abonnement Unibet Coolblue
pi_190944357


quote:
Bij een raketaanval op het internationale vliegveld van de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn minstens acht doden gevallen. Daarbij is de Iraanse generaal Qassem Soleimani, hoofd van het elitekorps Quds Force van de Revolutionaire Garde, om het leven gekomen. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft dat vrijdag in een verklaring bevestigd. De aanval is uitgevoerd op bevel van de Amerikaanse president Donald Trump, om ‘toekomstige Iraanse aanvallen te voorkomen’, aldus het Pentagon.

Ook de Iraanse staatstelevisie heeft de dood van Soleimani bevestigd. President Trump reageerde nog niet op de actie van de Amerikaanse troepen. Hij twitterde kort voordat het Pentagon met de verklaring naar buiten kwam wel een bericht met louter een Amerikaanse vlag.

De dood van Soleimani raakt het Iraanse regime in het hart. Hij werd beschouwd als de machtigste man na de almachtige leider ayatollah Ali Khamenei, aan wie Soleimani rechtstreeks rapporteerde. Hij was ook het brein achter de Iraanse politiek richting de VS in de almaar oplopende spanningen tussen de twee landen. Waarnemers noemen Soleimani een van de meest invloedrijke personen in het Midden-Oosten gedurende de afgelopen tien jaar.

Iran: wraak

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif reageerde via Twitter op de dood van Soleimani. Hij noemde de moord op de hoge generaal ‘een extreem gevaarlijke en domme escalatie’. ,,De VS dragen de verantwoordelijkheid voor alle consequenties van hun schurken-avonturisme.’’

Mohsen Rezaei, de voormalige commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, ging een stap verder. ,,Soleimani is nu bij zijn martelaar-broeders, maar we zullen krachtig wraak nemen op Amerika’’, aldus Rezaei, die nu deel uitmaakt van de Iraanse regering. De Iraanse hoogste leider ayatollah Ali Khamenei laat weten dat er wraak zal volgen op de dood van zijn machtige generaal. Hij riep ook op tot drie dagen van nationale rouw in het land. Na de dood van de Iraanse generaal zijn de olieprijzen meer dan 4 procent gestegen in Azi.

Ook Iraakse militieleider gedood

De Iraakse televisie en drie Iraakse legerfunctionarissen melden dat ook Abu Mahdi al-Muhandis, de tweede man van de door Iran gesteunde Iraakse militiegroepering Popular Mobilization Forces (PMF), bij de aanval is gedood.

Volgens Iraakse veiligheidsfunctionarissen zouden er drie raketten vlakbij een luchtvrachtterminal terecht zijn gekomen. Twee voertuigen, waarin paramilitairen zaten, werden geraakt en vlogen in brand. Zeven inzittenden overleefden de aanval niet. Het achtste dodelijke slachtoffer zou een burger zijn.

,,De Amerikaanse en Isralische vijand is verantwoordelijk voor de dood van Abu Abu Mahdi al-Muhandis en Qassem Soleimani’’, liet woordvoerder Ahmed al-Assadi van de PMF weten in een verklaring.

De raketaanval komt twee dagen nadat pro-Iraanse demonstranten de Amerikaanse ambassade in Bagdad belaagden. Betogers gooiden met stenen en scandeerden leuzen als ‘Nee, nee, Amerika. Nee, nee, Trump’. De Amerikaanse ambassadeur en stafpersoneel werden gevacueerd tijdens de schermutselingen. Woensdag in de loop van de dag zijn de betogers weer vertrokken.

De onrust volgde op Amerikaanse luchtaanvallen op bases in Irak van een door Iran gesteunde militie, waarbij zeker 25 doden vielen en tientallen mensen gewond raakten. Die bombardementen volgden na een raketaanval op een basis in Irak waardoor een Amerikaanse aannemer die werkte voor het ministerie van Defensie om het leven kwam en diverse anderen gewond raakten.

Escalatie

De Democratische voorzitter van de Inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden Adam Schiff waarschuwt dan weer voor een escalatie van het conflict met Iran. ,,Soleimani is verantwoordelijk voor enorm veel geweld, maar de mensen in Amerika willen geen oorlog met Iran”, zei hij. Vanuit het Republikeinse kamp klonk steun. ,,Ik ben blij met de moedige aanval van president Donald Trump tegen de Iraanse agressie”, aldus Senator Lindsey Graham op Twitter. ,,Aan de Iraanse regering: als jullie meer willen, zullen jullie meer hiervan krijgen. Als de Iraanse agressie voortgaat en als ik zou werken in een Iraanse olieraffinaderij, zou ik eraan denken om me om te scholen.”

President Donald Trump heeft het Amerikaanse Congres niet op de hoogte gebracht van de aanval in Irak die leidde tot de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Dat stelt de Democratische voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken in het Huis van Afgevaardigden, Eliot Engel.

“Deze aanval vond plaats zonder het Congres op de hoogte te brengen of te consulteren”, schrijft Engel in een mededeling. “Doorgaan met een dergelijk ernstige actie zonder het Congres te betrekken, brengt zware juridische problemen met zich mee en is een belediging voor de bevoegdheden van het Congres.”
Bron.

quote:
Wie was de gedode Iraanse generaal Qassem Soleimani?
Met de dood van Qassem Soleimani (62) verliest het Iraanse regime een van zijn meest prominente figuren. Niet alleen in Iran was de generaal invloedrijk, maar zijn hand reikte ook tot diep in Syri, Libanon en Irak.
Meer



bron: Daily Mail
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_190944460
Iran heeft dus laten zien dat haar kruisraketten wel degelijk high precision zijn en tot op de millimeter nauwkeurig een doel kunnen raken. Echter hebben ze van te voren de VS ingelicht waarna zij zich hebben voorbereid en er uiteindelijk nul slachtoffers waren. Het was een symbolische aanval dus om te laten zien dat mocht het mis gaan, dan kunnen we jullie ook raken. Vervolgens wat propaganda op de nationale televisie laten zien en zeggen dat er 80 Amerikaanse slachtoffers waren. Revenge voor het Iraanse volk (vraag me af hoe veel mensen dat geloven in Iran). Win-win voor beide Iran en de VS, op de extra sancties voor Iran na. VS gaat nu denk ik niet zo veel meer doen en Iran gaat door met het verrijken van uranium. We gaan zien wat dit gaat uitwijzen en hoe wellicht Rusland of China zich er mee gaan bemoeien (want wij mietjes in de EU gaan toch geen flikker doen). Dit kan echt van alles zijn. Conclusie: het is op dit moment aardig gedeescaleerd. Ik denk dat dit aardig overeenstemt met wat echt de bedoeling achter dit alles was.

Wat ik me dan wel nog afvraag, ben je daar als Khamenei tevreden mee? Gezien zijn persoonlijke relatie met Soleimani wil je toch wraak? Ik denk dus dat er nog wel een aanval komt in het buitenland, terroristische aanslag oid.

En dan hebben we nog proxy's zoals Kataib Hezbollah die ook nog hun wraak willen, maar dat zal wel relatief meevallen in de zin van dat het geen grote oorlog wordt.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190944474
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 23:49 schreef Hathor het volgende:

[..]

Hebben ze niet, ze hebben wel een paar SCUDS op Israel afgevuurd tijdens de golfoorlog, maar die slaan nog geen deuk in een pak boter.
Iran's Arsenal Includes Hundreds of Short- and Medium-Range Ballistic Missiles

Experts believe it is working on technologies that could pave the way for intercontinental missiles
quote:
According to U.S. and European officials, Iran has made significant strides in its ballistic-missile technology in terms of accuracy in recent years. However, in September’s attack on Saudi oil facilities, which Western countries blamed on Iran, drones and cruise missiles were used.



[ Bericht 10% gewijzigd door Kijkertje op 09-01-2020 00:33:41 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_190944477
Goud daalt alweer, de markten denken blijkbaar dat de stabiliteit terugkeert.
pi_190944611
pi_190944730
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 00:20 schreef WammesWaggel het volgende:
Goud daalt alweer, de markten denken blijkbaar dat de stabiliteit terugkeert.
Heb ik net vandaag getankt :'(
Gino ♥
pi_190944762
quote:
Kon de Nederlandse variant zo snel niet vinden...

Kleine geheimen dienen beschermd te worden.
Grote geheimen worden beschermd door publiek ongeloof.
pi_190944810
Neem toch aan dat er nog een reactie van Trump komt. Er is dan geen amerikaans slachtoffer gevallen maar wat Iran heeft gedaan is m.i een oorlogsdaad.En Trump moet met z,n reactie ook snel zijn, want over pakweg 2 maanden heeft Iran gevaarlijkere speeltjes tot zijn beschikking. En ook wb geloofwaardigheid moet Trump wat doen. Doet hij nu niks, dan kan hij het op z,n buik schrijven dat hij herkozen wordt.
Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.
pi_190944853
Beste generaal weg
Nog meer sancties
Leider van hun bondgenoot weg
Civiel vliegtuig neergeschoten
Blijkt toch geen represailles tot uitvoer te brengen

Beetje een karige week voor Iran al met al.
Nuja, gelukkig loopt hun economie prima, oh.. wait.
pi_190944964
Een groot deel van de Iraanse bevolking is de economische situatie en het Islamitisch conservatisme beu.

Die zullen toch steun putten uit deze actie van Amerika.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  donderdag 9 januari 2020 @ 08:11:39 #11
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190945372
Economische warfare is veel beter dan endless wars.

tomselliott twitterde op woensdag 08-01-2020 om 18:16:23 FNC's @BretBaier: Trump doesn't get credit when things go right; "you wonder whether Trump Derangement Syndrome factors in with some of the responses you hear publicly here in Washington." https://t.co/rBtCnjqDFZ reageer retweet


[ Bericht 92% gewijzigd door dellipder op 09-01-2020 08:56:14 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190945752
quote:
6s.gif Op donderdag 9 januari 2020 00:19 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Iran's Arsenal Includes Hundreds of Short- and Medium-Range Ballistic Missiles

Experts believe it is working on technologies that could pave the way for intercontinental missiles
[..]

Ja leuk, maar ik had het over Irak, en dan specifiek ten tijde van de Golfoorlog.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  donderdag 9 januari 2020 @ 09:10:59 #13
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_190945813
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 06:20 schreef Montagui het volgende:
Een groot deel van de Iraanse bevolking is de economische situatie en het Islamitisch conservatisme beu.

Die zullen toch steun putten uit deze actie van Amerika.
Lijkt mij eerder dat je de komende tijd nu in Iran alleen nog maar hardliners aan de macht krijgt ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 9 januari 2020 @ 09:19:08 #14
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190945885
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 09:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Lijkt mij eerder dat je de komende tijd nu in Iran alleen nog maar hardliners aan de macht krijgt ...
Als je het effect van de economische sancties en demonstraties tegen de mullahs van de afgelopen weken/maanden niet meeneemt in deze beschouwing, waarschijnlijk...
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 9 januari 2020 @ 09:20:46 #15
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_190945899
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_190946639
quote:
Yeah, right :')

Ik betwijfel of zij het beter had gedaan Trump.
pi_190946698
quote:
Bron van die quote? Kan namelijk nergens vinden dat Clinton die uitspraak ooit heeft gedaan.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  donderdag 9 januari 2020 @ 10:29:46 #18
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_190946702
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 10:29 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Bron van die quote? Kan namelijk nergens vinden dat Clinton die uitspraak ooit heeft gedaan.
You've been Poe'd!
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_190946708
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 10:29 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

You've been Poe'd!
Wie?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  donderdag 9 januari 2020 @ 10:30:57 #20
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_190946714
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 10:30 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Wie?
Poe's law
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_190946766
quote:
Lijkt mij niet.

Volgens mij denkt Ed dat Clinton deze uitspraak daadwerkelijk heeft gedaan en probeert hij haar daar met deze post op aan te vallen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_190946855
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 10:34 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Lijkt mij niet.

Volgens mij denkt Ed dat Clinton deze uitspraak daadwerkelijk heeft gedaan en probeert hij haar daar met deze post op aan te vallen.
Je bent toch niet nieuw op het internet Koos? De Clintons en suicide is een meme.
Land of the free. Home of the brave.
  donderdag 9 januari 2020 @ 10:49:04 #23
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_190946945
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 10:34 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Lijkt mij niet.

Volgens mij denkt Ed dat Clinton deze uitspraak daadwerkelijk heeft gedaan en probeert hij haar daar met deze post op aan te vallen.
Komop Koos, je snapt toch wel dat dit een meme is en in de lijn ligt van de Epstein memes waarin wordt gesuggereerd dat Bill en/of Hillary de oorzaak zijn van Epstein's 'zelfmoord'? Er werden zelfs al grappen over gemaakt voordat Epstein het loodje legde.

Humor om te lachen dus.

Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_190946949
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 10:42 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Je bent toch niet nieuw op het internet Koos? De Clintons en suicide is een meme.
Geen idee.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  donderdag 9 januari 2020 @ 11:02:58 #25
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_190947105
Die meme wordt in sommige pizzagelovige kringen aardig serieus genomen, is het niet?
pi_190947146
Oh lol het is ook echt een meme.
  donderdag 9 januari 2020 @ 11:10:08 #27
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_190947201
De screaming lady vs Smudge the cat memes waren ook best komisch.













En nog eentje speciaal voor KoosVogels ;)

Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_190947230
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 11:10 schreef EdvandeBerg het volgende:
De screaming lady vs Smudge the cat memes waren ook best komisch.

[ afbeelding ]
Fuck _O-
  Moderator donderdag 9 januari 2020 @ 12:53:49 #29
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_190948465
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 09:03 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ja leuk, maar ik had het over Irak, en dan specifiek ten tijde van de Golfoorlog.
in de Iran/Irak oorlog gebruikten beide landen Silkworm raketten

Irak ook Exocet iirc
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_190948691
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 12:53 schreef sp3c het volgende:

[..]

in de Iran/Irak oorlog gebruikten beide landen Silkworm raketten

Irak ook Exocet iirc
Geen idee, ik reageerde alleen op de vraag of iemand ook wel eens kruisraketten heeft afgevuurd op westerse of israelische doelen, wat dacht ik niet het geval is of was.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  donderdag 9 januari 2020 @ 13:16:58 #31
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_190948749
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 06:20 schreef Montagui het volgende:
Een groot deel van de Iraanse bevolking is de economische situatie en het Islamitisch conservatisme beu.

Die zullen toch steun putten uit deze actie van Amerika.
Heel veel Iraniers doen zich alleen maar gelovig voor omdat ze bang zijn voor het regime. Achter de voordeur verfoeien ze de islam en alle conservatieve ellende die erbij komt kijken.
  Moderator donderdag 9 januari 2020 @ 13:27:00 #32
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_190948857
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 13:12 schreef Hathor het volgende:

[..]

Geen idee, ik reageerde alleen op de vraag of iemand ook wel eens kruisraketten heeft afgevuurd op westerse of israelische doelen, wat dacht ik niet het geval is of was.
antwoord is dan ja, de Argentijnen tijdens de Falklands oorlog meerder Exocets richting de Britten, sommigen raak, sommigen ontploften daadwerkelijk :P

ook Silkworm, Harpoon en dat soort dingen zijn volgens mij kruisvluchtwapens

tijdje terug is er een Isralische korvet geraakt door een Silkworm volgens mij das een chinese versie van een ouder Russischs apparaat dacht ik, die schoten de Irakezen ook alle kanten op, zal ook wel eens een westers doel bij gezeten heben
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 9 januari 2020 @ 13:30:02 #33
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_190948895
ja Harpoon ook ja, die zijn ondanks alle protesten tegen tomahawks en kruisraketten gewoon stilletjes aangeschaft zonder dat iemand er bang van werd en zonder dat de wereld ophield te bestaan
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_190949059
Kijk eens aan, weer wat geleerd. :D
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_190949951
Word het nog onnodig spannend de komende dagen ?

A commander of the IRGC's Aerospace Force, warned that the ranian missile attack on US forces in Iraq on Tuesday night was just the beginning of a major operation named "Operation Martyr Soleimani" that would "continue throughout the region."

https://www.jpost.com/Bre(...)e-yet-to-come-613639
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_190951791
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 22:07 schreef TomLuny het volgende:
Is this Toronto — or Tehran?
Incredibly, a few hundred supporters of the Iranian regime gathered across the street from the U.S. consulate in Toronto to conduct a candlelight vigil for Iran’s now deceased general Qassem Soleimani.


Even worse: Toronto law enforcement was on hand to ensure these supporters of one of the biggest state sponsors of terrorism in the world would not be offended by any rude questions.

> https://www.rebelnews.com(...)rotest-david-menzies
Amerikaanse militairen en sjiitische milities staan weer tegenover elkaar in Irak.
De bestorming van de Amerikaanse ambassade in Irak (Soleimani zou daarachter zitten) door sharia- militieleden was de directe aanleiding voor de Amerikaanse drone-aanslag op de Iraanse militair luitenant-generaal Qassem Soleimani. Hij was de architect en bestuurder van de Iraanse terreurcampagne in het Midden-Oosten en verantwoordelijk, direct of indirect, voor de dood van talloze onschuldige mensen. De Amerikanen houden de generaal al decennia verantwoordelijk voor vele aanslagen op Amerikaanse doelen in het Midden-Oosten en elders, waarbij vele tientallen Amerikanen zijn omgekomen, zowel militairen als burgers. Door de acties van Irakese milities was hij verantwoordelijk voor de dood van honderden Amerikaanse militairen. Soleimani wordt verantwoordelijkheid gehouden voor aanslagen in onder meer Thailand, New Delhi, Lagos, Nairobi, Buenos Aires, Isral en Europa. En dat naast zijn gebruikelijke werkzaamheden als generaal van de Al- Quds-brigades en contactpersoon voor terroristische groeperingen als Hezbollah en Hamas…

> https://zlj13051967.wordp(...)en-vermoorde-mensen/
shift-knop defekt
pi_190951951
Brutal. Fucking. Metal.
pi_190952111
Misschien had de ene TS toch gelijk er komt nu langzamerhand steeds meer berichten over wereldleiders die zeggen "verontrustend nieuws" te hebben gekregen over de ramp met het Oekraense vliegtuig. Maar wat voor nieuwe willen ze nog niet vertellen.


https://m.hln.be/nieuws/b(...)rgeschoten~addcdf2c/

[ Bericht 44% gewijzigd door #ANONIEM op 09-01-2020 18:13:51 ]
pi_190952130
quote:
Van oudsher de meest betrouwbare Amerikaanse.
  donderdag 9 januari 2020 @ 18:18:12 #41
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190952162
quote:
wat een toppers daar in Iran
  donderdag 9 januari 2020 @ 18:18:19 #42
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_190952164
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:13 schreef Syd het volgende:
Misschien had de ene TS toch gelijk er komt nu langzamerhand steeds meer berichten over wereldleiders die zeggen "verontrustend nieuws" te hebben gekregen over de ramp met het Oekraense vliegtuig. Maar wat voor nieuwe willen ze nog niet vertellen.


https://m.hln.be/nieuws/b(...)rgeschoten~addcdf2c/
Het is neergeschoten volgens CNN. Door Iran.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_190952175
Mmmh Iran schiet per ongeluk dat vliegtuig uit de lucht....
Ik weet het niet. Wellicht wordt er een smerig spel gespeeld.
pi_190952181
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:18 schreef Tarado het volgende:

[..]

wat een toppers daar in Iran
Nou ben ik benieuwd wie hier dan daadwerkelijk achter zit.
pi_190952189
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:18 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]

Het is neergeschoten volgens CNN. Door Iran.
Nee dat is nog nergens bevestigd. De vermoeden zijn er nadat verschillende wereldleiders verontrustend nieuws hadden gekregen maar gezien onderzoek nog loopt zeggen ze nog niks.

De kans dat dit zo is is natuurlijk nu langzamerhand wel groter.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-01-2020 18:21:15 ]
pi_190952194
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:19 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Nou ben ik benieuwd wie hier dan daadwerkelijk achter zit.
En wat de consequenties daarvan gaan zijn.
Brutal. Fucking. Metal.
pi_190952196
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:18 schreef HetDonkertAan het volgende:
Mmmh Iran schiet per ongeluk dat vliegtuig uit de lucht....
Kan prima. Oud luchtafweergeschut dat natuurlijk op superhoge paraatheid stond na de raketaanval van de VS en dan een vliegtuig als bedreiging ziet...

Maar is het dan de schuld van Iran of van de VS ?
  donderdag 9 januari 2020 @ 18:21:31 #48
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_190952201
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:18 schreef HetDonkertAan het volgende:
Mmmh Iran schiet per ongeluk dat vliegtuig uit de lucht....
Ik weet het niet. Wellicht wordt er een smerig spel gespeeld.
Tsja. Er zijn nu onafhankelijke onderzoeken bezig, waarom zouden ze dat verzinnen?
Iran zit met samengeknepen billen en Trump heeft ook geen zin in een oorlog. Het zal wel met een sisser aflopen.
Wie dit leest is een lezer van dit
  donderdag 9 januari 2020 @ 18:22:50 #49
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190952215
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:20 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Kan prima. Oud luchtafweergeschut dat natuurlijk op superhoge paraatheid stond na de raketaanval van de VS en dan een vliegtuig als bedreiging ziet...

Maar is het dan de schuld van Iran of van de VS ?
:D wou je Trump hier ook de schuld van geven?
pi_190952230
https://www.rtlnieuws.nl/(...)boeing-neergeschoten

Nou als dit artikel klopt is het neergeschoten door Iran.

Want ik hou ook nog een slag om de arm.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_190952242
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:22 schreef Tarado het volgende:

[..]

:D wou je Trump hier ook de schuld van geven?
Tsja. Het is oud materiaal omdat ze van de VS geen nieuw mochten kopen. Het stond aan omdat de VS zonodig een van hun regeringsleiders met een raket moest ombrengen.

Best moeilijk om de VS NIET als medeverantwoordelijk te zien ;)

Er van uitgaande dat er werkelijk sprake is van neerschieten.
pi_190952275
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:20 schreef -_Guitarist_- het volgende:

[..]

En wat de consequenties daarvan gaan zijn.
Ja precies.
En ding is zeker. Mocht Iran inderdaad volgens onderzoeken dit vliegtuig bewust of onbewust uit de lucht hebben geschoten kunnen ze geen kant meer op wat betreft militair gebied en zullen eventuele westerse interventies natuurlijk veel breder gesteund worden....

Als t echt allemaal per ongeluk is gegaan hoop ik dat iedereen zich afvraagt waar ze mee bezig zijn en de boel de boel laten.... MAAR de VS zit daar niet voor niets he...

Smerig spel.
pi_190952354
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:24 schreef tesssssssss het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)boeing-neergeschoten

Nou als dit artikel klopt is het neergeschoten door Iran.

Want ik hou ook nog een slag om de arm.
Het zal vast niet door een simpele technische storing zijn neergestort maar ik ben allerminst overtuigt dat het de directe verantwoordelijkheid van de Iraanse staat betreft.
Afgezien van een 'ongeluk'
pi_190952403
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 17:43 schreef TomLuny het volgende:

[..]

Amerikaanse militairen en sjiitische milities staan weer tegenover elkaar in Irak.
De bestorming van de Amerikaanse ambassade in Irak (Soleimani zou daarachter zitten) door sharia- militieleden was de directe aanleiding voor de Amerikaanse drone-aanslag op de Iraanse militair luitenant-generaal Qassem Soleimani. Hij was de architect en bestuurder van de Iraanse terreurcampagne in het Midden-Oosten en verantwoordelijk, direct of indirect, voor de dood van talloze onschuldige mensen. De Amerikanen houden de generaal al decennia verantwoordelijk voor vele aanslagen op Amerikaanse doelen in het Midden-Oosten en elders, waarbij vele tientallen Amerikanen zijn omgekomen, zowel militairen als burgers. Door de acties van Irakese milities was hij verantwoordelijk voor de dood van honderden Amerikaanse militairen. Soleimani wordt verantwoordelijkheid gehouden voor aanslagen in onder meer Thailand, New Delhi, Lagos, Nairobi, Buenos Aires, Isral en Europa. En dat naast zijn gebruikelijke werkzaamheden als generaal van de Al- Quds-brigades en contactpersoon voor terroristische groeperingen als Hezbollah en Hamas…

> https://zlj13051967.wordp(...)en-vermoorde-mensen/
Vergeet daarbij ook niet dat Soleimani de eerste, tweede en derde wereldoorlog is begonnen, de kruistochten en de Chinese burgeroorlog, en verantwoordelijk wordt gehouden voor de klimaatverandering.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_190952511
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:31 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Het zal vast niet door een simpele technische storing zijn neergestort maar ik ben allerminst overtuigt dat het de directe verantwoordelijkheid van de Iraanse staat betreft.
Afgezien van een 'ongeluk'
Fals Flag kan natuurlijk ook
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  donderdag 9 januari 2020 @ 18:42:08 #56
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190952520
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:31 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Het zal vast niet door een simpele technische storing zijn neergestort maar ik ben allerminst overtuigt dat het de directe verantwoordelijkheid van de Iraanse staat betreft.
Afgezien van een 'ongeluk'
ook al is het per ongeluk zijn ze nog wel direct verantwoordelijk
pi_190952582
Simpel voorbeeld van t beeld dat ik persoonlijk ongeveer bij deze situatie heb:

Boer 1 en Boer 2 zijn buurmannen en zijn allebei boer.

Je hebt Boer 1.(Rijke boer) en de buurman is Boer 2(Arme boer) arme boer heeft echter wel een minerale grond.

Rijke boer komt bij arme boer op het land en zet daar een stal neer. Om enkele opstandige koeien te verzorgen en tegelijkertijd mag hij enkele koeien melken tegen betaling, om deze koeien te beschermen maakt hij een geeapend fort van deze stal.

De arme boer ontvangt die betaling. Arme boer heeft echter gezin. Gezin is t niet eens met de gang van zaken want zij zien niets van t geld dat arme boer van rijke boer ontvangt.

T gezin vd arme boer wil de rijke boer weg hebben.
Rijke boer heeft echter betaald voor zijn plek en redenen dat hij daar weg zou moeten zijn tegen dovemansoren bestemd.
Hij zal de minerale grond vd arme boer naar boven halen en zijn melkbare koeien melken.

Volgens hem is dat recht door economie.

T gezin ziet dat recht van economie niet omdat hun economisch alles behalve rechtvaardigheid zien.

[ Bericht 0% gewijzigd door HetDonkertAan op 09-01-2020 18:53:21 ]
  donderdag 9 januari 2020 @ 18:51:26 #58
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190952649
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:46 schreef HetDonkertAan het volgende:
Simpel voorbeeld van t beeld dat ik persoonlijk ongeveer bij deze situatie heb:

Boer 1 en Boer 2 zijn buurmannen en zijn allebei boer.

wow _O-
pi_190952696
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:20 schreef -_Guitarist_- het volgende:

[..]

En wat de consequenties daarvan gaan zijn.
Als het per ongeluk was denk ik dat de consequenties voor Iran wel mee gaan vallen.
pi_190952728
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:55 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Als het per ongeluk was denk ik dat de consequenties voor Iran wel mee gaan vallen.
Maar hoe ga je bewijzen dat het per ongeluk was?

Iran heeft geluk dat er geen Amerikaanse passagiers waren op de vlucht :X
Brutal. Fucking. Metal.
  donderdag 9 januari 2020 @ 18:57:14 #61
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_190952736
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:55 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Als het per ongeluk was denk ik dat de consequenties voor Iran wel mee gaan vallen.
Ik hoop het echt. Ze zijn wel keihard aan het ontkennen dat ze er iets mee te maken hebben.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_190952754
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:34 schreef VoorbijgangerX het volgende:

[..]

Vergeet daarbij ook niet dat Soleimani de eerste, tweede en derde wereldoorlog is begonnen, de kruistochten en de Chinese burgeroorlog, en verantwoordelijk wordt gehouden voor de klimaatverandering.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De n zn terrorist is de ander zn vijheidsstrijder, dat is wel zo ja.
Krapuul ziet het bijvoorbeeld heel anders :


“‘tis of the duvel ermee speult” was een tijd geleden een gevleugelde gezegde in bepaalde kringen; de gezegde kan weer van stal gehaald worden, nadat een Iraanse Majoor-Generaal vermoord werd op het internationale vliegveld van Bagdad. Het moet toch echt niet gekker worden. Hoe is het in vredesnaam – wel een vreemd woord in deze context – mogelijk dat de yankees in Bagdad een Iraanse hoge militair zo maar ombrengen!

Vandaag kregen we het verschrikkelijke nieuws – een schandaal dat het zo maar gebeurt – te horen dat Qasem Soleimani vermoord werd door een aanval van een Amerikaanse drone.
In de tegenwoordige tijd zijn de yankees gewoon bezig hun tegenstanders op de wereld uit te schakelen; in dit geval nadat ze het gerucht hadden vernomen – juiste zin is: nadat hun inlichtingendiensten een bericht hadden afgeluisterd – dat generaal Soleimani mogelijk iets van plan zou zijn geweest.
Qasem Soleimani – afkomstig uit een bescheiden achtergrond – was een Iraanse majoor-generaal in de Islamitische Revolutionaire Garde en sinds 1998 commandant van zijn Quds Force. Westers media schrijven er dan meestal achter dat de Quds Force primair verantwoordelijk waren voor extraterritoriale militaire en clandestiene operaties.

> https://www.krapuul.nl/blog/2743889/the-devil-rules-the-world/

Eigenlijk maakt het niet eens uit welke kant men kiest maar aan welke kant men zit.
Of denkt Krapuul dat als er een ayatolah-raket richting Nijmegen vliegt dat dan hun kraakpand heel blijft ?
shift-knop defekt
pi_190952760
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:42 schreef Tarado het volgende:

[..]

ook al is het per ongeluk zijn ze nog wel direct verantwoordelijk
Omdat het op hun grond is wel ja.
Maar qua moderne militaire technieken kan er van alles gaande zijn.
pi_190952785
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:56 schreef -_Guitarist_- het volgende:

[..]

Maar hoe ga je bewijzen dat het per ongeluk was?

Iran heeft geluk dat er geen Amerikaanse passagiers waren op de vlucht :X
Hoe ga je bewijzen dat het expres was?
Gezien Flight 655 zijn de Amerikanen wel de laatsten die hier iets over mogen zeggen. :+
  donderdag 9 januari 2020 @ 19:02:28 #65
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190952808
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:58 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Omdat het op hun grond is wel ja.
Maar qua moderne militaire technieken kan er van alles gaande zijn.
je bedoelt dat een ander (land) dan Iran dit gedaan zou kunnen hebben?
pi_190952816
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:02 schreef Tarado het volgende:

[..]

je bedoelt dat een ander (land) dan Iran dit gedaan zou kunnen hebben?
Dat is inderdaad wat ik bedoel.
  donderdag 9 januari 2020 @ 19:04:00 #67
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190952821
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:03 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Dat is inderdaad wat ik bedoel.
farfetched wel
pi_190952843
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:04 schreef Tarado het volgende:

[..]

farfetched wel
Klopt.
pi_190952881
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:57 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]

Ik hoop het echt. Ze zijn wel keihard aan het ontkennen dat ze er iets mee te maken hebben.
Dat zou ik niet al te serieus nemen, ze hebben ook 80 Amerikanen gedood :')
pi_190952895
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:04 schreef Tarado het volgende:

[..]

farfetched wel
Niet echt, zie Bijv. de Mossad er wel voor aan om Iran, uitgerekend praktisch tijdens de raketaanval op een amerikaanse basis, extra in een slecht daglicht te zetten.

Of de Amerikanen die daar al een bommetje op dat vliegtuig hadden geplaatst.

Iran wat een vliegtuig neerschiet letterlijk minuten nadat het opsteeg vanuit Teheran, dus dan is het net opgestegen, is super onwaarschijnlijk en ook technisch nogal lastig.

Je hebt dan nog niks op de radar, ook zonder radar komt het qua richting, afmeting, signatuur nergens mee overeen qua dreiging.

Het sluit natuurlijk niets 100% uit, maar ik ga voorlopig van een dom ongeluk op een extra ongelukkig moment uit.
pi_190952923
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:02 schreef Tarado het volgende:

[..]

je bedoelt dat een ander (land) dan Iran dit gedaan zou kunnen hebben?
Wat denk jij? Ongelukje of niet?
pi_190953030
Iran, samen met andere islamitische landen (zoals Turkije, Qatar, Maleisi, Indonesi, enz.), is druk bezig met het veel harder treffen van de VS dan door Amerikaanse soldaten te doden. Ze zijn bezig met de zogenaamde gold dinar om te gebruiken als handelsmunt onderling en ter vervanging van de bloed-olie-dollar. De droom van Qadhafi is niet met Qadhafi gestorven. Ik denk dat dit ook een van de redenen is dat de VS Iran aan het uitlokken is.


pi_190953048
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:18 schreef HetDonkertAan het volgende:
Mmmh Iran schiet per ongeluk dat vliegtuig uit de lucht....
Ik weet het niet. Wellicht wordt er een smerig spel gespeeld.
Vanwege de spanning had de Iraanse militaire leiding het afweergeschut dit keer te licht afgesteld op eventuele Amerikaanse drones.
pi_190953310
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:55 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Als het per ongeluk was denk ik dat de consequenties voor Iran wel mee gaan vallen.
Ik geloof wel dat het per ongeluk was maar ook dat het door een raket komt.

Hoe vaak vallen er Boeings uit de lucht (de MAX even niet meegerekend) en hoe groot is de kans dat het spontaan gebeurt boven een land dat net in verhoogde paraatheid is?

Ik schat de kans wel op 99,99 dat het een raket was.
  donderdag 9 januari 2020 @ 19:36:41 #75
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_190953359
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:08 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Niet echt, zie Bijv. de Mossad er wel voor aan om Iran, uitgerekend praktisch tijdens de raketaanval op een amerikaanse basis, extra in een slecht daglicht te zetten.

Of de Amerikanen die daar al een bommetje op dat vliegtuig hadden geplaatst.

Iran wat een vliegtuig neerschiet letterlijk minuten nadat het opsteeg vanuit Teheran, dus dan is het net opgestegen, is super onwaarschijnlijk en ook technisch nogal lastig.

Je hebt dan nog niks op de radar, ook zonder radar komt het qua richting, afmeting, signatuur nergens mee overeen qua dreiging.

Het sluit natuurlijk niets 100% uit, maar ik ga voorlopig van een dom ongeluk op een extra ongelukkig moment uit.
Hoog aluhoedje gehalte.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  donderdag 9 januari 2020 @ 19:46:09 #76
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_190953536
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:08 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Niet echt, zie Bijv. de Mossad er wel voor aan om Iran, uitgerekend praktisch tijdens de raketaanval op een amerikaanse basis, extra in een slecht daglicht te zetten.

Of de Amerikanen die daar al een bommetje op dat vliegtuig hadden geplaatst.

Iran wat een vliegtuig neerschiet letterlijk minuten nadat het opsteeg vanuit Teheran, dus dan is het net opgestegen, is super onwaarschijnlijk en ook technisch nogal lastig.

Je hebt dan nog niks op de radar, ook zonder radar komt het qua richting, afmeting, signatuur nergens mee overeen qua dreiging.

Het sluit natuurlijk niets 100% uit, maar ik ga voorlopig van een dom ongeluk op een extra ongelukkig moment uit.
Lol. Een 737 heb je het over he? Die landen en stijgen niet op de gok.
  donderdag 9 januari 2020 @ 19:47:59 #77
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_190953575
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:25 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Tsja. Het is oud materiaal omdat ze van de VS geen nieuw mochten kopen. Het stond aan omdat de VS zonodig een van hun regeringsleiders met een raket moest ombrengen.

Best moeilijk om de VS NIET als medeverantwoordelijk te zien ;)

Er van uitgaande dat er werkelijk sprake is van neerschieten.
Je moet echt helemaal verknipt in je hoofd zijn om de schuld van het neerhalen van dit vliegtuig in de schoenen van het wapenbeleid van de VS te schuiven :D
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  donderdag 9 januari 2020 @ 19:49:20 #78
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_190953604
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:47 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Je moet echt helemaal verknipt in je hoofd zijn om de schuld van het neerhalen van dit vliegtuig in de schoenen van het wapenbeleid van de VS te schuiven :D
Rationeel valt er hier helemaal niks meer te halen. Alles ligt aan Amerika.
pi_190953945
spectatorindex twitterde op donderdag 09-01-2020 om 19:58:40 BREAKING: Rocket lands near US forces north of Baghdad, but no injuries or fatalities reported. reageer retweet
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  donderdag 9 januari 2020 @ 20:27:34 #80
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_190954292
https://nos.nl/artikel/23(...)-raketaanvallen.html

Iraanse commandant wil doorgaan met rakeaanvallen...

quote:
Commandant Amir Ali Hajizadeh zei dat de tegenaanval gisteren op twee militaire bases in Irak niet bedoeld waren om Amerikaanse troepen te doden, maar om de "militaire machine" van de VS te treffen. Volgens Hajizadeh is het ultieme doel van toekomstige Iraanse raketaanvallen het beindigen van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in het Midden-Oosten. Dat zou de "terechte wraak" zijn voor de Amerikaanse liquidatie van Iraanse generaal Qassem Soleimani, zei hij.

Tsja... beetje ongeloofwaardig nu. Ik vraag me nu eerder af; hoeveel Iraanse doden gaan er dit keer vallen door incompetentie.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  donderdag 9 januari 2020 @ 20:31:07 #81
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_190954369
quote:
18s.gif Op donderdag 9 januari 2020 20:08 schreef Ali_boo het volgende:
spectatorindex twitterde op donderdag 09-01-2020 om 19:58:40 BREAKING: Rocket lands near US forces north of Baghdad, but no injuries or fatalities reported. reageer retweet
Iran moet eens ophouden met zoveel CO2 de lucht in de gooien zonder reden :r
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_190954901
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 20:31 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Iran moet eens ophouden met zoveel CO2 de lucht in de gooien zonder reden :r
[ afbeelding ]
Nou ze hebben aangekondigd dat dit slechts het begin is en dat er nog vele aanvallen zullen volgen

Misschien zien we een dag dat ze daadwerkelijk iets raken _O-
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_190954969
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 20:53 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

Nou ze hebben aangekondigd dat dit slechts het begin is en dat er nog vele aanvallen zullen volgen

Misschien zien we een dag dat ze daadwerkelijk iets raken _O-
Wens ze veel succes. n Amerikaans burger met een blauwe plek of erger betekent een totale oorlog ben ik bang :')
Brutal. Fucking. Metal.
pi_190955583
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 20:56 schreef -_Guitarist_- het volgende:

[..]

Wens ze veel succes. n Amerikaans burger met een blauwe plek of erger betekent een totale oorlog ben ik bang :')
Vaak bi-j te bange.
Vakman pur sang
pi_190955601
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2020 21:22 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Vaak bi-j te bange.
Dat klopt. Maar met beroepsidioot Trump aan de macht, acht ik alles mogelijk :')
Brutal. Fucking. Metal.
pi_190956113
ajaltamimi twitterde op donderdag 09-01-2020 om 20:05:00 In this week's issue of its al-Naba' newsletter, Islamic State portrays killing of Qasim Soleimani and Abu Mahdi al-Mohandis as God's act and revenge for the believers https://t.co/ZREFroLzLB reageer retweet
IS viert dood Soleimani... Trump is ook blij met dood Soleimani. Coincidence?

pi_190956149
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 20:53 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

Nou ze hebben aangekondigd dat dit slechts het begin is en dat er nog vele aanvallen zullen volgen

Misschien zien we een dag dat ze daadwerkelijk iets raken _O-
Die is gewoon een boodschap aan de VS. Ze willen juist niets raken. Ze hadden daar met overmacht ook naar binnen kunnen wandelen.
pi_190957052
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:00 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Hoe ga je bewijzen dat het expres was?
Gezien Flight 655 zijn de Amerikanen wel de laatsten die hier iets over mogen zeggen. :+
Onzin, hetzelfde dat Duitsers ook gewoon mogen oordelen over misdaden tegen de mensheid.
  donderdag 9 januari 2020 @ 23:46:04 #89
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190958271
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 21:46 schreef Chadi het volgende:

[..]

Die is gewoon een boodschap aan de VS. Ze willen juist niets raken. Ze hadden daar met overmacht ook naar binnen kunnen wandelen.
:+
pi_190959075
Over de auteur :
Katiana Kayvantash
Iraans-Nederlandse

De uitschakeling van Qasem Soleimani heeft een trieste werkelijkheid blootgelegd; namelijk dat de Nederlandse media volledig bereid zijn om hun ziel te verkopen aan welke Trump-tegenstander dan ook.
Zelfs als deze tegenstander een narcistische, islamitische massamoordenaar, kindermoordenaar, verkrachter en terrorist is. Wederom is in de afgelopen week bewezen dat de media zowel op moreel als ethisch gebied volledig verdorven zijn.

Terwijl Nederland nog niet bekomen was van de walgelijke heiligverklaring door de NPO van IS-terrorist Laura H., deed de NOS er nog een behoorlijke schep bovenop door afgelopen vrijdag – en de dagen erna – Qasem Soleimani de hemel in te prijzen. In haar item over de dood van de grootste bloedhond aller tijden en Chief Terrorist van het islamitische regime, beweerde de NOS onder andere dat Soleimani een ongekende populariteit genoot in zowel Irak als Iran.

Gevreesd
Het is inderdaad zo dat zijn naam in beide landen bij ieder huishouden bekend is, maar niet omdat hij zo geliefd en gerespecteerd was, zoals de media continu impliceren, maar zeer gevreesd. Bij de Iraanse burgers die volgens onze media zo dol op Soleimani waren en hem aanbaden, staat hij bekend als de “slager van het Midden-Oosten”, de “Eichmann” en de “Franco van Iran”, de “pimp van Khamenei” en nog veel meer.

De dagelijkse protesten die sinds afgelopen oktober in Irak gaande zijn wegens de invloed van Soleimani binnen de Iraakse regering, laten het werkelijke sentiment van de burgers zien. De ontevredenheid bij hen is z hoog dat zij billboards en foto’s van Khamenei en de vlag van het Iraanse regime in de fik staken. Vorige maand hebben ze zelfs het Iraanse consulaat in de sjiietische heilige stad Najaf bestormd en in vuur en vlam gezet, waarna de Iraanse diplomaten via de achterdeur ternauwernood zijn ontsnapt.

Protesten neergeslagen
Soleimani vloog halsoverkop naar Bagdad om veiligheidsambtenaren te instrueren. Hij riep op tot een hardhandige aanpak tegen demonstranten: “Wij in Iran weten hoe we met protesten moeten omgaan”. De milities van Soleimani (PMF) en Iraakse regeringstroepen hebben toen meer dan 400 Irakezen gedood en ongeveer 20.000 anderen verwond. Daarbij instrueerde Soleimani hen om de aanvallen op Amerikaanse doelen in het land op te voeren met behulp van geavanceerde nieuwe wapens geleverd door Iran.

De onbeschaamde NOS – en de rest van onze linkse terroristenfluisteraars in de media – portretteren Soleimani op een sympathieke toon als een martelaar die opdracht had om de buitenlandse invloed van Iran te vergroten. Als je het niet beter wist, zou je denken dat Trump ten onrechte een charismatische humanitaire netwerker, die namens Khamenei als een soort zendeling vrede en liefde in het Midden Oosten verspreidde, zomaar heeft omgelegd.

Terreurnetwerk

[..]

Zo gedenken de Nederlandse MSM hem als een Iraanse internationale beroemdheid, terwijl hij voor de burgers in het Midden-Oosten een losgeslagen zilverrug-gorilla met hondsdolheid was.

Feit is dat de IS helemaal niet is verslagen. Zij heeft zich voornamelijk verplaatst naar Irak.
En hoeveel IS-leiders heeft Soleimani gedood? Geen enkele. Naar mijn weten zijn het Amerikanen geweest die steeds IS-leiders uit de weg hebben geruimd, onder wie Al-Baghdadi.

> https://opiniez.com/2020/(...)en-oosten/kayvankat/
shift-knop defekt
pi_190960054
https://www.ad.nl/video/o(...)asht-in-iran~p122170

Beelden van de inslag van de raket op het vliegtuig.
pi_190960788
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:08 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Niet echt, zie Bijv. de Mossad er wel voor aan om Iran, uitgerekend praktisch tijdens de raketaanval op een amerikaanse basis, extra in een slecht daglicht te zetten.

Of de Amerikanen die daar al een bommetje op dat vliegtuig hadden geplaatst.

Iran wat een vliegtuig neerschiet letterlijk minuten nadat het opsteeg vanuit Teheran, dus dan is het net opgestegen, is super onwaarschijnlijk en ook technisch nogal lastig.

Je hebt dan nog niks op de radar, ook zonder radar komt het qua richting, afmeting, signatuur nergens mee overeen qua dreiging.

Het sluit natuurlijk niets 100% uit, maar ik ga voorlopig van een dom ongeluk op een extra ongelukkig moment uit.
Hoe dan? Gezien de hoogte is het geen manpad geweest maar een groter type raket.
Ik ga uit van een ongeluk door chaos.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_190960799
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 10:14 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Hoe dan? Gezien de hoogte is het geen manpad geweest maar een groter type raket.
Ik ga uit van een ongeluk door chaos.
Bom in Of bij de cockpit plaatsen is niet zo moeilijk.

Maar wie weet, ikzelf denk nog steeds een dom ongeluk, simpele crash, technische storing, who knows.
Timing is hoogstens verdacht, maar dat mag geen reden zijn om een soort tunnelvisie te krijgen.
pi_190960821
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 10:15 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Bom in Of bij de cockpit plaatsen is niet zo moeilijk.

Maar wie weet, ikzelf denk nog steeds een dom ongeluk, simpele crash, technische storing, who knows.
Timing is hoogstens verdacht, maar dat mag geen reden zijn om een soort tunnelvisie te krijgen.
Je ziet iets vanuit de grond naar het vliegtuig vliegen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_190960825
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 10:15 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Bom in Of bij de cockpit plaatsen is niet zo moeilijk.

Maar wie weet, ikzelf denk nog steeds een dom ongeluk, simpele crash, technische storing, who knows.
Timing is hoogstens verdacht, maar dat mag geen reden zijn om een soort tunnelvisie te krijgen.
Mocht het een missile van Iran zelf geweest zijn dan is elk bewijs daarvan inmiddels al opgeruimd en bewijs aangebracht voor een technisch mankement.
  vrijdag 10 januari 2020 @ 11:12:53 #97
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190961339
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 10:15 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Bom in Of bij de cockpit plaatsen is niet zo moeilijk.

Maar wie weet, ikzelf denk nog steeds een dom ongeluk, simpele crash, technische storing, who knows.
Timing is hoogstens verdacht, maar dat mag geen reden zijn om een soort tunnelvisie te krijgen.
tussen tunnelvisie en jouw theorie zitten zeen van ruimte
  Moderator vrijdag 10 januari 2020 @ 22:11:31 #98
8781 crew  Frutsel
pi_190970878
https://www.haaretz.com/a(...)tter_impression=true

Schijnbaar hebben de Amerikanen in Yemen het nog een keer geprobeerd tegen een Iraanse official op dezelfde dag als de aanval op Suleimani. Deze mislukte
  zaterdag 11 januari 2020 @ 06:13:13 #99
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_190974922
Iran erkent dat ze het vliegtuig per ongeluk hebben neergeschoten

https://www.nu.nl/buitenl(...)menselijke-fout.html

Het Oekraense vliegtuig dat eerder deze week vlakbij de vluchthaven van Teheran is verongelukt, vloog te dicht bij een gevoelige militaire locatie. Het per ongeluk neerhalen ervan is te wijten aan een menselijke fout, aldus een voorlopig intern onderzoek van het Iraanse leger. Een verklaring is zaterdag voorgelezen op de Iraanse staatstelevisie. President Hassan Rouhani heeft zijn excuses aangeboden.

De verantwoordelijke partijen worden ter verantwoording geroepen en zullen voor de krijgsraad moeten verschijnen, aldus de verklaring, zonder op details in te gaan. Hiermee geeft Iran toe dat de Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines door eigen militairen is neergeschoten.

Het vliegtuig zou na het opstijgen een scherpe bocht hebben gemaakt richting een militaire basis van de Iraanse Revolutionaire Garde, waarop waarschijnlijk per ongeluk het luchtafweergeschut in werking is gesteld.


De Iraanse president Hassan Rouhani zegt in een tweet dat de islamitische Republiek Iran deze "desastreuze fout enorm betreurt". Hij voegt er in een andere tweet aan toe dat het onderzoek nog verder zal gaan.

The Islamic Republic of Iran deeply regrets this disastrous mistake. My thoughts and prayers go to all the mourning families. I offer my sincerest condolences. https://t.co/4dkePxupzm

HassanRouhani
HassanRouhani
04:43 - 11 januari 2020
'Menselijke fout gemaakt dankzij crisis door Amerikaans avonturisme'

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif zegt in een tweet dat de menselijke fout is gemaakt "tijdens een crisis die is veroorzaakt door Amerikaans avonturisme". Het incident gebeurde enkele uren nadat Iran twee Iraakse legerbases had beschoten waar Amerikaanse soldaten zijn gelegerd, als wraak op de dodelijke Amerikaanse droneaanval op generaal Qassem Soleimani.

A sad day. Preliminary conclusions of internal investigation by Armed Forces: Human error at time of crisis caused by US adventurism led to disaster Our profound regrets, apologies and condolences to our people, to the families of all victims, and to other affected nations. 💔

JZarif
JZarif
04:05 - 11 januari 2020
Javad Zarif noemt het een trieste dag en biedt net als president Rouhani zijn excuses aan. "Onze oprechte spijt, verontschuldigingen en condoleances aan onze mensen, aan de families van de slachtoffers en aan alle betrokken landen."

Eerder beweerde Iran nog dat de crash was veroorzaakt door een technisch mankement aan het vliegtuig.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_190975025
RT geeft dit als brekend nieuws

Iran’s Rouhani vows to ‘identify & prosecute’ all responsible for ‘disastrous mistake’ that led to Ukrainian jet downing

Iranian President Hassan Rouhani has pledged to find and punish all those involved in the unintentional shooting down of a Ukrainian aircraft over Tehran, calling it a “disastrous mistake.”

An internal investigation has "concluded that regrettably missiles fired due to human error caused the horrific crash of the Ukrainian plane and death of 176 innocent people,” Rouhani said in a tweet.

In the aftermath of the incident, Rouhani arranged for “compensation” payments to the victims' families,
and ordered reforms of the country’s air defense system to prevent similar disasters in the future.

All 176 passengers and crew members on board the aircraft were killed in the incident that came hours after a series of Iranian missile strikes on American bases in Iraq – a response to a US drone strike which killed Iranian major general and Quds Force commander Qassem Soleimani.

> https://www.rt.com/news/477996-rouhani-identify-prosecute-plane/
shift-knop defekt
pi_190975095
De vijfde colonne is in mobilisatie gezet ..

‘Iranian with MACHETE & knives’ arrested near Trump resort of Mar-a-Lago

, US media report

Palm Beach police have arrested a man armed with a set of knives near President Donald Trump’s Florida resort.
US media emphasized he is an Iranian national while bringing up a non-existent $80mn Iranian ‘bounty’ on Trump’s head.

The man had no known address and was detained on the Flagler Memorial Bridge on Friday morning.
He had “several knives” and an undisclosed amount of cash on him, according to WPTV.

Other local outlets claimed the man’s arsenal included a machete, two knives, a pick axe and $22,000 in cash, and that a bomb squad was searching his vehicle, found at the Palm Beach International Airport.

> https://www.rt.com/usa/477983-iranian-knives-arrested-mar-a-lago/
shift-knop defekt
pi_190975247
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 07:23 schreef TomLuny het volgende:
De vijfde colonne is in mobilisatie gezet ..

‘Iranian with MACHETE & knives’ arrested near Trump resort of Mar-a-Lago

, US media report

Palm Beach police have arrested a man armed with a set of knives near President Donald Trump’s Florida resort.
US media emphasized he is an Iranian national while bringing up a non-existent $80mn Iranian ‘bounty’ on Trump’s head.

The man had no known address and was detained on the Flagler Memorial Bridge on Friday morning.
He had “several knives” and an undisclosed amount of cash on him, according to WPTV.

Other local outlets claimed the man’s arsenal included a machete, two knives, a pick axe and $22,000 in cash, and that a bomb squad was searching his vehicle, found at the Palm Beach International Airport.

> https://www.rt.com/usa/477983-iranian-knives-arrested-mar-a-lago/
Het verbaast mij eigenlijk berhaupt dat Iran niet iets van Trump heeft laten vernielen als vergelding. Een van zijn kinderen laten neerschieten, een van zijn gebouwen in de fik laten steken... voor een paar duizend dollar (geen 80 miljoen) kan je probleemloos een paar mensen vinden die dat wel willen proberen.
  zaterdag 11 januari 2020 @ 08:09:16 #103
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_190975291
Zo, de aluhoedjes kunnen weer de kast in.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_190975358
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 08:09 schreef Scorpie het volgende:
Zo, de aluhoedjes kunnen weer de kast in.
Ohnee hoor. Er circuleren nu alweer verhalen dat het helemaal geen ongeluk was en dat Iran het vliegtuig bewust heeft neergeschoten omdat ze wisten dat mensen het eens zouden zijn met het "Human error at time of crisis caused by US adventurism led to disaster" standpunt.

Dus blijven zingen.
  zaterdag 11 januari 2020 @ 10:10:31 #105
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_190976204
Iran nu de grote verliezer in dit conflict.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_190976325
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 08:09 schreef Scorpie het volgende:
Zo, de aluhoedjes kunnen weer de kast in.
Met wat er nu allemaal gaande is, zijn de meest roekeloze keuzes mogelijk.
Op vrijdag 4 augustus 2023 01:16 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Een schizofreen is nooit alleen.
pi_190977079
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 22:11 schreef Frutsel het volgende:
https://www.haaretz.com/a(...)tter_impression=true

Schijnbaar hebben de Amerikanen in Yemen het nog een keer geprobeerd tegen een Iraanse official op dezelfde dag als de aanval op Suleimani. Deze mislukte
Staat hier inderdaad dat er nog zo'n eentje op de korrel lag



Op de dag dat de Verenigde Staten de Iraanse generaal Soleimani liquideerden, deed het land nog een liquidatiepoging op een hooggeplaatste Iraanse militair, in Jemen, zeggen anonieme Amerikaanse regeringsbronnen tegen The Washington Post en persbureau AP.

> https://nos.nl/artikel/23(...)raanse-militair.html


quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 07:59 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Het verbaast mij eigenlijk berhaupt dat Iran niet iets van Trump heeft laten vernielen als vergelding. Een van zijn kinderen laten neerschieten, een van zijn gebouwen in de fik laten steken... voor een paar duizend dollar (geen 80 miljoen) kan je probleemloos een paar mensen vinden die dat wel willen proberen.
Wij in het Westen liggen constant onder Iraanse 'vergelding'.
Kijk naar Parijs, kijk naar de liquidaties in Nederland

https://www.bbc.com/news/world-europe-45722523
https://www.aivd.nl/actue(...)idaties-in-nederland

Het houdt gewoon niet op zulke islamitische terreur.
Dat Trump en familie nog niet zijn uitgeschakeld komt enkel omdat zij meer macht en poen hebben als Tom en Miep - niet omdat Iran er geen poging toe doet.

[ Bericht 16% gewijzigd door TomLuny op 11-01-2020 12:03:12 ]
shift-knop defekt
pi_190977419
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 08:22 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Ohnee hoor. Er circuleren nu alweer verhalen dat het helemaal geen ongeluk was en dat Iran het vliegtuig bewust heeft neergeschoten omdat ze wisten dat mensen het eens zouden zijn met het "Human error at time of crisis caused by US adventurism led to disaster" standpunt.

Dus blijven zingen.
Dat is echt een gigantisch dom standpunt maar ik geloof gelijk dat mensen het daarop willen gooien.
pi_190978523
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 07:59 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Het verbaast mij eigenlijk berhaupt dat Iran niet iets van Trump heeft laten vernielen als vergelding. Een van zijn kinderen laten neerschieten, een van zijn gebouwen in de fik laten steken... voor een paar duizend dollar (geen 80 miljoen) kan je probleemloos een paar mensen vinden die dat wel willen proberen.
De Iraanse machthebbers zijn dan wel gek maar niet dom.
pi_190978879
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 13:47 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

De Iraanse machthebbers zijn dan wel gek maar niet dom.
Denk dat ze achter de schermen nog wel ietsjes verzinnen. Iran heeft ook gewonnen door te de-escaleren en te laten zien dat ze hun land kunnen verdedigen en Amerikaanse doelen met gemak precies kunnen raken. Iran had het immers zelf doorgespeeld aan Irak en de Amerikanen konden mooi op tijd weg.

Die vergelding voor Soleimani gaat er nog wel komen. Zal waarschijnlijk een aanslag zijn oid.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190979460
Stef Blok is genaturaliseerd tot Duitser
_O-


https://twitter.com/Reuters/status/1215659690933342209?s=20
pi_190980084
Reuters :')
You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
  zaterdag 11 januari 2020 @ 16:08:14 #113
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_190980296
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 14:52 schreef polderturk het volgende:
Stef Blok is genaturaliseerd tot Duitser
_O-


https://twitter.com/Reuters/status/1215659690933342209?s=20
Mooi zo. Ze mogen hem houden ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_190981005
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 14:52 schreef polderturk het volgende:
Stef Blok is genaturaliseerd tot Duitser
_O-

https://twitter.com/Reuters/status/1215659690933342209?s=20
nou ja, we zijn allemaal germanen hier, kan gebeuren
shift-knop defekt
  zaterdag 11 januari 2020 @ 19:10:33 #115
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190982639
Qassem Soleimani was een terrorist. Period.
Door zowel de Bush-regering als de Obama-regering als zodanig verklaard. Dit is dus biartisan beleid en dat maakt elke militaire actie tegen hem -juridisch- legitiem.

De Bush-regering in 2007: Fact Sheet: Designation of Iranian Entities and Individuals for Proliferation Activities and Support for Terrorism

De Obama-regering in 2011: Treasury Sanctions Five Individuals Tied to Iranian Plot to Assassinate the Saudi Arabian Ambassador to the United States
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190982742
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 19:10 schreef dellipder het volgende:
Qassem Soleimani was een terrorist. Period.
Door zowel de Bush-regering als de Obama-regering als zodanig verklaard. Dit is dus biartisan beleid en dat maakt elke militaire actie tegen hem -juridisch- legitiem.
In de VS zeker. Maar toch wil ik liever niet dat de VS jou morgen hier in Nederland mag afknallen zonder toestemming van Rutte omdat ZIJ vinden dat je dat verdient.
  zaterdag 11 januari 2020 @ 19:34:55 #117
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190982869
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 19:22 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

In de VS zeker. Maar toch wil ik liever niet dat de VS jou morgen hier in Nederland mag afknallen zonder toestemming van Rutte omdat ZIJ vinden dat je dat verdient.
Nee, maar in dat geval -en dan moet je ook erbij voorstellen dat ik iemand zou zijn die al meer dan vijftien jaar tegen de Amerikaanse belangen zou handelen en dit gepaard laat gaan met het doden van Amerikaanse militairen, complotten smeden om ambassadeurs om te brengen, raketten afvuren op legerbasissen en het aanvallen van een ambassadelocatie- is er zoiets als Interpol en een uitleveringsverdrag.
Dit is een vergelijking die zeg maar volledig mank gaat.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190983758
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 19:22 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

In de VS zeker. Maar toch wil ik liever niet dat de VS jou morgen hier in Nederland mag afknallen zonder toestemming van Rutte omdat ZIJ vinden dat je dat verdient.
Tis maar goed dan dat vrouwen zoals jou geen macht hebben. En alleen miepen.
Vakman pur sang
pi_190984143
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 19:10 schreef dellipder het volgende:
Qassem Soleimani was een terrorist. Period.
Door zowel de Bush-regering als de Obama-regering als zodanig verklaard. Dit is dus biartisan beleid en dat maakt elke militaire actie tegen hem -juridisch- legitiem.

Massamoordenaars die iemand tot "terrorist" verklaren nou nou, zeer geloofwaardig. Bush jr en sr, Obama, Clinton, Trump, enz. zouden pas legitieme targets zijn voor veel mensen in het Midden-Oosten, Afrika, Azi en Zuid-Amerika vanwege hun misdaden tegen de menselijkheid. Maar de beelden van die gruwelijkheden (van o.a. uiteen gereten kinderen en vrouwen, in ziekenhuizen, markten, trouwerijen, scholen, complete woonwijken, enz) die zij begaan hebben zal het NOS of CNN je niet tonen. Uiteraard zullen ze in de informatieoorlog (propaganda, censuur, desinformatie) met de vinger wijzen naar leiders van ontwikkelingslanden (met rijke bodemschatten). En jij en ik mogen ervoor sterven.
  zaterdag 11 januari 2020 @ 20:49:45 #120
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_190984162
quote:
Wij in het Westen liggen constant onder Iraanse 'vergelding'.
Kijk naar Parijs, kijk naar de liquidaties in Nederland

Het houdt gewoon niet op zulke islamitische terreur.
Dat Trump en familie nog niet zijn uitgeschakeld komt enkel omdat zij meer macht en poen hebben als Tom en Miep - niet omdat Iran er geen poging toe doet.
dat zijn vooral onze soennitische en wahabistische vrienden van IS en Al-Qaeda. Je weet wel gefinancierd door die grote vrienden van trump, de Saoedi.

Iran heeft in Europa wat voormalig landgenoten om zeep geholpen. Niet heel netjes, maar redelijk normaal geheime dienst gedrag verder. Geen bomaanslagen of zelfmoordaanslagen
pi_190984332
ISIS heeft de VS gefeliciteerd met de dood van Soleimani. Ze zijn er maar al te wat blij mee. :)
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190984906
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 20:48 schreef VoorbijgangerX het volgende:

[..]

Massamoordenaars die iemand tot "terrorist" verklaren nou nou, zeer geloofwaardig. Bush jr en sr, Obama, Clinton, Trump, enz. zouden pas legitieme targets zijn voor veel mensen in het Midden-Oosten, Afrika, Azi en Zuid-Amerika vanwege hun misdaden tegen de menselijkheid. Maar de beelden van die gruwelijkheden (van o.a. uiteen gereten kinderen en vrouwen, in ziekenhuizen, markten, trouwerijen, scholen, complete woonwijken, enz) die zij begaan hebben zal het NOS of CNN je niet tonen. Uiteraard zullen ze in de informatieoorlog (propaganda, censuur, desinformatie) met de vinger wijzen naar leiders van ontwikkelingslanden (met rijke bodemschatten). En jij en ik mogen ervoor sterven.
Als wij daar tig burgerdoden maken, jarenlang, is het okay want het doel heiligt de middelen en wat wij willen is per definitie goed.

Andersom is het altijd slecht of fout want liever Amerika dan Iran..

Het is kleuterdenken van een gehersenspoelde bevolking die perse een kant moet kiezen.

Een volwassen mens kiest geen van beide kanten en richt de wapens op beide partijen voor het geval ze ons ook wat willen flikken uit naam van een of ander doel.
  zaterdag 11 januari 2020 @ 22:02:01 #123
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_190985666
En nog een baasje uitgenomen:

hxhassan twitterde op zaterdag 11-01-2020 om 21:58:22 A high-level pro-Iran militia leader shot dead in #Iraq.The commander of the Kerbala Legion in the Hashd al-Shaabi (Popular Mobilization Forces, PMUs) General Taleb Abbas al-Saadi killed in Baghdad.https://t.co/EyM0JQXEdO reageer retweet
pi_190987610
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 19:34 schreef dellipder het volgende:

[..]

Nee, maar in dat geval -en dan moet je ook erbij voorstellen dat ik iemand zou zijn die al meer dan vijftien jaar tegen de Amerikaanse belangen zou handelen en dit gepaard laat gaan met het doden van Amerikaanse militairen, complotten smeden om ambassadeurs om te brengen, raketten afvuren op legerbasissen en het aanvallen van een ambassadelocatie- is er zoiets als Interpol en een uitleveringsverdrag.
Dit is een vergelijking die zeg maar volledig mank gaat.
- Handelen tegen Amerikaanse belangen is geen terrorisme. Helemaal niet als de VS een oceaan oversteekt om je buurland te bezetten
- Het binnenvallen van Irak door Amerika was een bezetting. Tegen bezetting mag je je militair verzetten en maakt je geen terrorist.
- Al het andere zijn Amerikaanse claims. Net als de "imminent threat" van Soleimani waar niemand iets van weet. Als er een zaak was hadden ze inderdaad naar Interpol kunnen stappen, maar dat hebben ze bewust niet gedaan omdat ze geen respect hebben voor internationaal recht.

Je kan de acties van de VS zo veel goedpraten als je wilt, maar ga alsjeblieft niet doen alsof het allemaal wettelijk/juridisch sound is. Amerika is in veel opzichten net zo'n bananenrepubliek als Iran.

Inb4: 'murica heeft ons geholpen in WO2 dus nu mogen ze de wereld de moeder neuken of zo.
  zaterdag 11 januari 2020 @ 23:46:07 #125
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190987985
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 23:29 schreef Peunage het volgende:
- Het binnenvallen van Irak door Amerika was een bezetting. Tegen bezetting mag je je militair verzetten en maakt je geen terrorist.
welk binnenvallen, dat ze er nu zitten is op verzoek
pi_190988436
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 23:46 schreef Tarado het volgende:

[..]

welk binnenvallen, dat ze er nu zitten is op verzoek
De 600 of zo Amerikaanse doden die ze Soleimani verwijten was tijdens de Amerikaanse bezetting vanaf 2003. Maar ook dat is een Amerikaanse claim. Het gaat zo: bermbom gaat ergens af en Amerikanen gaan dood. Amerika registreert het als Iraanse activiteit. Omdat Soleimani commandant is van de Quds Force, wordt hij verantwoordelijk gehouden.

En ook nu lijkt het er op dat ze een bezettingsmacht gaan worden, want ze weigeren om weg te gaan.

https://www.aljazeera.com(...)200110154539358.html

[ Bericht 4% gewijzigd door Peunage op 12-01-2020 00:07:55 ]
  zondag 12 januari 2020 @ 00:03:01 #127
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_190988475
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 23:46 schreef Tarado het volgende:

[..]

welk binnenvallen, dat ze er nu zitten is op verzoek
:')
Wie dit leest is een lezer van dit
  zondag 12 januari 2020 @ 00:42:41 #128
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_190989277
Seven Days in January: How the U.S. and Iran Approached the Brink of War
The story of that week, and the secret planning in the months preceding it, ranks as the most perilous chapter so far in President Trump’s three years in office.

https://www.nytimes.com/2020/01/11/us/politics/iran-trump.html
pi_190990617
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 19:10 schreef dellipder het volgende:
Qassem Soleimani was een terrorist. Period.
Door zowel de Bush-regering als de Obama-regering als zodanig verklaard. Dit is dus biartisan beleid en dat maakt elke militaire actie tegen hem -juridisch- legitiem.

De Bush-regering in 2007: Fact Sheet: Designation of Iranian Entities and Individuals for Proliferation Activities and Support for Terrorism

De Obama-regering in 2011: Treasury Sanctions Five Individuals Tied to Iranian Plot to Assassinate the Saudi Arabian Ambassador to the United States
Voor de een is het een terrorist, voor de ander is het een vrijheidsstrijder of een verzetsstrijder.
Die discussie bestaat ook in Nederland: Wat is grote Pier ( Grutte Pier ) terrorist of een verzetsstrijder.
pi_190991267
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 20:31 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Tis maar goed dan dat vrouwen zoals jou geen macht hebben. En alleen miepen.
Wil je daar mee zeggen dat je een landverrader bent en Nederland zou verraden als de VS dat vraagt - of dat je wil dat dellipder wordt vermoord ?
pi_190991450
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 07:51 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Wil je daar mee zeggen dat je een landverrader bent en Nederland zou verraden als de VS dat vraagt - of dat je wil dat dellipder wordt vermoord ?
Nee.
Vraag me wel af of jij zou kiezen voor de VS of een Midden-Oosten regime.
Vakman pur sang
pi_190991554
Waarom kiezen als beide fout zijn?
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_190991913
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 08:59 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Nee.
Wat bedoelde je dan wel ?

quote:
Vraag me wel af of jij zou kiezen voor de VS of een Midden-Oosten regime.
Zoals ik al zei kies ik voor Nederland. Ik wil geen VS die hier mensen neerknalt, geen Turkije die zijn reet afveegt met de Nederlandse wet, geen Saudis die haatpaleizen financieren etc. etc. Het is ons land en niet hun speeltuin.
pi_190992050
USA _O_
pi_190992103




https://twitter.com/search?q=%23IranProtests&src=trend_click

Echt gewoon bizar hoe onze MSM het aangepakt heeft de afgelopen dagen. Bedenk hierbij ook nog eens hoe de VN hier in stond met Jeanine Hennis die daar uit respect aanwezig was. Hoogverraad vind ik het!

[ Bericht 7% gewijzigd door Donderjagers op 12-01-2020 11:08:29 ]
  zondag 12 januari 2020 @ 10:41:39 #136
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190992131
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 00:03 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]

:')
:? verklaar je nader
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 00:01 schreef Peunage het volgende:

[..]

De 600 of zo Amerikaanse doden die ze Soleimani verwijten was tijdens de Amerikaanse bezetting vanaf 2003. Maar ook dat is een Amerikaanse claim. Het gaat zo: bermbom gaat ergens af en Amerikanen gaan dood. Amerika registreert het als Iraanse activiteit. Omdat Soleimani commandant is van de Quds Force, wordt hij verantwoordelijk gehouden.

En ook nu lijkt het er op dat ze een bezettingsmacht gaan worden, want ze weigeren om weg te gaan.

https://www.aljazeera.com(...)200110154539358.html
dat heeft ook met de overeenkomst te maken, die schijnt niet eenzijdig op te zeggen te zijn, even nog los van het feit of het verstandig is dat de coalitie troepen Irak verlaten.
pi_190992237
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 02:59 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Voor de een is het een terrorist, voor de ander is het een vrijheidsstrijder of een verzetsstrijder.
Die discussie bestaat ook in Nederland: Wat is grote Pier ( Grutte Pier ) terrorist of een verzetsstrijder.
Terrorist hanteert schrikbewind en draait zn hand er niet voor om om burgers af te slachten.

Ik snap eigenlijk niet dat we het hier voor Soleimani moeten opnemen. Het was een slechterik. Als je dat benoemt is toch niet erg? Het is dan niet zo dat je opeens in team Amerika zit want in dit conflict is het gewoon evil vs evil. Dat hele zwart wit denken is zo onnozel.

Maar al die nuances in de media over volksheld dit dat vind ik walgelijk. Honderdduizenden Iranirs vechten al maanden voor hun vrijheden en worden met mitrailleurs onder vuur genomen (1500 doden h!) en daar is Soleimani ook gewoon deels verantwoordelijk voor. Als je dan tegen jezelf kunt roepen dat bij een vrijheidsstrijder is... Tja.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_190992256
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 10:10 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Wat bedoelde je dan wel ?
[..]

Zoals ik al zei kies ik voor Nederland. Ik wil geen VS die hier mensen neerknalt, geen Turkije die zijn reet afveegt met de Nederlandse wet, geen Saudis die haatpaleizen financieren etc. etc. Het is ons land en niet hun speeltuin.
Nou dat doet de VS toch ook niet, in tegenstelling tot de Iranirs.
En als NL een zwaar religieuze partij krijgt met een generaal met eigen specialforces gespecialiseerd in het trainen van terroristen dan hoop ik inderdaad dat de VS hetzelfde handelt.

Ik zie het zo, Europa is de grondlegger van de westerse beschaving zoals ie nu is.
Amerika bestaat ui Europeanen met iets meer ballen. Die gebruiken wij mooi op afstand voor onze wereldkwesties.
EU en VS is 1 entiteit.
China/Rusland de andere
De vijand is de religieuze moslim.
Vakman pur sang
pi_190992356
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 10:58 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Nou dat doet de VS toch ook niet, in tegenstelling tot de Iranirs.
Je hebt gemist hoe de VS in Irak iemand met een raket kapotschoot zonder dat met Irak te overleggen waarna hun president daar over op ging scheppen op twitter ?

Let op: Irak. Een derde partijland.

quote:
En als NL een zwaar religieuze partij krijgt met een generaal met eigen specialforces gespecialiseerd in het trainen van terroristen dan hoop ik inderdaad dat de VS hetzelfde handelt.
In die vergelijking zouden we het over een Belgische special forces generaal hebben die toevallig in Nederland is en vervolgens op Schiphol aan flarden wordt geschoten. Zonder enig overleg met Nederland.
pi_190992373
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:08 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Je hebt gemist hoe de VS in Irak iemand met een raket kapotschoot zonder dat met Irak te overleggen waarna hun president daar over op ging scheppen op twitter ?

Let op: Irak.
Je had het over Nederland, Irak is geen issue.
Tevens heb je geen idee wat de geheime diensten uitwisselen.
Of moeten ze elke actie ook die van aanvallen grootst aankondigen op cnn ofzo?
Vakman pur sang
  zondag 12 januari 2020 @ 11:10:38 #141
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_190992377
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 10:58 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

En als NL een zwaar religieuze partij krijgt met een generaal met eigen specialforces gespecialiseerd in het trainen van terroristen dan hoop ik inderdaad dat de VS hetzelfde handelt.

Hm, dus als het aan jou lag waren er al heel wat Amerikaanse ministers/legerleiders omgelegd.
We have always been at war with Eastasia.
pi_190992398
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:08 schreef Kassamiep het volgende:

In die vergelijking zouden we het over een Belgische special forces generaal hebben die toevallig in Nederland is en vervolgens op Schiphol aan flarden wordt geschoten. Zonder enig overleg met Nederland.
Nogmaals, dan zijn geheime diensten wel op de hoogte. En die begeleiden vaak dat soort acties zodat er weinig burgers slachteroffers zijn.

De VS is onze beschermheer, wees er maar gewoon blij mee. Als we het alleen met de navo moesten doen kwam God ons nog te hulp.
Vakman pur sang
pi_190992416
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:10 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Hm, dus als het aan jou lag waren er al heel wat Amerikaanse ministers/legerleiders omgelegd.
EU-VS= Vriend
China/Rusland= Neutraal
Moslim religie = Slecht
Kun Jjung un = zo onvoorspelbaar als een condoom van AliExpress

Dus nee...

[ Bericht 5% gewijzigd door Lospedrosa op 12-01-2020 11:29:49 ]
Vakman pur sang
  zondag 12 januari 2020 @ 11:15:35 #144
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_190992442
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:13 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

EU-VS= Vriend
China/Rusland= Neutraal
Moslim religie = Slecht

Dus nee...
Jij hoopt wel dat Amerika ingrijpt wanneer Nederland islamitische terroristen traint, maar je vindt het prima wanneer de VS islamitische terroristen opleidt :?
We have always been at war with Eastasia.
pi_190992467
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:15 schreef -XOR- het volgende:
je vindt het prima wanneer de VS islamitische terroristen opleidt :?
*je vind

Maar zolang ze niet extreem zijn en het westen dienen zal er ene goede reden voor zijn.
Vakman pur sang
  zondag 12 januari 2020 @ 11:18:28 #146
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_190992481
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:17 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

*je vind

Nee.
We have always been at war with Eastasia.
  zondag 12 januari 2020 @ 11:23:52 #147
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_190992545
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:17 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Maar zolang ze niet extreem zijn en het westen dienen zal er ene goede reden voor zijn.
het westen dienen is een wel heel naieve gedachte.
We have always been at war with Eastasia.
pi_190992555
Ik heb liever een Amerikaans regime dan een Iraans regime hoor. Daar zijn de meeste Iranirs het ook mee eens.

Beide zijn kut voor politieke vijanden, maar Iran is ook nog eens kut voor eigen burgers. Easy choice.

Verder beetje hypothetische en zinloze discussie mensen... Wat onderscheid Soleimani van een terrorist? Dat het een generaal was?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_190992582
Ik vind de discussie “ja maar ze hadden het eerst moeten overleggen” zo’n zinloze..
Vakman pur sang
pi_190992589
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:17 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

*je vind

Het is ook niet je loop
  zondag 12 januari 2020 @ 11:29:43 #151
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_190992590
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:24 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ik heb liever een Amerikaans regime dan een Iraans regime hoor. Daar zijn de meeste Iranirs het ook mee eens.

Beide zijn kut voor politieke vijanden, maar Iran is ook nog eens kut voor eigen burgers. Easy choice.

Verder beetje hypothetische en zinloze discussie mensen... Wat onderscheid Soleimani van een terrorist? Dat het een generaal was?
Niemand ontkent dat Soleimani een nare man was, maar terroristen zijn per definitie altijd niet-statelijke actoren. Soleimani is een Iraans functionaris, daarmee riskeer je een conventionele oorlog. Als Trump dat OK vindt en graag het hele Midden-Oosten nogmaals overhoop haalt moet hij daar gewoon voor uitkomen.
We have always been at war with Eastasia.
pi_190992606
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:29 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Niemand ontkent dat Soleimani een nare man was, maar terroristen zijn per definitie altijd niet-statelijke actoren. Soleimani is een Iraans functionaris, daarmee riskeer je een conventionele oorlog.
Alsof er nog geen oorlog was tegen terrorisme? Er is een bedreiging weggenomen.
Vakman pur sang
  zondag 12 januari 2020 @ 11:32:51 #153
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_190992620
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:31 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Alsof er nog geen oorlog was tegen terrorisme? Er is een bedreiging weggenomen.
Het pakt nu inderdaad relatief goed uit, het heeft slechts zo'n 180 levens gekost waarvan enkele tientallen van buurland en bondgenoot Canada. Wat er gewonnen is, is dat er nu een poppetje in het Iraans bestuur vervangen moet worden.
We have always been at war with Eastasia.
  zondag 12 januari 2020 @ 11:33:59 #154
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190992635
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:29 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Niemand ontkent dat Soleimani een nare man was, maar terroristen zijn per definitie altijd niet-statelijke actoren. Soleimani is een Iraans functionaris, daarmee riskeer je een conventionele oorlog.
mwa, hij organiseerde en ondersteunde wel terroristische milities in omringende landen, dan kan je nog wel een Iraanse functionaris zijn maar dan ben je nog niet meteen terrorist af.
  zondag 12 januari 2020 @ 11:35:46 #155
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_190992648
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:33 schreef Tarado het volgende:

[..]

mwa, hij organiseerde en ondersteunde wel terroristische milities in omringende landen, dan kan je nog wel een Iraanse functionaris zijn maar dan ben je nog niet meteen terrorist af.
Dat deden amerikaanse presidenten ook. Nogmaals, terroristen zijn per (algemeen aanvaarde politieke) definitie niet-statelijke actoren.
We have always been at war with Eastasia.
pi_190992651
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:32 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Het pakt nu inderdaad relatief goed uit, het heeft slechts zo'n 180 levens gekost waarvan enkele tientallen van buurland en bondgenoot Canada.
Iran is geen buurland of bondgenoot van Canada.
  zondag 12 januari 2020 @ 11:38:03 #157
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190992670
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:35 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Dat deden amerikaanse presidenten ook. Nogmaals, terroristen zijn per (algemeen aanvaardbare politieke) definitie niet-statelijke actoren.
natuurlijk maar zijn operaties in bijvoorbeeld Irak voldoen toch aan die norm, verder doet het er ook niet zoveel toe wat voor naam het beestje krijgt, voorlopig lijkt het een goede actie geweest om hem uit te schakelen.
  zondag 12 januari 2020 @ 11:59:13 #158
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_190992879
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:38 schreef Tarado het volgende:

[..]

natuurlijk maar zijn operaties in bijvoorbeeld Irak voldoen toch aan die norm, verder doet het er ook niet zoveel toe wat voor naam het beestje krijgt, voorlopig lijkt het een goede actie geweest om hem uit te schakelen.
Het omleggen van een overheidsfunctionaris door een ander land lijkt mij gewoon een casus belli. Dat het nu nog redelijk heeft uitgepakt (op wat dooie canadese studenten en gezinnen na) doet niet af aan het niet-deugen van de procedure. Als de Dijsselbloem de staatskas in bitcoin had gepompt, dan hadden we nu met z'n allen als koningen op een eigen tropisch eiland gewoond, maar dat zulke risico's onverantwoord zijn bewees Harry Borghouts al. Trump heeft gewoon een zeer zware oorlog geriskeerd.

Dit alles nog los van het feit dat vanuit moreel oogpunt ook niemand zal staan te juichen als Duitsland een Russische bevelhebber van kant zou maken.
We have always been at war with Eastasia.
pi_190992891
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 10:41 schreef Tarado het volgende:
dat heeft ook met de overeenkomst te maken, die schijnt niet eenzijdig op te zeggen te zijn, even nog los van het feit of het verstandig is dat de coalitie troepen Irak verlaten.
Jawel, die overeenkomst is wel eenzijdig op te zeggen. Enige kanttekening is dat er een "opsegtermijn" van 1 jaaf op staat. Maar dat is ook niet het argument van de Amerikanen. Ze zeggen simpelweg "we gaan niet weg".

Nogmaals, er wordt door allerlei leden hier geprobeerd om een "juridisch" sausje over de Amerikaanse acties te smeren. Niks aan wat de Amerikanen doen of gedaan hebben is juridisch correct. Zeg gewoon dat je de Amerikanen oneindig steunt, wat ze ook doen. In plaats van eindeloos te filosoferen en van de hak op de tak te springen.
  zondag 12 januari 2020 @ 12:03:08 #160
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190992912
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:59 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Het omleggen van een overheidsfunctionaris door een ander land lijkt mij gewoon een casus belli. Dat het nu nog redelijk heeft uitgepakt (op wat dooie canadese studenten en gezinnen na) doet niet af aan het niet-deugen van de procedure. Als de Dijsselbloem de staatskas in bitcoin had gepompt, dan hadden we nu met z'n allen als koningen op een eigen tropisch eiland gewoond, maar dat zulke risico's onverantwoord zijn bewees Harry Borghouts al. Trump heeft gewoon een zeer zware oorlog geriskeerd.

Dit alles nog los van het feit dat ook niemand zal staan te juichen als Duitsland een Russische bevelhebber van kant zou maken.
uiteindelijk is het gewoon een soldaat, met een hoge rang dat dan weer wel.
je kan er van alles van vinden maar de situatie daar is vrij complex dus het met een simpel voorbeeld afdoen dat het niet kan vind ik ook wat makkelijk.
  zondag 12 januari 2020 @ 12:16:51 #161
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190993089
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 12:00 schreef Peunage het volgende:

[..]

Jawel, die overeenkomst is wel eenzijdig op te zeggen. Enige kanttekening is dat er een "opsegtermijn" van 1 jaaf op staat. Maar dat is ook niet het argument van de Amerikanen. Ze zeggen simpelweg "we gaan niet weg".

Nogmaals, er wordt door allerlei leden hier geprobeerd om een "juridisch" sausje over de Amerikaanse acties te smeren. Niks aan wat de Amerikanen doen of gedaan hebben is juridisch correct. Zeg gewoon dat je de Amerikanen oneindig steunt, wat ze ook doen. In plaats van eindeloos te filosoferen en van de hak op de tak te springen.
ik las wat anders

quote:
Under Iraq's system, the withdrawal resolution is not binding unless the prime minister enforces it. There are legal questions about Mahdi's ability to do so as an acting prime minister, and even then, a withdrawal of U.S. troops would have to be negotiated by both governments, according to their joint defense agreement.
https://abcnews.go.com/Po(...)social_twitter_abcnp

En over altijd goed vinden van wat de VS doet, dat niet maar in dit geval toch wel, Iran past niet in het rijtje van VS, Israel en Saudi Arabi. Dat die laatste in dat rijtje zit is misschien wel discutabel maar die keuze is nu eenmaal gemaakt.
  zondag 12 januari 2020 @ 12:47:45 #162
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190993503
GEsfandiari twitterde op zondag 12-01-2020 om 12:26:27 Students protesting at Tehran’s Beheshti university: “Our enemy is right here. They lie when they say America is our enemy.” Via @mamlekate #IranPlaneShootdown #PS572 https://t.co/CLAEMH0Smy reageer retweet
pi_190994072
Aardige samenvatting in het FD.

quote:
Het was Mike Pompeo die in de nasleep van de dodelijke aanval op de Iraanse generaal Soleimani het nieuwe etiket plakte op de onvoorspelbare Iran-strategie van de Amerikaanse regering: 'confront and contain'.

De volgorde van die twee begrippen is veelzeggend, te meer omdat ze zijn ontsproten aan het brein van een Amerikaanse minister van buitenlandse zaken met een diep wantrouwen tegen Iran. Pompeo, een van weinigen die het lang lijkt vol te houden in dienst van Trump zonder diens achternaam te delen, probeert sinds zijn aantreden in april 2018 de president zover te krijgen een agressief Iran-beleid te voeren.

De liquidatie van Soleimani op 3 januari was de voorlopige apotheose. Wie zich afvraagt waarom Trump, die een einde wilde maken aan ‘eindeloze oorlogen’ in het Midden-Oosten, plotseling besloot een lont in het kruitvat te steken, moet dus de gangen van zijn minister nagaan.

Zwaar instrument
Pompeo had Soleimani al in de kijker voordat hij minister van buitenlandse zaken werd. In december 2017, toen hij de baas was van de CIA, stuurde Pompeo een brief naar de Iraanse generaal waarin hij hem waarschuwde geen Amerikaanse troepen in Irak aan te vallen.

Twee jaar later kreeg Pompeo, inmiddels minister, ruime toegang tot Trump en een reden om Soleimani af te schilderen als iemand die Amerika trotseert. Op 27 december 2019 kwam een Iraans-Amerikaanse inhuurkracht om bij een aanval op een basis in Noord-Irak, een daad waarvoor het Witte Huis Soleimani verantwoordelijk hield.

Uit een reconstructie van The New York Times blijkt hoe Pompeo vervolgens de president overtuigde een van de zwaarste instrumenten uit de diplomatiek-militaire gereedschapskist te pakken. Pompeo reisde naar Mar-A-Lago, Trumps buitenverblijf in Florida, waar hij op de president kon inpraten buiten bereik van adviseurs die een voorzichtigere aanpak voorstaan.

Pompeo liet zich vergezellen door defensieminister Mark Esper, een voormalige defensie-aannemer die samen met Pompeo de militaire academie Westpoint had doorlopen en die op voorspraak van Pompeo was toegetreden tot Trumps regering. Tijdschrift Foreign Policy bracht aan het licht dat Esper andere hoge functionarissen binnen het Pentagon niet op de hoogte had gesteld van het overleg in Florida, uit vrees dat die tegen een aanval op Soleimani zouden pleiten.

Met hun een-tweetje wisten Pompeo en Esper de buitenlandexperts binnen de regering-Trump te verrassen en voor elkaar te krijgen wat vorige keer op het laatste moment niet was doorgegaan. In september 2019 blies Trump naar eigen zeggen een aanval op Iran op het allerlaatste moment af. Het ging om een vergelding voor het neerschieten van een Amerikaanse surveillancedrone door de Iranirs. Ook toen was het Pompeo die een hard antwoord bepleitte. Trumps bedenkingen stemden hem ‘neerslachtig’, zo tekende de New York Post op uit de mond van Pompeo’s medewerkers.

Tweede victorie
Dat de regering-Trump nu wel de confrontatie zocht, moet Pompeo dan ook in een heel wat betere stemming hebben gebracht. Het was zijn tweede grote victorie als architect van Trumps aanpak van Iran, na de unilaterale opzegging van het atoomakkoord met dat land in mei 2018. Als lid van Huis van Afgevaardigden (2011-2017) was Pompeo fel criticus van die in 2015 door Obama gesloten deal. Hij was ervan overtuigd dat Iran zich heimelijk onttrok aan de afspraken, zonder overigens concreet bewijs te tonen.

Pompeo heeft zich ook altijd kwaad gemaakt over geld dat van de VS naar Iran ging. Als buitenlandminister sprak hij regelmatig over de miljoenen die Iran gekregen zou hebben van de VS. Trump suggereert nu dat Iran met gratis geld is overladen. In werkelijkheid gaat om bevroren Iraanse tegoeden die vrijkwamen vanwege de bepalingen in de Iran-deal.

Dat Pompeo zich wat Iran betreft meer laat leiden door vermoedens dan harde bewijzen, bleek in de nasleep van de aanval op Soleimani. Volgens Pompeo dreigde er een door Soleimani georkestreerde aanval op een Amerikaanse ambassade, maar Congresleden die de relevante inlichtingen hebben ingezien concludeerden dat er geen specifieke aanleiding was voor die aanname.

Het is opvallend dat uitgerekend Pompeo het gezicht van Amerika’s overzeese confrontaties is geworden. Tijdens de presidentile voorverkiezingen van 2016 voerde Pompeo campagne tegen Trump. Die zou een autoritaire president worden, ‘die de grondwet negeert’. Trump is dezelfde gebleven, Pompeo is bijgedraaid. ‘Ik heb met iedereen meningsverschillen, behalve met Pompeo’, zei Trump eens tegen een journalist.

Buigzame voornemens
Van Trump-criticus naar ‘de machtigste persoon in Trumps kabinet’, zoals CNN hem omschreef. De ruimte die Pompeo krijgt om zijn diepe wantrouwen tegen Iran om te zetten in offensief beleid lijkt een van de redenen te zijn voor die transformatie. Hoe urgenter het Iran-dossier, hoe zichtbaarder Pompeo, zo bleek de afgelopen week toen hij op tientallen talkshows te zien was om uit te leggen dat Amerika met goede redenen een vijand uit de weg had geruimd.

De Amerikaanse pers speculeert volop over de dieperliggende motieven van Pompeo. Zijn plan om zich eventueel kandidaat te stellen voor de Senaat lijkt hij te hebben verruild voor iets groters. Anonieme medewerkers spreken over een gooi naar het presidentschap in 2024. Ook zijn toewijding aan een zeer conservatieve tak van de evangelische kerk wordt genoemd. Daarin geldt de islamitische republiek Iran als een sinister bolwerk in het Midden-Oosten en als bedreiging voor het bestaan van Isral.

Een eenvoudigere verklaring is dat Pompeo behoort tot slag Republikeinen dat een zeer interventionistisch buitenlandbeleid voorstaat — iets waarvan Trump juist zou wegblijven. Onder invloed van een minister van buitenlandse zaken op oorlogspad blijken presidentile voornemens bijzonder buigbaar.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_190994636
quote:
Not binding = resolutie van het parlement voor de regering van Irak. De PM moet het "enforcen". Maar het verzoek voor een resolutie komt van de PM zelf. En die heeft de VS verzocht mensen te sturen om het terugtrekken te bespreken. Daarop zei de VS f*** you.

quote:
En over altijd goed vinden van wat de VS doet, dat niet maar in dit geval toch wel, Iran past niet in het rijtje van VS, Israel en Saudi Arabi. Dat die laatste in dat rijtje zit is misschien wel discutabel maar die keuze is nu eenmaal gemaakt.
Mooi dat je het in ieder geval toegeeft n ze ook nog in het rijtje van Saudi-Arabi zet. Gewoon "omdat het zo is".
  zondag 12 januari 2020 @ 14:33:19 #165
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190994798
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 14:21 schreef Peunage het volgende:
Mooi dat je het in ieder geval toegeeft n ze ook nog in het rijtje van Saudi-Arabi zet. Gewoon "omdat het zo is".
ja ik kan moeilijk doen alsof dat niet zo is maar het lijkt me wel de beste keuze, Iran ondersteunen zou voor nog veel meer onrust zorgen.
pi_190994971
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 11:29 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Niemand ontkent dat Soleimani een nare man was, maar terroristen zijn per definitie altijd niet-statelijke actoren.
Niemand ontkent het maar ik zie wel heel veel mensen zn rol nuanceren. Walgelijk.

Daarnaast kunnen overheidsfunctionarissen ook gewoon terreur verspreiden. Soleimani zat achter diverse terreurorganisaties.

Dat geeft nog niet aan dat het een goede zet was om hem ene raket te laten koppen, maar laat we het beestje gewoon bij de naam noemen.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_190995766
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 14:33 schreef Tarado het volgende:

[..]

ja ik kan moeilijk doen alsof dat niet zo is maar het lijkt me wel de beste keuze, Iran ondersteunen zou voor nog veel meer onrust zorgen.
Ik gok zo dat Iran het helemaal niet erg vinden dat ze niet in hetzelfde rijtje als de Saudis zitten. Dat is namelijk staatssponsor nummer 1 voor wereldwijde terreur.

quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 14:47 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Niemand ontkent het maar ik zie wel heel veel mensen zn rol nuanceren. Walgelijk.

Daarnaast kunnen overheidsfunctionarissen ook gewoon terreur verspreiden. Soleimani zat achter diverse terreurorganisaties.

Dat geeft nog niet aan dat het een goede zet was om hem ene raket te laten koppen, maar laat we het beestje gewoon bij de naam noemen.
Laten we dat inderdaad maar doen. Als de VS Irak bezet en mensen verzetten zich tegen deze bezetting.... zijn dat dan terroristen of "resistance"?

[ Bericht 39% gewijzigd door Peunage op 12-01-2020 15:52:54 ]
pi_190996008
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 14:47 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Niemand ontkent het maar ik zie wel heel veel mensen zn rol nuanceren. Walgelijk.

Daarnaast kunnen overheidsfunctionarissen ook gewoon terreur verspreiden. Soleimani zat achter diverse terreurorganisaties.

Dat geeft nog niet aan dat het een goede zet was om hem ene raket te laten koppen, maar laat we het beestje gewoon bij de naam noemen.
Dat zien we heel goed bij de VS en haar bondgenoten ja. Oorlogsmisdadigers. Al sinds de stichting van het land door het uitmoorden van indianenvolkeren, sindsdien is hun dorst naar bloed en vernietiging van andere culturen en volkeren en verlangen naar andermans rijkdommen nooit gelest.
pi_190996653
Ik zeg dat Soleimani een terrorist is. Wat heeft de VS daar mee te maken? Whataboutisme. Je kunt moeilijk zeggen dat Soleimani organisaties als Hezbollah (Libanon) steunt als verzet of wel? Of Hamas? Al Qaeda? Aanslagen in Sudan? Is dat allemaal verzet in jullie ogen...? Zelfs terreur onder zn eigen bevolking. Je bent niet goed bij je hoofd als je denkt dat Soleimani een verzetsheld is. De Iraanse bevolking wordt steeds mondiger en westerse en was helemaal klaar met die vent.

Ik heb nergens gezegd dat VS geen terreur verspreid dus dat kan ook vrij lastig een argument in deze discussie zijn... Altijd zo'n lekker krampachtig reactie als je het over Soleimani hebt.. "Jaaa maar de VS die zijn ook niet lief he!" bitch please

[ Bericht 22% gewijzigd door ThePlaneteer op 12-01-2020 16:54:21 ]
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_190996871
Soleimani steunde Al-Qaeda en pleegde aanslagen in Soedan :? Ga je zo nog zeggen dat hij eigenlijk achter IS zit?

Dat is het risico als je alles slikt wat de VS de media in gooit, zonder er bij na te denken of kritisch er naar te kijken.

https://foreignpolicy.com(...)iran-al-qaeda-links/

Net als bij de invasie van Irak destijds. Die hele invasie was gebasseerd op 2 dingen. WMD's en banden met Al-Qaeda. Beiden waren leugens.

[ Bericht 10% gewijzigd door Peunage op 12-01-2020 17:16:37 ]
pi_190996996
Nee hij vocht tegen IS. Die hebben de Amerikanen nog bedankt.

Man man

https://www.telegraph.co.(...)tern-sanctions-bite/

https://www.wsj.com/artic(...)oleimani-11578681560

Maar goed fake news dit fake news dat. Discussiren anno 2020 is gewoon alles ontkennen heb ik het idee.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_190997269
quote:
10s.gif Op zondag 12 januari 2020 17:10 schreef Peunage het volgende:
Soleimani steunde Al-Qaeda en pleegde aanslagen in Soedan :? Ga je zo nog zeggen dat hij eigenlijk achter IS zit?

Dat is het risico als je alles slikt wat de VS de media in gooit, zonder er bij na te denken of kritisch er naar te kijken.

https://foreignpolicy.com(...)iran-al-qaeda-links/

Net als bij de invasie van Irak destijds. Die hele invasie was gebasseerd op 2 dingen. WMD's en banden met Al-Qaeda. Beiden waren leugens.
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:34 schreef VoorbijgangerX het volgende:

[..]

Vergeet daarbij ook niet dat Soleimani de eerste, tweede en derde wereldoorlog is begonnen, de kruistochten en de Chinese burgeroorlog, en verantwoordelijk wordt gehouden voor de klimaatverandering.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 12 januari 2020 @ 17:41:56 #173
131800 Tarado
cap de fusca
pi_190997312
quote:
10s.gif Op zondag 12 januari 2020 15:47 schreef Peunage het volgende:
Ik gok zo dat Iran het helemaal niet erg vinden dat ze niet in hetzelfde rijtje als de Saudis zitten. Dat is namelijk staatssponsor nummer 1 voor wereldwijde terreur.
:) ja natuurlijk joh, ze zouden maar wat graag de steun van de VS willen hebben
pi_190997371
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 16:47 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ik zeg dat Soleimani een terrorist is. Wat heeft de VS daar mee te maken? Whataboutisme. Je kunt moeilijk zeggen dat Soleimani organisaties als Hezbollah (Libanon) steunt als verzet of wel? Of Hamas? Al Qaeda? Aanslagen in Sudan? Is dat allemaal verzet in jullie ogen...? Zelfs terreur onder zn eigen bevolking. Je bent niet goed bij je hoofd als je denkt dat Soleimani een verzetsheld is. De Iraanse bevolking wordt steeds mondiger en westerse en was helemaal klaar met die vent.

Ik heb nergens gezegd dat VS geen terreur verspreid dus dat kan ook vrij lastig een argument in deze discussie zijn... Altijd zo'n lekker krampachtig reactie als je het over Soleimani hebt.. "Jaaa maar de VS die zijn ook niet lief he!" bitch please
Wat de VS ermee te maken heeft? :')

Zij hebben hem vermoord en zeggen dat hij een terrorist is en beschuldigen hem van al die zaken die jij als papegaai en islam/moslim-hater overneemt! Waarom val jij de VS, die dit alles is begonnen in die regio en ook de moordaanslag heeft gepleegd, hierop niet aan? Waarom verdedig je de staatsterrorisme van de VS in die regio?

Juist, omdat jij een moslim/islam-hater bent en alle misdaden tegen hen je goedkeuring heeft.
pi_190997626
Ik verdedig nergens de daden van de VS, sterker nog, ik heb ze al aangevallen daar op in een ander deel. Ik vind het verwerpelijk wat ze doen en vind dat er meerdere misdadigers rondlopen die al ijs vrijuit zijn gegaan, zoals een Cheney.

Ik ben helemaal geen papegaai, heb het werkelijk nergens voor ze opgenomen, maar zodra ik Soleimani een nare vent noem die gelieerd is aan meerdere proxies en milities ben ik opeens pro Trump. Het is gewoon vrij aangenomen dat Iran aan meerdere proxies is verbonden zoals Hezbollah.. Maar ga jij maar lekker over de Kruistochten beginnen. :')

Is dat niet lastig voor je, dat je alles zo zwart wit moet benaderen? Wel lekker simpel!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_190997655
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 17:45 schreef VoorbijgangerX het volgende:

[..]

Wat de VS ermee te maken heeft? :')

Zij hebben hem vermoord en zeggen dat hij een terrorist is en beschuldigen hem van al die zaken die jij als papegaai en islam/moslim-hater overneemt! Waarom val jij de VS, die dit alles is begonnen in die regio en ook de moordaanslag heeft gepleegd, hierop niet aan? Waarom verdedig je de staatsterrorisme van de VS in die regio?

Juist, omdat jij een moslim/islam-hater bent en alle misdaden tegen hen je goedkeuring heeft.
:')

Tering zeg.
pi_190997918
Zie op Twitter dat "Balad Airbase" zou zijn bestookt.
pi_190998083
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 13:31 schreef nostra het volgende:

Aardige samenvatting in het FD.

Bedankt voor het delen :)

Ik heb deze topic pagina gelezen over casus belli en 'amerikanen zijn terroristen' en diens meer maar zoek ik naar ambassade dan komt dit 1x voor op de hele pagina en dat is in jouw artikel :

Dat Pompeo zich wat Iran betreft meer laat leiden door vermoedens dan harde bewijzen, bleek in de nasleep van de aanval op Soleimani. Volgens Pompeo dreigde er een door Soleimani georkestreerde aanval op een Amerikaanse ambassade, maar Congresleden die de relevante inlichtingen hebben ingezien concludeerden dat er geen specifieke aanleiding was voor die aanname.

De genoemde ambassade ligt in de groene zone in baghdad, dat is zo'n beetje het best bewaakte buurtje in het hele midden-oosten.
En dan kunnen er ineens duizenden 'demonstranten' naar binnen wandelen die een Gijzeling II proberen uit te voeren ?
Waarom is dat geen casus belli, hadden de amerikanen dit weer over hun kant moeten gaan en waarom trouwens is dat internationaal gezien geen reden om onvoorwaardelijk Iran uit te sluiten van iedere diplomatieke contacten.
Een ambassade is zoiets als iemand met een witte vlag die onderhandelt.
En die wordt dan even vermoord, niet n keer maar bijna twee keer, lekker dan.

Volgens Pompeo dreigde er een door Soleimani georkestreerde aanval op een Amerikaanse ambassade

Welke datum staat er bij dat artikel ?
Die georkestreerde aanval heeft zich al voorgedaan.
shift-knop defekt
pi_190998125
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 18:28 schreef pussycatdoll het volgende:
Zie op Twitter dat "Balad Airbase" zou zijn bestookt.
Lees ik ook. Schijnt dat er ooit Amerikaanse militairen zaten, nu niet meer.
Brutal. Fucking. Metal.
pi_190998328
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 18:28 schreef pussycatdoll het volgende:
Zie op Twitter dat "Balad Airbase" zou zijn bestookt.
klopt

Na de Amerikaanse liquidatie van de Iraanse generaal Soleimani hebben er meerdere Iraanse vergeldingsacties in Irak plaatsgevonden. Afgelopen woensdag werden twee bases met raketten bestookt.

Ook in de zwaarbeveiligde Groene Zone in Bagdad O-) zijn afgelopen week raketten ingeslagen.

Het is onbekend wie daarachter zat.


Hassan Nasrallah


Na afloop van de aanvallen op militaire bases zei een commandant van de Revolutionaire Garde dat de aanvallen nog maar het begin van een serie wraakacties zijn. Vandaag herhaalde Hassan Nasrallah, leider van de door Iran gesteunde Hezbollah-beweging, die boodschap.
Het uiteindelijk doel is de terugtrekking van alle Amerikanen uit de regio, zei hij in een tv-speech.

> https://nos.nl/artikel/23(...)n-vier-gewonden.html


Hezbollah wordt gezien als een terroristische organisatie door onder meer de Verenigde Staten, de Europese Unie, Canada, Nieuw-Zeeland, de zes landen van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten, Isral, en Australi.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hezbollah

Nos noemt het een beweging :D

[ Bericht 4% gewijzigd door TomLuny op 12-01-2020 19:05:17 ]
shift-knop defekt
pi_190998580
(Vertaling: E.J. Bron)

De Britse ambassadeur in Iran, Rob Macaire (foto), wijst berichten over een deelname aan protesten tegen de Iraanse regering af. Hij zou naar een rouwwake voor de slachtoffers van de tragedie rondom vlucht PS752 zijn gegaan.

epoch times

Na zijn kortdurende arrestatie in Teheran heeft de Britse ambassadeur Rob Macaire een bericht over zijn deelname aan protestmanifestaties tegen de Iraanse regering van de hand gewezen. Hij zou aan “geen enkele demonstratie” hebben deelgenomen, verklaarde Macaire vandaag op Twitter. Hij zou naar een “manifestatie zijn gegaan, die als treurwake voor de slachtoffers van de tragedie van vlucht PS752 was aangekondigd”, voegde hij er aan toe. Zin arrestatie noemde hij illegaal.

Na de bekentenis van Iran over het “per ongeluk” neerhalen van een Oekraens passagiersvliegtuig hadden er zaterdagavond in Teheran protesten tegen de regering plaatsgevonden.

Meerdere honderden mensen kwam eerst bij de Amir-Kabir-universiteit bij elkaar om de 176 doden te herdenken, maar de manifestatie sloeg al snel om in heftige kritiek op de regering: de demonstranten noemden haar “leugenaar” en riepen de verantwoordelijken voor het neerschieten en de dagenlange ontkenning daarvan op om af te treden.

Volgens informatie van het Iraanse persbureau “Mehr” werd de Britse ambassadeur wegens “deelname aan de uitlokking” van de protesten gearresteerd. Macaire daarentegen verklaarde dat het voor een diplomaat “absoluut gebruikelijk zou zijn om de laatste eer aan de slachtoffers te bewijzen”, temeer daar zich ook Britse staatsburgers onder hen bevonden.

Hij zou na vijf minuten weer zijn vertrokken, toen de eerste regering-vijandige slogans werden geroepen, verklaarde hij in het Engels en het Farsi. Een half uur later zou hij zijn gearresteerd.

Macaire voegde er aan toe dat de arrestatie van diplomaten “in alle landen illegaal” zou zijn.

> https://ejbron.wordpress.(...)n-protesten-in-iran/
shift-knop defekt
pi_191001860
A Florida security guard is accused of threatening to kill President Trump in retaliation for a US airstrike that killed Iran’s top military general last Friday.

Chauncy Lump, 26, from the Fort Lauderdale area, faces federal charges of threatening to kill the president and remained jailed Thursday with bond set at $100,000, according to court documents filed Wednesday by the Secret Service.

Agent Lucas White wrote that shortly after Trump announced last week that a US airstrike had killed Qassem Soleimani in Iraq in retaliation for plotting numerous terrorist attacks, Lump, under the name “BlackMan vs. America,” began livestreaming a seven-minute video on Facebook.

During that video, agents say, Lump made several threats against the president — who was staying at his Mar-a-Lago club, less than an hour away — while periodically displaying a loaded AK-47 semi-automatic rifle.

> https://nypost.com/2020/0(...)to-avenge-soleimani/

nog eentje ..

‘Iranian with MACHETE & knives’ arrested near Trump resort of Mar-a-Lago, US media report

> https://www.rt.com/usa/477983-iranian-knives-arrested-mar-a-lago/
shift-knop defekt
  zondag 12 januari 2020 @ 22:09:48 #184
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_191001958
quote:
Klopt dat niet dan? O-)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_191001989
Het woord reportedly is weggevallen
shift-knop defekt
pi_191002006
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 22:09 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Klopt dat niet dan? O-)
Dat anderen hem een kleuter vinden is al wel duidelijk. Maar dat US officials stiekem berichten sturen naar Iran en vragen om hem niet boos te maken, dat is gewoon grappig. :P
  zondag 12 januari 2020 @ 22:14:23 #187
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_191002055
quote:
10s.gif Op zondag 12 januari 2020 22:12 schreef Peunage het volgende:

[..]

Dat anderen hem een kleuter vinden is al wel duidelijk. Maar dat US officials stiekem berichten sturen naar Iran en vragen om hem niet boos te maken, dat is gewoon grappig. :P
Volgens mij is dat niks nieuws :N Ook niet in het Witte Huis bijv. Dus ook binnenlands.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_191002069
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 22:11 schreef TomLuny het volgende:
Het woord reportedly is weggevallen
Het is niet zozeer weggevallen. Het originele bericht stond op NY times, maar als ik dat link krijg je een pay/registerwall te zien. Daarom bericht van Businessinsider en aangezien het niet hun eigen verhaal is maken ze er "reportedly" van. Het alsof de volkskrant zegt "volgens de Telegraaf...".
pi_191002284
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 22:14 schreef Peunage het volgende:

[..]

Het is niet zozeer weggevallen. Het originele bericht stond op NY times, maar als ik dat link krijg je een pay/registerwall te zien. Daarom bericht van Businessinsider en aangezien het niet hun eigen verhaal is maken ze er "reportedly" van. Het alsof de volkskrant zegt "volgens de Telegraaf...".
Ok, ik dacht even dat het manipulatie was, goed dat je het toelicht. :)
En bedankt voor het delen.
shift-knop defekt
pi_191002514
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 17:45 schreef VoorbijgangerX het volgende:

[..]

Wat de VS ermee te maken heeft? :')

Zij hebben hem vermoord en zeggen dat hij een terrorist is en beschuldigen hem van al die zaken die jij als papegaai en islam/moslim-hater overneemt! Waarom val jij de VS, die dit alles is begonnen in die regio en ook de moordaanslag heeft gepleegd, hierop niet aan? Waarom verdedig je de staatsterrorisme van de VS in die regio?

Juist, omdat jij een moslim/islam-hater bent en alle misdaden tegen hen je goedkeuring heeft.
Inderdaad dit. probeer het eens voor de verandering naar een breder perspectief te kijken. Amerika is altijd bezig geweest een bully te zijn. Agressie is hun handelsmerk en wij het Westen moeten er maar schoorvoetend hun achterna lopen. Maar de wereld bestaat niet alleen uit Amerika en de rest van de vrije wereld leert ook na te denken met wat wij zien. Ik zie vooral in Amerika een land die geen nee accepteert. Doe je dat wel dan is het oorlog, sancties of boycot. In de kern heeft maar een land een kernwapen gebruikt tegen een ander land. Datzelfde land verbiedt andere landen kernwapens te gebruiken tegen andere landen. Ik blijf dat maar opmerkelijk vinden.
pi_191003058
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 22:33 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Inderdaad dit. probeer het eens voor de verandering naar een breder perspectief te kijken. Amerika is altijd bezig geweest een bully te zijn. Agressie is hun handelsmerk en wij het Westen moeten er maar schoorvoetend hun achterna lopen. Maar de wereld bestaat niet alleen uit Amerika en de rest van de vrije wereld leert ook na te denken met wat wij zien. Ik zie vooral in Amerika een land die geen nee accepteert. Doe je dat wel dan is het oorlog, sancties of boycot. In de kern heeft maar een land een kernwapen gebruikt tegen een ander land. Datzelfde land verbiedt andere landen kernwapens te gebruiken tegen andere landen. Ik blijf dat maar opmerkelijk vinden.
Kernbommen gooien gaan legaliseren doe je ook maar n keer.
Vind verder dat er niks mis is met jouw post, ieder zn eigen mening maar er is ook nog eens een Non Profileratie Verdrag en die is ondertekend door iets van 100+ landen.
Is echt niet alleen Amerika dat 'verbiedt'.
Als de andere kernmachten binnen de VN ook wat meer druk op Iran hadden gezet dan was dit drama wrs minder uit de hand gelopen.
shift-knop defekt
  Moderator zondag 12 januari 2020 @ 23:28:52 #192
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191003532
dat is wel de nuance idd, het is niet zo dat Amerika kernwapens verbiedt maar dat de wereld vond dat er zo wel genoeg landen met kernwapens waren in de wereld

als je daar je handtekening onder zet dan moet je je daar ook aan houden lijkt me
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zondag 12 januari 2020 @ 23:37:44 #193
131800 Tarado
cap de fusca
pi_191003652
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 22:33 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Inderdaad dit. probeer het eens voor de verandering naar een breder perspectief te kijken. Amerika is altijd bezig geweest een bully te zijn. Agressie is hun handelsmerk en wij het Westen moeten er maar schoorvoetend hun achterna lopen. Maar de wereld bestaat niet alleen uit Amerika en de rest van de vrije wereld leert ook na te denken met wat wij zien. Ik zie vooral in Amerika een land die geen nee accepteert. Doe je dat wel dan is het oorlog, sancties of boycot. In de kern heeft maar een land een kernwapen gebruikt tegen een ander land. Datzelfde land verbiedt andere landen kernwapens te gebruiken tegen andere landen. Ik blijf dat maar opmerkelijk vinden.
dus jij denkt dat als Amerika zich niet met de rest van de wereld zou bemoeien het allemaal pais en vree zou zijn? Droom lekker verder
pi_191006323
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 23:28 schreef sp3c het volgende:
dat is wel de nuance idd, het is niet zo dat Amerika kernwapens verbiedt maar dat de wereld vond dat er zo wel genoeg landen met kernwapens waren in de wereld

als je daar je handtekening onder zet dan moet je je daar ook aan houden lijkt me
Alleen Amerika zelf houdt zich niet aan dat verdrag, als we geen kernwapens willen hebben, dan Amerika ook niet.
pi_191006377
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 23:37 schreef Tarado het volgende:

[..]

dus jij denkt dat als Amerika zich niet met de rest van de wereld zou bemoeien het allemaal pais en vree zou zijn? Droom lekker verder
Het midden oosten is altijd al een wespennest geweest, dus dat daar gevochten wordt, dat hou je niet tegen. Maar door elke keer weer in die wespennest te porren heeft het westen heel veel ellende naar zichzelf toe gebracht. Te denken aan alle aanslagen, Het ontstaan IS, de intense haat naar het westen, en we hebben zelfs oorlogen moeten uitvechten zoals Irak. Allemaal omdat Amerika zo nodig daar de baas wil spelen.
pi_191006545
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 22:33 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Inderdaad dit. probeer het eens voor de verandering naar een breder perspectief te kijken. Amerika is altijd bezig geweest een bully te zijn. Agressie is hun handelsmerk en wij het Westen moeten er maar schoorvoetend hun achterna lopen. Maar de wereld bestaat niet alleen uit Amerika en de rest van de vrije wereld leert ook na te denken met wat wij zien. Ik zie vooral in Amerika een land die geen nee accepteert. Doe je dat wel dan is het oorlog, sancties of boycot. In de kern heeft maar een land een kernwapen gebruikt tegen een ander land. Datzelfde land verbiedt andere landen kernwapens te gebruiken tegen andere landen. Ik blijf dat maar opmerkelijk vinden.
Maar echt totaal niemand die roept dat de US een fantastisch land is die madeliefjes en vrede brengt in andere landen, dus snap niet waar dit vandaan komt. Het was/is ook helemaal niet de discussie.

En volgens mij moeten we het ook eens zijn dat Iran met al z'n dreigtaal , intense haat richting andere staten en z'n totale onkunde na het per ongeluk neerhalen van een burgervlucht niet het ideale land is wat een kernwapen dient te hebben toch?

Mijn ergenis was enkel dat in alle (deels terechte kritiek) de rol van Iran teveel wordt genuanceerd. Gisteren weer genoeg beelden opgedoken van protesters die worden afgeschoten.

[ Bericht 3% gewijzigd door ThePlaneteer op 13-01-2020 10:22:18 ]
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  maandag 13 januari 2020 @ 10:47:36 #197
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_191006847
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 17:45 schreef VoorbijgangerX het volgende:

[..]

Zij hebben hem vermoord en zeggen dat hij een terrorist is en beschuldigen hem van al die zaken die jij als papegaai en islam/moslim-hater overneemt!
Soleimani was zelf de grootste moslimhater, getuige alle onschuldige moslims (voornamelijk Soennieten) die hij tijdens zijn met moslimbloed doordrenkte terreurcarrire heeft vermoord. Maar nee hoor, Amerika is de bad guy. :')
pi_191006900
Als er objectief naar de situatie gekeken wordt dan zijn er allerlei dingen aan te merken op de Amerikanen en het westen in het algemeen. Toegegeven dat mij dat niet helemaal lukt want waar te beginnen met kijken, is dat vanaf 1900 of te beginnen in 600 ?
Liefst zie ik een hek om dat complete mena-gebied maar zag laatst ook een plaatje van het bereik van Iraanse raketten en de buitenste ring valt ongeveer op Wenen.
Gisteren had ik een post dat ging heel kort over een militaire parade in Amsterdam waar Juliana de Sjah mee ontving en eerde en ook over de Rote Armee Fraktion dat werd gevormd mede nav protesten tegen diezelfde Sjah. Samen met de aangepraatte opvatting dat alles deugt behalve het Westen is er bij het linkse spectrum een zekere mate van sympathie te zien voor de Iraanse republiek. Hetgeen op zich best vreemd is want waar linkse partijen en shitische partijen in dat land samen optrokken tegen de Sjah en hem wisten af te zetten, was er vrijwel meteen daarna een grote opruiming.

Iranian Revolution
[1978–1979]

Aftermath

On April 1, following overwhelming support in a national referendum, Khomeini declared Iran an Islamic republic.

Elements within the clergy promptly moved to exclude their former left-wing, nationalist, and intellectual allies from any positions of power in the new regime, and a return to conservative social values was enforced.

The Family Protection Act (1967; significantly amended in 1975), which provided further guarantees and rights to women in marriage, was declared void, and mosque-based revolutionary bands known as komītehs (Persian: “committees”) patrolled the streets enforcing Islamic codes of dress and behaviour and dispatching impromptu justice to perceived enemies of the revolution. Throughout most of 1979 the Revolutionary Guards—then an informal religious militia formed by Khomeini to forestall another CIA-backed coup as in the days of Mosaddegh—engaged in similar activity, aimed at intimidating and repressing political groups not under the control of the ruling Revolutionary Council and its sister Islamic Republican Party, both clerical organizations loyal to Khomeini. The violence and brutality often exceeded that which had taken place under the shah.

https://www.britannica.com/event/Iranian-Revolution/Aftermath

Sympathie of begrip is nog tot daar aan toe maar verontrustender wordt het om berichten te zien van mensen die openlijk en hardnekkig het Iraanse regiem verdedigen en hard stelling nemen tegen het Amerikaanse optreden. Als Vmu-voorstander heb ik daar weinig tegen in te brengen en het gaat ook niet enkel specifiek om die paar personen maar het zullen er alleen al duizenden in Nederland zijn die dezelfde zulk soort gedachtegoed aanhangen en zolang het woorden zijn is er verder weinig aan de hand. Tegelijkertijd denk ik dat het verstandig is om waakzaam te zijn voor een vijfde colonne.
shift-knop defekt
pi_191006953
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 10:53 schreef TomLuny het volgende:

Sympathie of begrip is nog tot daar aan toe maar verontrustender wordt het om berichten te zien van mensen die openlijk en hardnekkig het Iraanse regiem verdedigen en hard stelling nemen tegen het Amerikaanse optreden. Als Vmu-voorstander heb ik daar weinig tegen in te brengen en het gaat ook niet enkel specifiek om die paar personen maar het zullen er alleen al duizenden in Nederland zijn die dezelfde zulk soort gedachtegoed aanhangen en zolang het woorden zijn is er verder weinig aan de hand. Tegelijkertijd denk ik dat het verstandig is om waakzaam te zijn voor een vijfde colonne.
Dus als iemand het Iraanse regime verdedigt en de Amerikanen aanvalt, vormt diegene een gevaar?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_191006972
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 10:58 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dus als iemand het Iraanse regime verdedigt en de Amerikanen aanvalt, vormt diegene een gevaar?
en zolang het woorden zijn is er verder weinig aan de hand.
shift-knop defekt
pi_191006990
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 10:59 schreef TomLuny het volgende:

[..]

en zolang het woorden zijn is er verder weinig aan de hand.
Ik kan lezen.

Maar jij rept over waakzaam blijven. Ik vraag mij af welke gevaren jij precies ziet. Iemand die het Iraanse regime verdedigt en de Amerikanen aanvalt, is in potentie een terrorist?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_191007091
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 11:01 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Ik kan lezen.

Maar jij rept over waakzaam blijven. Ik vraag mij af welke gevaren jij precies ziet. Iemand die het Iraanse regime verdedigt en de Amerikanen aanvalt, is in potentie een terrorist?
Deze ook gelezen ?
Staat op de vorige pagina in dit topic :

quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 22:05 schreef TomLuny het volgende:
A Florida security guard is accused of threatening to kill President Trump in retaliation for a US airstrike that killed Iran’s top military general last Friday.

Chauncy Lump, 26, from the Fort Lauderdale area, faces federal charges of threatening to kill the president and remained jailed Thursday with bond set at $100,000, according to court documents filed Wednesday by the Secret Service.

Agent Lucas White wrote that shortly after Trump announced last week that a US airstrike had killed Qassem Soleimani in Iraq in retaliation for plotting numerous terrorist attacks, Lump, under the name “BlackMan vs. America,” began livestreaming a seven-minute video on Facebook.

During that video, agents say, Lump made several threats against the president — who was staying at his Mar-a-Lago club, less than an hour away — while periodically displaying a loaded AK-47 semi-automatic rifle.

> https://nypost.com/2020/0(...)to-avenge-soleimani/

nog eentje ..

‘Iranian with MACHETE & knives’ arrested near Trump resort of Mar-a-Lago, US media report

> https://www.rt.com/usa/477983-iranian-knives-arrested-mar-a-lago/
En uit welke hoek komt de leuze Hate speech is not free speech ?
Niet uit mijn hoek want ik ga niet mee in het fabeltje dat mensen programmeerbare willoze robots zijn dat bijvoorbeeld als een politicus iets zegt en er brandt ergens een moskee af dat het dan door die politicus is veroorzaakt.

Dus om je vraag te beantwoorden, nee, dat is wmb niet meteen een potentile terrorist.
Dacht dat ik dit ook al bij de eerste post zo had gezet maar blijkbaar is er verschil tussen lezen en interpreteren. Maar geeft niet, vragen zijn altijd welkom.
shift-knop defekt
  maandag 13 januari 2020 @ 11:16:01 #203
131800 Tarado
cap de fusca
pi_191007111
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 10:00 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Het midden oosten is altijd al een wespennest geweest, dus dat daar gevochten wordt, dat hou je niet tegen. Maar door elke keer weer in die wespennest te porren heeft het westen heel veel ellende naar zichzelf toe gebracht. Te denken aan alle aanslagen, Het ontstaan IS, de intense haat naar het westen, en we hebben zelfs oorlogen moeten uitvechten zoals Irak. Allemaal omdat Amerika zo nodig daar de baas wil spelen.
het punt is dat je niet weet wie er anders de baas zou spelen en ontstaan van IS aan de VS wijten vind ik wel gewaagd hoor
pi_191007231
‘I Lost My Legs’: Wounded in Iraq, He Sued Iran

Americans who lost limbs or loved ones in the Iraq war and fought to prove that General Suleimani played a role see justice in his death by a missile strike.

[..]

The device that nearly killed Mr. Levi in 2008 was an improvised bomb called an explosively formed penetrator, or E.F.P. — a weapon that blasted a teardrop-shaped slug of molten copper through the passenger door of his armored Humvee.

Though it was fired by Shiite militia members in Iraq, Mr. Levi has sought for years to hold another party responsible: Iran.

He and dozens of other soldiers injured during the Iraq war, as well as the families of hundreds of dead service members, have pursued justice in federal court. They sued Iran’s government in an effort to prove that the attacks that took their limbs and loved ones were aided by the Islamic Revolutionary Guard Corps.

Their fight was little noticed, with limited hope of recovering significant damages despite a ruling last year in their favor. Then another form of justice came this month, when an American missile killed the man they hold most responsible, Maj. Gen. Qassim Suleimani.

His name may not have been well known to most Americans, but the general had long been a focus of anger for many wounded veterans and families of those killed in Iraq. American officials have blamed General Suleimani for a campaign of roadside bombs and other attacks that they say killed hundreds of troops at the height of the Iraq war, which took the lives of nearly 4,500 American service members and left more than 30,000 wounded.

“He was the leader of the group that killed Dad,” Kelli Hake, whose husband died in an E.F.P. attack, recalled telling her 13-year-old son when she saw the news of General Suleimani’s death flash on television.

> https://www.nytimes.com/2020/01/12/us/suleimani-iran-attacks.html

Afghanistan :

'Heartbreaking': Pentagon identifies US soldiers killed by roadside bomb

Both soldiers were assigned to 307th Brigade Engineer Battalion, 3rd Brigade Combat Team, 82nd Airborne Division, Fort Bragg, North Carolina. They were conducting operations as part of NATO's Resolute Support Mission, and the incident that led to their deaths is under investigation.

> https://www.washingtonexa(...)-bomb-in-afghanistan

Dit hadden ook Nederlandse militairen kunnen zijn.
En over een week ofzo patrouileert daar het marine fregat Zr.Ms. De Ruyter
Misschien tijd om partij te kiezen.
shift-knop defekt
pi_191007972
https://twitter.com/SethAbramson/status/1216458042398650368

Seth zag het allemaal weer goed. In hindsight klopte de analyses die hij deed in zijn boek op basis van al die openbare informatie.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_191009236
Filmpjes Iraanse protesten tonen bloedig geweld, maar politie ontkent schoten

VIDEO

Iraanse ordetroepen zouden gisteren tijdens protesten, die volgden op de bekentenis dat Iran verantwoordelijk is voor het neerhalen van een Oekraens passagierstoestel, het vuur hebben geopend op demonstranten. Daarbij zouden kogels en traangas zijn gebruikt. De schoten worden door Teheran ontkend.

Buitenlandredactie 13 jan. 2020 Laatste update: 12:02

> https://www.ad.nl/buitenl(...)nt-schoten~adc55c5e/
shift-knop defekt
pi_191009994
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 12:37 schreef Knipoogje het volgende:
https://twitter.com/SethAbramson/status/1216458042398650368

Seth zag het allemaal weer goed. In hindsight klopte de analyses die hij deed in zijn boek op basis van al die openbare informatie.
Lekker *leesbaar* maar nonetheless tering interessant maar wel veeerrgezocht, staat dit niet op een ander platform?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_191012056
Pentagon chief says no specific evidence Iran was plotting to attack four U.S. embassies

https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN1ZB0KM

Was pretty much al bekend, maar nu officieel.
pi_191012193
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 11:27 schreef TomLuny het volgende:

Dit hadden ook Nederlandse militairen kunnen zijn.
En over een week ofzo patrouileert daar het marine fregat Zr.Ms. De Ruyter
Misschien tijd om partij te kiezen.
Dit is geen voetbalwedstrijd waar je onvoorwaardelijk achter je club gaat staan. Dit gaat om mensenlevens en dus rechtvaardigheid, en ik kies partij voor dat laatste en niet automatisch voor het land waar ik uit vandaan kom (ook ivm een schoon geweten willen hebben). Als je verder kijkt dan de NOS/CNN dan zie je dat de VS (en bondgenoten) onrechtmatig en misdadig bezig zijn in de wereld. We zijn tegen de doodstraf in NL, maar hebben er geen probleem mee om mee te helpen massamoorden te plegen dmv oorlogen in andere landen om zaken zoals olie.

Als je 'in die regio' geen Nederlandse, Amerikaanse, Braziliaanse soldaten dood wilt hebben, dan moet je geen soldaten en bommenwerpers daar heen sturen. Stuur toeristen of gewoon burgers die daar willen werken/wonen (opbouwen), ipv hersenloze soldaten die gendoctrineerd zijn befehl ist befehl te scanderen en landen naar de middeleeuwen helpen.
pi_191012363
Vraag je even af (of je ouders) waarom je exact niet meer in Iran woont en of je er weer naar terug zou willen. Oja en vertel die tienduizenden protesters even dat ze 't verkee de team supporten. Hup Iran!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_191012440
Het blijkt dat Trump de opdracht om Soleimani te vermoorden al 7 maanden geleden heeft gegeven - en dat zijn bewering dat het nu snel moest vanwege een "imminent threat" en "een geplande grote aanslag" verzonnen was.

https://www.nbcnews.com/p(...)-conditions-n1113271

Bizar. Waarom zou je hierover liegen ?
pi_191013228
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 17:53 schreef VoorbijgangerX het volgende:

[..]

Dit is geen voetbalwedstrijd waar je onvoorwaardelijk achter je club gaat staan. Dit gaat om mensenlevens en dus rechtvaardigheid, en ik kies partij voor dat laatste en niet automatisch voor het land waar ik uit vandaan kom (ook ivm een schoon geweten willen hebben). Als je verder kijkt dan de NOS/CNN dan zie je dat de VS (en bondgenoten) onrechtmatig en misdadig bezig zijn in de wereld. We zijn tegen de doodstraf in NL, maar hebben er geen probleem mee om mee te helpen massamoorden te plegen dmv oorlogen in andere landen om zaken zoals olie.

Als je 'in die regio' geen Nederlandse, Amerikaanse, Braziliaanse soldaten dood wilt hebben, dan moet je geen soldaten en bommenwerpers daar heen sturen. Stuur toeristen of gewoon burgers die daar willen werken/wonen (opbouwen), ipv hersenloze soldaten die gendoctrineerd zijn befehl ist befehl te scanderen en landen naar de middeleeuwen helpen.
ik kies partij voor dat laatste en niet automatisch voor het land waar ik uit vandaan kom (ook ivm een schoon geweten willen hebben)

en jij komt oorspronkelijk uit .. ? ..

Verder snap ik ergens wat je bedoelt, in ca. 2000 stemde ik nog SP en die was toen en nu nog steeds tegen iedere militaire interventie en heb al meerdere keren mijn standpunt naar voren gebracht dat ik het liefst een heel groot hek om dat hele mena-gebied heen zou willen zien.
Heeft echter geen nut want de raketten vliegen over het hek heen.
Dus daar zitten we dan, in een oorlogssituatie en ja, daar kan kritiek en afkeur over komen maar dat biedt gewoon geen veilige grond.
Wil men veilig en neutraal blijven dan is er misschien nog een plekje te vinden in het amazone regenwoud.
Iets dat jij vertikt want je bent allesbehalve neutraal.

[ Bericht 1% gewijzigd door TomLuny op 13-01-2020 19:20:41 ]
shift-knop defekt
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 19:57:43 #213
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191013967
ik ga ook geen partij kiezen hier hoor, laat Trump zelf zijn rommel maar opruimen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191014015
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 19:13 schreef TomLuny het volgende:

[..]

ik kies partij voor dat laatste en niet automatisch voor het land waar ik uit vandaan kom (ook ivm een schoon geweten willen hebben)

en jij komt oorspronkelijk uit .. ? .. [ afbeelding ]

Verder snap ik ergens wat je bedoelt, in ca. 2000 stemde ik nog SP en die was toen en nu nog steeds tegen iedere militaire interventie en heb al meerdere keren mijn standpunt naar voren gebracht dat ik het liefst een heel groot hek om dat hele mena-gebied heen zou willen zien.
Heeft echter geen nut want de raketten vliegen over het hek heen.
Dus daar zitten we dan, in een oorlogssituatie en ja, daar kan kritiek en afkeur over komen maar dat biedt gewoon geen veilige grond.
Wil men veilig en neutraal blijven dan is er misschien nog een plekje te vinden in het amazone regenwoud.
Iets dat jij vertikt want je bent allesbehalve neutraal.

Vooralsnog hebben schurkenstaten zoals Iran het westen nog nooit bestookt met raketten. Andersom hebben wij wel talloze bommen op het Midden-Oosten geflikkerd.

Ik ben dus niet bang dat raketten over het hek vliegen, zoals jij aangeeft.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_191014206
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 20:01 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Vooralsnog hebben schurkenstaten zoals Iran het westen nog nooit bestookt met raketten. Andersom hebben wij wel talloze bommen op het Midden-Oosten geflikkerd.

Ik ben dus niet bang dat raketten over het hek vliegen, zoals jij aangeeft.
France blames Iran for foiled Paris bomb plot

On 30 June, Iranian opposition supporters gathered in Paris for a meeting of the National Council of Resistance of Iran (NCRI). Guests included US politicians Newt Gingrich, a former House speaker, and Rudy Giuliani, President Donald Trump's lawyer.

> https://www.bbc.com/news/world-europe-45722523

Je zal daar net staan, even een croissantje happen, zie je ineens tijdens zo'n import-conflict je arm met een snack in de hand eraf vliegen.
En 'wij' gooien bommen op het Mo.
Vanaf wanneer ben je dan begonnen te gaan tellen ?

En een plaatje zoals hieronder stond ook ergens op de nl-media



Bom op Rome - einde van het rijk

https://www.aljazeera.com(...)171031135651513.html


Ps,
Koos, ken je de herkomst van het woord croissant ?

[ Bericht 1% gewijzigd door TomLuny op 13-01-2020 20:21:50 ]
shift-knop defekt
pi_191014335
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 20:16 schreef TomLuny het volgende:

[..]

France blames Iran for foiled Paris bomb plot

On 30 June, Iranian opposition supporters gathered in Paris for a meeting of the National Council of Resistance of Iran (NCRI). Guests included US politicians Newt Gingrich, a former House speaker, and Rudy Giuliani, President Donald Trump's lawyer.

> https://www.bbc.com/news/world-europe-45722523

Je zal daar net staan, even een croissantje happen, zie je ineens je arm met een snack in de hand eraf vliegen.
En 'wij' gooien bommen op het Mo.
Vanaf wanneer ben je dan begonnen te gaan tellen ?

En een plaatje zoals hieronder stond ook ergens op de nl-media

[ afbeelding ]

Bom op Rome - einde van het rijk

https://www.aljazeera.com(...)171031135651513.html


Ps,
Koos, ken je de herkomst van het woord croissant ?

Wanneer heeft Iran raketten afgevuurd op het westen? En waarom zou Iran een raket mikken op Rome?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_191014392
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 20:16 schreef TomLuny het volgende:

[..]

France blames Iran for foiled Paris bomb plot

On 30 June, Iranian opposition supporters gathered in Paris for a meeting of the National Council of Resistance of Iran (NCRI). Guests included US politicians Newt Gingrich, a former House speaker, and Rudy Giuliani, President Donald Trump's lawyer.

> https://www.bbc.com/news/world-europe-45722523

Je zal daar net staan, even een croissantje happen, zie je ineens tijdens zo'n import-conflict je arm met een snack in de hand eraf vliegen.
En 'wij' gooien bommen op het Mo.
Vanaf wanneer ben je dan begonnen te gaan tellen ?

En een plaatje zoals hieronder stond ook ergens op de nl-media

[ afbeelding ]

Bom op Rome - einde van het rijk

https://www.aljazeera.com(...)171031135651513.html

Ps,
Koos, ken je de herkomst van het woord croissant ?

De bommetjes uit die conflicten komen vooral uit zelfmoord-vesten. Voor raketten ben ik ook niet bang. Verder heeft Koos gewoon een punt, er zijn talloze bommen en raketten op het midden-oosten afgevuurd. En burgerslachtoffers noemen we nevenschade. Respectlozer kan het niet.

Van het plaatje word ik ook niet warm of koud trouwens. Bang zijn heeft ook weinig zin in deze tijd. Als het de tijd is dat je croissantje uit je hand geblazen wordt, is het je tijd.

Het zal voorlopig nog wel even loslopen denk ik.
pi_191014762
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 20:26 schreef Toefjes het volgende:

[..]

De bommetjes uit die conflicten komen vooral uit zelfmoord-vesten. Voor raketten ben ik ook niet bang. Verder heeft Koos gewoon een punt, er zijn talloze bommen en raketten op het midden-oosten afgevuurd. En burgerslachtoffers noemen we nevenschade. Respectlozer kan het niet.

Van het plaatje word ik ook niet warm of koud trouwens.
Bang zijn heeft ook weinig zin in deze tijd. Als het de tijd is dat je croissantje uit je hand geblazen wordt, is het je tijd.

Het zal voorlopig nog wel even loslopen denk ik.
Inshallah wordt dat ook wel genoemd.
Toch is er bijvoorbeeld vrijwel geen automobilist meer die geen gordel draagt of geen ouder meer die zn kind niet in-ent tegen polio.
Maar ik stop even met dit topic, ieder zn mening.
shift-knop defekt
pi_191015303
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 19:57 schreef sp3c het volgende:
ik ga ook geen partij kiezen hier hoor, laat Trump zelf zijn rommel maar opruimen
Wij Europeanen zullen eens partij kiezen.

Lekker Amerika alles laten oplossen. Had IS er ook nog geweest en een nucleair Iran is ook helemaal geen probleem. Want zelf iets doen oh nee. En als Amerika wel wat doet is het fout fout fout. Maar zelf geen vinger uitsteken.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 21:17:46 #220
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191015440
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 21:11 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wij Europeanen zullen eens partij kiezen.

Lekker Amerika alles laten oplossen. Had IS er ook nog geweest en een nucleair Iran is ook helemaal geen probleem. Want zelf iets doen oh nee. En als Amerika wel wat doet is het fout fout fout. Maar zelf geen vinger uitsteken.
als je me woorden in de mond gaat leggen dan heb ik vandaag geen zin in je
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191016040
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 21:17 schreef sp3c het volgende:

[..]

als je me woorden in de mond gaat leggen dan heb ik vandaag geen zin in je
Dat doet hij niet eens, hij heeft een ander inzicht dan jij. Sow what. Growe some balls.
Vakman pur sang
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 21:59:02 #222
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191016326
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2020 21:45 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Dat doet hij niet eens, hij heeft een ander inzicht dan jij. Sow what. Growe some balls.
dat doet hij wel natuurlijk

je zult mij nergens horen zeggen dat Amerika altijd fout fout fout zit of dat we nooit nooit nooit partij moeten kiezen voor Amerika of uberhaupt nooit met de spierballen moeten zwaaien, hier niet en in mijn ellenlange posthistorie ook niet

gewoon gelul

er staat enkel dat ik in dit geval geen partij wil kiezen, Trump zit hier fout en Trump kan dat prima zelf oplossen ... Nederland heeft niets te winnen bij een agressieve houding richting Iran atm

daar kun je het mee eens zijn of niet maar reageer daar dan op en niet op argumenten die je zelf verzonnen hebt want daar heb ik niet altijd zin in

en mijn balletjes zijn prima in orde
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191016360
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 21:59 schreef sp3c het volgende:

[..]

dat doet hij wel natuurlijk

je zult mij nergens horen zeggen dat Amerika altijd fout fout fout zit of dat we nooit nooit nooit partij moeten kiezen voor Amerika of uberhaupt nooit met de spierballen moeten zwaaien, hier niet en in mijn ellenlange posthistorie ook niet

gewoon gelul

er staat enkel dat ik in dit geval geen partij wil kiezen, Trump zit hier fout en Trump kan dat prima zelf oplossen ... Nederland heeft niets te winnen bij een agressieve houding richting Iran atm

daar kun je het mee eens zijn of niet maar reageer daar dan op en niet op argumenten die je zelf verzonnen hebt want daar heb ik niet altijd zin in

en mijn balletjes zijn prima in orde
Je verdedigd ook nog dat je hem aanvalt op een ander inzicht.
Waarom kun je dat inzicht niet accepteren en langs je heen laten glijden?
Vakman pur sang
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 22:01:32 #224
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191016372
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:00 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Je verdedigd ook nog dat je hem aanvalt op een ander inzicht.
Waarom kun je dat inzicht niet accepteren en langs je heen laten glijden?
ik val hem toch niet aan?

ik zeg dat hij me geen woorden in de mond moet leggen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191016414
#teamsp3c
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_191016511
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:01 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik val hem toch niet aan?

ik zeg dat hij me geen woorden in de mond moet leggen
’Vandaag geen zin in je.’ Is dat niet dreigen met een dag ban?
Of begrijp ik het nou niet helemaal?
Vakman pur sang
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 22:10:51 #227
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191016586
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:07 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Vandaag geen zin in je. Is dat niet dreigen met een dag ban?
zo dies wel vergezocht hoor :D
zie je ook wel eens zwarte helikopters boven je huis of niet???

mods mogen niet dreigen met bans want wij gaan niet over bans

afaik, geloof ook niet dat ik het in 15+ jaar modden ooit gedaan heb

als ik geen zin in je heb ga ik verder niet met je in discussie
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191016599
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:07 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

’Vandaag geen zin in je.’ Is dat niet dreigen met een dag ban?
Of begrijp ik het nou niet helemaal?
Wat? Zo lees ik het niet. Maar ik bemoei verder niet.
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 22:17:50 #229
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191016759
maar goed laat ik het voor Lospedrosa iets anders zeggen dan

quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 21:11 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wij Europeanen zullen eens partij kiezen.
wij Europeanen vind ik geen dingetje, voor mij is het wij Nederlanders en de rest
en wij Nederlanders kiezen regelmatig partij
quote:
Lekker Amerika alles laten oplossen.
niet volgens mij
quote:
Had IS er ook nog geweest en een nucleair Iran is ook helemaal geen probleem.
en had Irak nog massavernietigingswapens
quote:
Want zelf iets doen oh nee.
je kunt niet met droge ogen beweren dat Nederland nooit iets doet
quote:
En als Amerika wel wat doet is het fout fout fout.
niet volgens mij
quote:
Maar zelf geen vinger uitsteken.
je kunt niet met droge ogen beweren dat Nederland nooit iets doet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 22:23:13 #230
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191016902
ik bekijk de wereld vanuit een Nederlands perspectief, niet Amerikaans, niet Europees en niets anders

en voor Nederland valt er nu met een agressieve houding richting Iran helemaal niets te winnen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191017083
Interview met een Deense soldaat die in Ain Al-Assad was (basis die door Iran gebombardeerd werd).
https://nyheder.tv2.dk/ud(...)oelte-mig-magtesloes

Wel in het Deens, dus hieronder een Engelse vertaling (van de Reddit comments):

quote:
In a bunker in Iraq, Danish sergeant John and the other Danish soldiers waited for several hours for the Iranian attack on the Ain al-Asad military base in Al Anbar province in western Iraq overnight.

- It was terrible. It cannot be described and it should not be experienced. We could do nothing, we could just accept. So we couldn't use our training in that situation, he tells TV 2.

Correspondent Rasmus Tantholdt has interviewed him in Kuwait City after most of the 133 soldiers who were on base were evacuated.

Several sources tell TV 2 that about six hours before Iran sent missiles to two military bases in Iraq, the Danish government and the defense knew of the impending attack. So John and the other soldiers at the base were notified of the attack several hours before it happened, and they waited for hours in the bunker of the attack.

- We actually sat down for a while and waited for them to finish it so we could return to everyday life again. I don't know how long we waited, but it was several hours, John says.

But then came the attack.

- Suddenly the first layer comes, as I call it. Nine rockets a barely a ton each. It cannot be described. I've never experienced anything like it, and I hope to never come to it again, says John.

Violent attack

The attack was so severe that the bunker shook and dust penetrated in large quantities.

- We had to sit with scarves on our faces just to breathe, says John.

But it was the ignorance and powerlessness that were the worst for the Danish soldiers.

- The ignorance of how close to the next one is and when it will come. After all, we had no idea down there. We could just sit and take a seat. We couldn't do any of what we're trained for. We could just wait, says John.

The Danish soldiers reacted differently along the way.

- Some sit and tell jokes to protect themselves. Some are closing in on themselves, and some are shedding a tear, says the Danish sergeant.

Surprised

When the attack was over, the Danish soldiers were surprised that, after all, the destruction was not greater.

- The first setbacks were so severe that we were sure we were going to a golden desert and nothing was left. We were really surprised it wasn't over our heads. I would estimate that the nearest rocket hit 300 feet from us, and as we walked around afterwards, there were half helicopters and holes so big that you could park a van in them, John says.

Now that the Danish soldiers have been a few days away from the experience, the mood has changed. It is still crowded, but the soldiers are also relieved and they enjoy themselves in Kuwait, playing cards and talking to the family at home. Psychologists are now on their way to Kuwait to help the Danish soldiers recover from the experience.

- We really need them. This was a situation we were not trained in, says John.
Het dik gedrukte betekent dat Iran ver van te voren heeft aangekondigd wat ze gingen doen.

Hier ook een interview met een Amerikaanse soldaat op CNN. Lang stuk tekst:
https://edition.cnn.com/2(...)sive-intl/index.html

Belangrijke dingen die ik er even zo snel uithaal:
quote:
Ten of the 11 missiles struck US positions at the sprawling desert Iraqi airbase. One struck a remote location on the Iraqi military's side.
quote:
Roughly one-third of the base is controlled by the US. The Iranian missiles, which used on-board guidance systems, managed to shred sensitive US military sites, damaging a special forces compound, and two hangars, in addition to the US drone operators' housing unit.
pi_191017112
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:17 schreef sp3c het volgende:
maar goed laat ik het voor Lospedrosa iets anders zeggen dan
[..]

wij Europeanen vind ik geen dingetje, voor mij is het wij Nederlanders en de rest
en wij Nederlanders kiezen regelmatig partij
[..]

niet volgens mij
[..]

en had Irak nog massavernietigingswapens
[..]

je kunt niet met droge ogen beweren dat Nederland nooit iets doet
[..]

niet volgens mij
[..]

je kunt niet met droge ogen beweren dat Nederland nooit iets doet
Iig dank voor je uitleg. Klinkt al iets genuanceerder.
Vakman pur sang
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 22:33:47 #233
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191017173
nee _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191017211
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:23 schreef sp3c het volgende:
ik bekijk de wereld vanuit een Nederlands perspectief, niet Amerikaans, niet Europees en niets anders

en voor Nederland valt er nu met een agressieve houding richting Iran helemaal niets te winnen
Eens. Idealiter zou Nederland een eigen buitenlandse politiek beleid moeten voeren. Al denk ik dat Nederland daar te klein voor is, dus dan is in Europees verband ook een prima optie. Echter lijkt Europa (en daarmee ook Nederland) steeds maar weer op 1 of andere manier te moeten betalen (financieel of in ander opzicht) voor Amerikaanse belangen. Europa/Nederland heeft geen baat bij dat gekut met Iran. En slechte relaties met Rusland doet ons ook niks goeds.
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 22:37:57 #235
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191017272
Nederland is groot zat en als het in ons belang is om Europa te volgen prima en als het in ons belang is om Amerika te volgen net zo prima

maar on a case by case basis wmb

in dit geval zeg ik mijn naam is haas, ik woon in het bos en ik eet peen

en verder niet bemoeien
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 22:39:20 #236
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191017306
wel dat schip sturen want dat gekut op het water is niet cool

voor onze economie
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191017341
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:35 schreef Peunage het volgende:
Eens. Idealiter zou Nederland een eigen buitenlandse politiek beleid moeten voeren.
Wordt wel degelijk soort van over nagedacht: https://www.clingendael.o(...)9-interregnum-nl.pdf

Maar is natuurlijk geen geopolitiek strategie a la de Verenigde Staten.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191017388
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:17 schreef sp3c het volgende:
maar goed laat ik het voor Lospedrosa iets anders zeggen dan
[..]

wij Europeanen vind ik geen dingetje, voor mij is het wij Nederlanders en de rest
en wij Nederlanders kiezen regelmatig partij
[..]

niet volgens mij
[..]

en had Irak nog massavernietigingswapens
[..]

je kunt niet met droge ogen beweren dat Nederland nooit iets doet
[..]

niet volgens mij
[..]

je kunt niet met droge ogen beweren dat Nederland nooit iets doet
Bedankt voor je reactie
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_191017429
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:35 schreef Peunage het volgende:

[..]

Eens. Idealiter zou Nederland een eigen buitenlandse politiek beleid moeten voeren. Al denk ik dat Nederland daar te klein voor is, dus dan is in Europees verband ook een prima optie. Echter lijkt Europa (en daarmee ook Nederland) steeds maar weer op 1 of andere manier te moeten betalen (financieel of in ander opzicht) voor Amerikaanse belangen. Europa/Nederland heeft geen baat bij dat gekut met Iran. En slechte relaties met Rusland doet ons ook niks goeds.
Ik weet dat andere meningen lastig zijn om te accepteren. Maar wil deze toch toelichten.

Het is denk ik andersom, de VS is juist de speelbal van de EU. Wij laten onze oorlogen uitvoeren door miljoenen onderbetaalde Amerikaanse militairen en hebben zelf de dienstplicht al jaren afgeschaft. Het NL krijgt net genoeg geld om wat mannen te laten sporten.

Tevens betaald de VS honderden miljarden per jaar voor onze veiligheid.
De strategie pappen en nathouden van Iran met een passieve VS was een levensgevaarlijke situatie geworden voor de EU en NL.

Op zijn beurt gebruikt de VS de meer empathische EU voor de opvang van de gevolgen van hun strijd.
Vakman pur sang
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 22:44:53 #240
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191017438
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:40 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Wordt wel degelijk soort van over nagedacht: https://www.clingendael.o(...)9-interregnum-nl.pdf

Maar is natuurlijk geen geopolitiek strategie a la de Verenigde Staten.
we zijn ook geen Verenigde Staten

ik hoef ook geen trolletjes op Amerikaanse forums RUTTEGOD _O_ te zien doen ofzo maar we kunnen overheidsgeld dat we in het buitenland steken best meer richting onze eigen belangen steken dan ze simpelweg onder het mom van ontwikkelingshuulp over de schutting te gooien

Shell haalt veel olie uit Nigerie (meen ik) terwijl dat hele gebied een zootje is, steek daar maar geld in en als onze militairen dan toch op missie moeten dan stuur je ze daarheen ipv Mali

help je de wereld en help je Nederland (en help je Shell)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191017457
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:35 schreef Peunage het volgende:
Eens. Idealiter zou Nederland een eigen buitenlandse politiek beleid moeten voeren. Al denk ik dat Nederland daar te klein voor is, dus dan is in Europees verband ook een prima optie. Echter lijkt Europa (en daarmee ook Nederland) steeds maar weer op 1 of andere manier te moeten betalen (financieel of in ander opzicht) voor Amerikaanse belangen. Europa/Nederland heeft geen baat bij dat gekut met Iran. En slechte relaties met Rusland doet ons ook niks goeds.
Ik denk niet dat de escalaties tussen Amerika en Iran invloed hebben op de relatie EU - Iran, of NL Iran in hoeverre die helemaal opgaat. Met name door de deal die kernwapendeal die de EU wil aanhouden met Iran is er een andere verstandhouding tussen EU en Iran in vergelijking tot Amerika en Iran.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 22:50:46 #242
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191017576
daarom ook geen partij kiezen, winnen we nu ff niets mee

voice of reason of good cop/bad cop of whatever ... niet bemoeien
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191017599
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:44 schreef Lospedrosa het volgende:
De strategie pappen en nathouden van Iran met een passieve VS was een levensgevaarlijke situatie geworden voor de EU en NL.
Dit moet je inzichtelijk maken. Hoe had dat een levensgevaarlijke situatie kunnen worden? Praktische voorbeelden.

Ik ben het helemaal met je eens dat over het algemeen Amerika hete kolen uit het vuur haalt (militair gezien) zodat Europa dat niet zelf hoeft te zien. Wij genieten daardoor hier van extreem lage defensie-uitgaven. We weten niet dat veiligheid een prijs heeft. Als Amerika de EU niet meer militair beschermt kunnen we niet eens zeker zijn dat we het niet afleggen tegen de Russen militair gezien. Zouden ze bijv de Baltische Staten militair innemen.

En geen Europees land dat de rol kan opnemen om Iran indien nodig op straffe van militaire acties duidelijk te maken dat ze koste wat kost geen uranium mogen verreiken tot op het niveau dat ze een kernwapen zouden kunnen maken. Die zaken ben je zonder Amerika helemaal nergens als EU of Frankrijk, Duitsland of de UK.

Geen enkel Europees land kan berhaupt dezelfde dreiging vormen naar Iran toe mbt hun nucleaire wapenprogramma en dat indien ze het hervatten “all options are on the table” zijn.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 22:54:13 #244
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191017654
het boeit de EU of Frankrijk of Duitsland of de Uk dan ook geen reet of Iran wel of niet kernwapens heeft want als ze er 1 afschieten krijgen ze er 4 terug

laat ze lekker knutselen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 22:59:30 #245
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191017743
ik durf het nog sterker te vertellen ... als de Amerikanen niet zo tegen waren dan warem Noord Korea en Iran niet aan kernwapens begonnen!

kost gewoon een heleboel geld en als de Amerikanen je willen pakken dan pakken ze je toch wel
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191017862
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:52 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dit moet je inzichtelijk maken. Hoe had dat een levensgevaarlijke situatie kunnen worden? Praktische voorbeelden.

Heel simpel, en je zegt het zelf al, vrijheid heeft altijd een prijs.
Dat soort regimes gaan voor werelddominantie als het kan. Een extreem zwak EU en geen backup van het machtige Amerika is wachten op een actie, wellicht word er samenwerking gezocht met Rusland of een M-O partnership.
Dat zou niet eens maanden duren, eerder weken.

Praktisch gezien zou juist zo’n generaal die wel geniaal was in deze tactiek dit uitvoeren door eerst chaos te creeren door grote aanslagen te laten uitvoeren. Mensen tegen elkaar opzetten in grote steden. De fanatieke moslimanarchisten te laten integreren in de moslimgemeenschap in de EU. En dan een beetje weken tot er zich een kans voordoet.

Het is nu eenmaal zo dat de meeste mensen een goed hart hebben maar 5-10% zo verrot is dat ze elke zwakke gemeenschap pakken.
Vakman pur sang
pi_191017913
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:54 schreef sp3c het volgende:
het boeit de EU of Frankrijk of Duitsland of de Uk dan ook geen reet of Iran wel of niet kernwapens heeft want als ze er 1 afschieten krijgen ze er 4 terug

laat ze lekker knutselen
Feitelijk onjuist. Boeit ze wel. Zie meest recente statement van afgelopen dagen.

Feit dat ze er zelf tien kunnen terugknallen neemt niet weg dat die landen het zeer onwenselijk vinden dat er berhaupt een land bijkomt met kernwapens. En helemaal een regime waarvan ze kopstukken en/of organen ervan als terroristisch bestempelen.

Jij persoonlijk vindt dat ze hen “lekker moeten laten knutselen. Als ze het proberen gooien we er 4 terug”.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_191017917
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:59 schreef sp3c het volgende:
ik durf het nog sterker te vertellen ... als de Amerikanen niet zo tegen waren dan warem Noord Korea en Iran niet aan kernwapens begonnen!

kost gewoon een heleboel geld en als de Amerikanen je willen pakken dan pakken ze je toch wel
Behalve met hockey dan, lamaar komen denken ze in Canada.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 23:10:11 #249
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191017927
welk van onze oorlogen hebben wij doir de Amerikanen laten uitvoeren?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191017939
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:44 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Ik weet dat andere meningen lastig zijn om te accepteren. Maar wil deze toch toelichten.
Goed begin van een reactie ook. Als jij zelf ander meningen zo goed accepteert had je wel gezegd "prima joh, jouw mening, ben ik niet mee eens" :')

quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:45 schreef Aloulu het volgende:
Ik denk niet dat de escalaties tussen Amerika en Iran invloed hebben op de relatie EU - Iran, of NL Iran in hoeverre die helemaal opgaat. Met name door de deal die kernwapendeal die de EU wil aanhouden met Iran is er een andere verstandhouding tussen EU en Iran in vergelijking tot Amerika en Iran.
quote:
Het is denk ik andersom, de VS is juist de speelbal van de EU. Wij laten onze oorlogen uitvoeren door miljoenen onderbetaalde Amerikaanse militairen en hebben zelf de dienstplicht al jaren afgeschaft. Het NL krijgt net genoeg geld om wat mannen te laten sporten.

Tevens betaald de VS honderden miljarden per jaar voor onze veiligheid.
De strategie pappen en nathouden van Iran met een passieve VS was een levensgevaarlijke situatie geworden voor de EU en NL.

Op zijn beurt gebruikt de VS de meer empathische EU voor de opvang van de gevolgen van hun strijd.
Ik weet niet precies wat "onze oorlogen" zijn en waarom het onze oorlogen zouden zijn of iets met onze veiligheid te maken hebben. If anything, de oorlogen die de VS ons ingetrokken heeft hebben Europa juist minder veilig gemaakt.

- De invasie van Irak in 2003 had niks met Europa/Nederland te maken. De dreigingen (WMD en relaties met Al-Qaeda) waren A, leugens. en B, hadden verder geen effect op Europa/Nederland.
- De invasie en oorlog in Afghanistan idem dito. Wie had er voor 2001 in Nederland van Afghanistan en Afghanen gehoord? Was er een dreiging vanuit Afghanistan voor Europa/Nederland? Nee.
- Golfoorlog 1. Amerika geeft Saddam groen licht m.b.t. Kuweit. Invasie volgt. Amerika trekt Europa een oorlog in.

Meer recent wat er in Libi en Syri is gebeurd. Wat is het belang van Europa en Nederland precies in het vallen van stabiele (niet democratisch, maar stabiel) regeringen op zeer gewelddadige en ongecontroleerde manieren? Niks, geen enkel belang, het is zeer schadelijk zelfs. Vluchtelingenstromen, doorgewinterde strijders/terroristen gaan (terug) naar Europa, plegen aanslagen, etc.

Zo ook de huidige problemen met Iran en Rusland. Een normale gezonde relatie tussen Rusland en Europa zou toch veel beter zijn voor beide partijen? Rusland heeft niet zo'n militair overwicht dat ze het ook gaan gebruiken tegen Europa. En Europa heeft een economisch overwicht waar ze Rusland al dan niet mee kunnen straffen/boycotten/dwingen tot onderhandelen waar nodig. Nu moet Europa mee met sancties tegen Rusland en Iran. Europese handel met Iran en Rusland wordt verstoord door Amerikaanse geopolitieke belangen.

Dus nee, ik denk niet dat de VS onze speelbal is of dat ze de hete kolen uit het vuur halen. Eerder andersom.

EDIT: En aanvulling wat betreft de kernwapendreiging. De VS en Isral roepen al 40 jaar dat Iran "bijna" kernwapen zou hebben. Die hebben ze niet. De IAEA zegt dat, en dat is de organisatie die daar over gaat.

Als Iran al kernwapens wil dan is dat zodat ze met rust gelaten worden door de VS. Dus dat de VS ons "beschermt" tegen een Iran met kernwapens klopt ook gewoon niet.

[ Bericht 4% gewijzigd door Peunage op 13-01-2020 23:17:39 ]
pi_191018003
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 23:10 schreef sp3c het volgende:
welk van onze oorlogen hebben wij doir de Amerikanen laten uitvoeren?
WW2 om te beginnen en elke interventie daarna, de ene meer onderhuids gesteund dan de andere, vaak net zo in belang van de EU dan VS.
Vakman pur sang
pi_191018110
Wtf WO2 heeft de VS niet voor ons gevochten. Lees een geschiedenisboek.
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 23:26:12 #253
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191018257
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2020 23:13 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

WW2 om te beginnen en elke interventie daarna, de ene meer onderhuids gesteund dan de andere, vaak net zo in belang van de EU dan VS.
hebben we gewoon allemaal aan meegedaan en de Amerikanen deden pas mee toen ze ons nodig hadden doordat ze door Japan de oorlog uit waren gesuckerpunched

Doorman (of zijn baas) zei treffend dat de situatie in de oost er een stuk beter uit had gezien als we niet zulke machtige bondgenoten hadden gehad
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191018410
zo jammer dat de russen steeds zo .. ja hoe noem je dat .. meer met de ayatollahs en de sultans en de kaliefs vriendjes zijn en niet met ons.
what a waste :{

shift-knop defekt
pi_191018473
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 23:26 schreef sp3c het volgende:

[..]

hebben we gewoon allemaal aan meegedaan en de Amerikanen deden pas mee toen ze ons nodig hadden doordat ze door Japan de oorlog uit waren gesuckerpunched

Doorman (of zijn baas) zei treffend dat de situatie in de oost er een stuk beter uit had gezien als we niet zulke machtige bondgenoten hadden gehad
De Europeanen zijn toch de grondstichters van de 2 grootste oorlogen met de meeste slachtoffers in de geschiedenis.

De Amerikanen leden 318.000 militaire doden. Mensen die vochten in een oorlog waar ze in principe niks mee te maken wouden hebben. Idd tot Japan het zetje gaf.
https://nl.m.wikipedia.or(...)_Tweede_Wereldoorlog

Trouwens zijn het de Amerikanen die de EU hebben bedacht en doorgepusht:
https://www.historischnie(...)se-unie-pushten.html

Omdat ze knettergek werden van al die oorlogen in Europa. Nu hebben ze dat zelf wel weer aardig ingehaald. :')

Hier trouwens een stuk uit 2018 dat Iran al een tijdje bezig is met een “vuile oorlog” in Europa.
https://www.ad.nl/buitenl(...)-in-europa~af95a8a9/

[ Bericht 9% gewijzigd door Lospedrosa op 14-01-2020 00:02:14 ]
Vakman pur sang
pi_191018711
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 23:39 schreef TomLuny het volgende:
zo jammer dat de russen steeds zo .. ja hoe noem je dat .. meer met de ayatollahs en de sultans en de kaliefs vriendjes zijn en niet met ons.
what a waste :{

Is ook alleen maar Business, geen enkele weldenkede Rus heeft iets met een moslim.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_191018782
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 00:25 schreef Hathor het volgende:

[..]

Is ook alleen maar Business, geen enkele weldenkede Rus heeft iets met een moslim.
Rusland is ook niet meer wat het geweest is ..



http://euromaidanpress.co(...)-polish-writer-says/
shift-knop defekt
pi_191018810
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 00:38 schreef TomLuny het volgende:

[..]

Rusland is ook niet meer wat het geweest is ..

[ afbeelding ]

http://euromaidanpress.co(...)-polish-writer-says/
Ja, dat neem ik gewoon voor kennisgeving aan, de Russisch orthodoxe kerk zal altijd blijven domineren daar.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_191019011
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 00:25 schreef Hathor het volgende:

[..]

Is ook alleen maar Business, geen enkele weldenkede Rus heeft iets met een moslim.
Moest lachen, bedankt voor de humor tussen dit zware onderwerp door.

Rusland heeft grote inheemse bevolkingen die moslim zijn, van Tartaren tot Tsjetsjenen, Dagestanen, Circassirs, Balkaren, Ingoesjeten, Kabarden, Basjkieren, etc. in die mate dat de Islam gezien wordt als een van de traditionele godsdiensten van Rusland. Het zijn dus gewoon Russen die moslim zijn. Vroeger had je daarbij ook nog eens een stuk of 6 of 7 landen die compleet islamitisch waren en behoorde tot de Sovjet Unie (denk aan Kirgizi, Kazachstan, Azerbeidzjan, Oezbekistan, Turkmenistan, Tadzjikistan en alles waar je nog meer -stan achter kan plaatsen). Daarnaast gaan veel Russinnen graag een relatie aan met exotische moslimmannen. Dus er zijn zat die er iets mee hebben.
pi_191019042
Gaat al ver terug meen ik gelezen te hebben.
Een zoon van Djengis Khan werd ineens moslim en begon Rusland schatplichtig te maken.
dus toen begon dat gesodemieter al :{

in de moderne tijd leek het erop dat hoofdstuk afgesloten te zijn.
dat is dus een misrekening
shift-knop defekt
pi_191020352
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 01:34 schreef VoorbijgangerX het volgende:

[..]

Moest lachen, bedankt voor de humor tussen dit zware onderwerp door.

Rusland heeft grote inheemse bevolkingen die moslim zijn, van Tartaren tot Tsjetsjenen, Dagestanen, Circassirs, Balkaren, Ingoesjeten, Kabarden, Basjkieren, etc. in die mate dat de Islam gezien wordt als een van de traditionele godsdiensten van Rusland. Het zijn dus gewoon Russen die moslim zijn. Vroeger had je daarbij ook nog eens een stuk of 6 of 7 landen die compleet islamitisch waren en behoorde tot de Sovjet Unie (denk aan Kirgizi, Kazachstan, Azerbeidzjan, Oezbekistan, Turkmenistan, Tadzjikistan en alles waar je nog meer -stan achter kan plaatsen). Daarnaast gaan veel Russinnen graag een relatie aan met exotische moslimmannen. Dus er zijn zat die er iets mee hebben.
Ik had het dan ook over weldenkende Russen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_191030991
De Hongaarse minister-president Viktor Orbn heeft Brussel beschuldigd van een onduidelijk standpunt tegenover Iran en ontbrekende solidariteit met de VS en Isral.
Ook overwegingen om Hongaarse troepen uit Irak terug te trekken, wees hij af.

De Hongaarse minister-president Viktor Orbn (foto) heeft de politiek van de Europese Unie in de Iran-crisis bekritiseerd. Zoals de site “Ynet News.com” bericht, heeft Orbn donderdag 09-01-2020 op een persconferentie verklaard dat de EU “geen duidelijk standpunt zou innemen in de Iran-kwestie”.

Voorafgaande aan de vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken, die vrijdag plaatsvond in Brussel, pleitte Orbn ervoor om de positie van de statengemeenschap dichter bij die van de VS te brengen en zodoende meer afstand te nemen van het regime in Teheran.

“Ik zou wensen dat het Europese standpunt, dat onduidelijk is in de Iran-kwestie, sterker op dat van Isral en de VS wordt georinteerd”, verklaarde de regeringschef in Boedapest.

Brussel wil blijven vasthouden aan atoomdeal

Bij de EU-vergadering vrijdag ging het om de spanningen tussen de VS en het Iraanse regime en mogelijke manieren om deze tegen te gaan. Ondanks de waarschuwingen uit Washington en Jeruzalem evenals aankondigingen uit Teheran dit niet meer in acht te willen nemen, wil de EU nog steeds aan het omstreden atoomakkoord (JCPOA) uit het jaar 2015 vasthouden.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Yves Le Drian, benadrukte, zoals de “Times of Israel” bericht, in een interview met de Franse radiozender RTL dat het akkoord “niet dood” zou zijn en het zou essentieel zijn om het te redden. Anders, aldus Le Drian, zou Iran “binnen een tot twee jaar toegang tot atoomwapens” kunnen krijgen. Le Drian maakte daarbij opnieuw de VS voor de ontwikkeling verantwoordelijk, die zich uit het akkoord hadden teruggetrokken.

De president van de Europese Raad, Charles Michel, verklaarde donderdag dat hij er in een gesprek met de Iraanse president Hassan Rouhani nogmaals op zou hebben aangedrongen zich te houden aan het JCPOA met de wereldmachten. Iran betwist ambities om nucleaire wapens te ontwikkelen, meerdere geheime diensten verklaren echter over tegenovergestelde informatie te beschikken.

“We blijven in Irak zolang Bagdad zich aan het akkoord houdt”

>
https://www.epochtimes.de(...)m-irak-a3124121.html
https://www.timesofisrael(...)e-iran-nuclear-deal/
https://ejbron.wordpress.(...)pen-blijven-in-irak/
https://www.ynetnews.com/(...)nJhChq95esSGOljWx7HQ
shift-knop defekt
pi_191031524
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 00:38 schreef TomLuny het volgende:
Rusland is ook niet meer wat het geweest is ..

[ afbeelding ]

http://euromaidanpress.co(...)-polish-writer-says/
Ook zo een stagnerende natie Rusland waar ze veel te weinig kinderen nemen. Net als Itali en nog meer van die bezemnaties.

Daarnaast trouwen Russische vrouwen liever met niet-Russische mannen die zich niet heel hun leven lang lamlendig zuipen.

De Russen hadden beter de Islam kunnen omarmen vroeger ipv christendom. Hadden ze gewoon een gezonde natie geweest met discipline hoog in het vaandel (zie Kaukasische moslim-staten), geen wijdverspreid alcoholisme waardoor zelfs hun vrouwen met elke buitenlander willen huwen en genoeg kinderen voortgebracht met normale normen en waarden ipv ellendig materialisme na decennialang de leegte van het communisme te hebben ervaren.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_191032192
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 21:20 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ook zo een stagnerende natie Rusland waar ze veel te weinig kinderen nemen. Net als Itali en nog meer van die bezemnaties.

Daarnaast trouwen Russische vrouwen liever met niet-Russische mannen die zich niet heel hun leven lang lamlendig zuipen.

De Russen hadden beter de Islam kunnen omarmen vroeger ipv christendom. Hadden ze gewoon een gezonde natie geweest met discipline hoog in het vaandel (zie Kaukasische moslim-staten), geen wijdverspreid alcoholisme waardoor zelfs hun vrouwen met elke buitenlander willen huwen en genoeg kinderen voortgebracht met normale normen en waarden ipv ellendig materialisme na decennialang de leegte van het communisme te hebben ervaren.
Ik weet niet zo goed wat hierop te antwoorden want ik ken de geschiedenis van dat land amper, pas vanaf ca. 1900 wordt het beeld wat duidelijker.
Dit stond me nog wel bij :

Invasie van de Mongolen

De Mongoolse invasie leidde tot veel plunderingen.
Hierboven is de plundering van Soezdal te zien in 1238.

Door deze versnippering waren de Russen verzwakt. Dit was geen goede timing, aangezien de Mongolen het rijk juist probeerden uit te breiden. Tijdens de Slag aan de Kalka werden de Russen vernietigd. Na de dood van de Mongoolse leider Dzjengis Khan was het iets rustiger, maar zijn kleinzoon zorgde er alsnog voor dat Rusland werd onderworpen aan het grootste rijk uit de geschiedenis. Hierbij werden bijna alle Russische steden vernietigd, inclusief Kiev, wat met de grond gelijk werd gemaakt. Met de Mongoolse juk, eindigde de Kievse periode.

Hoewel de steden zich aan de Mongoolse wetten moesten houden, bleven ze in grote mate zelfstandig. Het leven voor de normale mens veranderde dan ook nauwelijks. Alleen moesten de steden de Mongolen wel trouw blijven, anders bleef er niets van hun stad over. De stad Novgorod wist zich aan de Mongolen te onttrekken, maar in het westen dreigde de Duitse orde de stad rooms-katholiek te maken. Echter werd de Duitse orde verslagen in 1242. Het Mongoolse Rijk in Rusland hield overigens weinig stand. Ook dit rijk viel uiteen en de staten in het zuiden verenigden zich tot het islamitische land het Rijk van de Gouden Horde. In het westen ontstond ook een nieuw land, de Pools-Litouwse Gemenebest.

> https://wikikids.nl/Rusland

Beetje teveel om nu te gaan lezen en dan ben ik het toch weer zo vergeten.
Ik zou dus zeggen, de tijd zal het leren en hopelijk gaan veranderingen niet al te snel en zal ik het niet meer meemaken welke vlag daar binnenkort gaat wapperen. Drie verschillende vlaggen binnen 90 jaar was eigenlijk wel genoeg.
shift-knop defekt
pi_191032352
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 21:20 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ook zo een stagnerende natie Rusland waar ze veel te weinig kinderen nemen. Net als Itali en nog meer van die bezemnaties.

Daarnaast trouwen Russische vrouwen liever met niet-Russische mannen die zich niet heel hun leven lang lamlendig zuipen.

De Russen hadden beter de Islam kunnen omarmen vroeger ipv christendom. Hadden ze gewoon een gezonde natie geweest met discipline hoog in het vaandel (zie Kaukasische moslim-staten), geen wijdverspreid alcoholisme waardoor zelfs hun vrouwen met elke buitenlander willen huwen en genoeg kinderen voortgebracht met normale normen en waarden ipv ellendig materialisme na decennialang de leegte van het communisme te hebben ervaren.
Nou wat een discipline in die Kaukasische staten zeg, Tsjetsjenie is een groot wespennest vol corruptie en jihadisten. :')
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_191033157
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 22:00 schreef Hathor het volgende:

[..]

Nou wat een discipline in die Kaukasische staten zeg, Tsjetsjenie is een groot wespennest vol corruptie en jihadisten. :')
Mexico inmiddels ook ..

14 januari

MEXICALI, B.C. (KYMA, KECY) -

Mexicali Police Chief Maria Elena Andrade confirmed that a red alert has been issued at the Mexicali border due to a possible Iranian terrorist threat.

According to Andrade, the terrorist advisory was received Thursday from Customs and Border Protection in Arizona.

“We received reports that four nationals of Iran possibly carrying explosives were going to attempt to cross the border in the area of San Luis to Mexicali. We were told it was three men and a woman to be on the lookout for, “ said Andrade.

Upon the alert issued, Operation Shield has now been activated in Mexicali.

According to Andrade, all law enforcement in the city is currently on high alert.

The chief said CBP asked Mexicali law enforcement to issue the alert for the next 48 hours, but Andrade said she has extended the alert for 72 hours.

“We have no incident that has happened as of now, we are responding accordingly and we will not underestimate these threats,” said Andrade.

Andrade added that she was in contact with Border Patrol and U.S. Customs this morning.

We are still waiting to hear back from the El Centro Border Patrol Sector to see what they can confirm.

Stay with us as we get more information.

video - https://kyma.com/news/202(...)r-the-next-72-hours/

Ps/
Kadyrov is trouwens geen lieverdje voor de Isil.

https://www.rt.com/russia(...)isis-turkey-kadyrov/

[ Bericht 2% gewijzigd door TomLuny op 14-01-2020 22:40:39 ]
shift-knop defekt
pi_191035731
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 21:53 schreef TomLuny het volgende:
Ik weet niet zo goed wat hierop te antwoorden want ik ken de geschiedenis van dat land amper, pas vanaf ca. 1900 wordt het beeld wat duidelijker.
Dit stond me nog wel bij :

Invasie van de Mongolen

De Mongoolse invasie leidde tot veel plunderingen.
Hierboven is de plundering van Soezdal te zien in 1238.

Door deze versnippering waren de Russen verzwakt. Dit was geen goede timing, aangezien de Mongolen het rijk juist probeerden uit te breiden. Tijdens de Slag aan de Kalka werden de Russen vernietigd. Na de dood van de Mongoolse leider Dzjengis Khan was het iets rustiger, maar zijn kleinzoon zorgde er alsnog voor dat Rusland werd onderworpen aan het grootste rijk uit de geschiedenis. Hierbij werden bijna alle Russische steden vernietigd, inclusief Kiev, wat met de grond gelijk werd gemaakt. Met de Mongoolse juk, eindigde de Kievse periode.

Hoewel de steden zich aan de Mongoolse wetten moesten houden, bleven ze in grote mate zelfstandig. Het leven voor de normale mens veranderde dan ook nauwelijks. Alleen moesten de steden de Mongolen wel trouw blijven, anders bleef er niets van hun stad over. De stad Novgorod wist zich aan de Mongolen te onttrekken, maar in het westen dreigde de Duitse orde de stad rooms-katholiek te maken. Echter werd de Duitse orde verslagen in 1242. Het Mongoolse Rijk in Rusland hield overigens weinig stand. Ook dit rijk viel uiteen en de staten in het zuiden verenigden zich tot het islamitische land het Rijk van de Gouden Horde. In het westen ontstond ook een nieuw land, de Pools-Litouwse Gemenebest.

> https://wikikids.nl/Rusland

Beetje teveel om nu te gaan lezen en dan ben ik het toch weer zo vergeten.
Ik zou dus zeggen, de tijd zal het leren en hopelijk gaan veranderingen niet al te snel en zal ik het niet meer meemaken welke vlag daar binnenkort gaat wapperen. Drie verschillende vlaggen binnen 90 jaar was eigenlijk wel genoeg.
Je hebt natuurlijk daar in deelstaat Tatarstan, Kazan enzo wel dat het moslims zijn maar heel erg light hoor. Nergens te vergelijken met kaukasische moslims. Veel zijn het enkel in naam in die deelrepubliek, men eet varkensvlees en vasten zal helemaal niet veel aan gedaan worden. En veel Alina’s (veel voorkomende vrouwennaam) huwen met niet-islamitische Russen bijv. Dus staar je daar niet blind op de cijfers.

Kaukasische moslims zijn conservatief ja en behoudend mbt hun religie en doorgeven ervan aan nageslacht (met wie men trouwt bijv).

En vele migranten uit voormalige moslim Sovjet-republieken als Kazakhstan, Turkmenistan etc is het lastiger inschatten. Hoewel over het algemeen de Islam-beleving seculierder is dan de vele crypto-salafisten die bijv hier onder praktiserende moslims te vinden zijn, of al dan niet benvloed door hen.

En het is natuurlijk een leeg en fucked up leven voor veel Russen na decennialang communisme en vervolgens vanaf de jaren 90 keihard kapitalisme en een kleine elite die bij omschakeling van communisme naar kapitalisme zichzelf zo heeft kunnen verrijken dat ze de show runnen in de oligarchie Roessiya. Weinig incentive om kinderen te nemen.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 09:40:09 #268
8781 crew  Frutsel
pi_191037663
quote:
Three Said Killed in Israeli Strike on Iranian Base in Syria

Syrian state TV says there were reports some of the missiles and drones had been downed by the army, adding only material damage was caused

Syria’s air defenses confronted an aerial “aggression” from Israel that targeted an air base in the country's center on Tuesday, Syrian state media reported quoting a military official. Three Iranians or fighters in Iranian-backed militias were killed in the strike and several others are in critical condition, according to the Syrian Observatory for Human Rights.

The official quoted by the state news agency SANA said the attack targeted the T-4 air base in Homs province shortly after 10 p.m. local time. The official said the attack only caused material damage to the base, saying most rockets were intercepted while only four landed in the targeted area.

There was no immediate Israeli comment. Israel has carried out dozens of airstrikes on Syria over the past years but it rarely comments on what it targets.

Israel is widely believed to have been behind airstrikes mainly targeting Iranian and Hezbollah forces in Syria that have joined the country’s war fighting alongside the government.

In June, Syrian state media reported that Israeli missiles were fired toward T-4, a day after Israel struck Syrian targets in retaliation for rocket fire toward the Golan Heights. Two people were said to have died in the strike, and two more were wounded.

According to a military source cited by Syrian media, Syrian air defenses "intercepted" some of the missiles. The assault had hit several buildings, including ammunition warehouses and equipment that was stored at the T-4 airbase.

The T-4 base has been targeted by the Israel Air Force in the past. It is home to Syrian regime forces, as well as an Iranian Revolutionary Guards contingent and Russian air forces. An Iranian cargo 747 plane flew to the Syrian base three times over before the strike, supposedly unloading shipments from Tehran.

The attack on Tuesday comes during heightened tension after the recent escalation between the U.S. and Iran, Damascus' main ally in the region. A U.S. airstrike in Baghdad killed Iran's top general earlier in January. Gen. Qassim Soleimani was the main architect of Iran's policy in Syria, where thousands of allied fighters fought alongside President Bashar Assad's forces in the country's civil war.

Last year, Russia announced that it had delivered the S-300 air defense system to Syria. Russia, too, is a key ally of Assad, and its intervention in the civil war, beginning in 2015, turned the tide in his favor.
pi_191038972
15 januari

The United States should acknowledge its past crimes against Iran, Tehran has said, adding that Washington has fueled instability in the Middle East.

Iranian President Hassan Rouhani lashed out at the US during a televised speech on Wednesday, calling on Washington to make amends for its actions in the region.

His comments came as Iranian Foreign Minister Mohammad Javad Zarif told a security conference in New Delhi that the Islamic Republic is not interested in negotiating with the US.

US President Donald Trump has proposed a “Trump deal” to replace the largely defunct 2015 nuclear accord, but Zarif argued that anything Washington proposed would likely fall short of the previous agreement. Tehran has urged the US to return to the original accord.

Tehran calls on Washington to apologize for ‘previous crimes’ against Iran, claims regional ‘crisis’ led to shootdown of airliner
> https://www.rt.com/news/4(...)negotiations-crisis/
Trump deal instead of Iran nuclear deal?
> https://www.rt.com/usa/478286-trump-johnson-iran-deal/

@Aloulu
Bedankt voor de toelichting :) Je lijkt veel van die regio af te weten, ben er zelf nooit geweest.
Vraag me wel af mbt de nadruk op het voortplanten, als in de 13e eeuw de Mongolen al helemaal naar Moskou kwamen dan was toen blijkbaar de aarde al niet groot genoeg voor de mens.
Tegenwoordig is er mss 5x zoveel bevolking dus geen wonder dat het overal conflict is.
Kan wellicht geen kwaad om geen babyrace te gaan houden.
Ook niet zo netjes hoor om de Russen als een stelletje zuipschuiten neer te zetten, dat is nogal discriminerend 8-)

Moskou bleef tot 1480 een vazal van de Gouden Horde
shift-knop defekt
pi_191042387


De Britse ambassadeur in Iran heeft volgens staatsmedia het land verlaten, nadat hij kort was vastgezet en tot persona non grata was verklaard.

Ambassadeur Robert Macaire was zaterdag aanwezig bij een wake voor de slachtoffers van het neergehaalde Oekraense vliegtuig. De bijeenkomst veranderde in een protest tegen de regering en de ambassadeur vertrok toen, maar werd kort daarna opgepakt. Ook staken antiwesterse demonstranten een poster van hem in brand.

Volgens het staatspersbureau was Macaire aanwezig bij een illegaal protest en is zijn vertrek verlopen volgens alle protocollen. Meer details zijn niet bekendgemaakt.

> https://nos.nl/artikel/23(...)n-na-arrestatie.html

In november waren er massale demonstraties in diverse steden.
Dat hield wekenlang aan."
De betogingen in november kostten volgens onder meer persbureau Reuters aan meer dan 1500 betogers in het land het leven.

* dat zijn 8 neergeknalde vliegtuigen

> https://nos.nl/artikel/23(...)ber-nog-ver-weg.html

shift-knop defekt
pi_191043978
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 03:10 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Je hebt natuurlijk daar in deelstaat Tatarstan, Kazan enzo wel dat het moslims zijn maar heel erg light hoor. Nergens te vergelijken met kaukasische moslims. Veel zijn het enkel in naam in die deelrepubliek, men eet varkensvlees en vasten zal helemaal niet veel aan gedaan worden. En veel Alina’s (veel voorkomende vrouwennaam) huwen met niet-islamitische Russen bijv.
Dat kwam door de onderdrukking onder het communisme, maar ook daar zie je dat na de val van het communisme de islam weer is gaan opleven (net als met het christendom in de rest van Rusland), bijv. vrouwenorganisaties die roepen om het hoofddoekenverbod op scholen op te heffen: Muslim women call to end headscarf ban in Tatarstan

In de jaren 90 had je er rond de 100 moskeen, kort na 2000 zijn er meer dan 1000 moskeen bijgekomen, en ook meer dan 1000 islamitische organisaties. In tegenstelling tot de zoete broodjes die je hier verkoopt, zijn er velen daar die praktiserend moslim zijn en is de religiositeit juist aan het toenemen. Dus zo "light" klinkt dit allemaal niet.
pi_191049480
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 16:24 schreef VoorbijgangerX het volgende:

[..]

Dat kwam door de onderdrukking onder het communisme, maar ook daar zie je dat na de val van het communisme de islam weer is gaan opleven (net als met het christendom in de rest van Rusland), bijv. vrouwenorganisaties die roepen om het hoofddoekenverbod op scholen op te heffen: Muslim women call to end headscarf ban in Tatarstan

In de jaren 90 had je er rond de 100 moskeen, kort na 2000 zijn er meer dan 1000 moskeen bijgekomen, en ook meer dan 1000 islamitische organisaties. In tegenstelling tot de zoete broodjes die je hier verkoopt, zijn er velen daar die praktiserend moslim zijn en is de religiositeit juist aan het toenemen. Dus zo "light" klinkt dit allemaal niet.
Was je er afgelopen zaterdag bij ?



Vredesdemonstratie 11 januari 2020 Spui Amsterdam. Sadet Karabulut Foto: Liz Hagemann

Vredesactie in Amsterdam

Peter Storm - 12 januari 2020

Wie waren er komen opdagen? Allerlei mensen, bekenden zoals gebruikelijk uit het linkse en radicale wereldje, maar het was geen renie. Alle leeftijden, maar meer jongeren dan ik bij vredesacties voorheen vaak zag. Ik moest erg lachen toen ik een bord of zo zag met ‘Trump molenaar’! Iemand met historisch besef, misschien iemand die de jaren zestig zelf bewust had meegemaakt. Het varieerde duidelijk op Johnson Molenaar, de leus die demonstranten in de jaren zestig meevoerden nadat het gezag had bepaald dat Johnson Moordenaar niet mocht, want ‘belediging van een bevriend staatshoofd’. Johnson was president van de VS in die dagen van de Vietnamoorlog waartegen mensen toen protesteerden.

Ik zag vlaggen die er op wezen dat de SP en/of haar jongerengroep Rood het protest serieus nam: Rood was, naast het Amsterdams Vredes Initiatief AVI en Stop de Wapenhandel, initiatiefnemer voor zover ik begreep. Ook nadrukkelijk aanwezig waren de Internationale Socialisten: flink wat borden duidden op hun aanwezigheid, de krant De Socialist werd op vertrouwde wijze aan de mens gebracht, ze hadden ook een informatiekraam neergezet. Actie voeren tegen oorlogen in het Midden-Oosten is altijd een sterk punt geweest van deze organisatie, en dat strekt ze tot eer. Verschil van inzicht over analyse en strategie zijn daarmee helemaal niet weg, maar dit is niet de plek om die diepgaand te bespreken. Ik heb met enkele mensen die ik kende uit de tijd dat ik lid was, wat vriendelijke woorden uitgewisseld, en voor zover ik kon nagaan was die vriendelijkheid wederzijds welgemeend.

Maar ik was toch wel heel blij dat ik niet de enige anarchist was in deze menigte waar diverse soorten marxisten en sociaaldemocraten het beeld bepaalden. Ik sprak verschillende kameraden uit onze kringen, en af en toe konden we zelfs enige impact hebben door samen leuzen te roepen, door in een leus van ‘internationale solidariteit;’ hoorbaar ‘anti-nationale solidariteit’ te maken, en door toen de leus ‘Wij eisen vrede!’ werd geroepen, daar ‘Wij doen vrede!’ of iets dergelijks van te maken. Want het idee dat zij daarboven vrede gaan brengen op ons verzoek, is bizar, en als je het verzoek als eis formuleert verdwijnt de absurditeit geenszins.

> https://www.krapuul.nl/blog/2744117/vredesactie-in-amsterdam/

Pro-Iran oploop zou beter passen als titel (8>
shift-knop defekt
  woensdag 15 januari 2020 @ 22:09:37 #273
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_191049548
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:05 schreef TomLuny het volgende:

[..]

Was je er afgelopen zaterdag bij ?

[ afbeelding ]

Vredesdemonstratie 11 januari 2020 Spui Amsterdam. Sadet Karabulut Foto: Liz Hagemann

Vredesactie in Amsterdam

Peter Storm - 12 januari 2020

Wie waren er komen opdagen? Allerlei mensen, bekenden zoals gebruikelijk uit het linkse en radicale wereldje, maar het was geen renie. Alle leeftijden, maar meer jongeren dan ik bij vredesacties voorheen vaak zag. Ik moest erg lachen toen ik een bord of zo zag met ‘Trump molenaar’! Iemand met historisch besef, misschien iemand die de jaren zestig zelf bewust had meegemaakt. Het varieerde duidelijk op Johnson Molenaar, de leus die demonstranten in de jaren zestig meevoerden nadat het gezag had bepaald dat Johnson Moordenaar niet mocht, want ‘belediging van een bevriend staatshoofd’. Johnson was president van de VS in die dagen van de Vietnamoorlog waartegen mensen toen protesteerden.

Ik zag vlaggen die er op wezen dat de SP en/of haar jongerengroep Rood het protest serieus nam: Rood was, naast het Amsterdams Vredes Initiatief AVI en Stop de Wapenhandel, initiatiefnemer voor zover ik begreep. Ook nadrukkelijk aanwezig waren de Internationale Socialisten: flink wat borden duidden op hun aanwezigheid, de krant De Socialist werd op vertrouwde wijze aan de mens gebracht, ze hadden ook een informatiekraam neergezet. Actie voeren tegen oorlogen in het Midden-Oosten is altijd een sterk punt geweest van deze organisatie, en dat strekt ze tot eer. Verschil van inzicht over analyse en strategie zijn daarmee helemaal niet weg, maar dit is niet de plek om die diepgaand te bespreken. Ik heb met enkele mensen die ik kende uit de tijd dat ik lid was, wat vriendelijke woorden uitgewisseld, en voor zover ik kon nagaan was die vriendelijkheid wederzijds welgemeend.

Maar ik was toch wel heel blij dat ik niet de enige anarchist was in deze menigte waar diverse soorten marxisten en sociaaldemocraten het beeld bepaalden. Ik sprak verschillende kameraden uit onze kringen, en af en toe konden we zelfs enige impact hebben door samen leuzen te roepen, door in een leus van ‘internationale solidariteit;’ hoorbaar ‘anti-nationale solidariteit’ te maken, en door toen de leus ‘Wij eisen vrede!’ werd geroepen, daar ‘Wij doen vrede!’ of iets dergelijks van te maken. Want het idee dat zij daarboven vrede gaan brengen op ons verzoek, is bizar, en als je het verzoek als eis formuleert verdwijnt de absurditeit geenszins.

> https://www.krapuul.nl/blog/2744117/vredesactie-in-amsterdam/

Pro-Iran oploop zou beter passen als titel (8>
Die mensen zijn zo de weg kwijt, zo verblind door Trump-haat dat ze klakkeloos de kant kiezen van bewezen terroristen puur en alleen omdat Trump iets tegen ze doet.

De NSB is een soort facisme-light vergeleken met deze mensen :').
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_191049591
valt moeilijk te ontkennen ..

door in een leus van ‘internationale solidariteit;’ hoorbaar ‘anti-nationale solidariteit’ te maken

In normale mensentaal heet dat landsverraad -O-
shift-knop defekt
  woensdag 15 januari 2020 @ 22:12:59 #275
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_191049611
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:11 schreef TomLuny het volgende:
valt moeilijk te ontkennen ..

door in een leus van ‘internationale solidariteit;’ hoorbaar ‘anti-nationale solidariteit’ te maken

In normale mensentaal heet dat landsverraad -O-
Vrede, uhuh, je moet er eens met een MAGA petje bij gaan staan, dan zal je zien hoe vredelievend dit activistentuig is.

The left is like a bowl of cereal. Either Fruits, nuts, or Flakes.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 22:17:38 #276
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191049700
jeetje he

mensen zijn voor vrede, dat moet echt niet kunnen heur
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191049755
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:12 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Vrede, uhuh, je moet er eens met een MAGA petje bij gaan staan, dan zal je zien hoe vredelievend dit activistentuig is.

The left is like a bowl of cereal. Either Fruits, nuts, or Flakes.


Het is beter om net te doen alsof er niks gehoord is.
anders klappen ze dicht

Het gaat erom dat ‘partijen weten hoe hun tegenstanders in elkaar zitten’.
Met alle nadruk op hoe verwerpelijk men de FvD-standpunten ook vindt, dit komt gevaarlijk in de buurt van het zoeken naar ‘wederzijds begrip’.

En moeten partijen echt altijd weten hoe hun tegenstanders in elkaar zitten’, over en weer? Willen we echt dat fascisten beter weten hoe tegenstanders van fascisten in elkaar zitten? Is dat juist niet iets waardoor we extra gevaar lopen? Ik wil graag weten hoe fascistenclubs in elkaar zitten, hoe ze te werk gaan, wat ze uitdragen. Maar ik zie graag dat fascistenclubs zo min mogelijk weten en snappen van hun tegenstanders.

> https://www.krapuul.nl/bl(...)den-dient-te-worden/
shift-knop defekt
  woensdag 15 januari 2020 @ 22:22:04 #278
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_191049788
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:17 schreef sp3c het volgende:
jeetje he

mensen zijn voor vrede, dat moet echt niet kunnen heur
Oh niets mis mee, maar die Kentucky Fried Iranian was niet uit op vrede maar uit op het doden van de mensen die braafjes staan te demonstreren, als hij de kans had had ie ze allemaal persoonlijk vermoord.

En zoals ik zei, heel erg vredelievend, tot je het even niet 100% met ze eens bent, dan komt de bloc-up en maken ze je wel ff af.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 22:23:20 #279
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191049816
nou en?
prima dattie dood is hoor maar hij was daar op uitnodiging van Irak om te bemiddelen, dan moet je hem niet in Irak zonder medeweten van Irak afschieten want je blijft een gast in dat land

dat slaat gewoon nergens op en dan moet je je maga petje idd ff thuis laten
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_191049826
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:17 schreef sp3c het volgende:
jeetje he

mensen zijn voor vrede, dat moet echt niet kunnen heur
maar neem dan liever een neutraal standpunt in .. :N




staat daar voor vrede te demonstreren met twee gekruiste kalashnikovs naast haar hoofd.
kan toch niet
shift-knop defekt
  woensdag 15 januari 2020 @ 22:24:16 #281
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_191049834
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:23 schreef sp3c het volgende:
nou en?
prima dattie dood is hoor maar hij was daar op uitnodiging van Irak om te bemiddelen, dan moet je hem niet in Irak zonder medeweten van Irak afschieten

dat slaat gewoon nergens op en dan moet je je maga petje idd ff thuis laten
Ah, alles mag, als het maar niet MAGA is.

Duidelijk.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 22:24:26 #282
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191049836
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:23 schreef TomLuny het volgende:

[..]

maar neem dan liever een neutraal standpunt in .. :N

[ afbeelding ]
dat lijken geen neutrale mensen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 22:24:38 #283
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191049841
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:24 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ah, alles mag, als het maar niet MAGA is.

Duidelijk.
dat staat er niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 15 januari 2020 @ 22:25:51 #284
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_191049865
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:24 schreef sp3c het volgende:

[..]

dat staat er niet
Waarom moet ik dan mijn petje thuislaten? De actie was 100% legitiem, ook bewezen door het totale uitblijven van een actie vanauit Iran/Irak.

Trump wins again, as usual.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 22:27:06 #285
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191049889
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:25 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Waarom moet ik dan mijn petje thuislaten? De actie was 100% legitiem, ook bewezen door het totale uitblijven van een actie vanauit Iran/Irak.

Trump wins again, as usual.
het was 100% dom, Iran staat nu sterker dan ervoor, het was een hele domme actie
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 15 januari 2020 @ 22:27:54 #286
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_191049905
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:27 schreef sp3c het volgende:

[..]

het was 100% dom, Iran staat nu sterker dan ervoor, het was een hele domme actie
Eeeehmmm. nee?!

De situatie is volkomen gede-escaleerd en er zijn 0 Amerikaanse soldaten omgekomen, ongekende win voor Trump.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 22:28:23 #287
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191049912
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:27 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Eeeehmmm. nee?!

De situatie is volkomen gede-escaleerd en er zijn 0 Amerikaanse soldaten omgekomen, ongekende win voor Trump.
lol

ja
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 15 januari 2020 @ 22:30:17 #288
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_191049946
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:28 schreef sp3c het volgende:

[..]

lol

ja
Dat we het niet eens zijn is niets nieuws, maar dit is toch echt de gangbare mening over de hele wereld, als je eens buiten de NL kaders kijkt :).
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 22:30:28 #289
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191049952
heb je dat verslag van die Deense militairen gelezen?

hoe lang is het geleden dat een staat op die manier een Amerikaanse basis aanvalt zonder repercussies?

is nog nooit gebeurt!
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 22:30:39 #290
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191049957
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:30 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Dat we het niet eens zijn is niets nieuws, maar dit is toch echt de gangbare mening over de hele wereld, als je eens buiten de NL kaders kijkt :).
nee is het niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 15 januari 2020 @ 22:31:22 #291
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_191049974
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:30 schreef sp3c het volgende:

[..]

nee is het niet
Dan niet, blijft welles/nietes en voorlopig is Trump er nog gewoon, op naar 4 more years :).
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 22:31:53 #292
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191049988
joh wie er de baas is in de VS kan me echt geen reet schelen :')

nothing ever changes
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 15 januari 2020 @ 22:32:41 #293
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_191050002
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:31 schreef sp3c het volgende:
joh wie er de baas is in de VS kan me echt geen reet schelen :')
Mij ook niet, maar zoals je weet leef ik van leftist-tears B-).

I'm getting fat B-).
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 22:34:39 #294
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191050029
hier links/rechts op plakken gaat ook nergens over
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 15 januari 2020 @ 22:40:12 #295
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_191050113
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:34 schreef sp3c het volgende:
hier links/rechts op plakken gaat ook nergens over
True, maar het was wel grappig B-).

Anyway, het gezwel is dood, op naar de volgende.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 22:43:32 #296
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191050167
nee ook niet grappig

gewoon dommig, als je straks weg moet omdat Irak viesmad is rolt Iran gewoon naar binnen en komt er geen volgende

#greatsucces
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 15 januari 2020 @ 23:59:26 #297
131800 Tarado
cap de fusca
pi_191051150
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:43 schreef sp3c het volgende:
nee ook niet grappig

gewoon dommig, als je straks weg moet omdat Irak viesmad is rolt Iran gewoon naar binnen en komt er geen volgende

#greatsucces
als….
pi_191051701
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:25 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Waarom moet ik dan mijn petje thuislaten? De actie was 100% legitiem, ook bewezen door het totale uitblijven van een actie vanauit Iran/Irak.

Trump wins again, as usual.
Lol, wat? Dan heb jij je er niet voldoende in verdiept. Irak stuurt de internationale coalitie + VS naar huis. Trump weigert en Amerika wordt daarmee een bezettinsmacht. Iran voert directe aanvallen uit op een Amerikaanse legerbasis, nog niet eerder gedaan door geen enkel land.

Dat er 0 doden zijn gevallen of dat het gedeescaleerd is, dat is ondanks Trump en niet dankzij (eigenlijk dankzij Iran en US officials om Trump heen). En zelfs de de-escallatie valt nog te bezien, deze illegale actie heeft verregaande gevolgen.
  donderdag 16 januari 2020 @ 05:42:27 #299
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_191051714
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:43 schreef sp3c het volgende:
nee ook niet grappig

gewoon dommig, als je straks weg moet omdat Irak viesmad is rolt Iran gewoon naar binnen en komt er geen volgende

#greatsucces
Er zijn meer partijen in Irak. Probleem is dat Saddam wel verslagen is maar de VS net als in Afghanistan niet in staat blijkt vervolgens in de nasleep van de oorlog een stabiele (democratische) regering tot stand te brengen. En vermoed dat in een mogelijke oorlog met Iran hetzelfde zal gebeuren.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushid sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  Moderator donderdag 16 januari 2020 @ 07:06:10 #300
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_191051908
als dat al het doel is

daarnaast kan je niet een heel volk heropvoeden in 10/20 jaar, dat is echt iets van de hele lange adem
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 16 januari 2020 @ 07:12:59 #301
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_191051954
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 05:16 schreef Peunage het volgende:

[..]

Lol, wat? Dan heb jij je er niet voldoende in verdiept. Irak stuurt de internationale coalitie + VS naar huis. Trump weigert en Amerika wordt daarmee een bezettinsmacht. Iran voert directe aanvallen uit op een Amerikaanse legerbasis, nog niet eerder gedaan door geen enkel land.

Dat er 0 doden zijn gevallen of dat het gedeescaleerd is, dat is ondanks Trump en niet dankzij (eigenlijk dankzij Iran en US officials om Trump heen). En zelfs de de-escallatie valt nog te bezien, deze illegale actie heeft verregaande gevolgen.
Maar trump gaat nog vier jaar de staatsschuld uit klauw laten lopen, niets bereiken en het land als paria achterlaten, dat is winst, begrijp dat nou!

Trump is de man van de boze binnenlanders, de mislukten die anderen ook graag mislukking gunnen. Nou dat lijkt te lukken, gefeliciteerd Amerika
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')