Waar is dit forum voor? Juist om elkaar te helpen!quote:Op zaterdag 28 april 2018 14:41 schreef Budabuddumbam het volgende:
google? er zijn zoveel soorten ik kan je nu wel linken welke ik graag wil maar wil je 1 liter, 2 liter, met itneembare emmer of niet, doe eens wat moeite voor je topic man.
Oke, mijn ervaring is dat de versies met vrieskommen na verloop van tijd te warm worden, vandaar nu een zelfvriezende.quote:Op zaterdag 28 april 2018 15:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Tvp, hier ben ik ook al een tijdje over aan het denken.
Precies. Er zijn zat mensen met een ijsmachine die goede tips voor je hebben. FOK! is veel leuker dan Googlequote:Op zaterdag 28 april 2018 15:34 schreef halfway het volgende:
[..]
Waar is dit forum voor? Juist om elkaar te helpen!
Oke, maar ik lees klachten over het geluid. Kun je dat bevestigen?quote:Op zondag 29 april 2018 05:40 schreef Bramito het volgende:
Een zelfvriezende ijmachine is top. Ik zou niet zonder kunnen. Ik heb altijd zelfgemaakt ijs in de vriezer. Als je eenmaal een paar goeie recepten hebt, dan valt al het andere ijs tegen.
Je kan grotere hoeveelheden maken en het ijs wordt ook beter van structuur.
Ik heb de Nemox Gelatissimo.
https://www.nemox.com/en/product/gelatissimo/
Daar ben ik heel tevreden over en hij doet het als jaren.
Ja ze maken herrie, al vind ik het wel mee vallen. Als je een open keuken hebt is het niet handig nee.quote:Op zondag 29 april 2018 08:00 schreef halfway het volgende:
[..]
Oke, maar ik lees klachten over het geluid. Kun je dat bevestigen?
Alle zelfvriezende machines maken wat lawaaiquote:Op zondag 29 april 2018 08:00 schreef halfway het volgende:
[..]
Oke, maar ik lees klachten over het geluid. Kun je dat bevestigen?
Je kunt beter vragen hoeveel is een goede je waard, ik denk dat het moet kunnen voor ¤500quote:
hoei, Bij Bol Willen ze er bijna 100 euro meer voor hebben dan bij Amazon.dequote:Op donderdag 3 mei 2018 13:02 schreef NutKees het volgende:
Ik heb al 5 jaar de Nemox Gelatissimo, prima apparaat en kan hem aanbevelen. Maar hij is nu bijna 100 euro duurder dan wat ik ervoor heb betaald. Voor dat geld zou ik hem eigenlijk geen 2e keer kopen.
Pfff, inderdaad zeg. Amazon.de is nog best prima te doen met 300 euro, ik heb er 5 jaar geleden 275 voor betaald.quote:Op donderdag 3 mei 2018 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
hoei, Bij Bol Willen ze er bijna 100 euro meer voor hebben dan bij Amazon.de
Ik heb die DOMO die niet meer leverbaar is; meer dan prima voor je zelfgedraaide ijs. Ik merk wel dat ik het niet altijd eens ben met tijden die recepten aangeven, maar daar vind je vanzelf je weg in: ook niet elke oven is hetzelfde.quote:Op zaterdag 10 april 2021 13:38 schreef miss_sly het volgende:
Schopje!
Ik wil ook een ijsmachine kopen. Wel zelfvriezend, maar omdat dit de eerste is en ik nog maar moet zien hoe vaak ik het ga gebruiken, vind ik 500 euro wel wat veel. Ik dacht zelf meer aan tussen de 200 en 300 euro maximaal.
Ik kwam er een aantal tegen die nu binnen de opties vallen. Iemand toevallig ervaring met een van deze, goed of slecht?
https://www.ggmgastro.com(...)Gm3cy8xoCS0kQAvD_BwE
Deze heeft omdat het een aanbieding is wel een heel goede prijs, maar ik ken het merk niet. Nooit van gehoord. Aangezien ze ook aan horeca leveren, zou je denken dat het wel goed is, maar geen idee dus verder.
https://www.springlane.nl(...)LosImORoCX6cQAvD_BwE
Deze heeft een aantal machines en afhankelijk van de inhoud )1 liter, 1,2 liter, 1,5 liter) wordt ie iets duurder.
En dan een aantal van DOMO. Merk ken ik wel, maar zelf geen ervaring mee:
https://www.bol.com/nl/p/(...)4_31.33.ProductTitle
https://www.bol.com/nl/p/(...)4_31.34.ProductTitle
https://www.bol.com/nl/p/(...)4_31.35.ProductTitle
Kan iemand me helpen een goed doordachte keuze te maken?
Bedankt voor je reactie.quote:Op dinsdag 13 april 2021 17:06 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ik heb die DOMO die niet meer leverbaar is; meer dan prima voor je zelfgedraaide ijs. Ik merk wel dat ik het niet altijd eens ben met tijden die recepten aangeven, maar daar vind je vanzelf je weg in: ook niet elke oven is hetzelfde.
Dus een DOMO kun je wat mij betreft prima nemen.
Wat voor smaken ijs wil je gaan maken?quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:01 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Bedankt voor je reactie.
Het zal zeker zoeken zijn, en ervaring opdoen. Het lijkt me wel echt heel leuk om te doen
Van alles. Ik zie dat die ene DOMO geschikt is voor roomijs, sorbetijs en softijs. Lijkt me geweldig, zelf softijs maken. En de ijssalon hier heeft heerlijk blauwe bessenijs. Of gewoon lekker zelf vanilleijs maken.quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:07 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Wat voor smaken ijs wil je gaan maken?
Klinkt goed ja, kan je zelf pistacheijs maken of is dat een te groot gedoe? Daar ben ik wel gek op.quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:09 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Van alles. Ik zie dat die ene DOMO geschikt is voor roomijs, sorbetijs en softijs. Lijkt me geweldig, zelf softijs maken. En de ijssalon hier heeft heerlijk blauwe bessenijs. Of gewoon lekker zelf vanilleijs maken.
Waarom niet? In principe kun je denk ik alle ijs zelf maken. Het zal even zoeken zijn naar recepten en ervaring hoe je het het lekkerste maakt.quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:11 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Klinkt goed ja, kan je zelf pistacheijs maken of is dat een te groot gedoe? Daar ben ik wel gek op.
Mijn ijsmaakgoeroe: https://www.davidlebovitz.com/pistachio-gelat/quote:Op dinsdag 13 april 2021 18:11 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Klinkt goed ja, kan je zelf pistacheijs maken of is dat een te groot gedoe? Daar ben ik wel gek op.
Ik hebquote:Op dinsdag 13 april 2021 17:06 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ik heb die DOMO die niet meer leverbaar is; meer dan prima voor je zelfgedraaide ijs. Ik merk wel dat ik het niet altijd eens ben met tijden die recepten aangeven, maar daar vind je vanzelf je weg in: ook niet elke oven is hetzelfde.
Dus een DOMO kun je wat mij betreft prima nemen.
Wij hebben deze net besteld, komt morgenquote:Op zondag 25 april 2021 11:03 schreef devlinmr het volgende:
Ik heb
https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp
Prima ding.
Vorig jaar deze variatie op citroenijs gevondenquote:Op donderdag 29 april 2021 21:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Wij hebben deze net besteld, komt morgen
We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen.
Zin in
Laat je weten hoe ie bevalt? Ben erg benieuwd.quote:Op donderdag 29 april 2021 21:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Wij hebben deze net besteld, komt morgen
We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen.
Zin in
Pro-tip regel een pasje bij de Sligro oid voor echte Amarene kersen, echte bourbon vanille, tonka bonen, groot verpakkingen slagroom, eigeel en fatsoenlijke callebaut chocoladequote:Op vrijdag 30 april 2021 20:48 schreef Blues het volgende:
Masjien is binnen en @:golfer gaat zo een vruchtensorbet draaien
Morgen ingrediënten voor andere smaken inslaan.
We hebben er een goeie stevige plek voor waar ie gewoon kan blijven staan.
Een stevige houten bijzetkeukentafeldinges waar de sousvide altijd op staat, daar kan ie precies naast, daaronder een rek met de snijmachine en daaronder een rek met de vacuummeer masjien en doosje zakjes daarvoor.
Perfect zo! Geen gesleep met dat ding van kastje naar de muur
Ziet er goed uitquote:Op zaterdag 17 april 2021 15:12 schreef Yinny het volgende:
[..]
Mijn ijsmaakgoeroe: https://www.davidlebovitz.com/pistachio-gelat/
Ziet er prima uit...al vind ik 2 liter voor mijzelf een beetje aan de grote kant. Ben benieuwd naar de recensie van Blues en golfer.quote:Op zondag 25 april 2021 11:03 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Ik heb
https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp
Prima ding.
Je kan ook minder maken.quote:Op vrijdag 30 april 2021 21:46 schreef Van_Poppel het volgende:
Ziet er prima uit...al vind ik 2 liter voor mijzelf een beetje aan de grote kant. Ben benieuwd naar de recensie van Blues en golfer.
Ziet er goed uit. Heb zelf tot nu toe steeds roomijs gemaakt, toch maar eens sorbetijs proberenquote:Op vrijdag 30 april 2021 22:08 schreef Blues het volgende:
Even snel wat foto's gemaakt.
Protip: voor je vers fruit erin doet, het fruit met het water en de suiker even staafmixeren. We hadden het er eerst zo ingegooidDat werkt natuurlijk niet.
500 gr bessen/bramen/frambozen
100 gr suiker
1 dl water
ong. 25 minuten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet de beste foto ever, maar de smaak was heerlijk! Niet te zoet
Helft ingevroren voor later.
[ afbeelding ]
Voordeel van ijs is dat je het kan invriezenquote:Op vrijdag 30 april 2021 21:46 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Ziet er prima uit...al vind ik 2 liter voor mijzelf een beetje aan de grote kant. Ben benieuwd naar de recensie van Blues en golfer.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Later vandaag maak ik ook nog een koffie-ijs met amaretti en chocolade.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op zaterdag 1 mei 2021 16:08 schreef golfer het volgende:
Koffie-ijs met chocolade en verkruimelde amarettikoekjes:Tevreden?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gelateria Paolo is al open. U kent de weg.quote:
quote:Op zaterdag 1 mei 2021 14:50 schreef golfer het volgende:
Citroenroomijs gemaakt met wat chocokruimels en citroenzest.Oh. Dat wil ik wel. De rest ook eigenlijk.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Later vandaag maak ik ook nog een koffie-ijs met amaretti en chocolade.
Lekker bezig jullie. Leuk project ook samen
Spoilers!
Wel lekker, maar volgende keer ga ik toch een ander recept gebruiken. Had nu dit recept:quote:
Voor roomijs gebruik ik 250 volle melk en 250 slagroom + 4 dooiers en 120 gr poeder- of witte basterdsuiker.quote:Op zaterdag 1 mei 2021 20:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Wel lekker, maar volgende keer ga ik toch een ander recept gebruiken. Had nu dit recept:
https://www.danoi.be/gelato-al-caffe-koffieijs/
Maar vond het wat waterig (door de koffie?) en ga een volgende keer minder melk en wat slagroom erbij mengen.
Probeer dit nog eens en dan de mix au bain mari tot een soort Sabayon kloppen, af laten koelen en de slagroom apart lobbig slaan, dat vermengen en in de ijsmachine. Ook lekker, Ristretto met suiker schuimig slaan en met alleen eidooiers tot een Sabayon maken. Smaakt intenser naar koffie, room onderdrukt smaken.quote:Op maandag 3 mei 2021 13:25 schreef golfer het volgende:
Tweede batch koffie-ijs gemaakt met verhouding 2 dl slagroom en 1 dl melk, 2 eidooiers en 3 koppen ristretto en 50 gr. (bruine)basterdsuiker.
Stukken beter gelukt en erg lekker en romig.
Zo heb ik het ook gedaan, Piet Jan.quote:Op maandag 3 mei 2021 14:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Probeer dit nog eens en dan de mix au bain mari tot een soort Sabayon kloppen, af laten koelen en de slagroom apart lobbig slaan, dat vermengen en in de ijsmachine. Ook lekker, Ristretto met suiker schuimig slaan en met alleen eidooiers tot een Sabayon maken. Smaakt intenser naar koffie, room onderdrukt smaken.
Ik kreeg deze vanmorgen voor Moederdag ❤quote:Op donderdag 29 april 2021 21:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Wij hebben deze net besteld, komt morgen
We willen citroenijs en vruchtensorbet gaan proberen.
Zin in
Ben benieuwd.quote:Op zondag 9 mei 2021 10:53 schreef miss_sly het volgende:
Dadelijk eens kijken of ik mijn eerste batch van iets kan maken.
Hahaha, ja, dat gevaar ligt om de hoek.quote:Op zondag 9 mei 2021 13:25 schreef devlinmr het volgende:
Ben ondertussen kilo's aangekomen... En dan alleen maar door het lezen van dit topic
Precies... Veel ijs met fruit om de suikers en vetten te compenserenquote:Op zondag 9 mei 2021 13:52 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Hahaha, ja, dat gevaar ligt om de hoek.
Ik ga ook zeker juist op zoek naar wat gezondere manieren om ijs te maken. Maar niet alleen. Ik ben groot voorstander van een goede mix van gezond en ongezond, en altijd lekker
Met sorbetijs voorkom je de vetten, inderdaad, maar de suikers niet.quote:Op zondag 9 mei 2021 14:06 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Precies... Veel ijs met fruit om de suikers en vetten te compenseren
Ach je leeft maar een keer ouwe dibbes.quote:Op zondag 9 mei 2021 16:12 schreef anndb het volgende:
Nu wil ik ook een ijsmachine, wou ik eigenlijk al maarja. Heb eigenlijk al te veel keuken troep. En te weinig ruimte in de diepvries (en te dik).
Redenen genoeg om niet te kopen, maar toch grote twijfel.
Potentieel kan je er een opgeklopte eiwit doorheen doen, maar feit blijft dat een vriezer eigenlijk te koud is met zn -18.quote:Op zondag 30 mei 2021 19:13 schreef miss_sly het volgende:
Ik maakte gisteren aarbeienijs naar dit recept:
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/aardbeiensorbet-met-limoen
De smaak was geweldig!
Ik heb alleen het idee dat er iets niet helemaal goed gaat met het ijs draaien. Na niet al te lange tijd zit er veel ijs in de mixer en draait ie eigenlijk alleen maar rondjes met de klomp ijs die in de mixer vast zit. Na een uur is het dan ook nog echt wel te zacht. Na een half uurtje vriezer gaat het wel, maar na een nacht in de vriezer is het dan weer veel te hard.
Wat doe ik verkeerd? Iemand een tip?
Resultaat, overheerlijk smeuïg sinaasappelroomijs:quote:Op vrijdag 18 juni 2021 17:13 schreef golfer het volgende:
Ben nu bezig sinaasappelroomijs te maken volgens dit recept:
https://www.sjeef.nl/Recepten/IJsrecepten/sinaasappel_room.html
met als eigen toevoeging wat limoensap voor de frisheid, een paar gram vanillesuiker en een scheut cointreau.![]()
Nu aan het afkoelen en later de ijsmachine in. Ben benieuwd naar het resultaat.
Heb je nog een tester nodigquote:Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Dat klinkt ontzettend lekker!quote:Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Ga ik eens proberen!quote:Op zondag 18 juli 2021 13:35 schreef DX11 het volgende:
Compleet offtopic hoor maar ik heb laatst een ijsklontjes machine gehaald (elke 6 minuten maakt hij 8 nieuwe ronde ijsklontjes) en dat is echt geniaal in de zomer. Gooi het in de blender met wat ranja en je hebt je eigen slush puppie drankjes binnen een paar minuten.
Echt een aanrader, wel ranja met suiker (slush puppies zijn nou eenmaal het lekkerst als ze mierzoet zijn)quote:
Resultaat:quote:Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Eierdooiers zorgen voor de binding dus onontbeerlijk voor goed ijsquote:Op zondag 18 juli 2021 16:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
Pff kom ik hier goed vanafquote:Op zondag 18 juli 2021 16:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
Die sla ik even opquote:Op zaterdag 27 november 2021 15:37 schreef golfer het volgende:
De machine weer even uit z'n ruststand gehaald om een recept van Yvette van Boven te maken.
Yvette heeft 2 zaterdagen achter elkaar recepten gepost met koffie(drap) en daarvan heb ik de koffie-chocolade-ijsversie gemaakt.
Geserveerd met lauwwarme koffiebotersaus (zie recept daarvoor) en wat maldon zoutflakes:
[ link | afbeelding ]
Heel erg lekker!
Tip vwb de kersenquote:Op dinsdag 3 mei 2022 16:35 schreef golfer het volgende:
Resultaat is erg lekker:
[ link | afbeelding ]
quote:Op vrijdag 13 mei 2022 18:52 schreef PdeHoog het volgende:
Vandaag aardbeiensorbetijs gemaakt aan de hand van een recept van David Lebovitz450 gram aardbeien, 120 gram suiker, twee theelepels citroensap.
Het is weer lekker
Is dat niet korrelig geworden? Vind het droge stof aandeel erg laag, 16%. Wordt dan eerder een granitaquote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:02 schreef golfer het volgende:
Omdat het er het weer naar is, vanmiddag citroensorbetijs gemaakt volgens dit recept.
