Waar is dit forum voor? Juist om elkaar te helpen!quote:Op zaterdag 28 april 2018 14:41 schreef Budabuddumbam het volgende:
google? er zijn zoveel soorten ik kan je nu wel linken welke ik graag wil maar wil je 1 liter, 2 liter, met itneembare emmer of niet, doe eens wat moeite voor je topic man.
Oke, mijn ervaring is dat de versies met vrieskommen na verloop van tijd te warm worden, vandaar nu een zelfvriezende.quote:Op zaterdag 28 april 2018 15:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Tvp, hier ben ik ook al een tijdje over aan het denken.
Precies. Er zijn zat mensen met een ijsmachine die goede tips voor je hebben. FOK! is veel leuker dan Googlequote:Op zaterdag 28 april 2018 15:34 schreef halfway het volgende:
[..]
Waar is dit forum voor? Juist om elkaar te helpen!
Oke, maar ik lees klachten over het geluid. Kun je dat bevestigen?quote:Op zondag 29 april 2018 05:40 schreef Bramito het volgende:
Een zelfvriezende ijmachine is top. Ik zou niet zonder kunnen. Ik heb altijd zelfgemaakt ijs in de vriezer. Als je eenmaal een paar goeie recepten hebt, dan valt al het andere ijs tegen.
Je kan grotere hoeveelheden maken en het ijs wordt ook beter van structuur.
Ik heb de Nemox Gelatissimo.
https://www.nemox.com/en/product/gelatissimo/
Daar ben ik heel tevreden over en hij doet het als jaren.
Ja ze maken herrie, al vind ik het wel mee vallen. Als je een open keuken hebt is het niet handig nee.quote:Op zondag 29 april 2018 08:00 schreef halfway het volgende:
[..]
Oke, maar ik lees klachten over het geluid. Kun je dat bevestigen?
Alle zelfvriezende machines maken wat lawaaiquote:Op zondag 29 april 2018 08:00 schreef halfway het volgende:
[..]
Oke, maar ik lees klachten over het geluid. Kun je dat bevestigen?
Je kunt beter vragen hoeveel is een goede je waard, ik denk dat het moet kunnen voor ¤500quote:
hoei, Bij Bol Willen ze er bijna 100 euro meer voor hebben dan bij Amazon.dequote:Op donderdag 3 mei 2018 13:02 schreef NutKees het volgende:
Ik heb al 5 jaar de Nemox Gelatissimo, prima apparaat en kan hem aanbevelen. Maar hij is nu bijna 100 euro duurder dan wat ik ervoor heb betaald. Voor dat geld zou ik hem eigenlijk geen 2e keer kopen.
Pfff, inderdaad zeg. Amazon.de is nog best prima te doen met 300 euro, ik heb er 5 jaar geleden 275 voor betaald.quote:Op donderdag 3 mei 2018 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
hoei, Bij Bol Willen ze er bijna 100 euro meer voor hebben dan bij Amazon.de
Ik heb die DOMO die niet meer leverbaar is; meer dan prima voor je zelfgedraaide ijs. Ik merk wel dat ik het niet altijd eens ben met tijden die recepten aangeven, maar daar vind je vanzelf je weg in: ook niet elke oven is hetzelfde.quote:Op zaterdag 10 april 2021 13:38 schreef miss_sly het volgende:
Schopje!
Ik wil ook een ijsmachine kopen. Wel zelfvriezend, maar omdat dit de eerste is en ik nog maar moet zien hoe vaak ik het ga gebruiken, vind ik 500 euro wel wat veel. Ik dacht zelf meer aan tussen de 200 en 300 euro maximaal.
Ik kwam er een aantal tegen die nu binnen de opties vallen. Iemand toevallig ervaring met een van deze, goed of slecht?
https://www.ggmgastro.com(...)Gm3cy8xoCS0kQAvD_BwE
Deze heeft omdat het een aanbieding is wel een heel goede prijs, maar ik ken het merk niet. Nooit van gehoord. Aangezien ze ook aan horeca leveren, zou je denken dat het wel goed is, maar geen idee dus verder.
https://www.springlane.nl(...)LosImORoCX6cQAvD_BwE
Deze heeft een aantal machines en afhankelijk van de inhoud )1 liter, 1,2 liter, 1,5 liter) wordt ie iets duurder.
En dan een aantal van DOMO. Merk ken ik wel, maar zelf geen ervaring mee:
https://www.bol.com/nl/p/(...)4_31.33.ProductTitle
https://www.bol.com/nl/p/(...)4_31.34.ProductTitle
https://www.bol.com/nl/p/(...)4_31.35.ProductTitle
Kan iemand me helpen een goed doordachte keuze te maken?
Bedankt voor je reactie.quote:Op dinsdag 13 april 2021 17:06 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ik heb die DOMO die niet meer leverbaar is; meer dan prima voor je zelfgedraaide ijs. Ik merk wel dat ik het niet altijd eens ben met tijden die recepten aangeven, maar daar vind je vanzelf je weg in: ook niet elke oven is hetzelfde.
Dus een DOMO kun je wat mij betreft prima nemen.
Wat voor smaken ijs wil je gaan maken?quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:01 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Bedankt voor je reactie.
Het zal zeker zoeken zijn, en ervaring opdoen. Het lijkt me wel echt heel leuk om te doen
Van alles. Ik zie dat die ene DOMO geschikt is voor roomijs, sorbetijs en softijs. Lijkt me geweldig, zelf softijs maken. En de ijssalon hier heeft heerlijk blauwe bessenijs. Of gewoon lekker zelf vanilleijs maken.quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:07 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Wat voor smaken ijs wil je gaan maken?
Klinkt goed ja, kan je zelf pistacheijs maken of is dat een te groot gedoe? Daar ben ik wel gek op.quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:09 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Van alles. Ik zie dat die ene DOMO geschikt is voor roomijs, sorbetijs en softijs. Lijkt me geweldig, zelf softijs maken. En de ijssalon hier heeft heerlijk blauwe bessenijs. Of gewoon lekker zelf vanilleijs maken.
Waarom niet? In principe kun je denk ik alle ijs zelf maken. Het zal even zoeken zijn naar recepten en ervaring hoe je het het lekkerste maakt.quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:11 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Klinkt goed ja, kan je zelf pistacheijs maken of is dat een te groot gedoe? Daar ben ik wel gek op.
Mijn ijsmaakgoeroe: https://www.davidlebovitz.com/pistachio-gelat/quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:11 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Klinkt goed ja, kan je zelf pistacheijs maken of is dat een te groot gedoe? Daar ben ik wel gek op.
Ik hebquote:Op dinsdag 13 april 2021 17:06 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ik heb die DOMO die niet meer leverbaar is; meer dan prima voor je zelfgedraaide ijs. Ik merk wel dat ik het niet altijd eens ben met tijden die recepten aangeven, maar daar vind je vanzelf je weg in: ook niet elke oven is hetzelfde.
Dus een DOMO kun je wat mij betreft prima nemen.
Wij hebben deze net besteld, komt morgenquote:Op zondag 25 april 2021 11:03 schreef devlinmr het volgende:
Ik heb
https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp
Prima ding.
Vorig jaar deze variatie op citroenijs gevondenquote:Op donderdag 29 april 2021 21:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Wij hebben deze net besteld, komt morgen
We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen.
Zin in
Laat je weten hoe ie bevalt? Ben erg benieuwd.quote:Op donderdag 29 april 2021 21:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Wij hebben deze net besteld, komt morgen
We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen.
Zin in
Pro-tip regel een pasje bij de Sligro oid voor echte Amarene kersen, echte bourbon vanille, tonka bonen, groot verpakkingen slagroom, eigeel en fatsoenlijke callebaut chocoladequote:Op vrijdag 30 april 2021 20:48 schreef Blues het volgende:
Masjien is binnen en @:golfer gaat zo een vruchtensorbet draaien
Morgen ingrediënten voor andere smaken inslaan.
We hebben er een goeie stevige plek voor waar ie gewoon kan blijven staan.
Een stevige houten bijzetkeukentafeldinges waar de sousvide altijd op staat, daar kan ie precies naast, daaronder een rek met de snijmachine en daaronder een rek met de vacuummeer masjien en doosje zakjes daarvoor.
Perfect zo! Geen gesleep met dat ding van kastje naar de muur
Ziet er goed uitquote:Op zaterdag 17 april 2021 15:12 schreef Yinny het volgende:
[..]
Mijn ijsmaakgoeroe: https://www.davidlebovitz.com/pistachio-gelat/
Ziet er prima uit...al vind ik 2 liter voor mijzelf een beetje aan de grote kant. Ben benieuwd naar de recensie van Blues en golfer.quote:Op zondag 25 april 2021 11:03 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Ik heb
https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp
Prima ding.
Je kan ook minder maken.quote:Op vrijdag 30 april 2021 21:46 schreef Van_Poppel het volgende:
Ziet er prima uit...al vind ik 2 liter voor mijzelf een beetje aan de grote kant. Ben benieuwd naar de recensie van Blues en golfer.
Ziet er goed uit. Heb zelf tot nu toe steeds roomijs gemaakt, toch maar eens sorbetijs proberenquote:Op vrijdag 30 april 2021 22:08 schreef Blues het volgende:
Even snel wat foto's gemaakt.
Protip: voor je vers fruit erin doet, het fruit met het water en de suiker even staafmixeren. We hadden het er eerst zo ingegooid Dat werkt natuurlijk niet.
500 gr bessen/bramen/frambozen
100 gr suiker
1 dl water
ong. 25 minuten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet de beste foto ever, maar de smaak was heerlijk! Niet te zoet
Helft ingevroren voor later.
[ afbeelding ]
Voordeel van ijs is dat je het kan invriezenquote:Op vrijdag 30 april 2021 21:46 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Ziet er prima uit...al vind ik 2 liter voor mijzelf een beetje aan de grote kant. Ben benieuwd naar de recensie van Blues en golfer.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Later vandaag maak ik ook nog een koffie-ijs met amaretti en chocolade.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op zaterdag 1 mei 2021 16:08 schreef golfer het volgende:
Koffie-ijs met chocolade en verkruimelde amarettikoekjes:Tevreden?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
Gelateria Paolo is al open. U kent de weg.quote:
quote:Op zaterdag 1 mei 2021 14:50 schreef golfer het volgende:
Citroenroomijs gemaakt met wat chocokruimels en citroenzest.Oh. Dat wil ik wel. De rest ook eigenlijk.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Later vandaag maak ik ook nog een koffie-ijs met amaretti en chocolade.
Lekker bezig jullie. Leuk project ook samenSpoilers!
Wel lekker, maar volgende keer ga ik toch een ander recept gebruiken. Had nu dit recept:quote:
Voor roomijs gebruik ik 250 volle melk en 250 slagroom + 4 dooiers en 120 gr poeder- of witte basterdsuiker.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 20:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Wel lekker, maar volgende keer ga ik toch een ander recept gebruiken. Had nu dit recept:
https://www.danoi.be/gelato-al-caffe-koffieijs/
Maar vond het wat waterig (door de koffie?) en ga een volgende keer minder melk en wat slagroom erbij mengen.
Probeer dit nog eens en dan de mix au bain mari tot een soort Sabayon kloppen, af laten koelen en de slagroom apart lobbig slaan, dat vermengen en in de ijsmachine. Ook lekker, Ristretto met suiker schuimig slaan en met alleen eidooiers tot een Sabayon maken. Smaakt intenser naar koffie, room onderdrukt smaken.quote:Op maandag 3 mei 2021 13:25 schreef golfer het volgende:
Tweede batch koffie-ijs gemaakt met verhouding 2 dl slagroom en 1 dl melk, 2 eidooiers en 3 koppen ristretto en 50 gr. (bruine)basterdsuiker.
Stukken beter gelukt en erg lekker en romig.
Zo heb ik het ook gedaan, Piet Jan.quote:Op maandag 3 mei 2021 14:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Probeer dit nog eens en dan de mix au bain mari tot een soort Sabayon kloppen, af laten koelen en de slagroom apart lobbig slaan, dat vermengen en in de ijsmachine. Ook lekker, Ristretto met suiker schuimig slaan en met alleen eidooiers tot een Sabayon maken. Smaakt intenser naar koffie, room onderdrukt smaken.
Ik kreeg deze vanmorgen voor Moederdag ❤quote:Op donderdag 29 april 2021 21:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Wij hebben deze net besteld, komt morgen
We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen.
Zin in
Ben benieuwd.quote:Op zondag 9 mei 2021 10:53 schreef miss_sly het volgende:
Dadelijk eens kijken of ik mijn eerste batch van iets kan maken.
Hahaha, ja, dat gevaar ligt om de hoek.quote:Op zondag 9 mei 2021 13:25 schreef devlinmr het volgende:
Ben ondertussen kilo's aangekomen... En dan alleen maar door het lezen van dit topic
Precies... Veel ijs met fruit om de suikers en vetten te compenserenquote:Op zondag 9 mei 2021 13:52 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Hahaha, ja, dat gevaar ligt om de hoek.
Ik ga ook zeker juist op zoek naar wat gezondere manieren om ijs te maken. Maar niet alleen. Ik ben groot voorstander van een goede mix van gezond en ongezond, en altijd lekker
Met sorbetijs voorkom je de vetten, inderdaad, maar de suikers niet.quote:Op zondag 9 mei 2021 14:06 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Precies... Veel ijs met fruit om de suikers en vetten te compenseren
Ach je leeft maar een keer ouwe dibbes.quote:Op zondag 9 mei 2021 16:12 schreef anndb het volgende:
Nu wil ik ook een ijsmachine, wou ik eigenlijk al maarja. Heb eigenlijk al te veel keuken troep. En te weinig ruimte in de diepvries (en te dik).
Redenen genoeg om niet te kopen, maar toch grote twijfel.
Potentieel kan je er een opgeklopte eiwit doorheen doen, maar feit blijft dat een vriezer eigenlijk te koud is met zn -18.quote:Op zondag 30 mei 2021 19:13 schreef miss_sly het volgende:
Ik maakte gisteren aarbeienijs naar dit recept:
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/aardbeiensorbet-met-limoen
De smaak was geweldig!
Ik heb alleen het idee dat er iets niet helemaal goed gaat met het ijs draaien. Na niet al te lange tijd zit er veel ijs in de mixer en draait ie eigenlijk alleen maar rondjes met de klomp ijs die in de mixer vast zit. Na een uur is het dan ook nog echt wel te zacht. Na een half uurtje vriezer gaat het wel, maar na een nacht in de vriezer is het dan weer veel te hard.
Wat doe ik verkeerd? Iemand een tip?
Resultaat, overheerlijk smeuïg sinaasappelroomijs:quote:Op vrijdag 18 juni 2021 17:13 schreef golfer het volgende:
Ben nu bezig sinaasappelroomijs te maken volgens dit recept:
https://www.sjeef.nl/Recepten/IJsrecepten/sinaasappel_room.html
met als eigen toevoeging wat limoensap voor de frisheid, een paar gram vanillesuiker en een scheut cointreau.
Nu aan het afkoelen en later de ijsmachine in. Ben benieuwd naar het resultaat.
Heb je nog een tester nodigquote:Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Ik heb al een vrijwilligster daarvoor in huis. (@Blues ).quote:
Dat klinkt ontzettend lekker!quote:Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Ga ik eens proberen!quote:Op zondag 18 juli 2021 13:35 schreef DX11 het volgende:
Compleet offtopic hoor maar ik heb laatst een ijsklontjes machine gehaald (elke 6 minuten maakt hij 8 nieuwe ronde ijsklontjes) en dat is echt geniaal in de zomer. Gooi het in de blender met wat ranja en je hebt je eigen slush puppie drankjes binnen een paar minuten.
Echt een aanrader, wel ranja met suiker (slush puppies zijn nou eenmaal het lekkerst als ze mierzoet zijn)quote:
Resultaat:quote:Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Eierdooiers zorgen voor de binding dus onontbeerlijk voor goed ijsquote:Op zondag 18 juli 2021 16:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
Pff kom ik hier goed vanafquote:Op zondag 18 juli 2021 16:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
Die sla ik even opquote:Op zaterdag 27 november 2021 15:37 schreef golfer het volgende:
De machine weer even uit z'n ruststand gehaald om een recept van Yvette van Boven te maken.
Yvette heeft 2 zaterdagen achter elkaar recepten gepost met koffie(drap) en daarvan heb ik de koffie-chocolade-ijsversie gemaakt.
Geserveerd met lauwwarme koffiebotersaus (zie recept daarvoor) en wat maldon zoutflakes:
[ link | afbeelding ]
Heel erg lekker!
Tip vwb de kersenquote:Op dinsdag 3 mei 2022 16:35 schreef golfer het volgende:
Resultaat is erg lekker:
[ link | afbeelding ]
quote:Op vrijdag 13 mei 2022 18:52 schreef PdeHoog het volgende:
Vandaag aardbeiensorbetijs gemaakt aan de hand van een recept van David Lebovitz 450 gram aardbeien, 120 gram suiker, twee theelepels citroensap.
Het is weer lekker
Is dat niet korrelig geworden? Vind het droge stof aandeel erg laag, 16%. Wordt dan eerder een granitaquote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:02 schreef golfer het volgende:
Omdat het er het weer naar is, vanmiddag citroensorbetijs gemaakt volgens dit recept.
[ link | afbeelding ]
Nee. Is lekker vloeibaar. Kan het behalve in ijsvorm ook wat laten ontdooien en als verfrissende drank drinken.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat niet korrelig geworden? Vind het droge stof aandeel erg laag, 16%.
Okay, als ik sorbet maak is het qua structuur net roomijs, maar dan veel lichter.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Is lekker vloeibaar. Kan het behalve in ijsvorm ook wat laten ontdooien en als verfrissende drank drinken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |