SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Resultaten met Bestron Pizza ovensOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza
Filmpje over een bodem maken uit een deegbal
Eervolle vermeldingen uit eerder topics uit deze reeks
Isegrim:
Gripper:
mime_negert:
cous2:
MaximusTG:
Bobbee
Pizza van volkoren deeg:
Aal321
Yvess
BYM
[ Bericht 29% gewijzigd door BYM op 06-12-2016 12:16:24 ]Speak only if it improves upon the silence....BYM
Ohjáhjoh?Mijn laatste creatie van gisteravond ....
Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...
Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervan
Helaas geen foto's ervan genomenJa, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij jaquote:Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moestquote:Op vrijdag 19 augustus 2016 23:44 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Het is lang geleden dat ik het recept gelezen heb
[ Bericht 61% gewijzigd door BYM op 29-08-2016 20:21:17 ]Speak only if it improves upon the silence....Dagoduck
ROCK 'N' GROHLWaarom zit dit topic niet in de reeks|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||BYM
Ohjáhjoh?Omdat topic #21 = slotje, en dit is topic #22 ?quote:Op maandag 29 augustus 2016 12:18 schreef Dagoduck het volgende:
Waarom zit dit topic niet in de reeksSpeak only if it improves upon the silence....Dagoduck
ROCK 'N' GROHLJa, en als je dan op 'open nieuw deel' klikt op de laatste pagina komt ie normaal gesproken automatisch in de reeks: Topicreeks: [pizza] zelf pizza maken voor beginner?quote:Op maandag 29 augustus 2016 12:42 schreef BYM het volgende:
[..]
Omdat topic #21 = slotje, en dit is topic #22 ?|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||BYM
Ohjáhjoh?Ja, en ik suf me zoek maar zie die hele knop nergensquote:Op maandag 29 augustus 2016 12:43 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Ja, en als je dan op 'open nieuw deel' klikt op de laatste pagina komt ie normaal gesproken automatisch in de reeks: Topicreeks: [pizza] zelf pizza maken voor beginner?Speak only if it improves upon the silence....BYM
Ohjáhjoh?Of moet je de laatste zijn die het licht uitdoet en mag je alleen als laatste het licht aandoen in een nieuwe? Heb flink wat tijd zitten in editten hiervan , nog niet eerder een reeks verlengdquote:Op maandag 29 augustus 2016 13:31 schreef BYM het volgende:
[..]
Ja, en ik suf me zoek maar zie die hele knop nergens
Speak only if it improves upon the silence....Dagoduck
ROCK 'N' GROHLIk zie die knop ook niet, weet ook niet precies hoe dat zit. Hier zit ie bijvoorbeeld wel:quote:Op maandag 29 augustus 2016 13:35 schreef BYM het volgende:
[..]
Of moet je de laatste zijn die het licht uitdoet en mag je alleen als laatste het licht aandoen in een nieuwe? Heb flink wat tijd zitten in editten hiervan , nog niet eerder een reeks verlengd
[ afbeelding ]
Vraag anders hier even of ze hem reeksen
CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||BYM
Ohjáhjoh?Nou een beetje rommelige start van deel 22, sorry daarvoor, maar hij zit nu in de reeksSpeak only if it improves upon the silence....In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.
Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.
BYM
Ohjáhjoh?Ziet er ook goed uit jaquote:Op maandag 29 augustus 2016 18:41 schreef Martijn1P het volgende:
In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.
Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.Speak only if it improves upon the silence....Friday12
Originele kloonWat is ook alweer zo'n goed pizza oventje. Ik heb hey in het vorig topic zien staan alleen kan ik het niet vinden.
Wel eentje die nog verkrijgbaar is.BYM
Ohjáhjoh?Meeste Bestron's doen het wel goed, alleen de 9016 is dus niet nieuw meer te koop, tenzij je net als ik strontmazzel hebt en er eentje nieuw in doos op MP aantreft. Je moet kijken naar de temperaturen die de oven kan halen.
Overigens staat er ook e.e.a. in de OP.Speak only if it improves upon the silence....BYM
Ohjáhjoh?Of deze ... http://link.marktplaats.nl/m1079661895 , een G3 FerrariSpeak only if it improves upon the silence....Friday12
Originele kloonToch de bestronquote:Op dinsdag 30 augustus 2016 21:13 schreef BYM het volgende:
Meeste Bestron's doen het wel goed, alleen de 9016 is dus niet nieuw meer te koop, tenzij je net als ik strontmazzel hebt en er eentje nieuw in doos op MP aantreft. Je moet kijken naar de temperaturen die de oven kan halen.
Overigens staat er ook e.e.a. in de OP.
Thanks ik ga even rondkijkenBYM
Ohjáhjoh?Ja nou ja ik ben geen kenner ofzo, maar liep toevallig tegen die 9016 aan en heb gelijk beslotenquote:Op vrijdag 2 september 2016 17:47 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Toch de bestron
Thanks ik ga even rondkijken
Maar wat ik lees in de vorige topicsreeks is dat je temperatuur zo hoog mogelijk moet om een lekker dichtgeschroeie bodem te krijgen, let daarop zou ik zeggen. En houdt marktplaats in de gatenSpeak only if it improves upon the silence....BYM
Ohjáhjoh?Mooiiii! Die worden meen ik ook 450 graden C dus moet goed komen ...quote:Op maandag 12 september 2016 22:51 schreef mytec het volgende:
Mijn oven inmiddels besteld op Amazon.it ben benieuwd (g3 Ferrari)
Ik heb bij mijn DL9016 inmiddels 510 graden celcius gezien, dus volgas is niet altijd de beste stand bij mij Voor opwarmen welSpeak only if it improves upon the silence....Voor die prijs kocht ik een Uuni 2squote:Op maandag 29 augustus 2016 18:41 schreef Martijn1P het volgende:
In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.
Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.aquawoman
Bitch pleaseIk doe ook altijd sambal door de tomaat, anders vind ik het te zoet. Heb mijn lief ook al aan de sambal gekregenquote:Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:
Mijn laatste creatie van gisteravond ....
[ afbeelding ]
Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...
Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervanFrankly, my dear, I don't give a damn.Goed om te zien dat er steeds meer aanbieders komen, zal de prijs ook drukken in de loop van de tijd..quote:Op donderdag 15 september 2016 12:21 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Voor die prijs kocht ik een Uuni 2sTip voor eigenaren van een 90cm oven en meerd dan 2 personen in huis: Lidl pizzastenen.
Ze passen precies in een 90cm oven, je bakt met gemak twee flinke pizzas voor twee volwassenen en twee kinderen ruim voldoende. Extra handig is dat ze komen met een aluminium plaatje met anti-aanbaklaag. Dus geen gedoe met de pizza netjes op de steen krijgen (en toch een knapperige bodem)
Overigens is een van mijn favoriete toppings:
- Parmaham, groene asperge, parmezaanse kaas en mozzarella. En dan als de pizza bijna gaar is en ei breken in een glas en dat er netjes in het midden opgieten. Heel even garen en voila: pizza asperge met ham en ei. Als je wilt is dat eigeel dan nog 'runny' maar wel warm. Heerlijk.Whatever...pmponer
One Punch is enoughIk snap dat je voor het prijsverschil een hoop pellets kan kopen. Maar dat vind ik wel een nadeel van de Uuni 2s.quote:Op donderdag 15 september 2016 12:21 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Voor die prijs kocht ik een Uuni 2s
Wat ik mooi vind van de roccbox is dat hij op gas en hout kan en dat er een steen in ligt ipv alleen metaal.Drop you like an ill, bad habitBij een Uuni 2s ligt de pizza op een steen zoals djkoelkast zegt.quote:Op zondag 18 september 2016 21:15 schreef pmponer het volgende:
[..]
Ik snap dat je voor het prijsverschil een hoop pellets kan kopen. Maar dat vind ik wel een nadeel van de Uuni 2s.
Wat ik mooi vind van de roccbox is dat hij op gas en hout kan en dat er een steen in ligt ipv alleen metaal.pmponer
One Punch is enoughI stand corrected.
Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stokenDrop you like an ill, bad habitRoccbox is naar mijn mening de eerste oven waar echt over het design is nagedacht, en waar de oven voor voldoende 'bovenhitte' zorgt voor een napolitain pizza.Als je bv volledig eiken pellets hebt ofzo, waarom niet? Pellets zijn volledig geperst, komt geen lijm ofzo aan te pas.quote:Op zondag 18 september 2016 22:23 schreef pmponer het volgende:
I stand corrected.
Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stokenMijn eerste pizza uit de G3, ik moet zeggen smaakte lang niet slecht. De pizza mag nog wel iets bruiner, echter kon hij er ook niet langer in omdat het dan ging branden. In het boekje staat trouwens eerst met tomaat de oven in en dan pas mozzarella en andere dingen er bij op doen na een aantal minuten.
Van de 4 pizza's was er helaas eentje waarvan het deeg niet goed gerezen was, dat merkte je aan het maken van de bodem maar ook aan de smaak.pmponer
One Punch is enoughJa ik weet eigenlijk niet wat voor pellets het zijn, plospan volgens mij. Ik koop altijd een bigbag van 600 kg en heb dus niet een "ingredientenlijst"quote:Op maandag 19 september 2016 21:02 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Als je bv volledig eiken pellets hebt ofzo, waarom niet? Pellets zijn volledig geperst, komt geen lijm ofzo aan te pas.Drop you like an ill, bad habitZou je bij je leverancier moeten op vragen. Van elk goed moet er een MSDS beschikbaar zijn.quote:Op dinsdag 20 september 2016 18:56 schreef pmponer het volgende:
[..]
Ja ik weet eigenlijk niet wat voor pellets het zijn, plospan volgens mij. Ik koop altijd een bigbag van 600 kg en heb dus niet een "ingredientenlijst"djkoelkast
www.xms.nl2 is zonder steenquote:Op zondag 18 september 2016 22:23 schreef pmponer het volgende:
I stand corrected.
Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stoken
2s (stone) is met steenpmponer
One Punch is enoughah ok, ik vind dat op gas mogelijkheid van de roccbox ook wel handig moeten zeggen.
Maar goed onze bestron doet het nog steeds na al die jaren.
Al zoek ik eigenlijk ook wel een (mobiele) oplossing die ik binnen (in de garage) kan gebruiken
[ Bericht 26% gewijzigd door pmponer op 23-09-2016 08:31:06 ]Drop you like an ill, bad habitpmponer
One Punch is enoughzo, het modelleren ging niet zo goed
maar de smaak was prima
tomaat, mozzarella, aubergine, courgette, italiaanse worst, basilicum.Drop you like an ill, bad habitTumble
Ik val en sta weer opIk heb hier nog een Ferrari G3 model 10032 staan (die met de dubbele pizzasteen) Hooguit 10 x pizza mee gemaakt geheel compleet in doos Iemand interesse ?Life never gets darker then midnightWat moet zo'n apparaat kosten? (misschien interesse )quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 11:43 schreef Tumble het volgende:
Ik heb hier nog een Ferrari G3 model 10032 staan (die met de dubbele pizzasteen) Hooguit 10 x pizza mee gemaakt geheel compleet in doos Iemand interesse ?BYM
Ohjáhjoh?Soms zijn er van die momenten dat je jezelf afvraagt ... schiet ik niet weer eens door met mn nieuwe hobby
Maar goed het was een aanbieding, dus ik heb hem maar gekocht ....
Hij kan 2,2kilo bloem verwerken per keer ...
Alle losse delen zijn RVS (is de professional uitvoering)
Deze week voor het eerst gebruiken ... ben benieuwdSpeak only if it improves upon the silence....akira02
o happy day.Ik heb nu al een paar keer pizza's gemaakt maar ik vraag me toch nog af of zout in je deeg nodig is? suiker versterkt de groei van het gist maar zout maakt de gistcellen juist weer kapot.Wat is jullie mening?
Het andere probleem dat ik nog heb is dat bij het voorbakken op de steen (1 a 3 minuten), het deeg enorm rijst en een soort bol wordt waar lucht in zit. Enig idee hoe dit te voorkomen?sleep-eat-drink-sleepJe kunt de tomatensaus erop doen.quote:Op dinsdag 1 november 2016 13:48 schreef akira02 het volgende:
Ik heb nu al een paar keer pizza's gemaakt maar ik vraag me toch nog af of zout in je deeg nodig is? suiker versterkt de groei van het gist maar zout maakt de gistcellen juist weer kapot.Wat is jullie mening?
Het andere probleem dat ik nog heb is dat bij het voorbakken op de steen (1 a 3 minuten), het deeg enorm rijst en een soort bol wordt waar lucht in zit. Enig idee hoe dit te voorkomen?
Om eerlijk te zijn, ik denk niet dat voorbakken echt nodig is. Ik had een alfredo, het "nieuwe" model die begrensd is. Altijd problemen met ongelijke warmte verdeling, rijzende pizzaranden die tegen het verwarmingselement komen.
Toen die stuk ging, heb ik het uit arren moede maar eens geprobeerd in mijn gewone oven, die maar tot 250 graden kan. Maar wel ruimschoots voorverwarmen, alleen bovenwarmte, en het rek met de pizzasteen op de hoogste positie, hooguit 4 a 5 cm afstand.
Mijn pizza is nu in 4 minuten perfect klaar, en veel egaler. Dan zet ik de oven uit en laat de pizza er nog 5 min in om de bodem krokant te laten worden.derLudolf
allround beunhaasTering, das ook direct de überbazenkingsize uitvoeringquote:Op dinsdag 1 november 2016 11:31 schreef BYM het volgende:
Soms zijn er van die momenten dat je jezelf afvraagt ... schiet ik niet weer eens door met mn nieuwe hobby
[ afbeelding ]
Maar goed het was een aanbieding, dus ik heb hem maar gekocht ....
Hij kan 2,2kilo bloem verwerken per keer ...
Alle losse delen zijn RVS (is de professional uitvoering)
Deze week voor het eerst gebruiken ... ben benieuwd
Maar goed, zo ben ik ook bij het idee van een KitchenAid (Artisan) gekomen... Ik zat wat pizzadeeg te draaien met de handen, beetje klagen... Is zo'n KA niet wat voor jou zegt m'n ma... Paar dagen later smijt je vijf bankies over de toonbank
Ik denk trouwens dat ie 2,2kg totaal kan verwerken, niet 2,2kg bloem + 1,3L waterKranplätze müssen verdichtet seinderLudolf
allround beunhaasEen plaatje van een vrij recent baksel...
Kranplätze müssen verdichtet seinBYM
Ohjáhjoh?quote:Op woensdag 2 november 2016 21:56 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Tering, das ook direct de überbazenkingsize uitvoering
Maar goed, zo ben ik ook bij het idee van een KitchenAid (Artisan) gekomen... Ik zat wat pizzadeeg te draaien met de handen, beetje klagen... Is zo'n KA niet wat voor jou zegt m'n ma... Paar dagen later smijt je vijf bankies over de toonbank
Ik denk trouwens dat ie 2,2kg totaal kan verwerken, niet 2,2kg bloem + 1,3L water
Ja is een beste machine ja
Gebruiksaanwijzing zegt 2,2KG bloem. Inhoud is 6,9 liter.
Dat dat laatste best veel is merkte ik toen ik pannekoekenbeslag ging maken .... er lag een heel dun bodempje in en dat was eigenlijk al te veel ... maar rondmengen ho maar
Maar meer dan 1KG bloem doe ik er denk ik toch niet in, kan het niet kwijt namelijk.
En voor deeg kneden gaat dat wel goed komen, ik ga hem vanavond voor het eerst gebruiken voor deeg, ben benieuwd
Ziet er goed uit je ham-ui pzza ... beetje onrond alleen
Zal zo eens wat foto's opdiepen van mijn laatste creaties ...Speak only if it improves upon the silence....derLudolf
allround beunhaasOh oke, zal wel dan. De Artisan gaat 4,nogwat liter in dacht ik en kan max. 1kg mixen. Voor oliebollen wordt dat hem niet dus, dat gaat per kg bloem bij mij, ruim 2kg in totaal dus.quote:Op donderdag 3 november 2016 11:38 schreef BYM het volgende:
[..]
Ja is een beste machine ja
Gebruiksaanwijzing zegt 2,2KG bloem. Inhoud is 6,9 liter.
Dat dat laatste best veel is merkte ik toen ik pannekoekenbeslag ging maken .... er lag een heel dun bodempje in en dat was eigenlijk al te veel ... maar rondmengen ho maar
Maar meer dan 1KG bloem doe ik er denk ik toch niet in, kan het niet kwijt namelijk.
Voor de Artisan heb je trouwens een 'flexroerder' die aan een kant een rubberen zijkant heeft die de zijkanten goed meeneemt.Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultatenquote:En voor deeg kneden gaat dat wel goed komen, ik ga hem vanavond voor het eerst gebruiken voor deeg, ben benieuwd
Ziet er goed uit je ham-ui pzza ... beetje onrond alleen
Zal zo eens wat foto's opdiepen van mijn laatste creaties ...
Mijn pizza's zijn inderdaad nooit echt rond, is omdat ik een deegroller gebruik... Met de handen lukt mij nietKranplätze müssen verdichtet seinBYM
Ohjáhjoh?Wordt morgen nieuwe foto's maken vrees ik, ik had ze alweer verwijderdquote:Op donderdag 3 november 2016 11:49 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Oh oke, zal wel dan. De Artisan gaat 4,nogwat liter in dacht ik en kan max. 1kg mixen. Voor oliebollen wordt dat hem niet dus, dat gaat per kg bloem bij mij, ruim 2kg in totaal dus.
Voor de Artisan heb je trouwens een 'flexroerder' die aan een kant een rubberen zijkant heeft die de zijkanten goed meeneemt.
[..]
Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten
Mijn pizza's zijn inderdaad nooit echt rond, is omdat ik een deegroller gebruik... Met de handen lukt mij niet
Overigens, ik gebruik ook deegroller, maar let erop dat ik steeds mn deeg een stukje draai na iedere rol eroverheen. Ohw en een veelgemaakte fout is dat men snel heen en weer rolt ... FOUT!
Lange halen in een keer eroverheen maken, anders krijg je kuilen in je deeg ...
Ja klopt die flexroerder kan je er bij die van mij als accesoire bijkopen, maar wacht ik nog ff mee ... dit was 6 bankjesSpeak only if it improves upon the silence....Mooie aankoop BYM! Gaaf! Heb zelf een Kenwood Kmix, maar wel met een spiraalhaak (Ebay) net zoals die op jouw foto! Bij de originele haak bleef het deeg omhoog kruipen, niet fijn!
Mbt pizza's met de hand vormen en rond krijgen is echt een kwestie van doen. Op een gegeven moment krijg je er handigheid in.BYM
Ohjáhjoh?U vraagt wij draaien ......quote:Op donderdag 3 november 2016 11:49 schreef derLudolf het volgende:
Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten
Dit was mijn dubbele kaas met salami vrijdagavond.
Vrouwlief d'r ui-sambal-kaas-pestorosso vd Lidl
En zaterdagavond hadden we nog deeg over, wat veel langer gerezen heeft.
Was echt nog lekkerder!
Mijn donner pizza, met vlees van Leeman, van Woustraat 164 Amsterdam:
En hier met ijsbergsla, rauwe ui, knoflooksaus en sambal (probeersel, smaakte op zich wel lekker)
Vrouwlief dr sambal-spek-kaas-ui pizza
En mn kameraadje veegderand zn vleespizza met rucola. en eigenwijs moestie ff met het deeg spelen ... leluk!Ja dank je, we zijn er zelf ook heel blij mee.quote:Op zaterdag 5 november 2016 19:45 schreef Martijn1P het volgende:
Mooie aankoop BYM! Gaaf! Heb zelf een Kenwood Kmix, maar wel met een spiraalhaak (Ebay) net zoals die op jouw foto! Bij de originele haak bleef het deeg omhoog kruipen, niet fijn!
Mbt pizza's met de hand vormen en rond krijgen is echt een kwestie van doen. Op een gegeven moment krijg je er handigheid in.
In notime was al het bloemmengsel omgetoverd tot een mooie bal deeg, ideaal !
Heb vanavond een handigheidje ontdekt waarmee je de deegroller (bijna) niet nodig hebt.
Zal er volgende keer een filmpje van maken en hier delen.Speak only if it improves upon the silence....akira02
o happy day.Aha inderdaad, de saus er al op doen. Ik las ergens anders dat iemand kikkererwten erop deed. Dat 5 minuten laten staan ga ik ook eens proberen.quote:Op woensdag 2 november 2016 18:34 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
Je kunt de tomatensaus erop doen.
Om eerlijk te zijn, ik denk niet dat voorbakken echt nodig is. Ik had een alfredo, het "nieuwe" model die begrensd is. Altijd problemen met ongelijke warmte verdeling, rijzende pizzaranden die tegen het verwarmingselement komen.
Toen die stuk ging, heb ik het uit arren moede maar eens geprobeerd in mijn gewone oven, die maar tot 250 graden kan. Maar wel ruimschoots voorverwarmen, alleen bovenwarmte, en het rek met de pizzasteen op de hoogste positie, hooguit 4 a 5 cm afstand.
Mijn pizza is nu in 4 minuten perfect klaar, en veel egaler. Dan zet ik de oven uit en laat de pizza er nog 5 min in om de bodem krokant te laten worden.sleep-eat-drink-sleepDeHovenier
OmnomnomIk ga vanavond m'n eerste eigengemaakte pizza maken, nog wel met een al bestaande pizzabodem. Tomatensaus erop, daarna ham, spek, paprika en kaasvlokken. Daarna rucola erop met wat geroosterde pijnboompitten, ben benieuwd.Children of the night. What music they make.BYM
Ohjáhjoh?Ik zou nog een voorbeeldje geven van hoe ik mn deeg tot pizza bodem omtover ...
Vond toevallig dit filmpje van de week en deel hem maar even met jullie
p.s. ... ik had het volume uitgezet
[ Bericht 8% gewijzigd door BYM op 11-11-2016 22:55:06 ]Speak only if it improves upon the silence....Bonzi_Buddy
2+2=5Recentelijk na een lange tijd weer eens een pizza gemaakt!
Was weer goed te eten!
[ Bericht 19% gewijzigd door Bonzi_Buddy op 12-11-2016 15:36:02 ]
Forum Opties Forumhop: Hop naar: