SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Verder ook:
• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.
En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?
Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'
Vorige deel:
Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #5 Rotturdamm!
© Entree magazine 2016.
Note (Luchtcafe): Ik ben er geweest en het is maar goed dat het tot medio juni open blijft want boven vind je helemaal geen fraaie lunchplek zoals wordt beweert maar houten constructies ala Ikea waar jij je gemiddeld drankje die je overal kan krijgen kan kopen voor bijbehorende stevige (hoge!) prijs. Het uitzicht is leuk (en je kan stukje rondlopen langs de reling) maar is praktisch hetzelfde als dat je bij wijze van vanaf het terras van de Suicide Club naar beneden kijkt. Is dat nou de klim waard? Vergeet niet je moet ook weer naar beneden en dan denk je: Was dat het nou allemaal de moeite waard? Kortom het is een zoveelste hype dingetje,meer niet!
Waar?
Home Town Smaak
Botersloot 18a,
3011 HG, Rotterdam
Wat at / dronk je?
Impressies / Of op aanmerkingen
Een klein Chinees restaurant deze Home Town Smaak dat op de Botersloot zit aan het einde van de Meent en pal tegenover supermarkt Jumbo. Men voert er volgens eigen zegge een Noord-Oost Chinese keuken. Het is er netjes en je zit er prima. De kaart heeft authentieke gerechten die je niet op iedere (HK) Chinese kaart tegen komt en voor bezoekers van San San misschien wel bekender klinkt aangezien er veel gerechten opstaan die ook bij laatsgenoemde worden gevoerd. Ik koos voor hun sizzling beef gerecht en waar ik bij San San hevig teleurgesteld was gezien de vlakheid in smaak ,kreeg ik hier bij deze tot nu toe onbekende Chinees waar voor mijn geld. Sizzling zodat de tranen je in ogen kwamen en je neus ging lopen. Heerlijk! En het vlees? Gewoon mals en sappig.Top!
Wauw! Geen minpuntje?
Enig minpuntje is dat men er teveel tauge bij het bestelde gerecht flikkerde die voor mij niet had gehoeven en waar ik ze ook op attent maakte dat de volgende keer weg te laten.
Dus smulpaap: Jij hebt er een favoriet adresje bij?
Als het de sizzling beef betreft 100% en San San!
Cijfer
8,5 / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-05-2016 01:22:04 ]
Oh, ik heb gewoon de lift genomen.quote:Op woensdag 18 mei 2016 01:21 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Is dat nou de klim waard? Vergeet niet je moet ook weer naar beneden en dan denk je: Was dat het nou allemaal de moeite waard? Kortom het is een zoveelste hype dingetje,meer niet!
Moet je zeker doen, ze zijn ook nog eens goedkoop, dus waar voor je geld. Probeer ook de chinese pannenkoek of de shanghainese dumpling, weliswaar niet traditioneel, maar toch wel lekker. Of de zoetzure garnaal, die zijn enorm groot. Bij de chinese rest in rdam zijn ze aanzienlijk kleiner.quote:Op woensdag 18 mei 2016 05:32 schreef Isegrim het volgende:
Dan moeten wij daar ook maar eens heen. Al diverse keren op het punt gestaan.
Ben benieuwd of jullie het de moeite voor ons waard vinden daar ook eens heen te gaan of het toch bij SanSan te houden qua originele smaken.quote:
Voor zo'n groep is het wat klein. Geen leuke ronde tafel.quote:Op zaterdag 21 mei 2016 20:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Ben benieuwd of jullie het de moeite voor ons waard vinden daar ook eens heen te gaan of het toch bij SanSan te houden qua originele smaken.
Prima keuze. Wat eenvoudigere gerechten dan Sansan, en wat we nu hadden juist wat milder (maar zoals je gemerkt hebt bij het tweede bezoek, moet je als hollander wel benadrukken daar dat het echt, écht pittig mag bij sansan).quote:Op zaterdag 21 mei 2016 20:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Ben benieuwd of jullie het de moeite voor ons waard vinden daar ook eens heen te gaan of het toch bij SanSan te houden qua originele smaken.
Oké. Ik hou het in gedachten, maar wil toch nog wel een keertje (met jullie?) naar Sansan.quote:Op zaterdag 21 mei 2016 22:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Prima keuze. Wat eenvoudigere gerechten dan Sansan, en wat we nu hadden juist wat milder (maar zoals je gemerkt hebt bij het tweede bezoek, moet je als hollander wel benadrukken daar dat het echt, écht pittig mag bij sansan).
Hoofdgerechten een euro of twee a drie goedkoper. Einde rekening valt wel fors lager uit, maar vooral door geen wijn (schenken geen alcohol). Leuke mensen, lekker eten. Je zit er wat korter dan bij Sansan, ik kan mij voorstellen dat dat voor jullie samen wel prettig is (jij trekt lang tafelen niet altijd toch?).
Ik ben wel voor een nieuwe meet hoor :-)quote:Op zaterdag 21 mei 2016 23:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Oké. Ik hou het in gedachten, maar wil toch nog wel een keertje (met jullie?) naar Sansan.
Ik schuif dan ook aan als het magquote:Op zaterdag 21 mei 2016 23:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik ben wel voor een nieuwe meet hoor :-)
Ja, net zo idioot. De halve wereld bedoelt met sizzling beef beef op zo'n loeihete, gietijzeren plaat. Je weet wel, waarop het sizzlet als ze er saus op schenken. :-)quote:Op zaterdag 21 mei 2016 21:30 schreef Isegrim het volgende:
Bij SanSan noemen ze het ook sizzling beef.
Je kunt gewoon het groot handelsgebouw in en dan daar met de lift.quote:Op zondag 22 mei 2016 11:46 schreef mascara-klodder het volgende:
Robin, hebben ze daar echt een lift? Ik kom wel trap op maar niet meer trap af dus daarom ben ik nog niet geweest.
Tnx.quote:Op zondag 22 mei 2016 12:09 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je kunt gewoon het groot handelsgebouw in en dan daar met de lift.
'Zou overigens niet weten hoe je van de bovenste verdieping dan het dak op komt, misschien moet je dan wel met de trap, maar misschien kun je het ook aan de receptie vragen daar of wijst het zich vanzelf. Ik kom alleen in het groot handels gebouw voor de dingen ín het gebouw, ben het dak nooit op geweest :pquote:
Een paar trapjes red ik nog wel. Ik heb behoorlijk hoogtevrees dus het hele eind naar beneden lopen trek ik echt nietquote:Op zondag 22 mei 2016 12:21 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
'Zou overigens niet weten hoe je van de bovenste verdieping dan het dak op komt, misschien moet je dan wel met de trap, maar misschien kun je het ook aan de receptie vragen daar of wijst het zich vanzelf. Ik kom alleen in het groot handels gebouw voor de dingen ín het gebouw, ben het dak nooit op geweest :p
ik heb ook hoogtevrees maar dat is bij mij trap op al een probleem bij metalen constructies met gaatjes erin.quote:Op zondag 22 mei 2016 12:25 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Een paar trapjes red ik nog wel. Ik heb behoorlijk hoogtevrees dus het hele eind naar beneden lopen trek ik echt niet
Ja die zijn het meest ellendig. Heb het vooral met trap af.quote:Op zondag 22 mei 2016 12:27 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik heb ook hoogtevrees maar dat is bij mij trap op al een probleem bij metalen constructies met gaatjes erin.
Die loopbrug vond zelf ik niet zo prettig en ik heb niet eens hoogtevrees.quote:Op zondag 22 mei 2016 12:31 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ja die zijn het meest ellendig. Heb het vooral met trap af.
Ik heb jarenlang de loopbrug op Delft CS vermeden en gewoon een kilometer omgelopen
Jaaaa het was het wachten waard. Nu hebben we echt een fucking mooi station.quote:Op zondag 22 mei 2016 12:32 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Die loopbrug vond zelf ik niet zo prettig en ik heb niet eens hoogtevrees.
Gelukkig zit het nu in een tunnel.
Haha, wat een kutavond voor jou.quote:Op donderdag 26 mei 2016 22:47 schreef RobinOok het volgende:
Level was mwah.
Entrecote was zeldzaam taai.
Voor en na was wel okay.
Verder stom volk daar.
En de rook van alle paffers op het terras woei zo naar binnen.
Lang geleden dat mijn kleren zo naar rook stonken.
Huh? Waar was dat en wat heeft het met Iwanius te maken?quote:Op donderdag 26 mei 2016 22:47 schreef RobinOok het volgende:
Level was mwah.
Entrecote was zeldzaam taai.
Voor en na was wel okay.
Verder stom volk daar.
En de rook van alle paffers op het terras woei zo naar binnen.
Lang geleden dat mijn kleren zo naar rook stonken.
quote:Op donderdag 5 mei 2016 08:21 schreef Isegrim het volgende:
Level lijkt me ook wel een goeie voor zo'n etentje. Iwanius haat die tent geloof ik , maar wij komen er heel graag.
Ja maar bij Level moet je ook niet gaan eten. Is het de tent helemaal niet voor.quote:Op donderdag 26 mei 2016 22:47 schreef RobinOok het volgende:
Level was mwah.
Entrecote was zeldzaam taai.
Voor en na was wel okay.
Verder stom volk daar.
En de rook van alle paffers op het terras woei zo naar binnen.
Lang geleden dat mijn kleren zo naar rook stonken.
Klopt beetje verwaarloost vanwege bezigheden want er ligt nog e.e.a.aan foto's voor de nog te maken recensies van allerlei buitenlandse (Italië-Frankrijk) en binnenlandse (Rotterdam) bezoekjes. Ik ga komende week eens rustig beginnen e.e.a.uit te zoeken,te sorteren en vervolgens met tekst op te maken en dan proberen elke week weer 1 recensie te posten in mijn topic zodat het tempo van weleer er weer een beetje inkomt.quote:Op donderdag 26 mei 2016 21:20 schreef golfer het volgende:
Iwanius vertoeft weer elders?
Ik mis al een tijdje z'n recensies.
Daar ben ik het wel mee eens eigenlijk. We verwachten naast kwaliteit, ook een beetje kwantiteitquote:Op donderdag 2 juni 2016 18:46 schreef M-arijnn het volgende:
1 Recensie per week is echt te weinig hoor
quote:
Dus? We worden genept?quote:Op zaterdag 4 juni 2016 23:49 schreef Iwanius het volgende:
Na het bezoek van gisteren,vandaag weer gewoon richting die 'bolle' .
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #20quote:Op zondag 5 juni 2016 01:18 schreef Isegrim het volgende:
Nou ja, die selfiestickfoto is in elk geval niet recent.
Joh.quote:
Klopt, maart? oid?quote:
Waarom dat? Vanwege die regel? Nou... ga het uitmelken want we hebben al tijden geen rel meer gehad. Ik was eergisteren ook gewoon bij die 'bolle' en aangezien de batterij van mijn mobiel leeg was en dus geen foto's gemaakt konden worden, gewoon de recensie van weleer die ik nog had en toch moest posten,gebruikt. So what's your point.quote:
Huh, je post dus foto's van verschillende bezoeken door elkaar in 1 verslag?quote:Op zondag 5 juni 2016 07:46 schreef Iwanius het volgende:
Laat die gek gaan.Die zie je niet als alles OK is maar alleen maar als hij weer kan stoken of een rel meent te moeten ontdekken.
[..]
Klopt, maart? oid?
[..]
Waarom dat? Vanwege die regel? Nou... ga het uitmelken want we hebben al tijden geen rel meer gehad. Ik was eergisteren ook gewoon bij die 'bolle' en aangezien de batterij van mijn mobiel leeg was en dus geen foto's gemaakt konden worden, gewoon de recensie van weleer die ik nog had en toch moest posten,gebruikt. So what's your point.
Wat was het laatst? 1 recensie per week vonden de volgers wat karig? Je hebt er nu 2 dus?
Zet er dan gewoon even bij dat je foto's plaatst van een paar maanden geleden. Voorkomt ook weer misverstanden en dan hoef je ook niet te doen alsof het foto's van je bezoek van eergisteren zijn.quote:Op zondag 5 juni 2016 07:46 schreef Iwanius het volgende:
Waarom dat? Vanwege die regel? Nou... ga het uitmelken want we hebben al tijden geen rel meer gehad. Ik was eergisteren ook gewoon bij die 'bolle' en aangezien de batterij van mijn mobiel leeg was en dus geen foto's gemaakt konden worden, gewoon de recensie van weleer die ik nog had en toch moest posten,gebruikt. So what's your point.
Precies, of open lekker een eigen topic en doe daar alles wat je wil .... o wacht ...quote:Op zondag 5 juni 2016 12:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Zet er dan gewoon even bij dat je foto's plaatst van een paar maanden geleden. Voorkomt ook weer misverstanden en dan hoef je ook niet te doen alsof het foto's van je bezoek van eergisteren zijn.
Zoiets?quote:Op zondag 5 juni 2016 12:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Zet er dan gewoon even bij dat je foto's plaatst van een paar maanden geleden. Voorkomt ook weer misverstanden en dan hoef je ook niet te doen alsof het foto's van je bezoek van eergisteren zijn.
quote:Op zondag 29 mei 2016 15:42 schreef Iwanius het volgende:
... er ligt nog e.e.a.aan foto's voor de nog te maken recensies van allerlei buitenlandse (Italië-Frankrijk) en binnenlandse (Rotterdam) bezoekjes. Ik ga komende week eens rustig beginnen e.e.a.uit te zoeken,te sorteren en vervolgens met tekst op te maken en dan proberen elke week weer 1 recensie te posten in mijn topic zodat het tempo van weleer er weer een beetje inkomt.
Ja vind ik ook! Zonder foto's is een recensie altijd wat saaier om te lezen en het maakt mij niet uit of iemand de foto's zelf heeft gemaakt en of ze van een eerder bezoek waren.quote:Op zondag 5 juni 2016 09:44 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
wat maakt dat toch uit..steeds weer dat gezeik hierover. Het is toch gewoon leuk om te lezen en ik heb liever oude foto's erbij dan geen foto's erbij...het oog wilt ook wat
Ja want heb niet altijd zin of tijd om gelijk een paar uur later (na het gebeuren) een recensie te gaan schrijven. En dus laat ik het een tijdje liggen en dan pak ik het op en als ik 1 maal schrijf dan pak ik gelijk een stuk of drie gebeurtenissen met bijbehorende foto's en maak er dan 1 lang verslag van.quote:Op zondag 5 juni 2016 09:38 schreef agter het volgende:
Huh, je post dus foto's van verschillende bezoeken door elkaar in 1 verslag?
Begrijp wat je bedoelt maar vind het des te opmerkelijker (of ook niet want...FOK!) dat er toch weer lieden zijn,zoveel maanden na dato na zoveel andere geschreven ervaringen waar de authenticiteit toch vanaf spat,dat 1 verkeerd woord en gelijk ben je weer een fantast,leugenaar en al die aannames door dat kleine groepje idioten die blijft zoeken om te zoeken en het vervolgens uit te melken. Tekenend.Gelukkig laten ook 99% van mijn volgers dit links liggen anno 2016.quote:Op zondag 5 juni 2016 12:34 schreef golfer het volgende:
Zet er dan gewoon even bij dat je foto's plaatst van een paar maanden geleden. Voorkomt ook weer misverstanden en dan hoef je ook niet te doen alsof het foto's van je bezoek van eergisteren zijn.
Afgelopen weken al naar 3 food festivals geweest waarvan 1 goed was, de ander twee waren om te huilen. Vorig jaar vond ik rrollend ook al te commercieel en het eten was vooral flauw. Voor een redelijke hamburger kun je er meestal wel terecht.quote:Op maandag 13 juni 2016 03:31 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
© Noorderzoneonline.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Pfff het is gewoon een zoveelste bradderie met voor mensen die normaliter nooit
op niveau uiteten,de zondagchinees als uiteten zien en dus zo een gebeuren als
dit bezoeken omdat...het een bradderie sfeer heeft waar je ook wat kan eten. Wat
is voor hen niet belangrijk,maar dat je er eten en kan drinken en onder de mensen
bent.
[ afbeelding ]
Joh... en dat kan je nergens anders krijgen..ballen gehakt,worsten..
[ afbeelding ]
Langos..Hongaars..hmmm.tja..te hipsterachtig dus zal het eten wel niks zijn.
[ afbeelding ]
Jeu..is er tenminste nog iets goeds met deze in mijn ogen beste stand van
vorig jaar. Voldaan dus!
Wat at / dronk je?
Niks,helemaal niks zelfs niet bij de beste stand van vorig jaar en wel
de foodtruck grill van Voldaan die mij herkende en vroeg of ik wat wilde
eten van hem.
Impressies / Of op aanmerkingen
Tja,wat ik dus vreesde is bewaarheid en wel dat ook het Rrrollend Rotterdam
concept anno 2016 ten prooi is gevallen aan de commercie en niks anders dan
een commercieel gedrocht waar nu ook de kwantiteit,het marketing 'hype' verhaal
over Angus beef en burgers de boventoon voert i.p.v.waar het ooit mee begon nl:
goed geprijsde(laag dus) kwalitatieve en onderscheidende keukens voor de echte CUL
liefhebbers daar waar in 2016 de massa bedient moet worden die naar alles wat naar
Festival of Festiviteit ruikt,klinkt of stinkt langskomt en het "er zijn" het meest
belangrijke is i.p.v. waar zo een gebeurtenis voor staat. Oh ja en je kan alleen betalen
met muntjes! En de prijzen zijn stevig zoals een broodje balgehakt is 3,5 muntjes is ¤
7,-!
Cijfer:
6 / 10
Waar ligt zoiets aan?quote:Op maandag 13 juni 2016 11:48 schreef wc-bril het volgende:
Prijs bij Rrrollend was dit jaar echt enorm hoog. Wat er ook voor zorgde dat er veel mensen een rondje liepen, om vervolgens weer zonder eten weg te gaan.
betalen met muntjes, hoge tarieven, betalen voor 'glas' en ook nog eens niet inwisselbaar (lees net Eten op Rolletjes; 2,50 voor een plastic wijnglas!), erg commercieel. Gaat ten koste van de charmequote:
Ik bedoelde meer: vragen die foodtrucks zelf de hoofdprijs, of is het de organisatie er achter die flink wat inkom wil, waardoor het doorwerkt.quote:
Dit gaat zich vanzelf backfiren.quote:Op maandag 13 juni 2016 12:34 schreef PierreTT het volgende:
De prijzen van foodtruckfestivals houden me tegen om ze tegenwoordig te bezoeken. Ik ben best wat gewend qua prijzen (ook qua uit eten), maar ik deel de mening van Iwanius dat je meestal onorigineel overpriced voedsel krijgt. Altijd hamburgers, pulled pork, bitterballen..
Maar wat ik nog erger vind is dat alles daar altijd allemaal zo wauw moet. Wauw, kijk deze ontzettend geile biologische pulled pork, ik heb het varken persoonlijk uitgekozen twee kilometer verderop, wauw, zo biologisch en zo lokaal.
Wauw, terrorbiologische frietjes van aardappels van boer Joop drie kilometer verderop, wauw, zo lokaal, zo eet met je hart, zo biologisch.
Ik steun het lokale ondernemen met ontzettend veel plezier, maar waarom moeten die hipsters nou altijd dat erin blijven wrijven, en waarom moeten ze alleen maar "wauw" en "zo origineel", of "net zoals in Berlijn" blijven roepen? Om de te hoge prijs te verantwoorden?
Laatste keer dat ik op zo'n festival was moest ik 12,50 afrekenen voor een simpel broodje hamburger. Mijn vraag of er zwaluwkots en bladgoud in verwerkt zat werd helaas niet gewaardeerd.
Ja daar had ik mijn geld al opgezet, maar ik dacht mischien kwam hij nog met iets anders aanzetten.quote:
Verleden jaar was osteria .......enz. tweede.quote:Op dinsdag 14 juni 2016 18:57 schreef golfer het volgende:
Hoewel de Osteria Francescana in Modena wel gisteren (weer?) is gekozen als beste restaurant ter wereld.
Hij kraakt het eten toch niet af?quote:Op donderdag 16 juni 2016 10:27 schreef MCH het volgende:
Toch een beetje matig. Iets recenseren (en afkraken) zonder er gegeten te hebben. En hoezo is die meid rechts op dat bankje een hipster? Lijkt mij een doorsnee Hollandse meid.
Het is ook geen recensie, idd.quote:Op donderdag 16 juni 2016 10:27 schreef MCH het volgende:
Toch een beetje matig. Iets recenseren (en afkraken) zonder er gegeten te hebben. En hoezo is die meid rechts op dat bankje een hipster? Lijkt mij een doorsnee Hollandse meid.
"Bedoel praten over ‘restaurant’niveau producten zoals de gehypte Buik van weer eens propageert als je broodjes verkoopt die niet beter zijn dan die van het om de hoek gelegen Vlaamsch Broodhuys? Vleeswaren die je overal op De Meent al kan krijgen en kleine in standaard Parma ham gewikkelde miniscule ‘hapjes’zoals een tomaat & asperge combo die je thuis zelf zo kan maken,is dat ‘restaurant’niveau? Of kleine tomaatjes gevuld met een knoflook mouse acht ik nou niet van ‘restaurant’niveau."quote:Op donderdag 16 juni 2016 10:39 schreef XL het volgende:
[..]
Hij kraakt het eten toch niet af?
Ik vind dat hij een punt heeft. Zo'n zaak wordt met een enorm budget gestart door een ondernemer met geld (het is niet goedkoop je zaak tip top op orde te hebben) en vervolgens sparen ze op keukenpersoneel en eten. Beetje raar voor een restaurant. Ik zie dan ook liever organische groei, waar je door culinair succes je inrichting op orde kunt brengen en zo kunt groeien.
Als ik die foto goed zie ligt daar eten in een vitrine en dan kun je dat zeggen. Die vitrine is dan ook het hele punt, als ik ergens ga eten wil ik vers en niet uit een vitrine. Want het verschil met een koeling bij AH wordt wel heel klein.quote:Op donderdag 16 juni 2016 10:42 schreef MCH het volgende:
[..]
"Bedoel praten over ‘restaurant’niveau producten zoals de gehypte Buik van weer eens propageert als je broodjes verkoopt die niet beter zijn dan die van het om de hoek gelegen Vlaamsch Broodhuys? Vleeswaren die je overal op De Meent al kan krijgen en kleine in standaard Parma ham gewikkelde miniscule ‘hapjes’zoals een tomaat & asperge combo die je thuis zelf zo kan maken,is dat ‘restaurant’niveau? Of kleine tomaatjes gevuld met een knoflook mouse acht ik nou niet van ‘restaurant’niveau."
Die dingen over restaurantniveau kun je inderdaad visueel inschatten maar een oordeel over broodjes die niet beter zijn dan elders zonder te proeven vind ik zwak.quote:Op donderdag 16 juni 2016 12:37 schreef XL het volgende:
[..]
Als ik die foto goed zie ligt daar eten in een vitrine en dan kun je dat zeggen. Die vitrine is dan ook het hele punt, als ik ergens ga eten wil ik vers en niet uit een vitrine. Want het verschil met een koeling bij AH wordt wel heel klein.
Als je gepokt en gemazzeld ben in het culinaire (40+? jaren) dan hoef ik niet alles te proeven om een uitgesprokenquote:Op donderdag 16 juni 2016 10:27 schreef MCH het volgende:
Toch een beetje matig. Iets recenseren (en afkraken) zonder er gegeten te hebben. En hoezo is die meid rechts op dat bankje een hipster? Lijkt mij een doorsnee Hollandse meid.
ze profileren zich als een broodjeszaak plus.quote:Op vrijdag 17 juni 2016 00:30 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als je gepokt en gemazzeld ben in het culinaire (40+? jaren) dan hoef ik niet alles te proeven om een uitgesproken
mening er op na te houden. Een leek zal dat misschien moeten doen omdat zijn smaak papillen anders zijn ontwikkelt
dan iemand die smaken en bij behorende smaakcombinaties i.c.m. produktkennis in zich heeft.
[ afbeelding ]
[..]
Dat is hip.quote:
Moet dat nou zo grof?quote:
Iwanius bij o.a.Gordon Ramsey in London.quote:Op maandag 20 juni 2016 20:30 schreef underground1009 het volgende:
Zou Iwanius of iemand anders het verhaal van Ramsay kunnen linken? Lees nog niet erg lang mee, moet zeggen dat ik hoop een goede baan te kunnen vinden om ook zulke heerlijke diners te kunnen bekostigen
Wat betreft de betere flessen: ik ben nog maar een opportunistisch broekie van 20 die net een beetje wijn leert drinken, dus mijn palet is nog niet ontwikkeld genoeg voor de prachtige wijnen die Iwanius keer op keer drinktquote:Op dinsdag 21 juni 2016 02:31 schreef Kopstoot het volgende:
Loondienst lijkt me in vrijwel geen enkel geval daarvoor toereikend.
Met een goede baan kun je prima wekelijks een ster doen, naar niet 3 maak per week en onderwijl de betere flessen uitvragen.
Topverslag weer
Ach, dat komt vanzelf! Je hoeft geen topbaan te hebben om een keer in een sterrenrestaurant te eten hoor. Misschien een keer voor sparen, maar de ervaring is echt geweldig. Helaas wil je dan altijd snel weer, en dat is alleen voor een lucky few weggelegdquote:Op dinsdag 21 juni 2016 06:37 schreef underground1009 het volgende:
[..]
Wat betreft de betere flessen: ik ben nog maar een opportunistisch broekie van 20 die net een beetje wijn leert drinken, dus mijn palet is nog niet ontwikkeld genoeg voor de prachtige wijnen die Iwanius keer op keer drinkt
Ik zou een hele grote boer laten. Dat is pas bezinning.quote:Op dinsdag 21 juni 2016 09:39 schreef Isabeau het volgende:
Een moment van Opgelegde Bezinning aan het eind van je diner? Whut? Ik zou echt een wtf-gezicht hebben getrokken.
Ja. Dat. Plank. Mis.quote:Op dinsdag 21 juni 2016 09:39 schreef Isabeau het volgende:
Een moment van Opgelegde Bezinning aan het eind van je diner? Whut? Ik zou echt een wtf-gezicht hebben getrokken.
quote:Illusory egg of carrots, dill flavoured, with yolk of lightly spicy courgettes, carpaccio of vegetables,
gently marinated, and watercress pesto
Sabinequote:Op woensdag 22 juni 2016 01:54 schreef Iwanius het volgende:
Ja! Dat was 'm inderdaad. Dank voor de moeite MF!
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
© Tripadvisor.
[ afbeelding ]
Terwijl het stortregent gaat het Haringfeestje gewoon door.
[ afbeelding ]
jeu…gesellllig.
[ afbeelding ]
© Google Maps.
Meliefbender.
Oude Binnenweg 134
3012 JH Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Eerst even rustig beginnen met een koffie ‘verkeerd’, een paffert en een cognacje.
[ afbeelding ]
‘Huis’gemaakte truffelsoepje erbij met brood. Bwah…
[ afbeelding ]
En maar even wat lekkers erbij en wel deze Paulaner vd tap. Heeeeeeeeerlijk en die
soep kan de afvoergoot in.
[ afbeelding ]
Naar de Paulaner kijken maakt je al dorstig!
[ afbeelding ]
En Sabientje heeft het er maar druk mee met het schoonmaken van de
haring (er zijn in totaal 900 haringen ingeslagen!
[ afbeelding ]
De uitstalling voor alle genodigden/gasten. Daarbij bestaat Melief 140 jaar vandaag!
[ afbeelding ]
En ik ben los met de eerste vier i.c.m. een glas verse Paulaner! Heeeerlijk!
[ afbeelding ]
En de volgende 5 bij mijn Paulaner! Heeeeeeeerlijk!
[ afbeelding ]
En de volgende vier…gaat lekker zo….
Hierna zou ik nog 1 portie van 4 haringen halen i.c.m. nog een
Paulaner omdat ik vind dat vissen goed moeten zwemmen.
Impressies / Op of aanmerkingen
De haringen zijn dit jaar vind ik lekkerder dan vorig jaar. Inderdaad
wat je al her en der al hoorde: Romiger maar ook 'dikker'/vetter.
Cijfer :
8- / 10
Daarna eigenaar Robert bedankt voor alles en ‘Miep’
wezen ophalen voor het avondeten bij:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
© Red Pepper Rotterdam
[ afbeelding ]
© Google Maps
Red Pepper Rotterdam
Groenendaal 45F
3011 SM Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressies / Op of aanmerkingen
Eerste keer hier enne namen juist niet de gerechten waar men mee adverteert of voor staat
waardoor de kans bestond dat het niet beviel. Nou….het was oke. Oke als in niet goed en
niet slecht..
Dus jij gaat hier nog wel een keer komen?
Als ik in de buurt ben,misschien..
Cijfer:
7- / 10
heb je nou serieus ZEVENTIEN haringen op???? ik word al misselijk van het idee...quote:Op woensdag 22 juni 2016 01:54 schreef Iwanius het volgende:
Ja! Dat was 'm inderdaad. Dank voor de moeite MF!
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
© Tripadvisor.
[ afbeelding ]
Terwijl het stortregent gaat het Haringfeestje gewoon door.
[ afbeelding ]
jeu…gesellllig.
[ afbeelding ]
© Google Maps.
Meliefbender.
Oude Binnenweg 134
3012 JH Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Eerst even rustig beginnen met een koffie ‘verkeerd’, een paffert en een cognacje.
[ afbeelding ]
‘Huis’gemaakte truffelsoepje erbij met brood. Bwah…
[ afbeelding ]
En maar even wat lekkers erbij en wel deze Paulaner vd tap. Heeeeeeeeerlijk en die
soep kan de afvoergoot in.
[ afbeelding ]
Naar de Paulaner kijken maakt je al dorstig!
[ afbeelding ]
En Sabientje heeft het er maar druk mee met het schoonmaken van de
haring (er zijn in totaal 900 haringen ingeslagen!
[ afbeelding ]
De uitstalling voor alle genodigden/gasten. Daarbij bestaat Melief 140 jaar vandaag!
[ afbeelding ]
En ik ben los met de eerste vier i.c.m. een glas verse Paulaner! Heeeerlijk!
[ afbeelding ]
En de volgende 5 bij mijn Paulaner! Heeeeeeeerlijk!
[ afbeelding ]
En de volgende vier…gaat lekker zo….
Hierna zou ik nog 1 portie van 4 haringen halen i.c.m. nog een
Paulaner omdat ik vind dat vissen goed moeten zwemmen.
Impressies / Op of aanmerkingen
De haringen zijn dit jaar vind ik lekkerder dan vorig jaar. Inderdaad
wat je al her en der al hoorde: Romiger maar ook 'dikker'/vetter.
Cijfer :
8- / 10
Daarna eigenaar Robert bedankt voor alles en ‘Miep’
wezen ophalen voor het avondeten bij:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
© Red Pepper Rotterdam
[ afbeelding ]
© Google Maps
Red Pepper Rotterdam
Groenendaal 45F
3011 SM Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressies / Op of aanmerkingen
Eerste keer hier enne namen juist niet de gerechten waar men mee adverteert of voor staat
waardoor de kans bestond dat het niet beviel. Nou….het was oke. Oke als in niet goed en
niet slecht..
Dus jij gaat hier nog wel een keer komen?
Als ik in de buurt ben,misschien..
Cijfer:
7- / 10
Volgens mij nog gratis ook.. de rest kon blij zijn met 2 denk.quote:Op woensdag 22 juni 2016 08:41 schreef kipje123 het volgende:
[..]
heb je nou serieus ZEVENTIEN haringen op???? ik word al misselijk van het idee...
Ik zou na vier Paulaners al nauwelijks meer iets hoeven eten.quote:Op woensdag 22 juni 2016 09:59 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Volgens mij nog gratis ook.. de rest kon blij zijn met 2 denk.
Maar 17 haringen en daarna weer uit eten
Geen punt, ik vond 't er zo interessant uitzien (voor vegetarisch), wil komende winter sowieso een paar dagen Milaan gaan doen en wilde mijn vrouw voorstellen hier dan te gaan eten, dus het was puur eigenbelang.quote:Op woensdag 22 juni 2016 01:54 schreef Iwanius het volgende:
Ja! Dat was 'm inderdaad. Dank voor de moeite MF!
Juist wel joh, lekkerquote:Op woensdag 22 juni 2016 10:02 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Ik zou na vier Paulaners al nauwelijks meer iets hoeven eten.
Zeker lekker, maar twee liter echte Duitse Weizen vult best wel een beetje.quote:
Even later krijg je alleen maar meer zin in een lekker vet maaltje hoor.quote:Op woensdag 22 juni 2016 11:42 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Zeker lekker, maar twee liter echte Duitse Weizen vult best wel een beetje.
Nouja, ik heb best lekkere falafel gegeten daar, maar verder was het vooral kip met rijst.quote:Op donderdag 23 juni 2016 06:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik vond het eten in Iran merendeels geen zak aan. Hartstikke authentiek dus.
Vind je? Het is niet echt zwaar bier zoals bv een Guinness.quote:Op woensdag 22 juni 2016 11:42 schreef De_Hertog het volgende:
Zeker lekker, maar twee liter echte Duitse Weizen vult best wel een beetje.
@ Iwanius: Hoe kom jij aan al die snelle nieuwtjes over het hele Rotterdamse horeca gebeuren ook al is het nog niet officieel bekend? Bekleed je een officiële functie binnen in de Horeca Bond en die foto's die je maakte van Meliefbender Haringparty: Was jij de fotograaf dat ze allemaal zo mooi stonden opgesteld?quote:Op woensdag 22 juni 2016 16:37 schreef Iwanius het volgende:
Ik had in het Culinair Nieuws topic met Meliefbender wint Rotterdamse Ketelbinkie (koffie) prijs 2016. al voor de officiele uitreiking al e.e.a.verklapt. (= "as we speak")..........................
Bedankt voor de recensie van de Food Factory want was er nog niet geweest. Ziet er allemaal goed uit. En die Thai lijkt mij ook wel een goeie om heen te gaan.quote:Op donderdag 30 juni 2016 00:37 schreef Iwanius het volgende:
Dat 'ijsje' heeft hij vanaf de opening van Ivy,is er toen even uit geweest maar ik en nog wat vaste gasten lieten toen duidelijk merken dat dat 'ijsje' heel snel terug moest komen en wat dus ook gebeurde.
's Middags:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
© Guerillatasting
[ afbeelding ]
Jeu..uitzicht als je naar buiten loopt bij mooi zonnig weer.
[ afbeelding ]
De ingang als je naar binnenloopt.
[ afbeelding ]
En zo kijk je tegen de zaak aan als je binnenkomt.
[ afbeelding ]
Zuivel,voornamelijk kaas, hoek. Zeker bezoeken want de moeite waard qua assortiment.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De “Allah Akbar”hoek zonder hangjongeren..(j/k) ‘Marokkaanse’ hoek.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kon het niet laten de ‘Godzilla’hoek even te bezoeken voor een bakkie ‘pleur’.
[ afbeelding ]
© Google Maps
Fenix Food Factory.
Veerlaan 19d
3072AN Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Hier moeten we zijn voor een goed pot bier en bijbehorende vleeswaren-kazen die gehaald zijn.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Drank en fingerfood. Wat wil een mens nog meer. Heeeeeerlijk!
Impressies / Op of aanmerkingen
Nou ja, voor mij sowieso een eerste keer en eerlijk is eerlijk: Niet slecht.
Beetje afgelegen uit mijn dagelijkse route maar als je dan toch aan deze
kant van Rotterdam bent (Deli-plein en zo) dan is een bezoek voor een
goede pot bier en wat fingerfood en relaxen geen verkeerde keuze.
Vleeswaren zijn redelijk in prijs,gevarieerd en prima net zo als de
kaasssoorten die men aanbiedt. En het bier? Ook goed.
Cijfer :
7+ / 10
's Avonds:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
© Tripadvisor NL.
[ afbeelding ]
Chili Time Blaak
Westblaak 27
3012 KD Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
‘Miep’’s lievelings soep en wel de TKK alias de welbekende melksoep uit
de Thaise keuken.Ik neem hem ook maar eens voor de verandering.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Van boven naar beneden in foto: Dunne bami,vleessalade,rode curry met kip filet en kipfilet in knoflook gebakken met gemengde groente.
Closeup van het rode curry gerecht en tenslotte de uitstalling op het bord.
Impressies / Op of aanmerkingen
Natuurlijk is dit niet mijn eerste bezoek aan Chili Time Blaak en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn.
Wederom goed gegeten dus. Vooral de rode curry met kipfilet en bamboo is natuurlijk een Thaise klassieker en
de vleessalade was ook helemaal goed.
Cijfer:
8- / 10
Tja..daarom is het ook meer een lounge club waar met name de drank een voorname rol speeltquote:Op donderdag 30 juni 2016 07:24 schreef Bluurgh het volgende:
Valt me een beetje tegen dat de Suicide Club geen gerechten hebben die 'to die for' zijn ...
Echt ?quote:
Dat is al meer dan ik kreeg. :-) Ik kreeg alleen brood, zelfde hoeveelheid vlees (wel net iets betere slierten, denk ik) met zelfde kwakje en de groene salade met tomaatjes.quote:Op zondag 3 juli 2016 04:33 schreef Iwanius het volgende:
Buiten op het terras gezeten de specialiteit van het huis gekozen en wel de aangeprezen porkbelly schotel
Dat gaat over de foto's aan de muur.quote:
Ik geloof witlofsalade met appel en rozijntjes.quote:
Dan kun je maar beter niet naar een gallerie lunchroom gaan.quote:Op zondag 3 juli 2016 14:03 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik hoef geen reclamefolder in m'n menukaart.
Nee, toen ik binnenkwam en vroeg wat hij mij kon aanbevelen noemde hij het zelf "mijn huis specialiteit.". Zowel dequote:Op zondag 3 juli 2016 13:38 schreef RobinOok het volgende:
Dat maakt Iwanius ervan he? Het is gewoon "nieuw" op de kaart. Niemand die beweert dat het de specialiteit is. ;-)
Uiteraard, als ik wil eten ga ik naar een lunchroom. Als ik foto's wil zien (die elke mongool met een camera kan maken) ga ik wel naar de galerie van Hans.quote:Op zondag 3 juli 2016 14:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan kun je maar beter niet naar een gallerie lunchroom gaan.
Huh? Dat is niet voor mezelf dat ik dat doe, dat is voor de ondernemer. Veel mensen nemen aan wat ik zeg over wel goed / niet goed, veel mensen vragen mij tips. Dus ik wacht liever tot een toko goed op stoom is voordat ik een oordeel geef.quote:
En dat is.... Ook in Rotterdam?quote:Op zondag 3 juli 2016 14:22 schreef MCH het volgende:
Uiteraard, als ik wil eten ga ik naar een lunchroom. Als ik foto's wil zien (die elke mongool met een camera kan maken) ga ik wel naar de galerie van Hans.
Ik begrijp soms jouw medelijden "ah gossie" houding echt niet alsof je met de hele wereld rekening moet houden.quote:Op zondag 3 juli 2016 14:24 schreef RobinOok het volgende:
Bij ons duurde het ook achterlijk lang ja. Dat is niet tof. Op het punt gestaan om weg te lopen, maar da's ook weer zo sneu. Ze zijn nog maar net open, dan ben ik wel iets milder. Maar als er een volgende keer niks veranderd zou zijn zou ik niet meer terugkomen.
Nouja ik beschouw mijzelf als een grote eter met anderhalf pizza, drie dubbele hamburgers etc. Maar Iwanius is wel de overtreffende trap. Ik zou zeggen dit hou je niet vol jaar in jaar uit samen met die pafferts en drankjes! Iets zegt me dat Iwanius soms ook wel wat van overdrijven/aandikken houdt (geen aanval maar mijn gedachten Iwanius ).quote:Op maandag 4 juli 2016 23:27 schreef MCH het volgende:
We hoeven inmiddels toch niet meer onze verbazing uit te spreken over de porties van Iwanius na de 17 haringen en 4 liter Paulaner.
dat is gewoon zijn sport!quote:Op maandag 4 juli 2016 22:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Heb je dat allemaal in je eentje als lunch gegeten?
2 Grote flessen vers sap (na 1 zit ik vol)
Yoghurt met fruit
4 Dubbele boterhammen
Kleine salade
Flammkuchen
Tenzij Iwanius zichzelf in meervoud aanspreekt, hebben we het hier dus over meerdere mensenquote:Sterker nog men dekte bij aankomst ook gelijk met eigen meegenomen
servetten en bestek een tafel waaraan wij aan konden plaatsnemen.
4 halve litersquote:Op maandag 4 juli 2016 23:27 schreef MCH het volgende:
We hoeven inmiddels toch niet meer onze verbazing uit te spreken over de porties van Iwanius na de 17 haringen en 4 liter Paulaner.
Kijk,Bik die leest tenminste goed. Daarbij kon je ook bijvoorbeeld twee dezelfde bakjes yogurt met dat fruit zien.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 10:14 schreef Blik het volgende:
Als jullie nou goed zouden lezen dan zou je het volgende gelezen hebben
Tenzij Iwanius zichzelf in meervoud aanspreekt, hebben we het hier dus over meerdere mensen
Ja. Andere doelgroep.quote:Op woensdag 6 juli 2016 00:05 schreef MutedFaith het volgende:
Nouja, ik kan me ook niet echt voorstellen dat 'raw vegan' en jij bij elkaar passen. Dus het had me best verbaasd als je er heul lyrisch over geweest was.
Je staat nu ook op de shit-list van Iwanius.quote:Op woensdag 6 juli 2016 00:29 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
Ik neem aan dat hij niet zo rancuneus is.quote:Op woensdag 6 juli 2016 00:34 schreef static het volgende:
[..]
Je staat nu ook op de shit-list van Iwanius.
En trek je conclusie anders lekker na één gang onaangeroerd terugsturen. Nu zou ik als restaurant ook zoiets hebben van watdefuck.quote:Op woensdag 6 juli 2016 00:29 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
Maar Iwanius heeft 40 jaar horecaervaring, die kan proeven met z'n ogen.quote:Op woensdag 6 juli 2016 00:29 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
Als je hoofdgerecht 2 vierkante centimeter peer met 3 blauwe bessen is. Onbewerkt, rauwkost. Dan kun je toch gewoon zeggen: Dit voldoet niet aan mijn verwachtingen en de prijs die je ervoor verlangt. Neem maar weer mee.quote:Op woensdag 6 juli 2016 00:29 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
Als je al een tijdje meeloopt in het hele culinaire wereldje en kennis hebt van ingredienten,smaken e.d. dan voor de zoveelste keer, hoef ik echt niet alles te proeven om een indruk te hebben hoe iets moet smaken. En 99, van de 100 keer heb ik gelijk.quote:Op woensdag 6 juli 2016 00:29 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
Ik vond het echt heerlijk daar.quote:Op woensdag 6 juli 2016 17:13 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Lol, over hipster tenten gesproken. Ik was laatst trouwens bij de hipster tent La Taqueria geweest, wat een teleurstelling, smakeloos en droog, luister voortaan ook niet meer wat er op Fok wordt aangeraden.
Dit schurkt wel een beetje tegen eetpiraterij aan.quote:Op woensdag 6 juli 2016 12:55 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb ook niet de volle mep betaalt.Wat denk jij dan...
Heb je die schotels gezien, daar hoor je geld bij te krijgen joh.quote:Op woensdag 6 juli 2016 17:17 schreef MCH het volgende:
[..]
Dit schurkt wel een beetje tegen eetpiraterij aan.
Dus ik kan nu ook naar dat restraurant gaan en hetzelfde zeggen met dit topic uitgeprint onder m'n arm?quote:Op woensdag 6 juli 2016 18:13 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Heb je die schotels gezien, daar hoor je geld bij te krijgen joh.
Dit topic is met stip het leukste topic om mee te lurken, naast de briljante recensies zijn de discussies hier vaak net zo mooi om te volgen.
Lijkt me verstandiger om niet te gaan eigenlijkquote:Op woensdag 6 juli 2016 18:40 schreef MCH het volgende:
[..]
Dus ik kan nu ook naar dat restraurant gaan en hetzelfde zeggen met dit topic uitgeprint onder m'n arm?
'Miep'had dit geregeld en wilde erheen en daarom schoof ik haar ook mijn gerechten toe. Maar zelfs zij vond het lachwekkend wat we kregen maar at er wel van uit beleefdheid.quote:Op woensdag 6 juli 2016 13:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Lijkt me ook niks maar waarom ging je er eigenlijk heen? Je weet dat het niet jouw ding ging, volgens mij ging je er al met een veroordelend gevoel heen. Dan zou ik gewoon niet gaan. Zoveel andere restaurants die wel meer je smaak zijn.
Ik raadde het ook af maar kreeg toen van o.a. Isegrim die ik verder niks verwijt hoor de wind van voren. Of was het FFT? Maar goed,zo heeft iedereen zijn voorkeuren.. Moet kunnen.quote:Op woensdag 6 juli 2016 17:13 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Lol, over hipster tenten gesproken. Ik was laatst trouwens bij de hipster tent La Taqueria geweest, wat een teleurstelling, smakeloos en droog, luister voortaan ook niet meer wat er op Fok wordt aangeraden.
Zal moeilijk gaan wat zoals de header al zei is het een pop-up concept dus niks staat van tevoren vast en het wordt elke keer ergens anders gehouden en idem dito voor de keuken die men dan opvoert. Soort van 'secret' concept om zo de hype van "belangrijk"te creeeren en waar mensen dan intrappen en denken iets geweldigs te krijgen.quote:Op woensdag 6 juli 2016 18:40 schreef MCH het volgende:
Dus ik kan nu ook naar dat restraurant gaan en hetzelfde zeggen met dit topic uitgeprint onder m'n arm?
Nou... als je mijn vorige recensies las over Jonge de Jong bezocht ik die ook twee keer. Je weet wel, De Jong bij de Hofbogen,het restaurant van 'Beppie'( RobinOok) Bij die 'bolle'heb ik ook een vegetarisch menu gekozen en ook dat was oke.. En gisteren dus met de lunch die Catering van het Land waar ik ook jars kreeg met bio-sap en boterhammen met bio beleg. Erg goed vond ik dat!!quote:Op woensdag 6 juli 2016 18:42 schreef Aphrodyte het volgende:
Iwanius; je geeft duidelijk aan niets met vegetariërs of "hipsters " te hebben of ooit te hebben gehad.
Je gaat alleen met tegenzin naar zulke restaurants.
Niet heel gek; toch?
En daarvoor nog eerst even dit:quote:
quote:Op woensdag 6 juli 2016 12:35 schreef Iwanius het volgende:
Lunch bestaande uit allemaal side-dishes dit keer.
Ook 5 stuks?quote:Op woensdag 6 juli 2016 22:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wil die hotdogs heel graag proberen
Nee dat lukt me niet. Maar ik geloof dat die man hele lekkere toppings heeft. Pepers, sambal, kaas, relish, mosterdquote:
Ingewikkeld gedoe; wat is er mis met mayo, ketchup/curry?quote:Op woensdag 6 juli 2016 22:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wil die hotdogs heel graag proberen
Bedankt voor de uitlegquote:[b]Op woensdag 6 juli 2016 21:26 schreef Iwanius het volgende;
Nou... als je mijn vorige recensies las over Jonge de Jong bezocht ik die ook twee keer. Je weet wel, De Jong bij de Hofbogen,het restaurant van 'Beppie'( RobinOok) Bij die 'bolle'heb ik ook een vegetarisch menu gekozen en ook dat was oke.. En gisteren dus met de lunch die Catering van het Land waar ik ook jars kreeg met bio-sap en boterhammen met bio beleg. Erg goed vond ik dat!!
Dus ik sta wel open voor de vegi-keuken,sterker nog[i] ik ben gek op echt vernieuwende keukens of chefkoks die buiten kaders denken en echt iets moois weten te bereiden uit simpele ingrediënten
Nou,gewoon kleine hapjes nemen elke keer. "munchen"noemen ze dat ook wel in ýankee' taal.quote:Op donderdag 7 juli 2016 03:13 schreef jaipurholic het volgende:
Hoe eet je dat zonder dat de helft eruit valt? Ziet er verder wel top uit.
quote:Vooral als het ijs zo geschaven is..
Geuldallam. Uit Limburg, dus wellicht dat 't accent je op het verkeerde been zette.quote:Op vrijdag 8 juli 2016 00:53 schreef Iwanius het volgende:
Veel interessanter dit volgende gerecht en wel deze proeverij van Guidaillam geserveerd met artisjok,
tomaat en jus.
Oh, ik ben het volledig met je eens dat het flutsels op een bord zijn hoor Alleen had ik het wel geproefd. Of nee, wacht, ik was geloof ik nooit een vegan hipsertent binnen gestapt Dus in zoverre bedankt voor een kijkje in zo'n restaurantquote:Op woensdag 6 juli 2016 12:55 schreef Iwanius het volgende:
V.w.b.wat hier op de borden lag was het gewoon flauwekul. Of denk je niet Isabeau dat ik niet weet welke smaak je krijgt van een stukje biet en een stukje fruit erop. Dat smaakt nergens naar. Zuur vs neutraal = smaakloos gerecht.En daar doet een beetje curry poeder niks aan af op dat bord. En zo kan ik wel blijven doorgaan over de andere gerechten.
Het was allemaal flutsels met een grote F. Probeersels van zweverige types die denken iets nieuws neer te zetten voor de hoofdprijs ( ja want dat kunnen ze wel) maar eigenlijk meegaan in de trend van 'hipster' eten. Ik doe daar niet aan mee en blijf het onzin vinden omdat niet het eten centraal staat,maar de beleving en opmaak.
Nee,dank je.
Komt een beetje denigrerend over op mij. Kun je me uitleggen wat het verschil is tussen de uitleg van de ober en jouw idee achter deze topic reeks?quote:Op vrijdag 8 juli 2016 00:53 schreef Iwanius het volgende:
“Blablabla..geweldig het samenspel tussen de Krug en de komende gerechten…de uniekheid om dat
hier te mogen meemaken bij Parkheuvel.. blabla” al dus deze jonge ober.
[ afbeelding ]
Veel interessanter dit volgende gerecht....
Lijkt mij sterk dat als er zo'n proeverij gegeven wordt dat helemaal in het geheim gedaan wordt en er nergens, maar ook nergens iets na te zoeken of te vinden is over deze, volgens jouw besloten, proeverij op 7 juli. Niet bij Parkheuvel, niet bij de overige "genodigden", niet bij Krüg.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 04:32 schreef Iwanius het volgende:
En wat heeft dat met mijn melding te maken. Weleens gehoord dat er besloten proeverijen worden gegeven door bepaalde gasten en hun genodigden? Sterker nog: Er staat over een tijdje nog een op stapel.
Waar zegt hij dat het op 7 juli was dan?quote:Op zaterdag 9 juli 2016 12:18 schreef golfer het volgende:
[..]
deze, volgens jouw besloten, proeverij op 7 juli.
Hahah dat verdedigen van jou altijd. Ben je een beetje verliefd op Iwanius? Zou je hoop wel beetje koesteren want de echte neemt je gewoon naar de Macdonalds op de eerste datequote:Op zaterdag 9 juli 2016 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Oh God, is het weer zover!
[..]
Waar zegt hij dat het op 7 juli was dan?
We weten toch allang dat Iwanius niet helemaal bij is met zijn verslagen en er een chronologisch rommeltje van maakt? Wat is je punt nou eigenlijk?
en wie ben jij dan? Je post hier nooit en dan met deze post binnenvallenquote:Op zaterdag 9 juli 2016 18:00 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Hahah dat verdedigen van jou altijd. Ben je een beetje verliefd op Iwanius? Zou je hoop wel beetje koesteren want de echte neemt je gewoon naar de Macdonalds op de eerste date
Sorry ggmmquote:Op zaterdag 9 juli 2016 18:05 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
en wie ben jij dan? Je post hier nooit en dan met deze post binnenvallen
Uh oke
Hij schreef in een andere recensie van die dag dat hij die avond nog naar een speciale gelegenheid zou gaan en daar een recensie over zou schrijven.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Waar zegt hij dat het op 7 juli was dan?
quote:Op donderdag 7 juli 2016 14:50 schreef Iwanius het volgende:
Note: Vanavond laat komt er nog een recensie ivm een speciale gebeurtenis een tijd terug.
quote:Op zaterdag 9 juli 2016 18:17 schreef RobinOok het volgende:
Ja, woedend ben ik. Laaiend. Witheet!
Weer! Eigenlijk ben ik in constante staat van agitatie.
Goffurdomme.
Ik zie verschillende menu's hoor. Weliswaar veel overeenkomsten, maar niet helemaal hetzelfde.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 12:18 schreef golfer het volgende:
En laat het menu van 10 maart nou precies hetzelfde zijn al hetgeen jij beweert op 7 juli te hebben gegeten:
http://www.quotenet.nl/Ni(...)heuvel-foto-s-175121
^^ laten we gewoon weer on topic gaan naar het genieten van en mee-oordelen over de recensies van Iwaniusquote:
Waarom wel?quote:Op zaterdag 9 juli 2016 18:55 schreef TheInnocent het volgende:
TS waarom zet je er ook niet even een prijsetiket bij?
Omdat een prijs-indicatie vrij gebruikelijk is. Namelijk alle waar voor zijn geld.quote:
V.w.b het laatste gewoon delen met de FOK! gemeenschap op culinair gebied.M.b.t het eerste bedoelde ik op een wat schertsende toon omdat een ieder die er die avond was, al kennis had van het merk Krug en het eten bij Parkheuvel. En het aangedikte/verwervings verhaaltje van deze jonge ober duurde ook te lang en volgens mij kom je daar vooral om van elkaars gezelschap te genieten en bijbehorende dranken en spijzen,en niet om plichtmatig een iets te lange wervingsverhaaltje, over hoe bijzonder het wel niet is, aan te horen. Hij deed het ook niet 1 keer maar in totaal 3 keer.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 09:24 schreef Cat22 het volgende:
Komt een beetje denigrerend over op mij. Kun je me uitleggen wat het verschil is tussen de uitleg van de ober en jouw idee achter deze topic reeks?
Mjah,leuk maar je moet je toch beter inlezen alvorens je een vage beschuldiging wilt uiten want jij leest wat je wilt lezen i.p.v goed te lezen. Het zogenaamd veranderde stuk waar jij naar memoreerde was een edit vanwege grammaticale fouten in het geschreven foto stuk en wat ik dus achteraf veranderde en niet het laatste stuk waar jij graag naar verwijst en gebruikt om je gelijk kracht bij te zetten.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 12:18 schreef golfer het volgende:
Lijkt mij sterk dat als er zo'n proeverij gegeven wordt dat helemaal in het geheim gedaan wordt en er nergens, maar ook nergens iets na te zoeken of te vinden is over deze, volgens jouw besloten, proeverij op 7 juli. Niet bij Parkheuvel, niet bij de overige "genodigden", niet bij Krüg.
Alleen die betaalde op 10 maart en 26 april zijn terug te vinden.
En laat het menu van 10 maart nou precies hetzelfde zijn al hetgeen jij beweert op 7 juli te hebben gegeten:
http://www.quotenet.nl/Ni(...)heuvel-foto-s-175121
Lijkt mij sterk dat een sterrenkok als Van Loo maanden later nog een keer precies hetzelfde presenteert.
Maar jij beweert dus dat deze proeverij georganiseerd is door bepaalde gasten en niet door Krüg of Parkheuvel zelf...oké.
Exact, dat speelt doorgaans ook mee in een beoordeling. Als TS voor de saaie pasta (zie zijn laatste plaatje) al ¤60 wegtikt en dat dan vervolgens beoordeelt met een 8 of 9.. Ja dan kan je beter ergens anders een betere deal krijgen. Je betaalt bijv. ook voor de presentatie lijkt me. Niet iedereen heeft zin om dat gejammer onder elk plaatje te lezen. Obers wisselen en kunnen je anders behandelen ja, maar presentatie van voedsel en de prijzen verschillen vaak nauwelijks. Dus praktische info is gewenst TS.. als je meer populariteit wilt verkrijgen met dit topic.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 20:40 schreef agter het volgende:
[..]
Omdat een prijs-indicatie vrij gebruikelijk is. Namelijk alle waar voor zijn geld.
Die laatste zinquote:Op zaterdag 9 juli 2016 21:42 schreef TheInnocent het volgende:
[..]
Exact, dat speelt doorgaans ook mee in een beoordeling. Als TS voor de saaie pasta (zie zijn laatste plaatje) al ¤60 wegtikt en dat dan vervolgens beoordeelt met een 8 of 9.. Ja dan kan je beter ergens anders een betere deal krijgen. Je betaalt bijv. ook voor de presentatie lijkt me. Niet iedereen heeft zin om dat gejammer onder elk plaatje te lezen. Obers wisselen en kunnen je anders behandelen ja, maar presentatie van voedsel en de prijzen verschillen vaak nauwelijks. Dus praktische info is gewenst TS.. als je meer populariteit wilt verkrijgen met dit topic.
Ach. Er zijn weinig heilige huisjes op fok.quote:
spaghetti met tomatensaus en gehakt?quote:Op zaterdag 9 juli 2016 22:20 schreef Igen het volgende:
Ik ga eigenlijk nooit chique uit eten maar ik heb toch een vraagje.
Iwanius, bij je laatste post vind ik de combinaties nogal, eh, "apart". Zo vanaf de foto's lijkt het alsof het niet echt bij elkaar past. Of ben ik een conservatieve boer als ik dat zeg?
Maar nee, ik bedoelde meer de combinatie van de verschilende gerechten bij elkaar. Alhoewel ik hutspot met garnaal, en mosselen met spek ook wel apart vind, maar wie weet is dat wel heel lekker.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 22:32 schreef computergirl het volgende:
[..]
spaghetti met tomatensaus en gehakt?
Gehaktballen hè. Amerikaans.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 22:32 schreef computergirl het volgende:
[..]
spaghetti met tomatensaus en gehakt?
• a: Dit topic is niet gestart voor populariteit want dat word ik toch nooit.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 21:42 schreef TheInnocent het volgende:
Exact, dat speelt doorgaans ook mee in een beoordeling. Als TS voor de saaie pasta (zie zijn laatste plaatje) al ¤60 wegtikt en dat dan vervolgens beoordeelt met een 8 of 9.. Ja dan kan je beter ergens anders een betere deal krijgen. Je betaalt bijv. ook voor de presentatie lijkt me. Niet iedereen heeft zin om dat gejammer onder elk plaatje te lezen. Obers wisselen en kunnen je anders behandelen ja, maar presentatie van voedsel en de prijzen verschillen vaak nauwelijks. Dus praktische info is gewenst TS.. als je meer populariteit wilt verkrijgen met dit topic.
quote:[quote] Op zaterdag 9 juli 2016 22:49 schreef Igen het volgende:
Maar nee, ik bedoelde meer de combinatie van de verschilende gerechten bij elkaar. Alhoewel ik hutspot met garnaal, en mosselen met spek ook wel apart vind, maar wie weet is dat wel heel lekker.
Nou... jullie hebben zeker wel een punt maar ik had ook niet uit het menu gekozen. De chefkok kende mij van een hele tijd terug en aangezien hij weet dat ik zowel toen als nu van de "vrije hand" houd aka verrassingen,mocht hij dus zelf beslissen wat hij mij voorschotelde. En ja,meestal hangt er dan een steviger prijskaartje aanvast maar... dat zie ik dan wel en belangrijk vind ik het niet tenzij het tegenviel maar dan heb ik dat al snel laten blijken.quote:Op zaterdag 9 juli 2016 22:20 schreef Igen het volgende:
Ik ga eigenlijk nooit chique uit eten maar ik heb toch een vraagje.
Iwanius, bij je laatste post vind ik de combinaties nogal, eh, "apart". Zo vanaf de foto's lijkt het alsof het niet echt bij elkaar past. Of ben ik een conservatieve boer als ik dat zeg?
Mag FG de 2 sterren naar de nieuwe locatie meenemen, of moeten ze het zonder sterren stellen tot de volgende beoordelingsronde?quote:Op woensdag 13 juli 2016 11:55 schreef golfer het volgende:
Ongetwijfeld allemaal al lang bekend bij Iwanius, maar er is weer wat nieuws over 'die Bolle' gepubliceerd:
http://chefsfriends.nl/ni(...)stus-reserveren-kan/
Een restaurant kan, als dat verhuist maar wel dezelfde chef houdt, gewoon z'n Michelinsterren meenemen.quote:Op woensdag 13 juli 2016 12:13 schreef silverhill het volgende:
Mag FG de 2 sterren naar de nieuwe locatie meenemen, of moeten ze het zonder sterren stellen tot de volgende beoordelingsronde?
Inderdaad voor mij oud nieuws en die 'bolle' is niet blij dat ik niet bij zijn 'opening' kan zijn omdat ik ergens ver weg van een heerlijke zomervakantie aan het genieten ben. Ik zei: "Dan bel je die Koblenko toch op of ze een tafel wil reserveren voor een etentje."Oh wacht...zij is ook een BNér,die willen nooit voor iets zelf betalen. Alles moet gratis zijn omdat ze 'BNér' zijn.quote:Op woensdag 13 juli 2016 11:55 schreef golfer het volgende:
Ongetwijfeld allemaal al lang bekend bij Iwanius, maar er is weer wat nieuws over 'die Bolle' gepubliceerd:
FG 2.0 Open vanaf 9 augustus voor het publiek!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |