abonnement Unibet Coolblue
  maandag 3 mei 2021 @ 13:25:26 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_199260644
Tweede batch koffie-ijs gemaakt met verhouding 2 dl slagroom en 1 dl melk, 2 eidooiers en 3 koppen ristretto en 50 gr. (bruine)basterdsuiker.
Stukken beter gelukt en erg lekker en romig. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 3 mei 2021 @ 14:18:42 #52
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_199261411
quote:
14s.gif Op maandag 3 mei 2021 13:25 schreef golfer het volgende:
Tweede batch koffie-ijs gemaakt met verhouding 2 dl slagroom en 1 dl melk, 2 eidooiers en 3 koppen ristretto en 50 gr. (bruine)basterdsuiker.
Stukken beter gelukt en erg lekker en romig. :9
Probeer dit nog eens en dan de mix au bain mari tot een soort Sabayon kloppen, af laten koelen en de slagroom apart lobbig slaan, dat vermengen en in de ijsmachine. Ook lekker, Ristretto met suiker schuimig slaan en met alleen eidooiers tot een Sabayon maken. Smaakt intenser naar koffie, room onderdrukt smaken.
  maandag 3 mei 2021 @ 14:26:39 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_199261485
quote:
0s.gif Op maandag 3 mei 2021 14:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Probeer dit nog eens en dan de mix au bain mari tot een soort Sabayon kloppen, af laten koelen en de slagroom apart lobbig slaan, dat vermengen en in de ijsmachine. Ook lekker, Ristretto met suiker schuimig slaan en met alleen eidooiers tot een Sabayon maken. Smaakt intenser naar koffie, room onderdrukt smaken.
Zo heb ik het ook gedaan, Piet Jan.
Ik heb alleen t.o.v. het eerste probeersel meer room en eidooier gebruikt dan de eerste keer en die wel (warm) met elkaar geklopt.
En oh ja, ik heb er nog wat kruimels pure chocolade bij gedaan in de ijsmachine. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 8 mei 2021 @ 16:57:50 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_199332299
In het kader van blijven proberen vandaag Malaga-ijs en Sinaasappelroomijs gemaakt.
Ingrediënten voor het Malaga-ijs:

en uiteraard room, eidooiers en volle melk.
Resultaat:


En het sinaasappelroomijs opgeleukt met een beetje echte vanille, sinaasappelzest, pure chocoladekruimels en een beetje chilipepervlokken. Resultaat:


Allemaal prima gelukt en erg lekker. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_199334262
Wat een leuk topic! Wij hebben nog een machine staan die we nog nooit hebben gebruikt ( :@ ), gaan we binnenkort echt eens doen. Leuk! :9
Is dat zo?
  Moderator zondag 9 mei 2021 @ 10:53:35 #56
5428 crew  miss_sly
pi_199340654
quote:
0s.gif Op donderdag 29 april 2021 21:52 schreef Blues het volgende:

[..]

Wij hebben deze net besteld, komt morgen *G*
We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen.
Zin in :9
Ik kreeg deze vanmorgen voor Moederdag ❤

Belachelijk cadeau eigenlijk, veel te groot, natuurlijk, maar mijn lief kent me denk ik goed genoeg om te weten dat ik nog maanden naar die ijsmachines ga kijken, om daarna te bedenken dat ik eerst nog tig andere dingen wil kopen die belangrijker zijn, zoals van alles voor de tuin.

Dadelijk eens kijken of ik mijn eerste batch van iets kan maken.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 9 mei 2021 @ 11:58:06 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_199341412
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 10:53 schreef miss_sly het volgende:

Dadelijk eens kijken of ik mijn eerste batch van iets kan maken.
Ben benieuwd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 9 mei 2021 @ 13:25:10 #58
34027 devlinmr
Trolivier
pi_199342433
Ben ondertussen kilo's aangekomen... En dan alleen maar door het lezen van dit topic
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  Moderator zondag 9 mei 2021 @ 13:52:53 #59
5428 crew  miss_sly
pi_199342828
quote:
1s.gif Op zondag 9 mei 2021 13:25 schreef devlinmr het volgende:
Ben ondertussen kilo's aangekomen... En dan alleen maar door het lezen van dit topic
Hahaha, ja, dat gevaar ligt om de hoek.

Ik ga ook zeker juist op zoek naar wat gezondere manieren om ijs te maken. Maar niet alleen. Ik ben groot voorstander van een goede mix van gezond en ongezond, en altijd lekker :Y)
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 9 mei 2021 @ 14:06:30 #60
34027 devlinmr
Trolivier
pi_199343130
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 13:52 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Hahaha, ja, dat gevaar ligt om de hoek.

Ik ga ook zeker juist op zoek naar wat gezondere manieren om ijs te maken. Maar niet alleen. Ik ben groot voorstander van een goede mix van gezond en ongezond, en altijd lekker :Y)
Precies... Veel ijs met fruit om de suikers en vetten te compenseren :9
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  Moderator zondag 9 mei 2021 @ 14:10:29 #61
5428 crew  miss_sly
pi_199343199
quote:
1s.gif Op zondag 9 mei 2021 14:06 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Precies... Veel ijs met fruit om de suikers en vetten te compenseren :9
Met sorbetijs voorkom je de vetten, inderdaad, maar de suikers niet.

Er zijn vast recepten te vinden die gezonder zijn, met gezonde eiwitten, gezonde vetten, avocado bijvoorbeeld.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zondag 9 mei 2021 @ 14:36:11 #62
5428 crew  miss_sly
pi_199343510
Damn, vergeten een foto te maken van de eerste batch, het aarbeiensorbetijs. Restje in de vriezer om te kijken hoe het dan is. Alle vier een bolletje om te proeven.
Het was goed gelukt. Het had ietsje langer gemogen (heb het na 35 minuten eruit gehaald, omdat ik het idee had dat het echt wel klaar was. Ik heb nog wat te leren :) ) maar de structuur en smaak waren prima. Volgende keer probeer ik het wel met minder suiker, want het was wat ons betreft net iets te zoet.

Lief gaat zo nog even slagroom halen, en dan ga ik straks nog een batch blauwebessenroomijs maken.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_199345616
Nu wil ik ook een ijsmachine, wou ik eigenlijk al maarja. Heb eigenlijk al te veel keuken troep. En te weinig ruimte in de diepvries (en te dik).

Redenen genoeg om niet te kopen, maar toch grote twijfel.
  Moderator maandag 10 mei 2021 @ 16:20:51 #64
5428 crew  miss_sly
pi_199359758
Het blauwebessenroomijs was heel donkerpaars, moeilijk mooi op de foto te krijgen:



Na het maken eerst even in de vriezer, want we moesten eerst nog eten.

Dochter maakte er een klein feestje van :D



De smaak was prima, maar het mocht wat ons betreft iets romiger.

Verder experimenteren dus *O*
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_199359790
Dio - ijsmachine ^O^
  zaterdag 15 mei 2021 @ 23:30:10 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_199443206
Toch wel makkelijk, zo'n machine.

Bedacht om 22:30 dat we nog slagroom hadden en ook een eetrijpe mango.
Even snel dit recept gevonden en met toevoeging van wat grof zeezout en rum wat ijs gemaakt. Uurtje later, en het is klaar en heel erg lekker! c_/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_199443267
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 16:12 schreef anndb het volgende:
Nu wil ik ook een ijsmachine, wou ik eigenlijk al maarja. Heb eigenlijk al te veel keuken troep. En te weinig ruimte in de diepvries (en te dik).

Redenen genoeg om niet te kopen, maar toch grote twijfel.
Ach je leeft maar een keer ouwe dibbes.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  zaterdag 29 mei 2021 @ 15:14:51 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_199669354
Vanmiddag weer de machine gebruikt om citroen roomijs te maken.
Recept:
150 ml. citroensap
Zest van 1 citroen
Verkruimelde pure chocolade (85%)
160 gr. witte basterdsuiker
half zakje vanille suiker
400 ml slagroom
200 ml volle melk
snufje zout

Bereiden:
Citroensap en -zest mengen met de suikers.
Daarna de slagroom erbij kloppen totdat het lobbig is, dan de chocoladekuimels erbij en vervolgens langzaam de melk erbij. :9
Het geheel 35 minuten in de ijsmachine doen en het resultaat is een heerlijk frisse citroen roomijs.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator zondag 30 mei 2021 @ 19:13:33 #69
5428 crew  miss_sly
pi_199686265
Ik maakte gisteren aarbeienijs naar dit recept:
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/aardbeiensorbet-met-limoen

De smaak was geweldig!
Ik heb alleen het idee dat er iets niet helemaal goed gaat met het ijs draaien. Na niet al te lange tijd zit er veel ijs in de mixer en draait ie eigenlijk alleen maar rondjes met de klomp ijs die in de mixer vast zit. Na een uur is het dan ook nog echt wel te zacht. Na een half uurtje vriezer gaat het wel, maar na een nacht in de vriezer is het dan weer veel te hard.

Wat doe ik verkeerd? Iemand een tip?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_199871345
Een vlog met leuke recepten. Ze beginnen klassiek daarna aparte suggesties.

  vrijdag 18 juni 2021 @ 17:13:25 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_199946782
Ben nu bezig sinaasappelroomijs te maken volgens dit recept:
https://www.sjeef.nl/Recepten/IJsrecepten/sinaasappel_room.html
met als eigen toevoeging wat limoensap voor de frisheid, een paar gram vanillesuiker en een scheut cointreau. :9
Nu aan het afkoelen en later de ijsmachine in. Ben benieuwd naar het resultaat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_199946833
quote:
0s.gif Op zondag 30 mei 2021 19:13 schreef miss_sly het volgende:
Ik maakte gisteren aarbeienijs naar dit recept:
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/aardbeiensorbet-met-limoen

De smaak was geweldig!
Ik heb alleen het idee dat er iets niet helemaal goed gaat met het ijs draaien. Na niet al te lange tijd zit er veel ijs in de mixer en draait ie eigenlijk alleen maar rondjes met de klomp ijs die in de mixer vast zit. Na een uur is het dan ook nog echt wel te zacht. Na een half uurtje vriezer gaat het wel, maar na een nacht in de vriezer is het dan weer veel te hard.

Wat doe ik verkeerd? Iemand een tip?
Potentieel kan je er een opgeklopte eiwit doorheen doen, maar feit blijft dat een vriezer eigenlijk te koud is met zn -18.
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_199946872
Hier het hele weekend kinderen met aanhang... Dus
Vanille ijs
Aardbei en citroen sorbetijs
Pistacheijs
Amarene
Chocola
En citroenverbena-ijs in de maak

Roomijsbasis
4eigeel
250 melk
250 slagroom
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  vrijdag 18 juni 2021 @ 21:52:17 #74
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_199951581
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 juni 2021 17:13 schreef golfer het volgende:
Ben nu bezig sinaasappelroomijs te maken volgens dit recept:
https://www.sjeef.nl/Recepten/IJsrecepten/sinaasappel_room.html
met als eigen toevoeging wat limoensap voor de frisheid, een paar gram vanillesuiker en een scheut cointreau. :9
Nu aan het afkoelen en later de ijsmachine in. Ben benieuwd naar het resultaat.
Resultaat, overheerlijk smeuïg sinaasappelroomijs:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 18 juli 2021 @ 13:32:42 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200422133
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_200422158
quote:
88s.gif Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Heb je nog een tester nodig :@ :P
pi_200422176
Compleet offtopic hoor maar ik heb laatst een ijsklontjes machine gehaald (elke 6 minuten maakt hij 8 nieuwe ronde ijsklontjes) en dat is echt geniaal in de zomer. Gooi het in de blender met wat ranja en je hebt je eigen slush puppie drankjes binnen een paar minuten.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
  zondag 18 juli 2021 @ 13:37:18 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200422205
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 13:34 schreef potjecreme het volgende:

Heb je nog een tester nodig :@ :P
Ik heb al een vrijwilligster daarvoor in huis. (@Blues O+ ).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator zondag 18 juli 2021 @ 14:51:38 #79
5428 crew  miss_sly
pi_200423130
quote:
88s.gif Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Dat klinkt ontzettend lekker!

Ik krijg volgende week bezoek (schoonouders) en wil dan straciatellaijs maken, als nagerecht voor de verder ook Italiaanse maaltijd. Ik heb in ieder geval al wat tips gevonden om beter ijs te kunnen maken, namelijk de ijsmachine al eerder aanzetten voor je het mengsel erin doet (heb ik in de gebruiksaanwijzing niet gelezen, maar wellicht heb ik die weer eens te snel gescand :@ ) en het mengsel erin doen terwijl de mixer al draait. Dus dat ga ik de volgende keer dan maar proberen.

Zoekende naar een recept voor straciatellaijs kwam ik onder andere twee recepten tegen, de ene met 2 dooiers, de andere met 8. Ik vind dat verschil zo groot. In de eerste gaat dan wel wat meer volle melk en slagroom, dus krijgt het ijs het romige meer daarvan, en in de tweede dan waarschijnlijk van de dooiers. Ik ga voor deze eerste keer voor het recept met de 2 dooiers.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_200423721
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 13:35 schreef DX11 het volgende:
Compleet offtopic hoor maar ik heb laatst een ijsklontjes machine gehaald (elke 6 minuten maakt hij 8 nieuwe ronde ijsklontjes) en dat is echt geniaal in de zomer. Gooi het in de blender met wat ranja en je hebt je eigen slush puppie drankjes binnen een paar minuten.
Ga ik eens proberen!
pi_200423954
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 15:37 schreef anndb het volgende:

[..]

Ga ik eens proberen!
Echt een aanrader, wel ranja met suiker (slush puppies zijn nou eenmaal het lekkerst als ze mierzoet zijn)
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
  zondag 18 juli 2021 @ 16:23:49 #82
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200424789
quote:
88s.gif Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Resultaat:

Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_200432644
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 16:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
Eierdooiers zorgen voor de binding dus onontbeerlijk voor goed ijs
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_200432666
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 16:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
Pff kom ik hier goed vanaf :P
  woensdag 21 juli 2021 @ 22:58:21 #85
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200479914
Nieuwe versie gemaakt en die is helemaal goedgekeurd.

Recept.
Voor het roomijs:300 ml volle melk, 200 ml slagroom, 3 eidooiers, 175 gram suiker, vanillestokje.
Schraap het vanillestokje uit en breng deze samen met de melk en slagroom aan de kook.
Klop ondertussen de eidooiers met de suiker luchtig. Schenk een klein beetje van de kokende room bij de eieren en klop snel door. Voeg beetje bij beetje de rest toe.
Schenk deze custard terug in de pan en verwarm door tot het mengsel dikker begint te worden. Het mag niet koken, maar moet rond de 80˚C blijven.

Tegelijkertijd maak je de karamelsaus:
50 ml water, 200 gr suiker , 175 ml slagroom, 45 gr boter in blokjes, 2 tl zeezout.
Maak de karamelsaus door het water en suiker in een pannetje te doen en aan de kook te brengen. Laat dit op middelhoog vuur pruttelen zonder te roeren.
Warm ondertussen de slagroom een minuut op in de magnetron.
Als het suikermengsel amberkleurig is mag de pan direct van het vuur. Schenk de slagroom voorzichtig bij de karamel. Roer dit direct door, totdat het is gezakt en je een gladde saus hebt. Voeg dan de boter toe en roer door tot alles is opgenomen. Voeg op het laatst het zout toe.

De helft van de karamelsaus in een diepe schaal bij het roomijs voegen en goed doorroeren en dan helemaal laten afkoelen. Ik heb het een dag in de koeling laten staan. De andere helft van de karamelsaus in een schenkkan ook in de koeling bewaren.

De volgende dag het karamel/roomijsmengsel in de ijsmachine en ca. 55 minuten laten draaien.
Tegelijkertijd een reep karamel-zeezoutchocolade in hele kleine brokjes snijden/verpulveren.
De karamelsaus weer verdunnen door even opwarmen in een magnetron of met schenkkan en al even in heet water te zetten.

Als het ijs goed uit de ijsmachine komt een laagje ijs in een bewaarbak, daar overheen een laagje karamel en wat brokjes chocolade, dat herhalen totdat het ijs helemaal in de bewaarbak zit en afsluiten met een laagje karamel en chocolade. Bewaarbak minimaal nog 3 uur in vriezer zetten.
De overgebleven karamelsaus bewaren en bij het serveren nog wat over de bolletjes ijs schenken.

Resultaat in de bewaarbak:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 27 november 2021 @ 15:37:00 #86
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202365838
De machine weer even uit z'n ruststand gehaald om een recept van Yvette van Boven te maken.
Yvette heeft 2 zaterdagen achter elkaar recepten gepost met koffie(drap) en daarvan heb ik de koffie-chocolade-ijsversie gemaakt.

Geserveerd met lauwwarme koffiebotersaus (zie recept daarvoor) en wat maldon zoutflakes:


Heel erg lekker!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202366431
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 november 2021 15:37 schreef golfer het volgende:
De machine weer even uit z'n ruststand gehaald om een recept van Yvette van Boven te maken.
Yvette heeft 2 zaterdagen achter elkaar recepten gepost met koffie(drap) en daarvan heb ik de koffie-chocolade-ijsversie gemaakt.

Geserveerd met lauwwarme koffiebotersaus (zie recept daarvoor) en wat maldon zoutflakes:
[ link | afbeelding ]

Heel erg lekker!
Die sla ik even op :) :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  dinsdag 28 december 2021 @ 17:29:52 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202871107
Omdat de (klein)kinderen met oud-en-nieuw bij ons komen en de wens was zelf gemaakt ijs in twee smaken.
Chocolade-ijs en citroenijs was gewenst.
Vandaag dus de chocoladeroomijs gemaakt volgens dit recept..
Resultaat is heel erg lekker:


Morgen ga ik verder met het citroenijs.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 29 december 2021 @ 16:12:05 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202899220
Vandaag dus het citroen roomijs gemaakt volgens dit recept.


Smaakt heerlijk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 3 mei 2022 @ 15:52:39 #90
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204616582
Op verzoek van B. nu bezig om kersenroomijs te maken volgens de helft van dit recept.
IJsmachine staat nu te draaien.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 3 mei 2022 @ 16:35:59 #91
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204616905
Resultaat is erg lekker:

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204622555
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 mei 2022 16:35 schreef golfer het volgende:
Resultaat is erg lekker:

[ link | afbeelding ]
Tip vwb de kersen



Beter dan die laffe kersen uit pot uit de supermarkt
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_204735945
Vandaag aardbeiensorbetijs gemaakt aan de hand van een recept van David Lebovitz :9 450 gram aardbeien, 120 gram suiker, twee theelepels citroensap.

Het is weer lekker :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator vrijdag 13 mei 2022 @ 18:59:59 #94
5428 crew  miss_sly
pi_204736029
Ik heb toevallig net een custard voor vanilleroomijs en een blender met aardbeien met suikersiroop in de koelkast gezet om de nacht te rijpen.
Morgen beide draaien.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 13 mei 2022 @ 19:06:22 #95
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204736088
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2022 18:52 schreef PdeHoog het volgende:
Vandaag aardbeiensorbetijs gemaakt aan de hand van een recept van David Lebovitz :9 450 gram aardbeien, 120 gram suiker, twee theelepels citroensap.

Het is weer lekker :9
:P
Nog een paar weken veel zon en de Lambada's van de koude grond zijn goddelijk.
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:02:49 #96
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205390115
Omdat het er het weer naar is, vanmiddag citroensorbetijs gemaakt volgens dit recept.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:05:36 #97
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205390152
quote:
88s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 16:02 schreef golfer het volgende:
Omdat het er het weer naar is, vanmiddag citroensorbetijs gemaakt volgens dit recept.

[ link | afbeelding ]
Is dat niet korrelig geworden? Vind het droge stof aandeel erg laag, 16%. Wordt dan eerder een granita
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:07:46 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205390180
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 16:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Is dat niet korrelig geworden? Vind het droge stof aandeel erg laag, 16%.
Nee. Is lekker vloeibaar. Kan het behalve in ijsvorm ook wat laten ontdooien en als verfrissende drank drinken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:11:28 #99
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205390238
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 16:07 schreef golfer het volgende:

[..]
Nee. Is lekker vloeibaar. Kan het behalve in ijsvorm ook wat laten ontdooien en als verfrissende drank drinken.
Okay, als ik sorbet maak is het qua structuur net roomijs, maar dan veel lichter.
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:58:43 #100
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205391045
IJsmachines zijn de bomb _O_ zit te denken een Magimix te kopen.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')