abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_196377792
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 13:29 schreef Riann het volgende:
Ik wil een cake bakken.
Maar mijn partner heeft smeerbare roomboter mee genomen dan gewone roomboter
Kan ik die toch gebruiker ervoor?
Jawel hoor, ik bak cake ook wel met zonnebloemolie ipv boter :)
pi_196378200
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 14:50 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Jawel hoor, ik bak cake ook wel met zonnebloemolie ipv boter :)
^O^

reuzel werkt ook goed :Y
pi_196381097
Hier een baktest met drie verschillende vetstoffen.

https://ohmyfoodness.nl/o(...)ste-een-cake-bakken/
pi_196382312
quote:
17s.gif Op maandag 23 november 2020 18:46 schreef praadje het volgende:
Hier een baktest met drie verschillende vetstoffen.

https://ohmyfoodness.nl/o(...)ste-een-cake-bakken/
Ik geef hier 1 toevoeging aan: de cake met olie is idd vrij smakeloos na het bakken als je het vergelijkt met boter of margarine.
Ik bak cake in de regel in de loop van de avond en eet dus pas 's ochtends de cake en dan is de smaak helemaal goed :9

Had tot voor corona trouwens nooit geweten dat je cake ook met olie kon bakken :D
Zowel mijn boter als margarine was destijds op en iedereen was toen begonnen met hamsteren en toen kwam de lockdown en ben ik mijn voorraden gaan opmaken.
Had nog wel dus 4 liter zonnebloemolie in huis, melk was ook op op een gegeven moment, nou dan maar zelf rijstmelk maken :7 Ik vertikte het gewoon om naar de supermarkt te gaan.

Veel veganistiche dingen gebakken destijds dus :D

Een leuke uitdaging. Prima te doen, alleen is het wel wat bewerkerlijker dan bakken met zuivel, eieren, boter :)

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 23-11-2020 19:55:54 ]
pi_196415379
Vanmiddag de nieuwe editie van ht boek van Holtkamp gekregen van moeders :7

net een harde wenerdeeg gezet. Dit weekend (als 't uit komt) gangmakers bakken :9
pi_196415540
Iemand hier een goed recept voor gevuld speculaas? Ik doe normaal “gewoon” lui een pak speculaasmix, maar wil wel eens wat lekkerders...
Kwak
  woensdag 25 november 2020 @ 23:28:49 #57
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196415859
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 23:06 schreef kwakz0r het volgende:
Iemand hier een goed recept voor gevuld speculaas? Ik doe normaal “gewoon” lui een pak speculaasmix, maar wil wel eens wat lekkerders...
Recept a la Holtkamp :9

http://huistuinenkeukenve(...)e-speculaas.html?m=1

Ik heb de ingrediënten verdubbeld want vind het anders de moeite niet waar :+
Deeg uitrollen met een licht ingevette deegroller is makkelijkste

Spijs in mijn geval kant en klaar gekocht, zelf maken kan ook maar had ik geen zin in. Goed spijs maakt wel echt wereld van verschil.

Ik heb er zelf wat meer speculaaskruiden door gedaan omdat ik daarvan houd, was heerlijk gelukt. Perfect en makkelijk recept
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196416004
Als je 't filmpje van Holtkamp ook bekijkt op foodtube, dan zie je ook dat hij nog wat extra kruiden toevoegt bovenop de speculaasmix. Staat niet in dat recept en afaik ook niet in 't boek :P



[ Bericht 46% gewijzigd door FranticDJ op 25-11-2020 23:47:25 ]
pi_196424155
Thanks! Ga ik die proberen dit weekend!
Kwak
pi_196501275
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2020 17:37 schreef kwakz0r het volgende:
Thanks! Ga ik die proberen dit weekend!
En :9?

Ik ga vanavond of morgenavond ff en speculaasdeegje zetten :9
pi_196501594
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 december 2020 16:37 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

En :9?

Ik ga vanavond of morgenavond ff en speculaasdeegje zetten :9
Nog niet aan toegekomen! Maar dit weekend vieren we sint dus dan zeker
Kwak
pi_196516947
Vraagje. Mijn stoffen spuitzak scheurde net open op de naad, dus ik heb een andere nodig. Ik wil nu eigenlijk wel een keer iets wat wat langer meegaat.

Wat is dan het beste idee? Weer een stoffen? Of investeren in goede spuitmondjes en wegwerpzakken erbij?
pi_196517122
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 15:12 schreef laiveneertiekje het volgende:
Vraagje. Mijn stoffen spuitzak scheurde net open op de naad, dus ik heb een andere nodig. Ik wil nu eigenlijk wel een keer iets wat wat langer meegaat.

Wat is dan het beste idee? Weer een stoffen? Of investeren in goede spuitmondjes en wegwerpzakken erbij?
Ik heb ooit een doos met 100 wegwerpzakken bij een horecagroothandel gekocht. Normaliter ben ik niet zo van de wegwerpspullen maar deze vind ik ideaal. Geen gedoe met uitwassen, als je meerdere ingredienten wil spuiten kun je gewoon meerdere zakken gebruiken ipv tussendoor uit te spoelen. Helemaal ideaal als je af en toe ook pittige of andere sterke smaken wilt spuiten (ik gebruik ze om borden op te maken) omdat je je geen zorgen hoeft te maken over achtergebleven smaakjes bij de volgende slagroomtaart.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_196517656
Ik gebruik ook wegwerp :Y haal ze bij www.bouwhuis.com of bij sligro

Edit: ff www. Eraf halen en de url doet t.
pi_196520363
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 15:57 schreef FranticDJ het volgende:
Ik gebruik ook wegwerp :Y haal ze bij www.bouwhuis.com of bij sligro

Edit: ff www. Eraf halen en de url doet t.
Ik zag van de week bij de Action een spuit van metaal liggen met een handel eraan. Een soort spuitpistool.
pi_196520385
quote:
17s.gif Op woensdag 2 december 2020 18:54 schreef praadje het volgende:

[..]

Ik zag van de week bij de Action een spuit van metaal liggen met een handel eraan. Een soort spuitpistool.
Zoiets heeft m'n moeder, maar ik vind het bloed irritant. Kan heel weinig in en een drama om schoon te maken. Goed een herbruikbare spuitzak is ook klote om schoon te maken, vaak zat moeten doen toen ik nog in een bakkerij werkte.

Enige moment waarop zo'n spuit me handig lijkt is als je warme dingen verspuit zoals soezendeeg ofzo zodat je je klauwen niet te snel verbrandt.
pi_196520466
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 18:56 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Zoiets heeft m'n moeder, maar ik vind het bloed irritant. Kan heel weinig in en een drama om schoon te maken. Goed een herbruikbare spuitzak is ook klote om schoon te maken, vaak zat moeten doen toen ik nog in een bakkerij werkte.

Enige moment waarop zo'n spuit me handig lijkt is als je warme dingen verspuit zoals soezendeeg ofzo zodat je je klauwen niet te snel verbrandt.
Haha, ik heb hem ook niet gekocht. Ik dacht, als die echt zo handig is had ik daar wel eerder over gehoord. Ik heb een stoffen en voor noodgevallen twee doosjes met wegwerp met tien stuks in elk. Dus zonder zal ik niet snel zitten.
pi_196521699
quote:
17s.gif Op woensdag 2 december 2020 18:54 schreef praadje het volgende:

[..]

Ik zag van de week bij de Action een spuit van metaal liggen met een handel eraan. Een soort spuitpistool.
Is dat niet zo eentje voor koekjes deeg?
pi_196521713
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:20 schreef Goitske het volgende:

[..]

Is dat niet zo eentje voor koekjes deeg?
Oh dat zou kunnen, zo goed heb ik hem niet bekeken :D
pi_196521726
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 15:12 schreef laiveneertiekje het volgende:
Vraagje. Mijn stoffen spuitzak scheurde net open op de naad, dus ik heb een andere nodig. Ik wil nu eigenlijk wel een keer iets wat wat langer meegaat.

Wat is dan het beste idee? Weer een stoffen? Of investeren in goede spuitmondjes en wegwerpzakken erbij?
Ik heb wegwerp met een aantal spuitmondjes. Heb van die groene wegwerp vind die het fijnste in de hand liggen. Koop 1x in de paar jaar een doos van 100 stuks ofzo
pi_196531815


:9

Morgen even proeven, misschien dan nog wat meer specerijen er door mengen. Vind 'm wat laf :@
  donderdag 3 december 2020 @ 15:24:56 #72
194233 Friday12
Originele kloon
pi_196532964
Heeft iemand het boek met dit recept? Ik zou deze graag maken maar verder bak ik niet echt


https://rutgerbakt.nl/ins(...)akken-cees-holtkamp/
pi_196533004
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 15:24 schreef Friday12 het volgende:
Heeft iemand het boek met dit recept? Ik zou deze graag maken maar verder bak ik niet echt

https://rutgerbakt.nl/ins(...)akken-cees-holtkamp/
ik heb het boek van Holtkamp :Y

maar het recept vind je ook hier:
  donderdag 3 december 2020 @ 15:38:46 #74
194233 Friday12
Originele kloon
pi_196533166
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 15:27 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

ik heb het boek van Holtkamp :Y

maar het recept vind je ook hier:
Dat is niet dezelfde. Die van rutger is met bavette.
pi_196535257
Mijn speculaasdeeg ligt ook in twee porties klaar :9

Had geen clingfilm :|W dus maar zo stevig mogelijk in een druksluitzakje gerold.

Kwak
pi_196535458
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 17:49 schreef kwakz0r het volgende:
Mijn speculaasdeeg ligt ook in twee porties klaar :9

Had geen clingfilm :|W dus maar zo stevig mogelijk in een druksluitzakje gerold.

[ afbeelding ]
Al geproefd :9?
pi_196537140
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 18:00 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Al geproefd :9?
Nee... ben niet zo van t rauwe deeg :@
Kwak
pi_196537173
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:31 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Nee... ben niet zo van t rauwe deeg :@
ah, ik wel hoor :9

overweeg om er morgen nog wat meer specerijen door te kneden. vind 'm wat tam :@
pi_196537394
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:33 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

ah, ik wel hoor :9

overweeg om er morgen nog wat meer specerijen door te kneden. vind 'm wat tam :@
Net toch even geproefd, heel lekker! En behoorlijk pittig.

Ik heb de verhoudingen van dat recept dat jullie gelinkt hadden gebruikt, maar net als in t filmpje van holtkamp wat extra foelie, gember en anijs erdoor gedaan. Hij ruikt hartstikke lekker pittig en smaakt dat ook wel.

Kun je dit deeg ook gebruiken voor gewone gerolde speculaasjes of moet je dan een ander recept hebben?

Heb trws geen zeeuwse bloem kunnen vinden maar er was wel bloem van zachte tarwe, deeg had uiteindelijk wel een lepeltje extra water nodig om goed te pakken.
Kwak
pi_196537492
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:44 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Net toch even geproefd, heel lekker! En behoorlijk pittig.

Ik heb de verhoudingen van dat recept dat jullie gelinkt hadden gebruikt, maar net als in t filmpje van holtkamp wat extra foelie, gember en anijs erdoor gedaan. Hij ruikt hartstikke lekker pittig en smaakt dat ook wel.

Kun je dit deeg ook gebruiken voor gewone gerolde speculaasjes of moet je dan een ander recept hebben?
:Y is gewoon speculaas deeg :) En dit soort degen kan je best goed ff proeven hoor. Er zitten geen ei in of echt rauwe producten die garing nodig hebben ofzo.

Ik heb overigens hetzelfde gedaan en kon ook aan staartpeper komen :9 Maar misschien te voorzichtig geweest met de foelie/gember/anijs/staartpeper

quote:
Heb trws geen zeeuwse bloem kunnen vinden maar er was wel bloem van zachte tarwe, deeg had uiteindelijk wel een lepeltje extra water nodig om goed te pakken.
^O^ , resultaat is misschien een iets taaier speculaasje ipv een bros koekje. Smaak zal er niet minder om zijn.

Zeeuws bloem kan ik, hier in het hol van de Zeeuwse leeuw, eigenlijk ook alleen via internet/groothandel krijgen. Normaal ook bij de bakker, maar die verkoopt sinds corona liever geen grondstoffen meer.
pi_196537619
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:47 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

:Y is gewoon speculaas deeg :) En dit soort degen kan je best goed ff proeven hoor. Er zitten geen ei in of echt rauwe producten die garing nodig hebben ofzo.

Ik heb overigens hetzelfde gedaan en kon ook aan staartpeper komen :9 Maar misschien te voorzichtig geweest met de foelie/gember/anijs/staartpeper
[..]

^O^ , resultaat is misschien een iets taaier speculaasje ipv een bros koekje. Smaak zal er niet minder om zijn.

Zeeuws bloem kan ik, hier in het hol van de Zeeuwse leeuw, eigenlijk ook alleen via internet/groothandel krijgen. Normaal ook bij de bakker, maar die verkoopt sinds corona liever geen grondstoffen meer.
Het was behoorlijk “short” dus wie weet wordt het toch wel bros.

Het is ook meer het idee, ik hou niet zo van boter :P en feitelijk eet je boter, bloem, suiker en meel.

Ik heb dinosauruskoekvormpjes in de zak zitten voor nijn zoontje en die is gek op speculaas, dus ik bewaar t restje wel om uit te proberen.
Kwak
pi_196537667
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:54 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Het was behoorlijk “short” dus wie weet wordt het toch wel bros.
Dat heet in 't NL ook gewoon kort ;) Maar mooi ^O^ ben benieuwd hoor :Y Wanneer wil je bakken? Let wel op dat je door en door laat afkoelen voor je gaat snijden.
quote:
Het is ook meer het idee, ik hou niet zo van boter :P en feitelijk eet je boter, bloem, suiker en meel.
ja true, snap wat je bedoelt hoor. Ik neem ook alleen ff klein hapje in deze gevallen om ff te proeven of de smaak goed is.
quote:
Ik heb dinosauruskoekvormpjes in de zak zitten voor nijn zoontje en die is gek op speculaas, dus ik bewaar t restje wel om uit te proberen.
^O^

Ik heb in totaal 4x het recept in de koeling liggen. Aantal staven bakken voor het grote wekelijkse bakken-voor-de-oudjes. Maar dat wordt deze keer een extra editie ofzo want ik ben een beetje laat op pad deze week. En de rest komt ook wel op :Y Als ik me echt verveel misschien nog wat speculaasplankjes opsnorren.
pi_196538081
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 19:57 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Dat heet in 't NL ook gewoon kort ;) Maar mooi ^O^ ben benieuwd hoor :Y Wanneer wil je bakken? Let wel op dat je door en door laat afkoelen voor je gaat snijden.
[..]

ja true, snap wat je bedoelt hoor. Ik neem ook alleen ff klein hapje in deze gevallen om ff te proeven of de smaak goed is.
[..]

^O^

Ik heb in totaal 4x het recept in de koeling liggen. Aantal staven bakken voor het grote wekelijkse bakken-voor-de-oudjes. Maar dat wordt deze keer een extra editie ofzo want ik ben een beetje laat op pad deze week. En de rest komt ook wel op :Y Als ik me echt verveel misschien nog wat speculaasplankjes opsnorren.
Yes. Ik ga zaterdagochtend bakken, we eten het zaterdagmiddag. Dan komt Sint pakjes brengen.

Maak ook een saucijzenletter (kant en klaar bladerdeeg, ben wel goed maar niet gek) met een vulling van saucijzenvlees, salie en wat maggi :7 cheating dus maar dat is al jaren een succesrecept.
Kwak
pi_196541728
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 20:12 schreef kwakz0r het volgende:
Maak ook een saucijzenletter (kant en klaar bladerdeeg, ben wel goed maar niet gek) met een vulling van saucijzenvlees, salie en wat maggi cheating dus maar dat is al jaren een succesrecept.
Je brengt me op ideeën :)
pi_196541802
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 23:07 schreef Elleska het volgende:

[..]

Je brengt me op ideeën :)
Zo maak ik ook altijd zelf saucijzenbroodjes. Krijg altijd complimentjes en van oh wat knap zeg dat je dat zelf kan _O-
pi_196555815
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 23:12 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Zo maak ik ook altijd zelf saucijzenbroodjes. Krijg altijd complimentjes en van oh wat knap zeg dat je dat zelf kan _O-
Ja same here! De combi salie en een beetje maggi is wel heel smakelijk ook hoor.
Kwak
pi_196561380
Nou hij is de oven in. Beetje gerommeld met de rand want die was te hoog voor de hoeveelheid spijs, ws nu een beetje aan de dikke kant. En vergeten boter op de spijs te smeren, daardoor t gevoel dat er wat luchtbellennonder t deksel zaten dus een paar gaatjes geprikt.

Kapitein klooi altijd hier. Zullen zien hoe hij wordt!

Kwak
pi_196561823
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 10:54 schreef kwakz0r het volgende:
Nou hij is de oven in. Beetje gerommeld met de rand want die was te hoog voor de hoeveelheid spijs, ws nu een beetje aan de dikke kant. En vergeten boter op de spijs te smeren, daardoor t gevoel dat er wat luchtbellennonder t deksel zaten dus een paar gaatjes geprikt.

Kapitein klooi altijd hier. Zullen zien hoe hij wordt!

[ afbeelding ]
Ziet er nu al goed uit. De mijne gaat morgenochtend de oven in. (Belgie is het 6 december Sinterklaas)
pi_196562511
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 10:54 schreef kwakz0r het volgende:
Nou hij is de oven in. Beetje gerommeld met de rand want die was te hoog voor de hoeveelheid spijs, ws nu een beetje aan de dikke kant. En vergeten boter op de spijs te smeren, daardoor t gevoel dat er wat luchtbellennonder t deksel zaten dus een paar gaatjes geprikt.

Kapitein klooi altijd hier. Zullen zien hoe hij wordt!

[ afbeelding ]
Zal er vast niet minder om smaken ^O^

Ik maak de rand altijd 2-3 mm te hoog hoor. En als het hoger dan dat is gewoon ff mesje er langs. opgelost.

hoeft niet perfect he :+ Ziet er zo al hartstikke mooi uit.

Gaten was ook niet echt nodig geweest denk ik. Speculaas deeg drijft altijd wel en had die gaten wel opgevuld door het drijven.
pi_196563087
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 12:12 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Zal er vast niet minder om smaken ^O^

Ik maak de rand altijd 2-3 mm te hoog hoor. En als het hoger dan dat is gewoon ff mesje er langs. opgelost.

hoeft niet perfect he :+ Ziet er zo al hartstikke mooi uit.

Gaten was ook niet echt nodig geweest denk ik. Speculaas deeg drijft altijd wel en had die gaten wel opgevuld door het drijven.
Gaajes zijn idd wel dicht en er zitten geen gekke bellen in. O+ ik maak een foto als we hem hebben aangesneden.
Kwak
pi_196563427
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 12:57 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Gaajes zijn idd wel dicht en er zitten geen gekke bellen in. O+ ik maak een foto als we hem hebben aangesneden.
Ben benieuwd ^O^

hier overigens hetzelfde. Superkort deeg volgens Holtkamp recept. Heb er nog aardig wat water doorheen moeten gooien om het enigszins uit te kunnen rollen. (ja was gewoon normaal op temp om uit te kunnen rollen) Heb er idd ook nog wat water doorheen gedaan.
  zaterdag 5 december 2020 @ 14:56:38 #92
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196564958
Oh dat uitrollen ging hier prima net weer. Is je deeg dan niet te koud?

Zo uit de oven trekken, hadden half uur geleden al weg moeten gaan naar vrienden maar dat wordt dus iets later :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196565066
Mja dat dacht ik ook eerst. Maar het was volgens mij wel aardig op temp. Ach heb nog deeg over. Volgende keer nog eens kijken. ^O^

Staven staan te koelen.



net nog even het restant van vandaag voor mezelf in een vorm gekieperd en gebakken :9 die lucht :9~
pi_196565108
Bij mij was t ook maar netaan te rollen. Had dan ook geen zeeuwse bloem, maar Tipo 00 van zachte tarwe.

Net aangesneden. Hij voelt wel echt goed bros met aansnijden O+ ben benieuwd naar de smaak, maar moet nog even wachten op de visite...
Kwak
  zaterdag 5 december 2020 @ 15:46:53 #95
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196565649
Die van mij is 'rustiek' :+
Maar ik heb dan ook gewoon weinig geduld met bakken en ben er geen held in.

Ziet er bij beide heel goed uit zeg _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196565781
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2020 15:46 schreef Molo het volgende:
Die van mij is 'rustiek' :+
Maar ik heb dan ook gewoon weinig geduld met bakken en ben er geen held in.

Ziet er bij beide heel goed uit zeg _O_
ambachtelijk / rustiek doet het altijd goed :9
Die van jou ziet er ook goed uit hoor :Y

Ik heb zelf alleen veel te kritisch op m'n eigen werk, in alles ;) 1 plekje wat ik opgevuld heb zie je nog te goed :+ En die 'scheur' is door het bakken gekomen. Maarja, ooit in en (banket)bakkerij gewerkt he :P
pi_196577116


Poah lekker hoor :9

Er zit een beetje sailor Jerry door de spijs. Lekker man :9 Had voor mij nog wel iets meer kruiden door gemogen denk ik. Iig wel een diepe specerijen nasmaak.
pi_196644699
Binnenkort golden syrup nodig en hier in de buurt geen Lyle’s te krijgen (buurtsuper heeft niet zoveel), maar vond een recept om t zelf te maken en volgens mij issie gelukt!



(Water, rietsuiker, een schijfje citroen tijdens het koken om kristalliseren tegen te gaan en ik houd wel van dat lichte citrussmaakje). Hij is lekker!
Kwak
pi_196644751
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2020 21:33 schreef kwakz0r het volgende:
Binnenkort golden syrup nodig en hier in de buurt geen Lyle’s te krijgen (buurtsuper heeft niet zoveel), maar vond een recept om t zelf te maken en volgens mij issie gelukt!

[ afbeelding ]

(Water, rietsuiker, een schijfje citroen tijdens het koken om kristalliseren tegen te gaan en ik houd wel van dat lichte citrussmaakje). Hij is lekker!
Wat een goed idee! Ik had laatst ergens besteld maar ik kreeg per ongeluk iets anders geleverd.
Spoilers!
pi_196644869
quote:
1s.gif Op woensdag 9 december 2020 21:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Wat een goed idee! Ik had laatst ergens besteld maar ik kreeg per ongeluk iets anders geleverd.
Ik heb t recept geprint en daar staat geen adres op, maar t was 1 van de eerste “hits” op google.
Kwak
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')