Dragonberry | donderdag 2 november 2017 @ 10:14 |
Welkom in het grote FOK! slowcooker topic Websites voor aanschaf slowcooker: www.fonq.nl www.amazon.de www.amazon.co.uk Recepten: Algemene sites: https://twitter.com/fitslowcooker (EN) https://twitter.com/SlowcookCentral (EN) https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url] slowcooker society (EN) http://www.slowkoken.nl/ (NL) http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN) http://www.slowcookerclub.com/ (EN) http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN) http://www.slowcookersociety.com/ (EN) http://fitslowcookerqueen.com/(EN) Recepten index De Slowcookers Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/ Gepost in deze reeks: Pulled Pork (blog Nombelina) Roti kip (blog Nombelina) Stoofpeertjes van RobinOok (EN) Chili con carne (allrecipes) Vegetarische curry (slowkoken) Erwtensoep (Marks&Marks blogspot) Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken) Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes) Texas-style pulled pork (blijzondersuiker) Oma`s Hachee (smulweb) Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok) Stoofvlees a la Bart2002 Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound) Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb) Slow cooker butter chicken (allrecipes) Marokkaanse kip (allrecipes) Kip met satesaus a la Sorella Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck) 3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety) Mashed Potatoes(slowcookersociety) Indo pulled pork (eetinspiratie) Kip Dhansak a la Sorella Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen) Kip Marrakesh uit de slowcooker Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus Heerlijke pittige kippensoep (smulweb) Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk) Slow Cooker Lasagna a la Sorella Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman) cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious) Mostersoep met spekjes Kippensoepje a la PdeHoog Vietnamees stoofvlees En weer verder pruttelen met die langzame potten | |
Dragonberry | donderdag 2 november 2017 @ 10:16 |
Mijn slowcooker maakt vandaag hachee terwijl ik aan het werk ben. Heb nog niet eerder hachee erin gemaakt, maar zal vanavond het recept plaatsen als het lekker is We eten rode kool erbij die eerder ook in de slowcooker was gemaakt. Vanavond alleen nog wat aardappelpuree erbij maken. Nu al trek in | |
Helsinki | donderdag 2 november 2017 @ 12:07 |
Ik heb pas hachee gemaakt in de slowcooker. Hoewel het vlees elke keer weer mals is, vind ik het toch anders dan wanneer gewoon op het fornuis laten sudderen. Mals maar wel wat 'stugger' ofzo? . Kan het niet goed uitleggen. Maar meer mensen die dat herkennen? | |
Lienekien | donderdag 2 november 2017 @ 12:14 |
Niet direct. Waar zou het aan kunnen liggen? Moeilijk te zeggen. Toch te kort in de sc, icm de lagere temperatuur van de sc tov het vuur? Of gaat je vlees er koud in? | |
Helsinki | donderdag 2 november 2017 @ 13:33 |
Het vlees ging er inderdaad koud in! | |
RobinOok | donderdag 2 november 2017 @ 15:18 |
Jakkes. En hoe lang dan? Volgens mij duurt het uren langer voordat het dan op temperatuur is. | |
Helsinki | donderdag 2 november 2017 @ 16:02 |
https://www.ah.nl/allerha(...)hachee-van-annemarie . Ik heb dit recept gevolgd. | |
Lienekien | donderdag 2 november 2017 @ 16:09 |
Ik bedoelde eigenlijk meer met koud of je het vlees rechtstreeks vanuit de koelkast in de sc had gedaan of eerst op kamertemperatuur hebt laten komen. Ik weet niet of dat op zich taaier vlees geeft, zou ook kunnen dat je dan gewoon langere sc-tijd nodig hebt om het echt lekker te krijgen. Als lijkt 5 uur op hoog lang genoeg. (Zelf ben ik zo’n miep die toch het liefst het gerecht start op het vuur om dan over te doen in de sc voor de uren garing. Gewoon omdat ik het zo lekker vind om de uien, kruiden, vlees in de pan aan te bakken.) | |
Dragonberry | donderdag 2 november 2017 @ 18:52 |
Hachee was erg lekker recept even uit mijn hoofd opgeschreven. 1kg riblappen 4 grote uien 1 cm gember 1el five spice poeder 2 laurierblaadjes Klein bosje verse tijm Bouillon blokje 200 ml water Snij de riblappen in blokjes. Dep droog en kruid met peper en zout. Bak aan in roomboter. Snij de uien in halve ringen en bak even mee. Schep alles in de slowcooker met de overige ingrediënten. Zet 8 uur op high. Bind het geheel eventueel met een papje van gelijke hoeveelheden gesmolten boter en bloem. | |
RobinOok | donderdag 2 november 2017 @ 20:16 |
Kijk, 8 uur! En dan ging het nog heet de slowcooker in. Ik snap/weet nog steeds niet hoe lang Helsinki d'r/z'n hachee stoofde, maar ik denk een stuk korter. Vandaar taaier. | |
Jaeger85 | vrijdag 3 november 2017 @ 11:46 |
Iemand een lekker zoete pulled pork recept? | |
Lienekien | vrijdag 3 november 2017 @ 13:24 |
Ik heb onderstaande een paar keer gemaakt en die vond ik goed geslaagd. Voor de ‘light brown sugar’ had ik muscovado, nog uit Engeland, maar basterdsuiker geeft vast bijna hetzelfde resultaat. Voor barbecuesaus had ik de Remia Black Jack. Wel een beetje minder chilipoeder doen als je liever zoeter dan pittig hebt. http://allrecipes.com/recipe/92462/slow-cooker-texas-pulled-pork/ | |
Jaeger85 | vrijdag 3 november 2017 @ 14:40 |
Bedankt! Kan ik de mosterd weglateb of vervangen? Die heb ik niet in huis. | |
Lienekien | vrijdag 3 november 2017 @ 14:41 |
Ik zou het gewoon weglaten. Als je de rest wel hebt, krijgt het echt wel voldoende smaak en pit. Ik neem trouwens gewoon mosterd die ik heb, niet specifiek wat in het recept staat. | |
summer2bird | woensdag 8 november 2017 @ 20:18 |
Okey, help Ik heb de erwten soep nu 8 uur op laag en dan nu 2 uur op hoog staan. De erwten zijn nog hard. Wat moet ik doen? EDIT: Heb honger | |
Lienekien | woensdag 8 november 2017 @ 20:22 |
Ja, bekend probleem. Ik zou vanavond maar iets anders eten. | |
summer2bird | woensdag 8 november 2017 @ 20:23 |
Zal ik de cooker dan maar een nachtje aanlaten op low? Kan je zoiets kapot koken? | |
Lienekien | woensdag 8 november 2017 @ 20:36 |
Het moet toch kapot koken? Wel goed afkoelen voordat je het morgenochtend in de koelkast doet. Ik zou het overdoen in een pan, die in een bak/gootsteen met koud water zetten en de soep roeren. Water een paar keer vervangen, tot het echt goed is afgekoeld. In bakjes en in de koelkast. Soep blijft anders te lang op een temperatuur waarbij bacterieën enorm gaan groeien. En dan bederft je soep. | |
Serinde | woensdag 8 november 2017 @ 21:36 |
Heb je erwten gebruikt die je vooraf een nacht moet weken? Anders kunnen ze toch niet hard meer zijn na zo'n tijd? | |
Lienekien | woensdag 8 november 2017 @ 21:38 |
Gewoon spliterwten uit zo’n pak, die week ik niet voor en mijn ervaring is ook dat het lang duurt voordat ze echt goed gaar gekookt zijn in de slowcooker. | |
summer2bird | woensdag 8 november 2017 @ 21:54 |
Ik heb alles gepureerd Ik durf 'm niet snachts aan te laten staan. Nu smaakt hij prima, alleen wel babyvoedsel. Maar niks wat een rookworst niet op kan knappen En ja, waren spliterwten van Hak | |
Serinde | donderdag 9 november 2017 @ 22:05 |
Die hoeven inderdaad niet geweekt te worden. Maar zo lang dus goed te weten want wilde binnenkort ook erwtensoep proberen te maken. | |
Lienekien | donderdag 9 november 2017 @ 22:09 |
Ik heb het een paar keer gemaakt in de sc, ik denk dan toch grotendeels op high. Hm, dit recept heb ik gebruikt, maar er staat 8-10 uur op low. https://marksprikbord.wor(...)p-uit-de-slowcooker/ | |
summer2bird | zaterdag 11 november 2017 @ 10:24 |
Hai, ik ga dinsdag stoofperen maken. Alleen het moet om 16:00 écht klaar zijn, hoe lang moeten ze dan op? Ik lees verschillende kooktijden, van 12 uur tot 8 uur. Iemand tips hierop? | |
Lienekien | zaterdag 11 november 2017 @ 10:36 |
De dag van tevoren klaarmaken. | |
summer2bird | zaterdag 11 november 2017 @ 10:37 |
De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan niet | |
Cat-astrophe | zaterdag 11 november 2017 @ 10:48 |
Maandagnacht aanzetten, dan zijn ze dinsdagmorgen klaar. | |
Lienekien | zaterdag 11 november 2017 @ 11:38 |
Wat Cat zegt. In het vocht bewaren in de koelkast en in een pannetje weer opwarmen vlak voor het eten. | |
summer2bird | zaterdag 11 november 2017 @ 12:29 |
Okiedokie Bedankt! | |
Jaeger85 | zaterdag 11 november 2017 @ 20:46 |
Heb het vandaag gemaakt en vond het erg lekker. | |
Lienekien | zaterdag 11 november 2017 @ 20:58 |
| |
Serinde | dinsdag 14 november 2017 @ 09:58 |
Dankje die sla ik op. | |
Bienelientjee | dinsdag 14 november 2017 @ 16:51 |
Ik sluit mij ook eens hier aan! Heb ook een slowcooker en al meerdere malen met succes gebruikt! (eigenlijk nog nooit een faal gerecht gehad!) Chicken Tikka Massala, Hoisin chicken (uit dit topic), BBQ pulled pork en een ander kip gerecht met een romige saus en groenten! Vandaag voor de eerste keer een chili con carne Ruikt lekker, ben benieuwd! | |
Sorella | dinsdag 14 november 2017 @ 19:50 |
Ik weet niet of dit recept al een keer gepost is maar wij vonden het lekker. spareribs uit de slowcooker met pittige barbecuesaus Voor 2-4 personen • 1 kilo spareribs (ik hield 5 stukjes pp aan) • 240 milliliter ketchup • 3 eetlepels appel azijn • 3 ‘dashes’ Worcestershiresaus • 135 gram bruine suiker • 1 eetlepel Siracha (of een andere pittige saus) • 1 eetlepel mosterd • 2 eetlepels sojasaus • 3 tenen knoflook • 1 ui • 1 eetlepel verse oregano (of 1 theelepel gedroogde oregano) • 1 gedroogde chipotlepeper (of 1 theelepel gerookt paprikapoeder) • 1 eetlepel tomatenpuree • Snipper de ui en kneus de knoflook. Doe samen met alle ingrediënten behalve het vlees in de slowcooker en meng met een lepel. • Kruid de spareribs met peper en zout en leg ze in de saus. Zorg dat al het vlees bedekt is met een laagje saus. Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand voor 4,5 uur aan. Draai na twee uur de ribs om. • De spareribs zijn klaar wanneer het vlees er (bijna) af valt. Serveer met de saus, coleslaw en brood om de saus mee op te snoepen. En zoals gewoonlijk geen idee waar ik hem vandaan gehaald heb en wie het geplaatst heeft maar in ieder geval bedankt [ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 16-11-2017 15:27:15 ] | |
ProFlamer | donderdag 16 november 2017 @ 12:54 |
Afgelopen zaterdag pindakip gemaakt in de slowcooker: gebaseerd op het recept van Ashley Willems, heerlijk! : https://ashleywillems.nl/(...)cooker-super-lekker/ | |
Vanyel | zondag 24 december 2017 @ 07:49 |
Heeft iemand ervaring met een slowcooker buiten? Ik wil m vannacht aanzetten maar heb een hekel aan die doordringende eetlucht 's nachts (en weinig deuren), dus overweeg m op een tafeltje buiten te zetten. Wordt een graad of 9, dus bevriezen zal het niet. | |
Lucky_Strike | zondag 24 december 2017 @ 08:54 |
Denk niet dat dat een probleem is. Bij mij staat hij in een onverwarmde schuur, ook als het vriest. | |
Vanyel | zondag 24 december 2017 @ 08:54 |
Dat hoopte ik te horen | |
Lienekien | zondag 24 december 2017 @ 08:56 |
Er kunnen geen dieren bij? | |
RobinOok | zondag 24 december 2017 @ 08:59 |
Ik zou er man minstens een hele grote doos overheen zetten, iets van isolatie. | |
Books1 | zondag 24 december 2017 @ 09:00 |
Ik zet hem in de schuur als er in de nacht geprutteld word hier. Overdag trek ik de geur prima maar wakker worden met kookgeurtjes liever niet. | |
Vanyel | zondag 24 december 2017 @ 09:04 |
Ik heb nog geen stroom in de schuur, dus dat is geen optie. Bij de voordeur wel. Ding heeft een vrij zware glazen deksel, lijkt me niet dat daar dieren in komen. | |
Books1 | zondag 24 december 2017 @ 09:23 |
Curverbox/wasmand erover zetten met iets zwaars erop. Eerder ter voorkoming dan dat er echt iets zal gebeuren. | |
Lucky_Strike | zondag 24 december 2017 @ 09:32 |
Ik zou het goed aandurven om hem buiten te zetten. In een schuur is het net zo koud als buiten. En daar lopn ook beesten. | |
Lienekien | zondag 24 december 2017 @ 09:34 |
Het is meer dat ik hoop dat er geen nieuwsgierige buurkat zijn pootjes aan brandt. | |
Vanyel | zondag 24 december 2017 @ 09:50 |
Dat zou ik bijna wel een zegen vinden, als die ervan leerde weg te blijven. De hoeveelheid kattendrollen die ik overal weg moet scheppen is | |
Lienekien | zondag 24 december 2017 @ 09:55 |
Oh kut, een kattenhater. | |
Vanyel | zondag 24 december 2017 @ 10:57 |
Niet eens. Jaren katten gehad. Ik haat wel het geschijt in mijn tuin Zou ook nooit meer een kat nemen, nu ik ervaar hoe kut dat voor je buren is. | |
Kaatje1 | zondag 24 december 2017 @ 11:03 |
Ik ben een groot kattenliefhebber maar ik kan me de drollenhaat wel voorstellen (trapte vorige week nog in een enorme hondedrol, moet een hele grote hond zijn geweest). Ben blij dat ik geen tuin heb en ben blij dat ik binnenkatten heb die tuineigenaren niet lastig vallen. | |
THEFXR | zondag 24 december 2017 @ 15:20 |
16 jaar cel voor het vermoorden van katten https://www.google.nl/sea(...)KAA&biw=1024&bih=619 | |
Lienekien | dinsdag 26 december 2017 @ 11:32 |
Dit topic holt echt achteruit. | |
Isabeau | dinsdag 26 december 2017 @ 13:29 |
Is dit het nieuwe slowchattopic? | |
Dragonberry | dinsdag 26 december 2017 @ 14:00 |
Het plan was om konijn te stoven in de slowcooker. Mijn crockpot bleek echter toch even te klein voor 2 best grote konijnen Dus het is nu ouderwets slowcooker met een sudderplaatje geworden voor het kerstdiner. | |
Vanyel | dinsdag 26 december 2017 @ 14:40 |
Het begon allemaal met iemand die zich meer zorgen maakte over de katten van mijn buren dan over de vraag of mijn slowcooker pulled pork wel lekker zou worden Dat laatste is trouwens meer dan goed gekomen | |
Lucky_Strike | dinsdag 26 december 2017 @ 17:15 |
Fijn zo. En hartstikke on topic | |
Vanyel | dinsdag 26 december 2017 @ 17:56 |
I do try | |
Sjeen | dinsdag 26 december 2017 @ 22:42 |
Ik kom hier ook maar eens kijken Er stond een Crockpot multi-cooker onder de kerstboom | |
Sorella | maandag 8 januari 2018 @ 18:43 |
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven. 2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven. 3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op 120 °C. Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit | |
THEFXR | maandag 8 januari 2018 @ 22:42 |
das super, die kan alles. | |
Lucky_Strike | maandag 8 januari 2018 @ 22:58 |
Ik denk het wel. Lagr temperatuur is lage temperatuur. | |
Kaatje1 | maandag 8 januari 2018 @ 23:12 |
Ja hoor kan prima. Met uitzondering van de bleekselderij doe ik dat ook regelmatig zo. | |
Bienelientjee | dinsdag 9 januari 2018 @ 09:53 |
Ik maak vandaag een goulash in de slowcooker. En vrijdag weer een chili con carne. Lekker massa koken en maaltijden invriezen | |
Sorella | dinsdag 9 januari 2018 @ 11:50 |
Bedankt Doe jij de bleekselderij er helemaal niet in of als het nog maar een paar uur moet ? | |
Kaatje1 | dinsdag 9 januari 2018 @ 12:00 |
Nee helemaal niet. Wel eens gedaan maar ik blijf het toch proeven. Maar bij mij varieert het wel vaak wat ik erin doe. Soms ook meteen al vlees, wortel/ui/prei eigenlijk meteen wel. Soms wel en soms geen venkel, soms een bouquet garni, soms losse kruiden. | |
Sorella | dinsdag 9 januari 2018 @ 12:02 |
Okee, je vind het niet lekker dan gooi ik het er wel meteen in. Dank je | |
Kaatje1 | dinsdag 9 januari 2018 @ 12:48 |
Nee, heel vaak toch in gerechten verwerkt maar brrrr ik vind het zo vies. | |
Sjeen | dinsdag 9 januari 2018 @ 22:13 |
zuurvlees was zeer geslaagd in elk geval | |
oh-oh | dinsdag 9 januari 2018 @ 22:23 |
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork Die maakte ik net. 2.5 uur op high in mn Russel Hobs. Goddelijk! | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 januari 2018 @ 23:37 |
Wat doe je nou? Nou moet ik dat ook maken. | |
Kaatje1 | woensdag 10 januari 2018 @ 06:45 |
Ik heb bijna alles in huis voor dit | |
THEFXR | woensdag 10 januari 2018 @ 11:49 |
ik zie een mooie scharrrelkip in de aanbieding en baal er nu weer van dat mijn slowcooker te klein is. | |
Dragonberry | woensdag 10 januari 2018 @ 12:45 |
ik ook Cream cheese brownies zijn echt heerlijk, weet alleen nog niet of ik het echt in de slowcooker wil maken zoiets. | |
anndb | woensdag 10 januari 2018 @ 18:13 |
In stukken snijden en er in doen zal vast wel lukken? | |
fietsie | woensdag 10 januari 2018 @ 22:03 |
OK. Ik werd hierheen verwezen. Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding. Ik heb nu het volgende model: https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden. Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan? Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op: https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide. Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden. Niets over temperaturen. | |
Lucky_Strike | woensdag 10 januari 2018 @ 22:16 |
Ik heb begrepen dat de Amerikaanse merken zoals Crockpot inderdaad hogere temperaturen hebben dan andere merken. Russell Hobbs is een goed merk bijvoorbeeld, die hebben ook cookers waarin je kunt aanbakken op je fornuis. Misschien is de Instant Pot ook iets voor je? Dat is een alles in éán apparaat geloof ik maar het fijne weet ik daar niet van. Ik weet ook niet waar dat merk vandaan komt uit jouw link. Bijzonder dat je de slowcooker niet op temperatuur kunt instellen met juist dat apparaat aangezien die techniek aanwezig moet zijn voor sous vide. | |
Kaatje1 | woensdag 10 januari 2018 @ 22:17 |
http://www.slow-cookers.n(...)ow-cooker-overkoken/ Wat meer info. En volgens mij had PdeHoog ooit eens een link met uitleg over (over) koken in de sc | |
fietsie | woensdag 10 januari 2018 @ 22:24 |
Ik lees even . | |
THEFXR | woensdag 10 januari 2018 @ 22:24 |
dat is bij crock pots altijd, iets met aansprakelijkheid als amerikaantjes ziek van het eten worden, zou hem omruilen als ik jou was. | |
Sjeen | woensdag 10 januari 2018 @ 22:29 |
toch bedankt voor de tip! Zaterdag stond kip in de slowcooker op de planning. En ik weet nu waar ik ‘m ga halen | |
THEFXR | woensdag 10 januari 2018 @ 22:30 |
smakelijk | |
Lidl | donderdag 11 januari 2018 @ 19:00 |
Iemand een recept voor pulled chicken? Heb sinds vorige week een Russel Hobbs. Ondertussen Daging Rendang en stoofpeertjes geprobeerd en dat is goed gelukt. Dus als iemand een recept heeft die hij/zij ook geprobeerd heeft...graag | |
Sunnythesun | donderdag 11 januari 2018 @ 21:33 |
Goed, ik ben nu dus aangestoken en wil misschien ook een slowcooker. Nu lijkt het me handig om een te hebben waarvan je de pan op het vuur kan zetten voor aanbraden. Daarnaast is er de optie voor een timer, heeft iemand daar ideeën over? Mis je het als het er niet op zit? En dan het formaat. Met timer zijn ze er niet heel klein, we zijn met 2 en soms zou ik wel grote porties willen maken maar niet altijd. Dus wat is dan slim?.. Nou ja, veel keuze toch wel dus.. | |
Molo | donderdag 11 januari 2018 @ 21:37 |
Je kunt er altijd nog een losse timing tussen mikken? | |
Sunnythesun | donderdag 11 januari 2018 @ 21:39 |
Ja maar dan is ie echt uit. Het leek me handig als hij na een bepaalde tijd in de warmhoudstand gaat vanzelf. Maar ik weet niet hoe handig dat in praktijk is. Uitsteltimer is misschien ook handig maar wellicht minder noodzakelijk? | |
Molo | donderdag 11 januari 2018 @ 21:44 |
Oh zo, ja ik mik dat ding bijna altijd 's nachts aan voor rundvleesgerechten, die lang mogen. Warmhoudstand gebruik ik eigenlijk niet. | |
Sunnythesun | donderdag 11 januari 2018 @ 21:46 |
Daar zal ik hem zeker ook voor gebruiken, maar het lijkt me ook makkelijk door de weeks voor de avondhap 's ochtends aan en eten als je thuis komt. En dan is wellicht een timer handig. Wellicht.. ben me echt nu vandaag voor het eerst in de materie aan het verdiepen he | |
Molo | donderdag 11 januari 2018 @ 21:52 |
Is meestal toch teveel. Hier warm ik dan in een klein pannetje of magnetron op. | |
Vanyel | donderdag 11 januari 2018 @ 21:52 |
Brrr. Dan ruikt 's nachts je hele hut naar eten. Word ik wakker van. | |
Molo | donderdag 11 januari 2018 @ 21:55 |
Ventilatie en meerdere verdiepingen in huis. Geen last van, keuken dampt niet naar mijn slaapkamer | |
Vanyel | donderdag 11 januari 2018 @ 22:02 |
Ik heb een goeie neus. Was in t vorige huis ook al zo storend. In dit huis ruikt zelfs Mrs V het. Maar 1 deur tussen keuken en slaapkamer. Dan maken die trap enzo niet meer zoveel uit. Oh en ik zet de afzuigkap er niet voor aan. | |
Molo | donderdag 11 januari 2018 @ 22:05 |
Ja ik ook hoor, maar in principe, op kind of gare hormonen na, is slaap slaap hier. Kan een autoalarm voor de deur afgaan of Koos zijn wekker ofzo, ik blijf tukken | |
Vanyel | donderdag 11 januari 2018 @ 22:09 |
Omg dat is mijn droom. Sunny, instantpot. En anders en fijne Russel hobbs. | |
Molo | donderdag 11 januari 2018 @ 22:10 |
Ja ik ben eigenlijk gewoon een man En eens met de tweede alinea. | |
Sunnythesun | donderdag 11 januari 2018 @ 22:17 |
die laatste heb ik al bekeken idd, Instantpot ben ik nog niet tegen gekomen, ga ik opzoeken | |
Lucky_Strike | donderdag 11 januari 2018 @ 22:21 |
Ooit koop ik een instantpot. | |
Kaatje1 | donderdag 11 januari 2018 @ 22:27 |
Die geuren zijn overdag best lekker maar ‘s nachts niet zo. In een appartement nog vervelender. Ben nu eens van plan om het ding op t balkon te zetten, heb daar een stopcontact dus zou t prima moeten lukken. Mijn crockpot heeft een timer (geen uitgestelde) en voor de russel gebruik ik een losse timer | |
LastRequest | donderdag 11 januari 2018 @ 22:44 |
Ik heb er een met timer maar heb die volgens mij nog nooit gebruikt. Ik zou dan namelijk de SC op het aanrecht moeten zetten voor ik wegging en dan zou bv. rauwe kip een paar uur buiten de koelkast staan tot de timer aan gaat. Heb zelf niet zoveel aan de timer wat dat betreft dus! | |
Sunnythesun | donderdag 11 januari 2018 @ 22:46 |
Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik.. | |
Vanyel | donderdag 11 januari 2018 @ 23:00 |
Ik ook. | |
Vanyel | donderdag 11 januari 2018 @ 23:02 |
Volgens mij had ik een Russel met Engelse stekker omdat ik per se een timer en alu pan wilde en die in NL niet kon vinden. Is doodgegaan, dus kan niet checken. | |
THEFXR | vrijdag 12 januari 2018 @ 00:11 |
iig een grote dat er een hele kip in past, minimaal 6 liter. sommige binnenpannen kunnen op het fornuis, met timer is erg handig. zou ik wel doen. of beter gelijk een multicooker ala instantpot, die onder druk kookt. [ Bericht 3% gewijzigd door THEFXR op 12-01-2018 00:17:35 ] | |
Sunnythesun | vrijdag 12 januari 2018 @ 08:38 |
Passend voor kip en groot vlees is wel heel handig idd. Maar er werd me ook gezegd dat een 6l pan voor 2 personen weer niet handig is voor dagelijks eten omdat je de pan dan niet vol genoeg krijgt. Hoe is de ervaring daarmee?? Dank trouwens voor alle input! Ik heb die multicookers ook bekeken, ben er nog niet helemaal uit of ik dat veel zal gebruiken eigenlijk.. Maar op zich ben ik altijd wel fan van multi-uses van dingen.. | |
Kaatje1 | vrijdag 12 januari 2018 @ 09:08 |
Naast de slowcooker heb ik ook de Kcook van Kenwood. Leuk ding dat ik vaker zou moeten gebruiken. Het heeft geen slowcookfunctie volgens mij maar wel dat je 'm op (ik geloof) 65 gr. kunt zetten met een roer functie. | |
THEFXR | vrijdag 12 januari 2018 @ 15:24 |
Je kan in een multi ook slowcooken, alleen kan je eerst onder druk koken waardoor je de slowcook tijd erg veel naar beneden brengt. | |
Sunnythesun | vrijdag 12 januari 2018 @ 15:32 |
Ha dat klinkt wat tegenstrijdig maar ik snap wat je bedoelt hoor. Ik weet alleen niet of ik dat wel wil. Het gaat me juist om het slowe denk ik. Ben er nog lang niet uit hoor | |
THEFXR | vrijdag 12 januari 2018 @ 15:36 |
een slowcooker is ook best goedkoop in verbruik.
| |
LastRequest | zaterdag 13 januari 2018 @ 16:23 |
Ah dat kan mijne ook. Dan springt ie daarna op warm houden. Werkt prima maar ik weet niet of ik dat bij alle gerechten zou proberen. Kleine gehaktballetjes die ik had gemaakt werden wat taai na 2 uur op warmhouden (foutje in mijn timing) maar pulled pork laat ik vaak genoeg langer staan op die stand. | |
Sunnythesun | zaterdag 13 januari 2018 @ 18:38 |
ja lijkt me best handig.. maar dan zit ik wel echt aan grote exemplaren vast vrees ik.. | |
Lucky_Strike | zaterdag 13 januari 2018 @ 22:17 |
Ik vond hem wat tegenvallen. Gewoon een brownie, geen spectaculaire smaakexplosie. | |
jajablahblah | zondag 14 januari 2018 @ 12:02 |
Zijn er hier mensen die vegan slowcooken? Ik heb sinds een tijdje zo’n pan, cadeautje van mijn culinair wat meer onderlegde zus Nou heb ik er zojuist groenten, champignons en aardappelen ingedaan. Ik zit een beetje met het water dat er bij gaat. Ik merk dat je wat minder moet gebruiken dat normaal (mijn goulash werd er heel flauw en waterig in ). Is daar een soort regel voor? Ik heb er nu een koffiekopje water in gedaan. | |
Lidl | zondag 14 januari 2018 @ 12:07 |
Ik lees overal dat je ongeveer 1/3e hoeveelheid vocht erbij doet van wat je normaal gebruikt met koken. | |
jajablahblah | zondag 14 januari 2018 @ 12:10 |
Oh dat is een goed graadmeter (en minder dan ik dacht). Thanks. Ik kijk het nu gewoon een paar uur af, ik ben thuis. Als iemand tips heeft voor vegan slowcooker recepten hou ik me aanbevolen trouwens | |
Kaatje1 | zondag 14 januari 2018 @ 12:15 |
Weet het niet zeker of daar ook vegan recepten staan, maar er zijn diverse fb pagina’s met veel recepten | |
jajablahblah | zondag 14 januari 2018 @ 12:45 |
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload | |
laziness | zondag 14 januari 2018 @ 14:41 |
Haha erg herkenbaar Ik wilde de pinda kip tippen maar die was al genoemd. Ik gebruik ‘m met vlagen veel en dan weer een hele tijd niet maar het is best fijn als het pruttelend en al klaar staat als je thuis komt na een lange werkdag. | |
Kaatje1 | zondag 14 januari 2018 @ 14:54 |
Ik gebruik ook alleen maar de recepten. Van de conversaties moet ik ook niet te veel zien | |
Vanyel | zondag 14 januari 2018 @ 15:40 |
Als veganrecept? Tevens | |
jajablahblah | zondag 14 januari 2018 @ 16:52 |
Hi In die fanatieke groepen zijn erg veel vleesrecepten (snap ik met een slowcooker), en de vega fb groep is erg rustig. Dus zodoende. Mijn geimproviseerde groenten dinges is goed gelukt. | |
laziness | zondag 14 januari 2018 @ 16:57 |
nee als algemene tip Ik kook wel vegetarisch in de slowcooker soms maar niet vegan. | |
Lucky_Strike | zondag 14 januari 2018 @ 17:25 |
Ik denk dat deze veganistische quinoa chili met zoete aardappel het ook prima doet in de slowcooker: http://www.milkfreemom.com/vegan-quinoa-sweet-potato-chili/ [ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 16-01-2018 11:19:30 ] | |
Serinde | dinsdag 16 januari 2018 @ 08:59 |
ik gebruik de slowcooker echt te weinig. Vier dagen per week eten we hello Fresh en voor doordeweeks ben ik te lang van huis (11-12 uur) om hem te gebruiken... Heeft iemand interesse in het boek Slow cooked van Olivia Andrews? https://www.bol.com/nl/p/(...)tionType=typedsearch Voor 15 euro af te halen in de Meern of evt afspreken op Utrecht CS of Amsterdam Sloterdijk | |
THEFXR | dinsdag 16 januari 2018 @ 11:17 |
verkoop je alleen het boek of ook de slowcooker? | |
Serinde | dinsdag 16 januari 2018 @ 13:17 |
Plan was alleen boek. Dacht er niet over na. Als iemand voor boek + sc samen ¤ 45 wil betalen mag dat. Ik heb deze https://www.bol.com/nl/p/(...)-l/9200000056626179/ (2x gebruikt ) | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | vrijdag 19 januari 2018 @ 22:29 |
Zo! Net weer mijn langzame koker gevuld Dit keer met 1 kg riblappen (goed gelardeerd ) 5 uien (3 normaal 2 behoorlijk scherpe rode) 1 VOET knoflook Chilisaus een glas a 20cl Een snufje zout 320 gram linzen 3 stelen selderie 200 gram snoeptomaten En 20 cl water Let the waiting games begin [ Bericht 4% gewijzigd door Graf..Coudenhove..Kalergi op 19-01-2018 23:38:34 ] | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | vrijdag 19 januari 2018 @ 23:36 |
Ruikt heerlijk nu hier Morgen maak ik wat rijst voor erbij en per maaltijd ook wat extra groente boontjes of zoiets * Al zou je dit ook goed op een baguette kunnen doen met wat peper en zuur | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zaterdag 20 januari 2018 @ 01:15 |
OMG wat ruikt het lekker | |
Dragonberry | zaterdag 20 januari 2018 @ 11:30 |
heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind? | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zaterdag 20 januari 2018 @ 18:20 |
Het laatste | |
Dragonberry | zaterdag 20 januari 2018 @ 18:33 |
Klinkt wel goed opzich. Hoe is het uiteindelijk geworden? | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zondag 21 januari 2018 @ 09:19 |
Goed gelukt erg lekker | |
manny | woensdag 31 januari 2018 @ 08:57 |
hello, er kwam al eerder iets voorbij over de temperatuur van de slowcooker. Wat ik op internet vind is niet echt duidelijk, sommige spreken over koken, anderen over max 90 graden. Wij hebben inmiddels al jaren een crockpot en het was me inderdaad al opgevallen dat ik toch regelmatig "kook-bellen" zie, ook op low en kleine aanbrandingen aan de randen heb ik ook wel eens. Desondanks heb ik eigenlijk bijna 100% resultaat als ik de recepten volg, met de erwtensoep en hache als toppers... Wat is jullie ervaring ? | |
THEFXR | woensdag 31 januari 2018 @ 10:41 |
crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan. | |
manny | woensdag 31 januari 2018 @ 15:38 |
ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testen | |
Syrena | donderdag 22 februari 2018 @ 13:27 |
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend. Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden. | |
mootie | donderdag 22 februari 2018 @ 13:46 |
Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week. | |
Lucky_Strike | donderdag 22 februari 2018 @ 14:38 |
Op Amerikaanse sites kom ik regelmatig kooktijden tegen van 8 uur voor kipfilet | |
THEFXR | donderdag 22 februari 2018 @ 15:04 |
je bedoelt deze, lijkt mij gewoon een rebadge van dat engelse merk. denk standaard 70,80 en 90 graden | |
THEFXR | donderdag 22 februari 2018 @ 15:05 |
dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden. | |
Syrena | donderdag 22 februari 2018 @ 16:52 |
Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek. Mmmm...twijfelt nog even verder | |
SiGNe | donderdag 22 februari 2018 @ 18:28 |
Een vriend van me heeft een Anova slowcooker (alleen iets ander merk) gekregen voor z'n verjaardag en die mag ik binnenkort ook eens een keertje lenen. Binnenkort dus in elk geval een keer een slow cooked eitje koken maar welk gerecht zeggen jullie van "Die moet je écht een keertje maken!"? | |
SnoepTomaatje | donderdag 22 februari 2018 @ 18:36 |
Nu heb ik ff teruggelezen, maarre, een slow cooked eitje..? | |
SiGNe | donderdag 22 februari 2018 @ 18:39 |
45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt ei | |
SnoepTomaatje | donderdag 22 februari 2018 @ 18:40 |
dus 45 minuten op high? | |
Queenshore | donderdag 22 februari 2018 @ 18:44 |
Koken in een waterbad en in een slowcooker zijn 2 verschillende dingen. | |
Lucky_Strike | donderdag 22 februari 2018 @ 18:45 |
Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcooker Hier is natuurlijk ook een topic over: https://forum.fok.nl/topic/1730371/1/25 | |
SiGNe | donderdag 22 februari 2018 @ 19:39 |
Dan zit ik hier verkeerd inderdaad, ik dacht dat 't redelijk 'tzelfde was maar nu ik er wat meer over nadenk.. zo'n Anova ding hang je niet in een pastasaus natuurlijk.. | |
quirina | donderdag 22 februari 2018 @ 19:39 |
Deze gemaakt, was erg lekker! | |
THEFXR | donderdag 22 februari 2018 @ 22:52 |
gewoon kopen, proberen en je kan binnen een maand terugbrengen als het niet bevalt. | |
Mubassie | zondag 25 februari 2018 @ 02:07 |
Deze is echt hemels! Vandaag gemaakt en nondeju lekker! Babi Ketjap 600 gr speklappen in reepjes snijden 2 theelepels gehakte knoflook 2 theelepels gemberpoeder 120ml ketjap manis 3 eetlepels sojasaus 2 eetlepels bruine suiker 2 theelepels uienpoeder 1 theelepel ketoembar 1 theelepel laos 1 theelepel speculaaskruiden 1 eetlepel sambal badjak (indien gewenst) 1 eetlepel bloem om te binden 10 tot 12 uur in slowcooker op stand 1 (low) Spekreepjes op hoog vuur kort aanbakken samen met de gember en knoflook. Dan in de slowcooker doen en de rest van de ingrediënten toevoegen. Goed doorroeren en lekker laten pruttelen voor 10 a 12 uurtjes. | |
Cat-astrophe | vrijdag 2 maart 2018 @ 14:35 |
Ziet er goed uit! Hier staat dit recept nu te bluppen http://www.smulweb.nl/recepten/1147537/Daging-rendang-slowcooker Wil toch eens wat anders maken dan de vertrouwde Hollands/Franse stoofpotjes en deze had niet zoveel -voor mij nieuwe- kruiden nodig. | |
Kaatje1 | vrijdag 2 maart 2018 @ 15:03 |
Zo, die zien er beiden lekker uit. Hier staat draadjesvlees in de planning. | |
fietsie | vrijdag 2 maart 2018 @ 15:10 |
Ik heb mijn Slowcooker verpatst; nu dus op zoek naar een nieuwe. Eentje die niet kookt. | |
Kaatje1 | vrijdag 2 maart 2018 @ 16:26 |
Russel Hobbs. Al gaat het draadjesvlees (1,5 kg denk ik) dit keer wel in de (grotere) crockpot. | |
Cat-astrophe | vrijdag 2 maart 2018 @ 16:51 |
Mijn recept is erg vochtig. Toch een kleiner blikje kokosmelk moeten gebruiken. Gelukkig zag ik het aankomen en heb de 2 dl water die het recept vroeg er niet bij gedaan. Net even geproefd en nu al pittig genoeg voor me dus de hele peper heb ik eruit gehaald. | |
laziness | vrijdag 2 maart 2018 @ 16:57 |
Ik wilde ‘m van de week al maken maar stelde dit uit tot morgen. Je opmerkingen komen dus precies op tijd | |
Mubassie | vrijdag 2 maart 2018 @ 17:01 |
Laat je weten wat het geworden is? Ben benieuwd | |
Cat-astrophe | vrijdag 2 maart 2018 @ 17:27 |
Je moet wel weten dat ik een ontzettend watje ben wat pittigheid betreft. 90% van de koks zou dat pepertje lekker mee laten sudderen tot het einde. | |
Cat-astrophe | vrijdag 2 maart 2018 @ 17:28 |
Will do! In ieder geval erg fijn als je weinig voorbereidingstijd hebt. Je hoeft alleen de uitjes te snipperen en gember te schillen. De rest gaat in de blender of rechtstreeks in de pan. | |
Cat-astrophe | vrijdag 2 maart 2018 @ 21:26 |
Meteen maar een update over mijn recept. Gebruik. Veel. Minder. Vloeistof. Dan. In. Het. Recept. Staat. Ik had de 2 dl water al weggelaten en heb de stoof op het laatst evengoed flink moeten inkoken. Klein pakje cocosmelkm(200ml?) en een beetje water lijkt me voldoende. Smaak: ik ben nog niet overtuigd. Hij is heel zoet (veel suiker misschien) en daarna merk je het pepertje ook. Maar hij smaakt verder best vlak, proef weinig terug van de kruiden. Inkoken hielp wel. We laten hem eens een nachtje staan, kijken of de smaak wakker wordt. En anders was het een eenmalig experiment. Hij gaat sowieso op want vies smaakt hij zeker ook niet. | |
laziness | vrijdag 2 maart 2018 @ 21:33 |
Ik heb een zevenjarige die al van tevoren vraagt of het niet pittig is en er een groot glas water bij wilt dus je bent een prima graadmeter voor wat ik zoek | |
Cat-astrophe | vrijdag 2 maart 2018 @ 21:36 |
Ik ben geen zevenjarige *stampvoet* | |
Molo | vrijdag 2 maart 2018 @ 22:28 |
Rendang die klaar is in een grote ovenschaal doen en opwarmen in de oven tot 'ie goed droog is. In de slowcooker blijft het altijd toch wat te nat, al moet je never water toevoegen en maar één beetje kokosmelk. Recept van RobinOok is overigens beterderderder van smaak | |
Cat-astrophe | vrijdag 2 maart 2018 @ 22:30 |
Komt ze nu mee. | |
Molo | vrijdag 2 maart 2018 @ 22:47 |
Staat nota bene in de OP | |
Cat-astrophe | vrijdag 2 maart 2018 @ 22:52 |
Maar daar staat niet bij dat het lekkerder is dan wat ik maakte en die had wel erg veel ingrdiënten die niet in mijn kruidenkast staan. Langzaam opbouwen... | |
Molo | vrijdag 2 maart 2018 @ 23:15 |
Die maken, maaaakennnnn Ik gebruik wel o.a. meer kurkuma en dan is het niet handig als je je slowcooker te vol stopt ivm overstromende knalgele vette meuk | |
Cat-astrophe | vrijdag 2 maart 2018 @ 23:16 |
Als ik nu eens minder avonden aan de andere kant van het land of in restaurants zat kon ik meer pruttelen | |
Molo | vrijdag 2 maart 2018 @ 23:19 |
Gewoon uitkering aanvragen joh | |
oh-oh | vrijdag 2 maart 2018 @ 23:52 |
Ik maak rendang tegenwoordig alleen nog maar van geit, je waant je echt op Bali zo! | |
morgane | donderdag 10 mei 2018 @ 16:38 |
Edit: Mijn vraag is in een ander topic al beantwoord. Volgende week de 3,5L Russell Hobbs bestellen [ Bericht 14% gewijzigd door morgane op 10-05-2018 17:38:59 ] | |
Dragonberry | donderdag 10 mei 2018 @ 21:20 |
Ik merk dat mijn slowcooker de laatste tijd vaak werkloos is wegens geen inspiratie. Wel vorige week nog een flinke pan chili con carne erin gemaakt, maar dan heb ik gelijk 4 porties dus ik ben voorlopig weer klaar Iemand de laatste tijd nog nieuwe ontdekkingen gedaan betreft recepten voor de slowcooker? | |
manny | zondag 13 mei 2018 @ 14:09 |
Pastasaus zit er al weer een uurtje of drie in. | |
Sunnythesun | zondag 13 mei 2018 @ 14:21 |
Ik ben echt zo blij met mijn slowcoockert k heb deze: https://www.deslowcookery(...)tr-sizzle-to-simmer/ Heel handig dat er startonderbreking én warmhoudfunctie op zit. Ik maak daar ook echt gebruik van Dit boek heb ik er bij en tot nu toe is alles heel erg lekker wat ik daar uit gemaakt heb https://www.deslowcookery(...)slow-cooker-recipes/ O.a. gemaakt: kip met aardappeltjes en wortel (2 versies), varkensvlees met cider, appeltjes en wortel, braziliaanse schotel met varkensvlees en maisdumplings, rundstoof.. Maar ik maak ook dingen als stifado, roti, curry's enz. wat ik normaal in een gewone pan maakte. Wat opvalt is dat de smaken veel beter te onderscheiden zijn wanneer iets in de slowcoocker is gemaakt. Had niet verwacht dat dat verschil zo groot zou zijn. Wel oppassen met drank dus, want het is al snel te overheersend en je proeft het als je een te slechte wijn oid gebruikt hebt Maar al met al dus heel erg tevreden | |
Sorella | zondag 13 mei 2018 @ 16:11 |
Die sizzle heb ik ook alleen past de pan niet op mijn wokbrander en is het niet geschikt voor inductie. | |
Sunnythesun | zondag 13 mei 2018 @ 16:26 |
Oh dat is wel jammer. Heb ik niet eens op gelet. Hier gewoon gas dus maak ik bijna altijd gebruik van de uitneem-op-het-vuur-functie super handig. | |
Sorella | zondag 13 mei 2018 @ 20:41 |
Mijn wokbrander is gas maar de pan is te ovaal om er goed op te kunnen staan Niks aan te doen. | |
Vanyel | zondag 13 mei 2018 @ 20:50 |
Wokring? | |
THEFXR | zondag 13 mei 2018 @ 20:59 |
wokring bij de toko halen | |
Sunnythesun | maandag 14 mei 2018 @ 08:24 |
Denk wel dat een wok iets te hard gaat voor de pan. Hij is zo dun dat ik hem op een gewone medium pit al niet hoog zet, wordt heel snel warm. | |
THEFXR | maandag 14 mei 2018 @ 10:49 |
een wok moet loeiheet worden, zo 400 graden | |
Sunnythesun | maandag 14 mei 2018 @ 10:57 |
Ja, maar de binnenpan van een slowcoocker niet he.. denk niet dat dat bevorderlijk is. | |
THEFXR | maandag 14 mei 2018 @ 10:58 |
ooh sorry, verkeerd gelezen | |
Sunnythesun | maandag 14 mei 2018 @ 10:58 |
no prob. | |
Sorella | maandag 14 mei 2018 @ 12:53 |
Wokbrander kan je laag zetten natuurlijk en er bij blijven maar ook met een wokring wiebelt de pan dus geen goed idee. In ieder geval spareribs er in maken gaat prima | |
oh-oh | maandag 14 mei 2018 @ 13:28 |
Ik bak echt nooit iets aan. Neemt voor mij het handige van slowcooken weg. Ik mis het ook totaal niet, alles wordt gewoon lekker | |
Kaatje1 | maandag 14 mei 2018 @ 13:50 |
Wat ik nog wel eens doe met de crockpot is het eten, wanneer het al klaar is maar afgekoeld, goed door en door verwarmen op gas. | |
oh-oh | maandag 14 mei 2018 @ 13:52 |
Ik laat het altijd gewoon aan staan tot we eten. | |
Lucky_Strike | maandag 14 mei 2018 @ 14:09 |
Ik ook niet. Ik bak alleen kruiden en specerijen aan indien nodig, zoals bij roti. | |
oh-oh | maandag 14 mei 2018 @ 14:18 |
Ik marineer vaak mijn vlees wel een nacht van te voren of zo idd. | |
morgane | maandag 14 mei 2018 @ 14:22 |
Hoe werkt een slowcooker zonder timer? Kan die alleen maar aan (op verschillende standen) en uit? Zou ik er eventueel een tijdschakelaar tussen kunnen zetten en is het dan erg als de ingrediënten al een paar uurtjes in de slowcooker zitten voordat ie aan gaat? | |
Cat-astrophe | vrijdag 18 mei 2018 @ 12:14 |
Pastasaus uit de slowcooker bijna klaar. Receptje van internet gehaald met verse tomaat, tomatenpasta, uien, wortel en de standaard kruiden. Hele nacht op low zonder water toe te voegen maar dan merk je dat de bovenste laag tomaten niet zacht wordt. Nu dus nog een uurtje of 2 op high gezet, daarna blender erop en nu staat de binnenkant op het gas nog even in te koken. Vanavond verse pasta met verse pastasaus | |
Cat-astrophe | vrijdag 18 mei 2018 @ 12:16 |
Ja, aan en uit. Of warmhouden. Tijdschakelaar kan. Ik ben er zelf niet zo’n fan van om bij voorbeeld rauw vlees al uren op kamertemperatuur te laten staan. Vooral kip is wat dat betreft berucht. Ik kies er dan liever voor het een dagje eerder te maken en op te warmen als de tijd tussen aanzetten en eten echt te lang is. | |
Kaatje1 | vrijdag 18 mei 2018 @ 12:57 |
Ik gebruik regelmatig de tijdschakelaar. Gisteravond liep qua timing alles in de soep en ik heb de cooker pas laat aangezet. Om ongeveer 5 uur is hij uitgeschakeld (wat langer gedaan dan volgens recept) en om 6.30 was het nog heet. Nu in een andere ruimte gezet (waar de katten niet bij kunnen) zonder deksel. | |
jajablahblah | vrijdag 18 mei 2018 @ 13:36 |
Was dat zonder vlees? Want dan hou ik me aanbevolen voor een link | |
Lienekien | vrijdag 18 mei 2018 @ 13:38 |
Dus het staat al uren buiten de koelkast? Ik zou dat echt niet doen. | |
Kaatje1 | vrijdag 18 mei 2018 @ 13:41 |
Is een hele koele ruimte in huis. Doe dat al zo lang. | |
Lienekien | vrijdag 18 mei 2018 @ 14:12 |
Ik zou het een ander niet adviseren. Al is de betreffende ruimte koel, het punt is dat je eten op een gegeven moment een temperatuur gaat bereiken waar de bacteriën zich optimaal tot vermeerderen gaan zetten. Als je een pan met een stoofgerecht neerzet om te wachten tot het in een paar uur tijd afkoelt tot het in de koelkast kan, creëer je daarvoor de ideale omstandigheden. Daarom is het advies juist altijd om snel terug te koelen, dus bijv. in een bak koud water zetten en regelmatig roeren. En dan vlot in de koelkast. | |
morgane | dinsdag 22 mei 2018 @ 08:41 |
Ik heb net m'n slowcooker aangezet voor rendang en een timer op m'n telefoon gezet voor 8,5 uur. Dan is het rond 16.45 klaar, maar we eten meestal rond 18.15. Kan ik de slowcooker dan nog langer laten koken of kan ik deze het beste op de warmhoudstand zetten? Of iets er tussenin? Ik gebruik 'm nu voor het eerst, dus ik ben nog een beetje zoekende | |
Kaatje1 | dinsdag 22 mei 2018 @ 08:58 |
Met een sc is het zo lekker dat het makkelijk wat langer aan kan staan. 9,5-10 uur is echt geen probleem. | |
winterstorm666 | dinsdag 22 mei 2018 @ 14:52 |
dit weekend deze gemaakt. klein beetje spelen nog met de basterdsuiker. was iets aan de zoete kant. maar wat was hij lekker! http://www.smulweb.nl/recepten/1458895/Kip-ketjap-slowcooker | |
Helsinki | donderdag 5 juli 2018 @ 12:26 |
Mijn slowcooker is gesneuveld rip . Nu wil ik wel weer een nieuwe, maar deze keer eentje die niet kookt (had een crockpot), met timer en die op het fornuis kan. Nu dacht ik aan een SC van Russell Hobbs, maar deze is best groot (6L). We zijn met z'n tweeën en vanaf volgend jaar eet er nog een kleine uk mee. Zou dit dan een geschikt formaat zijn of kies ik beter voor een wat kleinere? | |
wootahH | donderdag 5 juli 2018 @ 12:47 |
hoeveel liter heb je nu dan. ik heb zelf een 3.5l dat is oké voor 2 personen. Maar liever had ik een grotere zodat ik meerdere porties kan maken en wat kan bewaren. of als er mensen komen eten ik er genoeg spareribs in kan gooien. | |
Helsinki | donderdag 5 juli 2018 @ 14:31 |
Ook 3,5L. Eigenlijk maak ik er ook alleen maar grotere hoeveelheden in dus misschien is een grotere pan dan geen ramp . | |
THEFXR | donderdag 5 juli 2018 @ 16:07 |
persoonlijk zou ik voor een instant-pot of multicooker met snelkookfunctie gaan. als je van kip houdt, zou ik voor een grotere gaan zodat je een hele kip kan bereiden. | |
Lonaa | maandag 16 juli 2018 @ 10:35 |
Ik heb een Slowcooker besteld | |
THEFXR | maandag 16 juli 2018 @ 10:51 |
welke? | |
Lucky_Strike | maandag 16 juli 2018 @ 10:59 |
Lonaa, welcome to the club Wat ga je als eerste maken? Ik heb vrijdag voor het eerst babi ketjap gemaakt, naar recept van Ashley Willems. Het was heerlijk Er zijn nog 2x2 porties de vriezer in gegaan. | |
Lonaa | maandag 16 juli 2018 @ 10:59 |
Andrew Jones, rode 4,5 liter | |
THEFXR | maandag 16 juli 2018 @ 13:12 |
nice | |
Kaatje1 | dinsdag 17 juli 2018 @ 09:39 |
yiehaaa | |
Helsinki | woensdag 18 juli 2018 @ 07:45 |
Hier is het die van Russell Hobbs geworden maak vandaag pulled chicken tacos. | |
Lonaa | woensdag 18 juli 2018 @ 08:34 |
Ik ga vandaag eens nadenken over wat ik als eerste ga maken. Vrijdag is slowcookdag | |
Kaatje1 | woensdag 18 juli 2018 @ 08:45 |
Op facebook zit een group, slowcookers geloof ik, die hebben in hun vastgezette berichten een link naar heel veel prima recepten staan. | |
THEFXR | woensdag 18 juli 2018 @ 11:55 |
die maken meer oorlog om andere dingen | |
Kaatje1 | woensdag 18 juli 2018 @ 12:16 |
Daarom kijk ik daar alleen maar als ik die receptenpagina nodig heb. Wat een "mensen" daar | |
machtpen | woensdag 18 juli 2018 @ 12:21 |
Heb nu de bosch autocook al een tijdje. Prima voor het slowcooken en kan nog veel meer. | |
THEFXR | woensdag 18 juli 2018 @ 13:23 |
klinkt als een multicooker, met hogedruk? | |
machtpen | woensdag 18 juli 2018 @ 13:30 |
Ja, ook met hogedruk maar dat heb ik nog niet gebruikt. Gewoon een leuk ding slowcooken gaat prima maar je kunt er nog veel meer mee. | |
Isabeau | dinsdag 14 augustus 2018 @ 11:41 |
Normaal kookt vriendlief met de slowcooker en nu heb ik er eten in gedaan. Maar misschien stomme vraag hoor, maar al het eten (de aardappelen, kip, sperziebonen) hoeven niet onder water te staan, toch? | |
THEFXR | dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:02 |
nee, een slowcooker geeft al veel vocht af. | |
realAIVD | dinsdag 6 november 2018 @ 17:01 |
Sinds vandaag de trotse eigenaar van een Russell Hobbs searing slowcooker met een inhoud van 3,5 liter, dat moest ik even kwijt! Voor morgen ligt alles klaar om dit recept te maken: https://www.eetspiratie.nl/daging-setan-duivels-rundvlees/ | |
Lucky_Strike | dinsdag 6 november 2018 @ 18:06 |
Gefeliciteerd, daar ga je geen spijt van krijgen! Leuke site, ik kende hem nog niet. Kent iemand een leuk recept met lamsvlees? | |
realAIVD | dinsdag 6 november 2018 @ 18:47 |
Dank! De meeste keukenapparaten eindigen stoffig ergens achterin een keukenkastje, vandaar dat ik het steeds heb laten zitten. Ben super-benieuwd of dit een blijvertje is. Ik heb trouwens een recept voor lam/schaap gesaved, maar nog niet geprobeerd natuurlijk, ik denk wel dat je dan minstens aan de gedroogde pepers moet kunnen komen (dat lukt hier bij m'n Perzische supermarkt wel, maar verder zou ik het niet weten) http://www.rickbayless.com/recipe/slow-cooker-lamb-barbacoa/ maar goed, er is vast iemand die al een goedgekeurd slowcooker lams-recept heeft? | |
Dragonberry | dinsdag 6 november 2018 @ 19:57 |
Dit weekend weer lekker stoofvlees gemaakt in de slowcooker. Het heeft de hele nacht op low gestaan, overdag nog extra de smaak laten intrekken en 's avonds snel opgewarmd en met frietjes gegeten Gisteren heb ik bij de toko een zak kousenband gehaald, dus ergens deze week gaat de slowcooker weer aan om roti te maken. Herfst is slowcooker seizoen bij mij | |
mascara-klodder | woensdag 7 november 2018 @ 00:11 |
Volg dit topic al een tijdje en ben vanaf morgen de trotse eigenaresse van dit apparaat Ben erg benieuwd en ga eens wat recepten uitzoeken. [ Bericht 4% gewijzigd door mascara-klodder op 07-11-2018 08:55:50 ] | |
Kaatje1 | woensdag 7 november 2018 @ 08:50 |
Oeh....ga je geen spijt van krijgen. Ik zit ook even te puzzelen wat ik dit weekend ga maken (zoveel keuzes) | |
mascara-klodder | woensdag 7 november 2018 @ 09:16 |
Heb gelijk 2 kookboeken erbij gekocht maar Ik ga morgen ermee aan de slag. Hopelijk worden al mijn bestellingen vandaag een beetje op tijd geleverd zodat ik morgenochtend het ding gelijk aan het werk kan zetten. Ik begin denk ik met de rendang van Robin | |
Myraela | woensdag 7 november 2018 @ 10:30 |
Mensen, binnen een budget van 75 euro oid, welke slowcooker zouden jullie dan aanraden? Ik vind een inhoud van minimaal 5.5L wel fijn. | |
mascara-klodder | woensdag 7 november 2018 @ 11:43 |
Toch maar wel nu? | |
Myraela | woensdag 7 november 2018 @ 12:08 |
Misschien. Ik neig naar deze. Lekker groot, losse binnenpan en timer. En dus niet duur. | |
realAIVD | woensdag 7 november 2018 @ 12:18 |
Altijd handig om de reviews te lezen, maar zo te zien is iedereen wel enthousiast! Overigens heb je met een binnenpan die op het gasfornuis kan en een timer eigenlijk niet zo heel veel meer te wensen, denk ik. Dan moet dit dus wel goed zijn zo. Bij bol is ie trouwens goedkoper https://www.bol.com/nl/p/(...)ll_Hobbs_slowcooker/ als minpunt geeft men onder andere aan dat het snoer erg kort is, dat viel me bij die van mij (zelfde merk, maar dan het kleintje) ook op. Bij mij geen probleem, maar wel handig om vooraf te weten. | |
Dragonberry | woensdag 7 november 2018 @ 12:42 |
Het snoer van mijn crockpot is ook niet heel lang. Zal wel normaal zijn bij slowcookers.. Ik mis toch wel een beetje een timer.. Die tijdklokken falen nog wel eens(laatst stond het aan, terwijl het uit had moeten staan..) en als ik mijn vriend het moet laten aanzetten is het nog koud als ik thuis kom. Die is zo vergeetachtig.. Lijkt me een goede keuze dus deze | |
mascara-klodder | woensdag 7 november 2018 @ 12:45 |
Altijd zo leuk van CUL: dat iedereen elkaar zo kan aansteken met het enthousiasme over apparaten/messen/gerechten | |
Myraela | woensdag 7 november 2018 @ 12:55 |
Dat. Maar het weer helpt ook wel. Dit is toch gewoon de periode voor lekkere stoofschotels enzo. | |
mascara-klodder | woensdag 7 november 2018 @ 13:15 |
Ook dat ja En de Crockpot is net bezorgd Mooi apparaat om te zien en groot genoeg voor 2 personen. Heb een vriend net gevraagd om te komen eten, kan hij mooi al het verpakkingsmateriaal klein maken en wegbrengen en onderweg komt hij toch langs de Turk dus neemt gelijk hacheevlees mee en kippenbouten 😇 Dus ik kan weer verder met ruimen en ordenen in de gang en keuken en hoef iig niet naar buiten Tijd geleden dat ik zo gemotiveerd was | |
realAIVD | woensdag 7 november 2018 @ 19:09 |
En nu mijn eerste ervaring met de slowcooker! Ik heb het volgende recept gebruikt: https://www.eetspiratie.nl/daging-setan-duivels-rundvlees/ In eerste instantie de groenten gesneden, sambal, ketjap, zuur etcetera erbij en goed doorgeroerd, vervolgens het vlees gesneden en door het mengsel geroerd: Even een minuut of 4 op het gasstel "aangebraden" en vervolgens 6 uur op de slowcooker op stand 1 gezet, inclusief anderhalve eetlepel water. Ondanks dat het met erg weinig vocht begon, was er aan het eind eerder meer dan minder vocht over. Volgende keer durf ik dus echt wel van huis te zijn als de slowcooker aan staat (de dame van dit recept vergelijkt de slowcooker met de koelkast en vriezer...daarvoor ben je toch ook niet bang als die aan staan terwijl je er niet bent, lol...daar zit wat in) Het vocht moest er nog wel uit natuurlijk, dus dat was de tweede keer dat ik blij was dat mijn binnenpan ook gewoon op het gasstel kon. Op een flink vuurtje was het vocht na een kwartier voldoende gereduceerd naar mijn smaak: Het vlees is supermals (ik heb 500 gram sucadelapjes gebruikt). Overigens heb ik een eetlepel sambal oelek en 2 rode pepers gebruikt zonder de zaadlijsten te verwijderen, maar meer dan "lekker een pitje" heeft het vlees niet. Een extra schep sambal of een stel rawit pepertjes kunnen dus best, hoor! :-) Ik heb het wel de volle punten voor de smaak gegeven, erg lekker. Heb het vandaag a la Robin met een lekker hutspotje gegeten | |
Kaatje1 | woensdag 7 november 2018 @ 20:25 |
Ok....geen hachee dit weekend maar dit. Water loopt me in de mond. | |
mascara-klodder | woensdag 7 november 2018 @ 20:34 |
deze wordt het bij mij ook morgen dus. Tnx realAIVD Daarbij lontong, kip curry massala (heb ik net al gemaakt), kouseband en zoet/zure komkommer | |
realAIVD | woensdag 7 november 2018 @ 20:36 |
Eet smakelijk dames, het is echt een aanrader, hoor, heerlijk gegeten! :-) Gelukkig voldoende om het morgen nog eens te eten (en nog een portie voor de vriezer), maar ik ga er morgen ook een quick pickle bij maken, ik denk van komkommer en rode ui | |
LastRequest | woensdag 7 november 2018 @ 20:55 |
Kun je enigszins inschatten hoe goed jij tegen pittigheid kan? Dat helpt bij besluiten hoeveel ik erin zou mikken als ik het maak | |
realAIVD | woensdag 7 november 2018 @ 21:04 |
Ja zeker, ik hou erg van pittig eten! Bij dit recept wordt aangegeven: "1 el sambal oelek voor héél pittig, 2 voor een loopneus", aangezien ik er 2 lombok pepers in deed heb ik het bij 1 eetlepel sambal oelek gehouden. Dit was voor mij nauwelijks voldoende pittig, maar ik denk dat het voor de meeste mensen die niet per definitie dagelijks scherp eten echt wel gewoon lekker pittig is, hoor. Voor de meeste kinderen sowieso te pittig, denk ik. Ondanks dat ik wel van scherper eten ben (en dat ook verwachtte van "duivels rundvlees"), vond ik dit al enorm lekker, dus twijfel je, maak het dan zeker niet pittiger, je kan er achteraf altijd nog sambal bij doen! | |
Lienekien | woensdag 7 november 2018 @ 22:40 |
Jaaaa, die wil ik ook maken! | |
mascara-klodder | donderdag 8 november 2018 @ 13:10 |
Staat te slowcooken nu Wist niet dat het quick pickle heet wat ik altijd maak btw Weer wat geleerd. Maak ‘m ook altijd met komkommer en rode ui en liefst ook taugé erbij als ik dat niet vergeet te kopen | |
realAIVD | donderdag 8 november 2018 @ 16:37 |
Yay, dat wordt lekker eten straks! taugé is een goed idee, zeg, ik hou 't meestal op komkommer, rode ui en/of wortel. ben van plan volgende week een quick pickle met venkel en appel te maken (voor bij een eendenborst waar ik verder meer richting zoet gepland heb, dus dat kan wel iets fris/zuur gebruiken) | |
Kaatje1 | donderdag 8 november 2018 @ 20:48 |
Hier staat het helemaal klaar. Vannacht aanzetten, kan het morgen nog verder intrekken en morgenavond eten. Nu al zin in. | |
mascara-klodder | vrijdag 9 november 2018 @ 14:56 |
Hier staat de apple-crumble gaar te worden 😃 | |
mascara-klodder | vrijdag 9 november 2018 @ 21:05 |
De crumble was perfect gelukt 😃 | |
Kaatje1 | vrijdag 9 november 2018 @ 23:26 |
Waar woon jij ook al weer? | |
Lucky_Strike | vrijdag 9 november 2018 @ 23:30 |
Leuk idee om apple crumble in de slowcooker te maken. Ik at vanavond een slowcookerkliekje uit de vriezer, babi ketjap. Dat is toch wel een van mijn favorieten geworden. Voor volgende week staan er ook twee slowcookings op de planning. Duivels rundvlees en Mexicaanse quinoa. | |
potjecreme | vrijdag 9 november 2018 @ 23:54 |
Was de crumble echt crumble geworden? | |
mascara-klodder | vrijdag 9 november 2018 @ 23:59 |
Iedereen aan de daging setan Bij mij staat het morgen weer op het menu maar nu met een nachtje dat de marinade erin kan trekken. L_S: de crumble heeft in de SC geen toegevoegde waarde. Ook omdat ik die gigantische oven heb en een normale oven. Maarja, de SC is nieuw en ik wilde gewoon iets uitproberen De mini bijbel over SC is denk ik wel iets waar ik veel gebruik van ga maken | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2018 @ 11:43 |
Leuk dat hier een topic over is zie het nu pas. Erwtensoep | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2018 @ 11:44 |
Oeps... foto mocht wel iets minder groot ** Edit, testing one two Ah dat lijkt er al beter op. Mocht iemand zich geroepen voelen om te raden wat voor brouwsel dit moet gaan worden, be my guest [ Bericht 67% gewijzigd door #ANONIEM op 21-11-2018 12:05:55 ] | |
Lucky_Strike | woensdag 21 november 2018 @ 12:04 |
Het is weer herfst dus alle slowcookers komen weer uit de kast in CUL Ik at vorige week dagin setan en enchilada quinoa, overmorgen eten we een lamsstoof. | |
junkiesietze | woensdag 21 november 2018 @ 12:32 |
Zeer interessant zo'n slowcooker. Heb zelf een hekel aan koken dus gewoon ingredienten in een pot gooien en een paar uur laten staan klinkt heel chill. Raden jullie een crockpot aan of toch liever een slowcooker van russell en hobbs? En begrijp ik dat je voor een complete maaltijd toch nog altijd iets van rijst of aardappels erbij moet maken? | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2018 @ 12:47 |
Ze zijn ideaal ja vooral voor stoofgerechten en soepen. Maar ook voor spareribs bijvoorbeeld. Ik ben alleen bekend met crockpot, heb een ronde van 4,7 liter en een ovale van 5,7 liter. Die laatste is handiger voor bijv. de erwtensoep en voor spareribs. Je moet altijd wel zorgen dat ie niet te vol is. Minimaal half vol tot max 3/4 vol is het beste. 's Morgens doe je de ingrediënten er in en als je 's middags thuiskomt dan is je warme eten klaar Bij sommige gerechten moet je idd nog ff rijst of aardappels koken (of aardappelpuree maken) maar dat is snel gedaan natuurlijk. | |
Lucky_Strike | woensdag 21 november 2018 @ 12:53 |
Het schijnt dat de crockpot een hogere temperatuur heeft dan andere slowcookers die niet uit de VS komen. Het ligt er aan wat voor maaltijd je maakt. In mijn lamsstoof voor overmorgen zit al aardappel en groente. De daging setan die ik vorige week maakte was alleen het vleesgerecht. Daar maakte ik een salade bij en deed een zakje Tildarijst in de magnetron. Je moet ook op de kooktijden letten. Als je een kipgerecht een hele werkdag aan laat staan, heb je echt geen eetbaar eten 's avonds want kip hoeft maar een uur of 3 op de laagste stand. | |
MonkNL | woensdag 21 november 2018 @ 12:58 |
Kijk eens naar de instantpot, echt een veel beter koop dan alleen een slowcooker.. | |
junkiesietze | woensdag 21 november 2018 @ 13:02 |
Maar een hogere temperatuur is niet echt nodig voor iets wat slow cooked lijkt me? maar veel recepten gaan wel uit van een crockpot, moet ik daar dan bij een ander merk slowcooker rekening houden met dat ik een hogere temp moet instellen? | |
Lucky_Strike | woensdag 21 november 2018 @ 13:07 |
Veel Amerikaanse recepten gaan uit van een crockpot ja. Maar Amerikaanse recepten hebben ook vaak een langere kooktijd dan nodig is. Ze zijn daar gek op 6-7 uur gegaarde kip. Ik neem Amerikaanse recepten altijd met een korreltje zout wat kooktijden betreft Maar zo heel veel maakt het meestal niet uit hoor. Een half uurtje langer of korter verpest een gerecht niet, dat is het leuke van een slowcooker. Behalve in het geval van kip dus. Zo'n instantpot lijkt me ook wel een tof apparaat ja. | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2018 @ 13:19 |
Als je de comments in de volgende link leest dan zie je een beetje hoe het verschilt per slowcooker http://vertruffelijk.nl/heerlijk-stoofpotje-uit-de-slowcooker/ Vaak is het zo, bij bijv. stoofvlees en stoofpeertjes, hoe langer je het apparaat aan laat staan, hoe lekkerder het gerecht wordt. Ik zet 'm eigenlijk altijd op low, alleen op high als bijv. ik het soepvlees wil voorgaren. En dan na zo'n 2 uur de rest van de ingrediënten toevoegen en verder laten pruttelen op low. | |
realAIVD | woensdag 21 november 2018 @ 19:42 |
Vandaag de tweede keer dat de slowcooker hier aan ging, ik kreeg een leuke site door met aardig wat recepten voor de slowcooker https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/ en besloot uiteindelijk te beginnen met de Ajam Pangang. Normaal is dat niet echt mijn ding, maar ik was gewoon nieuwsgierig, hier is het recept, ik heb het gehalveerd en er een dessertlepeltje sambal oelek aan toegevoegd https://ashleywillems.nl/(...)s-en-rijst-heerlijk/ Eerst alles bij elkaar in de slowcooker gedaan en de boel even goed omgeroerd: Vervolgens op stand 1 de slowcooker 4 uur z'n werk laten doen, waarna ik de binnenpan nog even op het vuur heb gezet en de saus met een theelepeltje maizena heb aangemaakt: Uiteindelijk met sugarsnaps, lente-ui, gebakken uitjes en pandan rijst gegeten: Het viel zeker niet tegen, het deed me denken aan de ajam pangang die ik vroeger van de Chinees at, misschien nog wel iets beter ook! Ik zal het misschien nog wel eens maken, het is weer eens iets anders. Ik kan het trouwens zéker aanraden aan iedereen die kinderen heeft, want dit moet bij de meesten wel in de smaak vallen, lijkt me | |
laziness | woensdag 21 november 2018 @ 19:56 |
Wij vinden de pindakip van Ashley erg lekker Gisteren pulled pork uit de slowcooker Vooral veel Amerikaanse recepten zijn niet altijd even gezond helaas. Ik zoek graag op pinterest inclusief verlekkerende plaatjes maar haak op de ingrediënten dan toch vaak af. Soep blijft toch de favoriet. Ook geen probleem om na de kooktijd gewoon op de warmhoudstand te blijven staan tot we thuis komen. | |
realAIVD | woensdag 21 november 2018 @ 20:09 |
Ah, die pindakip heb ik ook gezien, klinkt lekker, al denk ik dat ik vooral de kip ketjap eens uit wil proberen...tenminste, als het om kipgerechten gaat. Ik ben met name blij dat die slowcooker het gemakkelijk maakt om rundvlees te stoven Pulled pork en soep zijn ook goeie ideeën, daar gaat het vast nog wel van komen! | |
Lucky_Strike | woensdag 21 november 2018 @ 21:52 |
De babi ketjap van Ashley is ook lekker. Ik vind het geen fijne site omdat ze zo beroerd schrijft maar haar recepten zijn wel fijn tot nu toe. | |
AwayTL | vrijdag 23 november 2018 @ 09:51 |
Ik heb een instantpot, maar denk er aan er nog een kleinere slow cooker bij te halen. De extra functies zijn fijn, het aanbraden in het apparaat zelf ook, maar doordat hij zo groot is (ik heb een 4,7l oid) moet runderstoofvlees echt lang op staan. Ik heb het ook nog nooit zo mals gekregen als in de pan ( , als er ideeen zijn wat ik fout doe, graag. Laat het gerust 12 uur op low). Voor soep en kipgerechten, topding. Instantpot kan veel, maar ik zou de extra functies niet perse missen met een andere slowcooker. | |
Queenshore | vrijdag 23 november 2018 @ 09:59 |
Waarom gebruik je bij een instant pot dan de slowcook functie in plaats van de pressure cooker? Dan gaat het gegarandeerd sneller, en smaakt het waarschijnlijk nog beter ook. | |
AwayTL | vrijdag 23 november 2018 @ 10:20 |
Omdat ik graag wil eten als ik thuis kom en de pressure cooker moet dan nog even. Daarnaast was ik eigenlijk in de veronderstelling dat als alle andere apparaten het ook met die toepassing goed doen, dat die functie ook bij deze geschikt is. Maar daar zit ik dan fout mee? | |
laziness | vrijdag 23 november 2018 @ 10:32 |
De grootte van de pot zelf maakt niet uit hoe lang het op moet. Hoeveel vlees je er in stopt wel. Maar kan me niet indenken dat die instantpot anders zou werken dan bijv mijn crockpot. Rundvlees is prima mals te krijgen in korter dan 12 uur bij mijn slowcooker. | |
oh-oh | vrijdag 23 november 2018 @ 14:26 |
Rundvlees is na 8 uur echt wel botermals hier. Maar koop wel goed vlees. Dat vd Jumbo wordt bv echt nooit echt lekker mals vind ik. | |
-Bubseltje- | vrijdag 23 november 2018 @ 15:25 |
Welke stand pak je? Voor low op een slow cooker moet je de normal stand gebruiken. Low is de warmhoud stand. | |
AwayTL | vrijdag 23 november 2018 @ 15:28 |
Held | |
THEFXR | vrijdag 23 november 2018 @ 15:37 |
een multicooker met snelkookpan functie | |
THEFXR | vrijdag 23 november 2018 @ 15:39 |
nee, kijk maar de warmhoudstand zijn die golfjes rechts | |
-Bubseltje- | vrijdag 23 november 2018 @ 15:41 |
Op een instant pot dat is wat anders | |
laziness | vrijdag 23 november 2018 @ 16:00 |
Want elke cooker is hetzelfde? Bij de mijne zijn twee golfjes standje low.... | |
Cat-astrophe | zaterdag 24 november 2018 @ 14:19 |
Eindelijk weer slowcooker tijd Deze staat nu te pruttelen https://www.eetspiratie.n(...)l-uit-de-slowcooker/ Verder alles in huis voor erwtensoep, die gaat er morgenvroeg in. | |
Kaatje1 | zaterdag 24 november 2018 @ 15:15 |
Erwtensoep heb ik gisteren in de gewone pan gemaakt, maar in de kleine sc zitten nu stoofpeertjes, maar dan zonder bessensap maar wel met een beetje perenrood en een kaneelstokje. Kijken hoe rood ze worden. | |
Cat-astrophe | zaterdag 24 november 2018 @ 15:28 |
Ik gebruik tegenwoordig geen perenrood meer. Water, suiker en kaneelstokje. Worden ze dieproze van en dat vind ik prima. | |
Kaatje1 | zaterdag 24 november 2018 @ 15:33 |
Ik had het een keer gekregen en weggooien is zonde. Kijken wat het doet. Voor mij hoeft het ook echt niet dieprood, als het maar lekker is | |
Cat-astrophe | zaterdag 24 november 2018 @ 15:50 |
Precies. Ik gooi er trouwens ook altijd een paar kruidnageltjes bij. | |
Kaatje1 | zaterdag 24 november 2018 @ 15:51 |
Loop nu naar de keuken | |
Cat-astrophe | zaterdag 24 november 2018 @ 15:52 |
Ken nog nét | |
Kaatje1 | zaterdag 24 november 2018 @ 15:52 |
done | |
Dragonberry | zaterdag 24 november 2018 @ 21:55 |
Mijn slowcooker heeft deze week al. Chili en spareribs gemaakt | |
Cat-astrophe | zondag 25 november 2018 @ 01:01 |
Net terug van een feestje. Toch maar even de erwtensoep aangezet. Kan ik morgen uitslapen en heb ik morgenavond toch al erwtensoep | |
Lonaa | woensdag 28 november 2018 @ 16:24 |
Voegen jullie altijd vocht toe? Ik lees her en der dat alles helemaal onder moet staan, maar dat is vaak veel te veel vocht. Hoe doen jullie dat? | |
Myraela | woensdag 28 november 2018 @ 16:28 |
Vanaf volgende week donderdag kan ik beginnen met m'n slowcooker. Bij de volgende boodschappen dus vast wat dingetjes meenemen. Met welke recepten zou ik moeten begin? Wel gezond en niet te kcalrijk. Ik heb zelf ook al wat recepten gezocht. Wil sowieso een kippensoep met citroen maken en aubergine parmigiana. | |
Queenshore | woensdag 28 november 2018 @ 16:46 |
Ik vraag me bij deze 2 gerechten oprecht af waarin een fornuis en een oven tekort schieten? | |
soapie | woensdag 28 november 2018 @ 16:53 |
Je hoeft geen vocht toe te voegen, komt genoeg uit je groente/vlees... | |
Myraela | woensdag 28 november 2018 @ 17:03 |
Geen idee, want ik heb de slowcooker nog niet gebruikt. Maar ik hoop eigenlijk op wat meer smaak omdat het langer opstaat. Los van dat het natuurlijk gewoon aan kan staan zonder dat ervoor thuis hoef te blijven. | |
Cat-astrophe | woensdag 28 november 2018 @ 17:05 |
Hoeft niet onder te staan. Af en toe doorroeren maar vooral niet te vaak onder het deksel loeren. | |
oh-oh | woensdag 28 november 2018 @ 18:01 |
Soep is wel echt lekkerder en makkelijker uit de sc vind ik. Maar die aubergines zou ik niet doen. Wordt te nat en prutterig lijkt me. | |
oh-oh | woensdag 28 november 2018 @ 18:01 |
Ik doe echt bijna nergens vocht bij. | |
laziness | woensdag 28 november 2018 @ 18:37 |
Omdat je van huis kan terwijl het opstaat (meteen aan tafel bij thuiskomst, heel ideaal) en omdat een slowcooker veel minder stroom verbruikt dan een oven. | |
THEFXR | dinsdag 11 december 2018 @ 00:46 |
Donderdag bij de lidl, mooi instapmodel voor mensen die twijfelen. . | |
Bleie | dinsdag 11 december 2018 @ 12:16 |
Oeh, zou die een beetje fatsoenlijk zijn? | |
Mubassie | dinsdag 11 december 2018 @ 12:27 |
Kopie van de Russel Hobbs lijkt het wel | |
THEFXR | dinsdag 11 december 2018 @ 12:37 |
lijkt er wel op, behalve de handvaten | |
Syrena | dinsdag 11 december 2018 @ 12:47 |
Info van de webshop: https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Slow-cooker/p100248030# | |
realAIVD | dinsdag 11 december 2018 @ 21:11 |
Mijn Russell Hobbs is even groot en lijkt er op, maar heeft een binnenpan die ook op het gasstel kan, waardoor je het vlees vooraf aan kan braden en achteraf is het gasstel te gebruiken om het teveel aan vocht nog even in te laten koken. Dat is toch een extraatje dat ik niet graag zou missen. |