abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 5 juli 2016 @ 19:33:53 #205
221912 minilot
Nancy boy
pi_163541240
Tikkie opgeschoond. Weer inhoudelijk verder graag, merci! O+ ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_163541570
Die lunch ziet er prima uit. Ik vraag me af of een arts hetzelfde van iwanius lever zou zeggen....
Whatever...
pi_163541629
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 10:14 schreef Blik het volgende:
Als jullie nou goed zouden lezen dan zou je het volgende gelezen hebben

Tenzij Iwanius zichzelf in meervoud aanspreekt, hebben we het hier dus over meerdere mensen
Kijk,Bik die leest tenminste goed. Daarbij kon je ook bijvoorbeeld twee dezelfde bakjes yogurt met dat fruit zien.

Recensie van een tijd terug:



Waar?


© Sodafabriek Schiedam



Terwijl je als gast in de rommel zit lopen er allemaal ‘werklui’rond die e.e.a.nog moeten
neerzetten,aansteken en al wat niet meer. Werkzaamheden die je normaliter doet wanneer
de zaak voor gasten gesloten is,op de dag!



Duidelijk publiek dat alles best vind en al blij is dat zij hier een plekje hebben weten te
bemachtigen op grond van de Facebook hype en dat het allemaal zo ‘earthy’en ‘different’
is en helemaal ánders.




© Google Maps


‘Happy Earth’- aka De SodaClub
Makkerstraat 3
3111 AL Schiedam

Wat at / dronk je?






Bewust niks onder gezet want het is samen te vatten in 1 woord: Bullshit!
Alles is ook onaangeroerd teruggestuurd. Alleen 'Miep'at wat.


Impressies / Of op aanmerkingen

Alleerst raad ik een ieder af om naar al die mysterieuze ‘hype’pop-up dingetjes te gaan
die men veevuldig uitmelkt als “the next big thing’op culinair gebied want dit is andermaal
een voorbeeld van je reinste flauwekul dat met een hoop blabla en geheimzinnigheid wordt
groot gemaakt via social media, door allerlei zweverige types die zich zo úrban mogelijk
willen opstellen en plotseling allemaal vegi-minded worden op grond van een
vage zelfbewustwording dat het leven naast het hebben van socialbesitas ook nog uit
ongespoten gezond voedsel moet bestaan om een in balans zijnd lichaam en geest
te hebben. Goh…waar is de gong om dit in te luiden?

Ten tweede heeft dit niks van doen met ‘gezond en bewust’bezig willen zijn. Oh ja,
men vertelt het wel tot in den treure, net zoals wanneer je een leugen vaak herhaalt
het op een bepaalt moment ook als de ‘waarheid’wordt gezien, Nee, dit is allemaal
met een hoop blabla proberen met amateuristisch snij en bak werk, eten proberen
te verkopen waarbij het eten uiteindelijk van ondergeschikt belang is en het feit dat
jij vooral door je aanwezigheid op deze plek dus het predikaat van oprecht ‘healty’
en aardebwust bezig zijn mag krijgen. Kun je het nog zweveriger hebben? Immers
alleen echte gezond denkende mensen van lichaam en geest komen hier eten.

Right.

Ten derde denk je nu dat op zo een locatie en omgeven met zoveel geheimzinnigheid
vooraf het eten in proportie zou zijn en de smaken daar? Nee, helemaal niet.
Inspiratieloos,amateuristisch, en smaakloos zijn de drie woorden die het eten in 1 zin
samenvat. En dat terwijl het eten en bijbehorende ingredienten allemaal van de bio-
groothandel wordt aangeleverd. Kortom een zoveelste hipster ding. Meer niet!

Cijfer:

2
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-07-2016 20:00:01 ]
pi_163541675
Wat een contrast met je andere borden, hier ligt niks op! Ik dacht eerst dat de meeste borden de garnituur was die je had laten liggen..
  dinsdag 5 juli 2016 @ 20:18:13 #209
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_163542084
Het zijn inderdaad wel minuscule hapjes zeg. Hoe vond Miep het smaken?
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_163543172
Die kroonluchter :')
  dinsdag 5 juli 2016 @ 21:29:52 #211
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_163543598
Geweldig! En genant!

Zo rode biet schijf met grapefruitpartje en twee schijfjes radijs. 10tje toch minimaal zou ik zeggen
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_163545928
Wat zegt men eigenlijk als je gang na gang terugstuurt?
pi_163546595
Wat een treurnis, zoals het werkvolk het altijd heeft over een paar erwtjes op een bord bij een "duur" restaurant.

Is dit gewoon exact dat. Meer dan opmaak/garnituur is het echt niet.
  woensdag 6 juli 2016 @ 00:05:06 #214
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163547898
Nouja, ik kan me ook niet echt voorstellen dat 'raw vegan' en jij bij elkaar passen. Dus het had me best verbaasd als je er heul lyrisch over geweest was.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_163547928
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 00:05 schreef MutedFaith het volgende:
Nouja, ik kan me ook niet echt voorstellen dat 'raw vegan' en jij bij elkaar passen. Dus het had me best verbaasd als je er heul lyrisch over geweest was.
Ja. Andere doelgroep.
Make my day!
pi_163548445
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 6 juli 2016 @ 00:34:15 #217
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_163548530
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 00:29 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
Je staat nu ook op de shit-list van Iwanius. :+
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_163548614
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 00:34 schreef static het volgende:

[..]

Je staat nu ook op de shit-list van Iwanius. :+
Ik neem aan dat hij niet zo rancuneus is.
Make my day!
pi_163552019
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 00:29 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
En trek je conclusie anders lekker na één gang onaangeroerd terugsturen. Nu zou ik als restaurant ook zoiets hebben van watdefuck. :')
pi_163552059
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 00:29 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
Maar Iwanius heeft 40 jaar horecaervaring, die kan proeven met z'n ogen.
  woensdag 6 juli 2016 @ 10:28:50 #221
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_163552269
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 00:29 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
Als je hoofdgerecht 2 vierkante centimeter peer met 3 blauwe bessen is. Onbewerkt, rauwkost. Dan kun je toch gewoon zeggen: Dit voldoet niet aan mijn verwachtingen en de prijs die je ervoor verlangt. Neem maar weer mee.

Ik vind het een van de beste reviews uit deze topic reeks. Het is puur ongeloof van mijn kant. Het kan toch gewoon bijna niet, er ligt niets op die borden wat vult. Als je dat op 1 bord legt is het nog weinig. Het is niet eens bereid. Stel je voor dat je hier zelf was gaan eten....
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  woensdag 6 juli 2016 @ 10:29:50 #222
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_163552285
Aangezien hij zijn peer als een echte origami kunstenaar heeft gevouwen heeft hij vermoedelijk de hele rest van de peer weggemikt, omdat hij zijn marge toch al binnen heeft :D
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  woensdag 6 juli 2016 @ 10:31:01 #223
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_163552311
Diplomatico Ambasador 70cl, ¤170, laat maar zitten _O-
pi_163553346
Ze dachten als raw vegan eet je normaal super veel, laten we het eens anders doen;p
pi_163553796
Dat ze überhaupt nog bleven uitserveren aan hem. Na de eerste 2 gerechten die terugkomen stop je er toch mee lijkt me :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_163555796
Ik heb ook niet de volle mep betaalt.Wat denk jij dan...

quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 00:29 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
Als je al een tijdje meeloopt in het hele culinaire wereldje en kennis hebt van ingredienten,smaken e.d. dan voor de zoveelste keer, hoef ik echt niet alles te proeven om een indruk te hebben hoe iets moet smaken. En 99, van de 100 keer heb ik gelijk.

Sommige mensen zijn gewend via bepaalde procedures tot een doel te komen en doen dat stapsgewijs,ik vat meestal met een goed overzicht en inschatting al in hoe ik het snelst bij het einddoel kom i.p.v als een ezel alles stapsgewijs te moeten doen.

