abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport maandag 14 april 2014 @ 11:35:56 #1
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_138861122
Ik kan niet direct zo'n een topic vinden. Er is vaak wel nieuws wat de moeite waard is om te posten, maar niet direct om een topic mee te beginnen.

Kortom het culinaire nieuwstopic.

quote:
Restaurant De Librije in Zwolle gaat begin volgend jaar volledig op de schop. Het gaat volgens Jonnie en Thérèse Boer om een mega verbouwing. ‘De Librije gaat een nieuwe tent worden’.
De Librije begin 2015 op de schop
Dat laten Jonnie en Thérèse Boer weten in een video-interview met Misset Horeca. 'We gaan iets heel nieuws doen in 2015. De Librije gaat een nieuwe tent worden. Acht jaar geleden hebben we dit interieur veranderd. Dat gaan we in januari 2015 ook doen. Nieuwe stoelen, nieuwe gordijnen, noem maar op', aldus Jonnie Boer

Thérèse Boer vult aan: 'Tot en met de Kerst zijn we open, dan gaan we een paar weekjes dicht en gaan we helemaal een nieuwe Librije maken'.

Details kunnen en willen het ondernemersstel niet geven. Wel laat Jonnie weten te denken aan het bouwen van een eigen broodbakkerij. 'Er gaan wat technische dingen veranderen. Ik ga ergens buiten brood bakken. Daar ben ik nu met de gemeente mee bezig. Ik denk aan het bouwen van een takkenoven. Het zijn andere dingen die mee gaan spelen die mensen leuk vinden'.

Volgens Jonnie en Thérèse Boer is De Librije toe aan verandering. 'Als je van gasten te horen gaat krijgen dat je eens iets moet gaan veranderen, dan ben je te laat. Je moet het voor zijn. Een jaar geleden hebben we besloten het te doen en we doen het van eigen geld. We rammen nog een keer goed De Librije de wereld in', aldus Jonnie Boer.
http://www.missethoreca.n(...)p-de-schop-1502519W/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 28 april 2014 @ 23:37:38 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139360536
De Librije is bij de verkiezing van de beste 50 restaurants ter wereld gestegen van plek 57 naar plek 29!

http://www.theworlds50best.com/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_139366801
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 23:37 schreef golfer het volgende:
De Librije is bij de verkiezing van de beste 50 restaurants ter wereld gestegen van plek 57 naar plek 29!

http://www.theworlds50best.com/
Zozo, dat hebben ze wel echt goed gedaan ^O^
pi_139370910
Zekers. Leuk om te lezen. Benieuwd of die hele verbouwing die op stapel staat ze nog dichter bij de Top 10 gaat brengen.
  dinsdag 29 april 2014 @ 12:53:55 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139371451
Op nummer 24 trouwens ook een Nederlandse chef:
Chefkok Richard Ekkebus van Amber in Hong Kong.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 30 april 2014 @ 20:29:48 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139425948
In Waldorf Astoria Amsterdam opent 1 mei 2014 restaurant Librije’s Zusje Amsterdam. Met deze hoofdstedelijke vestiging is voor eigenaren Jonnie en Thérèse Boer de lang gekoesterde wens in vervulling gegaan voor uitbreiding van De wereld van De Librije.
Protegé en voormalig chef-kok Sidney Schutte heeft als Executive Chef in Amsterdam de leiding. Gasten en bezoekers van Waldorf Astoria Amsterdam beleven vanaf nu een onvergetelijke en unieke gastronomische ervaring, in de traditie van Restaurant De Librije.



http://www.hospitality-ma(...)sje-amsterdam-12905/

De brigade is er klaar voor:


[ Bericht 6% gewijzigd door golfer op 30-04-2014 23:30:50 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_139459666
En mijn favoriete Thai in Rotterdam is nu ook gerecenseerd in het AD.

  donderdag 1 mei 2014 @ 18:59:21 #8
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139459736
Recensie-topic is om de hoek. (waar je het ook al spamde)
Dit is het culinair nieuws-topic.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 10 juli 2014 @ 12:51:37 #9
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_142134402
http://www.missethoreca.n(...)olen-dicht-1557886W/
quote:
Sterrestaurant De Molen in Kaatsheuvel is dicht. Het restaurant van gastheer Jerry van der Pluijm en met Wouter van Laarhoven achter de kachel is per direct gesloten. Het restaurant – gevestigd in een 19e eeuwse molen – kreeg in november 2008 een ster van Michelin.

Wouter van Laarhoven en Jerry van der Pluijm brengen het bericht over de sluiting van Restaurant De Molen* op hun Facebookpagina's. Van Laarhoven schrijft: 'Met heel, heel, heel veel pijn in mijn hart is het voorbij, 9 jaar lang alles gegeven. We waren zo goed bezig, iedereen onwijs bedankt.'

Van der Pluijm geeft als reden van de sluiting een aantal oorzaken aan. 'De economische crisis, hoge kosten en achterblijvende omzet hebben ons genoodzaakt om deze beslissing te moeten nemen voor ons bedrijf. Voortzetting bleek na het onderzoeken van alle opties niet meer mogelijk.'

Hij vervolgt: 'Wij willen onze gasten bedanken voor alle jaren trouw en puur genieten bij ons. Wij willen ons team, vrienden en kennissen bedanken voor alle steun die wij, niet alleen de afgelopen weken maar al die jaren hebben mogen ontvangen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 10 juli 2014 @ 13:02:25 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_142134741
In dat zelfde kader:

quote:
Restaurant Chique in Alphen aan de Rijn is failliet. Het restaurant en brasserie Unique is per direct gesloten. De eigenaren van de eetgelegenheden konden niet meer aan hun betalingsverplichtingen voldoen.

Dat laten de eigenaren Michelle en Roy Monfils weten. 'Wij hebben besloten Restaurant Chique B.V. en Brasserie Unique, per direct, te moeten stoppen omdat wij niet langer aan onze betalingsverplichtingen kunnen voldoen. De rechtbank heeft inmiddels op ons verzoek het faillissement uitgesproken en daarbij mr. G.T. van der Meiden van La Gro Advocaten aangesteld als curator. De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart', aldus Michelle en Roy Monfils in een verklaring.

Volgens de ondernemers hebben positieve pers en onderscheidingen niet geholpen. 'Toprecensies in onder andere De Telegraaf, Volkskrant, Algemeen Dagblad, recent winnaar van de Gouden Pollepel, groente ambassadeur van het jaar, finalist van het groenterestaurant van het jaar en vermeldingen in de Michelin Gids en GaultMillau hebben ons niet geholpen'.

Met het faillissement verliezen onder andere chef-kok Ferry Wijsman en souschef Tom Vonk hun baan. 'Wij danken Ferry Wijsman en Tom Vonk enorm voor hun inzet en dat zij hun kennis met ons hebben willen delen. Het zijn culinaire en sociale toppers. Wij danken een ieder die bij ons te gast was en hopen deze in een andere samenstelling, of op een ander moment, ooit weer te mogen verwelkomen', aldus Michelle en Roy Monfils.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 10 juli 2014 @ 16:36:47 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142141935
quote:
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 13:02 schreef golfer het volgende:
In dat zelfde kader:

[..]

Jammer, laat wel zien dat een goed restaurant nog steeds een slechte "zaak" kan zijn, horeca is een hoog risico industrie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  roze donderdag 10 juli 2014 @ 17:12:55 #12
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_142143090
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 18:59 schreef golfer het volgende:
Recensie-topic is om de hoek. (waar je het ook al spamde)
Dit is het culinair nieuws-topic.
Your beauty never ever scared me.
  donderdag 10 juli 2014 @ 17:24:40 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_142143521
quote:
2s.gif Op donderdag 10 juli 2014 17:12 schreef Amarantha het volgende:

[..]

:?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 10 juli 2014 @ 17:25:23 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142143544
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 17:24 schreef golfer het volgende:

[..]

:?
QFT, golfer, QFT
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 juli 2014 @ 17:27:14 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_142143595
quote:
1s.gif Op donderdag 10 juli 2014 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:

QFT, golfer, QFT
Oh, maar waarom dan een post van 2 maanden geleden nog eens quoten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  roze donderdag 10 juli 2014 @ 17:30:48 #16
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_142143687
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 17:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Oh, maar waarom dan een post van 2 maanden geleden nog eens quoten?
Zie nu pas dat het van 2 maand geleden is ;)
Your beauty never ever scared me.
  Moderator / Redactie Sport maandag 1 september 2014 @ 13:13:41 #17
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_144059045
Weer een sterrenzaak die opnieuw begint.
quote:
Sterzaak Le Marron sluit deuren

Sterrestaurant Le Marron in Malden en de bijbehorende brasserie 2nd Food & Wine gaan sluiten. Patron-cuisinier Ysbrandt Wermenbol begint in november op een andere locatie een nieuw – laagdrempeliger – restaurant met de naam Lime, ook in Malden.

'Na bijna tien jaar Le Marron wil ik een nieuwe start maken met een laagdrempelige, frisse zaak. De ster en de uitstraling die daarbij hoort, kunnen voor mensen ook een beletsel zijn om binnen te stappen,' zegt Ysbrandt Wermenbol tegen de regionale krant De Gelderlander.

'De nieuwe zaak zit dichter bij de brasserie dan bij de sterrenzaak. Ook qua prijsniveau. Daarnaast wil ik meer tijd hebben voor mijn gezin,' vervolgt Wermenbol. 'Ik blijf me voor honderd procent inzetten, maar niet meer altijd zestien uur per dag.'

