abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_160185417


Zo zo. Een eigen topic Hoe dat zo?

Nou.. het werd mij voorgelegd en ik heb er lang over nagedacht en uiteindelijk besloten het te doen want telkens het "Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten?" topic vol spammen wordt ook afgezaagd.

Wordt het 1 grote FOK’s eigen ‘Ursul de Geer’ ”Het is hier fantastisch” ego-tripperij topic?

Zoveel mogelijk want tis en blijft tenslotte wel FOK! waar je post.(nee, natuurlijk niet!)

Wat kunnen we dan verwachten in dit topic?

Voornamelijk de plek waar je niet alleen mijn toekomstige horeca recensies kunt lezen maar ook mijn recensies van het verleden die je eerder in het "Van sterrentent tot snackbar,topic gewend was

Alfabetisch overzicht van recensies die eerder in het “ Van sterrentent tot snackbar,waar heb jij gegeten”topic waren verschenen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.
Verder ook:

• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.

En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?

Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'

Vorige deel:

Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #4 2015 - 2016



















© Roffa recensie


quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 14:30 schreef Gripper het volgende:
Iwanius, ik zag op FB voorbij komen dat FG deze maand een 7-gangen menu met z'n 7 beste gerechten serveert, vanwege de zoveelste verjaardag.

Heb je al geboekt? :)
:N Waarom geld uitgeven aan gerechten die ik al ken en vele malen geproefd heb gedurende al die jaren. Zit ik mij zelf alleen maar te herhalen. Daarbij eventjes die 'bolle' met rust laten en anderen "lastig vallen"

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 22:35 schreef MCH het volgende:
Italie (Rome) zal nog wel iets te koud zijn.
:N

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Italië.
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 23:53 schreef bloodymary1 het volgende:
Italie!
^O^



[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-02-2016 20:59:27 ]
  donderdag 25 februari 2016 @ 03:53:52 #2
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160194994
Ik was je kwijt :o
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160201618
Ben benieuwd naar de recensie van Guida Ballerino.
Poef.....gone! ©golfer
pi_160217037
Lekker in Rome! Oeh, die website al van Giuda Ballerino. Italië is mijn hobby en ben in het hele land wel geweest en overal heerlijk gegeten. Maar ik heb er eigenlijk nog nooit in een sterrenrestaurant gegeten. Benieuwd wat je dan allemaal krijgt. Laat ons niet te lang in spanning!

Ohhh, ik zie op de kaart gewoon foie gras in een dessert verwerkt. Dat lijkt me lekker :9~ !
pi_160292514


Waar?


© Google Maps



© Google Maps


KaYin Rotterdam (Surinaams-Chinees eethuis)
1e Pijnackerstraat 83c
3035 GN Rotterdam

Wat at / dronk je?


KaYin's eigen Saoto soep Suriname stijl. In aanzien en smaakt perfect!




KaYin's verse Pekingeend i.c.m. kouseband a ¤ 17,50 per portie. Heerlijk!


Impressies / Op of aanmerkingen.

Zij,de eigenaresse, is de oude kokkin van het andere Surinaams-Chinees eethuisje gelegen aan de
Zaagmolendrift genaamd Taitung dat qua keuken al een jaartje of wat in verval ligt. Bij KaYin proef
je gewoon dat hier een kokkin staat met niet alleen de liefde voor lekker en goed eten maar ook
eentje die van smaakverhoudingen weet als het dit soort simpele gerechtjes betreft.

Hier gebruikt men ook een iets ander (duurder) soort rijst dan de meesten van dit soort eethuisjes
die Rotterdam rijk is. En dat proef je met name aan de rijstkorrel! 1 van de specialiteiten van KaYin
en die niet elke dag bereid wordt maar je gewoon kan vragen of ze het wil bereiden is: Pekingeend
(vers op de dag bereid),Saoto soep en Roti kippenpoten (of kerry kippenpoten met rijst) En de
prijzen zijn erg schappelijk voor zo een eethuisje.

Cijfer
8- / 10
pi_160294506
Benieuwd naar je Italiaanse avonturen, ga regelmatig uit eten in Italie maar nooit naar echte top restaurants. Pulled Pork zag er ook goed uit!
pi_160295010
Ziet er niet verkeerd uit.
  zondag 28 februari 2016 @ 22:42:16 #8
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160300574
Goed uitziende pekingeend. :9
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 29 februari 2016 @ 00:07:19 #9
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_160303195
Dr zit zoveel vlees aan de pekingeend. Maar ziet er verder wel lekker uit!
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 29 februari 2016 @ 08:11:16 #10
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160306585
Jij hebt liever eend met weinig vlees eraan?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 29 februari 2016 @ 08:35:25 #11
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_160306725
Pekingeend gaat om de huid. Veel (knapperige) huid, weinig vlees.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 29 februari 2016 @ 08:48:03 #12
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160306800
Oh ok. Ik vind het vlees ook lekker. En dat gooi je toch niet weg ofzo? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 29 februari 2016 @ 09:03:35 #13
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_160306920
Neeee. Daar kun je prima nog iets anders mee maken. Das inderdaad ook veel te lekker om weg te gooien.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 29 februari 2016 @ 10:36:46 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160308357
quote:
0s.gif Op maandag 29 februari 2016 08:48 schreef Isegrim het volgende:
Oh ok. Ik vind het vlees ook lekker. En dat gooi je toch niet weg ofzo? :D
Normaal, bij een goed Pekingeend restaurant serveren ze dat niet.
Daar krijg je stukjes vel met vet en een heeeel klein beetje vkees eraan.

In Nederlandse restaurants krijg je wel gewoon de hele eend.

Pekingeend is een bereidingswijze maar een pekingeend is ook een ras. Dus als een Surinamer pekingeend serveert is dat gewoon dat beest, niet perse de manier waarop ze die in Peking klaar maken.
pi_160320559
quote:
1s.gif Op maandag 29 februari 2016 10:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Normaal, bij een goed Pekingeend restaurant serveren ze dat niet.
Daar krijg je stukjes vel met vet en een heeeel klein beetje vkees eraan.

In Nederlandse restaurants krijg je wel gewoon de hele eend.

Pekingeend is een bereidingswijze maar een pekingeend is ook een ras. Dus als een Surinamer pekingeend serveert is dat gewoon dat beest, niet perse de manier waarop ze die in Peking klaar maken.
Wat doen ze met het vlees dan, gewoon wegflikkeren? Zonde.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160321246
quote:
1s.gif Op maandag 29 februari 2016 10:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Normaal, bij een goed Pekingeend restaurant serveren ze dat niet.
Daar krijg je stukjes vel met vet en een heeeel klein beetje vkees eraan.

In Nederlandse restaurants krijg je wel gewoon de hele eend.

Pekingeend is een bereidingswijze maar een pekingeend is ook een ras. Dus als een Surinamer pekingeend serveert is dat gewoon dat beest, niet perse de manier waarop ze die in Peking klaar maken.
Niet helemaal volledig. Pekingeend kan op verschillende wijze worden voorbereid. De Beijing style wordt geroosterd met minder kruiden, wordt de huid altijd van het vlers gescheiden voordat deze wordt geroosterd en gaat het inderdaad om de krokante vel. De Kantonese stijl wordt geroosterd met veel kruiden, waarbij je zowel veel vlees als bot krijgt geserveerd. Smaak is totaal anders en wordt ook anders gegeten. De meeste restaurant worden gerund door Kantonees chinezen en maken het ook op de Kantoneze wijze de pekingeend, gewoonweg omdat deze ook het meest wordt verkocht. Deze worden vaak gebruikt om als Beijing stijl te worden geserveerd, en komt omdat het niet rendabel is om twee soorten bereidingswijze te hanteren. De meesten kennen dan ook het verschil niet.
  maandag 29 februari 2016 @ 20:25:36 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160323421
Kantonezen weten heus dat verschil wel.
pi_160327108
Vandaag in de residentie stad geweest voor de lunch.


Bwah...bubbel (Veuve) & coke was lekkerder.



Aantrekkelijke serveerster ;) tijdens het eerste deel van acclimatiseren.
Note: Oude zomerfoto van vorig jaar maar omdat dezelfde serveerster er
vandaag ook was,zelfde haarstijl e.d, deze oude foto gebruikt.


Een Paulaner met een paffert tijdens het acclimatiseren in de volle zon..



Terug in Rotterdam even voor het avondeten verder acclimatiseren.



Bij het avondeten lekker buiten op het terras wat indrinken alvorens het eten komt.


Thaise vleessalade van dichtbij gezien.


Hoofdgerecht bestaande uit Gamba's met pepers en basilicum.Lekker spicy!



Als toetje deze grote ijs-coupe bestelt en ja de IJszaken zijn alweer open in de Maasstad!



Daarna wederom in de acclimatiserings-mode totdat het schemerig wordt en frisjes.



En dan krijg je weer trek dus bestel je maar deze overheerlijke sashimi schotel
om veel later wanneer het echt donker is huiswaarts te keren.


Het is tenslotte maandag,de laatste zonnige dag van de week. :7

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-03-2016 00:04:34 ]
pi_160327556
Maar die tweede foto is toch niet van vandaag? Het was fucking koud!

Maar daar gaat het niet om, het gaat om het eten.
  maandag 29 februari 2016 @ 22:18:06 #20
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160327809
Volgens mij boeit dat Iwanius niet zo.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160327879
Het eten of de kou niet?
Mij lijkt bloodymary het over alle tshirtjes op die foto te hebben.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_160327905
Pardon, het was 6 graden vandaag.
Arme vrouw.. :o
Make my day!
  maandag 29 februari 2016 @ 22:23:25 #23
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160327994
Dat lijkt mij ook niet vandaag nee.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 29 februari 2016 @ 22:25:18 #24
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160328047
Waar Iwanius zat (Dagelijkse Groenmarkt) is het lekker beschut en vandaag was het prima in de zon hoor, uit de wind enzo :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160328837
Iwanius ontmaskerd? :D
pi_160329639
quote:
1s.gif Op maandag 29 februari 2016 22:25 schreef Molo het volgende:
Waar Iwanius zat (Dagelijkse Groenmarkt) is het lekker beschut en vandaag was het prima in de zon hoor, uit de wind enzo :Y
Ook warm genoeg voor topje en T-shirt? :D
Wel goede gardarobeservice daar, zie geen jas over een stoelleuning hangen en niet alle locaties zullen zo beschut zijn.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 29 februari 2016 @ 23:21:45 #27
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160329762
quote:
1s.gif Op maandag 29 februari 2016 23:18 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ook warm genoeg voor topje en T-shirt? :D
Wel goede gardarobeservice daar, zie geen jas over een stoelleuning hangen en niet alle locaties zullen zo beschut zijn.
Geen flauw idee, ik zat in de Ardennen vandaag, maar heb daar zelf vaak genoeg met mijn al dan niet zatte harses gezeten :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 1 maart 2016 @ 00:35:35 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160331392
Oh God, we hebben er weer een hoor, Iwaniusontmaskeraar nummer 397.
*gaaaaaaaaaaaaaaap*
  dinsdag 1 maart 2016 @ 00:45:13 #29
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_160331515
ONTMASKERD!!1!1!!!11
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  dinsdag 1 maart 2016 @ 00:49:58 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160331598
quote:
3s.gif Op maandag 29 februari 2016 21:57 schreef Iwanius het volgende:

Note: Oude zomerfoto van vorig jaar maar omdat dezelfde serveerster er
vandaag ook was,zelfde haarstijl e.d, deze oude foto gebruikt.

Opgelost. Carry on.
Poef.....gone! ©golfer
pi_160332279
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 00:35 schreef RobinOok het volgende:
Oh God, we hebben er weer een hoor, Iwaniusontmaskeraar nummer 397.
*gaaaaaaaaaaaaaaap*
Oh nee! Ik wil hem helemaal niet ontmaskeren, er valt niks te ontmaskeren. Iwanius is gewoon een held! En natuurlijk mag je oude foto/s gebruiken als je meerdere keren op een plaats komt, Of foto's van anderen. Maakt toch geen ruk uit. Het viel me gewoon op.
pi_160333026
Acclimatiseren noem je dat _O- als ik zoveel verschillende biertje drink waaronder zware bieren zoals de triple karmeliet, dan heb ik de volgende ochtend barstende koppijn. Zulke gerechten en wat biertjes zijn wel lekker, dat zeker wel!
pi_160348763
quote:
0s.gif Op maandag 29 februari 2016 20:25 schreef RobinOok het volgende:
Kantonezen weten heus dat verschil wel.
Zelfs Kantozen zijn vaak niet op de hoogte van dit verschil. Ten eerste zijn de twee soorten bereidingswijze niet iets wat je zo maar weet. Daarnaast wordt de twee bereidingswijze ook vaak gecombineerd waardoor je het op een Kantoneze wijze gaat kruiden, maar Beijing wijze gaat roosteren.
pi_160433477


Waar?




© Elizabethonfood.


© Google




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Ik hoor een ieder al denken: "Volgens mij bestonden die 'knabbels' uit een heel plateau aan lekkernijen."
Klopt maar ik had daar geen trek in vandaag dus alleen dit toastje die trouwens de 5de was in een serie
van 5. }) (ja,ik kreeg er dus 5 tegelijkertijd en dit was de laatste omdat ik op het laatst nog snel even een
foto schoot.)



Blauschiefer Riesling Trocken is de eerste fles die ik uitkoos voor bij de komende gerechten.

Op zich simpele wijn(ook in prijs!) met de typische riesling kenmerken en wel: Kruidig en fruitig.
In de mond bij de eerste slok voelt hij droog aan maar is hij met eerder genoemde kenmerken
wel in balans. Samengevat best wel een allround wijntje!



Geen onbekende tijdens mijn Parkheuvelbezoekjes en wel:Gedoken Sint-Jacobsmossel “zwart-wit” i.c.m. crème
frâiche, Perle Imperial kaviaar en ander zwart en wit.Lekker luchtig en goede combinatie met de riesling.



Lijkt heel wat vanwege het onderbord maar qua portie ouderwets klein. Het was een met truffel bedolven aardappelcrème soepje. Erg,erg
lekker. Heel romig en vooral niet te zwaar en de truffel was niet te overheersend ondanks de hoeveelheid.Nog een keer uitgevraagd.



Een stukje tarbotfilet gebraden in boerenboter i.c.m.kalfswang,knol en bleekselderij en een sereh?-kaneeljus. Jah..prima.Niet echt
bijzonder (beetje hap-slik-weg gevoel) ondanks de bereiding.De riesling erbij, die tilt het gerechtje wel op.



Tweede en laatste fles en wel deze uitstekende San Leonardo 2001 topwijn
(mag ook wel voor die prijs!) die ik uitkoos voor de opvolgende gerechten.

Wat maakt deze "Italiano" zo bijzonder? Nou allereerst het jaar! en daarna
zijn 'elegantie' in zowel aanzien/kleur!,reuk en smaak. Toppertje en die gaat
helemaal op!



Tartaartje van Kobe Wagyu (ingevroren Aussie!) rund met Perle Imperial kaviaar i.c.m. zacht gekookte
kwarteleitjes.Klein maar fijn zeg ik en prima. Mijn San Leonardo smaakte lekkerder!



Compositie in het vierkant van biologische ganzenlever,gemarineerd met Pino grls en i.c.m. patat,appelmoes
(Parkheuvel eigen bereiding) en mayonaise van Calvé. Mwah...niet verkeerd. Wennen,maar smakelijk. Toch
blijft de 'Leonardo' het lekkerst! *)



Dessertje en wel diverse bereidingen o.a.geserveerd met pistache en amandel. Mwah.'Leonardo' smaakte
beter :+



U blieft nog wat van onze overheerlijke choco bonbons? "Eeeeh.
nee,dit keer niet.Ik houd het bij mij 'Leonardo'
}) "



Maar dit slaan wij niet af. Thee (ben ik gek op!) i.c.m. wat zoetigheden te meer
mijn fles 'Leonardo' leeg ;( bleek te zijn. Ik heb i.i.g. mijn belofte van eerder waar
gemaakt en wel dat de 'Leonardo' helemaal op ging.


Impressies / Of op aanmerkingen

Nou...alles is al bijna (met een kwinkslag inzake "mijn Leonardo") gezegd en wel
dat het er weer allemaal mooi uitzag,goed bereid maarrr dit keer de drank het
overduidelijk van de spijzen won. Voor alles een eerste keer. Maar goed,tot de
volgende keer Parkheuvel.

Cijfer
8 / 10
pi_160434202
Ik zag eerst alleen de bombons ik dacht dat is een flink nagerecht! Die San Leonardo komt uit Alto Adige lees ik, erg veel lekker eten en drinken komt daar vandaan. De patat valt trouwens een beetje uit de toon zo in het geheel, of was dat meer vulling ;-)?
pi_160446685
Hallo Iwanius,

Bedankt voor je mooie recensies, ik check altijd even cul om te kijken of je weer een verslag hebt gemaakt. Bedankt man ^O^

Maar even de volgende vraag

Ik ben vorig jaar met een bedrijfsweekend in Rotterdam geweest. Dit is zo goed bevallen dat ik samen met een maat van mij weer hier naar toe ga voor een weekend. Nu is mijn vraag aan jou:
Bij welke horeca gelegenheid kan ik het beste terecht voor een seafood platter? Ik ben bereid om hiervoor best 150 tot 200 euro pp neer te leggen, zolang er maar kingcrab, (geen canadese) kreeft etc etc bij zit en het echt gewoon helemaal geweldig is.

Ik heb recensies gelezen over las palmas, dus hier ga ik maar niet naar toe. -O-
Hier wilden we eerst gaan eten, maar ik heb bij mij maat aangegeven, dat ik via fok! wel een persoon ken, die ons een perfect advies kan geven. _O_

Alvast bedankt voor je antwoord.

[ Bericht 0% gewijzigd door gargamelnl op 05-03-2016 20:03:59 ]
  zaterdag 5 maart 2016 @ 21:04:52 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160449045
Er was een tijd dat ik heel gekukkig werd van seafoodplatters, maar dat was altijd in Frankrijk.
Laatste keer in Zeeland in een havenplaats gegeten en daar werd ik er on-gelukkig van.
Ben benieuwd naar Iwanius' antwoord.
  zondag 6 maart 2016 @ 00:04:27 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160454928
Trouwens Iwanius, als je nog een keer hier bij ons om de hoek wilt eten moet je er snel bij zijn:
CUL / CULinair nieuws #1
Poef.....gone! ©golfer
pi_160496335
Iwanius wat voor werk doe je? En ga je alleen of met mensen uiteten?
Volg al een tijdje je topics, leuk om te lezen!
pi_160503183
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 18:57 schreef larry_flynt het volgende:
Iwanius wat voor werk doe je? En ga je alleen of met mensen uiteten?
Volg al een tijdje je topics, leuk om te lezen!
Alsof hij nog tijd heeft om te werken... Hij heeft wel belangrijker dingen te doen!
pi_160503291
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:58 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Alsof hij nog tijd heeft om te werken... Hij heeft wel belangrijker dingen te doen!
Hoe komt hij dan aan het geld. Dat wil ik ook :'(
pi_160503321
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 22:00 schreef larry_flynt het volgende:

[..]

Hoe komt hij dan aan het geld. Dat wil ik ook :'(
Geld speelt geen rol. Eten wel.
pi_160547009
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 19:55 schreef gargamelnl het volgende:[knip]

Maar even de volgende vraag

Ik ben vorig jaar met een bedrijfsweekend in Rotterdam geweest. Dit is zo goed bevallen dat ik samen met een maat van mij weer hier naar toe ga voor een weekend. Nu is mijn vraag aan jou:
Bij welke horeca gelegenheid kan ik het beste terecht voor een seafood platter? Ik ben bereid om hiervoor best 150 tot 200 euro pp neer te leggen, zolang er maar kingcrab, (geen canadese) kreeft etc etc bij zit en het echt gewoon helemaal geweldig is.

Ik heb recensies gelezen over las palmas, dus hier ga ik maar niet naar toe. -O-
Hier wilden we eerst gaan eten, maar ik heb bij mij maat aangegeven, dat ik via fok! wel een persoon ken, die ons een perfect advies kan geven. _O_

Alvast bedankt voor je antwoord.
Hey kerel sorry voor de wat late reactie maar hier dan mijn mening/advies:

In Rotterdam kan ik je geen top horeca-zaak aanwijzen met hetgeen je zoekt en waarvan ik zeg: "Daar zou ik ook elke week even langsgaan voor een seafoodplatter". Het beste die wel alles heeft wat jij opsomt en wat ik indertijd goed vond (1 jaar geleden) was:

Catch by Simonis te Scheveningen

En anders is mijn vraag of het perse een seafood platter moet zijn aangezien het seizoen er nog niet is als je begrijpt wat ik bedoel. Zeg je: "Ik wil gewoon een avond op niveau verwend worden maar dan met schaaldieren gerechten ( i.i.g. vis!) maar dan ook weer niet te stijf dan stuur ik je met alle liefde naar Foodlabs want ik heb laatst een geweldige heilbot-kreeften bouillon platter daar gegeten.




En die was to die for!

Even nog terugkomend op de 'beste' vis toko's in Rotterdam en mijn bezwaren er tegen:

Las Palmas: Herman den Blijker zijn zaak. Kwaliteit goed maar je krijgt werkelijk niets op je bord (karig en als het de fruit de mer betreft veel kokkels,zeewier,schaafijs en erg weinig kreeft,krab etc waar je nog extra voor moet dokken!)

Zeezout Rotterdam Herman den Blijker zijn oude zaak en ook hier betaal je teveel voor de maritime kleuren/ambiance en de blabla maar krijg je hier ook voor een veel te hoge prijs mediocre gerechten op je bord waarvoor je de hoofdprijs betaalt.

Hotel NY Oesterbar Al jaren bekend in de Maasstad en i.v.g.met Herman den Blijker zijn toko's (oud en actueel) gewoon een fabriekshal ala Dudok waar je dezelfde kwaliteit krijgt als bij Zeezout en Las Palmas alleen in een eenvoudige omgeving. Prijs redelijk en voor wat je krijgt toch wel oke. Maar...duidelijk niet waar jij je met je vriendin of relaties even jezelf op niveau gaat verwennen.



Waar?









VIP (Very Italian Pizza)
Blaak 31
3011 GA Rotterdam

Wat at / dronk je?


Een Pizza margherita met een extra dikke bodem en tomaatjes.Lekker!


VIP's eigen spaghetti Bolgonese napolitaanse stijl volgens zegge. Ja...smaakt goed,beetje
weinig maar oké.



VIP's speciale pizza Tono...Ja...toch wel erg goed,verse ingrediënten, mooie opmaak,je proeft elke ingrediënt
etc.. Nee, heel erg goed zelfs.Toppertje!


Impressies / Op of aanmerkingen

Eerlijk is eerlijk: Wat ik zo her en der hoor over dit restaurant deel ik met dit bezoek absoluut niet.

Nou, Harry wat hoor je dan zoal in horecaland?

Dat het een goedkope massa vreetschuur is met slechte kwaliteit Italiaans voer e.d.

Maar ik weet waar dit soort verhalen vandaan komen nl. Vaak zijn het verhalen van horen
zeggen die men van elkaar automatisch overneemt en vooral om de eigen lievelingszaak
in een beter daglicht te kunnen zetten. Of dat men dit restaurant bezoekt op een dag en
tijd waarvan je weet dat het gewoon heel erg druk zal zijn en dus ongemakken op de loer
liggen! Ook vergelijkt men dit restaurant met bijvoorbeeld een soortgelijke Italiaan genaamd
Vapiano dat zogenaamd zoveel beter zou zijn. :')

Niet?

Oh nee, helemaal niet te meer ik er geweest ben toen het pas geopend werd en ik toen
al merkte dat het een goedkope met veel blabla (hype) omgeven toko werd voor de hipsters
die er natuurlijk als eersten massaal elke vrijdagavond gingen 'dineren' en dan dachten dat
ze "op niveau aten."

Als ik bijvoorbeeld de pasta's of spaghetti's neem, worden deze in precies afgemeten
hoeveelheden even in water gekookt met een grote spatel,eruit gehaald als het net een
beetje gaar lijkt,vervolgens op een bord gemieterd en vervolgens met 1 lepel tomatensaus
met minuscule gehaktresten overgoten en eventueel nog als topping wat kaas erover heen
besprenkeld.

En de massa die er zit eet het braaf op a ¤ 11,95 (kleiner dan de VIP portie!) want tja..voor
hen geldt: "ik zit wel in een 'nieuwe' hipster zaak en dat telt meer dan de prijs-kwaliteit van
het eten. Kan ik tenminste via mijn Instagram/FB account laten zien: "Ik ben er geweest en
ik ben hip." |:(

Oké Harry maar terug naar deze VIP Italiaan: Welk cijfer geef je het?

Cijfer
8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-03-2016 18:52:29 ]
pi_160547179
VIP Den Haag ben ik al zo vaak geweest. Pizza's van 5 tot max 10 euro en zo lekker! En wordt je ook nog bediend, i.p.v. bij Vapiano. Ik neem vaak de pizza carpaccio met een (gratis) bakje aïoli :9
Overigens 1x zo'n honger en m'n lasagne was heel snel op. Vroegen ze of het te weinig was en ik zei dat ik nog wel trek had. Kreeg ik nog een portie, 1,5x zo groot :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_160547788
Ziet er zeker niet slecht uit! Het overgrote deel van de pizzeria's in Nederland bakken ze minder. Zat bij de Pasta de Parmezaanse kaas er al op? Of kreeg je netjes een schaaltje er naast geserveerd.
  woensdag 9 maart 2016 @ 19:35:01 #46
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_160548663
Voor wat betreft de Seafood Platter vraag: zou Harbour Club niet ook een optie kunnen zijn? En anders sturen we gargamelnl toch naar de nieuwe Schmidt winkel? ;)
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  woensdag 9 maart 2016 @ 19:49:33 #47
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160549027
Schmidt was wel het eerste waaraan ik dacht voor zoiets. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 9 maart 2016 @ 19:51:34 #48
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160549093
VIP is prima. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160549373
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 19:55 schreef gargamelnl het volgende:
Hallo Iwanius,

Bedankt voor je mooie recensies, ik check altijd even cul om te kijken of je weer een verslag hebt gemaakt. Bedankt man ^O^

Maar even de volgende vraag

Ik ben vorig jaar met een bedrijfsweekend in Rotterdam geweest. Dit is zo goed bevallen dat ik samen met een maat van mij weer hier naar toe ga voor een weekend. Nu is mijn vraag aan jou:
Bij welke horeca gelegenheid kan ik het beste terecht voor een seafood platter? Ik ben bereid om hiervoor best 150 tot 200 euro pp neer te leggen, zolang er maar kingcrab, (geen canadese) kreeft etc etc bij zit en het echt gewoon helemaal geweldig is.

Ik heb recensies gelezen over las palmas, dus hier ga ik maar niet naar toe. -O-
Hier wilden we eerst gaan eten, maar ik heb bij mij maat aangegeven, dat ik via fok! wel een persoon ken, die ons een perfect advies kan geven. _O_

Alvast bedankt voor je antwoord.
Opporto of The Harbour Club zijn wel aan te raden,

http://opporto.nl

http://theharbourclub.com/rotterdam/en/
  woensdag 9 maart 2016 @ 20:03:06 #50
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160549458
quote:
0s.gif Op woensdag 9 maart 2016 19:35 schreef robdriessen het volgende:
Voor wat betreft de Seafood Platter vraag: zou Harbour Club niet ook een optie kunnen zijn? En anders sturen we gargamelnl toch naar de nieuwe Schmidt winkel? ;)
Heeft Schmidt ook een restaurant-gedeelte? :o
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')