abonnement Unibet Coolblue
pi_184653368
De wolf is bijna terug in Nederland. Als zondag op de Veluwe een wolvenkeutel wordt gevonden en blijkt dat die van de wolf is die daar al een half jaar leeft, dan heeft de wolf zich na bijna 140 jaar weer in Nederland gevestigd. De aanstaande terugkeer kent voor- en tegenstanders. Is er wel ruimte voor zo'n roofdier in Nederland?

In 1881 klonk in het Brabantse Helvoirt het vooralsnog laatste fatale schot. De laatste wolf die in Nederland leefde was dood en daarmee was het door het dier veroorzaakte gevaar voorgoed verdwenen. Later doken er nog wel berichten op van een wolf bij het eveneens Brabantse Heeze (1897), maar van een echt gevestigde wolf was geen sprake meer.

Daar komt verandering in, maar lang niet iedereen is blij met de aanstaande terugkeer van de wolf in Nederland. Verschillende partijen, die over het algemeen agrarische belangen hebben, voorzien grote problemen omdat de wolf vee op het menu heeft staan.

Volgens Wolven in Nederland, een partij die draagvlak probeert te creren voor de wolf, is dat alleen het geval als het om een zwervende wolf gaat. Dan vormen met name schapen een makkelijke prooi. Maar zodra het roofdier zich in een gebied gevestigd heeft, richt het zich vooral op wild.

De wolf die zich gaat vestigen leeft op het noordelijke deel van de Veluwe, boven de A1. Als zondag uitwerpselen van de wolf worden gevonden gaan die naar het laboratorium om onderzocht te worden.
Als uit het DNA blijkt dat het om dezelfde wolvin gaat als die al een half jaar op de Veluwe leeft, dan is de wolf definitief opnieuw gevestigd in Nederland.
In het gebied onder de A1 leeft ook een wolvin. Dat dier is nog maar een paar maanden op de Veluwe en is dus nog niet definitief gevestigd.
'Wolf maakt keuzes op basis van ervaringen'
Gedragsbioloog Diederik van Liere zet vraagtekens bij die uitleg. "Een wolf heeft ervaringen achter de rug en op basis daarvan maakt het dier keuzes. Als hij een positieve ervaring heeft gehad in de buurt van mensen doordat daar vee is, dan zal hij dat echt niet veranderen. Zolang een wolf geen belemmeringen ondervindt in het naderen van gebieden waar mensen wonen en daarin juist wordt beloond, zal hij dat blijven doen."

Ook Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst, directeur van Nationaal Park De Hoge Veluwe, denkt niet dat de wolf ervoor kiest om op wilde zwijnen of reen te gaan jagen als er ook schapen in dat gebied leven. "Ik heb van mijn collega's door heel Europa geleerd dat een wolf jaagt op wat hij het makkelijkst pakken kan. Zijn er gebieden met schaapachtigen, dan gaan die er eerst allemaal aan. Als die op zijn, dan richt de wolf zich op het eerstvolgende dier dat makkelijk te pakken is. Het is een fabeltje dat wolven eerst op herten gaan jagen."

Voortbestaan moeflon op Veluwe wordt bedreigd door wolf
Van Voorst tot Voorst vreest dat de moeflon, een soort schaap met lange kromme hoorns en een van de iconische soorten op de Veluwe, ook slachtoffer wordt van de wolf. "Een moeflon eet planten die koeien en paarden niet eten. Op het moment dat ik al mijn moeflons kwijt ben, zit ik met een groot probleem. Dan lopen alle vlaktes vol met bossen, wat weer gevolgen heeft voor de insecten en reptielen die daar leven. Omdat het om een Natura 2000-gebied gaat, heb ik een wettelijke verplichting om de natuur op De Hoge Veluwe in stand te houden. Als de moeflon door de wolf van het park verdwijnt, bij wie kan ik dan aankloppen?"

In een donderdag gepresenteerd 'wolvenplan' schrijven de twaalf provincies dat houders van vee recht hebben op een vergoeding als hun schapen door wolven zijn aangevallen. Maar volgens Ben Haarman, portefeuillehouder natuur- en landschapsontwikkeling bij Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO), zijn de problemen daarmee niet opgelost. "De wolf heeft gevolgen voor de boer en de kudde. Als je 's ochtends twintig tot dertig schapen in de wei ziet liggen, dan zorgt dat voor een bepaalde angst. Willen we met die angst leven? Er moet aan de voorkant door de overheid meer sturing gegeven worden, zodat die situatie zich niet voor hoeft te doen."

)

Hoge hekken moeten wolf afschrikken
In het wolvenplan staat ook dat veehouders maatregelen moeten nemen om de wolf te weren als het dier zich definitief in een gebied gevestigd heeft. Een van die maatregelen is het plaatsen van 2 meter hoge hekken die onder stroom staan. Dat zou de wolf moeten afschrikken.

"Veel schapen lopen in gebieden en verplaatsen zich vervolgens naar andere gebieden. Moeten we dan heel Nederland volpleuren met hoge rasters vol met stroomdraden?", vraagt Van Voorst tot Voorst zich af. "Dat betekent dat de wolf daar niet bij kan komen, maar daar hebben ook andere dieren last van. Wilde dieren kunnen daardoor niet meer migreren. Waar zijn we nou mee bezig? De overheid zegt: 'we gaan vergoeden'. Ja, lekker makkelijk, op die manier hoef je de discussie niet aan te gaan."

December 2018: In 2018 bezoeken tien verschillende wolven Nederland
Augustus 2018: Het aantal door wolven doodgebeten schapen is fors toegenomen
Juli 2018: Een wolvenroedel vestigt zich bij Meppen, in de buurt van de Nederlandse grens
April 2018: De wolf is voor het eerst in twee eeuwen weer in Friesland
Maart 2018: Een wolf die door Nederland zwierf wordt in Belgi doodgereden
Oktober 2017: Op de Veluwe wordt een wolf gezien
Wolf gaat ook voor mensen voor problemen zorgen
Niet alleen veehouders gaan problemen ondervinden van de wolf, ook mensen gaan de gevolgen merken, denkt een woordvoerder van No Wolves, een online platform dat tegen de komst van de wolf is. "De eerste tien jaar zal er echt niet zo veel gebeuren met mensen, maar we hebben veel contact met mensen in Oost-Duitsland, en daar zie je dat mensen heel geleidelijk steeds meer geconfronteerd zijn met de wolf."

"De wolf werd daar binnengehaald met de woorden: 'Willkommen Wolf' (welkom wolf) en 'Wir sind froh' (wij zijn blij)", gaat de woordvoerder verder. "Maar mensen die in in de Duitse deelstaat Brandenburg wonen, waar de wolf die op de Veluwe leeft geboren is, zeggen dat hun vrijheid is afgenomen. Er is niemand die zegt dat mensen niet meer het bos in mogen gaan voor een wandeling, maar voor de zekerheid doen mensen het niet meer in hun eentje. Achter de schermen zorgt het voor veel verlies van vrijheid, en dat komt door de beslissingen die we in Nederland nu nemen.

'In Nederland geen ruimte voor veel roedels'
Maurice La Haye, woordvoerder van Wolven in Nederland, is wel blij met de komst van de wolf, en volgens hem is het niet zo dat er op termijn tientallen wolven door Nederland lopen. "Er is een beperkende factor: er zijn weinig plekken waar wolven jongen kunnen krijgen. Dat moet een rustige plek zijn, waar ze echt niet door mensen gestoord worden. Zo veel van die plekken zijn er niet in Nederland. Misschien worden we verrast, maar ik denk dat het al veel is als we ooit drie of vier roedels in Nederland hebben."

Volgens La Haye is het positief dat de wolf terugkomt naar Nederland. "Het is een iconische soort en we hebben vijftig jaar gewerkt aan het herstel van allerlei natuurverbindingen. De komst van de wolf is een eerste teken dat dat werkt. Ik begrijp de zorgen van tegenstanders, maar die moeten we ook in perspectief zien. Hoeveel schapen worden door honden gepakt en hoeveel worden er gestolen?"

De vraag of er ruimte is voor de wolf in Nederland wordt volgens La Haye door de wolf zelf beantwoord. "Misschien dat er gebieden in Europa zijn die veel logischer lijken voor wolven, maar als de wolf uit zichzelf hierheen komt, dan laat dat zien dat die ruimte er is."

'Nederland ongeschikt voor wolven'
Van Voorst tot Voorst twijfelt daaraan. "Ik ben echt een wolvenfan en pleit niet voor een hetze en het vervolgen van wolven, maar Nederland is gewoon ongeschikt voor wolven."

"Het is jammer voor de mensen die ervan dromen, maar het gaat hier niet werken", gaat de directeur van De Hoge Veluwe verder. "Daarvoor leven hier miljoenen mensen te veel en liggen er te veel wegen. Daar moeten we ook niet treurig om zijn. We hebben een prachtig land, met heel mooie landschappen, en daar kunnen we trots op zijn. Alleen kunnen we hier niet alles willen wat in buurlanden wel kan. De wolf moet lekker naar Itali, Frankrijk of Oost-Europa gaan. Hier zijn ze kansloos."

https://www.nu.nl/weekend(...)or-zon-roofdier.html

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 27-01-2019 15:02:27 ]
pi_184653454
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 15:01 schreef vigen98 het volgende:
Is er wel ruimte voor zo'n roofdier in Nederland?
Nee. Het dier is destijds niet voor niets uitgestorven in Nederland. Het hoort niet in dit druk bevolkte gebied. Het komt beter tot zijn recht in de wilde natuur van Oost-Europa of de uitgestrekte landschappen van Scandinavi.

Niet hier.
Google is your friend, abuse your friends
  PR/Manusje van alles zondag 27 januari 2019 @ 15:04:43 #3
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_184653496
Yay wolven. *O*

Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
  zondag 27 januari 2019 @ 15:05:35 #4
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_184653542
Als de wolf zich hier vestigt dan is er blijkbaar ruimte he.
pi_184653815
Godverdomme nog meer economische vluchtelingen.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  zondag 27 januari 2019 @ 16:03:22 #6
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184655269
quote:
15s.gif Op zondag 27 januari 2019 15:03 schreef Metalfrost het volgende:

[..]

Nee. Het dier is destijds niet voor niets uitgestorven in Nederland. Het hoort niet in dit druk bevolkte gebied. Het komt beter tot zijn recht in de wilde natuur van Oost-Europa of de uitgestrekte landschappen van Scandinavi.

Niet hier.
Wolven zijn niet natuurlijk uitgestorven. Ze zijn uitgestorven in een tijd dat dit soort discussies berhaupt niet bestonden en het gewoon KNALLLLLUH was. Je hebt het over 18 jaar na het afschaffen van de slavernij en een tijd waarin vrouwen nog niet mochten stemmen.

Wolven kunnen prima op de Veluwe en de Drentse hei om maar twee voorbeelden te noemen leven. Door de trek naar de stad wordt het landelijk gebied juist steeds leger en in agrarische gebieden blijken wolven ook prima te kunnen overleven. We zullen niet overspoeld worden met wolven, maar een kleine populatie is best te doen.

Overigens geeft die directeur van de Veluwe -onbedoeld- wel even de waanzin van het Nederlandse "natuur"beleid aan. De Veluwe zou gewoon dichtgegroeid zijn in een natuurlijke situatie en de enige die dat voorkomen zijn de schapen. We houden kunstmatig een niet natuurlijke situatie in stand. Een paar van die heidevelden zijn mooi om te behouden, je waant je enigszins in Afrika maar plant de rest gewoon lekker vol met loofbossen.
pi_184655494
Evolutie dicteert dat de wolf hier niet meer thuis hoort.
pi_184655636
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 16:03 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wolven zijn niet natuurlijk uitgestorven.
Ze zijn hier niet voor niks verjaagd. Dat heeft verder niets te maken met stemrecht voor zwarten en vrouwen.
pi_184656266
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 16:08 schreef LorneMalvo het volgende:
Evolutie dicteert dat de wolf hier niet meer thuis hoort.
in dat geval dicteert jouw vorm van "de evolutie" ook wel wat meer waar jij niet van houdt.
  zondag 27 januari 2019 @ 16:34:42 #10
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184656405
Tuurlijk is er ruimte als wij dat willen.
Maar ik ben bang dat zwakzinnige boeren ze maar al te graag weer willen afschieten.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184656548
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 16:34 schreef Harvest89 het volgende:
Tuurlijk is er ruimte als wij dat willen.
Maar ik ben bang dat zwakzinnige boeren ze maar al te graag weer willen afschieten.
Mwah... dat ligt wel iets complexer. Boeren (die overigens niet zwakzinnig zijn) moeten veel onkosten gaan maken om hekken te plaatsen. De overheid draagt daar niet aan bij, dus worden de boeren de dupe van wolven. Schapenboeren dan met name.
pi_184656620
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 16:03 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wolven zijn niet natuurlijk uitgestorven. Ze zijn uitgestorven in een tijd dat dit soort discussies berhaupt niet bestonden en het gewoon KNALLLLLUH was.
Een boer die het recht heeft op zijn eigen veestapel te beschermen. Waarin collectief besloten werd dat de wolf niet thuishoort tussen grazend vee, welke een boer voorziet van voldoende inkomen.
quote:
Je hebt het over 18 jaar na het afschaffen van de slavernij en een tijd waarin vrouwen nog niet mochten stemmen.
Scharen worden nog steeds gebruikt om haren te knippen. Je punt?
quote:
Wolven kunnen prima op de Veluwe en de Drentse hei om maar twee voorbeelden te noemen leven.
De natuur aldaar is bedoeld voor mensen. Even lopen, er tussenuit. De drukte van alle dagen te kunnen ontvluchten. Alle natuur aanwezig in Nederland is niet om je gemiddelde wolf hierin te kunnen herbergen, dat zou betekenen dat je ook de beer en de lynx zou moeten kunnen onderbrengen. Voor de wolf is geen ruimte, en voor deze twee roofdieren al helemaal niet.
quote:
Door de trek naar de stad wordt het landelijk gebied juist steeds leger en in agrarische gebieden blijken wolven ook prima te kunnen overleven.
En omdat het leger wordt is opeens het idee ontsproten om daar zomaar even de wolf te gaan herintroduceren. Is een extra populatie vossen of wezels niet meer geschikter?
quote:
We zullen niet overspoeld worden met wolven, maar een kleine populatie is best te doen.
Mocht dat beest eenmaal gentroduceerd zijn, dan is daar geen houden meer aan. En roedel wolven bestaat niet uit twee tot vijf dieren, dat loopt tot in de tientallen. En dat heeft ruimte nodig. Die ruimte verschilt, en gezien het vlakke land wat hier aanwezig is, onbegrensd door niet aanwezige berggebieden, kan het prima dat het dier ook stedelijke gebieden aandoet en vuilnisbakken gaat leegroven. En dan? Hypocriet gaan afschieten?
Google is your friend, abuse your friends
pi_184657132
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 16:29 schreef Beathoven het volgende:

[..]

in dat geval dicteert jouw vorm van "de evolutie" ook wel wat meer waar jij niet van houdt.
Verlicht ons met jouw inzichten
pi_184657335
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 17:06 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Verlicht ons met jouw inzichten
Ik verlicht je met je eigen inzichten.
  zondag 27 januari 2019 @ 17:19:53 #15
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_184657394
Mooi om te zien dat in dit topic het algemene beeld van de babyboomer leeft. Wij bepalen wel even waar de wolf wel en niet mag komen. Wij bepalen wel even wat natuur is. Man man man. Als de wolf hier komt komt die.
  zondag 27 januari 2019 @ 17:25:02 #16
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_184657503
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 17:19 schreef xzaz het volgende:
Mooi om te zien dat in dit topic het algemene beeld van de babyboomer leeft. Wij bepalen wel even waar de wolf wel en niet mag komen. Wij bepalen wel even wat natuur is. Man man man. Als de wolf hier komt komt die.
We zullen inderdaad grotendeels moeten accepteren dat, wanneer we toestaan dat hier wolven leven, we er weinig controle over zullen hebben waar die wolven dan gaan leven. Zeker als er meer komen. Of zoals het artikel stelt iig niet zonder enorme kosten (aan hekken) en het sterk beperken van migratie van andere diersoorten.

Maar als we niet willen dat ze hier leven kunnen we ze gewoon afschieten hoor. Werkte blijkbaar in 1881 ook prima. Al zal de huidige Nederlandse aanpak dan waarschijnlijk op verdoven, vangen en verplaatsen neer komen oid.
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 27 januari 2019 @ 17:42:35 #18
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_184657734
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 17:28 schreef probeer het volgende:

[..]

We zullen inderdaad grotendeels moeten accepteren dat, wanneer we toestaan dat hier wolven leven, we er weinig controle over zullen hebben waar die wolven dan gaan leven. Zeker als er meer komen. Of zoals het artikel stelt iig niet zonder enorme kosten (aan hekken) en het sterk beperken van migratie van andere diersoorten.

Maar als we niet willen dat ze hier leven kunnen we ze gewoon afschieten hoor. Werkte blijkbaar in 1881 ook prima. Al zal de huidige Nederlandse aanpak dan waarschijnlijk op verdoven, vangen en verplaatsen neer komen oid.
Die kosten maak je omdat jw daarvoor kiest. Je kan ook gewoon geen hekken plaatsen en die dieren gewoon met rust laten.
pi_184658051
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 17:42 schreef xzaz het volgende:

[..]

Die kosten maak je omdat jw daarvoor kiest. Je kan ook gewoon geen hekken plaatsen en die dieren gewoon met rust laten.
Het is maar de vraag of deze wolven ons met rust laten. Als het eerste kind wordt aangevallen/doodgebeten zal er anders worden gepiept.

Experts in India use the term "child lifting" to describe predatory attacks in which the animal silently enters a hut while everyone is sleeping, picks up a child, often with a silencing bite to the mouth and nose, and carries a child off by the head. Such attacks typically occur in local clusters, and generally do not stop until the wolves involved are eliminated.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wolf_attack
  zondag 27 januari 2019 @ 18:13:39 #20
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184658281
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 16:12 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Ze zijn hier niet voor niks verjaagd. Dat heeft verder niets te maken met stemrecht voor zwarten en vrouwen.
Ze zijn hier niet voor niets verjaagd. Dat is een argument van hetzelfde niveau als zeggen negers zijn niet voor niets tot slaaf gemaakt. Oftewel, het zegt niet zoveel. De wolf is verjaagd door een combinatie van folklore, het feit dat er vroeger geen schadefondsen bestonden en omdat men vroeger niet gaf om intrinsieke waarden. Het gebrek aan besef, wat we overigens nog steeds hebben, maar in iets mindere mate, uit zich in vele vormen (slavernij, vrouwen geen stem geven, geen natuurconservering). Verschillende uitingsvormen, zelfde fundamentele oorzaak. Gebrek aan inzicht.

[ Bericht 12% gewijzigd door Richestorags op 27-01-2019 18:24:42 ]
  zondag 27 januari 2019 @ 18:19:23 #21
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184658381
quote:
15s.gif Op zondag 27 januari 2019 16:43 schreef Metalfrost het volgende:

[..]

Een boer die het recht heeft op zijn eigen veestapel te beschermen. Waarin collectief besloten werd dat de wolf niet thuishoort tussen grazend vee, welke een boer voorziet van voldoende inkomen.

En waarvoor nu schadefondsen bestaan.

quote:
Scharen worden nog steeds gebruikt om haren te knippen. Je punt?
Andere tijden, andere mores. Hoe relevant is het om een situatie van 1881 te vergelijken met nu?

quote:
De natuur aldaar is bedoeld voor mensen. Even lopen, er tussenuit. De drukte van alle dagen te kunnen ontvluchten. Alle natuur aanwezig in Nederland is niet om je gemiddelde wolf hierin te kunnen herbergen, dat zou betekenen dat je ook de beer en de lynx zou moeten kunnen onderbrengen. Voor de wolf is geen ruimte, en voor deze twee roofdieren al helemaal niet.

Die komen dan ook niet naar Nederland. Hey, hebben we toch nog een beetje natuurlijke werking. Daarnaast, wie zegt dat de natuur aldaar bedoeld is voor mensen? Jij?

quote:
En omdat het leger wordt is opeens het idee ontsproten om daar zomaar even de wolf te gaan herintroduceren. Is een extra populatie vossen of wezels niet meer geschikter?

Herintroduceren? Het beest is op eigen houtje hier gekomen, niemand heeft daarbij geholpen. Kennelijk is Nederland geschikt genoeg.

quote:
Mocht dat beest eenmaal gentroduceerd zijn, dan is daar geen houden meer aan. En roedel wolven bestaat niet uit twee tot vijf dieren, dat loopt tot in de tientallen. En dat heeft ruimte nodig. Die ruimte verschilt, en gezien het vlakke land wat hier aanwezig is, onbegrensd door niet aanwezige berggebieden, kan het prima dat het dier ook stedelijke gebieden aandoet en vuilnisbakken gaat leegroven. En dan? Hypocriet gaan afschieten?
Waarom niet? Dat doen we toch ook met herten?
pi_184658412
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 18:13 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ze zijn hier niet voor niets verjaagd. Dat is een argument van hetzelfde niveau als zeggen negers zijn niet voor niets tot slaaf gemaakt. Oftewel, het zegt niet zoveel. De wolf is verjaagd door een combinatie van folklore, het feit dat er vroeger geen schadefondsen bestonden en omdat men vroeger niet gaf om intrinsieke waarden.
Het lijkt er op dat je niet weet wat voor dier een wolf is. Een voor de mens levensgevaarlijk dier bijvoorbeeld. In welke folklore dan ook. Tikje naief, het doet mij zelfs een beetje denken aan het zelfdestructieve van de anti-vaxers. Maar dat corrigeert allemaal wel weer als de eerste slachtoffers vallen.

Ohja, om dit laatste is het dier verjaagd. Niet vanwege slavernij of net wat.
pi_184658469
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 18:19 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En waarvoor nu schadefondsen bestaan.

Die andere dieren mogen gewoon dood want er wordt toch betaald.
  zondag 27 januari 2019 @ 20:14:26 #24
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184660691
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 18:25 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Die andere dieren mogen gewoon dood want er wordt toch betaald.
Eh ja. Overal ter wereld wonen dieren die andere dieren eten, moeten we die ook maar gaan afschieten? En wat dacht je van vossen, marters en uilen in Nederland? Katten? Allemaal roofdieren.
  zondag 27 januari 2019 @ 20:15:40 #25
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184660722
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 18:21 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Het lijkt er op dat je niet weet wat voor dier een wolf is. Een voor de mens levensgevaarlijk dier bijvoorbeeld. In welke folklore dan ook. Tikje naief, het doet mij zelfs een beetje denken aan het zelfdestructieve van de anti-vaxers. Maar dat corrigeert allemaal wel weer als de eerste slachtoffers vallen.

Ohja, om dit laatste is het dier verjaagd. Niet vanwege slavernij of net wat.
Uiteraard is de wolf een voor de mens levensgevaarlijk dier. Betekent dit dat overal waar wolven wonen mensen en masse het slachtoffer hiervan worden? Nee.

En de wolf is niet verjaagd vanwege de slavernij. Nee, de wolf is verjaagd omdat wij in een state of mind waren waarin wij slavernij goedkeurden, vrouwen geen stemrecht gaven en niet over natuur nadachten. Dat zijn allemaal uitingsvormen van een bepaald niveau van bewustzijn, of beter gezegd gebrek aan. Als je denkt dat de wolf wordt verjaagd omdat hij een gevaar voor de mens is zoom je niet uit. Gevaar voor de mens is een niveau lager dan waar het werkelijk om gaat. Gevaren kan je ook mitigeren namelijk, of de habitat erop inrichten. In principe hadden we zo weinig inwoners in de 19e eeuw dat we makkelijk aan natuurbescherming en aanplanting hadden kunnen doen. Deden we niet. Maakt niet uit, maar nu hebben we meer kennis en meer bewustzijn.

[ Bericht 27% gewijzigd door Richestorags op 27-01-2019 20:21:31 ]
pi_184660745
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 17:42 schreef xzaz het volgende:

[..]

Die kosten maak je omdat jw daarvoor kiest. Je kan ook gewoon geen hekken plaatsen en die dieren gewoon met rust laten.
En dan de boeren betalen voor dode schapen? Mooie schijnoplossing.
"Pools are perfect for holding water"
pi_184660955
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 20:15 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Uiteraard is de wolf een voor de mens levensgevaarlijk dier. Betekent dit dat overal waar wolven wonen mensen en masse het slachtoffer hiervan worden? Nee.

En de wolf is niet verjaagd vanwege de slavernij. Nee, de wolf is verjaagd omdat wij in een state of mind waren waarin wij slavernij goedkeurden, vrouwen geen stemrecht gaven en niet over natuur nadachten. Dat zijn allemaal uitingsvormen van een bepaald niveau van bewustzijn, of beter gezegd gebrek aan.
Ja, of gewoon om het beschermen van veestapels.

Belachelijke manier om te stellen dat die 1881 visie op wolven in jouw ogen fout was; door een verband te willen leggen met slavernij en ontbrekend vrouwenstemrecht. Wtf is dat voor een onzin?

quote:
Als je denkt dat de wolf wordt verjaagd omdat hij een gevaar voor de mens is zoom je niet uit. Gevaar voor de mens is een niveau lager dan waar het werkelijk om gaat. Gevaren kan je ook mitigeren namelijk, of de habitat erop inrichten. In principe hadden we zo weinig inwoners in de 19e eeuw dat we makkelijk aan natuurbescherming en aanplanting hadden kunnen doen. Deden we niet. Maakt niet uit, maar nu hebben we meer kennis en meer bewustzijn.
Zoals wellicht het bewustzijn en de kennis dat het bij de huidige populatie in Nederland geen goed idee is om de wolf zijn herintrede te laten maken?

Misschien een goed idee om dit gewoon aan de experts over te laten. En hoewel er in het artikel in de OP eigenlijk maar n aan bod komt (iig met enige credentials) lijkt hij het geen goed idee te vinden.
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 27 januari 2019 @ 20:45:01 #28
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_184661503
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 18:00 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Het is maar de vraag of deze wolven ons met rust laten. Als het eerste kind wordt aangevallen/doodgebeten zal er anders worden gepiept.

Experts in India use the term "child lifting" to describe predatory attacks in which the animal silently enters a hut while everyone is sleeping, picks up a child, often with a silencing bite to the mouth and nose, and carries a child off by the head. Such attacks typically occur in local clusters, and generally do not stop until the wolves involved are eliminated.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wolf_attack
Anders quote je ff het gehele wiki. :')
  zondag 27 januari 2019 @ 20:45:21 #29
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_184661513
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 20:16 schreef probeer het volgende:

[..]

En dan de boeren betalen voor dode schapen? Mooie schijnoplossing.
Risico van het vak. Je weet dat de wolven er eerder waren dan die duizenden schapen in nl?
pi_184661865
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 20:45 schreef xzaz het volgende:

[..]

Risico van het vak. Je weet dat de wolven er eerder waren dan die duizenden schapen in nl?
Wat een achterlijk argument.
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 27 januari 2019 @ 21:00:34 #31
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184661908
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 20:25 schreef probeer het volgende:

[..]

Ja, of gewoon om het beschermen van veestapels.

En dat kan ook op andere manieren: waakhonden, habitat inrichten zodanig dat wolven er wel kunnen wonen et cetera. De mens heeft in Nederland de natuur dusdanig ingericht dat er spanningsvelden komen, inmiddels weten we dat dat ook omgedraaid kan worden. We handelen er alleen nog niet naar, gezien het stopzetten van de EHS bijvoorbeeld.

quote:
Belachelijke manier om te stellen dat die 1881 visie op wolven in jouw ogen fout was; door een verband te willen leggen met slavernij en ontbrekend vrouwenstemrecht. Wtf is dat voor een onzin?
Het is onzin als je er niet over nadenkt en er meteen op reageert inderdaad. Waar het op neerkomt is dat men, indien volledig bewust en geaard, doorgaans beter handelt. Wie daadwerkelijk van zichzelf houdt rookt niet (want zelfvernietiging), eet niet slecht en zorgt goed voor zijn lichaam. Wie van een ander houdt en zich bewust is van anderen handelt daar ook naar.

Je kan niet verwachten dat in een tijd waar het collectieve bewustzijn net de slavernij was ontstegen en vrouwen nog geen kiesrecht hadden men de tegenwoordigheid van geest had om na te denken over hoe samen te leven met de wolf in plaats van tegen de wolf in te gaan. Dat besef groeit met de tijd en kijk waar we nu zijn, we staan aan het beginstadium van discussies over dierenrechten omdat we steeds meer bewust worden van dat dieren intelligenter zijn dan gedacht, meer emoties hebben dan gedacht en meer op ons lijken dan gedacht. Hey, daar komen de slaven en vrouwen weer om de hoek kijken want die werden lange tijd ook als ondergeschikt gezien. We denken na over hoe we natuur in stand kunnen houden en areaal kunnen vergroten in plaats van alles klakkeloos om te kappen. Nadenken over hoe de wolf in Nederland past past natuurlijk goed in dat plaatje.

quote:
Zoals wellicht het bewustzijn en de kennis dat het bij de huidige populatie in Nederland geen goed idee is om de wolf zijn herintrede te laten maken?
Als je dat niet in goede banen leidt waarschijnlijk niet. Maar wat is erop tegen om maatregelen te treffen zodat we wl kunnen samenleven?

quote:
Misschien een goed idee om dit gewoon aan de experts over te laten. En hoewel er in het artikel in de OP eigenlijk maar n aan bod komt (iig met enige credentials) lijkt hij het geen goed idee te vinden.
De experts denken van wel ja. http://edepot.wur.nl/287291
  zondag 27 januari 2019 @ 21:16:55 #32
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_184662378
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 20:59 schreef probeer het volgende:

[..]

Wat een achterlijk argument.
Irrelevant, risico van t vak. Als je gaat redeneren zoals jij doet moeten alle reeen worden geschoten want die zouden tegen je auto aan kunnen komen. En vergeet de zwijnen niet.

Maar goed dat wij een weg hebben aangelegd door hun leefgebied is natuurlijk irrelevant.
pi_184662557
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 18:19 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En waarvoor nu schadefondsen bestaan.
Voor een enkel incidentje met een wolf, ja. Niet voor elke jachtpartij die de dieren maken.

quote:
[..]

Andere tijden, andere mores. Hoe relevant is het om een situatie van 1881 te vergelijken met nu?
Darwin leefde toen nog. Aan hem hebben we veel gehad. En nu nog.

quote:
[..]

Die komen dan ook niet naar Nederland. Hey, hebben we toch nog een beetje natuurlijke werking. Daarnaast, wie zegt dat de natuur aldaar bedoeld is voor mensen? Jij?
De Veluwe is gecultiveerde bosgrond. Van de oerbossen is niks meer over. Alles is gemaakt om a) dieren te herbergen waar mensen dat willen, of b) de mens te onderwijzen over de natuur, of c) mensen een plek te geven om rust te krijgen.

quote:
[..]

Herintroduceren? Het beest is op eigen houtje hier gekomen, niemand heeft daarbij geholpen. Kennelijk is Nederland geschikt genoeg.
Indirect misschien wel. Maar goed, je hebt gelijk.

quote:
[..]

Waarom niet? Dat doen we toch ook met herten?
Wat eigenlijk ook nergens op slaat.
Google is your friend, abuse your friends
  maandag 28 januari 2019 @ 00:09:22 #34
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184665749
quote:
15s.gif Op zondag 27 januari 2019 15:03 schreef Metalfrost het volgende:

Nee. Het dier is destijds niet voor niets uitgestorven uitgemoord in Nederland.
Hebben wij zelf afgemaakt, want inconvenient.

Alle roofdieren op het Afrikaanse continent ook maar afmaken?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  maandag 28 januari 2019 @ 00:11:41 #35
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184665790
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 20:16 schreef probeer het volgende:

En dan de boeren betalen voor dode schapen?
Nee, waarom? Elke ondernemer heeft zo zijn risico's.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  maandag 28 januari 2019 @ 00:14:33 #36
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_184665830
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 00:09 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Hebben wij zelf afgemaakt, want inconvenient.

Alle roofdieren op het Afrikaanse continent ook maar afmaken?
Wat een rare redenering, we zitten niet in Afrika :+
  maandag 28 januari 2019 @ 00:17:59 #37
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184665878
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 00:14 schreef Stray_cat het volgende:

Wat een rare redenering, we zitten niet in Afrika :+
Het zeker voor het onzekere. Stel je voor dat ze bijten.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184665888
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 00:09 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Hebben wij zelf afgemaakt, want inconvenient.

Alle roofdieren op het Afrikaanse continent ook maar afmaken?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Afrika
quote:
Oppervlakte 30.244.050 km
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederland
quote:
Oppervlakte 41.543 km
Google is your friend, abuse your friends
  maandag 28 januari 2019 @ 00:25:08 #39
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184665974
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184666462
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 20:15 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Uiteraard is de wolf een voor de mens levensgevaarlijk dier. Betekent dit dat overal waar wolven wonen mensen en masse het slachtoffer hiervan worden? Nee.

En de wolf is niet verjaagd vanwege de slavernij. Nee, de wolf is verjaagd omdat wij in een state of mind waren waarin wij slavernij goedkeurden, vrouwen geen stemrecht gaven en niet over natuur nadachten. Dat zijn allemaal uitingsvormen van een bepaald niveau van bewustzijn, of beter gezegd gebrek aan. Als je denkt dat de wolf wordt verjaagd omdat hij een gevaar voor de mens is zoom je niet uit. Gevaar voor de mens is een niveau lager dan waar het werkelijk om gaat. Gevaren kan je ook mitigeren namelijk, of de habitat erop inrichten. In principe hadden we zo weinig inwoners in de 19e eeuw dat we makkelijk aan natuurbescherming en aanplanting hadden kunnen doen. Deden we niet. Maakt niet uit, maar nu hebben we meer kennis en meer bewustzijn.
Ik weet niet waar ik moet beginnen om al je drogredeneringen er uit te halen. Daarom stel ik maar een agree to disagree voor
  maandag 28 januari 2019 @ 08:06:00 #41
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184667691
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 01:19 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Ik weet niet waar ik moet beginnen om al je drogredeneringen er uit te halen. Daarom stel ik maar een agree to disagree voor
Ofwel je begrijpt het niet ofwel je hebt geen tegenargumenten, dit is een makkelijke manier om jezelf als "winnaar" neer te zetten.
pi_184667972
De Veluwe is een soort 24/7 open buffet, wat is nou het probleem?
Dat jagers niet meer nodig zijn?

Snap niet waarom daar geen wolven kunnen rondlopen
  maandag 28 januari 2019 @ 08:51:41 #43
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_184668086
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 08:40 schreef Brybry het volgende:
De Veluwe is een soort 24/7 open buffet, wat is nou het probleem?
Dat jagers niet meer nodig zijn?

Snap niet waarom daar geen wolven kunnen rondlopen
Want ze zouden in Amsterdam op 3 hoog een kind dat in de wieg ligt kunnen bijten.
pi_184670183
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 08:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ofwel je begrijpt het niet ofwel je hebt geen tegenargumenten, dit is een makkelijke manier om jezelf als "winnaar" neer te zetten.
De reden die ik geef is volgens mij helder. Maar als je graag voor jezelf een andere uitleg wil geven dan be my guest
  maandag 28 januari 2019 @ 14:41:10 #45
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184673355
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 11:47 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

De reden die ik geef is volgens mij helder. Maar als je graag voor jezelf een andere uitleg wil geven dan be my guest
Het is een reden die niks verklaart, het enige wat je doet is een niet onderbouwd statement maken waarin je stelt "mijn opinie is zoveel beter dan die van jou dat ik me hier niet aan ga branden". Dat klinkt heel leuk, maar zegt natuurlijk net niets.
  maandag 28 januari 2019 @ 14:43:04 #46
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184673398
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 08:40 schreef Brybry het volgende:
De Veluwe is een soort 24/7 open buffet, wat is nou het probleem?
Dat jagers niet meer nodig zijn?

Snap niet waarom daar geen wolven kunnen rondlopen
Er is in de werkelijkheid ook geen probleem. Angst en gebrek aan visie in de hoofden van de mensen zijn de enige problemen die omtrent dit onderwerp spelen.
pi_184674181
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 14:43 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Er is in de werkelijkheid ook geen probleem. Angst en gebrek aan visie in de hoofden van de mensen zijn de enige problemen die omtrent dit onderwerp spelen.
Dat boeren enige angst hebben, dat begrijp ik wel. Echter lijkt dat meer op een financile angst en die moet de overheid wegnemen door boeren te compenseren en budget beschikbaar te stellen voor maatregelen. Verder is er geen enkele reden om angstig te zijn want als we op die tour gaan dan moeten alle zwijnen en vossen ook oprotten, die zijn veel gevaarlijker maar dat vinden we allemaal ok.
  maandag 28 januari 2019 @ 15:24:48 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184674254
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 15:21 schreef Brybry het volgende:

[..]

Dat boeren enige angst hebben, dat begrijp ik wel. Echter lijkt dat meer op een financile angst en die moet de overheid wegnemen door boeren te compenseren en budget beschikbaar te stellen voor maatregelen. Verder is er geen enkele reden om angstig te zijn want als we op die tour gaan dan moeten alle zwijnen en vossen ook oprotten, die zijn veel gevaarlijker maar dat vinden we allemaal ok.
Exact. En nu hebben we dat besef, vroeger nog niet. Alleen zijn ook mensen in het heden huiverig voor verandering en gevoelig voor irrationele angsten helaas. Want andere angsten dan financile angsten, die gedekt worden, hoeven er niet te zijn. Een wild zwijn met jongen is levensgevaarlijk, maar hoe vaak voeren we daar inderdaad discussie over?
pi_184675036
Wolven *;
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184675424
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 16:40 schreef Tuned22 het volgende:

[..]

Mwah... dat ligt wel iets complexer. Boeren (die overigens niet zwakzinnig zijn) moeten veel onkosten gaan maken om hekken te plaatsen. De overheid draagt daar niet aan bij, dus worden de boeren de dupe van wolven. Schapenboeren dan met name.
Je bedoelt dat de wolven de dupe worden door de boeren.

Mij mij mij.

Goddomme. Komt er eindelijk een majestueus dier dat hier wil wonen, moeten mensen het weer kapot maken. :')
  maandag 28 januari 2019 @ 16:24:38 #51
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184675549
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:19 schreef Myrr het volgende:

[..]

Je bedoelt dat de wolven de dupe worden door de boeren.

Mij mij mij.

Goddomme. Komt er eindelijk een majestueus dier dat hier wil wonen, moeten mensen het weer kapot maken. :')
Exact. Mensen zien alleen maar problemen die er niet zijn helaas :)
pi_184675661
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:24 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Exact. Mensen zien alleen maar problemen die er niet zijn helaas :)
Welja, begrijp echt wel dat je baalt als je schapen hebt, maar dat is puur financieel. Nederland is ingenomen door mensen en gaan nu egostisch lopen doen vanwege (ultra gave _O_ ) beesten die hier ook willen wonen.
pi_184675925
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:29 schreef Myrr het volgende:

[..]

Welja, begrijp echt wel dat je baalt als je schapen hebt, maar dat is puur financieel. Nederland is ingenomen door mensen en gaan nu egostisch lopen doen vanwege (ultra gave _O_ ) beesten die hier ook willen wonen.
Meeste schaapskuddes op de Veluwe worden beheerd door stichtingen, niet bepaald egostische geldwolven (hihi).
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_184676033
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:29 schreef Myrr het volgende:

[..]

Welja, begrijp echt wel dat je baalt als je schapen hebt, maar dat is puur financieel.
En dan is dat nog steeds grotendeels irrationele angst. Het aantal schapen dat op jaarbasis wordt doodgebeten door wolven is nou niet bepaald wereldschokkend, zeker niet in relatie tot het totale volume.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184676115
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:29 schreef Myrr het volgende:

[..]

Welja, begrijp echt wel dat je baalt als je schapen hebt, maar dat is puur financieel. Nederland is ingenomen door mensen en gaan nu egostisch lopen doen vanwege (ultra gave _O_ ) beesten die hier ook willen wonen.
Nou... balen is nogal een understatement. Het is niet puur financieel. Wolven richten een bloedbad aan en geen 1 boer wil z'n dieren afgeslacht aantreffen.
pi_184676215
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:51 schreef Tuned22 het volgende:

[..]

Nou... balen is nogal een understatement. Het is niet puur financieel. Wolven richten een bloedbad aan en geen 1 boer wil z'n dieren afgeslacht aantreffen.
Ze willen vooral (op voorhand) door de overheid gecompenseerd worden voor een probleem dat nauwelijks reel is.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  maandag 28 januari 2019 @ 16:59:02 #57
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_184676314
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 15:24 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Een wild zwijn met jongen is levensgevaarlijk, maar hoe vaak voeren we daar inderdaad discussie over?
Voor wilde zwijnen wordt buiten de Veluwe en de Meinweg in Limburg een "nulstandbeleid" gehanteerd. Op sommige plaatsen wordt er op ze gejaagd. Bovendien kan een wild zwijn inderdaad gevaarlijk zijn als het zich bedreigd voelt, maar struint het geen door mensen bewoonde gebieden af op zoek naar prooidieren van het formaat van de mens zelf, en zal het, anders dan de wolf, de mens ook nooit als zodanig zien.
  maandag 28 januari 2019 @ 17:02:09 #58
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184676381
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:19 schreef Myrr het volgende:

[..]

Je bedoelt dat de wolven de dupe worden door de boeren.

Mij mij mij.

Goddomme. Komt er eindelijk een majestueus dier dat hier wil wonen, moeten mensen het weer kapot maken. :')
wat heb je nu aan een beest dat je toch niet ziet dan de ellende die hij achterlaat
Ik zie liever een mooi fokpaard
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 31 januari 2019 @ 18:00:33 #59
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184734382
Gaat een keer mis hoor met die wolven , vieze rotbeesten

https://www.telegraaf.nl/(...)bleemwolf-afschieten

quote:
Protest
Wolven mogen in Duitsland alleen worden afgeschoten als ze een gevaar vormen voor de mensen of zware economische schade aanrichten.
In Saksen werd begin vorig jaar een dier gedood dat twee honden had aangevallen.
Nedersaksen liet in 2016 een probleemwolf afmaken die mensen te dicht naderde en een aangelijnde hond had aangevallen
.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_184734525
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:24 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Exact. Mensen zien alleen maar problemen die er niet zijn helaas :)
:')
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184734938
Als er geen ruimte voor is dan maken we maar ruimte.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  donderdag 31 januari 2019 @ 18:50:49 #62
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184735465
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 18:25 schreef Molurus het volgende:
Als er geen ruimte voor is dan maken we maar ruimte.
we moeten eerst even het klimaat op aarde redden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_184735514
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 18:50 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

we moeten eerst even het klimaat op aarde redden
Het 1 sluit het ander niet uit. ;)

Voor beide geldt dat minder mensen wel helpt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  donderdag 31 januari 2019 @ 18:57:20 #64
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_184735638
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 18:00 schreef michaelmoore het volgende:
Gaat een keer mis hoor met die wolven , vieze rotbeesten

https://www.telegraaf.nl/(...)bleemwolf-afschieten
[ afbeelding ]

[..]

.
Een dier?
pi_184735867
Het ziet er zo gevaarlijk uit, die foto... maar dat is - voor alle duidelijkheid - een wolf die aan het gapen is.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184735967
Nee, de voorouders van honden leggen grote afstanden af. Waar in NL kunnen ze grote afstanden afleggen zonder mensen tegen het lijf te lopen? Waar is genoeg prooi om te jagen of moeten ze zich storten op boerderijen waar schapen en geiten worden gehouden om hun maag te vullen? In Rusland en Polen, dat soort landen, daar is wel ruimte voor.



[ Bericht 21% gewijzigd door Jellereppe op 31-01-2019 19:24:27 ]
pi_184736019
quote:
10s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:06 schreef Molurus het volgende:
Het ziet er zo gevaarlijk uit, die foto... maar dat is - voor alle duidelijkheid - een wolf die aan het gapen is.
Goed dat je het duidelijk maakt. Ik was ook in de veronderstelling dat die bezig was met afschrikking.
pi_184736079
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:14 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Goed dat je het duidelijk maakt.
Ik heb soortgelijke foto's gemaakt, onder meer in Afrika.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit soort roofdieren laat nooit uit agressie de tanden op deze manier zien. Hooguit door de lippen een beetje op te trekken, maar niet zo vol met open muil.

[ Bericht 5% gewijzigd door Molurus op 31-01-2019 19:23:43 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
  donderdag 31 januari 2019 @ 19:21:49 #69
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_184736191
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:17 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik heb soortgelijke foto's gemaakt, onder meer in Afrika.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daar moest ik ook aan denken. ;)
pi_184736210
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:21 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Daar moest ik ook aan denken. ;)
Tijdje als user icon op FOK! gehad inderdaad.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  donderdag 31 januari 2019 @ 19:26:33 #71
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184736299
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:11 schreef Jellereppe het volgende:
Nee, de voorouders van honden leggen grote afstanden af. Waar in NL kunnen ze grote afstanden afleggen zonder mensen tegen het lijf te lopen? Waar is genoeg prooi om te jagen of moeten ze zich storten op boerderijen waar schapen en geiten worden gehouden om hun maag te vullen? In Rusland en Polen, dat soort landen, daar is wel ruimte voor.
juist

je kunt niet van hobbyboeren en bedrijfsmatige boer vergen dat dat beest maar allerlei vee dood mag buiten, als een Bullterrier zoiets flikt dan wordt ie afgemaakt en terecht

tijd komt dat we die beesten zat zijn als er een paar kinderen zijn doodgebeten
Het is allemaal de waan van de tijd
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_184736386
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 18:25 schreef Molurus het volgende:
Als er geen ruimte voor is dan maken we maar ruimte.
Uhm nee wij zijn de alpha predators op deze planeet en wij bepalen ons territorium is, niet andersom.
pi_184736488
quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:29 schreef Sjemmert het volgende:

[..]

Uhm nee wij zijn de alpha predators op deze planeet en wij bepalen ons territorium is, niet andersom.
Dan mag ik dat ook bepalen, lijkt me. Als het aankomt op de keuze tussen mensen en wolven zie ik liever wolven.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184736573
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:26 schreef michaelmoore het volgende:
je kunt niet van hobbyboeren en bedrijfsmatige boer vergen dat dat beest maar allerlei vee dood mag buiten
Er moet wel veel gebeuren voordat dit een significant probleem wordt. Zeker in relatie tot het aantal dieren dat wij zelf op jaarbasis vermoorden.

De cijfers voor Nederland in 2017:

Vleeskuikens: 604.471.600
Overige kippen: 17.181.100
Varkens: 15.169.000
Runderen: 2.158.000
Kalveren: 1.504.400
Schapen: 536.900
Geiten: 136.900
Overig pluimvee: 5.100
Kalkoenen: 900

En dan moeten wij ons druk maken om een paar doodgebeten schapen? Kom nou toch.

[ Bericht 0% gewijzigd door Molurus op 31-01-2019 19:49:11 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184737043
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:33 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dan mag ik dat ook bepalen, lijkt me. Als het aankomt op de keuze tussen mensen en wolven zie ik liever wolven.
Ik weet niet wat jou beroep of functie is maar dikke kans dat jij dat niet mag bepalen, nee.

Die laatste stelling is helemaal een rare.
pi_184737087
quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:53 schreef Sjemmert het volgende:

[..]

Ik weet niet wat jou beroep of functie is maar dikke kans dat jij dat niet mag bepalen, nee.

Die laatste stelling is helemaal een rare.
Dat soort zaken regelen we tegenwoordig democratisch, met mijn beroep heeft dat niets te maken.

Als een partij pleit voor meer ruimte voor wolven en minder ruimte voor mensen dan kunnen ze op mijn stem rekenen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  donderdag 31 januari 2019 @ 19:54:53 #77
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184737092
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:37 schreef Molurus het volgende:

[..]

Er moet wel veel gebeuren voordat dit een significant probleem wordt. Zeker in relatie tot het aantal dieren dat wij zelf op jaarbasis vermoorden.

De cijfers voor Nederland in 2017:

Vleeskuikens: 604.471.600
Overige kippen: 17.181.100
Varkens: 15.169.000
Runderen: 2.158.000
Kalveren: 1.504.400
Schapen: 536.900
Geiten: 136.900
Overig pluimvee: 5.100
Kalkoenen: 900

En dan moeten wij ons druk maken om een paar doodgebeten schapen? Kom nou toch.
die beesten zijn eigendom van mensen
mag die wolf wel jouw hond doodbijten??
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_184737164
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

die beesten zijn eigendom van mensen
mag die wolf wel jouw hond doodbijten??
De kans dat dat gebeurt durf ik met de huidige statistieken wel aan ja. Met een verduizendvoudiging daarvan ook nog wel.

Overigens zien wolven honden hooguit als concurrent en niet als prooi.

https://news.nationalgeog(...)e-alaska-ngbooktalk/
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184737192
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

die beesten zijn eigendom van mensen
mag die wolf wel jouw hond doodbijten??
Woon jij op de Veluwe?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_184737305
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:54 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat soort zaken regelen we tegenwoordig democratisch, met mijn beroep heeft dat niets te maken.

Als een partij pleit voor meer ruimte voor wolven en minder ruimte voor mensen dan kunnen ze op mijn stem rekenen.
Mooi maar daarmee bepaal jij nog niks.
pi_184737499
quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 20:02 schreef Sjemmert het volgende:

[..]

Mooi maar daarmee bepaal jij nog niks.
Daarmee lever ik een exact even groot aandeel aan de besluitvorming als elk ander mens.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184737565
quote:
15s.gif Op zondag 27 januari 2019 15:03 schreef Metalfrost het volgende:

[..]

Nee. Het dier is destijds niet voor niets uitgestorven in Nederland. Het hoort niet in dit druk bevolkte gebied. Het komt beter tot zijn recht in de wilde natuur van Oost-Europa of de uitgestrekte landschappen van Scandinavi.

Niet hier.
Ze zijn ook teruggekomen. Laat de wolf dat dan lekker zelf bepalen.
pi_184737595
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 20:07 schreef Molurus het volgende:

[..]

Daarmee lever ik een exact even groot aandeel aan de besluitvorming als elk ander mens.
Op de mensen en partijen die het werkelijke beleid moeten maken na het stemmen na.
pi_184737640
Onze Veluwse wolf heeft het laatste half jaar uitsluitend wild gepakt (voornamelijk zwijnen).
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_184737690
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 18:00 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Het is maar de vraag of deze wolven ons met rust laten. Als het eerste kind wordt aangevallen/doodgebeten zal er anders worden gepiept.

Experts in India use the term "child lifting" to describe predatory attacks in which the animal silently enters a hut while everyone is sleeping, picks up a child, often with a silencing bite to the mouth and nose, and carries a child off by the head. Such attacks typically occur in local clusters, and generally do not stop until the wolves involved are eliminated.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wolf_attack
In Nederland wonen mensen ook echt in een open hut in de rimboe. :')

Jankerd.
pi_184737787
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 00:11 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Nee, waarom? Elke ondernemer heeft zo zijn risico's.
Inderdaad. Je mag je concurrent ook niet afknallen.
  vrijdag 1 februari 2019 @ 01:19:55 #87
224960 highender
Travellin' Light
pi_184744658
quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:53 schreef Sjemmert het volgende:
Die laatste stelling is helemaal een rare.
Niets 'rare' aan, niet iedereen zit te wachten op jouw lammetjes.
pi_184744792
Boeren schaffen Turkse herdershonden aan.

Probleem opgelost.
pi_184745148
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 01:19 schreef highender het volgende:

[..]

Niets 'rare' aan, niet iedereen zit te wachten op jouw lammetjes.
Mijn lammetjes ?

Dat boeit me weinig, en is ook niet echt het probleem denk ik. Er worden jaarlijks duizenden zwijnen en herten afgeschoten in de veluwe. Een wolven roedel bestaat meestal uit 2 tot 10 wolven. Zo'n roedel dood ongeveer gemiddeld elke 3 dagen een grote prooi. Dus grof geschat ongeveer 122 zwijnen of herten op een jaar. Er is zat voedsel voor die beesten. Dat is het probleem niet. Het probleem is dat er geen ruimte is. De veluwe is 912km groot, het territorium van een wolven roedel is ongeveer 200 tot 350km groot. Een paar roedels zou kunnen maar daarna wordt het gauw te krap. Een roedel of familiegroep bestaat uit een voortplantend paar en de jongen van dit jaar en het jaar daarvoor. Na 2 jaar gaan de jongen hun eigen kant op en gaan op zoek naar een eigen territorium om een eigen roedel te vormen. Ik denk dat die 912km2 dan gauw te kort is. Binnen die 912km wonen overigens nog steeds bijna 14.000 mensen en grenzend aan de Veluwe liggen steden waar honderdduizenden mensen wonen.

Als we accepteren dat wolven zich hier kunnen vestigen dan zal dat gecontroleerd moeten gaan en zal het merendeel uiteindelijk terug moeten trekken naar Duitsland waar ze de ruimte hebben of afgeschoten moeten worden zoals dat met herten en zwijnen ook gebeurt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sjemmert op 01-02-2019 03:37:32 ]
  vrijdag 1 februari 2019 @ 09:07:18 #90
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184746771
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 01:40 schreef polderturk het volgende:
Boeren schaffen Turkse herdershonden aan.

Probleem opgelost.
https://www.telegraaf.nl/(...)dood-kon-niet-anders

Man schiet wolf dood

quote:
Commotie
Met n gericht schot velde hij de viervoeter. Hierna werden de autoriteiten gewaarschuwd en brak er behoorlijk wat commotie los.
Het doodschieten van het roofdier wordt door vele Duitsers als ronduit schandalig beschouwd, zo licht zijn Duitse advocaat dr. Heiko Granzin toe. ,,
De mensen die op het land wonen, zijn meestal tegen.

Jagers, boeren en dergelijke willen geen wolf.
Mensen die in een stad wonen, vinden de wolf geweldig.
En in de stad worden de beslissingen genomen
."


[ Bericht 33% gewijzigd door michaelmoore op 01-02-2019 09:30:25 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_184747327
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 03:16 schreef Sjemmert het volgende:

Dat boeit me weinig, en is ook niet echt het probleem denk ik. Er worden jaarlijks duizenden zwijnen en herten afgeschoten in de veluwe. Een wolven roedel bestaat meestal uit 2 tot 10 wolven. Zo'n roedel dood ongeveer gemiddeld elke 3 dagen een grote prooi. Dus grof geschat ongeveer 122 zwijnen of herten op een jaar. Er is zat voedsel voor die beesten. Dat is het probleem niet. Het probleem is dat er geen ruimte is. De veluwe is 912km groot, het territorium van een wolven roedel is ongeveer 200 tot 350km groot. Een paar roedels zou kunnen maar daarna wordt het gauw te krap. Een roedel of familiegroep bestaat uit een voortplantend paar en de jongen van dit jaar en het jaar daarvoor. Na 2 jaar gaan de jongen hun eigen kant op en gaan op zoek naar een eigen territorium om een eigen roedel te vormen. Ik denk dat die 912km2 dan gauw te kort is. Binnen die 912km wonen overigens nog steeds bijna 14.000 mensen en grenzend aan de Veluwe liggen steden waar honderdduizenden mensen wonen.

Als we accepteren dat wolven zich hier kunnen vestigen dan zal dat gecontroleerd moeten gaan en zal het merendeel uiteindelijk terug moeten trekken naar Duitsland waar ze de ruimte hebben of afgeschoten moeten worden zoals dat met herten en zwijnen ook gebeurt.
Snap jij niet hoe de natuur werkt????

Dat is precies waarom de wolven o.a. weer terug zijn. De losgelaten wolven uit roedels in Duitsland hebben nieuw gebied nodig, daardoor komen ze bv in Nederland uit.
Wij hebben prima gebieden voor wolven, in de Veluwe. Noord Nederland zijn wat gebieden en ook Limburg bv.
Genoeg voedsel voor de wolven, en het mooie van de natuur is dat het een evenwicht zal vinden tussen prooi en roofdier. Ook qua ruimte wordt dat echt opgelost.

Groeien roedels boven wat een gebied aan kan? Dan trekt een wolf verder. Zoekt hij naar nieuwe vestigingsgebieden. Wellicht om zich te vestigen verderop in Nederland of naar andere gebieden in Duitsland/Belgie.

Het is allang onderzocht of Nederland genoeg natuurgebied heeft om wolven te herbergen, met zat echt zat aan prooidieren.
Daarnaast zijn wolven ontzettend schuw, dus er zullen niet snel problemen komen. Behalve wat schaapjes, ach ja.
De wolf hoort hier meer dan de mens.
pi_184747377
quote:
Wat een walgelijke quote :r
Ik ben absoluut geen stadjer, voor geen goud.
Maar ik vind het geweldig dat de natuur (niet dat we echte natuur hebben) zich wat herstelt.
Ik zou juist eerder andersom zeggen aangezien een stadjer geen natuurmens is. Er geen bal van weet.

Er zullen best wat boeren zijn die het niet willen, maar niet elk persoon buiten de stad is een boer.
Al willen mensen in de Randstad dat wel graag geloven.
  vrijdag 1 februari 2019 @ 11:33:00 #93
3542 Gia
User under construction
pi_184749268
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 20:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Eh ja. Overal ter wereld wonen dieren die andere dieren eten, moeten we die ook maar gaan afschieten? En wat dacht je van vossen, marters en uilen in Nederland? Katten? Allemaal roofdieren.
Hoeveel schapen worden er niet gestolen voor het offerfeest?
Die daders ook maar afschieten of overbrengen naar een voor hun betere biotoop?
  vrijdag 1 februari 2019 @ 11:41:32 #94
3542 Gia
User under construction
pi_184749496
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 19:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

die beesten zijn eigendom van mensen
mag die wolf wel jouw hond doodbijten??
En een reiger een koi karper?
Alle reigers afknallen, anders moeten die mensen hun vijvers afdekken met gaas.
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 20:11 schreef KoosVogels het volgende:
Onze Veluwse wolf heeft het laatste half jaar uitsluitend wild gepakt (voornamelijk zwijnen).
Precies, ik heb niks gehoord van door wolven gedode schapen, het laatste half jaar.
Richt de honden die de kudde bewaken goed af om een wolf weg te jagen, om verlies te voorkomen. Maar zoals jij ook zegt, er is eten genoeg, die hoeven niet aan een kudde. Zeker niet aan een kudde waar een herder en honden bijlopen.
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 01:40 schreef polderturk het volgende:
Boeren schaffen Turkse herdershonden aan.

Probleem opgelost.
Bijvoorbeeld.
pi_184753225
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 09:41 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Maar ik vind het geweldig dat de natuur (niet dat we echte natuur hebben) zich wat herstelt.
Wat heeft de komst van de wolf met natuurherstel te maken? Ze kunnen zich ook verspreiden omdat het elders nog beroerder is dan hier
pi_184753750
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 09:38 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Snap jij niet hoe de natuur werkt????

Dat is precies waarom de wolven o.a. weer terug zijn. De losgelaten wolven uit roedels in Duitsland hebben nieuw gebied nodig, daardoor komen ze bv in Nederland uit.
Wij hebben prima gebieden voor wolven, in de Veluwe. Noord Nederland zijn wat gebieden en ook Limburg bv.
Genoeg voedsel voor de wolven, en het mooie van de natuur is dat het een evenwicht zal vinden tussen prooi en roofdier. Ook qua ruimte wordt dat echt opgelost.

Groeien roedels boven wat een gebied aan kan? Dan trekt een wolf verder. Zoekt hij naar nieuwe vestigingsgebieden. Wellicht om zich te vestigen verderop in Nederland of naar andere gebieden in Duitsland/Belgie.

Het is allang onderzocht of Nederland genoeg natuurgebied heeft om wolven te herbergen, met zat echt zat aan prooidieren.
Daarnaast zijn wolven ontzettend schuw, dus er zullen niet snel problemen komen. Behalve wat schaapjes, ach ja.
De wolf hoort hier meer dan de mens.
Ik snap hoe het werkt en we zeggen ongeveer hetzelfde. Als het er te veel worden, en dat zal sneller zijn dan je denkt, trekken ze terug naar Duitsland of ze trekken richting steden. In dat laatste geval gaan ze afgeschoten worden omdat dat problemen gaat geven.
pi_184758626
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 15:12 schreef Sjemmert het volgende:

Ik snap hoe het werkt en we zeggen ongeveer hetzelfde. Als het er te veel worden, en dat zal sneller zijn dan je denkt, trekken ze terug naar Duitsland of ze trekken richting steden. In dat laatste geval gaan ze afgeschoten worden omdat dat problemen gaat geven.
Ze trekken richting steden?
Wolven?

Right. Het zijn geen schoothonden die even op straat geen proberen te leven.
pi_184758640
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 14:37 schreef LorneMalvo het volgende:

Wat heeft de komst van de wolf met natuurherstel te maken? Ze kunnen zich ook verspreiden omdat het elders nog beroerder is dan hier
Nee ze verspreiden zich vanuit Duitsland omdat de roedels daar groeien en groeien omdat het juist heel goed gaat met de wolf.
Anders waren ze heel anders gaan verspreiden en bleven de roedels ook niet op deze manier in Duitsland zitten.
pi_184759198
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 19:34 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Nee ze verspreiden zich vanuit Duitsland omdat de roedels daar groeien en groeien omdat het juist heel goed gaat met de wolf.
Anders waren ze heel anders gaan verspreiden en bleven de roedels ook niet op deze manier in Duitsland zitten.
Bron?
pi_184760592
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 20:09 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Bron?
Dat is al zo vaak in het nieuws geweest dat zelfs de leek daar van weet.
En zelfs al je er zelf even over nadenkt waarom ze hier komen kom je daar wel achter.
Waarom komen er eenlingen deze kant op?

Precies omdat die worden losgelaten door groeiende roedels. Niet omdat een roedel ergens niet tevreden zou zijn. Dan zouden die migratie veel meer voorkomen en niet als eenlingen.

Het aantal roedels in Duitsland groeit en groeit. En daarom krijg je zwervende wolven die naar nieuw gebied zoeken wat geschikt is.
pi_184782252
Turkse Kangal hond doodt wild zwijn in zijn eentje. De kangal kan helpen bij het beschermen van schapen. Dan hoeven wolven niet gedood te worden.


pi_184782540
* Molurus mompelt iets over een kosten-baten analyse
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184783473
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 22:10 schreef Molurus het volgende:
* Molurus mompelt iets over een kosten-baten analyse
10.000 schapen worden er jaarlijks gedood door vossen en honden. Als je een kangal neemt, is dat gelijk voorbij. Het plaatsen van hekken is duurder dan het nemen van kangal honden. Kangal honden kan je voeden met 'yal'. Dat is hondenvoer dat gemaakt wordt door meel in water te koken. Get is heel goedkoop. Daarnaast kan je zijn dieet aanvullen met etensresten en hobdenbrokken. Veel boeren hebben al een hond omdat ze afgelegen wonen. Kunnen ze beter een kangalhond nemen. Dan zijn ze niet duurder uit.
pi_184783780
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 21:57 schreef polderturk het volgende:
Turkse Kangal hond doodt wild zwijn in zijn eentje. De kangal kan helpen bij het beschermen van schapen. Dan hoeven wolven niet gedood te worden.


kangal

Ze schijten alleen wel als een nijlpaard.
pi_184783911
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 22:45 schreef polderturk het volgende:

[..]
Kangal honden kan je voeden met 'yal'. Dat is hondenvoer dat gemaakt wordt door meel in water te koken. Get is heel goedkoop. Daarnaast kan je zijn dieet aanvullen met etensresten en hobdenbrokken. Veel boeren hebben al een hond omdat ze afgelegen wonen. Kunnen ze beter een kangalhond nemen. Dan zijn ze niet duurder uit.
Dit klinkt diervriendelijk

[ Bericht 10% gewijzigd door LorneMalvo op 02-02-2019 23:44:54 ]
pi_184783957
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 21:12 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Dat is al zo vaak in het nieuws geweest dat zelfs de leek daar van weet.
En zelfs al je er zelf even over nadenkt waarom ze hier komen kom je daar wel achter.
Waarom komen er eenlingen deze kant op?

Precies omdat die worden losgelaten door groeiende roedels. Niet omdat een roedel ergens niet tevreden zou zijn. Dan zouden die migratie veel meer voorkomen en niet als eenlingen.

Het aantal roedels in Duitsland groeit en groeit. En daarom krijg je zwervende wolven die naar nieuw gebied zoeken wat geschikt is.
Ok. Maar dit zegt helaas nog niet veel over onze natuur, de Nederlandse, dan wel het natuurherstel van onze oosterburen.
pi_184784320
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 22:45 schreef polderturk het volgende:

[..]

10.000 schapen worden er jaarlijks gedood door vossen en honden.
In Nederland? Bron hiervan?

Als je het mij vraagt probeer je je voorliefde voor deze dieren - die ik an sich nog kan begrijpen - in te zetten voor een niet-bestaand probleem.

PS: Overigens... de schapen die in Nederland worden doodgebeten worden voor het grootste deel doodgebeten door... honden. Vossen kunnen niet zoveel met een volwassen schaap, die jagen liever op kleiner wild. En wolven komen nauwelijks voor in Nederland. Dus ik ben echt reuze benieuwd hoe je aan je cijfers komt.

[ Bericht 11% gewijzigd door Molurus op 02-02-2019 23:28:00 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184784583
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 23:22 schreef Molurus het volgende:

[..]

In Nederland? Bron hiervan?

Als je het mij vraagt probeer je je voorliefde voor deze dieren - die ik an sich nog kan begrijpen - in te zetten voor een niet-bestaand probleem.

PS: Overigens... de schapen die in Nederland worden doodgebeten worden voor het grootste deel doodgebeten door... honden. Vossen kunnen niet zoveel met een volwassen schaap, die jagen liever op kleiner wild. En wolven komen nauwelijks voor in Nederland. Dus ik ben echt reuze benieuwd hoe je aan je cijfers komt.
https://www.volkskrant.nl(...)t-dit-wel-~b404ff0c/

Een hond of een vos zal nooit een schaap aanvallen die door een kangal hond verdedigt wordt, tenzij die hond of vos suicidaal is.

Uiteindelijk zal de wolvenroedel groeien. Als je dan conflicten tussen mens en wolf wil voorkomen, dan zal je maatregelen moeten nemen. Boeren hebben vaak al honden vanwege inbraakrisico.

Zeg nu eens eerlijk. Stel je bent een boer met schapen in een gebied waar wolven leven, zou je dan niet beter slapen als je een kangal hond zou hebben? Kijk maar eens hoe hysterisch de boeren en jagers nu al reageren.
pi_184784706
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 23:34 schreef polderturk het volgende:

[..]

https://www.volkskrant.nl(...)t-dit-wel-~b404ff0c/

Een hond of een vos zal nooit een schaap aanvallen die door een kangal hond verdedigt wordt, tenzij die hond of vos suicidaal is.

Uiteindelijk zal de wolvenroedel groeien.
Volgens het artikel zouden er in 2018 slechts 134 schapen zijn gedood door wolven. Dat lijkt me nogal marginaal, zowel in relatie tot het aantal schapen dat in totaal werd gedood als in relatie tot het totale aantal schapen dat wij op jaarbasis slachten (meer dan een half miljoen).

En dat zijn dan de aangiftes die werden toegeschreven aan wolven. Ik vermoed dat het er minder zijn.

quote:
Zeg nu eens eerlijk. Stel je bent een boer met schapen in een gebied waar wolven leven, zou je dan niet beter slapen als je een kangal hond zou hebben?
Ik zou toch eerder een hek om m'n land zetten. Sowieso verstandig. Schrikdraad werkt beter en kost geen drol.

quote:
Kijk maar eens hoe hysterisch de boeren en jagers nu al reageren.
Die zijn vooral op zoek naar schadevergoedingen en redenen om (illegaal!) op wolven te schieten. Niet bepaald de meest neutrale motivaties die ik me kan bedenken. En nu ik er zo eens over nadenk... als jouw kangal hond een wolf doodbijt ben je net zo goed in overtreding vermoed ik.

PS: ik heb alle begrip voor je liefde voor honden. Ik ben ook een groot liefhebber van honden. Maar voor dit topic lijkt je voorstel me compleet irrelevant.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184785326
Polderturk is door z'n voorraad handelswaar heen en nu wil hij ons een Kangal aansmeren.

ik neem er eerst maar 30 trouwens, dat moet wel voldoende zijn voor 5 schapen.
pi_184787889
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 19:33 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Ze trekken richting steden?
Wolven?

Right. Het zijn geen schoothonden die even op straat geen proberen te leven.
Dat kan ja, dat gebeurt.

Zo zijn ze uiteindelijk ook getemt en onze honden geworden lang geleden.

Vuilnis, honden, katten, vee, het wordt allemaal aangetroffen in magen van wolven die dicht bij mensen wonen.

https://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-26546532

https://www.google.com/am(...)jd-steeds-tammer.amp

Naarmate ze steeds meer in aanraking komen met mensen worden ze ook steeds minder schuw. En dan krijg je problemen.

[ Bericht 14% gewijzigd door Sjemmert op 03-02-2019 08:37:03 ]
  zondag 3 februari 2019 @ 09:35:00 #112
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184788724
https://tpo.nl/2018/10/03(...)inderen-verscheuren/

quote:
"Mijn mening is dat we de een beheerplan moeten afspreken.
We moeten de wolf kunnen bejagen voor het te laat is.
Ooit zagen we in Nederland een paar ganzen, die direct beschermd werden. Nu zijn er miljoenen ganzen, die weilanden en akkers vertrappen en kapotvreten.
Die kant moeten we niet op met de wolven.
Ze eten al genoeg schapen op.
Gelukkig beseffen steeds meer Provinciale Statenleden dat de wolf geen gezellig sprookjesdier is, maar een roofdier.
Hoe lang moeten we wachten tot hongerige roedels wolven bij ons ook andere dieren of zelfs kleine kinderen verscheuren? Dat moeten we voorkomen!"
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 05:29 schreef Sjemmert het volgende:

[..]
Vuilnis, honden, katten, vee, het wordt allemaal aangetroffen in magen van wolven die dicht bij mensen wonen.

https://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-26546532
https://www.google.com/am(...)jd-steeds-tammer.amp

Naarmate ze steeds meer in aanraking komen met mensen worden ze ook steeds minder schuw. En dan krijg je problemen.
Klopt
De stads mens kent de wolf alleen van plaatjes
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_184788875
Ik begrijp die uiterste posities in dat wolvendebat niet zo goed."Het is een roofdier!" Ja, klopt, maar hij komt hier niet om kinderen te eten. Ja, hij bijt af en toe wel schapen dood, moeten we het even over hebben of we dat nou wel zo tof vinden.

En dan die andere kant die zich de blaren op de eikel trekt bij de gedachte aan wolven in Nederland. Wat is er nou zo verschrikkelijk tof aan? Het zullen er sowieso maar een paar zijn, dus je ziet ze vrijwel nooit Het enige 'wild' dat hier uit de klauwen loopt zijn ganzen, vossen, die Oostvaardersplassenbeesten en everzwijnen. Ik zie daarin de wolf daarin geen oplossing zijn.

Het is eigenlijk 'ja maar vet eng!' versus 'ja maar vet tof!'
  zondag 3 februari 2019 @ 10:02:04 #114
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184789015
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 09:48 schreef Jigzoz het volgende:
Ik begrijp die uiterste posities in dat wolvendebat niet zo goed."Het is een roofdier!" Ja, klopt, maar hij komt hier niet om kinderen te eten. Ja, hij bijt af en toe wel schapen dood, moeten we het even over hebben of we dat nou wel zo tof vinden.

En dan die andere kant die zich de blaren op de eikel trekt bij de gedachte aan wolven in Nederland. Wat is er nou zo verschrikkelijk tof aan? Het zullen er sowieso maar een paar zijn, dus je ziet ze vrijwel nooit Het enige 'wild' dat hier uit de klauwen loopt zijn ganzen, vossen, die Oostvaardersplassenbeesten en everzwijnen. Ik zie daarin de wolf daarin geen oplossing zijn.

Het is eigenlijk 'ja maar vet eng!' versus 'ja maar vet tof!'
klopt
het voordeel van wolven in Nederland bestaat niet, want de Nederlander zal ze nooit zien, hoop ik voor ze.

Het nadeel is dat het onbeheersbaar gaat worden, , dan moeten we gaan afschieten, en dat is niet eenvoudig

Net als de beverrat, dat was ook zoiets iets moois, prachtig de dambouwer in Nederland nu weten we niet hoe we ze uitgeroeid krijgen en vernielen ze kostbare dijken en kunnen voor rampen gaan zorgen
Als we Nederland terug willen geven aan de natuur, dan is er voor de mens geen toekomst
Het vreselijke mislukken van de nieuwe wildernis in Oostvaardersplassen met afgrijselijke beelden is slechts een voorbeeld

Als straks die wolven al onze bossen onbegaanbaar hebben gemaakt om te wandelen, dan zegt iedereen , zie je nu wel

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 03-02-2019 11:46:41 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 februari 2019 @ 12:17:40 #115
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184790905
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 09:48 schreef Jigzoz het volgende:

Het enige 'wild' dat hier uit de klauwen loopt zijn ganzen, vossen, die Oostvaardersplassenbeesten en everzwijnen. Ik zie daarin de wolf daarin geen oplossing zijn.
Wolven in de Oostvaardersplassen lijkt me eerlijk gezegd helemaal geen slecht idee. Dat zou best kunnen gaan werken, en lijkt me een stuk eleganter dan dat die beesten daar van de honger sterven of door ons moeten worden afgeschoten.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184790957
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 12:17 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wolven in de Oostvaardersplassen lijkt me eerlijk gezegd helemaal geen slecht idee. Dat zou best kunnen gaan werken, en lijkt me een stuk eleganter dan dat die beesten daar van de honger sterven of door ons moeten worden afgeschoten.
De jagers willen de wolf helemaal niet in de Oostvaardersplassen. Dan mogen ze zelf die beesten niet meer afschieten.
  zondag 3 februari 2019 @ 12:24:00 #117
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184790980
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 12:22 schreef polderturk het volgende:

[..]

De jagers willen de wolf helemaal niet in de Oostvaardersplassen. Dan mogen ze zelf die beesten niet meer afschieten.
De behoefte van jagers om beesten af te schieten lijkt me hier niet bepaald de issue. :D Die moeten er maar mee leren leven dat ze dat niet mogen. Zoek maar een andere hobby.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184791004
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 12:24 schreef Molurus het volgende:

[..]

De behoefte van jagers om beesten af te schieten lijkt me hier niet bepaald de issue. :D Die moeten er maar mee leren leven dat ze dat niet mogen. Zoek maar een andere hobby.
Eens.
Maar ze zijn wel aan het zeiken over wolven.
Is er een (indirecte) verbinding tussen de Veluwe en de Oostvaardersplassen?
pi_184791319
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 12:17 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wolven in de Oostvaardersplassen lijkt me eerlijk gezegd helemaal geen slecht idee. Dat zou best kunnen gaan werken, en lijkt me een stuk eleganter dan dat die beesten daar van de honger sterven of door ons moeten worden afgeschoten.
Ik denk dat een groot deel van de Nederlandse bevolking emotioneel niet goed in staat is om de beelden van verzwakte paarden die worden aangevallen door wolven te verwerken.
  zondag 3 februari 2019 @ 12:54:36 #120
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184791404
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 12:47 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik denk dat een groot deel van de Nederlandse bevolking emotioneel niet goed in staat is om de beelden van verzwakte paarden die worden aangevallen door wolven te verwerken.
Veel verzwakte paarden zullen er dan ook niet meer zijn. :D Wat er dan overblijft is een gezond potje rennen tussen gezonde paarden en gezonde wolven.

Het is juist de combinatie van te weinig voedsel en geen natuurlijke vijanden die de situatie in de Oostvaardersplassen zo beroerd maakt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184791459
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 12:54 schreef Molurus het volgende:

[..]

Veel verzwakte paarden zullen er dan ook niet meer zijn. :D Wat er dan overblijft is een gezond potje rennen tussen gezonde paarden en gezonde wolven.

Het is juist de combinatie van te weinig voedsel en geen natuurlijke vijanden die de situatie in de Oostvaardersplassen zo beroerd maakt.
O, maar dat ben ik wel met je eens hoor, maar die wolven gaan sowieso af en toe zo'n beest pakken en dat wordt natuurlijk een weinig schattig gezicht.
  zondag 3 februari 2019 @ 13:02:01 #122
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184791491
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 12:59 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

O, maar dat ben ik wel met je eens hoor, maar die wolven gaan sowieso af en toe zo'n beest pakken en dat wordt natuurlijk een weinig schattig gezicht.
Mja, jagende roofdieren is nooit een heel lekker gezicht, hoewel ik daar persoonlijk geen enkele moeite mee heb. Die race om te overleven is nou juist wat die dieren gezond houdt.

Overigens maken wolven er nog niet half zo'n zooitje van als - zeg - wilde honden. Zoals die jagen is echt best wel onsmakelijk om te zien, maar zo gaan die dingen he.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 13:10:51 #123
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184791621
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

Mja, jagende roofdieren is nooit een heel lekker gezicht, hoewel ik daar persoonlijk geen enkele moeite mee heb. Die race om te overleven is nou juist wat die dieren gezond houdt.

Overigens maken wolven er nog niet half zo'n zooitje van als - zeg - wilde honden. Zoals die jagen is echt best wel onsmakelijk om te zien, maar zo gaan die dingen he.
Wolven ook hoor, die bijten vaak spieren en aders door om zo de prooi te verzwakken en langzaam te laten doodbloeden. Ze nemen letterlijk gewoon telkens hapjes uit de prooi. Een wolf heeft ook een bijtkracht van tot wel 1500 psi, indien benodigd (defensieve doeleinden). Dit zou in theorie genoeg moeten zijn om net als een jaguar een schedel door te bijten. Wolven bijten echter doorgaans maar tot 600 psi. Dit in tegenstelling tot katachtigen, die de prooi verstikken (luchtpijp doorbijten) of de hersenpan doorbijten (jaguars). Hyena's vormen hierop weer een uitzondering.

Maar wilde honden zijn wel nasty inderdaad. In India zijn er gevallen bekend van een roedel dholes die tijgers doodbeten door ze te omcirkelen en ze gewoon van alle kanten constant maar te bijten. Brute dood is dat.
  zondag 3 februari 2019 @ 13:14:00 #124
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184791673
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wolven ook hoor, die bijten vaak spieren en aders door om zo de prooi te verzwakken en langzaam te laten doodbloeden. Ze nemen letterlijk gewoon telkens hapjes uit de prooi.
Wilde honden trekken hun prooi letterlijk levend uit elkaar, dat gaat nog net ietsje verder. Hoewel het natuurlijk maar de vraag is wat je precies het meest onsmakelijk vindt om te zien. :X

quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:10 schreef Richestorags het volgende:

Hyena's vormen hierop weer een uitzondering.
Hyena's zijn strikt genomen geen roofdieren maar aaseters. :)
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 13:15:13 #125
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184791696
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:14 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wilde honden trekken hun prooi letterlijk levend uit elkaar, dat gaat nog net ietsje verder. Hoewel het natuurlijk maar de vraag is wat je precies het meest onsmakelijke vindt om te zien. :X

[..]

Hyena's zijn strikt genomen geen roofdieren maar aaseters. :)
Zo staan ze bekend, maar ze zijn ook formidabele roofdieren. Sterker nog, zelfs n vrouwtjes hyena kan al dieren zoals zebra's doden.
  zondag 3 februari 2019 @ 13:16:31 #126
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184791727
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:14 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wilde honden trekken hun prooi letterlijk levend uit elkaar, dat gaat nog net ietsje verder. Hoewel het natuurlijk maar de vraag is wat je precies het meest onsmakelijk vindt om te zien. :X

[..]

Hyena's zijn strikt genomen geen roofdieren maar aaseters. :)
Ja dat is waarschijnlijk nog wel wat bruter. Ze kunnen het zelfs bij tijgers. Maar ook de wilde honden in Afrika zijn zeer succesvol.
  zondag 3 februari 2019 @ 13:19:02 #127
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184791781
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:15 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zo staan ze bekend, maar ze zijn ook formidabele roofdieren. Sterker nog, zelfs n vrouwtjes hyena kan al dieren zoals zebra's doden.
Om een gezonde volwassen zebra te vangen zijn hyena's gewoon veel en veel te langzaam.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 13:23:33 #128
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184791864
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:16 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja dat is waarschijnlijk nog wel wat bruter. Ze kunnen het zelfs bij tijgers. Maar ook de wilde honden in Afrika zijn zeer succesvol.
Ik bedoel dan vooral de Afrikaanse wilde hond. De laatste gemeenschappelijke voorouder met de Aziatische variant daarvan is alweer zo'n 3 miljoen jaar geleden geloof ik. :)
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 13:24:32 #129
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184791875
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 12:17 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wolven in de Oostvaardersplassen lijkt me eerlijk gezegd helemaal geen slecht idee. Dat zou best kunnen gaan werken, en lijkt me een stuk eleganter dan dat die beesten daar van de honger sterven of door ons moeten worden afgeschoten.
Maar jij bent god niet

als ze al die reetjes doodmaken dan moeten er weer wolven dood gemaakt
komen er teveel wolven dan hou je die beesten niet achter een hek en gaan ze de polder in

Laat de OVP naar leeg en aan de vogels, en vissen , dan hoeft er geen mens naar om te kijken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 februari 2019 @ 13:25:53 #130
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184791898
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Maar jij bent god niet
En jij ook niet. Maar de relevantie daarvan ontgaat me eerlijk gezegd.

quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:24 schreef michaelmoore het volgende:

als ze al die reetjes doodmaken dan moeten er weer wolven dood gemaakt
komen er teveel wolven dan hou je die beesten niet achter een hek en gaan ze de polder in
Het idee is dat ze elkaar in evenwicht houden.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 13:27:15 #131
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184791915
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:25 schreef Molurus het volgende:

[..]

En jij ook niet. Maar de relevantie daarvan ontgaat me eerlijk gezegd.

[..]

Het idee is dat ze elkaar in evenwicht houden.
nogmaals jij bent god niet
natuurtje maken is dom

we hebben al dierentuinen genoeg,
en dat gedoe met geen vreten geven is gestoord
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_184791927
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:27 schreef michaelmoore het volgende:
nogmaals jij bent god niet
Dit argument begrijp ik niet. Wat bedoel je ermee?
  zondag 3 februari 2019 @ 13:28:52 #133
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184791943
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:28 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Dit argument begrijp ik niet. Wat bedoel je ermee?
de mens kan best dierentuinen in stand houden
geen natuur maken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 februari 2019 @ 13:29:02 #134
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184791945
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:27 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nogmaals jij bent god niet
natuurtje maken is dom

Als argument vind ik dit in elk geval heel dom.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 13:29:36 #135
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184791952
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:28 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

de mens kan best dierentuinen in stand houden
geen natuur maken
Natuur wordt niet door goden gemaakt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184791958
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:28 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

de mens kan best dierentuinen in stand houden
geen natuur maken
En als die natuur ontstaat? Mag het dan wel?
  zondag 3 februari 2019 @ 13:33:41 #137
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184792013
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:29 schreef Molurus het volgende:

[..]

Als argument vind ik dit in elk geval heel dom.
In de tweede wereldoorlog zetten ze mensen achter een hek zonder eten te geven
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 februari 2019 @ 13:34:07 #138
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184792021
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:29 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

En als die natuur ontstaat? Mag het dan wel?
Dan wel

Dan waren er geen reen en konikpaarden
Dan waren er vogels alleen vogels , allerlei soorten
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 februari 2019 @ 13:35:37 #139
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184792052
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:29 schreef Molurus het volgende:

[..]

Natuur wordt niet door goden gemaakt.
Mensen maken dierentuinen
een frase als "de nieuwe wildernis" , dat is dom
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_184792068
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:34 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Dan wel

Dan waren er geen reen en konikpaarden
Dan waren er vogels alleen vogels , allerlei soorten
Herten en reen komen gewoon voor in Nederland hoor. En niet zo'n beetje ook.
  zondag 3 februari 2019 @ 13:36:39 #141
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_184792074
quote:
Is er wel ruimte voor zo'n roofdier in Nederland?
Niet echt maar daar moeten wolven maar een beetje mee leren leven.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  zondag 3 februari 2019 @ 13:36:59 #142
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184792081
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:36 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Herten en reen komen gewoon voor in Nederland hoor. En niet zo'n beetje ook.
ja maar die kunnen weg , zelf eten zoeken
die staan niet in een strafkamp
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 februari 2019 @ 13:37:30 #143
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184792093
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:36 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Herten en reen komen gewoon voor in Nederland hoor. En niet zo'n beetje ook.
nog zo een zolderkamer god
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_184792122
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:37 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nog zo een zolderkamer god
Wat een rare reactie.
pi_184794023
Kwam er vorig jaar nog n tegen tijdens een sneeuwstorm in een moeras.
  zondag 3 februari 2019 @ 15:17:12 #146
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184794063
quote:
6s.gif Op zondag 3 februari 2019 15:15 schreef Salvad0R het volgende:
Kwam er vorig jaar nog n tegen tijdens een sneeuwstorm in een moeras.
was dat die met die rode alpinopet op ?
wast ie een beetje beleefd tegen je ?

https://hetstreeknieuws.n(...)-wolf-roden-en-leek/

quote:
Het is niet langer de vraag f de wolf ook een bezoek brengt aan Roden en Leek, maar eerder wanneer het beest, dat een spoor van vernieling achterlaat, ook hier toeslaat.
De wolf was woensdag in De Wilp en Marum waar hij zes schapen op gruwelijke wijze van het leven beroofde.
Ondertussen proberen schapenboeren zich te beveiligen tegen de wolf. Mike van der Most van boerderij Oosterheerdt bijvoorbeeld, heeft zelfs een beveiligingspost gemaakt in de vorm van een keet.
Zeker hij doet er alles aan om zijn schapen te beschermen tegen de wolf die kennelijk gewoon zijn gang mag gaan hier.
Wat te denken van de vele schapen in Roden die momenteel het bermbeheer voor hun rekening nemen.
Een betere maaltijd kan de grote boze wolf zich niet wensen, zou je denken.
Paniek alom dus, en volkomen terecht.
De grote boze wolf komt, de vraag is alleen wanneer.


[ Bericht 16% gewijzigd door michaelmoore op 03-02-2019 15:28:40 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_184794375
Weg ermee.

Er zijn hier al teveel mensen / dieren. Als je wolven wil zien ga je maar naar de dierentuin, waar ze horen.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184794938
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 15:17 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

was dat die met die rode alpinopet op ?
wast ie een beetje beleefd tegen je ?

https://hetstreeknieuws.n(...)-wolf-roden-en-leek/

[..]

Nee dezent waarschijnlijk. Was 's nachts en ik kwam van achter de wind, beest merkte me niet op denk ik, het stak de straat over en sprong in het weiland en verdween uit het zicht.
  zondag 3 februari 2019 @ 16:28:34 #149
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184795751
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:27 schreef michaelmoore het volgende:

en dat gedoe met geen vreten geven is gestoord
Wat? Dat niet bijvoeren, bedoel je? Natuurlijk is dat niet gestoord. Is gewoon heel logisch.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 3 februari 2019 @ 16:31:43 #150
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184795815
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 15:31 schreef BoneThugss het volgende:
Weg ermee.

Er zijn hier al teveel mensen / dieren. Als je wolven wil zien ga je maar naar de dierentuin, waar ze horen.
De wolf was hier voor jou. Dus misschien moet jij maar gewoon weggaan.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184795826
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:31 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

De wolf was hier voor jou. Dus misschien moet jij maar gewoon weggaan.
Je moeder was hier ook voor jou. Dus misschien moet jij maar gewoon weg gaan.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  zondag 3 februari 2019 @ 16:33:47 #152
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184795848
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:32 schreef BoneThugss het volgende:

Je moeder was hier ook voor jou. Dus misschien moet jij maar gewoon weg gaan.
Er is genoeg ruimte voor mijn moeder en mij samen. Jij bent degene die zit te piepen dat er niet genoeg ruimte is voor jou en de wolf. Ga dan gewoon. Doei! :W
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184795881
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:31 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

De wolf was hier voor jou. Dus misschien moet jij maar gewoon weggaan.
Ze moeten BonThugss maar in een mensentuin stoppen. Hahaha.
pi_184795891
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:33 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Er is genoeg ruimte voor mijn moeder en mij samen. Jij bent degene die zit te piepen dat er niet genoeg ruimte is voor jou en de wolf. Ga dan gewoon. Doei! :W
Man, je ma wordt nog terug de zee in gerold door GreenPeace als ze op het strand ligt. Daarbij is dat beest niet voor niets allang afgeschoten.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  zondag 3 februari 2019 @ 16:36:40 #155
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184795901
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:28 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Wat? Dat niet bijvoeren, bedoel je? Natuurlijk is dat niet gestoord. Is gewoon heel logisch.
logisch
beesten achter een hek zetten en geen vreten geven is logisch
smeerlap
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 februari 2019 @ 16:40:19 #156
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184795960
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:36 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

logisch
beesten achter een hek zetten en geen vreten geven is logisch
smeerlap
Overal in de natuur wordt de grootte van een bepaalde populatie gereguleerd door de hoeveelheid beschikbaar voedsel. Dus hou maar op met je dramatisch gewauwel.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 3 februari 2019 @ 16:42:07 #157
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184795992
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:36 schreef BoneThugss het volgende:
Daarbij is dat beest niet voor niets allang afgeschoten.
Hij liep in de weg, dat is de enige reden. Mensen zoals jij zouden gewoon een hele diersoort uitroeien, want 'onhandig'. Dus ik heb liever dat je gaat.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184795996
7 schapen dood na achtervolging door hond. Als er een kangal of andere Turkse herdershond bij was geweest, dan was dit niet gebeurd.

https://www.ad.nl/riviere(...)-door-hond~a674d2c7/

quote:
Zeven schapen overleden na achtervolging door hond
Zeven schapen zijn vrijdag overleden nadat ze door een hond achterna zijn gezeten, dat meldt politieteam Lek en Merwede op social media. En dier is behandeld en overleeft het mogelijk. De hond is in beslag genomen door de politie.

Elcke van der Heijden 02-02-19, 13:01
1

De politie-eenheid Lek en Merwede, die werkzaam is in de gemeenten Molenlanden, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem, kreeg de melding dat in het gebied een schaap was doodgebeten. De dader was een hond die in het weiland terecht was gekomen en begon te spelen met de dieren. ‘Dit spel ging al gauw over in het oerinstinct van de hond, namelijk jagen’, schrijft de politie. Onduidelijk is waar het incident precies heeft plaatsgevonden.

Vier schapen kwamen bij de achtervolging door de hond in een sloot terecht en verdronken. Vier andere schapen werden gebeten, aldus de politie. Een dierenarts moest drie van de dieren in laten slapen. En schaap is behandeld en komt er mogelijk nog bovenop.

Herplaatsing
De politie laat weten dat het baasje van de hond zelf de eigenaar van de schapen heeft ingelicht over het incident. ‘De hondeneigenaar was ook onder de indruk van de gehele situatie en was er zelf van overtuigd dat de hond niet meer bij hen kon blijven.’ De hond is in beslag genomen door de politie en moet een gedragstest ondergaan. Als hij positief wordt getest, mag de eigenaar de hond herplaatsen.

Volgens de politie is er nog hoop voor het dier. ‘Wij vertrouwen erop dat de hond erdoorheen komt, aangezien het een vrolijke en sociale hond is.’
  zondag 3 februari 2019 @ 16:42:58 #159
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184796004
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:42 schreef polderturk het volgende:
7 schapen dood na achtervolging door hond. Als er een kangal of andere Turkse herdershond bij was geweest, dan was dit niet gebeurd.

https://www.ad.nl/riviere(...)-door-hond~a674d2c7/
Joh, flikker toch op met je Turkse honden.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184796010
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:42 schreef polderturk het volgende:
7 schapen dood na achtervolging door hond. Als er een kangal of andere Turkse herdershond bij was geweest, dan was dit niet gebeurd.

https://www.ad.nl/riviere(...)-door-hond~a674d2c7/
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:42 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Joh, flikker toch op met je Turkse honden.
pi_184796050
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:42 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Hij liep in de weg, dat is de enige reden. Mensen zoals jij zouden gewoon een hele diersoort uitroeien, want 'onhandig'. Dus ik heb liever dat je gaat.
Praat toch niet zulke poep man.

Hij liep in de weg :')
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184796061
Waarom zou ik nu op moeten flikkeren met de Turkse honden? Het is de BESTE oplossing voor het probleem.
pi_184796101
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:46 schreef polderturk het volgende:
Waarom zou ik nu op moeten flikkeren met de Turkse honden? Het is de BESTE oplossing voor het probleem.
Dat mag jij vinden maar ik vind van niet
  zondag 3 februari 2019 @ 16:52:19 #164
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184796144
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:45 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Praat toch niet zulke poep man.

Hij liep in de weg :')
Uit jouw mond komt voorlopig alleen diarree. Maar als jij het zo goed weet, waarom denk jij dan dat de wolf door de mens uitgeroeid is in Nederland? Hmmm?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 3 februari 2019 @ 16:52:32 #165
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184796147
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:46 schreef polderturk het volgende:
Waarom zou ik nu op moeten flikkeren met de Turkse honden? Het is de BESTE oplossing voor het probleem.
Welk probleem?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184796199
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:52 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Uit jouw mond komt voorlopig alleen diarree. Maar als jij het zo goed weet, waarom denk jij dan dat de wolf door de mens uitgeroeid is in Nederland? Hmmm?
Post een maar eens een bron van die complete bullshit van je.

Uitegeroeid omdat hij in de weg liep. Man wat ben je dan achterlijk.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  zondag 3 februari 2019 @ 16:59:55 #167
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184796274
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:55 schreef BoneThugss het volgende:

Post een maar eens een bron van die complete bullshit van je.

Uitegeroeid omdat hij in de weg liep. Man wat ben je dan achterlijk.
Ah, ik zie het al. De inhoud en argumenten zijn nu al op. Ik win. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184796536
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:59 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Ah, ik zie het al. De inhoud en argumenten zijn nu al op. Ik win. :)
Jij moet perse 'winnen'? :')

Post nou godverdomme eens een bron van wat je eerder zo stellig beweerde, captain obvious.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  zondag 3 februari 2019 @ 17:35:12 #169
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184796877
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 17:13 schreef BoneThugss het volgende:

Jij moet perse 'winnen'? :')
Nee, hoor. Maar het gebeurt wel vaak. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184796929
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 17:35 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Nee, hoor. Maar het gebeurt wel vaak. :)
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 17:13 schreef BoneThugss het volgende:

[..]
Post nou godverdomme eens een bron van wat je eerder zo stellig beweerde, captain obvious.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  zondag 3 februari 2019 @ 17:40:50 #171
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184796953
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 17:39 schreef BoneThugss het volgende:

Oh, had je niet door dat ik al klaar met je was? Geen inhoud, geen interesse. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184797024
Jongens gaan jullie anders even met de Kangal spelen van polderturk
pi_184798241
Deze idiote vrouw in Amsterdam heeft een kangal hond / Turkse herder in een appartement. Dat is vragen om problemen. Een kangal hond hoort op een boerderij thuis


Een andere idioot. Loslopende kangal hond valt husky aan. Baas van de husky probeert met man en macht zijn hond te verdedigen.


  zondag 3 februari 2019 @ 19:06:06 #174
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184798706
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:46 schreef polderturk het volgende:
Waarom zou ik nu op moeten flikkeren met de Turkse honden? Het is de BESTE oplossing voor het probleem.
Ja, behalve dat het geen oplossing is voor een probleem dat - ieg in Nederland - niet bestaat en dat al zeker niets met dit onderwerp te maken heeft.

Open anders ff een topic over Kangal honden, dan kunnen we het hier weer over wolven hebben.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:10:17 #175
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184798828
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:06 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ja, behalve dat het geen oplossing is voor een probleem dat - ieg in Nederland - niet bestaat en dat al zeker niets met dit onderwerp te maken heeft.

Open anders ff een topic over Kangal honden, dan kunnen we het hier weer over wolven hebben.
zo is dat
lekker in het bos wandelen met de kinderen als je gaat kamperen

When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 februari 2019 @ 19:11:47 #176
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184798869
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:10 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

zo is dat
lekker in het bos wandelen met de kinderen als je gaat kamperen
Ik ken mensen die dat in de bush bush van Afrika doen, omringd door leeuwen en luipaarden. Gaat prima. En als je daar al ergens voor moet uitkijken dan zijn dat de olifanten en de nijlpaarden, en niet de roofdieren.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184798885
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:11 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik ken mensen die dat in de bush bush van Afrika doen, omringd door leeuwen en luipaarden. Gaat prima. En als je daar al ergens voor moet uitkijken dan zijn dat de olifanten en de nijlpaarden, en niet de roofdieren.
Zonder wapens ?
  zondag 3 februari 2019 @ 19:12:57 #178
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184798887
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:12 schreef Sjemmert het volgende:

[..]

Zonder wapens ?
Zonder wapens ja.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184798903
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:12 schreef Molurus het volgende:

[..]

Zonder wapens ja.
Oke al die park rangers enzo hebben toch altijd wapens mee.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:15:56 #180
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184798946
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:14 schreef Sjemmert het volgende:

[..]

Oke al die park rangers enzo hebben toch altijd wapens mee.
Je hebt als mens helemaal geen bewapende beveiling nodig voor roofdieren. Voor die roofdieren zijn mensen helemaal geen aantrekkelijke prooi. Er loopt heel veel veel makkelijker wild rond.

Het is vooral common sense: loop niet je tent uit als er naast je tent een olifant bezig is een boom te slopen. Leeuwen houden over het algemeen hun afstand, en jagen liever op wat impala's... easy meat. En sowieso liggen ze het grootste deel van de dag te slapen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184798980
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:15 schreef Molurus het volgende:

[..]

Je hebt als mens helemaal geen bewapende beveiling nodig voor roofdieren. Voor die roofdieren zijn mensen helemaal geen aantrekkelijke prooi. Er loopt heel veel veel makkelijker wild rond.

Het is vooral common sense: loop niet je tent uit als er naast je tent een olifant bezig is een boom te slopen. Leeuwen houden over het algemeen hun afstand, en jagen liever op wat impala's... easy meat. En sowieso liggen ze het grootste deel van de dag te slapen.
Ik denk dat je poep praat. Al die safari guides hebben wapens mee.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:19:00 #182
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184799017
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:17 schreef Sjemmert het volgende:

[..]

Ik denk dat je poep praat. Al die safari guides hebben wapens mee.
Voor begeleide wandelsafari's ja. En ook voornamelijk om eventueel te kunnen ingrijpen als iemand dom genoeg is om een groep olifanten te dicht te naderen. (Wat gelukkig zelden tot nooit gebeurt.)

Ik heb heel wat in die regio rondgelopen, ik weet echt wel waar ik over praat. De roofdieren daar negeren mensen.. compleet.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184799097
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

Voor begeleide wandelsafari's ja. En ook voornamelijk om eventueel te kunnen ingrijpen als iemand dom genoeg is om een groep olifanten te dicht te naderen.

Ik heb heel wat in die regio rondgelopen, ik weet echt wel waar ik over praat.
Precies ja. Als je slim bent neem je altijd een wapen mee. Niet omdat je het vaak nodig hebt maar voor die ene keer dat het wel fout gaat.

Maar jij loopt daar in je eentje zonder begeleiding en zonder wapens over de savanne... Tuurlijk joh.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:27:57 #184
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_184799194
Het gaat eigenlijk nog best vaak fout, als ik dit zo zie.

quote:
In their analysis of man-eating – including the Tsavo incident – Kerbis Peterhans and Gnoske acknowledge that sick or injured animals may be more prone to man-eating but that the behaviour is "not unusual, nor necessarily 'aberrant'" where the opportunity exists; if inducements such as access to livestock or human corpses are present, lions will regularly prey upon human beings.
...
Packer estimates between 200 and 400 Tanzanians are killed each year by wild animals and that lions are thought to kill at least 70 of these. According to Packer between 1990 and 2004, lions attacked 815 people in Tanzania and killed 563.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lion#Man-eating
  zondag 3 februari 2019 @ 19:28:34 #185
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184799207
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:22 schreef Sjemmert het volgende:

[..]

Maar jij loopt daar in je eentje zonder begeleiding en zonder wapens over de savanne... Tuurlijk joh.
Over het algemeen alleen rondom de kampen, waarvan de meesten geen hekken hebben ofzo. In het Kruger park kan en mag je gewoon met je eigen auto rondrijden en heb je ook geen gewapende escorte bij je.

Zo gevaarlijk is het allemaal niet. En als er al gevaar is komt dat niet van de roofdieren. Dat komt in de eerste plaats van muggen, en in de tweede plaats van dieren zoals olifanten en nijlpaarden. Die laatste zijn wel echt gevaarlijk trouwens, maar die lopen doorgaans niet overdag op land rond.


Dit is misschien eng... maar gevaarlijk? Nope.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:31:14 #186
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_184799250
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:28 schreef Molurus het volgende:

[..]


Dit is misschien eng... maar gevaarlijk? Nope.
De cheetah is ook wel een lichtgewicht onder de grote katachtigen. Die staan niet echt bekend als menseneters.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:34:08 #187
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184799322
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:31 schreef Iblardi het volgende:

[..]

De cheetah is ook wel een lichtgewicht onder de grote katachtigen. Die staan niet echt bekend als menseneters.
Dat ze de auto inspringen is wel een extreem geval ook. Leeuwen en luipaarden zullen dat veel minder snel doen. Maar ik heb regelmatig meegemaakt dat leeuwen en luipaarden rondom onze auto liepen.. maar in elk van die gevallen leken ze totaal niet in ons geinteresseerd te zijn.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184799356
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:34 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat ze de auto inspringen is wel een extreem geval ook. Leeuwen en luipaarden zullen dat veel minder snel doen. Maar ik heb regelmatig meegemaakt dat leeuwen en luipaarden rondom onze auto liepen.. maar in elk van die gevallen leken ze totaal niet in ons geinteresseerd te zijn.
Maar uitstappen deed je ook niet en een wandeling maken door hun territorium lijkt me ook geen goed idee.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:38:01 #189
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_184799394
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:35 schreef Sjemmert het volgende:

[..]

Maar uitstappen deed je ook niet en een wandeling maken door hun territorium lijkt me ook geen goed idee.
Even in je eentje je hond uitlaten in de avondschemering zit er op de savanne waarschijnlijk ook niet in.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:40:26 #190
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184799430
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:35 schreef Sjemmert het volgende:

[..]

Maar uitstappen deed je ook niet en een wandeling maken door hun territorium lijkt me ook geen goed idee.
Zoals gezegd, alleen rondom de kampen. Maar ook daar hebben we wel leeuwen gezien.

Tijdens een tocht door - zeg - het Kruger park is uitstappen ook gewoon niet zo handig... het zijn enorme gebieden, die ga je niet even te voet doorkruisen. Je zou overigens best ff kunnen uitstappen, maar zoals gezegd: common sense. Doe dat niet als je naast grote dieren geparkeerd staat.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:41:09 #191
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184799442
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:38 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Even in je eentje je hond uitlaten in de avondschemering zit er op de savanne waarschijnlijk ook niet in.
Tijdens schemering daar rondlopen is sowieso niet handig. Het wordt daar heel snel donker, en als het daar donker is dan is het *echt* donker. Je ziet dan letterlijk niks meer.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:44:42 #192
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184799507
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:11 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik ken mensen die dat in de bush bush van Afrika doen, omringd door leeuwen en luipaarden. Gaat prima. En als je daar al ergens voor moet uitkijken dan zijn dat de olifanten en de nijlpaarden, en niet de roofdieren.
ik vind krokodillen ook roofdieren
zijn trouwens afstammelingen van de dinosaurussen , de enige dinosaurussen die de komeetinslag overleefd hebben in het donker
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 februari 2019 @ 19:46:23 #193
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184799541
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:44 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ik vind krokodillen ook roofdieren
zijn trouwens afstammelingen van de dinosaurussen , de enige dinosaurussen die de komeetinslag overleefd hebben in het donker
Vogels zijn technisch gezien ook afstammelingen van dinosaurussen. :P

En voor krokodillen geldt min of meer hetzelfde: beetje afstand houden en er is echt niks aan de hand.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:46:54 #194
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_184799550
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:40 schreef Molurus het volgende:

[..]

Zoals gezegd, alleen rondom de kampen. Maar ook daar hebben we wel leeuwen gezien.

Tijdens een tocht door - zeg - het Kruger park is uitstappen ook gewoon niet zo handig... het zijn enorme gebieden, die ga je niet even te voet doorkruisen. Je zou overigens best ff kunnen uitstappen, maar zoals gezegd: common sense. Doe dat niet als je naast grote dieren geparkeerd staat.
Grote planteneters als olifanten en nijlpaarden kunnen territoriaal zijn, maar bij roofdieren geeft het feit dat ze de mens als potentile prooi kunnen zien nog wel een extra dimensie aan dat gevaar, lijkt me, net zoals je avondwandelingen in dergelijke gebieden niet alleen vermijdt omdat je over een boomwortel kunt struikelen... Ik heb het idee dat je het intrinsieke gevaar dat in de aanwezigheid van grote roofdieren ligt een beetje bagatelliseert.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:47:44 #195
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_184799563
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:44 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ik vind krokodillen ook roofdieren
zijn trouwens afstammelingen van de dinosaurussen , de enige dinosaurussen die de komeetinslag overleefd hebben in het donker
Krokodillen zijn een zustergroep van dinosaurussen, geen afstammelingen.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:49:01 #196
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184799581
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:46 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Grote planteneters als olifanten en nijlpaarden kunnen territoriaal zijn, maar bij roofdieren geeft het feit dat ze de mens als potentile prooi kunnen zien nog wel een extra dimensie aan dat gevaar, lijkt me, net zoals je avondwandelingen in dergelijke gebieden niet alleen vermijdt omdat je over een boomwortel kunt struikelen... Ik heb het idee dat je het intrinsieke gevaar dat in de aanwezigheid van grote roofdieren ligt een beetje bagatelliseert.
Ik denk dat het gevaar van roofdieren hier schromelijk wordt overschat.

Nee, natuurlijk ga ik niet uitstappen om een leeuw te aaien. Maar een leeuw die werkelijk gaat jagen op mensen moet wel heel wanhopig zijn. Die dieren hebben heel goed door dat mensen geen al te makkelijke prooi zijn.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:50:25 #197
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184799600
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:47 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Krokodillen zijn een zustergroep van dinosaurussen, geen afstammelingen.
Ah ja, die miste ik nog. Als je het mij vraagt kunnen alleen vogels worden gezien als nog levende afstammelingen van dino's.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:57:06 #198
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184799746
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:49 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik denk dat het gevaar van roofdieren hier schromelijk wordt overschat.

Nee, natuurlijk ga ik niet uitstappen om een leeuw te aaien. Maar een leeuw die werkelijk gaat jagen op mensen moet wel heel wanhopig zijn. Die dieren hebben heel goed door dat mensen geen al te makkelijke prooi zijn.
nee hele domme beesten die doen mensen geen kwaad, durven ze niet , want mensen hebben geweren ook

https://www.nu.nl/dieren/(...)-in-zuid-afrika.html

quote:
De Zuid-Afrikaanse autoriteiten hebben stoffelijke resten van mensen gevonden in een Zuid-Afrikaans reservaat. Het gaat vermoedelijk om stropers die zijn gedood door leeuwen.

De lichamen van de slachtoffers zijn eerder deze week aangetroffen in het reservaat bij Kenton-on-Sea, bericht de Zuid-Afrikaanse krant The Herald donderdag.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen precies zijn gedood.
"Kijkend naar de schoenen en spullen die zijn aangetroffen, vermoed ik dat het gaat om twee of drie mensen", zegt parkeigenaar Nick Fox tegen de krant.
De politie ontdekte onder meer een jachtgeweer met geluidsdemper, een bijl en draadknippers.
"De stoffelijke resten lagen verspreid over een groot gebied. Dus is het lastig om grondig te zoeken en al het bewijs te verzamelen."
_O- :W
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 februari 2019 @ 20:01:32 #199
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_184799837
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:57 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee hele domme beesten die doen mensen geen kwaad, durven ze niet , want mensen hebben geweren ook

https://www.nu.nl/dieren/(...)-in-zuid-afrika.html

[..]

_O- :W
Stropers zijn geen mensen, die mogen best dood.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 februari 2019 @ 20:46:41 #200
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_184801082
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:49 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik denk dat het gevaar van roofdieren hier schromelijk wordt overschat.

Nee, natuurlijk ga ik niet uitstappen om een leeuw te aaien. Maar een leeuw die werkelijk gaat jagen op mensen moet wel heel wanhopig zijn. Die dieren hebben heel goed door dat mensen geen al te makkelijke prooi zijn.
Luidruchtige groepen volwassen mannen met zichtbare wapens zullen wel worden gemeden, maar ik kan me voorstellen dat een wat pienterder leeuw in een rondzwervende eenling of een groepje kinderen wel degelijk de gemakkelijke prooi ziet die ze zijn. Tenslotte zijn we uitzonderlijk zwakke primaten die niet eens goed genoeg kunnen rennen of klimmen om ons in veiligheid te brengen.
  zondag 3 februari 2019 @ 21:04:34 #201
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184801660
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 20:46 schreef Iblardi het volgende:

Tenslotte zijn we uitzonderlijk zwakke primaten die niet eens goed genoeg kunnen rennen of klimmen om ons in veiligheid te brengen.
Daarom hebben we hersenen ontwikkeld , om wapens te maken , zo konden we de wolf verjagen om kippen, geiten ,schapen en koeien te houden , wat dat betreft is het feest hier voor de wolf
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 3 februari 2019 @ 21:24:37 #202
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184802404
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 18:46 schreef polderturk het volgende:
Deze idiote vrouw in Amsterdam heeft een kangal hond / Turkse herder in een appartement. Dat is vragen om problemen. Een kangal hond hoort op een boerderij thuis


Een andere idioot. Loslopende kangal hond valt husky aan. Baas van de husky probeert met man en macht zijn hond te verdedigen.

Nog zo'n kuthond waar allemaal tokkies mee gaan paraderen zitten we niet op te wachten, natuurlijk.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 3 februari 2019 @ 21:26:51 #203
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184802463
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:45 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Praat toch niet zulke poep man.

Hij liep in de weg :')
Zie je, michael moore zegt het ook; de wolf is uitgeroeid omdat hij in de weg liep.

quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 21:04 schreef michaelmoore het volgende:

Daarom hebben we hersenen ontwikkeld , om wapens te maken , zo konden we de wolf verjagen om kippen, geiten ,schapen en koeien te houden , wat dat betreft is het feest hier voor de wolf

"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184829429
Toegegeven, ken de materie voor geen meter, maar ze gaan nu hertjes afschieten. Is het deze rel echt waard om een klopjacht op wolven te gaan maken? Als zo'n beest je ziet rent ie w.s. keihard weg, je zal er heus geen last van hebben. Daarnaast kan je 'm afdrukken op je mooie wolvenshirt. Win-win in mijn ogen.
  dinsdag 5 februari 2019 @ 07:57:39 #205
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_184829514
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 07:48 schreef illusions het volgende:
Daarnaast kan je 'm afdrukken op je mooie wolvenshirt. Win-win in mijn ogen.
Een wolf vangen, vol verf smeren en tegen je borst drukken lijkt me anders best een opgave.
pi_184832927
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 07:57 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Een wolf vangen, vol verf smeren en tegen je borst drukken lijkt me anders best een opgave.
:o _O-
pi_185094841
https://www.nu.nl/dieren/(...)iging-op-veluwe.html

quote:
Wolf definitief terug in Nederland na officile vestiging op Veluwe

De wolf is definitief terug in Nederland nadat een wolvin zich officieel heeft gevestigd op de Veluwe, meldt de provincie Gelderland maandag. De wolvin leeft sinds eind juli vorig jaar op het noordelijke deel van de Veluwe.

Om van een officile vestiging van een wolf te kunnen spreken, moet het dier zich zes maanden lang in hetzelfde gebied bevinden. DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat de eind januari gevonden uitwerpselen van de wolf zijn die al een half jaar op de Veluwe leeft.

In het gebied waar de wolvin zich heeft gevestigd, loopt ook een mannelijke wolf rond. "Nu er niet alleen een wolvin, maar ook een wolf rondloopt op de Noord-Veluwe zijn er in mei misschien wel jonge wolfjes", zegt Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland. "Dit is het begin van een roedel."

Volgens de provincie is het aangetroffen mannelijke DNA het allereerste teken van een mannetje in het gebied.

Tweede wolvin gaat zich waarschijnlijk in maart vestigen
Een tweede wolvin lijkt de Veluwe ook als haar leefgebied te hebben uitgekozen. Dat dier leeft onder de A1, terwijl de zich al gevestigde wolvin boven de A1 leeft. Als de tweede wolf in maart nog steeds op de Veluwe is, dan heeft ook dat dier zich officieel gevestigd.

Bijna 140 jaar geleden werd de laatste in Nederland levende wolf doodgeschoten. Een enkele keer werd er nog een wolf in Nederland gezien. Maar pas paar jaar geleden kwam dit weer vaker voor. In 2018 deden tien verschillende wolven Nederland aan, waarvan er zich dus n heeft gevestigd.

Schapenhouders bezorgd over terugkeer wolf
De terugkeer van de wolf in Nederland baart met name schapenhouders zorgen. Ze zijn bang dat hun vee door de wolf wordt aangevallen. Volgens Wolven in Nederland gebeurt dat alleen als wolven nog zwerven en zich nog niet gevestigd hebben in een gebied. Als een wolf een vast leefgebied heeft uitgekozen, gaat het dier volgens de organisatie op wild in plaats van op vee jagen.

Aan het begin van deze eeuw keerde de wolf vanuit Oost-Europa ook terug in Duitsland. In de jaren daarna verplaatste het dier zich steeds verder westwaarts. De wolvin die zich nu in Nederland heeft gevestigd, komt ook uit Duitsland en is geboren in Brandenburg.

Naar verwachting zal een aantal van de wolven in Duitsland die dicht bij de Nederlandse grens leven op termijn naar Nederland komen. Eind juli vestigde zich een roedel bij het Duitse Meppen, dat op 20 kilometer van de Nederlandse grens ligt.
  maandag 18 februari 2019 @ 23:01:21 #208
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185095441
Goed nieuws. Ik hoop hem hier eens te zien.
  vrijdag 15 maart 2019 @ 11:58:48 #209
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185625298
quote:
Als het toch misgaat, is er een compensatieregeling. Dode dieren worden vergoed, net als de kosten voor de dierenarts en het afvoeren van de kadavers. Schapenboer Nico Kalter heeft daar ook gebruik van gemaakt. Toch vindt hij het allemaal veel te veel gedoe: "Zo'n hek moet je onderhouden, je moet het gras er elke twee weken maaien, anders werkt het schrikdraad niet. En dat alleen omdat een handvol mensen zo nodig een wolf in Nederland wil hebben. Ik zou liever zien dat we die dieren meteen afschieten zodra ze zich laten zien. Dan voorkom je een heleboel problemen."
:')__________________!

https://nos.nl/artikel/22(...)-daar-niet-over.html
  vrijdag 15 maart 2019 @ 12:13:29 #210
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_185625641
quote:
Schapenboer Nico Kalter moet wat extra centjes uitgeven. En dat wil hij niet. Nee, dan liever wat dieren afschieten.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  vrijdag 15 maart 2019 @ 12:16:57 #211
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185625750
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 maart 2019 12:13 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]

Schapenboer Nico Kalter moet wat extra centjes uitgeven. En dat wil hij niet. Nee, dan liever wat dieren afschieten.
Misschien is hij ook vergeten dat het juist de schapen zijn die daar niet horen?
pi_185651623
quote:
Er werd mij eerder in dit topic verteld dat het hele afknallen van wolven iets te maken had met de slavernij tijdsgeest en derhalve iets met de 18e eeuw ofzo. Bij deze gedebunked dus.

Verder geef ik die boer gelijk. Het mag wel zo zijn (ik weet het niet) dat de wolf hier 'eerst' was (wat een slecht argument trouwens) maar dat zegt niks over dat we dan maar wolven moeten willen ipv schapen. Geef mij maar schapen. Veel nuttigere beesten dan die levensgevaarlijke, kinder en dier moordende wolven.
pi_185651649
Gelukkig zijn in Nederland nagenoeg alle huizen van steen.
  zaterdag 16 maart 2019 @ 16:41:19 #214
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_185651817
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 16:27 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Er werd mij eerder in dit topic verteld dat het hele afknallen van wolven iets te maken had met de slavernij tijdsgeest en derhalve iets met de 18e eeuw ofzo. Bij deze gedebunked dus.

Verder geef ik die boer gelijk. Het mag wel zo zijn (ik weet het niet) dat de wolf hier 'eerst' was (wat een slecht argument trouwens) maar dat zegt niks over dat we dan maar wolven moeten willen ipv schapen. Geef mij maar schapen. Veel nuttigere beesten dan die levensgevaarlijke, kinder en dier moordende wolven.
Dieren kunnen niet door andere dieren vermoord worden. Hoeveel kinderen zijn er ooit in Nederland dood gebeten trouwens?
And so is the past
  zaterdag 16 maart 2019 @ 19:43:44 #215
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185654704
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 16:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Dieren kunnen niet door andere dieren vermoord worden. Hoeveel kinderen zijn er ooit in Nederland dood gebeten trouwens?
Moeilijk na te gaan, lijkt me. In de omgeving van Roermond schijnen rond 1810 in een periode van een paar maanden een stuk of tien kinderen door n roedel te zijn gedood. De bijzonderheden van die casus zijn toen vrij uitgebreid vastgelegd door de plaatselijke bestuurders. Wolven waren toen volgens mij al zeldzaam.
  zaterdag 16 maart 2019 @ 20:36:58 #216
13456 AchJa
Shut up!!!
  zaterdag 16 maart 2019 @ 20:41:28 #217
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_185656031
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 16:27 schreef LorneMalvo het volgende:

Verder geef ik die boer gelijk. Het mag wel zo zijn (ik weet het niet) dat de wolf hier 'eerst' was (wat een slecht argument trouwens) maar dat zegt niks over dat we dan maar wolven moeten willen ipv schapen. Geef mij maar schapen. Veel nuttigere beesten dan die levensgevaarlijke, kinder en dier moordende wolven.
Ben jij van mening dat we derhalve alle dieren die gevaarlijk zouden kunnen zijn voor de mens moeten uitroeien?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zaterdag 16 maart 2019 @ 20:44:19 #218
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_185656117
Omroep Gelderland had er een leuk stukje over:
https://www.omroepgelderl(...)f-dan-het-platteland
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 16 maart 2019 @ 20:58:52 #219
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_185656522
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 20:44 schreef Leandra het volgende:
Omroep Gelderland had er een leuk stukje over:
https://www.omroepgelderl(...)f-dan-het-platteland
quote:
Volgens haar hebben mensen in de stad, overal ter wereld, vaker een romantisch beeld van de wilde natuur: 'De natuur is volgens hen iets dat oncontroleerbaar moet zijn, een plek waar stadsbewoners kunnen ontsnappen aan de hectiek van de dag, terwijl uit onderzoek blijkt dat bewoners van het platteland veel functionelere opvattingen van de natuur hebben.
Klinkt wel plausibel. Bij mij op het werk hebben de mensen die in de steden zijn opgegroeid ook allemaal zo'n soort Junglebook achtig romantisch beeld van wilde dieren en natuur. En als je dan over de kazerne rijdt en je ze wijst op een kievit die aanslaat op een kraai zitten ze dom te kijken... :')
  zaterdag 16 maart 2019 @ 21:00:59 #220
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_185656576
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 20:58 schreef AchJa het volgende:

[..]


[..]

Klinkt wel plausibel. Bij mij op het werk hebben de mensen die in de steden zijn opgegroeid ook allemaal zo'n soort Junglebook achtig romantisch beeld van wilde dieren en natuur. En als je dan over de kazerne rijdt en je ze wijst op een kievit die aanslaat op een kraai zitten ze dom te kijken... :')
Idd, daarom ook altijd dat gezeik als er in de stad een boom gekapt moet worden, ongeacht hoeveel je er 500 meter verderop voor terugplant.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_185661972
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 16:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Dieren kunnen niet door andere dieren vermoord worden. Hoeveel kinderen zijn er ooit in Nederland dood gebeten trouwens?
Ooit? Dat is een goede vraag. De wolf is al een tijdje weg uit ons land dus die gevallen zullen er geweest zijn, doch slecht gedocumenteerd. In andere landen, waar de wolf al langer leeft, komt het zo nu en dan voor. Niet alleen kinderen overigens. Je kan hier grasduinen als je wil

https://en.m.wikipedia.org/w/index.php?title=List_of_wolf_attacks

quote:
Playing around their parents who were working nearby in the fields, the two boys were suddenly attacked and dragged away by wolves
Het zouden je zoontjes maar zijn he.

[ Bericht 6% gewijzigd door LorneMalvo op 17-03-2019 00:58:42 ]
pi_185661997
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 20:41 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Ben jij van mening dat we derhalve alle dieren die gevaarlijk zouden kunnen zijn voor de mens moeten uitroeien?
Dat is veel te algemeen gesteld. Als ik mag kiezen tussen wolven en schapen dan doe mij die laatste maar.
pi_185662033
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 20:58 schreef AchJa het volgende:

[..]


[..]

Klinkt wel plausibel. Bij mij op het werk hebben de mensen die in de steden zijn opgegroeid ook allemaal zo'n soort Junglebook achtig romantisch beeld van wilde dieren en natuur. En als je dan over de kazerne rijdt en je ze wijst op een kievit die aanslaat op een kraai zitten ze dom te kijken... :')
Zijn dat ook de types die hun baby mee uit picknicken neemt tussen de jachtluipaarden?
  zondag 17 maart 2019 @ 01:06:12 #224
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185662140
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 16:27 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Er werd mij eerder in dit topic verteld dat het hele afknallen van wolven iets te maken had met de slavernij tijdsgeest en derhalve iets met de 18e eeuw ofzo. Bij deze gedebunked dus.

Verder geef ik die boer gelijk. Het mag wel zo zijn (ik weet het niet) dat de wolf hier 'eerst' was (wat een slecht argument trouwens) maar dat zegt niks over dat we dan maar wolven moeten willen ipv schapen. Geef mij maar schapen. Veel nuttigere beesten dan die levensgevaarlijke, kinder en dier moordende wolven.
Totaal niet gedebunked. Dit is een mening van een schapenboer, niet iemand die beleid maakt. Dat we in Staphorst nog ouderwetse Christenen hebben wonen en we in achterstandswijken mensen hebben wonen met holbewonersgedrag is toch ook niet exemplarisch voor dat we nog in de Middeleeuwen ofzo wonen? Over het algemeen hebben we wat stappen gemaakt in denkwijze sinds de 19e eeuw en daarvoor.

We moeten de wolf koesteren. De wolf is weer een extra argument om met een beter natuurbeheer te komen, daar heeft Nederland ook wel behoefte aan.
pi_185662181
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 01:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Totaal niet gedebunked. Dit is een mening van een schapenboer, niet iemand die beleid maakt. Dat we in Staphorst nog ouderwetse Christenen hebben wonen en we in achterstandswijken mensen hebben wonen met holbewonersgedrag is toch ook niet exemplarisch voor dat we nog in de Middeleeuwen ofzo wonen? Over het algemeen hebben we wat stappen gemaakt in denkwijze sinds de 19e eeuw en daarvoor.

We moeten de wolf koesteren. De wolf is weer een extra argument om met een beter natuurbeheer te komen, daar heeft Nederland ook wel behoefte aan.
Aha wij knallen nu geen dieren af als vorm van beleid wil je zeggen?

De wolf is nergens voor nodig. Bij elk slachtoffer kleeft er ook bij jou bloed aan je handen
  zondag 17 maart 2019 @ 09:06:17 #226
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185665140
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 01:09 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Aha wij knallen nu geen dieren af als vorm van beleid wil je zeggen?

De wolf is nergens voor nodig. Bij elk slachtoffer kleeft er ook bij jou bloed aan je handen
Wij knallen dieren af bij gebrek aan een natuurlijk controlemechanisme zoals een wolf. Dat is verantwoord ecologisch beheer.

De wolf heeft het volste recht om hier te leven. Terugkerende IS'ers mogen hier ook leven van onze politiek. Die zijn een stuk gevaarlijker dan een wolf.
pi_185665474
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 09:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wij knallen dieren af bij gebrek aan een natuurlijk controlemechanisme zoals een wolf. Dat is verantwoord ecologisch beheer.
Oke. En toen knalden ze wolven af gewoon voor de fun dan of ook bij gebrek aan een natuurlijk controlemechanismen? Is de mens niet simpelweg het natuurlijk controlemechanisme van de wolf?

quote:
De wolf heeft het volste recht om hier te leven. Terugkerende IS'ers mogen hier ook leven van onze politiek. Die zijn een stuk gevaarlijker dan een wolf.
Het ontgaat mij waarom, als we het ene gevaar toestaan, dan ook maar het andere toe moeten staan. Daarnaast heeft (net als de slavernij) IS volstrekt niets te maken met deze discussie.

Het is heel eenvoudig:
De wolf is ooit verjaagd door de mens met goede redenen. Deze redenen hebben niets met een of andere antieke tijdsgeest te maken, maar met beheersen van problemen en gevaar voor het algemeen belang. Dit gebeurt nog altijd dus ook de wolf zal wederom worden verjaagd om dezelfde redenen. Laten we dan schade en slachtoffers aan beide kanten voorkomen en het gewoon niet toestaan.

Het argument is dat we ongerepte natuur moeten hebben (waarom eigenlijk?). Het idee dat er in Nederland ook maar iets in de buurt van ongerepte natuur gaat komen is simpelweg een sprookje. We zijn veel te bevolkt en alle natuur is al flink gecultiveerd. Kansloze missie. Daar krijg je ongelukken van zoals bij de Oostvaardersplassen.
  zondag 17 maart 2019 @ 11:01:58 #228
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185666863
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 09:39 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Oke. En toen knalden ze wolven af gewoon voor de fun dan of ook bij gebrek aan een natuurlijk controlemechanismen? Is de mens niet simpelweg het natuurlijk controlemechanisme van de wolf?
Niet voor de fun, maar ingegeven door angsten en economische verliezen (denk je dat er toen compensatiefondsen waren?) en omdat men toen de waarde van dieren nog niet inzag. Wolven zouden bijvoorbeeld een rol kunnen spelen in het verbossen van Nederland, omdat ze de vegetatiesuccessie voortgang laten vinden. Daarnaast vervangen ze de jager, die populaties prooideren gezond houdt door de zieken en zwakken af te schieten.

quote:
Het ontgaat mij waarom, als we het ene gevaar toestaan, dan ook maar het andere toe moeten staan. Daarnaast heeft (net als de slavernij) IS volstrekt niets te maken met deze discussie.
Wolven zijn geen gevaar voor Nederland. Hoeveel doden zijn er in Duitsland gevallen?
pi_185667966
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 11:01 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Niet voor de fun, maar ingegeven door angsten en economische verliezen (denk je dat er toen compensatiefondsen waren?) en omdat men toen de waarde van dieren nog niet inzag. Wolven zouden bijvoorbeeld een rol kunnen spelen in het verbossen van Nederland, omdat ze de vegetatiesuccessie voortgang laten vinden. Daarnaast vervangen ze de jager, die populaties prooideren gezond houdt door de zieken en zwakken af te schieten.
[..]

Wolven zijn geen gevaar voor Nederland. Hoeveel doden zijn er in Duitsland gevallen?
Dus we moeten economisch verlies lijden en bovendien meer belasting gaan heffen voor de terugkeer van de wolf? Vind ik niet in het algemeen belang. Zeker niet gelet op de risico's. Over de lijst van wolf aanvallen heb ik hier in een eerdere post al een link gestopt.

Bovendien in jouw inmiddels respectabele lijst van slechte vergelijkingen komt nu de vergelijking met Duitsland. Een land waar ze weliswaar een Germaanse taal machtig zijn maar op alle andere fronten volstrekt niet te vergelijken is met de Nederlandse situatie als het gaat om wolven. Ik zie grote en principile verschillen in bevolkingsdichtheid en relatieve en absolute (natuur-)oppervlakte.

Zo is Nederland bijna dubbel zo bevolkt per km2. (411 tegen 225) en hebben wij een bosareaal van 3650 km2, net geen 11%. Duitsland heeft een bosareaal van ruim 110.000 km2, meer dan 30%.

https://nl.m.wikipedia.or(...)_bevolkingsdichtheid

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_bosareaal

Nogmaals: de wolf heeft in ons land werkelijk niets te zoeken
pi_185668974
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 12:12 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Dus we moeten economisch verlies lijden en bovendien meer belasting gaan heffen voor de terugkeer van de wolf? Vind ik niet in het algemeen belang. Zeker niet gelet op de risico's. Over de lijst van wolf aanvallen heb ik hier in een eerdere post al een link gestopt.

Bovendien in jouw inmiddels respectabele lijst van slechte vergelijkingen komt nu de vergelijking met Duitsland. Een land waar ze weliswaar een Germaanse taal machtig zijn maar op alle andere fronten volstrekt niet te vergelijken is met de Nederlandse situatie als het gaat om wolven. Ik zie grote en principile verschillen in bevolkingsdichtheid en relatieve en absolute (natuur-)oppervlakte.

Zo is Nederland bijna dubbel zo bevolkt per km2. (411 tegen 225) en hebben wij een bosareaal van 3650 km2, net geen 11%. Duitsland heeft een bosareaal van ruim 110.000 km2, meer dan 30%.

https://nl.m.wikipedia.or(...)_bevolkingsdichtheid

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_bosareaal

Nogmaals: de wolf heeft in ons land werkelijk niets te zoeken
Suriname is voor 95% bos.
pi_185669114
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 13:06 schreef polderturk het volgende:

[..]

Suriname is voor 95% bos.
Bedankt voor de info. Laten we de wolf dan maar snel daar heen sturen
  zondag 17 maart 2019 @ 13:16:27 #232
255844 stroopdoosch
Roma Invicta
pi_185669155
Denken dat de wolf vrijwillig naar ons land is gekomen. :') Opeens zit dat beest op de Veluwe zonder dat het ook maar 1 keer gezien is in dit dichtbevolkte land.
De Republiek
  zondag 17 maart 2019 @ 14:45:55 #233
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185671242
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 12:12 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Dus we moeten economisch verlies lijden en bovendien meer belasting gaan heffen voor de terugkeer van de wolf? Vind ik niet in het algemeen belang. Zeker niet gelet op de risico's. Over de lijst van wolf aanvallen heb ik hier in een eerdere post al een link gestopt.
Economisch verlies lijden valt behoorlijk mee als je de juiste waakdieren neemt. Ezels bijvoorbeeld. Het voordeel van ezels is dat ze hetzelfde voer eten als schapen (gras) en met de kudde meedoen. Ezels hebben een instinctieve afkeer van honden en wolven en hebben een beschermend instinct naar hun roedel en zijn sterk genoeg om een wolf te verjagen. En dat economische denken moet berhaupt maar eens afgelopen zijn. Niet alles draait om geld.

quote:
Bovendien in jouw inmiddels respectabele lijst van slechte vergelijkingen komt nu de vergelijking met Duitsland. Een land waar ze weliswaar een Germaanse taal machtig zijn maar op alle andere fronten volstrekt niet te vergelijken is met de Nederlandse situatie als het gaat om wolven. Ik zie grote en principile verschillen in bevolkingsdichtheid en relatieve en absolute (natuur-)oppervlakte.

Zo is Nederland bijna dubbel zo bevolkt per km2. (411 tegen 225) en hebben wij een bosareaal van 3650 km2, net geen 11%. Duitsland heeft een bosareaal van ruim 110.000 km2, meer dan 30%.

https://nl.m.wikipedia.or(...)_bevolkingsdichtheid

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_bosareaal

Nogmaals: de wolf heeft in ons land werkelijk niets te zoeken
Duitsland heeft meer bosoppervlak, dat klopt. Duitsland heeft dan ook meer wolvenroedels. Wij zullen hooguit twintig, dertig wolven kunnen hebben. Nou ja, prima toch?
  zondag 17 maart 2019 @ 14:52:27 #234
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_185671376
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 00:54 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Dat is veel te algemeen gesteld. Als ik mag kiezen tussen wolven en schapen dan doe mij die laatste maar.
Ah, het is puur eigenbelang?
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 01:09 schreef LorneMalvo het volgende:

De wolf is nergens voor nodig.
Dat geldt voor vrijwel het hele dierenrijk. Schapen zijn bijvoorbeeld ook nergens voor nodig.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_185671670
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 14:45 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Economisch verlies lijden valt behoorlijk mee als je de juiste waakdieren neemt. Ezels bijvoorbeeld. Het voordeel van ezels is dat ze hetzelfde voer eten als schapen (gras) en met de kudde meedoen. Ezels hebben een instinctieve afkeer van honden en wolven en hebben een beschermend instinct naar hun roedel en zijn sterk genoeg om een wolf te verjagen. En dat economische denken moet berhaupt maar eens afgelopen zijn. Niet alles draait om geld.
[..]

Duitsland heeft meer bosoppervlak, dat klopt. Duitsland heeft dan ook meer wolvenroedels. Wij zullen hooguit twintig, dertig wolven kunnen hebben. Nou ja, prima toch?
Nee
pi_185671699
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 14:45 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Economisch verlies lijden valt behoorlijk mee als je de juiste waakdieren neemt. Ezels bijvoorbeeld. Het voordeel van ezels is dat ze hetzelfde voer eten als schapen (gras) en met de kudde meedoen. Ezels hebben een instinctieve afkeer van honden en wolven en hebben een beschermend instinct naar hun roedel en zijn sterk genoeg om een wolf te verjagen. En dat economische denken moet berhaupt maar eens afgelopen zijn. Niet alles draait om geld.
[..]

Duitsland heeft meer bosoppervlak, dat klopt. Duitsland heeft dan ook meer wolvenroedels. Wij zullen hooguit twintig, dertig wolven kunnen hebben. Nou ja, prima toch?
Nee
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 14:52 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Ah, het is puur eigenbelang?
[..]

Dat geldt voor vrijwel het hele dierenrijk. Schapen zijn bijvoorbeeld ook nergens voor nodig.
O had ik op jou gereageerd. Foutje van mijn kant
  zondag 17 maart 2019 @ 15:14:06 #237
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_185671869
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 15:06 schreef LorneMalvo het volgende:

O had ik op jou gereageerd.
Yep. Is de inhoud nu al weer op? :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_185672118
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 13:14 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Bedankt voor de info. Laten we de wolf dan maar snel daar heen sturen
Waarom nemen de boeren geen kangal honden? Is het probleem gelijk opgelost?
pi_185672414
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 15:26 schreef polderturk het volgende:

[..]

Waarom nemen de boeren geen kangal honden? Is het probleem gelijk opgelost?
Haha. Ja die honden. Geen idee. Misschien is het iets om daarmee langs de deuren te gaan
  zondag 17 maart 2019 @ 16:57:38 #240
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185674263
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 15:26 schreef polderturk het volgende:

[..]

Waarom nemen de boeren geen kangal honden? Is het probleem gelijk opgelost?
Het is economisch voordeliger en veiliger om ezels als beschermers te houden, die net zo effectief zijn.
pi_185674657
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 16:57 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het is economisch voordeliger en veiliger om ezels als beschermers te houden, die net zo effectief zijn.
Ezels eten meer dan honden.
Waarom worden dan in Afrika kangals ingezet in plaats van ezels?
  zondag 17 maart 2019 @ 20:47:08 #242
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185678693
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 01:09 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Aha wij knallen nu geen dieren af als vorm van beleid wil je zeggen?

De wolf is nergens voor nodig. Bij elk slachtoffer kleeft er ook bij jou bloed aan je handen
Geen elk dier is ergens voor nodig. Ook de mens niet. Of bedoel je egostisch vanuit een menselijk oogpunt...

Oh en ik woon in een dorp in zo Drenthe waar ze hier net over de grens zijn gesignaleerd.
  zondag 17 maart 2019 @ 20:51:52 #243
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185678802
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 12:12 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]
Nogmaals: de wolf heeft in ons land werkelijk niets te zoeken
:')
pi_185679070
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 13:16 schreef stroopdoosch het volgende:
Denken dat de wolf vrijwillig naar ons land is gekomen. :') Opeens zit dat beest op de Veluwe zonder dat het ook maar 1 keer gezien is in dit dichtbevolkte land.
Uhm ja?
Geen verstand van dieren en met name wolven of wel?
Of dacht je dat dat beest wel even op het journaal ging aankondigen dat die kwam en via de grote steden naar de Veluwe zou gaan?
pi_185679106
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 12:12 schreef LorneMalvo het volgende:

Nogmaals: de wolf heeft in ons land werkelijk niets te zoeken
Natuurlijk wel.
Veel voedsel. Zat leefgebied.
Ja geen Duitsland om tientallen roedels te onderhouden, maar daar gaat het ook niet om.
Zo moeten ook niet alle Chinezen in NL gaan wonen.

Die wolven zijn hier niet voor niets gaan settelen.
Er is zat mogelijkheid hier voor ze.
pi_185679840
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 21:06 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Natuurlijk wel.
Veel voedsel. Zat leefgebied.
Ja geen Duitsland om tientallen roedels te onderhouden, maar daar gaat het ook niet om.
Zo moeten ook niet alle Chinezen in NL gaan wonen.

Die wolven zijn hier niet voor niets gaan settelen.
Er is zat mogelijkheid hier voor ze.
Dat betwijfel ik. Ze zullen een keer de grenzen moeten aftasten en dat gaat ongelukken geven. Het leefgebied is hier veel te karig en we wonen al met te veel mensen en dieren op elkaar

[ Bericht 3% gewijzigd door LorneMalvo op 17-03-2019 21:46:49 ]
pi_185680739
Getrainde kangalhond springt over hoge hek.

  zondag 17 maart 2019 @ 22:38:14 #248
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_185680784
Het is niet voor niets dat we de wolf hier verjaagd hebben. Laat ze maar blijven waar we geen last van ze hebben.
  zondag 17 maart 2019 @ 22:47:26 #249
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_185680890
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 22:34 schreef polderturk het volgende:
Getrainde kangalhond springt over hoge hek.

Ja maar het kan ook zo aflopen dus hoeveel Kangals of Alabai's wil je bij een kudde schapen zetten
pi_185681570
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 21:40 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Dat betwijfel ik. Ze zullen een keer de grenzen moeten aftasten en dat gaat ongelukken geven. Het leefgebied is hier veel te karig en we wonen al met te veel mensen en dieren op elkaar
Er is heel veel onderzoek gedaan al jarenlang naar de mogelijkheid voor wolven hier.
En uit alles blijkt dat er meer dan genoeg leefgebied is voor wolven in Nederland.

En prooidieren zat, Nederland kent een zeer groot overvloed zelfs. Daarom moet er gejaagd worden.

Als het niet geschikt was dan was die wolf verder getrokken naar geschikt gebied.
Daarnaast zal een gebied altijd een evenwicht zoeken, daardoor zullen er ook niet teveel wolven komen.

Confrontatie?
Tuurlijk zal dat eens in 500 jaar wel gebeuren. En ja eens een schaap.
Maar wolven zijn zeer schuw. Die zie je niet snel.

Dus leer wat meer over Nederland en de wolf voor je met dat soort verhalen komt.
pi_185681954
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 22:47 schreef the-eye het volgende:

[..]

Ja maar het kan ook zo aflopen dus hoeveel Kangals of Alabai's wil je bij een kudde schapen zetten
Tuurlijk worden kangals soms ook verscheurd. Dat maakt ze juist sterker. De zwakken worden eruit gefilterd. Boeren in Afrika die een kangal hebben gekregen melden dat ze nauwelijks verliezen hebben gehad sinds ze de honden hebben.
pi_185683127
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:41 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Er is heel veel onderzoek gedaan al jarenlang naar de mogelijkheid voor wolven hier.
En uit alles blijkt dat er meer dan genoeg leefgebied is voor wolven in Nederland.

En prooidieren zat, Nederland kent een zeer groot overvloed zelfs. Daarom moet er gejaagd worden.

Als het niet geschikt was dan was die wolf verder getrokken naar geschikt gebied.
Daarnaast zal een gebied altijd een evenwicht zoeken, daardoor zullen er ook niet teveel wolven komen.

Confrontatie?
Tuurlijk zal dat eens in 500 jaar wel gebeuren. En ja eens een schaap.
Maar wolven zijn zeer schuw. Die zie je niet snel.

Dus leer wat meer over Nederland en de wolf voor je met dat soort verhalen komt.
Mja ik ga niet weer in hetzelfde rondje discussiren. 1x in 500 jaar en een schaap is zeer vertekend. De problemen in Duitsland (veel meer ruimte en minder bevolkt) zijn wel wat groter dan dat.
  maandag 18 maart 2019 @ 10:09:16 #253
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185684618
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 17:14 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ezels eten meer dan honden.
Waarom worden dan in Afrika kangals ingezet in plaats van ezels?
Ezels eten hetzelfde als schapen (gras), daar hoeft dus geen voer voor te worden ingekocht. Waarom kangals worden ingezet moet je aan de Afrikanen vragen. In Amerika worden ezels vaak ingezet, en met succes.
  maandag 18 maart 2019 @ 10:10:47 #254
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185684647
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 06:47 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Mja ik ga niet weer in hetzelfde rondje discussiren. 1x in 500 jaar en een schaap is zeer vertekend. De problemen in Duitsland (veel meer ruimte en minder bevolkt) zijn wel wat groter dan dat.
Vertel. Hoeveel menselijke slachtoffers zijn er?
  maandag 18 maart 2019 @ 10:32:53 #255
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185684866
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 10:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Vertel. Hoeveel menselijke slachtoffers zijn er?
Tot nu toe geen bewezen slachtoffers. Afgelopen november beweerde een plantsoenarbeider in Nedersaksen door een wolf aangevallen te zijn, maar op de hamer die hij zou hebben gebruikt om het dier af te weren werden geen DNA-sporen aangetroffen.
pi_185685141
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 10:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Vertel. Hoeveel menselijke slachtoffers zijn er?
De link is eerder al gegeven. Het maakt niet zo veel uit want we gaan het toch niet eens worden :)
  maandag 18 maart 2019 @ 11:11:13 #257
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185685407
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 10:53 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

De link is eerder al gegeven. Het maakt niet zo veel uit want we gaan het toch niet eens worden :)
Klopt. Wolven _O_
pi_185690211
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 06:47 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Mja ik ga niet weer in hetzelfde rondje discussiren. 1x in 500 jaar en een schaap is zeer vertekend. De problemen in Duitsland (veel meer ruimte en minder bevolkt) zijn wel wat groter dan dat.
Nee is ook nergens voor nodig.
Er zijn in Duitsland letterlijk 0,0 problemen.
Wolven vermijden mensen.
De wolf kan hier prima leven, leefgebied en eten zat.

Dus die onzin van je slaat nergens op.
pi_185690905
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 14:32 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Nee is ook nergens voor nodig.
Er zijn in Duitsland letterlijk 0,0 problemen.
Wolven vermijden mensen.
De wolf kan hier prima leven, leefgebied en eten zat.

Dus die onzin van je slaat nergens op.
Je probeert hier nog wat feiten weg te bagetalliseren met persoonlijke beledigingen. Dat moet je vooral zelf weten, maar het bloed van kleeft onverminderd ook aan jouw handen. Doe er je voordeel mee
pi_185694695
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 14:56 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Je probeert hier nog wat feiten weg te bagetalliseren met persoonlijke beledigingen. Dat moet je vooral zelf weten, maar het bloed van kleeft onverminderd ook aan jouw handen. Doe er je voordeel mee
Helemaal geen persoonlijke beledigingen.
Niemand bagatelliseert wat dan ook.

Wolven zijn ontzettend schuwe dieren die je gewoon niet zo maar tegen gaat komen.
En zelfs al zou je ze tegen komen dan gaan ze je uit de weg.
Ze zoeken de mens echt niet op en richten verder niets aan.

En ook je standpunt dat we er hier geen plek voor hebben is nergens op gebaseerd.
Elk onderzoek dat gedaan wordt wijst er gewoon op dat er zat ruimte is en niet eens alleen op de Veluwe. Ook kent NL een groot overschot aan prooidieren.
pi_185694724
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 16:58 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Helemaal geen persoonlijke beledigingen.
Niemand bagatelliseert wat dan ook.

Wolven zijn ontzettend schuwe dieren die je gewoon niet zo maar tegen gaat komen.
En zelfs al zou je ze tegen komen dan gaan ze je uit de weg.
Ze zoeken de mens echt niet op en richten verder niets aan.

En ook je standpunt dat we er hier geen plek voor hebben is nergens op gebaseerd.
Elk onderzoek dat gedaan wordt wijst er gewoon op dat er zat ruimte is en niet eens alleen op de Veluwe. Ook kent NL een groot overschot aan prooidieren.
Ok
pi_185695095
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 14:56 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Je probeert hier nog wat feiten weg te bagetalliseren met persoonlijke beledigingen. Dat moet je vooral zelf weten, maar het bloed van kleeft onverminderd ook aan jouw handen. Doe er je voordeel mee
Wolven zijn schuw en zullen van nature mensen mijden. Ik heb in Zweden wild gekampeerd waarbij we 's nachts wolven hoorden huilen. De volgende dag heb ik daar met locals over gesproken die wisten te vertellen dat in dat natuurgebied inderdaad wolven leefden. Een man die daar al 25 jaar lang dagelijks in het betreffende natuurgebied aan natuurbeheer deed had ze echter nog nooit gezien. Wel sporen gevonden en hij had ze ook wel gehoord.
  maandag 18 maart 2019 @ 17:16:31 #263
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_185695134
Is er ruimte voor De Wolf? Wat een vraag zeg.

Natuurlijk!



Alleen voor Grijze Wolven niet.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
  maandag 18 maart 2019 @ 17:22:52 #264
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185695283
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 14:56 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Je probeert hier nog wat feiten weg te bagetalliseren met persoonlijke beledigingen. Dat moet je vooral zelf weten, maar het bloed van kleeft onverminderd ook aan jouw handen. Doe er je voordeel mee
Het bloed kleeft helemaal niet aan onze handen, wij gaan er niet eens over. En er kleeft altijd bloed aan iemand zijn handen in deze discussie, want het alternatief is dat de wolven worden afgeschoten.
  maandag 18 maart 2019 @ 17:25:00 #265
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185695332
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 00:16 schreef polderturk het volgende:

[..]

Tuurlijk worden kangals soms ook verscheurd. Dat maakt ze juist sterker. De zwakken worden eruit gefilterd. Boeren in Afrika die een kangal hebben gekregen melden dat ze nauwelijks verliezen hebben gehad sinds ze de honden hebben.
Dat ze verscheurd worden heeft niks met zwakte te maken. Een Kangal legt het tegen twee wolven al af, laat staan tegen meer. De manier waarop wolven aanvallen maakt dat meer dan n wolf gewoon te veel is om aan te kunnen.
pi_185696758
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 17:14 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Wolven zijn schuw en zullen van nature mensen mijden. Ik heb in Zweden wild gekampeerd waarbij we 's nachts wolven hoorden huilen. De volgende dag heb ik daar met locals over gesproken die wisten te vertellen dat in dat natuurgebied inderdaad wolven leefden. Een man die daar al 25 jaar lang dagelijks in het betreffende natuurgebied aan natuurbeheer deed had ze echter nog nooit gezien. Wel sporen gevonden en hij had ze ook wel gehoord.
Oke dank voor dit anekdotisch bewijs. Het zegt verder niks dus dan kunnen we nu naar de feiten

The country with the most extensive historical records is France, where nearly 7,600 fatal attacks were documented from 1200 to 1920.[1][2]


https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wolf_attack

https://en.m.wikipedia.org/w/index.php?title=List_of_wolf_attacks

[ Bericht 3% gewijzigd door LorneMalvo op 18-03-2019 18:37:12 ]
pi_185696874
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 17:22 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het bloed kleeft helemaal niet aan onze handen, wij gaan er niet eens over. En er kleeft altijd bloed aan iemand zijn handen in deze discussie, want het alternatief is dat de wolven worden afgeschoten.
Jawel jullie praten dit goed onder het mom dat het allemaal wel mee zal vallen.

Je tweede punt klopt deels. Met de juiste maatregelen blijven ze ook gewoon hier weg en hoeven er aan beide kanten geen slachtoffers te vallen. Dat lijkt mij dus de gewenste route. Mocht het er toch van komen gaat bij mij een mensenleven nog altijd voor een dierenleven. Maar ik besef me ook dat dit voor sommige een ouderwetse gedachte is

[ Bericht 7% gewijzigd door LorneMalvo op 18-03-2019 18:45:00 ]
  maandag 18 maart 2019 @ 20:43:13 #268
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_185700323
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 17:16 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Is er ruimte voor De Wolf? Wat een vraag zeg.

Natuurlijk!

[ afbeelding ]

Alleen voor Grijze Wolven niet.
echte wolven wel en voor bruine beren en en alligators
moeten er gewoon de juiste omgeving voor creeren

In Emmen hebben ze wel krokodillen

When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 18 maart 2019 @ 21:49:12 #269
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_185702367
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 17:16 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Is er ruimte voor De Wolf? Wat een vraag zeg.

Natuurlijk!

[ afbeelding ]

Alleen voor Grijze Wolven niet.
Misschien wel voor sommigen grijze wolven? :)

"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_185729319
Indrukwekkend hoe die kangal rent.

pi_185730757
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 18:29 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Oke dank voor dit anekdotisch bewijs. Het zegt verder niks dus dan kunnen we nu naar de feiten

The country with the most extensive historical records is France, where nearly 7,600 fatal attacks were documented from 1200 to 1920.[1][2]


https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wolf_attack

https://en.m.wikipedia.org/w/index.php?title=List_of_wolf_attacks
Bedankt voor dit selectieve citaat :)
In het door jou aangehaalde artikel staat gelukkig nog meer informatie. Onder andere direct voorafgaand aan jouw citaat:
quote:
Although wolf attacks do occur, their frequency varies with geographical location and historical period. Gray wolf attacks are rare because wolves are often subsequently killed, or even extirpated in reaction by human beings. As a result, wolves today tend to live mostly far from people or have developed the tendency and ability to avoid them.
pi_185731890
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 06:50 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Bedankt voor dit selectieve citaat :)
In het door jou aangehaalde artikel staat gelukkig nog meer informatie. Onder andere direct voorafgaand aan jouw citaat:
[..]

Wat er staat is dat zelfs met de schuwe inslag van wolven, ze al 100-den jaren vele menselijke en dierlijke slachtoffers weten te maken.
  woensdag 20 maart 2019 @ 09:25:11 #273
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185731979
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 18:33 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Jawel jullie praten dit goed onder het mom dat het allemaal wel mee zal vallen.

Je tweede punt klopt deels. Met de juiste maatregelen blijven ze ook gewoon hier weg en hoeven er aan beide kanten geen slachtoffers te vallen. Dat lijkt mij dus de gewenste route. Mocht het er toch van komen gaat bij mij een mensenleven nog altijd voor een dierenleven. Maar ik besef me ook dat dit voor sommige een ouderwetse gedachte is
Maar ik ga er niet over dus kan er ook geen bloed aan mijn handen kleven. Bloed kleeft alleen aan de handen van degenen die bij machte zijn om beslissingen te nemen aangaande de wolf. En dan is het een term die jij wenst te gebruiken. Persoonlijk vind ik dat ieder dier bestaansrecht heeft en dat de mens niet boven dieren staat. Wij delen deze planeet met dieren en zijn zelf ook een diersoort.

Dat gezegd hebbende, de wolf zal ons niet snel als een prooi zien. Wel schaapjes, everzwijnen, hazen en herten. Laten we daar genoeg van hebben in Nederland. In deze discussie trek jij aan het kortste eind, de wolf is een feit en er zullen er meer komen. Ik adviseer je je neer te leggen bij dat feit.
  woensdag 20 maart 2019 @ 09:30:28 #274
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_185732054
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 18:33 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]
Mocht het er toch van komen gaat bij mij een mensenleven nog altijd voor een dierenleven. Maar ik besef me ook dat dit voor sommige een ouderwetse gedachte is
Ik denk dat de discussie ingewikkelder en subtieler is. Is het moreel om een mensenleven te verkiezen boven 1 dierenleven? Ja.

Is het moreel om alle dieren door de versnipperaar te gooien om 1 mensenleven te redden? Nee.

Er zijn inmiddels 7+ miljard mensen. We verdrukken dieren nagenoeg overal op deze planeet. Er zal een mentaliteitsverandering moeten komen waarin we pas op de plaats nemen en soms accepteren dat dieren meer ruimte en vrijheid verdienen zelfs als dit ons (economische of lichamelijke) schade toebrengt. Niet voor 1 dier maar voor alle dieren. Voor het concept dieren.

Voordat het concept dieren slechts Vee en huisdieren is geworden en de rest dood is doordat we alles hebben volgebouwd.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 20 maart 2019 @ 09:33:12 #275
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185732092
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 00:17 schreef polderturk het volgende:
Indrukwekkend hoe die kangal rent.

Jij denkt, ik gebruik dit topic om een Turks exportproduct te promoten?

De Kangal is echt niet de enige hond die zo indrukwekkend is, de Ovcharka, Alabai en Tibetaanse Mastiff zijn minstens even indrukwekkend. Je hebt wat chauvinistische motieven om je zo nadrukkelijk op de Kangal te focussen, terwijl een simpele ezel al een vervanger is.
  woensdag 20 maart 2019 @ 09:57:31 #276
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185732449
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 00:17 schreef polderturk het volgende:
Indrukwekkend hoe die kangal rent.

Dat hangt ervan af. Zit de wolf links of rechts?
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:18:38 #277
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185732839
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 18:29 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Oke dank voor dit anekdotisch bewijs. Het zegt verder niks dus dan kunnen we nu naar de feiten

The country with the most extensive historical records is France, where nearly 7,600 fatal attacks were documented from 1200 to 1920.[1][2]

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wolf_attack

https://en.m.wikipedia.org/w/index.php?title=List_of_wolf_attacks
Mooi ook, als je ze gaat vermoorden wordt je wel aangevallen ja.

If you poke a bear you will be attacked.
pi_185732917
quote:
7s.gif Op woensdag 20 maart 2019 09:30 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Ik denk dat de discussie ingewikkelder en subtieler is. Is het moreel om een mensenleven te verkiezen boven 1 dierenleven? Ja.

Is het moreel om alle dieren door de versnipperaar te gooien om 1 mensenleven te redden? Nee.

Er zijn inmiddels 7+ miljard mensen. We verdrukken dieren nagenoeg overal op deze planeet. Er zal een mentaliteitsverandering moeten komen waarin we pas op de plaats nemen en soms accepteren dat dieren meer ruimte en vrijheid verdienen zelfs als dit ons (economische of lichamelijke) schade toebrengt. Niet voor 1 dier maar voor alle dieren. Voor het concept dieren.

Voordat het concept dieren slechts Vee en huisdieren is geworden en de rest dood is doordat we alles hebben volgebouwd.
Interessante gedachte en eindelijk een toevoeging in dit topic.

Ik ben het eens met de gedachte dat we zuinig moeten zijn met de dieren op deze aardbol. Dieren moeten er kunnen zijn. Juist daarom vind ik Nederland een ongelukkige locatie om wolven in te passen.

De vraag van het topic is of er ruimte is voor wolven in Nederland. Ik denk van niet. Is er ruimte voor wolven op deze planeet? Uiteraard, en zo niet dan zullen we die moeten maken. Ik vind het dan niet heel tactisch om die ruimte net daar te gaan maken waar de planeet het dichtstbevolkt is met mensen. Daar komen ongelukken van. Ik durf zelfs te stellen dat het uitroeiing in de hand werkt.
pi_185732957
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:18 schreef xzaz het volgende:

[..]

Mooi ook, als je ze gaat vermoorden wordt je wel aangevallen ja.

If you poke a bear you will be attacked.
Dat staat er niet Jack
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:29:56 #280
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185733056
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:18 schreef xzaz het volgende:

[..]

Mooi ook, als je ze gaat vermoorden wordt je wel aangevallen ja.

If you poke a bear you will be attacked.
Ik vermoed dat de meeste slachtoffers solitaire mannen, vrouwen en kinderen waren en niet deelnemers aan de klopjachten die in reactie daarop georganiseerd werden.
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:35:37 #281
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185733177
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:24 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Dat staat er niet Jack
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:29 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Ik vermoed dat de meeste slachtoffers solitaire mannen, vrouwen en kinderen waren en niet deelnemers aan de klopjachten die in reactie daarop georganiseerd werden.
Ik denk dat het andersom was.
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:36:18 #282
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185733188
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:35 schreef xzaz het volgende:

[..]

[..]

Ik denk dat het andersom was.
Waarom?
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:41:28 #283
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_185733291
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:22 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Interessante gedachte en eindelijk een toevoeging in dit topic.

Ik ben het eens met de gedachte dat we zuinig moeten zijn met de dieren op deze aardbol. Dieren moeten er kunnen zijn. Juist daarom vind ik Nederland een ongelukkige locatie om wolven in te passen.

De vraag van het topic is of er ruimte is voor wolven in Nederland. Ik denk van niet. Is er ruimte voor wolven op deze planeet? Uiteraard, en zo niet dan zullen we die moeten maken. Ik vind het dan niet heel tactisch om die ruimte net daar te gaan maken waar de planeet het dichtstbevolkt is met mensen. Daar komen ongelukken van. Ik durf zelfs te stellen dat het uitroeiing in de hand werkt.
Ik snap je punt. Ik denk alleen dat geen enkel land echt incentive heeft om die ruimte te maken.

Ik reis vrij veel. Vooral in Azie. En wat mij opvalt is dat zelfs gebieden waar je had verwacht dat het volledig natuur is als je naar satellietbeelden kijkt vol zitten met weggetjes en met woningen. We hebben bijna alles overgenomen. Er zijn nagenoeg geen echt mensloze gebieden te vinden behalve dan in woestijnen of andere plekken waar de biodiversiteit al bizar laag is.

Ik denk al een tijdje over een soort puntenstelsel waar alle overheden ter wereld naar zouden moeten streven.

Je hebt 3 zones.
A. Stedelijk/bebouwd (de mens staat centraal, wegen, parken, woningen)
B. Industrie landbouw (een mix van bebouwing en natuur)
C. Natuur (verboden te bebouwen, geen riool, geen voorzieningen.. hooguit boshutjes voor tijdelijk verblijf)

En de puntenregeling is dan dat elk land minimum van 50% tot 70% type-C moet hebben. De enige manier om dit te maximaliseren is om bebouwing in dunbevolkte gebieden op te kopen en over te laten aan de natuur en mensen zoveel mogelijk in grote kernen laten leven (zoals voor een zeepbel de cirkel de meest efficiente vorm is omdat het alles zo dicht mogelijk bij elkaar houdt.

Je zal dus schillen krijgen. type-B om type-A heen voor een dichte omhelsing om zo type-C zo veel mogelijk corridors te geven. En dan een moratorium op bouw in natuurgebieden en in extreme gevallen zelfs strenge controle op wie er heen gaat voor bezoek.

Stedelijke kernen mogen door type-C heen verbindende wegen bouwen maar het doel moet zijn om dit of op bruggen of onder de grond te doen daar waar mogelijk.

Ik besef me dat dit totaal niet haalbaar is en dat zo'n puntensysteem tegen elke vorm van menselijke gedrag in gaat maar... ik zie eigenlijk geen enkele andere manier waarop we de natuur ademruimte gaan geven dan zoiets als dit.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:42:53 #284
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185733323
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:36 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Waarom?
Omdat dit niet alleen met de wolf is gebeurd maar ook met alle andere dieren zoals de leeuw, beren, lynx en bv veelvraat.

Dit is wel een mooi rapport om te lezen:
1http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2018/617488/IPOL_STU(2018)617488_EN.pdf

maw: meer schapen -> meer aanvallen -> meer doden -> meer jacht op dieren die jagen. Dit gebeurde niet alleen in Europa maar ook in America tot aan Mexico aan toe. Daarbij kreeg 'de wolf' een negatieve, bijna mythische aanschouwing.
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:49:35 #285
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185733437
quote:
7s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:41 schreef SpecialK het volgende:
C. Natuur (verboden te bebouwen, geen riool, geen voorzieningen.. hooguit boshutjes voor tijdelijk verblijf)
Eersgister was op TV een eiland waar ze ooit met 3 chimpansees zijn begonnen; geen mens is er meer aan land geweest sinds 1985. De kolonie is enorm gegroeid sinds die tijd. Strikte afscheiding van de mens is gewoon noodzakelijk en als mens moeten we naar mijns inziens die ruimte geven.

Of we gaan de andere kant op en knallen gewoon alles af wat ons 'eventueel zou kunnen aanvallen'. Kiest u maar.
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:50:05 #286
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185733447
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:42 schreef xzaz het volgende:

[..]

Omdat dit niet alleen met de wolf is gebeurd maar ook met alle andere dieren zoals de leeuw, beren, lynx en bv veelvraat.

Dit is wel een mooi rapport om te lezen:
[ code verwijderd ]

maw: meer schapen -> meer aanvallen -> meer doden -> meer jacht op dieren die jagen. Dit gebeurde niet alleen in Europa maar ook in America tot aan Mexico aan toe. Daarbij kreeg 'de wolf' een negatieve, bijna mythische aanschouwing.
Ja, de ellende begint natuurlijk zodra de (veehoudende) mens zich in een gebied vestigt waar ook wolven voorkomen. Dat is wat mij betreft geen punt van discussie. De vraag was wanneer de menselijke slachtoffers vielen, en ik vermoed dat dat niet tijdens het "vermoorden" van wolven was.
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:52:49 #287
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185733496
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:49 schreef xzaz het volgende:

[..]

Eersgister was op TV een eiland waar ze ooit met 3 chimpansees zijn begonnen; geen mens is er meer aan land geweest sinds 1985. De kolonie is enorm gegroeid sinds die tijd. Strikte afscheiding van de mens is gewoon noodzakelijk en als mens moeten we naar mijns inziens die ruimte geven.

Of we gaan de andere kant op en knallen gewoon alles af wat ons 'eventueel zou kunnen aanvallen'. Kiest u maar.
Hoe zie je dat dan voor je? Dat we ons massaal terugtrekken in mensenreservaten vol hoogbouw? Nederland is een dichtbevolkt land, altijd al geweest ook.
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:55:01 #288
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185733524
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:52 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Hoe zie je dat dan voor je? Dat we ons massaal terugtrekken in mensenreservaten vol hoogbouw? Nederland is een dichtbevolkt land, altijd al geweest ook.
Waar woon jij? Waar ik woon is het totaal niet dichtbevolkt en genoeg ruimte. De vossen lopen je hier nog net niet voor de voeten en ik kom er regelmatig een tegen tijdens het hardlopen.

Nederland is groter dan Amsterdam.

Om er op in te gaan; de wolf zelf zal de grens stellen tot waar hij zal komen. Ik hoop dat hij ooit naar de oostvaadersplassen zal gaan maar ik denk dat hij daarvoor te veel tegenkomt. Het zal wel eens goed zijn :)
pi_185733602
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 09:14 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Wat er staat is dat zelfs met de schuwe inslag van wolven, ze al 100-den jaren vele menselijke en dierlijke slachtoffers weten te maken.
Nee dat staat er alleen als je dat graag wil lezen.
  woensdag 20 maart 2019 @ 11:01:03 #290
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185733613
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:55 schreef xzaz het volgende:

[..]

Waar woon jij? Waar ik woon is het totaal niet dichtbevolkt en genoeg ruimte. De vossen lopen je hier nog net niet voor de voeten en ik kom er regelmatig een tegen tijdens het hardlopen.

Nederland is groter dan Amsterdam.
Ik heb het over de gemiddelde bevolkingsdichtheid. Godzijdank heb je inderdaad in het oosten van het land (waar ik zelf vandaan kom) nog gebieden waar je niet over de mensen struikelt, maar die moeten we dan ook koesteren.

quote:
Om er op in te gaan; de wolf zelf zal de grens stellen tot waar hij zal komen.
Dat stellen van de grens lijkt me nu juist een proces waarbij wederzijds slachtoffers kunnen vallen. Dat gaat meestal niet vanzelf.
  woensdag 20 maart 2019 @ 11:04:22 #291
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185733658
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 11:01 schreef Iblardi het volgende:
Dat stellen van de grens lijkt me nu juist een proces waarbij wederzijds slachtoffers kunnen vallen. Dat gaat meestal niet vanzelf.
En ik denk dat we dat moeten accepteren; nogmaals. Het alternatief is dat wij als mens onze lijn definiren en wanneer de wolf deze passeert afgeschoten mag worden. Prima. Maar dan moet je het ook omdraaien; dan moeten we ook gebieden maken waar deze dieren zonder innemingen van de mens moet kunnen leven en wanneer er een mens dit gebied betreed ook afgeschoten mag worden.
pi_185733674
quote:
7s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:41 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Ik snap je punt. Ik denk alleen dat geen enkel land echt incentive heeft om die ruimte te maken.

Ik reis vrij veel. Vooral in Azie. En wat mij opvalt is dat zelfs gebieden waar je had verwacht dat het volledig natuur is als je naar satellietbeelden kijkt vol zitten met weggetjes en met woningen. We hebben bijna alles overgenomen. Er zijn nagenoeg geen echt mensloze gebieden te vinden behalve dan in woestijnen of andere plekken waar de biodiversiteit al bizar laag is.

Ik denk al een tijdje over een soort puntenstelsel waar alle overheden ter wereld naar zouden moeten streven.

Je hebt 3 zones.
A. Stedelijk/bebouwd (de mens staat centraal, wegen, parken, woningen)
B. Industrie landbouw (een mix van bebouwing en natuur)
C. Natuur (verboden te bebouwen, geen riool, geen voorzieningen.. hooguit boshutjes voor tijdelijk verblijf)

En de puntenregeling is dan dat elk land minimum van 50% tot 70% type-C moet hebben. De enige manier om dit te maximaliseren is om bebouwing in dunbevolkte gebieden op te kopen en over te laten aan de natuur en mensen zoveel mogelijk in grote kernen laten leven (zoals voor een zeepbel de cirkel de meest efficiente vorm is omdat het alles zo dicht mogelijk bij elkaar houdt.

Je zal dus schillen krijgen. type-B om type-A heen voor een dichte omhelsing om zo type-C zo veel mogelijk corridors te geven. En dan een moratorium op bouw in natuurgebieden en in extreme gevallen zelfs strenge controle op wie er heen gaat voor bezoek.

Stedelijke kernen mogen door type-C heen verbindende wegen bouwen maar het doel moet zijn om dit of op bruggen of onder de grond te doen daar waar mogelijk.

Ik besef me dat dit totaal niet haalbaar is en dat zo'n puntensysteem tegen elke vorm van menselijke gedrag in gaat maar... ik zie eigenlijk geen enkele andere manier waarop we de natuur ademruimte gaan geven dan zoiets als dit.
Om dit te realiseren zou je globalistisch gecontroleerd moeten kunnen handelen. Op eu niveau zou het op termijn mogelijk moeten zijn. Ik zou persoonlijk niet voor de per land benadering gaan omdat je daar hele gekke situaties van kan krijgen.
pi_185733689
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 11:00 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Nee dat staat er alleen als je dat graag wil lezen.
Oke
  woensdag 20 maart 2019 @ 11:12:55 #294
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_185733781
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 11:05 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Om dit te realiseren zou je globalistisch gecontroleerd moeten kunnen handelen. Op eu niveau zou het op termijn mogelijk moeten zijn. Ik zou persoonlijk niet voor de per land benadering gaan omdat je daar hele gekke situaties van kan krijgen.
Eens. Ik bedoelde meer dat er een universeel rekenmodel is en dat elk land op basis van het cijfer kan zien hoeveel moeite ze nog moeten stoppen in het behalen van een soort doel. Maar idd. Internationaal samenwerken wordt belangrijk.

Maargoed wat mij betreft is dat idee van mij echt "verre toekomst science fiction". Enige wat je dan kan hopen is dat we niet al te veel dieren tot uitsterven hebben gebracht tegen de tijd dat we een beetje gaan doorpakken.

Ik zie het vrij pessimistisch in. We gaan denk ik gewoon door met de boel helemaal naar de tyfus helpen tot het punt waarop het voor ons zelf onprettig en duur wordt om te leven en te ademen en dan pas gaan we er wat aan doen.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 20 maart 2019 @ 11:13:04 #295
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_185733787
Ze komen hier op eigen kracht naar toe en als ze kunnen overleven is er blijkbaar plek voor.

Het is niet zo dat de Wolvenvanger van Wolfheze wekelijks een paar honderd kilomter oostwaarts rijdt om er daar een paar te vangen en hier weer uit te zetten.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  woensdag 20 maart 2019 @ 11:15:23 #296
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185733844
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 11:12 schreef SpecialK het volgende:

Ik zie het vrij pessimistisch in. We gaan denk ik gewoon door met de boel helemaal naar de tyfus helpen tot het punt waarop het voor ons zelf onprettig en duur wordt om te leven en te ademen en dan pas gaan we er wat aan doen.
Eens. Zeker gezien de reacties hier in dit topic; "het is eng, gevaarlijk gewoon schieten dus".

Overigens dat rapport wat ik aanhaalde heeft er ook wat over geschreven:

quote:
11.2.1. Zoning
Zoning has often been raised as a potential compromise approach that separates carnivores and
livestock geographically (Linnell et al. 2005). Zoning requires active regulation of carnivore distribution
and density. For example, hunting and lethal control methods can be used to minimise carnivore
densities in areas where livestock are given priority. Well-designed zoning can increase the
predictability of carnivore depredation, which allows producers to plan their future needs and to adopt
appropriate husbandry techniques. Zoning also enables a geographical prioritisation of economic
instruments, such as those subsidizing mitigation measures (Rondinini & Boitani 2007). There are many
studies from areas where livestock graze without protection that have shown that livestock losses are
higher in areas where carnivores occur compared to areas where they do not, and that losses increase
as carnivore density increases (e.g. Hobbs et al. 2012; Kavcic et al. 2013; Mabille et al. 2015, 2016). As
such there is a basis for its use, and it is used on a broad scale in Norway (for all large carnivores; Krange
et al. 2016), and Sweden / Finland (for wolves). Slovenia used to use it for bears, and Croatia for example
actively prevents bears from colonising the islands (Linnell et al. 2005). Estonia also practices a
differentiated management between islands and mainland.
However, there are a number of challenges with using it in Europe. Firstly, the massive home ranges of
individual carnivores (100s or 1000s of km2
) and long dispersal distances made by young animals (100s
of km; Linnell et al. 2005, Linnell 2015) dictate that zoning will work only at very large spatial scales and
will never totally exclude carnivores from any zone. Most European countries are therefore far too small
to be able to realistically zone carnivores out of a livestock area with any predictability within their
borders. The other consequence of these spatial requirements is that there need to be massive areas
allocated for the presence of carnivores in order to maintain populations that are viable or at favourable
conservation status. These inter-connected areas will need to be in the order of tens or hundreds of
thousands of square kilometres. In effect, very large parts of the European continent will be needed to
achieve long term viability (Linnell et al. 2005, Linnell 2015; Linnell & Boitani 2012).
Another prerequisite for zoning is that wildlife managers must be able to control carnivore populations
using methods that are economically and socially acceptable. Excluding large carnivores from areas
The revival of wolves and other large predators and its impact on farmers and their livelihood in rural regions of Europe
63
therefore requires a constant removal of often large numbers of animals (e.g. wolves Chapron et al.
2003). In areas where large carnivore hunting is a tradition (Nordic and Baltic countries, parts of the
western Balkans and Carpathians) there is experience of hunters using adaptive management
approaches (adjusting quotas to respond to annual monitoring) within wildlife management
institutional structures to regulate large carnivore populations at densities lower than carrying capacity
to contain the extent of conflict (Herfindal et al. 2005, Linnell et al. 2010; Nilsen et al. 2012). However,
in the few cases where managers try to exclude carnivores totally from certain areas there is often a
need for extraordinary methods (e.g. the use of out-of-season killing, excavation of natal dens or
motorised vehicles including helicopters) to remove highly mobile single individuals. Also, for some
species like wolverines normal hunting is too logistically challenging and inefficient (Bischof et al. 2012)
to regulate population size. This implies that hunters alone will not be able to enforce the strictest
zoning policies, requiring the additional use of state authorities.
Killing large carnivores is both controversial with the public and professionals (Lute et al. 2018) and
likely to face legal challenges where carnivores are listed as strictly protected on the Habitats Directive
or the Bern Convention (Linnell et al. 2018). In fact, a recent analysis by Trouwborst (2018) has reasoned
that zoning systems that seek to exclude, or severely reduce, large carnivore density as a matter of pre- emptive policy may not be compatible with legal obligations for such strictly protected species except
potentially under very limited circumstances. For species with other annex designations there may be
more freedom for interpretation. Zoning is also controversial because it requires breaking ideals of
solidarity. It implies that some people will have to live with carnivores while others will not. Making
decisions about these issues are likely to be highly controversial.
Non-lethal ways of removing large carnivores are largely inefficient and impractical. There is only place
in captivity for a handful of individuals. There are far too many large carnivores to contemplate using
fertility control methods. Translocation of animals (capturing alive and releasing in another area) has
been repeatedly shown to not work because of the tendency of released animals to return to the
capture site (Linnell et al. 1997).
Zoning is therefore a legally, socially, logistically and ecologically complex tool and must be
approached with caution (Linnell et al. 2005). However, this does not preclude a geographic
differentiation in the way carnivores and livestock are managed as there obviously must be space for
regional differences in approach and conditions. This especially concerns the choice of mitigation and
adaptation measures that are used to protect livestock (see below). Furthermore, it is perfectly possible
to zone agricultural practices by targeting incentives for different forms or production into areas with
different degrees of exposure to large carnivores. At the very least there should be no further
investment in encouraging the expansion of sheep farming in areas with large carnivores in the manner
which has happened in the more recent EU members.
pi_185733878
In Frankrijk hebben ze hetzelfde gedaan, ook met beren.

Denk je dat boeren tienduizenden euro's uitgeven om kilometers hekken te plaatsen?

Nee, die leggen een lekker bloederig hapje in het bos voor de beer, met glasscherven en vergif natuurlijk.

Datzelfde zul je ook hier krijgen zodra er 1 schaap vermist raakt.
pi_185734439
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 11:17 schreef Ali_Kannibali het volgende:
In Frankrijk hebben ze hetzelfde gedaan, ook met beren.

Denk je dat boeren tienduizenden euro's uitgeven om kilometers hekken te plaatsen?

Nee, die leggen een lekker bloederig hapje in het bos voor de beer, met glasscherven en vergif natuurlijk.

Datzelfde zul je ook hier krijgen zodra er 1 schaap vermist raakt.
Wel effectief. :)
  woensdag 20 maart 2019 @ 13:39:37 #299
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_185737062
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 11:17 schreef Ali_Kannibali het volgende:
In Frankrijk hebben ze hetzelfde gedaan, ook met beren.

Denk je dat boeren tienduizenden euro's uitgeven om kilometers hekken te plaatsen?

Nee, die leggen een lekker bloederig hapje in het bos voor de beer, met glasscherven en vergif natuurlijk.

Datzelfde zul je ook hier krijgen zodra er 1 schaap vermist raakt.
uiteraard. logisch toch, laat jij je brood afpakkend een stel stadse subsidieslurpvers, die gewoon vechthonden in het bos willen tegen betaling
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 20 maart 2019 @ 16:36:37 #300
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185741295
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 13:39 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

uiteraard. logisch toch, laat jij je brood afpakkend een stel stadse subsidieslurpvers, die gewoon vechthonden in het bos willen tegen betaling
Al die landbouw hebben we niet nodig in Nederland, dus misschien moeten die boeren ook maar eens gaan nadenken over een ander beroep. Daarnaast zijn er uitstekende kuddeherders zoals ezels en honden beschikbaar.

En laat alle schapen maar weggaan van de Veluwe. Een wolf hoort daar meer dan een Moeflon en dan gaat die heidegrond weer verbossen, nog goed voor de CO2 afvang ook.
  woensdag 20 maart 2019 @ 16:49:07 #301
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_185741670
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 16:36 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Al die landbouw hebben we niet nodig in Nederland, dus misschien moeten die boeren ook maar eens gaan nadenken over een ander beroep.
want melk komt uit de melkfabriek en niet van koeien..
Bij tijd en wijle aanwezig...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')