Makkelijk naar binnen
Hij omschrijft zijn nieuwe zaak Lime als klein, fris, spannend en jeugdig. Lime komt naast grand cafe De 10 aan het Kerkplein in Malden. 'Lime wordt een zaak aan de straat, met grote ramen, waar mensen makkelijk binnen kunnen lopen. Een groot deel van de huidige medewerkers verhuist mee naar Lime. Op zaterdag 25 oktober is Le Marron voor het laatst open.

Ysbrandt Wermenbol begon in 2005 met Le Marron, een jaar later kreeg hij een Michelinster en in 2009 startte hij de brasserie.
http://www.missethoreca.n(...)uit-deuren-1588045W/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_144120165
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 13:13 schreef borisz het volgende:
Weer een sterrenzaak die opnieuw begint.

[..]

http://www.missethoreca.n(...)uit-deuren-1588045W/
Ik heb er toevallig afgelopen weekend nog gegeten, en kreeg gisteren de gastenmail van ze waar ze dit uitlegden. Jammer, maar ik denk dat ik het wel begrijp en ik ben wel erg benieuwd naar wat ze in hun nieuwe zaak op tafel gaan brengen. Zowel le Marron als 2nd Food waren prima, dus het zal, in een ander segment, wel weer de moeite waard worden.
  zondag 14 september 2014 @ 15:48:09 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_144516296
Het Zwolse driesterrenrestaurant De Librije verhuist in januari naar de binnentuin van Librije's Hotel in Zwolle. Dat hebben eigenaren Jonnie en Thérèse Boer zondag bekendgemaakt op het culinaire evenement Chefs Revolution. Librije's Zusje, het tweesterrenrestaurant van het tweetal, verdwijnt eind dit jaar uit Zwolle en gaat op in Librije's Zusje in Amsterdam.

Restaurant De Librije huist al 25 jaar in het gelijknamige kloostercomplex in de binnenstad van Zwolle en werd diverse keren verbouwd. Er is nu gekozen voor een verhuizing omdat een verbouwing de scheiding tussen keuken en restaurant niet kan oplossen, aldus de eigenaren. Wat er na de verhuizing met het pand gaat gebeuren, is nog niet bekend. Librije's Hotel zit sinds 2008 in de monumentale voormalige gevangenis van Zwolle.

De Librije opent op 20 januari op de nieuwe locatie, met onder meer een open keuken en een chefs table.

http://www.elsevier.nl/Ne(...)tuin-hotel-1598431W/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_144526835
Nu vind ik t toch wel extra bijzonder dat ik in november nog in het oude restaurant ga eten O+
  Moderator / Redactie Sport maandag 15 september 2014 @ 12:14:22 #21
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_144545983
Interview/Filmpje op Misset Horeca
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_144558526
Tof interview, ben benieuwd!
  dinsdag 16 september 2014 @ 00:29:12 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_144574111
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 12:14 schreef borisz het volgende:
Interview/Filmpje op Misset Horeca
Je ziet wel wie de broek zweep aan heeft in huize Boer. ~O>
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_144685014
Hier kijk ik echt naar uit :)

quote:
Deze horecazaken komen naar de Foodhallen in Amsterdam
17-09-14 18:21 uur - Bron: Het Parool
© anp

De Hallen gaan binnenkort open en dus zijn de eerste zeventien namen van horecapartners bekend gemaakt. In de hallen is plek voor ongeveer 20 tot 25 ondernemers.

Het idee van de Foodhallen is dat je geen voor-, hoofd- of nagerecht aan een gedekte tafel eet, maar dat je met eten en drinken in de hand door de hallen struint. Het concept is gebaseerd op de populaire foodcourts in onder andere Madrid en Londen.

Maar waar kun je straks terecht?

- Aberdeen Angus beefburgers van de Amsterdamse burgerzaak The Butcher
- Culinaire bitterballen in De Ballenbar
- Hotdogs van Bulls and Dogs
- Frisse frozen yoghurt van het internationale merk Yogen Früz
- Gezonde sushi van Friska

- Vegetarische hapjes van Green Brothers
- Temaki sushi rolls van Meneer Temaki
- Pizza's van Pink Flamingo
- The Rough Kitchen serveert hun befaamde pulled pork sandwiches
- Mumbai streetfood van Shirkhan

- Een entrecôte van L'Entrecôte Mobile
- Vietnamese hapjes van VietView
- Kaas van Caulils
- Ambachtelijke broden van BBROOD
- Onder andere humus en verschillende soorten falafel bij Maza

- Spaanse delicatessen bij Jabugo Bar Iberico
- Originele Nieuw-Zeelandse/Australische pie van Wild Moa Pies

Naast de foodcourt komen er in het complex, dat 16.000 vierkante meter groot is, twee restaurants, een bioscoop, een hotel, bibliotheek en veel winkels. De foodcourt opent naar verwachting in oktober of november.
(Door: Redactie)
  vrijdag 26 september 2014 @ 11:49:21 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_144920058
MacvanDinther twitterde op vrijdag 26-09-2014 om 09:25:30 Mario Ridder vertrekt met zijn team naar Hilton Rotterdam. De Zwethheul (2 sterren) gaat als goedkopere formule verder. reageer retweet
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 12:02:04 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145390604
Central Park, by Ron Blaauw ® is de nieuwe naam van het restaurant en het boutique hotel gevestigd in het rijksmonument Vreugd en Rust in het gelijknamige Park in Den Haag-Voorburg, waar tot voor kort Restaurant en Hotel Savelberg was gevestigd.

http://www.centralparkronblaauw.com/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 14:34:22 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_146151939
Bron: De Volkskrant:

Als je al niet voor de Nachtwacht naar het Rijks zou gaan, kun je dat vanaf morgen doen voor een nieuw toprestaurant. Een feest voor oog en tong.
Door: Mac van Dinther

De opening van het Rijksrestaurant leek de redactie van V een fraaie aanleiding om de door chef-kok Joris Bijdendijk bereide gerechten te stileren in een voor het Rijksmuseum typerende setting. Rein Janssen, die wekelijks V's Lessen in Lekkers verbeeldt, fotografeerde dit alles in de traditie van de 17de-eeuwse stillevens. Culinair recensent Mac van Dinther proefde of het ook lekker was en kunstcriticus Wieteke van Zeil voorzag alles van cultuurhistorisch commentaar.

Want het Rijksrestaurant, dat zaterdag opengaat, moet het 'culinaire visitekaartje van Nederland' zijn, vindt Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes. Het moet een van de beste, zo niet hét beste, restaurant van Nederland worden. 'We willen meedoen op wereldniveau.' Michelinsterren? Waarom niet, zegt Pijbes bijna achteloos. 'Bij sterren voelt het Rijks zich wel thuis.'

Al meteen na zijn aanstelling in 2008 maakte Pijbes niet alleen zijn artistieke, maar ook zijn culinaire ambities kenbaar: Nederlands nationale museum moest ook een heel goed restaurant krijgen. Want bij topkunst hoort topeten, zei Pijbes tegen ieder die het maar horen wilde.

Morgen, zes jaar na dato en anderhalf jaar na de opening van het vernieuwde Rijksmuseum, is het zover. Dan opent Rijks®, zoals het restaurant officieel heet, zijn deuren op het adres Museumstraat nummer 2. Op Museumstraat nummer 1 zit het museum.

Pijbes haalde al als directeur van de Rotterdamse Kunsthal eten het museum binnen, toentertijd met Kunsthal Kookt. Hij acht de culinaire cultuur onlosmakelijk onderdeel van het culturele erfgoed van een land. Westlandse druif en Goudse oplegkaas horen net zo bij Nederland als Rembrandt en Vermeer.

Bovendien past het in een traditie. Bij de oplevering in 1885 was het Rijksmuseum een van de eerste restaurants met een eigen koffiekamer. Tot in de jaren zestig stond de keuken van het Rijks hoog aangeschreven.

Inmiddels hoort een goede keuken ook weer bij de moderne museumcultuur. Beroemde musea als het MoMA in New York en het Guggenheim in Bilbao hebben toprestaurants onder hun dak. 'Er is een groeiende belangstelling om museumbezoek te combineren met goed eten', zegt Pijbes. 'In een museum word je geïnspireerd. Daar hoort eten bij. Het gaat om de totaalervaring, om maar eens een vreselijk woord te gebruiken.'

Naar analogie van de gastconservatoren in de museumwereld nodigt Rijksrestaurant voortaan elk seizoen een internationale gastkok uit. De eerste is Margot Janse, een van oorsprong Nederlandse chef die in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek (75 kilometer ten oosten van Kaapstad) restaurant The Tasting Room heeft in hotel Le Quartier Francais. Het staat al jaren in de top-100 van de beste restaurants ter wereld (in 2014 op plaats 72). Janse komt in januari 2015 naar Amsterdam.

Wie een tafel boekt in Rijksrestaurant krijgt een eetervaring met een vaderlands stempel, want alles wat op en rond de tafel gebeurt heeft een verbinding met Nederland. De inrichting van brons, eiken, marmer en suède is uitgevoerd door een Nederlandse ontwerper (Paul Linse), de wijnen die worden geschonken zijn allemaal van Nederlandse wijnmakers (in binnen- en buitenland) en de bar schenkt alleen sterke drank uit eigen land: Schiedamse jenever, Ketel One Vodka, Frysk Hynder single malt whisky, Lubberhuizen & Raaff eau de vie, oranjebitter van Van Wees. De koekjes bij de koffie (van Douwe Egberts) komen van de Amsterdamse banketbakker Holtkamp. Alleen de thee komt uit China.

Ook op de menukaart voert het Nederlands product de boventoon: Hollandse garnalen, Olde Remeker kaas, Zeeuwse oesters, citroenboontjes uit Lutjewinkel. Het streven is het beste van het beste en het mooiste van het mooiste te serveren. 'Rijksrestaurant is het Rijksmuseum op je bord. Alles wat je in dit huis krijgt aangeboden moet van het niveau van de collectie zijn.'


Inspiratie voor deze foto van de gerechten uit het Rijksrestaurant zijn de vanitasschilderijen die in Nederland en Vlaanderen in de 17de eeuw veel werden gemaakt. Er wordt wel gezegd dat schilders daarbij mogelijk gebruikmaakten van een voorloper van de fotografie, de camera obscura, waarmee het stilleven op een doek werd geprojecteerd. Dat moest in meerdere delen, die 'aan elkaar werden geschilderd', waardoor het perspectief van de schilderijen soms wat wrong. Ook deze foto bestaat uit meerdere opnamen die aan elkaar zijn gelast. Met pixels heeft Janssen een paar plekken aangegeven waar zo'n overlapping zit.

Stylist Judith Rasenberg gebruikte voor de opstelling onder meer aardewerk uit de 14de eeuw (uit het Rijksmuseum) en stoffen van hedendaagse ontwerpers. Voor de liefhebbers van details: in de vanitas-schilderwerken is de schedel een vast element - vanitas betekent ijdelheid, leegheid; de schilderijen willen de tijdelijkheid van het aardse verbeelden, met de oproep van het hier en nu te genieten. Met een zelfgebouwde flitslamp laat Janssen hier ook op diverse plekken een schedel reflecteren.

Voor Joris Bijdendijk, chef-kok van Rijksrestaurant, is zijn nieuwe baan een beetje thuiskomen. Hij werd dertig jaar geleden geboren in Amsterdam Oud-Zuid. Bijdendijk schreef op zijn 16de, na het afmaken van de havo, een strak carrièreplan met een vastomlijnd doel: topkok worden. 'Ik kan het je zo laten zien, ik heb het nog liggen.'

De uitvoering van het plan begon met afwassen in Grand Café De Plantage en een baantje in de keuken van Pasta e Basta. Gevolgd door de hotelschool overdag en 's avonds werken bij restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel. 'Dat was toen booming.' Na vijf jaar Ouderkerk was het tijd voor internationale ervaring. Bijdendijk liep een serie blauwtjes in Parijs, maar wist zich binnen te praten bij Jardin Des Sens in Montpellier (destijds 2 sterren).

Een ontnuchterend harde leerschool was het. Half acht beginnen en om twee uur 's nachts naar bed, nog stuiterend van de adrenaline. Een ongenadige Franse chef, die hem zijn vet gaf omdat hij de garing van een eend met een thermometer controleerde. 'Wij zijn geen machines, zei hij. Je kunt toch zelf tellen. Het begin was een hel, maar ik heb ongelofelijk veel geleerd.' Bijdendijk schopte het in een jaar tot sous-chef en was een van de publieksfavorieten in de Franse versie van TopChef op televisie.

In 2012 haalde Blaauw hem terug om de leiding over te nemen in de keuken van Bridges, het restaurant van hotel The Grand in Amsterdam. Een jaar na Bijdendijks aantreden kreeg Bridges een Michelinster. In september dit jaar werd hij benaderd voor Rijksrestaurant.

Het klikte meteen, zegt Bijdendijk. 'Voor mij is dit een droom. De ambities die ze hier hebben, het idee dat erachter zit, alles sluit helemaal aan bij wat ik wil.' Bijdendijk is al jaren actief binnen Slow Food, dat het Nederlands product weer op de menukaart wil zetten: Chaams hoen, Oosterscheldekreeft, Limburgse stroop, harder van de Goede Vissers. In Bridges begon hij daarmee al te werken, in Rijksrestaurant kan hij het verder doorvoeren.

'Het Rijksrestaurant vertelt het verhaal van Nederland op het bord.' Dat wil niet zeggen dat alles per se hier te lande geproduceerd moet zijn. 'Wij zijn geen Noma.' De invloeden uit landen waarmee Nederland heeft handel gedreven, mogen ook worden verwerkt.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 14:52:27 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_146152501
De gerechten die door hen geproefd zijn (met het commentaar erbij):

Gerechten

1. Makreeltartaar - sesam - ponzu - gepofte wilde rijst - wasabiwortel. Prijs: 14 euro (alle genoemde prijzen zijn in principe voor twee personen).

Wat zegt de chef erover?
'Far East meets West in dit gerecht van rauwe makreel, dat teruggrijpt op 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Japan en Nederland, twee landen die een liefde voor rauwe vis delen.'

Wat vinden wij ervan?
Makreel is een vis die nog volop rondzwemt in Nederlandse wateren. Hij is met het mes tot grove tartaar gehakt. De vis is vers, zonder een spoor tranigheid. Het rokerig-vette visvlees wordt lekker gecounterd door het friszure van de ponzu (Japanse saus van soja en ­citrus), de roostersmaak van de wilde rijst en blokjes knapperige koolrabi.

Cultuurhistorische noot
Wieteke van Zeil: 'De makreel wordt opgediend in een kommetje, gebakken van klei die is opgegraven bij het werk aan de Noord-Zuidlijn. In de ruw gedraaide kom kun je een knipoog zien naar de Japanse theekommen in het ­Aziatisch paviljoen. In tegenstelling tot het Chinese, gladde porselein zijn die Japanse theekommen juist wat ruwer. Het raku-aardewerk uit Kyoto is grof en sober. Die onregelmatigheid is deel van de schoonheid.'

2. Bapao - Hollandse garnaal - dragoncrème - tomaten­chutney. 14 euro.

Wat zegt de chef erover?
'Een Chinees gestoomd broodje met Hollandse garnalen: dat is echt melting pot.'

Wat vinden wij ervan?
De perfecte symbiose van heel zacht, luchtig witbrood met een smeuïge vulling van topkwaliteit garnalen. Geen zure garnalen die een retourtje Marokko hebben gehad, maar vers gepeld en romig van smaak. De dragoncrème gaat er heel goed mee samen, zoals anijsachtige smaken het altijd goed doen bij vissige dingen.

Cultuurhistorische noot
Van Zeil: 'De mix van China en Nederland is een inkoppertje. In de Aziatische tentoonstelling, nu in de Philipsvleugel, staat een groot Chinees kamer­scherm waarop Hollandse koopmannen zijn afgebeeld. Het geeft een mooi beeld van hoe Hollanders eruit zagen in Chinese ogen: lange neuzen, uitstekende kinnen, hoge hoeden. Het lijken karikaturen, maar ik weet niet of dat zo is bedoeld.'

3. Kokkels, mosselen en scheer­messen - Amsterdamse boterkorst. 14 euro.

Wat zegt de chef erover?
'Best of the beach, les merveilles de la marée, het smakelijkste van het strand - vanaf de eerste kustbewoners al populair.'

Wat vinden wij ervan?
Mooie beetgare scheermessen, zachte mossels, sappige kokkels - onbegrijpelijk dat die bijna allemaal naar Spanje gaan. Wat boterkorst heet, is meer een zacht boterig laagje met de smaak van verse groene kruiden - peterselie, lavas -, zuur van zoute citroen en ­Amsterdamse ui en zout van ansjovis. Afgemaakt met een heerlijk zeeïg schuim van boter en kokkelvocht.

Cultuurhistorische noot
Van Zeil: 'Etenswaren waren leuk om te schilderen vanwege de verschillende texturen, maar hebben op Hollandse stillevens ook bijna altijd een symbolische betekenis. Oesters zijn naast afrodisiacum ook een symbool voor deugd en liefde. Mosselen staan, heel simpel, voor het vrouwelijk geslachtsdeel. En daarmee voor vruchtbaarheid en wellust.'

4. Citroenboontjes uit Lutje­winkel - maggiplant - arti­­sjokkenchips. 12 euro.

Wat zegt de chef erover?
'Bonen komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, maar worden al eeuwen in Nederland geteeld. Hier gecombineerd met artisjok, uit dezelfde regio afkomstig. Een geschenk uit het Midden-Oosten. En typisch Nederland: van alle markten thuis.'

Wat vinden wij ervan?
Het kan haast niet anders of de witte bonen zijn van de familie Smak, een bekende 'bonenfamilie' uit Lutjewinkel in de kop van Noord-Holland. Dit is een fijn boers gerecht met beetgare bonen in groene, zoutige saus van maggiplant, die vroeger in elke boerentuin stond. De chips van artisjok geven er een krokant accent aan.

Cultuurhistorische noot
Van Zeil: 'Ook artisjok werd, jawel, vroeger beschouwd als lustopwekkend gerecht en kwam daarom voor in liefdesvoorstellingen. In tegenstelling tot bonen, die voedsel waren voor de boeren. Bonen waren symbolen van eenvoud en bescheidenheid, ook al vanwege hun geringe afmeting.'

5. Kooi-eend in pannekoek - zoetzure venkel - kornoelje­bes -zoethout. 22 euro.

Wat zegt de chef erover?
'Kooien om eenden levend te vangen bestaan al sinds de Middeleeuwen, maar er zijn er steeds minder van. Kornoeljebes werd vaak geplant op erven en in boomgaarden. De bes heeft een kruidige fruitsmaak, die past bij eend.'

Wat vinden wij ervan?
Een mooi culinair stilleven van eend. Het borstje perfect rosé gebraden en apart geserveerd. Het lichte leverachtige verraadt dat we met een echte wilde eend te maken hebben. Op het pannekoekje ligt zacht stoofvlees van de bout, dat aangenaam zoetzuur is door de kornoelje, met wat crème fraîche voor extra romigheid.

Cultuurhistorische noot
Van Zeil: 'Hij praat als een kunstenaar. Wat hij zegt over die kornoelje, zo praat een kunstenaar over zijn verf - alsof hij er een relatie mee heeft. Gevogelte genoeg in het Rijks. Een van de beste schilders van eenden en pluimvee is Melchior d'Hondecoeter (1636-1695). '

6. Smaken van grootmoeders appeltaart - kaneelijs.
9 euro.

Wat zegt de chef erover?
'Everyman's favourite, een allemansvriend. De Hollandse appeltaart met specerijen uit alle hoeken van de wereld. Hoe zoet kan onze traditie zijn?'

Wat vinden wij ervan?
Een conceptueel stukje appeltaart. Verrassend. De groene bol is van een soort schuim van appel, gevuld met appeltaart. Het kaneelijs is mooi zacht en ligt op koek­kruim. De koekjes zijn ook heel Nederlands: kletskoppen!

Cultuurhistorische noot Van Zeil:
'Schilderijen met pasteien genoeg. Maar dat is dit niet. De bol blijkt gevuld met heuse appeltaart. Bijna een omgekeerde trompe l'oeil, de schildertruc waarbij het schilderij echter lijkt dan de werkelijkheid. Hier is de realiteit niet wat het lijkt: het lijkt geen appeltaart, maar is het toch.'
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 19 november 2014 @ 17:11:13 #29
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_146813788
quote:
ALPHEN AAN DEN RIJN - Restaurantketen Koetjes en Kalfjes uit Alphen aan den Rijn is dinsdag failliet verklaard.
Ook de vestigingen in Delft, Den Haag, Haarlem, Leiden en Oegstgeest zijn failliet. Alleen de locatie in Zoetermeer is niet failliet.

De verschillende vestigingen zijn sinds vorige week gesloten. Het personeel wordt ontslagen. Het gaat om 80 arbeidsplaatsen. Of een doorstart mogelijk is, is nog niet duidelijk. Die gesprekken moeten nog plaatsvinden.
http://www.omroepwest.nl/(...)m_source=twitterfeed
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 november 2014 @ 16:29:18 #30
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_147058649
Jumbo heeft nu ook een Foodmarkt in Amsterdam Noord



quote:
Een nieuwe manier van boodschappen doen. Een assortiment dat voor 70% vers is, ter plekke kan worden bereid tot maaltijden of kan worden meegenomen door de thuiskok.

Met de opening van een versmarkt van 2600 m2 in Amsterdam-Noord zet het Brabantse Jumbo woensdag definitief een tweede concept naast zijn supermarktformule. Het bedrijf had weliswaar al sinds 2013 een Foodmarkt in Breda, maar dit was slechts een proefwinkel. Na de opening in Amsterdam moeten er jaarlijks twee à drie vestigingen bijkomen.


Opening Foodmarkt Jumbo in Amsterdam-Noord. Van links naar rechts: Ralph Bertrand (manager Formulestrateie- en innovatie), cfo Ton van Veen, Kitty en Karel van Eerd (oprichter en president-commissaris van RvC), Colette Cloosterman-van Eerd (directeur Formule en Innovatie) en Patrick Inkenhaag (filiaalmanager Foodmarkt Amsterdam).
'Voor ons is dit een startschot voor de verdere uitrol van het concept Foodmarkt’, zegt formuledirecteur Colette Cloosterman-Van Eerd. De ervaringen in Breda zijn zo positief, dat de formule in drie tot vijf jaar moet worden uitgebreid naar circa tien vestigingen.

Apart concept

Op de pui van de hagelnieuwe Foodmarkt Amsterdam, in een voormalige Amsterdamse Stork-fabriek, ontbreekt de naam Jumbo en ook de bijbehorende bedrijfskleur geel is nergens te bekennen. ‘We willen niet dat mensen meteen denken: die winkel kennen we al', zegt Cloosterman. 'Daarom hebben we gekozen voor een apart concept.'

De eerste klanten komen woensdagmorgen vijf over negen binnen in een winkel waar 70% van het assortiment vers is. Naast de dagelijkse boodschappen vinden ze er nationale en internationale gerechten, die ter plekke worden bereid. Klanten kunnen die direct opeten, mee naar huis nemen of zelf thuis klaarmaken.

Ombouw nog in volle gang

De nieuwe winkelformule is ontwikkeld terwijl het Veghelse familiebedrijf de handen nog vol heeft aan de ombouw van een kleine 300 winkels uit de C1000-formule. 'Juist dan moet je dat doen,' vindt Cloosterman. 'Als je gaat ombouwen, heb je een idee van een betere winkel in je hoofd.' Financieel directeur Ton van Veen vult aan: 'Het grote gevaar is, en daar zijn we ons van bewust, dat we door die ombouwoperatie vijf jaar lang vergeten naar buiten te kijken. Daar moet je voor waken als je leidend wil blijven.'

Jumbo is al sinds 2010 winkels aan het ombouwen, nadat een groot aantal winkels van Super de Boer en C1000 zijn gekocht. De meeste daarvan zijn toegevoegd aan de Jumbo-formule, die eind dit jaar zijn 500ste winkel hoopt te openen. Als halverwege volgend jaar de laatste 70 tot 80 winkels zijn omgebouwd, staat de teller op een kleine 600. Ondertussen is de enorme schuldenlast van meer dan ¤1,2 mrd die Jumbo op de schouders nam met beide overnames, weer teruggebracht naar ¤550 mln.

Formule-aanpassingen

De Amsterdamse Foodmarkt verschilt van die in Breda, al is het alleen maar omdat de laatste twee keer zo groot is. Cloosterman laat verder zien dat de Amsterdamse versmarkt meer verse salades en verse broodjes aanbiedt en de Aziatische keuken is uitgebreid met onder meer verse loempia's en verse saté. Klanten kunnen er een eigen assortiment vis of ontbijtgranen samenstellen, maar vinden er ook streekproducten van lokale telers, verse babyvoeding uit de koeling of flessen Petrus-wijn à ¤1799.


Opening Foodmarkt Jumbo in Amsterdam-Noord.
De winkel is een mengeling van een supermarkt en horeca. 'De meeste klanten zullen niet hier gaan eten', denkt Cloosterman. 'Het doel van koks die hier eten bereiden, is dat mensen denken: "dat kan ik ook" en de gerechten thuis klaarmaken.' Het Foodmarkt-concept is volgens haar een manier voor het winkelbedrijf om te laten zien wat bedoeld wordt met kwaliteit en een kraamkamer voor innovatie. 'Het leent zich om modulair uit te rollen in de reguliere supermarkten', zegt Van Veen. Zo zijn de pizzacorner, een rijpingskast voor vlees en schepvis al in andere winkels geïntroduceerd.

Nog geen winstmaker

'Het wordt onze grootste opdracht om de laagste prijzen te houden', zegt formule- en innovatiedirecteur Cloosterman. De kosten liggen met veertig medewerkers in keukens immers veel hoger dan voor een reguliere supermarkt, maar toch is een pizza margherita hier te koop voor de relatief lage prijs van ¤2,50 en een een taart met vers fruit voor ¤5. Door die combinatie van hoge kosten en lage prijzen maakt de Foodmarkt in Breda openging na anderhalf jaar nog geen winst.

'De winkel heeft wel een positief ebitda, maar we kunnen nog niet alle investeringskosten terugverdienen', zegt financieel directeur Van Veen. 'Dat moet binnen een aantal jaren wel het geval zijn.' De investeringen in een Foodmarkt zijn volgens hem weliswaar hoger en de terugverdientijd langer, maar de brutomarge ook omdat er meer verse producten worden verkocht.

Vechtmarkt

Jumbo heeft volgens Van Veen nu drie formules: de supermarkten, de versmarkten en de verkoop via internet. Met dat laatste is het supermarktbedrijf pas deze maand gestart door het openen van afhaalpunten voor online bestelde boodschappen. Er zijn nu 22 'pick-up points' en dat aantal moet volgende week groeien naar circa dertig ophaalpunten.

Vernieuwing is voor Jumbo een manier om te blijven groeien nu de supermarktomzetten in Nederland over de hele linie dalen. 'Het is een vechtmarkt', zegt Van Veen. 'De markt als geheel vertoont een kleine min, terwijl ons bedrijf autonoom met 3 tot 4% groeit. Achter de nieuwe formules zit een strategische gedachte: dat zijn onze toekomstige sterren.'
http://fd.nl/ondernemen/9(...)tweede-winkelformule
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_147059346
quote:
3s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 14:34 schreef golfer het volgende:
Bron: De Volkskrant:

[knip = 1 groot promo verhaal]


Wat een 'drukte' weer op dat bord. :|W
pi_147062397
quote:
15s.gif Op donderdag 27 november 2014 16:53 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Wat een 'drukte' weer op dat bord. :|W
Ik vind het er ook heel onsmakelijk uitzien. Ik moet aan maden denken :X
  woensdag 28 januari 2015 @ 15:59:24 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149141115
Julius Jaspers opent binnenkort een Aziatisch Streetfoodresturant.
http://www.elleeten.nl/Ho(...)taurant-in-Amsterdam
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_149165251
"...gaat Happyhappyjoyjoy heten"

Eh...


:') :+

Maar: Aziatisch streetfood, dat zal vast wel lekker worden. :9

Iets meer info erover:
http://www.culy.nl/inspir(...)ziatisch-streetfood/

quote:
Op 1 april opent Julius zijn nieuwe zaak, genaamd happyhappyjoyjoy, aan de Bilderdijkstraat 158 in Amsterdam-West. Hier zal hij zelf niet achter de potten & pannen staan, maar is hij verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het restaurant.

Op de kaart komen verschillende kleine gerechtjes te staan die je meenemen op reis langs de keukens van onder andere Thailand, Vietnam, China en Korea. Groenten krijgen de hoofdrol en ook verschillende kooktechnieken komen aan bod.

De gerechtjes zullen vanaf ¤5,- per stuk worden verkocht en het zal ook mogelijk zijn om ze mee naar huis te nemen.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 29 januari 2015 @ 11:27:47 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149165327
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149165383
Klein afhaaltentje wordt het niet. 400 vierkante meter, lees ik net op missethoreca.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 29 januari 2015 @ 11:31:28 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149165440
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Klein wordt het niet, 400 vierkante meter. Lees ik net op missethoreca.
Das idd best groot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149230088
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 11:25 schreef minilot het volgende:



Alles zegt mij: "Daar moet je niet heengaan iwanius want je zal niet verrast worden door die papzak. "

De naam doet je al vermoeden dat het weer zo een "Kom, ik ga even Gordon Ramsay nadoen door mijn naam aan een nieuwe zaak te liëren waardoor mensen denken dat zij culinair top niveau krijgen - net zoals het Park Hotel in Rotterdam dat doet met Erik van Loo - en we geven het een hippe naam en zoals dat heet een éigen twist' :') waardoor het net allemaal onderscheidend en verfrissend lijkt."

En mocht ik toch gaan dan weet ik nu al dat ik gerechten terug ga sturen en ruzie met hun ga krijgen. O-)

Maar mijnheer...eten moet een beleving zijn...

Man houd je rotsmoel met je marketinggelul.

[ Bericht 26% gewijzigd door #ANONIEM op 31-01-2015 08:49:02 ]
  zaterdag 31 januari 2015 @ 13:02:14 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149234394
Verder geen last van vooroordelen gelukkig... ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 31 januari 2015 @ 13:11:23 #40
131800 Tarado
capô de fusca
pi_149234611
Nou ja het is wel zo dat deze man sinds hij op tv is een "topkok" is geworden terwijl ervoor eigenaar van een failliete kookwinkelketen was als ik me niet vergis.

Je moet ieder restaurant op zich beoordelen maar hij heeft het nadeel van de twijfel
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 31 januari 2015 @ 13:12:32 #41
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_149234643
De recensies van zijn BBQ-toko waren ook niet al te best...
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 31 januari 2015 @ 13:13:37 #42
131800 Tarado
capô de fusca
pi_149234666
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 13:12 schreef borisz het volgende:
De recensies van zijn BBQ-toko waren ook niet al te best...
ook dat :)
  zaterdag 7 februari 2015 @ 13:09:40 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149444604
Ron Blaauw gaat de boer op met hot dog-formule

Ron Blaauw maakt van zijn hotdog-concept The Fat Dog een franchiseformule. De voormalig tweesterrenkok verwacht binnen 5 jaar tien vestigingen te openen.
Ron Blaauw gaat de boer op met hot dog-formule
Foto: Koos Groenewold
Vorig jaar april opende Blaauw de eerste vestiging van The Fat Dog aan de Ruysdaelkade in Amsterdam. Het idee is geïnspireerd op het Londense Bubbledogs, waar ze hotdogs met champagne serveren. 'Een waanzinnig concept. Ik dacht: dit hoort ook in Amsterdam,' aldus de topkok. The Fat Dog draait in het eerste jaar ¤ 7,5 ton omzet.

Nu wil Blaauw de formule naar andere steden uitrollen. Begin deze week rolde het formulehandboek van de pers. Het sterke concept, de eenvoudige bereiding van de dogs en de lage loonkosten maken The Fat Dog volgens Blaauw geschikt voor een franchiseformule.

bron: Misset Horeca.nl
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_149454778
Klinkt goed, die hotdogs. En goede omzet ook... wow.
Die met uienmarmelade lijkt me wel wat. Maar hoe rook je dat.. (Piet hellup?)
  zaterdag 7 februari 2015 @ 22:26:38 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149458118
Impressie van de nieuwe Librije met filmpje:

http://www.nrc.nl/koken/2015/02/07/driesterrenlunch-de-librije/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_149516375
Oh..dat ziet er leuk uit. :s)
  Moderator / Redactie Sport donderdag 12 februari 2015 @ 09:26:35 #47
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_149593600
En Sergio opent volgend jaar weer een nieuwe toko

quote:
Sergio Herman opent in het voorjaar van 2016 een nieuw restaurant in de haven van Cadzand. Het gaat volgens Herman om ‘een tent aan de haven met eerlijk eten’.
Sergio Herman start nieuw restaurant in Cadzand
Dat staat te lezen in De Telegraaf. 'Denk aan barbecue, een oven, een relaxte sfeer. Ik hoop dat we volgend jaar april klaar zijn', aldus Herman.

Herman bezit met Pure C als een restaurant in de duinen van Cadzand. Straks komt daar dus een zaak bij in de haven van de kustplaats. Daarnaast timmert Herman flink aan de weg met The Jane in Antwerpen. Sergio Herman is vooral bekend als driesterrenchef van restaurant Oud Sluis in Sluis, het restaurant dat hij eind 2013 sloot.
http://www.missethoreca.n(...)in-Cadzand-1704535W/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 17 februari 2015 @ 16:14:49 #48
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_149763517
quote:
Rianne Sleeuw en Annelie van den Bos van De Pastinaeck uit Amersfoort hebben hun derde zaak geopend. Hun eerste bedrijf, De Pastinaeck, kreeg landelijke bekendheid na het winnen van het tv-programma Mijn Tent is Top van Herman den Blijker in 2009. In de keuken staat een winnaar van

Naast hun wijnbar De Bijzaeck, tegenover De Pastinaeck, hebben ze sinds 17 februari ook De Viszaeck in Amersfoort. In de keuken staat een winnaar van de kookwedstrijd Topchef, Tamara de Borst.

'Toen wij naar Amersfoort kwamen met De Pastinaeck nu bijna zes jaar geleden viel het ons al direct op dat de stad geen echt visrestaurant heeft. Vandaar dat wij daar nu op inspelen. De kaart varieert van eenvoudige vis & chips (19,50 euro) en mosselen tot uitgebreide fruits de mer (va 39 euro),' zegt Rianne Sleeuw tegen Misset Horeca.

De Viszaeck zit om de hoek van De Pastinaeck en De Bijzaeck aan de Krommestraat 52. 'Op loopafstand voor ons,' lacht Sleeuw. 'We gaan vanavond voor het eerst draaien. Binnen hebben we 32 stoelen, buiten 40. Ben ontzettend zenuwachtig, maar het komt goed. Zeker met zo'n chef in de keuken.' De keuken is ingericht door Vos Horeca uit Maarsbergen.

Elke dinsdag en woensdag werkt De Viszaeck met een speciaal aanbod: Op dinsdag: Mosselen, friet en Vedette Extra White voor 20 euro, op de woensdag is het menu halve kreeft, friet en Gin & Tonic voor 25 euro.
(misset horeca) http://www.deviszaeck.nl/over-ons
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 10 maart 2015 @ 15:47:41 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_150497554
Missset Horeca:



Robert Kranenborg gaat een tweede Thrill Grill openen. Deze komt in het centrum van Haarlem en opent half april de deuren. Daarnaast zijn er plannen voor nog meer vestigingen van Thrill Grill in Nederland.

De tweede Thrill Grill komt in Haarlem tegenover de Sint-Bavokerk aan de Grote Markt. Deze week start de sloop van het interieur, waarna het wordt opgebouwd tot een Trill Grill zoals de zaak in de Gerard Doustraat in Amsterdam.

'De zaak krijgt dezelfde inrichting en dezelfde menukaart. De inrichting komt van de hand van James van der Velden van Bricks Amsterdam', aldus Kranenborg, die zelf de verantwoording draagt voor de menukaart.

Het onderscheidend vermogen van Thrill Grill is volgens Kranenborg de Josper houtskooloven. 'Onze burgers worden gebakken op houtskool waardoor een lekkere rooksmaak krijgen. We zoeken mensen die de houtskooloven beheersen. Dit vraagt om vakmanschap'.

De eerste zaak in Amsterdam is sinds oktober 2014 open. Kranenborg: 'De vraag naar kwaliteitsburgers is de laatste tijd enorm toegenomen. Dat merken we in Amsterdam heel goed. Het is een goed antwoord op de fastfoodketenburgers. Die lokken je en na een half uur na het eten heb je een onbevredigend gevoel. Maar je wilt je kinderen toch ook een goed stuk vlees geven? Gelukkig zien we veel kinderen met ouders en grootouders in onze zaak'.

Na Amsterdam en Haarlem volgen nog meer vestigingen van Thrill Grill. Kranenborg wil 5 zaken in 3 jaar. 'We hebben een soort van crowdfunding-actie in eigen beheer. Daarmee financieren we de groei. Momenteel wordt er gepitcht voor een derde zaak'.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 19 juli 2015 @ 12:17:07 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154459780
In Haarlem sluit het bekende Vis & Co
Imko Binnerts verkoopt de tent. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 19 juli 2015 @ 12:18:06 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154459793
En in Amsterdam heeft Julius Jaspers nu ook een Aziatisch Streetfoodrestaurant geopend:
http://happyhappyjoyjoy.asia/nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 19 juli 2015 @ 12:18:44 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154459810
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 12:18 schreef golfer het volgende:
En in Amsterdam heeft Julius Jaspers nu ook een Aziatisch Streetfoodrestaurant geopend:
http://happyhappyjoyjoy.asia/nl/
I dont think you are happy enough!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 juli 2015 @ 12:30:44 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154460059
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154460141
Leuk! En lekker!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 19 juli 2015 @ 12:40:20 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zondag 19 juli 2015 @ 12:57:38 #56
131800 Tarado
capô de fusca
pi_154460757
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 12:18 schreef golfer het volgende:
En in Amsterdam heeft Julius Jaspers nu ook een Aziatisch Streetfoodrestaurant geopend:
http://happyhappyjoyjoy.asia/nl/
tv kok (nou ja) die weer ergens zijn naam aan verbindt, verwacht ook hier weinig van
  Moderator / Redactie Sport zondag 19 juli 2015 @ 12:59:49 #57
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_154460824
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 12:57 schreef Tarado het volgende:

[..]

tv kok (nou ja) die weer ergens zijn naam aan verbindt, verwacht ook hier weinig van
ZIjn BBQ-toko lees ik alleen maar matige verhalen over.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 19 juli 2015 @ 13:02:48 #58
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154460899
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 12:57 schreef Tarado het volgende:


tv kok (nou ja) die weer ergens zijn naam aan verbindt, verwacht ook hier weinig van
Hij heeft zich al ruimschoots bewezen met eigen goede zaken. Misschien je vooroordelen opzij zetten en zelf eens bij een restaurant van hem gaan eten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 19 juli 2015 @ 13:07:02 #60
131800 Tarado
capô de fusca
pi_154461004
quote:
1s.gif Op zondag 19 juli 2015 13:02 schreef golfer het volgende:

[..]

Hij heeft zich al ruimschoots bewezen met eigen goede zaken. Misschien je vooroordelen opzij zetten en zelf eens bij een restaurant van hem gaan eten?
noem er een paar dan, voorlopig is het teren op zijn populariteit ipv echte kwaliteit
  zondag 19 juli 2015 @ 13:09:39 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154461085
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 12:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Goeie lyrics ook.
Zeker geen fan van Ren&Stimpy?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 juli 2015 @ 13:16:40 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154461259
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 13:07 schreef Tarado het volgende:

\

noem er een paar dan, voorlopig is het teren op zijn populariteit ipv echte kwaliteit
Heb je al eens bij hem gegeten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 19 juli 2015 @ 13:17:57 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154461293
quote:
1s.gif Op zondag 19 juli 2015 13:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeker geen fan van Ren&Stimpy?
Sterker nog, ik ken ze niet. :)
  zondag 19 juli 2015 @ 13:22:02 #64
131800 Tarado
capô de fusca
pi_154461394
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 13:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Heb je al eens bij hem gegeten?
geen behoefte aan, beide concepten liggen me niet, zijn recepten vind ik wel leuk vaak hoor.
pi_154519747
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 13:16 schreef golfer het volgende:

Heb je al eens bij hem gegeten?
Jij?en zo ja wat is dan zo specifiek onderscheidend van hem als het zijn bereide gerechten en smaken betreft i.v.g met andere zo niet betere chef-koks.

Oh en geen folder/marketingverhaal wat ik al jaren hoor her en der. }:|
  maandag 21 september 2015 @ 20:43:04 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156279788
quote:
"Jan Smink wint Nederlandse finale Bocuse d'Or
ROTTERDAM -

Met een tarbot met crème van kreeft en gelakte zwezerik met krokante kalfswang heeft Jan Smink maandag de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or gewonnen. Smink, die bij het bekende restaurant De Librije van Jonnie Boer werkt, gaat in mei samen met zijn assistent Sander Verhaaf naar de Europese Bocuse d'Or in Hongarije.

Smink werd unaniem gekozen als winnaar van de 'olympische spelen van het koken'. "Alles klopte op het bord", aldus de jury.

Het is de tweede keer dat Smink de Nederlandse finale wint. In 2013 pakte hij de titel, toen hij nog chef-kok was van restaurant Kwartier Noord in Katlijk, Friesland. In de Europese wedstrijd in Hongarije kunnen Smink en Verhaaf zich kwalificeren voor de wereldfinale, in 2017 in Lyon.

De internationale culinaire wedstrijd bestaat sinds 1986, met als grondlegger de beroemde Franse topkok Paul Bocuse. Elke 2 jaar strijden koks uit 24 landen om de titel. In Azië, Noord en Zuid-Amerika en Europa worden voorcompetities gehouden."
Restaurant Kwartier Noord in Katlijk? Daar zou ik nooit gaan eten. Stinkt het daar niet enorm?
  maandag 21 september 2015 @ 20:50:02 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156280078
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 20:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Restaurant Kwartier Noord in Katlijk? Daar zou ik nooit gaan eten. Stinkt het daar niet enorm?
:D
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156296696
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 20:43 schreef RobinOok het volgende:

Restaurant Kwartier Noord in Katlijk? Daar zou ik nooit gaan eten. Stinkt het daar niet enorm?
_O- 'Beppie'.... :') _______!
  Moderator / Redactie Sport maandag 19 oktober 2015 @ 15:42:16 #69
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_156945735
quote:
Imko Binnerts, voorheen de patron cuisinier van Vis & Ko in Haarlem, wordt herbergier. Samen met zijn partner Cathy Moerdijk (Wijn & Ko – Haarlem) start hij een crowdfunding campagne voor de overname van Hotel Villa de Klughte en zijn nieuwe zaak Imko’s Puur Zee in Wijk aan Zee.

Imko Binnerts start crowdfunding voor overname hotel en start Imko’s Puur Zee
Na de verkoop van Vis & Ko deze zomer aan de eigenaren van Ratatouille hebben Imko Binnerts (SVH Meesterkok) en Cathy Moerdijk (Cathy’s Taste en Wijn & Ko) hun oog laten vallen op een villa “de Klughte” , een historische villa in Wijk aan Zee met 13 hotelkamers. Daar wil Imko, samen met Jacco Calf (Imko’s keukenchef), naast het hotel en brasserie, een klein en intiem visrestaurant (35 zitplaatsen) creëren waar zij het plan “vis zonder compromis” tot uitvoering willen brengen onder de naam Imko’s Puur Zee. Het voornemen is om nog voor de kerstdagen open te gaan.

Crowdfunding
Om het plan van de nodige financiële ondersteuning te voorzien, is een extra investering van ¤240.000 (Binnerts investeert ¤100.000 zelf) nodig. Imko Binnerts gaat daarvoor in zee met Collin Crowdfund. Een crowdfunding platform waar bijvoorbeeld Kaldi Koffie & Thee begin oktober in 25 minuten de gewenste investering van ¤80.000 voor de vestiging in Bergen op Zoom ophaalde. Kijk hier voor een volledig gedetailleerd overzicht van Imko’s plannen (inclusief foto’s en video).

Extra Beloning vanaf ¤ 2.500 investering
Bij een bijdrage vanaf ¤ 2.500,- wordt er een extra beloning in het vooruitzicht gesteld voor de investeerders. Denk aan een driegangendiner voor twee tot een compleet verwenweekend in één van de suites.
https://www.collincrowdfu(...)2FTBeKV0i0cxMM-18621

quote:
Een pop-up bar die geen maand openblijft, geen half jaar of een jaar. Maar eentje die sluit als er 10.000 biertjes zijn verkocht. En waar tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge de bar bites maakt, passend bij de speciaalbieren.

Het gaat om Pand10, aan de Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam. Het is de oude Freddy’s Bar, de bar heeft een andere ingang én een andere doelgroep dan hotel De L’Europe.

Speciaalbieren die op de kaart staan zijn onder andere Tiger, Affligem, en Birra Moretti. In totaal schenkt Pand10 ook 10 bieren, een op tap, negen op fles. Richard van Oostenbrugge combineert ze met spicy chicken taco’s, ceviche, bruschetta en hartige wafels en kalfsbitterbal.

Pand10 opent op 30 oktober (woensdag tot en met zondag) en sluit zodra de laatste slok van het 10.000ste biertje gedronken is.

Snel drinken, snel dicht
Een mooie paradox; hoe populairder de bar wordt, hoe sneller de deuren weer sluiten. Voor iedereen die de pop-up bar zo lang mogelijk open wil houden is er ook een kaart met GinTonics, verschillende wijnen en frisdrank.

Genummerde flesjes houden de stand van zaken bij, want elke ronde kan zomaar de laatste zijn.

Het vintage meubilair van Pand 10 en de statige bar krijgen een lekkere edge door de barmannen in denim chic spijkergoed en de DJ die op vrijdag en zaterdag de platen draait.
http://www.missethoreca.n(...)met-bier-2-101225952
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 19 oktober 2015 @ 17:16:06 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156948099
Imko's Puur Zee lijkt qua naam wel erg op de tent van Sergio in Cadzand:
http://www.pure-c.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 18 december 2015 @ 13:59:08 #71
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_158328249
quote:
Sergio Herman heeft heel wat plannen in het Nederlandse dorp Cadzand. De Zeeuwe sterrenchef start onder meer met een derde restaurant, waarbij hij een ode wil brengen aan zijn zieke vader. "Want pa is de grondlegger van wie ik ben", zegt hij in Het Nieuwsblad.
Rustig kan het leven van Sergio Herman niet bepaald genoemd worden. Vijf jaar geleden startte hij met Pure C in Cadzand, drie jaar geleden kwam hij met The Jane naar Antwerpen. Voor dat laatste restaurant mocht hij en zijn team afgelopen week trouwens een tweede ster in ontvangst nemen.

Nu heeft de sterrenchef al nieuwe plannen, zo kondigt hij aan in Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Op de havendam in Cadzand start hij onder meer met een nieuw restaurant, waarin hij een ode wil brengen aan zijn vader.

"Ik zal er zijn keuken serveren met nog wat extraatjes van mijzelf. Vis uit de oven, gegrilde kreeft, een lekker stuk vlees, een mooie kop van rotisserie. De klassieke keuken waar iedereen naar snakt", zegt hij. "Ik heb al twee keer geprobeerd om in de geest van mijn vader iets simpels in de markt te zetten (Pure C en The Jane, nvdr.). Telkens is dat mislukt omdat de ambitie altijd werd verlegd. Nu moet dat lukken, want pa is de grondlegger van wie ik ben."

"Mij nooit losgelaten"

Daarnaast zijn er ook nog heel wat plannen voor het Strandhotel, waar Pure C gevestigd is. Het hotel en restaurant wordt vernieuwd, er komt een broodbar, een winkel en een koffie- en aperozaak.

"Cadzand heeft mij nooit losgelaten", besluit hij. "Ik ben geboren is Sluis, hier tien minuten vandaan. Met de familie kwamen we drie, vier keer per week naar hier. Ook in mijn gastronomie heb ik altijd met deze streek rekening gehouden."
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2526557
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 18 december 2015 @ 15:31:27 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158330078
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 december 2015 13:59 schreef borisz het volgende:
mooie kop van rotisserie
Wat is dat?
  vrijdag 18 december 2015 @ 15:33:03 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158330121
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 15:31 schreef RobinOok het volgende:

Wat is dat?
Een soort grote ronddraaiende grill.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 18 december 2015 @ 15:38:03 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158330256
Ik zie het nog steeds niet..... :?
Wat is die mooie kop?
  vrijdag 18 december 2015 @ 16:00:15 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158330890
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 15:38 schreef RobinOok het volgende:
Ik zie het nog steeds niet..... :?
Wat is die mooie kop?
Een varkenskop van de grill ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 18 december 2015 @ 16:01:31 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158330931
Nee, Kop is perskop, hoofdvlees, kleine stukjes vlees in gelei
Een mooie kop van rotisserie is dus kleine stukjes gegrilleerd vlees in gelei
In het westen Zult genoemd

[ Bericht 23% gewijzigd door Pietverdriet op 18-12-2015 16:06:48 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 december 2015 @ 18:05:31 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158333792
Weet je 't zeker? Google heeft er nog nooit van gehoord.
  vrijdag 18 december 2015 @ 18:34:00 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158334295
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 18:05 schreef RobinOok het volgende:
Weet je 't zeker? Google heeft er nog nooit van gehoord.
Probeer

Eerste hit op google, serieus

http://www.vlaamswoordenboek.be/definities/term/kop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 december 2015 @ 18:36:39 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158334370
Gekookt, staat daar. En zo ken ik kop.
Een kop van de grill ken ik niet.

Dus mijn vraag blijft hoor, wat is een mooie kop van rotisserie?
  vrijdag 18 december 2015 @ 18:38:45 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158334423
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 18:36 schreef RobinOok het volgende:
Gekookt, staat daar. En zo ken ik kop.
Een kop van de grill ken ik niet.

Dus mijn vraag blijft hoor, wat is een mooie kop van rotisserie?
Bel hem op en vraag het hem, er staat letterlijk "een mooie zult van gegrilled vlees"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 december 2015 @ 18:51:07 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158334692
Maar als dat zo klassiek is, waarom kent google het dan niet?
Ik denk niet dat hij het zo gezegd heeft, ik denk dat het fout is.
  vrijdag 18 december 2015 @ 18:59:48 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158334885
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 18:51 schreef RobinOok het volgende:
Maar als dat zo klassiek is, waarom kent google het dan niet?
Ik denk niet dat hij het zo gezegd heeft, ik denk dat het fout is.
Dat zou natuurlijk kunnen, maar dat is wat er staat.
De redactie is sowieso een beetje raar, ze melden ook dat iPhones met iedere iOS upgrade langzamer worden, terwijl dezee al sinds de release van iOS 8 niet langzamer maar een beetje sneller worden omdat Apple daarop inzet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 1 maart 2016 @ 16:36:04 #83
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_160343607
quote:
Tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal houdt op te bestaan. Per 1 augustus stoppen de eigenaren Ronald Voogel en Esther de Wit met hun sinds 2011 met 2 Michelinsterren bekroonde zaak onder de rook van Haarlem. ,,Een weloverwogen besluit’’, legt Ronald Voogel uit.
,,Na 22 jaar met heel veel plezier en passie gewerkt te hebben in ons restaurant, zijn wij toe aan iets nieuws in ons leven. Wij zijn er super trots op dat we met onze chef Jan Sobecki de culinaire top in Nederland hebben bereikt.’’

Volgens Esther de Wit heeft hun sterrenchef Sobecki aangegeven met zijn gezin terug te willen keren naar het zuiden van Nederland waar zij beiden vandaan komen. ,,Hij is één van de beste chefs van Nederland. Heeft gewerkt in toprestaurants in New York, Chicago en Parijs en na Chapeau! komt er zeker weer iets moois op zijn pad.’’
Wat het succesvolle horecakoppel na augustus gaat doen, is nog onbekend. ,,We gaan eerst op vakantie en de maanden daarna eens rustig bekijken wat we willen,,’ vervolgt Voogel die zijn carrière ooit bij Joop Braakhekke in diens Le Garage begon. ,,Ik word binnenkort 50 en ga echt nog niet stoppen met werken. Er zijn nog zoveel leuke dingen te ondernemen.’’
Welke bestemming het karakteristieke herenhuis in Bloemendaal waar Chapeau! in is gevestigd krijgt, is volgens de eigenaren nog onduidelijk.
http://www.telegraaf.nl/b(...)_sluit_deuren__.html
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 1 maart 2016 @ 17:18:26 #84
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160344773
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 maart 2016 @ 22:46:59 #85
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_160751126
Toch geen Jonnie en Trees in Dubai. Want Trees kreeg d'r wijnen niet mee.

http://www.destentor.nl/r(...)en-librije-1.5835311
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 17 maart 2016 @ 23:32:51 #86
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160752381
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 3 april 2016 @ 11:06:52 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161139329
quote:
Topchef François Geurds blijft in Rotterdam. Hij verhuist zijn tweesterrenrestaurant FG van het Lloydkwartier naar de Hofbogen in Noord.
Geurds zette zijn pand in het Lloydkwartier onlangs te koop. Hij wilde naar eigen zeggen een zaak met een grotere keuken, maar een kleiner restaurant. Dat heeft hij nu opgelost door FG in de Hofbogen te vestigen.

De chef-kok heeft op die plek al de Noodle Bar en Food Labs met één Michelinster. Noodle Bar moet het veld ruimen voor FG en is zaterdag voor het laatst open.

De verbouw voor de nieuwe zaak begin komende week. Het restaurant gaat waarschijnlijk in de zomer open.
Iwanius zei al iets, maar begrijp ik nu goed dat Francois zijn Foodlab èn zijn "echte" restaurant in de Hofbogen gaat vestigen? Dat lijkt me nogal een downsizing?
  zondag 3 april 2016 @ 23:39:14 #88
221912 minilot
Nancy boy
pi_161159815
Irrelevant gemuts verwijderd, carry on! :Y) O+
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 april 2016 @ 16:12:17 #89
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_161447930
Sergio Herman aan de patattekes.
quote:
Later als ik groot ben, wil ik zeven frieten worden!" De ene aardappel zegt het tegen de andere aardappel in een cartoon van Kamagurka. De Vlaamse tekenaar maakte een hele serie van zulke aardappelcartoons. Binnenkort zijn ze te zien op de servetten van Frites Atelier Amsterdam, onderdeel van een keten van luxe patatzaken onder culinaire verantwoordelijkheid van topkok Sergio Herman.

Na Ron Blaauw (hot dogs) en Robert Kranenborg (hamburgers) komt dus ook de geboren Zeeuw Herman met een sjieke versie van fastfood. Tijdens de perslunch waarop hij het nieuws bekend maakte, vertelde hij een groot liefhebber van frites te zijn. In de tijd dat hij nog zijn restaurant Oud Sluis in Zeeuws Vlaanderen had, reed hij "s nachts geregeld naar België" om er een frietje te eten.

Stukje beleving
Geweldige frites, daar over de grens, maar wat Sergio Herman miste, was een "stukje beleving". Op dat gebied heeft Frites Atelier Amserdam genoeg te bieden. In de filialen van de keten is het interieur ontworpen door Piet Boon. Er komen grote, in brons gegoten fornuizen (betrokkenen spreken van "altaars") en voor de sauzen zijn er speciaal ontworpen, handgedraaide potten.

Dit jaar worden in de grote steden vijf vestigingen van Frites Atelier Amsterdam geopend. In weerwil van die naam heeft Den Haag de primeur. Daar bleek het een stuk makkelijker de benodigde horecavergunning te verkrijgen dan in de hoofdstad. In Den Haag komt het Frites Atelier in de Venestraat, tussen een H&M en een Zara in. Waar de Amsterdamse vestiging komt, is nog niet bekend. Wel dat het op een A-lokatie zal zijn.

Echt lekkere patat bakken, was volgens Sergio Herman veel moeilijker dan hij had gedacht: "Het is een pokkenproduct." Hij besteedde anderhalf jaar tijd aan de research voor de volgens hem beste frites. Slapeloze nachten had hij er van en te rade ging hij onder meer bij een professor aan de landbouwhogeschool in Wageningen. De aardappels voor zijn frites komen, net als hij zelf, uit de Zeeuwse klei. Het te gebruiken ras verschilt per seizoen.

Het interieur van de fritesateliers, zoals ze in verschillende steden zullen openen
Het interieur van de fritesateliers, zoals ze in verschillende steden zullen openen © Fritesatelier
De prijs voor een patatje van 250 gram bij Frites Atelier Amsterdam varieert van 3,50 tot 6 euro, afhankelijk van de gekozen saus. Behalve klassieke Belgische mayonaise zijn er sauzen in de varianten peper, truffel, basilicum en béarnaise. Op zijn Vlaams dan wel Limburgs met stoofvlees is ook mogelijk. Groentegerecht erbij? Dat kan, voor vijf tot zeven euro. Mogelijk gaat Frites Atelier Amsterdam ook garnalenkroketten verkopen.

Internationaal
De frites worden niet geserveerd in de klassieke patatzak, maar in een kartonnen bakje. In het Haagse filiaal dienen de frites staand te worden genoten, maar mogelijk komen in andere fililalen zitjes. De ambities zijn hoog: de zakelijke leiding hoopt ook buiten Nederland vestigingen van Frites Atelier Amsterdam te openen - vandaar ook die internationaal aansprekende naam.

Sergio Herman opent later dit jaar ook een nieuw restaurant in de haven van het Zeeuwse Cadzand, waar hij al de zaak Pure C heeft (één Michelinster). In Antwerpen runt hij The Jane (twee sterren). In 2013 sloot hij het met drie sterren onderscheiden Oud Sluis.
http://www.parool.nl/stad(...)rietbakker~a4282406/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 15 april 2016 @ 16:25:16 #90
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161448202
What's next?
De Librije (Johnnie Boer) die een luxe pizza-tent gaat openen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_161461528
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 11:06 schreef RobinOok het volgende:

Iwanius zei al iets, maar begrijp ik nu goed dat Francois zijn Foodlab èn zijn "echte" restaurant in de Hofbogen gaat vestigen? Dat lijkt me nogal een downsizing?
Het is downsizing in grootte als je dat bedoelt. Maar wat ervoor in de plaats komt wordt iets heel speciaals maar FG(of Ivy) zoals je het kent van de LLoydstraat in opzet en stijl,dat verdwijnt maar wat ervoor terugkomt wordt vele malen beter,aparter en....exclusiever.(en dan echt exclusief waarbij FG de eerste zal zijn in NL die zoiets doet) ) I.i.g. is de opzet doorstoten naar die derde ster binnen een paar jaar.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 16-04-2016 01:10:45 ]
  zaterdag 16 april 2016 @ 12:42:41 #92
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161466325
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2016 16:12 schreef borisz het volgende:
Sergio Herman aan de patattekes.

[..]

http://www.parool.nl/stad(...)rietbakker~a4282406/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 16 april 2016 @ 18:19:36 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161471988
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 april 2016 01:08 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Het is downsizing in grootte als je dat bedoelt. Maar wat ervoor in de plaats komt wordt iets heel speciaals maar FG(of Ivy) zoals je het kent van de LLoydstraat in opzet en stijl,dat verdwijnt maar wat ervoor terugkomt wordt vele malen beter,aparter en....exclusiever.(en dan echt exclusief waarbij FG de eerste zal zijn in NL die zoiets doet) ) I.i.g. is de opzet doorstoten naar die derde ster binnen een paar jaar.
Ik hou mijn hart eerlijk gezegd vast. Exclusiever & aparter, dat klinkt niet als iets waar ik op zit te wachten. :(
Ik geloof bijvoorbeeld best dat dat ingevlogen kobe het allerallerlekkerste rundvlees ter wereld is, maar ik vind het gewoon lekkerste rundvlees ook goed. Het mag van mij juist wel een beeeeeetje normaal blijven allemaal.

Maar goed, dat doet er natuurlijk geen drol toe als veel anderen daar wel op zitten te wachten en daar op af zouden komen.

Maar ik denk nog wel eens aan dat lieve mannetje in zijn keuken in Asten. En wat hij toen voor ogen zei te hebben, het soort restaurant dat hij wilde. Dat is toch wel veranderd. (wat dus ook gewoon mag hoor!)
pi_161497945
Het lekkerste rundvlees is leuk maar bij Francois geldt "alles moet over de top." En gewoon het beste van het beste want (en zo redeneert hij) er is al genoeg "gewoon goed" in het top segment van de Rotterdamse restaurants al of niet met ster en daar kan hij dan niet onderscheidend en "anders"zijn. Dus kiest hij hiervoor en ja zijn toekomstplannen zijn allang niet meer zoals toen in Asten want daar is hij geen sterren-kok voor geworden.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2016 16:40:17 ]
  zondag 17 april 2016 @ 18:55:57 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161501471
Ik vind het wel grappig hoor, alles over de top. En jou zal hij er zeker mee binnen blijven harken. :-)
Maar mij trekt het niet zo. Wat ook niet uitmaakt, want ik ben uiteindelijk maar een keer of 4 bij hem in Rotterdam wezen eten. Dus een erg trouwe klant ben ik niet. Wel fan. Dus ik ben benieuwd.
pi_161619949
http://www.ad.nl/ad/nl/30(...)-een-dreamteam.dhtml

Winnaar van de AD friettest is bekend. Het is een frietzaak in Ermelo die; hoe toepasselijk ''de Ermelosche frietzaak'' heet.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 april 2016 @ 15:21:30 #97
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_161627045
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 14 juni 2016 @ 12:35:49 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163003017
Restaurant De Librije van chefkok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse staat op plek 38 in de lijst van 'World's 50 Best Restaurants', de wereldranglijst voor restaurants.
Dat is maandagavond tijdens een uitreiking in New York (lokale tijd) bekendgemaakt. Het Zwolse restaurant is in de lijst gestegen, nadat De Librije vorig jaar van plek 29 was gezakt naar 71. Het restaurant is één van de twee Nederlandse restaurants met drie Michelinsterren.

Eerder was al bekend dat Boer en Thérèse een top vijftig notering te pakken hadden. Alleen de volgorde was nog niet bekend. Het echtpaar liet voorafgaand aan de publicatie van de lijst aan Misset Horeca weten al blij te zijn met een plek tussen de 40 en de 50.

De Librije wordt in het commentaar van de jury onder andere geroemd om zijn moderne Nederlandse keuken in combinatie met "fantastisch lokale gerechten met verfijnde technieken en eigenzinnige ideeën". Het beste gerecht is volgens de jury de langoustine (Noorse kreeft) in kombucha.

De Nederlandse chefkok Richard Ekkebus staat met zijn restaurant Amber, dat gevestigd is in Hong Kong, op plek 20 in de lijst. Osteria Francescana in Modena (Italië) is gekozen als beste restaurant ter wereld.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163003787
quote:
3s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 12:35 schreef golfer het volgende:
Het beste gerecht is volgens de jury de langoustine (Noorse kreeft) in kombucha.

Eens, die vond ik ook echt het lekkerst. :9~

Knap dat ze al zo'n tijd meedraaien bovenin.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_163211261











[ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 22-06-2016 16:45:07 ]
  Moderator maandag 27 juni 2016 @ 13:39:35 #101
9859 crew  Karina
Woman
pi_163338578
Rijksmuseum komt met 'typisch Nederlands' kookboek
Vijftig typisch Nederlandse ingrediënten vormen de basis voor 130 gerechten in een kookboek dat het Rijksmuseum in Amsterdam maandag uitbrengt.

Hiervoor hebben onder anderen vijftig topkoks, zoals Robert Kranenborg en Jonnie Boer, met een van die ingrediënten een recept bedacht.

In het boek staan verder negenhonderd afbeeldingen van voorwerpen uit de collectie van het Rijks, die de culinaire historie van ons land weergeven. Van fruit, zuivel en vis op stillevens tot bestek, serviesstukken en keukens uit beroemde poppenhuizen.

Jonah Freud, culinair journalist en eigenaar van De Kookboekenhandel in Amsterdam, stelde het Rijksmuseum kookboek samen op initiatief van directeur Wim Pijbes. Irma Boom nam de vormgeving op zich. Ze koos ervoor om een papiersoort te gebruiken dat doet denken aan bakpapier.
Bron
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')