[ link | afbeelding ]
Nee. Is lekker vloeibaar. Kan het behalve in ijsvorm ook wat laten ontdooien en als verfrissende drank drinken.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat niet korrelig geworden? Vind het droge stof aandeel erg laag, 16%.
Okay, als ik sorbet maak is het qua structuur net roomijs, maar dan veel lichter.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Is lekker vloeibaar. Kan het behalve in ijsvorm ook wat laten ontdooien en als verfrissende drank drinken.
Aan de kook brengen en dan af laten koelen en zeven schat ik? Hoeveel suiker?quote:Op zondag 21 augustus 2022 10:38 schreef miss_sly het volgende:
Heel eenvoudig recept, overigens: 400 ml gecondenseerde melk, 500 ml slagroom, 4 eetlepels lavendelbloemetjes.
Niet koken. De lavendel in de slagroom en dat minstens een uur in de koelkast zetten. Zeven, beetje opkloppen, gecondenseerde melk erbij en in de ijsmachine.quote:Op zondag 21 augustus 2022 13:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Aan de kook brengen en dan af laten koelen en zeven schat ik? Hoeveel suiker?
Ah, gezoete gecondenseerde melkquote:Op zondag 21 augustus 2022 14:02 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Niet koken. De lavendel in de slagroom en dat minstens een uur in de koelkast zetten. Zeven, beetje opkloppen, gecondenseerde melk erbij en in de ijsmachine.
Geen suiker, de melk is zoet genoeg.
Ik ga het zo proeven!
Ninja-edit, vergeten erbij te zetten: geen suiker inderdaad, dat zit al in de gecondenseerde melk.quote:Op zondag 21 augustus 2022 14:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ah, gezoete gecondenseerde melk
Ja, zo’n blikje waar je ook dulce de leche mee kan maken.quote:Op zondag 21 augustus 2022 14:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ah, gezoete gecondenseerde melk
Beter is het, met een ijsmachine heb je zelf ook snel meer ruimte nodig.quote:Op zondag 21 augustus 2022 14:34 schreef Scorpie het volgende:
Waarom doen jullie me dit aan
Nu wil ik ook een ijsmachine maar heb nog geen ruimte ervoor
Met de combinatie zoete gecondenseerde melk en slagroom kan je al een hoop ijssmaken maken zonder machinequote:Op zondag 21 augustus 2022 14:34 schreef Scorpie het volgende:
Waarom doen jullie me dit aan
Nu wil ik ook een ijsmachine maar heb nog geen ruimte ervoor
Ik ben erg benieuwd hoe dat werkt en wat de structuur dan is. Doe je foto’s?quote:Op zaterdag 17 september 2022 12:52 schreef DrSauvignon het volgende:
Ik heb een ninja creami gekocht met kadobonnen - het is geen echte ijsmachine. Je vriest je mix 24 uur in en plaatst hem in een machine die de mix vervolgens verhakselt tot het glad is.
Eigenlijk een veredelde blender maar ik had al zoveel reviews gelezen dat ik overstag was.
De eerste twee mixen heb ik net in de vriezer geplaatst en hopelijk heb ik morgen mn eerste bak ijs. Ik ben simpel begonnen met banaan, kaneel en yoghurt en de ander word een bosvruchten sorbet.
Hier heb ik laatst wat over gezien van James Hoffman. Schijn je ook super lekker koffie ijs mee te kunnen maken!quote:Op zaterdag 17 september 2022 12:52 schreef DrSauvignon het volgende:
Ik heb een ninja creami gekocht met kadobonnen - het is geen echte ijsmachine. Je vriest je mix 24 uur in en plaatst hem in een machine die de mix vervolgens verhakselt tot het glad is.
Eigenlijk een veredelde blender maar ik had al zoveel reviews gelezen dat ik overstag was.
De eerste twee mixen heb ik net in de vriezer geplaatst en hopelijk heb ik morgen mn eerste bak ijs. Ik ben simpel begonnen met banaan, kaneel en yoghurt en de ander word een bosvruchten sorbet.
Uiteraardquote:Op zaterdag 17 september 2022 12:54 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ik ben erg benieuwd hoe dat werkt en wat de structuur dan is. Doe je foto’s?
Heb dat even opgezocht en nu wil ik ook koffie ijs makenquote:Op zaterdag 17 september 2022 13:06 schreef IkEetSlakken het volgende:
[..]
Hier heb ik laatst wat over gezien van James Hoffman. Schijn je ook super lekker koffie ijs mee te kunnen maken!
Haha laat weten hoe t smaakt! Het zag er in ieder geval heerlijk uit!quote:Op zaterdag 17 september 2022 15:45 schreef DrSauvignon het volgende:
[..]
Uiteraard
[..]
Heb dat even opgezocht en nu wil ik ook koffie ijs maken
Ik heb ook al regelmatig voor zo'n ding zitten kijken. Zijn best wel prijzig zeker als je een echte sorbetiere wilt hebben. Zo'n mooi RVS ding dat er zwaar proffessioneel uitzietquote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:58 schreef Scorpie het volgende:
IJsmachines zijn de bombzit te denken een Magimix te kopen.
Waarom zou je een eenvoudige ijsmachine in de vriezer willen zetten? Je laat de koudeaccu 48 uur in de vriezer bij -20 en daar maak je dan ijs mee.quote:Op woensdag 28 september 2022 15:39 schreef Tengano het volgende:
[..]
Ik heb ook al regelmatig voor zo'n ding zitten kijken. Zijn best wel prijzig zeker als je een echte sorbetiere wilt hebben. Zo'n mooi RVS ding dat er zwaar proffessioneel uitziet![]()
Alleen ben ik eigenlijk niet zo'n ijsliefhebber![]()
Maar ik heb nog wel eens xo'n simpel ding in een kringloopwinkel gekocht, maar nooit echt gebruikt volgens mij. Zat ineens te denken om dat hele ding in de vriezer te zetten en daar dat ijs in te draaien. Geen idee of dat kan, maar leuk om te proberen misschien. Dan zou je met een stapel lithiumcellen dat dingen in de vriezer kunnen voeden en laten werken. Zou moeten kunnen hoewel lithiumcellen bij lage temperaturen wat minder vermogen afgeven, maar het is te proberen.
Wel leukwat ik hier allemaal zie hoor
![]()
Ik dacht op die manier het interne koude element uit te kunnen sparen van een dure machine, maar ik denk dat een machine in de vriezer ook niet gaat werken. Die vriest/loopt natuurlijk gewoon vastquote:Op woensdag 28 september 2022 15:48 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Waarom zou je een eenvoudige ijsmachine in de vriezer willen zetten? Je laat de koudeaccu 48 uur in de vriezer bij -20 en daar maak je dan ijs mee.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 4% gewijzigd door Tengano op 28-09-2022 16:22:31 ]Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
Een ijsmachine met koelaccu, daar wordt je nog net niet mee doodgegooid bij de kringloop, net als Spaghettimakers. Je zou deze die jij hier post ook in een bak met ijsklontjes en veel zout kunnen zetten. Het zout verlaagd de temperatuur naar -15 tot -18quote:Op woensdag 28 september 2022 16:13 schreef Tengano het volgende:
[..]
Ik dacht op die manier het interne koude element uit te kunnen sparen van een dure machine, maar ik denk dat een machine in de vriezer ook niet gaat werken. Die vriest/loopt natuurlijk gewoon vast
Maar die allereerste dingen gingen wel in het vrievakje van je koelkast. Dus op zich niet zo'n gek idee.
Dat waren zulke machines:
[ afbeelding ]
Ik heb zo'n simpel ding met zo'n koelaccu ooit gekocht, maar ik heb eigenlijk geen flauw idee waar dat ding isquote:Op woensdag 28 september 2022 16:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Een ijsmachine met koelaccu, daar wordt je nog net niet mee doodgegooid bij de kringloop, net als Spaghettimakers. Je zou deze die jij hier post ook in een bak met ijsklontjes en veel zout kunnen zetten. Het zout verlaagd de temperatuur naar -15 tot -18
Het mooie van ijs is dat je het in de vriezer kunt bewaren en het daar best even goed blijftquote:Op donderdag 13 april 2023 08:55 schreef junkiesietze het volgende:
ughhh ik wil ook zelf ijs maken maar ik eet het zo weinig, en als ik het meer ga eten word ik zo dik
True, maar ik kan het niet justifyen om een apparaat van 200/300euro (want ik wil dan wel een goeie natuurlijk) te kopen voor iets wat ik misschien 3x per jaar gebruikquote:Op donderdag 13 april 2023 09:37 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Het mooie van ijs is dat je het in de vriezer kunt bewaren en het daar best even goed blijft
Het hoort gewoon tot de standaard keukenuitrustingquote:Op donderdag 13 april 2023 09:39 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
True, maar ik kan het niet justifyen om een apparaat van 200/300euro (want ik wil dan wel een goeie natuurlijk) te kopen voor iets wat ik misschien 3x per jaar gebruik
Mja, heb in 2007 ¤648,99 uitgegeven aan een goede ijsmachine, mijn tweede, en die loopt schat ik een 50 keer per jaar. IJs is beter dan van welke salon dan ook. Ik vind het de investering meer dan waard.quote:Op donderdag 13 april 2023 09:39 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
True, maar ik kan het niet justifyen om een apparaat van 200/300euro (want ik wil dan wel een goeie natuurlijk) te kopen voor iets wat ik misschien 3x per jaar gebruik
Hoeveel weeg je?quote:Op vrijdag 14 april 2023 22:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Mja, heb in 2007 ¤648,99 uitgegeven aan een goede ijsmachine, mijn tweede, en die loopt schat ik een 50 keer per jaar. IJs is beter dan van welke salon dan ook. Ik vind het de investering meer dan waard.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Smaak: VanillaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Smaak: BanaanSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Smaak: ChocoladeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Smaak: BanaanSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ben voor mezelf kcal arme maar hoog in proteïne recepten aan het maken, hiermee vul ik mijn eiwit inname aan op een andere een heerlijke manier![]()
Ook ben ik een beetje aan het expirimenteren met lactose vrije melk of melk vervangers zoals haver melk e.d., soms wil mijn lichaam nog eens slecht reageren op ijs![]()
![]()
De naam, Ninja creami is wel gewaagd en op het randje.
Maar dat kan ook aan mijn dirty sick mind liggen
Opzich verder wel leuke apparaten, alleen is de vraag altijd met dit soort spul hoe vaak en hoe lang blijf je hem gebruiken.
Belanden vaak ook voor lange tijd in de kast bij mensen.You have to stop the Q-tip when there's resistance!![]()
leuk!! ik heb de creami sinds vorig jaar en ik gebruik hem best vaak![]()
ik had pas geleden geprobeerd Banana bahaina van Professor grunschnabel na te maken:
3 rijpe bananen
schepje kaneel
limoensap
en aanvullen met kokosmelk
omdat het een poor mans pacojet is kun je ook op pacojet recepten zoeken
ik gooi in recepten waar ik proteïne shakes als basis gebruik ook een beetje guar gom zodat het er iets romiger uit komt![]()
Er is al een topic over ijsmachines, daar past dit wel mooi in. Ik ga even een merge aanvragen
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
![]()
Deze is niet zelf vriezend toch?
Je moet nog steeds een bak eerst invriezen een dag oid voor je ijs kan maken toch? Wat is het voordeel dan tegenover een wel zelfvriende machine? (wat ongeveer in de zelfde prijs klasse zit)![]()
omdat het eigenlijk meer een blender is hoef je minder op de verhoudingen van je ingrediënten te letten tov een ijsmachine. Het werkt precies andersom - je vriest de beker in met je ingrediënten en hij hakselt het tot ijs.
Ik heb geen ruimte voor een ijsmachine waar ik een vrieselement in de vriezer moet laten. Dit was een compacte oplossing.
Ik vind het iig ideaal - ik gooi er een eiwitshake in en wat fruit en er komt lekker ijs uit. Soms moet ik een beetje voch toevoegen en dan op respin drukken maar het is wel prima ijs. Enige nadeel is het geluid - hij klinkt een minuut lang als een opstijgende helicopter
[ Bericht 67% gewijzigd door DrSauvignon op 07-07-2023 14:11:33 ]![]()
Ik zoek ook een ijsmachine, maar als deze niet zelf vriezend is ga ik deze niet aanschaffen.Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.![]()
Ik zit al meer dan een jaar te twijfelen over die golfer ook heeft die van domo. Zelfvriezend, mooie prijsquote:Op vrijdag 7 juli 2023 13:58 schreef junkiesietze het volgende:
Ik zoek ook een ijsmachine, maar als deze niet zelf vriezend is ga ik deze niet aanschaffen.![]()
Ik ben er nog steeds erg blij mee.quote:Op vrijdag 7 juli 2023 20:09 schreef anndb het volgende:
Ik zit al meer dan een jaar te twijfelen over die golfer ook heeft die van domo. Zelfvriezend, mooie prijsThere is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Yoloquote:Op vrijdag 7 juli 2023 20:09 schreef anndb het volgende:
[..]
Ik zit al meer dan een jaar te twijfelen over die golfer ook heeft die van domo. Zelfvriezend, mooie prijsI think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel![]()
quote:Op vrijdag 7 juli 2023 10:30 schreef Sharuun01 het volgende:
Hola,
Sinds een paar weken heb ik een Ninja Creami gekocht en wat een geniaal ding is dat!
Heerlijk ijs maken en voor iemand met een lichte ijsverslaving een echte uitkomst.
Nu ben ik zelf al wat recepten aan het testen maar hoor ook graag van jullie welke recepten jullie hier al bij getest hebben.
Mijn recepten
Smaak: VanillaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Smaak: VanillaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Smaak: BanaanSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Smaak: ChocoladeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Smaak: BanaanHoe ziet dat ijs eruit? En hoe smaakt het in vergelijking met standaard gemaakt ijs?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ben voor mezelf kcal arme maar hoog in proteïne recepten aan het maken, hiermee vul ik mijn eiwit inname aan op een andere een heerlijke manier![]()
Ook ben ik een beetje aan het expirimenteren met lactose vrije melk of melk vervangers zoals haver melk e.d., soms wil mijn lichaam nog eens slecht reageren op ijsOh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Aanrader.quote:Op vrijdag 7 juli 2023 20:09 schreef anndb het volgende:
[..]
Ik zit al meer dan een jaar te twijfelen over die golfer ook heeft die van domo. Zelfvriezend, mooie prijsAnd the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
![]()
Vandaag maak ik koffieroomijs volgens dit recept.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Het is gewoon room ijs nadat de machine er klaar mee is, enige probleem is dat als je meerdere hebt die ijs bij je eten je pint want kleiner is maar voor 3 personen is het voldoende.quote:Op vrijdag 7 juli 2023 22:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe ziet dat ijs eruit? En hoe smaakt het in vergelijking met standaard gemaakt ijs?
Maandag zal ik wat foto's maken van de ingevroren pints en na het draaien van de pints![]()
Zelfgemaakt ijs lijkt me heerlijk maar 240 euro vind ik te duur voor een machineLet's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)![]()
Is ook best veel geld. Ik geloof ook dat ik het volgende keer liever uitgeef aan een verre reis en en loverboy op Thailand.quote:Op zondag 9 juli 2023 06:51 schreef sirdanilot het volgende:
Zelfgemaakt ijs lijkt me heerlijk maar 240 euro vind ik te duur voor een machine
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Daar ben je wel een paar nachtjes mee zoetquote:Op zondag 9 juli 2023 11:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Is ook best veel geld. Ik geloof ook dat ik het volgende keer liever uitgeef aan een verre reis en en loverboy op Thailand.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)![]()
Hierbij de foto's (ze vallen helaas wat donker uit)quote:Op vrijdag 7 juli 2023 22:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe ziet dat ijs eruit? En hoe smaakt het in vergelijking met standaard gemaakt ijs?
Deze foto's zijn als de pot net uit de vriezer komt, je moet of de pot eerst een minuut of 10 op het aanrecht laten staan om te ontdooien, of je houd het voor 1 min onder de warme kraan zodat de buitenrand smeltSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de eerste spin op de "Ice cream" settingSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.voordat het ijs weer terug in de machine ging heb ik een lepeltje lacto vrije melk toegevoegd (zelfde melk als waar het ijs van gemaakt is), 2de spin was op de setting "Lite ice cream"SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De smaak in vergelijking met normaal ijs is gewoon top, je moet een beetje spelen met recepten, bijv voor de chocolade smaak die ik nu had merkte ik dat ik te weinig cacao toegevoegd had, dus dit neem ik mee voor de volgende keer, maar de structuur is gewoon echt top!![]()
Vandaag in de herhaling: citroen roomijs volgens dit recept.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
quote:Op maandag 10 juli 2023 08:59 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Hierbij de foto's (ze vallen helaas wat donker uit)
Deze foto's zijn als de pot net uit de vriezer komt, je moet of de pot eerst een minuut of 10 op het aanrecht laten staan om te ontdooien, of je houd het voor 1 min onder de warme kraan zodat de buitenrand smeltSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de eerste spin op de "Ice cream" settingSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.voordat het ijs weer terug in de machine ging heb ik een lepeltje lacto vrije melk toegevoegd (zelfde melk als waar het ijs van gemaakt is), 2de spin was op de setting "Lite ice cream"Dank voor de beschrijving en foto's!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De smaak in vergelijking met normaal ijs is gewoon top, je moet een beetje spelen met recepten, bijv voor de chocolade smaak die ik nu had merkte ik dat ik te weinig cacao toegevoegd had, dus dit neem ik mee voor de volgende keer, maar de structuur is gewoon echt top!
Leuk om de transformatie van harde klomp tot zacht glad ijs te zien. Ziet er lekker uit!Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
ja dat is echt geweldig aan dit ding vind ik persoonlijk, je maakt een pot in 5 min klaar, laat het een dag in de vriezer staan, dan een paar min door de machine en klaar.quote:Op maandag 10 juli 2023 14:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Dank voor de beschrijving en foto's!
Leuk om de transformatie van harde klomp tot zacht glad ijs te zien. Ziet er lekker uit!
Enige is wel bij veel pints merk je dat er een bult ontstaat omdat het van buiten naar binnen vriest, als dit zo is moet je die met een lepel of mes weg halen (verpulveren) en dan is het good to go.
Je loopt anders het risico dat het blad schuin erin komt en je pint sloopt (nog niet gebeurd gelukkig maar dit zijn de instructies vandaar dat ik het vermeld)![]()
Interessante ijsmachine, maar duur en overal uitverkocht. Vandaar de vraag.. als je een bekertje shake invriest en de inhoud vervolgens in een blender gooit, krijg je dan met meer knoeien iets met vergelijkbare consistentie of doet de ninja iets extra?quote:Op vrijdag 7 juli 2023 13:49 schreef DrSauvignon het volgende:
omdat het eigenlijk meer een blender is hoef je minder op de verhoudingen van je ingrediënten te letten tov een ijsmachine. Het werkt precies andersom - je vriest de beker in met je ingrediënten en hij hakselt het tot ijs.
Ik heb geen ruimte voor een ijsmachine waar ik een vrieselement in de vriezer moet laten. Dit was een compacte oplossing.
Ik vind het iig ideaal - ik gooi er een eiwitshake in en wat fruit en er komt lekker ijs uit. Soms moet ik een beetje voch toevoegen en dan op respin drukken maar het is wel prima ijs. Enige nadeel is het geluid - hij klinkt een minuut lang als een opstijgende helicoptercrap in = crap out![]()
(Dat was een verkapte "ik ben te lui om shake in te vriezen en te blenderen" post)crap in = crap out![]()
als je het gewoon normaal in een blender gooit hou je de ijskristallen dat is iets dat de ninja weg haalt en er een goede roomijs van maakt![]()
quote:Op maandag 10 juli 2023 08:59 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Hierbij de foto's (ze vallen helaas wat donker uit)
Deze foto's zijn als de pot net uit de vriezer komt, je moet of de pot eerst een minuut of 10 op het aanrecht laten staan om te ontdooien, of je houd het voor 1 min onder de warme kraan zodat de buitenrand smeltSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de eerste spin op de "Ice cream" settingSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.voordat het ijs weer terug in de machine ging heb ik een lepeltje lacto vrije melk toegevoegd (zelfde melk als waar het ijs van gemaakt is), 2de spin was op de setting "Lite ice cream"Dit recept een beetje aangepast nu.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De smaak in vergelijking met normaal ijs is gewoon top, je moet een beetje spelen met recepten, bijv voor de chocolade smaak die ik nu had merkte ik dat ik te weinig cacao toegevoegd had, dus dit neem ik mee voor de volgende keer, maar de structuur is gewoon echt top!
300 ml lactose vrije 1,5% melk
50 gram vanilla proteïne poeder
35 druppels vloeibare sucraloos
15 gram cacoa poeder
5 ml vanilla extract
Staat op dit moment in de vriezer![]()
Dit recept is echt top!quote:Op dinsdag 11 juli 2023 07:53 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Dit recept een beetje aangepast nu.
300 ml lactose vrije 1,5% melk
50 gram vanilla proteïne poeder
35 druppels vloeibare sucraloos
15 gram cacoa poeder
5 ml vanilla extract
Staat op dit moment in de vriezer
chocolade ijs is binnen, nu binnenkort met aardbei en blauwe bessen werken.
Gelukkig is dit ijs redelijk gezond anders pas ik dadelijk niet meer door de deur met al deze en toekomstige expirimenten![]()
![]()
Welk proteïne poeder gebruik je?quote:Op woensdag 12 juli 2023 08:40 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Dit recept is echt top!
chocolade ijs is binnen, nu binnenkort met aardbei en blauwe bessen werken.
Gelukkig is dit ijs redelijk gezond anders pas ik dadelijk niet meer door de deur met al deze en toekomstige expirimentenAnd the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
![]()
quote:Op maandag 10 juli 2023 08:59 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Hierbij de foto's (ze vallen helaas wat donker uit)
Deze foto's zijn als de pot net uit de vriezer komt, je moet of de pot eerst een minuut of 10 op het aanrecht laten staan om te ontdooien, of je houd het voor 1 min onder de warme kraan zodat de buitenrand smeltSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de eerste spin op de "Ice cream" settingSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.voordat het ijs weer terug in de machine ging heb ik een lepeltje lacto vrije melk toegevoegd (zelfde melk als waar het ijs van gemaakt is), 2de spin was op de setting "Lite ice cream"ik doe meestal vocht toevoegen en respin ipv light ice cream en dat werkt ook prima. ben er nog niet helemaal achter wat het verschil is.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De smaak in vergelijking met normaal ijs is gewoon top, je moet een beetje spelen met recepten, bijv voor de chocolade smaak die ik nu had merkte ik dat ik te weinig cacao toegevoegd had, dus dit neem ik mee voor de volgende keer, maar de structuur is gewoon echt top!
Gister de beker met bosbessenkwark in de creami gegooid en die was echt heel lekker![]()
Ik voeg inderdaad ook een klein scheutje van dezelfde melk toe na de eerste spin.quote:Op woensdag 12 juli 2023 11:11 schreef DrSauvignon het volgende:
[..]
ik doe meestal vocht toevoegen en respin ipv light ice cream en dat werkt ook prima. ben er nog niet helemaal achter wat het verschil is.
Gister de beker met bosbessenkwark in de creami gegooid en die was echt heel lekker
De "lite ice cream" setting is net wat zachter, zoals ijs dat al even staat waar de buitenrand van gesmolten is maar dan is het hele ijs zo![]()
normale "Ice cream" setting is iets vaster naar mijn mening. maar dat is een beetje spelen met de settings![]()
Er staan weer 2 nieuwe recepten in de vriezer, na het succes met de chocolade ben ik nu overgegaan op fruit.
Zal morgen foto's toevoegen van de pints voordat ze in de vriezer gingen
Aardbeien ijs:
200 gram aardbeien
200 ml lacto free melk
25 druppels Sucraloos
50 gram Proteïne poederSPOILER: Macro's AardbeienijsOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Blauwe bessen ijs:
200 gram Blauwe bessen
150 ml lacto free melk
25 druppels Sucraloos
50 gram Proteïne poederSPOILER: Macro's BlauwebessenijsOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 6% gewijzigd door Sharuun01 op 13-07-2023 11:57:38 ]![]()
Kleine update wat betreft ijs.
de basis voor fruit ijs lijkt redelijk hetzelfde over te komen en allemaal goed te smaken.
200 gram fruit
150 ml lacto free halfvolle melk (1,5% vet)
25 druppels sucraloos
50 gram proteïne poeder.
Gisteren Pindakaas Banaan ijs gegeten (was erg lekker)
150 gram banaan
150 ml lacto free halfvolle melk (1,5% vet)
25 druppels sucraloos
50 gram proteïne poeder.
15 gram pb2 (pindakaas poeder)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ben nu Pure Protein Whey Isolate aan het proberen van Personal Protein.
Dit is een neutrale proteïne poeder waar geen smaak aanzit, dit spul klomt nogal makkelijk dus voorzichtig toevoegen als je aan het blenden bent, maar het voordeel van Personal Protein zijn de flavor shots, als deze combinatie werkt dan zou het betekenen dat je in 1 keer 20+ smaken hebt die je kan maken zonder het recept aan te hoeven passen, en ook redelijk aparte smaken kan maken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Heb de smaken banaan en aardbei in huis, dus hier ben ik mee aan het testen, voordeel is ook dat ik deze kan vergelijken met de fruitvarianten.
Recept dat ik hiervoor aanhoud is
300 ml lacto free halfvolle melk (1,5% vet)
50 gram Pure Protein Whey Isolate
5 ml flavor shot![]()
Ijsmachine besteld. Eindelijk de knoop doorgehakt (domo).
Vrouw iets minder blij, die vind dat ik al te veel ijs eet en vreest voor alleen maar meer.
Denk dat ik eerst met aardbeien ijs of sorbet begin.![]()
Erg goed artikel over ijs maken, beetje technisch, maar wordt goed uitgelegd,
- Droge stof vs Water
- Opslag (lucht in je ijs)
- Verschillen tussen vet en suikers in je droge stof
https://vakbladijs.nl/art(...)bij-een-goede-ijsmix![]()
Na ruim een jaar haal ik onze machine weer eens tevoorschijn en ga ik vandaag blauwe bessen en basilicum-ijs maken.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Yups. Zie hier: golfer in CUL / IJsmachinequote:Op zaterdag 18 mei 2024 14:39 schreef anndb het volgende:
Ik ook al lang niks meer mee gedaan. @:Golfer jij had wel eens limoncello ijs gemaakt toch?There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Ik heb nu chocoladeijs in de ijsmachine zitten, op verzoek van logeetjes. De vorige keer was deze erg goed in de smaak gevallen.And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
![]()
Gelukt:quote:Op zaterdag 18 mei 2024 11:50 schreef golfer het volgende:
Na ruim een jaar haal ik onze machine weer eens tevoorschijn en ga ik vandaag blauwe bessen en basilicum-ijs maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Lekker kleurtjequote:
Al geproefd?And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
![]()
Uiteraard. Klein lepeltje. Smaakt echt naar blauwe bessen en basilicum.quote:There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Als ik morgen tijd heb ga ik die limoncello proberen, heb hier nog een fles liggen die maar niet op gaat dus dan maar ijs van maken.![]()
Vandaag, gewoon omdat het kan, Italiaans mango-ijs gemaakt in de ijsmachine volgens dit recept., maar dan allemaal lactosevrij.
[ Bericht 3% gewijzigd door golfer op 14-04-2025 20:26:02 ]There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Probeer de volgende keer eens een sorbetquote:Op maandag 14 april 2025 20:20 schreef golfer het volgende:
Vandaag, gewoon omdat het kan, Italiaans mango-ijs gemaakt in de ijsmachine volgens dit recept., maar dan allemaal lactosevrij.
[ link | afbeelding ]
https://alleitaliaanse.nl/ijs-maken/sorbetijs#mango-sorbetijs
Dit recept is met water, ik maak sorbet zelf altijd alleen met fruit en suiker, de smaak is dan zo ongelofelijk intens (mits je goed fruit hebt) dat daar geen prijzenwinnende ijssalon bij in de buurt komt. Ik kan niet wachten tot de Lambada aardbeien weer seizoen hebben.![]()
Ik heb er dit keer bewust voor gekozen om de melk-roomversie te maken en niet de sorbetversie van dezelfde site.quote:Op maandag 14 april 2025 20:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Probeer de volgende keer eens een sorbet
https://alleitaliaanse.nl/ijs-maken/sorbetijs#mango-sorbetijs
Dit recept is met water, ik maak sorbet zelf altijd alleen met fruit en suiker, de smaak is dan zo ongelofelijk intens (mits je goed fruit hebt) dat daar geen prijzenwinnende ijssalon bij in de buurt komt. Ik kan niet wachten tot de Lambada aardbeien weer seizoen hebben.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Okayquote:Op maandag 14 april 2025 21:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik heb er dit keer bewust voor gekozen om de melk-roomversie te maken en niet de sorbetversie van dezelfde site.
Ik promoot graag sorbet omdat iedereen altijd meent dat ijs met room moet zijn.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: