Punselies zijn veel brosser en met taaiere stroop dan gewone stroopwafels, in mijn beleving. Daarom twijfelde ik daar aan.quote:Op vrijdag 18 september 2020 22:04 schreef laziness het volgende: [..] Koemelkvrij bakken is best een uitdaging! Waarom twijfel je aan die punselies?
Dat ziet er weer goed uit Goitske Heb je een fijn recept voor millionaire's shortcake?quote:Op zaterdag 14 november 2020 11:32 schreef Goitske het volgende:
Carrotcake granola
[ afbeelding ]
Gevuld speculaas
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Miljonairs shortcake
[ afbeelding ]
Slagroomtaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kaneelbrood mbv Danerolles Cinnamon Rolls
[ afbeelding ]
Cupcakes
[ afbeelding ]
Sinterklaasbrood/pepernoten brood
[ afbeelding ]
Banketstaaf
[ afbeelding ]
Speculaasstaaf
[ afbeelding ]
En elk jaar de dag van de intocht breng ik een pakketje naar mijn oude buren wisselt nog wel eens wat het is dit jaar chocolade letter, banket en speculaas staaf, en wat schuimpjes pepernoten etc erbij in
[ afbeelding ]
Bakgodinquote:Op zaterdag 14 november 2020 11:32 schreef Goitske het volgende:
Carrotcake granola
[ afbeelding ]
Gevuld speculaas
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Miljonairs shortcake
[ afbeelding ]
Slagroomtaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kaneelbrood mbv Danerolles Cinnamon Rolls
[ afbeelding ]
Cupcakes
[ afbeelding ]
Sinterklaasbrood/pepernoten brood
[ afbeelding ]
Banketstaaf
[ afbeelding ]
Speculaasstaaf
[ afbeelding ]
En elk jaar de dag van de intocht breng ik een pakketje naar mijn oude buren wisselt nog wel eens wat het is dit jaar chocolade letter, banket en speculaas staaf, en wat schuimpjes pepernoten etc erbij in
[ afbeelding ]
Hoezo alle tijd?quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:00 schreef littledrummergirl het volgende:
Is een banketstaaf moeilijk om zelf te maken? Vind die dingen goddelijk en heb nu toch alle tijd
even kort door de bocht:quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:00 schreef littledrummergirl het volgende:
Is een banketstaaf moeilijk om zelf te maken? Vind die dingen goddelijk en heb nu toch alle tijd
Nee joh! Ik koop kant en klaar koelvers bladerdeeg.quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:00 schreef littledrummergirl het volgende:
Is een banketstaaf moeilijk om zelf te maken? Vind die dingen goddelijk en heb nu toch alle tijd
Dit recept is voor een normale springvorm. Ik heb 2 kleintjes die samen 1 grote vormen qua inhoud en maak dan liever kleintjes dus vandaar 2 kleine.quote:Op zaterdag 14 november 2020 18:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat ziet er weer goed uit Goitske Heb je een fijn recept voor millionaire's shortcake?
Recept wat ik altijd voor kruidnoten gebruik heb ik toevallig van de week uitgetypt en ook een pepernoten receptquote:Op zaterdag 14 november 2020 18:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Bakgodin
Ik ga morgen pepernoten proberen, ben benieuwd of het lukt
Volgende week gevuld speculaas
Dank jequote:Op zaterdag 14 november 2020 19:46 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dit recept is voor een normale springvorm. Ik heb 2 kleintjes die samen 1 grote vormen qua inhoud en maak dan liever kleintjes dus vandaar 2 kleine.
Shortcake / Milionairs shortbread
Bodem
55 gram suiker
125 gram roomboter
170 gram zelfrijzend bakmeel
Verwarm de oven voor op 180 graden
Maag een deeg van de ingrediënten en druk het plat in een ingevette springvorm.
Prik gaatjes in het deeg met een vork en bak de bodem gedurende 20 min op 180 graden
Vulling
125 gram boter
125 gram suiker
1 blikje gecondenseerde melk
1 eetlepel stroop
Doe alles in een pan, verwarm al roerend en laat het al roerend 10 min koken tot het een karamel achtige kleur heeft. Giet dit over de gebakken bodem en laat afkoelen in de koelkast.
Topping
170 gram chocolade naar keuze
Smelt de chocolade au bain-marie en giet het over de karamel laag. Evt ook leuk als je een bruine chocolade gebruikt om er geraspte witte chocolade over heen te verdelen, evt iets met een saté prikker door de chocolade laag gaan voor een mooie tekening.
Extra optie: strooi een handje gehakte noten over de chocolade laag.
Of strooisels zoals ik heb gedaan deze x
Nee zeker niet! Zoon was 25 oktober jarig dus een maandquote:Op zaterdag 14 november 2020 20:14 schreef AnneX het volgende:
Dank Goitske...voor recept kruidnoten.
is al het bakgeweld van 1 week? En ook voor anderen?
Goed bezig geweest
Carona enzo sociaal leven op zn gatquote:
Eitje ga ik eens proberenquote:Op zaterdag 14 november 2020 19:45 schreef Goitske het volgende:
[..]
Nee joh! Ik koop kant en klaar koelvers bladerdeeg.
Je maakt amandelspijs dmv amandelen malen of gewoon amandelmeel kopen (ik doe het laatste) gelijke delen amandelmeel en suiker. Ei erbij tot gewenste dikte en wat citroenrasp evt daar maak je een worst van zeg maar, leg je op je deeg en rollen. Naad naar onderen, zijkant goed sluiten. In de oven op 200 graden tot hij mooi bruin is.
Ik vouw dat koelverse bladerdeeg altijd 1x over de lengte dubbel, vouw terug en snijd in de vouw. Dan kun je 2x een staaf er van maken
Ik ga recept van Holtkamp proberen, met 2 nachtjes rijpen erbij.quote:Op zaterdag 14 november 2020 19:48 schreef Goitske het volgende:
[..]
Recept wat ik altijd voor kruidnoten gebruik heb ik toevallig van de week uitgetypt en ook een pepernoten recept
https://m.facebook.com/gr(...)nk/1054092761699542/
Oh, ja ok 🤣quote:Op zaterdag 14 november 2020 21:49 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
Carona enzo sociaal leven op zn gat
is wel aan te raden hoor voor speculaasachtigen. Worden eigenlijk met 'rijpen' / 'rusten' alleen maar beter. Je zal ook zien dat de kleur van het deeg dieper/rijker wordt omdat de specerijen e.d. echt opgenomen worden in plaats van 'er door heen gemengd' zijn.quote:Op zaterdag 14 november 2020 23:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ga recept van Holtkamp proberen, met 2 nachtjes rijpen erbij.
Ben benieuwd
Ja en structuur andersquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:11 schreef FranticDJ het volgende:
i
[..]
is wel aan te raden hoor voor speculaasachtigen. Worden eigenlijk met 'rijpen' / 'rusten' alleen maar beter. Je zal ook zien dat de kleur van het deeg dieper/rijker wordt omdat de specerijen e.d. echt opgenomen worden in plaats van 'er door heen gemengd' zijn.
Nope eigenlijk een staple voor gefonceerde degenquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:19 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja en structuur anders
Koos heeft het weleens gemaakt en zag het toen ook, mijn zus doet patisserie en die zei ook vrij strikt dat rijpen moest.
Dus zal die corner maar niet afsnijden hierbij
Áls ik al bak, is het vaak iets wat ik nu nu nu wil makenquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:22 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Nope eigenlijk een staple voor gefonceerde degen
Juist het voordeel van dit soort degen is dat je ze dus heel lang in de koelkast/vriezer kan bewaren dus is 1x maken en dan kan je vervolgens juist 'a la minute' bakkenquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Áls ik al bak, is het vaak iets wat ik nu nu nu wil maken
Niet handig enzo
Maar goed, ik bak ook echt vier keer per jaar ofzo
Jawel, maar impulsief bakken joh hier. Voorbereiden, wasdaquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:36 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Juist het voordeel van dit soort degen is dat je ze dus heel lang in de koelkast/vriezer kan bewaren dus is 1x maken en dan kan je vervolgens juist 'a la minute' bakken
Ik laat altijd dat soort degen minstens 1 macht rijpenquote:Op zaterdag 14 november 2020 23:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ga recept van Holtkamp proberen, met 2 nachtjes rijpen erbij.
Ben benieuwd
oh! kan ik ook nog wel weer eens doenquote:Op zondag 15 november 2020 10:13 schreef praadje het volgende:
Vanmorgen wegens succes deze weer eens gemaakt.
[ afbeelding ]
Volgens mij had jij mij op dit recept gewezen of ben ik dan mis?quote:Op zondag 15 november 2020 10:13 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
oh! kan ik ook nog wel weer eens doen
Zou heel goed kunnenquote:Op zondag 15 november 2020 10:18 schreef praadje het volgende:
[..]
Volgens mij had jij mij op dit recept gewezen of ben ik dan mis?
5 jaar geen oven 😱quote:Op zondag 15 november 2020 11:45 schreef kwakz0r het volgende:
Ik vind dit recept heel lekker voor kokosmakronen
http://kleinstukjedan.nl/supersnelle-kokosmakronen/
Lekker chewy/zacht van binnen. Ik bak ze wel iets lager en langer dan dit recept.
Heb na 5(!!) jaar sinds twee weken weer een oven dus ik bak me suf momenteel.
Wat zal het lekker ruiken bij jullie in huisquote:Op zondag 15 november 2020 11:45 schreef kwakz0r het volgende:
Ik vind dit recept heel lekker voor kokosmakronen
http://kleinstukjedan.nl/supersnelle-kokosmakronen/
Lekker chewy/zacht van binnen. Ik bak ze wel iets lager en langer dan dit recept.
Heb na 5(!!) jaar sinds twee weken weer een oven dus ik bak me suf momenteel.
Wij hebben het boek hier in huis; we hebben de appeltaart cheesecake gemaakt en de chocolade bananenbroodquote:Op zondag 15 november 2020 00:31 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Heeft we iemand ervaring met het boek “Zoet” van Lekker en simpel recepten?
Ze zijn in ieder geval heerlijk. Dit was al de derde keer dat ik ze maakte. Op verzoek van mensen die ze geproefd hadden. Steengoed recept.quote:
dank! Denk dat ik die dan maar op mijn verlanglijstje zet hahaquote:Op zondag 15 november 2020 16:52 schreef Vonkenboer het volgende:
[..]
Wij hebben het boek hier in huis; we hebben de appeltaart cheesecake gemaakt en de chocolade bananenbrood
En de bastogne kwarktaart met aardbei
Erg leuk boek trouwens
wilde ze vanmiddag nog even maken, maar had geen zin om meer kokos te halen had niet voldoende in huis..quote:Op zondag 15 november 2020 17:04 schreef praadje het volgende:
[..]
Ze zijn in ieder geval heerlijk. Dit was al de derde keer dat ik ze maakte. Op verzoek van mensen die ze geproefd hadden. Steengoed recept.
Ja en zonder kokos gaat niet natuurlijk. Op het lijstje dan maar. Ik doe alle ingredienten 1 1/5 keer, dan kan ik nog wat uitdelen.quote:Op zondag 15 november 2020 17:11 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
wilde ze vanmiddag nog even maken, maar had geen zin om meer kokos te halen had niet voldoende in huis..
Ik weet het niet,maar je zou denken van wel aangezien je het sws al gaat mixen tot een zachte massaquote:Op dinsdag 17 november 2020 13:29 schreef Riann het volgende:
Ik wil een cake bakken.
Maar mijn partner heeft smeerbare roomboter mee genomen dan gewone roomboter
Kan ik die toch gebruiker ervoor?
Benieuwd naar het resultaat.quote:Op vrijdag 20 november 2020 13:28 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
we gaan weer een rondje
geen foto's gemaakt van eind resultaatquote:
Ohh jammer. Wat ontzettend lief van jou en je moeder Ik bak bijna elke zondag wat lekkers maar aangezien ik een paar jaar geleden een gastric bypass heb gehad kan ik niet zoveel meer op. En ik ben niet echt dol op zoet dus na een paar koekjes ben ik er wel klaar mee.quote:Op vrijdag 20 november 2020 16:46 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
geen foto's gemaakt van eind resultaat
Mijn moeder werkt met (dementerende) ouderen. Door de corona zien die een stuk minder van de buitenwereld. Helemaal in deze tijd met ook de feestdagen die er aan komen zie je daar toch wel weer een stuk eenzaamheid. Dus sinds een tijdje doet m'n moeder elke vrijdagmiddag hun wat lekkers aan bieden. Dit varieert van een paptaart van de bakker, tot zelfgebakken wafels (vorige week), soep, pannenkoeken (plan voor komende week) of zoals vandaag: een warme appelbol bij de koffie. We hebben op dit moment zo'n 15 a 20 adresjes waar we dan op vrijdag middag even langs gaan.
En aangezien ik toch zeeën van tijd heb op het moment (in between jobs), is het voor mij ook een vervullende tijdsbesteding
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |