abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_197128319
Vanmiddag deze appelflappen van Holtkamp maken, ziet er vrij simpel uit.
pi_197132598


pi_197175868
Misschien zit ik hier helemaal verkeerd maar ik ben opzoek naar een vrijstaande oven voor in mijn kleine keuken echter als ik op internet zoek krijg ik alleen maar onbekende merken. Heeft hier iemand tips voor een kleine vrijstaande oven?
pi_197177027
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 18:51 schreef Stienn het volgende:
Misschien zit ik hier helemaal verkeerd maar ik ben opzoek naar een vrijstaande oven voor in mijn kleine keuken echter als ik op internet zoek krijg ik alleen maar onbekende merken. Heeft hier iemand tips voor een kleine vrijstaande oven?
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition

Deze staat vrij hoog aangeschreven als goede oven voor de thuisbakker die 'wat meer wil'

Maar wat is je budget/waar wil je 'm voor gebruiken?
pi_197444142




Ik heb voor het eerst bolu kukus gemaakt. Ze zijn onwijs lekker

[ Bericht 23% gewijzigd door Vicky op 16-01-2021 14:05:04 ]
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_197497494
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2020 21:39 schreef Goitske het volgende:

[..]

Dit zag ik vandaag https://www.lekkerensimpel.com/oliebollencake/

Ik maak er liever brood van, alhoewel dit ook leuk is en ben benieuwd naar de smaak
Weet jij mss welk boek goed is om meer te leren over het waarom van het bakken? Dus wat bepaalde verhoudingen van bloem en boter opleveren of wat boter überhaupt voor functie heeft in baksels etc.
pi_197527358
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2021 23:17 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Weet jij mss welk boek goed is om meer te leren over het waarom van het bakken? Dus wat bepaalde verhoudingen van bloem en boter opleveren of wat boter überhaupt voor functie heeft in baksels etc.
Nee dat weet ik niet
pi_197606284
Zondagse lunch: hartige wafels
pi_197608131
Wat zit er in je hartige wafels? :9
pi_197612796
@Myraela Courgette, wortel en Italiaanse kruiden.
pi_197691375
Mijn dochter maakte vandaag frambozen macarons

♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_197692667
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2021 20:11 schreef Vicky het volgende:

Mijn dochter maakte vandaag frambozen macarons

[ afbeelding ][ afbeelding ]

Oh, die zijn goed gelukt! Met een voetje, zou Janny jubelen :P
Somebody that I used to know
pi_197693033
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 21:12 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oh, die zijn goed gelukt! Met een voetje, zou Janny jubelen :P
En ze waren gruwelijk lekker
Ipv botercreme heeft ze monchou gebruikt
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  zondag 31 januari 2021 @ 13:37:21 #212
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_197742772
Voor het eerst bagels gemaakt vanmorgen!

Van dit recept:
https://www.sophisticated(...)1/creations/54/print

Heb gekneed in de Kenwood Kmix waar ik mezelf laatst op trakteerde. Merk dat ik broodachtige recepten en wrijfdeeg vaak laat zitten omdat ik zo de schurft heb aan kneden met mijn kleine slappe handjes. Dit ging echt perfect.


Twee sesam, twee maanzaad, twee “everything”, een kale en een kaneelsuiker. Zeer zeker voor herhaling vatbaar!!


De helft was al op voor ik dacht aan een foto
Kwak
  Licht Ontvlambaar zondag 31 januari 2021 @ 16:13:20 #213
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_197746879
Leuk! Moest je ze ook koken voordat je ging bakken?

Ik maakte speltbolletjes vanmorgen, zag er niet uit maar ze smaakten heel prima :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zondag 31 januari 2021 @ 18:53:44 #214
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_197750267
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2021 16:13 schreef Sjeen het volgende:
Leuk! Moest je ze ook koken voordat je ging bakken?

Ik maakte speltbolletjes vanmorgen, zag er niet uit maar ze smaakten heel prima :D
Yup! Heel leuk want dan zie je ze al opbollen en hun uiteindelijke maat krijgen.

Recept zei gewoon water maar ik had er een schep suiker ingegooid.
Kwak
pi_197750373
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2021 21:31 schreef Vicky het volgende:

[..]

En ze waren gruwelijk lekker
Ipv botercreme heeft ze monchou gebruikt
Lijkt me ook veel lekkerder :9

had laatst macarons meegenomen van de bakker.

Zat er foie gras tussen :r en dat vind ik een partij smerig.
pi_197755202
Had Millionaire shortbread gemaakt. Veel te lekker ook :’)

I solemnly swear i'm up to no good
pi_197757077
Oh lekker TP! Goeie grote stukken ook! 🤪

@frantic: lijkt mij een vreemde combi? Zoet met hartig vlees? 8)7
pi_197757209
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2021 06:36 schreef AnneX het volgende:
Oh lekker TP! Goeie grote stukken ook! 🤪

@:Frantic: lijkt mij een vreemde combi? Zoet met hartig vlees? 8)7
Mja heb t wel vaker gezien hoor. Macarons met Foie gras.

Maar is nogal een nare verassing als je iets zoets verwacht en zo’n metalige smaak krijgt :{
pi_197757373
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2021 06:36 schreef AnneX het volgende:
Oh lekker TP! Goeie grote stukken ook! 🤪

@:Frantic: lijkt mij een vreemde combi? Zoet met hartig vlees? 8)7
Heb ze ook uitgedeeld. Dan ga ik niet aan lullige kleine stukjes doen hoor. Als ze een kleiner stukje willen snijden ze hem zelf maar in stukken *)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_197757427
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2021 07:52 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Heb ze ook uitgedeeld. Dan ga ik niet aan lullige kleine stukjes doen hoor. Als ze een kleiner stukje willen snijden ze hem zelf maar in stukken *)
🤪 verstandig!
pi_197779602
Veel werk, pakje boter, wie zegt dat koekjes rond moeten zijn?
http://www.pastrypal.com/2014/02/chocolate-sables/

Resultaat: het smaakt nergens naar 😢
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_197780113
Oh wat jammer @AnneX
Kwak
pi_197781219
Lag het aan de koekjes of heb je corona |:)

Jammer! zien er wel lekker uit :Y
pi_197781275
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 17:26 schreef FranticDJ het volgende:
Lag het aan de koekjes of heb je corona |:)

Jammer! zien er wel lekker uit :Y
No corona...
En een stom amerikaans recept, waar je alsnog een aantal dingen moet omrekenen.
Zoals de oventemp.
Misschien ging het daar fout? 2 x gecheckt.
pi_197781309
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 17:30 schreef AnneX het volgende:

[..]

No corona...
En een stom amerikaans recept, waar je alsnog een aantal dingen moet omrekenen.
Zoals de oventemp.
Misschien ging het daar fout? 2 x gecheckt.
ja daar zit ik met Amerikaanse recepten ook altijd mee te stoeien.

volume eenheiden gebruiken als er een gewicht bepaald moet worden.. en freedomheit ;(
pi_197782372
Ik kreeg van man en kind op mijn verjaardah de koekjesbijbel van Rutger. Daar ben ik nu steeds dingetjes van aan het uitproberen.

De spritsen waren heel lekker! Ik had wel de easy way out gekozen want spuiten lukte niet met mijn wegwerkspuitzakje, dus balletjes en dan met een vork pletten



Daarna ouderwetse zandkoekjes maar de tweede batch heb ik te lang en hard gebakken. Stiekem nog steeds wel lekker :+ alleen niet zanderig genoeg naar mijn zin omdat er iets teveel ei in en op zat. Volgende keer probeer ik eens zonder ei.
Kwak
pi_197792158
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 15:45 schreef AnneX het volgende:
Veel werk, pakje boter, wie zegt dat koekjes rond moeten zijn?
http://www.pastrypal.com/2014/02/chocolate-sables/

Resultaat: het smaakt nergens naar 😢
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jammer...maar dit zijn de allerbeste chocolade sables:
https://doriegreenspan.co(...)-cookies-sneak-peek/
  Moderator woensdag 3 februari 2021 @ 20:24:05 #228
5428 crew  miss_sly
pi_197803786
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2021 23:10 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Had Millionaire shortbread gemaakt. Veel te lekker ook :’)

[ afbeelding ]
Ik vond deze er zo lekker uitzien, dus heb ook eens een poging gewaagd:



We moeten nog proeven :P
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_197805298
Welk recept gebruikten jullie voor millionaires shortbread?

Ik vraag dit niet voor een vriend :P
pi_197805583
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2021 20:24 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Ik vond deze er zo lekker uitzien, dus heb ook eens een poging gewaagd:

[ afbeelding ]

We moeten nog proeven :P
Lekker O+ Smakelijk alvast
I solemnly swear i'm up to no good
pi_197805635
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2021 21:58 schreef mascara-klodder het volgende:
Welk recept gebruikten jullie voor millionaires shortbread?

Ik vraag dit niet voor een vriend :P
Ik gebruik die van chicks love food alleen dan net de verhouding witte chocolade en melk chocolade iets anders :)
I solemnly swear i'm up to no good
  Moderator woensdag 3 februari 2021 @ 22:50:28 #232
5428 crew  miss_sly
pi_197806199
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2021 22:14 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Lekker O+ Smakelijk alvast
Dank!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator woensdag 3 februari 2021 @ 22:51:10 #233
5428 crew  miss_sly
pi_197806209
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2021 21:58 schreef mascara-klodder het volgende:
Welk recept gebruikten jullie voor millionaires shortbread?

Ik vraag dit niet voor een vriend :P
Ik gebruikte deze:
https://www.laurasbakery.nl/caramel-shortcake/
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_197806452
Tnx dames. Hopelijk van het weekend maken ligt eraan wanneer ik boodschappen laat bezorgen.

Ik denk dat ik dan maar voor de banoffee-versie ga :9
pi_197817959
Hmm had ik dus hier helemaal niet gelezen.. maar werd ik door een lieftallige culler op gewezen.. dat ik niet de enige was die straks lekker millionaires shortbread heb bij de koffie O+

mijn recept moest voorzien van dulche de leche want die had ik vandeweek al in mn hoofd dat ik dat eens wilde maken.. maarja wat moet je er dan mee.
Nou dit dus O+

https://www.carolinescooking.com/millionaires-shortbread/

pi_197818328
Kwam jij nou morgen op visite, Uhmmpie? O-) Ziet er heerlijk uit zeg.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_197819214
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2021 18:33 schreef Isabeau het volgende:
Kwam jij nou morgen op visite, Uhmmpie? O-) Ziet er heerlijk uit zeg.
Haha nou... zou het doen als je niet op een paar uur rijden afstand woont...

Genoeg om te delen.. want dit vult aardig.
En fiets is ook niet toevallig in de buurt...
  Licht Ontvlambaar zondag 7 februari 2021 @ 12:34:06 #238
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_197870707
Je moet wat hè, met een volledig stilgevallen sociaal leven :P

Dus ik bakte gisteren een flan en merengue van de eiwitten die overbleven. En vandaag voor het eerst zachte pistolets volgens dit recept:
https://marielleindekeuken.nl/2018/06/30/zachte-witte-puntjes/

Word er helemaal vrolijk van :D

[ Bericht 6% gewijzigd door Sjeen op 08-02-2021 10:36:48 ]
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_197946697
Gister zag ik mini’s favo recept voor bananenbrood en in de fruitschaal 4 bananen.

https://smittenkitchen.co(...)ead/#comment-1537120
Grappige was ook dat de mixer niet is gebruikt.
En wél de laatste aanschaf: de Danish Dough Whisk.

Ietsjes aangepast door rumessence te gebruiken en bijna het hele bakje sucadestukjes.
pi_197950242
Is het wat, zo’n danish whisk?
Kwak
pi_197956390
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2021 19:09 schreef kwakz0r het volgende:
Is het wat, zo’n danish whisk?
Tuurlijk🤪 ik heb de grote genomen.
Tuurlijk kun je ook met een vork of garde werken...waarvoor ik hem gebruik is droge materialen mengen of zoals deeg van de genoemde bananencake.
Volgens de filmpjes zou brooddeeg ook kunnen...?
  Moderator zaterdag 20 februari 2021 @ 19:50:20 #242
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198116019
Baktopic *O* ik hou van bakken maar het blijft toch altijd een beetje bij de standaard dingen als cake, brownies, tiramisu en cheesecake. Met kerst heb ik een Kenwood keukenmachine gekregen en er staat as we speak een cheesecake in de oven :9 Nu vind ik het wel tijd worden voor een schepje er bovenop dus iemand nog tips voor een lekker bakrecept die even wat verder gaat dan de standaard maar niet gelijk heel moeilijk is?
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
pi_198116225
@MaJo Ik scroll vaak door de sites van Rutgerbakt en Laurasbakery als ik eens wat anders wil maken. Of in eerdere delen van dit topic :+
Ik vond bijv de Franse appeltaart met frangipane erg leuk om eens te maken.
pi_198117927
Ik bakte... zweedse kaneelcake.
Met koekkruiden omdat het kon.. maar wel per ongeluk maar de helft van de hoeveelheid in het recept.

Hij was zo lekker.. donderdag gebakken, vrijdag op en vanmiddag een nieuwe gebakken.. voor morgen O+

pi_198151826


In 1994 was ik al bolussen aan het draaien 8-)
  Licht Ontvlambaar maandag 22 februari 2021 @ 20:00:05 #246
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_198152159
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 19:46 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]

In 1994 was ik al bolussen aan het draaien 8-)
Gaaf! Vraagje, vind jij ze ook lekker? We hadden ze deze week in Zeeland, maar ik vond ze eigenlijk niet zo geweldig :@

Ik bakte deze zaterdag:
https://www.susanaretz.nl/smulpaapje-kookt-tarte-normande/
Met als toevoeging wat citroenrasp in het deeg en eigen vanillesuiker ipv gewone suiker in de ‘custard’
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_198152310
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:00 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Gaaf! Vraagje, vind jij ze ook lekker? We hadden ze deze week in Zeeland, maar ik vond ze eigenlijk niet zo geweldig :@
Ja, maar je moet weten waar je ze haalt. want er wordt veel bagger verkocht.

Die van de AH komen ook van een grote bakker uit de regio, maar die vind ik ook niet te nassen (ook niet als je ze bij een van hun bakkerijen zelf haalt).

Dus de vraag: waar heb je ze gehaald :+

En als je sommige foodies moet geloven hoor je de 'echte Zeeuwse bolus' bij robert te halen in Oisterwijk.

En dan zijn ze gevuld met banketbakkersroom.

Ja, echte Zeeuwse bolussen in Brabant hoor.. 8)7
pi_198152668
Gaan wij (weer) niet naar Lissabon, dan bak ik Portugese custard taartjes.

Recept: https://www.notquitenigel(...)guese-custard-tarts/

Inderdaad niét té lang roeren, want kans op schiften. Ging net goed.
Deze keer niet zo donkerbruin bovenop. Wèl lekker. Mmm.

@FranticDJ ...leuk jochie!
pi_198152696
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:08 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Ja, maar je moet weten waar je ze haalt. want er wordt veel bagger verkocht.

Die van de AH komen ook van een grote bakker uit de regio, maar die vind ik ook niet te nassen (ook niet als je ze bij een van hun bakkerijen zelf haalt).

Dus de vraag: waar heb je ze gehaald :+

En als je sommige foodies moet geloven hoor je de 'echte Zeeuwse bolus' bij robert te halen in Oisterwijk.

En dan zijn ze gevuld met banketbakkersroom.

Ja, echte Zeeuwse bolussen in Brabant hoor.. 8)7
Met banketbakkersroom?
Bijzonder :)
pi_198152737
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:28 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Met banketbakkersroom?
Bijzonder :)
yup

mijn bakker hier verkoopt het ook. het is op zich niet 'niet lekker' ofzo. Maar het hoort gewoon niet. #bolussnob
pi_198152892
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:31 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

yup

mijn bakker hier verkoopt het ook. het is op zich niet 'niet lekker' ofzo. Maar het hoort gewoon niet. #bolussnob
Dan ben ik ook een bolussnob denk ik.

En die van de ah mogen eigenlijk niet eens bolus genoemd worden. Het lijkt er fysiek op.. maar dat is dan ook meteen de enige gelijkenis.
Snap niet dat er kennelijk nog steeds mensen die dingen kopen.
1x was genoeg vond.. damned wat viel dat tegen :X

Zelfs de vieze vingers viel tegen :(
pi_198152924
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:38 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Dan ben ik ook een bolussnob denk ik.

En die van de ah mogen eigenlijk niet eens bolus genoemd worden. Het lijkt er fysiek op.. maar dat is dan ook meteen de enige gelijkenis.
Snap niet dat er kennelijk nog steeds mensen die dingen kopen.
1x was genoeg vond.. damned wat viel dat tegen :X

Zelfs de vieze vingers viel tegen :(
Nja die van de AH komen (kwamen iig) van Bliek Meesterbakkers. Maar die worden ingevroren enzo. Heb ze daar ook wel eens bevroren aangetroffen in de AH.

Vroegah waren ze wel OK, maar de laatste jaren: nope.
pi_198152980
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:39 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Nja die van de AH komen (kwamen iig) van Bliek Meesterbakkers. Maar die worden ingevroren enzo. Heb ze daar ook wel eens bevroren aangetroffen in de AH.

Vroegah waren ze wel OK, maar de laatste jaren: nope.
Mja ze worden er niet lekkerder van.

En geen vieze vingers bij het eten.
Dat klopt natuurlijk ook niet :)

Van een goede bolus heb je 3 koffie later nog steeds het gevoel dat je vingers aan je beker plakken.
  Licht Ontvlambaar maandag 22 februari 2021 @ 20:50:37 #254
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_198153096
Vieze vingers, check :P
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_198153159
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:50 schreef Sjeen het volgende:
Vieze vingers, check :P
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
Burgh haamstede O+

Lekker wandelen daar ook
pi_198154151
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 20:50 schreef Sjeen het volgende:
Vieze vingers, check :P
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
Oeh, ja dat zijn de lekkerste

Ik heb gister macarons met mango vulling gemaakt. Ze waren weer heerlijk en ook nog eens goed gelukt.





[ Bericht 3% gewijzigd door Vicky op 22-02-2021 21:49:26 ]
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  Moderator maandag 22 februari 2021 @ 22:00:28 #257
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198154418
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2021 20:00 schreef Hupje het volgende:
@:MaJo Ik scroll vaak door de sites van Rutgerbakt en Laurasbakery als ik eens wat anders wil maken. Of in eerdere delen van dit topic :+
Ik vond bijv de Franse appeltaart met frangipane erg leuk om eens te maken.
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar O+

Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aan :? Hetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken -O- De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit _O-
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
pi_198155033
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 21:42 schreef Vicky het volgende:

[..]

Oeh, ja dat zijn de lekkerste

Ik heb gister macarons met mango vulling gemaakt. Ze waren weer heerlijk en ook nog eens goed gelukt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat een plaatjes O+
Spoilers!
pi_198155055
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:00 schreef MaJo het volgende:

[..]

Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar O+

Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aan :? Hetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken -O- De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit _O-
Met bastognekoek is wel het allerlekkerst ook O+
  maandag 22 februari 2021 @ 22:50:29 #260
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_198155101
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"

Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 69% gewijzigd door fietsie op 22-02-2021 23:00:36 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_198155150
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"

Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Ziet er meer dan prima uit :)
pi_198155178
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"

Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Haha, tof. Weet ze wat ze krijgt? Heb je niets gevonden voor de stekels?
Spoilers!
  maandag 22 februari 2021 @ 23:02:07 #263
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_198155237
Ik heb de spoiler even gevuld met het hele bouw-proces.

Ik heb geprobeerd van pure chocolade "stekels" te maken maar ze werden niet stevig genoeg en bleven in een proef stukje gebak met fondant niet mooi zitten, ze "zakten af".

Of ik moest wel heeeele lange maken.

En ik wilde voor de veiligheid wel eetbare...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_198155307
@fietsie _O_ en alvast gefeliciteerd🎉
  maandag 22 februari 2021 @ 23:15:05 #265
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_198155385
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:56 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Haha, tof. Weet ze wat ze krijgt?
Ze weet alleen dat het een cake met groen is.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 08:05:54 #266
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198156701
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"

Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Wat een toffe opdracht van je dochter, en goed uitgevoerd! Gefeliciteerd alvast en eet smakelijk :9

quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:46 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Met bastognekoek is wel het allerlekkerst ook O+
Ja met de smaak zit het wel goed O+
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
pi_198156743
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:00 schreef MaJo het volgende:

[..]

Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar O+

Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aan :? Hetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken -O- De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit _O-
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Somebody that I used to know
pi_198156880
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:12 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Dat wilde ik ook typen. Als ik bastognebodem maak, is hij gewoon knapperig en snijdt dat prima. Ik maak nooit een zijkant van koek, daar kan ik niet netjes genoeg voor werken.
Spoilers!
pi_198156887
De grote vraag is denk ik ook.. of ze de bodem bakt of niet.
Beiden kan tenslotte.
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 08:39:54 #270
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198156948
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:12 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Dat is een goeie :@ In mijn recept wordt er gebruik gemaakt van biscuitjes en die heb ik zelf ooit vervangen voor bastognekoeken maar er nooit bij stilgestaan dat daarmee de rest van het recept ook aangepast zou moeten worden. Het gaat trouwens om 40 gram suiker, zou dat het verschil maken?

quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:32 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat wilde ik ook typen. Als ik bastognebodem maak, is hij gewoon knapperig en snijdt dat prima. Ik maak nooit een zijkant van koek, daar kan ik niet netjes genoeg voor werken.
Mijn zijkant is ook niet van koek maar blijft wel aan de bakvorm plakken. Hoeveel boter ik er ook op smeer -O-

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:33 schreef Uhmmpie het volgende:
De grote vraag is denk ik ook.. of ze de bodem bakt of niet.
Beiden kan tenslotte.
Ja het gaat om een gebakken cheesecake :Y

Ik maak de bodem, doe die in de vorm en zet deze in de koelkast. Dan maak ik de rest van de mix en haal ik de vorm weer uit de koelkast. Misschien gaat hier ook iets mis?
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
pi_198156975
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:39 schreef MaJo het volgende:

[..]

Dat is een goeie :@ In mijn recept wordt er gebruik gemaakt van biscuitjes en die heb ik zelf ooit vervangen voor bastognekoeken maar er nooit bij stilgestaan dat daarmee de rest van het recept ook aangepast zou moeten worden. Het gaat trouwens om 40 gram suiker, zou dat het verschil maken?
[..]

Mijn zijkant is ook niet van koek maar blijft wel aan de bakvorm plakken. Hoeveel boter ik er ook op smeer -O-
[..]

Ja het gaat om een gebakken cheesecake :Y

Ik maak de bodem, doe die in de vorm en zet deze in de koelkast. Dan maak ik de rest van de mix en haal ik de vorm weer uit de koelkast. Misschien gaat hier ook iets mis?
Ik doe bakpapier op de bodem en zijkant van de vorm. Ik spray de zijkant eerst, dan blijft het papier plakken.
Spoilers!
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 08:54:33 #272
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198157065
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik doe bakpapier op de bodem en zijkant van de vorm. Ik spray de zijkant eerst, dan blijft het papier plakken.
Nooit over nagedacht om papier aan de zijkant te doen, dat ga ik de volgende keer proberen! Wat voor spray gebruik je hiervoor?
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
pi_198157149
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 08:54 schreef MaJo het volgende:

[..]

Nooit over nagedacht om papier aan de zijkant te doen, dat ga ik de volgende keer proberen! Wat voor spray gebruik je hiervoor?
Bakspray :)
Spoilers!
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 09:25:58 #274
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198157337
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Bakspray :)
Kende ik nog niet, ga ik aanschaffen! Vind dat gekloot met insmeren met boter maar niks, kun je dat hier ook voor gebruiken?
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
pi_198157399
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"

Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Gaaf :D gefeliciteerd!
pi_198157586
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:25 schreef MaJo het volgende:

[..]

Kende ik nog niet, ga ik aanschaffen! Vind dat gekloot met insmeren met boter maar niks, kun je dat hier ook voor gebruiken?
Jazeker :Y
Spoilers!
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 09:51:13 #277
5428 crew  miss_sly
pi_198157619
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Bakspray :)
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:47 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Jazeker :Y
Ik vind het spul altijd zo nat eruit zien als ik de vorm heb ingespoten en vraag me altijd af of al dat vocht niet nog een nadelig effect heeft op mijn baksel.

Heb jij daar geen last van?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 23 februari 2021 @ 09:53:19 #278
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_198157633
Update over de cactus: hij lekt!

Op 2 plekken waar de fondantlaag superdun is geworden bij t bekleden is het laagje eronder vocht gaan laten lekken door het fondant heen.
Het zou verboden moeten worden.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_198157643
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:51 schreef miss_sly het volgende:

[..]


[..]

Ik vind het spul altijd zo nat eruit zien als ik de vorm heb ingespoten en vraag me altijd af of al dat vocht niet nog een nadelig effect heeft op mijn baksel.

Heb jij daar geen last van?
Nee, eigenlijk niet. Het is gewoon olie, het zal ongeveer net zo veel nadelige gevolgen hebben als boter. Maar olie in fijne druppels zal er altijd vochtiger uitzien dan boter.
En als de spray onder het bakpapier zit heb je er natuurlijk helemaal geen gevolgen van behalve dat het plakt.
Spoilers!
pi_198157654
Bakspray en bakpapier: uitvindingen van de eeuw voor thuisbakkers. w/
Gister de Portugese custardtaartjes ook opgeborgen onder een vel bakpapier.
pi_198157670
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:53 schreef fietsie het volgende:
Update over de cactus: hij lekt!

Op 2 plekken waar de fondantlaag superdun is geworden bij t bekleden is het laagje eronder vocht gaan laten lekken door het fondant heen.
Het zou verboden moeten worden.
Het blijft “Groen”.
Hoe vond jarige Uk de cactus ?
  dinsdag 23 februari 2021 @ 09:57:16 #282
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_198157672
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:56 schreef AnneX het volgende:

[..]

Het blijft “Groen”.
Hoe vond jarige Uk de cactus ?
Geweldig :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 09:57:22 #283
5428 crew  miss_sly
pi_198157673
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:54 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, eigenlijk niet. Het is gewoon olie, het zal ongeveer net zo veel nadelige gevolgen hebben als boter. Maar olie in fijne druppels zal er altijd vochtiger uitzien dan boter.
En als de spray onder het bakpapier zit heb je er natuurlijk helemaal geen gevolgen van behalve dat het plakt.
Onder bakpapier inderdaad niet. Ik vind bakpapier altijd wat jammer, want het verpest de vorm, omdat je toch altijd wat hoeken mist. Ik heb een prachtige tulbandvorm, en dan wil je de vorm er gewoon goed in hebben. Maar laatst kwam de tulband er niet goed uit, wat niet gek is, want insmeren met boter is ook neit echt heel goed te doen.

Klopt wel wat je zegt over het vocht, eigenlijk. Ik ga het gewoon nog een keer proberen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 09:58:14 #284
5428 crew  miss_sly
pi_198157681
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"

Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Ik vind hem heel gaaf!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_198157722
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:57 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Onder bakpapier inderdaad niet. Ik vind bakpapier altijd wat jammer, want het verpest de vorm, omdat je toch altijd wat hoeken mist. Ik heb een prachtige tulbandvorm, en dan wil je de vorm er gewoon goed in hebben. Maar laatst kwam de tulband er niet goed uit, wat niet gek is, want insmeren met boter is ook neit echt heel goed te doen.

Klopt wel wat je zegt over het vocht, eigenlijk. Ik ga het gewoon nog een keer proberen.
In een tulband of andere vorm met veel hoekjes zou ik het ook niet doen inderdaad. Dat verpest het echt Maar in een ronde of vierkante vorm maakt het mijn leven absoluut makkelijker. Ik heb eigenlijk net iets te weinig geduld voor patisserie, elke shortcut die zorgt dat ik minder moeite hoef te doen grijp ik aan ;)
Spoilers!
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 10:10:53 #286
5428 crew  miss_sly
pi_198157825
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 10:01 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In een tulband of andere vorm met veel hoekjes zou ik het ook niet doen inderdaad. Dat verpest het echt Maar in een ronde of vierkante vorm maakt het mijn leven absoluut makkelijker. Ik heb eigenlijk net iets te weinig geduld voor patisserie, elke shortcut die zorgt dat ik minder moeite hoef te doen grijp ik aan ;)
Hahaha, ik wil er genoeg geduld voor hebben om er echt mee aan de slag te gaan, maar ik merk telkens dat mijn geduld wel degelijk grenzen heeft :')
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_198159028
Oh ja...in de combi oven gebruik ik bakpapier óp de silicone bakmat gevouwen, op de bodem.
Dat scheelt een berg op een vieze oven, b.v. als de melk of havermout alsnog ontploft bij gebruik van de magnetron.
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 12:06:30 #288
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198159372
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 09:47 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Jazeker :Y
Het staat op de boodschappenlijst ^O^

Ik heb mijn oog laten vallen op dit recept voor chocolade frambozentaart. Ik moest wel lachen dat ik steeds door moest klikken van frambozenbotercrème naar gewone botercrème naar banketbakkersroom. Oftewel, ik moet eerst 3 andere stappen ondernemen voordat ik aan de daadwerkelijke taart kan beginnen. Ik ben benieuwd of ik genoeg geduld heb hiervoor :+

Vraagje: voor de banketbakkersroom is melk nodig. Maakt het nog uit of dit volle of halfvolle melk is? Gevoelsmatig zou ik volle melk denken :)

[ Bericht 8% gewijzigd door MaJo op 23-02-2021 12:20:42 ]
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
pi_198160128
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2021 23:02 schreef fietsie het volgende:
Ik heb de spoiler even gevuld met het hele bouw-proces.

Ik heb geprobeerd van pure chocolade "stekels" te maken maar ze werden niet stevig genoeg en bleven in een proef stukje gebak met fondant niet mooi zitten, ze "zakten af".

Of ik moest wel heeeele lange maken.

En ik wilde voor de veiligheid wel eetbare...
Zoutstengels?
pi_198160245
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 12:06 schreef MaJo het volgende:

[..]

Het staat op de boodschappenlijst ^O^

Ik heb mijn oog laten vallen op dit recept voor chocolade frambozentaart. Ik moest wel lachen dat ik steeds door moest klikken van frambozenbotercrème naar gewone botercrème naar banketbakkersroom. Oftewel, ik moet eerst 3 andere stappen ondernemen voordat ik aan de daadwerkelijke taart kan beginnen. Ik ben benieuwd of ik genoeg geduld heb hiervoor :+

Vraagje: voor de banketbakkersroom is melk nodig. Maakt het nog uit of dit volle of halfvolle melk is? Gevoelsmatig zou ik volle melk denken :)
Ik vind zelf de bakspray een vreemde smaak geven, dus gebruik het niet.

Bij cheesecake en kwarktaart doe ik altijd de bodem eerst voorbakken, wordt de bodem echt een stuk beter van!
Bakpapier is idd een geweldige uitvinding! Maar insmeren met gesmolten boter is ook makkelijker dan met zachte boter, dan een dun laagje bloem of suiker.
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 13:51:32 #291
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198160992
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 13:05 schreef Yinny het volgende:

[..]

Ik vind zelf de bakspray een vreemde smaak geven, dus gebruik het niet.

Bij cheesecake en kwarktaart doe ik altijd de bodem eerst voorbakken, wordt de bodem echt een stuk beter van!
Bakpapier is idd een geweldige uitvinding! Maar insmeren met gesmolten boter is ook makkelijker dan met zachte boter, dan een dun laagje bloem of suiker.
Dat is ook een slimme, het voorbakken. Hoe lang bak je het dan? En giet je dan direct het kaasmengsel er bovenop om het verder af te bakken? Ik zet het nu een minuut of 10 in de koelkast maar ik zou het dan ook in de oven kunnen zetten :s)
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
pi_198163645
Ik vind dat je de bakspray niet proeft. Maar als ik het niet heb gebruik ik een kwastje met gesmolten boter (of desnoods vloeibare blueband :7) en dan van huis uit bij cake altijd bestuiven met paneermeel, ben ik zo gewend en werkt supergoed.
Kwak
pi_198163863
Ik wil kleine tartelette vormpjes hebben en kwam naar mijn speurtocht op Amazon veel Chinese meuk tegen.

Is iemand bekend met het merk Point Virgule?

https://www.bol.com/nl/p/(...)NmRzBYhoC5egQAvD_BwE
I solemnly swear i'm up to no good
  dinsdag 23 februari 2021 @ 17:00:42 #294
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198164404
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 16:37 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil kleine tartelette vormpjes hebben en kwam naar mijn speurtocht op Amazon veel Chinese meuk tegen.

Is iemand bekend met het merk Point Virgule?

https://www.bol.com/nl/p/(...)NmRzBYhoC5egQAvD_BwE
Nooit van gehoord.
Deze ken ik wel en zijn erg prima

https://www.dille-kamille(...)-10-cm-00018081.html
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198164621
https://www.kookwinkel.nl(...)-o-10-cm-staal-bruin

Ik heb deze naar volle tevredenheid. Ik heb nog een grote 'blauwe' zoals @Molo linkt. Zeer tevreden over, wel heel goed invetten.
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 18:14:53 #296
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198165735
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 16:27 schreef kwakz0r het volgende:
Ik vind dat je de bakspray niet proeft. Maar als ik het niet heb gebruik ik een kwastje met gesmolten boter (of desnoods vloeibare blueband :7) en dan van huis uit bij cake altijd bestuiven met paneermeel, ben ik zo gewend en werkt supergoed.
Ik loop altijd te kutten met zo’n kwastje over de boter waarbij de haren dan in de boter blijven hangen en alsnog de halve cake blijft plakken :X Of ik pak de klont zelf en smeer dat door het blik maar dan krijg ik boter aan mijn handen en daar hou ik niet van :') Maar nog nooit erover nagedacht om het met gesmolten boter te doen :@

Ik sprenkel wel altijd wat bloem erover heen :Y
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
pi_198166034
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 13:51 schreef MaJo het volgende:

[..]

Dat is ook een slimme, het voorbakken. Hoe lang bak je het dan? En giet je dan direct het kaasmengsel er bovenop om het verder af te bakken? Ik zet het nu een minuut of 10 in de koelkast maar ik zou het dan ook in de oven kunnen zetten :s)
10 minuten bakken, volgens mij op 180-200 graden. Dan minimaal 10 minuten in de koelkast.

Jouw eerstvolgende cheesecake gaat geweldig zijn :9

Ik proef bakspray ook echt niet trouwens.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')