abonnement Unibet Coolblue
pi_160185417


Zo zo. Een eigen topic Hoe dat zo?

Nou.. het werd mij voorgelegd en ik heb er lang over nagedacht en uiteindelijk besloten het te doen want telkens het "Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten?" topic vol spammen wordt ook afgezaagd.

Wordt het 1 grote FOK’s eigen ‘Ursul de Geer’ ”Het is hier fantastisch” ego-tripperij topic?

Zoveel mogelijk want tis en blijft tenslotte wel FOK! waar je post.(nee, natuurlijk niet!)

Wat kunnen we dan verwachten in dit topic?

Voornamelijk de plek waar je niet alleen mijn toekomstige horeca recensies kunt lezen maar ook mijn recensies van het verleden die je eerder in het "Van sterrentent tot snackbar,topic gewend was

Alfabetisch overzicht van recensies die eerder in het “ Van sterrentent tot snackbar,waar heb jij gegeten”topic waren verschenen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.
Verder ook:

• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.

En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?

Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'

Vorige deel:

Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #4 2015 - 2016



















© Roffa recensie


quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 14:30 schreef Gripper het volgende:
Iwanius, ik zag op FB voorbij komen dat FG deze maand een 7-gangen menu met z'n 7 beste gerechten serveert, vanwege de zoveelste verjaardag.

Heb je al geboekt? :)
:N Waarom geld uitgeven aan gerechten die ik al ken en vele malen geproefd heb gedurende al die jaren. Zit ik mij zelf alleen maar te herhalen. Daarbij eventjes die 'bolle' met rust laten en anderen "lastig vallen"

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 22:35 schreef MCH het volgende:
Italie (Rome) zal nog wel iets te koud zijn.
:N

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Italië.
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 23:53 schreef bloodymary1 het volgende:
Italie!
^O^



[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-02-2016 20:59:27 ]
  donderdag 25 februari 2016 @ 03:53:52 #2
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160194994
Ik was je kwijt :o
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160201618
Ben benieuwd naar de recensie van Guida Ballerino.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160217037
Lekker in Rome! Oeh, die website al van Giuda Ballerino. Italië is mijn hobby en ben in het hele land wel geweest en overal heerlijk gegeten. Maar ik heb er eigenlijk nog nooit in een sterrenrestaurant gegeten. Benieuwd wat je dan allemaal krijgt. Laat ons niet te lang in spanning!

Ohhh, ik zie op de kaart gewoon foie gras in een dessert verwerkt. Dat lijkt me lekker :9~ !
pi_160292514


Waar?


© Google Maps



© Google Maps


KaYin Rotterdam (Surinaams-Chinees eethuis)
1e Pijnackerstraat 83c
3035 GN Rotterdam

Wat at / dronk je?


KaYin's eigen Saoto soep Suriname stijl. In aanzien en smaakt perfect!




KaYin's verse Pekingeend i.c.m. kouseband a ¤ 17,50 per portie. Heerlijk!


Impressies / Op of aanmerkingen.

Zij,de eigenaresse, is de oude kokkin van het andere Surinaams-Chinees eethuisje gelegen aan de
Zaagmolendrift genaamd Taitung dat qua keuken al een jaartje of wat in verval ligt. Bij KaYin proef
je gewoon dat hier een kokkin staat met niet alleen de liefde voor lekker en goed eten maar ook
eentje die van smaakverhoudingen weet als het dit soort simpele gerechtjes betreft.

Hier gebruikt men ook een iets ander (duurder) soort rijst dan de meesten van dit soort eethuisjes
die Rotterdam rijk is. En dat proef je met name aan de rijstkorrel! 1 van de specialiteiten van KaYin
en die niet elke dag bereid wordt maar je gewoon kan vragen of ze het wil bereiden is: Pekingeend
(vers op de dag bereid),Saoto soep en Roti kippenpoten (of kerry kippenpoten met rijst) En de
prijzen zijn erg schappelijk voor zo een eethuisje.

Cijfer
8- / 10
pi_160294506
Benieuwd naar je Italiaanse avonturen, ga regelmatig uit eten in Italie maar nooit naar echte top restaurants. Pulled Pork zag er ook goed uit!
pi_160295010
Ziet er niet verkeerd uit.
  zondag 28 februari 2016 @ 22:42:16 #8
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160300574
Goed uitziende pekingeend. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 29 februari 2016 @ 00:07:19 #9
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_160303195
Dr zit zoveel vlees aan de pekingeend. Maar ziet er verder wel lekker uit!
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 29 februari 2016 @ 08:11:16 #10
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160306585
Jij hebt liever eend met weinig vlees eraan?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 29 februari 2016 @ 08:35:25 #11
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_160306725
Pekingeend gaat om de huid. Veel (knapperige) huid, weinig vlees.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 29 februari 2016 @ 08:48:03 #12
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160306800
Oh ok. Ik vind het vlees ook lekker. En dat gooi je toch niet weg ofzo? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 29 februari 2016 @ 09:03:35 #13
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_160306920
Neeee. Daar kun je prima nog iets anders mee maken. Das inderdaad ook veel te lekker om weg te gooien.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 29 februari 2016 @ 10:36:46 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160308357
quote:
0s.gif Op maandag 29 februari 2016 08:48 schreef Isegrim het volgende:
Oh ok. Ik vind het vlees ook lekker. En dat gooi je toch niet weg ofzo? :D
Normaal, bij een goed Pekingeend restaurant serveren ze dat niet.
Daar krijg je stukjes vel met vet en een heeeel klein beetje vkees eraan.

In Nederlandse restaurants krijg je wel gewoon de hele eend.

Pekingeend is een bereidingswijze maar een pekingeend is ook een ras. Dus als een Surinamer pekingeend serveert is dat gewoon dat beest, niet perse de manier waarop ze die in Peking klaar maken.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 29 februari 2016 @ 19:02:43 #15
414785 sirdanilot
pi_160320559
quote:
1s.gif Op maandag 29 februari 2016 10:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Normaal, bij een goed Pekingeend restaurant serveren ze dat niet.
Daar krijg je stukjes vel met vet en een heeeel klein beetje vkees eraan.

In Nederlandse restaurants krijg je wel gewoon de hele eend.

Pekingeend is een bereidingswijze maar een pekingeend is ook een ras. Dus als een Surinamer pekingeend serveert is dat gewoon dat beest, niet perse de manier waarop ze die in Peking klaar maken.
Wat doen ze met het vlees dan, gewoon wegflikkeren? Zonde.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160321246
quote:
1s.gif Op maandag 29 februari 2016 10:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Normaal, bij een goed Pekingeend restaurant serveren ze dat niet.
Daar krijg je stukjes vel met vet en een heeeel klein beetje vkees eraan.

In Nederlandse restaurants krijg je wel gewoon de hele eend.

Pekingeend is een bereidingswijze maar een pekingeend is ook een ras. Dus als een Surinamer pekingeend serveert is dat gewoon dat beest, niet perse de manier waarop ze die in Peking klaar maken.
Niet helemaal volledig. Pekingeend kan op verschillende wijze worden voorbereid. De Beijing style wordt geroosterd met minder kruiden, wordt de huid altijd van het vlers gescheiden voordat deze wordt geroosterd en gaat het inderdaad om de krokante vel. De Kantonese stijl wordt geroosterd met veel kruiden, waarbij je zowel veel vlees als bot krijgt geserveerd. Smaak is totaal anders en wordt ook anders gegeten. De meeste restaurant worden gerund door Kantonees chinezen en maken het ook op de Kantoneze wijze de pekingeend, gewoonweg omdat deze ook het meest wordt verkocht. Deze worden vaak gebruikt om als Beijing stijl te worden geserveerd, en komt omdat het niet rendabel is om twee soorten bereidingswijze te hanteren. De meesten kennen dan ook het verschil niet.
  maandag 29 februari 2016 @ 20:25:36 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160323421
Kantonezen weten heus dat verschil wel.
pi_160327108
Vandaag in de residentie stad geweest voor de lunch.


Bwah...bubbel (Veuve) & coke was lekkerder.



Aantrekkelijke serveerster ;) tijdens het eerste deel van acclimatiseren.
Note: Oude zomerfoto van vorig jaar maar omdat dezelfde serveerster er
vandaag ook was,zelfde haarstijl e.d, deze oude foto gebruikt.


Een Paulaner met een paffert tijdens het acclimatiseren in de volle zon..



Terug in Rotterdam even voor het avondeten verder acclimatiseren.



Bij het avondeten lekker buiten op het terras wat indrinken alvorens het eten komt.


Thaise vleessalade van dichtbij gezien.


Hoofdgerecht bestaande uit Gamba's met pepers en basilicum.Lekker spicy!



Als toetje deze grote ijs-coupe bestelt en ja de IJszaken zijn alweer open in de Maasstad!



Daarna wederom in de acclimatiserings-mode totdat het schemerig wordt en frisjes.



En dan krijg je weer trek dus bestel je maar deze overheerlijke sashimi schotel
om veel later wanneer het echt donker is huiswaarts te keren.


Het is tenslotte maandag,de laatste zonnige dag van de week. :7

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-03-2016 00:04:34 ]
pi_160327556
Maar die tweede foto is toch niet van vandaag? Het was fucking koud!

Maar daar gaat het niet om, het gaat om het eten.
  maandag 29 februari 2016 @ 22:18:06 #20
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160327809
Volgens mij boeit dat Iwanius niet zo.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160327879
Het eten of de kou niet?
Mij lijkt bloodymary het over alle tshirtjes op die foto te hebben.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_160327905
Pardon, het was 6 graden vandaag.
Arme vrouw.. :o
Make my day!
  maandag 29 februari 2016 @ 22:23:25 #23
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160327994
Dat lijkt mij ook niet vandaag nee.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 29 februari 2016 @ 22:25:18 #24
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160328047
Waar Iwanius zat (Dagelijkse Groenmarkt) is het lekker beschut en vandaag was het prima in de zon hoor, uit de wind enzo :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160328837
Iwanius ontmaskerd? :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')