Probeerquote:Op vrijdag 18 december 2015 18:05 schreef RobinOok het volgende:
Weet je 't zeker? Google heeft er nog nooit van gehoord.
Bel hem op en vraag het hem, er staat letterlijk "een mooie zult van gegrilled vlees"quote:Op vrijdag 18 december 2015 18:36 schreef RobinOok het volgende:
Gekookt, staat daar. En zo ken ik kop.
Een kop van de grill ken ik niet.
Dus mijn vraag blijft hoor, wat is een mooie kop van rotisserie?
Dat zou natuurlijk kunnen, maar dat is wat er staat.quote:Op vrijdag 18 december 2015 18:51 schreef RobinOok het volgende:
Maar als dat zo klassiek is, waarom kent google het dan niet?
Ik denk niet dat hij het zo gezegd heeft, ik denk dat het fout is.
http://www.telegraaf.nl/b(...)_sluit_deuren__.htmlquote:Tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal houdt op te bestaan. Per 1 augustus stoppen de eigenaren Ronald Voogel en Esther de Wit met hun sinds 2011 met 2 Michelinsterren bekroonde zaak onder de rook van Haarlem. ,,Een weloverwogen besluit’’, legt Ronald Voogel uit.
,,Na 22 jaar met heel veel plezier en passie gewerkt te hebben in ons restaurant, zijn wij toe aan iets nieuws in ons leven. Wij zijn er super trots op dat we met onze chef Jan Sobecki de culinaire top in Nederland hebben bereikt.’’
Volgens Esther de Wit heeft hun sterrenchef Sobecki aangegeven met zijn gezin terug te willen keren naar het zuiden van Nederland waar zij beiden vandaan komen. ,,Hij is één van de beste chefs van Nederland. Heeft gewerkt in toprestaurants in New York, Chicago en Parijs en na Chapeau! komt er zeker weer iets moois op zijn pad.’’
Wat het succesvolle horecakoppel na augustus gaat doen, is nog onbekend. ,,We gaan eerst op vakantie en de maanden daarna eens rustig bekijken wat we willen,,’ vervolgt Voogel die zijn carrière ooit bij Joop Braakhekke in diens Le Garage begon. ,,Ik word binnenkort 50 en ga echt nog niet stoppen met werken. Er zijn nog zoveel leuke dingen te ondernemen.’’
Welke bestemming het karakteristieke herenhuis in Bloemendaal waar Chapeau! in is gevestigd krijgt, is volgens de eigenaren nog onduidelijk.
Jammer.quote:Op dinsdag 1 maart 2016 16:36 schreef borisz het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)_sluit_deuren__.html
Iwanius zei al iets, maar begrijp ik nu goed dat Francois zijn Foodlab èn zijn "echte" restaurant in de Hofbogen gaat vestigen? Dat lijkt me nogal een downsizing?quote:Topchef François Geurds blijft in Rotterdam. Hij verhuist zijn tweesterrenrestaurant FG van het Lloydkwartier naar de Hofbogen in Noord.
Geurds zette zijn pand in het Lloydkwartier onlangs te koop. Hij wilde naar eigen zeggen een zaak met een grotere keuken, maar een kleiner restaurant. Dat heeft hij nu opgelost door FG in de Hofbogen te vestigen.
De chef-kok heeft op die plek al de Noodle Bar en Food Labs met één Michelinster. Noodle Bar moet het veld ruimen voor FG en is zaterdag voor het laatst open.
De verbouw voor de nieuwe zaak begin komende week. Het restaurant gaat waarschijnlijk in de zomer open.
http://www.parool.nl/stad(...)rietbakker~a4282406/quote:Later als ik groot ben, wil ik zeven frieten worden!" De ene aardappel zegt het tegen de andere aardappel in een cartoon van Kamagurka. De Vlaamse tekenaar maakte een hele serie van zulke aardappelcartoons. Binnenkort zijn ze te zien op de servetten van Frites Atelier Amsterdam, onderdeel van een keten van luxe patatzaken onder culinaire verantwoordelijkheid van topkok Sergio Herman.
Na Ron Blaauw (hot dogs) en Robert Kranenborg (hamburgers) komt dus ook de geboren Zeeuw Herman met een sjieke versie van fastfood. Tijdens de perslunch waarop hij het nieuws bekend maakte, vertelde hij een groot liefhebber van frites te zijn. In de tijd dat hij nog zijn restaurant Oud Sluis in Zeeuws Vlaanderen had, reed hij "s nachts geregeld naar België" om er een frietje te eten.
Stukje beleving
Geweldige frites, daar over de grens, maar wat Sergio Herman miste, was een "stukje beleving". Op dat gebied heeft Frites Atelier Amserdam genoeg te bieden. In de filialen van de keten is het interieur ontworpen door Piet Boon. Er komen grote, in brons gegoten fornuizen (betrokkenen spreken van "altaars") en voor de sauzen zijn er speciaal ontworpen, handgedraaide potten.
Dit jaar worden in de grote steden vijf vestigingen van Frites Atelier Amsterdam geopend. In weerwil van die naam heeft Den Haag de primeur. Daar bleek het een stuk makkelijker de benodigde horecavergunning te verkrijgen dan in de hoofdstad. In Den Haag komt het Frites Atelier in de Venestraat, tussen een H&M en een Zara in. Waar de Amsterdamse vestiging komt, is nog niet bekend. Wel dat het op een A-lokatie zal zijn.
Echt lekkere patat bakken, was volgens Sergio Herman veel moeilijker dan hij had gedacht: "Het is een pokkenproduct." Hij besteedde anderhalf jaar tijd aan de research voor de volgens hem beste frites. Slapeloze nachten had hij er van en te rade ging hij onder meer bij een professor aan de landbouwhogeschool in Wageningen. De aardappels voor zijn frites komen, net als hij zelf, uit de Zeeuwse klei. Het te gebruiken ras verschilt per seizoen.
Het interieur van de fritesateliers, zoals ze in verschillende steden zullen openen
Het interieur van de fritesateliers, zoals ze in verschillende steden zullen openen © Fritesatelier
De prijs voor een patatje van 250 gram bij Frites Atelier Amsterdam varieert van 3,50 tot 6 euro, afhankelijk van de gekozen saus. Behalve klassieke Belgische mayonaise zijn er sauzen in de varianten peper, truffel, basilicum en béarnaise. Op zijn Vlaams dan wel Limburgs met stoofvlees is ook mogelijk. Groentegerecht erbij? Dat kan, voor vijf tot zeven euro. Mogelijk gaat Frites Atelier Amsterdam ook garnalenkroketten verkopen.
Internationaal
De frites worden niet geserveerd in de klassieke patatzak, maar in een kartonnen bakje. In het Haagse filiaal dienen de frites staand te worden genoten, maar mogelijk komen in andere fililalen zitjes. De ambities zijn hoog: de zakelijke leiding hoopt ook buiten Nederland vestigingen van Frites Atelier Amsterdam te openen - vandaar ook die internationaal aansprekende naam.
Sergio Herman opent later dit jaar ook een nieuw restaurant in de haven van het Zeeuwse Cadzand, waar hij al de zaak Pure C heeft (één Michelinster). In Antwerpen runt hij The Jane (twee sterren). In 2013 sloot hij het met drie sterren onderscheiden Oud Sluis.
Het is downsizing in grootte als je dat bedoelt. Maar wat ervoor in de plaats komt wordt iets heel speciaals maar FG(of Ivy) zoals je het kent van de LLoydstraat in opzet en stijl,dat verdwijnt maar wat ervoor terugkomt wordt vele malen beter,aparter en....exclusiever.(en dan echt exclusief waarbij FG de eerste zal zijn in NL die zoiets doet) ) I.i.g. is de opzet doorstoten naar die derde ster binnen een paar jaar.quote:Op zondag 3 april 2016 11:06 schreef RobinOok het volgende:
Iwanius zei al iets, maar begrijp ik nu goed dat Francois zijn Foodlab èn zijn "echte" restaurant in de Hofbogen gaat vestigen? Dat lijkt me nogal een downsizing?
quote:Op vrijdag 15 april 2016 16:12 schreef borisz het volgende:
Sergio Herman aan de patattekes.
[..]
http://www.parool.nl/stad(...)rietbakker~a4282406/
Ik hou mijn hart eerlijk gezegd vast. Exclusiever & aparter, dat klinkt niet als iets waar ik op zit te wachten.quote:Op zaterdag 16 april 2016 01:08 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Het is downsizing in grootte als je dat bedoelt. Maar wat ervoor in de plaats komt wordt iets heel speciaals maar FG(of Ivy) zoals je het kent van de LLoydstraat in opzet en stijl,dat verdwijnt maar wat ervoor terugkomt wordt vele malen beter,aparter en....exclusiever.(en dan echt exclusief waarbij FG de eerste zal zijn in NL die zoiets doet) ) I.i.g. is de opzet doorstoten naar die derde ster binnen een paar jaar.
Eens, die vond ik ook echt het lekkerst.quote:Op dinsdag 14 juni 2016 12:35 schreef golfer het volgende:
Het beste gerecht is volgens de jury de langoustine (Noorse kreeft) in kombucha.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |