abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 12:02:04 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145390604
registreer om deze reclame te verbergen
Central Park, by Ron Blaauw ® is de nieuwe naam van het restaurant en het boutique hotel gevestigd in het rijksmonument Vreugd en Rust in het gelijknamige Park in Den Haag-Voorburg, waar tot voor kort Restaurant en Hotel Savelberg was gevestigd.

http://www.centralparkronblaauw.com/
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 14:34:22 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_146151939
Bron: De Volkskrant:

Als je al niet voor de Nachtwacht naar het Rijks zou gaan, kun je dat vanaf morgen doen voor een nieuw toprestaurant. Een feest voor oog en tong.
Door: Mac van Dinther

De opening van het Rijksrestaurant leek de redactie van V een fraaie aanleiding om de door chef-kok Joris Bijdendijk bereide gerechten te stileren in een voor het Rijksmuseum typerende setting. Rein Janssen, die wekelijks V's Lessen in Lekkers verbeeldt, fotografeerde dit alles in de traditie van de 17de-eeuwse stillevens. Culinair recensent Mac van Dinther proefde of het ook lekker was en kunstcriticus Wieteke van Zeil voorzag alles van cultuurhistorisch commentaar.

Want het Rijksrestaurant, dat zaterdag opengaat, moet het 'culinaire visitekaartje van Nederland' zijn, vindt Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes. Het moet een van de beste, zo niet hét beste, restaurant van Nederland worden. 'We willen meedoen op wereldniveau.' Michelinsterren? Waarom niet, zegt Pijbes bijna achteloos. 'Bij sterren voelt het Rijks zich wel thuis.'

Al meteen na zijn aanstelling in 2008 maakte Pijbes niet alleen zijn artistieke, maar ook zijn culinaire ambities kenbaar: Nederlands nationale museum moest ook een heel goed restaurant krijgen. Want bij topkunst hoort topeten, zei Pijbes tegen ieder die het maar horen wilde.

Morgen, zes jaar na dato en anderhalf jaar na de opening van het vernieuwde Rijksmuseum, is het zover. Dan opent Rijks®, zoals het restaurant officieel heet, zijn deuren op het adres Museumstraat nummer 2. Op Museumstraat nummer 1 zit het museum.

Pijbes haalde al als directeur van de Rotterdamse Kunsthal eten het museum binnen, toentertijd met Kunsthal Kookt. Hij acht de culinaire cultuur onlosmakelijk onderdeel van het culturele erfgoed van een land. Westlandse druif en Goudse oplegkaas horen net zo bij Nederland als Rembrandt en Vermeer.

Bovendien past het in een traditie. Bij de oplevering in 1885 was het Rijksmuseum een van de eerste restaurants met een eigen koffiekamer. Tot in de jaren zestig stond de keuken van het Rijks hoog aangeschreven.

Inmiddels hoort een goede keuken ook weer bij de moderne museumcultuur. Beroemde musea als het MoMA in New York en het Guggenheim in Bilbao hebben toprestaurants onder hun dak. 'Er is een groeiende belangstelling om museumbezoek te combineren met goed eten', zegt Pijbes. 'In een museum word je geïnspireerd. Daar hoort eten bij. Het gaat om de totaalervaring, om maar eens een vreselijk woord te gebruiken.'

Naar analogie van de gastconservatoren in de museumwereld nodigt Rijksrestaurant voortaan elk seizoen een internationale gastkok uit. De eerste is Margot Janse, een van oorsprong Nederlandse chef die in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek (75 kilometer ten oosten van Kaapstad) restaurant The Tasting Room heeft in hotel Le Quartier Francais. Het staat al jaren in de top-100 van de beste restaurants ter wereld (in 2014 op plaats 72). Janse komt in januari 2015 naar Amsterdam.

Wie een tafel boekt in Rijksrestaurant krijgt een eetervaring met een vaderlands stempel, want alles wat op en rond de tafel gebeurt heeft een verbinding met Nederland. De inrichting van brons, eiken, marmer en suède is uitgevoerd door een Nederlandse ontwerper (Paul Linse), de wijnen die worden geschonken zijn allemaal van Nederlandse wijnmakers (in binnen- en buitenland) en de bar schenkt alleen sterke drank uit eigen land: Schiedamse jenever, Ketel One Vodka, Frysk Hynder single malt whisky, Lubberhuizen & Raaff eau de vie, oranjebitter van Van Wees. De koekjes bij de koffie (van Douwe Egberts) komen van de Amsterdamse banketbakker Holtkamp. Alleen de thee komt uit China.

Ook op de menukaart voert het Nederlands product de boventoon: Hollandse garnalen, Olde Remeker kaas, Zeeuwse oesters, citroenboontjes uit Lutjewinkel. Het streven is het beste van het beste en het mooiste van het mooiste te serveren. 'Rijksrestaurant is het Rijksmuseum op je bord. Alles wat je in dit huis krijgt aangeboden moet van het niveau van de collectie zijn.'
2577089.jpeg

Inspiratie voor deze foto van de gerechten uit het Rijksrestaurant zijn de vanitasschilderijen die in Nederland en Vlaanderen in de 17de eeuw veel werden gemaakt. Er wordt wel gezegd dat schilders daarbij mogelijk gebruikmaakten van een voorloper van de fotografie, de camera obscura, waarmee het stilleven op een doek werd geprojecteerd. Dat moest in meerdere delen, die 'aan elkaar werden geschilderd', waardoor het perspectief van de schilderijen soms wat wrong. Ook deze foto bestaat uit meerdere opnamen die aan elkaar zijn gelast. Met pixels heeft Janssen een paar plekken aangegeven waar zo'n overlapping zit.

Stylist Judith Rasenberg gebruikte voor de opstelling onder meer aardewerk uit de 14de eeuw (uit het Rijksmuseum) en stoffen van hedendaagse ontwerpers. Voor de liefhebbers van details: in de vanitas-schilderwerken is de schedel een vast element - vanitas betekent ijdelheid, leegheid; de schilderijen willen de tijdelijkheid van het aardse verbeelden, met de oproep van het hier en nu te genieten. Met een zelfgebouwde flitslamp laat Janssen hier ook op diverse plekken een schedel reflecteren.

Voor Joris Bijdendijk, chef-kok van Rijksrestaurant, is zijn nieuwe baan een beetje thuiskomen. Hij werd dertig jaar geleden geboren in Amsterdam Oud-Zuid. Bijdendijk schreef op zijn 16de, na het afmaken van de havo, een strak carrièreplan met een vastomlijnd doel: topkok worden. 'Ik kan het je zo laten zien, ik heb het nog liggen.'

De uitvoering van het plan begon met afwassen in Grand Café De Plantage en een baantje in de keuken van Pasta e Basta. Gevolgd door de hotelschool overdag en 's avonds werken bij restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel. 'Dat was toen booming.' Na vijf jaar Ouderkerk was het tijd voor internationale ervaring. Bijdendijk liep een serie blauwtjes in Parijs, maar wist zich binnen te praten bij Jardin Des Sens in Montpellier (destijds 2 sterren).

Een ontnuchterend harde leerschool was het. Half acht beginnen en om twee uur 's nachts naar bed, nog stuiterend van de adrenaline. Een ongenadige Franse chef, die hem zijn vet gaf omdat hij de garing van een eend met een thermometer controleerde. 'Wij zijn geen machines, zei hij. Je kunt toch zelf tellen. Het begin was een hel, maar ik heb ongelofelijk veel geleerd.' Bijdendijk schopte het in een jaar tot sous-chef en was een van de publieksfavorieten in de Franse versie van TopChef op televisie.

In 2012 haalde Blaauw hem terug om de leiding over te nemen in de keuken van Bridges, het restaurant van hotel The Grand in Amsterdam. Een jaar na Bijdendijks aantreden kreeg Bridges een Michelinster. In september dit jaar werd hij benaderd voor Rijksrestaurant.

Het klikte meteen, zegt Bijdendijk. 'Voor mij is dit een droom. De ambities die ze hier hebben, het idee dat erachter zit, alles sluit helemaal aan bij wat ik wil.' Bijdendijk is al jaren actief binnen Slow Food, dat het Nederlands product weer op de menukaart wil zetten: Chaams hoen, Oosterscheldekreeft, Limburgse stroop, harder van de Goede Vissers. In Bridges begon hij daarmee al te werken, in Rijksrestaurant kan hij het verder doorvoeren.

