FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [Crowdfunding] #219 Waarbij SiG niets doet met wensen investeerders
Horsemenwoensdag 20 maart 2019 @ 16:07
ztv2ifcv9bvj7.jpg

Crowdfunding is hot!! In 2018 is in Nederland 329 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 223 miljoen euro. Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 8700 projecten en ondernemingsplannen mogelijk. En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen omdat de risico's onderschat werden..

Vormen van crowdfunding
Er zijn 4 vormen van crowdfunding:
• Lening crowdfunding
• Aandelen crowdfunding
• Schenking / Donatie crowdfunding
• Aanschaf (nog te ontwikkelen) product / reward crowdfunding

Dit topic gaat voornamelijk over crowdfunding op basis van een lening die wordt terugbetaald.

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiële instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent.

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), leningen voor MKB en particulieren.
Collin Crowdfund (CCF), leningen voor MKB met crowdfundcoach.
Funding Circle (FNC), leningen voor MKB.
Horeca Crowdfunding Nederland (HCN), leningen voor horeca.
Samen In Geld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten.
Waarde voor je Geld (WvjG), leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB.
Capital Circle (CC), leningen voor MKB.
Crowd Real Estate (CRE), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Lendahand (LDH), opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 6%.
Kapitaal Op Maat (KOM), leningen voor MKB.
All4funding (A4F), inspirerend investeren
Knab crowdfunding (KNAB), investeren met een knab bankrekening
Duurzaam Investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement.
Crowd About Now (CAN), leningen voor food, horeca, retail.
Lenderspender, peer-to-peer lending
October, hét platform voor MKB-financieringen in continentaal Europa
NLinvesteert, een platform voor zakelijke financiering waaronder crowdfunding
Crowdpartners, investeren in het mkb
Crowdbricks, investeren in onroerend goed
NPEX, handel in aandelen en obligaties van MKB-bedrijven.
Zonnepanelen Delen, investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten.
One Planet Crowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc.
Green Crowd, markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten.
Voordegroei, leningen voor MKB.
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
New Funding, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Lendico, kredieten MKB.
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB.

Resultaten crowdfundingplatformen
Via onderstaande links zijn de rapportages van de crowdfundingplatforms te raadplegen.
Geldvoorelkaar
Collin Crowdfund
Funding Circle
Kapitaal Op Maat
Lendahand
Investormatch
Horeca Crowdfunding Nederland
Waardevoorjegeld
Crowd About Now
Knab Crowdfunding
Capital Circle
Lenderspender
Oneplanetcrowd
The Dutch Deal
Voordegroei

Exitstrategieën platformen
SPOILER
Scorings-matrix exit/continuïteitsstrategie van CF platformen per 11-12-2017:
SPOILER
7b9se8tb.png

Toelichting bij de scoringsmatrix exit/continuïteitsstrategie:
In overleg met een aantal investeerders zijn er 10 items geformuleerd die in onze ogen nodig zijn in een goede exit /continuïteitsstrategie.

Voor de eenvoud hebben we ieder item een max score van 10 punten gegeven.

Die items die voor een platform niet aan de orde zijn worden buiten beschouwing gelaten.

Als einduitslag resulteert er een cijfer tussen 0 en 10 welke een indicatie geeft hoe goed de exit geregeld is. Eindcijfer 0 niets geregeld. Eindcijfer 10 goed geregeld, je hebt een goede kans dat als het platform in moeilijkheden raakt de betalingen, uitwinning van zekerheden, en het inzien van admin. via dashboard etc op internet gewoon blijft functioneren zonder bijkomende kosten.

Is een score matrix zaligmakend? Nee maar het geeft je in een oogopslag inzicht in de situatie. Bovendien kan je zien hoe het platform scoort op items die jij belangrijk vind in de exit strategie.

Ad1. Met een verdienmodel voor het platform met inkomsten gedurende de looptijd scoor je hoog max 10. Met een ander verdien model zal het platform aan moeten tonen dat er maatregelen genomen zijn om dit nadeel weg te nemen.

Ad 2. Scheiding van Geldstromen. Spreekt voor zich.

Ad3 Onderbrenging van zekerheden als Hypotheken, Pandrecht etc. Sommige platformen doen hier niet aan dan NVT

Ad4, Ad5. Stichtingen Zekerheden en Derden gelden dienen controleerbaar gekwalificeerde bestuurders te hebben. Met name in tijden wanneer het minder gaat met het CF bedrijf kunnen de belangen van CF platform en Stichtingen uit elkaar lopen. Dus bestuur idealiter >50% geen platform medewerker met tenminste een bestuurslid aantoonbaar belangenbehartiger van investeerders.

Ad 6 Zekerheden dienen goed vastgelegd te zijn, zeker als het cf bedrijf niet meer bestaat. Hier wordt een score gegeven waarin ervaringen uit het verleden meetellen.

Ad 7 Software en data moeten beschikbaar/te gebruiken zijn voor stichtingen/back-up provider. Hier dient een duidelijke overeenkomst over te zijn. Het kan niet zo zijn dat bij wegvallen van het CF bedrijf er gesteggeld moet worden over deze zaken met curator of toeleverend software bedrijf. De investeerder dient op normale wijze bij zijn data(contracten, betalingsdata etc) te kunnen en betalingen moeten gewoon doorgang kunnen vinden en niet gestoord worden door administratieve problemen.

Ad 8 De financiering van ad7 moet duidelijk geregeld zijn. Ad 1 kan helpen , maar ook moet duidelijk worden dat dit voldoende is. Is er geen goede continue inkomensstroom dan moet duidelijk zijn dat er een andere bron is waaruit het door functioneren betaald kan worden. Investeerders moeten niet verast worden door extra kosten.

Ad9 Er moet een toetsing zijn van het exit stappen plan door een externe deskundige bijvoorbeeld een gespecialiseerde externe register accountant. Alleen de mededeling dat er een stappenplan is door een CF directie met blauwe ogen geeft geen zekerheid

Ad 10 Er dient duidelijk op de website op een separate pagina/item gecommuniceerd te worden hoe de exit/continuïteitsstrategie in elkaar zit. Alle onderdelen dienen benoemd te worden zodat de investeerder weet hoe het in elkaar steekt en waar hij aan toe is.
Andere crowdfundingplatformen
SPOILER
Symbid: voor startups en MKB. (vorm: aandelen)
Kickstarter: kickstart projecten. Daar is een ander topic voor.
Buitenlandse platformen
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.

Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
EstateGuru is a leading Nordic online peer-to-peer lending platform established by property and FinTech professionals facilitating short- and mid-term property loans. The cross-border marketplace offers flexible terms for borrowers and premium interest to its investors. The loans of EUR 50 000- 3 000 000 facilitated through the EstateGuru platform are secured against property with a maximum LTV of 75%.
Robocash
Grupeer
Crowdestor
Viainvest
Envestio

Een overzicht van crowdfunding platforms staat op: wikipedia.
Risico
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Projecten kunnen failliet gaan. Dan ben je meestal al je geld kwijt!
Crowdfunding heeft een hoger risico op verlies dan sparen en beleggen in aandelen.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld over meerdere projecten en over meerdere platformen en investeer alleen kleine bedragen.

Bij sommige crowdfundplatformen moet ook rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Zekerheden
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt. Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken.

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reëel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reële bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. (Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen. Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op! Niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten en het uitwinnen van de zekerheden laat vaak te wensen over.
Effectieve rente
SPOILER
Geldvoorelkaar (GVE) bruto rente-0,6% = netto rente
Collin Crowdfund (CCF) bruto rente-1,04%* = netto rente
Funding Circle (FNC) bruto rente -1,0% = netto rente
KapitaalOpMaat (KOM) netto rendement* fluctueert met looptijd**
Lendahand (LDH) bruto rente = netto rente
Investormatch (IVM) bruto rente = netto rente
Horecacrowdfunding (HCN) netto rendement fluctueert met looptijd**
SamenInGeld (SIG) bruto rente -0.30% = netto rente
NewFunding
Bouwaandeel (BAD) bruto rente = netto rente
Crowdestate netto rendement fluctueert met looptijd**
CrowdAboutNow (CAN) bruto rente = netto rente
Waardevoorjegeld bruto rente -1,0% = netto rente
Capital circle
Moneybrothers netto rendement fluctueert met looptijd**
Lendico bruto rente -1,0% = netto rente
Aygo!Dutch (AGD) netto rendement fluctueert met looptijd**
NPEX
Zonnepanelendelen
OnePlanetCrowd
GreenCrowd
Duurzaam investeren netto rendement fluctueert met looptijd**
Doorgaan

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuïtaire lening:
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC, ...) op. In de effectieve rente wordt niet 1x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.

Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de oude sok stoppen?
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag. Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE, KOM, CCF, HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening bij random gespreide investering in projecten:
• 100.000 euro geïnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over? Ongeveer 10000 euro oftewel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen:
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiële projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding heeft wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen
SPOILER
Aangezien vooralsnog te weinig openheid wordt gegeven over projecten in problemen en defaults door de platformen, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, AGD, IVM, CC.
FNC is uit deze laatste lijsten weggelaten niet om dat er geen probleem projecten zijn, maar omdat FNC op dit moment goed en duidelijk systematisch op maandelijkse basis rapporteert over probleemprojecten aan zijn investeerders. Bovendien heeft FNC veel kleine projecten wat het aantal probleemgevallen groot maakt en lastig bij te houden voor derden.

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX of ????????? zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt of te weinig gegevens. Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijsten dan ook graag je opmerkingen.
Bijgewerkt tot 17-12-2018

GVE 2nalnh5.jpg

KOM,CCF,AGD,LDH,HCN,IVM,CC etc 2qsze9w.jpg

Projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015, 11-01-2017 en 16-12-2018

2ps1xxi.jpg

Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.
Cijfers en statistieken
SPOILER
qfehhb.png
kyy4wj9z9i.jpg
dwwetuy9lri.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet. Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Horsemenwoensdag 20 maart 2019 @ 16:08
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 15:55 schreef Jaco078 het volgende:
Varkensslachterij t.z.t. Via crowdfunding
SPOILER
Nee, deze loopt al.

https://crowdfunding.bionext.nl/project/mobiel-slachten
djh77woensdag 20 maart 2019 @ 16:54
Ben benieuwd of Annie nog een keer volkomt. Met de betere zekerheden liep deze al een stuk langzamer vol dan ik had verwacht.
AQuila360woensdag 20 maart 2019 @ 16:56
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 16:54 schreef djh77 het volgende:
Ben benieuwd of Annie nog een keer volkomt. Met de betere zekerheden liep deze al een stuk langzamer vol dan ik had verwacht.
Ik doe nu niet meer meer denk ik, maar meer omdat ik nu al weer vrij veel in andere projecten heb gedaan.
Horsemenwoensdag 20 maart 2019 @ 17:07
Wat vinden jullie van deze:

https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab1

De current rario is natuurlijk slecht met 0,6 maar ik zie daar tegenover wel een EV die even hoog is als de kortlopende schuld, stijgende omzet en (magere) winst. Ook de recensies zien er door elkaar genomen wel netjes uit. Verder een aannemelijk verhaal waarom de centjes nodig zijn.
obligatairewoensdag 20 maart 2019 @ 17:13
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 16:56 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Ik doe nu niet meer meer denk ik, maar meer omdat ik nu al weer vrij veel in andere projecten heb gedaan.
Wat zullen ze gevloekt hebben daar bij GVE🤢🤢🤢 Ongelooflijk wat een domme actie, uitgerekend een project waarbij goede zekerheden pure noodzaak zijn.
Horsemenwoensdag 20 maart 2019 @ 17:23
Nieuwe bij GvE:

https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19401

Project: RealTime Lead Group II
Leendoel: Financiering werkkapitaal
Doelbedrag: ¤ 200.000,-
Rente: 8,0 %
Looptijd: 60 maanden
Leenvorm: annuïtaire lening

Live op: 22 maart 2019, 10:00 uur

Sorry, deze is vanmorgen al besproken...

Wat een wirwar van B.V's voor dat kleine beetje omzet. En inderdaad zonder hypotheek of inschrijving achtergestelde (2e?) hypotheek of andere zekerheden. Omzet, winst, enz. enz. het ziet er allemaal heel magertjes uit. Ik laat hem ook lekker lopen.

[ Bericht 14% gewijzigd door Horsemen op 20-03-2019 17:39:58 (Aanv.) ]
djh77woensdag 20 maart 2019 @ 17:49
quote:
14s.gif Op woensdag 20 maart 2019 17:23 schreef Horsemen het volgende:
Nieuwe bij GvE:

https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19401

Project: RealTime Lead Group II
Leendoel: Financiering werkkapitaal
Doelbedrag: ¤ 200.000,-
Rente: 8,0 %
Looptijd: 60 maanden
Leenvorm: annuïtaire lening

Live op: 22 maart 2019, 10:00 uur

Sorry, deze is vanmorgen al besproken...

Wat een wirwar van B.V's voor dat kleine beetje omzet. En inderdaad zonder hypotheek of inschrijving achtergestelde (2e?) hypotheek of andere zekerheden. Omzet, winst, enz. enz. het ziet er allemaal heel magertjes uit. Ik laat hem ook lekker lopen.

Negatieve hypotheek verklaring kan GvE voor een lastige keuze brengen vanwege verschillende belangen van investeerders. Wanneer de huidige (aflossingsvrije) projecten met hypotheekrecht aflopen, zou deze wellicht hergefinancieerd moeten worden wat goed is voor de investeerders met het hypotheekrecht, maar hoeft helemaal niet gunstig te zijn voor de investeerders met de negatieve hypotheek verklaring.
djh77woensdag 20 maart 2019 @ 18:06
Motorbeunschip met 2x 2e hypotheek op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19564
PONwoensdag 20 maart 2019 @ 18:41
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 18:06 schreef djh77 het volgende:
Motorbeunschip met 2x 2e hypotheek op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19564
Niet onaardig. Wel 7 jaar ...
obligatairewoensdag 20 maart 2019 @ 18:45
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 18:41 schreef PON het volgende:

[..]

Niet onaardig. Wel 7 jaar ...
Wat zou Eric Meijers zeggen over deze rente? :P
NaRegenDeZonwoensdag 20 maart 2019 @ 18:54
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 17:13 schreef obligataire het volgende:

[..]

Wat zullen ze gevloekt hebben daar bij GVE🤢🤢🤢 Ongelooflijk wat een domme actie, uitgerekend een project waarbij goede zekerheden pure noodzaak zijn.
Zeker weten. Is denk ik een gevalletje van verzwijgen door lening nemers.
Maar ook een beetje dom van GvE dat men niet even vooraf het hypotheekregister raadpleegt.
Afijn ik zou zeggen nu ver van wegblijven. Al eerder failliet gegaan en nu de boel belazeren door hypotheek te verzwijgen. Voorspelt niet veel goeds!
Gustaf86woensdag 20 maart 2019 @ 19:06
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 18:41 schreef PON het volgende:

[..]

Niet onaardig. Wel 7 jaar ...
Ik heb dit keer een alarmpje in mijn telefoon aangezet, heb nog steeds geen bootjes en deze lijkt me wel OK.
lykkefundwoensdag 20 maart 2019 @ 19:07
Maak van die musical maar Annie get your gun -O-
W1241302woensdag 20 maart 2019 @ 19:27
Aankondiging herfinanciering ( Deutsche Bank ) bedrijfspand op nlinvesteert. 6%, ltv 68% looptijd 36 maanden.

https://www.nlinvesteert.nl/investeren/de-kleine-reclame-bv
Horsemenwoensdag 20 maart 2019 @ 19:31
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 17:49 schreef djh77 het volgende:

[..]

Negatieve hypotheek verklaring kan GvE voor een lastige keuze brengen vanwege verschillende belangen van investeerders. Wanneer de huidige (aflossingsvrije) projecten met hypotheekrecht aflopen, zou deze wellicht hergefinancieerd moeten worden wat goed is voor de investeerders met het hypotheekrecht, maar hoeft helemaal niet gunstig te zijn voor de investeerders met de negatieve hypotheek verklaring.
Met een grote boog omheen dus...
AQuila360woensdag 20 maart 2019 @ 20:04
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 18:45 schreef obligataire het volgende:

[..]

Wat zou Eric Meijers zeggen over deze rente? :P
Gewoon een kut rente en anders niets! Gewoon kut!
WeCanDoItwoensdag 20 maart 2019 @ 20:44
Heeft iemand een overzicht van behaalde rendementen met SIG? Zijn er veel betaalproblemen of defaults?
Horsemenwoensdag 20 maart 2019 @ 20:52
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 20:44 schreef WeCanDoIt het volgende:
Heeft iemand een overzicht van behaalde rendementen met SIG? Zijn er veel betaalproblemen of defaults?
Er is nog geen enkele default en dus nog geen ervaringen met de eventuele afwikkeling hiervan. Ook van serieuze betaalproblemen is geen sprake.
obligatairewoensdag 20 maart 2019 @ 22:24
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 20:04 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Gewoon een kut rente en anders niets! Gewoon kut!
_O-

Maar heeft hij daar gelijk in? Met betere/hardere zekerheden hadden ze lagere rente kunnen bieden. Ik vraag me toch echt wel af wat er van die twee 2e hypotheken overblijft als de economie stevig zou instorten.

Ik heb al wat vrachtschepen en die doen het prima. Dat dit schip eveneens vast werk heeft via een rederij, en die zelf ook participeert, vind ik een groot pluspunt. Hij is 33 jaar oud dus hij kan nog lang vooruit met dit schip.

[ Bericht 1% gewijzigd door obligataire op 20-03-2019 22:35:42 ]
kopersneekwoensdag 20 maart 2019 @ 22:31
bootjes :9~
rente :9~
platform :9~
zekerheden ;(

min inleg?
Bengerdonderdag 21 maart 2019 @ 08:33
GvE houdt trouwens een klanttevredenheidsonderzoek. Ik hoop dat ze dit meenemen voor de ontwikkeling van de nieuwe website.
Frandderouwdonderdag 21 maart 2019 @ 09:12
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 14:54 schreef kopersneek het volgende:
Wijziging Annie GVE

SPOILER
Zat hier zwaar in, nu niets, helemaal niets. Zoveel verschil maken de zekerheden dus. Bovendien, mag een project waar bij de pitch niet klopt per definitie afgestraft worden. Moet je je zaakjes maar op orde hebben.
OpDieFietsdonderdag 21 maart 2019 @ 09:37
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 18:54 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Zeker weten. Is denk ik een gevalletje van verzwijgen door lening nemers.
Maar ook een beetje dom van GvE dat men niet even vooraf het hypotheekregister raadpleegt.
Ik vind dat men hier over het algemeen VEEL te mild is voor de platformen op dit punt. Mijns inziens is het van een onacceptabele onprofessionaliteit dan wel laksheid als een platform bij een project met hypothecaire zekerheden niet eens controleert of deze zekerheden ueberhaupt wel mogelijk zijn. Hetzij door van de leningnemer een uittreksel uit het kadasterregister te eisen, hetzij door dit zelf bij het kadaster op te vragen. Dit kost verdorie 2,60 euro!!!
Jaco078donderdag 21 maart 2019 @ 10:11
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 09:12 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

Zat hier zwaar in, nu niets, helemaal niets. Zoveel verschil maken de zekerheden dus. Bovendien, mag een project waar bij de pitch niet klopt per definitie afgestraft worden. Moet je je zaakjes maar op orde hebben.
Mee eens! Heb m ook teruggehaald. Het is een combi van eerder faillissement, plus 'vergeten' hypotheek, plus enkel 2e hypotheken. Rente had naar 8% gemoeten. ..
obligatairedonderdag 21 maart 2019 @ 10:31
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 10:11 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Mee eens! Heb m ook teruggehaald. Het is een combi van eerder faillissement, plus 'vergeten' hypotheek, plus enkel 2e hypotheken. Rente had naar 8% gemoeten. ..
Maar intussen zit hij wel weer voor 72% vol dus het lijkt er op dat hij er mee weg komt.
Onvoorstelbaar |:(
escortmk2donderdag 21 maart 2019 @ 12:15
Ondertussen is https://horecacrowdfunding.nl/projects/maximiliano-laren-n7p24rl6 opengesteld en direct vol. Zonder mij, ik weet ook niet hoeveel hiervan via auto invest is gegaan.
Jaco078donderdag 21 maart 2019 @ 12:35
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 12:15 schreef escortmk2 het volgende:
Ondertussen is https://horecacrowdfunding.nl/projects/maximiliano-laren-n7p24rl6 opengesteld en direct vol. Zonder mij, ik weet ook niet hoeveel hiervan via auto invest is gegaan.
niet zo veel via AI. Ik had hem openstaan en nog niet de helft zat hij vol om 11.01. De rest is in de daarop volgende 60 min vol gedruppeld. Zit er zelf niet in.
NaRegenDeZondonderdag 21 maart 2019 @ 12:45
Bericht van Oome Bas:
De banden boer heeft weer twee maanden niet betaald!
SPOILER
Beste investeerder,

Wij hebben de rente en aflossing voor de maanden februari en maart van Deniz Banden, met leningnummer 28966, nog niet ontvangen. Hierdoor kunnen we de betaling van maart niet op uw rekening-courant bijschrijven.

De ondernemer is inmiddels aangemaand tot betaling van de achterstallige termijnen. Indien de ondernemer zich ook niet aan deze nieuwe betalingstermijn houdt zullen wij het incassotraject intensiveren, met een mogelijk opzegging tot gevolg.

Wij zullen u nader informeren op het moment dat er meer informatie beschikbaar is.

Met vriendelijke groet,

Bas Denissen
Zou hij nu weer met de Noorderzon naar Turkije verdwenen zijn?
Laten we maar hopen dat hij met een beetje druk weer begint te betalen.

[ Bericht 64% gewijzigd door NaRegenDeZon op 21-03-2019 18:21:00 ]
djh77donderdag 21 maart 2019 @ 18:42
Een woonboerderij met een 1e hypotheek op een zeeschip op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19604
Aparte combi.
Gustaf86donderdag 21 maart 2019 @ 19:08
"Eerste Hypotheek ten bedrage van ¤ 100.000,- op een zeewaardig schip, met een taxatiewaarde van ¤ 100.000,- (taxatiedatum 19-3-2019).

De lening is voor 100% gedekt door het hypotheekrecht. De Loan-to-Value is daarmee ook 100%. "

Ik zou wel eens wat meer willen weten van dat schip. Is het plezier of commercieel, en van wie is het? Als plezierjacht, dan moet ik denken aan wijsheden als "koop een boot, werk je dood" en "sailing is like standing in the shower while fully clothed, ripping up hunderd dollar bills".
djh77donderdag 21 maart 2019 @ 19:18
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 19:08 schreef Gustaf86 het volgende:
Ik zou wel eens wat meer willen weten van dat schip. Is het plezier of commercieel, en van wie is het? Als plezierjacht, dan moet ik denken aan wijsheden als "koop een boot, werk je dood" en "sailing is like standing in the shower while fully clothed, ripping up hunderd dollar bills".
Staat in de pitch. Het is een plezierzeeschip. Het is in eigendom van de ouders van de ondernemers.
quote:
Omdat de primaire zekerheden al bij de andere financiers liggen, zijn Geert’s ouders bereid hun eigen vermogen, dat zij hebben geïnvesteerd in een zeewaardig plezierschip, met een waarde van ¤100.000, hypothecair te verbinden aan de gevraagde financiering bij Geldvoorelkaar.nl
Horsemenvrijdag 22 maart 2019 @ 00:26
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 19:08 schreef Gustaf86 het volgende:


Ik zou wel eens wat meer willen weten van dat schip. Is het plezier of commercieel, en van wie is het? Als plezierjacht, dan moet ik denken aan wijsheden als "koop een boot, werk je dood" en "sailing is like standing in the shower while fully clothed, ripping up hunderd dollar bills".
Je kan dit ook navragen bij GvE. In sommige gevallen is het mogelijk om het taxatierapport in te zien. I.v.m. de privacy is dit alleen niet altijd mogelijk.
Als je inhoudelijke vragen hebt, bijvoorbeeld over het onderpand zou ik ze gewoon even stellen.

Als er relevante informatie uitkomt moet je die hier bij voorkeur wel even delen :7
aborrenvrijdag 22 maart 2019 @ 09:30
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 18:42 schreef djh77 het volgende:
Een woonboerderij met een 1e hypotheek op een zeeschip op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19604
Aparte combi.
Wel sympathiek, maar de cijfers zijn niet best in mijn ogen. Kan een expert hier zijn of haar licht eens op laten schijnen?
gaanmetdiebanaanvrijdag 22 maart 2019 @ 09:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 09:30 schreef aborren het volgende:

[..]

Wel sympathiek, maar de cijfers zijn niet best in mijn ogen. Kan een expert hier zijn of haar licht eens op laten schijnen?
Ik ben zeker geen expert, maar ik zou ervan uitgaan dat de opbrengst van het plezierjacht bij gedwongen verkoop minder dan de helft van de taxatiewaarde is. Het mogelijk positieve is dat de ouders mogelijk gehecht zijn aan hun jacht en dat iedereen al het mogelijke zal doen om een gedwongen verkoop te voorkomen. Ik sla het project zelf over, maar ik zie liever een hypothecaire dekking van een jacht van 100k dan een niet gesecuriseerde materiele borgstelling van 200k, die in de praktijk eenvoudig te laten verdwijnen is.

Wat betreft de cijfers zelf, dat houdt niet over maar het is dan ook niet primair een financieel gedreven project zoals ik het lees.
Horsemenvrijdag 22 maart 2019 @ 10:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 09:30 schreef aborren het volgende:

[..]

Wel sympathiek, maar de cijfers zijn niet best in mijn ogen. Kan een expert hier zijn of haar licht eens op laten schijnen?
Ik ben ook zeker geen expert. Dergelijke bootjes leveren over het algemeen inderdaad niet veel op maar geeft wel een bepaalde morele druk om tot het uiterste te gaan om te proberen terug te betalen. Beter iets dan niets.

M.b.t. het project is het een grote stapel financiering waar al de Rabobank en Funding Circle in zitten. Als het misgaat komt er van die kant niets meer terug.

Ik blijf er verre van.
obligatairevrijdag 22 maart 2019 @ 10:15
Collin inzake Proeflokaal:
SPOILER
Beste investeerder,



Ons (vervolg)bericht aan u van 7 maart 2019 teneinde u op de hoogte te stellen van de voortgang inzake de uitwinning van de borgen met betrekking tot Het Amsterdamse Proeflokaal B.V. c.s. heeft de nodige discussie en vragen opgeleverd. Daar wij vanuit Collin Crowdfund de hele gang van zaken uiteraard betreuren en hechten aan een goed contact met onze investeerders willen wij de belangrijkste vragen zoals die tot ons zijn gekomen beantwoorden maar niet alleen aan de investeerder die deze vraag heeft toegestuurd maar aan alle betrokken investeerders.



Voor wat betreft de vragen/stellingen en antwoorden het volgende:



Stelling:

De achterliggende aandeelhouders hebben de hele boel opgelicht. Het Amsterdamse Proeflokaal draait gewoon door en de investeerders kunnen fluiten naar hun centen.



Reactie:

De onderneming is failliet gegaan. De zaak komt dan in handen van de curator die, in het belang van de crediteuren van de vennootschap, op zoek gaat naar de beste bieding. De beste bieding wil niet altijd zeggen de hoogste bieding maar kan ook zijn gebaseerd op o.a. behoud van werkgelegenheid. De curator heeft uiteindelijk de activiteiten van de onderneming verkocht waarbij het personeel mee over is gegaan naar de nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar heeft er voor gekozen om onder dezelfde naam door te gaan waardoor het lijkt alsof er niets is veranderd. Dit is dus niet het geval. Dit is een nieuwe eigenaar die onder dezelfde naam en met overname van het eerder aanwezige personeel het etablissement heeft doorgestart.



Stelling:

Een materiële borgstelling heeft 0% waarde.



Reactie:

Of een borgstelling in de praktijk waarde heeft hangt sterk af van het momentum en de persoonlijke positie van de betreffende borgsteller. De materialiteit wordt bepaald op basis van de privé vermogenssituatie van de borg en veelal getoetst aan de hand van de meest recente IB aangifte en verdere informatie die door de borg wordt verstrekt.

Vrijwel nooit is er sprake van een gesecureerde borgstelling (dat wil zeggen dat de tegenwaarde ook juridisch verankerd is bijvoorbeeld middels een hypothecaire dekking). Indien dit wel het geval is wordt dit in de pitch vermeld.

Zonder securering kan het zo zijn dat de waarde van de borg in de tijd af neemt, zoals hier helaas het geval is.



Vraag:

Hoe luidt de tekst voor de borgen die gezamenlijk een borgstelling voor een bedrag van ¤ 500.000,- hebben afgegeven?



Antwoord:

Er is geen sprake geweest van een gezamenlijke borgstelling van ¤ 500.000,- maar een borgstelling van ieder van de borgen voor een bedrag van ¤ 500.000,-. In deze situatie maakt het niet uit op wie wij de borgstelling (kunnen) verhalen zolang de uitstaande vordering wordt voldaan. Het is dan aan de borgen zelf om onderling verhaal te zoeken.

Helaas is bij ieder van de borgen geen aantoonbaar vermogen meer aanwezig om te voldoen onder de borgstelling.



Vraag:

Is de aangifte IB met de kennis van nu niet juist opgesteld?



Antwoord:

De aangiftes 2014, waar wij vanuit zijn gegaan als laatst beschikbare opgave van de inkomsten en vermogenspositie, is voor allen opgesteld door een accountant of belastingadviseur/fiscalist. Hoewel dit geen 100% waarborg geeft hadden wij op dat moment geen reden om aan deze opgaves te twijfelen.



Vraag:

Wellicht in de toekomst borgen secureren?



Antwoord:

Zie tevens onze reactie op de eerdere stelling dat een materiële borg 0% waarde heeft. Zoals hierbij ook al vermeld wordt er slechts in beperkte mate gebruik gemaakt van securering van de borgstelling. Uiteindelijk blijft het wel de inschatting van de investeerder of hij bereid is in een financiering die uitsluitend is gebaseerd op borgstellingen, die weliswaar materieel lijken op het moment van het aangaan van de lening, maar zonder dat deze zijn gesecureerd deel te nemen. Het staat of valt dan met het vertrouwen in het welslagen van de onderhavige propositie waarvoor wij helaas geen garanties af kunnen geven.



Vraag:

Hoe kan het mogelijk zijn dat een crowdfund actie die als investering voor een proeflokaal dient, doorgeleend wordt aan een zuster B.V en dat daardoor beide zaken failliet gaan en de crowdfunders de dupe zijn?



Antwoord:

Voor zover bij ons bekend zijn er geen middelen vanuit Het Amsterdamse Proeflokaal B.V. c.s. ingezet voor de financiering van de andere activiteiten van de achterliggende aandeelhouders die betrekking hebben op de in eind december gefailleerde ondernemingen waarbinnen het restaurant van Het Stedelijk Museum werd geëxploiteerd. Het kan hooguit zo zijn dat de tegenvallende exploitatie van beide restaurants tegelijkertijd de eigenaren boven het hoofd is gegroeid. Ons is bekend dat als gevolg van de forse uitloop van investeringen in Het Amsterdamse Proeflokaal de liquiditeit van de onderneming zwaar onder druk stond. Als dan ook nog eens de bezoekersaantallen sterk achter blijven bij de oorspronkelijke verwachtingen dan zorgt dit al voor minder liquiditeit instroom. In de combinatie van deze beide factoren bleek er geen perspectief meer voor deze onderneming en heeft men moeten besluiten het eigen faillissement aan te vragen.



Wij snappen dat wij ook met deze reacties en antwoorden nog steeds geen oplossing bieden voor het verlies wat u op deze investering lijdt. Wij willen er echter alles aan doen om richting de investeerders duidelijk te maken dat wij, binnen de mogelijkheden die er op dat moment waren, zorgvuldig met de presentatie van de lening op ons platform zijn omgegaan.



Op dit moment zijn wij in onderhandeling met de borgen om te bezien of we tot een oplossing kunnen komen ten aanzien van de claim die vanuit Collin Crowdfund op de borgen open staat. Indien er een voorstel vanuit de borgen komt dat enigszins recht doet aan de situatie dan zullen wij dit voorstel ter goedkeuring aan u voor leggen. In het geval er geen acceptabel voorstel komt dan zullen wij ons uiteindelijk genoodzaakt zien het persoonlijke faillissement van de borgen aan te vragen.



Vertrouwende erop u hierbij naar behoren te hebben geïnformeerd.



Met vriendelijke groet,



Bas Denissen
Het grootste deel kan ik volgen maar met name de opmerking dat ze zijn uitgegaan van de cijfers in de IB aangifte 2014(!!!!) doet mij de broek ver afzakken |:( :( o|O
Je vraagt toch GVD door totdat je recenter materiaal hebt, alvorens je zo'n pitch op internet kwakt?
Horsemenvrijdag 22 maart 2019 @ 10:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 10:15 schreef obligataire het volgende:
Collin inzake Proeflokaal:
SPOILER
Beste investeerder,



Ons (vervolg)bericht aan u van 7 maart 2019 teneinde u op de hoogte te stellen van de voortgang inzake de uitwinning van de borgen met betrekking tot Het Amsterdamse Proeflokaal B.V. c.s. heeft de nodige discussie en vragen opgeleverd. Daar wij vanuit Collin Crowdfund de hele gang van zaken uiteraard betreuren en hechten aan een goed contact met onze investeerders willen wij de belangrijkste vragen zoals die tot ons zijn gekomen beantwoorden maar niet alleen aan de investeerder die deze vraag heeft toegestuurd maar aan alle betrokken investeerders.



Voor wat betreft de vragen/stellingen en antwoorden het volgende:



Stelling:

De achterliggende aandeelhouders hebben de hele boel opgelicht. Het Amsterdamse Proeflokaal draait gewoon door en de investeerders kunnen fluiten naar hun centen.



Reactie:

De onderneming is failliet gegaan. De zaak komt dan in handen van de curator die, in het belang van de crediteuren van de vennootschap, op zoek gaat naar de beste bieding. De beste bieding wil niet altijd zeggen de hoogste bieding maar kan ook zijn gebaseerd op o.a. behoud van werkgelegenheid. De curator heeft uiteindelijk de activiteiten van de onderneming verkocht waarbij het personeel mee over is gegaan naar de nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar heeft er voor gekozen om onder dezelfde naam door te gaan waardoor het lijkt alsof er niets is veranderd. Dit is dus niet het geval. Dit is een nieuwe eigenaar die onder dezelfde naam en met overname van het eerder aanwezige personeel het etablissement heeft doorgestart.



Stelling:

Een materiële borgstelling heeft 0% waarde.



Reactie:

Of een borgstelling in de praktijk waarde heeft hangt sterk af van het momentum en de persoonlijke positie van de betreffende borgsteller. De materialiteit wordt bepaald op basis van de privé vermogenssituatie van de borg en veelal getoetst aan de hand van de meest recente IB aangifte en verdere informatie die door de borg wordt verstrekt.

Vrijwel nooit is er sprake van een gesecureerde borgstelling (dat wil zeggen dat de tegenwaarde ook juridisch verankerd is bijvoorbeeld middels een hypothecaire dekking). Indien dit wel het geval is wordt dit in de pitch vermeld.

Zonder securering kan het zo zijn dat de waarde van de borg in de tijd af neemt, zoals hier helaas het geval is.



Vraag:

Hoe luidt de tekst voor de borgen die gezamenlijk een borgstelling voor een bedrag van ¤ 500.000,- hebben afgegeven?



Antwoord:

Er is geen sprake geweest van een gezamenlijke borgstelling van ¤ 500.000,- maar een borgstelling van ieder van de borgen voor een bedrag van ¤ 500.000,-. In deze situatie maakt het niet uit op wie wij de borgstelling (kunnen) verhalen zolang de uitstaande vordering wordt voldaan. Het is dan aan de borgen zelf om onderling verhaal te zoeken.

Helaas is bij ieder van de borgen geen aantoonbaar vermogen meer aanwezig om te voldoen onder de borgstelling.



Vraag:

Is de aangifte IB met de kennis van nu niet juist opgesteld?



Antwoord:

De aangiftes 2014, waar wij vanuit zijn gegaan als laatst beschikbare opgave van de inkomsten en vermogenspositie, is voor allen opgesteld door een accountant of belastingadviseur/fiscalist. Hoewel dit geen 100% waarborg geeft hadden wij op dat moment geen reden om aan deze opgaves te twijfelen.



Vraag:

Wellicht in de toekomst borgen secureren?



Antwoord:

Zie tevens onze reactie op de eerdere stelling dat een materiële borg 0% waarde heeft. Zoals hierbij ook al vermeld wordt er slechts in beperkte mate gebruik gemaakt van securering van de borgstelling. Uiteindelijk blijft het wel de inschatting van de investeerder of hij bereid is in een financiering die uitsluitend is gebaseerd op borgstellingen, die weliswaar materieel lijken op het moment van het aangaan van de lening, maar zonder dat deze zijn gesecureerd deel te nemen. Het staat of valt dan met het vertrouwen in het welslagen van de onderhavige propositie waarvoor wij helaas geen garanties af kunnen geven.



Vraag:

Hoe kan het mogelijk zijn dat een crowdfund actie die als investering voor een proeflokaal dient, doorgeleend wordt aan een zuster B.V en dat daardoor beide zaken failliet gaan en de crowdfunders de dupe zijn?



Antwoord:

Voor zover bij ons bekend zijn er geen middelen vanuit Het Amsterdamse Proeflokaal B.V. c.s. ingezet voor de financiering van de andere activiteiten van de achterliggende aandeelhouders die betrekking hebben op de in eind december gefailleerde ondernemingen waarbinnen het restaurant van Het Stedelijk Museum werd geëxploiteerd. Het kan hooguit zo zijn dat de tegenvallende exploitatie van beide restaurants tegelijkertijd de eigenaren boven het hoofd is gegroeid. Ons is bekend dat als gevolg van de forse uitloop van investeringen in Het Amsterdamse Proeflokaal de liquiditeit van de onderneming zwaar onder druk stond. Als dan ook nog eens de bezoekersaantallen sterk achter blijven bij de oorspronkelijke verwachtingen dan zorgt dit al voor minder liquiditeit instroom. In de combinatie van deze beide factoren bleek er geen perspectief meer voor deze onderneming en heeft men moeten besluiten het eigen faillissement aan te vragen.



Wij snappen dat wij ook met deze reacties en antwoorden nog steeds geen oplossing bieden voor het verlies wat u op deze investering lijdt. Wij willen er echter alles aan doen om richting de investeerders duidelijk te maken dat wij, binnen de mogelijkheden die er op dat moment waren, zorgvuldig met de presentatie van de lening op ons platform zijn omgegaan.



Op dit moment zijn wij in onderhandeling met de borgen om te bezien of we tot een oplossing kunnen komen ten aanzien van de claim die vanuit Collin Crowdfund op de borgen open staat. Indien er een voorstel vanuit de borgen komt dat enigszins recht doet aan de situatie dan zullen wij dit voorstel ter goedkeuring aan u voor leggen. In het geval er geen acceptabel voorstel komt dan zullen wij ons uiteindelijk genoodzaakt zien het persoonlijke faillissement van de borgen aan te vragen.



Vertrouwende erop u hierbij naar behoren te hebben geïnformeerd.



Met vriendelijke groet,



Bas Denissen
Het grootste deel kan ik volgen maar met name de opmerking dat ze zijn uitgegaan van de cijfers in de IB aangifte 2014(!!!!) doet mij de broek ver afzakken |:( :( o|O
Je vraagt toch GVD door totdat je recenter materiaal hebt, alvorens je zo'n pitch op internet kwakt?
Dat is precies waar ik mij ook boos over maakte. Hoe kan je dit beoordelen op basis van een IB aangifte over 2014 en een dergelijk project met droge ogen en zonder hier melding van te maken presenteren in oktober 2016!!!???

Ik vraag mij af of dit niet klachtwaardig is.

Schandelijk is dit zeker van Collin :R
rockenfellervrijdag 22 maart 2019 @ 10:29
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 10:25 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat is precies waar ik mij ook boos over maakte. Hoe kan je dit beoordelen op basis van een IB aangifte over 2014 en een dergelijk project met droge ogen en zonder hier melding van te maken presenteren in oktober 2016!!!???

Ik vraag mij af of dit niet klachtwaardig is.

Schandelijk is dit zeker van Collin :R
Zie hier het faillissementsverslag

https://insolventies.rech(...)/13_ams_19_35_F_V_02

Lekkere verliezen pff

prognose omzet 2017 3,5 mio. Gerealiseerd 1,2 mio
Gijsbertusvrijdag 22 maart 2019 @ 10:34
Project FNC open
copyplaza

Volgens mij hier eerder aangekaart.
Geen verkeerde cijfers.
Al vraag ik mij af of het digitale veel meer de voorkeur heeft dan het printen, scannen, kopiëren en drukwerk..
bridgetofarvrijdag 22 maart 2019 @ 10:50
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 10:25 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat is precies waar ik mij ook boos over maakte. Hoe kan je dit beoordelen op basis van een IB aangifte over 2014 en een dergelijk project met droge ogen en zonder hier melding van te maken presenteren in oktober 2016!!!???

Ik vraag mij af of dit niet klachtwaardig is.

Schandelijk is dit zeker van Collin :R
Belangen van de investeerder staan bij Collin op laag pitje. Deze week kreeg ik ook een mededeling over Miss Moneypenny. Men lost de lening vervroegd omdat men het bedrijf heeft verkocht vanwege tegenvallende resultaten. En men vraagt dan om in plaats van 6 maanden 3 maanden boeterente te mogen betalen. En Collin die legt het met een positief advies voor. Dat men het voorlegt oké maar doet dat dan zonder positief advies te geven.
Horsemenvrijdag 22 maart 2019 @ 10:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 10:34 schreef Gijsbertus het volgende:
Project FNC open
copyplaza

Volgens mij hier eerder aangekaart.
Geen verkeerde cijfers.
Al vraag ik mij af of het digitale veel meer de voorkeur heeft dan het printen, scannen, kopiëren en drukwerk..
Klopt! O+

quote:
14s.gif Op woensdag 20 maart 2019 17:07 schreef Horsemen het volgende:
Wat vinden jullie van deze:

https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab1

De current rario is natuurlijk slecht met 0,6 maar ik zie daar tegenover wel een EV die even hoog is als de kortlopende schuld, stijgende omzet en (magere) winst. Ook de recensies zien er door elkaar genomen wel netjes uit. Verder een aannemelijk verhaal waarom de centjes nodig zijn.
Overigens meegenomen.
gaanmetdiebanaanvrijdag 22 maart 2019 @ 11:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 10:50 schreef bridgetofar het volgende:
Belangen van de investeerder staan bij Collin op laag pitje. Deze week kreeg ik ook een mededeling over Miss Moneypenny. Men lost de lening vervroegd omdat men het bedrijf heeft verkocht vanwege tegenvallende resultaten. En men vraagt dan om in plaats van 6 maanden 3 maanden boeterente te mogen betalen. En Collin die legt het met een positief advies voor. Dat men het voorlegt oké maar doet dat dan zonder positief advies te geven.
Van GVE onlangs ook een vervroegd aflossingsverzoek met aanpassing van de overeengekomen boeterente. En dat niet omdat het slecht gaat maar omdat een herfinanciering goedkoper is. Ik heb gevraagd naar de juridische basis, want het kan toch niet zo zijn dat van de leningovereenkomst wordt afgeweken op grond van een meerderheid van een stemming?
Frandderouwvrijdag 22 maart 2019 @ 11:08
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 10:25 schreef Horsemen het volgende:
Ik vraag mij af of dit niet klachtwaardig is.

Ik ken de pitch niet, maar als daar iets in heeft gestaan van: " op dit moment heeft de borg een materiële waarde" , dan zou ik inderdaad maar eens naar het KiFid stappen.
Gijsbertusvrijdag 22 maart 2019 @ 11:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 10:50 schreef bridgetofar het volgende:

[..]

Belangen van de investeerder staan bij Collin op laag pitje. Deze week kreeg ik ook een mededeling over Miss Moneypenny. Men lost de lening vervroegd omdat men het bedrijf heeft verkocht vanwege tegenvallende resultaten. En men vraagt dan om in plaats van 6 maanden 3 maanden boeterente te mogen betalen. En Collin die legt het met een positief advies voor. Dat men het voorlegt oké maar doet dat dan zonder positief advies te geven.
Het wordt steeds erger bij Collin. Slechte communicatie, slechte voorstellen en ook steeds meer slechte projecten.
Project Le Beau staat al meer dan 3 maanden stil. Dit jaar geen enkele communicatie.
Er gaat vanuit mijn kant geen cent meer naar dit platform.

GVE daarentegen tot nu toe positieve ervaringen. Goede communicatie inzake projecten die afgerond worden en/of in problemen zijn.
Onlangs Pata Negra. Wat uiteindelijk goed gaat komen, hoop ik.
Daarnaast geen enkel probleem project bij GVE. Sterker nog, met enkel versneld afgeloste projecten met boeterente, bijna het best scorende platform in mijn portefeuille.
Jaco078vrijdag 22 maart 2019 @ 11:14
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 10:55 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Klopt! O+
[..]

Overigens meegenomen.
Hier ook meegenomen. Zaak ziet er ook op maps netjes uit
Jaco078vrijdag 22 maart 2019 @ 11:16
Wat vinden jullie van de kl**ne r*clame op NL INVESTEERT. zelfde verhaal als de varkensboer op collin: Deutsche Bank maant te vertrekken. 1e hypotheek. 6%. Jammer van de drempel van 1000 euro maar neem hem wel mee.

Over drempel van 1000 euro gesproken: het resort op Vastgoedinvesteren loopt nog niet heel hard.
djh77vrijdag 22 maart 2019 @ 11:32
KoM doet weer eens een KoMmetje. Er is nog geen hypotheek gevestigd van een project waarvan de financiering op 31 januari is verstrekt (lees: geld is uitgeboekt). Tot op heden is er echter geen hypotheek.
Een goede lezer had dit wellicht kunnen lezen in de pitch, maar ik dacht (wellicht ten onrechte) dat een hypotheek via de notaris wordt uitgeboekt.
quote:
Voor verstrekking van de financiering dienen we in het bezit gesteld te worden van een schriftelijke toestemming van ING Bank als 1ste hypotheek- en pandhouder


[ Bericht 1% gewijzigd door djh77 op 22-03-2019 12:07:38 ]
Horsemenvrijdag 22 maart 2019 @ 12:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 11:32 schreef djh77 het volgende:
KoM doet weer eens een KoMmetje. Er is nog geen hypotheek gevestigd van een project waarvan de financiering op 31 januari is verstrekt. Tot op heden is er echter geen hypotheek.
Een goede lezer had dit wellicht kunnen lezen in de pitch, maar ik dacht (wellicht ten onrechte) dat een hypotheek via de notaris wordt uitgeboekt.
[..]

Maar je gaat toch niet vertellen dat het geld al is uitgeboekt?
Horsemenvrijdag 22 maart 2019 @ 12:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 11:08 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

Ik ken de pitch niet, maar als daar iets in heeft gestaan van: " op dit moment heeft de borg een materiële waarde" , dan zou ik inderdaad maar eens naar het KiFid stappen.
Dat is uiteraard precies wat er gestaan heeft ;) :X
djh77vrijdag 22 maart 2019 @ 12:08
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 12:03 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Maar je gaat toch niet vertellen dat het geld al is uitgeboekt?
Yep, reden het is toch maar een 2e hypotheek. Komt wel goed. We hebben een verklaring van de 1e hypotheekhouder dat er een 2e recht gevestigd mag worden.
impact9vrijdag 22 maart 2019 @ 12:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 12:08 schreef djh77 het volgende:

[..]

Yep, reden het is toch maar een 2e hypotheek. Komt wel goed. We hebben een verklaring van de 1e hypotheekhouder dat er een 2e recht gevestigd mag worden.
Als de leningnummer geen krabbel zet gaat die 2e hypotheek inschrijving nooit gebeuren;)
Jammer dat ze wederom in hun oude patroon vallen.
xzazvrijdag 22 maart 2019 @ 12:14
Waarom kijken jullie nog bij KoM dan? Ik kom er echt al een jaar niet meer. Sinds wiebke 2017.
Horsemenvrijdag 22 maart 2019 @ 12:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 12:08 schreef djh77 het volgende:

[..]

Yep, reden het is toch maar een 2e hypotheek. Komt wel goed. We hebben een verklaring van de 1e hypotheekhouder dat er een 2e recht gevestigd mag worden.
:(

Ik snap dan ook oprecht niet dat er nog steeds investeerders te vinden zijn die via KoM willen investeren.

KoM is tot op dit moment nog steeds het enige platform waar ik mee gestopt ben omdat de directie er echt de ballen verstand van heeft. Je zou toch verwachten dat ze zo langzamerhand door schade en schande wel wijs geworden zouden zijn maar ik begrijp hieruit dat dit niet het geval is.

Mijn laatste investering bij KoM is van de 2e helft 2016 en mijn laatste project loopt helaas pas begin 2023 af.

Pfff, wat zou ik blij zijn als ik van dit platform verlost ben.
W1241302vrijdag 22 maart 2019 @ 12:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 11:16 schreef Jaco078 het volgende:
Wat vinden jullie van de kl**ne r*clame op NL INVESTEERT. zelfde verhaal als de varkensboer op collin: Deutsche Bank maant te vertrekken. 1e hypotheek. 6%. Jammer van de drempel van 1000 euro maar neem hem wel mee.

Over drempel van 1000 euro gesproken: het resort op Vastgoedinvesteren loopt nog niet heel hard.
Met het project van Vastgoedinvesteren is volgens mij niks mis behalve dat de rente laag is en dat is toch niet onbelangrijk. Ik vermoed dat dat de reden is dat Najade Resort maar heel langzaam gaat ( en nu al even stilstaat ).Procentje erbij en hij loopt denk ik wel vol. Het project van NLinvesteert probeer ik vanmiddag ook mee te nemen, vermoed dat die zo vol zit.
djh77vrijdag 22 maart 2019 @ 13:32
beleggingspand op GvE:
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19569
Gijsbertusvrijdag 22 maart 2019 @ 13:48
quote:
Ziet er vrij goed en gezond uit qua financien.
Ik neem dat de HA ook het inkomen/ vermogen van de NYP en de andere panden betreft?
W1241302vrijdag 22 maart 2019 @ 13:53
quote:
https://www.pararius.nl/a(...)0/van-dishoeckstraat
Staat te huur per 21 maart voor ¤ 718,--.
Horsemenvrijdag 22 maart 2019 @ 13:56
quote:
Vermoedelijk is dit hem:
https://ismmakelaars.nl/aanbod/appartement-met-berging
WOZ 80K
In combinatie met de 13K aflossing en rente niet onaardig.
optrandjevrijdag 22 maart 2019 @ 14:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 13:48 schreef Gijsbertus het volgende:

[..]

Ik neem dat de HA ook het inkomen/ vermogen van de NYP en de andere panden betreft?
Desondanks (?) is HA in dit geval van morele waarde volgens de pitch.
djh77vrijdag 22 maart 2019 @ 14:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 14:00 schreef optrandje het volgende:

[..]

Desondanks (?) is HA in dit geval van morele waarde volgens de pitch.
Snap ik ook niet. Als je 5 appartementen bezit die zeg 70% gefinancieerd zijn, dan moet er toch wel 85k materiële waarde zijn.
W1241302vrijdag 22 maart 2019 @ 14:13
Met WOZ 80K en energielabel D wel te hopen dat de huurder niet verder kijkt dan zijn neus lang is.
Crowdfunder99vrijdag 22 maart 2019 @ 14:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 11:32 schreef djh77 het volgende:
KoM doet weer eens een KoMmetje. Er is nog geen hypotheek gevestigd van een project waarvan de financiering op 31 januari is verstrekt (lees: geld is uitgeboekt). Tot op heden is er echter geen hypotheek.
Een goede lezer had dit wellicht kunnen lezen in de pitch, maar ik dacht (wellicht ten onrechte) dat een hypotheek via de notaris wordt uitgeboekt.
[..]

Project ?
Horsemenvrijdag 22 maart 2019 @ 14:59


[ Bericht 100% gewijzigd door Horsemen op 22-03-2019 15:52:01 (Vervallen ) ]
impact9vrijdag 22 maart 2019 @ 15:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 14:04 schreef djh77 het volgende:

[..]

Snap ik ook niet. Als je 5 appartementen bezit die zeg 70% gefinancieerd zijn, dan moet er toch wel 85k materiële waarde zijn.
Dit is mij ook een raadsel, veel (consumptieve) schuld dan wellicht?
Die de overwaarde teniet doet?
Horsemenvrijdag 22 maart 2019 @ 15:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 15:00 schreef impact9 het volgende:

[..]

Dit is mij ook een raadsel, veel (consumptieve) schuld dan wellicht?
Die de overwaarde teniet doet?
Dat zou inderdaad de BKR score J - verhoogd risico verklaren aangezien er geen betaalachterstanden of onregelmatigheden geconstateerd zijn.
obligatairevrijdag 22 maart 2019 @ 16:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 11:16 schreef Jaco078 het volgende:
Wat vinden jullie van de kl**ne r*clame op NL INVESTEERT. zelfde verhaal als de varkensboer op collin: Deutsche Bank maant te vertrekken. 1e hypotheek. 6%. Jammer van de drempel van 1000 euro maar neem hem wel mee.

Over drempel van 1000 euro gesproken: het resort op Vastgoedinvesteren loopt nog niet heel hard.
Kleine Reclame staat inmiddels al op 53%, dus wie wil............. moet niet te lang wachten.
Ik heb deze meegenomen.

T.a.v. Resort, het zou kunnen dat velen hun kruit droog houden (vanwege het hoge gevraagde bedrag) en dan allen ineens in de laatste week gaan inleggen. Anders kan ik het ook slecht verklaren. Project lijkt me prima.

Overigens kreeg ik deze week bericht dat hypothecaire akten bij NLI standaard niet op de site worden geplaatst, maar dat ik me daarover geen zorgen hoefde te maken. Ze worden naar verluidt wel degelijk opgesteld.
Ik heb ze liever wel maar héél ongebruikelijk en onbegrijpelijk is het niet dacht ik.

[ Bericht 2% gewijzigd door obligataire op 22-03-2019 16:14:24 ]
obligatairevrijdag 22 maart 2019 @ 16:17
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 10:25 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat is precies waar ik mij ook boos over maakte. Hoe kan je dit beoordelen op basis van een IB aangifte over 2014 en een dergelijk project met droge ogen en zonder hier melding van te maken presenteren in oktober 2016!!!???

Ik vraag mij af of dit niet klachtwaardig is.

Schandelijk is dit zeker van Collin :R
Nog even los van de ouderdom van die IB aangifte, in een dergelijke aangifte van een DGA staat amper iets vermeld over belangen in vennootschappen. Daarvoor heb je toch echt jaarrekeningen voor nodig en aanvullend aangiften vennootschapsbelasting of desnoods de interne administratie. Zou men dat allemaal niet onder ogen gehad hebben?
Red_arrowvrijdag 22 maart 2019 @ 16:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 14:04 schreef djh77 het volgende:

[..]

Snap ik ook niet. Als je 5 appartementen bezit die zeg 70% gefinancieerd zijn, dan moet er toch wel 85k materiële waarde zijn.
Bij SIG kun je gewoon tot 100% lenen hè :s)
djh77vrijdag 22 maart 2019 @ 16:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 16:38 schreef Red_arrow het volgende:

[..]

Bij SIG kun je gewoon tot 100% lenen hè :s)
Klopt, maar in deze pitch staat dat de andere 5 panden een bancaire financiering hebben. Banken gaan vaak niet hoger dan 70%
Jaco078vrijdag 22 maart 2019 @ 17:27
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 15:01 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat zou inderdaad de BKR score J - verhoogd risico verklaren aangezien er geen betaalachterstanden of onregelmatigheden geconstateerd zijn.
Zelf werk ik met bkr. Weet er niet alles van maar de letter zegt veel over het aantal toetsingen op naam of per tijdsbestek. De letter zegt m.I. niet direct iets over het risico. Die andere appartementen zijn bancair gefinancierd en daar ws een bkr toets voor nodig
obligatairevrijdag 22 maart 2019 @ 17:54
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19564

Scheepje La Providence staat open voor inschrijving en zit nu voor 61% vol.
Horsemenvrijdag 22 maart 2019 @ 17:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 17:27 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Zelf werk ik met bkr. Weet er niet alles van maar de letter zegt veel over het aantal toetsingen op naam of per tijdsbestek. De letter zegt m.I. niet direct iets over het risico. Die andere appartementen zijn bancair gefinancierd en daar ws een bkr toets voor nodig
Ik heb er al helemaal geen verstand van maar de conclusie, verhoogd risico, staat zo in de pitch.
djh77zaterdag 23 maart 2019 @ 05:48
Fitness op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19592
obligatairezaterdag 23 maart 2019 @ 09:32
quote:
Ik kan me niet herinneren ooit een default gezien te hebben van een fitnessboer :)
Toch laat 'm over aan anderen.
AQuila360zaterdag 23 maart 2019 @ 09:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 13:53 schreef W1241302 het volgende:

[..]

https://www.pararius.nl/a(...)0/van-dishoeckstraat
Staat te huur per 21 maart voor ¤ 718,--.
Wat een geld betaal je aan een huurhuis toch eigenlijk, dat is echt scheef gegroeid vergeleken met kopen.

Wel mooi project maar zal wel snel vol zitten.
brulaap112zaterdag 23 maart 2019 @ 09:54
Zijn vve kosten niet voor de eigenaar? Behalve dan de stookkosten.
impact9zaterdag 23 maart 2019 @ 09:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 09:49 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Wat een geld betaal je aan een huurhuis toch eigenlijk, dat is echt scheef gegroeid vergeleken met kopen.

Wel mooi project maar zal wel snel vol zitten.
Op een dergelijk appartement als dit krijg je natuurlijk wel huurtoeslag..
W1241302zaterdag 23 maart 2019 @ 10:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 09:54 schreef brulaap112 het volgende:
Zijn vve kosten niet voor de eigenaar? Behalve dan de stookkosten.
Bij blokverwarming kun je het voorschot voor de stookkosten doorberekenen, van de overige kosten is het afhankelijk waar deze precies voor zijn. Meestal kan een klein deel worden doorberekend.
obligatairezaterdag 23 maart 2019 @ 10:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 09:56 schreef impact9 het volgende:

[..]

Op een dergelijk appartement als dit krijg je natuurlijk wel huurtoeslag..
Fiscus:
Uw huur mag niet te hoog zijn
Uw huur mag in 2019 niet hoger zijn dan ¤ 720,42.
AQuila360zaterdag 23 maart 2019 @ 10:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 09:56 schreef impact9 het volgende:

[..]

Op een dergelijk appartement als dit krijg je natuurlijk wel huurtoeslag..
Als je geluk hebt wel idd, maargoed ik schrik wel altijd van die prijzen.
djh77zaterdag 23 maart 2019 @ 10:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 09:32 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik kan me niet herinneren ooit een default gezien te hebben van een fitnessboer :)
Toch laat 'm over aan anderen.
Ik heb 3 gehad met problemen. 1 van gve werd snel overgenomen door een andere franchisenemer en de lening werd afbetaald. Op dit moment is er een bij gve die enkele maanden achterloopt. Daarnaast is er een project van kom afgeboekt ivm wsnp.
obligatairezaterdag 23 maart 2019 @ 10:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 10:18 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ik heb 3 gehad met problemen. 1 van gve werd snel overgenomen door een andere franchisenemer en de lening werd afbetaald. Op dit moment is er een bij gve die enkele maanden achterloopt. Daarnaast is er een project van kom afgeboekt ivm wsnp.
Nou ja, dan valt dat argument ook weg :7

Ik heb er zelf in totaal maar drie (waarvan 1 die zelf franchise uitgeeft) en die betalen gelukkig gewoon.

Het zijn toch vaak mensen met een ideaal, jong vooral, maar met weinig eigen geld.
Tjalalazaterdag 23 maart 2019 @ 10:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 10:30 schreef obligataire het volgende:

[..]

Nou ja, dan valt dat argument ook weg :7

Ik heb er zelf in totaal maar drie (waarvan 1 die zelf franchise uitgeeft) en die betalen gelukkig gewoon.

Het zijn toch vaak mensen met een ideaal, jong vooral, maar met weinig eigen geld.
Ik vind ook niet dat je er geld voor nodig hebt. Althans in mijn omgeving ken ik een paar mensen die voor zichzelf begonnen zijn met personal fitness. Over het algemeen in combinatie met nog een part time baan. Maar financiele middelen zijn niet echt nodig. Ze starten met een paar attributen zoals een springtouw en breiden dit gewoon langszaam uit tijdens het opstarten...
NaRegenDeZonzaterdag 23 maart 2019 @ 14:51
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 10:31 schreef obligataire het volgende:

[..]

Maar intussen zit hij wel weer voor 72% vol dus het lijkt er op dat hij er mee weg komt.
Onvoorstelbaar |:(
Zag vandaag dat Annie op 100% staat. De ondernemer komt er dus mee weg! :(
Ben benieuwd of het volk Annie dit keer daadwerkelijk langer dan een week kan zien. :X
Groepfunderzaterdag 23 maart 2019 @ 15:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 09:56 schreef impact9 het volgende:

[..]

Op een dergelijk appartement als dit krijg je natuurlijk wel huurtoeslag..
Maar lang niet iedere huurder krijgt huurtoeslag.
- Woon je alleen? Dan moet je minder dan ¤ 22.700 per jaar verdienen.
- Woon je samen? Dan moet je samen minder dan ¤ 30.825 per jaar verdienen.
- Heb je vermogen? Dan moet dit minder dan dan ¤ 30.360 (bij een partner: x2).
- En de huur mag niet boven de huurgrens komen: ¤ 720,42.
Bron: Belastingdienst

Huren is niet voordelig. En het feit dat investeerders goedkopere koopwoningen opkopen om ze vervolgens weer met (veel) winst te verhuren, verkleint de kans voor veel huurders om ooit zelf nog een woning te kunnen kopen. Want iedere euro die je uitgeeft aan huur, kan niet worden gespaard.
investeerdertjezondag 24 maart 2019 @ 09:02
Ik ga deze maand eens bij robocash geld neerzetten. Had iemand daar al ervaring mee?
Jaco078zondag 24 maart 2019 @ 09:43
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:02 schreef investeerdertje het volgende:
Ik ga deze maand eens bij robocash geld neerzetten. Had iemand daar al ervaring mee?
Ja hoor, half jaar ongeveer. 1 keer geld neerzetten en niet meer naar kijken. Rente helaas gedaald van 14 naar 12 procent.
Heeft buyback. Verder een auto invest waardoor je rente en aflossing direct geherinvesteerd wordt. Uitbetaling op meer dan 5 cijfers achter de komma, daardoor krijg je zelfs over investeringen van minder dan 1 euro een eerlijk rendement.
Je kunt niet zelf je leningen uitzoeken. Het is echt volledig auto invest.
Geen secondary Market. Leningen kunnen terug verkocht worden tegen een vergoeding.
Voordeel is wel - ik heb het nog niet gebruikt - dat het volgens mij het enige buitenlands platform is dat ook periodiek rente en aflossing naar je Nederlandse tegenreking boekt. Je moet dan daar je auto invest uit zetten.
Verder is het een wat vaag en ongrijpbaar platform ook qua lay-out. Maar het werkt naar behoren.
kopersneekzondag 24 maart 2019 @ 10:54
Dit

Stijgende it kosten en dan in het achterhoofd het verhaal van de handmatige acties omtrent de gele en groene bolletjes.... Wat doen ze daar...?
Jaco078zondag 24 maart 2019 @ 11:25
SPOILER
+Stijgende omzet en meer dan verdubbelde winst
+de personeelskosten waar het geld voor gebruikt zal worden: de vacatures staan ook daadwerkelijk open
+weinig langlopende schulden
+mooie rente
+winst verviervoudigd, eigen vermogen vertwintigvoudigd.
+korte looptijd

-Waarom een E?
-Geen cijfers 2018
djh77zondag 24 maart 2019 @ 11:42
Crowd real estate bij Harry Mens
quote:
Sinds vorige week zondag is onze nieuwe commercial te zien bij Business Class op RTL7. Benieuwd naar onze commercial? Bekijk hier de beelden


[ Bericht 24% gewijzigd door djh77 op 24-03-2019 11:49:20 ]
crowdiefunderzondag 24 maart 2019 @ 16:19
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 11:42 schreef djh77 het volgende:
Crowd real estate bij Harry Mens
[..]

Meestal moet je heel ver weg blijven bij alles wat in en rond Harry mens wordt uitgezonden:)
investeerdertjezondag 24 maart 2019 @ 16:23
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:43 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Ja hoor, half jaar ongeveer. 1 keer geld neerzetten en niet meer naar kijken. Rente helaas gedaald van 14 naar 12 procent.
Heeft buyback. Verder een auto invest waardoor je rente en aflossing direct geherinvesteerd wordt. Uitbetaling op meer dan 5 cijfers achter de komma, daardoor krijg je zelfs over investeringen van minder dan 1 euro een eerlijk rendement.
Je kunt niet zelf je leningen uitzoeken. Het is echt volledig auto invest.
Geen secondary Market. Leningen kunnen terug verkocht worden tegen een vergoeding.
Voordeel is wel - ik heb het nog niet gebruikt - dat het volgens mij het enige buitenlands platform is dat ook periodiek rente en aflossing naar je Nederlandse tegenreking boekt. Je moet dan daar je auto invest uit zetten.
Verder is het een wat vaag en ongrijpbaar platform ook qua lay-out. Maar het werkt naar behoren.
Ik had het idee en geld neer te zetten en vervolgens op dat bedrag een max te zetten omdat ze dan als het goed is inderdaad terug boeken. Een secundaire markt was er, las ik, wel voor de leningen van een jaar. 5 cijfers achter de komma stemt mij gunstig.

Thanks :)
TisIkzondag 24 maart 2019 @ 16:37
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 16:19 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Meestal moet je heel ver weg blijven bij alles wat in en rond Harry mens wordt uitgezonden:)
Volgens mij is op dit platform ook al eens gezegd dat één van de top 3 regels waar je je als investeerder aan moet houden, is dat je niet belegt in producten die bij Business Class van Harry Mens aanbevolen worden.

Voor mij is het in ieder geval een sterke afrader.
Groepfunderzondag 24 maart 2019 @ 17:01
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Meestal moet je heel ver weg blijven bij alles wat in en rond Harry mens wordt uitgezonden:)
Eens. Ik vraag mij toch af waarom er in Nederland geld opgehaald moet worden voor Duits onroerend goed. Het is niet alsof de rente hier lager is.

Verder viel het mij op dat Crowd Real Estate en Bouwaandeel hetzelfde sjabloon gebruiken. Maar het zijn wel degelijk twee verschillende platforms. Ookal blijft het rond de laatstgenoemde wel heel stil de laatste tijd.
Jaco078zondag 24 maart 2019 @ 17:19
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 16:37 schreef TisIk het volgende:

[..]

Volgens mij is op dit platform ook al eens gezegd dat één van de top 3 regels waar je je als investeerder aan moet houden, is dat je niet belegt in producten die bij Business Class van Harry Mens aanbevolen worden.

Voor mij is het in ieder geval een sterke afrader.
Wat zijn de andere 2 regels?
De projecten overigens worden hier wel besproken , er zijn dus best wat investeerders actief. Ikzelf ook overigens en naar tevredenheid.
dubbeltjezzondag 24 maart 2019 @ 17:45
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 16:23 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Ik had het idee en geld neer te zetten en vervolgens op dat bedrag een max te zetten omdat ze dan als het goed is inderdaad terug boeken. Een secundaire markt was er, las ik, wel voor de leningen van een jaar. 5 cijfers achter de komma stemt mij gunstig.

Thanks :)
ik zit een jaar bij robocash. Prima ervaring, geen opmerkingen
investeerdertjezondag 24 maart 2019 @ 18:03
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 17:45 schreef dubbeltjez het volgende:

[..]

ik zit een jaar bij robocash. Prima ervaring, geen opmerkingen
Dan ga ik er maar gewoon instappen :)
Crowdfunder99zondag 24 maart 2019 @ 18:08
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 17:45 schreef dubbeltjez het volgende:

[..]

ik zit een jaar bij robocash. Prima ervaring, geen opmerkingen
Ik zit nu 2 weken bij Robocash, investeer met name in leningen met een restant looptijd van 1-14 dagen. Wat mij opvalt is dat er veel leningen op de einddatum niet tijdig afgelost worden. Tot nu toe geïnvesteerd in 68 projecten, waarvan 9 (voortijdig) afgewikkeld, 8 in de fase 1-15 dagen vertraagd en 51 projecten lopen nog. De projecten die momenteel te laat zijn met terugbetalen vallen onder de Buyback garantie, na 30 dagen worden ze alsnog afgelost incl. rente (ook over de Buyback periode). Heb ook meegemaakt dat een project dat te laat was alsnog na een paar dagen werd afgelost.

Opnieuw investeren van gelden loopt goed, er zijn genoeg openstaande projecten en gelden worden direct opnieuw geïnvesteerd als je dat zo hebt ingesteld.

Helpdesk reageert snel op vragen, kortom: ik ben er zeer content over en eigenlijk geen omkijken naar.
TisIkzondag 24 maart 2019 @ 18:28
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 17:19 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Wat zijn de andere 2 regels?
De projecten overigens worden hier wel besproken , er zijn dus best wat investeerders actief. Ikzelf ook overigens en naar tevredenheid.
Als ik me het goed herinner (in ieder geval ben ik het er mee eens):
1. Niet investeren met geleend geld
2. Niet investeren in projecten waar je qua zekerheden na de bank komt

V.w.b. Crowd Real Estate ben ik ik niet heel negatief (ik heb er zelf ook wat geïnvesteerd), maar het feit dat ze nu bij Harrie Mens zitten, zie ik wel als negatief,
peterczondag 24 maart 2019 @ 18:59
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 18:28 schreef TisIk het volgende:

[..]

Als ik me het goed herinner (in ieder geval ben ik het er mee eens):
1. Niet investeren met geleend geld
2. Niet investeren in projecten waar je qua zekerheden na de bank komt

V.w.b. Crowd Real Estate ben ik ik niet heel negatief (ik heb er zelf ook wat geïnvesteerd), maar het feit dat ze nu bij Harrie Mens zitten, zie ik wel als negatief,

Harrie Mens
https://www.deondernemer.(...)eggen-en-brutaliteit

https://www.business-class.nl/nl/adverteren

Nu ben ik ook niet kapot van H Mens, ook zeker niet van zijn TV-vaardigheden, en over zijn privé-escapades kun je ook een uitzending maken.
Maar op een of andere manier draait het programma al jaren, en als Mens er geen ¤ aan over zou, zat er zo TellSell met een koekenpannen verkoper ervoor in de plaats. Ook al heeft men naar eigen zeggen 100 - 150 duizend kijkers, dat is toch voor Cr Re Estate een deel,van de doelgroep.
Wat meer aan de weg timmeren kan geen kwaad, een een dergelijk spotje kan je nog heel veel gebruiken op soc. media
obligatairezondag 24 maart 2019 @ 19:23
De bedrijven die er nu komen, is weinig mis mee volgens mij. Denk dat de ballotage van Harry wat strakker geworden is.
TisIkzondag 24 maart 2019 @ 21:02
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 19:23 schreef obligataire het volgende:
De bedrijven die er nu komen, is weinig mis mee volgens mij. Denk dat de ballotage van Harry wat strakker geworden is.
Dat laatste zou kunnen.
Mocht natuurlijk ook wel, na Palm Invest.
Maar volgens mij is dat programma niet veel meer dan veredelde Sterreclame.
Misschien dat echte oplichters nu uitgefilterd worden, maar bedrijven die in het programma komen moeten geld meebrengen.
En er worden (daarom) nauwelijks relevante, laat staan kritische, vragen gesteld.
Nog een interessant linkje: https://www.daskapital.nl/5134982/hopsa_weer_een_bewezen_oplicht/
Ik zou daar als eerlijk bedrijf niet willen zitten.
escortmk2zondag 24 maart 2019 @ 22:44
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 21:02 schreef TisIk het volgende:

[..]

Nog een interessant linkje:

Dat linkje is ook alweer 2 jaar oud. Maar voor mijn persoonlijke mening over Harry en zijn gasten maakt dat niet uit.
TisIkzondag 24 maart 2019 @ 23:17
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 22:44 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

Dat linkje is ook alweer 2 jaar oud. Maar voor mijn persoonlijke mening over Harry en zijn gasten maakt dat niet uit.
Bedoel je dat je mening niet veranderd door het feit dat het linkje al 2 jaar oud is, of niet door de inhoud van dat linkje?
TisIkzondag 24 maart 2019 @ 23:19
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 23:17 schreef TisIk het volgende:

[..]

Bedoel je dat je mening niet veranderd omdat dat het linkje al 2 jaar oud is, of niet door de inhoud van dat linkje?
escortmk2maandag 25 maart 2019 @ 10:25
Ik kijk nooit naar Harry, maar wat ik er in het verleden wel eens van gezien heb kwam op mij over als een veredelde Tell Sell reclame.

Nu werd er hier gezegd dat de ballotage tegenwoordig wellicht strenger is. Dat zou goed kunnen, maar als dat zo is is een linkje van 2 jaar oud dus niet zo heel relevant meer.
xzazmaandag 25 maart 2019 @ 10:44
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 21:02 schreef TisIk het volgende:

[..]

Dat laatste zou kunnen.
Mocht natuurlijk ook wel, na Palm Invest.
Maar volgens mij is dat programma niet veel meer dan veredelde Sterreclame.
Misschien dat echte oplichters nu uitgefilterd worden, maar bedrijven die in het programma komen moeten geld meebrengen.
En er worden (daarom) nauwelijks relevante, laat staan kritische, vragen gesteld.
Nog een interessant linkje: https://www.daskapital.nl/5134982/hopsa_weer_een_bewezen_oplicht/
Ik zou daar als eerlijk bedrijf niet willen zitten.

ALLE programma's op RTL zijn veredelde sterreclames. Er wordt altijd wat verkocht, de reclame tussen de programma's door bevat minder reclame dan de programma's.
NaRegenDeZonmaandag 25 maart 2019 @ 10:47
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:25 schreef escortmk2 het volgende:
Ik kijk nooit naar Harry, maar wat ik er in het verleden wel eens van gezien heb kwam op mij over als een veredelde Tell Sell reclame.

Nu werd er hier gezegd dat de ballotage tegenwoordig wellicht strenger is. Dat zou goed kunnen, maar als dat zo is is een linkje van 2 jaar oud dus niet zo heel relevant meer.
Met het Harry Mens programma is op zich niets mis als je goed het uitgangspunt in de gaten houd. Bedrijven betalen om daar hun verhaal te doen. Ieder bedrijf dat betaalt kan dus zijn reclame spot in de vorm van een advertorial daar presenteren. Er is geen andere screening als wie betaald kan op de buis. In het verleden hebben rotte appels gebruik gemaakt om zich via dit medium te presenteren. Dat kan nu nog steeds. Natuurlijk kan een gave appel of een een appel met een plekje zich daar ook via een advertorial presenteren.

Het is aan de kijker om te consumeren wat hij wil, precies zoals in iedere andere winkel met commerciële producten
Horsemenmaandag 25 maart 2019 @ 11:04
quote:
Meegenomen met een verhoogde inleg.
obligatairemaandag 25 maart 2019 @ 11:04
Vlissingen op GvE staat open voor investering.

Ik doe ook mee, iets meer dan anders.
TisIkmaandag 25 maart 2019 @ 11:08
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Meegenomen met een verhoogde inleg.
Ik ook.
obligatairemaandag 25 maart 2019 @ 11:12
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:47 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Met het Harry Mens programma is op zich niets mis als je goed het uitgangspunt in de gaten houd. Bedrijven betalen om daar hun verhaal te doen. Ieder bedrijf dat betaalt kan dus zijn reclame spot in de vorm van een advertorial daar presenteren. Er is geen andere screening als wie betaald kan op de buis. In het verleden hebben rotte appels gebruik gemaakt om zich via dit medium te presenteren. Dat kan nu nog steeds. Natuurlijk kan een gave appel of een een appel met een plekje zich daar ook via een advertorial presenteren.

Het is aan de kijker om te consumeren wat hij wil, precies zoals in iedere andere winkel met commerciële producten
Ik kijk zelf vrij regelmatig, met name vanwege de beursgerelateerde onderwerpen. Kan nooit kwaad om te horen wat dit soort mensen te melden hebben. Het programma is soms leuk omdat het tegelijk zo extreem slecht wordt gepresenteerd. Vooral als Van Hanegem daar zit :)
Maar toch hij verdient er goed aan dus uiteindelijk lacht Harry het hardst.

Ik denk dat ieder bedrijf wel een rot plekje heeft. Ik ken weinig ondernemers die geld laten liggen als de kans zich voordoet. Ik denk dat je met name met die vakantieparken goed moet oppassen waarin je investeert. Maar met een stuk vis dat men op bestelling levert, of een wijntje, of een bedrijf dat woningen vochtvrij maakt bijvoorbeeld, kan weinig mis gaan lijkt me. Je bent er altijd zelf nog bij.
Horsemenmaandag 25 maart 2019 @ 11:16
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:04 schreef obligataire het volgende:
Vlissingen op GvE staat open voor investering.

Ik doe ook mee, iets meer dan anders.
En vol.
Horsemenmaandag 25 maart 2019 @ 12:02
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 11:25 schreef Jaco078 het volgende:
SPOILER
+Stijgende omzet en meer dan verdubbelde winst
+de personeelskosten waar het geld voor gebruikt zal worden: de vacatures staan ook daadwerkelijk open
+weinig langlopende schulden
+mooie rente
+winst verviervoudigd, eigen vermogen vertwintigvoudigd.
+korte looptijd

-Waarom een E?
-Geen cijfers 2018
Ja, het ziet er netjes uit. Eigenlijk bij deze rente te mooi om waar te zijn. Ook de waarderingen op Zorgkaart zien er prima uit.
Waar zit de ader onder het gras...

Als er niemand rare zaken boven water krijgt neem ik hem ook mee.
Frandderouwmaandag 25 maart 2019 @ 12:05
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:02 schreef Horsemen het volgende:
Ja, het ziet er netjes uit. Eigenlijk bij deze rente te mooi om waar te zijn. Ook de waarderingen op Zorgkaart zien er prima uit.
Waar zit de ader onder het gras...

Als er niemand rare zaken boven water krijgt neem ik hem ook mee.
" De financiering zal worden gebruikt om personeel aan te nemen. "

Daarom dus niet. 50K om personeel aan te nemen is onzin. Claim belastingdienst of zorgverzekeraar lijkt waarschijnlijker.

Vooral dat laatste.

SPOILER


[ Bericht 10% gewijzigd door Frandderouw op 25-03-2019 12:11:16 ]
xzazmaandag 25 maart 2019 @ 12:15
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:02 schreef Horsemen het volgende:
Als er niemand rare zaken boven water krijgt neem ik hem ook mee.
Geen cijfers 2018
djh77maandag 25 maart 2019 @ 13:37
Investeren in verschillende risicoprofielen LenderSpender
quote:
Om meer mensen toegang te kunnen geven tot een persoonlijke lening met een eerlijke rente onderzoeken we momenteel de introductie van verschillende risicoprofielen voor geldnemers.

De toepassing van verschillende risicoprofielen maakt het mogelijk om investeerders te compenseren voor de verschillen in risico tussen verschillende leningen, waardoor bijvoorbeeld ook mensen met een tijdelijke arbeidsovereenkomst in aanmerking kunnen komen voor een lening.
Crowdfunder99maandag 25 maart 2019 @ 14:02
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:05 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

" De financiering zal worden gebruikt om personeel aan te nemen. "

Daarom dus niet. 50K om personeel aan te nemen is onzin. Claim belastingdienst of zorgverzekeraar lijkt waarschijnlijker.

Vooral dat laatste.

SPOILER
Ik kan het bestand wat genoemd staat in de spoiler niet openen. Heb je een andere link beschikbaar ?
xaban06maandag 25 maart 2019 @ 17:38
Zit hier iemand in project
SPOILER
F**verhuur Sch**ts- en St*rmb**n
via FnC? Zelfs de eerste betaling is niet gelukt en inmiddels vertraging van 21 dagen.
Rush-2112maandag 25 maart 2019 @ 19:20
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 17:38 schreef xaban06 het volgende:
Zit hier iemand in project
SPOILER
F**verhuur Sch**ts- en St*rmb**n
via FnC? Zelfs de eerste betaling is niet gelukt en inmiddels vertraging van 21 dagen.
Zit hier ook in en cijfers zagen er betrouwbaar uit en eerdere lening werd keurig betaald. Tijd om eens zelf te informeren bij het bedrijf waar betalingen blijven.
investeerdertjemaandag 25 maart 2019 @ 19:32
Ik zag dat een deel van mijn portefeuille scheef liep met de huidige rentestand op Mintos. Zojuist dus een enorme lading aan (rest)leningen te koop gezet. Ik vroeg mij alleen af, krijg ik de rente zolang ze op de secundaire markt staan? Kon ik niet echt vinden.
Rush-2112maandag 25 maart 2019 @ 19:35
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:05 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

" De financiering zal worden gebruikt om personeel aan te nemen. "

Daarom dus niet. 50K om personeel aan te nemen is onzin. Claim belastingdienst of zorgverzekeraar lijkt waarschijnlijker.

Vooral dat laatste.

SPOILER
Waar komen deze cijfers vandaan? Zien er verder goed uit alleen post overige activa 103K is erg hoog. Misschien toch wat dubieuze vorderingen? Verder zag ik de rente bij funding circle als rentelast is verwerkt en in de gedownloade cijfers als rente opbrengst. Lijkt mij eerder een rentelast gezien de schulden die er zijn.
Bengermaandag 25 maart 2019 @ 19:39
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:32 schreef investeerdertje het volgende:
Ik zag dat een deel van mijn portefeuille scheef liep met de huidige rentestand op Mintos. Zojuist dus een enorme lading aan (rest)leningen te koop gezet. Ik vroeg mij alleen af, krijg ik de rente zolang ze op de secundaire markt staan? Kon ik niet echt vinden.
Ja, je blijft gewoon rente krijgen over de periode dat ze te koop staan totdat ze verkocht worden.
investeerdertjemaandag 25 maart 2019 @ 19:42
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:39 schreef Benger het volgende:

[..]

Ja, je blijft gewoon rente krijgen over de periode dat ze te koop staan totdat ze verkocht worden.
Nice, dan is het dus een prima optie om (vervroegd) mijn investeringen om te ruilen :D
Crowdfunder99maandag 25 maart 2019 @ 21:21
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:20 schreef Rush-2112 het volgende:

[..]

Zit hier ook in en cijfers zagen er betrouwbaar uit en eerdere lening werd keurig betaald. Tijd om eens zelf te informeren bij het bedrijf waar betalingen blijven.
Als je nog een paar dagen geduld hebt, worden de reguliere betalingen vanuit FNC weer overgemaakt en weet je of de betreffende betaling er bij zit. En anders krijg je op 15 april de specificatie van de achterstanden en wat er aan de hand is.
petercmaandag 25 maart 2019 @ 23:22
SamenInGeld, vorige week 20/3 was de beoogde notaris actie vwb project Landgoederij / Nobelstraat Almere. Benieuwd of deze is doorgegaan. SIG info?

CrowdRealEstate, Ja die van de reclame

https://www.youtube.com/c(...)ZFfeNM0Q?app=desktop

Waren een survey voor crowdfunding aan het doen inzake het Rat Verlegh Stadion van NAC,
Al een tijdje stil, wachten natuurlijk tot de (bestuurlijke) chaos, trainingswissel, het eruit schoppen van Dhr Rob Penders na 19 jaar trouwe en goede dienst middels een telefoontje door een ene Mevr Edelenbos, en de vrijwel zekere degradatie van NAC geen nieuws meer zijn. Het gelazer bij de Parel van het Zuiden en de degradatie zullen zeker van (financ) invloed zijn op de pitch en dus ook op het succes ervan.

CrowdRealEstate ik zou ff wachten tot Q4 - 2019.

Toch knap hoe opportunisten zo een voetbal-toko "runnen"

https://www.bndestem.nl/n(...)-het-hoort~aada5749/

[ Bericht 40% gewijzigd door peterc op 26-03-2019 08:17:18 ]
TechLightmaandag 25 maart 2019 @ 23:52
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:39 schreef Benger het volgende:
(Over Mintos) Ja, je blijft gewoon rente krijgen over de periode dat ze te koop staan totdat ze verkocht worden.
Hoe werkt dat dan als betalingen (van o.a. die rente) pas later komen? Krijg je dan enige tijd na het verkocht te hebben alsnog een deel van die rente bijgestort? Of gaat het alleen over rentebetalingen die tijdens het te koop staan binnen komen?

Bijv. Als ik 1 januari een lening koop voor 10 euro, met rente van zeg 1 euro per maand. Deze zet ik 10 januari te koop (voor 10 euro, zonder premium/discount), en wordt 15 januari gekocht door iemand. Dan krijg ik 15 januari dus 10 euro 'principal' terug, maar dus ook rond 31 januari nog 0.50 euro aan rente (mits de lener netjes betaalt)?

Dat maakt het beprijzen van verkoop wel een stuk makkelijker, zeker rond leningen waar een rentebetaling aanstaande is. (En dit kan dus anders, volgens mij doet Crowdestate bv geen renteverdeling. Dus als je een lening voor X te koop zet, krijg je echt maar X, en gaat de gehele rentebetaling naar de koper. Kan dus best uitmaken of je je investering een dag voor of na rentebetaling te koop zet (of hebt staan)...).

Geen idee wat 'gebruikelijk is' voor zoiets...

[ Bericht 0% gewijzigd door TechLight op 25-03-2019 23:53:52 (Verduidelijking dat het over Mintos gaat) ]
Bengerdinsdag 26 maart 2019 @ 00:13
quote:
1s.gif Op maandag 25 maart 2019 23:52 schreef TechLight het volgende:

[..]

Hoe werkt dat dan als betalingen (van o.a. die rente) pas later komen? Krijg je dan enige tijd na het verkocht te hebben alsnog een deel van die rente bijgestort? Of gaat het alleen over rentebetalingen die tijdens het te koop staan binnen komen?

Bijv. Als ik 1 januari een lening koop voor 10 euro, met rente van zeg 1 euro per maand. Deze zet ik 10 januari te koop (voor 10 euro, zonder premium/discount), en wordt 15 januari gekocht door iemand. Dan krijg ik 15 januari dus 10 euro 'principal' terug, maar dus ook rond 31 januari nog 0.50 euro aan rente (mits de lener netjes betaalt)?

Dat maakt het beprijzen van verkoop wel een stuk makkelijker, zeker rond leningen waar een rentebetaling aanstaande is. (En dit kan dus anders, volgens mij doet Crowdestate bv geen renteverdeling. Dus als je een lening voor X te koop zet, krijg je echt maar X, en gaat de gehele rentebetaling naar de koper. Kan dus best uitmaken of je je investering een dag voor of na rentebetaling te koop zet (of hebt staan)...).

Geen idee wat 'gebruikelijk is' voor zoiets...
Je krijgt inderdaad zodra de rentebetaling gedaan wordt de rente bijgeschreven over de periode dat je eigenaar was, ook al ben je op dat moment geen eigenaar meer van de lening. (Dit geldt voor leningen met buyback, voor leningen zonder buyback kan het anders zijn.)
Jaco078dinsdag 26 maart 2019 @ 07:43
Artikel Volkskrant

SPOILER
Aster1Xdinsdag 26 maart 2019 @ 09:15
Update van de failliete kleding man aan de Zuidas (KOM).

SPOILER
Naar aanleiding van oproepen van diverse partijen om te reageren van mijn kant, publiceer ik bij deze de email dd 20 februari jl van de persoon die mijn belangen behartigt aan de heer Nolten, advocaat van Kapitaal op Maat, die de belangen behartigt van de investeerders:
=====================================================================================
Beste heer Nolten,

Kapitaal Op Maat is aan het zwarte Pieten en schuift e.e.a. op Ronald Gans af. Kapitaal Op maat had de volgende zekerheden:

1. Pandrecht op inventaris: belastingdienst gaat voor en heeft bodemrecht. Vaak is het zo dat bij faillissement er ook een belastingschuld is en dat deze voor gaat.
2. Pandrecht op debiteuren: Kapitaal op Maat heeft verzuimd deze maandelijks (of wekelijks) op te vragen. ( is dit ook vermeld aan de gelieerde personen die geïnvesteerd hadden in de TheTailorMates via Kapitaal op maat? ) Hierdoor vervalt waarschijnlijk het pandrecht op debiteuren. Schade ca 13K
3. Pandrecht op Voorraad: op verschillende manieren is Kapitaal op Maat door Ronald Gans gewaarschuwd dat zij niet akkoord moeten gaan met de afkoop van ¤ 6.500. Hij had de voorraad kosteloos kunnen verkopen en er minimaal net zoveel uitgehaald als de huidige verkoper van de voorraad. Een normale boedelbijdrage zou 10% van de voorraad zijn geweest, waardoor Kapitaal op Maat 90% zou hebben ontvangen. Kapitaal op Maat had zeker 30K kunnen ontvangen, dus 24K meer.

Met andere woorden: Kapitaal op Maat heeft helaas op 2 pandrechten zichzelf, haar investeerders en dus ook Ronald Gans enorm tekort gedaan.

Het verwijt dat Ronald Gans niet transparant zou zijn, is niet waar. Na faillissement heeft hij de opdracht gekregen van de curator geen mededelingen te doen in verband met doorstart mogelijkheden. Hier heeft hij zich aangehouden.

Verder is Ronald Gans nog steeds zeer verbaasd dat hij geen contact mocht hebben met de eigenaar, Peter-Paul Van Dijk. Met hem heeft hij 2 inschrijvingen bij Kapitaal op Maat gedaan en hij dook onder.
Tenslotte heeft hij nog eind september contact gehad met Peter-Paul van Dijk, omdat Ronald Gans te laat was met de betalingen aan Kapitaal Op Maat en midden oktober heeft hij nog een overzicht gehad om de lening af te lossen, omdat hij vrijwel rond was met de overname van The TailorMates. Ronald Gans Is ook destijds enorm overvallen met het afketsen van de overname, waardoor aanvragen faillissement onvermijdelijk werd.

Dan GFG Group BV. De deelneming in The TailorMates is weggevallen. Dat is het enige dat GFG Group BV had. Als hij 10% aanbiedt, komt dit uit een andere bron, maar niet uit GFG Group BV. Indien Kapitaal Op Maat de GFG Group BV omver wil trekken, is het hun keuze. Het is een coulance van Ronald Gans zijn kant.

Overigens, voor alle duidelijkheid: Ronald Gans had het graag allemaal anders gezien.

Ter kennisgeving: Ronald Gans geeft geen toestemming bovenstaande reactie op het platform te zetten.

=======================================================================

Inhoudelijk heeft advocaat Nolten nooit gereageerd op deze mail behalve dat hij heeft aangegeven dat hij graag wil dat ik dit zou publiceren. Bij deze is dat dan nu gedaan. De GFG Group heeft geen middelen meer en ik zal ook voor de GFG Group BV binnenkort faillissement aanvragen.
Helaas zijn wij nu een maand verder en heb ik verder geen middelen meer om aan te bieden en vervalt mijn aanbod bovengenoemd. Sinds het faillissement heb ik geen inkomen en ander vermogen meer. Dit is niet om zielig te doen, maar helaas de harde waarheid. De activiteiten die u op mijn website ziet, zullen hopelijk later inkomen genereren, maar vooralsnog zal dit een langere termijn zaak zijn.
Ik bied mijn oprechte verontschuldigen aan hoe het eea gelopen is. Dit is nooit mijn bedoeling geweest uw vertrouwen te beschamen.
Ik wens u veel succes in de toekomst,
Met vriendelijke groet,
Ronald
paardendokterdinsdag 26 maart 2019 @ 09:16
quote:
Flutstuk, waarvan de titel de inhoud niet dekt. Bovendien kan de auteur niet spellen, vreselijk.
Horsemendinsdag 26 maart 2019 @ 09:55
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:05 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

" De financiering zal worden gebruikt om personeel aan te nemen. "

Daarom dus niet. 50K om personeel aan te nemen is onzin. Claim belastingdienst of zorgverzekeraar lijkt waarschijnlijker.

Vooral dat laatste.

SPOILER
Dank ^O^

Even doorgekeken maar niet echt rare zaken tegen gekomen voor zover ik dit kan beoordelen.

M.b.t. het FnC onderdeel “Waarvoor is de lening bedoeld?”: Ik neem dit altijd met een hele grote korrel zout en ook in dit geval zullen de gelden vermoedelijk voor andere zaken gebruikt worden.

Al met al ben ik toch voornemens om hem mee te nemen.
obligatairedinsdag 26 maart 2019 @ 09:59
FNC Duitsland heeft de maandelijkse betaling weer verricht, en zoals gebruikelijk vlotter dan NL :P
Horsemendinsdag 26 maart 2019 @ 10:02
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:15 schreef xzaz het volgende:

[..]

Geen cijfers 2018
Helemaal mee eens.

Ik heb hiervoor enige tijd geleden mij eigen criteria voor bedacht.

Ik accepteer het 1e kwartaal dat er nog geen cijfers van het voorgaande boekjaar bijzitten. Vanaf april dus wel en zal ik in het overgrote deel van de nieuwe projecten (als ze al in aanmerking zouden zijn gekomen ;) ) dus niet meer investeren aangezien deze cijfers veelal ontbreken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Horsemen op 26-03-2019 10:26:05 ]
Frandderouwdinsdag 26 maart 2019 @ 11:28
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:55 schreef Horsemen het volgende:
Even doorgekeken maar niet echt rare zaken tegen gekomen voor zover ik dit kan beoordelen.
Tot 2017 zag alles er goed uit. 2018 ontbreekt, en je gaat niet zomaar > 20% rente betalen. Er kan in 2018 van alles gebeurd zijn. Terugvordering zorgverzekeraar, geen nieuw contract declarabele zorg, vordering belastingdienst... Nee blijf er zelf ver van weg :-)
Mynheer007dinsdag 26 maart 2019 @ 11:39
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:02 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Helemaal mee eens.

Ik heb hiervoor enige tijd geleden mij eigen criteria voor bedacht.

Ik accepteer het 1e kwartaal dat er nog geen cijfers van het voorgaande boekjaar bijzitten. Vanaf april dus wel en zal ik in het overgrote deel van de nieuwe projecten (als ze al in aanmerking zouden zijn gekomen ;) ) dus niet meer investeren aangezien deze cijfers veelal ontbreken.
Hier ben ik het helemaal mee eens. Jammer dat we niet via de cijfers kunnen verifieren dat investeren in projecten met gedateerde cijfers inderdaad tot een langer rendement leidt.
djh77dinsdag 26 maart 2019 @ 15:25
Kostenbeheersingsorganisatie op cc:
https://www.capitalcircle(...)-analysts-dirk-hanke
xzazdinsdag 26 maart 2019 @ 16:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 15:25 schreef djh77 het volgende:
Kostenbeheersingsorganisatie op cc:
https://www.capitalcircle(...)-analysts-dirk-hanke
Is dit niet ironisch?
investeerdertjedinsdag 26 maart 2019 @ 20:34
Nogal een rare vermelding in de L&S terugbetaling melding:

quote:
Meer investeren?
Het huidige netto rendement is 4,2%, na aftrek van servicekosten en voor eventuele verliezen. Log nu in om meer te investeren
Jammer dat ze hier niet je werkelijke rendement neerzetten
petercdinsdag 26 maart 2019 @ 23:18
SamenInGeld, vorige week 20/3 was de beoogde notaris actie vwb project Landgoederij / Nobelstraat Almere. Benieuwd of deze is doorgegaan. SIG info? maandag25mrt2019 23.22

Keurig SamenInGeld, vandaag aflossing + rente in de e-wallet *O* w/
djh77woensdag 27 maart 2019 @ 02:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:15 schreef Aster1X het volgende:
Update van de failliete kleding man aan de Zuidas (KOM).

SPOILER
Naar aanleiding van oproepen van diverse partijen om te reageren van mijn kant, publiceer ik bij deze de email dd 20 februari jl van de persoon die mijn belangen behartigt aan de heer Nolten, advocaat van Kapitaal op Maat, die de belangen behartigt van de investeerders:
=====================================================================================
Beste heer Nolten,

Kapitaal Op Maat is aan het zwarte Pieten en schuift e.e.a. op Ronald Gans af. Kapitaal Op maat had de volgende zekerheden:

1. Pandrecht op inventaris: belastingdienst gaat voor en heeft bodemrecht. Vaak is het zo dat bij faillissement er ook een belastingschuld is en dat deze voor gaat.
2. Pandrecht op debiteuren: Kapitaal op Maat heeft verzuimd deze maandelijks (of wekelijks) op te vragen. ( is dit ook vermeld aan de gelieerde personen die geïnvesteerd hadden in de TheTailorMates via Kapitaal op maat? ) Hierdoor vervalt waarschijnlijk het pandrecht op debiteuren. Schade ca 13K
3. Pandrecht op Voorraad: op verschillende manieren is Kapitaal op Maat door Ronald Gans gewaarschuwd dat zij niet akkoord moeten gaan met de afkoop van ¤ 6.500. Hij had de voorraad kosteloos kunnen verkopen en er minimaal net zoveel uitgehaald als de huidige verkoper van de voorraad. Een normale boedelbijdrage zou 10% van de voorraad zijn geweest, waardoor Kapitaal op Maat 90% zou hebben ontvangen. Kapitaal op Maat had zeker 30K kunnen ontvangen, dus 24K meer.

Met andere woorden: Kapitaal op Maat heeft helaas op 2 pandrechten zichzelf, haar investeerders en dus ook Ronald Gans enorm tekort gedaan.

Het verwijt dat Ronald Gans niet transparant zou zijn, is niet waar. Na faillissement heeft hij de opdracht gekregen van de curator geen mededelingen te doen in verband met doorstart mogelijkheden. Hier heeft hij zich aangehouden.

Verder is Ronald Gans nog steeds zeer verbaasd dat hij geen contact mocht hebben met de eigenaar, Peter-Paul Van Dijk. Met hem heeft hij 2 inschrijvingen bij Kapitaal op Maat gedaan en hij dook onder.
Tenslotte heeft hij nog eind september contact gehad met Peter-Paul van Dijk, omdat Ronald Gans te laat was met de betalingen aan Kapitaal Op Maat en midden oktober heeft hij nog een overzicht gehad om de lening af te lossen, omdat hij vrijwel rond was met de overname van The TailorMates. Ronald Gans Is ook destijds enorm overvallen met het afketsen van de overname, waardoor aanvragen faillissement onvermijdelijk werd.

Dan GFG Group BV. De deelneming in The TailorMates is weggevallen. Dat is het enige dat GFG Group BV had. Als hij 10% aanbiedt, komt dit uit een andere bron, maar niet uit GFG Group BV. Indien Kapitaal Op Maat de GFG Group BV omver wil trekken, is het hun keuze. Het is een coulance van Ronald Gans zijn kant.

Overigens, voor alle duidelijkheid: Ronald Gans had het graag allemaal anders gezien.

Ter kennisgeving: Ronald Gans geeft geen toestemming bovenstaande reactie op het platform te zetten.

=======================================================================

Inhoudelijk heeft advocaat Nolten nooit gereageerd op deze mail behalve dat hij heeft aangegeven dat hij graag wil dat ik dit zou publiceren. Bij deze is dat dan nu gedaan. De GFG Group heeft geen middelen meer en ik zal ook voor de GFG Group BV binnenkort faillissement aanvragen.
Helaas zijn wij nu een maand verder en heb ik verder geen middelen meer om aan te bieden en vervalt mijn aanbod bovengenoemd. Sinds het faillissement heb ik geen inkomen en ander vermogen meer. Dit is niet om zielig te doen, maar helaas de harde waarheid. De activiteiten die u op mijn website ziet, zullen hopelijk later inkomen genereren, maar vooralsnog zal dit een langere termijn zaak zijn.
Ik bied mijn oprechte verontschuldigen aan hoe het eea gelopen is. Dit is nooit mijn bedoeling geweest uw vertrouwen te beschamen.
Ik wens u veel succes in de toekomst,
Met vriendelijke groet,
Ronald
Pandrechten zijn lastige en hierdoor geen harde zekerheden. Verhaal over P-P klinkt bekend. Het is een duiker en geeft vaak niet thuis.

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 27-03-2019 03:26:58 ]
OpDieFietswoensdag 27 maart 2019 @ 09:17
FD: "Maatregelen middenhuur zaaien paniek onder kleine beleggers"

SPOILER
Maatregelen middenhuur zaaien paniek onder kleine beleggers
Het kabinet grijpt in om excessieve huurstijgingen in de vrije sector een halt toe te roepen. Tot ongenoegen van kleine verhuurders, die hun winsten zien wegsmelten

'Hoe lang blijft mijn investering nog rendabel?' Die vraag krijgt directeur Laurens van de Noort van Vastgoed Belang steeds vaker te horen van zijn achterban. Kleine vastgoedbeleggers maken zich grote zorgen over de maatregelen die het kabinet wil invoeren om huurwoningen voor middeninkomens betaalbaar te houden. Van de Noort kan ze niet gerust stellen. 'De kans dat hun verhuurrendement wordt aangetast is aanzienlijk.'

Kleine verhuurders vinden dat ze ten onrechte als huisjesmelkers worden weggezet: ¤1200 huur per appartement klinkt veel, maar in Amsterdam zijn woningenprijzen — en bijhorende heffingen — zeer hoog.
Kleine verhuurders vinden dat ze ten onrechte als huisjesmelkers worden weggezet: ¤1200 huur per appartement klinkt veel, maar in Amsterdam zijn woningenprijzen — en bijhorende heffingen — zeer hoog.Foto: Getty Images/iStockphoto
Woensdag debatteert de Tweede Kamer over het tekort aan betaalbare huurwoningen in het middensegment. Dat zijn woningen met een huur van pakweg ¤720 tot ¤1000. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil ingrijpen om het aanbod in deze prijsklasse veilig te stellen. Oppositiepartijen SP en GroenLinks vinden haar plannen niet ver genoeg gaan. Ook coalitiepartner ChristenUnie wil meer doen.

Huisjesmelkers
Kleine verhuurders worden de dupe, vrezen zij. Ten onrechte worden zij weggezet als huisjesmelkers die woekerhuren vragen. Een maandhuur van ¤1200 voor een appartement van 65 vierkante meter klinkt misschien veel, maar in Amsterdam is zo'n koopwoning ook duur, met al snel een WOZ-waarde van ¤365.000.

En die waarde is de basis voor veel heffingen: pakweg ¤140 aan onroerendezaakbelasting, bijna evenveel aan rioolheffing en ¤4380 aan box 3-belasting. Tel daar de jaarlijkse erfpachtcanon bij op plus onderhoudskosten van rond 1% van de woningwaarde en er resteert een nettorendement van nog geen 2%. Aanzienlijk meer dan een spaarrekening, maar niet bepaald een woekerwinst.

Voor wie zowel sociale huur als vrije huur in portefeuille heeft, zijn hoge geliberaliseerde huren een must om de exploitatie rond te krijgen, beweert een belegger op Twitter. Dat is niet overdreven, reageert Van de Noort. Hij noemt het voorbeeld van een Amsterdamse portefeuille van negenendertig woningen, waarvan zes met een huur boven de liberalisatiegrens. 'Het nettorendement ten opzichte van de WOZ-waarde komt uit op 0,1%.'

Noodrem
Het kabinet zit er volgens Van de Noort volkomen naast met het plan gemeenten een zogeheten 'noodknop' te geven waarmee ze excessieve huurstijgingen in de vrije sector kunnen tegengaan. Ook al sust de minister dat het om een tijdelijke maatregel moet gaan die rekening houdt met de kostenstructuur van investeerders, is hij faliekant tegen. 'Alleen al de gedachte dat de overheid gaat ingrijpen in de vrije sector schrikt particuliere beleggers af. Noodknop? Nou, wij trekken aan de noodrém.'

Ollongren onderzoekt nog hoe de noodknop er precies uit moet zien. Wat vaststaat is dat de huurprijs bij het begin van een contract niet meer mag bedragen dan een bepaalde percentage van de WOZ-waarde. Hoeveel, is nog niet bekend.

Dubbele noodknop
De minister staat voor een lastige opgave, zegt vastgoedadvocaat en huurrechtspecialist Huib Hielkema. 'We hebben het hier over heel ingewikkelde berekeningen. Je moet niet alleen directe rendementen erbij betrekken, maar ook indirecte, die te maken hebben met een eventuele waardestijging van het object.'

Dan nog is de uitgangspositie van iedere belegger anders. Eigenlijk zou er een 'dubbele noodknop' moeten komen om ervoor te zorgen dat beleggers niet achterblijven met een verliesgevende exploitatie, vindt Hielkema. 'Anders tast je het eigendomsrecht aan.'

Hetzelfde geldt voor de voorgestelde maximering van de WOZ-waarde in de puntentelling binnen het woningwaarderingstelsel (WWS), zegt Van de Noort. Sinds eind 2015 telt de waarde van een woning deels mee bij het bepalen van een redelijke huur, om zo sociale huur meer in lijn te brengen met de markt. Als richtlijn werd toen meegegeven dat de WOZ ongeveer een kwart van de totale huurprijs zou bepalen.

Desastreus
Volgens Van de Noort is dat ook zo: landelijk telt de WOZ-waarde mee voor gemiddeld 22%. Maar in gewilde steden ligt dat hoger. Zoals in Utrecht, waar die voor een derde de huurprijs bepaalt. Daarom onderzoekt Ollongren de mogelijkheid van aftoppen. ChristenUnie stelt een plafond van 25% voor.

Desastreus, waarschuwt beleggersvoorman Van de Noort. Woningen die eerder geliberaliseerd waren kunnen ineens terugvallen in het sociale segment. Het gevolg: verhuurders die hadden gerekend met vrijesectorhuurprijzen zouden plots verlies kunnen draaien.

Volgens Van de Noort zoekt het kabinet de oplossing in de verkeerde hoek. 'De politiek zou eerst werk moeten maken van scheefwoners en illegale onderverhuur. Sociale woningbouw moet beschikbaar zijn voor de mensen die het nodig hebben. Maar scheefwonen wordt onvoldoende tegengegaan waardoor de schaarste kunstmatig in stand blijft.'
djh77woensdag 27 maart 2019 @ 12:42
opticien/audicien op kom:
https://www.kapitaalopmaat.nl/Hoor-en-Zie#zekerheden
Bengerwoensdag 27 maart 2019 @ 12:55
Gisteren zijn op FNC een aantal projecten (inclusief een paar die niet snel liepen) opeens volgeschreven. Vandaag zijn alle projecten die nog open waren (inclusief de projecten die vanmorgen nieuw waren) volgeschreven. Er staat nu dus niets meer open.

Ik vraag met trouwens af of het om een heel grote investeerder gaat die zomaar een paar ton er in mikt (een institutionele investeerder bijvoorbeeld), of dat het om een grappenmaker gaat. We gaan het zien.

[ Bericht 16% gewijzigd door Benger op 27-03-2019 13:12:30 ]
NaRegenDeZonwoensdag 27 maart 2019 @ 13:25
quote:
Daar gaan we weer met het creatief omgaan met taal, bij de zekerheden:

Uit de aangiften inkomstenbelasting 2017 blijkt dat de ondernemer eigenaar is van een woonhuis. Dit woonhuis is gefinancieerd met een eerste hypotheek (niet zijnde Rabobank) en heeft op basis van de WOZ waarde 2018 een overwaarde van bijna ¤ 30.000. Aan de Rabobank is vanuit prive een borgtocht afgegeven voor een bedrag van ¤ 125.000. De hoofdelijke aansprakelijkheid heeft naast een morele waarde tevens een materiele waarde die pas beoordeeld zal worden bij inroeping.
xzazwoensdag 27 maart 2019 @ 13:41
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2019 13:25 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Daar gaan we weer met het creatief omgaan met taal, bij de zekerheden:

Uit de aangiften inkomstenbelasting 2017 blijkt dat de ondernemer eigenaar is van een woonhuis. Dit woonhuis is gefinancieerd met een eerste hypotheek (niet zijnde Rabobank) en heeft op basis van de WOZ waarde 2018 een overwaarde van bijna ¤ 30.000. Aan de Rabobank is vanuit prive een borgtocht afgegeven voor een bedrag van ¤ 125.000. De hoofdelijke aansprakelijkheid heeft naast een morele waarde tevens een materiele waarde die pas beoordeeld zal worden bij inroeping.
Corrigeer me. Maar hier staat dus bij de Rabobank een lening is afgenomen met een borgtoch van 125k. Ze geven geen WOZ waarde dus we weten niet of die 125k gedekt wordt inclusief de lening vandaar de beoordeling bij inroeping.

maw: geen zekerheid.
PONwoensdag 27 maart 2019 @ 15:52
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2019 12:55 schreef Benger het volgende:
Gisteren zijn op FNC een aantal projecten (inclusief een paar die niet snel liepen) opeens volgeschreven. Vandaag zijn alle projecten die nog open waren (inclusief de projecten die vanmorgen nieuw waren) volgeschreven. Er staat nu dus niets meer open.

Ik vraag met trouwens af of het om een heel grote investeerder gaat die zomaar een paar ton er in mikt (een institutionele investeerder bijvoorbeeld), of dat het om een grappenmaker gaat. We gaan het zien.
Zou me niets verbazen als het bericht in de volkskrant een extra push gegeven heeft
Bengerwoensdag 27 maart 2019 @ 15:57
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2019 15:52 schreef PON het volgende:

[..]

Zou me niets verbazen als het bericht in de volkskrant een extra push gegeven heeft
Het gaat niet om vele kleintjes, maar echt grote bedragen. Een paar projecten die opeens een sprong maakten en tegelijkertijd op 50% kwamen, waarna het de rest van de dag weer niet vooruit te branden is. Een paar projecten die na een week nog niet op de helft zaten en opeens vol zaten. Nieuwe projecten die opeens vol zijn. Dit is geen crowdfunding meer.
Crowdfunder99woensdag 27 maart 2019 @ 17:00
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2019 15:57 schreef Benger het volgende:

[..]

Het gaat niet om vele kleintjes, maar echt grote bedragen. Een paar projecten die opeens een sprong maakten en tegelijkertijd op 50% kwamen, waarna het de rest van de dag weer niet vooruit te branden is. Een paar projecten die na een week nog niet op de helft zaten en opeens vol zaten. Nieuwe projecten die opeens vol zijn. Dit is geen crowdfunding meer.
Als ik het goed begrepen heb staan bij FNC Duitsland de projecten max. 5 dagen open. Alles wat dan niet volgeschreven is wordt door grote beleggers alsnog aangevuld. Misschien iets om hier ook in te voeren ? Zou ik als positief ervaren, die grote jongens gaan echt niet akkoord met leningen waarop vanaf dag 1 niet betaald wordt, dat gaat misschien tot een betere screening en aangescherpte eisen leiden met minder uitval.

Vandaag trouwens de maandelijkse betaling van FNC ontvangen.
paardendokterwoensdag 27 maart 2019 @ 17:48
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2019 09:17 schreef OpDieFiets het volgende:
FD: "Maatregelen middenhuur zaaien paniek onder kleine beleggers"

SPOILER
Maatregelen middenhuur zaaien paniek onder kleine beleggers
Het kabinet grijpt in om excessieve huurstijgingen in de vrije sector een halt toe te roepen. Tot ongenoegen van kleine verhuurders, die hun winsten zien wegsmelten

'Hoe lang blijft mijn investering nog rendabel?' Die vraag krijgt directeur Laurens van de Noort van Vastgoed Belang steeds vaker te horen van zijn achterban. Kleine vastgoedbeleggers maken zich grote zorgen over de maatregelen die het kabinet wil invoeren om huurwoningen voor middeninkomens betaalbaar te houden. Van de Noort kan ze niet gerust stellen. 'De kans dat hun verhuurrendement wordt aangetast is aanzienlijk.'

Kleine verhuurders vinden dat ze ten onrechte als huisjesmelkers worden weggezet: ¤1200 huur per appartement klinkt veel, maar in Amsterdam zijn woningenprijzen — en bijhorende heffingen — zeer hoog.
Kleine verhuurders vinden dat ze ten onrechte als huisjesmelkers worden weggezet: ¤1200 huur per appartement klinkt veel, maar in Amsterdam zijn woningenprijzen — en bijhorende heffingen — zeer hoog.Foto: Getty Images/iStockphoto
Woensdag debatteert de Tweede Kamer over het tekort aan betaalbare huurwoningen in het middensegment. Dat zijn woningen met een huur van pakweg ¤720 tot ¤1000. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil ingrijpen om het aanbod in deze prijsklasse veilig te stellen. Oppositiepartijen SP en GroenLinks vinden haar plannen niet ver genoeg gaan. Ook coalitiepartner ChristenUnie wil meer doen.

Huisjesmelkers
Kleine verhuurders worden de dupe, vrezen zij. Ten onrechte worden zij weggezet als huisjesmelkers die woekerhuren vragen. Een maandhuur van ¤1200 voor een appartement van 65 vierkante meter klinkt misschien veel, maar in Amsterdam is zo'n koopwoning ook duur, met al snel een WOZ-waarde van ¤365.000.

En die waarde is de basis voor veel heffingen: pakweg ¤140 aan onroerendezaakbelasting, bijna evenveel aan rioolheffing en ¤4380 aan box 3-belasting. Tel daar de jaarlijkse erfpachtcanon bij op plus onderhoudskosten van rond 1% van de woningwaarde en er resteert een nettorendement van nog geen 2%. Aanzienlijk meer dan een spaarrekening, maar niet bepaald een woekerwinst.

Voor wie zowel sociale huur als vrije huur in portefeuille heeft, zijn hoge geliberaliseerde huren een must om de exploitatie rond te krijgen, beweert een belegger op Twitter. Dat is niet overdreven, reageert Van de Noort. Hij noemt het voorbeeld van een Amsterdamse portefeuille van negenendertig woningen, waarvan zes met een huur boven de liberalisatiegrens. 'Het nettorendement ten opzichte van de WOZ-waarde komt uit op 0,1%.'

Noodrem
Het kabinet zit er volgens Van de Noort volkomen naast met het plan gemeenten een zogeheten 'noodknop' te geven waarmee ze excessieve huurstijgingen in de vrije sector kunnen tegengaan. Ook al sust de minister dat het om een tijdelijke maatregel moet gaan die rekening houdt met de kostenstructuur van investeerders, is hij faliekant tegen. 'Alleen al de gedachte dat de overheid gaat ingrijpen in de vrije sector schrikt particuliere beleggers af. Noodknop? Nou, wij trekken aan de noodrém.'

Ollongren onderzoekt nog hoe de noodknop er precies uit moet zien. Wat vaststaat is dat de huurprijs bij het begin van een contract niet meer mag bedragen dan een bepaalde percentage van de WOZ-waarde. Hoeveel, is nog niet bekend.

Dubbele noodknop
De minister staat voor een lastige opgave, zegt vastgoedadvocaat en huurrechtspecialist Huib Hielkema. 'We hebben het hier over heel ingewikkelde berekeningen. Je moet niet alleen directe rendementen erbij betrekken, maar ook indirecte, die te maken hebben met een eventuele waardestijging van het object.'

Dan nog is de uitgangspositie van iedere belegger anders. Eigenlijk zou er een 'dubbele noodknop' moeten komen om ervoor te zorgen dat beleggers niet achterblijven met een verliesgevende exploitatie, vindt Hielkema. 'Anders tast je het eigendomsrecht aan.'

Hetzelfde geldt voor de voorgestelde maximering van de WOZ-waarde in de puntentelling binnen het woningwaarderingstelsel (WWS), zegt Van de Noort. Sinds eind 2015 telt de waarde van een woning deels mee bij het bepalen van een redelijke huur, om zo sociale huur meer in lijn te brengen met de markt. Als richtlijn werd toen meegegeven dat de WOZ ongeveer een kwart van de totale huurprijs zou bepalen.

Desastreus
Volgens Van de Noort is dat ook zo: landelijk telt de WOZ-waarde mee voor gemiddeld 22%. Maar in gewilde steden ligt dat hoger. Zoals in Utrecht, waar die voor een derde de huurprijs bepaalt. Daarom onderzoekt Ollongren de mogelijkheid van aftoppen. ChristenUnie stelt een plafond van 25% voor.

Desastreus, waarschuwt beleggersvoorman Van de Noort. Woningen die eerder geliberaliseerd waren kunnen ineens terugvallen in het sociale segment. Het gevolg: verhuurders die hadden gerekend met vrijesectorhuurprijzen zouden plots verlies kunnen draaien.

Volgens Van de Noort zoekt het kabinet de oplossing in de verkeerde hoek. 'De politiek zou eerst werk moeten maken van scheefwoners en illegale onderverhuur. Sociale woningbouw moet beschikbaar zijn voor de mensen die het nodig hebben. Maar scheefwonen wordt onvoldoende tegengegaan waardoor de schaarste kunstmatig in stand blijft.'
Ik heb hier op dit forum al anderhalve maand geleden voor gewaarschuwd, dus jullie waren op de hoogte !
Mijn volgende voorspelling is dat veel van de particuliere huisjesmelkerspanden binnenkort weer gedwongen op de markt komen, dus da's goed voor de starters !
wouterdewoensdag 27 maart 2019 @ 19:15
https://greencrowd.nl/project/zonnepanelen-op-ikc-de-regenboog

Nog ongeveer 3000¤ over. 5 jaar 4%
escortmk2woensdag 27 maart 2019 @ 20:33
Greencrowd meegenomen, eerste investering bij dit platform.
TisIkwoensdag 27 maart 2019 @ 20:41
Info van CCF over beleggen in vastgoed:
SPOILER
Bankloket nog maar op een kier voor vastgoedondernemer
Banken draaien de kraan voor vastgoedondernemers steeds meer dicht. Dat kan op termijn de markt gaan beïnvloeden.

In het kort
Particuliere vastgoedinvesteerders krijgen steeds vaker nul op rekest bij de bank.
Rabobank erkent terughoudender te zijn geworden, de bank heeft de financiering flink teruggebracht.
Alternatieven zoals crowdfunding zijn volgens investeerders duurder en minder toegankelijk.

Hij had de geruchten wel gehoord. Banken zouden minder scheutig zijn geworden met leningen aan vastgoedondernemers. Maar voor Aloys Bruggeman (49), die in panden belegt, was het toch even slikken toen z’n accountmanager van Rabobank hem twee maanden geleden meedeelde dat de geldkraan dichtging. De bank geeft hem geen extra lening meer, mocht hij bijvoorbeeld een nieuw pand willen kopen.
Op zich heeft hij geen plannen om nieuw vastgoed te kopen. ‘Ik vind de prijzen nu veel te hoog’, aldus de vastgoedinvesteerder, die in de crisis is begonnen met het kopen van huizen en inmiddels meerdere panden heeft in Limburg en aan de Amsterdamse Zuidas. Maar mocht hij toch tegen iets leuks aanlopen, dan is een aankoop niet zo vanzelfsprekend meer. Want waar moet hij de financiering vandaan halen?
Alternatieven
Een andere bank is volgens Bruggeman geen aantrekkelijke optie, want die zijn meestal niet geïnteresseerd in het verstrekken van één zo’n hypotheek. ‘Die wil dan de hele portefeuille overnemen. Maar dat is een dure grap. Want dan moet alles opnieuw getaxeerd worden, nieuwe hypotheekaktes en boeterente’, aldus de vastgoedeigenaar
Een andere optie is crowdfunding.‘Maar dan heb je vaak minder gunstige condities, dan liggen de rentes niet rond de 2%, maar eerder rond de 5%. En dan moet je meestal meer eigen geld inbrengen’, aldus Bruggeman. Ook private geldverstrekkers vormen een alternatief, maar dan liggen de rentes vaak nog hoger.
Kortom elk alternatief op zijn eigen bank is duurder. ‘Ik koop daarom nu maar even niet’, besluit de belegger uit Limburg, die tevens registeraccountant is.
‘Nieuwe klanten worden niet geaccepteerd’
Bruggeman is niet de enige vastgoedinvesteerder die ertegenaan loopt dat zijn bank geen leningen meer verstrekt. De Nederlandse banken zijn de afgelopen jaren een stuk terughoudender geworden met de financiering van vastgoed, signaleert Vastgoed Belang, de vereniging van particuliere vastgoedbeleggers. ‘Nieuwe klanten worden niet of nauwelijks geaccepteerd. Ook het herfinancieren van een hypotheek is soms lastig’, zegt Laurens van de Noort, directeur bij Vastgoed Belang.
Vastgoed Belang maakt zich hier zorgen over. ‘Voor kleinere leningen zijn er wel opties zoals NIBC, maar anders zijn vastgoedinvesteerders aangewezen op crowdfunding. Dat is toch nog een onderontwikkelde markt’, aldus Van de Noort.
Hij houdt zijn hart vast voor de verduurzamingsopgave waar de beleggers voor staan. ‘In 2023 moet commercieel vastgoed minimaal label C hebben. Ongeveer 75% van de huurwoningen van onze leden is van vóór 1980, vaak versnipperd, dat is enorm kostbaar om te verduurzamen. Hoe moet dat zonder financiering?’
Rabobank bouwt flink af
Rabobank erkent de afgelopen jaren terughoudender te zijn geworden met leningen aan vastgoedondernemers. ‘Zeker bij winkels en kantoren zijn we nu voorzichtiger’, zegt Roel van de Bilt, directeur Rabo Real Estate Finance. Behalve dat de bank minder snel ja zegt, is hij ook strenger geworden voor de leners. Over de hele linie (dus ook bij woningen) zijn de aflossingspercentages verhoogd en moeten beleggers meer eigen geld inbrengen.
De bank is op de rem gaan staan,volgens Van de Bilt, omdat de portefeuille te groot was geworden.’We zijn in de crisis achter onze klanten blijven staan. Dit resulteerde er wel in dat ons marktaandeel erg groot werd. Ook met het oog op de strengere kapitaaleisen van Basel moest de balans omlaag.’ Daarom bouwt Rabobank sinds 2015 de portefeuille af. De bank stootte onder meer het label RNHB af.
‘Vooruitzichten in vastgoed zijn minder goed’
Inmiddels heeft Rabobank de vastgoedleningen teruggebracht van ruim ¤30 mrd naar ¤22 mrd. ‘Dat is een forse afbouw geweest. Hoewel onze klanten de beweging wel begrijpen, zijn ze er op individueel niveau niet altijd blij mee’, aldus Van de Bilt. Het bankloket is nog wel open, benadrukt Van de Bilt, ‘we zijn en blijven een belangrijke vastgoedfinancier’, maar vooral voor posities die bijdragen aan het oplossen van het woningtekort of de klimaatopgave. ‘We willen impact hebben’, aldus Van de Bilt.
Daarbij leert Rabobank van zijn fouten. ‘We hebben voor de crisis een te ruimhartig vastgoedbeleid gehad, dat heeft pijn gedaan in de crisis’, aldus de Rabobank-directeur. Volgens Van de Bilt is het ook gewoon verstandig om nu wat terughoudender te zijn. ‘De ontwikkeling op de vastgoedmarkt is erg positief geweest de afgelopen jaren. De vooruitzichten zijn minder.’
‘Liever seniorenwoningen, dan zoveelste bedrijfshal’
ABN Amro, dat veel minder zwaar in vastgoedfinanciering zit, denkt dit jaar nog wel wat te groeien met de vastgoedportefeuille. Maar ook ABN Amro heeft geen onbeperkte balans, stelt sectordirecteur vastgoed Erik Steinmaier. ‘We merken al een tijdje dat meer mensen bij ons aankloppen nu andere banken hun eisen aanpassen. Maar ook wij maken keuzes. We investeren bijvoorbeeld liever in seniorenwoningen, dan in de zoveelste bedrijfshal’, zegt Steinmaier.
ABN Amro verkocht ooit zijn vastgoedpoot (Bouwfonds), maar sinds 2010 is de bank weer een vastgoedportefeuille aan het opbouwen. Die bedraagt nu zo’n ¤10 mrd. Net als Rabobank investeert ABN Amro bij voorkeur in posities die bijdragen aan de maatschappij. ‘We zullen bijvoorbeeld eerder kiezen voor een partij die wil verduurzamen, dan voor een investeerder die weinig aan zijn woningen doet’, aldus Steinmaier.
Hoe complexer hoe lastiger
Vastgoedbelegger en -ontwikkelaar Klaas Kroot (46) merkt dat het in de praktijk ook erg van de locatie afhangt of een bank wil financieren of niet. ‘Als ik een pand wil kopen in de binnenstad van een grote stad, oftewel een A-locatie, en het is goed verhuurd dan willen alle banken financieren. Dan krijg je zelfs scherpe aanbiedingen’, aldus Kroot.
Maar als het complexer wordt, bijvoorbeeld omdat een pand nog gerenoveerd of herbestemd moet worden. En als er meer risico is, omdat een pand bijvoorbeeld op een minder goede locatie staat, rommelig verhuurd wordt of niet duurzaam is, dan mag je blij zijn als je een bank vindt die wil financieren, stelt de belegger die zelf vooral actief is in Gelderland en Brabant.
Vacuüm
Vastgoedbeleggers zijn op zichzelf wel wat gewend. In de crisis was het ook lastig om financiers te vinden. Daarna leefde het weer op. Maar sinds een jaar of drie is er een kentering. ‘De luikjes zijn kleiner geworden bij de banken. Sommige mensen komen daardoor in een vacuüm te zitten’, zegt Kroot. Het gaat dan allereerst om de groep die niet de kennis of de contacten heeft om andere geldverstrekkers, zoals private investeerders, te vinden.
‘Maar ook om de groep die die kennis wel heeft, maar voor wie het kostenplaatje dan niet meer sluitend is. Buiten de banken betaal je doorgaans een hogere vergoeding voor een lening. Vastgoed is op dit moment duur, de aanvangsrendementen zijn enorm gedaald. Dan heb je niet altijd de ruimte om voor 6% te lenen’, aldus Kroot.
Het remt de markt als geheel nog niet
Volgens Frank Mulders van accountant- en advieskantoor KPMG valt er door de terugtrekkende beweging van de Nederlandse banken vooral een gat bij de vastgoedbeleggingen onder de ¤15 mln. ‘Daarboven zijn banken nog actief en zijn er ook meer internationale spelers’, aldus Mulders.
Het gebrek aan liquiditeit in Nederland is nu volgens Mulders nog niet zichtbaar in de marktontwikkeling. ‘Het meeste vastgoed wordt verkocht aan buitenlandse partijen. En die hebben vaak ook buitenlandse financiers.’ Maar als die buitenlandse partijen weggaan, kan het de markt wel gaan beïnvloeden, volgens Mulders. ‘Dan heb je een groep over die wel bereid is vastgoed te kopen, maar niet de funding heeft.’ Minder transacties is dan een logisch gevolg.

Horsemenwoensdag 27 maart 2019 @ 22:02
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2019 17:48 schreef paardendokter het volgende:

[..]

Ik heb hier op dit forum al anderhalve maand geleden voor gewaarschuwd, dus jullie waren op de hoogte !
Mijn volgende voorspelling is dat veel van de particuliere huisjesmelkerspanden binnenkort weer gedwongen op de markt komen, dus da's goed voor de starters !
Allereerst verwacht ik niet dat de soep zo heet gegeten zal worden als hij opgediend wordt.

Op de tweede plaats zie ik er geen probleem in als de hypotheek/lening nemers al dan niet gedwongen moeten verkopen.

En op de derde plaats versterkt dit mijn gedachten om niet te investeren in de projecten van SiG in een eerste schijf van 70%. Over de 2e of 3e schijf maar helemaal niet te spreken.

Al met al maak ik mij persoonlijk geen enkele zorgen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Horsemen op 27-03-2019 22:12:53 ]
Horsemenwoensdag 27 maart 2019 @ 22:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 13:00 schreef paardendokter het volgende:

[..]

Dit sluit mooi aan bij mijn betoog hierboven: SiG wordt gewoon de markt uitgedrukt door de grotere jongens. Dan is de volgende vraag voor SiG: heb ik al voldoende portefeuille opgebouwd om te overleven. En die portefeuille omvat nu ca. 60 panden, dus vul het antwoord zelf maar in..
Voor de heren van SiG is dit maar een van de bedrijven/functies die ze uitoefenen. Ze zijn dus niet primair van de de opbrengst afhankelijk.
Ook hier maak ik mij niet direct zorgen om, alhoewel het wel meer dan wenselijk is dat de bedrijfsvoering winstgevend is.
obligatairedonderdag 28 maart 2019 @ 09:09
quote:
1s.gif Op woensdag 27 maart 2019 22:11 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Voor de heren van SiG is dit maar een van de bedrijven/functies die ze uitoefenen. Ze zijn dus niet primair van de de opbrengst afhankelijk.
Ook hier maak ik mij niet direct zorgen om, alhoewel het wel meer dan wenselijk is dat de bedrijfsvoering winstgevend is.
Bij AygoDutch zie je ook dat de dossiers en projecten keurig worden afgehandeld, ook al komen er geen nieuwe projecten meer.
mvloenhdonderdag 28 maart 2019 @ 09:38
betaling van FnC is binnen !
djh77donderdag 28 maart 2019 @ 09:41
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 09:09 schreef obligataire het volgende:

[..]

Bij AygoDutch zie je ook dat de dossiers en projecten keurig worden afgehandeld, ook al komen er geen nieuwe projecten meer.
Gelukkig wel. Dat is ook zeer fatsoenlijk. Er is ook een negatief voorbeeld: Regiofund
obligatairedonderdag 28 maart 2019 @ 09:49
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 09:41 schreef djh77 het volgende:

[..]

Gelukkig wel. Dat is ook zeer fatsoenlijk. Er is ook een negatief voorbeeld: Regiofund
Idd. Gelukkig is deze snel tot de orde geroepen. Er zijn veel mensen uit het wereldje boos op hem geworden :R .
Horsemendonderdag 28 maart 2019 @ 09:52
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 09:41 schreef djh77 het volgende:

[..]

Gelukkig wel. Dat is ook zeer fatsoenlijk. Er is ook een negatief voorbeeld: Regiofund
Ik meen mij te herinneren dat GvE dit als grootste platform toen heeft opgepakt. Mbt de afhandeling heb ik er verder niets meer van vernomen. (Geen nieuws goed nieuws hoop ik dan maar 😎)
obligatairedonderdag 28 maart 2019 @ 09:56
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2019 09:52 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik meen mij te herinneren dat GvE dit als grootste platform toen heeft opgepakt. Mbt de afhandeling heb ik er verder niets meer van vernomen. (Geen nieuws goed nieuws hoop ik dan maar 😎)
Hij is het uiteindelijk gewoon zelf blijven doen.
obligatairedonderdag 28 maart 2019 @ 10:15
De nieuwe van VDG loopt ook weer vlot vol.
https://www.voordegroei.nl/

Deze heb ik ook via Collin 3-3-2016. Mooi bedrijf. Ik doe nu ook weer mee.

[ Bericht 7% gewijzigd door obligataire op 28-03-2019 10:21:41 ]
Horsemendonderdag 28 maart 2019 @ 10:15
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 09:56 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hij is het uiteindelijk gewoon zelf blijven doen.
Oké, en inmiddels alles afgehandeld of lopen er nog projecten? Zo ja, loopt dit allemaal netjes en volgens afspraak?
obligatairedonderdag 28 maart 2019 @ 10:23
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 10:15 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Oké, en inmiddels alles afgehandeld of lopen er nog projecten? Zo ja, loopt dit allemaal netjes en volgens afspraak?
Ik heb er 1 project en ik meen dat dit het enige was. Een bedrijf dat de aankoop van busjes voor de verhuur daarmee financierde.Heel aardig klein project. De betalingen zijn uiteindelijk gewoon door blijven lopen volgens schema.
W1241302donderdag 28 maart 2019 @ 10:38
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 10:15 schreef obligataire het volgende:
De nieuwe van VDG loopt ook weer vlot vol.
https://www.voordegroei.nl/

Deze heb ik ook via Collin 3-3-2016. Mooi bedrijf. Ik doe nu ook weer mee.
Cijfers zien er goed uit. Ook meegenomen. Is bijna vol.
drollenvangerdonderdag 28 maart 2019 @ 10:40
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 10:15 schreef obligataire het volgende:
De nieuwe van VDG loopt ook weer vlot vol.
https://www.voordegroei.nl/

Deze heb ik ook via Collin 3-3-2016. Mooi bedrijf. Ik doe nu ook weer mee.
Ben er ook bij.
xzazdonderdag 28 maart 2019 @ 10:53
Jammer van de minimale inleg.
Crowdfunder99donderdag 28 maart 2019 @ 11:12
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 09:38 schreef mvloenh het volgende:
betaling van FnC is binnen !
Ja, bij mij gisteren al. Hoop dat vandaag de betaalspecificatie ook beschikbaar gesteld wordt en het overzicht met investeringen dan bijgewerkt is.
djh77donderdag 28 maart 2019 @ 11:42
nette oplossing van KoM:
quote:
Het vestigen van de zekerheid (1e hypotheek appartement Gustav Mahlerlaan, Amsterdam) verloopt via Kooijman Autar Notarissen in Rotterdam. Dit proces heeft langer geduurd dan verwacht.

Naar verwachting zal de lening morgen door de notaris worden verstrekt. Uiteraard wordt vanaf de verstrekkingsdatum rente vergoed en bovendien bied ondernemer een extra rentevergoeding als compensatie voor de vertraging.
Crowdfunder87donderdag 28 maart 2019 @ 11:42
Dubbel.

Nette regeling van KoM, mag ook gezegd worden.
plesnerdonderdag 28 maart 2019 @ 11:56
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 11:12 schreef Crowdfunder99 het volgende:

[..]

Ja, bij mij gisteren al. Hoop dat vandaag de betaalspecificatie ook beschikbaar gesteld wordt en het overzicht met investeringen dan bijgewerkt is.
Fnc kennende kan dat nog wel even duren
djh77donderdag 28 maart 2019 @ 12:13
Bruidsmode of CCF:
https://www.collincrowdfund.nl/weddings/
Horsemendonderdag 28 maart 2019 @ 12:26
quote:
Pfff, het is een grote stapel financiering met o.a. de Rabobank. Daarnaast lees ik:

"Deze borgstelling heeft op dit moment voor de helft materiele waarde, waarbij er naast deze borgstelling ook een borgstelling van ¤ 150.000,- aan de Rabobank wordt afgegeven."

Collin inmiddels een beetje kennende betekent "op dit moment" zoiets als per 31-12-2017.

En dan is er ook nog een aflossing vrije periode. Ik laat hem aan mij voorbij gaan.
Crowdfunder99donderdag 28 maart 2019 @ 12:31
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2019 11:42 schreef Crowdfunder87 het volgende:
Dubbel.

Nette regeling van KoM, mag ook gezegd worden.
Helemaal mee eens, hebt dat ook richting KOM gemeld.
AQuila360donderdag 28 maart 2019 @ 13:08
quote:
1s.gif Op woensdag 27 maart 2019 22:02 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Allereerst verwacht ik niet dat de soep zo heet gegeten zal worden als hij opgediend wordt.

Op de tweede plaats zie ik er geen probleem in als de hypotheek/lening nemers al dan niet gedwongen moeten verkopen.

En op de derde plaats versterkt dit mijn gedachten om niet te investeren in de projecten van SiG in een eerste schijf van 70%. Over de 2e of 3e schijf maar helemaal niet te spreken.

Al met al maak ik mij persoonlijk geen enkele zorgen.
Eerst maar eens kijken wat er uitkomt uiteindelijk ja.
Gijsbertusdonderdag 28 maart 2019 @ 13:13
Gisteren maar eens begonnen met uitbreiden naar meerdere P2P platformen:
Robocash en Grupeer.
Bij Robocash vandaag de melding dat er nieuwe voorwaarden zijn en het bankrekeningnummer is gewijzigd. Gister nog een klein bedrag overgemaakt naar het oude nummer. Nu maar hopen dat dit goed wordt geregeld.
Grupeer heeft een storing. Geen automatische bevestigingsmail ontvangen om account te activeren (later wel na aanvraag via helpdesk gekregen). Bij het invullen van mijn profiel gaat SMS activatie niet goed.
Kortom, bij beide ellende.
kopersneekdonderdag 28 maart 2019 @ 13:18
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 13:13 schreef Gijsbertus het volgende:
Gisteren maar eens begonnen met uitbreiden naar meerdere P2P platformen:
Robocash en Grupeer.
Bij Robocash vandaag de melding dat er nieuwe voorwaarden zijn en het bankrekeningnummer is gewijzigd. Gister nog een klein bedrag overgemaakt naar het oude nummer. Nu maar hopen dat dit goed wordt geregeld.
Grupeer heeft een storing. Geen automatische bevestigingsmail ontvangen om account te activeren (later wel na aanvraag via helpdesk gekregen). Bij het invullen van mijn profiel gaat SMS activatie niet goed.
Kortom, bij beide ellende.
Ik heb deze week aan account bij Robocash aangemaakt. Geld via ING de volgende dag op rekening en direct geïnvesteerd na aanmaken autoinvest... ... Bij Grupeer nooit problemen gehad...

Geld FNC gisteren binnengekomen, hoger bedrag dan verwacht. Zal vervroegde aflossing zijn (niet van 2e horecapand in Middelburg verwacht ik). Benieuwd wanneer Kees en Piet de bolletjes weer bijwerken en de betalingsinformatie in Excel hebben getypt....
Gijsbertusdonderdag 28 maart 2019 @ 13:26
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 13:18 schreef kopersneek het volgende:

[..]

Ik heb deze week aan account bij Robocash aangemaakt. Geld via ING de volgende dag op rekening en direct geïnvesteerd na aanmaken autoinvest... ... Bij Grupeer nooit problemen gehad...

Geld FNC gisteren binnengekomen, hoger bedrag dan verwacht. Zal vervroegde aflossing zijn (niet van 2e horecapand in Middelburg verwacht ik). Benieuwd wanneer Kees en Piet de bolletjes weer bijwerken en de betalingsinformatie in Excel hebben getypt....
Het zal wel gewoon pech zijn.
Gisteravond overgemaakt naar Robocash. Niks binnen, ook geen reactie op mail.
Ik verwacht ook niet gelijk antwoord. Heb geduld.
Met Grupeer is IT volgens mij overbelast. Want alle automatische mails en SMS komen niet binnen.

Vanmorgen storting naar estateguru gedaan. Zojuist binnen en gelijk geinvesteerd.
Met Mintos eigenlijk ook nooit problemen gehad.

Grupeer belde mij net. Hopelijk gaat het straks allemaal goed.
Bengerdonderdag 28 maart 2019 @ 13:30
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 13:18 schreef kopersneek het volgende:
[...]
Geld FNC gisteren binnengekomen, hoger bedrag dan verwacht. Zal vervroegde aflossing zijn (niet van 2e horecapand in Middelburg verwacht ik). Benieuwd wanneer Kees en Piet de bolletjes weer bijwerken en de betalingsinformatie in Excel hebben getypt....
Ik had bij FNC een lager bedrag dan verwacht. De betaling is op de website nog niet te zien, maar ik verwacht dat ik nog wat nabetalingen ga krijgen.
Mynheer007donderdag 28 maart 2019 @ 13:39
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2019 17:00 schreef Crowdfunder99 het volgende:

[..]

Als ik het goed begrepen heb staan bij FNC Duitsland de projecten max. 5 dagen open. Alles wat dan niet volgeschreven is wordt door grote beleggers alsnog aangevuld. Misschien iets om hier ook in te voeren ? Zou ik als positief ervaren, die grote jongens gaan echt niet akkoord met leningen waarop vanaf dag 1 niet betaald wordt, dat gaat misschien tot een betere screening en aangescherpte eisen leiden met minder uitval.

Vandaag trouwens de maandelijkse betaling van FNC ontvangen.
Vraag me dan wel af waarom die partijen niet gewoon direct alles financieren
kopersneekdonderdag 28 maart 2019 @ 13:41
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 13:39 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Vraag me dan wel af waarom die partijen niet gewoon direct alles financieren
Spreiding + draagvlak onder je andere investeerders die moeten zorgen voor continuïteit van je bedrijfsvoering?
Horsemendonderdag 28 maart 2019 @ 14:03
Wat is jullie visie op dit project bij FnC:

https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

m.i. de nodige haken en ogen, positieve en negatieve zaken...
NaRegenDeZondonderdag 28 maart 2019 @ 14:13
quote:
14s.gif Op donderdag 28 maart 2019 14:03 schreef Horsemen het volgende:
Wat is jullie visie op dit project bij FnC:

https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

m.i. de nodige haken en ogen, positieve en negatieve zaken...
Wat ik niet begrijp is het verschil in omzet van deze vleesveehouder tussen de jaren als getoond. De vaste activa zijn ongeveer gelijk dus het kan haast niet aan uitbreiding/inkrimping door slacht van veestapel of iets dergelijks liggen lijkt mij. Behoort de veestapel van een boer trouwens tot de vaste activa?

[ Bericht 2% gewijzigd door NaRegenDeZon op 28-03-2019 14:20:07 ]
kopersneekdonderdag 28 maart 2019 @ 14:39
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 14:13 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Wat ik niet begrijp is het verschil in omzet van deze vleesveehouder tussen de jaren als getoond. De vaste activa zijn ongeveer gelijk dus het kan haast niet aan uitbreiding/inkrimping door slacht van veestapel of iets dergelijks liggen lijkt mij. Behoort de veestapel van een boer trouwens tot de vaste activa?
Zou het dit zijn...
SPOILER
en dus de boerderij hier?

SPOILER
Wellicht hypo/gebouwen van 1 miljoen, redelijk wat land en runderen en dan 20K vragen en terugbetalen over 4 jaar? Klinkt als armoe...

Veestapel behoort niet tot vaste activa... Slachtkoe doet ongeveer ¤750 per stuk..
Horsemendonderdag 28 maart 2019 @ 14:49
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 14:13 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Wat ik niet begrijp is het verschil in omzet van deze vleesveehouder tussen de jaren als getoond. De vaste activa zijn ongeveer gelijk dus het kan haast niet aan uitbreiding/inkrimping door slacht van veestapel of iets dergelijks liggen lijkt mij. Behoort de veestapel van een boer trouwens tot de vaste activa?
Ik denk ook niet dat de veestapel tot de vaste activa behoort. Het komt trouwens ook vaak voor dat (mest-) kalveren überhaupt niet in eigendom zijn van het mest/opfok bedrijf.
NaRegenDeZondonderdag 28 maart 2019 @ 15:10
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 14:49 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik denk ook niet dat de veestapel tot de vaste activa behoort. Het komt trouwens ook vaak voor dat (mest-) kalveren überhaupt niet in eigendom zijn van het mest/opfok bedrijf.
Verschil in omzet zou dus te verklaren zijn door dat er in 2017 meer runderen in beheer gehouden zijn dan in 2016.
Tja dan kan je er nog weinig chocolade van maken immers wat heeft er in 2018 plaats gevonden en wat gaat er in 2019 gebeuren.
M.A.W waar hangt die omzet verandering mee samen.
Wegvallen boerin? Hij is naar ik begrijp op zoek naar een huishoudster/boerin voor 5 dagen in de week.
Jaco078donderdag 28 maart 2019 @ 15:40
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 13:26 schreef Gijsbertus het volgende:

[..]

Het zal wel gewoon pech zijn.
Gisteravond overgemaakt naar Robocash. Niks binnen, ook geen reactie op mail.
Ik verwacht ook niet gelijk antwoord. Heb geduld.
Met Grupeer is IT volgens mij overbelast. Want alle automatische mails en SMS komen niet binnen.

Vanmorgen storting naar estateguru gedaan. Zojuist binnen en gelijk geinvesteerd.
Met Mintos eigenlijk ook nooit problemen gehad.

Grupeer belde mij net. Hopelijk gaat het straks allemaal goed.
Ze belden je?
djh77donderdag 28 maart 2019 @ 15:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 21:14 schreef Mynheer007 het volgende:
De kinderopvang is nu zo goed als vol. Heb zelf ook een kleine duit in het zakje gedaan.

Voor degene die hem nog mee willen pakken:
https://www.all4funding.n(...)knorretje-breidt-uit
Project gaat niet door vanwege geen akkoord 1e hypotheekhouder. Investeerders hebben zo'n 7 weken hun geld gestald bij a4f en krijgen nu de inleg terug met een rentevergoeding van 3% over de periode van stalling.

[ Bericht 1% gewijzigd door djh77 op 28-03-2019 15:53:23 ]
Horsemendonderdag 28 maart 2019 @ 15:50
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 15:46 schreef djh77 het volgende:

[..]

Project gaat niet door vanwege geen akkoord 1e hypotheekhouder. Investeerders hebben zo'n 7 weken hun geld gestald bij a4f en krijgen nu de inleg terug met een rentevergoeding van 3%.
Dom dat dit niet vooraf is nagevraagd, netjes dat er enige rente vergoeding is, ook al is de rentevergoeding wel vrij laag..
Ron1986donderdag 28 maart 2019 @ 16:29
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 15:46 schreef djh77 het volgende:

[..]

Project gaat niet door vanwege geen akkoord 1e hypotheekhouder. Investeerders hebben zo'n 7 weken hun geld gestald bij a4f en krijgen nu de inleg terug met een rentevergoeding van 3% over de periode van stalling.
Ik heb hier niks van ontvangen. Is daar een mail over geweest? Word hij nu opnieuw geplaatst of niet meer op deze manier gefinancierd?
djh77donderdag 28 maart 2019 @ 16:59
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 16:29 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Ik heb hier niks van ontvangen. Is daar een mail over geweest? Word hij nu opnieuw geplaatst of niet meer op deze manier gefinancierd?
Hij wordt opnieuw geplaatst, maar zonder de zekerheid van de hypotheek.
NaRegenDeZondonderdag 28 maart 2019 @ 17:11
Op de site van FNC zijn de betalingen van gisteren zichtbaar.
Een vervroegde aflossing en 15 stuks naar de tweede en derde ronde!

[ Bericht 23% gewijzigd door NaRegenDeZon op 28-03-2019 18:03:53 ]
obligatairedonderdag 28 maart 2019 @ 17:32
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 16:59 schreef djh77 het volgende:

[..]

Hij wordt opnieuw geplaatst, maar zonder de zekerheid van de hypotheek.
Met een aanzienlijk hogere rente mag ik hopen 😉
djh77donderdag 28 maart 2019 @ 18:20
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 17:32 schreef obligataire het volgende:

[..]

Met een aanzienlijk hogere rente mag ik hopen 😉
Het was al 8%. Veel hoger verwacht ik niet. Misschien met andere zekerheden.
impact9donderdag 28 maart 2019 @ 18:34
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 11:42 schreef djh77 het volgende:
nette oplossing van KoM:
[..]

Heeft iemand nog de originele tekst bij het kopje "zekerheden".
Er wordt verwezen naar appartementEN maar slechts naar 1 adres?
Stonden er eerder niet 2 adressen vermeld?

In de update vermelden ze ook dat het over slechts 1 appartement gaat?
LorneMalvodonderdag 28 maart 2019 @ 18:49
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 18:34 schreef impact9 het volgende:

[..]

Heeft iemand nog de originele tekst bij het kopje "zekerheden".
Er wordt verwezen naar appartementEN maar slechts naar 1 adres?
Stonden er eerder niet 2 adressen vermeld?

In de update vermelden ze ook dat het over slechts 1 appartement gaat?
In de oorspronkelijke pitch wordt er een hypothecaire zekerheid beloofd op zowel Gustav Mahlerlaan 545 als 547. Zie ook WGR / [Crowdfunding] #216 Met uitspraken van het Kifid.

Scheelt een slok op een borrel qua zekerheid.
impact9donderdag 28 maart 2019 @ 19:48
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2019 18:49 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

In de oorspronkelijke pitch wordt er een hypothecaire zekerheid beloofd op zowel Gustav Mahlerlaan 545 als 547. Zie ook WGR / [Crowdfunding] #216 Met uitspraken van het Kifid.

Scheelt een slok op een borrel qua zekerheid.
Gustav Mahlerlaan 545B
01-01-2017 259.000 euro
01-01-2016 130.500 euro
01-01-2015 18.000 euro

Gustav Mahlerlaan 547B

Peildatum WOZ-waarde
01-01-2017 259.000 euro
01-01-2016 130.500 euro
01-01-2015 18.000 euro

De vraag is dus nu, krijgen we zekerheid op 1 of 2 appartementen?!
In de pitch staat namelijk dat de WOZ van 545B 518k is, dat is niet correct.

[ Bericht 3% gewijzigd door impact9 op 28-03-2019 19:56:34 ]
Crowdfunder87donderdag 28 maart 2019 @ 20:22
Het moet niet gekker worden, denkt KoM nu echt dat ze hiermee wegkomen. De pitch aangepast na het investeringsbedrag te hebben opgehaald. Nog wel over appartementen spreken, maar één benoemen. Ik denk niet dat de notaris zo traag geweest is, maar hier meer dingen mee spelen. Ik denk dat KoM hiermee alle kansen verspeeld heeft. Morgen actie ondernemen nadat de akte is getekend en daadwerkelijk maar 1 pand gevestigd is.

Gustav Mahlerlaan 545B + Gustav Mahlerlaan 547B is precies 518.000 aan WOZ waarde wat in de pitch vermeld staat. We gaan het morgen zien, ben zeer benieuwd.

[ Bericht 5% gewijzigd door Crowdfunder87 op 28-03-2019 21:00:11 ]
obligatairedonderdag 28 maart 2019 @ 23:58
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2019 20:22 schreef Crowdfunder87 het volgende:
Nog wel over appartementen spreken, maar één benoemen.
Zelfs rotzooien met teksten doen ze slordig :R
ETphonehomevrijdag 29 maart 2019 @ 01:22
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 23:58 schreef obligataire het volgende:

[..]

Zelfs rotzooien met teksten doen ze slordig :R
Ik deed zo'n 2 jaar geleden mijn laatste investering bij KoM, de eerste tijd nog heel wat pitches gelezen, maar het laatste jaar kost het me geen enkele moeite meer om dit achterwege te laten.
djh77vrijdag 29 maart 2019 @ 05:26
Aankoop bedrijfspand met 1e hypotheek op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19595
Zaterdagavond gaat deze live
Men koop het pand voor een bedrag van 267k onder de marktwaarde?
Tjalalavrijdag 29 maart 2019 @ 06:41
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 18:34 schreef impact9 het volgende:

[..]

Heeft iemand nog de originele tekst bij het kopje "zekerheden".
Er wordt verwezen naar appartementEN maar slechts naar 1 adres?
Stonden er eerder niet 2 adressen vermeld?

In de update vermelden ze ook dat het over slechts 1 appartement gaat?
Op 16-3 was dit de tekst:

SPOILER
Zekerheden financiering Kapitaal Op Maat:
- Eerste hypothecaire inschrijving op appartementen, Gustav Mahlerlaan 545 B te (1082 MK) Amsterdam.
- Hoofdelijke aansprakelijkheid van Beheermaatschappij Herxson B.V. en Herxon B.
- Hoofdelijke aansprakelijkheid van ondernemer in privé, dhr. F.P. Hazelzet

Beschrijving eerste hypothecaire inschrijving
Ondernemer biedt een eerste hypotheekrecht op de appartementen Gustav Mahlerlaan 545 B en 547 B te Amsterdam. De gezamelijke WOZ-waarde volgens het WOZ-waardeloket (peildatum 01-01-2017) bedraagt ¤ 518.000. De marktwaarde in verhuurde staat van dit onderpand met een huidige jaarlijkse huurwaarde van ¤ 45.600 is door ondernemer ruim hoger geschat vanwege de marktligging (Amsterdam Zuidas).
Had daarvoor nog geen tijd gehad om de boel binnen te halen. Ik zie hier al een verschil tussen beknopte en details met betrekking tot de genoemde appartementen.
Ron1986vrijdag 29 maart 2019 @ 07:41
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 16:59 schreef djh77 het volgende:

[..]

Hij wordt opnieuw geplaatst, maar zonder de zekerheid van de hypotheek.
Ok helder, stond er nog iets bij wanneer het bedrag overgemaakt word?
CFrealistvrijdag 29 maart 2019 @ 07:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 05:26 schreef djh77 het volgende:
Aankoop bedrijfspand met 1e hypotheek op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19595
Zaterdagavond gaat deze live
Men koop het pand voor een bedrag van 267k onder de marktwaarde?

De laatste tijd doe ik steeds meer in vastgoed merk ik. Er komt ook steeds meer aanbod. Ik heb wel moeite met looptijden van 120 maanden, dus ik laat deze van GvE gaan. Ik pak liever de nieuwe van WvjG mee, die is 1e hypo, 6% en een LTV van 65 voor mij aantrekkelijker.
https://waardevoorjegeld.nl/project/Groningenweg_Gouda
LorneMalvovrijdag 29 maart 2019 @ 08:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 06:41 schreef Tjalala het volgende:

[..]

Op 16-3 was dit de tekst:

SPOILER
Zekerheden financiering Kapitaal Op Maat:
- Eerste hypothecaire inschrijving op appartementen, Gustav Mahlerlaan 545 B te (1082 MK) Amsterdam.
- Hoofdelijke aansprakelijkheid van Beheermaatschappij Herxson B.V. en Herxon B.
- Hoofdelijke aansprakelijkheid van ondernemer in privé, dhr. F.P. Hazelzet

Beschrijving eerste hypothecaire inschrijving
Ondernemer biedt een eerste hypotheekrecht op de appartementen Gustav Mahlerlaan 545 B en 547 B te Amsterdam. De gezamelijke WOZ-waarde volgens het WOZ-waardeloket (peildatum 01-01-2017) bedraagt ¤ 518.000. De marktwaarde in verhuurde staat van dit onderpand met een huidige jaarlijkse huurwaarde van ¤ 45.600 is door ondernemer ruim hoger geschat vanwege de marktligging (Amsterdam Zuidas).
Had daarvoor nog geen tijd gehad om de boel binnen te halen. Ik zie hier al een verschil tussen beknopte en details met betrekking tot de genoemde appartementen.
De tekst die ik op 23-2 heb opgeslagen is toch nog wat meer expliciet:

SPOILER
Zekerheden financiering Kapitaal Op Maat:
- Eerste hypothecaire inschrijving op 2 appartementen, Gustav Mahlerlaan 545 B en 547 B te (1082 MK) Amsterdam.
- Hoofdelijke aansprakelijkheid van Beheermaatschappij Herxson B.V. en Herxon B.
- Hoofdelijke aansprakelijkheid van ondernemer in privé, dhr.F.P. Hazelzet
De 'beschrijving eerste hypothecaire inschrijving' is hetzelfde qua tekst 1e alinea
obligatairevrijdag 29 maart 2019 @ 09:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 07:56 schreef CFrealist het volgende:

[..]

De laatste tijd doe ik steeds meer in vastgoed merk ik. Er komt ook steeds meer aanbod. Ik heb wel moeite met looptijden van 120 maanden, dus ik laat deze van GvE gaan.
Ik vind 'm juist heel aantrekkelijk vanwege die 120 maanden in combinatie met volledige annuïtaire aflossing. Lekker rustige belegging die jaar na jaar steeds veiliger wordt en waar je niet naar om hoeft te kijken.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat dit toch wel conjunctuurgevoelige bedrijf in de lucht blijft ;) . Iets meer eigen vermogen was wel prettig geweest.

[ Bericht 2% gewijzigd door obligataire op 29-03-2019 09:09:58 ]
Frandderouwvrijdag 29 maart 2019 @ 09:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 08:29 schreef LorneMalvo het volgende:
De tekst die ik op 23-2 heb opgeslagen is toch nog wat meer expliciet:

Duidelijk, ik stuur een mail om mijn overeenkomst per direct te ontbinden.

Voor mij is ook het punt bereikt dat dit maar naar de toezichthouder moet. Kan niet, mag niet. Tel hierbij de niet gevestigde zekerheden uit pitches uit het verleden en KOM moet zijn deuren maar sluiten..

[ Bericht 2% gewijzigd door Frandderouw op 29-03-2019 10:02:56 ]
Crowdfunder87vrijdag 29 maart 2019 @ 10:16
Ik kan niet snappen hoe KoM deze fout weer kan begaan. Al hadden ze bij voorbaat al gezegd dat er maar één appartement gevestigd zal worden, waren ze sowieso aan het volledige investeringsbedrag gekomen. Deze appartementen worden minimaal voor 5 ton verkocht. Hoe kan KoM het dan weer zo vreselijk verpesten voor hun investeerders en zichzelf. Dit zou wel is het einde van KoM kunnen betekenen.

Vanmorgen is er een mail uitgegaan of ze daadwerkelijk de twee appartementen hebben gevestigd. Zeer benieuwd wat er in de akte zal staan die we waarschijnlijk vanmiddag te zien krijgen. Als KoM slim is en nog de kans hebben om de akte niet te tekenen, is dit nog hun kans om dat te doen vandaag. Ze zijn in ieder geval gewaarschuwd.
djh77vrijdag 29 maart 2019 @ 10:39
Restaurant Celine op CCF/KNAB:
https://www.collincrowdfund.nl/restaurant-celine/
gaanmetdiebanaanvrijdag 29 maart 2019 @ 11:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 09:03 schreef obligataire het volgende:
Voorwaarde is natuurlijk wel dat dit toch wel conjunctuurgevoelige bedrijf in de lucht blijft . Iets meer eigen vermogen was wel prettig geweest.
De hoge taxatie t.o.v. aanschafprijs en de flinke toename van vlottende activa en passiva geven me ook te denken. Ik had iets meer stabiliteit in de cijfers verwacht bij een bedrijf van deze omvang.
obligatairevrijdag 29 maart 2019 @ 11:41
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 11:07 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:

[..]

De hoge taxatie t.o.v. aanschafprijs en de flinke toename van vlottende activa en passiva geven me ook te denken. Ik had iets meer stabiliteit in de cijfers verwacht bij een bedrijf van deze omvang.
Ja, je vraagt je af hoe 2017 en 2018 zo kunnen verschillen qua resultaat. 2017 Was ook niet bepaald een crisisjaar.
Gijsbertusvrijdag 29 maart 2019 @ 11:55
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 15:40 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Ze belden je?
Ja, ging wat fout in de aanmelding.
Nu is alles correct, en mijn test investering van 10 euro is ontvangen :)
Crowdfunder87vrijdag 29 maart 2019 @ 13:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 10:16 schreef Crowdfunder87 het volgende:
Ik kan niet snappen hoe KoM deze fout weer kan begaan. Al hadden ze bij voorbaat al gezegd dat er maar één appartement gevestigd zal worden, waren ze sowieso aan het volledige investeringsbedrag gekomen. Deze appartementen worden minimaal voor 5 ton verkocht. Hoe kan KoM het dan weer zo vreselijk verpesten voor hun investeerders en zichzelf. Dit zou wel is het einde van KoM kunnen betekenen.

Vanmorgen is er een mail uitgegaan of ze daadwerkelijk de twee appartementen hebben gevestigd. Zeer benieuwd wat er in de akte zal staan die we waarschijnlijk vanmiddag te zien krijgen. Als KoM slim is en nog de kans hebben om de akte niet te tekenen, is dit nog hun kans om dat te doen vandaag. Ze zijn in ieder geval gewaarschuwd.
Update: Net te horen gekregen dat er nog geen verstrekking heeft plaatsgevonden. Zullen ze dit zonder de waarschuwingen van investeerders dit ook hebben gedaan? Wordt vervolgd..
Horsemenvrijdag 29 maart 2019 @ 14:33
KoM:
SPOILER
Ik heb mij recentelijk nog meermaals uitgelaten over KoM dus ik zal het jullie besparen om dit nogmaals te doen. De nieuw toegetreden (directie-) leden ken ik niet dus daar kan ik geen gedegen oordeel over geven. In zijn algemeenheid naar het verleden kijkend en natuurlijk naar de nieuwe recente ontstane situaties komt er echter maar een woord in mijn gedachte: incompetent.

Oké, nog een tweede: Misleiding (achteraf wijzigen, zonder kenbaar te maken dat dit en wanneer dit gedaan is, van een pitch is natuurlijk een onvergefelijke doodzonde).

Persoonlijk investeer ik al dik 2 jaar niet meer bij KoM dus ik ga er geen tijd meer in steken @AutoriteitFM (AFM)
djh77vrijdag 29 maart 2019 @ 14:40
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 17:32 schreef obligataire het volgende:

[..]

Met een aanzienlijk hogere rente mag ik hopen 😉
:N
quote:
Er zal daarom een aangepast crowdfundproject op All4Funding geplaatst worden met een gewijzigde zekerheidsconstructie:
de tweede hypotheek zal als zekerheid komen te vervallen. Omdat Knorretje een éénmanszaak is, is mevrouw ook in privé hoofdelijk aansprakelijk voor deze lening. Dit maakt dat het voorstel nog steeds aantrekkelijk blijft voor investeerders.
Ron1986vrijdag 29 maart 2019 @ 14:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 14:40 schreef djh77 het volgende:

[..]

:N
[..]

Beetje jammer weer...
djh77vrijdag 29 maart 2019 @ 15:17
voedingsupplementen van een ex-top hockey-er op KoM:
https://www.kapitaalopmaat.nl/Body-Vitamin-B-V-
PONvrijdag 29 maart 2019 @ 15:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 15:17 schreef djh77 het volgende:
voedingsupplementen van een ex-top hockey-er op KoM:
https://www.kapitaalopmaat.nl/Body-Vitamin-B-V-
Ze willen met het geld o.a. de voorraad van EUR 90.000 die ze al hebben verkopen (... dat is blijkbaar nog niet gelukt...)

Geeft mij niet veel vertrouwen
Horsemenvrijdag 29 maart 2019 @ 15:51
Wat vinden jullie van dit (voor mij) twijfelgeval?
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

• Al ruim 10 jaar bestaand bedrijf ^O^
• Jonge eigenaar dus heeft nog jaren de tijd om het terug te betalen :7
• Ik heb zo snel geen klachten over het bedrijf kunnen vinden :D
• Aangesloten bij Bouwgarant ^O^
• Fors leenbedrag van 75K :')
• Forse openstaande schulden echter daar zouden bezittingen van vergelijkbare waarde tegenover moeten staan… :G
Bedrijf zit in Volendam, daar heb ik zelf niet zulke goede ervaringen mee :@
• 12,5% bruto risicovergoeding O-)

[ Bericht 0% gewijzigd door Horsemen op 29-03-2019 15:56:54 ]
obligatairevrijdag 29 maart 2019 @ 16:10
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 15:51 schreef Horsemen het volgende:
Wat vinden jullie van dit (voor mij) twijfelgeval?
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

• Al ruim 10 jaar bestaand bedrijf ^O^
• Jonge eigenaar dus heeft nog jaren de tijd om het terug te betalen :7
• Ik heb zo snel geen klachten over het bedrijf kunnen vinden :D
• Aangesloten bij Bouwgarant ^O^
• Fors leenbedrag van 75K :')
• Forse openstaande schulden echter daar zouden bezittingen van vergelijkbare waarde tegenover moeten staan… :G
Bedrijf zit in Volendam, daar heb ik zelf niet zulke goede ervaringen mee :@
• 12,5% bruto risicovergoeding O-)
Ik zal niet heel gauw in bouwbedrijven investeren, of ze moeten puike cijfers hebben en dat heeft deze niet. Bouwers hoppen van het ene naar het andere project waarbij ze nooit weten of en wanneer de stroom opdroogt....dit zijn de eersten die omvallen omdat ze geen reserves opbouwen in de goede tijd.
Horsemenvrijdag 29 maart 2019 @ 16:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 16:10 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik zal niet heel gauw in bouwbedrijven investeren, of ze moeten puike cijfers hebben en dat heeft deze niet. Bouwers hoppen van het ene naar het andere project waarbij ze nooit weten of en wanneer de stroom opdroogt....dit zijn de eersten die omvallen omdat ze geen reserves opbouwen in de goede tijd.
Dat is zeker waar echter de verwachting voor de korte termijn zijn voor de bouwbedrijven goed. Daarnaast doet deze man in o.a. spouwmuur isolatie iets wat momenteel ook erg actueel is.
obligatairevrijdag 29 maart 2019 @ 16:31
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 16:21 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat is zeker waar echter de verwachting voor de korte termijn zijn voor de bouwbedrijven goed. Daarnaast doet deze man in o.a. spouwmuur isolatie iets wat momenteel ook erg actueel is.
Zeker waar. Zo kun je het ook zien.
Wat me tegenstaat is dat hij al 10 jaar actief is, in al die 10 jaar geen cent heeft weten te sparen in zijn bedrijf, maar nu wel iedere maand extra 2K rente/afl. voor de kiezen krijgt. Ben benieuwd of 'm dat gaat lukken.
Horsemenvrijdag 29 maart 2019 @ 16:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 16:31 schreef obligataire het volgende:

[..]

Zeker waar. Zo kun je het ook zien.
Wat me tegenstaat is dat hij al 10 jaar actief is, in al die 10 jaar geen cent heeft weten te sparen in zijn bedrijf, maar nu wel iedere maand extra 2K rente/afl. voor de kiezen krijgt. Ben benieuwd of 'm dat gaat lukken.
En dat is ook weer waar O-)
Al met al toch weer moeilijk te beoordelen :@
obligatairevrijdag 29 maart 2019 @ 16:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 14:40 schreef djh77 het volgende:

[..]

:N
[..]

(A4F/Knorretje)

Jammer, ik vond het een heel mooi project qua verhaal, ondernemer, rente en zekerheden. Zat niet voor niets heel gauw vol voor zo'n klein platform. De afwikkeling is ook weer keurig netjes.

Ik zal nog eens nadenken. Ik wil ze niet het vel over de oren trekken maar bij lagere zekerheid past nu eenmaal hogere rente. Ze kunnen altijd nog vervroegd aflossen als het allemaal lekker loopt.
obligatairevrijdag 29 maart 2019 @ 16:58
Weer een termijn van Pat* N*gra binnen. Respect voor deze dame die toch blijft betalen ondanks moeilijke tijden.
djh77vrijdag 29 maart 2019 @ 17:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 10:16 schreef Crowdfunder87 het volgende:
Ik kan niet snappen hoe KoM deze fout weer kan begaan. Al hadden ze bij voorbaat al gezegd dat er maar één appartement gevestigd zal worden, waren ze sowieso aan het volledige investeringsbedrag gekomen. Deze appartementen worden minimaal voor 5 ton verkocht. Hoe kan KoM het dan weer zo vreselijk verpesten voor hun investeerders en zichzelf. Dit zou wel is het einde van KoM kunnen betekenen.
Hadden ze de hypotheek inschrijving niet gewoon kunnen doorhalen?
quote:
Ondernemer heeft direct aangegeven dat 547B reeds bezwaard is met 1e hypotheek door Svenska Handelsbanken. (actuele hypotheekschuld door ondernemer bevestigd is overigens nihil) Abusievelijk is de projecttekst door Kapitaal op Maat hier niet direct op aangepast
Investeerders krijgen wel de mogelijkheid de investering terug te trekken.
quote:
Inmiddels is de concept hypotheek-akte inzake het 1e hypotheekrecht op Gustav Mahlerlaan 545B door ons ontvangen en ge-upload bij het project. De Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat zal deze niet eerder dan dinsdag 2 april vrijgeven zodat investeerders tot en met uiterlijk maandag 1 april gelegenheid hebben hun investering te heroverwegen en eventueel aan te passen
djh77vrijdag 29 maart 2019 @ 18:04
Verhuurwinkel op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=18613
Frandderouwvrijdag 29 maart 2019 @ 18:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 17:47 schreef djh77 het volgende:
Investeerders krijgen wel de mogelijkheid de investering terug te trekken.

En dat is precies wat ik ga doen. De vraag is niet of ik in dit project had geïnvesteerd als de pitch vanaf het begin was geweest zoals die nu is.

Voor mij is het veranderen van een pitch nadat er geïnvesteerd is onoverkomelijk. (Ook het veranderen van de pitch na publicatie kan niet zonder een duidelijke toelichting, laat dat duidelijk zijn)

Het betekent voor mij dat het platform zijn processen niet op orde heeft en dit kennelijk gewoon kan gebeuren. Deze investering gaat terug en er wordt door mij niet meer geïnvesteerd bij KOM, hoe goed het aanbod ook is.

Ga denk ik toch maar een melding maken @AFM. Misleiding is het enige juiste woord. Als je ontdekt dat de beschreven zekerheden niet kloppen, kan je niet zomaar de tekst wijzigen... nooit.
djtiesto8vrijdag 29 maart 2019 @ 19:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:59 schreef obligataire het volgende:
FNC Duitsland heeft de maandelijkse betaling weer verricht, en zoals gebruikelijk vlotter dan NL :P
Ik ben een tijdje niet op het forum geweest, dus excuses als deze vraag al eerder voorbij is gekomen, maar kunnen alle ingezetenen van Nederland zich aanmelden voor het Duitse platform van FundingCircle? Of dien je daarvoor een Duits postadres te hebben?
djh77vrijdag 29 maart 2019 @ 19:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 19:43 schreef djtiesto8 het volgende:

[..]

Ik ben een tijdje niet op het forum geweest, dus excuses als deze vraag al eerder voorbij is gekomen, maar kunnen alle ingezetenen van Nederland zich aanmelden voor het Duitse platform van FundingCircle? Of dien je daarvoor een Duits postadres te hebben?
Duits adres.
obligatairevrijdag 29 maart 2019 @ 19:48
Duits banknummer.

[ Bericht 28% gewijzigd door obligataire op 30-03-2019 12:28:04 ]
Horsemenvrijdag 29 maart 2019 @ 21:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 18:12 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

En dat is precies wat ik ga doen. De vraag is niet of ik in dit project had geïnvesteerd als de pitch vanaf het begin was geweest zoals die nu is.

Voor mij is het veranderen van een pitch nadat er geïnvesteerd is onoverkomelijk. (Ook het veranderen van de pitch na publicatie kan niet zonder een duidelijke toelichting, laat dat duidelijk zijn)

Het betekent voor mij dat het platform zijn processen niet op orde heeft en dit kennelijk gewoon kan gebeuren. Deze investering gaat terug en er wordt door mij niet meer geïnvesteerd bij KOM, hoe goed het aanbod ook is.

Ga denk ik toch maar een melding maken @:AFM. Misleiding is het enige juiste woord. Als je ontdekt dat de beschreven zekerheden niet kloppen, kan je niet zomaar de tekst wijzigen... nooit.
Fouten maken kan iedereen gebeuren het gaat erom hoe je hiermee omgaat.

Het achteraf, zonder dit duidelijk te vermelden, aanpassen van een pitch is onacceptabel. Ook het, nu investeerders hier achtergekomen zijn, je er van afmaken met een mailtje met mogelijkheid om je terug te trekken is m.i. in een dergelijke geval niet voldoende.

KoM had het project gewoon moeten terugtrekken en opnieuw, onder de nieuwe voorwaarden moeten herplaatsen. Dit is de enige en juiste weg.
ML45vrijdag 29 maart 2019 @ 22:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 21:28 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Fouten maken kan iedereen gebeuren het gaat erom hoe je hiermee omgaat.

.
Daarom een compliment voor mevrouw Imelda Judistira van All4Funding hoe zij met een aanpassing omgaat en doe ik weer mee met de nieuwe aanvraag van Knorretje
Horsemenvrijdag 29 maart 2019 @ 23:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 07:56 schreef CFrealist het volgende:

[..]

De laatste tijd doe ik steeds meer in vastgoed merk ik. Er komt ook steeds meer aanbod. Ik heb wel moeite met looptijden van 120 maanden, dus ik laat deze van GvE gaan. Ik pak liever de nieuwe van WvjG mee, die is 1e hypo, 6% en een LTV van 65 voor mij aantrekkelijker.
https://waardevoorjegeld.nl/project/Groningenweg_Gouda
Ik overweeg ook om dit project bij WvjG mee te nemen. Dat zou mijn eerste investering worden bij dit platform
Het viel mij trouwens op dat de pitch spreekt over Groningenweg 5 en het taxatierapport uit 2014 over Groningenweg 6. Het nieuwe taxatierapport dus maar afwachten maar wel onduidelijk. Komt dit vaker voor bij WvjG of is dit voor het eerst? Ik zit namelijk niet te wachten op continu onduidelijkheden zoals bij SiG.
Groepfunderzaterdag 30 maart 2019 @ 00:43
Ik heb inmiddels een e-mail gestuurd naar Kapitaal op Maat om mijn investering terug te trekken. Het is nu alweer de tweede keer in korte tijd dat KOM een eerste recht van hypotheek bij de zekerheden aanbiedt, dat niet, of slechts gedeeltelijk, gevestigd blijkt te kunnen worden. Als je daar dan zelfs niet eens transparant over communiceert ... Ik had verwacht dat het nieuwe management bij Kapitaal op Maat orde op zaken zou stellen. Maar een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Zo blijkt maar weer.
djh77zaterdag 30 maart 2019 @ 05:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 23:39 schreef Horsemen het volgende:
Het viel mij trouwens op dat de pitch spreekt over Groningenweg 5 en het taxatierapport uit 2014 over Groningenweg 6. Het nieuwe taxatierapport dus maar afwachten maar wel onduidelijk.
Lijkt een foutje van de taxateur. Het bedrijf zit op nr. 5. Op pagina 2 en 4 van het taxatierapport spreken ze ook van Groningerweg nr. 5 en niet meer van nr. 6.
djh77zaterdag 30 maart 2019 @ 05:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 21:28 schreef Horsemen het volgende:
KoM had het project gewoon moeten terugtrekken en opnieuw, onder de nieuwe voorwaarden moeten herplaatsen. Dit is de enige en juiste weg.
Dit is het enige juiste wat had moeten gebeuren. Mijn investering is ook terugtrokken. De ondernemer heeft GELIJK aangegeven dat 1 pand al belast is met een hypotheekrecht. Het is dus niet zo dat ze hier pas recent achter zijn gekomen. Dus terugtrekken en opnieuw plaatsen.

KoM heeft ook recent niets geleerd over het aanpassen van de pitch, want ook gisteren is nogmaals de pitch aangepast. Er stond gisteren dat het pand een WOZ waarde had van 518k. Dit is veranderd in het volgende:
quote:
De WOZ-waarde volgens het WOZ-waardeloket (peildatum 01-01-2017) bedraagt ¤ 259.000
djh77zaterdag 30 maart 2019 @ 08:29
Wok! Vredenburg heeft in juli 2018 geld opgehaald via hcn
https://horecacrowdfundin(...)urg-utrecht-g796qwp5

Zaak lijkt nu in verbouwing. Daarnaast willen ze aandelen uitgeven waarbij ze een rendement van 35% beschrijven
https://www.eyevestor.com(...)=knop-vooruitzichten
Crowdfunder87zaterdag 30 maart 2019 @ 08:30
quote:
KoM heeft ook recent niets geleerd over het aanpassen van de pitch, want ook gisteren is nogmaals de pitch aangepast. Er stond gisteren dat het pand een WOZ waarde had van 518k. Dit is veranderd in het volgende:
[..]

Dat ze de WOZ waarde hebben aangepast vind ik meer dan terecht, dit staat tevens ook in de update. Doordat er nu maar één pand gevestigd is, is vanzelfsprekend de WOZ-waarde gehalveerd.

Ik laat mijn investering staan omdat ik denk dat de ondernemer hier heel weinig aan kan doen en door falen van KoM hier de dupe van is. Omdat de zekerheden nog ijzersterk zijn en deze gevestigd zijn bij een gerenommeerde notaris ben ik van mening dat het nog steeds een solide investering is.

Dat ik in de toekomst niet meer bij KoM investeren zal, lijkt me vanzelfsprekend.
OpDieFietszaterdag 30 maart 2019 @ 08:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 05:08 schreef djh77 het volgende:

[..]

Dit is het enige juiste wat had moeten gebeuren. Mijn investering is ook terugtrokken. De ondernemer heeft GELIJK aangegeven dat 1 pand al belast is met een hypotheekrecht. Het is dus niet zo dat ze hier pas recent achter zijn gekomen. Dus terugtrekken en opnieuw plaatsen.

KoM heeft ook recent niets geleerd over het aanpassen van de pitch, want ook gisteren is nogmaals de pitch aangepast. Er stond gisteren dat het pand een WOZ waarde had van 518k. Dit is veranderd in het volgende:
[..]

Ik heb mijn investering ook teruggetrokken.

Bij het verhaal dat de ondernemer geen enkele blaam treft heb ik eerlijk gezegd ook mijn twijfels. Er moet in eerste instantie door hem gesproken zijn over twee panden, anders hadden ze niet in de pitch terecht kunnen komen. Bovendien is de ondernemer gedurende de funding persoonlijk actief geweest in de Q&A. Hij zou dan niet gezien moeten hebben dat er een kapitale fout in de projectomschrijving stond? Hm.
drollenvangerzaterdag 30 maart 2019 @ 09:25
Heb ook teruggetrokken en zodra ik mijn geld terug heb, zeg ik mijn KoM account op en kom ik er ook nooit meer terug.
LorneMalvozaterdag 30 maart 2019 @ 09:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 08:30 schreef Crowdfunder87 het volgende:

[..]

Dat ze de WOZ waarde hebben aangepast vind ik meer dan terecht, dit staat tevens ook in de update. Doordat er nu maar één pand gevestigd is, is vanzelfsprekend de WOZ-waarde gehalveerd.

Ik laat mijn investering staan omdat ik denk dat de ondernemer hier heel weinig aan kan doen en door falen van KoM hier de dupe van is. Omdat de zekerheden nog ijzersterk zijn en deze gevestigd zijn bij een gerenommeerde notaris ben ik van mening dat het nog steeds een solide investering is.

Dat ik in de toekomst niet meer bij KoM investeren zal, lijkt me vanzelfsprekend.
Wat maakt het voor jou solide?

Er is volgens mij een reëel risico dat dit ene appartement bij executieverkoop de lening niet gaat afdekken. Met het ontbreken van de 2018 en 2019 cijfers lijkt mij het risico op executieverkoop eveneens niet te verwaarlozen. Dit laatste was natuurlijk al zo, maar met de opzet van 2 appartementen was de zekerheid van terugbetaling heel wat beter gegarandeerd.

Bovenstaande maakt voor mij het risico in deze opzet te hoog voor de bescheiden rente.

Dan is daar nog het platform-risico.

Het zal helder zijn dat door de twijfelachtige gang van zaken ook het platform-risico is gestegen, wat het risico vs rente plaatje nog slechter maakt.

Derhalve heb ik mijn investering ingetrokken bij KOM.
plesnerzaterdag 30 maart 2019 @ 10:18
Vindt het sowieso wonderlijk dat er nog mensen zijn die via KOM investeren.
Crowdfunder87zaterdag 30 maart 2019 @ 10:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 09:32 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Wat maakt het voor jou solide?

Er is volgens mij een reëel risico dat dit ene appartement bij executieverkoop de lening niet gaat afdekken. Met het ontbreken van de 2018 en 2019 cijfers lijkt mij het risico op executieverkoop eveneens niet te verwaarlozen. Dit laatste was natuurlijk al zo, maar met de opzet van 2 appartementen was de zekerheid van terugbetaling heel wat beter gegarandeerd.

Bovenstaande maakt voor mij het risico in deze opzet te hoog voor de bescheiden rente.

Dan is daar nog het platform-risico.

Het zal helder zijn dat door de twijfelachtige gang van zaken ook het platform-risico is gestegen, wat het risico vs rente plaatje nog slechter maakt.

Derhalve heb ik mijn investering ingetrokken bij KOM.
- Annuïtaire aflossing in 2 jaar
- Appartement op de Zuidas.(Niet ergens in Almere)

Wanneer KoM haar deuren zal sluiten, verwacht ik nog steeds m'n investering terug te krijgen.

Nogmaals, ik begrijp iedereen heel goed dat ze hun investeringen terugtrekken. Maar voor mij is dit nu al bijna 2 maanden dood geld en goede projecten zijn schaars op dit moment.
CFrealistzaterdag 30 maart 2019 @ 11:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 23:39 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik overweeg ook om dit project bij WvjG mee te nemen. Dat zou mijn eerste investering worden bij dit platform
Het viel mij trouwens op dat de pitch spreekt over Groningenweg 5 en het taxatierapport uit 2014 over Groningenweg 6. Het nieuwe taxatierapport dus maar afwachten maar wel onduidelijk. Komt dit vaker voor bij WvjG of is dit voor het eerst? Ik zit namelijk niet te wachten op continu onduidelijkheden zoals bij SiG.
Ik zie het als een typefout van de taxateur van drie jaar geleden. In het hele rapport wordt over nr 5 gesproken. Op nr 6 zit de bloedbank zie ik 😉. Hier kan het platform niet zo veel aan doen lijkt me. Mijn ervaring is dat ze hun zaakjes wel serieus nemen en behoorlijk precies zijn. Als investeerder word je behoorlijk goed op de hoogte gehouden over de projecten.
djh77zaterdag 30 maart 2019 @ 11:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 10:56 schreef Crowdfunder87 het volgende:
Wanneer KoM haar deuren zal sluiten, verwacht ik nog steeds m'n investering terug te krijgen.
Eens, maar voor mij is het een principe zaak.
obligatairezaterdag 30 maart 2019 @ 11:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 10:56 schreef Crowdfunder87 het volgende:

[..]

- Annuïtaire aflossing in 2 jaar
- Appartement op de Zuidas.(Niet ergens in Almere)

Wanneer KoM haar deuren zal sluiten, verwacht ik nog steeds m'n investering terug te krijgen.

Nogmaals, ik begrijp iedereen heel goed dat ze hun investeringen terugtrekken. Maar voor mij is dit nu al bijna 2 maanden dood geld en goede projecten zijn schaars op dit moment.
Mee eens. Ik laat hem ook doorlopen, met de nodige tegenzin maar in het besef dat het project al met al nog steeds beter is dan vele andere projecten. Het is een heel courant appartement en door de 24 maandelijkse annuïteiten loopt het risico er vrij vlot verder uit.

Ik stop ook met KOM. Pitches achteraf aanpassen is principieel onjuist en men had sowieso een nieuwe pitch moeten initiëren. Bijvoorbeeld met een 2e hypotheek op het andere appartement.
109796zaterdag 30 maart 2019 @ 11:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 08:29 schreef djh77 het volgende:
Wok! Vredenburg heeft in juli 2018 geld opgehaald via hcn
https://horecacrowdfundin(...)urg-utrecht-g796qwp5

Zaak lijkt nu in verbouwing. Daarnaast willen ze aandelen uitgeven waarbij ze een rendement van 35% beschrijven
https://www.eyevestor.com(...)=knop-vooruitzichten
Iemand die hier aan mee gaat doen? of het platform kent? het platform eyevestor
WvjGzaterdag 30 maart 2019 @ 11:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 23:39 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik overweeg ook om dit project bij WvjG mee te nemen. Dat zou mijn eerste investering worden bij dit platform
Het viel mij trouwens op dat de pitch spreekt over Groningenweg 5 en het taxatierapport uit 2014 over Groningenweg 6. Het nieuwe taxatierapport dus maar afwachten maar wel onduidelijk. Komt dit vaker voor bij WvjG of is dit voor het eerst? Ik zit namelijk niet te wachten op continu onduidelijkheden zoals bij SiG.
Beste Horseman,

Scherp gezien, het was mij eerlijk gezegd niet opgevallen. In het rapport zelf wordt keurig nummer 5 gemeld alleen op het voorblad staat het verkeerde huisnummer.
Ik ben benieuwd of het nieuwe taxatierapport door de makelaar wordt 'geknipt' en 'geplakt'...... Ik houd het in de gaten voordat we het rapport bij de downloads plaatsen. :)
WeCanDoItzaterdag 30 maart 2019 @ 12:03
Ik ben van plan om met een klein beetje spaargeld te gaan investeren in verschillende projecten. Nu hoor je overal; spreiding is key.

Stel je hebt 1000¤ om mee te beginnen. Dat zou betekenen dat je in 3-4 projecten kunt gaan zitten. Spreiden jullie op basis van type investering(vastgoed, fitness, etc..) of gewoon op meerdere projecten.

Verder zie ik rentes voorbij komen van ongeveer 5%. Dan is een startkapitaal van 1000¤ eigenlijk te weinig. Dan krijg je per jaar 50¤ rente. Met het risico op je inleg kwijt. Met welke inleg zijn jullie begonnen/ zitten jullie nu en in welk tijdsbestek. Ik ben ook benieuwd naar hoeveel % je ‘winst’ hebt gemaakt in totaal met je inleg waarmee je x aantal jaar bent begonnen.
djh77zaterdag 30 maart 2019 @ 12:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:03 schreef WeCanDoIt het volgende:
Stel je hebt 1000¤ om mee te beginnen. Dat zou betekenen dat je in 3-4 projecten kunt gaan zitten. Spreiden jullie op basis van type investering(vastgoed, fitness, etc..) of gewoon op meerdere projecten.
Je kan op 10 projecten inschrijven van 100 euro. Ik zou niet zo zeer naar type spreiden, maar op projecten met een goed risicoprofiel en/of goede zekerheden.
quote:
Verder zie ik rentes voorbij komen van ongeveer 5%. Dan is een startkapitaal van 1000¤ eigenlijk te weinig. Dan krijg je per jaar 50¤ rente.
De meeste projecten krijg je naast rente ook aflossing.

Je kan prima met 1000 euro beginnen.er zijn onderzoeken die zeggen dat je met 70 projecten altijd een positief rendement maakt. Dat moet jouw toekomstvisie worden. Net 1000 euro moet je rekening houden dat je 10-15% inleg kwijt kan raken.
obligatairezaterdag 30 maart 2019 @ 12:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 08:29 schreef djh77 het volgende:
Wok! Vredenburg heeft in juli 2018 geld opgehaald via hcn
https://horecacrowdfundin(...)urg-utrecht-g796qwp5

Zaak lijkt nu in verbouwing. Daarnaast willen ze aandelen uitgeven waarbij ze een rendement van 35% beschrijven
https://www.eyevestor.com(...)=knop-vooruitzichten
HCN leest hier mee. Ik zou graag weten hoe men hier over denkt. Volgens mij doe je zo'n actie niet als het geweldig loopt, maar wie ben ik.
djh77zaterdag 30 maart 2019 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:30 schreef obligataire het volgende:

[..]

HCN leest hier mee. Ik zou graag weten hoe men hier over denkt. Volgens mij doe je zo'n actie niet als het geweldig loopt, maar wie ben ik.
Ik vraag me af op de wok al open is geweest.
109796zaterdag 30 maart 2019 @ 12:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:31 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ik vraag me af op de wok al open is geweest.
WOK! Vredenburg is momenteel in verbouwing en de verwachte opening is eind april/begin mei 2019. De Wok To Go Groep heeft de verbouwing en de start van het restaurant voorgefinancierd. Middels deze nieuwe vorm van crowdfunding wil de Wok To Go Groep geld ophalen om sneller door te groeien, nieuwe restaurants te openen en waarde te creëren.

Dit staat in de pitch
djh77zaterdag 30 maart 2019 @ 12:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:45 schreef 109796 het volgende:

[..]

WOK! Vredenburg is momenteel in verbouwing en de verwachte opening is eind april/begin mei 2019. De Wok To Go Groep heeft de verbouwing en de start van het restaurant voorgefinancierd. Middels deze nieuwe vorm van crowdfunding wil de Wok To Go Groep geld ophalen om sneller door te groeien, nieuwe restaurants te openen en waarde te creëren.

Dit staat in de pitch
Alleen dat klopt niet. De investeerders van hcn hebben 350k gefinancieerd.
109796zaterdag 30 maart 2019 @ 12:53
de crowdfuding wordt wel genoemd

De datum van deze informatie is 04 mrt 2019

Het eigen vermogen bedraagt ¤680.000 en bestaat uit:

Certificaten van aandelen ¤680.000,
Waarvan EUR 530.000 verkocht gaat worden,
- Wok To Go Groep houdt zelf ¤150.000 aan certificaten

Het vreemd vermogen bedraagt ¤400.000 en bestaat uit:

Lening Crowdfunding ¤350.000
- Financiële Lease activa ¤50.000

Alleen HCN niet
djh77zaterdag 30 maart 2019 @ 13:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:53 schreef 109796 het volgende:
de crowdfuding wordt wel genoemd

De datum van deze informatie is 04 mrt 2019

Het eigen vermogen bedraagt ¤680.000 en bestaat uit:

Certificaten van aandelen ¤680.000,
Waarvan EUR 530.000 verkocht gaat worden,
- Wok To Go Groep houdt zelf ¤150.000 aan certificaten

Het vreemd vermogen bedraagt ¤400.000 en bestaat uit:

Lening Crowdfunding ¤350.000
- Financiële Lease activa ¤50.000

Alleen HCN niet
Lijkt toch dat hcn blijft doorlopen en dat de aandelen achtergesteld zijn
quote:
Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van vreemd vermogen, lening van Horeca Crowdfunding (EUR 350.000) en financial leaseverplichting aangaande de activa (EUR 50.000).

Rangorde uitbetaling: uitkering van het rendement gebeurt nadat kosten van onderneming, aflossingen vreemd vermogen zijn voldaan. Het risico bestaat dat de uitgevende instelling onvoldoende liquide middelen overhoudt om het rendement uit te keren. Dit betekent voor u als belegger dat de marktwaarde van uw certificaten van aandelen lager is dan uw aanschaf, dat er geen rendement behaald zal worden en geen dividend uitgekeerd zal worden.

In geval van faillissement hebben het voldoen van de kosten en aflossing van vreemd vermogen voorrang op de uitbetaling van het rendement op de certificaten van aandelen: Dit betekent voor u dat u als certificaathouder achtergesteld bent
gaanmetdiebanaanzaterdag 30 maart 2019 @ 17:25
Ik ben wel benieuwd naar een balans om te kijken waar die 680k EV in zit maar kan die nergens vinden.
WeCanDoItzaterdag 30 maart 2019 @ 19:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:30 schreef djh77 het volgende:

[..]

Je kan op 10 projecten inschrijven van 100 euro. Ik zou niet zo zeer naar type spreiden, maar op projecten met een goed risicoprofiel en/of goede zekerheden.
[..]

De meeste projecten krijg je naast rente ook aflossing.

Je kan prima met 1000 euro beginnen.er zijn onderzoeken die zeggen dat je met 70 projecten altijd een positief rendement maakt. Dat moet jouw toekomstvisie worden. Net 1000 euro moet je rekening houden dat je 10-15% inleg kwijt kan raken.
Houd je dan wel rendement over met 100¤ per project en de eventuele kosten die erbij komen kijken om te investeren (transactiekosten bv)?

Over de aflossing had ik niet nagedacht. Als je de aflossing + rente weer opnieuw investeerd dan heb je natuurlijk meer rendement DNA de 5%!
AQuila360zaterdag 30 maart 2019 @ 19:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 19:24 schreef WeCanDoIt het volgende:

[..]

Houd je dan wel rendement over met 100¤ per project en de eventuele kosten die erbij komen kijken om te investeren (transactiekosten bv)?

Over de aflossing had ik niet nagedacht. Als je de aflossing + rente weer opnieuw investeerd dan heb je natuurlijk meer rendement DNA de 5%!
Je rendement blijft hetzelfde inprincipe omdat je rente krijgt over het uitstaande bedrag.

En crowdfunding is door de variable kosten zeer geschikt om kleine bedragen in te leggen dus dat zou ik dan ook doen en dan gewoon door gaan bouwen. Je moet altijd ergens beginnen natuurlijk maar als blijft doorgroeien heb je na een paar jaar al best een mooi bedrag aan rente/dividend binnen komen.
Sunri5ezaterdag 30 maart 2019 @ 20:08
Volgens mij zijn er hier mensen die geïnvesteerd hebben in het Ketelhuis in Lent (restaurant). Heeft iemand een idee hoe het loopt? En is de eigenaar van het restaurant zelf eigenaar van het pand of huurt hij deze?
obligatairezaterdag 30 maart 2019 @ 21:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 20:08 schreef Sunri5e het volgende:
Volgens mij zijn er hier mensen die geïnvesteerd hebben in het Ketelhuis in Lent (restaurant). Heeft iemand een idee hoe het loopt? En is de eigenaar van het restaurant zelf eigenaar van het pand of huurt hij deze?
Ik hoor eigenlijk alleen maar positieve dingen eigenlijk.
En de achterstand heeft hij netjes ingelopen.
Sunri5ezaterdag 30 maart 2019 @ 22:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 21:58 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik hoor eigenlijk alleen maar positieve dingen eigenlijk.
En de achterstand heeft hij netjes ingelopen.
Hmmm. Ik had gedacht dat het niet zo goed liep. Ik zag dat zijn bedrijfsvoering heeft veranderd van lunchen en dineren naar alleen dineren. En alles gaat eigenlijk via Social Deal. Daarnaast schijnt hij nogal wat akkefietjes met klanten te hebben en schrijft hij zelf fake reviews op Google.

Was de achterstand groot? En is het pand waar hij in zit van hem zelf of huurt hij dat?
ETphonehomezondag 31 maart 2019 @ 01:18
quote:
14s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 17:25 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:
Ik ben wel benieuwd naar een balans om te kijken waar die 680k EV in zit maar kan die nergens vinden.
Ik zit in de hcn lening, daar werd nog gesproken over een investering van 570k, waarvan 220k door de eigenaar. Omzet y1 was in juli 2018 begroot op 1.8mio. bij eyevestor wordt die op 2.5mio begroot.
Het ziet er voor mij uit als een voortijdig cashrondje.
Geld bij hcn is 9 maanden geleden opgehaald, toko is nog niet open, en er wordt mooi gesproken over snelle groei. Ik denk dat er weinig dividend uitgekeerd zal worden, en hoop maar dat deze eerste 204k binnen komt, dan zijn iig de aflossingen van de hcn lening nog even gedekt.
Zocalozondag 31 maart 2019 @ 13:45
Ik ben er een tijdje uit geweest (lees: 2 jaar), maar zit nu naar mijn lopende projecten te kijken en ben positief verrast door het rendement. Dus ik wil wel weer wat nieuwe projecten ondersteunen.

Is er in die tijd veel veranderd? De projecten die gefaald zijn zaten bij KOM, en daar lees ik minder goede dingen over dus die wil ik sowieso links laten liggen. Maar ik weet van 'vroeger' dat de goede projecten in een uur vol zaten, is dat nog steeds zo? Hoe houden jullie dan bij wat voorbijkomt zodat je snel kan investeren?
Horsemenzondag 31 maart 2019 @ 14:09
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2019 13:45 schreef Zocalo het volgende:
Ik ben er een tijdje uit geweest (lees: 2 jaar), maar zit nu naar mijn lopende projecten te kijken en ben positief verrast door het rendement. Dus ik wil wel weer wat nieuwe projecten ondersteunen.

Is er in die tijd veel veranderd? De projecten die gefaald zijn zaten bij KOM, en daar lees ik minder goede dingen over dus die wil ik sowieso links laten liggen. Maar ik weet van 'vroeger' dat de goede projecten in een uur vol zaten, is dat nog steeds zo? Hoe houden jullie dan bij wat voorbijkomt zodat je snel kan investeren?
Alle nieuwe projecten worden tegenwoordig 48 uur voordat je kunt investeren gepubliceerd. Het is dus zaak om de platforms waarin je geïnteresseerd bent in de gaten te houden. Verder worden veel projecten hier vooraf besproken.
Er zijn nog steeds projecten die zeer snel vollopen.
investeerdertjezondag 31 maart 2019 @ 14:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 19:24 schreef WeCanDoIt het volgende:

[..]

Houd je dan wel rendement over met 100¤ per project en de eventuele kosten die erbij komen kijken om te investeren (transactiekosten bv)?

Over de aflossing had ik niet nagedacht. Als je de aflossing + rente weer opnieuw investeerd dan heb je natuurlijk meer rendement DNA de 5%!
Denk ook eens aan crowdlending
ETphonehomezondag 31 maart 2019 @ 17:58
Update van KoM inzake Adobe Solar Energy:

"Wilbert Knol1-3-2019 18:11Adobe Solar Energy

Project 1085

Op 28 januari jl plaatsten wij de volgende update:
"De ondernemer houdt zich nog altijd aan de betalingsafspraken van 600 euro per maand. Inmiddels zijn weer drie termijnen voldaan. De uitbetaling vindt handmatig begin februari 2019 plaats aan de deelnemers in de procedure vanuit de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat"

Voornoemde uitbetaling heeft nog altijd niet plaatsgevonden. Deze volgt komende week. Excuses voor de vertraging."

Tot op heden heeft deze betaling nog steeds niet plaatsgevonden! Triestheid ten top.
peterczondag 31 maart 2019 @ 18:52
TER INFO Mega-tuinmeubelshop opent in pand take -it, oa. project 13939, pand stond te huur

weet nu niet de status van de projecten, zit er zelf niet in

https://www.fundwijzer.nl/project-uitgelicht-take-it

https://www.ed.nl/home/me(...)-veldhoven~a73bb51b/

https://www.fundainbusine(...)6054571-de-run-4202/

https://www.crowdfundmark(...)uin-outlet-veldhoven

[ Bericht 11% gewijzigd door peterc op 31-03-2019 18:59:47 ]
Tsundokuzondag 31 maart 2019 @ 18:58
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2019 17:58 schreef ETphonehome het volgende:
Update van KoM inzake Adobe Solar Energy:

"Wilbert Knol1-3-2019 18:11Adobe Solar Energy

Project 1085

Op 28 januari jl plaatsten wij de volgende update:
"De ondernemer houdt zich nog altijd aan de betalingsafspraken van 600 euro per maand. Inmiddels zijn weer drie termijnen voldaan. De uitbetaling vindt handmatig begin februari 2019 plaats aan de deelnemers in de procedure vanuit de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat"

Voornoemde uitbetaling heeft nog altijd niet plaatsgevonden. Deze volgt komende week. Excuses voor de vertraging."

Tot op heden heeft deze betaling nog steeds niet plaatsgevonden! Triestheid ten top.
Op 4 maart is het bij mij bijgeschreven...
ETphonehomezondag 31 maart 2019 @ 19:29
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2019 18:58 schreef Tsundoku het volgende:

[..]

Op 4 maart is het bij mij bijgeschreven...
nogmaals mijn rekening nagekeken, ik heb het nog niet ontvangen. Ook werden er in deze default kwartaalbetalingen afgesproken, vorig jaar heb ik er 3 gehad ipv 4 (ook volgens de updates is er maar 3 keer uitbetaald vorig jaar) ben benieuwd wat ik voor antwoord ga krijgen van de heren van KoM.
ETphonehomezondag 31 maart 2019 @ 21:40
Ik keek zojuist nog eens op de site van eyevestor, en kwam daar nog een oude bekende tegen die openstaat voor funding:
SPOILER
Manifesto, via GvE in mei 2015
Gelikt verhaal, je moet een account aanmaken om het proposal te kunnen zien op eyevestor. Heb dit gedaan, kwam er nog niet door (waarschijnlijk moet je eerst aanvullende gegevens invoeren, certificaat geeft een foutmelding, ga ik dus niet doen).
Bij GvE is dit project nu net aan het einde van de tweede keer 6 maanden verlenging (alleen rente, geen aflossing), ben benieuwd wat er gaat gebeuren, maar ik vrees het ergste.
Volgens de eyevestor pitch heeft het bedrijf twee keer succesvol geld opgehaald via crowdfunding. Het uitstel in terugbetaling wordt natuurlijk niet vermeld.
djh77maandag 1 april 2019 @ 07:01
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2019 21:40 schreef ETphonehome het volgende:
Ik keek zojuist nog eens op de site van eyevestor, en kwam daar nog een oude bekende tegen die openstaat voor funding:
SPOILER
Manifesto, via GvE in mei 2015
Gelikt verhaal, je moet een account aanmaken om het proposal te kunnen zien op eyevestor. Heb dit gedaan, kwam er nog niet door (waarschijnlijk moet je eerst aanvullende gegevens invoeren, certificaat geeft een foutmelding, ga ik dus niet doen).
Bij GvE is dit project nu net aan het einde van de tweede keer 6 maanden verlenging (alleen rente, geen aflossing), ben benieuwd wat er gaat gebeuren, maar ik vrees het ergste.
Volgens de eyevestor pitch heeft het bedrijf twee keer succesvol geld opgehaald via crowdfunding. Het uitstel in terugbetaling wordt natuurlijk niet vermeld.
Een groot deel van de CAN investeerders van Manifesto zijn al ondergebracht bij Eyevestor (lening omgezet naar certificaten).

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 01-04-2019 11:20:24 ]
Horsemenmaandag 1 april 2019 @ 07:40
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2019 21:40 schreef ETphonehome het volgende:
Volgens de eyevestor pitch heeft het bedrijf twee keer succesvol geld opgehaald via crowdfunding. Het uitstel in terugbetaling wordt natuurlijk niet vermeld.
Voor ons misschien niet verbazingwekkend maar dat er nog steeds platforms zijn die dergelijke informatie niet delen en (hoogstwaarschijnlijk doelbewust) achterhouden is natuurlijk ernstig.

Uiteindelijke zal dit negatief uitstralen op de gehele branche.
petercmaandag 1 april 2019 @ 08:28
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 07:40 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Voor ons misschien niet verbazingwekkend maar dat er nog steeds platforms zijn die dergelijke informatie niet delen en (hoogstwaarschijnlijk doelbewust) achterhouden is natuurlijk ernstig.

Uiteindelijke zal dit negatief uitstralen op de gehele branche.
Denk toch dat het verstandig is dat het platformen de informatie die ze hebben delen.
Als ze het weten of hadden kunnen weten, en het dan bewust niet vermelden verzaken ze hun zorg- & informatieplicht, en gaan ze onherroepelijk voor de bijl, bij een klacht of procedure.
En zeker als de informatie al zo openbaar is.

Van de WokkerdeWok in Utrecht word ik ook niet vrolijk, benieuwd naar de redenen waarom de transformatie vh pand nu pas plaatsvindt. HCN leest mee, dus mogelijk komen zij met een update, zullen toch ook wel curious zijn, omtrent hoe en waarom.

[ Bericht 4% gewijzigd door peterc op 01-04-2019 08:42:48 ]
Gijsbertusmaandag 1 april 2019 @ 09:39
quote:
12s.gif Op maandag 1 april 2019 08:28 schreef peterc het volgende:

[..]

Denk toch dat het verstandig is dat het platformen de informatie die ze hebben delen.
Als ze het weten of hadden kunnen weten, en het dan bewust niet vermelden verzaken ze hun zorg- & informatieplicht, en gaan ze onherroepelijk voor de bijl, bij een klacht of procedure.
En zeker als de informatie al zo openbaar is.

Van de WokkerdeWok in Utrecht word ik ook niet vrolijk, benieuwd naar de redenen waarom de transformatie vh pand nu pas plaatsvindt. HCN leest mee, dus mogelijk komen zij met een update, zullen toch ook wel curious zijn, omtrent hoe en waarom.

Volgens mij is de bouw uitgesteld door een eis van de gemeente - milieubewust en gasvrij koken.
Zo'n installatie kost enorm veel geld, en is mijns inziens niet meegenomen in de begroting.
Vind het uiteraard ook vreemd dat via dit platform geld wordt gevraagd, en de prognoses er rooskleuriger uitzien.
Locatie is verder wel top. Een eerder project op HCN - Piatto - zit in dezelfde straat en heeft de lening 2 jaar eerder afgelost. Tivoli Vredenburg trekt erg veel bezoekers.
OpDieFietsmaandag 1 april 2019 @ 10:29
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2019 09:39 schreef Gijsbertus het volgende:

[..]

Volgens mij is de bouw uitgesteld door een eis van de gemeente - milieubewust en gasvrij koken.
Volgens dit artikel in AD van september vorig jaar zou het probleem niet moeten zijn dat ze gasvrij moeten koken. Er wordt juist een nieuwe gasleiding aangelegd vanuit een nabijgelegen straat. Moegelijk dat daar wel vertraging in is gekomen.
Overigens spreekt het artikel over opening in februari, dus blijkbaar was wel voorzien dat de verbouwing even zou gaan duren.

https://www.ad.nl/utrecht(...)ie-utrecht~a57111b8/

SPOILER
Nieuw wokrestaurant Vredenburg kan niet mee in gasloze ambitie Utrecht
De gasloze ambitie van het groene Utrechtse gemeentebestuur krijgt al snel een flinke knauw. Voor een nieuw wokrestaurant in het centrum is het financieel en ruimtelijk onmogelijk om elektrisch te gaan koken en dus wordt er zelfs tegen de trend in een nieuwe gasleiding aangelegd.

Ivar Penris 18-09-18, 20:25 Laatste update: 22:21
4
Het pand aan het Vredenburg, waar tot voor kort schoenenzaak Van Haren zat, was al volledig gasloos, maar vanuit de Willemstraat wordt een bestaande leiding doorgetrokken naar de nieuwe Wok!Vredenburg, die in februari volgend jaar zijn deuren opent.

Dat druist volledig in tegen de wens van de gemeente om zo snel mogelijk van het gas af te gaan. Utrecht heeft de ambitie om in 2030 geen vervuilende CO2 meer uit te stoten, iets waar de rest van Nederland zichzelf de tijd voor gunt tot 2050. Om die ambitie kracht bij te zetten, is sinds juli de wettelijke verplichting om nieuwbouwwoningen te voorzien van een gasleiding, omgezet in een verbod op gas. Elektrisch koken wordt de norm.

Veel stroom
De meeste apparatuur van het nieuwe restaurant met 150 zitplaatsen wordt grotendeels elektrisch gevoed, zegt eigenaar Yip Kwok Hung. Daarvoor wordt volgens Hung zelfs capaciteit van muziekpaleis TivoliVredenburg betrokken. Inductiekookplaten hebben echter zoveel stroom nodig, dat het onmogelijk is op deze plek in de stad voldoende stroomtoevoer te regelen.

Om gasloos te kunnen koken, zou Hung in zijn nieuwe restaurant een zogeheten klant-transformator moeten bouwen, legt woordvoerder Lukas van Fessem van netbeheerder Stedin uit. ,,Wij kunnen zware kabels neerleggen die drie keer 250 ampère aankunnen. Wat dit restaurant nodig heeft, is te veel.’’

Transformator
Een gemiddeld huishouden heeft een aansluiting van drie keer 25 ampère, naar verluidt heeft Wok! Vredenburg vele malen meer dan drie keer 250 ampère nodig. De transformator van drie bij drie meter breed die volgens Stedin neergezet zou moeten worden, is volgens Hung financieel en ruimtelijk niet haalbaar.

Vooral in oude binnensteden waar het lastig graven is om nieuwe kabels door de grond te trekken, zouden bedrijven en restaurants de gasloze ambities van de stad dwars kunnen zitten. Tot dusver zijn er bij Stedin en bij de afdeling Utrecht van Koninklijke Horeca Nederland nog geen andere gevallen bekend van nieuwe restaurants die zoveel capaciteit aan elektriciteit nodig hebben en dus voorlopig door zullen gaan met een gasaansluiting. ,,Laten we per geval ons gezond verstand gebruiken’’, laat bestuurslid Erik Derksen van de horecabond weten. ,,We doen ons best om mee te gaan in de duurzame ambitie, maar er zijn grenzen.’’

Verleiden
De gemeente Utrecht zegt dat het wokrestaurant de ambitieuze plannen niet dwarsboomt. ,,Gasloos koken was in dit geval geen voorwaarde voor het verlenen van de vergunning. De uitdaging zit hem er nu in bestaande horecazaken te verleiden van het gas af te gaan'', zegt woordvoerster Jennifer Felix.

In 2021 legt Utrecht een plan van aanpak voor aan de gemeenteraad, waarin staat welke buurt wanneer van het gas af moet. In 2030 zouden 40.000 bestaande woningen van het gas afgesloten moeten zijn.
Jaco078maandag 1 april 2019 @ 10:31
Bedrijfspand GVE staat open. Meegenomen voor meer dan mijn gebruikelijke GVE-inleg. I.t.t. sommigen vind ik de 10-jaars-annuiteit plezierig.
OpDieFietsmaandag 1 april 2019 @ 10:33
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2019 07:01 schreef djh77 het volgende:
Een groot deel van de CAN investeerders zijn al ondergebracht bij Eyevestor (lening omgezet naar certificaten).
Kun je hier meer over vertellen? Ik zit zelf ook in een aantal CAN projecten, maar heb hier nog niet mee te maken gehad (wel met projecten die voorstellen doen om de lening om te zetten in tegoedbonnen of iets dergelijks...)
OpDieFietsmaandag 1 april 2019 @ 10:38
AH koopt startup die in 2017 op CCF geld heeft opgehaald:

https://www.telegraaf.nl/(...)pt-leefstijlplatform

https://www.collincrowdfund.nl/foodfirstnetwork/
Horsemenmaandag 1 april 2019 @ 10:45
quote:
Kijk, dat is positief nieuws voor de mensen die daar in zitten!
OpDieFietsmaandag 1 april 2019 @ 10:45
quote:
14s.gif Op maandag 1 april 2019 10:45 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Kijk, dat is positief nieuws voor de mensen die daar in zitten!
Was nog leuker geweest als het een aandelenproject was geweest ;)
obligatairemaandag 1 april 2019 @ 12:23
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 10:31 schreef Jaco078 het volgende:
Bedrijfspand GVE staat open. Meegenomen voor meer dan mijn gebruikelijke GVE-inleg. I.t.t. sommigen vind ik de 10-jaars-annuiteit plezierig.
Ik heb 'm ook meegenomen.
djh77maandag 1 april 2019 @ 12:35
Aflossing HCN:
quote:
In overleg heeft de ondernemer van Proeflokaal Bregje Rotterdam samen met HCN besloten om de lening vervroegd in te lossen.
Op donderdag 4 april 2019 zullen alle nog resterende af te lossen termijnen (4) ineens naar u worden overgemaakt.
Horsemenmaandag 1 april 2019 @ 12:36
Het is gelukkig al langer geleden dat ik weer een default aan mijn broek had maar vandaag is het helaas weer zover. Het gaat over GvE project 10212 T*am Fi*ldbox.

Leenbedrag 80K
Classificatie 5s
Zekerheden 0
Rente 8,5%
Looptijd 60 mnd.
Openstaand 14 termijnen

Ook weer een project wat ik nu niet meer zou meenemen maar waarvan ik er nog velen in mijn portefeuille heb.

SPOILER
U heeft geïnvesteerd in project 10212 | Team Fieldbox. Ingevolge de met de schuldenaar overeengekomen bepalingen dient het uitgeleende bedrag vermeerderd met rente te worden terugbetaald aan de investeerders. Hiertoe worden de overeengekomen termijnbedragen bij de schuldenaar geïncasseerd.

Achterstand in afbetaling
Inzake de terugbetaling van de lening is een achterstand ontstaan. Er worden op dit moment geen termijnbetalingen meer ontvangen van de schuldenaar. Het gevolg is dat er op dit moment geen betalingen meer aan u kunnen worden doorgestort.

Team Fieldbox Nederland B.V. was bij aanvang van de lening 100% eigendom van Fenlin B.V. In de zomer van 2016 heeft Fenlin B.V. een deel van de aandelen in Team Fieldbox Nederland verkocht aan een andere vennootschap (hierna: ‘de participant’), waarbij de bestuurder van deze participant zich aanvullend in privé als medeschuldenaar verbonden heeft tot terugbetaling. Team Fieldbox Nederland is eind september 2017 gefailleerd en inmiddels opgehouden te bestaan.

In het kader van de hoofdelijke aansprakelijkheid zijn Fenlin B.V. (de hoofdschuldenaar) , de heer Boogaarts en de bestuurder van de participant (de medeschuldenaren/borgen) aangeschreven voor de terugbetaling van de lening en rente. De (bestuurder van de) participant heeft de termijnen tot en met termijn 46 voldaan, waardoor deze regulier aan u konden worden uitbetaald. Wij proberen met Fenlin B.V. en de heer Boogaarts tot financiële afspraken te komen. Dit verloopt echter moeizaam, ten gevolge waarvan wij het dossier ter verdere behandeling aan de gerechtsdeurwaarder hebben moeten overdragen. Over het verdere verloop van dit dossier houden wij u op de hoogte.
Klaarblijkelijk rommelde het al langer bij dit bedrijf maar dit is de eerste melding hierover vanuit GvE.
NaRegenDeZonmaandag 1 april 2019 @ 13:03
Over rommelen gesproken er is ook weer een update van Dierservice van KOM.

SPOILER
Geachte investeerders,
Lange tijd heeft u niets van ons direct gehoord, nu hebben we onlangs een zeer goed gesprek gehad met de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat.
Dat was erg fijn, zodat we eindelijk konden uitleggen waarom we langere tijd geen mogelijkheden hadden om betalingen te doen.
Gelukkig is de oplossing voor de tijdelijke vertraging inzicht.
Belangrijk is dat wij altijd de wens hadden om de crowd te informeren, maar dat we alleen lange tijd terecht konden bij de Gerechtsdeurwaarder Rijnland.
Daar kwamen we niet verder mee, en konden we onze uitleg niet kwijt, dit terwijl Dierservice juist werkte aan langdurige oplossingen die ervoor zorgen dat de investeringen die gedaan zijn door u als investeerders zeker zullen worden terug betaald, inclusief de rente die daarbij hoort.
Dierservice heeft zeer goede afspraken kunnen maken met potentiele klanten, waardoor vanaf September 2019 alles weer normaal gaat lopen, dan zullen ook de betalingen hervat worden en zullen we in overleg met de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat kijken wat we dan kunnen met de achterstand in rente en aflossing die er is ontstaan.
Inzage is gegeven aan de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat inzake deze potentiele klanten. Maar vanwege de vertrouwelijkheid hiervan kunnen we hier niet meer over informeren.
Mogelijk kunnen we dan zelfs de ontstane achterstand compleet weg werken, mocht dat niet lukken dan zullen we in overleg met de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat overleggen om vanaf dan de aflossingen te herstarten en dan de aflostermijn wat te verlengen. Onze voorkeur is, dat indien het mogelijk is, om dan de achterstand compleet weg te werken.
Wij zullen proberen om u nu maandelijks te informeren, en dat hebben we ook zo afgesproken met de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat.
Met vriendelijke groeten,
Mark Rensink

St.Zekerheden St.Zekerheden1-3-2019 15:37Dierservice Aalten
Project 1385, 1405, 1458 en 1462
De ondernemers Rensink hebben ons benaderd voor het maken van nieuwe afspraken. Dit gesprek zal 20 maart plaatsvinden. Zolang er nog geen nadere afspraken zijn gemaakt, lopen de incasso maatregelen door.

De ondernemers zijn erop gewezen dat zij ook zelf updates kunnen plaatsen waarmee investeerders op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.
Wat zal ik zeggen, ik begrijp niet dat deze man die in het verleden de boel al zo vaak belazerd heeft, wederom respijt krijgt. :R
escortmk2maandag 1 april 2019 @ 13:19
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2019 12:35 schreef djh77 het volgende:
Aflossing HCN:
[..]

En nog eentje van de oude regeling, dus met de volledige rente. Weliswaar maar 4 termijnen, maar toch.
Crowdfunder87maandag 1 april 2019 @ 13:31
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2019 13:03 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Over rommelen gesproken er is ook weer een update van Dierservice van KOM.


SPOILER
Geachte investeerders,
Lange tijd heeft u niets van ons direct gehoord, nu hebben we onlangs een zeer goed gesprek gehad met de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat.
Dat was erg fijn, zodat we eindelijk konden uitleggen waarom we langere tijd geen mogelijkheden hadden om betalingen te doen.
Gelukkig is de oplossing voor de tijdelijke vertraging inzicht.
Belangrijk is dat wij altijd de wens hadden om de crowd te informeren, maar dat we alleen lange tijd terecht konden bij de Gerechtsdeurwaarder Rijnland.
Daar kwamen we niet verder mee, en konden we onze uitleg niet kwijt, dit terwijl Dierservice juist werkte aan langdurige oplossingen die ervoor zorgen dat de investeringen die gedaan zijn door u als investeerders zeker zullen worden terug betaald, inclusief de rente die daarbij hoort.
Dierservice heeft zeer goede afspraken kunnen maken met potentiele klanten, waardoor vanaf September 2019 alles weer normaal gaat lopen, dan zullen ook de betalingen hervat worden en zullen we in overleg met de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat kijken wat we dan kunnen met de achterstand in rente en aflossing die er is ontstaan.
Inzage is gegeven aan de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat inzake deze potentiele klanten. Maar vanwege de vertrouwelijkheid hiervan kunnen we hier niet meer over informeren.
Mogelijk kunnen we dan zelfs de ontstane achterstand compleet weg werken, mocht dat niet lukken dan zullen we in overleg met de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat overleggen om vanaf dan de aflossingen te herstarten en dan de aflostermijn wat te verlengen. Onze voorkeur is, dat indien het mogelijk is, om dan de achterstand compleet weg te werken.
Wij zullen proberen om u nu maandelijks te informeren, en dat hebben we ook zo afgesproken met de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat.
Met vriendelijke groeten,
Mark Rensink

St.Zekerheden St.Zekerheden1-3-2019 15:37Dierservice Aalten
Project 1385, 1405, 1458 en 1462
De ondernemers Rensink hebben ons benaderd voor het maken van nieuwe afspraken. Dit gesprek zal 20 maart plaatsvinden. Zolang er nog geen nadere afspraken zijn gemaakt, lopen de incasso maatregelen door.

De ondernemers zijn erop gewezen dat zij ook zelf updates kunnen plaatsen waarmee investeerders op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.
Wat zal ik zeggen, ik begrijp niet dat deze man die in het verleden de boel al zo vaak belazerd heeft, wederom respijt krijgt. :R
EUPET

SPOILER
Geachte investeerders,
Wij hebben in goed overleg met Kapitaal op Maat de laatste tijd alleen rente kunnen betalen.
De maanden april t/m augustus 2019 kunnen we geen betalingen doen, omdat we nu elke euro nodig hebben voor de voorbereiding van het aanleveren van enkele nieuwe supermarktketens. Vanaf September 2019 kunnen we, zoals het er nu uitziet, weer de aflossingen en de rente betalingen voort zetten.
Onlangs hebben we op verzoek van de stichting zekerheden Kapitaal op Maat inzage gegeven omtrent deze nieuwe prospect ’s.
Ook hebben we toen afgesproken dat we u als investeerders maandelijks een update mogen sturen, dit was zelfs wenselijk.
De contracten die gesloten zijn zorgen voor een omzet stijging welke we eigenlijk al in 2018 hadden verwacht binnen te halen, maar contracten met supermarktketens zijn vaak langlopend, waardoor de introductie soms langer duurt als gehoopt en verwacht. Eupet B.V. zal in 2019 een goed jaar beleven en 2020 zal zelfs erg goede cijfers laten zien, doordat de nieuwe prospects pas vanaf september onze producten in de winkel hebben liggen, daardoor verdrievoudigd de omzet in 2020.
Met vriendelijke groeten,
Eupet B.V.
Een verdrievoudigde omzet in 2020, wij gaan ons geld echt wel terug zien van deze heren..

Mooie 1 april grap.
djh77maandag 1 april 2019 @ 14:05
Dit bericht lijkt me te serieus voor een 1 april grap:

Collin lanceert per 1 april 2019 Collin Direct
quote:
Met Collin Direct maken we het lenen van relatief kleinere bedragen interessanter voor ondernemers én bieden we meer investeringskansen aan onze investeerders.

Collin Direct is geschikt voor leningaanvragen van ¤ 25.000,- tot en met ¤ 100.000,-. Het aanvraagproces is efficiënt ingericht en heeft voordelen voor zowel de leningnemer als de investeerder.

Voordelen voor investeerders:
✓ Investeren mogelijk vanaf ¤ 100,-
✓ Inzicht in de jaarcijfers van de onderneming
✓ Investeringen worden sneller rentedragend
✓ Aantrekkelijk rendement

Voordelen voor ondernemers:
✓ Snel duidelijkheid over de leningvoorwaarden
✓ Geautomatiseerd indicatief rentevoorstel
✓ Kosteloze beoordeling van de aanvraag

Ten opzichte van ons bestaande crowdfundingproduct zijn onder andere de volgende kenmerken gewijzigd:
✓ de lengte en inhoud van de pitch;
✓ de rente range;
✓ het kredietbeoordelingsproces;
✓ de tarifering;
✓ de bedenktermijn voor investeerders;
✓ de innercrowd;
✓ het minimale en maximale investeringsbedrag;
✓ het loyaliteitsprogramma;
✓ geen leningalerts;
✓ en tot slot het tijdstip van livegang van een leningaanvraag.

We verwachten op korte termijn de eerste investeringskansen via Collin Direct online te plaatsen. Houd daarvoor onze website in de gaten.

Wijziging Algemene Voorwaarden
De wens om aansluiting te houden met de bestaande dienstverlening van Collin Crowdfund, de start van Collin Direct én de aansluiting bij BKR hebben geleid tot het wijzigen van onze Algemene Voorwaarden. Daarnaast gaan wij werken met een garantiestelling. Dit is een nieuwe vorm van zekerheidsstelling die wij toepassen bij een financiering aan een rechtspersoon (bijvoorbeeld een B.V.). De DGA wordt hiermee privé aansprakelijk voor het leenbedrag. Per 1 april 2019 worden deze van kracht. Voor bestaande/lopende investeringen blijven de hierop van toepassing zijnde Algemene Voorwaarden gelden.
Klik hier voor inzage in de algemene voorwaarden.
Ron1986maandag 1 april 2019 @ 14:15
komen er nog nabetalingen van Funding Circle?
djh77maandag 1 april 2019 @ 14:17
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2019 14:15 schreef Ron1986 het volgende:
komen er nog nabetalingen van Funding Circle?
Ja, elke maand 1 of 2 keer. Meestal in de 1e en 2e week van een maand.
Mynheer007maandag 1 april 2019 @ 14:42
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2019 14:05 schreef djh77 het volgende:
Dit bericht lijkt me te serieus voor een 1 april grap:

Collin lanceert per 1 april 2019 Collin Direct
[..]

Dit ziet eruit als directe concurrentie voor fnc. Idealiter wordt het een concurrentiestrijd om investeerders te vreden te houden, maar ik vrees dat de kans op een race-to-the-bottom met dalende rentes om leners te paaien waarschijnlijker is.
Groepfundermaandag 1 april 2019 @ 14:48
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2019 14:42 schreef Mynheer007 het volgende:
[..]
Dit ziet eruit als directe concurrentie voor fnc. Idealiter wordt het een concurrentiestrijd om investeerders te vreden te houden, maar ik vrees dat de kans op een race-to-the-bottom met dalende rentes om leners te paaien waarschijnlijker is.
Een groot voordeel is dat je met investeringen van ¤100,- veel beter in staat bent om risico te spreiden. Wat dat betreft vind ik het een goede ontwikkeling, want door die ¤500,- drempel heb ik zelf een onvoldoende gediversificeerd portfolio bij CCF. Anderzijds heb ik hier al meerdere ervaringen met de (non-)recovery door CCF mogen lezen. Dat tempert mijn enthousiasme wel. Vooralsnog heb ik iets meer vertrouwen in de recovery van FNC.
djh77maandag 1 april 2019 @ 15:33
Vandaag ontvangen: Lendico is ook lekker op tijd met de jaaropgave 2018:
quote:
Hierbij ontvangt u een jaaropgaaf van de door u in 2018 ontvangen rentevergoeding, een overzicht van de waarde van uw vordering op 1 januari 2018, alsmede een overzicht van de ontstane verliezen.


[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 01-04-2019 15:47:27 ]
obligatairemaandag 1 april 2019 @ 16:07
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2019 14:42 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Dit ziet eruit als directe concurrentie voor fnc. Idealiter wordt het een concurrentiestrijd om investeerders te vreden te houden, maar ik vrees dat de kans op een race-to-the-bottom met dalende rentes om leners te paaien waarschijnlijker is.
Ik ben benieuwd wat voor bagger ze gaan aanbieden. Hopelijk krijgen ze versterking bij de afdeling Bijzonder Beheer.

Die laat het trouwens behoorlijk afweten bij onze vrienden van Proc**de Holding. Ik begin toch wel erg benieuwd te worden wat de reden is dat daar nu al 4 maanden niet betaald wordt.
Horsemenmaandag 1 april 2019 @ 16:15
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2019 14:05 schreef djh77 het volgende:
Dit bericht lijkt me te serieus voor een 1 april grap:

Collin lanceert per 1 april 2019 Collin Direct
[..]

Ik denk dat ze bij Collin inderdaad hebben gedacht beter goed gejat dan slecht bedacht.
Veel meer dat een kopie van FnC is het m.i. niet. Recovery bij Collin is al niet best maar die zal voor deze projecten vast niet opgeschaald worden. Of zullen we nu ook een maandelijkse update krijgen van de projecten in achterstand?

Aan de andere kant, van een beetje concurrentie hoeven we niet slechter te worden.

Ik denk dat Collin ook wel een beetje extra omzet kan gebruiken want er zijn de laatste tijd weinig projecten. Goede projecten heb ik bij Collin al helemaal in geen tijde voorbij zien komen.
Jaco078maandag 1 april 2019 @ 16:21
quote:
14s.gif Op maandag 1 april 2019 16:15 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik denk dat ze bij Collin inderdaad hebben gedacht beter goed gejat dan slecht bedacht.
Veel meer dat een kopie van FnC is het m.i. niet. Recovery bij Collin is al niet best maar die zal voor deze projecten vast niet opgeschaald worden. Of zullen we nu ook een maandelijkse update krijgen van de projecten in achterstand?

Aan de andere kant, van een beetje concurrentie hoeven we niet slechter te worden.

Ik denk dat Collin ook wel een beetje extra omzet kan gebruiken want er zijn de laatste tijd weinig projecten. Goede projecten heb ik bij Collin al helemaal in geen tijde voorbij zien komen.
Door zoveel anders te doen, brengt Collin het reeds bestaande concept in diskrediet. Het is vast een 1 april grap en rectificeren ze morgen alles.

Ik vind er trouwens niets van online....
djh77maandag 1 april 2019 @ 16:29
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2019 16:21 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Door zoveel anders te doen, brengt Collin het reeds bestaande concept in diskrediet. Het is vast een 1 april grap en rectificeren ze morgen alles.

Ik vind er trouwens niets van online....
Hier staat het
https://www.collincrowdfund.nl/toelichting-collin-direct/
Horsemenmaandag 1 april 2019 @ 16:41
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2019 16:21 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Door zoveel anders te doen, brengt Collin het reeds bestaande concept in diskrediet. Het is vast een 1 april grap en rectificeren ze morgen alles.

Ik zou er niet op rekenen.
Horsemenmaandag 1 april 2019 @ 16:42
quote:
En de algemene voorwaarden zijn ook aangepast.

https://www.collincrowdfund.nl/algemene-voorwaarden/