Yups. Alle 3 de soorten geprobeerd en eentje was echt heel pedis.quote:Op zaterdag 18 juni 2016 23:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Heerlijk golfer!
Namen jullie nog wat sambal erbij? Leuke optie
Leuke review!quote:Op zaterdag 18 juni 2016 23:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Yups. Alle 3 de soorten geprobeerd en eentje was echt heel pedis.
Agus vertelde inderdaad dat ie bij die andere Blauw had gewerkt hiervoor. Daar hebben we trouwens ook wel een keer erg goed gegeten.quote:Op zaterdag 18 juni 2016 23:59 schreef Kopstoot het volgende:
Leuk! Ga bij de gastrobar Indonesia zeker vaker komen. Kwam er 2? weken terug toevallig terecht op een mooie zaterdag en dat beviel uitstekend, buiten gezeten, dus de ketels met sambal niet gezien, de 3 soorten werden wel netjes buiten op een schaaltje gezet. Blauw gaat Agus en zijn maatje wel missen, hoewel ik zelf nooit in blauw was.
Er is wel rekening met de belanda's gehouden, hoewel er ook opvallend veel indo's zaten te eten.quote:Op zondag 19 juni 2016 00:39 schreef RobinOok het volgende:
Vraagje: hoe zit het met de pittigheid als er zoveel kaaskoppen komen eten?
Klinkt leuk, maar voor mij toch te ver. Verkeerde kant van de snelweg. Mwah.quote:Op zondag 19 juni 2016 14:40 schreef Tem het volgende:
Leuk restaurant aan de Rotte en helaas regende het flink anders kan je heerlijk buiten eten. Wel iets om terug te komen.
Voor jullie op de fiets ongeveer 3.4 kmquote:Op zondag 19 juni 2016 17:56 schreef Isegrim het volgende:
Wij blijven meestal ook hangen in de 3km rondom ons huis.
Wij zitten ook aan de andere kant van de snelweg maar toch redelijk dichtbij.quote:Op zondag 19 juni 2016 17:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klinkt leuk, maar voor mij toch te ver. Verkeerde kant van de snelweg. Mwah.
Treurig. Van eerlijke friet een soort haute-cuisine willen maken. Met bijbehorende hoge prijzen en luttele hoeveelheden. Ik schat het bakje op hooguit 10 frietjes. De rest daar bovenop is hoogdravende vergezochte onzin. Sergio zal de ballen wel weer uit zijn pantalon lachen.quote:
Gewoon een kip aan stukken hakken bespaart arbeidsloon en basismateriaal. Men gebruikt graag het hele beest. Dat hoort bij "authentiek" eten.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:04 schreef Myraela het volgende:
Maar misschien hoort het wel zo bij roti.
Je kan niet aan de foto zien of het een laag bakje is of een duivels geconstrueerde puntzak die door het servetje gaat. Als dat zo is dan heb ik niets gezegd.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:26 schreef PluisigNijntje het volgende:
En voor die tien frietjes en die prijs vind ik dat er veel te veel saus op zit. Ik heb een hekel aan friet die verzuipt in de saus.
Was veel meer dan 10 frietjes, zeker 20.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:19 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Treurig. Van eerlijke friet een soort haute-cuisine willen maken. Met bijbehorende hoge prijzen en luttele hoeveelheden. Ik schat het bakje op hooguit 10 frietjes. De rest daar bovenop is hoogdravende vergezochte onzin. Sergio zal de ballen wel weer uit zijn pantalon lachen.
We zullen als we daar een eens komen eens tellen.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:40 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Was veel meer dan 10 frietjes, zeker 20.
Voor een normaal diepvriesfrietje met saus betaal je ook al snel 3 euro. Dan betaal ik liever een paar euro meer. 5.5 is inderdaad duur, maar goed een lekker broodje heb je ook niet voor dat geld.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:50 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
We zullen als we daar een eens komen eens tellen.
Ondertussen betaal je voor dit:
Je kunt culinaire frietjes in een prachtige ambiance. Het interieur is bedacht door Studio Piet Boon en de medewerkers lopen in kleding van Robine Lempers van Fashion for Companies. Er komen in brons gegoten fornuizen van Frederik Molenschot, de servetten krijgen cartoons van Kamagurka en Cor Unum ontwierp handgedraaide keramische potten voor de sauzen.
Voor de poppenkast en niet voor het bakje friet met vergezochte fantasietopping. Iedereen moet dat zelf weten natuurlijk of je daar in mee gaat. Het is niet zo dat er geen alternatief bestaat voor de helft.
Bij de toko wel twee hoor.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:53 schreef opperkleurder het volgende:
een lekker broodje heb je ook niet voor dat geld.
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:53 schreef Myraela het volgende:
het een stuk duurder is dan een normaal patatje
Is wel goede friet en een prima portie. Ik was wel vol hoor. En het oog wil ook wat.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.
Dat doe ik ook. Maar ik vind ook dat het geen taboe moet zijn om over dit soort modeverschijnselen de twijfels te ventileren.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:56 schreef opperkleurder het volgende:
Maar goed het staat je vrij om naar Piet Patat op de hoek te gaan.
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.
Maar goed. Ook dit zullen we weer normaal moeten gaan vinden om geen ruzie te krijgen.![]()
Voor 0,75 cent minder krijg je een meer normalere saus, o.a. echt mayo, peper, pinda en bernaisequote:Op donderdag 23 juni 2016 20:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.
Is ook weer waar. Ik ga er geen halszaak van maken. Maar een goede patat/friet kan men ook maken zonder de 3e alinea uit #178. Dat kost ook een vermogen waar de patat niet beter van wordt.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.
De beste friet haal je nog altijd op het Jourdanplein in Brussel. Een simpele kiosk waar je buiten in de rij staat. Maar een goede Andalouse of tartaarsaus is in Nederland nauwelijks te vinden.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:02 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Is ook weer waar. Ik ga er geen halszaak van maken. Maar een goede patat kan men ook maken zonder de 3e alinea uit #178. Dat kost ook een vermogen waar de patat niet beter van wordt.
Patat/Friet is geen culinair hoogstandje natuurlijk. Als men echte reepjes aardappel gebruikt en goede (als in niet ranzige) olie. Met een beetje zout en lekkere mayonaise is ie eigenlijk niet voor verbetering vatbaar. En dat snappen ze in hun frietkotjes bij onze Zuiderburen uitstekend. Waar ik dan weer denk dat Sergio een heel andere insteek heeft.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:04 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
De beste friet haal je nog altijd op het Jourdanplein in Brussel. Een simpele kiosk waar je buiten in de rij staat. Maar een goede Andalouse of tartaarsaus is in Nederland nauwelijks te vinden.
Bedoel je mij vrouw?quote:
quote:
Een "normale " saus.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:00 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Voor 0,75 cent minder krijg je een meer normalere saus, o.a. echt mayo, peper, pinda en bernaise
Laster!quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Een frietje bij de Efteling zal vast niet (veel) goedkoper zijn.
Dan weet ik dat.quote:
Echt duur is het nou ook weer niet. Waar hebben we het nou eigenlijk over.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:31 schreef RobinOok het volgende:
Ja, je mag best zeuren, maar niet over de prijs.
Ga ze nou eerst maar eens proeven. Dan lul je wel anders.quote:
Over die bullshit eromheen.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:34 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Echt duur is het nou ook weer niet. Waar hebben we het nou eigenlijk over.
5.50 euro is gewoon een belachelijke prijs. Daar kun je in Vlaanderen 4 volwassen ziek laten eten aan de friet.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:31 schreef RobinOok het volgende:
Ja, je mag best zeuren, maar niet over de prijs.
In de Belgique wel. Met een wrakkig kot en superieure friet en saus.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Over die bullshit eromheen.
Maar ja, zonder schijnt/lijkt niet te kunnen.
Onzin. Daar krijg je in vlaanderne ook gewoon maar 2 friet met saus voor.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:51 schreef MCH het volgende:
[..]
5.50 euro is gewoon een belachelijke prijs. Daar kun je in Vlaanderen 4 volwassen ziek laten eten aan de friet.
1 normale friet in Vlaanderen kun je minstens twee personen mee voeren. Ik maak altijd weer die fout.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:56 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Onzin. Daar krijg je in vlaanderne ook gewoon maar 2 friet met saus voor.
Zompige aaneengeplakte friet, gefuseerd met het papier waarin ze verpakt worden trouwens. Tyfuslekker, dat dan weer wel.
Je beschrijft nu trouwens vieze Britse friet. In papier verpakte friet? Gewoon 2 keer gebakken, lekker krokant en smeuïg van binnen en in een proper kartonnen bakje.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:56 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Onzin. Daar krijg je in vlaanderne ook gewoon maar 2 friet met saus voor.
Zompige aaneengeplakte friet, gefuseerd met het papier waarin ze verpakt worden trouwens. Tyfuslekker, dat dan weer wel.
Gewoon 1 friet voor u en uw lief. Pure romantiek.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:57 schreef MCH het volgende:
[..]
1 normale friet in Vlaanderen kun je minstens twee personen mee voeren. Ik maak altijd weer die fout.
En zich afvraagt: wat heeft het frietje ons te zeggen? En hoe valt dit in te passen in de Hollandse "frietbeleving". Wat dat betreft is het wel een geniaal mannetje. Maar mijn bezwaar is dat hij het vooral zoekt in de entourage en niet in het basismateriaal. Ik vind zo'n "concept" meer iets voor een charlatan dan voor iemand die oprecht van goed voedsel houdt en het beste voor heeft met klandizie die deze insteek heeft. M.a.w. die betalen de hoofdprijs voor een illusie en niet voor superieure frites.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:56 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik vind het juist leuk dat Sergio het frietje eens anders bekijkt.
Friet in Vlaanderen is niet krokant. En wordt verpakt in papier.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:02 schreef MCH het volgende:
[..]
Je beschrijft nu trouwens vieze Britse friet. In papier verpakte friet? Gewoon 2 keer gebakken, lekker krokant en smeuïg van binnen en in een proper kartonnen bakje.
Wat een onzin. Het komt overal in bakjes.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:33 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Friet in Vlaanderen is niet krokant. En wordt verpakt in papier.
En nee. Ook in België is 1 normale friet gewoon net genoeg voor 1 normaal persoon.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:57 schreef MCH het volgende:
[..]
1 normale friet in Vlaanderen kun je minstens twee personen mee voeren. Ik maak altijd weer die fout.
En dat bakje wordt ingepakt in papier.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:33 schreef MCH het volgende:
[..]
Wat een onzin. Het komt overal in bakjes.
Wat zit je toch een boel te kletsen. Waarom haal je opeens de verpakkingswijze erbij als je het opeet in het frietkot. En hoezo niet krokant?quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:34 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
En dat bakje wordt ingepakt in papier.
Jij bent volgens mij in de war met de Engelse variant, lekker "zompig" gedrenkt in azijn.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:43 schreef MutedFaith het volgende:
Belgische friet hoort niet krokant te zijn
Ik ben helemaal nergens mee in de war.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:45 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Jij bent volgens mij in de war met de Engelse variant, lekker "zompig" gedrenkt in azijn.
Of de patat van de Chinees. Die is niet krokant en smaakt altijd zo lekker naar vis en andere zaken die gebakken zijn in die olie.
Koppig ventje.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:52 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Ik ben helemaal nergens mee in de war.
Dat is altijd mooi om zoiets zeker te weten. Jij kent je adresjes voor de lekkere slappe friet en anderen hetzelfde voor de krokante variant. No Span.quote:Op donderdag 23 juni 2016 23:52 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Ik ben helemaal nergens mee in de war.
Op metalfestivals doen ze sowieso toch niet aan hipsterverantwoorde maaltijden?quote:Op vrijdag 24 juni 2016 00:03 schreef Dagoduck het volgende:
Broodje Kroket bij Fred Kroket op Graspop Metal Meeting.
Zou weer halen, duur is het toch wel op een festival.
Er was wel een pleintje met food trucks, ergens weggestopt aan het begin. Daarnaast was er heel veel keus in eten, meer dan ik ooit op een festival heb gezien (Pinkpop, RockWerchter, Pukkelpop).quote:Op vrijdag 24 juni 2016 00:04 schreef MCH het volgende:
[..]
Op metalfestivals doen ze sowieso toch niet aan hipsterverantwoorde maaltijden?
Straks krijg je Holle Bolle Gijs achter je aan!quote:Op vrijdag 24 juni 2016 01:52 schreef RobinOok het volgende:
Rectificatie : ik moet dat van de Efteling terugnemen. Friet in de Efteling is niet duur.
En zo is het.quote:Op vrijdag 24 juni 2016 01:52 schreef RobinOok het volgende:
Rectificatie : ik moet dat van de Efteling terugnemen. Friet in de Efteling is niet duur.
Belangrijk onderwerp. Was ietsje meer dan 1 pagina.quote:
Ja nu je het zegt.quote:Op maandag 27 juni 2016 20:44 schreef Molo het volgende:
Frans, Nederlands en Engels op de menukaart.... make up your fucking mind
Leuk concept op zich, maar te ver doorgevoerd wat mij betreft. En stom dat je niet gewoon even kan zitten, sta je daar alsnog als pauper je high class Amsterdamse (?) friet staand op te knagen....
Wel als het patatatelier heet?quote:Op maandag 27 juni 2016 21:12 schreef RobinOok het volgende:
Frietatelier Amsterdam in Den Haag? Dapper.
Vrag me af of zo zoietsook zouden openen in R'dam.
Vanwege de naam alleen zou ik al nooit gaan.
quote:Op maandag 27 juni 2016 21:12 schreef RobinOok het volgende:
Frietatelier Amsterdam in Den Haag? Dapper.
Vrag me af of zo zoietsook zouden openen in R'dam.
Vanwege de naam alleen zou ik al nooit gaan.
En Rotterdam staat niet op de kaartquote:OUR NAME
Het idee voor onze Ateliers is ontstaan in Amsterdam. Vandaar de naam. Bovendien is de hoofdstad de locatie van onze flagshipstore die later dit jaar opent. Daarnaast hebben we internationale ambitie: we willen graag een stukje Nederland naar het buitenland brengen.
Daar is Bram denk ik ook iets te overheersend voor, en daarnaast de Pomm's en andere luxere patatboerenquote:Op maandag 27 juni 2016 21:16 schreef Godtje het volgende:
[..]
[..]
En Rotterdam staat niet op de kaart
http://www.fritesatelieramsterdam.com/
AMSTERDAM
(COMING SOON)
ARNHEM
(COMING SOON)
DEN HAAG
Venestraat 7
2511 AR Den Haag
UTRECHT
Verstandig. Denk dat het echt niet zou werken hier. Er zijn grenzen.quote:Op maandag 27 juni 2016 21:16 schreef Godtje het volgende:
[..]
[..]
En Rotterdam staat niet op de kaart
Nee, dat zou ik raar vinden, aardappelatelier. Dan zou ik meer verwachten dan alleen friet.quote:
Even los van wat Robin bedoelt (verdedig Rotterdam tegen al dat hipster gedoe!) denk ik dat het economisch en culinair niet zou werken omdat wij al genoeg goede patat outlets hebben en Rotterdam zit niet te wachten op een sterrenchef die even denkt met wat hocus pocus (goede naam vooral en "weet je wel wie ik ben") de gemiddelde Rotterdammer binnen te halen. Missschien voor even maar op den lange duur ben je ten dode opgschreven.quote:Op maandag 27 juni 2016 23:09 schreef RobinOok het volgende:
Verstandig. Denk dat het echt niet zou werken hier. Er zijn grenzen.
Kijk,wat zei ik....quote:Op maandag 27 juni 2016 21:18 schreef Molo het volgende:
Daar is Bram denk ik ook iets te overheersend voor, en daarnaast de Pomm's en andere luxere patatboeren
Hmmm...daar zou ik dus niet voor gaan uiteten.quote:Op zaterdag 25 juni 2016 12:18 schreef RobinOok het volgende:
[ link |
Restaurant Quartier Du Port
[ knip...]
Er zijn zoveel goede vissoorten naast kabeljauw. Persoonlijk vind ik een gebakken visje van heek zelfs lekkerder dan kabeljauw bijvoorbeeldquote:Op maandag 27 juni 2016 23:48 schreef Iwanius het volgende:
Tweede gerecht moet je niet in dit soort toko's eten want je kan op je vingers natellen dat de vis altijd wat mankeert omdat het geen kabelkauw oid is,een vissoort die men meestal in dit soort keukens is gewend als het bereiding betreft.
Nee, is ook inderdaad niks voor jou.quote:Op maandag 27 juni 2016 23:48 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Hmmm...daar zou ik dus niet voor gaan uiteten.
Wat een triest hipstergedoe weer. Echt alles moet tegenwoordig een 'beleving' zijn.quote:Op maandag 27 juni 2016 20:39 schreef Tourniquet het volgende:
Vandaag bij "Frites Atelier Amsterdam" in Den Haag geweest. Kon het niet laten om deze nieuwe zaak van Sergio Herman even uit te proberen. Zowel snackbar als sterrentent dus eigenlijk.
Het kleine zaakje (er is geen zitmogelijkheid bijvoorbeeld) is te vinden in de Venestraat. De branding is tot in het absurde doorgevoerd en álles is custom made en voorzien van het logo. Het fornuis, de porseleinen sauspotten, de mozaïekvloer, de servetten van Kamagurka.... Daar is veel werk in gaan zitten.
Ik had de "Saison Speciale" met tomaat, parmezaanse kaas, limoen en basilicum(saus). Was erg lekker! Maar zou er niet speciaal voor omrijden in het vervolg.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op het gevaar af dat het straks weer 6 pagina's over culinaire peperdure friet gaat zeg ik "Ugh" met je mee. Dit staat mij ook ontzettend tegen. Maar het draait als een tierelier dus veel medestanders hebben we niet.quote:Op maandag 27 juni 2016 23:04 schreef Pap89 het volgende:
Heel die "hype" om van junkfood een culinair dingetje te maken, burgers/hotdogs/patat/frituursnacks/pizza etc etc
Ugh
De hype om van hamburgers en friet junkfood van te maken heeft juist veel te lang geduurd.quote:Op maandag 27 juni 2016 23:04 schreef Pap89 het volgende:
Heel die "hype" om van junkfood een culinair dingetje te maken, burgers/hotdogs/patat/frituursnacks/pizza etc etc
Ugh
Complimenten voor de retescherpe contrastrijke foto's. Doen telefoons dat zo goed tegenwoordig?quote:Op maandag 27 juni 2016 20:39 schreef Tourniquet het volgende:
Vandaag bij "Frites Atelier Amsterdam"
Ja, gemaakt met iPhone 6quote:Op vrijdag 1 juli 2016 16:34 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Complimenten voor de retescherpe contrastrijke foto's. Doen telefoons dat zo goed tegenwoordig?
ik mis espresso dates nog steeds op dat hoekjequote:Op zaterdag 2 juli 2016 14:30 schreef RobinOok het volgende:
Lunchroom Iety op de 2e Middellandstraat 27, hoek Heemraadssingel. Net open en dat is te merken, het duuuuuuurde en duuuuurde. Broodje ragout (bleek stoofvlees in tomatensaus) en broodje pulled pork (4 stukjes). Niet op een broodje, maar met 4 stukje geroosterd brood. Het was niet vies, maar toch niet helemaal zoals je zou verwachten als je een broodje bestelt.
Cijfer : 7-
Prijs : 7,60 + 7,50 voor de broodjes, 2x2,75 voor een glas muntthee en gemberthee. De gemberthee was een glas warm water met daarin een paar brokjes verse gember.
Had geen fototoestel bij me en telefoon ook vergeten. Hadden ze mooi geluk mee! :-)
We dachten nog, zullen we Iwanius op ze afsturen?!
nou dan komt het allemaal goedquote:Op zaterdag 2 juli 2016 16:27 schreef Tem het volgende:
Gelukkig is Agnesz zich naast bediening ook aan het ontwikkelen tot singer/songwriter
Whaha.
quote:Op zaterdag 2 juli 2016 14:30 schreef RobinOok het volgende:
Lunchroom Iety op de 2e Middellandstraat 27.
We dachten nog, zullen we Iwanius op ze afsturen?!
fietste net langs. Hij was al dichtquote:Op zaterdag 2 juli 2016 19:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Look out what you're wishing. Review volgt!
Rotterdamse incrowd.quote:
Ja. Jammer.quote:Op zaterdag 2 juli 2016 20:33 schreef Tem het volgende:
[..]
Ja, het aantal Rotterdamse etablissementen is wel hoog in deze reeks.
Ik vind dat wel goed hoor. En te vermijden als dat nodig is door de natuurlijke afstand. Maar het wordt wel steeds beter en gezelliger daar. Prima stadje.quote:Op zaterdag 2 juli 2016 20:33 schreef Tem het volgende:
[..]
Ja, het aantal Rotterdamse etablissementen is wel hoog in deze reeks.
Geen bewijs meer nodig. Het gebeurt in Rotterdam. Verhuisplannen...quote:
La Salute ken ik nog niet en nu wel. Apart dat je het een 10 uit 10 geeft want dit gerecht is al zo oud, als de weg naar Rome. Ook heel simpel te bereiden als je weinig om handen hebt. Mits goed gedaan is het erg lekker zo. Er zijn trouwens een hoop variaties hierop dus bijzonder voor een cijfer 10 is het voor mij zeker niet en duur moet het ook niet zijn.quote:Op zaterdag 2 juli 2016 20:51 schreef richolio het volgende:
Oh, een topic.
Gister uit eten geweest bij La Salute, Rotterdam.
Als voorgerecht pikante mossels en als hoofdgerecht een Dorade in zeezout.
10/10
Neem die 10/10 maar met een korreltje zout hoor (snap je). Ik zat nog in beetje in the heat of the moment, omdat ik het gewoon vooral zo leuk vond daar.quote:Op maandag 4 juli 2016 22:04 schreef Iwanius het volgende:
Je zal niet teleurgesteld worden is mij aan alle kanten al verzekert.
[..]
La Salute ken ik nog niet en nu wel. Apart dat je het een 10 uit 10 geeft want dit gerecht is al zo oud, als de weg naar Rome. Ook heel simpel te bereiden als je weinig om handen hebt. Mits goed gedaan is het erg lekker zo. Er zijn trouwens een hoop variaties hierop dus bijzonder voor een cijfer 10 is het voor mij zeker niet en duur moet het ook niet zijn.
Ziet er uit als geroosterde wortelquote:Op dinsdag 5 juli 2016 08:03 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Wat moeten die twee stompjes voorstellen?
Lijkt mij iets van een soort aardappelkroket?quote:Op dinsdag 5 juli 2016 08:03 schreef rmrt2010 het volgende:
Wat moeten die twee stompjes voorstellen?
Aardappelkroketjes met iets van paprika er doorheen.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 08:03 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Wat moeten die twee stompjes voorstellen?
Ja. Gegrilde bosui. En doperwtjes.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 12:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Lijkt mij iets van een soort aardappelkroket?
En liggen daar op het bord, behalve die paar lamsoren, gewoon een paar stengels bosui?
Ik dacht eigenlijk dat jij meer van een lekker vol bord Mihoen Singapore was.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 16:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Restaurant De Jong
Het werd weer eens tijd
Ok mevrouw Ook. Beschouw het als niet geschreven.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Dat dacht je dan verkeerd. Ik eet bijna nooit Aziatisch buiten de deur.
quote:
Wauw dat is toch ook prachtig om te zien! Zaten jullie buiten?quote:Op zaterdag 9 juli 2016 16:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Restaurant De Jong
Het werd weer eens tijd voor ons favoriete restaurant De Jong.
En gelukkig is het knol-, mei-, koolraapseizoen voorbij! ;-)
Alles was heerlijk, zelfs de rode bieten bij het baambrugs big.
Vooraf: tarbot met gegrilde augurk, mosselmayonaise, komkommer, indische kers.
Tussen 1 : zachtgegaarde dooier met bloemkool, perzik, paddestoeljes, stukjes amandel en lelie bloemblaadjes.
Tussengerecht 2: met schapenkaas gevuld ravioli met blokjes gerookte aubergine, schijfjes champignon en frisse aalbesjes.
Hoofdgerecht: filet van Baambrugs big met crackling, bieten en rode melde
Prijs: 2 x 4-gangenmenu van 45 euro + 4 gangen x 2 glazen wijn x 6,70 euro of zoiets.
Cijfer: 9/10
Sorry. Ik volg je niet helemaal.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 16:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Restaurant De Jong
Het werd weer eens tijd voor ons favoriete restaurant De Jong.
En gelukkig is het knol-, mei-, koolraapseizoen voorbij! ;-)
Alles was heerlijk, zelfs de rode bieten bij het baambrugs big.
Vooraf: tarbot met gegrilde augurk, mosselmayonaise, komkommer, indische kers.
Tussen 1 : zachtgegaarde dooier met bloemkool, perzik, paddestoeljes, stukjes amandel en lelie bloemblaadjes.
Tussengerecht 2: met schapenkaas gevuld ravioli met blokjes gerookte aubergine, schijfjes champignon en frisse aalbesjes.
Hoofdgerecht: filet van Baambrugs big met crackling, bieten en rode melde
Prijs: 2 x 4-gangenmenu van 45 euro + 4 gangen x 2 glazen wijn x 6,70 euro of zoiets.
Cijfer: 9/10
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |