Probeer dit nog eens en dan de mix au bain mari tot een soort Sabayon kloppen, af laten koelen en de slagroom apart lobbig slaan, dat vermengen en in de ijsmachine. Ook lekker, Ristretto met suiker schuimig slaan en met alleen eidooiers tot een Sabayon maken. Smaakt intenser naar koffie, room onderdrukt smaken.quote:Op maandag 3 mei 2021 13:25 schreef golfer het volgende:
Tweede batch koffie-ijs gemaakt met verhouding 2 dl slagroom en 1 dl melk, 2 eidooiers en 3 koppen ristretto en 50 gr. (bruine)basterdsuiker.
Stukken beter gelukt en erg lekker en romig.
Zo heb ik het ook gedaan, Piet Jan.quote:Op maandag 3 mei 2021 14:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Probeer dit nog eens en dan de mix au bain mari tot een soort Sabayon kloppen, af laten koelen en de slagroom apart lobbig slaan, dat vermengen en in de ijsmachine. Ook lekker, Ristretto met suiker schuimig slaan en met alleen eidooiers tot een Sabayon maken. Smaakt intenser naar koffie, room onderdrukt smaken.
Ik kreeg deze vanmorgen voor Moederdag ❤quote:Op donderdag 29 april 2021 21:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Wij hebben deze net besteld, komt morgen
We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen.
Zin in
Ben benieuwd.quote:Op zondag 9 mei 2021 10:53 schreef miss_sly het volgende:
Dadelijk eens kijken of ik mijn eerste batch van iets kan maken.
Hahaha, ja, dat gevaar ligt om de hoek.quote:Op zondag 9 mei 2021 13:25 schreef devlinmr het volgende:
Ben ondertussen kilo's aangekomen... En dan alleen maar door het lezen van dit topic
Precies... Veel ijs met fruit om de suikers en vetten te compenserenquote:Op zondag 9 mei 2021 13:52 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Hahaha, ja, dat gevaar ligt om de hoek.
Ik ga ook zeker juist op zoek naar wat gezondere manieren om ijs te maken. Maar niet alleen. Ik ben groot voorstander van een goede mix van gezond en ongezond, en altijd lekker
Met sorbetijs voorkom je de vetten, inderdaad, maar de suikers niet.quote:Op zondag 9 mei 2021 14:06 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Precies... Veel ijs met fruit om de suikers en vetten te compenseren
Ach je leeft maar een keer ouwe dibbes.quote:Op zondag 9 mei 2021 16:12 schreef anndb het volgende:
Nu wil ik ook een ijsmachine, wou ik eigenlijk al maarja. Heb eigenlijk al te veel keuken troep. En te weinig ruimte in de diepvries (en te dik).
Redenen genoeg om niet te kopen, maar toch grote twijfel.
Potentieel kan je er een opgeklopte eiwit doorheen doen, maar feit blijft dat een vriezer eigenlijk te koud is met zn -18.quote:Op zondag 30 mei 2021 19:13 schreef miss_sly het volgende:
Ik maakte gisteren aarbeienijs naar dit recept:
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/aardbeiensorbet-met-limoen
De smaak was geweldig!
Ik heb alleen het idee dat er iets niet helemaal goed gaat met het ijs draaien. Na niet al te lange tijd zit er veel ijs in de mixer en draait ie eigenlijk alleen maar rondjes met de klomp ijs die in de mixer vast zit. Na een uur is het dan ook nog echt wel te zacht. Na een half uurtje vriezer gaat het wel, maar na een nacht in de vriezer is het dan weer veel te hard.
Wat doe ik verkeerd? Iemand een tip?
Resultaat, overheerlijk smeuïg sinaasappelroomijs:quote:Op vrijdag 18 juni 2021 17:13 schreef golfer het volgende:
Ben nu bezig sinaasappelroomijs te maken volgens dit recept:
https://www.sjeef.nl/Recepten/IJsrecepten/sinaasappel_room.html
met als eigen toevoeging wat limoensap voor de frisheid, een paar gram vanillesuiker en een scheut cointreau.
Nu aan het afkoelen en later de ijsmachine in. Ben benieuwd naar het resultaat.
Heb je nog een tester nodigquote:Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Ik heb al een vrijwilligster daarvoor in huis. (@Blues ).quote:
Dat klinkt ontzettend lekker!quote:Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Ga ik eens proberen!quote:Op zondag 18 juli 2021 13:35 schreef DX11 het volgende:
Compleet offtopic hoor maar ik heb laatst een ijsklontjes machine gehaald (elke 6 minuten maakt hij 8 nieuwe ronde ijsklontjes) en dat is echt geniaal in de zomer. Gooi het in de blender met wat ranja en je hebt je eigen slush puppie drankjes binnen een paar minuten.
Echt een aanrader, wel ranja met suiker (slush puppies zijn nou eenmaal het lekkerst als ze mierzoet zijn)quote:
Resultaat:quote:Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Eierdooiers zorgen voor de binding dus onontbeerlijk voor goed ijsquote:Op zondag 18 juli 2021 16:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
Pff kom ik hier goed vanafquote:Op zondag 18 juli 2021 16:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
Die sla ik even opquote:Op zaterdag 27 november 2021 15:37 schreef golfer het volgende:
De machine weer even uit z'n ruststand gehaald om een recept van Yvette van Boven te maken.
Yvette heeft 2 zaterdagen achter elkaar recepten gepost met koffie(drap) en daarvan heb ik de koffie-chocolade-ijsversie gemaakt.
Geserveerd met lauwwarme koffiebotersaus (zie recept daarvoor) en wat maldon zoutflakes:
[ link | afbeelding ]
Heel erg lekker!
Tip vwb de kersenquote:Op dinsdag 3 mei 2022 16:35 schreef golfer het volgende:
Resultaat is erg lekker:
[ link | afbeelding ]
quote:Op vrijdag 13 mei 2022 18:52 schreef PdeHoog het volgende:
Vandaag aardbeiensorbetijs gemaakt aan de hand van een recept van David Lebovitz 450 gram aardbeien, 120 gram suiker, twee theelepels citroensap.
Het is weer lekker
Is dat niet korrelig geworden? Vind het droge stof aandeel erg laag, 16%. Wordt dan eerder een granitaquote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:02 schreef golfer het volgende:
Omdat het er het weer naar is, vanmiddag citroensorbetijs gemaakt volgens dit recept.
[ link | afbeelding ]
Nee. Is lekker vloeibaar. Kan het behalve in ijsvorm ook wat laten ontdooien en als verfrissende drank drinken.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat niet korrelig geworden? Vind het droge stof aandeel erg laag, 16%.
Okay, als ik sorbet maak is het qua structuur net roomijs, maar dan veel lichter.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Is lekker vloeibaar. Kan het behalve in ijsvorm ook wat laten ontdooien en als verfrissende drank drinken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |