https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-editionquote:Op zaterdag 2 januari 2021 18:51 schreef Stienn het volgende:
Misschien zit ik hier helemaal verkeerd maar ik ben opzoek naar een vrijstaande oven voor in mijn kleine keuken echter als ik op internet zoek krijg ik alleen maar onbekende merken. Heeft hier iemand tips voor een kleine vrijstaande oven?
Weet jij mss welk boek goed is om meer te leren over het waarom van het bakken? Dus wat bepaalde verhoudingen van bloem en boter opleveren of wat boter überhaupt voor functie heeft in baksels etc.quote:Op woensdag 30 december 2020 21:39 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dit zag ik vandaag https://www.lekkerensimpel.com/oliebollencake/
Ik maak er liever brood van, alhoewel dit ook leuk is en ben benieuwd naar de smaak
Nee dat weet ik nietquote:Op maandag 18 januari 2021 23:17 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Weet jij mss welk boek goed is om meer te leren over het waarom van het bakken? Dus wat bepaalde verhoudingen van bloem en boter opleveren of wat boter überhaupt voor functie heeft in baksels etc.
Oh, die zijn goed gelukt! Met een voetje, zou Janny jubelenquote:Op donderdag 28 januari 2021 20:11 schreef Vicky het volgende:
Mijn dochter maakte vandaag frambozen macarons
[ afbeelding ][ afbeelding ]
En ze waren gruwelijk lekkerquote:Op donderdag 28 januari 2021 21:12 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oh, die zijn goed gelukt! Met een voetje, zou Janny jubelen
Yup! Heel leuk want dan zie je ze al opbollen en hun uiteindelijke maat krijgen.quote:Op zondag 31 januari 2021 16:13 schreef Sjeen het volgende:
Leuk! Moest je ze ook koken voordat je ging bakken?
Ik maakte speltbolletjes vanmorgen, zag er niet uit maar ze smaakten heel prima
Lijkt me ook veel lekkerderquote:Op donderdag 28 januari 2021 21:31 schreef Vicky het volgende:
[..]
En ze waren gruwelijk lekker
Ipv botercreme heeft ze monchou gebruikt
Mja heb t wel vaker gezien hoor. Macarons met Foie gras.quote:Op maandag 1 februari 2021 06:36 schreef AnneX het volgende:
Oh lekker TP! Goeie grote stukken ook! 🤪
@:Frantic: lijkt mij een vreemde combi? Zoet met hartig vlees?
Heb ze ook uitgedeeld. Dan ga ik niet aan lullige kleine stukjes doen hoor. Als ze een kleiner stukje willen snijden ze hem zelf maar in stukkenquote:Op maandag 1 februari 2021 06:36 schreef AnneX het volgende:
Oh lekker TP! Goeie grote stukken ook! 🤪
@:Frantic: lijkt mij een vreemde combi? Zoet met hartig vlees?
🤪 verstandig!quote:Op maandag 1 februari 2021 07:52 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Heb ze ook uitgedeeld. Dan ga ik niet aan lullige kleine stukjes doen hoor. Als ze een kleiner stukje willen snijden ze hem zelf maar in stukken
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
No corona...quote:Op dinsdag 2 februari 2021 17:26 schreef FranticDJ het volgende:
Lag het aan de koekjes of heb je corona
Jammer! zien er wel lekker uit
ja daar zit ik met Amerikaanse recepten ook altijd mee te stoeien.quote:Op dinsdag 2 februari 2021 17:30 schreef AnneX het volgende:
[..]
No corona...
En een stom amerikaans recept, waar je alsnog een aantal dingen moet omrekenen.
Zoals de oventemp.
Misschien ging het daar fout? 2 x gecheckt.
quote:Op dinsdag 2 februari 2021 15:45 schreef AnneX het volgende:
Veel werk, pakje boter, wie zegt dat koekjes rond moeten zijn?
http://www.pastrypal.com/2014/02/chocolate-sables/
Resultaat: het smaakt nergens naar 😢Jammer...maar dit zijn de allerbeste chocolade sables:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://doriegreenspan.co(...)-cookies-sneak-peek/
Ik vond deze er zo lekker uitzien, dus heb ook eens een poging gewaagd:quote:Op zondag 31 januari 2021 23:10 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Had Millionaire shortbread gemaakt. Veel te lekker ook :’)
[ afbeelding ]
Lekkerquote:Op woensdag 3 februari 2021 20:24 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ik vond deze er zo lekker uitzien, dus heb ook eens een poging gewaagd:
[ afbeelding ]
We moeten nog proeven
Ik gebruik die van chicks love food alleen dan net de verhouding witte chocolade en melk chocolade iets andersquote:Op woensdag 3 februari 2021 21:58 schreef mascara-klodder het volgende:
Welk recept gebruikten jullie voor millionaires shortbread?
Ik vraag dit niet voor een vriend
Dank!quote:
Ik gebruikte deze:quote:Op woensdag 3 februari 2021 21:58 schreef mascara-klodder het volgende:
Welk recept gebruikten jullie voor millionaires shortbread?
Ik vraag dit niet voor een vriend
Haha nou... zou het doen als je niet op een paar uur rijden afstand woont...quote:Op donderdag 4 februari 2021 18:33 schreef Isabeau het volgende:
Kwam jij nou morgen op visite, Uhmmpie?Ziet er heerlijk uit zeg.
Tuurlijk🤪 ik heb de grote genomen.quote:
Gaaf! Vraagje, vind jij ze ook lekker? We hadden ze deze week in Zeeland, maar ik vond ze eigenlijk niet zo geweldigquote:Op maandag 22 februari 2021 19:46 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
In 1994 was ik al bolussen aan het draaien
Ja, maar je moet weten waar je ze haalt. want er wordt veel bagger verkocht.quote:Op maandag 22 februari 2021 20:00 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Gaaf! Vraagje, vind jij ze ook lekker? We hadden ze deze week in Zeeland, maar ik vond ze eigenlijk niet zo geweldig![]()
Met banketbakkersroom?quote:Op maandag 22 februari 2021 20:08 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja, maar je moet weten waar je ze haalt. want er wordt veel bagger verkocht.
Die van de AH komen ook van een grote bakker uit de regio, maar die vind ik ook niet te nassen (ook niet als je ze bij een van hun bakkerijen zelf haalt).
Dus de vraag: waar heb je ze gehaald
En als je sommige foodies moet geloven hoor je de 'echte Zeeuwse bolus' bij robert te halen in Oisterwijk.
En dan zijn ze gevuld met banketbakkersroom.
Ja, echte Zeeuwse bolussen in Brabant hoor..![]()
yupquote:
Dan ben ik ook een bolussnob denk ik.quote:Op maandag 22 februari 2021 20:31 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
yup
mijn bakker hier verkoopt het ook. het is op zich niet 'niet lekker' ofzo. Maar het hoort gewoon niet. #bolussnob
Nja die van de AH komen (kwamen iig) van Bliek Meesterbakkers. Maar die worden ingevroren enzo. Heb ze daar ook wel eens bevroren aangetroffen in de AH.quote:Op maandag 22 februari 2021 20:38 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Dan ben ik ook een bolussnob denk ik.
En die van de ah mogen eigenlijk niet eens bolus genoemd worden. Het lijkt er fysiek op.. maar dat is dan ook meteen de enige gelijkenis.
Snap niet dat er kennelijk nog steeds mensen die dingen kopen.
1x was genoeg vond.. damned wat viel dat tegen
Zelfs de vieze vingers viel tegen
Mja ze worden er niet lekkerder van.quote:Op maandag 22 februari 2021 20:39 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Nja die van de AH komen (kwamen iig) van Bliek Meesterbakkers. Maar die worden ingevroren enzo. Heb ze daar ook wel eens bevroren aangetroffen in de AH.
Vroegah waren ze wel OK, maar de laatste jaren: nope.
Burgh haamstedequote:Op maandag 22 februari 2021 20:50 schreef Sjeen het volgende:
Vieze vingers, check![]()
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
Oeh, ja dat zijn de lekkerstequote:Op maandag 22 februari 2021 20:50 schreef Sjeen het volgende:
Vieze vingers, check![]()
We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald.
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daarquote:Op zaterdag 20 februari 2021 20:00 schreef Hupje het volgende:
@:MaJo Ik scroll vaak door de sites van Rutgerbakt en Laurasbakery als ik eens wat anders wil maken. Of in eerdere delen van dit topic![]()
Ik vond bijv de Franse appeltaart met frangipane erg leuk om eens te maken.
Wat een plaatjesquote:Op maandag 22 februari 2021 21:42 schreef Vicky het volgende:
[..]
Oeh, ja dat zijn de lekkerste
Ik heb gister macarons met mango vulling gemaakt. Ze waren weer heerlijk en ook nog eens goed gelukt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Met bastognekoek is wel het allerlekkerst ookquote:Op maandag 22 februari 2021 22:00 schreef MaJo het volgende:
[..]
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar
Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aanHetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken
De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 69% gewijzigd door fietsie op 22-02-2021 23:00:36 ]Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Ziet er meer dan prima uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]![]()
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Haha, tof. Weet ze wat ze krijgt? Heb je niets gevonden voor de stekels?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]Spoilers!
Ze weet alleen dat het een cake met groen is.quote:Op maandag 22 februari 2021 22:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Haha, tof. Weet ze wat ze krijgt?
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Wat een toffe opdracht van je dochter, en goed uitgevoerd! Gefeliciteerd alvast en eet smakelijkSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]Ja met de smaak zit het wel goedquote:Op maandag 22 februari 2021 22:46 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Met bastognekoek is wel het allerlekkerst ook
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....quote:Op maandag 22 februari 2021 22:00 schreef MaJo het volgende:
[..]
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar
Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aanHetzelfde geldt voor de zijkant, die blijft ook altijd plakken
De cheesecake smaakt goed maar ziet er altijd wat gehavend uit
Dat wilde ik ook typen. Als ik bastognebodem maak, is hij gewoon knapperig en snijdt dat prima. Ik maak nooit een zijkant van koek, daar kan ik niet netjes genoeg voor werken.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:12 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Dat is een goeiequote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:12 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra....
Mijn zijkant is ook niet van koek maar blijft wel aan de bakvorm plakken. Hoeveel boter ik er ook op smeerquote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat wilde ik ook typen. Als ik bastognebodem maak, is hij gewoon knapperig en snijdt dat prima. Ik maak nooit een zijkant van koek, daar kan ik niet netjes genoeg voor werken.
Ja het gaat om een gebakken cheesecakequote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:33 schreef Uhmmpie het volgende:
De grote vraag is denk ik ook.. of ze de bodem bakt of niet.
Beiden kan tenslotte.
Ik doe bakpapier op de bodem en zijkant van de vorm. Ik spray de zijkant eerst, dan blijft het papier plakken.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:39 schreef MaJo het volgende:
[..]
Dat is een goeieIn mijn recept wordt er gebruik gemaakt van biscuitjes en die heb ik zelf ooit vervangen voor bastognekoeken maar er nooit bij stilgestaan dat daarmee de rest van het recept ook aangepast zou moeten worden. Het gaat trouwens om 40 gram suiker, zou dat het verschil maken?
[..]
Mijn zijkant is ook niet van koek maar blijft wel aan de bakvorm plakken. Hoeveel boter ik er ook op smeer
[..]
Ja het gaat om een gebakken cheesecake
Ik maak de bodem, doe die in de vorm en zet deze in de koelkast. Dan maak ik de rest van de mix en haal ik de vorm weer uit de koelkast. Misschien gaat hier ook iets mis?
Nooit over nagedacht om papier aan de zijkant te doen, dat ga ik de volgende keer proberen! Wat voor spray gebruik je hiervoor?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik doe bakpapier op de bodem en zijkant van de vorm. Ik spray de zijkant eerst, dan blijft het papier plakken.
Baksprayquote:Op dinsdag 23 februari 2021 08:54 schreef MaJo het volgende:
[..]
Nooit over nagedacht om papier aan de zijkant te doen, dat ga ik de volgende keer proberen! Wat voor spray gebruik je hiervoor?
Kende ik nog niet, ga ik aanschaffen! Vind dat gekloot met insmeren met boter maar niks, kun je dat hier ook voor gebruiken?quote:
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!GaafSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]gefeliciteerd!
Jazekerquote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:25 schreef MaJo het volgende:
[..]
Kende ik nog niet, ga ik aanschaffen! Vind dat gekloot met insmeren met boter maar niks, kun je dat hier ook voor gebruiken?
quote:
Ik vind het spul altijd zo nat eruit zien als ik de vorm heb ingespoten en vraag me altijd af of al dat vocht niet nog een nadelig effect heeft op mijn baksel.quote:
Nee, eigenlijk niet. Het is gewoon olie, het zal ongeveer net zo veel nadelige gevolgen hebben als boter. Maar olie in fijne druppels zal er altijd vochtiger uitzien dan boter.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:51 schreef miss_sly het volgende:
[..]
[..]
Ik vind het spul altijd zo nat eruit zien als ik de vorm heb ingespoten en vraag me altijd af of al dat vocht niet nog een nadelig effect heeft op mijn baksel.
Heb jij daar geen last van?
Het blijft “Groen”.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:53 schreef fietsie het volgende:
Update over de cactus: hij lekt!
Op 2 plekken waar de fondantlaag superdun is geworden bij t bekleden is het laagje eronder vocht gaan laten lekken door het fondant heen.
Het zou verboden moeten worden.
Geweldigquote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:56 schreef AnneX het volgende:
[..]
Het blijft “Groen”.
Hoe vond jarige Uk de cactus ?
Onder bakpapier inderdaad niet. Ik vind bakpapier altijd wat jammer, want het verpest de vorm, omdat je toch altijd wat hoeken mist. Ik heb een prachtige tulbandvorm, en dan wil je de vorm er gewoon goed in hebben. Maar laatst kwam de tulband er niet goed uit, wat niet gek is, want insmeren met boter is ook neit echt heel goed te doen.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, eigenlijk niet. Het is gewoon olie, het zal ongeveer net zo veel nadelige gevolgen hebben als boter. Maar olie in fijne druppels zal er altijd vochtiger uitzien dan boter.
En als de spray onder het bakpapier zit heb je er natuurlijk helemaal geen gevolgen van behalve dat het plakt.
quote:Op maandag 22 februari 2021 22:50 schreef fietsie het volgende:
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!"
Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden!Ik vind hem heel gaaf!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
In een tulband of andere vorm met veel hoekjes zou ik het ook niet doen inderdaad. Dat verpest het echt Maar in een ronde of vierkante vorm maakt het mijn leven absoluut makkelijker. Ik heb eigenlijk net iets te weinig geduld voor patisserie, elke shortcut die zorgt dat ik minder moeite hoef te doen grijp ik aanquote:Op dinsdag 23 februari 2021 09:57 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Onder bakpapier inderdaad niet. Ik vind bakpapier altijd wat jammer, want het verpest de vorm, omdat je toch altijd wat hoeken mist. Ik heb een prachtige tulbandvorm, en dan wil je de vorm er gewoon goed in hebben. Maar laatst kwam de tulband er niet goed uit, wat niet gek is, want insmeren met boter is ook neit echt heel goed te doen.
Klopt wel wat je zegt over het vocht, eigenlijk. Ik ga het gewoon nog een keer proberen.
Hahaha, ik wil er genoeg geduld voor hebben om er echt mee aan de slag te gaan, maar ik merk telkens dat mijn geduld wel degelijk grenzen heeftquote:Op dinsdag 23 februari 2021 10:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In een tulband of andere vorm met veel hoekjes zou ik het ook niet doen inderdaad. Dat verpest het echt Maar in een ronde of vierkante vorm maakt het mijn leven absoluut makkelijker. Ik heb eigenlijk net iets te weinig geduld voor patisserie, elke shortcut die zorgt dat ik minder moeite hoef te doen grijp ik aan
Het staat op de boodschappenlijstquote:
Zoutstengels?quote:Op maandag 22 februari 2021 23:02 schreef fietsie het volgende:
Ik heb de spoiler even gevuld met het hele bouw-proces.
Ik heb geprobeerd van pure chocolade "stekels" te maken maar ze werden niet stevig genoeg en bleven in een proef stukje gebak met fondant niet mooi zitten, ze "zakten af".
Of ik moest wel heeeele lange maken.
En ik wilde voor de veiligheid wel eetbare...
Ik vind zelf de bakspray een vreemde smaak geven, dus gebruik het niet.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 12:06 schreef MaJo het volgende:
[..]
Het staat op de boodschappenlijst
Ik heb mijn oog laten vallen op dit recept voor chocolade frambozentaart. Ik moest wel lachen dat ik steeds door moest klikken van frambozenbotercrème naar gewone botercrème naar banketbakkersroom. Oftewel, ik moet eerst 3 andere stappen ondernemen voordat ik aan de daadwerkelijke taart kan beginnen. Ik ben benieuwd of ik genoeg geduld heb hiervoor
Vraagje: voor de banketbakkersroom is melk nodig. Maakt het nog uit of dit volle of halfvolle melk is? Gevoelsmatig zou ik volle melk denken
Dat is ook een slimme, het voorbakken. Hoe lang bak je het dan? En giet je dan direct het kaasmengsel er bovenop om het verder af te bakken? Ik zet het nu een minuut of 10 in de koelkast maar ik zou het dan ook in de oven kunnen zettenquote:Op dinsdag 23 februari 2021 13:05 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik vind zelf de bakspray een vreemde smaak geven, dus gebruik het niet.
Bij cheesecake en kwarktaart doe ik altijd de bodem eerst voorbakken, wordt de bodem echt een stuk beter van!
Bakpapier is idd een geweldige uitvinding! Maar insmeren met gesmolten boter is ook makkelijker dan met zachte boter, dan een dun laagje bloem of suiker.
Nooit van gehoord.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:37 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil kleine tartelette vormpjes hebben en kwam naar mijn speurtocht op Amazon veel Chinese meuk tegen.
Is iemand bekend met het merk Point Virgule?
https://www.bol.com/nl/p/(...)NmRzBYhoC5egQAvD_BwE
Ik loop altijd te kutten met zo’n kwastje over de boter waarbij de haren dan in de boter blijven hangen en alsnog de halve cake blijft plakkenquote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:27 schreef kwakz0r het volgende:
Ik vind dat je de bakspray niet proeft. Maar als ik het niet heb gebruik ik een kwastje met gesmolten boter (of desnoods vloeibare blueband) en dan van huis uit bij cake altijd bestuiven met paneermeel, ben ik zo gewend en werkt supergoed.
10 minuten bakken, volgens mij op 180-200 graden. Dan minimaal 10 minuten in de koelkast.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 13:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Dat is ook een slimme, het voorbakken. Hoe lang bak je het dan? En giet je dan direct het kaasmengsel er bovenop om het verder af te bakken? Ik zet het nu een minuut of 10 in de koelkast maar ik zou het dan ook in de oven kunnen zetten
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |