Gewoon vanillequote:Op zaterdag 12 december 2020 19:59 schreef Molo het volgende:
Holy shit die kleuren![]()
Wel superleuk zeg!
Vanille, of andere smaakjes?
Mijn kleine wil pandancake maken samen. Binnenkort eens receptje zoeken
Shortcake / Milionairs shortbreadquote:Op zaterdag 12 december 2020 21:00 schreef kwakz0r het volgende:
Lekkere dingen allemaal!
Ik maakte millionaire shortbread van een kutrecept, heb moeten macgyveren om het eetbaar te krijgenwel lekker uiteindelijke hoor, maar geen foto.
Nu hebben we slagroom in de koelkast staan van een kerstpakket dus ik ga even snelle cacaobrownies bakken om de slagroom op te doen
Deze
https://smittenkitchen.com/2010/01/best-cocoa-brownies/
Dunne? Dikke? Hard of zacht? Deze vond ik erg lekkerquote:
Wat ik bij de toplaag ook nog wel doe als die nog gesmolten is met een kaasschaaf wat witte chocolade er boven laten opvallen. Dat smelt en dan met een saté prikker er door voor een patroon of een hand van die spikkels ofzo er over heen voor de sier.quote:Op zaterdag 12 december 2020 23:37 schreef kwakz0r het volgende:
Lijkt wel wat op het recept wat ik had, maar de verhouding boter in de vulling was te hoog, dus het schoot in de schift. Na wat afscheppen can de boterlaag die erop dreef kon ik het we weer glad krijgen.
Koeklaag was mijn eigen schuld: te zachte boter dus kreeg het niet goed uitgesmeerd in de vorm, dus bijgemaakt en relatief te dikke koeklaag.
Chocoladelaag doe ik altijd een lepeltje golden syrip en een klontje boter door zodat hij wel stolt maar biet keihard wordt
Thanks voor dit recept! Ga ik ook uitproberen! Met hazelnoten door de caramel denk ik, vind ik een lekkere combi.
Dat is met gist en parelsuiker toch? Ik heb twee weken geleden zoiets geprobeerd maar dat was nog geen doorslaand succes, wel lekker maar niet fantastisch. Moet eerst nieuwe parelsuiker regelen danquote:
Voor vandaag staan deze op de planning:quote:Op zondag 13 december 2020 00:30 schreef Yinny het volgende:
[..]
Dunne? Dikke? Hard of zacht? Deze vond ik erg lekker
http://ikhouvanbakken.blo(...)nillewafels.html?m=1
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/wafeltjes
ohquote:Op woensdag 16 december 2020 18:47 schreef Goitske het volgende:
Dat is toevallig plaatsen tegelijk 🤣
(absoluut) niet in dit deel van het land.quote:Op woensdag 16 december 2020 18:47 schreef Goitske het volgende:
Dat is toevallig plaatsen tegelijk 🤣
Ziet er goed uit!
Enne het is nieuwjaarsrolletjes of oudjaars kniepertjes hè! Ze zijn in het b
Nieuwe jaar nog opgerold omdat je niet weet wat het nieuwe jaar brengt. Dus de oudsjaarskniepertjes zijn plat omdat je weet wat het jaar gebracht heeft...
In dit jaar was het niet veel soeps in elk geval
Of op te eten, my gawddddquote:Op woensdag 16 december 2020 18:49 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja voor oa de oudjes he. Hoef gelukkig niet alleen te bakken.
Gewoon zo bij de koffie / thee.quote:Op woensdag 16 december 2020 18:51 schreef Molo het volgende:
Eet je dit soort trouwens zo, of met slagroom?
die kan je toch gewoon in een grillpan desnoods met een kookring eromheen bakken?quote:Op woensdag 16 december 2020 18:53 schreef Molo het volgende:
Ik wil eigenlijk eens Vlaardingse ijzerkoekjes maken maar zo'n ijzer vind ik te duur voor zo'n enkele keer bakken
Heb ik bij dit soort wafeltjes ook. Koop ze dan wel bij de bakker
Zou ook kunnen jaquote:Op woensdag 16 december 2020 18:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
die kan je toch gewoon in een grillpan desnoods met een kookring eromheen bakken?
Zou etenquote:Op vrijdag 18 december 2020 20:57 schreef Hupje het volgende:
Ik bakte met mijn kleuter koekjes. Het was eigenlijk een recept voor kerstboom koekjes met smarties, maar ik had geen kerstboom vormpje en kleuter mag geen smarties. Zo zijn ze ook lekker.
[ afbeelding ]
Edit: foto op z'n kop![]()
Ik ken alleen Surinamers die 'gezet' gebruiken in deze contextquote:Op vrijdag 18 december 2020 21:00 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Zou eten
Net een harde wener deeg gezet. Morgen wat gangmakers fabrieken. Heb volgens mij alleen geen chocolade in huis, maar dat is dan ook geen verplichting.
Tevens ook alvast nog een deeg voor nieuwjaarswafels gezet.
Oh? Is een term die ik nog ken van 20 jaar geleden in de bakkerij.quote:Op vrijdag 18 december 2020 21:20 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ken alleen Surinamers die 'gezet' gebruiken in deze context
Lijkt me niet, hooguit beetje karamelliseren.quote:Op vrijdag 18 december 2020 21:23 schreef Molo het volgende:
Morgen wafeldeeg maken, verbranden stukjes appel als ik die er in doe? Brusselse wafels trouwens, mogen beetje zacht blijven
Niet als je ze er goed doorheen mengt. Als ze aan de buitenkant zitten heb je wel een iets grotere kans dat ze verbranden.quote:Op vrijdag 18 december 2020 21:23 schreef Molo het volgende:
Morgen wafeldeeg maken, verbranden stukjes appel als ik die er in doe? Brusselse wafels trouwens, mogen beetje zacht blijven
Dan zal ik daar toch aan moeten geloven voor de strakkere lijnen. Ik zal het proberen de volgende keer. Ik moet ook nog leren minder icing per kleur te maken. Ik denk vaak bescheiden te blijven, maar dan heb ik alsnog veeeeel te veel in de zak gedaan.quote:Op zondag 20 december 2020 10:51 schreef SV-tje het volgende:
Het voordeel van dikkere icing voor de lijnen is dat je niet het lijntjes het koekje maakt maar meer in de lucht waarna je het neerlegt. Het komt dan automatisch recht
Ik gebruik meestal ook maar een zak met een kleur maar houd hem wel wat dikker. Meestal verspreid ik het zelf een beetje met een saté prikkerquote:Op zondag 20 december 2020 11:21 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dan zal ik daar toch aan moeten geloven voor de strakkere lijnen. Ik zal het proberen de volgende keer. Ik moet ook nog leren minder icing per kleur te maken. Ik denk vaak bescheiden te blijven, maar dan heb ik alsnog veeeeel te veel in de zak gedaan.
Wauw super geworden! Ik heb het wel in het verleden gedaan vind het wel erg leuk maar ook echt een beginner. Uiteindelijk is het wel idd 2 diktes per kleur ene voor lijnen ander voor het midden dus vrees dat je daar niet onderuit kanquote:Op zondag 20 december 2020 10:19 schreef Myraela het volgende:
Zijn er hier meer mensen van de koekjes versieren? Ik heb gisteren een derde poging gedaan. Best tof geworden. Maar ik wil er wel beter in worden, lijnen kunnen veel strakker. Als iemand fijne tips heeft, hoor ik het graag.
Ik zie in veel filmpjes dat ze een dikkere icing gebruiken om eerst randen te tekenen en daarna met een dunnere opvullen. Dat doe ik niet, ik gebruik per kleur 1 dikte icing. Ik heb nog wat moeite met de juiste dikte te vinden en vind het ook een beetje zonde van al m'n wegwerp spuitzakken als ik van elke kleur meerdere zakken moet maken.Maar misschien is de oplossing toch om daar minder eigenwijs in te zijn.
De koekjes van gisteren:
[ afbeelding ]
De twee eerdere koekjes:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
jep en ik heb zelf nog 2 groepen voor bakken en kokenquote:Op woensdag 23 december 2020 19:03 schreef Sjeen het volgende:
@:myraela gave koekjes!
@:goitske, zit jij toevallig ook in de huisgemaakt groep op FB?
Voor wat mijn wafelavontuur betreft, ik heb nog steeds geen perfect recept gevonden voor boterwafeltjes. Maar ik ga volgende week wel weer aan de slag met mijn oma’s recept voor harde wafels. Vaste prik tussen kerst en nieuwjaar
lang.. is zowat puur suikerquote:Op donderdag 24 december 2020 15:48 schreef Hupje het volgende:
Hoe lang zou een dichte verpakking rolfondant nog goed zijn na de houdbaarheidsdatum?
lang zolang het nog te knedrn is zou ik het gebruikenquote:Op donderdag 24 december 2020 15:48 schreef Hupje het volgende:
Hoe lang zou een dichte verpakking rolfondant nog goed zijn na de houdbaarheidsdatum?
Nice.quote:Op zaterdag 26 december 2020 14:54 schreef Postbus100 het volgende:
Recept van Rutger. Rum in plaats van cognac of amaretto
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij was heerlijk! M'n moeder zat te smullen en had echt zoiets van : kan je niet nog een stukje achterlaten?quote:Op zaterdag 26 december 2020 14:54 schreef Postbus100 het volgende:
Recept van Rutger. Rum in plaats van cognac of amaretto
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi weer! En tof is dat he, dat je je eigen vooruitgang opmerktquote:Op zondag 27 december 2020 19:57 schreef Myraela het volgende:
Laatste dag van m'n vakantie, dus ook nog even een laatste lading koekjes. Had nog wat tips gekregen van m'n schoonzus, waaronder na het versieren nog even in de oven om helemaal krokant te worden. Poging gedaan vooral wat verschillende technieken te oefenen. Alle kleuren in 2 diktes gemaakt. Krijg nu een steeds beter beeld van wanneer je die twee diktes echt nodig hebt en wanneer je prima met één soort af kunt.
[ afbeelding ]
In de oven met alleen het lampje aan. Of de oven op 30 graden zetten.quote:Op maandag 28 december 2020 11:52 schreef ESF1Gamer het volgende:
Vraagje: Hoe doen jullie deeg rijzen als je gehele huis vloerverwarming heeft. Warmste plek is de vensterbank, maar dan kan de kat ook aan de deeg zitten.
Hier hetzelfde, en had het gewoon op tafel gezet. Kat heeft geen interesse in deeg en het is afgedekt. Jouw kat duikt erin?quote:Op maandag 28 december 2020 11:52 schreef ESF1Gamer het volgende:
Vraagje: Hoe doen jullie deeg rijzen als je gehele huis vloerverwarming heeft. Warmste plek is de vensterbank, maar dan kan de kat ook aan de deeg zitten.
Het is een kitten en is nieuwsgierig naar alles. Ze is al een paar keer op de tafel geweest, terwijl ik het niet wouquote:Op maandag 28 december 2020 12:13 schreef Holyme het volgende:
[..]
Hier hetzelfde, en had het gewoon op tafel gezet. Kat heeft geen interesse in deeg en het is afgedekt. Jouw kat duikt erin?
Mooi!quote:Op zondag 27 december 2020 19:57 schreef Myraela het volgende:
Laatste dag van m'n vakantie, dus ook nog even een laatste lading koekjes. Had nog wat tips gekregen van m'n schoonzus, waaronder na het versieren nog even in de oven om helemaal krokant te worden. Poging gedaan vooral wat verschillende technieken te oefenen. Alle kleuren in 2 diktes gemaakt. Krijg nu een steeds beter beeld van wanneer je die twee diktes echt nodig hebt en wanneer je prima met één soort af kunt.
[ afbeelding ]
Katten willen van nature de hoogte in, ga er maar van uit dat ze ook op tafel komt als jij er niet bentquote:Op maandag 28 december 2020 12:14 schreef ESF1Gamer het volgende:
[..]
Het is een kitten en is nieuwsgierig naar alles. Ze is al een paar keer op de tafel geweest, terwijl ik het niet wou
Kitten heeft al een zeer grote krabpaal tot haar beschikking. Ik ga zeker de tip van @Myraela opvolgenquote:Op maandag 28 december 2020 13:09 schreef Holyme het volgende:
[..]
Katten willen van nature de hoogte in, ga er maar van uit dat ze ook op tafel komt als jij er niet bentEn biedt andere mogelijkheden aan om de hoogte in te kunnen. Heb jarenlang kittens opgevangen, hoe meer iets "niet mag" hoe interessanter het kan worden. Je kan dus ook overwegen haar aan het deeg te laten ruiken, komt ze vanzelf tot conclusie dat het niet interessant is
Al is de tip van @:Myraela ook handig.
Recept van Cees Holtkamp lijkt me heerlijk (zie Youtube)quote:Op maandag 28 december 2020 13:19 schreef AnneX het volgende:
@:Goitske ja jij! Heb jij een favo oliebollenrecept en is dit de plaats om je favo oliebollen recept te posten?
Mogelijk dat ik mij daaraan waag dan!?
Of is er iemand anders met een favo beproefd recept? Zelfs sucadestukjes erin vind ik smakelijk. En appel.
Met een warme kruik/pittenzak onder een dekenquote:Op maandag 28 december 2020 11:52 schreef ESF1Gamer het volgende:
Vraagje: Hoe doen jullie deeg rijzen als je gehele huis vloerverwarming heeft. Warmste plek is de vensterbank, maar dan kan de kat ook aan de deeg zitten.
Zo jammer dat dat topic niet meer actief is, daar kwamen altijd prachtige creaties voorbij.quote:Op maandag 28 december 2020 12:49 schreef tombolafan het volgende:
Mooi!
Ook lekker?![]()
Als je forum.fok icm taarten en cupcakes decoreren door Google gooit kom je bij de decoratie topics, daar worden ook nogal eens koekjes getoond.
Vooral meesterlijke koekjes van @:spuuglokje misschien dat die nog wel eens spiekt hier
Heel eerlijk? Mijn recept ik stap op de fiets en rij naar de oliebollenkraam aan de Maasstraat in Apeldoornquote:Op maandag 28 december 2020 13:19 schreef AnneX het volgende:
@:Goitske ja jij! Heb jij een favo oliebollenrecept en is dit de plaats om je favo oliebollen recept te posten?
Mogelijk dat ik mij daaraan waag dan!?
Of is er iemand anders met een favo beproefd recept? Zelfs sucadestukjes erin vind ik smakelijk. En appel.
Voor de liefhebber: https://rutgerbakt.nl/oud(...)ekkerste-oliebollen/quote:Op maandag 28 december 2020 14:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
Heel eerlijk? Mijn recept ik stap op de fiets en rij naar de oliebollenkraam aan de Maasstraat in Apeldoorn
Ik heb wel gehoord dat die van Rutger bakt heel goed zijn. Ik ga dit jaar wel kniepertjes bakken en nieuwjaarsrolletjes
Ook leuk brood van oliebollenmix maken maar is gewoon een lekker gevuld brood die niet direct naar oliebollen smaakt.
Nog een tip heb je nieuwjaarsdag nog oliebollen over maak er lekker wentelteefjes van
Die zijn goed jaquote:Op maandag 28 december 2020 14:05 schreef dezomervoorbij het volgende:
[..]
Voor de liefhebber: https://rutgerbakt.nl/oud(...)ekkerste-oliebollen/
Ach, voor 2 pp is meer dan tien gauw té veel, hoewel uitdelen geen probleem is op de buurt. Het leek mij wel leuk om weer eens te doen. Rutger’s recept lijkt mij prima overigens met alle ingrediënten als sukade en sinassnippers. Een gevulde oliebol!quote:Op maandag 28 december 2020 14:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
Heel eerlijk? Mijn recept ik stap op de fiets en rij naar de oliebollenkraam aan de Maasstraat in Apeldoorn
Ik heb wel gehoord dat die van Rutger bakt heel goed zijn. Ik ga dit jaar wel kniepertjes bakken en nieuwjaarsrolletjes
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.@frantic ...voor wie ga jij allemaal bakken dan?
12 ijzers? Ga je een weeshuis voorzien van wafels?quote:Op maandag 28 december 2020 14:17 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Die zijn goed ja
Wij beginnen morgen met het grote nieuwjaarswafelbakfestijn. 12 ijzersmoet goed komen
quote:Op maandag 28 december 2020 15:00 schreef AnneX het volgende:
[..]
Ach, voor 2 pp is meer dan tien gauw té veel, hoewel uitdelen geen probleem is op de buurt. Het leek mij wel leuk om weer eens te doen. Rutger’s recept lijkt mij prima overigens met alle ingrediënten als sukade en sinassnippers. Een gevulde oliebol!
Ms. ga ik ook wel door de drive thru.Wij zijn met 2 volwassenen misschien 3 en 2 kinderen. En toen ik hier voorstelde om zelf te ebakken zak ik Spock echt zo kijken 😱 dus toen ik zei zal ik maar halen riep hij doe maar... Geen gefrituur in huisSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.@:Frantic ...voor wie ga jij allemaal bakken?
Maar die van Rutger moet goed zijn hoor ik van meerdere kanten 🤣
Bejaardenhuisquote:Op maandag 28 december 2020 15:17 schreef Goitske het volgende:
[..]
12 ijzers? Ga je een weeshuis voorzien van wafels?
Je tip blijkt te werkenquote:Op maandag 28 december 2020 12:29 schreef Myraela het volgende:
Ik pak een schaal met warm water. En zet de afgedekte schaal met deeg daar dan in. En dan in een gesloten oven die uit staat.
quote:Op woensdag 30 december 2020 10:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Schaamteloze promotie:
FEE / Knijpertjes, knieperkes, kniepertien, iezerkoekies
FEE / Oliebollen-zelfbakkers! #4
Leuk! Veel plezierquote:Op woensdag 30 december 2020 10:16 schreef Goitske het volgende:
[..]die kende ik nog niet. Zit vol smart op de postbodes te wachten krijg de zuidmolen bestelling binnen via postnl, kniepertjes ijzer met dhl en nog 50tinten gehaktballen komt binnen via de postingooiman/vrouw🎉
Prima opgevoedquote:Op woensdag 30 december 2020 19:33 schreef Goitske het volgende:
Vanmiddag gelijk het apparaat uitgetest en kniepertjes gemaakt met de kinderen. Nou al snel was het ik sta op de achtergrond en zij waren aan het bakken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat klinkt prima. Hoe werkt zo'n cake dan?quote:Op woensdag 30 december 2020 20:40 schreef Vonkenboer het volgende:
[ afbeelding ]
Wij hebben vandaag oliebollencake gemaakt ! En hij smaakt heerlijk !![]()
Vooral mijn vrouw eigenlijk; ik heb alleen het beslag gemixt![]()
Dit zag ik vandaag https://www.lekkerensimpel.com/oliebollencake/quote:Op woensdag 30 december 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Prima opgevoed
[..]
Dat klinkt prima. Hoe werkt zo'n cake dan?
Wij hebben het recept hier vandaan : https://www.lekkerensimpel.com/oliebollencake/quote:Op woensdag 30 december 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat klinkt prima. Hoe werkt zo'n cake dan?
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-editionquote:Op zaterdag 2 januari 2021 18:51 schreef Stienn het volgende:
Misschien zit ik hier helemaal verkeerd maar ik ben opzoek naar een vrijstaande oven voor in mijn kleine keuken echter als ik op internet zoek krijg ik alleen maar onbekende merken. Heeft hier iemand tips voor een kleine vrijstaande oven?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |