borrepus | maandag 7 mei 2018 @ 22:38 |
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue. De sparerib tutorial van userX, voor de liefhebbers. Ribben van Erasmo (Weber) Pulled Pork van Xlarge Stoeltafel maakt een enorme procureur. De fatty van Emil23 (Cobb) Ribben van DrParanoid nelisb grillt biefstuk voor op de pasta Fietsie bereid een roast en rib van 4 kilo van een wroetvarken (steenoven) Picana van Catch22 (uds) Kipdijsaté van GuitarJJ Pizzahuts spatchcock chicken Beercan chicken van junkiexp Bloemkool van Lucky_Strike Smoke on! [ Bericht 43% gewijzigd door Lucky_Strike op 09-05-2018 09:29:31 ] | |
borrepus | maandag 7 mei 2018 @ 22:42 |
Hele kip is altijd lekker, tegenwoordig ga ik voor de roadkill chicken. Hoef ik geen blikje bier op te offeren. | |
zlotka | dinsdag 8 mei 2018 @ 09:52 |
Gisteren Shakshuka gemaakt op de barbecue, in een skillet. Vrij pittig maar erg lekker recept. Heel simpel op te doen ook | |
Xlarge | dinsdag 8 mei 2018 @ 12:25 |
Je kan ook eerst het bier opdrinken, en dan vullen met water en eventueel een boulion blokje erbij | |
golfer | dinsdag 8 mei 2018 @ 12:53 |
Mooie foto's in de OP. | |
Patroon | dinsdag 8 mei 2018 @ 13:21 |
Ja blikje is puur om dat ding omhoog te houden. Wat je er in doet maakt niet uit. | |
borrepus | dinsdag 8 mei 2018 @ 18:48 |
Precies dus bouillonblokje kan je ook net zo goed weg laten | |
Lucky_Strike | dinsdag 8 mei 2018 @ 18:59 |
Pareltjes he? Deze OP bijwerken staat op m'n to do lijst. Tenzij TS er zin in heeft natuurlijk | |
JeSuisDroppie | dinsdag 8 mei 2018 @ 19:00 |
Vorige week mini burgers, kipspiesjes, hotwings en BCC gemaakt. Deze week maar even proberen ertussen te proppen. | |
borrepus | dinsdag 8 mei 2018 @ 19:56 |
Of de TS er zijn in heeft..... Waarom denk je dat we dit pareltje nog hebben | |
Lucky_Strike | dinsdag 8 mei 2018 @ 20:05 |
Ik regel het wel. Niet als standaard service maar omdat BBQ plaatjes altijd leuk zijn | |
fietsie | dinsdag 8 mei 2018 @ 20:40 |
Eerst maar eens fatsoenlijk houtskool zoeken.... mijn baal is leeg. | |
Fogel | dinsdag 8 mei 2018 @ 22:42 |
Beestachtige BBQ getest... Leuk stuk vlees gevonden
«Salade» erbij (broccoli, bearnaisesaus, cheddar en bacon) Helemaal prima! [ Bericht 0% gewijzigd door Fogel op 09-05-2018 10:10:14 ] | |
fietsie | dinsdag 8 mei 2018 @ 22:45 |
Pietverdriet | dinsdag 8 mei 2018 @ 23:09 |
Belgie niet door? | |
golfer | dinsdag 8 mei 2018 @ 23:29 |
Nee, de BBQ van België is afgebrand. | |
Xlarge | woensdag 9 mei 2018 @ 07:45 |
Ja, ik reageer op jouw bericht dat je geen blikje bier hoeft op te offeren, Dit is ook tegenstrijdig dan Trouwens wel leuk dat je een linkje naar mijn ribben tutorial in de OP hebt gezet, jammer dat niet alle foto's ervan het niet meer doen | |
Helsinki | woensdag 9 mei 2018 @ 07:53 |
Zaterdag een barbecue bij collega's van mijn vriend. Hij werkt er nog niet zo lang en ik heb ze nog niet eerder ontmoet. Nu hebben ze gevraagd of iedereen iets wil meenemen. Hebben jullie nog ideeën voor iets leuks maar simpels? Er zijn twee zwangeren aanwezig maar verder is er voor zover wij weten niets om rekening mee te houden. | |
littledrummergirl | woensdag 9 mei 2018 @ 08:28 |
couscoussalade altijd n hit | |
borrepus | woensdag 9 mei 2018 @ 08:38 |
Ik heb eigenlijk gewoon de OP van het vorige deel ongezien doorgezet. Gok zo maar dat de foto's het al even niet meer doen | |
Vjenne12345 | woensdag 9 mei 2018 @ 09:11 |
hoe heb je die gekruid? | |
Lucky_Strike | woensdag 9 mei 2018 @ 09:30 |
OP is aangepast. Ik plaats hier veel te weinig foto's zie ik alweer. | |
Lucky_Strike | woensdag 9 mei 2018 @ 09:31 |
Jij houdt niet van halve maatregelen he? | |
Fogel | woensdag 9 mei 2018 @ 10:12 |
Peper en zout, lekker simpel, het vlees spreekt voor zich Valt het op? | |
Xlarge | woensdag 9 mei 2018 @ 14:48 |
De OP is leuk geworden zo, met die foto's van de verschillende users | |
Lucky_Strike | woensdag 9 mei 2018 @ 15:05 |
Thanks Eens kijken of we dit topic sneller vol kunnen posten met nieuwe foto's. | |
borrepus | woensdag 9 mei 2018 @ 21:22 |
Ziet er goed uit zo Zal er ook eens aan denken een foto te maken ipv alleen maar aan eten te denken | |
br00djekaas54321 | vrijdag 11 mei 2018 @ 15:27 |
Hallo lui, Om het niveau van complete beginner te ontstijgen leek het me een goed idee om in ieder geval met de juiste materiaal aan de slag te gaan. Vandaar dat ik mij afvroeg of jullie een specifieke houtskoolstarter konden aanraden. Raden jullie überhaupt houtskoolstarters aan, is wellicht ook een interessante vraag. Volgens mij kan je het ook een brikettenstarter noemen, maar op basis van uitspraken van anderen vermijd ik alles wat met briketten te maken heeft, inclusief woorden! (Of dat terecht is of niet, eerlijk gezegd geen idee.) | |
golfer | vrijdag 11 mei 2018 @ 15:47 |
Ik heb een Weberbrikettenstarter die prima voldoet bij het aansteken van mijn kokosBRIKETTEN. | |
The_stranger | vrijdag 11 mei 2018 @ 15:48 |
Dat zou jammer zijn, aangezien kokosbriketten van het juiste merk bijzonder geschikt zijn voor het bbqen. | |
br00djekaas54321 | vrijdag 11 mei 2018 @ 16:15 |
Bedankt voor de reacties. Ik heb geen idee waarom de personen in kwestie een 'afkeer' tegen briketten hebben, maar op basis van jullie reacties lijken kokosbriketten mij in ieder geval het proberen waard! Mag ik dan gelijk vragen welk merk aangeraden wordt? | |
Geralt | vrijdag 11 mei 2018 @ 16:25 |
Een Looftlighter schijnt ook prima te werken. | |
borrepus | vrijdag 11 mei 2018 @ 16:27 |
Ligt eraan wat je gaat maken op de bbq, ga je een burgertje, steak, saté grillen dan is houtskool prima. Wordt heter en ik vind dat houtskool ook makkelijker aan gaat. nadeel van houtskool is dat het korter brand. Heb zelf alleen ervaring met fire up kokosbriketten (want was de eerste die ik tegen kwam). Bevallen overigens prima voor langere sessies. | |
golfer | vrijdag 11 mei 2018 @ 16:48 |
Ik heb prima ervaringen met de kokosbriketten van Ecobrasa: | |
zlotka | vrijdag 11 mei 2018 @ 18:51 |
Deze gebruik ik ook, gaat prima voor lange sessies in de smoker. Houtskool gebruik ik alleen voor High&fast | |
br00djekaas54321 | vrijdag 11 mei 2018 @ 21:15 |
De Looftlighter ziet er interessant uit maar ik ben toch maar voor een brikettenstarter van Weber gegaan. In ieder geval bedankt voor de suggesties. Hopelijk kan ik binnenkort kokosbriketten een kans geven! Volgens mij ontvangt niemand hier sponsorgeld van Weber dus ik vraag het maar even: levert Weber volgens jullie goed/acceptabel spul − waar voor je geld − of hebben ze voornamelijk goede marketing? Er zal vast wel een leuke winstmarge op zitten maar krijg je er een degelijk product voor terug? Bedankt voor jullie tijd. | |
FrankRicard | zaterdag 12 mei 2018 @ 14:09 |
Ik heb mijn brikettenstarter bij de Action gehaald, voor een paar euro, want ik vond dat Weber behoorlijk veel geld vroeg voor een simpel stukje metaal. | |
fietsie | zaterdag 12 mei 2018 @ 14:33 |
Ik heb had er twee, vasn die brikettenstarters, een goedkope van de bouwmarkt, en een Weber. Beiden zijn ongeveer evenveel gebruikt; de Weber is nog prima in orde, die van de bouwmarkt is veranderd in grofvuil. Ik denk dat die dingen toch vrij snel erg erg heet worden, en ook weer snel afkoelen. Dat zal toch zijn impact hebben op het materiaal... Persoonlijk vind ik het bij Weber altijd wel opletten; de BBQ is een prima ding. Maar alu vet-lekbakjes kun je van andere merken veel en veel goedkoper vinden, en ik heb er nog nooit kwaliteits issues mee gehad. "t Is dus net wat je zoekt. Ik heb een Weber GBS grillrooster, maar de GBS pan ga ik echt niet aanschaffen. Een gietijzeren pan van een tientje van de rommelmarkt doet het meer dan prima. Oftewel: ze hebben naar mijn idee goede spullen, maar ook pittige prijzen. Slim kiezen wat je wel "merk" koopt, en wat elders houdt het leuk. | |
br00djekaas54321 | zaterdag 12 mei 2018 @ 23:36 |
Bedankt voor de reacties. Een beetje research en gezond verstand kan uiteraard geen kwaad! Vergeleken met het 'geklungel' met aanmaakblokjes is zo een brikettenstarter wel handig, heb ik mogen ervaren. Mensen hier die te spreken zijn over 'indirect grilling'? | |
Kalebatz | maandag 14 mei 2018 @ 00:43 |
Ik heb een 5-euro-starter van de gamma, ding is al een paar jaar oud maar doet het prima en is nog niet doorgeroest. Gebruik ik uitsluitend voor briketten. Als ik op houtskool wil grillen gooi ik steek ik dat aan met een aantal aanmaakblokjes tussen het houtskool, rechtstreeks in de bbq. Houtskool gebruik ik om direct te grillen. Met briketten kan dat natuurlijk ook, maar briketten zijn ook geschikt voor indirect. Het is niet de vraag of mensen te spreken zijn over indirect grillen, beter vraag je hoe je het toe moet passen. Een beetje bbqer die een wat groter stukje vlees wil grillt ook indirect. Voor kerntemperaturen etc., Google is je vriend. | |
Friday12 | maandag 14 mei 2018 @ 00:52 |
Is hier een recept van ziet er goed uit | |
borrepus | maandag 14 mei 2018 @ 07:48 |
Geen idee wat voor recept hier gebruikt is, maar kan voor saté het volgende recept aanraden: http://www.bbqgenootschap(...)vleeskippenvlees%29/ (beter bekend als DanBras Sate). Ik gebruik het recept overigens als richtijn, kan best zijn dat de er andere ingredienten in de marinade belanden. Belangrijkste wat mij betreft is kippendijen (i.p.v. kipfilet) en ruim op tijd marineren. | |
Helsinki | dinsdag 15 mei 2018 @ 11:02 |
Nog bedankt voor deze suggestie! Ik wilde eerst tabouleh maken, maar het is kısır geworden en dat viel erg goed in de smaak . | |
Geralt | dinsdag 15 mei 2018 @ 11:25 |
Ik denk dat de BBQ's van Weber overpriced zijn. Als je kijkt naar bv een Rösle, die zijn net wat gunstiger geprijsd en volgens mij kwalitatief minstens net zo goed als de Webers. | |
Geralt | dinsdag 15 mei 2018 @ 11:28 |
Bij nader inzien zijn die eigenlijk net zo duur zie ik nu | |
Xlarge | dinsdag 15 mei 2018 @ 12:07 |
Ik ken Rosle niet, en aangezien ze even duur zijn uiteindelijk, kunnen die misschien ook wel tegen een stootje. Maar mijn Webers staan het gehele jaar buiten, zonder bescherming in alle soorten weer, en daar kunnen ze tegen, op een paar roestige moertjes na. En dat al jaren lang, het is dan ook zeker zijn geld wel waard vind ik | |
Ferdii | woensdag 16 mei 2018 @ 19:37 |
ik ben op zoek naar een goede kern thermometer met 2 sensoren, 1 voor de bbq en 1 voor de kern. Daarbij wil ik ze op de smartphone kunnen uitlezen. wie heeft er ervaring met een goede? | |
borrepus | woensdag 16 mei 2018 @ 20:01 |
Ik heb een inkbird uit China (29 dollar). Bluetooth bereik is goed genoeg en batterij duur ook, geen referentie met de grote merken. App werkt prima op Android ben er blij mee | |
Lucky_Strike | vrijdag 18 mei 2018 @ 11:30 |
iBood heeft vandaag een thermometer die goed getest is door BBQ-Helden. Ik heb er net een besteld met 4 probes. Onze oude had helaas waterschade. | |
Ferdii | vrijdag 18 mei 2018 @ 18:21 |
thanks, 1 besteld | |
fietsie | zaterdag 19 mei 2018 @ 18:33 |
Toevallig ontdekte ik dat de AH XL in Strijp een diepvries heeft met echt vlees... | |
Lucky_Strike | zaterdag 19 mei 2018 @ 19:27 |
Eet smakelijk Fiets! Wij gaan er morgen weer voor. Pulled pork en twee soorten varkensribben. Met koolsla en patatas bravas. Maandag gaan we voor burgers. Het is dit weekend weinig origineel maar wel lekker Ik heb ook nog 3 snacks maar ik weet nog niet op welke dag we daar aan toe komen. Moinkballs, chorizo en pimentos de padrón | |
Ferdii | maandag 21 mei 2018 @ 18:17 |
Nu beenham op de bbq met eigen brouwsel rub, donderdag 2,5kg procureur | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2018 @ 18:23 |
Dat wil wel? Ga ik binnenkort proberen. | |
Ferdii | maandag 21 mei 2018 @ 18:25 |
Gaat prima, alleen garing is best lastig zonder kerntermometer iets te lang maakt snel droog | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2018 @ 19:02 |
Dat vroeg ik me af...ik stop ze altijd in de oven en dan zijn ze al Hoe lang moet zoiets ongeveer? Ik neem aan sneller dan uit de oven! | |
Martijn1P | maandag 21 mei 2018 @ 19:34 |
Ja lekker! Mooi assortiment. Al heeft de reguliere ah hier ook graangevoerd vlees. Kiloprijs is enkel aan de forse kant, maarja.. aanbod is er in ieder geval | |
nelisb | maandag 21 mei 2018 @ 19:35 |
Mega baksteenburger gisteren. | |
golfer | maandag 21 mei 2018 @ 20:25 |
Vandaag weer geBBQ-ed: gemarineerde kippendijsaté, gevlinderde grote gamba's, pipipiri spare ribs, aubergine, kabeljauw met een kreeftensausje een lekkere frisse salade en tenslotte perzik met karamel-zeezout. | |
Pizzahut | dinsdag 22 mei 2018 @ 14:00 |
Mijn Weber "collectie" heeft weer een nieuw lid: Weber 57cm GBS Master Touch Blue Slate Gelijk goed ingebrand met biefstukspies met Peruaanse groene saus, gemarineerde speklapjes, buffalo chicken wings, Moink balls en een spatchcock. Niet allemaal op een avond natuurlijk. Heb nog twee Pork Shoulder Joints uit Engeland. Van plan deze ok lekker low en slow te gaan bereiden. | |
Maikuuul | woensdag 23 mei 2018 @ 05:12 |
Wat een monsterburger heerlijk Iets meer dan een jaar geleden in Australie 1.2 kg steak op de bbq (ik weet het is niet de schoonste bbq :p ) Even bijkomen in de folie Ozzie made aardappelsalade met spekjes [ Bericht 16% gewijzigd door Maikuuul op 23-05-2018 05:22:10 ] | |
Ferdii | zondag 27 mei 2018 @ 19:07 |
Vandaag voor het eerst Pulled pork gemaakt Vlees uitpakken Eerst in de Rub Klaar om te beginnen Flink wat uurtjes verder 70 graden kerntemp, tijd om in te pakken 88graden Nog even rusten in de Alu folie Nog als geheel Pullen maar Kruiden en bbq saus erdoor Eindresultaat Leerpunten voor de volgende keer: betere indirecte zone maken en eerst de bbq op lucht lekkage controleren hierdoor was temp in begin moeilijk onder controle te krijgen | |
br00djekaas54321 | zaterdag 9 juni 2018 @ 19:46 |
Horen we bij gebruik van een brikettenstarter i.c.m. met houtskool te wachten totdat de bovenste kolen volledig met as zijn bedekt? Of kan zoiets er na een minuut of twintig ook mee door: Ik zal het vast wel verkeerd aanpakken, maar na 15-20 minuten hebben bij mij niet alle bovenste kolen een volledige laag as. | |
nelisb | zaterdag 9 juni 2018 @ 20:09 |
Foto 1 is prima. Gaat hard zat in de grill nu. De rest zal ook as worden, temperatuur gaat dus nog wel omhoog. | |
br00djekaas54321 | zaterdag 9 juni 2018 @ 20:34 |
Bedankt voor de reactie. De kolen doen in principe wel hun werk, wat dat betreft inderdaad niets aan de hand! | |
Lucky_Strike | zaterdag 9 juni 2018 @ 20:42 |
Wat een tof en uitgebreid verslag Wij aten vanavond broodjes hamburger. Burger, ui, spek, tomaat en broodje allemaal van de bbq. Morgen gaan lamskotelet, merguez, asperge, zoete aardappel en aubergine op de bbq. | |
br00djekaas54321 | zaterdag 9 juni 2018 @ 20:58 |
Over hamburgers (waar ik geen ervaring mee heb) gesproken: slaat de uitspraak 'slechts één keer omdraaien' ergens op? Geen idee in hoeverre het resultaat zou verschillen als je de burger, laten we zeggen, om de 20 seconden zou omdraaien. | |
Lucky_Strike | zaterdag 9 juni 2018 @ 21:38 |
Ik vind het ergens op slaan maar de meningen verschillen er wel over geloof ik. Wij draaien hem na 3 minuten voor de eerste en laatste keer om omdat juist dan een mooie korst op he vlees ontstaat en daar hou ik van. | |
Friday12 | zondag 10 juni 2018 @ 11:54 |
Als jij zelf je hamburgers maakt en elke 20 seconden gaat omdraaien tyft het uiteindelijk uit elkaar. Omdraaien als het sap aan de bovenkant erdoorheen komt | |
borrepus | zondag 10 juni 2018 @ 12:37 |
Ik ben sowieso niet van het vlees 100 keer aanraken, nergens voor nodig. Nu weber go anywhere aangeschaft voor op de camping. Nog even oefenen, maar lijkt er op dat ik hier heel blij mee ga zijn. Heb tot nu toe kippenboutjes met maïs en keertje een broodje worst met gepofte ui gemaakt. Vanavond staat bavette op het menu | |
outcast_within | zondag 10 juni 2018 @ 18:13 |
Waar kan je het beste kolen halen (prijs/kwaliteit) ah? lidl? Action? bouwmarkt? | |
lighted | zondag 10 juni 2018 @ 18:28 |
topding.. veel beter dan zon goedkoop ding voor een vakantie | |
Spanky78 | zondag 10 juni 2018 @ 18:44 |
Als je ze heel losjes vormt dan klopt dit. Echter voor de garing oid is een paar keer draaien beter. Het vlees wordt dan gelijkmatig warm, dus als je de boel enigzins sappig wilt houden is een paar keer draaien prima. Ze riepen zoiets ook ooit over biefstuk. Is wetenschappelijk aangetoond dat regelmatig draaien een beter resultaat geeft. Mag dus naar het zelfde fabelenrijk als het dichtschroeien. Dichtschroeien kan niet, hoe harder je bakt, hoe meer vocht het vlees verliest. Vooraf even goed aan braden maakt niets uit. Geeft wel een veel betere smaak trouwens. | |
Friday12 | zondag 10 juni 2018 @ 18:47 |
Ik maak ook geen hele dikke burgers.. net iets dikker dan bv die van de mcdonalds. vind ik zelf lekkerder | |
Lucky_Strike | zondag 10 juni 2018 @ 19:44 |
We hebben ons er vandaag makkelijk van afgemaakt. Asperges, voorgekookte zoete aardappel, aubergine en lamskoteletten in een marinade van olie, ras el hanout en knoflook gezet. Verder nog een merguez van de Turkse slager en een kwak Griekse yoghurt met citroensap, munt en peterselie. De koteletten met de marinade waren geen enorm succes. De rest was boven verwachting lekker. Alleen niet zo fotogeniek. | |
fietsie | zondag 1 juli 2018 @ 19:45 |
Naar aanleiding van de CUL / BBQ meet bij L_S, de foto's besloot ik ribben mee te brengen naar de meet; dat werd dus ribben maken! Om te beginnen de ribben: buikspareribs van Iberico varkens. Na een nachtje ontdooien waren ze klaar om bewerkt te worden: Ontdaan van vliezen en het ergste loshangende vet heb ik ze ingesmeerd met mosterd. Een grove mosterd die ik even door de blender had gehaald om de mosterdzaadjes te breken. Zo hebben ze een werkdag in de koelkast gelegen zodat ik ze na het werk verder kon gaan bereiden: Thuisgekomen van het werk was het tijd voor wat extra prep-werk: - Rubben - Een bbq saus maken. Voor de rub heb ik gebruikt: - Zeezout - Selderijzout - Venkelzaad - Paprikapoeder - Knoflookpoeder - Uienpoeder Het geheel is in de blender gemalen tot een poeder en toen, met rubberen handschoentjes aan, op de ribben gesmeerd. Zo ingesmeerd zijn de ribben van 17:00 - 19:00 terug de koeling in gegaan: Daarna was het tijd voor de basis ingrediënten van de bbq-saus. (In de pan gingen flink meer tomaten): De saus werd uiteindelijk gemaakt met: - 1 zak spekjes van de AH - Uien, fijngesneden - Sjalotten, fijngesneden - 2 bollen knoflook, fijngesneden De spekjes verhit tot ze vet gingen loslaten, maar nog niet krokant waren. Toen de rest van de bovenstaande ingrediënten erbij. Dit verhit tot de uien glazig waren. Toen ging er bij - Een flinke lading tomaten. Ontveld, in parten - Een kom water Dit verhit tot het geheel warm aan het worden was, en er toen de staafmixer in gezet net zo lang tot het geheel een dikke vloeistof geworden was, dit langzaam aan de kook gebracht Vervolgens ging er in: - 4 eetlepels versgemalen zwarte peper - zes fijngesneden rode pepertjes - een fles Jumbo huismerk biologische ketchup - 350 gram rietsuiker - 1 deciliter appel cider azijn - 1 eetlepel selderij zout Dit heeft de rest van de avond op een laag vuur met een warmhoudplaatje er tussen staan bubbelen. Vervolgens heb ik het door 2 zeven gewreven om alle nog aanwezige klontjes, stukjes spek e.d. eruit te halen. Al vanaf smiddags 15:00 stond er een vuur in mijn houtoven; deze was rond 19:00 heet genoeg om het vuur eruit te kunnen halen en de ribben er voor in de plaats te kunnen zetten. De ribben daarom zo in een ovenschaal gezet dat ze rondom goed verhit konden worden: Zo gingen ze de (toen nog grofweg 400 graden hete) oven in, de eerste 10 minuten nog met een beetje kolen om een snelle terugval van temperatuur op te vangen: Met de schoorsteenklep en de deur dicht, en al het vuur eruit bleven de ribben daar vervolgens een kleine 2 uur. Na een uurtje zijn ze voor het eerst ingesmeerd met een klein beetje van de saus, iets verdund met wat extra appelcider azijn: Dit leverde de ribben op die, eenmaal afgekoeld, de koelkast in konden om de volgende dag gekoeld meegenomen te kunnen worden naar L_S: Met een klein kolenvuurtje aan de zijkant van de weber werden de pan met saus en de ribben laaaangzaam opgewarmd tijdens het Bbq-feestje. Eenmaal warm werden de ribben per kant twee keer in de saus gezet, en vervolgens gesneden: | |
AnneX | zondag 1 juli 2018 @ 19:53 |
Het was geweldig fietsie Wat een werk en wat een smaak | |
Kaatje1 | zondag 1 juli 2018 @ 19:55 |
Het was goddelijk Fietsie | |
RobinOok | zondag 1 juli 2018 @ 21:22 |
Respect. | |
Blues | zondag 1 juli 2018 @ 21:44 |
Wauw fiets, wat een werk, liefde en aandacht zaten er in die ribben
| |
derLudolf | zondag 1 juli 2018 @ 21:51 |
Maar je hebt wel een leuke coverband gehoord | |
Geerd | zondag 1 juli 2018 @ 21:55 |
Ziet er goed uit...en ingewikkeld...als je die homp nou in de pan rondom aanbakt en dan in 10 uur in zilverfolie op de bbq...laat garen eerst op kolen en dan steeds houtskool bij vullen..zou dat lukken? | |
Geerd | zondag 1 juli 2018 @ 21:58 |
Op hoog temp dichtschroeien is toch om het vocht enzo in het vlees te houden ? | |
Spanky78 | zondag 1 juli 2018 @ 22:03 |
Nope. Het vlees verliest meer vocht naarmate je harder bakt. Ook bij dichtschroeien. Wat wel gebeurt is dat je suikers uit het vlees karamelliseert boven de 140 graden en dat je de maillardreactie een kickstart geeft. Je maakt smaak (baksmaak) en die kan dan daarna het vlees in trekken. Maar vocht binnen houden ..nee. dan kun je beter op minder hoog vuur bakken. Dat is dan ook handig: eerst aanbraden en dan de oven in om gelijkmatig te garen. Dan maak je wel veel smaak en verlies je daarna niet te veel vocht. | |
Spanky78 | zondag 1 juli 2018 @ 22:07 |
Prachtig, was vast erg lekker. | |
Lucky_Strike | zondag 1 juli 2018 @ 22:08 |
Waarom zou je ze eerst aanbakken? En waarom 10 uur? Ribben gaan in de meest basic versie op ongeveer 120 graden voor een uur of 5-6. Na 3 uur doe je ze 2 uur in folie met eventueel drank, honing, boter. Het laatste uur weer zonder folie en dan besmeren met saus. Als je fatsoenlijke houtskool van horecakwaliteit hebt, hoef je niet bij te vullen. | |
Geerd | zondag 1 juli 2018 @ 22:08 |
Aaah!! Top.. ja in de oven doe ik ook vaak...maar een verse worst ofzo of tartaar langzaam bakken en dan zo een dikke beetje aangebrandekorst heerlijk!!! | |
Geerd | zondag 1 juli 2018 @ 22:09 |
Ik bedoelde die pork. | |
Lucky_Strike | zondag 1 juli 2018 @ 22:17 |
Oh, verkeerd gelezen Maar ook bij pulled pork hoef je echt niet aan te bakken. Zo'n mooie korst ontstaat vanzelf. De bereidingswijze is trouwens eigenlijk wel hetzelfde als ribben alleen dan duurt het langer. Ik denk niet dat het lekker wordt als je het de volledige duur in folie laat garen. Het is wel belangrijk dat het vlees zijn vocht kwijt kan. | |
Geerd | zondag 1 juli 2018 @ 22:28 |
Ik vind het zonde om zo een stuk vlees te verneuken door onkunde...maar op een gewoon bbqtje 4 euro van de action..kruiden rub? halen in de super.. paar kooltjes en houtskool. En gaan met dat ding ? | |
Lucky_Strike | zondag 1 juli 2018 @ 22:32 |
Ja, dat is wel begrijpelijk. Wij vonden het ook 'eng' in het begin. Duur vlees, veel tijd, straks is het niet lekker. Maar helaas, op dit apparaat ga je niet low en slow kunnen barbecueen. Je hebt een deksel nodig om de temperatuur laag en constant te kunnen houden. Wat jij hebt is alleen bedoeld voor hoge temperaturen. Je kunt wel ribben of pulled pork in de oven maken en het laatste kwartier nog even grillen. | |
Geerd | zondag 1 juli 2018 @ 22:35 |
Aaah ! Ja in de oven doe ik ook rollades..in gietijzeren pan even aanbakken en dan met pan in de oven 40 min op 110/120 | |
Lucky_Strike | zondag 1 juli 2018 @ 22:38 |
Dat is een veel beter idee Geerd | |
Geerd | zondag 1 juli 2018 @ 22:41 |
Bedankt voor de tips, dat wordt wat voor de winter.. | |
Lucky_Strike | zondag 1 juli 2018 @ 22:45 |
Nee joh. Kan elke dag van het jaar | |
THEFXR | maandag 2 juli 2018 @ 01:08 |
pure hulde | |
AnneX | maandag 2 juli 2018 @ 01:21 |
En dan heb je het niet eens geproefd! | |
Vanyel | maandag 2 juli 2018 @ 01:56 |
In de kamado niet of ook op de BBQ niet? En wat is van fatsoenlijke horecakwaliteit? | |
fietsie | maandag 2 juli 2018 @ 10:48 |
Houtskool van harde houtsoorten, bij voorkeur ook hars-vrije houtsoorten. In relatief grote stukken. Stevig, en zonder een lading stof-fijne prut onderin de zak. Vaak verkocht in 15 - 20 -25 kilo balen. Zegmaar de tegenpool van houtskool van de Hema, waar het fris geurend dennenbos je al tegemoet komt als je de zak open trekt... | |
Vanyel | maandag 2 juli 2018 @ 11:03 |
Ik zocht merken, webshops, kooptips Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn. | |
Lucky_Strike | maandag 2 juli 2018 @ 11:07 |
Ik heb geen merken voor je. Wij kopen daar waar we in de buurt zijn. Als er 'horeca' op de zak staat, is het in principe wel goed. We kopen bij Makro, Sligro, Van Cranenbroek en zelfs een keer bij AH XL. | |
Vanyel | maandag 2 juli 2018 @ 11:11 |
Maar wel houtskool en niet briket? | |
fietsie | maandag 2 juli 2018 @ 11:24 |
Ik kocht mijn laatste zak bij de Hornbach, was niet slecht, ook niet extreem goed. De zak daarvoor in Naarden bij de BBQ-winkel van meneer Coronel. Maar dat was omdat ik daar mn BBQ ook kocht, en ophaalde. Topmerken zijn hier online te koop: https://www.beefexclusief.nl/tags/horeca-houtskool/ https://www.barbequeshop.nl/categorie/571/houtskool.html | |
Lucky_Strike | maandag 2 juli 2018 @ 11:34 |
Op een kamado mag geen briket dus in ons geval is het altijd houtskool ja. Fiets weet dingen over briketten. | |
Vanyel | maandag 2 juli 2018 @ 11:48 |
Tnx | |
derLudolf | maandag 2 juli 2018 @ 13:03 |
Waarom mag dat niet? Briketten worden juist niet zo warm toch? | |
fietsie | maandag 2 juli 2018 @ 13:07 |
Briketten zit zooi in (bindmiddel) wat het beluchtingssysteem van een kamado doet verstoppen Ze worden gemaakt van het stof en de splintertjes overgebleven na de be- en verwerking van houtskool, dus ook met eventueel tijdens transport erin gekomen meuk. (en eventueel beschadigd, mocht er een steentje oid in een briket beland zijn). | |
zlotka | maandag 2 juli 2018 @ 13:29 |
Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinig | |
fietsie | maandag 2 juli 2018 @ 13:30 |
Ik had het inderdaad over briketten, niet over kokosbriketten. (En die heb ik 1x gebruikt, werd er niet bijzonder enthousiast van. Gebruik in de praktijk eigenlijk alleen houtskool) | |
Lucky_Strike | maandag 2 juli 2018 @ 13:37 |
Oh, geen idee. Ik zou ook niet weten wat een goede reden is om briketten te gebruiken t.o.v. grote stukken houtskool. | |
zlotka | maandag 2 juli 2018 @ 13:38 |
Dan heb ik niks gezegd natuurlijk . Ik gebruik kokosbriketten in de smoker. Branden veel langer en constanter | |
JeSuisDroppie | maandag 2 juli 2018 @ 14:30 |
Gisteren ribs gemaakt. | |
Geerd | maandag 2 juli 2018 @ 14:48 |
| |
#ANONIEM | maandag 2 juli 2018 @ 15:39 |
Dat ziet er goed uit | |
golfer | maandag 2 juli 2018 @ 15:40 |
Hier ook zeer tevreden over kokosbriketten. Ook milieuvriendelijker dan houtskool. | |
nelisb | maandag 2 juli 2018 @ 16:14 |
Flevoland? Dan heb ik wel tips voor je. | |
Vanyel | maandag 2 juli 2018 @ 18:47 |
Nope. Maar agz ik online winkel maakt dat me meestal niet zo uit. | |
Fretwork | zaterdag 7 juli 2018 @ 13:03 |
Nu voor het eerst spareribs in de Kamado, ben benieuwd of het wat wordt. | |
Lucky_Strike | zaterdag 7 juli 2018 @ 13:18 |
Lekker! Het komt vast goed. Bij ons geen low and slow dit weeke d. Gisterenavond hadden we mijn ouders op bezoek en aten we worstjes en saté van de rundveehoudij in de buurt. Vanavond eten we bij vrienzen, ik ben bang voor spekfakkels enzo Morgenavond komen vrienden bij ons en ze nemen Joegoslavische worst mee. | |
Fretwork | zaterdag 7 juli 2018 @ 13:25 |
Vast wel, maar het is een mini kamado en dus was passen en meten. | |
#ANONIEM | zaterdag 7 juli 2018 @ 17:13 |
Daaaamn, lekker. | |
Fretwork | zaterdag 7 juli 2018 @ 19:08 |
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!
| |
Lucky_Strike | zaterdag 7 juli 2018 @ 23:25 |
Nice Wij kregen gelukkig geen spekfakkels maar best aardige burgers, worstjes, shaslicks en speklappen. | |
fietsie | zondag 8 juli 2018 @ 23:14 |
Ik deed dit weekend de "CUL BBQ ribben" nog een keer, en een 1,5kg Cote de Boeuf. Helaas geen foto's. De koe kreeg alleen zout, de ribben de al eerder geposte behandeling. | |
Red_85 | maandag 9 juli 2018 @ 00:15 |
Heb nu een zak bij de lidl vandaan getrokken en ik weet niet of ik geluk heb of dat dit standaard is, maar wat jij beschrijft zit er in. Stukken van een handpalm breed en dikke takken. Stoffijn zit er wel een beetje in overigens, maar overwegend grote brokken. Raar maar waar. Waar haal je trouwens goede kolen als je geen kvk inschrijving hebt? Edit: Post 103 dus. | |
nelisb | maandag 9 juli 2018 @ 07:16 |
Vuurenrook.nl Rookoven.com Barbecueshop.nl Haal je goede kolen. | |
Rickocum | maandag 9 juli 2018 @ 09:39 |
Die zien er mooi en sappig en niet verkoold uit | |
Ace1 | maandag 9 juli 2018 @ 10:14 |
Jumbo heeft gele zakken met horeca houtskool, grote stukken. | |
Lucky_Strike | maandag 9 juli 2018 @ 10:54 |
Ik ben weer vergeten om foto's te maken afgelopen weekend. Vooral gisteren was redelijk bijzonder. Een Servische vriend had Joegoslavische worst en toebehoren meegenomen. We aten Joegoslavische broodjes met ajvar, rode ui, kajmak (soort roomkaas) en worstjes | |
Fretwork | maandag 9 juli 2018 @ 11:12 |
Ik vind ze er op de foto dus veel verkoolde uitzien dan ze eigenlijk waren. De suiker in mijn rub karameliseerde wel vrij snel. En ze waren echt mega sappig , volgende keer honing mosterd proberen denk ik. | |
Lucky_Strike | maandag 9 juli 2018 @ 11:31 |
Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft. | |
Red_85 | maandag 9 juli 2018 @ 11:41 |
Heb je ze tussendoor ook bespoten met iets? Appelcider ofso? | |
Red_85 | maandag 9 juli 2018 @ 12:05 |
Nice. Ga daar eens kijken. | |
Fretwork | maandag 9 juli 2018 @ 13:14 |
3 uur smoken, dan uurtje in aluminiumfolie met appelsap en dan nog 1 uur aflakken | |
Fretwork | maandag 9 juli 2018 @ 13:15 |
Thanks | |
Rickocum | maandag 9 juli 2018 @ 14:21 |
Ik vind ze er ook mooi uit zien. Maar wat ik helaas te vaak nog zie (bij lokale barbecues dan!) zijn juist te verkoolde spareribs. Dat vind ik niet zo fijn smaken. Enigszins met een mooi klein randje, prima, maar soms wel grote stukken vind ik een doodzonde. | |
Red_85 | maandag 9 juli 2018 @ 15:01 |
Ook een optie. Ik spuit ze ieder half uur in met appelcider of sap met de plantenspuit. | |
fietsie | zaterdag 21 juli 2018 @ 16:50 |
Varkenswangetjes, een experiment. Drie uur gepekeld in een mix van zeezout, grofgemalen peper, knoflook en uienpoeder. Afgespoeld. Gerookt, 90 minuten , met eik. Straks half uurtje in hete perencider. Dan de cider met honing erbij indampen en de wangetjes op de grill glaseren. [ Bericht 18% gewijzigd door fietsie op 21-07-2018 18:14:01 ] | |
Lucky_Strike | zondag 22 juli 2018 @ 22:14 |
We hadden geen zin in veel gedoe vandaag dus we hebben lui de gasbarbecue aangezet. Côte de boeuf, chorizo, pimentos de pádron, bloemkool met komijn. | |
Paxlie | woensdag 25 juli 2018 @ 19:40 |
Aankomende vrijdag ga ik bbq-en en daarvoor ben ik op zoek naar lekkere recepten. Ik kom echter alleen recepten tegen waarbij de bbq dicht moet kunnen. De bbq die ik tot mijn beschikking heb is een betonnen bbq. Dus een laag hitte (houtskool of briketten?) en dan daarboven een rooster. Ik wil echter eens iets anders doen dan een standaard worstje of speklap. Ga sowieso karbonades marineren in bier met rozemarijn en knofloof, maar dat is uiteraard niet voldoende Heeft iemand nog lekkere recepten? De enige methode die ik heb om hitte lager te krijgen is het rooster hoger zetten helaas. Zal dus vooral uit marinades of rubs moeten komen. | |
Gripper | woensdag 25 juli 2018 @ 21:34 |
Je zou een stalen wok als deksel over het te grillen spul kunnen leggen, om toch een soort van dichte BBQ te creëren? | |
THEFXR | woensdag 25 juli 2018 @ 22:09 |
varkenshaasjes, 8 delen olijfolie en 1 deel witte azijn icm met suflaki kruiden. de marinade een paar uur in een soepkom laten intrekken en dan de haasjes ermee insmeren en 24 uur in de koelkast. | |
borrepus | woensdag 25 juli 2018 @ 22:48 |
Jodenhaas met chimichurri altijd lekker. Overigens is er totaal niets mis met een lekker worstje | |
Gripper | dinsdag 31 juli 2018 @ 13:23 |
Ik heb zondag voor mn verjaardag twee BBQ boeken gekregen: en Daar zit voorlopig wel weer even genoeg lekkere inspiratie in! Maar vanavond gaat de Black Bastard aan voor pizza's. | |
Ferdii | dinsdag 31 juli 2018 @ 13:29 |
smokey goodness heb ik hier ook, vooral de smokey goodness bbq saus/sparerib lak vind ik erg goed | |
Strychnos | woensdag 1 augustus 2018 @ 12:37 |
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden. | |
Gripper | donderdag 2 augustus 2018 @ 09:52 |
Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden. Maar het resultaat ziet er goed uit! | |
Xlarge | donderdag 2 augustus 2018 @ 10:32 |
Tip , zet een aluminium bakje, zoals op de foto als opvangbakje gebruikt, boven je hittebron, met water er in. Dat houdt je ketel op ongeveer 110 graden | |
Gripper | donderdag 2 augustus 2018 @ 11:06 |
Dat deed ik met de weber inderdaad ook. Waar ik op doelde was vooral dat je altijd wel druk bezig bent om te zorgen dat er voldoende kooltjes gaan gloeien (en blijven) om de boel warm te houden, Strychnos mopperde erover dat aan het einde de temperatuur te laag werd. Inmiddels heb ik een black bastard, en is temperatuurschommeling niet meer zo'n issue | |
Strychnos | donderdag 2 augustus 2018 @ 12:02 |
Ja het is wel altijd een gesteggel om die temperatuur constant te houden. Je moet er toch wel een beetje bij blijven met een Weber bbq, (Overigens waren die briketten gewoon echt slecht, warmte kwam van de houtblokken af die ik er de eerste uren op had gelegd). | |
Ferdii | donderdag 2 augustus 2018 @ 15:39 |
hier dezelfde struggle, zie eerdere fotos in dit topic Toch tijd om een green egg aan te schaffen | |
Martijn137 | donderdag 2 augustus 2018 @ 17:13 |
of een cheap ass controller maken. ik ga er binnenkort een maken voor mijn UDS. afhankelijk van hoe fancy je het wilt kan je al klaar zijn voor een euro of 25-30 voorbeeld: http://ukbbqreview.com/bb(...)t-smoker-controller/ op nederlandse BBQ fora is er ook nog genoeg van te vinden. | |
greatgonzo | zondag 5 augustus 2018 @ 14:40 |
Iemand een tip voor een goede wifi/bt thermometer? Gevoelsmatig zou ik voor een Weber Igrill2 gaan, maar ik lees slechte ervaringen met de app, die continu aan moet staan. Zijn er nog goede alternatieven? | |
Ace1 | zondag 5 augustus 2018 @ 23:48 |
Herqs easy bbq pro | |
Red_85 | maandag 6 augustus 2018 @ 13:11 |
Hubba fucking hubba. | |
Ferdii | maandag 6 augustus 2018 @ 23:08 |
Dit ja, Op aanraden van dit topic ook gekocht. Werkt perfect en doet wat nodig is, zonder moeilijk gedoe. Kunnen tot 6 sensors in voor maximaal bbq genot. De app en het synchroniseren gaat ook super makkelijk | |
borrepus | maandag 10 september 2018 @ 13:43 |
Iemand ervaring met een Maverick Tip Top Temp (https://tiptoptemp.com/products/tip-top-temp) ? Product ziet er wel interessant uit voor de langere sessies, maar hoe goed werkt het nu in de praktijk? | |
Lucky_Strike | woensdag 26 december 2018 @ 12:22 |
Barbecuers, maken jullie nog iets leuks op de bbq deze kerst? Wij hadden grootse plannen maar zijn eigenlijk te lui. Het bleef bij afgelopen zondag de beste porchetta (met bimi en pompoen) ever. Hij had prachtige crackling Morgen staat een Jamaicaanse beenham op het programma. Waarschijnlijk gaan we komend weekend een brisket maken. | |
borrepus | woensdag 26 december 2018 @ 21:41 |
Hier lamsbout met rozemarijn en knoflook gemaakt, vergezeld van een muntsausje | |
Gripper | zondag 30 december 2018 @ 11:47 |
Ik maak vandaag een pulled pork voor morgen bij een oudejaars feestje. Er is daar geen BBQ met deksel, vandaar dat ik m alvast vooraf maak vandaag. Wat zouden jullie doen: vanavond al pullen en de hele bak draadjesvlees daar opwarmen in de oven of op de gewone BBQ, of de bonk in zn geheel meenemen en opwarmen en dan pullen? Ben bang dat als ie vannacht en morgen overdag in de koelkast heeft gelegen het binnenste nooit meer op temperatuur komt... 39 graden binnen in as we speak, ben om half 9 begonnen | |
Lucky_Strike | zondag 30 december 2018 @ 12:04 |
Altijd gelijk pullen. Wij hebben het ook eens later gedaan en dat ging veel moeilijker. Wij wilden voor het eerst brisket maken vandaag maar stellen het uit naar volgend weekend. | |
nelisb | zondag 30 december 2018 @ 16:41 |
Oud en nieuw. Spareribs Moink balls Zalm Jalepeno ceddar worstjes Niet te moeilijk, wel lekker. | |
Gripper | zondag 30 december 2018 @ 22:21 |
Kon de PP uiteindelijk om 20 uur eraf halen toen ie netjes 90 graden in de kern was. Meteen geplukt met mn nieuwste accessoire: van de zomer voor mijn verjaardag van die berenklauwen gekregen. Voelde me net Wolverine Dat gaat een stuk sneller dan met 2 gewone vorken, maar levert ook grotere bonken op. Voor echt fijne draadjes moet je nog altijd met een paar vorken aan de slag. | |
Spanky78 | maandag 31 december 2018 @ 09:40 |
Prachtig topic trouwens dit. Zo veel Zorg en tijd en liefde steken in je voedsel. Als meer mensen dat zouden doen zouden de meeste mensen een stuk gezonder zijn en het leven inNederland een stukje mooier. Niet dat die ribs nu iets zijn voor elke dag, maar toch. Ben zelf helemaal niet van de BBQ, maar ik geniet wel van dit topic. | |
br00djekaas54321 | zondag 27 januari 2019 @ 15:08 |
Mensen hier met een Weber Master-Touch GBS die tevreden zijn over hun aankoop? | |
Vanyel | zondag 27 januari 2019 @ 15:15 |
Je vraagt het alsof het logischer zou zijn om er ontevreden over te zijn? Ik heb er een. Nog geen jaar. Tevreden. | |
br00djekaas54321 | zondag 27 januari 2019 @ 15:21 |
Hoge prijzen scheppen hoge verwachtingen, vandaar! Nu wil ik als beginner/amateur/hobbyist best investeren in iets degelijks, gewoon omdat het me leuk lijkt, alleen vroeg ik me dus af of je met Weber Master-Touch GBS houtskoolbarbecues waar voor je geld krijgt. In ieder geval goed om te horen dat jij er tevreden mee bent. | |
borrepus | zondag 27 januari 2019 @ 19:54 |
Heb een master touch nu een jaar of drie, nog geen dag spijt van gehad. | |
Lucky_Strike | maandag 8 april 2019 @ 18:39 |
Het is lekker weer, hebben jullie de kolen nog verwarmd afgelopen weekend? Wij nauwelijks. We hadden het druk dus het werden alleen snelle aardappels in ganzdenvet, pastinaak en een hertenburger op zondag. Het valt toch een beetje tegen dat we een huis met grote tuin kochten zodat we lekker konden bbq-en maar dat we zo veel moeten klussen dat we vaak te moe zijn om de kamado aan te steken. We doen iets niet helemaal goed geloof ik. | |
nelisb | maandag 8 april 2019 @ 21:56 |
Hier zeker de grill aangehad. Voor de Facebook groep Smoke & Bbq een meeting in Flevoland georganiseerd gisteren. Topdag, toffe mensen, heerlijk en veel te veel eten, alle soorten barbecues aanwezig. Heerlijk. De restjes vandaag met de lunch aangehad. | |
Lucky_Strike | maandag 15 april 2019 @ 20:47 |
Via MadMaster in het No Worries topic . Datum: 7-9 juni 2019 Locatie: Haarlemmermeerse bos Hoofddorp, ingang Paviljoenlaan Toegang en activiteiten voor publiek: Vrije toegang voor publiek, we hebben op zaterdag en zondag voor de bezoekers een BBQ markt, doorlopende BBQ demonstratie bij het Horeca Plein. Tussendoor gratis proeven bij de deelnemers aan de BBQ competitie. Voor de kinderen hebben diverse activiteiten zoals onder begeleiding marshmallows & worstjes grillen maar ook de KidsQ wedstrijd. Daarnaast: live muziek op het podium Vrijdag 7 juni 2019 12:00 Opbouw teams 18:00 Cooksmeeting whole hog = = = Zaterdag 8 juni 2019 vanaf 08:00 Opbouw teams 12:00 diverse demo's van de volgende BBQ merken, ProQ, Monolith, Homefire Braai's 14:00 SCA Cook's meeting 15:00 Jurering NK BBQ Whole Hog 15:00 Jurering SCA Chickenwings 15:30 Jurering Tony Stone Chili cook off 16:00 Jurering Tony Stone Steak Cook off 17:00 Jurering Tony Stone Burger Cook off 17:30 Jurering SCA Ribs 18:00 KCBS Cook's meeting & toast to Tony 19:30 Prijsuitreiking = = = Zondag 9 juni 2019 09:00-10:00 inschrijven KCBS judges 11:00 Judge meeting 11:00 diverse demo's van de volgende BBQ merken, ProQ, Monolith, Homefire Braai's Op podium: live muziek en presentatie. 12:00 jurering Kip 12:30 jurering Ribs 13:00 jurering Pork shoulder 13:30 jurering Beef brisket 14:00 jurering Dessert 18:00 bekendmaking Grand Champion + Winnaars categorieën | |
Myraela | woensdag 17 april 2019 @ 21:13 |
Dit weekend gaat de barbeque een paar keer aan, maar ik ben wat inspiratieloos. Ik wil dingen die niet veel voorbereiding vragen en snel klaar zijn. Maar ik kom niet verder dan sate, hamburger, speklap en worst. Jullie nog iets? | |
Den_Haag | woensdag 17 april 2019 @ 21:31 |
Ik ga door weekend smoked baked beans maken (bbq pitboy style) en weer wat eigen bbq sauce | |
JeSuisDroppie | woensdag 17 april 2019 @ 21:33 |
Zo dit weekend alles ff schoon branden en dan gaan we er weer tegenaan | |
JeSuisDroppie | woensdag 17 april 2019 @ 21:34 |
Moinkballs | |
Lucky_Strike | woensdag 17 april 2019 @ 21:38 |
Shisk taouk Wij gaan het hele weekend niet barbecueen want we moeten klussen | |
golfer | woensdag 17 april 2019 @ 23:26 |
Dit weekend haal ik onze BBQ ook maar weer eens uit de winterstalling. Nog even bedenken wat we er mee gaan maken. | |
Ferdii | donderdag 18 april 2019 @ 22:37 |
Gisteren een kamado gekocht, wist ik veel dat er een doos van een kubieke meter omheen zat zie dat maar jn een Suzuki swift te krijgen al met al alles los in de auto getild (zwaar klereding) Zaterdag voor het eerst gebruiken, ik twijfel nog over wat erop gaat, iemand ideeen? Kan helaas niet low and slow aangezien ik overdag andere plannen heb | |
nelisb | vrijdag 19 april 2019 @ 07:25 |
Haha. Hier ook. Werd geleverd op kantoor. Staat er ineens een pallet voor je neus 😂. Vanmiddag eens in elkaar zetten. | |
Joene | vrijdag 19 april 2019 @ 08:59 |
Weekend even een bavette maken op de Q! | |
Asschen_sukar | vrijdag 19 april 2019 @ 09:00 |
Wil eigenlijk ook al tijden onze weber upgraden naar een kamado, maar heb echt geen idee welke te kopen. Welke raden jullie aan om mee te beginnen? | |
Ferdii | vrijdag 19 april 2019 @ 09:32 |
Makro heeft nu een makkelijke instap kamado in de aanbieding van tarrington house. stuk goedkoper dan de meeste andere kamado's, maar voldoet prima voor de beginnende kamado bbqer kost iets van 460 euro | |
Joene | vrijdag 19 april 2019 @ 14:39 |
ik wil / ga een black bastard kopen. | |
nelisb | zaterdag 20 april 2019 @ 14:27 |
Gisteren in elkaar gezet. Wat een ding! Ben er heel blij mee. | |
JeSuisDroppie | zaterdag 20 april 2019 @ 14:28 |
Heb de mijne zojuist weer helemaal opgefrist. Kan er weer een seizoen tegenaan | |
#ANONIEM | zaterdag 20 april 2019 @ 14:40 |
Vanmiddag gaat ie aan | |
Asschen_sukar | zaterdag 20 april 2019 @ 16:48 |
600 euro toch nog toen ik vandaag ging kijken. Maar niet meegenomen, eens op zoek naar een andere budget optie rond de 450 euro. Vandaag dus de weber maar aan | |
Ferdii | zaterdag 20 april 2019 @ 20:27 |
Die van tarrington house is 399 ex | |
golfer | zaterdag 20 april 2019 @ 20:29 |
Weber voldoet hier prima voor de gemiddeld 4x per jaar dat we bbq-en. | |
Ferdii | zaterdag 20 april 2019 @ 20:31 |
Vanavond beercan chicken, 321 spareribs, garnalen spiesjes en als toetje gegrilde ananas met toffee saus en witte chocolade Mouse gemaakt. Nu uitbuiken | |
Joene | zondag 21 april 2019 @ 06:55 |
sowieso prima spul, vorig jaar april tot eind sept vrijwel dagelijks gekookt op de weber. 4/5x per week de weber aan was geen uitzondering en dat gaat echt prima. Wel besloten om een kamado te willen omdat low and slow een stuk beter gaat en temperatuur stabiliteit een stuk beter is in een kamado. | |
br00djekaas54321 | maandag 22 april 2019 @ 15:50 |
Heeft een van jullie een idee wat het verschil tussen een Master-Touch GBS Premium E-5775 en een Master-Touch GBS Premium E-5770 is? Beiden zijn duur genoeg, alleen wat het verschil van 20,- veroorzaakt? De GBS gietijzeren Sear Grate? | |
#ANONIEM | maandag 22 april 2019 @ 16:00 |
Varkenshaas gekocht voor op de barbecue | |
vosss | maandag 22 april 2019 @ 16:11 |
Iemand hier ervaring met BBQ's van het merk Rösle? En dan specifiek de No.1 F60 Air. Ik heb momenteel een Weber Go Anywhere en wil upgraden. Meningen of ervaringen over dat ding? | |
Citizen.Erased | maandag 22 april 2019 @ 16:16 |
Wat vind je van de Weber Go Anywhere? Want die heb ik op het oog. Lijkt me een betere optie in vergelijking met die kleine Smokey Joe. | |
vosss | maandag 22 april 2019 @ 16:27 |
Even vooropgesteld, ik ben geen bbq held. En ik maak er ook niet god weet wat op klaar. Gewoon standaard grillen zegmaar, spek, burgers, spiesje, lapjes, kipje etc standaard van de slager. En dat vreet ik gewoon op met saus van uit zo een flesje van de supermarkt. Dat gezegd hebbende; prima klein bbqtje, dankzij zn vorm ook makkelijk mee te zeulen op vakantie. Nadeel vind ik dat de verstellingen voor meer of minder lucht gewoon van metaal zijn en dus loeiheet worden en dus eigenlijk onbruikbaar zijn imo. Maargoed, dat hebben heel veel BBQ's. Buiten dat doet ie het prima. Lijkt klein, maar kan je goed met 4 man van eten als niet alles tegelijk klaar moet zijn. Is dus groter dan hij lijkt. Hopelijk was het niet vloeken in de kerk hier als ik zie wat jullie allemaal klaar maken | |
vosss | maandag 22 april 2019 @ 16:35 |
Overigens heb ik dus zo een Rösle BBQ ook helemaal niet nodig eigenlijk, maar ik vond hem wel sjiek. Dus die wil ik. | |
Spockjuh_ | maandag 22 april 2019 @ 17:37 |
Buitenkeuken draait weer op volle kracht | |
#ANONIEM | maandag 22 april 2019 @ 17:37 |
Ik ben ook niet zo'n expert, maar wat een verschil in smaak als je een wat duurdere barbecue hebt. Even een vraag over de kooltjes...wat zijn de beste? Ik haal ze altijd bij de lidl | |
br00djekaas54321 | maandag 22 april 2019 @ 17:58 |
De beste zou ik niet weten, maar voor een amateur zoals ik zijn briketten wel wat geschikter vergeleken met houtskool. Los daarvan, volgens mij was het hier dat houtskool bedoeld voor de horeca werd aangeraden. Wellicht kan je iets met die informatie.
| |
#ANONIEM | maandag 22 april 2019 @ 18:02 |
Briketten heb ik ook altijd. Dat houtskool gaat veel sneller in mijn beleving. | |
Ferdii | maandag 22 april 2019 @ 19:02 |
Pulled pork Begin van 3kg varkens procereur In de mosterd Rub er over bbq prepareren En gaan Bark is al mooi gevormd En 92 graden , nu nog even rusten en pullen maar [ Bericht 7% gewijzigd door Ferdii op 22-04-2019 19:11:38 ] | |
nelisb | maandag 22 april 2019 @ 20:10 |
Ziet er top uit! | |
Joene | dinsdag 23 april 2019 @ 05:59 |
Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld. Restaurant houtskool is over het algemeen wel geschikt en stuk beter dan supermarkt meuk. Brand langer ,stabieler met temperatuur, etc. Dammers houtskool bijvoorbeeld 10kg ,20 euro. Gebruik zelf Black Ranch voor mn steaks, en dammers voor algemeen. [ Bericht 3% gewijzigd door Joene op 23-04-2019 06:43:32 ] | |
Lucky_Strike | dinsdag 23 april 2019 @ 09:11 |
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit? | |
mascara-klodder | dinsdag 23 april 2019 @ 15:00 |
Hier ookal 2x de BBQ aangehad. Zou graag ook een wat luxere hebben maar mijn bovenburen zijn hmmmm nogal zeikerds en geen zin in aardig wat geld neer te leggen en dan geouwehoer te krijgen en niet optimaal gebruik vd BBQ te kunnen maken. Heb er nu gewoon eentje van de Action Helemaal prima zo. Nu hebben we houtskool erin. Vind ik toch wel het lekkerste smaak aan het vlees geven | |
Joene | dinsdag 23 april 2019 @ 16:36 |
Dat maakt echt verschil ja , en als ik steak grill eet ik meestal niks anders dan steak en anders de steak als 2e gerecht zodat die kolen boven op de andere kunnen. | |
Strychnos | dinsdag 23 april 2019 @ 17:44 |
Zo warm weer de afgelopen dagen en maar heel weinig plaatjes... Ik post een paar plaatjes van de shortribs die ik vorig jaar al had gemaakt voor Sinterklaasavond. Was toen zeer tevreden met het resultaat, dikke rookrand en super mals en sappig. | |
Den_Haag | dinsdag 23 april 2019 @ 20:51 |
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)? | |
nelisb | woensdag 24 april 2019 @ 07:17 |
Kokosbriketten. Oa bij Sligro, Welkoop en vuurenrook. 10 kg 15-16¤. | |
golfer | woensdag 24 april 2019 @ 11:53 |
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro. | |
Queenshore | woensdag 24 april 2019 @ 12:58 |
Welke? Ik vind alleen 10kg voor 19,99. | |
marzman | vrijdag 26 april 2019 @ 13:31 |
Iemand ervaring met de Lidl bbq's? Ze hebben deze https://www.lidl-shop.be/(...)cue-44-cm/p100238409 Deze is dan wat groter, maar kost het dubbele? Is dat het waard? https://www.lidl-shop.be/(...)cue-54-cm/p100238414 Deze is ook wel leuk https://www.lidl-shop.nl/TEPRO-Houtskoolbarbecue/p100251764 Iemand suggesties? Het is vooral voor grillen. | |
br00djekaas54321 | vrijdag 26 april 2019 @ 23:46 |
Ik heb er niet veel verstand van, maar wellicht dat de kogelbarbecue met grotere diameter beter is omdat je meer ruimte hebt om te spelen met je "directe" en "indirecte zone"? | |
br00djekaas54321 | maandag 29 april 2019 @ 18:17 |
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen. Wie o wie heeft er een? | |
nelisb | maandag 29 april 2019 @ 19:17 |
Meld zich. Pas 1.5 week nu. Bastard urban large 2019 is het geworden. Ook alle accessoires erbij gehaald. Helemaal compleet nu. Top ding. Zaterdag een sessie van 12 uur op 150 graden met 1 mandje houtskool. Gisteren spare ribs gemaakt, 110 graden, heerlijk. | |
br00djekaas54321 | maandag 29 april 2019 @ 20:21 |
Klinkt goed! Voordat ik van kamado's had gehoord zou ik het niet geloofd hebben, 12 uur met houtskool. Hoe pak je dat aan, als ik vragen mag; beperk je de ventilatie in het begin zodanig dat de temperatuur niet boven de gewenste temperatuur komt, waarna je de ventilatie geleidelijk openzet om de temperatuur constant te houden? Een kolenstarter wordt niet gebruikt? Een aanmaakblok of twee tussen de kolen is als ik YouTube mag geloven meer dan genoeg om de boel op gang te krijgen? Hoe dan ook, mooi spul. | |
nelisb | maandag 29 april 2019 @ 20:29 |
Schuiven helemaal los bij starten. Als je rond de gewenste temperatuur zit de schuiven dichtdoen. Afhankelijk naar hoe warm de kamado moet zijn. Gisteren rond de 110, 6 uur lang voor spare ribs. Schuif onder op nog geen vingerdikte open. Margriefschijf bovenop ook bijna dicht. Ik gebruik 2 stukjes Houtwol. Meer niet en geen starter. | |
br00djekaas54321 | dinsdag 30 april 2019 @ 20:28 |
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken! Wat was de reden voor jou om voor een Bastard te gaan? Het Nederlandse aspect is wel mooi uiteraard. | |
nelisb | dinsdag 30 april 2019 @ 21:59 |
Zijn een klant van mij. Hebben geruild. Ik spullen geleverd die zij van mij kopen en andersom. Beide een 0 factuur gestuurd. | |
Xlarge | woensdag 1 mei 2019 @ 12:20 |
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado. Dus mijn Performer en Weber smoker gebruik ik erg vaak, en de kamado staat er een beetje voor de show, volgens mij zitten er oude Barbiepoppen van mijn docher in nu | |
br00djekaas54321 | woensdag 1 mei 2019 @ 15:20 |
Ongetwijfeld worden er wereldwijd dagelijks heerlijke maaltijden gemaakt met van allerlei soorten barbecues. Een kamado zal van een beginner niet opeens een vakman maken. Zijn er overduidelijke redenen waarom je het een boven het ander verkiest? Ik heb het idee dat als je niets anders dan houtskool wilt en het meeste uit houtskool wilt halen, je bij een kamado uitkomt, maar of dat de voornaamste reden is waarom men voor een kamado gaat, geen idee. | |
Xlarge | woensdag 1 mei 2019 @ 15:29 |
Het is een ronde kamado, en zonder plate setter, lukt het niet om een kouder gedeelte te maken. Dus ik moet dan eerst met plate setter, low gaan, maar wanneer ik wil afsearen, moet ik de plate setter verwijderen. Die ondertussen gloeiend heet is Mijn maat heeft trouwnes een ovale Primo, waarbij je dit probleem niet hebt, maar om die er nu bij te kopen voor 1600 euro ? Op mijn Weber gaat dat toch veel makkelijker, en ook mijn smoker van Weber, is voor lange sessies goed op temperatuur te houden. Dat is eigenlijk de reden. | |
nelisb | zondag 5 mei 2019 @ 20:49 |
Was weer een goed barbecue weekend! Zaterdag: gegrilde spitskool met daaroverheen een mix van ansjovis, knoflook, olijfolie en gegrilde pijnboompitten. Hasselback aardappelen met parmezaanse kaas, organo, olijfolie en zeezout. Bavette ingesmeerd met en mix van olijfolie, balsamico olie, sojasaus, knoflook, rozemarijn en tijm. Zondag. Gegrilde sushirijst met sojasaus en sesamolie. Gegrilde courgette, paprika en aubergine. Ingesmeerd met olijfolie, knoflook en tijm. Na het grillen op tafel met een dressing van citroensap, olijfolie en chili saus. Chicken wings met een eigen rub, afgelakt met saus guru bbq saus en honing. Heerlijk allemaal! | |
Lucky_Strike | zaterdag 11 mei 2019 @ 14:27 |
Er ligt een mooi stukje varkensschouder op de kamado voor vanavond en we hebben net broodjes mortadella van de gasbarbecue op | |
br00djekaas54321 | zondag 12 mei 2019 @ 15:46 |
Handschoenen met een goede prijs-kwaliteitverhouding die jullie kunnen aanraden? | |
Vanyel | zondag 12 mei 2019 @ 16:03 |
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht | |
br00djekaas54321 | zondag 12 mei 2019 @ 17:08 |
Zolang 't werkt. | |
Lucky_Strike | zondag 12 mei 2019 @ 17:21 |
Wij ook. 8 Euro ofzo, werkt prima. We hebben net een fancy Grill Guru gietijzeren pannetje gekocht. En een mooi kippetje voor straks. | |
Lucky_Strike | zondag 12 mei 2019 @ 21:04 |
Het was een prachtig barbecueweekend. Vandaag hadden we broodjes met koolsla, avocado, ei en een restje pulled pork van gisteren bij de lunch. Net hebben we ons ultieme makkelijke comfortfood gemaakt: hele kip in een schaal met krieltjes, pompoen, erwten, mais en provencaalse kruiden. | |
br00djekaas54321 | zondag 12 mei 2019 @ 23:26 |
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen! Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen? | |
Lucky_Strike | zondag 12 mei 2019 @ 23:29 |
In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goed | |
br00djekaas54321 | zondag 12 mei 2019 @ 23:48 |
Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit? Ik moet nog het een en ander experimenteren, maar zeker in het geval van rood vlees lijkt men te suggereren dat rekening houden met de stijging van de interne temperatuur nadat je het vlees van het rooster hebt gehaald, geen kwaad kan. | |
Lucky_Strike | zondag 12 mei 2019 @ 23:52 |
Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer. Die graden kunnen heel veel uitmaken. Bij 75 graden is je kip echt droog. En twee graden verschil kan bij een steak hét verschil maken. Bij bijvoorbeeld pulled pork maakt 88 of 94 weer minder verschil. Dat is een stuk vetter vlees en dan kan het meer hebben. | |
br00djekaas54321 | maandag 13 mei 2019 @ 00:38 |
Bedankt voor de informatie! | |
Lucky_Strike | dinsdag 14 mei 2019 @ 11:01 |
Gisternavond was de schol met kappertjessaus een groot succes, die gaat in de herhaling. Ons gietijzeren pannetje kwam al van pas om de saus in te maken. Het is toch wel erg handig om dat direct op de barbecue te doen. Voor de lunch eten we shakshuka van de kamado. Vanavond maken we pompoen met maple syrup en varkenshaas. | |
mascara-klodder | dinsdag 14 mei 2019 @ 11:49 |
Recept van de kappertjessaus, please? | |
br00djekaas54321 | dinsdag 14 mei 2019 @ 18:56 |
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte? | |
Lucky_Strike | dinsdag 14 mei 2019 @ 19:10 |
Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade. MK, het recept voor de kappertjessaus schrijf ik morgen uit. | |
mascara-klodder | woensdag 15 mei 2019 @ 11:46 |
Tnx L_S. Ben dol op kappertjes en saus met kappertjes gaat volgens mij bij heelveel soorten vleesch | |
Ferdii | woensdag 15 mei 2019 @ 13:28 |
niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen! | |
br00djekaas54321 | woensdag 15 mei 2019 @ 19:34 |
Een beetje variatie lijkt me zeker niet verkeerd. Bedankt voor de tip! | |
Queenshore | zaterdag 18 mei 2019 @ 10:14 |
Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;) | |
br00djekaas54321 | zaterdag 18 mei 2019 @ 12:44 |
Is een pannenspons geschikt om roestvrijstalen roosters mee schoon te maken? Mochten jullie nog tips/adviezen hebben omtrent schoonmaak, hoor ik ze graag. | |
nelisb | zaterdag 18 mei 2019 @ 12:53 |
Komt er niet! | |
nelisb | zaterdag 18 mei 2019 @ 12:55 |
Diner gisteren. | |
vosss | zaterdag 18 mei 2019 @ 12:59 |
Verticaal BBQ-en Hoe heb je dat gedaan dat het vleesch er niet af viel? | |
nelisb | zaterdag 18 mei 2019 @ 13:17 |
😂 Tinypic en iPhone is geen goede combie.. | |
JeSuisDroppie | zaterdag 18 mei 2019 @ 13:22 |
Ik vind de gemarineerde kippenvleugels van AH stiekem het lekkerst geen idee wat voor marinade dat is. | |
br00djekaas54321 | donderdag 23 mei 2019 @ 17:43 |
Iemand ervaring met drumsticks? Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant. Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens. | |
Queenshore | donderdag 23 mei 2019 @ 18:24 |
Heb je ook rookhout gebruikt? Bijvoorbeeld kersenhout geeft een roze kleur aan de buitenkant bij gevolgelte. | |
Geerd | donderdag 23 mei 2019 @ 18:27 |
Als je kip beetje langzaam gaard krijg je dat volgens mij niks mis mee eet smakelijk!! | |
br00djekaas54321 | donderdag 23 mei 2019 @ 19:06 |
Geen rookhout gebruikt, maar wel een goed idee voor de volgende keer! Bedankt voor de informatie (en de tip ). Duidelijk. (Bedankt!) Vooralsnog blijven vleugels de favoriet. | |
JeSuisDroppie | donderdag 23 mei 2019 @ 20:28 |
Dat hoort erbij | |
br00djekaas54321 | vrijdag 24 mei 2019 @ 00:28 |
Hmm, de schrik zat er toch wel even in. | |
cofi | zaterdag 25 mei 2019 @ 13:14 |
Beste bbq’ers, Wij zijn voornemens om een kamado aan te schaffen. We hebben onze ogen eerst laten vallen op een black bastard, maar vandaag liepen we in de lokale doe-het-zelf winkel tegen een grill guru aan. Deze kost circa de helft van een bastard, en komen (als ik de adressen die genoemd zijn op de websites mag geloven) van dezelfde fabrikant(?) Hebben jullie ervaring met de grill guru? En Zoja, is dit een waardig alternatief? | |
nelisb | zaterdag 25 mei 2019 @ 13:55 |
Enige wat ik kan zeggen is dat het inderdaad een merk is van hetzelfde bedrijf als de bastard. Of het uit dezelfde fabriek komt, dat weet niemand schat ik zo in. De service is goed bij grill guru, wordt compleet geleverd en scheelt je in prijs. Prima ding. | |
JeSuisDroppie | zaterdag 25 mei 2019 @ 13:59 |
Bastard heeft iets betere accessoires imo en is wat mooier afgewerkt. | |
cofi | zaterdag 25 mei 2019 @ 16:26 |
Dank jullie! Ik neig er inderdaad sterk naar om voor de grill guru te gaan. Het prijsverschil is te groot imo. | |
Kickinalfa | dinsdag 28 mei 2019 @ 20:32 |
Ik twijfel er eigenlijk ook over. Bij de ah loopt nu de aanbieding voor een compact, maar is die niet heel klein voor 4 personen. Alternatief zou een Weber master touch zijn, maar is een kamado niet voor makkelijker in gebruik? | |
nelisb | dinsdag 28 mei 2019 @ 23:43 |
Ik heb de compact gekocht bij AH voor erbij. Voor 4 personen wel klein hoor. Ik vind 4 al lastig met mijn urban large. | |
BorisDeLul | woensdag 29 mei 2019 @ 08:40 |
BBQ topic Ik zou geen pannenspons verspillen aan een BBQ rooster. Wat ik zou doen is het rooster op de 'cue te leggen en hem aan te doen. En dan als het rooster heet is afnemen, niet met een pannenspons, maar gewoon met een 2x dubbelgeslagen microfiber doek die je kan missen. Wel vochtig maken en uitkijken voor je handen. Als het rooster heet is, komt het vuil er veel sneller af. Daarom is mijn tip ook om een rooster schoon te maken (borstelen ben ik niet meer zo van) vlak na het BBQen, als het rooster nog warm is. Als het om een kolenbarbecue gaat, kun je een vuil rooster het beste schoonmaken als je de barbecue al hebt opgestookt. [ Bericht 0% gewijzigd door BorisDeLul op 29-05-2019 09:05:01 ] | |
br00djekaas54321 | donderdag 30 mei 2019 @ 20:24 |
Bedankt voor de informatie! Ik zou inderdaad gebruik moeten maken van hitte. Ik heb er zelf geen een, maar met de temperaturen die je met een kamado kunt bereiken zal het rooster dan wel snel schoon branden. | |
JeSuisDroppie | donderdag 30 mei 2019 @ 20:29 |
Dat is dan ook de way to go, rooster schoonbranden. | |
Asschen_sukar | donderdag 30 mei 2019 @ 21:46 |
Inmiddels een beetje rond aan het kijken voor een kamado, m'nwweber loopt op z'n eind en wil het low en slow wat vergemakkelijken Wordt denk ik de grill guru, zijn toch iets leukere prijzen tov bge, Black Bastard of Primo. Ben er nog niet uit of het de classic of elite versie wordt, neig naar elite. Iemand hier ervaring met de grill guru? Is het de investering waard om er direct een temperatuur controller bij te kopen? Zou me een hoop wekker zetten schelen | |
JeSuisDroppie | donderdag 30 mei 2019 @ 22:13 |
Ik heb nooit zo begrepen waarom een kamado een temperatuur regelaar nodig zou hebben. Ik heb runs van 20 uur gedaan zonder controller en dat ging prima. | |
nelisb | donderdag 30 mei 2019 @ 23:01 |
Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite. | |
Asschen_sukar | vrijdag 31 mei 2019 @ 06:49 |
De hornbach bij ons om de hoek heeft de grill guru elite voor 850 euro staan op het moment. Ik zie dat er kortingsacties zijn in de winkel. Laat ik net op vakantie zijn en niet naar de welkoop kunnen Enige reden dat ik twijfel is dat ik de Bastard mooier vind https://www.uwtuinendier.(...)amado-barbecue/BcV9K En daar niet eens heel duur [ Bericht 10% gewijzigd door Asschen_sukar op 31-05-2019 09:01:45 ] | |
Asschen_sukar | vrijdag 31 mei 2019 @ 12:45 |
Na een telefoontje hebben ze er 1 apart gezet voor de actieprijs. Binnenkort ophalen Dank voor de tip. | |
nelisb | vrijdag 31 mei 2019 @ 13:44 |
You are welcome! Toch een mooie korting! | |
#ANONIEM | vrijdag 31 mei 2019 @ 13:52 |
Zo even kooltjes halen voor morgen. | |
nelisb | vrijdag 31 mei 2019 @ 14:10 |
Hier ook 4 dagen op rij de bbq aan. Houtskool genoeg in huis 🔥🔥 | |
fietsie | vrijdag 31 mei 2019 @ 19:34 |
BBQ; de 1e keer in 2019. Eerst de Weber heel heet schoongestookt (en dat had ik wellicht anders moeten plannen). Om vervolgens het "One Hour Spareribs" recept van de BBQ Pit Guys te proberen. Dus een rub gemaakt, Iberico ribben geregeld en gaan met die banaan. Door de hoge rest-temperatuur van het schoonstoken (het RVS rooster sloeg wit uit) was de temperatuur in de alu pakketjes te hoog; vandaar de donkere kleuren aan de ribs. Volgende keer gewoon maar weer low en slow, dat is meer mijn ding. Over de smaak waren mijn tafelgenoten bijzonder tevreden. | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 1 juni 2019 @ 13:17 |
Hoi allemaal! Vorige week heb ik een longhaas gekocht en ben op zoek naar een goed recept daarvoor (we hebben al wel ervaring met indirect BBQ-en, dingen caveman style maken en zo dus we hebben wat ervaring ). We willen deze vandaag of morgen maken op de weber. Heeft iemand een onovertroffen recept voor mij? | |
fietsie | zaterdag 1 juni 2019 @ 14:11 |
Ik houd hem zelf meestal naturel (peper & zout) , en voeg smaak toe met iets "erbij". Ludiek: https://bbqproof.nl/bbqrecepten/longhaas-caveman-style/ Iets "er bij": https://www.macsbbqpit.com/gegrilde-longhaas-met-raita/ "op z'n Frans" (de Fransen gebruiken onglet vaker dan wij hier): https://dagelijksekost.ee(...)en-pommes-allumettes (En dan het pan-gedeelte vervangen door de BBQ) | |
Ferdii | zaterdag 1 juni 2019 @ 15:39 |
Bij de Makro zijn nu alle BBQ’s 25% korting, dus ook grill Guru etc Voor vanavond een kilo kalfs picanha gehaald en 20 kilo houtskool. Heb ik vooorlopig weer voorraad | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 1 juni 2019 @ 17:51 |
Dank je wel! Dan wordt het simpel met gegrilde groente . | |
br00djekaas54321 | zaterdag 1 juni 2019 @ 20:41 |
Ik ben dit wereldje ingestapt met een zak Black Ranch Marabu; opvallend veel kleine stukken, leek het. Ondertussen toe aan de tweede zak , hopelijk valt het nu wel mee. In principe niets te klagen (omdat ik er niet al te veel van af weet), maar ik ben wel benieuwd naar (het volgens mij redelijk populaire) Dammers houtskool. Zou iemand het mogelijke verschil tussen de twee kunnen beschrijven? | |
Pietverdriet | zaterdag 1 juni 2019 @ 21:49 |
Netwerk wat saté gemaakt en wat maïskolven, gas blijft ideaal. Aanzetten, 5minuten is het warm en na het grillen gewoon uitzetten. | |
Goitske | zaterdag 1 juni 2019 @ 22:18 |
Vandaag 800 gram kipsate gemaakt en 750 gram varkenshaas saté Daarnaast nog wat gewoon vlees, salade, fruitsalade, stokjes mozzarella/pesto/tomaat/basilicum/pasta strikjes, 2 stokbroden en zelfgemaakte kruidenboter en gewoon alles is op gegaan 5 volwassenen en 7 kinderen onder de 8 Ohja en geloof vloeken in de kerk hier maar gewoon op de buitenkeuken. We hebben toen we hier kwamen wonen de Weber BBQ weg gedaan ivm trampoline en kunstgras dus willen we geen kolen | |
Pietverdriet | zaterdag 1 juni 2019 @ 23:25 |
Ik maak varkenssaté het liefst van procureur btw | |
br00djekaas54321 | maandag 3 juni 2019 @ 18:40 |
Hoe vertalen we "sirloin" naar het Nederlands? Lende = loin, meen ik, maar sirloin? | |
Samzz | maandag 3 juni 2019 @ 18:52 |
Gewoon lendestuk toch? | |
br00djekaas54321 | maandag 3 juni 2019 @ 19:21 |
Als ik het goed begrepen heb gaan beiden inderdaad door voor lende, waarbij je kan spreken van de dunne lende (loin) en de dikke lende (sirloin). https://limousin-oost.nl/rundvlees-van-superieure-kwaliteit/ | |
Asschen_sukar | dinsdag 4 juni 2019 @ 12:45 |
Hij is er klaar voor. Helaas pas morgen tijd om echt wat te gaan hobby'en. Had nog buikspek liggen voor op de weber, die heeft de eer het 1e test lapje te worden | |
nelisb | dinsdag 4 juni 2019 @ 15:00 |
Nice! Veel plezier ermee! | |
Asschen_sukar | vrijdag 7 juni 2019 @ 18:07 |
Stiekeme cross-post van een ander forum Helemaal vergeten m'n 1e probeersel te posten: De 1e verassing kwam toen ik de doos met houtskool open deed: duidelijk niet lang genoeg in het vuur gelegen Snel naar de lokale slager gegaan, die had gelukkig ook houtskool. (en de heren van de houtskool webshop hadden een dag later direct de goede doos geleverd). Daar gaan we dan Paar uurtjes later, inmiddels op 50 graden kern temp 77 graden Hij smaakte me prima voor een 1e keer. Volgende keer alleen een andere rub proberen, deze tuinkruiden rub was niet zo m'n ding. Hou van iets meer pit. Ik hou me aanbevolen voor een lekker buikspek rubje | |
Chivaz | donderdag 13 juni 2019 @ 23:48 |
https://beefensteak.nl/bb(...)st-louis-style-ribs/ Heeft iemand ervaring met deze ribs? Zo ja, hoeveel kilo moet ik bestellen voor 2 grote eters? | |
JeSuisDroppie | vrijdag 14 juni 2019 @ 08:52 |
Deze zijn best dun. 1.5 pp | |
Chivaz | vrijdag 14 juni 2019 @ 09:13 |
Thx, ben ik dan beter af met die baby backs met die vleesketting? | |
vincevega82 | vrijdag 14 juni 2019 @ 10:08 |
Ik heb deze vaker gehad, en zijn zeker niet dun. Als je een slab sparerib hebt van 2,5 kg dan ben je best een grote eter als je dat met 2 man weg krijgt. Stel dat er dan een halve kilo aan bot in zit (wat me wat veel lijkt) heb je een kilo vlees per persoon. | |
fietsie | vrijdag 14 juni 2019 @ 10:50 |
Minus het vocht (verdampt), een groot deel van het vet (eruit gelopen) is dat nog aardig wat minder, zeker als ze langdurige bereiding krijgen. | |
vincevega82 | vrijdag 14 juni 2019 @ 11:55 |
Dan nog, mijns inziens hou je echt wel genoeg over voor 2 personen. Voor grote groepen hou ik 400 gram rauw vlees per persoon aan, plus wat bijgerechten natuurlijk. Dan is 2500 gram met 2 man toch echt wel genoeg. | |
JeSuisDroppie | vrijdag 14 juni 2019 @ 14:15 |
Ja als je van een grote hap houdt wel ja | |
JeSuisDroppie | vrijdag 14 juni 2019 @ 14:17 |
Reken maar op 1kilo bot en dan 30% vleesverlies bij low en slow. Ik heb deze ook gehad en had aan 1.5 genoeg. | |
JeSuisDroppie | vrijdag 14 juni 2019 @ 14:17 |
Ja leuk en aardig wat je doet met een gemiddelde groep, maar dat was niet de vraag. | |
vincevega82 | vrijdag 14 juni 2019 @ 14:24 |
De vraag was inderdaad hoeveel vlees hij denkt nodig te hebben voor 2 man, en ik geef aan dat ik uit ga van 400 gram rauw vlees per persoon. Misschien kan je een droppie minder eten, slecht voor je bloeddruk. | |
Chivaz | vrijdag 14 juni 2019 @ 16:28 |
Thx voor de info iedereen. | |
br00djekaas54321 | vrijdag 14 juni 2019 @ 22:07 |
Geen Ecobrasa / Dammers kokosbriketten bij de Sligro? | |
nelisb | vrijdag 14 juni 2019 @ 23:04 |
Nee.alleen Bonfire private label. Die ze bij mij kopen 🔥😍 | |
br00djekaas54321 | zaterdag 15 juni 2019 @ 12:12 |
Goed bezig. Ik zag opmerkelijk veel van Bonfire in de schappen. Ik wil wel vragen naar de kwaliteit maar ik heb zo het vermoeden dat ik geen minpunten ga horen. Iemand die een leuke titel kan bedenken mag wat mij betreft de volgende in de reeks openen! |