Moet dat? Waar staat die regel?quote:Op donderdag 19 mei 2016 22:06 schreef MCH het volgende:
Slotje graag! Nieuw topic moet geopend worden door LP'er.
Post gelijk even het laatste verslag hier. Is wat makkelijker dan weer naar het vorige topic te gaan.quote:Op donderdag 19 mei 2016 21:59 schreef golfer het volgende:
Mooi verslag in het vorige topic over eten bij Heston Blumenthal.
Dat dus graag.quote:Op donderdag 19 mei 2016 23:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Of beter: laat degene haar verslag hier nog eens posten
Werkelijk prachtigquote:Op donderdag 19 mei 2016 21:59 schreef golfer het volgende:
Mooi verslag in het vorige topic over eten bij Heston Blumenthal.
Nice, die amuse lijkt op die wij ook hebben gehad en die kroket (tempura) ook.quote:Op maandag 23 mei 2016 19:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Waar?
Yama Japanese Cuisine, Rotterdam
Wanneer?
Gister, 22 mei 2016
Wat at je?
[ afbeelding ]
Amuse: Ei-pudding met garnalenpasta
[ afbeelding ]
Heldere japanse bouillon met garnaal
[ afbeelding ]
Boven, glazen kommetje tonijn
Links daarvan tofu van doperwt
In het schelpje de lekkerste zeewiersalade die ik ooit gehad heb.
Rundvlees met bieslookbloesem
Tartaar van garnaal met visseneitjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kroket van kreeft, asperges, octopus, kreeftenschaar.
[ afbeelding ]
10 Verschillende groente, iberico, gedroogde eidooier, met sesam-mosterddip.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Verschillende sushi
[ afbeelding ]
Granita van aardbei, dorayaki, pannekoekje met kokos en groenetheepoeder.
Impressie?
Minilot en ik waren erg erg enthousiast. Kunstwerkjes, heerlijke gerechten. Subtiele, mooie smaken. Zowel de bereiding vanaf de bar waar we zaten, als de gerechten prachtig om te zien. Isegrim was minder enthousiast. Het is niet haar soort keuken; te licht, niet bevredigend genoeg.
Leuke mensen, lekker eten. Erg lekkere sake bij de gerechten.
Kosten?
¤265 met drie personen, voor vijf gangen menu, twee keer Sake-arrangement, paar glazen wijn en frisdrank.
Cijfer?
8,5 - zeker voor herhaling vatbaar. Isegrim gaat de volgende keer kapsalon eten en dan ga ik alleen met minilot
Och erm, had je nog zo'n trek?quote:
Wow Wat een prachtig verslag en wat een ervaring moet het geweest zijn zegquote:Op vrijdag 20 mei 2016 07:29 schreef Secricible het volgende:
Hoe doe ik dat? Topic is gesloten dus bericht inclusief linkjes kopieren kan niet meer.... Zie ook geen quoteknop ofzo...
===
Enkele jaren geleden zag ik op 24kitchen een documentaire waar een sterrenchef een "perfect" kerstdiner bereidde volgens zijn herinneringen. Gefascineerd heb ik gekeken en daarna zei ik tegen mijn man (toen nog vriend): "ooit wil ik daar gaan eten".
Dit jaar kwam het ter sprake, volgend jaar zouden we ons 5jarig huwelijk daar vieren maar toen we in gesprek raakte met mijn ouders werden die ook enthousiast en zo kwam het dat ik 3 maanden geleden voor mijn pc zat te wachten om te kunnen reserveren om 12 uur in de middag voor een weekend in mei. Dat lukte met veel moeite, want het is als kaartjes bemachtigen voor een popconcert.
Enkele weken geleden kreeg ik een mailtje, waarin ik enkele vragen kreeg om te beantwoorden. Of ik iets meer kon vertellen over onze leukste vakantieherinneringen, de rol van ijs in onze vakanties en bijvoorbeeld wat voor gebak we graag aten. Ook de vraag of ik iets kon vertellen over onze tafelgasten. Het riep een hoop verwachtingen op, maar we waren allemaal wel wat sceptisch of ze een diner echt zo persoonlijk zouden maken om iets te doen met die antwoorden.
Zaterdag zijn we naar Londen gevlogen om daar een huurauto te nemen naar Maidenhead. In de middag zijn we alvast naar Bray gereden om te kijken waar het was. Ik wist ondertussen dat er ook 2 pubs waren onder zijn naam en in 1 van die 2 zijn we gaan lunchen, wat erg leuk was. Daarna ook maar even in de andere pub gekeken (deze heeft ook 1 ster) en daar een cocktail gedronken van o.a. skittles washed wodka, suikerspin, marshmallows en knettersnoepjes. Echt heel grappig en een leuk voorproefje van wat er 's avonds zou komen.
Later met de taxi terug gegaan.
De rode draad door het menu was de dag dat je op vakantie gaat. Heston heeft geprobeerd herinneringen uit zijn vakantie te combineren met je eigen herinneringen wat erg leuk was.
De start is de dag voor vertrek: het inpakken van de auto, de stress voor de vakantie en zijn moeder gaf zijn vader dan altijd een gin and tonic om bij te komen.
Onze "change of air" was een meringue gepocheerd in vloeibare stikstof. Deze was koud met een berg smaak. Als je hem in je mond nam werd je een "draak" van een mens, want de rook kwam uit je mond.
Daarna een luchtig bolletje van bieten en mierikswortel. De gin and tonic werd een gerecht met divers kruiden en selderij en daarbij een glas gin met diverse kruiden er in.
Hierna begon het dag te worden, wat zich kenmerkte doordat het lampje boven onze tafel van donkergeel naar steeds lichter ging (einde van de dag werd dit weer donkerder).
We kregen als ontbijt eerst thee, welke tegelijk koud en warm was (ene kant warm, andere koud koud) doordat er een soort gelei in zat, maar dit proefde je niet en veranderde de consistentie ook nauwelijks.
[ afbeelding ]
Daarna stonden er ineens verpakkingen met cornflakes op tafel. Er werd uitgelegd dat hier een cadeautje in zat, een puzzel, die we moesten oplossen. De eerste die de puzzel oploste won een prijs. In de doosjes zat inderdaad stukjes hout die samen een soort doosje maakte met een gleuf. Ik eiste de prijs op en kreeg een plastic munt die in dit doosje werd gestopt en ik moest deze goed bewaren. Vervolgens kregen we "melk" die bij de cornflakes hoorde. De smaken samen maakte dat je cornflakes at, maar het smaakte naar een hartig engels ontbijt met tomaat, eieren, toast...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Na dit gerechtje kwam de ober naar mij toe, dat hij een beter dekseltje had voor mijn doosje. Ik kreeg een dekseltje wat er precies hetzelfde uit zag, dus ik vroeg hem het verschil "niks, hij was gewoon beter". Dus ik kijken en uiteindelijk bedacht ik hem om te draaien. Om daar het logo te zien van het hotel waar mijn man en ik onze beste vakantie ooit hebben gehad. Dat was echt heel gaaf <3
[ afbeelding ]
Vervolgens gingen we naar zee. We kregen een hoorn met daarin een ipod die zeegeluiden afspeelde en ons eerste gerecht was gebouwd op zeezand (met glas er tussen) en was net de zee.
[ afbeelding ] Bij het gerecht kregen we een ansichtkaart met "groetjes uit Australië", waar mijn ouders op vakantie zijn geweest met een vakantiefoto.
Ijsjes (met hartige smaak) volgde en ineens zag ik dat er iets geschreven was op het stokje van de ijs van mijn vader. Hierop stond "happy birthday"( hij was pas jarig geweest) en idem voor mijn moeder (die bijna jarig is). _/-\o_
En daarna een kunstwerkje waar hete bouillon over heen ging. Het was een rots met daarop een krab, welke smolt in de bouillon en een soep werd.
Een grote vaas werd op tafel gezet waarbij verteld werd dat we naar het bos vertrokken. In de vaas was een bos gemaakt. Het was ondertussen 3 uur in de middag volgens het "verhaal". We roken al iets en toen werd er een schitterend gerecht neergezet en een vloeistof over de vaas gegoten waardoor alles in de rook kwam te staan en de geur van het bos tevoorschijn kwam.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voor mij het hoogtepunt van de avond, dit gerecht was zo wauw <3
Tijdens het ontdekken van het bos ontdekte we de "mockturtle" uit Alica in Wonderland en mochten we thee drinken met hem. Met een sandwich uiteraard. We kregen een gouden horloge ,welke we in heet water hingen en dit werd een bouillon. Deze goten we vervolgens over het gerechtje uit.
[ afbeelding ]
En toen "eindelijk tijd voor diner" volgens de bediening. We kregen een menukaart. In Engeland was het gebruikelijk om een vast 3 gangendiner te hebben in de tijd dat Heston jong was en dus geen keuze.
[ afbeelding ]
En dus aten we een redelijk normaal 3 gangen diner, wat fantastisch smaakte. En we eindigde met whiskygums en konden koffie bestellen.
[ afbeelding ]
Dit was het dessert van het diner in het diner. Het was een wijnrank. wat ik begreep is het een bepaalde wijnsoort die bestaat uit diverse druifsoorten waarvan hij de smaken allemaal uit elkaar heeft getrokken en ieder bolletje is een aparte smaak. Allerlei verschillende texturen, smaken. Soms hard en knapte het in je mond uit elkaar, dan weer zacht. Koud en warm, allemaal tegenstellingen. Voor mij het tweede echte hoogtepunt van de avond.
[ afbeelding ]
En met de avond ten einde gingen we naar bed. Op tafel werd een kussen neergelegd wat zweefde boven de tafel, volgens mij door magnetisme. Hierop lagen kleine schuimpjes en we kregen een gerecht dat "counting sheep" heette.
[ afbeelding ]
En ik had nog steeds die munt Dus kwamen ze met een groot poppenhuis dat het restaurant voorstelde, maar dan als snoepwinkel. Dit kon open en binnenin waren allemaal laatjes. Ik mocht met mijn munt snoep gaan kopen in de snoepwinkel. "like a kid in a sweetshop". De munt ging aan de zijkant in het gebouw en de laatjes begonnen te bewegen waarna er een laatje open bleef staan met daarin chocolaatjes enzo. Deze werd in een snoeptasje gedaan en hierbij werd koffie geserveerd.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
5.5 uur later was het avontuur ten einde en zijn we met de taxi weer naar huis gegaan, nadat we nog even in de keuken mochten kijken.
Echt een absolute droom is hiermee uitgekomen. Een geweldige ervaring en zo bizar om al je zintuigen bespeeld te zien worden op zo'n avond...
====
Ik vroeg me al af of dat hoorde of nietquote:
Of met ons erbij, want dit is ook wel een keukensoort waar we erg veel van houden.quote:Op maandag 23 mei 2016 19:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Waar?
Yama Japanese Cuisine, Rotterdam
Wanneer?
Gister, 22 mei 2016
-knip-
Cijfer?
8,5 - zeker voor herhaling vatbaar. Isegrim gaat de volgende keer kapsalon eten en dan ga ik alleen met minilot
Iets als radijs volgens mij.quote:Op maandag 23 mei 2016 23:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Tussen de broccoli en asperge, bovenste foto van de groente.
Ik lees nou eigenlijk nooit dat iemand onvriendelijk ontvangen werd en het verder maar zelf moest uitzoeken.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 21:37 schreef habitue het volgende:
Bij binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen en begeleid naar onze tafel.
Nou het is mij weleens overkomen in een goedkope vreetschuur. Maar in dit geval zou het wat vreemd zijn ja.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 22:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik lees nou eigenlijk nooit dat iemand onvriendelijk ontvangen werden en het verder maar zelf moesten uitzoeken.
pp neem ik aan?quote:
Helaas wel!quote:
Als het maar erg lekker en het waard is geweest moet dat incidenteel kunnen.quote:
Nee, omdat je dan meestal rechtsomkeerd maakt een de volgende tent opzoektquote:Op dinsdag 24 mei 2016 22:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik lees nou eigenlijk nooit dat iemand onvriendelijk ontvangen werd en het verder maar zelf moest uitzoeken.
Welke tong?quote:Op woensdag 25 mei 2016 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
Wie gaat er allemaal naar de tong tong fair? Wat zijn aanraders om daar te eten?
Ik ga zowieso kijken bij het kooktheater.
Robin?
tong80quote:Op woensdag 25 mei 2016 13:45 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Welke tong?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ben er zaterdag, zondag, maandag en dinsdag.quote:Op woensdag 25 mei 2016 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
Wie gaat er allemaal naar de tong tong fair? Wat zijn aanraders om daar te eten?
Ik ga zowieso kijken bij het kooktheater.
Robin?
Zo vaak? Pfoe. Ik ga gewoon 1 dagje hoor.quote:Op woensdag 25 mei 2016 14:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ben er zaterdag, zondag, maandag en dinsdag.
Heb uiteraard nog geen eettips, maar zaterdag misschien wel. :-)
Er schijnen dit jaar een soort eetarrangementen te zijn, van toko's uit Den Haag. Ik weet niet, misschien is dat iets? Maar daar moet je wel op inschrijven en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.
Dat is wel zo inderdaad, van die pepers zou ik het niet zo erg vinden maar de rest is overbodig.quote:Op woensdag 25 mei 2016 00:06 schreef MutedFaith het volgende:
Wat een berg groente op die kapsalon. Zonde.
Ik ben benieuwd naar je tips. Ik wil sowieso wel gaan. Even afwachten of m'n moeder er fit genoeg voor is, dan ga ik met haar. Anders sleur ik mijn vriend gewoon mee. Eten. Mijn eerste keer Tong Tong.quote:Op woensdag 25 mei 2016 14:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ben er zaterdag, zondag, maandag en dinsdag.
Heb uiteraard nog geen eettips, maar zaterdag misschien wel. :-)
Er schijnen dit jaar een soort eetarrangementen te zijn, van toko's uit Den Haag. Ik weet niet, misschien is dat iets? Maar daar moet je wel op inschrijven en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.
Oh, als ik iemand zie die van steranijs houdt en soesjes haat zal jij het wel zijn dan.quote:Op woensdag 25 mei 2016 16:46 schreef RobinOok het volgende:
Welke dag ga jij?
(ik doe wat dingetjes daar, vrijwilligerswerk, zeg maar. Vandaar)
Dan had je er 1 van huis moeten meenemen misschien.quote:
Bovendien getuige de foto is ie doorgezaagd en bij wijze van spreken gewoon uit te lepelen. Net als een gekookt ei met de kop eraf.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb nog nooooit een kreeftenslabbetje gekegen als ik kreeft bestelde.
Toevallig net, vanavond nog!
Het was wel een hele toer om hem te slachten, maar zou de schuld niet bij de restaurateur leggen. Jij bestelt toch kreeft? Wat verwacht je dan? Alleen de staart?
Charming.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:19 schreef Tem het volgende:
[..]
Charming.Liever vlekken op mijn shirt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De scharen waren dus niet geopend. Die zaten geheel dicht vast aan die opengewerkte staart.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:12 schreef Bart2002 het volgende:
Bovendien getuige de foto is ie doorgezaagd en bij wijze van spreken gewoon uit te lepelen. Net als een gekookt ei met de kop eraf.
Die liggen op de foto onder die staart aan de bovenkant.quote:
quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:19 schreef Tem het volgende:
[..]
Charming.Een leuke goedlachse vrouw. Charmant type. En een gigantische kreeft die oprecht gesloopt dient te worden. Ik zie daar het belang wel in van het "kreeftenslabbetje". En die heeft ze dus is ze er klaar voor.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
Jammer dat er geen "after" foto is.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:27 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Een leuke goedlachse vrouw. Charmant type. En een gigantische kreeft die oprecht gesloopt dient te worden. Ik zie daar het belang wel in van het "kreeftenslabbetje". En die heeft ze dus is ze er klaar voor.
Geef nou gewoon toe: soit, ik probeerde een enigszins snobistische parodie te schetsen en dat is gelukt. Dan lullen we er niet meer over.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Die liggen op de foto onder die staart aan de bovenkant.
Ik durf daar niet aan te denken. Mijn fantasie slaat op hol. Toch wel bijzonder wat die kreeften kunnen losmaken bij een mens.quote:
Ik vind het trouwens een "steal" voor 87 euro met z'n 2'en.quote:
Blijkbaar al tegenwoordig normaal dat je iets 'goedkoop' vindt als het onder de 100 euro blijft voor 2 personen.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:49 schreef Bart2002 het volgende:
Ik vind het trouwens een "steal" voor 87 euro met z'n 2'en.
Ziet er zeer goed uit.
Komt denk ik ook omdat het hele culinaire gebeuren een flinke impuls heeft gekregen - kijk maar naar al die hippie-vegans, meer biologisch eten etc.. Ik krijg langzaam het idee dat er steeds meer mensen zijn die lekker eten niet alleen leuk, maar ook belangrijk vinden. Dus als de vraag toeneemt, neemt de prijs ook toe.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 00:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Blijkbaar al tegenwoordig normaal dat je iets 'goedkoop' vindt als het onder de 100 euro blijft voor 2 personen.
Zat deze week toevallig weer eens een oude recensie van mij uit 2007 na te lezen van een restaurant en zag dat we toen met 2 personen voor 3 gangen met drank en koffie na 60 euro moesten betalen.
Echt...de prijzen in de horeca zijn belachelijk gestegen en toch zitten bijna alle tenten in Haarlem e.o. gewoon vol.
Dat zou kunnen. Het is een glijdende schaal opwaarts die je niet van jaar tot jaar opmerkt. Maar na 10 jaar natuurlijk wel. Toch vind ik het zeer schappelijk voor het gebodene al moet je natuurlijk wel een beetje rustig aan met de drank doen om onder 100 euro te blijven. En dat het vol zit geloof ik wel, het is dacht ik nog nooit voorgekomen in de geschiedenis dat 50'ers en daarboven zo relatief rijk zijn als nu. Kapitaalkrachtige oudjes die het geld laten rollen.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 00:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Blijkbaar al tegenwoordig normaal dat je iets 'goedkoop' vindt als het onder de 100 euro blijft voor 2 personen.
Zat deze week toevallig weer eens een oude recensie van mij uit 2007 na te lezen van een restaurant en zag dat we toen met 2 personen voor 3 gangen met drank en koffie na 60 euro moesten betalen.
Echt...de prijzen in de horeca zijn belachelijk gestegen en toch zitten bijna alle tenten in Haarlem e.o. gewoon vol.
Terecht toch? Krijg je als je geforceerd Iwanius probeert te zijn.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:38 schreef Bart2002 het volgende:
En trouwens. Dan heb je ergens (een beetje moeizaam) een lekkere kreeft gegeten en dan plaats je een verslag en dan moet je je ook nog gaan verdedigen tegen al die gekkies hier. Stank voor dank noem ik dat.
Mwah. Ik ben er zelf mee begonnen. Omdat ik zo moest lachen om het ietwat snobistische "kreeftenslabbetje".quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:27 schreef MCH het volgende:
[..]
Terecht toch? Krijg je als je geforceerd Iwanius probeert te zijn.
Sinds 2004.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:28 schreef Bart2002 het volgende:
En de Golfer heeft dacht ik zelfs een eigen site waar hij de culinaire avonturen van de familie beschrijft.
Vandaag toevallig kreeft gegeten, geen slabbetje wel doekje.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:33 schreef Tinkepink het volgende:
Krijg je in nl geen kreeftenslabbetje als je kreeft bestelt? Ik heb in nl nooit kreeft gegeten (wel o.a. in Duitsland en Amerika) en zou ook raar opkijken als ik een kreeft zou krijgen zonder slabbetje. Net zoals ik laatst geen water met citroen of zelfs geen doekjes bij de spareribs kreeg. Vond ik ook raar.
Ik vond de ketoprak bij Sari Soenda lekker.quote:Op woensdag 25 mei 2016 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
Wie gaat er allemaal naar de tong tong fair? Wat zijn aanraders om daar te eten?
Ik ga zowieso kijken bij het kooktheater.
Robin?
Zes-tig euro de kilo? Holy shitquote:Op zondag 29 mei 2016 11:12 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor vanavond de martabak Asli meegenomen. Gisteren een pittige lamssoep met lontong gegeten, weet de naam van het tentje niet meer. Ook voor het eerst durian geproefd, dat vond ik onwijs smerig. Mijn eerste risolle daarentegen was wel lekker.
En het gedroogde exotische fruit was achterlijk duur. Het was 6 euro per ons, mijn moeder kan geen gewichten schatten en die vrouw schepte erg enthousiast op. 100 euro. Laat maar zitten.
Iwanius was ook o.a. op de LongDongTongWong Fair en schreef erover.quote:Op woensdag 25 mei 2016 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
Wie gaat er allemaal naar de tong tong fair? Wat zijn aanraders om daar te eten?
Ik ga zowieso kijken bij het kooktheater.
Robin?
Voor als die 7/10's zou ik gewoon lekker thuis eten. En het gewoon zelf maken. Ik scoor bij mijn vrouwen altijd minstens een 8,5/10. Kook je zelf eigenlijk wel eens, afgezien van de befaamde nasi?quote:Op zondag 29 mei 2016 15:46 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Iwanius was ook o.a. op de LongDongTongWong Fair en schreef erover.
Het ziet eruit alsof er een dol geworden kok aan het werk is geweest.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik was afgelopen zondag bij Eetcafé Schuitendiep
Dat zou ik ook weer niet willen zeggen. Ik had zelf w.s. ook de hele lijdensweg uitgezeten voor de vorm en de vrouw. Het is gewoon niets voor mij, die gigantische borden met altijd iets heel kleins daarop.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:34 schreef Iwanius het volgende:
Bart heeft in deze echt helemaal 100% gelijk. Ze hebben je imo gewoon genaaid met deze 'onzin' qua eten. Ik had alles teruggestuurd.
Genaaid nog wel Dat maak ik zelf wel uitquote:Op zondag 29 mei 2016 16:34 schreef Iwanius het volgende:
Bart heeft in deze echt helemaal 100% gelijk. Ze hebben je imo gewoon genaaid Lucky_Strike met deze 'onzin' qua eten. Ik had alles teruggestuurd. Maar het kan natuurlijk dat het jou wel beviel en jij dit leuk vindt.m Het gaat tenslotte om jou beleving en niet de onze.
Het is ook weer niet goed als je je moet verdedigen tegen die oude hardliners.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Genaaid nog wel Dat maak ik zelf wel uit
Het kalfsvlees was meer dan het er uit ziet trouwens. Het was denk ik 3*4*7 ofzo. Meer dan genoeg voor mij, ik heb een dele aan mijn vriend gegeven.
Ik vond het wel leuk, al die prullaria op mijn bord. Het meeste smaakte echt goed. Maar zo over the top hoeft ook niet wekelijks, dat is gewoon geinig voor een keertje.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is ook weer niet goed als je je moet verdedigen tegen die oude hardliners.
Het is gewoon goed dat je een recensie plaatst en dat je het zelf uitstekend vond.
Dat dient wel gerespecteerd te worden. Ook door Iwanius en ik.
quote:Op zondag 29 mei 2016 16:56 schreef DancingPhoebe het volgende:
He verdorie, dan moet je er nog een keer eten
Ik neem meestal vega daar. Of burger.quote:Op zondag 29 mei 2016 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Nem die entrecote en zeg me dat je die okay vindt.
Echt niet.
Daar kreeg het eetcafé waar ik altijd graag kwam op een gegeven moment last van En het was het allemaal echt helemaal niet (niet eens net niet). Alsof je dochter van 6 zich even met mama's make up gaat versieren. Zo'n effect.quote:Op zondag 29 mei 2016 17:03 schreef emmyemmy het volgende:
Ik vind het er ook een beetje uitzien alsof iemand keek naar een goed restaurant en dacht ''dat kan ik ook!''
De hele dag door verschillende dingen gegeten en geproefd. Maar het merendeel van de smaken is wat je ook gewoon kunt vinden bij alle toko's / Indonesische restaurants in de buurt. Er sprong voor mij niets echt bovenuit.quote:
Lokquote.quote:
De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.quote:Op maandag 30 mei 2016 12:51 schreef agter het volgende:
[..]
De hele dag door verschillende dingen gegeten en geproefd. Maar het merendeel van de smaken is wat je ook gewoon kunt vinden bij alle toko's / Indonesische restaurants in de buurt. Er sprong voor mij niets echt bovenuit.
Het eten was niet verkeerd ofzo, maar gewoon standaard.
Misschien had ik mijn hoop ook te hoog. Ik hoopte divers eten te kunnen proeven van de verschillende Indonesische eilanden. Maar het was meer eenheidsworst. Iedere stand bood zo ongeveer dezelfde nasi rames en soto aan. En ergens een limoentje bij of zo, was er niet.
Daarbij vond ik het flink aan de prijs: 16.50 entree en dan de commerciele prijzen voor het eten (10 euro voor een simpel bordje rijst met sate).
Heb een leuke dag gehad, hoor! Maar het eten (waar ik voor kwam) viel me toch wat tegen.
Stands van Go-Tan en Conimex dragen ook niet echt bij aan de authenciteit van het festival.
Dit.quote:Op vrijdag 3 juni 2016 14:22 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.
Ben al meerdere keren naar TongTong geweest dus weet wat het is en het is me het geld niet waard.
Ik begrijp wel dat het terrein en de tentenbouwers ook betaald moeten worden, maar dit is juist een evenement waar je volgens mij een subsidie voor moet krijgen.quote:Op vrijdag 3 juni 2016 14:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dit.
Slaat nergens op, die entree. Er wordt genoeg verdiend aan t eten.
Andere culinaire festivals hoef je ook geen entree voor te betalen en zonder entreeprijs nog meer eetomzet want meer bezoekers.
Eerst was het plan om samen met iemand iets te halen maar die wil nu opeens pizzaquote:Op vrijdag 3 juni 2016 12:23 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk. Ik kom niet vaak bij de Chinees.
Voor jou alleen? Euh, misschien fish fragrant egglplant?
Laat dit maar zien: yú xiāng qiézi / 鱼香茄子
En dan duidelijk zeggen dat je mèt vlees wilt. Anders krijg je misschien zonder.
Ik betaalde de entreeprijs (wel gereduceerd tarief want student) omdat ik dacht dat de optredens wat meer zouden zijn, en dat het eten er meer bij was. Maar het was echt voornamelijk eten eten eten, en het eten was ook niet bepaald goedkoop. Dus weet niet of ik volgend jaar weer ga.quote:Op vrijdag 3 juni 2016 14:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dit.
Slaat nergens op, die entree. Er wordt genoeg verdiend aan t eten.
Andere culinaire festivals hoef je ook geen entree voor te betalen en zonder entreeprijs nog meer eetomzet want meer bezoekers.
Uiteindelijk waren we 120 euro kwijt aan tongtong, 2 volwassenen en 1 kind van 4.quote:Op vrijdag 3 juni 2016 14:22 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.
Ben al meerdere keren naar TongTong geweest dus weet wat het is en het is me het geld niet waard.
Als we het even snel uitrekenen dan was je zo'n slordige 400 euro achteruit dus bij dat laatste kan ik mij iets voorstellen.quote:Op zaterdag 4 juni 2016 12:58 schreef Lonaa het volgende:
Al met al een toffe ervaring, maar ik hoef dit niet vaker dan 1x per jaar.
Je fantasie is weer leuk. Je ziet wel vaker rare zaken in voedsel?quote:Op zaterdag 4 juni 2016 14:49 schreef FutureFairytale het volgende:
In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje
Wie ziet dat ook?
Meer teleurgesteld eigenlijk. Dat het toastje weldra gegeten gaat worden. Hij maakt zich zorgen over zijn lot. Of dat ie die bonen waar hij tot zijn middel in staat niet erg appetijtelijk vindt. Een zekere berusting zou je er ook wel in kunnen zien.quote:Op zaterdag 4 juni 2016 18:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Je fantasie is weer leuk. Je ziet wel vaker rare zaken in voedsel?
Is er weer eentje jaloers om zich heen aan het slaan?quote:Op zaterdag 4 juni 2016 19:09 schreef Bart2002 het volgende:
En verder is het duidelijk dat de kapitaalkrachtige babyboomer hem weer eens gezellig uit de broek laat hangen in Italië.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op zaterdag 4 juni 2016 23:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Is er weer eentje jaloers om zich heen aan het slaan?Daar had een smiley achter gemoeten. Geen jaloezie hier. En ik zie de verslagen altijd graag verschijnen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
Lekker hoor ! die sashimi ziet er interessant uit! voorgerechtjes zijn ook prima, in Nederland eet ik niet zo graag bonensoep, in Italie is dat een stuk lekkerder!quote:Op zaterdag 4 juni 2016 12:30 schreef golfer het volgende:
Waar: Restaurant Portasenese in Castiglione del Lago (Umbrië/Italië)
Wanneer: 2 juni 2016
Wat:
Dit minuscule restaurant, dat je nauwelijks vinden kunt wordt gerund door een paar vleesliefhebbers.
[ link | afbeelding ]
De kaart bevat dan ook vrijwel alleen (rund)vleesgerechten. Wij kwamen na wat zoeken er via Tripadvisors advies terecht en hadden wel even gebeld om te reserveren, want totaal biedt het plaats aan maximaal 16 gasten.
[ link | afbeelding ]
We bestelden een fles San Pellegrino frizzante en fles een lokale witte wijn, een Madrivite Remonolce:
[ link | afbeelding ]
Na wat uitleg besloten wij allebei te gaan voor hetzelfde voorgerecht: een proeverij van diverse belegde bruschetta's met daarbij een soepje van fagiole bonen:
[ link | afbeelding ]
Bluezz had als hoofdgerecht gekozen voor de sashimi van rundvlees, bestaande uit uit 6 kleine rolletjes flinterdun gesneden rundvlees met daarin diverse groentes, kaas en gedroogd fruit, een steak tartare met kappertjes, tomaatjes en kruiden en een carpaccio van de silverside van het rund. Daarbij 3 verschillende kommetjes met sauzen. En als bijgerecht spinazie.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ik naam de entrecote van de grill met daarbij een gemengde salade. Een enorm lekkere entrecote die zelfs voor mij te groot bleek te zijn:
[ link | afbeelding ]
Leuk en lekker allemaal en totaal waren we voor dit alles met z'n tweeën 82 euro kwijt.
8/10
Ikquote:Op zaterdag 4 juni 2016 14:49 schreef FutureFairytale het volgende:
In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje
Wie ziet dat ook?
Dat ligt er maar aan. In die landen kan je heerlijk en relatief goedkoop eten als je door de week luncht met het menu van de dag. Wij eten voor 12 of 13 euro 3 gangen, inclusief 1/4 liter wijn.quote:Op zaterdag 4 juni 2016 16:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als we het even snel uitrekenen dan was je zo'n slordige 400 euro achteruit dus bij dat laatste kan ik mij iets voorstellen.
Ik weet niet over welke landen je het hebt in deze, maar het klopt wel dat je bijna overal het avondeten buiten de deur kunt gebruiken voor weinig. Alleen niet in NL op zo'n festival.quote:Op woensdag 8 juni 2016 21:24 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Dat ligt er maar aan. In die landen kan je heerlijk en relatief goedkoop eten als je door de week luncht met het menu van de dag. Wij eten voor 12 of 13 euro 3 gangen, inclusief 1/4 liter wijn.
Ik heb het over Frankrijk. Daar is het meestal goedkoper om 's middags een dagschotel te eten.quote:Op woensdag 8 juni 2016 21:27 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik weet niet over welke landen je het hebt in deze, maar het klopt wel dat je bijna overal het avondeten buiten de deur kunt gebruiken voor weinig. Alleen niet in NL op zo'n festival.
Zeer zeker. Frankrijk is een culinair paradijs wat ook voor de gewone mens te betalen is.quote:Op woensdag 8 juni 2016 21:31 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik heb het over Frankrijk. Daar is het meestal goedkoper om 's middags een dagschotel te eten.
Ja, als de gewone mens weet hoe het te betalen is!quote:Op woensdag 8 juni 2016 21:33 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Zeer zeker. Frankrijk is een culinair paradijs wat ook voor de gewone mens te betalen is.
Dat ziet er heerlijk uit!quote:
Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Vooral die ganzenlever plakken is helemaal naar mijn wens en daarmee zou ik mij al klem kunnen eten.quote:Op maandag 13 juni 2016 14:05 schreef RobinOok het volgende:
Wegens geen zon maar een stukje geschreven bij de fotocollega van het waar we eergisteren geluncht hebben, wij noemen het restaurant het Gabbertje.
[knip]
Yups. Alle 3 de soorten geprobeerd en eentje was echt heel pedis.quote:Op zaterdag 18 juni 2016 23:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Heerlijk golfer!
Namen jullie nog wat sambal erbij? Leuke optie
Leuke review!quote:Op zaterdag 18 juni 2016 23:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Yups. Alle 3 de soorten geprobeerd en eentje was echt heel pedis.
Agus vertelde inderdaad dat ie bij die andere Blauw had gewerkt hiervoor. Daar hebben we trouwens ook wel een keer erg goed gegeten.quote:Op zaterdag 18 juni 2016 23:59 schreef Kopstoot het volgende:
Leuk! Ga bij de gastrobar Indonesia zeker vaker komen. Kwam er 2? weken terug toevallig terecht op een mooie zaterdag en dat beviel uitstekend, buiten gezeten, dus de ketels met sambal niet gezien, de 3 soorten werden wel netjes buiten op een schaaltje gezet. Blauw gaat Agus en zijn maatje wel missen, hoewel ik zelf nooit in blauw was.
Er is wel rekening met de belanda's gehouden, hoewel er ook opvallend veel indo's zaten te eten.quote:Op zondag 19 juni 2016 00:39 schreef RobinOok het volgende:
Vraagje: hoe zit het met de pittigheid als er zoveel kaaskoppen komen eten?
Klinkt leuk, maar voor mij toch te ver. Verkeerde kant van de snelweg. Mwah.quote:Op zondag 19 juni 2016 14:40 schreef Tem het volgende:
Leuk restaurant aan de Rotte en helaas regende het flink anders kan je heerlijk buiten eten. Wel iets om terug te komen.
Voor jullie op de fiets ongeveer 3.4 kmquote:Op zondag 19 juni 2016 17:56 schreef Isegrim het volgende:
Wij blijven meestal ook hangen in de 3km rondom ons huis.
Wij zitten ook aan de andere kant van de snelweg maar toch redelijk dichtbij.quote:Op zondag 19 juni 2016 17:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klinkt leuk, maar voor mij toch te ver. Verkeerde kant van de snelweg. Mwah.
Treurig. Van eerlijke friet een soort haute-cuisine willen maken. Met bijbehorende hoge prijzen en luttele hoeveelheden. Ik schat het bakje op hooguit 10 frietjes. De rest daar bovenop is hoogdravende vergezochte onzin. Sergio zal de ballen wel weer uit zijn pantalon lachen.quote:
Gewoon een kip aan stukken hakken bespaart arbeidsloon en basismateriaal. Men gebruikt graag het hele beest. Dat hoort bij "authentiek" eten.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:04 schreef Myraela het volgende:
Maar misschien hoort het wel zo bij roti.
Je kan niet aan de foto zien of het een laag bakje is of een duivels geconstrueerde puntzak die door het servetje gaat. Als dat zo is dan heb ik niets gezegd. En het zou zomaar kunnen dat hij met die limoen-basilicumsaus over de friet een gat in de markt heeft aangeboord. Binnenkort verkrijgbaar bij elk frietkot bij u in de buurt.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:26 schreef PluisigNijntje het volgende:
En voor die tien frietjes en die prijs vind ik dat er veel te veel saus op zit. Ik heb een hekel aan friet die verzuipt in de saus.
Was veel meer dan 10 frietjes, zeker 20.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:19 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Treurig. Van eerlijke friet een soort haute-cuisine willen maken. Met bijbehorende hoge prijzen en luttele hoeveelheden. Ik schat het bakje op hooguit 10 frietjes. De rest daar bovenop is hoogdravende vergezochte onzin. Sergio zal de ballen wel weer uit zijn pantalon lachen.
We zullen als we daar een eens komen eens tellen.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:40 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Was veel meer dan 10 frietjes, zeker 20.
Voor een normaal diepvriesfrietje met saus betaal je ook al snel 3 euro. Dan betaal ik liever een paar euro meer. 5.5 is inderdaad duur, maar goed een lekker broodje heb je ook niet voor dat geld.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:50 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
We zullen als we daar een eens komen eens tellen.
Ondertussen betaal je voor dit:
Je kunt culinaire frietjes in een prachtige ambiance. Het interieur is bedacht door Studio Piet Boon en de medewerkers lopen in kleding van Robine Lempers van Fashion for Companies. Er komen in brons gegoten fornuizen van Frederik Molenschot, de servetten krijgen cartoons van Kamagurka en Cor Unum ontwierp handgedraaide keramische potten voor de sauzen.
Voor de poppenkast en niet voor het bakje friet met vergezochte fantasietopping. Iedereen moet dat zelf weten natuurlijk of je daar in mee gaat. Het is niet zo dat er geen alternatief bestaat voor de helft.
Bij de toko wel twee hoor.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:53 schreef opperkleurder het volgende:
een lekker broodje heb je ook niet voor dat geld.
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:53 schreef Myraela het volgende:
het een stuk duurder is dan een normaal patatje
Is wel goede friet en een prima portie. Ik was wel vol hoor. En het oog wil ook wat.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.
Dat doe ik ook. Maar ik vind ook dat het geen taboe moet zijn om over dit soort modeverschijnselen de twijfels te ventileren.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:56 schreef opperkleurder het volgende:
Maar goed het staat je vrij om naar Piet Patat op de hoek te gaan.
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.
Maar goed. Ook dit zullen we weer normaal moeten gaan vinden om geen ruzie te krijgen.
Voor 0,75 cent minder krijg je een meer normalere saus, o.a. echt mayo, peper, pinda en bernaisequote:Op donderdag 23 juni 2016 20:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.
Is ook weer waar. Ik ga er geen halszaak van maken. Maar een goede patat/friet kan men ook maken zonder de 3e alinea uit #178. Dat kost ook een vermogen waar de patat niet beter van wordt.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.
De beste friet haal je nog altijd op het Jourdanplein in Brussel. Een simpele kiosk waar je buiten in de rij staat. Maar een goede Andalouse of tartaarsaus is in Nederland nauwelijks te vinden.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:02 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Is ook weer waar. Ik ga er geen halszaak van maken. Maar een goede patat kan men ook maken zonder de 3e alinea uit #178. Dat kost ook een vermogen waar de patat niet beter van wordt.
Patat/Friet is geen culinair hoogstandje natuurlijk. Als men echte reepjes aardappel gebruikt en goede (als in niet ranzige) olie. Met een beetje zout en lekkere mayonaise is ie eigenlijk niet voor verbetering vatbaar. En dat snappen ze in hun frietkotjes bij onze Zuiderburen uitstekend. Waar ik dan weer denk dat Sergio een heel andere insteek heeft.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:04 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
De beste friet haal je nog altijd op het Jourdanplein in Brussel. Een simpele kiosk waar je buiten in de rij staat. Maar een goede Andalouse of tartaarsaus is in Nederland nauwelijks te vinden.
Bedoel je mij vrouw?quote:
quote:
Een "normale " saus.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:00 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Voor 0,75 cent minder krijg je een meer normalere saus, o.a. echt mayo, peper, pinda en bernaise
Ja, gij ja!quote:
Laster!quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Een frietje bij de Efteling zal vast niet (veel) goedkoper zijn.
Dan weet ik dat.quote:
Echt duur is het nou ook weer niet. Waar hebben we het nou eigenlijk over.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:31 schreef RobinOok het volgende:
Ja, je mag best zeuren, maar niet over de prijs.
Ga ze nou eerst maar eens proeven. Dan lul je wel anders.quote:
Over die bullshit eromheen.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:34 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Echt duur is het nou ook weer niet. Waar hebben we het nou eigenlijk over.
5.50 euro is gewoon een belachelijke prijs. Daar kun je in Vlaanderen 4 volwassen ziek laten eten aan de friet.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:31 schreef RobinOok het volgende:
Ja, je mag best zeuren, maar niet over de prijs.
In de Belgique wel. Met een wrakkig kot en superieure friet en saus.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Over die bullshit eromheen.
Maar ja, zonder schijnt/lijkt niet te kunnen.
Onzin. Daar krijg je in vlaanderne ook gewoon maar 2 friet met saus voor.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:51 schreef MCH het volgende:
[..]
5.50 euro is gewoon een belachelijke prijs. Daar kun je in Vlaanderen 4 volwassen ziek laten eten aan de friet.
1 normale friet in Vlaanderen kun je minstens twee personen mee voeren. Ik maak altijd weer die fout.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:56 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Onzin. Daar krijg je in vlaanderne ook gewoon maar 2 friet met saus voor.
Zompige aaneengeplakte friet, gefuseerd met het papier waarin ze verpakt worden trouwens. Tyfuslekker, dat dan weer wel.
Je beschrijft nu trouwens vieze Britse friet. In papier verpakte friet? Gewoon 2 keer gebakken, lekker krokant en smeuïg van binnen en in een proper kartonnen bakje.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:56 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Onzin. Daar krijg je in vlaanderne ook gewoon maar 2 friet met saus voor.
Zompige aaneengeplakte friet, gefuseerd met het papier waarin ze verpakt worden trouwens. Tyfuslekker, dat dan weer wel.
Gewoon 1 friet voor u en uw lief. Pure romantiek.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:57 schreef MCH het volgende:
[..]
1 normale friet in Vlaanderen kun je minstens twee personen mee voeren. Ik maak altijd weer die fout.
En zich afvraagt: wat heeft het frietje ons te zeggen? En hoe valt dit in te passen in de Hollandse "frietbeleving". Wat dat betreft is het wel een geniaal mannetje. Maar mijn bezwaar is dat hij het vooral zoekt in de entourage en niet in het basismateriaal. Ik vind zo'n "concept" meer iets voor een charlatan dan voor iemand die oprecht van goed voedsel houdt en het beste voor heeft met klandizie die deze insteek heeft. M.a.w. die betalen de hoofdprijs voor een illusie en niet voor superieure frites.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:56 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik vind het juist leuk dat Sergio het frietje eens anders bekijkt.
Friet in Vlaanderen is niet krokant. En wordt verpakt in papier.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:02 schreef MCH het volgende:
[..]
Je beschrijft nu trouwens vieze Britse friet. In papier verpakte friet? Gewoon 2 keer gebakken, lekker krokant en smeuïg van binnen en in een proper kartonnen bakje.
Wat een onzin. Het komt overal in bakjes.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:33 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Friet in Vlaanderen is niet krokant. En wordt verpakt in papier.
En nee. Ook in België is 1 normale friet gewoon net genoeg voor 1 normaal persoon.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:57 schreef MCH het volgende:
[..]
1 normale friet in Vlaanderen kun je minstens twee personen mee voeren. Ik maak altijd weer die fout.
En dat bakje wordt ingepakt in papier.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:33 schreef MCH het volgende:
[..]
Wat een onzin. Het komt overal in bakjes.
Wat zit je toch een boel te kletsen. Waarom haal je opeens de verpakkingswijze erbij als je het opeet in het frietkot. En hoezo niet krokant?quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:34 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
En dat bakje wordt ingepakt in papier.
Jij bent volgens mij in de war met de Engelse variant, lekker "zompig" gedrenkt in azijn.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:43 schreef MutedFaith het volgende:
Belgische friet hoort niet krokant te zijn
Ik ben helemaal nergens mee in de war.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:45 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Jij bent volgens mij in de war met de Engelse variant, lekker "zompig" gedrenkt in azijn.
Of de patat van de Chinees. Die is niet krokant en smaakt altijd zo lekker naar vis en andere zaken die gebakken zijn in die olie.
Koppig ventje.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:52 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Ik ben helemaal nergens mee in de war.
Dat is altijd mooi om zoiets zeker te weten. Jij kent je adresjes voor de lekkere slappe friet en anderen hetzelfde voor de krokante variant. No Span.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:52 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Ik ben helemaal nergens mee in de war.
Op metalfestivals doen ze sowieso toch niet aan hipsterverantwoorde maaltijden?quote:Op vrijdag 24 juni 2016 00:03 schreef Dagoduck het volgende:
Broodje Kroket bij Fred Kroket op Graspop Metal Meeting.
Zou weer halen, duur is het toch wel op een festival.
Er was wel een pleintje met food trucks, ergens weggestopt aan het begin. Daarnaast was er heel veel keus in eten, meer dan ik ooit op een festival heb gezien (Pinkpop, RockWerchter, Pukkelpop).quote:Op vrijdag 24 juni 2016 00:04 schreef MCH het volgende:
[..]
Op metalfestivals doen ze sowieso toch niet aan hipsterverantwoorde maaltijden?
Straks krijg je Holle Bolle Gijs achter je aan!quote:Op vrijdag 24 juni 2016 01:52 schreef RobinOok het volgende:
Rectificatie : ik moet dat van de Efteling terugnemen. Friet in de Efteling is niet duur.
En zo is het.quote:Op vrijdag 24 juni 2016 01:52 schreef RobinOok het volgende:
Rectificatie : ik moet dat van de Efteling terugnemen. Friet in de Efteling is niet duur.
Belangrijk onderwerp. Was ietsje meer dan 1 pagina.quote:
Ja nu je het zegt.quote:Op maandag 27 juni 2016 20:44 schreef Molo het volgende:
Frans, Nederlands en Engels op de menukaart.... make up your fucking mind
Leuk concept op zich, maar te ver doorgevoerd wat mij betreft. En stom dat je niet gewoon even kan zitten, sta je daar alsnog als pauper je high class Amsterdamse (?) friet staand op te knagen....
Wel als het patatatelier heet?quote:Op maandag 27 juni 2016 21:12 schreef RobinOok het volgende:
Frietatelier Amsterdam in Den Haag? Dapper.
Vrag me af of zo zoietsook zouden openen in R'dam.
Vanwege de naam alleen zou ik al nooit gaan.
quote:Op maandag 27 juni 2016 21:12 schreef RobinOok het volgende:
Frietatelier Amsterdam in Den Haag? Dapper.
Vrag me af of zo zoietsook zouden openen in R'dam.
Vanwege de naam alleen zou ik al nooit gaan.
En Rotterdam staat niet op de kaartquote:OUR NAME
Het idee voor onze Ateliers is ontstaan in Amsterdam. Vandaar de naam. Bovendien is de hoofdstad de locatie van onze flagshipstore die later dit jaar opent. Daarnaast hebben we internationale ambitie: we willen graag een stukje Nederland naar het buitenland brengen.
Daar is Bram denk ik ook iets te overheersend voor, en daarnaast de Pomm's en andere luxere patatboerenquote:Op maandag 27 juni 2016 21:16 schreef Godtje het volgende:
[..]
[..]
En Rotterdam staat niet op de kaart
http://www.fritesatelieramsterdam.com/
AMSTERDAM
(COMING SOON)
ARNHEM
(COMING SOON)
DEN HAAG
Venestraat 7
2511 AR Den Haag
UTRECHT
Verstandig. Denk dat het echt niet zou werken hier. Er zijn grenzen.quote:Op maandag 27 juni 2016 21:16 schreef Godtje het volgende:
[..]
[..]
En Rotterdam staat niet op de kaart
Nee, dat zou ik raar vinden, aardappelatelier. Dan zou ik meer verwachten dan alleen friet.quote:
Even los van wat Robin bedoelt (verdedig Rotterdam tegen al dat hipster gedoe!) denk ik dat het economisch en culinair niet zou werken omdat wij al genoeg goede patat outlets hebben en Rotterdam zit niet te wachten op een sterrenchef die even denkt met wat hocus pocus (goede naam vooral en "weet je wel wie ik ben") de gemiddelde Rotterdammer binnen te halen. Missschien voor even maar op den lange duur ben je ten dode opgschreven.quote:Op maandag 27 juni 2016 23:09 schreef RobinOok het volgende:
Verstandig. Denk dat het echt niet zou werken hier. Er zijn grenzen.
Kijk,wat zei ik....quote:Op maandag 27 juni 2016 21:18 schreef Molo het volgende:
Daar is Bram denk ik ook iets te overheersend voor, en daarnaast de Pomm's en andere luxere patatboeren
Hmmm...daar zou ik dus niet voor gaan uiteten.quote:Op zaterdag 25 juni 2016 12:18 schreef RobinOok het volgende:
[ link |
Restaurant Quartier Du Port
[ knip...]
Er zijn zoveel goede vissoorten naast kabeljauw. Persoonlijk vind ik een gebakken visje van heek zelfs lekkerder dan kabeljauw bijvoorbeeldquote:Op maandag 27 juni 2016 23:48 schreef Iwanius het volgende:
Tweede gerecht moet je niet in dit soort toko's eten want je kan op je vingers natellen dat de vis altijd wat mankeert omdat het geen kabelkauw oid is,een vissoort die men meestal in dit soort keukens is gewend als het bereiding betreft.
Nee, is ook inderdaad niks voor jou.quote:Op maandag 27 juni 2016 23:48 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Hmmm...daar zou ik dus niet voor gaan uiteten.
Wat een triest hipstergedoe weer. Echt alles moet tegenwoordig een 'beleving' zijn.quote:Op maandag 27 juni 2016 20:39 schreef Tourniquet het volgende:
Vandaag bij "Frites Atelier Amsterdam" in Den Haag geweest. Kon het niet laten om deze nieuwe zaak van Sergio Herman even uit te proberen. Zowel snackbar als sterrentent dus eigenlijk.
Het kleine zaakje (er is geen zitmogelijkheid bijvoorbeeld) is te vinden in de Venestraat. De branding is tot in het absurde doorgevoerd en álles is custom made en voorzien van het logo. Het fornuis, de porseleinen sauspotten, de mozaïekvloer, de servetten van Kamagurka.... Daar is veel werk in gaan zitten.
Ik had de "Saison Speciale" met tomaat, parmezaanse kaas, limoen en basilicum(saus). Was erg lekker! Maar zou er niet speciaal voor omrijden in het vervolg.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op het gevaar af dat het straks weer 6 pagina's over culinaire peperdure friet gaat zeg ik "Ugh" met je mee. Dit staat mij ook ontzettend tegen. Maar het draait als een tierelier dus veel medestanders hebben we niet.quote:Op maandag 27 juni 2016 23:04 schreef Pap89 het volgende:
Heel die "hype" om van junkfood een culinair dingetje te maken, burgers/hotdogs/patat/frituursnacks/pizza etc etc
Ugh
De hype om van hamburgers en friet junkfood van te maken heeft juist veel te lang geduurd.quote:Op maandag 27 juni 2016 23:04 schreef Pap89 het volgende:
Heel die "hype" om van junkfood een culinair dingetje te maken, burgers/hotdogs/patat/frituursnacks/pizza etc etc
Ugh
Complimenten voor de retescherpe contrastrijke foto's. Doen telefoons dat zo goed tegenwoordig?quote:Op maandag 27 juni 2016 20:39 schreef Tourniquet het volgende:
Vandaag bij "Frites Atelier Amsterdam"
Ja, gemaakt met iPhone 6quote:Op vrijdag 1 juli 2016 16:34 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Complimenten voor de retescherpe contrastrijke foto's. Doen telefoons dat zo goed tegenwoordig?
ik mis espresso dates nog steeds op dat hoekjequote:Op zaterdag 2 juli 2016 14:30 schreef RobinOok het volgende:
Lunchroom Iety op de 2e Middellandstraat 27, hoek Heemraadssingel. Net open en dat is te merken, het duuuuuuurde en duuuuurde. Broodje ragout (bleek stoofvlees in tomatensaus) en broodje pulled pork (4 stukjes). Niet op een broodje, maar met 4 stukje geroosterd brood. Het was niet vies, maar toch niet helemaal zoals je zou verwachten als je een broodje bestelt.
Cijfer : 7-
Prijs : 7,60 + 7,50 voor de broodjes, 2x2,75 voor een glas muntthee en gemberthee. De gemberthee was een glas warm water met daarin een paar brokjes verse gember.
Had geen fototoestel bij me en telefoon ook vergeten. Hadden ze mooi geluk mee! :-)
We dachten nog, zullen we Iwanius op ze afsturen?!
nou dan komt het allemaal goedquote:Op zaterdag 2 juli 2016 16:27 schreef Tem het volgende:
Gelukkig is Agnesz zich naast bediening ook aan het ontwikkelen tot singer/songwriter
Whaha.
quote:Op zaterdag 2 juli 2016 14:30 schreef RobinOok het volgende:
Lunchroom Iety op de 2e Middellandstraat 27.
We dachten nog, zullen we Iwanius op ze afsturen?!
fietste net langs. Hij was al dichtquote:Op zaterdag 2 juli 2016 19:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Look out what you're wishing. Review volgt!
Rotterdamse incrowd.quote:
Ja, het aantal Rotterdamse etablissementen is wel hoog in deze reeks.quote:
Ja. Jammer.quote:Op zaterdag 2 juli 2016 20:33 schreef Tem het volgende:
[..]
Ja, het aantal Rotterdamse etablissementen is wel hoog in deze reeks.
Ik vind dat wel goed hoor. En te vermijden als dat nodig is door de natuurlijke afstand. Maar het wordt wel steeds beter en gezelliger daar. Prima stadje.quote:Op zaterdag 2 juli 2016 20:33 schreef Tem het volgende:
[..]
Ja, het aantal Rotterdamse etablissementen is wel hoog in deze reeks.
Geen bewijs meer nodig. Het gebeurt in Rotterdam. Verhuisplannen...quote:
La Salute ken ik nog niet en nu wel. Apart dat je het een 10 uit 10 geeft want dit gerecht is al zo oud, als de weg naar Rome. Ook heel simpel te bereiden als je weinig om handen hebt. Mits goed gedaan is het erg lekker zo. Er zijn trouwens een hoop variaties hierop dus bijzonder voor een cijfer 10 is het voor mij zeker niet en duur moet het ook niet zijn.quote:Op zaterdag 2 juli 2016 20:51 schreef richolio het volgende:
Oh, een topic.
Gister uit eten geweest bij La Salute, Rotterdam.
Als voorgerecht pikante mossels en als hoofdgerecht een Dorade in zeezout.
10/10
Neem die 10/10 maar met een korreltje zout hoor (snap je). Ik zat nog in beetje in the heat of the moment, omdat ik het gewoon vooral zo leuk vond daar.quote:Op maandag 4 juli 2016 22:04 schreef Iwanius het volgende:
Je zal niet teleurgesteld worden is mij aan alle kanten al verzekert.
[..]
La Salute ken ik nog niet en nu wel. Apart dat je het een 10 uit 10 geeft want dit gerecht is al zo oud, als de weg naar Rome. Ook heel simpel te bereiden als je weinig om handen hebt. Mits goed gedaan is het erg lekker zo. Er zijn trouwens een hoop variaties hierop dus bijzonder voor een cijfer 10 is het voor mij zeker niet en duur moet het ook niet zijn.
Ziet er uit als geroosterde wortelquote:Op dinsdag 5 juli 2016 08:03 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Wat moeten die twee stompjes voorstellen?
Lijkt mij iets van een soort aardappelkroket?quote:Op dinsdag 5 juli 2016 08:03 schreef rmrt2010 het volgende:
Wat moeten die twee stompjes voorstellen?
Aardappelkroketjes met iets van paprika er doorheen.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 08:03 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Wat moeten die twee stompjes voorstellen?
Ja. Gegrilde bosui. En doperwtjes.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 12:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Lijkt mij iets van een soort aardappelkroket?
En liggen daar op het bord, behalve die paar lamsoren, gewoon een paar stengels bosui?
Ik dacht eigenlijk dat jij meer van een lekker vol bord Mihoen Singapore was.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 16:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Restaurant De Jong
Het werd weer eens tijd
Ok mevrouw Ook. Beschouw het als niet geschreven.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Dat dacht je dan verkeerd. Ik eet bijna nooit Aziatisch buiten de deur.
Kom ik weer goed weg. Een narrow escape.quote:
Wauw dat is toch ook prachtig om te zien! Zaten jullie buiten?quote:Op zaterdag 9 juli 2016 16:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Restaurant De Jong
Het werd weer eens tijd voor ons favoriete restaurant De Jong.
En gelukkig is het knol-, mei-, koolraapseizoen voorbij! ;-)
Alles was heerlijk, zelfs de rode bieten bij het baambrugs big.
Vooraf: tarbot met gegrilde augurk, mosselmayonaise, komkommer, indische kers.
Tussen 1 : zachtgegaarde dooier met bloemkool, perzik, paddestoeljes, stukjes amandel en lelie bloemblaadjes.
Tussengerecht 2: met schapenkaas gevuld ravioli met blokjes gerookte aubergine, schijfjes champignon en frisse aalbesjes.
Hoofdgerecht: filet van Baambrugs big met crackling, bieten en rode melde
Prijs: 2 x 4-gangenmenu van 45 euro + 4 gangen x 2 glazen wijn x 6,70 euro of zoiets.
Cijfer: 9/10
Sorry. Ik volg je niet helemaal.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 16:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Restaurant De Jong
Het werd weer eens tijd voor ons favoriete restaurant De Jong.
En gelukkig is het knol-, mei-, koolraapseizoen voorbij! ;-)
Alles was heerlijk, zelfs de rode bieten bij het baambrugs big.
Vooraf: tarbot met gegrilde augurk, mosselmayonaise, komkommer, indische kers.
Tussen 1 : zachtgegaarde dooier met bloemkool, perzik, paddestoeljes, stukjes amandel en lelie bloemblaadjes.
Tussengerecht 2: met schapenkaas gevuld ravioli met blokjes gerookte aubergine, schijfjes champignon en frisse aalbesjes.
Hoofdgerecht: filet van Baambrugs big met crackling, bieten en rode melde
Prijs: 2 x 4-gangenmenu van 45 euro + 4 gangen x 2 glazen wijn x 6,70 euro of zoiets.
Cijfer: 9/10
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |