Punselies zijn veel brosser en met taaiere stroop dan gewone stroopwafels, in mijn beleving. Daarom twijfelde ik daar aan.quote:Op vrijdag 18 september 2020 22:04 schreef laziness het volgende: [..] Koemelkvrij bakken is best een uitdaging! Waarom twijfel je aan die punselies?
Dat ziet er weer goed uit Goitske Heb je een fijn recept voor millionaire's shortcake?quote:Op zaterdag 14 november 2020 11:32 schreef Goitske het volgende:
Carrotcake granola
[ afbeelding ]
Gevuld speculaas
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Miljonairs shortcake
[ afbeelding ]
Slagroomtaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kaneelbrood mbv Danerolles Cinnamon Rolls
[ afbeelding ]
Cupcakes
[ afbeelding ]
Sinterklaasbrood/pepernoten brood
[ afbeelding ]
Banketstaaf
[ afbeelding ]
Speculaasstaaf
[ afbeelding ]
En elk jaar de dag van de intocht breng ik een pakketje naar mijn oude buren wisselt nog wel eens wat het is dit jaar chocolade letter, banket en speculaas staaf, en wat schuimpjes pepernoten etc erbij in
[ afbeelding ]
Bakgodinquote:Op zaterdag 14 november 2020 11:32 schreef Goitske het volgende:
Carrotcake granola
[ afbeelding ]
Gevuld speculaas
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Miljonairs shortcake
[ afbeelding ]
Slagroomtaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kaneelbrood mbv Danerolles Cinnamon Rolls
[ afbeelding ]
Cupcakes
[ afbeelding ]
Sinterklaasbrood/pepernoten brood
[ afbeelding ]
Banketstaaf
[ afbeelding ]
Speculaasstaaf
[ afbeelding ]
En elk jaar de dag van de intocht breng ik een pakketje naar mijn oude buren wisselt nog wel eens wat het is dit jaar chocolade letter, banket en speculaas staaf, en wat schuimpjes pepernoten etc erbij in
[ afbeelding ]
Hoezo alle tijd?quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:00 schreef littledrummergirl het volgende:
Is een banketstaaf moeilijk om zelf te maken? Vind die dingen goddelijk en heb nu toch alle tijd
even kort door de bocht:quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:00 schreef littledrummergirl het volgende:
Is een banketstaaf moeilijk om zelf te maken? Vind die dingen goddelijk en heb nu toch alle tijd
Nee joh! Ik koop kant en klaar koelvers bladerdeeg.quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:00 schreef littledrummergirl het volgende:
Is een banketstaaf moeilijk om zelf te maken? Vind die dingen goddelijk en heb nu toch alle tijd
Dit recept is voor een normale springvorm. Ik heb 2 kleintjes die samen 1 grote vormen qua inhoud en maak dan liever kleintjes dus vandaar 2 kleine.quote:Op zaterdag 14 november 2020 18:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat ziet er weer goed uit Goitske Heb je een fijn recept voor millionaire's shortcake?
Recept wat ik altijd voor kruidnoten gebruik heb ik toevallig van de week uitgetypt en ook een pepernoten receptquote:Op zaterdag 14 november 2020 18:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Bakgodin
Ik ga morgen pepernoten proberen, ben benieuwd of het lukt
Volgende week gevuld speculaas
Dank jequote:Op zaterdag 14 november 2020 19:46 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dit recept is voor een normale springvorm. Ik heb 2 kleintjes die samen 1 grote vormen qua inhoud en maak dan liever kleintjes dus vandaar 2 kleine.
Shortcake / Milionairs shortbread
Bodem
55 gram suiker
125 gram roomboter
170 gram zelfrijzend bakmeel
Verwarm de oven voor op 180 graden
Maag een deeg van de ingrediënten en druk het plat in een ingevette springvorm.
Prik gaatjes in het deeg met een vork en bak de bodem gedurende 20 min op 180 graden
Vulling
125 gram boter
125 gram suiker
1 blikje gecondenseerde melk
1 eetlepel stroop
Doe alles in een pan, verwarm al roerend en laat het al roerend 10 min koken tot het een karamel achtige kleur heeft. Giet dit over de gebakken bodem en laat afkoelen in de koelkast.
Topping
170 gram chocolade naar keuze
Smelt de chocolade au bain-marie en giet het over de karamel laag. Evt ook leuk als je een bruine chocolade gebruikt om er geraspte witte chocolade over heen te verdelen, evt iets met een saté prikker door de chocolade laag gaan voor een mooie tekening.
Extra optie: strooi een handje gehakte noten over de chocolade laag.
Of strooisels zoals ik heb gedaan deze x
Nee zeker niet! Zoon was 25 oktober jarig dus een maandquote:Op zaterdag 14 november 2020 20:14 schreef AnneX het volgende:
Dank Goitske...voor recept kruidnoten.
is al het bakgeweld van 1 week? En ook voor anderen?
Goed bezig geweest
Carona enzo sociaal leven op zn gatquote:
Eitje ga ik eens proberenquote:Op zaterdag 14 november 2020 19:45 schreef Goitske het volgende:
[..]
Nee joh! Ik koop kant en klaar koelvers bladerdeeg.
Je maakt amandelspijs dmv amandelen malen of gewoon amandelmeel kopen (ik doe het laatste) gelijke delen amandelmeel en suiker. Ei erbij tot gewenste dikte en wat citroenrasp evt daar maak je een worst van zeg maar, leg je op je deeg en rollen. Naad naar onderen, zijkant goed sluiten. In de oven op 200 graden tot hij mooi bruin is.
Ik vouw dat koelverse bladerdeeg altijd 1x over de lengte dubbel, vouw terug en snijd in de vouw. Dan kun je 2x een staaf er van maken
Ik ga recept van Holtkamp proberen, met 2 nachtjes rijpen erbij.quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:48 schreef Goitske het volgende:
[..]
Recept wat ik altijd voor kruidnoten gebruik heb ik toevallig van de week uitgetypt en ook een pepernoten recept
https://m.facebook.com/gr(...)nk/1054092761699542/
Oh, ja ok 🤣quote:Op zaterdag 14 november 2020 21:49 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
Carona enzo sociaal leven op zn gat
is wel aan te raden hoor voor speculaasachtigen. Worden eigenlijk met 'rijpen' / 'rusten' alleen maar beter. Je zal ook zien dat de kleur van het deeg dieper/rijker wordt omdat de specerijen e.d. echt opgenomen worden in plaats van 'er door heen gemengd' zijn.quote:Op zaterdag 14 november 2020 23:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ga recept van Holtkamp proberen, met 2 nachtjes rijpen erbij.
Ben benieuwd
Ja en structuur andersquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:11 schreef FranticDJ het volgende:
i
[..]
is wel aan te raden hoor voor speculaasachtigen. Worden eigenlijk met 'rijpen' / 'rusten' alleen maar beter. Je zal ook zien dat de kleur van het deeg dieper/rijker wordt omdat de specerijen e.d. echt opgenomen worden in plaats van 'er door heen gemengd' zijn.
Nope eigenlijk een staple voor gefonceerde degenquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:19 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja en structuur anders
Koos heeft het weleens gemaakt en zag het toen ook, mijn zus doet patisserie en die zei ook vrij strikt dat rijpen moest.
Dus zal die corner maar niet afsnijden hierbij
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |