak je het dan? En giet je dan direct het kaasmengsel er bovenop om het verder af te bakken? Ik zet het nu een minuut of 10 in de koelkast maar ik zou het dan ook in de oven kunnen zetten
Ohja ik heb een siliconenkwastje, die met haren vind ik zo vies!quote:Op dinsdag 23 februari 2021 18:14 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik loop altijd te kutten met zo’n kwastje over de boter waarbij de haren dan in de boter blijven hangen en alsnog de halve cake blijft plakken Of ik pak de klont zelf en smeer dat door het blik maar dan krijg ik boter aan mijn handen en daar hou ik niet van Maar nog nooit erover nagedacht om het met gesmolten boter te doen
Ik sprenkel wel altijd wat bloem erover heen
Siliconen kwast idd.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 18:14 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik loop altijd te kutten met zo’n kwastje over de boter waarbij de haren dan in de boter blijven hangen en alsnog de halve cake blijft plakken Of ik pak de klont zelf en smeer dat door het blik maar dan krijg ik boter aan mijn handen en daar hou ik niet van Maar nog nooit erover nagedacht om het met gesmolten boter te doen
Ik sprenkel wel altijd wat bloem erover heen
Ik ga het proberen, ik laat het hier tzt wel even wetenquote:Op dinsdag 23 februari 2021 18:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
10 minuten bakken, volgens mij op 180-200 graden. Dan minimaal 10 minuten in de koelkast.
Jouw eerstvolgende cheesecake gaat geweldig zijn
Ik proef bakspray ook echt niet trouwens.
Verstandig! Die moet ik ook meer eens aanschaffen, die met haren heb ik een tijd geleden weggegooid omdat ik gek werd van die harenquote:Op dinsdag 23 februari 2021 18:36 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ohja ik heb een siliconenkwastje, die met haren vind ik zo vies!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |