quote:
Op zaterdag 5 maart 2016 19:55 schreef gargamelnl het volgende:[knip]
Maar even de volgende vraag
Ik ben vorig jaar met een bedrijfsweekend in Rotterdam geweest. Dit is zo goed bevallen dat ik samen met een maat van mij weer hier naar toe ga voor een weekend. Nu is mijn vraag aan jou:
Bij welke horeca gelegenheid kan ik het beste terecht voor een seafood platter? Ik ben bereid om hiervoor best 150 tot 200 euro pp neer te leggen, zolang er maar kingcrab, (
geen canadese) kreeft etc etc bij zit en het echt gewoon helemaal geweldig is.
Ik heb recensies gelezen over las palmas, dus hier ga ik maar niet naar toe.
Hier wilden we eerst gaan eten, maar ik heb bij mij maat aangegeven, dat ik via fok! wel een persoon ken, die ons een perfect advies kan geven.
Alvast bedankt voor je antwoord.
Hey kerel sorry voor de wat late reactie maar hier dan mijn mening/advies:
In Rotterdam kan ik je geen top horeca-zaak aanwijzen met hetgeen je zoekt en waarvan ik zeg: "Daar zou ik ook elke week even langsgaan voor een seafoodplatter". Het beste die wel alles heeft wat jij opsomt en wat ik indertijd goed vond (1 jaar geleden) was:
Catch by Simonis te ScheveningenEn anders is mijn vraag of het perse een seafood platter moet zijn aangezien het seizoen er nog niet is als je begrijpt wat ik bedoel. Zeg je: "Ik wil gewoon een avond op niveau verwend worden maar dan met schaaldieren gerechten ( i.i.g. vis!) maar dan ook weer niet te stijf dan stuur ik je met alle liefde naar Foodlabs want ik heb laatst een geweldige heilbot-kreeften bouillon platter daar gegeten.
En die was to die for!
Even nog terugkomend op de 'beste' vis toko's in Rotterdam en mijn bezwaren er tegen:
Las Palmas: Herman den Blijker zijn zaak. Kwaliteit goed maar je krijgt werkelijk niets op je bord (karig en als het de fruit de mer betreft veel kokkels,zeewier,schaafijs en erg weinig kreeft,krab etc waar je nog extra voor moet dokken!)
Zeezout Rotterdam Herman den Blijker zijn oude zaak en ook hier betaal je teveel voor de maritime kleuren/ambiance en de blabla maar krijg je hier ook voor een veel te hoge prijs mediocre gerechten op je bord waarvoor je de hoofdprijs betaalt.
Hotel NY Oesterbar Al jaren bekend in de Maasstad en i.v.g.met Herman den Blijker zijn toko's (oud en actueel) gewoon een fabriekshal ala Dudok waar je dezelfde kwaliteit krijgt als bij Zeezout en Las Palmas alleen in een eenvoudige omgeving. Prijs redelijk en voor wat je krijgt toch wel oke. Maar...duidelijk niet waar jij je met je vriendin of relaties even jezelf op niveau gaat verwennen.
Waar? VIP (Very Italian Pizza)Blaak 31
3011 GA Rotterdam
Wat at / dronk je? Een Pizza margherita met een extra dikke bodem en tomaatjes.Lekker!
VIP's eigen spaghetti Bolgonese napolitaanse stijl volgens zegge. Ja...smaakt goed,beetje
weinig maar oké.
VIP's speciale pizza Tono...Ja...toch wel erg goed,verse ingrediënten, mooie opmaak,je proeft elke ingrediënt
etc.. Nee, heel erg goed zelfs.Toppertje!Impressies / Op of aanmerkingenEerlijk is eerlijk: Wat ik zo her en der hoor over dit restaurant deel ik met dit bezoek absoluut niet.
Nou, Harry wat hoor je dan zoal in horecaland?Dat het een goedkope massa vreetschuur is met slechte kwaliteit Italiaans voer e.d.
Maar ik weet waar dit soort verhalen vandaan komen nl. Vaak zijn het verhalen van horen
zeggen die men van elkaar automatisch overneemt en vooral om de eigen lievelingszaak
in een beter daglicht te kunnen zetten. Of dat men dit restaurant bezoekt op een dag en
tijd waarvan je weet dat het gewoon heel erg druk zal zijn en dus ongemakken op de loer
liggen! Ook vergelijkt men dit restaurant met bijvoorbeeld een soortgelijke Italiaan genaamd
Vapiano dat zogenaamd zoveel beter zou zijn. Niet?Oh nee, helemaal niet te meer ik er geweest ben toen het pas geopend werd en ik toen
al merkte dat het een goedkope met veel blabla (hype) omgeven toko werd voor de hipsters
die er natuurlijk als eersten massaal elke vrijdagavond gingen 'dineren' en dan dachten dat
ze "op niveau aten."
Als ik bijvoorbeeld de pasta's of spaghetti's neem, worden deze in precies afgemeten
hoeveelheden even in water gekookt met een grote spatel,eruit gehaald als het net een
beetje gaar lijkt,vervolgens op een bord gemieterd en vervolgens met 1 lepel tomatensaus
met minuscule gehaktresten overgoten en eventueel nog als topping wat kaas erover heen
besprenkeld.
En de massa die er zit eet het braaf op a ¤ 11,95 (kleiner dan de VIP portie!) want tja..voor
hen geldt: "ik zit wel in een 'nieuwe' hipster zaak en dat telt meer dan de prijs-kwaliteit van
het eten. Kan ik tenminste via mijn Instagram/FB account laten zien: "Ik ben er geweest en
ik ben hip."
Oké Harry maar terug naar deze VIP Italiaan: Welk cijfer geef je het?Cijfer
8- / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-03-2016 18:52:29 ]