halfway | zaterdag 28 april 2018 @ 14:24 |
Wij willen een ijsmachine aanschaffen echter is er 1 voorwaarde, hij moet zelfvriezend zijn. Iemand tips? | |
Soohr | zaterdag 28 april 2018 @ 14:39 |
https://www.kieskeurig.nl(...)ort=pop&q=ijsmachine graag gedaan | |
Budabuddumbam | zaterdag 28 april 2018 @ 14:41 |
google? er zijn zoveel soorten ik kan je nu wel linken welke ik graag wil maar wil je 1 liter, 2 liter, met itneembare emmer of niet, doe eens wat moeite voor je topic man. | |
halfway | zaterdag 28 april 2018 @ 15:34 |
Waar is dit forum voor? Juist om elkaar te helpen! | |
nogeenoudebekende | zaterdag 28 april 2018 @ 15:35 |
Tvp, hier ben ik ook al een tijdje over aan het denken. | |
halfway | zaterdag 28 april 2018 @ 17:04 |
Oke, mijn ervaring is dat de versies met vrieskommen na verloop van tijd te warm worden, vandaar nu een zelfvriezende. | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 april 2018 @ 18:53 |
Precies. Er zijn zat mensen met een ijsmachine die goede tips voor je hebben. FOK! is veel leuker dan Google | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 april 2018 @ 18:55 |
Wie gaat dit leuke tooic kicken met een goed recept? CUL / IJsrecepten deeltje 2 | |
Bramito | zondag 29 april 2018 @ 05:40 |
Een zelfvriezende ijmachine is top. Ik zou niet zonder kunnen. Ik heb altijd zelfgemaakt ijs in de vriezer. Als je eenmaal een paar goeie recepten hebt, dan valt al het andere ijs tegen. Je kan grotere hoeveelheden maken en het ijs wordt ook beter van structuur. Ik heb de Nemox Gelatissimo. https://www.nemox.com/en/product/gelatissimo/ Daar ben ik heel tevreden over en hij doet het als jaren. | |
halfway | zondag 29 april 2018 @ 08:00 |
Oke, maar ik lees klachten over het geluid. Kun je dat bevestigen? | |
Bramito | zondag 29 april 2018 @ 08:16 |
Ja ze maken herrie, al vind ik het wel mee vallen. Als je een open keuken hebt is het niet handig nee. | |
Pietverdriet | zondag 29 april 2018 @ 08:23 |
Ik heb zelf de GAGGIA RI9101/01 Gelatiera weiss / ice-blue Doet al bijna 12 jaar uitstekend werk. Echter kan hem niet aanraden. Ik lees dat sinds Philips de toko heeft opgekocht de kwaliteit erg achteruit is gegaan | |
Pietverdriet | zondag 29 april 2018 @ 08:24 |
Alle zelfvriezende machines maken wat lawaai | |
vinnypassy | zondag 29 april 2018 @ 13:44 |
Ik heb de Domo DO9030I. Ben daar heel tevreden mee en ik vond hem qua prijs ook helemaal niet zo duur. Qua herrie vind ik het best meevallen, zolang je je erop instelt dat dat ding niet geruisloos is. | |
ASSpirine | woensdag 2 mei 2018 @ 13:39 |
Wat is je budget? | |
NutKees | donderdag 3 mei 2018 @ 13:02 |
Ik heb al 5 jaar de Nemox Gelatissimo, prima apparaat en kan hem aanbevelen. Maar hij is nu bijna 100 euro duurder dan wat ik ervoor heb betaald. Voor dat geld zou ik hem eigenlijk geen 2e keer kopen. | |
halfway | donderdag 3 mei 2018 @ 13:04 |
Je kunt beter vragen hoeveel is een goede je waard, ik denk dat het moet kunnen voor ¤500 | |
Pietverdriet | donderdag 3 mei 2018 @ 13:26 |
hoei, Bij Bol Willen ze er bijna 100 euro meer voor hebben dan bij Amazon.de | |
NutKees | donderdag 3 mei 2018 @ 15:44 |
Pfff, inderdaad zeg. Amazon.de is nog best prima te doen met 300 euro, ik heb er 5 jaar geleden 275 voor betaald. | |
miss_sly | zaterdag 10 april 2021 @ 13:38 |
Schopje! Ik wil ook een ijsmachine kopen. Wel zelfvriezend, maar omdat dit de eerste is en ik nog maar moet zien hoe vaak ik het ga gebruiken, vind ik 500 euro wel wat veel. Ik dacht zelf meer aan tussen de 200 en 300 euro maximaal. Ik kwam er een aantal tegen die nu binnen de opties vallen. Iemand toevallig ervaring met een van deze, goed of slecht? https://www.ggmgastro.com(...)Gm3cy8xoCS0kQAvD_BwE Deze heeft omdat het een aanbieding is wel een heel goede prijs, maar ik ken het merk niet. Nooit van gehoord. Aangezien ze ook aan horeca leveren, zou je denken dat het wel goed is, maar geen idee dus verder. https://www.springlane.nl(...)LosImORoCX6cQAvD_BwE Deze heeft een aantal machines en afhankelijk van de inhoud )1 liter, 1,2 liter, 1,5 liter) wordt ie iets duurder. En dan een aantal van DOMO. Merk ken ik wel, maar zelf geen ervaring mee: https://www.bol.com/nl/p/(...)4_31.33.ProductTitle https://www.bol.com/nl/p/(...)4_31.34.ProductTitle https://www.bol.com/nl/p/(...)4_31.35.ProductTitle Kan iemand me helpen een goed doordachte keuze te maken? | |
sirdanilot | maandag 12 april 2021 @ 12:28 |
Een ijsmachine is nu precies zoiets wat ik alleen zou willen hebben als ik een enorme keuken had. Zo vaak eet ik geen ijs dat het het waard is om een enorme machine in huis te hebben, ik kom al om in de troep hier. | |
vinnypassy | dinsdag 13 april 2021 @ 17:06 |
Ik heb die DOMO die niet meer leverbaar is; meer dan prima voor je zelfgedraaide ijs. Ik merk wel dat ik het niet altijd eens ben met tijden die recepten aangeven, maar daar vind je vanzelf je weg in: ook niet elke oven is hetzelfde. Dus een DOMO kun je wat mij betreft prima nemen. | |
miss_sly | dinsdag 13 april 2021 @ 18:01 |
Bedankt voor je reactie. Het zal zeker zoeken zijn, en ervaring opdoen. Het lijkt me wel echt heel leuk om te doen | |
FlippingCoin | dinsdag 13 april 2021 @ 18:07 |
Wat voor smaken ijs wil je gaan maken? | |
miss_sly | dinsdag 13 april 2021 @ 18:09 |
Van alles. Ik zie dat die ene DOMO geschikt is voor roomijs, sorbetijs en softijs. Lijkt me geweldig, zelf softijs maken. En de ijssalon hier heeft heerlijk blauwe bessenijs. Of gewoon lekker zelf vanilleijs maken. | |
FlippingCoin | dinsdag 13 april 2021 @ 18:11 |
Klinkt goed ja, kan je zelf pistacheijs maken of is dat een te groot gedoe? Daar ben ik wel gek op. | |
miss_sly | dinsdag 13 april 2021 @ 18:58 |
Waarom niet? In principe kun je denk ik alle ijs zelf maken. Het zal even zoeken zijn naar recepten en ervaring hoe je het het lekkerste maakt. | |
Bramito | woensdag 14 april 2021 @ 15:26 |
Zoek eens op recepten van Angelo Corvitto. | |
Yinny | zaterdag 17 april 2021 @ 15:12 |
Mijn ijsmaakgoeroe: https://www.davidlebovitz.com/pistachio-gelat/ | |
devlinmr | zondag 25 april 2021 @ 11:03 |
Ik heb https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp Prima ding. | |
Blues | donderdag 29 april 2021 @ 21:52 |
Wij hebben deze net besteld, komt morgen We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen. Zin in | |
devlinmr | vrijdag 30 april 2021 @ 13:16 |
Vorig jaar deze variatie op citroenijs gevonden - 250 ml melk - 250 ml room - 1 vanillestok - 1 takje citroenverbena (verveine) - 120 g kristalsuiker - 4 eierdooiers 250 ml melk250 ml room Verwarm de melk en de room in een kookpot op het vuur. 1 vanillestok Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room. 1 takje citroenverbena (verveine) Pluk de blaadjes van de tak citroenverbena en leg ze in de kookpot. 120 g kristalsuiker + 4 eierdooiers Klop de eierdooiers en de suiker in de keukenmachine tot ruban. Zeef de warme melk op de ruban. Giet de crème opnieuw in de kookpot en laat al roerend binden. TIP Om te controleren of de crème dik genoeg is, steek je er een houten lepel in. Als je een streep op de lepel kunt trekken, is de crème klaar. Laat de crème afkoelen. Doe de crème in de kom van de ijsmachine en laat draaien tot roomijs. Citroenverbena/verveine kun je bij de meeste tuincentra wel vinden, heel speciale smaak | |
miss_sly | vrijdag 30 april 2021 @ 13:23 |
Laat je weten hoe ie bevalt? Ben erg benieuwd. Zelf nog niet toegekomen aan de ijsmachine, er waren eerst wat andere zaken die toch eerst moesten of duurder uitvielen | |
Blues | vrijdag 30 april 2021 @ 20:48 |
Masjien is binnen en @golfer gaat zo een vruchtensorbet draaien Morgen ingrediënten voor andere smaken inslaan. We hebben er een goeie stevige plek voor waar ie gewoon kan blijven staan. Een stevige houten bijzetkeukentafeldinges waar de sousvide altijd op staat, daar kan ie precies naast, daaronder een rek met de snijmachine en daaronder een rek met de vacuummeer masjien en doosje zakjes daarvoor. Perfect zo! Geen gesleep met dat ding van kastje naar de muur | |
devlinmr | vrijdag 30 april 2021 @ 20:52 |
Pro-tip regel een pasje bij de Sligro oid voor echte Amarene kersen, echte bourbon vanille, tonka bonen, groot verpakkingen slagroom, eigeel en fatsoenlijke callebaut chocolade | |
FlippingCoin | vrijdag 30 april 2021 @ 20:57 |
Ziet er goed uit | |
Van_Poppel | vrijdag 30 april 2021 @ 21:46 |
Ziet er prima uit...al vind ik 2 liter voor mijzelf een beetje aan de grote kant. Ben benieuwd naar de recensie van Blues en golfer. | |
golfer | vrijdag 30 april 2021 @ 22:01 |
Je kan ook minder maken. | |
Van_Poppel | vrijdag 30 april 2021 @ 22:04 |
Wat is het minimum? 1 liter vind ik een prima portie. | |
Blues | vrijdag 30 april 2021 @ 22:08 |
Even snel wat foto's gemaakt. Protip: voor je vers fruit erin doet, het fruit met het water en de suiker even staafmixeren. We hadden het er eerst zo ingegooid Dat werkt natuurlijk niet. 500 gr bessen/bramen/frambozen 100 gr suiker 1 dl water ong. 25 minuten Niet de beste foto ever, maar de smaak was heerlijk! Niet te zoet Helft ingevroren voor later. | |
devlinmr | vrijdag 30 april 2021 @ 22:29 |
Ziet er goed uit. Heb zelf tot nu toe steeds roomijs gemaakt, toch maar eens sorbetijs proberen | |
devlinmr | vrijdag 30 april 2021 @ 22:30 |
Voordeel van ijs is dat je het kan invriezen | |
golfer | zaterdag 1 mei 2021 @ 14:50 |
Citroenroomijs gemaakt met wat chocokruimels en citroenzest.Later vandaag maak ik ook nog een koffie-ijs met amaretti en chocolade. | |
golfer | zaterdag 1 mei 2021 @ 16:08 |
Koffie-ijs met chocolade en verkruimelde amarettikoekjes:
| |
AnneX | zaterdag 1 mei 2021 @ 18:06 |
@golfer wanneer begin je een ijssalon? | |
devlinmr | zaterdag 1 mei 2021 @ 18:09 |
Tevreden? | |
golfer | zaterdag 1 mei 2021 @ 18:10 |
Gelateria Paolo is al open. U kent de weg. | |
Lucky_Strike | zaterdag 1 mei 2021 @ 19:17 |
Oh. Dat wil ik wel. De rest ook eigenlijk. Lekker bezig jullie. Leuk project ook samen | |
golfer | zaterdag 1 mei 2021 @ 20:31 |
Wel lekker, maar volgende keer ga ik toch een ander recept gebruiken. Had nu dit recept: https://www.danoi.be/gelato-al-caffe-koffieijs/ Maar vond het wat waterig (door de koffie?) en ga een volgende keer minder melk en wat slagroom erbij mengen. | |
devlinmr | zaterdag 1 mei 2021 @ 20:49 |
Voor roomijs gebruik ik 250 volle melk en 250 slagroom + 4 dooiers en 120 gr poeder- of witte basterdsuiker. Vooral geen kcal tellen | |
golfer | maandag 3 mei 2021 @ 13:25 |
Tweede batch koffie-ijs gemaakt met verhouding 2 dl slagroom en 1 dl melk, 2 eidooiers en 3 koppen ristretto en 50 gr. (bruine)basterdsuiker. Stukken beter gelukt en erg lekker en romig. | |
Jan_Onderwater | maandag 3 mei 2021 @ 14:18 |
Probeer dit nog eens en dan de mix au bain mari tot een soort Sabayon kloppen, af laten koelen en de slagroom apart lobbig slaan, dat vermengen en in de ijsmachine. Ook lekker, Ristretto met suiker schuimig slaan en met alleen eidooiers tot een Sabayon maken. Smaakt intenser naar koffie, room onderdrukt smaken. | |
golfer | maandag 3 mei 2021 @ 14:26 |
Zo heb ik het ook gedaan, Piet Jan. Ik heb alleen t.o.v. het eerste probeersel meer room en eidooier gebruikt dan de eerste keer en die wel (warm) met elkaar geklopt. En oh ja, ik heb er nog wat kruimels pure chocolade bij gedaan in de ijsmachine. | |
golfer | zaterdag 8 mei 2021 @ 16:57 |
In het kader van blijven proberen vandaag Malaga-ijs en Sinaasappelroomijs gemaakt. Ingrediënten voor het Malaga-ijs: en uiteraard room, eidooiers en volle melk. Resultaat: En het sinaasappelroomijs opgeleukt met een beetje echte vanille, sinaasappelzest, pure chocoladekruimels en een beetje chilipepervlokken. Resultaat: Allemaal prima gelukt en erg lekker. | |
Smallish | zaterdag 8 mei 2021 @ 19:16 |
Wat een leuk topic! Wij hebben nog een machine staan die we nog nooit hebben gebruikt ( ), gaan we binnenkort echt eens doen. Leuk! | |
miss_sly | zondag 9 mei 2021 @ 10:53 |
Ik kreeg deze vanmorgen voor Moederdag ❤ Belachelijk cadeau eigenlijk, veel te groot, natuurlijk, maar mijn lief kent me denk ik goed genoeg om te weten dat ik nog maanden naar die ijsmachines ga kijken, om daarna te bedenken dat ik eerst nog tig andere dingen wil kopen die belangrijker zijn, zoals van alles voor de tuin. Dadelijk eens kijken of ik mijn eerste batch van iets kan maken. | |
golfer | zondag 9 mei 2021 @ 11:58 |
Ben benieuwd. | |
devlinmr | zondag 9 mei 2021 @ 13:25 |
Ben ondertussen kilo's aangekomen... En dan alleen maar door het lezen van dit topic | |
miss_sly | zondag 9 mei 2021 @ 13:52 |
Hahaha, ja, dat gevaar ligt om de hoek. Ik ga ook zeker juist op zoek naar wat gezondere manieren om ijs te maken. Maar niet alleen. Ik ben groot voorstander van een goede mix van gezond en ongezond, en altijd lekker | |
devlinmr | zondag 9 mei 2021 @ 14:06 |
Precies... Veel ijs met fruit om de suikers en vetten te compenseren | |
miss_sly | zondag 9 mei 2021 @ 14:10 |
Met sorbetijs voorkom je de vetten, inderdaad, maar de suikers niet. Er zijn vast recepten te vinden die gezonder zijn, met gezonde eiwitten, gezonde vetten, avocado bijvoorbeeld. | |
miss_sly | zondag 9 mei 2021 @ 14:36 |
Damn, vergeten een foto te maken van de eerste batch, het aarbeiensorbetijs. Restje in de vriezer om te kijken hoe het dan is. Alle vier een bolletje om te proeven. Het was goed gelukt. Het had ietsje langer gemogen (heb het na 35 minuten eruit gehaald, omdat ik het idee had dat het echt wel klaar was. Ik heb nog wat te leren ) maar de structuur en smaak waren prima. Volgende keer probeer ik het wel met minder suiker, want het was wat ons betreft net iets te zoet. Lief gaat zo nog even slagroom halen, en dan ga ik straks nog een batch blauwebessenroomijs maken. | |
anndb | zondag 9 mei 2021 @ 16:12 |
Nu wil ik ook een ijsmachine, wou ik eigenlijk al maarja. Heb eigenlijk al te veel keuken troep. En te weinig ruimte in de diepvries (en te dik). Redenen genoeg om niet te kopen, maar toch grote twijfel. | |
miss_sly | maandag 10 mei 2021 @ 16:20 |
Het blauwebessenroomijs was heel donkerpaars, moeilijk mooi op de foto te krijgen: Na het maken eerst even in de vriezer, want we moesten eerst nog eten. Dochter maakte er een klein feestje van De smaak was prima, maar het mocht wat ons betreft iets romiger. Verder experimenteren dus | |
Moass | maandag 10 mei 2021 @ 16:22 |
Dio - ijsmachine | |
golfer | zaterdag 15 mei 2021 @ 23:30 |
Toch wel makkelijk, zo'n machine. Bedacht om 22:30 dat we nog slagroom hadden en ook een eetrijpe mango. Even snel dit recept gevonden en met toevoeging van wat grof zeezout en rum wat ijs gemaakt. Uurtje later, en het is klaar en heel erg lekker! | |
FlippingCoin | zaterdag 15 mei 2021 @ 23:34 |
Ach je leeft maar een keer ouwe dibbes. | |
golfer | zaterdag 29 mei 2021 @ 15:14 |
Vanmiddag weer de machine gebruikt om citroen roomijs te maken. Recept: 150 ml. citroensap Zest van 1 citroen Verkruimelde pure chocolade (85%) 160 gr. witte basterdsuiker half zakje vanille suiker 400 ml slagroom 200 ml volle melk snufje zout Bereiden: Citroensap en -zest mengen met de suikers. Daarna de slagroom erbij kloppen totdat het lobbig is, dan de chocoladekuimels erbij en vervolgens langzaam de melk erbij. Het geheel 35 minuten in de ijsmachine doen en het resultaat is een heerlijk frisse citroen roomijs. | |
miss_sly | zondag 30 mei 2021 @ 19:13 |
Ik maakte gisteren aarbeienijs naar dit recept: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/aardbeiensorbet-met-limoen De smaak was geweldig! Ik heb alleen het idee dat er iets niet helemaal goed gaat met het ijs draaien. Na niet al te lange tijd zit er veel ijs in de mixer en draait ie eigenlijk alleen maar rondjes met de klomp ijs die in de mixer vast zit. Na een uur is het dan ook nog echt wel te zacht. Na een half uurtje vriezer gaat het wel, maar na een nacht in de vriezer is het dan weer veel te hard. Wat doe ik verkeerd? Iemand een tip? | |
potjecreme | zondag 13 juni 2021 @ 21:24 |
Een vlog met leuke recepten. Ze beginnen klassiek daarna aparte suggesties. | |
golfer | vrijdag 18 juni 2021 @ 17:13 |
Ben nu bezig sinaasappelroomijs te maken volgens dit recept: https://www.sjeef.nl/Recepten/IJsrecepten/sinaasappel_room.html met als eigen toevoeging wat limoensap voor de frisheid, een paar gram vanillesuiker en een scheut cointreau. Nu aan het afkoelen en later de ijsmachine in. Ben benieuwd naar het resultaat. | |
devlinmr | vrijdag 18 juni 2021 @ 17:17 |
Potentieel kan je er een opgeklopte eiwit doorheen doen, maar feit blijft dat een vriezer eigenlijk te koud is met zn -18. | |
devlinmr | vrijdag 18 juni 2021 @ 17:20 |
Hier het hele weekend kinderen met aanhang... Dus Vanille ijs Aardbei en citroen sorbetijs Pistacheijs Amarene Chocola En citroenverbena-ijs in de maak Roomijsbasis 4eigeel 250 melk 250 slagroom | |
golfer | vrijdag 18 juni 2021 @ 21:52 |
Resultaat, overheerlijk smeuïg sinaasappelroomijs: | |
golfer | zondag 18 juli 2021 @ 13:32 |
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs. Volgens dit recept. Work in progress... | |
potjecreme | zondag 18 juli 2021 @ 13:34 |
Heb je nog een tester nodig | |
DX11 | zondag 18 juli 2021 @ 13:35 |
Compleet offtopic hoor maar ik heb laatst een ijsklontjes machine gehaald (elke 6 minuten maakt hij 8 nieuwe ronde ijsklontjes) en dat is echt geniaal in de zomer. Gooi het in de blender met wat ranja en je hebt je eigen slush puppie drankjes binnen een paar minuten. | |
golfer | zondag 18 juli 2021 @ 13:37 |
Ik heb al een vrijwilligster daarvoor in huis. (@Blues ). | |
miss_sly | zondag 18 juli 2021 @ 14:51 |
Dat klinkt ontzettend lekker! Ik krijg volgende week bezoek (schoonouders) en wil dan straciatellaijs maken, als nagerecht voor de verder ook Italiaanse maaltijd. Ik heb in ieder geval al wat tips gevonden om beter ijs te kunnen maken, namelijk de ijsmachine al eerder aanzetten voor je het mengsel erin doet (heb ik in de gebruiksaanwijzing niet gelezen, maar wellicht heb ik die weer eens te snel gescand ) en het mengsel erin doen terwijl de mixer al draait. Dus dat ga ik de volgende keer dan maar proberen. Zoekende naar een recept voor straciatellaijs kwam ik onder andere twee recepten tegen, de ene met 2 dooiers, de andere met 8. Ik vind dat verschil zo groot. In de eerste gaat dan wel wat meer volle melk en slagroom, dus krijgt het ijs het romige meer daarvan, en in de tweede dan waarschijnlijk van de dooiers. Ik ga voor deze eerste keer voor het recept met de 2 dooiers. | |
anndb | zondag 18 juli 2021 @ 15:37 |
Ga ik eens proberen! | |
DX11 | zondag 18 juli 2021 @ 15:51 |
Echt een aanrader, wel ranja met suiker (slush puppies zijn nou eenmaal het lekkerst als ze mierzoet zijn) | |
golfer | zondag 18 juli 2021 @ 16:23 |
Resultaat: Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten. | |
devlinmr | zondag 18 juli 2021 @ 22:17 |
Eierdooiers zorgen voor de binding dus onontbeerlijk voor goed ijs | |
potjecreme | zondag 18 juli 2021 @ 22:19 |
Pff kom ik hier goed vanaf | |
golfer | woensdag 21 juli 2021 @ 22:58 |
Nieuwe versie gemaakt en die is helemaal goedgekeurd. Recept. Voor het roomijs:300 ml volle melk, 200 ml slagroom, 3 eidooiers, 175 gram suiker, vanillestokje. Schraap het vanillestokje uit en breng deze samen met de melk en slagroom aan de kook. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker luchtig. Schenk een klein beetje van de kokende room bij de eieren en klop snel door. Voeg beetje bij beetje de rest toe. Schenk deze custard terug in de pan en verwarm door tot het mengsel dikker begint te worden. Het mag niet koken, maar moet rond de 80˚C blijven. Tegelijkertijd maak je de karamelsaus: 50 ml water, 200 gr suiker , 175 ml slagroom, 45 gr boter in blokjes, 2 tl zeezout. Maak de karamelsaus door het water en suiker in een pannetje te doen en aan de kook te brengen. Laat dit op middelhoog vuur pruttelen zonder te roeren. Warm ondertussen de slagroom een minuut op in de magnetron. Als het suikermengsel amberkleurig is mag de pan direct van het vuur. Schenk de slagroom voorzichtig bij de karamel. Roer dit direct door, totdat het is gezakt en je een gladde saus hebt. Voeg dan de boter toe en roer door tot alles is opgenomen. Voeg op het laatst het zout toe. De helft van de karamelsaus in een diepe schaal bij het roomijs voegen en goed doorroeren en dan helemaal laten afkoelen. Ik heb het een dag in de koeling laten staan. De andere helft van de karamelsaus in een schenkkan ook in de koeling bewaren. De volgende dag het karamel/roomijsmengsel in de ijsmachine en ca. 55 minuten laten draaien. Tegelijkertijd een reep karamel-zeezoutchocolade in hele kleine brokjes snijden/verpulveren. De karamelsaus weer verdunnen door even opwarmen in een magnetron of met schenkkan en al even in heet water te zetten. Als het ijs goed uit de ijsmachine komt een laagje ijs in een bewaarbak, daar overheen een laagje karamel en wat brokjes chocolade, dat herhalen totdat het ijs helemaal in de bewaarbak zit en afsluiten met een laagje karamel en chocolade. Bewaarbak minimaal nog 3 uur in vriezer zetten. De overgebleven karamelsaus bewaren en bij het serveren nog wat over de bolletjes ijs schenken. Resultaat in de bewaarbak: | |
golfer | zaterdag 27 november 2021 @ 15:37 |
De machine weer even uit z'n ruststand gehaald om een recept van Yvette van Boven te maken. Yvette heeft 2 zaterdagen achter elkaar recepten gepost met koffie(drap) en daarvan heb ik de koffie-chocolade-ijsversie gemaakt. Geserveerd met lauwwarme koffiebotersaus (zie recept daarvoor) en wat maldon zoutflakes: Heel erg lekker! | |
PdeHoog | zaterdag 27 november 2021 @ 16:24 |
Die sla ik even op | |
golfer | dinsdag 28 december 2021 @ 17:29 |
Omdat de (klein)kinderen met oud-en-nieuw bij ons komen en de wens was zelf gemaakt ijs in twee smaken. Chocolade-ijs en citroenijs was gewenst. Vandaag dus de chocoladeroomijs gemaakt volgens dit recept.. Resultaat is heel erg lekker: Morgen ga ik verder met het citroenijs. | |
golfer | woensdag 29 december 2021 @ 16:12 |
Vandaag dus het citroen roomijs gemaakt volgens dit recept. Smaakt heerlijk. | |
golfer | dinsdag 3 mei 2022 @ 15:52 |
Op verzoek van B. nu bezig om kersenroomijs te maken volgens de helft van dit recept. IJsmachine staat nu te draaien. | |
golfer | dinsdag 3 mei 2022 @ 16:35 |
Resultaat is erg lekker: | |
devlinmr | woensdag 4 mei 2022 @ 09:34 |
Tip vwb de kersen Beter dan die laffe kersen uit pot uit de supermarkt | |
PdeHoog | vrijdag 13 mei 2022 @ 18:52 |
Vandaag aardbeiensorbetijs gemaakt aan de hand van een recept van David Lebovitz 450 gram aardbeien, 120 gram suiker, twee theelepels citroensap. Het is weer lekker | |
miss_sly | vrijdag 13 mei 2022 @ 18:59 |
Ik heb toevallig net een custard voor vanilleroomijs en een blender met aardbeien met suikersiroop in de koelkast gezet om de nacht te rijpen. Morgen beide draaien. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 13 mei 2022 @ 19:06 |
Nog een paar weken veel zon en de Lambada's van de koude grond zijn goddelijk. | |
golfer | dinsdag 19 juli 2022 @ 16:02 |
Omdat het er het weer naar is, vanmiddag citroensorbetijs gemaakt volgens dit recept. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 19 juli 2022 @ 16:05 |
Is dat niet korrelig geworden? Vind het droge stof aandeel erg laag, 16%. Wordt dan eerder een granita | |
golfer | dinsdag 19 juli 2022 @ 16:07 |
Nee. Is lekker vloeibaar. Kan het behalve in ijsvorm ook wat laten ontdooien en als verfrissende drank drinken. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 19 juli 2022 @ 16:11 |
Okay, als ik sorbet maak is het qua structuur net roomijs, maar dan veel lichter. | |
Scorpie | dinsdag 19 juli 2022 @ 16:58 |
IJsmachines zijn de bomb zit te denken een Magimix te kopen. | |
Staatsgreepje | zondag 31 juli 2022 @ 14:47 |
Vorig jaar heb ik een Magimix voor een zacht prijsje van iemand over kunnen nemen. Bevalt goed tot op heden. Sorbet ijs is echt te makkelijk om te maken, de recepten van David Lebovitz zijn een aanrader om mee te beginnen! | |
golfer | maandag 1 augustus 2022 @ 18:45 |
Weer een keer gemaakt, citroenroomijs volgens dit recept. | |
miss_sly | zondag 21 augustus 2022 @ 10:38 |
Ik haalde gisteren de uitgebloeide bloemen uit de lavendel en ontdekte een recept voor lavendelijs. Nog niet geproefd, alleen de lepel afgelikt toen ik het in de bak heb gedaan. Dat was heerlijk romig met een zweem lavendel. Heel eenvoudig recept, overigens: 400 ml gecondenseerde melk, 500 ml slagroom, 4 eetlepels lavendelbloemetjes. | |
Jan_Onderwater | zondag 21 augustus 2022 @ 13:39 |
Aan de kook brengen en dan af laten koelen en zeven schat ik? Hoeveel suiker? | |
miss_sly | zondag 21 augustus 2022 @ 14:02 |
Niet koken. De lavendel in de slagroom en dat minstens een uur in de koelkast zetten. Zeven, beetje opkloppen, gecondenseerde melk erbij en in de ijsmachine. Geen suiker, de melk is zoet genoeg. Ik ga het zo proeven! | |
Jan_Onderwater | zondag 21 augustus 2022 @ 14:02 |
Ah, gezoete gecondenseerde melk | |
miss_sly | zondag 21 augustus 2022 @ 14:03 |
Ninja-edit, vergeten erbij te zetten: geen suiker inderdaad, dat zit al in de gecondenseerde melk. | |
miss_sly | zondag 21 augustus 2022 @ 14:04 |
Ja, zo’n blikje waar je ook dulce de leche mee kan maken. | |
Scorpie | zondag 21 augustus 2022 @ 14:34 |
Waarom doen jullie me dit aan Nu wil ik ook een ijsmachine maar heb nog geen ruimte ervoor | |
miss_sly | zondag 21 augustus 2022 @ 14:51 |
Het smaakt heerlijk, lekker romig met een zweem lavendel. Je moet wel van lavendel houden, anders is het niet te hachelen, denk ik Maar samen met wat pure chocolade, een koek en een toefje slagroom, misschien wat fruit, een heerlijk dessert. | |
Jan_Onderwater | zondag 21 augustus 2022 @ 20:25 |
Beter is het, met een ijsmachine heb je zelf ook snel meer ruimte nodig. | |
Yinny | zondag 21 augustus 2022 @ 21:12 |
Met de combinatie zoete gecondenseerde melk en slagroom kan je al een hoop ijssmaken maken zonder machine https://www.biggerbolderbaking.com/homemade-ice-cream-party/ Verder: Granita https://www.davidlebovitz.com/espresso-granit/ IJsjes uit vormpjes https://www.davidlebovitz.com/vietnamese-coffee-popsicles/ https://smittenkitchen.com/recipes/sweets/popsicles/ Vooral deze is echt heel lekker: https://smittenkitchen.com/2011/06/fudge-popsicles/ | |
miss_sly | vrijdag 16 september 2022 @ 18:32 |
Vandaag heb ik ijs gemaakt zonder ijsmachine. Had nog wel in de machine gekund, maar hoefde volgens het heel simpele recept niet. Dus maar eens proberen zo. Ik maakte een salted caramel cake en had daar gecondenseerde melk van over. Dat met slagroom en espressopoeder staat nu in de vriezer ijs te worden. Het uitlikken van de bak was al een traktatie! | |
DrSauvignon | zaterdag 17 september 2022 @ 12:52 |
Ik heb een ninja creami gekocht met kadobonnen - het is geen echte ijsmachine. Je vriest je mix 24 uur in en plaatst hem in een machine die de mix vervolgens verhakselt tot het glad is. Eigenlijk een veredelde blender maar ik had al zoveel reviews gelezen dat ik overstag was. De eerste twee mixen heb ik net in de vriezer geplaatst en hopelijk heb ik morgen mn eerste bak ijs. Ik ben simpel begonnen met banaan, kaneel en yoghurt en de ander word een bosvruchten sorbet. | |
miss_sly | zaterdag 17 september 2022 @ 12:54 |
Ik ben erg benieuwd hoe dat werkt en wat de structuur dan is. Doe je foto’s? | |
IkEetSlakken | zaterdag 17 september 2022 @ 13:06 |
Hier heb ik laatst wat over gezien van James Hoffman. Schijn je ook super lekker koffie ijs mee te kunnen maken! | |
DrSauvignon | zaterdag 17 september 2022 @ 15:45 |
Uiteraard Heb dat even opgezocht en nu wil ik ook koffie ijs maken [ Bericht 36% gewijzigd door DrSauvignon op 17-09-2022 20:12:46 ] | |
IkEetSlakken | zaterdag 17 september 2022 @ 22:46 |
Haha laat weten hoe t smaakt! Het zag er in ieder geval heerlijk uit! | |
DrSauvignon | zondag 18 september 2022 @ 14:22 |
Ik heb de eerste bak verwerkt - dit is (was, haha) banaan, proteïneshake en amandelmelk. De eerste spin werd het nogal poederig. Volgens de gebruiksaanwijzing moest ik er wat amandelmelk bij doen en draaien op respin en daarna werd het een prima textuur. Nog wel her en der wat ijskristallen maar voor een eerste keer ben ik niet ontevreden. De shake (take a whey in banana milkshake) heeft al wat dikmakers van zichzelf dus dat zal de textuur wel wat beïnvloed hebben. Het is in ieder geval een fascinerend gebeuren maar hij maakt best wel lawaai. Ik heb een luide blender en daar doet deze niet voor onder [ Bericht 10% gewijzigd door DrSauvignon op 18-09-2022 14:32:02 ] | |
DrSauvignon | dinsdag 27 september 2022 @ 10:02 |
Zondag ananassorbet gemaakt en dat was echt fantastisch. Ik had bevroren ananas op light ice cream laten draaien. Daarna nog een keer op de respin functie en het was echt heel lekker en fijn van structuur | |
Tengano | woensdag 28 september 2022 @ 15:39 |
Ik heb ook al regelmatig voor zo'n ding zitten kijken. Zijn best wel prijzig zeker als je een echte sorbetiere wilt hebben. Zo'n mooi RVS ding dat er zwaar proffessioneel uitziet Alleen ben ik eigenlijk niet zo'n ijsliefhebber Maar ik heb nog wel eens xo'n simpel ding in een kringloopwinkel gekocht, maar nooit echt gebruikt volgens mij. Zat ineens te denken om dat hele ding in de vriezer te zetten en daar dat ijs in te draaien. Geen idee of dat kan, maar leuk om te proberen misschien. Dan zou je met een stapel lithiumcellen dat dingen in de vriezer kunnen voeden en laten werken. Zou moeten kunnen hoewel lithiumcellen bij lage temperaturen wat minder vermogen afgeven, maar het is te proberen. Wel leuk wat ik hier allemaal zie hoor | |
Jan_Onderwater | woensdag 28 september 2022 @ 15:48 |
Waarom zou je een eenvoudige ijsmachine in de vriezer willen zetten? Je laat de koudeaccu 48 uur in de vriezer bij -20 en daar maak je dan ijs mee. | |
Tengano | woensdag 28 september 2022 @ 16:13 |
Ik dacht op die manier het interne koude element uit te kunnen sparen van een dure machine, maar ik denk dat een machine in de vriezer ook niet gaat werken. Die vriest/loopt natuurlijk gewoon vast Maar die allereerste dingen gingen wel in het vrievakje van je koelkast. Dus op zich niet zo'n gek idee. Dat waren zulke machines:
[ Bericht 4% gewijzigd door Tengano op 28-09-2022 16:22:31 ] | |
Jan_Onderwater | woensdag 28 september 2022 @ 16:21 |
Een ijsmachine met koelaccu, daar wordt je nog net niet mee doodgegooid bij de kringloop, net als Spaghettimakers. Je zou deze die jij hier post ook in een bak met ijsklontjes en veel zout kunnen zetten. Het zout verlaagd de temperatuur naar -15 tot -18 | |
Tengano | woensdag 28 september 2022 @ 16:24 |
Ik heb zo'n simpel ding met zo'n koelaccu ooit gekocht, maar ik heb eigenlijk geen flauw idee waar dat ding is | |
golfer | zaterdag 8 april 2023 @ 13:55 |
Kick. Het zonnetje schijnt dus tijd om weer eens met de ijsmachine aan de slag te gaan. Ik maak vandaag limoncello ijs volgens dit recept. | |
golfer | zaterdag 8 april 2023 @ 14:44 |
Is goed gelukt en smaakt heerlijk. Vanavond maar als dessert met een glaasje limoncello erbij, | |
junkiesietze | donderdag 13 april 2023 @ 08:55 |
ughhh ik wil ook zelf ijs maken maar ik eet het zo weinig, en als ik het meer ga eten word ik zo dik | |
miss_sly | donderdag 13 april 2023 @ 09:37 |
Het mooie van ijs is dat je het in de vriezer kunt bewaren en het daar best even goed blijft | |
junkiesietze | donderdag 13 april 2023 @ 09:39 |
True, maar ik kan het niet justifyen om een apparaat van 200/300euro (want ik wil dan wel een goeie natuurlijk) te kopen voor iets wat ik misschien 3x per jaar gebruik | |
miss_sly | donderdag 13 april 2023 @ 09:40 |
Het hoort gewoon tot de standaard keukenuitrusting | |
Jan_Onderwater | vrijdag 14 april 2023 @ 22:18 |
Mja, heb in 2007 ¤648,99 uitgegeven aan een goede ijsmachine, mijn tweede, en die loopt schat ik een 50 keer per jaar. IJs is beter dan van welke salon dan ook. Ik vind het de investering meer dan waard. | |
junkiesietze | zaterdag 15 april 2023 @ 11:22 |
Hoeveel weeg je? | |
Sharuun01 | vrijdag 7 juli 2023 @ 10:30 |
Hola, Sinds een paar weken heb ik een Ninja Creami gekocht en wat een geniaal ding is dat! Heerlijk ijs maken en voor iemand met een lichte ijsverslaving een echte uitkomst. Nu ben ik zelf al wat recepten aan het testen maar hoor ook graag van jullie welke recepten jullie hier al bij getest hebben. Mijn recepten Smaak: Vanilla Smaak: Vanilla Smaak: Banaan Smaak: Chocolade Smaak: Banaan Ben voor mezelf kcal arme maar hoog in proteïne recepten aan het maken, hiermee vul ik mijn eiwit inname aan op een andere een heerlijke manier Ook ben ik een beetje aan het expirimenteren met lactose vrije melk of melk vervangers zoals haver melk e.d., soms wil mijn lichaam nog eens slecht reageren op ijs | |
schommelstoel | vrijdag 7 juli 2023 @ 10:34 |
De naam, Ninja creami is wel gewaagd en op het randje. Maar dat kan ook aan mijn dirty sick mind liggen Opzich verder wel leuke apparaten, alleen is de vraag altijd met dit soort spul hoe vaak en hoe lang blijf je hem gebruiken. Belanden vaak ook voor lange tijd in de kast bij mensen. | |
DrSauvignon | vrijdag 7 juli 2023 @ 11:18 |
leuk!! ik heb de creami sinds vorig jaar en ik gebruik hem best vaak ik had pas geleden geprobeerd Banana bahaina van Professor grunschnabel na te maken: 3 rijpe bananen schepje kaneel limoensap en aanvullen met kokosmelk omdat het een poor mans pacojet is kun je ook op pacojet recepten zoeken ik gooi in recepten waar ik proteïne shakes als basis gebruik ook een beetje guar gom zodat het er iets romiger uit komt | |
miss_sly | vrijdag 7 juli 2023 @ 11:25 |
Er is al een topic over ijsmachines, daar past dit wel mooi in. Ik ga even een merge aanvragen | |
anndb | vrijdag 7 juli 2023 @ 12:11 |
Deze is niet zelf vriezend toch? Je moet nog steeds een bak eerst invriezen een dag oid voor je ijs kan maken toch? Wat is het voordeel dan tegenover een wel zelfvriende machine? (wat ongeveer in de zelfde prijs klasse zit) | |
DrSauvignon | vrijdag 7 juli 2023 @ 13:49 |
omdat het eigenlijk meer een blender is hoef je minder op de verhoudingen van je ingrediënten te letten tov een ijsmachine. Het werkt precies andersom - je vriest de beker in met je ingrediënten en hij hakselt het tot ijs. Ik heb geen ruimte voor een ijsmachine waar ik een vrieselement in de vriezer moet laten. Dit was een compacte oplossing. Ik vind het iig ideaal - ik gooi er een eiwitshake in en wat fruit en er komt lekker ijs uit. Soms moet ik een beetje voch toevoegen en dan op respin drukken maar het is wel prima ijs. Enige nadeel is het geluid - hij klinkt een minuut lang als een opstijgende helicopter [ Bericht 67% gewijzigd door DrSauvignon op 07-07-2023 14:11:33 ] | |
junkiesietze | vrijdag 7 juli 2023 @ 13:58 |
Ik zoek ook een ijsmachine, maar als deze niet zelf vriezend is ga ik deze niet aanschaffen. | |
anndb | vrijdag 7 juli 2023 @ 20:09 |
Ik zit al meer dan een jaar te twijfelen over die golfer ook heeft die van domo. Zelfvriezend, mooie prijs | |
golfer | vrijdag 7 juli 2023 @ 20:25 |
Ik ben er nog steeds erg blij mee. | |
FlippingCoin | vrijdag 7 juli 2023 @ 20:28 |
Yolo | |
Molo | vrijdag 7 juli 2023 @ 22:01 |
Hoe ziet dat ijs eruit? En hoe smaakt het in vergelijking met standaard gemaakt ijs? | |
miss_sly | vrijdag 7 juli 2023 @ 22:39 |
Aanrader. | |
golfer | zaterdag 8 juli 2023 @ 13:39 |
Vandaag maak ik koffieroomijs volgens dit recept. | |
Sharuun01 | zondag 9 juli 2023 @ 01:50 |
Het is gewoon room ijs nadat de machine er klaar mee is, enige probleem is dat als je meerdere hebt die ijs bij je eten je pint want kleiner is maar voor 3 personen is het voldoende. Maandag zal ik wat foto's maken van de ingevroren pints en na het draaien van de pints | |
sirdanilot | zondag 9 juli 2023 @ 06:51 |
Zelfgemaakt ijs lijkt me heerlijk maar 240 euro vind ik te duur voor een machine | |
golfer | zondag 9 juli 2023 @ 11:38 |
Is ook best veel geld. Ik geloof ook dat ik het volgende keer liever uitgeef aan een verre reis en en loverboy op Thailand. | |
sirdanilot | zondag 9 juli 2023 @ 11:51 |
Daar ben je wel een paar nachtjes mee zoet | |
Sharuun01 | maandag 10 juli 2023 @ 08:59 |
Hierbij de foto's (ze vallen helaas wat donker uit) Deze foto's zijn als de pot net uit de vriezer komt, je moet of de pot eerst een minuut of 10 op het aanrecht laten staan om te ontdooien, of je houd het voor 1 min onder de warme kraan zodat de buitenrand smelt Na de eerste spin op de "Ice cream" setting voordat het ijs weer terug in de machine ging heb ik een lepeltje lacto vrije melk toegevoegd (zelfde melk als waar het ijs van gemaakt is), 2de spin was op de setting "Lite ice cream" De smaak in vergelijking met normaal ijs is gewoon top, je moet een beetje spelen met recepten, bijv voor de chocolade smaak die ik nu had merkte ik dat ik te weinig cacao toegevoegd had, dus dit neem ik mee voor de volgende keer, maar de structuur is gewoon echt top! | |
golfer | maandag 10 juli 2023 @ 14:54 |
Vandaag in de herhaling: citroen roomijs volgens dit recept. | |
Molo | maandag 10 juli 2023 @ 14:58 |
Dank voor de beschrijving en foto's! Leuk om de transformatie van harde klomp tot zacht glad ijs te zien. Ziet er lekker uit! | |
Sharuun01 | maandag 10 juli 2023 @ 15:23 |
ja dat is echt geweldig aan dit ding vind ik persoonlijk, je maakt een pot in 5 min klaar, laat het een dag in de vriezer staan, dan een paar min door de machine en klaar. Enige is wel bij veel pints merk je dat er een bult ontstaat omdat het van buiten naar binnen vriest, als dit zo is moet je die met een lepel of mes weg halen (verpulveren) en dan is het good to go. Je loopt anders het risico dat het blad schuin erin komt en je pint sloopt (nog niet gebeurd gelukkig maar dit zijn de instructies vandaar dat ik het vermeld) | |
loveli | maandag 10 juli 2023 @ 15:26 |
Interessante ijsmachine, maar duur en overal uitverkocht. Vandaar de vraag.. als je een bekertje shake invriest en de inhoud vervolgens in een blender gooit, krijg je dan met meer knoeien iets met vergelijkbare consistentie of doet de ninja iets extra? | |
loveli | maandag 10 juli 2023 @ 15:40 |
(Dat was een verkapte "ik ben te lui om shake in te vriezen en te blenderen" post) | |
Sharuun01 | dinsdag 11 juli 2023 @ 07:51 |
als je het gewoon normaal in een blender gooit hou je de ijskristallen dat is iets dat de ninja weg haalt en er een goede roomijs van maakt | |
Sharuun01 | dinsdag 11 juli 2023 @ 07:53 |
Dit recept een beetje aangepast nu. 300 ml lactose vrije 1,5% melk 50 gram vanilla proteïne poeder 35 druppels vloeibare sucraloos 15 gram cacoa poeder 5 ml vanilla extract Staat op dit moment in de vriezer | |
Sharuun01 | woensdag 12 juli 2023 @ 08:40 |
Dit recept is echt top! chocolade ijs is binnen, nu binnenkort met aardbei en blauwe bessen werken. Gelukkig is dit ijs redelijk gezond anders pas ik dadelijk niet meer door de deur met al deze en toekomstige expirimenten | |
miss_sly | woensdag 12 juli 2023 @ 09:06 |
Welk proteïne poeder gebruik je? | |
DrSauvignon | woensdag 12 juli 2023 @ 11:11 |
ik doe meestal vocht toevoegen en respin ipv light ice cream en dat werkt ook prima. ben er nog niet helemaal achter wat het verschil is. Gister de beker met bosbessenkwark in de creami gegooid en die was echt heel lekker | |
Sharuun01 | woensdag 12 juli 2023 @ 11:30 |
Ik voeg inderdaad ook een klein scheutje van dezelfde melk toe na de eerste spin. De "lite ice cream" setting is net wat zachter, zoals ijs dat al even staat waar de buitenrand van gesmolten is maar dan is het hele ijs zo normale "Ice cream" setting is iets vaster naar mijn mening. maar dat is een beetje spelen met de settings | |
Sharuun01 | woensdag 12 juli 2023 @ 23:28 |
| |
Sharuun01 | woensdag 12 juli 2023 @ 23:39 |
Er staan weer 2 nieuwe recepten in de vriezer, na het succes met de chocolade ben ik nu overgegaan op fruit. Zal morgen foto's toevoegen van de pints voordat ze in de vriezer gingen Aardbeien ijs: 200 gram aardbeien 200 ml lacto free melk 25 druppels Sucraloos 50 gram Proteïne poeder
Blauwe bessen ijs: 200 gram Blauwe bessen 150 ml lacto free melk 25 druppels Sucraloos 50 gram Proteïne poeder
[ Bericht 6% gewijzigd door Sharuun01 op 13-07-2023 11:57:38 ] | |
Sharuun01 | donderdag 20 juli 2023 @ 09:43 |
Kleine update wat betreft ijs. de basis voor fruit ijs lijkt redelijk hetzelfde over te komen en allemaal goed te smaken. 200 gram fruit 150 ml lacto free halfvolle melk (1,5% vet) 25 druppels sucraloos 50 gram proteïne poeder. Gisteren Pindakaas Banaan ijs gegeten (was erg lekker) 150 gram banaan 150 ml lacto free halfvolle melk (1,5% vet) 25 druppels sucraloos 50 gram proteïne poeder. 15 gram pb2 (pindakaas poeder) Ben nu Pure Protein Whey Isolate aan het proberen van Personal Protein. Dit is een neutrale proteïne poeder waar geen smaak aanzit, dit spul klomt nogal makkelijk dus voorzichtig toevoegen als je aan het blenden bent, maar het voordeel van Personal Protein zijn de flavor shots, als deze combinatie werkt dan zou het betekenen dat je in 1 keer 20+ smaken hebt die je kan maken zonder het recept aan te hoeven passen, en ook redelijk aparte smaken kan maken. Heb de smaken banaan en aardbei in huis, dus hier ben ik mee aan het testen, voordeel is ook dat ik deze kan vergelijken met de fruitvarianten. Recept dat ik hiervoor aanhoud is 300 ml lacto free halfvolle melk (1,5% vet) 50 gram Pure Protein Whey Isolate 5 ml flavor shot | |
anndb | dinsdag 1 augustus 2023 @ 13:06 |
Ijsmachine besteld. Eindelijk de knoop doorgehakt (domo). Vrouw iets minder blij, die vind dat ik al te veel ijs eet en vreest voor alleen maar meer. Denk dat ik eerst met aardbeien ijs of sorbet begin. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 1 augustus 2023 @ 14:17 |
Erg goed artikel over ijs maken, beetje technisch, maar wordt goed uitgelegd, - Droge stof vs Water - Opslag (lucht in je ijs) - Verschillen tussen vet en suikers in je droge stof https://vakbladijs.nl/art(...)bij-een-goede-ijsmix |