abonnement Unibet Coolblue
pi_160329639
quote:
1s.gif Op maandag 29 februari 2016 22:25 schreef Molo het volgende:
Waar Iwanius zat (Dagelijkse Groenmarkt) is het lekker beschut en vandaag was het prima in de zon hoor, uit de wind enzo :Y
Ook warm genoeg voor topje en T-shirt? :D
Wel goede gardarobeservice daar, zie geen jas over een stoelleuning hangen en niet alle locaties zullen zo beschut zijn.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 29 februari 2016 @ 23:21:45 #27
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160329762
quote:
1s.gif Op maandag 29 februari 2016 23:18 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ook warm genoeg voor topje en T-shirt? :D
Wel goede gardarobeservice daar, zie geen jas over een stoelleuning hangen en niet alle locaties zullen zo beschut zijn.
Geen flauw idee, ik zat in de Ardennen vandaag, maar heb daar zelf vaak genoeg met mijn al dan niet zatte harses gezeten :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 1 maart 2016 @ 00:35:35 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160331392
Oh God, we hebben er weer een hoor, Iwaniusontmaskeraar nummer 397.
*gaaaaaaaaaaaaaaap*
  dinsdag 1 maart 2016 @ 00:45:13 #29
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_160331515
ONTMASKERD!!1!1!!!11
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  dinsdag 1 maart 2016 @ 00:49:58 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160331598
quote:
3s.gif Op maandag 29 februari 2016 21:57 schreef Iwanius het volgende:

Note: Oude zomerfoto van vorig jaar maar omdat dezelfde serveerster er
vandaag ook was,zelfde haarstijl e.d, deze oude foto gebruikt.

Opgelost. Carry on.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160332279
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 00:35 schreef RobinOok het volgende:
Oh God, we hebben er weer een hoor, Iwaniusontmaskeraar nummer 397.
*gaaaaaaaaaaaaaaap*
Oh nee! Ik wil hem helemaal niet ontmaskeren, er valt niks te ontmaskeren. Iwanius is gewoon een held! En natuurlijk mag je oude foto/s gebruiken als je meerdere keren op een plaats komt, Of foto's van anderen. Maakt toch geen ruk uit. Het viel me gewoon op.
pi_160333026
Acclimatiseren noem je dat _O- als ik zoveel verschillende biertje drink waaronder zware bieren zoals de triple karmeliet, dan heb ik de volgende ochtend barstende koppijn. Zulke gerechten en wat biertjes zijn wel lekker, dat zeker wel!
pi_160348763
quote:
0s.gif Op maandag 29 februari 2016 20:25 schreef RobinOok het volgende:
Kantonezen weten heus dat verschil wel.
Zelfs Kantozen zijn vaak niet op de hoogte van dit verschil. Ten eerste zijn de twee soorten bereidingswijze niet iets wat je zo maar weet. Daarnaast wordt de twee bereidingswijze ook vaak gecombineerd waardoor je het op een Kantoneze wijze gaat kruiden, maar Beijing wijze gaat roosteren.
pi_160433477


Waar?




© Elizabethonfood.


© Google




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Ik hoor een ieder al denken: "Volgens mij bestonden die 'knabbels' uit een heel plateau aan lekkernijen."
Klopt maar ik had daar geen trek in vandaag dus alleen dit toastje die trouwens de 5de was in een serie
van 5. }) (ja,ik kreeg er dus 5 tegelijkertijd en dit was de laatste omdat ik op het laatst nog snel even een
foto schoot.)



Blauschiefer Riesling Trocken is de eerste fles die ik uitkoos voor bij de komende gerechten.

Op zich simpele wijn(ook in prijs!) met de typische riesling kenmerken en wel: Kruidig en fruitig.
In de mond bij de eerste slok voelt hij droog aan maar is hij met eerder genoemde kenmerken
wel in balans. Samengevat best wel een allround wijntje!



Geen onbekende tijdens mijn Parkheuvelbezoekjes en wel:Gedoken Sint-Jacobsmossel “zwart-wit” i.c.m. crème
frâiche, Perle Imperial kaviaar en ander zwart en wit.Lekker luchtig en goede combinatie met de riesling.



Lijkt heel wat vanwege het onderbord maar qua portie ouderwets klein. Het was een met truffel bedolven aardappelcrème soepje. Erg,erg
lekker. Heel romig en vooral niet te zwaar en de truffel was niet te overheersend ondanks de hoeveelheid.Nog een keer uitgevraagd.



Een stukje tarbotfilet gebraden in boerenboter i.c.m.kalfswang,knol en bleekselderij en een sereh?-kaneeljus. Jah..prima.Niet echt
bijzonder (beetje hap-slik-weg gevoel) ondanks de bereiding.De riesling erbij, die tilt het gerechtje wel op.



Tweede en laatste fles en wel deze uitstekende San Leonardo 2001 topwijn
(mag ook wel voor die prijs!) die ik uitkoos voor de opvolgende gerechten.

Wat maakt deze "Italiano" zo bijzonder? Nou allereerst het jaar! en daarna
zijn 'elegantie' in zowel aanzien/kleur!,reuk en smaak. Toppertje en die gaat
helemaal op!



Tartaartje van Kobe Wagyu (ingevroren Aussie!) rund met Perle Imperial kaviaar i.c.m. zacht gekookte
kwarteleitjes.Klein maar fijn zeg ik en prima. Mijn San Leonardo smaakte lekkerder!



Compositie in het vierkant van biologische ganzenlever,gemarineerd met Pino grls en i.c.m. patat,appelmoes
(Parkheuvel eigen bereiding) en mayonaise van Calvé. Mwah...niet verkeerd. Wennen,maar smakelijk. Toch
blijft de 'Leonardo' het lekkerst! *)



Dessertje en wel diverse bereidingen o.a.geserveerd met pistache en amandel. Mwah.'Leonardo' smaakte
beter :+



U blieft nog wat van onze overheerlijke choco bonbons? "Eeeeh.
nee,dit keer niet.Ik houd het bij mij 'Leonardo'
}) "



Maar dit slaan wij niet af. Thee (ben ik gek op!) i.c.m. wat zoetigheden te meer
mijn fles 'Leonardo' leeg ;( bleek te zijn. Ik heb i.i.g. mijn belofte van eerder waar
gemaakt en wel dat de 'Leonardo' helemaal op ging.


Impressies / Of op aanmerkingen

Nou...alles is al bijna (met een kwinkslag inzake "mijn Leonardo") gezegd en wel
dat het er weer allemaal mooi uitzag,goed bereid maarrr dit keer de drank het
overduidelijk van de spijzen won. Voor alles een eerste keer. Maar goed,tot de
volgende keer Parkheuvel.

Cijfer
8 / 10
pi_160434202
Ik zag eerst alleen de bombons ik dacht dat is een flink nagerecht! Die San Leonardo komt uit Alto Adige lees ik, erg veel lekker eten en drinken komt daar vandaan. De patat valt trouwens een beetje uit de toon zo in het geheel, of was dat meer vulling ;-)?
pi_160446685
Hallo Iwanius,

Bedankt voor je mooie recensies, ik check altijd even cul om te kijken of je weer een verslag hebt gemaakt. Bedankt man ^O^

Maar even de volgende vraag

Ik ben vorig jaar met een bedrijfsweekend in Rotterdam geweest. Dit is zo goed bevallen dat ik samen met een maat van mij weer hier naar toe ga voor een weekend. Nu is mijn vraag aan jou:
Bij welke horeca gelegenheid kan ik het beste terecht voor een seafood platter? Ik ben bereid om hiervoor best 150 tot 200 euro pp neer te leggen, zolang er maar kingcrab, (geen canadese) kreeft etc etc bij zit en het echt gewoon helemaal geweldig is.

Ik heb recensies gelezen over las palmas, dus hier ga ik maar niet naar toe. -O-
Hier wilden we eerst gaan eten, maar ik heb bij mij maat aangegeven, dat ik via fok! wel een persoon ken, die ons een perfect advies kan geven. _O_

Alvast bedankt voor je antwoord.

[ Bericht 0% gewijzigd door gargamelnl op 05-03-2016 20:03:59 ]
  zaterdag 5 maart 2016 @ 21:04:52 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160449045
Er was een tijd dat ik heel gekukkig werd van seafoodplatters, maar dat was altijd in Frankrijk.
Laatste keer in Zeeland in een havenplaats gegeten en daar werd ik er on-gelukkig van.
Ben benieuwd naar Iwanius' antwoord.
  zondag 6 maart 2016 @ 00:04:27 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160454928
Trouwens Iwanius, als je nog een keer hier bij ons om de hoek wilt eten moet je er snel bij zijn:
CUL / CULinair nieuws #1
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160496335
Iwanius wat voor werk doe je? En ga je alleen of met mensen uiteten?
Volg al een tijdje je topics, leuk om te lezen!
pi_160503183
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 18:57 schreef larry_flynt het volgende:
Iwanius wat voor werk doe je? En ga je alleen of met mensen uiteten?
Volg al een tijdje je topics, leuk om te lezen!
Alsof hij nog tijd heeft om te werken... Hij heeft wel belangrijker dingen te doen!
pi_160503291
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:58 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Alsof hij nog tijd heeft om te werken... Hij heeft wel belangrijker dingen te doen!
Hoe komt hij dan aan het geld. Dat wil ik ook :'(
pi_160503321
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 22:00 schreef larry_flynt het volgende:

[..]

Hoe komt hij dan aan het geld. Dat wil ik ook :'(
Geld speelt geen rol. Eten wel.
pi_160547009
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 19:55 schreef gargamelnl het volgende:[knip]

Maar even de volgende vraag

Ik ben vorig jaar met een bedrijfsweekend in Rotterdam geweest. Dit is zo goed bevallen dat ik samen met een maat van mij weer hier naar toe ga voor een weekend. Nu is mijn vraag aan jou:
Bij welke horeca gelegenheid kan ik het beste terecht voor een seafood platter? Ik ben bereid om hiervoor best 150 tot 200 euro pp neer te leggen, zolang er maar kingcrab, (geen canadese) kreeft etc etc bij zit en het echt gewoon helemaal geweldig is.

Ik heb recensies gelezen over las palmas, dus hier ga ik maar niet naar toe. -O-
Hier wilden we eerst gaan eten, maar ik heb bij mij maat aangegeven, dat ik via fok! wel een persoon ken, die ons een perfect advies kan geven. _O_

Alvast bedankt voor je antwoord.
Hey kerel sorry voor de wat late reactie maar hier dan mijn mening/advies:

In Rotterdam kan ik je geen top horeca-zaak aanwijzen met hetgeen je zoekt en waarvan ik zeg: "Daar zou ik ook elke week even langsgaan voor een seafoodplatter". Het beste die wel alles heeft wat jij opsomt en wat ik indertijd goed vond (1 jaar geleden) was:

Catch by Simonis te Scheveningen

En anders is mijn vraag of het perse een seafood platter moet zijn aangezien het seizoen er nog niet is als je begrijpt wat ik bedoel. Zeg je: "Ik wil gewoon een avond op niveau verwend worden maar dan met schaaldieren gerechten ( i.i.g. vis!) maar dan ook weer niet te stijf dan stuur ik je met alle liefde naar Foodlabs want ik heb laatst een geweldige heilbot-kreeften bouillon platter daar gegeten.




En die was to die for!

Even nog terugkomend op de 'beste' vis toko's in Rotterdam en mijn bezwaren er tegen:

Las Palmas: Herman den Blijker zijn zaak. Kwaliteit goed maar je krijgt werkelijk niets op je bord (karig en als het de fruit de mer betreft veel kokkels,zeewier,schaafijs en erg weinig kreeft,krab etc waar je nog extra voor moet dokken!)

Zeezout Rotterdam Herman den Blijker zijn oude zaak en ook hier betaal je teveel voor de maritime kleuren/ambiance en de blabla maar krijg je hier ook voor een veel te hoge prijs mediocre gerechten op je bord waarvoor je de hoofdprijs betaalt.

Hotel NY Oesterbar Al jaren bekend in de Maasstad en i.v.g.met Herman den Blijker zijn toko's (oud en actueel) gewoon een fabriekshal ala Dudok waar je dezelfde kwaliteit krijgt als bij Zeezout en Las Palmas alleen in een eenvoudige omgeving. Prijs redelijk en voor wat je krijgt toch wel oke. Maar...duidelijk niet waar jij je met je vriendin of relaties even jezelf op niveau gaat verwennen.



Waar?









VIP (Very Italian Pizza)
Blaak 31
3011 GA Rotterdam

Wat at / dronk je?


Een Pizza margherita met een extra dikke bodem en tomaatjes.Lekker!


VIP's eigen spaghetti Bolgonese napolitaanse stijl volgens zegge. Ja...smaakt goed,beetje
weinig maar oké.



VIP's speciale pizza Tono...Ja...toch wel erg goed,verse ingrediënten, mooie opmaak,je proeft elke ingrediënt
etc.. Nee, heel erg goed zelfs.Toppertje!


Impressies / Op of aanmerkingen

Eerlijk is eerlijk: Wat ik zo her en der hoor over dit restaurant deel ik met dit bezoek absoluut niet.

Nou, Harry wat hoor je dan zoal in horecaland?

Dat het een goedkope massa vreetschuur is met slechte kwaliteit Italiaans voer e.d.

Maar ik weet waar dit soort verhalen vandaan komen nl. Vaak zijn het verhalen van horen
zeggen die men van elkaar automatisch overneemt en vooral om de eigen lievelingszaak
in een beter daglicht te kunnen zetten. Of dat men dit restaurant bezoekt op een dag en
tijd waarvan je weet dat het gewoon heel erg druk zal zijn en dus ongemakken op de loer
liggen! Ook vergelijkt men dit restaurant met bijvoorbeeld een soortgelijke Italiaan genaamd
Vapiano dat zogenaamd zoveel beter zou zijn. :')

Niet?

Oh nee, helemaal niet te meer ik er geweest ben toen het pas geopend werd en ik toen
al merkte dat het een goedkope met veel blabla (hype) omgeven toko werd voor de hipsters
die er natuurlijk als eersten massaal elke vrijdagavond gingen 'dineren' en dan dachten dat
ze "op niveau aten."

Als ik bijvoorbeeld de pasta's of spaghetti's neem, worden deze in precies afgemeten
hoeveelheden even in water gekookt met een grote spatel,eruit gehaald als het net een
beetje gaar lijkt,vervolgens op een bord gemieterd en vervolgens met 1 lepel tomatensaus
met minuscule gehaktresten overgoten en eventueel nog als topping wat kaas erover heen
besprenkeld.

En de massa die er zit eet het braaf op a ¤ 11,95 (kleiner dan de VIP portie!) want tja..voor
hen geldt: "ik zit wel in een 'nieuwe' hipster zaak en dat telt meer dan de prijs-kwaliteit van
het eten. Kan ik tenminste via mijn Instagram/FB account laten zien: "Ik ben er geweest en
ik ben hip." |:(

Oké Harry maar terug naar deze VIP Italiaan: Welk cijfer geef je het?

Cijfer
8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-03-2016 18:52:29 ]
pi_160547179
VIP Den Haag ben ik al zo vaak geweest. Pizza's van 5 tot max 10 euro en zo lekker! En wordt je ook nog bediend, i.p.v. bij Vapiano. Ik neem vaak de pizza carpaccio met een (gratis) bakje aïoli :9
Overigens 1x zo'n honger en m'n lasagne was heel snel op. Vroegen ze of het te weinig was en ik zei dat ik nog wel trek had. Kreeg ik nog een portie, 1,5x zo groot :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_160547788
Ziet er zeker niet slecht uit! Het overgrote deel van de pizzeria's in Nederland bakken ze minder. Zat bij de Pasta de Parmezaanse kaas er al op? Of kreeg je netjes een schaaltje er naast geserveerd.
  woensdag 9 maart 2016 @ 19:35:01 #46
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_160548663
Voor wat betreft de Seafood Platter vraag: zou Harbour Club niet ook een optie kunnen zijn? En anders sturen we gargamelnl toch naar de nieuwe Schmidt winkel? ;)
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  woensdag 9 maart 2016 @ 19:49:33 #47
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160549027
Schmidt was wel het eerste waaraan ik dacht voor zoiets. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 9 maart 2016 @ 19:51:34 #48
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160549093
VIP is prima. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160549373
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 19:55 schreef gargamelnl het volgende:
Hallo Iwanius,

Bedankt voor je mooie recensies, ik check altijd even cul om te kijken of je weer een verslag hebt gemaakt. Bedankt man ^O^

Maar even de volgende vraag

Ik ben vorig jaar met een bedrijfsweekend in Rotterdam geweest. Dit is zo goed bevallen dat ik samen met een maat van mij weer hier naar toe ga voor een weekend. Nu is mijn vraag aan jou:
Bij welke horeca gelegenheid kan ik het beste terecht voor een seafood platter? Ik ben bereid om hiervoor best 150 tot 200 euro pp neer te leggen, zolang er maar kingcrab, (geen canadese) kreeft etc etc bij zit en het echt gewoon helemaal geweldig is.

Ik heb recensies gelezen over las palmas, dus hier ga ik maar niet naar toe. -O-
Hier wilden we eerst gaan eten, maar ik heb bij mij maat aangegeven, dat ik via fok! wel een persoon ken, die ons een perfect advies kan geven. _O_

Alvast bedankt voor je antwoord.
Opporto of The Harbour Club zijn wel aan te raden,

http://opporto.nl

http://theharbourclub.com/rotterdam/en/
  woensdag 9 maart 2016 @ 20:03:06 #50
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160549458
quote:
0s.gif Op woensdag 9 maart 2016 19:35 schreef robdriessen het volgende:
Voor wat betreft de Seafood Platter vraag: zou Harbour Club niet ook een optie kunnen zijn? En anders sturen we gargamelnl toch naar de nieuwe Schmidt winkel? ;)
Heeft Schmidt ook een restaurant-gedeelte? :o
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')