In deze als je ervaring hebt,kennis hebt en zoveel al aan smaken hebt geproefd dan denk je toch niet dat ik in Nederland bij zo een hipster tent onder de indruk geraak van wannabe-chefs die vaak alleen maar een trend invullen dan daadwerkelijk met hun vak bezig zijn van kinds af aan? Men dweept met one-liners en weet vaak niet eens waarover ze praten. Tegenwoordig verkoopt men met een hoop bla het eten terwijl ze niet doorhebben dat generaties voor hen dit ook al op een of andere manier bereide en er weinig vernieuwend in is dan misschien de smaakbereiding door het gebruik van iets betere producten en natuurlijk in een andere tijd.

Alles hebben ze uit boekjes of tv programma's ,sleutelen ze wat zelf aan en menen dan dat ze vernieuwend bezig terwijl ik misschien wat zij bereiden en als vernieuwend zien in de jaren 70-80-90-2000+ al ergens anders in ongeveer dezelfde samenstelling(vaak nog beter ook!) heb gezien en gegeten. Ik neem bagage mee, veel bagage en als jij meent dat je baanbrekend bezig bent dan meet ik je aan mijn ervaringen en als het ontoereikend is dan reken ik je af. Is het inderdaad vernieuwend dan complimenteer ik je volop.

V.w.b.wat hier op de borden lag was het gewoon flauwekul. Of denk je niet Isabeau dat ik niet weet welke smaak je krijgt van een stukje biet en een stukje fruit erop. Dat smaakt nergens naar. Zuur vs neutraal = smaakloos gerecht.En daar doet een beetje curry poeder niks aan af op dat bord. En zo kan ik wel blijven doorgaan over de andere gerechten.

Het was allemaal flutsels met een grote F. Probeersels van zweverige types die denken iets nieuws neer te zetten voor de hoofdprijs ( ja want dat kunnen ze wel) maar eigenlijk meegaan in de trend van 'hipster' eten. Ik doe daar niet aan mee en blijf het onzin vinden omdat niet het eten centraal staat,maar de beleving en opmaak.

Nee,dank je.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-07-2016 14:44:12 ]
pi_163556584
Lijkt me ook niks maar waarom ging je er eigenlijk heen? Je weet dat het niet jouw ding ging, volgens mij ging je er al met een veroordelend gevoel heen. Dan zou ik gewoon niet gaan. Zoveel andere restaurants die wel meer je smaak zijn.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_163561510
Lol, over hipster tenten gesproken. Ik was laatst trouwens bij de hipster tent La Taqueria geweest, wat een teleurstelling, smakeloos en droog, luister voortaan ook niet meer wat er op Fok wordt aangeraden.
pi_163561525
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 17:13 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Lol, over hipster tenten gesproken. Ik was laatst trouwens bij de hipster tent La Taqueria geweest, wat een teleurstelling, smakeloos en droog, luister voortaan ook niet meer wat er op Fok wordt aangeraden.
Ik vond het echt heerlijk daar. :o
pi_163561608
quote:
2s.gif Op woensdag 6 juli 2016 12:55 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb ook niet de volle mep betaalt.Wat denk jij dan...
Dit schurkt wel een beetje tegen eetpiraterij aan.
pi_163562637
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 17:17 schreef MCH het volgende:

[..]

Dit schurkt wel een beetje tegen eetpiraterij aan.
Heb je die schotels gezien, daar hoor je geld bij te krijgen joh.

Dit topic is met stip het leukste topic om mee te lurken, naast de briljante recensies zijn de discussies hier vaak net zo mooi om te volgen.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_163563222
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2016 18:13 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

Heb je die schotels gezien, daar hoor je geld bij te krijgen joh.

Dit topic is met stip het leukste topic om mee te lurken, naast de briljante recensies zijn de discussies hier vaak net zo mooi om te volgen.
Dus ik kan nu ook naar dat restraurant gaan en hetzelfde zeggen met dit topic uitgeprint onder m'n arm?
pi_163563271
Iwanius; je geeft duidelijk aan niets met vegetariërs of "hipsters " te hebben of ooit te hebben gehad.

Je gaat alleen met tegenzin naar zulke restaurants.

Ik neem veel aan van je expertise; maar niet op dit gebied; juist vanwege het bovenstaande.

Dan kan je wel zeggen te weten hoe het hoort te smaken; maar ik neem je toch eerder serieus bij iets waar je niet met tegenzin gaat zitten.

Niet heel gek; toch? ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_163563608
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 18:40 schreef MCH het volgende:

[..]

Dus ik kan nu ook naar dat restraurant gaan en hetzelfde zeggen met dit topic uitgeprint onder m'n arm?
Lijkt me verstandiger om niet te gaan eigenlijk :)
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_163565038
Wow, gewoon schaamteloos vijf rauwe amuses serveren! Ik weet dat je het niet graag over geld hebt Iwanius, maar mag ik vragen wat ze hiervoor durfden te vragen?
pi_163568130
Voor ons beiden exclusief de biodrankjes (ook echt van het niveau leidingwater en dan een beetje siroop - ja,gewoon van dat spul waarmee AH nu adverteert voor onderweg - ingooien en wat mintblaadjes en dan schudden en zie daar...Bio-limonade drankje a ¤ 4,50 per glas!) Fles kost ¤ 9,95. in totaal ¤ 125,-. Ik betaalde in totaal met de genoten drank ongeveer de helft.
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2016 13:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Lijkt me ook niks maar waarom ging je er eigenlijk heen? Je weet dat het niet jouw ding ging, volgens mij ging je er al met een veroordelend gevoel heen. Dan zou ik gewoon niet gaan. Zoveel andere restaurants die wel meer je smaak zijn.
'Miep'had dit geregeld en wilde erheen en daarom schoof ik haar ook mijn gerechten toe. Maar zelfs zij vond het lachwekkend wat we kregen maar at er wel van uit beleefdheid.

quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 17:13 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Lol, over hipster tenten gesproken. Ik was laatst trouwens bij de hipster tent La Taqueria geweest, wat een teleurstelling, smakeloos en droog, luister voortaan ook niet meer wat er op Fok wordt aangeraden.
Ik raadde het ook af maar kreeg toen van o.a. Isegrim die ik verder niks verwijt hoor de wind van voren. Of was het FFT? Maar goed,zo heeft iedereen zijn voorkeuren.. Moet kunnen.

quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 18:40 schreef MCH het volgende:

Dus ik kan nu ook naar dat restraurant gaan en hetzelfde zeggen met dit topic uitgeprint onder m'n arm?
Zal moeilijk gaan wat zoals de header al zei is het een pop-up concept dus niks staat van tevoren vast en het wordt elke keer ergens anders gehouden en idem dito voor de keuken die men dan opvoert. Soort van 'secret' concept om zo de hype van "belangrijk"te creeeren en waar mensen dan intrappen en denken iets geweldigs te krijgen.

quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 18:42 schreef Aphrodyte het volgende:
Iwanius; je geeft duidelijk aan niets met vegetariërs of "hipsters " te hebben of ooit te hebben gehad.

Je gaat alleen met tegenzin naar zulke restaurants.

Niet heel gek; toch? ;)
Nou... als je mijn vorige recensies las over Jonge de Jong bezocht ik die ook twee keer. Je weet wel, De Jong bij de Hofbogen,het restaurant van 'Beppie'( RobinOok) Bij die 'bolle'heb ik ook een vegetarisch menu gekozen en ook dat was oke.. En gisteren dus met de lunch die Catering van het Land waar ik ook jars kreeg met bio-sap en boterhammen met bio beleg. Erg goed vond ik dat!!

Dus ik sta wel open voor de vegi-keuken,sterker nog ik ben gek op echt vernieuwende keukens of chefkoks die buiten kaders denken en echt iets moois weten te bereiden uit simpele onbespoten producten, maar niet voor je reinste gehypte BS zoals dit,want dat is het gewoon.



Waar?


Hans op zijn best voor zijn klanten!



En hans heeft een nieuwe wagen dus zaken gaan goed.




Hans Worst
Ondernemersvereniging Beursplein
3011AE Rotterdam

Wat at / dronk je?



Oh.. heerlijk op zijn tijd deze hotdog specialiteiten. En gelijk nog 2x hierna
uitgevraagd,gewoon omdat het smaakte.



Ook helemaal goed op zijn tijd zoals nu. En hierna nog 1 keer uitgevraagd.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou ja,wat valt er over te zeggen dan dat het allemaal smaakte,
en het weer gezellig bijpraten was met Hans aangezien we elkaar
al wat jaartjes kennen. Tot de volgende keer.

Cijfer :

7
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-07-2016 21:34:38 ]
pi_163568193
5 units. _O_
  woensdag 6 juli 2016 @ 21:41:26 #238
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163568732
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 21:27 schreef MCH het volgende:
5 units. _O_
En daarvoor nog eerst even dit:
quote:
2s.gif Op woensdag 6 juli 2016 12:35 schreef Iwanius het volgende:
Lunch bestaande uit allemaal side-dishes dit keer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163568952
Hans Worst _O_
pi_163569849
Ik heb nog nooit Hans Worst op. :o Het ruikt wel altijd enorm goed.
pi_163569933
quote:
12s.gif Op woensdag 6 juli 2016 21:41 schreef golfer het volgende:

[..]

En daarvoor nog eerst even dit:

[..]

Al gezien wat er daarna kwam? :P
pi_163570018
Ik wil die hotdogs heel graag proberen :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 6 juli 2016 @ 22:18:12 #243
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_163570023
Die Hans worst keer gehad op chillifest , lekker ..

Maar 5 tering hahaha
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_163570089
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 22:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wil die hotdogs heel graag proberen :9
Ook 5 stuks?
pi_163570196
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 22:19 schreef MCH het volgende:

[..]

Ook 5 stuks?
Nee dat lukt me niet. Maar ik geloof dat die man hele lekkere toppings heeft. Pepers, sambal, kaas, relish, mosterd :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 6 juli 2016 @ 23:24:19 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163572090
Ik heb nog nooit in mijn leven een hotdog gegeten en geloof niet dat ik eraan toe daar verandering in te brengen.
  woensdag 6 juli 2016 @ 23:47:34 #247
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_163572546
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 22:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wil die hotdogs heel graag proberen :9
Ingewikkeld gedoe; wat is er mis met mayo, ketchup/curry?
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_163573118
Heeft-ie ook gewoon hoor :) Die hotdogs van Hans worst zijn idd lekker :9
pi_163573682
Hoe eet je dat zonder dat de helft eruit valt? Ziet er verder wel top uit.
pi_163574321
quote:
2s.gif [b]Op woensdag 6 juli 2016 21:26 schreef Iwanius het volgende;

Nou... als je mijn vorige recensies las over Jonge de Jong bezocht ik die ook twee keer. Je weet wel, De Jong bij de Hofbogen,het restaurant van 'Beppie'( RobinOok) Bij die 'bolle'heb ik ook een vegetarisch menu gekozen en ook dat was oke.. En gisteren dus met de lunch die Catering van het Land waar ik ook jars kreeg met bio-sap en boterhammen met bio beleg. Erg goed vond ik dat!!

Dus ik sta wel open voor de vegi-keuken,sterker nog[i] ik ben gek op echt vernieuwende keukens of chefkoks die buiten kaders denken en echt iets moois weten te bereiden uit simpele ingrediënten
Bedankt voor de uitleg :Y

Zo snap ik je wat beter. Je hebt inderdaad gelijk dat er in vegaland tegenwoordig veel hipster restaurants openen die veel te veel vragen voor bijvoorbeeld een simpele saladebar met ingrediënten die ik ook bij AH kan kopen.

Dat is voor mij ook een keer nooit meer inderdaad :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_163580535
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 03:13 schreef jaipurholic het volgende:
Hoe eet je dat zonder dat de helft eruit valt? Ziet er verder wel top uit.
Nou,gewoon kleine hapjes nemen elke keer. "munchen"noemen ze dat ook wel in ýankee' taal.

Maar misschien lijken de hotdogs vanwege de closeup huge maar het zijn maar hele kleine broodjes hoor. De topping maakt het wel vullend, maar als geheel is het echt niet zo groot als dat je in eerste instantie zou denken. Beter gezegd: Elke goede eter zou zo een heel broodje (vanwege het kleine formaat en zachtheid) gelijk in zijn mond kunnen proppen zonder een hele bolle toet te hebben.



Waar?


De buitenkant van deze in september vorig jaar geopend Antilliaanse eethuisje.



Oei…een ieder die weleens op de ABC eilanden is geweest,kent dit en weet
dat het als dorstlesser en toetje “to die for”is. Vooral als het ijs zo geschaven is,
dat het net op stofdeeltjes soms lijkt.



Binnen als je het aftrapje neemt. Simpel en misschien voor een buitenstaander die
dit soort zaakjes niet kent onaantrekkelijk, maar het gaat om de keuken die men
voert.



Aha!.dus hier bereid men “het toetje”. met de nieuwe Antilliaanse vlag aan de muur.




De menukaarten met op de 2de kaart bovenaan waar ik voor kom:
Funchi y Jambo!


Eat More
1st Middellandsestraat 84B
3021 BE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Goh…dit zo aanschouwend brings back memories van mijn verblijf in De West. Ziet eruit zoals ik het ken
van toen met diens verstande dat de bouillon iets donkerder is dan ik verwachte. Maar goed,alle
ingredienten die er in horen,zijn erin, en nu maar hopen dat het ook allemaal perfect is bereid en vooral smaakt!



Nou…bij een eerste hap (je moet dus de funchi in de soep doen en samen eten zoals je rijst
met soep ook soms combineert.) smaakte het goed. Varkenspoten heel goed bereid waardoor
ze lekker op te kauwen zijn,stukjes garnaal,inkvis erin en…natuurlijk de okra die het dat
slijmerige geeft waardoor sommigen het de “snot”soep noemen. De funchi (mais-deeg) was
ook perfect bereid en niet een opgewarmd sompig iets zoals sommige zaken weleens plegen
te doen. Dit was duidelijk vers bereid.




‘Toetje”en tevens enorme dorstlesser in alle kleuren van regenboog.
Je kan het zo gek maken als dat je wilt en dat deed ik dus met o.a.
de smaken champagne-cola,ananas,tamarinde ( dus nee ,bestel
geen drank bij je eten ook al heb je dorst want dit ‘toetje’blust,sust
en ververst alles in je mond)


Impressies / Of op aanmerkingen

Ik ben fan! Fan omdat dit herineringen terugbrengt van heeeeel lang
geleden toen ik dit als jong aapje leerde eten dankzij de lokale
bevolking en het gelijk lekker vond.(behalve dat slijm waaraan
je moet wennen) Nu anno 2016, heb ik dus dit traditionele Antilliaans
eetzaakje gevonden die net voorbij de kruising van de West-kruiskade
(of 1st Middellandsstraat) ,waar ook Koolmees zit, is gevestigd en
waar vroeger een Indiaase curry uitbater zat. Nu dus“Eat More”
Antilliaans eten. Blij toe want er is amper tot geen bij mij bekende
zaak die traditioneel Antilliaans eten voert.in de Maasstad.

P.S:

Je moet wel even wachten op je eten want men werkt er niet met voorbereid
spul. Alles wordt pas bereid wanneer het bestelt is, dus reken op gemiddeld
10-20 minuten voor je hoofdgerecht zoals ik dat had. Rijst gerechten zullen
iets sneller gereed zijn maar de funchi en jambo vergt gewoon tijd maar is
het wachten meer dan waard als je van de traditionele Antilliaanse keuken houdt.

Cijfer:

8
/ 10

Note: Vanavond laat komt er nog een recensie ivm een speciale gebeurtenis een tijd terug.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-07-2016 12:31:06 ]
pi_163581034
Ziet er uit als een gewone slush puppy
  donderdag 7 juli 2016 @ 15:24:31 #253
62913 Blik
The one and Only!
pi_163581161
Ik ben vorig jaar 3 weken op de ABC-eilanden geweest, maar de slush-puppie was me niet echt opgevallen tijdens die 3 weken
  donderdag 7 juli 2016 @ 16:07:53 #254
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_163582285
Dit is toch gewoon schaafijs? Zie het best wel vaak in Rotterdam. In mijn buurt kan je het zelfs bij de Primera krijgen. Eten ziet er verder lekker uit. Krijg trek.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_163594010
:? Ja en?

quote:
Vooral als het ijs zo geschaven is..


Waar?


© Google




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?



Yup..dat heet dan een Krug avond waar je voor uitgenodigd wordt.




Gelijk bij binnenkomst de welbekende Parkheuvel knabbels voor mij waarvan men weet dat ik er
gek op ben en gelijk een fles van de minst speciale Krug erbij om een goed start te maken. De
overige twee glazen zijn van ‘Miep’en de maitre zelf.




Naamkaartje erbij en het menu. “Zo heurt ‘t” in stijl.







*Boem”de eerste topfles. 2000.. Zachte mousse,strelend op de tong en in balans om het kort te houden.
Perfecte champagne en devalueert hoe raar het ook klinkt de bijbehorende gerechten als het de smaak betreft.



“Blablabla..geweldig het samenspel tussen de Krug en de komende gerechten…de uniekheid om dat
hier te mogen meemaken bij Parkheuvel.. blabla” al dus deze jonge ober.



Veel interessanter dit volgende gerecht en wel deze proeverij van Guidaillam geserveerd met artisjok,
tomaat en jus. Mjah..lekker en vroeg het nog maar een keer uit wat eigenlijk niet de bedoeling was
maar ik kom hier ook om het maagje te vullen en terwijl de anderen nog maar hun glazen lieten vullen
at ik rustig nog maar een keer deze portie op en liet ik de Krug 2002-2003 aan mij voorbij gaan omdat ik ze
al ken in geur,kleur en smaak.




*Boem”deze Krug rosé is ook geen onbekende voor mij en nog verfijnder in bubbel dan de vorige en
wel de 2000. Tongstrelend is het juiste woord voor deze champagne. Heerlijk! Oh ja het gerecht in
de laatste foto is ook geen onbekende en wel de in de oven bereide Anjou duif waarvan het boutje
met kardamom jus gelakt is. Jah,lekker maar overheerst helaas de rosé champagne. Heb ook daarom
even mijn champagne laten staan,water gedronken tijdens het eten, en daarna weer mijn weg vervolgt
met de rosé champagne. Je moet tenslotte volop genieten.



Ook niet onbekend als toetje en wel deze zilveren parel van witte chocolade en gevuld met
een aardbeien coulise,blokjes oma’s cake,krokant suiker en gemarineerde aardbeien. Lekker
en passend bij de rosé champagne.



En nog maar een toetje,toe maar, en wel de klein gesneden exotische vruchten verbonden met
een abrikozen gelei en een cheesecake van Tahiti vanille i.c.m.mango en een sorbet van guava.
Ook lekker!



En nu zijn we echt aan het einde met de huis plateau aan chocolade bonbons. Ik koos erbij een kleine
pot thee.


Impressies / Of op aanmerkingen

Goed, een besloten Krug gebeuren die voor de eerste keer werd gehouden en ik
dus meemaak. Opzet is stijlvol en met klasse gedaan alleen de afwerking,en dan
met name de gerechten ,daar had ik meer van verwacht eerlijkheidshalve. Eigenlijk
maakten men de meest klassieke fout door hoog in te zetten met bijvoorbeeld drank,
maar vervolgens met de gerechten achter te blijven. Ook had ik verwacht dat je bij zo
een speciaal moment niet gerechten van je kaart serveert maar als een echte Michellin
sterren chef met gerechten op de proppen te komen die het niveau van de avond,zoals
in deze de drank, matchen, of op zijn minst aanvullen. Het maakt dan zo een avond
als dit, dan ook af, en men heeft het erover. Tenminste ik wel en dan niet “ik heb veel
verschillende Krug’s gedronken,maar de gerechten erbij waren “to die for” en wel om
die en die redenen.

Cijfer :


9-
/ 10
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')