My bad...
Waar?
© Google ParkheuvelHeuvellaan 21
3016 GL Rotterdam
Wat at / dronk je?
Yup,dit keer niet 1 fles bubbels maar gewoon twee te meer de Paul
Roger vintage 2004 ik nog niet eerder had geproefd. En wat ik nog
niet ken als bubbel-gek wil ik graag leren kennen. De Krug is back-up
gewoon als de Paul Roger tegenvalt. En hij viel niet tegen deze
lievelingschampagne,van niet alleen de legendarische Winston Churchill
maar ook van Queen Elizabeth II, die in het glas een mooie goud/gele kleur
had,in de neus de geuren van o.a.appel en peer en in de mond proefde je
zelfs iets van lychee erbij. Zacht en in balans zijnde champagne deze vintage
2004.
Aangezien ik dit keer geen zin had in de welbekende Parkheuvel knabbels kreeg ik gelijk deze tartaar (amper
te zien) van Australische (en geen Kobe zoals Van Loo op zijn menukaart aanprijst) Waygu rund met Perle Imperial
kaviaar (ook amper gezien) en zacht gekookte kwartelkeitjes(die kon je niet missen!) “Bwah” hap-slik-weg. Ik zat
meer te genieten trouwens van mijn Paul Roger Champagne.
Close-up van een compositie in het vierkant van biologische ganzenlever,gemarineerd met pinot gris en geserveerd met zoetzure biet. Mjah…niet echt mijn soort gerecht,even wennen,maar oké. Mijn Paul Roger was lekkerder!
Jeu…oude bekende van weleer dit Parkheuvel coquille gerecht die verder niet
noemenswaardig is. “hap-slik-weg” en een slok van mijn overheerlijke Paul
Roger vintage 2004 er achteraan.
Zeebaars die kort gegrild is en volgens zegge lijngevangen(hoeeee..nu eet ik nog meer verantwoord) en “op verschillende
manieren verder bereid is” i.c.m o.a. morieljes, asperges, gel van eierdooiers en een visjus geïnfuseerd met amandal (maar dat
laatste proefde ik nergens uit…of ik was al half kachel door die Paul Roger?)
En daar een oude bekende en wel deze ravioli van bresse-kip met gebakken nieroogkreeftjes
Kijk…”now we are talking!” Europese kreeft op drie manieren bereid
en wel in het pantser gebraden met kerrie,kokos en asperges Hierna nog twee!
keer extra dit gerecht uitgevraagd. Toppertje! En intussen is ook de Krug
fles geopend daar ik de smaak heb te pakken.
Jeu..een oude bekende qua gerecht dit gebraad van Australische Waygu rund en geserveerd
met radijs,brunoise van merg,gebrande zilveruitjes in een Vietnamese longpepperjus. Lekker
maar het vorig gerecht was lekkerder en ik geniet iets meer van mijn Krug bubbel.
Poeh…’moestuin’aan zoetigheden als dessert. Niet verkeerd,lekker zelfs en i.c.m.
mijn Krug wel heel erg lekker als combinatie ondanks dat je qua smaak misschien
zou zeggen dat het gaat vloeken..Impressies / Of op aanmerkingenNou,ja, niet de eerste keer bij Parkheuvel en eigenlijk vond ik het deze
keer een beetje minder allemaal en heb dat ook kenbaar gemaakt. Alleen de
Europese kreeft en de ravioli daarvoor en daar weer voor de zeebaars waren
“up to the standard”zoals dat heet. De rest werd overtroffen door de champagnes
en dat is meestal geen goed teken vind ik. Werd n.a.v. deze klacht ook ruimschoots
gecompenseerd en ik zeg dan ook: Tot het volgend bezoek!
Cijfer :
8 / 10
Opvolgend het nachtleven van Rotterdam ingedoken voorrrr
Waar?
De onopvallende ingang/deur van de nieuwe cocktailbar The Stirr.
1 van de zitjes (vensterbank) aan het raam waar je naar buiten kijkt.
Uitzicht dus.
Elke vrijdagavond is er een DJ en je ziet gelijk de opzet van de bar.
Dat schijnt tegenwoordig “inn”te zijn dit soort flesjes op de bar om het allemaal nog meer een authenticiteit te geven dat men wetenschappelijk-experimenteel cocktails bereidt. BS natuurlijk maar de meesten die vallen hiervoor en mauwen dan ook minder om de prijs van de cocktails.
© Google Maps.The Stirr
Eendrachtsweg 29b
3012 LB Rotterdam
Wat at / dronk je?
Links mijn paffert en een glaasje kraanwater op verzoek en rechts de door
bartender Murat (die voorheen bij Blender werkte) Stirr signatuur cocktail
en wel de “something matters”cocktail die. naar ik proefde, uit Pampero
Anniversario Rum bestond, Carpano Anticca Forumula Vermout, Creme
de mure?, Angostura bitters en afgemaakt met een klein beetje Cubaanse
koffie. Garnering was een gezouten stuk chocolade en een sinaasappelschilImpressies / Op of aanmerkingenNou..waar zullen we beginnen.
Nou..hoe vond je de zaak de genoten cocktail en zou je er terug keren?De locatie is nou niet echt uitnodigend als je daar in de avond heen wilt
gezien de ligging en toch vaak het publiek wat er rondhangt. Ik heb er
geen problemen mee en kom er toch wel maar kan mij voorstellen
dat de gemiddelde ‘brave burger’type (niet hipster) dit liever mijdt dan bezoekt.
Daarbij is The Stirr op de 2de en 3de verdieping gesitueerd en is het dus
een aardige klim eer je bij The Stirr bent plus het gegeven dat het er
allemaal zowel op weg naar boven als in de ruimte zelf erg donker is.
Beetje spelonk-grot gevoel. Is het er gezellig? Nou..nee, niet echt.
Het is zelfs met publiek erbij een beetje kil en dat komt vooral door
de aankleding met zijn koude/kille muren i.c.m.de algemene sfeer
waar een ieder toch meer aan de bar hangt dan echt gezellig een
sfeer creeert zoals in een kroeg.
De bestelde signatuur cocktail vond ik niet slecht,subtiel in smaak
(telt toch zwaar) maar zou ik niet voor een tweede keer bestellen.
Misschien niet mijn soort cocktail. Bartender Murat was de gastheer
zelve en een echte aanwinst die je als gast erg op je gemak laat
voelen en graag voor jou die extra mile wil doen als het gaat om
het bereiden van een top cocktail.
Ik zou er niet terugkeren omdat dit duidelijk toch een echte urban
-hipster bar is omgeven door
de welbekende hype zoals De Buik graag
mee dweept en eerlijkheidshalve de aankleding en vooral de cocktails die
men heeft, niet boven die van andere cocktailbars uitstijgt. Sowieso niet boven
mijn favoriet Noah!
Enige pluspunt is dat men hier de befaamde Louis XIII cognac heeft die je in
een cocktail kan laten bereiden en om er vervolgens de hoofdprijs voor te betalen.
Ik heb dit aan mij voorbij laten gaan omdat ik de cognac allang ken, gedronken
heb en deze cognac moet je niet mengen met iets anders maar puur drinken.
Als je een liefhebber bent tenminste en weet hoe het 'heurt'.
Cijfer:
7 / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2016 03:32:05 ]