'Het Rijksrestaurant vertelt het verhaal van Nederland op het bord.' Dat wil niet zeggen dat alles per se hier te lande geproduceerd moet zijn. 'Wij zijn geen Noma.' De invloeden uit landen waarmee Nederland heeft handel gedreven, mogen ook worden verwerkt.

2576879.jpeg
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 14:52:27 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_146152501
De gerechten die door hen geproefd zijn (met het commentaar erbij):

Gerechten

1. Makreeltartaar - sesam - ponzu - gepofte wilde rijst - wasabiwortel. Prijs: 14 euro (alle genoemde prijzen zijn in principe voor twee personen).

Wat zegt de chef erover?
'Far East meets West in dit gerecht van rauwe makreel, dat teruggrijpt op 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Japan en Nederland, twee landen die een liefde voor rauwe vis delen.'

Wat vinden wij ervan?
Makreel is een vis die nog volop rondzwemt in Nederlandse wateren. Hij is met het mes tot grove tartaar gehakt. De vis is vers, zonder een spoor tranigheid. Het rokerig-vette visvlees wordt lekker gecounterd door het friszure van de ponzu (Japanse saus van soja en ­citrus), de roostersmaak van de wilde rijst en blokjes knapperige koolrabi.

Cultuurhistorische noot
Wieteke van Zeil: 'De makreel wordt opgediend in een kommetje, gebakken van klei die is opgegraven bij het werk aan de Noord-Zuidlijn. In de ruw gedraaide kom kun je een knipoog zien naar de Japanse theekommen in het ­Aziatisch paviljoen. In tegenstelling tot het Chinese, gladde porselein zijn die Japanse theekommen juist wat ruwer. Het raku-aardewerk uit Kyoto is grof en sober. Die onregelmatigheid is deel van de schoonheid.'

2. Bapao - Hollandse garnaal - dragoncrème - tomaten­chutney. 14 euro.

Wat zegt de chef erover?
'Een Chinees gestoomd broodje met Hollandse garnalen: dat is echt melting pot.'

Wat vinden wij ervan?
De perfecte symbiose van heel zacht, luchtig witbrood met een smeuïge vulling van topkwaliteit garnalen. Geen zure garnalen die een retourtje Marokko hebben gehad, maar vers gepeld en romig van smaak. De dragoncrème gaat er heel goed mee samen, zoals anijsachtige smaken het altijd goed doen bij vissige dingen.

Cultuurhistorische noot
Van Zeil: 'De mix van China en Nederland is een inkoppertje. In de Aziatische tentoonstelling, nu in de Philipsvleugel, staat een groot Chinees kamer­scherm waarop Hollandse koopmannen zijn afgebeeld. Het geeft een mooi beeld van hoe Hollanders eruit zagen in Chinese ogen: lange neuzen, uitstekende kinnen, hoge hoeden. Het lijken karikaturen, maar ik weet niet of dat zo is bedoeld.'

3. Kokkels, mosselen en scheer­messen - Amsterdamse boterkorst. 14 euro.

Wat zegt de chef erover?
'Best of the beach, les merveilles de la marée, het smakelijkste van het strand - vanaf de eerste kustbewoners al populair.'

Wat vinden wij ervan?
Mooie beetgare scheermessen, zachte mossels, sappige kokkels - onbegrijpelijk dat die bijna allemaal naar Spanje gaan. Wat boterkorst heet, is meer een zacht boterig laagje met de smaak van verse groene kruiden - peterselie, lavas -, zuur van zoute citroen en ­Amsterdamse ui en zout van ansjovis. Afgemaakt met een heerlijk zeeïg schuim van boter en kokkelvocht.

Cultuurhistorische noot
Van Zeil: 'Etenswaren waren leuk om te schilderen vanwege de verschillende texturen, maar hebben op Hollandse stillevens ook bijna altijd een symbolische betekenis. Oesters zijn naast afrodisiacum ook een symbool voor deugd en liefde. Mosselen staan, heel simpel, voor het vrouwelijk geslachtsdeel. En daarmee voor vruchtbaarheid en wellust.'

4. Citroenboontjes uit Lutje­winkel - maggiplant - arti­­sjokkenchips. 12 euro.

Wat zegt de chef erover?
'Bonen komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, maar worden al eeuwen in Nederland geteeld. Hier gecombineerd met artisjok, uit dezelfde regio afkomstig. Een geschenk uit het Midden-Oosten. En typisch Nederland: van alle markten thuis.'

Wat vinden wij ervan?
Het kan haast niet anders of de witte bonen zijn van de familie Smak, een bekende 'bonenfamilie' uit Lutjewinkel in de kop van Noord-Holland. Dit is een fijn boers gerecht met beetgare bonen in groene, zoutige saus van maggiplant, die vroeger in elke boerentuin stond. De chips van artisjok geven er een krokant accent aan.

Cultuurhistorische noot
Van Zeil: 'Ook artisjok werd, jawel, vroeger beschouwd als lustopwekkend gerecht en kwam daarom voor in liefdesvoorstellingen. In tegenstelling tot bonen, die voedsel waren voor de boeren. Bonen waren symbolen van eenvoud en bescheidenheid, ook al vanwege hun geringe afmeting.'

5. Kooi-eend in pannekoek - zoetzure venkel - kornoelje­bes -zoethout. 22 euro.

Wat zegt de chef erover?
'Kooien om eenden levend te vangen bestaan al sinds de Middeleeuwen, maar er zijn er steeds minder van. Kornoeljebes werd vaak geplant op erven en in boomgaarden. De bes heeft een kruidige fruitsmaak, die past bij eend.'

Wat vinden wij ervan?
Een mooi culinair stilleven van eend. Het borstje perfect rosé gebraden en apart geserveerd. Het lichte leverachtige verraadt dat we met een echte wilde eend te maken hebben. Op het pannekoekje ligt zacht stoofvlees van de bout, dat aangenaam zoetzuur is door de kornoelje, met wat crème fraîche voor extra romigheid.

Cultuurhistorische noot
Van Zeil: 'Hij praat als een kunstenaar. Wat hij zegt over die kornoelje, zo praat een kunstenaar over zijn verf - alsof hij er een relatie mee heeft. Gevogelte genoeg in het Rijks. Een van de beste schilders van eenden en pluimvee is Melchior d'Hondecoeter (1636-1695). '

6. Smaken van grootmoeders appeltaart - kaneelijs.
9 euro.

Wat zegt de chef erover?
'Everyman's favourite, een allemansvriend. De Hollandse appeltaart met specerijen uit alle hoeken van de wereld. Hoe zoet kan onze traditie zijn?'

Wat vinden wij ervan?
Een conceptueel stukje appeltaart. Verrassend. De groene bol is van een soort schuim van appel, gevuld met appeltaart. Het kaneelijs is mooi zacht en ligt op koek­kruim. De koekjes zijn ook heel Nederlands: kletskoppen!

Cultuurhistorische noot Van Zeil:
'Schilderijen met pasteien genoeg. Maar dat is dit niet. De bol blijkt gevuld met heuse appeltaart. Bijna een omgekeerde trompe l'oeil, de schildertruc waarbij het schilderij echter lijkt dan de werkelijkheid. Hier is de realiteit niet wat het lijkt: het lijkt geen appeltaart, maar is het toch.'
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 19 november 2014 @ 17:11:13 #29
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_146813788
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
ALPHEN AAN DEN RIJN - Restaurantketen Koetjes en Kalfjes uit Alphen aan den Rijn is dinsdag failliet verklaard.
Ook de vestigingen in Delft, Den Haag, Haarlem, Leiden en Oegstgeest zijn failliet. Alleen de locatie in Zoetermeer is niet failliet.

De verschillende vestigingen zijn sinds vorige week gesloten. Het personeel wordt ontslagen. Het gaat om 80 arbeidsplaatsen. Of een doorstart mogelijk is, is nog niet duidelijk. Die gesprekken moeten nog plaatsvinden.
http://www.omroepwest.nl/(...)m_source=twitterfeed
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 november 2014 @ 16:29:18 #30
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_147058649
Jumbo heeft nu ook een Foodmarkt in Amsterdam Noord

2.jpg?v=16.

quote:
Een nieuwe manier van boodschappen doen. Een assortiment dat voor 70% vers is, ter plekke kan worden bereid tot maaltijden of kan worden meegenomen door de thuiskok.

Met de opening van een versmarkt van 2600 m2 in Amsterdam-Noord zet het Brabantse Jumbo woensdag definitief een tweede concept naast zijn supermarktformule. Het bedrijf had weliswaar al sinds 2013 een Foodmarkt in Breda, maar dit was slechts een proefwinkel. Na de opening in Amsterdam moeten er jaarlijks twee à drie vestigingen bijkomen.


Opening Foodmarkt Jumbo in Amsterdam-Noord. Van links naar rechts: Ralph Bertrand (manager Formulestrateie- en innovatie), cfo Ton van Veen, Kitty en Karel van Eerd (oprichter en president-commissaris van RvC), Colette Cloosterman-van Eerd (directeur Formule en Innovatie) en Patrick Inkenhaag (filiaalmanager Foodmarkt Amsterdam).
'Voor ons is dit een startschot voor de verdere uitrol van het concept Foodmarkt’, zegt formuledirecteur Colette Cloosterman-Van Eerd. De ervaringen in Breda zijn zo positief, dat de formule in drie tot vijf jaar moet worden uitgebreid naar circa tien vestigingen.

Apart concept

Op de pui van de hagelnieuwe Foodmarkt Amsterdam, in een voormalige Amsterdamse Stork-fabriek, ontbreekt de naam Jumbo en ook de bijbehorende bedrijfskleur geel is nergens te bekennen. ‘We willen niet dat mensen meteen denken: die winkel kennen we al', zegt Cloosterman. 'Daarom hebben we gekozen voor een apart concept.'

De eerste klanten komen woensdagmorgen vijf over negen binnen in een winkel waar 70% van het assortiment vers is. Naast de dagelijkse boodschappen vinden ze er nationale en internationale gerechten, die ter plekke worden bereid. Klanten kunnen die direct opeten, mee naar huis nemen of zelf thuis klaarmaken.

Ombouw nog in volle gang

De nieuwe winkelformule is ontwikkeld terwijl het Veghelse familiebedrijf de handen nog vol heeft aan de ombouw van een kleine 300 winkels uit de C1000-formule. 'Juist dan moet je dat doen,' vindt Cloosterman. 'Als je gaat ombouwen, heb je een idee van een betere winkel in je hoofd.' Financieel directeur Ton van Veen vult aan: 'Het grote gevaar is, en daar zijn we ons van bewust, dat we door die ombouwoperatie vijf jaar lang vergeten naar buiten te kijken. Daar moet je voor waken als je leidend wil blijven.'

Jumbo is al sinds 2010 winkels aan het ombouwen, nadat een groot aantal winkels van Super de Boer en C1000 zijn gekocht. De meeste daarvan zijn toegevoegd aan de Jumbo-formule, die eind dit jaar zijn 500ste winkel hoopt te openen. Als halverwege volgend jaar de laatste 70 tot 80 winkels zijn omgebouwd, staat de teller op een kleine 600. Ondertussen is de enorme schuldenlast van meer dan ¤1,2 mrd die Jumbo op de schouders nam met beide overnames, weer teruggebracht naar ¤550 mln.

Formule-aanpassingen

De Amsterdamse Foodmarkt verschilt van die in Breda, al is het alleen maar omdat de laatste twee keer zo groot is. Cloosterman laat verder zien dat de Amsterdamse versmarkt meer verse salades en verse broodjes aanbiedt en de Aziatische keuken is uitgebreid met onder meer verse loempia's en verse saté. Klanten kunnen er een eigen assortiment vis of ontbijtgranen samenstellen, maar vinden er ook streekproducten van lokale telers, verse babyvoeding uit de koeling of flessen Petrus-wijn à ¤1799.


Opening Foodmarkt Jumbo in Amsterdam-Noord.
De winkel is een mengeling van een supermarkt en horeca. 'De meeste klanten zullen niet hier gaan eten', denkt Cloosterman. 'Het doel van koks die hier eten bereiden, is dat mensen denken: "dat kan ik ook" en de gerechten thuis klaarmaken.' Het Foodmarkt-concept is volgens haar een manier voor het winkelbedrijf om te laten zien wat bedoeld wordt met kwaliteit en een kraamkamer voor innovatie. 'Het leent zich om modulair uit te rollen in de reguliere supermarkten', zegt Van Veen. Zo zijn de pizzacorner, een rijpingskast voor vlees en schepvis al in andere winkels geïntroduceerd.

Nog geen winstmaker

'Het wordt onze grootste opdracht om de laagste prijzen te houden', zegt formule- en innovatiedirecteur Cloosterman. De kosten liggen met veertig medewerkers in keukens immers veel hoger dan voor een reguliere supermarkt, maar toch is een pizza margherita hier te koop voor de relatief lage prijs van ¤2,50 en een een taart met vers fruit voor ¤5. Door die combinatie van hoge kosten en lage prijzen maakt de Foodmarkt in Breda openging na anderhalf jaar nog geen winst.

'De winkel heeft wel een positief ebitda, maar we kunnen nog niet alle investeringskosten terugverdienen', zegt financieel directeur Van Veen. 'Dat moet binnen een aantal jaren wel het geval zijn.' De investeringen in een Foodmarkt zijn volgens hem weliswaar hoger en de terugverdientijd langer, maar de brutomarge ook omdat er meer verse producten worden verkocht.

Vechtmarkt

Jumbo heeft volgens Van Veen nu drie formules: de supermarkten, de versmarkten en de verkoop via internet. Met dat laatste is het supermarktbedrijf pas deze maand gestart door het openen van afhaalpunten voor online bestelde boodschappen. Er zijn nu 22 'pick-up points' en dat aantal moet volgende week groeien naar circa dertig ophaalpunten.

Vernieuwing is voor Jumbo een manier om te blijven groeien nu de supermarktomzetten in Nederland over de hele linie dalen. 'Het is een vechtmarkt', zegt Van Veen. 'De markt als geheel vertoont een kleine min, terwijl ons bedrijf autonoom met 3 tot 4% groeit. Achter de nieuwe formules zit een strategische gedachte: dat zijn onze toekomstige sterren.'
http://fd.nl/ondernemen/9(...)tweede-winkelformule
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_147059346
quote:
3s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 14:34 schreef golfer het volgende:
Bron: De Volkskrant:

[knip = 1 groot promo verhaal]

2576879.jpeg
Wat een 'drukte' weer op dat bord. :|W
pi_147062397
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
15s.gif Op donderdag 27 november 2014 16:53 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Wat een 'drukte' weer op dat bord. :|W
Ik vind het er ook heel onsmakelijk uitzien. Ik moet aan maden denken :X
  woensdag 28 januari 2015 @ 15:59:24 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149141115
Julius Jaspers opent binnenkort een Aziatisch Streetfoodresturant.
http://www.elleeten.nl/Ho(...)taurant-in-Amsterdam
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 januari 2015 @ 11:25:29 #34
221912 minilot
Puer aeternus
pi_149165251
"...gaat Happyhappyjoyjoy heten"

Eh...
ren-and-stimpy.jpg

:') :+

Maar: Aziatisch streetfood, dat zal vast wel lekker worden. :9

Iets meer info erover:
http://www.culy.nl/inspir(...)ziatisch-streetfood/

quote:
Op 1 april opent Julius zijn nieuwe zaak, genaamd happyhappyjoyjoy, aan de Bilderdijkstraat 158 in Amsterdam-West. Hier zal hij zelf niet achter de potten & pannen staan, maar is hij verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het restaurant.

Op de kaart komen verschillende kleine gerechtjes te staan die je meenemen op reis langs de keukens van onder andere Thailand, Vietnam, China en Korea. Groenten krijgen de hoofdrol en ook verschillende kooktechnieken komen aan bod.

De gerechtjes zullen vanaf ¤5,- per stuk worden verkocht en het zal ook mogelijk zijn om ze mee naar huis te nemen.
Wo ist der Führer, der mich führt?
  donderdag 29 januari 2015 @ 11:27:47 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149165327
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 januari 2015 @ 11:29:26 #36
221912 minilot
Puer aeternus
pi_149165383
Klein afhaaltentje wordt het niet. 400 vierkante meter, lees ik net op missethoreca.
Wo ist der Führer, der mich führt?
  donderdag 29 januari 2015 @ 11:31:28 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149165440
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Klein wordt het niet, 400 vierkante meter. Lees ik net op missethoreca.
Das idd best groot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149230088
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 11:25 schreef minilot het volgende:

9525443cd268104e78ecc9e52195c1d4-1416265622.jpg

Alles zegt mij: "Daar moet je niet heengaan iwanius want je zal niet verrast worden door die papzak. "

De naam doet je al vermoeden dat het weer zo een "Kom, ik ga even Gordon Ramsay nadoen door mijn naam aan een nieuwe zaak te liëren waardoor mensen denken dat zij culinair top niveau krijgen - net zoals het Park Hotel in Rotterdam dat doet met Erik van Loo - en we geven het een hippe naam en zoals dat heet een éigen twist' :') waardoor het net allemaal onderscheidend en verfrissend lijkt."

En mocht ik toch gaan dan weet ik nu al dat ik gerechten terug ga sturen en ruzie met hun ga krijgen. O-)

Maar mijnheer...eten moet een beleving zijn...

Man houd je rotsmoel met je marketinggelul.

[ Bericht 26% gewijzigd door anoniem_030720181651 op 31-01-2015 08:49:02 ]
  zaterdag 31 januari 2015 @ 13:02:14 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149234394
Verder geen last van vooroordelen gelukkig... ;)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 31 januari 2015 @ 13:11:23 #40
131800 Tarado
capô de fusca
pi_149234611
Nou ja het is wel zo dat deze man sinds hij op tv is een "topkok" is geworden terwijl ervoor eigenaar van een failliete kookwinkelketen was als ik me niet vergis.

Je moet ieder restaurant op zich beoordelen maar hij heeft het nadeel van de twijfel
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 31 januari 2015 @ 13:12:32 #41
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_149234643
De recensies van zijn BBQ-toko waren ook niet al te best...
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 31 januari 2015 @ 13:13:37 #42
131800 Tarado
capô de fusca
pi_149234666
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 13:12 schreef borisz het volgende:
De recensies van zijn BBQ-toko waren ook niet al te best...
ook dat :)
  zaterdag 7 februari 2015 @ 13:09:40 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149444604
Ron Blaauw gaat de boer op met hot dog-formule

Ron Blaauw maakt van zijn hotdog-concept The Fat Dog een franchiseformule. De voormalig tweesterrenkok verwacht binnen 5 jaar tien vestigingen te openen.
Ron Blaauw gaat de boer op met hot dog-formule
Foto: Koos Groenewold
Vorig jaar april opende Blaauw de eerste vestiging van The Fat Dog aan de Ruysdaelkade in Amsterdam. Het idee is geïnspireerd op het Londense Bubbledogs, waar ze hotdogs met champagne serveren. 'Een waanzinnig concept. Ik dacht: dit hoort ook in Amsterdam,' aldus de topkok. The Fat Dog draait in het eerste jaar ¤ 7,5 ton omzet.

Nu wil Blaauw de formule naar andere steden uitrollen. Begin deze week rolde het formulehandboek van de pers. Het sterke concept, de eenvoudige bereiding van de dogs en de lage loonkosten maken The Fat Dog volgens Blaauw geschikt voor een franchiseformule.

bron: Misset Horeca.nl
Poef.....gone! ©golfer
pi_149454778
Klinkt goed, die hotdogs. En goede omzet ook... wow.
Die met uienmarmelade lijkt me wel wat. Maar hoe rook je dat.. (Piet hellup?)
  zaterdag 7 februari 2015 @ 22:26:38 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149458118
Impressie van de nieuwe Librije met filmpje:

http://www.nrc.nl/koken/2015/02/07/driesterrenlunch-de-librije/
Poef.....gone! ©golfer
pi_149516375
Oh..dat ziet er leuk uit. :s)
  Moderator / Redactie Sport donderdag 12 februari 2015 @ 09:26:35 #47
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_149593600
En Sergio opent volgend jaar weer een nieuwe toko

quote:
Sergio Herman opent in het voorjaar van 2016 een nieuw restaurant in de haven van Cadzand. Het gaat volgens Herman om ‘een tent aan de haven met eerlijk eten’.
Sergio Herman start nieuw restaurant in Cadzand
Dat staat te lezen in De Telegraaf. 'Denk aan barbecue, een oven, een relaxte sfeer. Ik hoop dat we volgend jaar april klaar zijn', aldus Herman.

Herman bezit met Pure C als een restaurant in de duinen van Cadzand. Straks komt daar dus een zaak bij in de haven van de kustplaats. Daarnaast timmert Herman flink aan de weg met The Jane in Antwerpen. Sergio Herman is vooral bekend als driesterrenchef van restaurant Oud Sluis in Sluis, het restaurant dat hij eind 2013 sloot.
http://www.missethoreca.n(...)in-Cadzand-1704535W/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 17 februari 2015 @ 16:14:49 #48
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_149763517
quote:
Rianne Sleeuw en Annelie van den Bos van De Pastinaeck uit Amersfoort hebben hun derde zaak geopend. Hun eerste bedrijf, De Pastinaeck, kreeg landelijke bekendheid na het winnen van het tv-programma Mijn Tent is Top van Herman den Blijker in 2009. In de keuken staat een winnaar van

Naast hun wijnbar De Bijzaeck, tegenover De Pastinaeck, hebben ze sinds 17 februari ook De Viszaeck in Amersfoort. In de keuken staat een winnaar van de kookwedstrijd Topchef, Tamara de Borst.

'Toen wij naar Amersfoort kwamen met De Pastinaeck nu bijna zes jaar geleden viel het ons al direct op dat de stad geen echt visrestaurant heeft. Vandaar dat wij daar nu op inspelen. De kaart varieert van eenvoudige vis & chips (19,50 euro) en mosselen tot uitgebreide fruits de mer (va 39 euro),' zegt Rianne Sleeuw tegen Misset Horeca.

De Viszaeck zit om de hoek van De Pastinaeck en De Bijzaeck aan de Krommestraat 52. 'Op loopafstand voor ons,' lacht Sleeuw. 'We gaan vanavond voor het eerst draaien. Binnen hebben we 32 stoelen, buiten 40. Ben ontzettend zenuwachtig, maar het komt goed. Zeker met zo'n chef in de keuken.' De keuken is ingericht door Vos Horeca uit Maarsbergen.

Elke dinsdag en woensdag werkt De Viszaeck met een speciaal aanbod: Op dinsdag: Mosselen, friet en Vedette Extra White voor 20 euro, op de woensdag is het menu halve kreeft, friet en Gin & Tonic voor 25 euro.
(misset horeca) http://www.deviszaeck.nl/over-ons
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 10 maart 2015 @ 15:47:41 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_150497554
Missset Horeca:

001_rb-image-1723413.jpeg

Robert Kranenborg gaat een tweede Thrill Grill openen. Deze komt in het centrum van Haarlem en opent half april de deuren. Daarnaast zijn er plannen voor nog meer vestigingen van Thrill Grill in Nederland.

De tweede Thrill Grill komt in Haarlem tegenover de Sint-Bavokerk aan de Grote Markt. Deze week start de sloop van het interieur, waarna het wordt opgebouwd tot een Trill Grill zoals de zaak in de Gerard Doustraat in Amsterdam.

'De zaak krijgt dezelfde inrichting en dezelfde menukaart. De inrichting komt van de hand van James van der Velden van Bricks Amsterdam', aldus Kranenborg, die zelf de verantwoording draagt voor de menukaart.

Het onderscheidend vermogen van Thrill Grill is volgens Kranenborg de Josper houtskooloven. 'Onze burgers worden gebakken op houtskool waardoor een lekkere rooksmaak krijgen. We zoeken mensen die de houtskooloven beheersen. Dit vraagt om vakmanschap'.

De eerste zaak in Amsterdam is sinds oktober 2014 open. Kranenborg: 'De vraag naar kwaliteitsburgers is de laatste tijd enorm toegenomen. Dat merken we in Amsterdam heel goed. Het is een goed antwoord op de fastfoodketenburgers. Die lokken je en na een half uur na het eten heb je een onbevredigend gevoel. Maar je wilt je kinderen toch ook een goed stuk vlees geven? Gelukkig zien we veel kinderen met ouders en grootouders in onze zaak'.

Na Amsterdam en Haarlem volgen nog meer vestigingen van Thrill Grill. Kranenborg wil 5 zaken in 3 jaar. 'We hebben een soort van crowdfunding-actie in eigen beheer. Daarmee financieren we de groei. Momenteel wordt er gepitcht voor een derde zaak'.
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 19 juli 2015 @ 12:17:07 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154459780
In Haarlem sluit het bekende Vis & Co
Imko Binnerts verkoopt de tent. :{
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')