Klinkt goed ja, kan je zelf pistacheijs maken of is dat een te groot gedoe? Daar ben ik wel gek op.quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:09 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Van alles. Ik zie dat die ene DOMO geschikt is voor roomijs, sorbetijs en softijs. Lijkt me geweldig, zelf softijs maken. En de ijssalon hier heeft heerlijk blauwe bessenijs. Of gewoon lekker zelf vanilleijs maken.
Waarom niet? In principe kun je denk ik alle ijs zelf maken. Het zal even zoeken zijn naar recepten en ervaring hoe je het het lekkerste maakt.quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:11 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Klinkt goed ja, kan je zelf pistacheijs maken of is dat een te groot gedoe? Daar ben ik wel gek op.
Mijn ijsmaakgoeroe: https://www.davidlebovitz.com/pistachio-gelat/quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:11 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Klinkt goed ja, kan je zelf pistacheijs maken of is dat een te groot gedoe? Daar ben ik wel gek op.
Ik hebquote:Op dinsdag 13 april 2021 17:06 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ik heb die DOMO die niet meer leverbaar is; meer dan prima voor je zelfgedraaide ijs. Ik merk wel dat ik het niet altijd eens ben met tijden die recepten aangeven, maar daar vind je vanzelf je weg in: ook niet elke oven is hetzelfde.
Dus een DOMO kun je wat mij betreft prima nemen.
Wij hebben deze net besteld, komt morgenquote:Op zondag 25 april 2021 11:03 schreef devlinmr het volgende:
Ik heb
https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp
Prima ding.
Vorig jaar deze variatie op citroenijs gevondenquote:Op donderdag 29 april 2021 21:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Wij hebben deze net besteld, komt morgen
We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen.
Zin in
Laat je weten hoe ie bevalt? Ben erg benieuwd.quote:Op donderdag 29 april 2021 21:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Wij hebben deze net besteld, komt morgen
We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen.
Zin in
Pro-tip regel een pasje bij de Sligro oid voor echte Amarene kersen, echte bourbon vanille, tonka bonen, groot verpakkingen slagroom, eigeel en fatsoenlijke callebaut chocoladequote:Op vrijdag 30 april 2021 20:48 schreef Blues het volgende:
Masjien is binnen en @:golfer gaat zo een vruchtensorbet draaien
Morgen ingrediënten voor andere smaken inslaan.
We hebben er een goeie stevige plek voor waar ie gewoon kan blijven staan.
Een stevige houten bijzetkeukentafeldinges waar de sousvide altijd op staat, daar kan ie precies naast, daaronder een rek met de snijmachine en daaronder een rek met de vacuummeer masjien en doosje zakjes daarvoor.
Perfect zo! Geen gesleep met dat ding van kastje naar de muur
Ziet er goed uitquote:Op zaterdag 17 april 2021 15:12 schreef Yinny het volgende:
[..]
Mijn ijsmaakgoeroe: https://www.davidlebovitz.com/pistachio-gelat/
Ziet er prima uit...al vind ik 2 liter voor mijzelf een beetje aan de grote kant. Ben benieuwd naar de recensie van Blues en golfer.quote:Op zondag 25 april 2021 11:03 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Ik heb
https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp
Prima ding.
Je kan ook minder maken.quote:Op vrijdag 30 april 2021 21:46 schreef Van_Poppel het volgende:
Ziet er prima uit...al vind ik 2 liter voor mijzelf een beetje aan de grote kant. Ben benieuwd naar de recensie van Blues en golfer.
Ziet er goed uit. Heb zelf tot nu toe steeds roomijs gemaakt, toch maar eens sorbetijs proberenquote:Op vrijdag 30 april 2021 22:08 schreef Blues het volgende:
Even snel wat foto's gemaakt.
Protip: voor je vers fruit erin doet, het fruit met het water en de suiker even staafmixeren. We hadden het er eerst zo ingegooid Dat werkt natuurlijk niet.
500 gr bessen/bramen/frambozen
100 gr suiker
1 dl water
ong. 25 minuten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet de beste foto ever, maar de smaak was heerlijk! Niet te zoet
Helft ingevroren voor later.
[ afbeelding ]
Voordeel van ijs is dat je het kan invriezenquote:Op vrijdag 30 april 2021 21:46 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Ziet er prima uit...al vind ik 2 liter voor mijzelf een beetje aan de grote kant. Ben benieuwd naar de recensie van Blues en golfer.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Later vandaag maak ik ook nog een koffie-ijs met amaretti en chocolade.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op zaterdag 1 mei 2021 16:08 schreef golfer het volgende:
Koffie-ijs met chocolade en verkruimelde amarettikoekjes:Tevreden?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
Gelateria Paolo is al open. U kent de weg.quote:
quote:Op zaterdag 1 mei 2021 14:50 schreef golfer het volgende:
Citroenroomijs gemaakt met wat chocokruimels en citroenzest.Oh. Dat wil ik wel. De rest ook eigenlijk.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Later vandaag maak ik ook nog een koffie-ijs met amaretti en chocolade.
Lekker bezig jullie. Leuk project ook samenSpoilers!
Wel lekker, maar volgende keer ga ik toch een ander recept gebruiken. Had nu dit recept:quote:
Voor roomijs gebruik ik 250 volle melk en 250 slagroom + 4 dooiers en 120 gr poeder- of witte basterdsuiker.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 20:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Wel lekker, maar volgende keer ga ik toch een ander recept gebruiken. Had nu dit recept:
https://www.danoi.be/gelato-al-caffe-koffieijs/
Maar vond het wat waterig (door de koffie?) en ga een volgende keer minder melk en wat slagroom erbij mengen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |