abonnement Unibet Coolblue
pi_163555796
Ik heb ook niet de volle mep betaalt.Wat denk jij dan...

quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 00:29 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het toch wel een minpuntje dat je eten alleen beoordeeld op aanblik en het niet eens wilt proeven. Dan ga je daar al heel erg bevooroordeeld heen en eigenlijk is dit dan ook geen echte restaurant-recensie. Het hele plaatje klopt misschien niet, maar het beetje voer dat ze voorzetten kan wel heel lekker zijn. En dan kan je alsnog een onvoldoende geven voor aanblik en portiegrootte, maar nu kan je niets zeggen over een wel heel belangrijk aspect van eten: de smaak.
Als je al een tijdje meeloopt in het hele culinaire wereldje en kennis hebt van ingredienten,smaken e.d. dan voor de zoveelste keer, hoef ik echt niet alles te proeven om een indruk te hebben hoe iets moet smaken. En 99, van de 100 keer heb ik gelijk.

Sommige mensen zijn gewend via bepaalde procedures tot een doel te komen en doen dat stapsgewijs,ik vat meestal met een goed overzicht en inschatting al in hoe ik het snelst bij het einddoel kom i.p.v als een ezel alles stapsgewijs te moeten doen.

In deze als je ervaring hebt,kennis hebt en zoveel al aan smaken hebt geproefd dan denk je toch niet dat ik in Nederland bij zo een hipster tent onder de indruk geraak van wannabe-chefs die vaak alleen maar een trend invullen dan daadwerkelijk met hun vak bezig zijn van kinds af aan? Men dweept met one-liners en weet vaak niet eens waarover ze praten. Tegenwoordig verkoopt men met een hoop bla het eten terwijl ze niet doorhebben dat generaties voor hen dit ook al op een of andere manier bereide en er weinig vernieuwend in is dan misschien de smaakbereiding door het gebruik van iets betere producten en natuurlijk in een andere tijd.

Alles hebben ze uit boekjes of tv programma's ,sleutelen ze wat zelf aan en menen dan dat ze vernieuwend bezig terwijl ik misschien wat zij bereiden en als vernieuwend zien in de jaren 70-80-90-2000+ al ergens anders in ongeveer dezelfde samenstelling(vaak nog beter ook!) heb gezien en gegeten. Ik neem bagage mee, veel bagage en als jij meent dat je baanbrekend bezig bent dan meet ik je aan mijn ervaringen en als het ontoereikend is dan reken ik je af. Is het inderdaad vernieuwend dan complimenteer ik je volop.

V.w.b.wat hier op de borden lag was het gewoon flauwekul. Of denk je niet Isabeau dat ik niet weet welke smaak je krijgt van een stukje biet en een stukje fruit erop. Dat smaakt nergens naar. Zuur vs neutraal = smaakloos gerecht.En daar doet een beetje curry poeder niks aan af op dat bord. En zo kan ik wel blijven doorgaan over de andere gerechten.

Het was allemaal flutsels met een grote F. Probeersels van zweverige types die denken iets nieuws neer te zetten voor de hoofdprijs ( ja want dat kunnen ze wel) maar eigenlijk meegaan in de trend van 'hipster' eten. Ik doe daar niet aan mee en blijf het onzin vinden omdat niet het eten centraal staat,maar de beleving en opmaak.

Nee,dank je.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-07-2016 14:44:12 ]
pi_163556584
Lijkt me ook niks maar waarom ging je er eigenlijk heen? Je weet dat het niet jouw ding ging, volgens mij ging je er al met een veroordelend gevoel heen. Dan zou ik gewoon niet gaan. Zoveel andere restaurants die wel meer je smaak zijn.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_163561510
Lol, over hipster tenten gesproken. Ik was laatst trouwens bij de hipster tent La Taqueria geweest, wat een teleurstelling, smakeloos en droog, luister voortaan ook niet meer wat er op Fok wordt aangeraden.
  woensdag 6 juli 2016 @ 17:13:55 #229
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163561525
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 17:13 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Lol, over hipster tenten gesproken. Ik was laatst trouwens bij de hipster tent La Taqueria geweest, wat een teleurstelling, smakeloos en droog, luister voortaan ook niet meer wat er op Fok wordt aangeraden.
Ik vond het echt heerlijk daar. :o
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_163561608
quote:
2s.gif Op woensdag 6 juli 2016 12:55 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb ook niet de volle mep betaalt.Wat denk jij dan...
Dit schurkt wel een beetje tegen eetpiraterij aan.
pi_163562637
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 17:17 schreef MCH het volgende:

[..]

Dit schurkt wel een beetje tegen eetpiraterij aan.
Heb je die schotels gezien, daar hoor je geld bij te krijgen joh.

Dit topic is met stip het leukste topic om mee te lurken, naast de briljante recensies zijn de discussies hier vaak net zo mooi om te volgen.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_163563222
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2016 18:13 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

Heb je die schotels gezien, daar hoor je geld bij te krijgen joh.

Dit topic is met stip het leukste topic om mee te lurken, naast de briljante recensies zijn de discussies hier vaak net zo mooi om te volgen.
Dus ik kan nu ook naar dat restraurant gaan en hetzelfde zeggen met dit topic uitgeprint onder m'n arm?
pi_163563271
Iwanius; je geeft duidelijk aan niets met vegetariërs of "hipsters " te hebben of ooit te hebben gehad.

Je gaat alleen met tegenzin naar zulke restaurants.

Ik neem veel aan van je expertise; maar niet op dit gebied; juist vanwege het bovenstaande.

Dan kan je wel zeggen te weten hoe het hoort te smaken; maar ik neem je toch eerder serieus bij iets waar je niet met tegenzin gaat zitten.

Niet heel gek; toch? ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_163563608
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 18:40 schreef MCH het volgende:

[..]

Dus ik kan nu ook naar dat restraurant gaan en hetzelfde zeggen met dit topic uitgeprint onder m'n arm?
Lijkt me verstandiger om niet te gaan eigenlijk :)
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_163565038
Wow, gewoon schaamteloos vijf rauwe amuses serveren! Ik weet dat je het niet graag over geld hebt Iwanius, maar mag ik vragen wat ze hiervoor durfden te vragen?
pi_163568130
Voor ons beiden exclusief de biodrankjes (ook echt van het niveau leidingwater en dan een beetje siroop - ja,gewoon van dat spul waarmee AH nu adverteert voor onderweg - ingooien en wat mintblaadjes en dan schudden en zie daar...Bio-limonade drankje a ¤ 4,50 per glas!) Fles kost ¤ 9,95. in totaal ¤ 125,-. Ik betaalde in totaal met de genoten drank ongeveer de helft.
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2016 13:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Lijkt me ook niks maar waarom ging je er eigenlijk heen? Je weet dat het niet jouw ding ging, volgens mij ging je er al met een veroordelend gevoel heen. Dan zou ik gewoon niet gaan. Zoveel andere restaurants die wel meer je smaak zijn.
'Miep'had dit geregeld en wilde erheen en daarom schoof ik haar ook mijn gerechten toe. Maar zelfs zij vond het lachwekkend wat we kregen maar at er wel van uit beleefdheid.

quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 17:13 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Lol, over hipster tenten gesproken. Ik was laatst trouwens bij de hipster tent La Taqueria geweest, wat een teleurstelling, smakeloos en droog, luister voortaan ook niet meer wat er op Fok wordt aangeraden.
Ik raadde het ook af maar kreeg toen van o.a. Isegrim die ik verder niks verwijt hoor de wind van voren. Of was het FFT? Maar goed,zo heeft iedereen zijn voorkeuren.. Moet kunnen.

quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 18:40 schreef MCH het volgende:

Dus ik kan nu ook naar dat restraurant gaan en hetzelfde zeggen met dit topic uitgeprint onder m'n arm?
Zal moeilijk gaan wat zoals de header al zei is het een pop-up concept dus niks staat van tevoren vast en het wordt elke keer ergens anders gehouden en idem dito voor de keuken die men dan opvoert. Soort van 'secret' concept om zo de hype van "belangrijk"te creeeren en waar mensen dan intrappen en denken iets geweldigs te krijgen.

quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 18:42 schreef Aphrodyte het volgende:
Iwanius; je geeft duidelijk aan niets met vegetariërs of "hipsters " te hebben of ooit te hebben gehad.

Je gaat alleen met tegenzin naar zulke restaurants.

Niet heel gek; toch? ;)
Nou... als je mijn vorige recensies las over Jonge de Jong bezocht ik die ook twee keer. Je weet wel, De Jong bij de Hofbogen,het restaurant van 'Beppie'( RobinOok) Bij die 'bolle'heb ik ook een vegetarisch menu gekozen en ook dat was oke.. En gisteren dus met de lunch die Catering van het Land waar ik ook jars kreeg met bio-sap en boterhammen met bio beleg. Erg goed vond ik dat!!

Dus ik sta wel open voor de vegi-keuken,sterker nog ik ben gek op echt vernieuwende keukens of chefkoks die buiten kaders denken en echt iets moois weten te bereiden uit simpele onbespoten producten, maar niet voor je reinste gehypte BS zoals dit,want dat is het gewoon.



Waar?


Hans op zijn best voor zijn klanten!



En hans heeft een nieuwe wagen dus zaken gaan goed.




Hans Worst
Ondernemersvereniging Beursplein
3011AE Rotterdam

Wat at / dronk je?



Oh.. heerlijk op zijn tijd deze hotdog specialiteiten. En gelijk nog 2x hierna
uitgevraagd,gewoon omdat het smaakte.



Ook helemaal goed op zijn tijd zoals nu. En hierna nog 1 keer uitgevraagd.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou ja,wat valt er over te zeggen dan dat het allemaal smaakte,
en het weer gezellig bijpraten was met Hans aangezien we elkaar
al wat jaartjes kennen. Tot de volgende keer.

Cijfer :

7
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-07-2016 21:34:38 ]
pi_163568193
5 units. _O_
  woensdag 6 juli 2016 @ 21:41:26 #238
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163568732
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 21:27 schreef MCH het volgende:
5 units. _O_
En daarvoor nog eerst even dit:
quote:
2s.gif Op woensdag 6 juli 2016 12:35 schreef Iwanius het volgende:
Lunch bestaande uit allemaal side-dishes dit keer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163568952
Hans Worst _O_
  woensdag 6 juli 2016 @ 22:13:50 #240
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163569849
Ik heb nog nooit Hans Worst op. :o Het ruikt wel altijd enorm goed.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_163569933
quote:
12s.gif Op woensdag 6 juli 2016 21:41 schreef golfer het volgende:

[..]

En daarvoor nog eerst even dit:

[..]

Al gezien wat er daarna kwam? :P
pi_163570018
Ik wil die hotdogs heel graag proberen :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 6 juli 2016 @ 22:18:12 #243
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_163570023
Die Hans worst keer gehad op chillifest , lekker ..

Maar 5 tering hahaha
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_163570089
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 22:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wil die hotdogs heel graag proberen :9
Ook 5 stuks?
pi_163570196
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 22:19 schreef MCH het volgende:

[..]

Ook 5 stuks?
Nee dat lukt me niet. Maar ik geloof dat die man hele lekkere toppings heeft. Pepers, sambal, kaas, relish, mosterd :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 6 juli 2016 @ 23:24:19 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163572090
Ik heb nog nooit in mijn leven een hotdog gegeten en geloof niet dat ik eraan toe daar verandering in te brengen.
  woensdag 6 juli 2016 @ 23:47:34 #247
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_163572546
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 22:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wil die hotdogs heel graag proberen :9
Ingewikkeld gedoe; wat is er mis met mayo, ketchup/curry?
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_163573118
Heeft-ie ook gewoon hoor :) Die hotdogs van Hans worst zijn idd lekker :9
pi_163573682
Hoe eet je dat zonder dat de helft eruit valt? Ziet er verder wel top uit.
pi_163574321
quote:
2s.gif [b]Op woensdag 6 juli 2016 21:26 schreef Iwanius het volgende;

Nou... als je mijn vorige recensies las over Jonge de Jong bezocht ik die ook twee keer. Je weet wel, De Jong bij de Hofbogen,het restaurant van 'Beppie'( RobinOok) Bij die 'bolle'heb ik ook een vegetarisch menu gekozen en ook dat was oke.. En gisteren dus met de lunch die Catering van het Land waar ik ook jars kreeg met bio-sap en boterhammen met bio beleg. Erg goed vond ik dat!!

Dus ik sta wel open voor de vegi-keuken,sterker nog[i] ik ben gek op echt vernieuwende keukens of chefkoks die buiten kaders denken en echt iets moois weten te bereiden uit simpele ingrediënten
Bedankt voor de uitleg :Y

Zo snap ik je wat beter. Je hebt inderdaad gelijk dat er in vegaland tegenwoordig veel hipster restaurants openen die veel te veel vragen voor bijvoorbeeld een simpele saladebar met ingrediënten die ik ook bij AH kan kopen.

Dat is voor mij ook een keer nooit meer inderdaad :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_163580535
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 03:13 schreef jaipurholic het volgende:
Hoe eet je dat zonder dat de helft eruit valt? Ziet er verder wel top uit.
Nou,gewoon kleine hapjes nemen elke keer. "munchen"noemen ze dat ook wel in ýankee' taal.

Maar misschien lijken de hotdogs vanwege de closeup huge maar het zijn maar hele kleine broodjes hoor. De topping maakt het wel vullend, maar als geheel is het echt niet zo groot als dat je in eerste instantie zou denken. Beter gezegd: Elke goede eter zou zo een heel broodje (vanwege het kleine formaat en zachtheid) gelijk in zijn mond kunnen proppen zonder een hele bolle toet te hebben.



Waar?


De buitenkant van deze in september vorig jaar geopend Antilliaanse eethuisje.



Oei…een ieder die weleens op de ABC eilanden is geweest,kent dit en weet
dat het als dorstlesser en toetje “to die for”is. Vooral als het ijs zo geschaven is,
dat het net op stofdeeltjes soms lijkt.



Binnen als je het aftrapje neemt. Simpel en misschien voor een buitenstaander die
dit soort zaakjes niet kent onaantrekkelijk, maar het gaat om de keuken die men
voert.



Aha!.dus hier bereid men “het toetje”. met de nieuwe Antilliaanse vlag aan de muur.




De menukaarten met op de 2de kaart bovenaan waar ik voor kom:
Funchi y Jambo!


Eat More
1st Middellandsestraat 84B
3021 BE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Goh…dit zo aanschouwend brings back memories van mijn verblijf in De West. Ziet eruit zoals ik het ken
van toen met diens verstande dat de bouillon iets donkerder is dan ik verwachte. Maar goed,alle
ingredienten die er in horen,zijn erin, en nu maar hopen dat het ook allemaal perfect is bereid en vooral smaakt!



Nou…bij een eerste hap (je moet dus de funchi in de soep doen en samen eten zoals je rijst
met soep ook soms combineert.) smaakte het goed. Varkenspoten heel goed bereid waardoor
ze lekker op te kauwen zijn,stukjes garnaal,inkvis erin en…natuurlijk de okra die het dat
slijmerige geeft waardoor sommigen het de “snot”soep noemen. De funchi (mais-deeg) was
ook perfect bereid en niet een opgewarmd sompig iets zoals sommige zaken weleens plegen
te doen. Dit was duidelijk vers bereid.




‘Toetje”en tevens enorme dorstlesser in alle kleuren van regenboog.
Je kan het zo gek maken als dat je wilt en dat deed ik dus met o.a.
de smaken champagne-cola,ananas,tamarinde ( dus nee ,bestel
geen drank bij je eten ook al heb je dorst want dit ‘toetje’blust,sust
en ververst alles in je mond)


Impressies / Of op aanmerkingen

Ik ben fan! Fan omdat dit herineringen terugbrengt van heeeeel lang
geleden toen ik dit als jong aapje leerde eten dankzij de lokale
bevolking en het gelijk lekker vond.(behalve dat slijm waaraan
je moet wennen) Nu anno 2016, heb ik dus dit traditionele Antilliaans
eetzaakje gevonden die net voorbij de kruising van de West-kruiskade
(of 1st Middellandsstraat) ,waar ook Koolmees zit, is gevestigd en
waar vroeger een Indiaase curry uitbater zat. Nu dus“Eat More”
Antilliaans eten. Blij toe want er is amper tot geen bij mij bekende
zaak die traditioneel Antilliaans eten voert.in de Maasstad.

P.S:

Je moet wel even wachten op je eten want men werkt er niet met voorbereid
spul. Alles wordt pas bereid wanneer het bestelt is, dus reken op gemiddeld
10-20 minuten voor je hoofdgerecht zoals ik dat had. Rijst gerechten zullen
iets sneller gereed zijn maar de funchi en jambo vergt gewoon tijd maar is
het wachten meer dan waard als je van de traditionele Antilliaanse keuken houdt.

Cijfer:

8
/ 10

Note: Vanavond laat komt er nog een recensie ivm een speciale gebeurtenis een tijd terug.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-07-2016 12:31:06 ]
pi_163581034
Ziet er uit als een gewone slush puppy
  donderdag 7 juli 2016 @ 15:24:31 #253
62913 Blik
The one and Only!
pi_163581161
Ik ben vorig jaar 3 weken op de ABC-eilanden geweest, maar de slush-puppie was me niet echt opgevallen tijdens die 3 weken
  donderdag 7 juli 2016 @ 16:07:53 #254
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_163582285
Dit is toch gewoon schaafijs? Zie het best wel vaak in Rotterdam. In mijn buurt kan je het zelfs bij de Primera krijgen. Eten ziet er verder lekker uit. Krijg trek.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_163594010
:? Ja en?

quote:
Vooral als het ijs zo geschaven is..


Waar?


© Google




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?



Yup..dat heet dan een Krug avond waar je voor uitgenodigd wordt.




Gelijk bij binnenkomst de welbekende Parkheuvel knabbels voor mij waarvan men weet dat ik er
gek op ben en gelijk een fles van de minst speciale Krug erbij om een goed start te maken. De
overige twee glazen zijn van ‘Miep’en de maitre zelf.




Naamkaartje erbij en het menu. “Zo heurt ‘t” in stijl.







*Boem”de eerste topfles. 2000.. Zachte mousse,strelend op de tong en in balans om het kort te houden.
Perfecte champagne en devalueert hoe raar het ook klinkt de bijbehorende gerechten als het de smaak betreft.



“Blablabla..geweldig het samenspel tussen de Krug en de komende gerechten…de uniekheid om dat
hier te mogen meemaken bij Parkheuvel.. blabla” al dus deze jonge ober.



Veel interessanter dit volgende gerecht en wel deze proeverij van Guidaillam geserveerd met artisjok,
tomaat en jus. Mjah..lekker en vroeg het nog maar een keer uit wat eigenlijk niet de bedoeling was
maar ik kom hier ook om het maagje te vullen en terwijl de anderen nog maar hun glazen lieten vullen
at ik rustig nog maar een keer deze portie op en liet ik de Krug 2002-2003 aan mij voorbij gaan omdat ik ze
al ken in geur,kleur en smaak.




*Boem”deze Krug rosé is ook geen onbekende voor mij en nog verfijnder in bubbel dan de vorige en
wel de 2000. Tongstrelend is het juiste woord voor deze champagne. Heerlijk! Oh ja het gerecht in
de laatste foto is ook geen onbekende en wel de in de oven bereide Anjou duif waarvan het boutje
met kardamom jus gelakt is. Jah,lekker maar overheerst helaas de rosé champagne. Heb ook daarom
even mijn champagne laten staan,water gedronken tijdens het eten, en daarna weer mijn weg vervolgt
met de rosé champagne. Je moet tenslotte volop genieten.



Ook niet onbekend als toetje en wel deze zilveren parel van witte chocolade en gevuld met
een aardbeien coulise,blokjes oma’s cake,krokant suiker en gemarineerde aardbeien. Lekker
en passend bij de rosé champagne.



En nog maar een toetje,toe maar, en wel de klein gesneden exotische vruchten verbonden met
een abrikozen gelei en een cheesecake van Tahiti vanille i.c.m.mango en een sorbet van guava.
Ook lekker!



En nu zijn we echt aan het einde met de huis plateau aan chocolade bonbons. Ik koos erbij een kleine
pot thee.


Impressies / Of op aanmerkingen

Goed, een besloten Krug gebeuren die voor de eerste keer werd gehouden en ik
dus meemaak. Opzet is stijlvol en met klasse gedaan alleen de afwerking,en dan
met name de gerechten ,daar had ik meer van verwacht eerlijkheidshalve. Eigenlijk
maakten men de meest klassieke fout door hoog in te zetten met bijvoorbeeld drank,
maar vervolgens met de gerechten achter te blijven. Ook had ik verwacht dat je bij zo
een speciaal moment niet gerechten van je kaart serveert maar als een echte Michellin
sterren chef met gerechten op de proppen te komen die het niveau van de avond,zoals
in deze de drank, matchen, of op zijn minst aanvullen. Het maakt dan zo een avond
als dit, dan ook af, en men heeft het erover. Tenminste ik wel en dan niet “ik heb veel
verschillende Krug’s gedronken,maar de gerechten erbij waren “to die for” en wel om
die en die redenen.

Cijfer :


9-
/ 10
pi_163594251
Hoe komt zo'n 9- dan tot stand? Hoe zou je eten, drank en service/ambiance los beoordelen dat het tot een 9- gemiddeld komt?
  vrijdag 8 juli 2016 @ 07:54:51 #257
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163595117
quote:
15s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 00:53 schreef Iwanius het volgende:

Veel interessanter dit volgende gerecht en wel deze proeverij van Guidaillam geserveerd met artisjok,
tomaat en jus.
Geuldallam. Uit Limburg, dus wellicht dat 't accent je op het verkeerde been zette.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_163596241
quote:
2s.gif Op woensdag 6 juli 2016 12:55 schreef Iwanius het volgende:

V.w.b.wat hier op de borden lag was het gewoon flauwekul. Of denk je niet Isabeau dat ik niet weet welke smaak je krijgt van een stukje biet en een stukje fruit erop. Dat smaakt nergens naar. Zuur vs neutraal = smaakloos gerecht.En daar doet een beetje curry poeder niks aan af op dat bord. En zo kan ik wel blijven doorgaan over de andere gerechten.

Het was allemaal flutsels met een grote F. Probeersels van zweverige types die denken iets nieuws neer te zetten voor de hoofdprijs ( ja want dat kunnen ze wel) maar eigenlijk meegaan in de trend van 'hipster' eten. Ik doe daar niet aan mee en blijf het onzin vinden omdat niet het eten centraal staat,maar de beleving en opmaak.

Nee,dank je.
Oh, ik ben het volledig met je eens dat het flutsels op een bord zijn hoor :D Alleen had ik het wel geproefd. Of nee, wacht, ik was geloof ik nooit een vegan hipsertent binnen gestapt 8-) Dus in zoverre bedankt voor een kijkje in zo'n restaurant :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 8 juli 2016 @ 11:41:07 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163598180
Die Krügproeverij is alweer herhaald bij Parkheuvel?
Wat toch al eerder (tegen betaling van 175 euro pp) op 10 maart en op 26 april dit jaar?

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 08-07-2016 12:17:28 (andere datum) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163616406
:? En wat heeft dat met mijn melding te maken. Weleens gehoord dat er besloten proeverijen worden gegeven door bepaalde gasten en hun genodigden? Sterker nog: Er staat over een tijdje nog een op stapel.



Waar?


© Google




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Jeu…de welbekende Parkheuvel ‘knabbels’ die bij eerdere bezoeken al vele keren
werd genoemd en gegeten. Heb dit hierna nog een keer uitgevraagd.De champagne
is een Dom Perignon 2004. Goed begin.




Yup,ook een oude bekende van een vorig bezoek en wel de compositie in het vierkant
van biologische ganzenlever,gemarineerd met pinot gris en geserveerd met zoetzure
biet. Ik had erg het gevoel dat ik e.e.a. aan ‘onderdelen’miste van dit gerecht maar
het kan ook zijn dat ik zo van deze fantastische Rothschild zat te genieten dat het
eten van ondergeschikt belang was.



De Rothschild 2004 kwam helemaal tot zijn recht bij dit krokant gebakken kalfszwezerik gerecht op
een puree van peterselie en gekarameliseerde appel en extra bestelde kom met wat gemengde
groenten voor erbij. Prima!



Jeu..ook een welbekende dit toetje van een crème en sorbetijs van Tamarillo geserveerd met diverse bereidingen van “Valrhona’s
Caramelia chocolade en een essance van hibiscus.” Nou..de omschrijving in het laatste deel voldoet niet aan de smaak in de mond
en daarom vond ik het een doodgewoon toetje met iets teveel blabla erbij om het mooier te doen lijken.



Kijk…dit ziet er optisch alleen al fraai uit. Klein gesneden exotische vruchten verbonden met
een abrikozen gelei en een cheesecake van Tahiti vanille i.c.m.mango en een sorbet van
guava. Heerlijk en in samenstelling:Top!


Impressies / Of op aanmerkingen

Nou ja,vorige keer had ik een en ander op te merken inzake bepaalde
gerechten en nu vond ik dat mijn genomen en genoten dranken het eten
(minus 1 dessert) als geheel overtroffen. Misschien koos ik de verkeerde
gerechten,misschien was het de dag niet. I.i.g. vond ik dit korte bezoek
op culinair gebied een van de mindere. Maar goed, er is altijd nog een
volgende keer.

Cijfer :


8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-07-2016 04:40:19 ]
pi_163616409
Met zulke gerechten moet je 3 restaurants op 1 avond doen.

Ow wacht het was een proeverij.
pi_163617262
quote:
15s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 00:53 schreef Iwanius het volgende:

“Blablabla..geweldig het samenspel tussen de Krug en de komende gerechten…de uniekheid om dat
hier te mogen meemaken bij Parkheuvel.. blabla” al dus deze jonge ober.


[ afbeelding ]
Veel interessanter dit volgende gerecht....


Komt een beetje denigrerend over op mij. Kun je me uitleggen wat het verschil is tussen de uitleg van de ober en jouw idee achter deze topic reeks?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 9 juli 2016 @ 12:18:19 #263
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163619258
quote:
2s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 04:32 schreef Iwanius het volgende:
:? En wat heeft dat met mijn melding te maken. Weleens gehoord dat er besloten proeverijen worden gegeven door bepaalde gasten en hun genodigden? Sterker nog: Er staat over een tijdje nog een op stapel.

Lijkt mij sterk dat als er zo'n proeverij gegeven wordt dat helemaal in het geheim gedaan wordt en er nergens, maar ook nergens iets na te zoeken of te vinden is over deze, volgens jouw besloten, proeverij op 7 juli. Niet bij Parkheuvel, niet bij de overige "genodigden", niet bij Krüg.
Alleen die betaalde op 10 maart en 26 april zijn terug te vinden.

En laat het menu van 10 maart nou precies hetzelfde zijn al hetgeen jij beweert op 7 juli te hebben gegeten:
http://www.quotenet.nl/Ni(...)heuvel-foto-s-175121

Lijkt mij sterk dat een sterrenkok als Van Loo maanden later nog een keer precies hetzelfde presenteert. ;)

Maar jij beweert dus dat deze proeverij georganiseerd is door bepaalde gasten en niet door Krüg of Parkheuvel zelf...oké.

[ Bericht 9% gewijzigd door golfer op 09-07-2016 15:22:07 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 juli 2016 @ 17:50:10 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163625594
Oh God, is het weer zover! :'(

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 12:18 schreef golfer het volgende:

[..]

deze, volgens jouw besloten, proeverij op 7 juli.

Waar zegt hij dat het op 7 juli was dan?
We weten toch allang dat Iwanius niet helemaal bij is met zijn verslagen en er een chronologisch rommeltje van maakt? Wat is je punt nou eigenlijk?
  Beste/leukste mod 2022 zaterdag 9 juli 2016 @ 18:00:11 #265
319979 Fok-it
All is well
pi_163625765
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Oh God, is het weer zover! :'(

[..]

Waar zegt hij dat het op 7 juli was dan?
We weten toch allang dat Iwanius niet helemaal bij is met zijn verslagen en er een chronologisch rommeltje van maakt? Wat is je punt nou eigenlijk?
Hahah dat verdedigen van jou altijd. Ben je een beetje verliefd op Iwanius? Zou je hoop wel beetje koesteren want de echte neemt je gewoon naar de Macdonalds op de eerste date
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
  zaterdag 9 juli 2016 @ 18:03:08 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163625814
Oeh oeh oeh, goeie!
  Knapste mannelijke user 2022 zaterdag 9 juli 2016 @ 18:05:06 #267
206731 Mortaxx
Doomer
pi_163625851
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:00 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Hahah dat verdedigen van jou altijd. Ben je een beetje verliefd op Iwanius? Zou je hoop wel beetje koesteren want de echte neemt je gewoon naar de Macdonalds op de eerste date
en wie ben jij dan? Je post hier nooit en dan met deze post binnenvallen

Uh oke
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  Beste/leukste mod 2022 zaterdag 9 juli 2016 @ 18:07:54 #268
319979 Fok-it
All is well
pi_163625898
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:05 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

en wie ben jij dan? Je post hier nooit en dan met deze post binnenvallen

Uh oke
Sorry ggmm
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_163625923
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:03 schreef RobinOok het volgende:
Oeh oeh oeh, goeie!
Haha RobinMad is weer eens boos. :')
  zaterdag 9 juli 2016 @ 18:17:23 #270
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163626047
Ja, woedend ben ik. Laaiend. Witheet!
Weer! Eigenlijk ben ik in constante staat van agitatie.
Goffurdomme.
  zaterdag 9 juli 2016 @ 18:28:27 #271
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163626168
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 17:50 schreef RobinOok het volgende:

Waar zegt hij dat het op 7 juli was dan?

Hij schreef in een andere recensie van die dag dat hij die avond nog naar een speciale gelegenheid zou gaan en daar een recensie over zou schrijven.
Dat heeft ie achteraf, na mijn opmerking, plotseling toch maar veranderd in:

quote:
6s.gif Op donderdag 7 juli 2016 14:50 schreef Iwanius het volgende:


Note: Vanavond laat komt er nog een recensie ivm een speciale gebeurtenis een tijd terug.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 juli 2016 @ 18:34:54 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163626226
Okay. En nou?
pi_163626279
Lekker belangrijk ook.
  zaterdag 9 juli 2016 @ 18:43:22 #274
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163626364
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:17 schreef RobinOok het volgende:
Ja, woedend ben ik. Laaiend. Witheet!
Weer! Eigenlijk ben ik in constante staat van agitatie.
Goffurdomme.
O+ :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_163626550
TS waarom zet je er ook niet even een prijsetiket bij?
pi_163626875
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 12:18 schreef golfer het volgende:
En laat het menu van 10 maart nou precies hetzelfde zijn al hetgeen jij beweert op 7 juli te hebben gegeten:
http://www.quotenet.nl/Ni(...)heuvel-foto-s-175121
Ik zie verschillende menu's hoor. Weliswaar veel overeenkomsten, maar niet helemaal hetzelfde.
pi_163626943
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:38 schreef Tem het volgende:
Lekker belangrijk ook.
^^ laten we gewoon weer on topic gaan naar het genieten van en mee-oordelen over de recensies van Iwanius :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_163627383
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:55 schreef TheInnocent het volgende:
TS waarom zet je er ook niet even een prijsetiket bij?
Waarom wel?
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_163628349
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 19:44 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

Waarom wel?
Omdat een prijs-indicatie vrij gebruikelijk is. Namelijk alle waar voor zijn geld.
Make my day!
pi_163628597
Oude discussie en voor de duidelijkheid: Ik doe niet aan "quanto costa"

Totaal onbelangrijk voor mij. Anders moet ik gewoon thuisblijven.

quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 09:24 schreef Cat22 het volgende:

Komt een beetje denigrerend over op mij. Kun je me uitleggen wat het verschil is tussen de uitleg van de ober en jouw idee achter deze topic reeks?
V.w.b het laatste gewoon delen met de FOK! gemeenschap op culinair gebied.M.b.t het eerste bedoelde ik op een wat schertsende toon omdat een ieder die er die avond was, al kennis had van het merk Krug en het eten bij Parkheuvel. En het aangedikte/verwervings verhaaltje van deze jonge ober duurde ook te lang en volgens mij kom je daar vooral om van elkaars gezelschap te genieten en bijbehorende dranken en spijzen,en niet om plichtmatig een iets te lange wervingsverhaaltje, over hoe bijzonder het wel niet is, aan te horen. Hij deed het ook niet 1 keer maar in totaal 3 keer.

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 12:18 schreef golfer het volgende:

Lijkt mij sterk dat als er zo'n proeverij gegeven wordt dat helemaal in het geheim gedaan wordt en er nergens, maar ook nergens iets na te zoeken of te vinden is over deze, volgens jouw besloten, proeverij op 7 juli. Niet bij Parkheuvel, niet bij de overige "genodigden", niet bij Krüg.
Alleen die betaalde op 10 maart en 26 april zijn terug te vinden.

En laat het menu van 10 maart nou precies hetzelfde zijn al hetgeen jij beweert op 7 juli te hebben gegeten:
http://www.quotenet.nl/Ni(...)heuvel-foto-s-175121

Lijkt mij sterk dat een sterrenkok als Van Loo maanden later nog een keer precies hetzelfde presenteert. ;)

Maar jij beweert dus dat deze proeverij georganiseerd is door bepaalde gasten en niet door Krüg of Parkheuvel zelf...oké.
Mjah,leuk maar je moet je toch beter inlezen alvorens je een vage beschuldiging wilt uiten want jij leest wat je wilt lezen i.p.v goed te lezen. Het zogenaamd veranderde stuk waar jij naar memoreerde was een edit vanwege grammaticale fouten in het geschreven foto stuk en wat ik dus achteraf veranderde en niet het laatste stuk waar jij graag naar verwijst en gebruikt om je gelijk kracht bij te zetten.

Je ziet ook in mijn recensie zoals Myrella terecht opmerkte een andere opzet en gerechten itt in dat Quote stuk.Wij hadden 6 i.p.v 4 gerechten zoals dat Quote stuk wordt vermeld. En om even in jouw woorden te blijven: " Lijkt mij sterk dat een sterrenkok als Van Loo op onze avond, als dat een van die avonden was waar jij naar memoreert,dezelfde opstelling qua drank en gerechten zou doen als op 1 van de 'Quote' avonden."Punt is als jij alleen je vasthoudt aan een eenzijdig stuk uit ditmaal Quote,leef je uit,maar wees dan wel voorzichtiger met het zaaien van twijfel dan wel dusdanig iets opschrijven zodat er richting mij iets van een beschuldiging wordt geuit die achteraf als los zand in elkaar steekt.

En anders staat de deur nog altijd open via PM of DM even mij ergens over te verwittigen dan wel te vragen.



Waar?


© Wordpress



© Tripadvisor


Ballroom Rotterdam
Witte de Withstraat 88b
3012 BT Rotterdam

Wat at / dronk je?


Eerst even de dorst lessen buiten alvorens we naar binnen gaan.



Gevuld met garnalen deze eigentijdse gefrituurde balletjes die hierna nog een keer werden uitgevraagd,gewoon omdat
het erg lekker was. Het halve eitje gevuld met een eendenlever mouse was ook lekker.



Een kleine bouillon om verder op te warmen. Lekker.



De opnieuw bestelde gin-tonic met op de achtergrond 'Miep' en haar vriendin
die ons vergezelde deze dag na haar terugkeer uit Parijs.



Gin tonic glas i.c.m. dit mosselen-krokant buikspek gerechtje dat prima smaakte. Hierna nog 2x uitgevraagd.



Toen was het de beurt aan deze eigentijdjes ‘hutspot’met een in knoflook gegrild stuk garnaal. Ook goed.



Tot slot deze spaghetti schotel met een heerlijke drassige tomatensaus i.c.m.6 balletjes gehakt die ook goed
waren. Misschien geen niveau Bird maar dit waren geen diepvries balletjes maar gewoon vers bereidt en
i.c.m. de goed gekookte spaghetti (goede beet) een mooie afsluiter van dit bezoek.


Impressies / Op of aanmerkingen

Ik kende deze horeca zaak niet te meer ik geen frequente bezoeker ben van de Witte de
Withstraat maar eerlijk is eerlijk Ballroom is de moeite van een tweede of derde bezoek
waard als je praat over het culinaire maar ook over de algehele setting.(inrichting-bediening)

Prijzen zijn voor zo een brasserie best wel stevig maar de kwaliteit qua eten is goed,
Gewoon goed en het is lekker.Wat wil een mens nog meer.

Cijfer :


8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-07-2016 21:02:29 ]
pi_163629673
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 20:40 schreef agter het volgende:

[..]

Omdat een prijs-indicatie vrij gebruikelijk is. Namelijk alle waar voor zijn geld.
Exact, dat speelt doorgaans ook mee in een beoordeling. Als TS voor de saaie pasta (zie zijn laatste plaatje) al ¤60 wegtikt en dat dan vervolgens beoordeelt met een 8 of 9.. Ja dan kan je beter ergens anders een betere deal krijgen. Je betaalt bijv. ook voor de presentatie lijkt me. Niet iedereen heeft zin om dat gejammer onder elk plaatje te lezen. Obers wisselen en kunnen je anders behandelen ja, maar presentatie van voedsel en de prijzen verschillen vaak nauwelijks. Dus praktische info is gewenst TS.. als je meer populariteit wilt verkrijgen met dit topic.
pi_163630096
Dat "heurt" niet. Ofzo. Ja alleen als het een goedkoop eettentje is, dan"heurt" het opeens wel.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 9 juli 2016 @ 22:02:16 #283
62913 Blik
The one and Only!
pi_163630172
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 21:42 schreef TheInnocent het volgende:

[..]

Exact, dat speelt doorgaans ook mee in een beoordeling. Als TS voor de saaie pasta (zie zijn laatste plaatje) al ¤60 wegtikt en dat dan vervolgens beoordeelt met een 8 of 9.. Ja dan kan je beter ergens anders een betere deal krijgen. Je betaalt bijv. ook voor de presentatie lijkt me. Niet iedereen heeft zin om dat gejammer onder elk plaatje te lezen. Obers wisselen en kunnen je anders behandelen ja, maar presentatie van voedsel en de prijzen verschillen vaak nauwelijks. Dus praktische info is gewenst TS.. als je meer populariteit wilt verkrijgen met dit topic.
Die laatste zin :')
pi_163630437
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:02 schreef Blik het volgende:

[..]

Die laatste zin :')
Ach. Er zijn weinig heilige huisjes op fok.
Maar Iwanius is een laatst overgebleven bolwerk. ;)
Van de oude stempel, zeg maar.
Make my day!
pi_163630613
Ik ga eigenlijk nooit chique uit eten maar ik heb toch een vraagje.

Iwanius, bij je laatste post vind ik de combinaties nogal, eh, "apart". Zo vanaf de foto's lijkt het alsof het niet echt bij elkaar past. Of ben ik een conservatieve boer als ik dat zeg? :)
pi_163630907
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:20 schreef Igen het volgende:
Ik ga eigenlijk nooit chique uit eten maar ik heb toch een vraagje.

Iwanius, bij je laatste post vind ik de combinaties nogal, eh, "apart". Zo vanaf de foto's lijkt het alsof het niet echt bij elkaar past. Of ben ik een conservatieve boer als ik dat zeg? :)
spaghetti met tomatensaus en gehakt? :D
pi_163631300
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

spaghetti met tomatensaus en gehakt? :D
:D Maar nee, ik bedoelde meer de combinatie van de verschilende gerechten bij elkaar. Alhoewel ik hutspot met garnaal, en mosselen met spek ook wel apart vind, maar wie weet is dat wel heel lekker.
pi_163631631
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

spaghetti met tomatensaus en gehakt? :D
Gehaktballen hè. Amerikaans.
Make my day!
pi_163631673
Iwanius, ik zou juist geholpen worden met de prijzen. Krijg soms honger van waar je bent geweest alleen weet dan niet of ik het kan betalen -O-
Als je een prijs erbij zet, mag van mij alleen van t eten (drinken bepaalt toch iedereen zelf) dan weet ik of ik er ook een keer naartoe kan gaan :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_163644041
Omdat ik je iets langer dan vandaag ken FFT: Ik was voor alles met ons drieen tegen de ¤ 200 kwijt.(eten & drank en ik rond alles naar boven af ook als een rekening ¤ 175 of zo is)

quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 21:42 schreef TheInnocent het volgende:

Exact, dat speelt doorgaans ook mee in een beoordeling. Als TS voor de saaie pasta (zie zijn laatste plaatje) al ¤60 wegtikt en dat dan vervolgens beoordeelt met een 8 of 9.. Ja dan kan je beter ergens anders een betere deal krijgen. Je betaalt bijv. ook voor de presentatie lijkt me. Niet iedereen heeft zin om dat gejammer onder elk plaatje te lezen. Obers wisselen en kunnen je anders behandelen ja, maar presentatie van voedsel en de prijzen verschillen vaak nauwelijks. Dus praktische info is gewenst TS.. als je meer populariteit wilt verkrijgen met dit topic.
• a: Dit topic is niet gestart voor populariteit want dat word ik toch nooit.

• b: Dit topic is mij ooit aangeboden,hoe en wat lees OP van de serie.

• c: Ik vind het onzin over geld te praten,gewoon omdat ik dat het minst belangrijke vind aan
het uiteten gaan zoals ik dat doe.

• d: Ik zelden of nooit het standaard menu neem of krijg. Dus heeft het totaal geen zin een prijs
neer te zetten omdat...die gerechten niet op de manier zoals ik ze krijg op de kaart staan.

• Enige wat ik zie is de eindafrekening en die betaal ik dan met als het top was, een fikse tip.
quote:
[quote]0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:49 schreef Igen het volgende:

:D Maar nee, ik bedoelde meer de combinatie van de verschilende gerechten bij elkaar. Alhoewel ik hutspot met garnaal, en mosselen met spek ook wel apart vind, maar wie weet is dat wel heel lekker.
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:20 schreef Igen het volgende:
Ik ga eigenlijk nooit chique uit eten maar ik heb toch een vraagje.

Iwanius, bij je laatste post vind ik de combinaties nogal, eh, "apart". Zo vanaf de foto's lijkt het alsof het niet echt bij elkaar past. Of ben ik een conservatieve boer als ik dat zeg? :)
Nou... jullie hebben zeker wel een punt maar ik had ook niet uit het menu gekozen. De chefkok kende mij van een hele tijd terug en aangezien hij weet dat ik zowel toen als nu van de "vrije hand" houd aka verrassingen,mocht hij dus zelf beslissen wat hij mij voorschotelde. En ja,meestal hangt er dan een steviger prijskaartje aanvast maar... dat zie ik dan wel en belangrijk vind ik het niet tenzij het tegenviel maar dan heb ik dat al snel laten blijken.

Dus kreeg ik wat je op de foto's ziet en ondanks dat het qua samenstelling (smaken) beetje vloekt was het gewoon lekker. Goed dus!
pi_163644307
Ha Iwanius,

Erg leuke reviews en fijne schrijfstijl! Waar genot om te lezen, bedankt! Ik woon zelf ook alweer een tijdje in Rotterdam dus des te fijner.

Ik heb nog niet de tijd gehad om al je reviews door te spitten. Ik vroeg mij af of je voor mij wellicht tips hebt in de categorieën thais/curry (soi3?), pizza (vip is dikke prima), indo en burger (al staat burgerij al op to-do!)? Wel een typisch 'nuchter' budget als student, maar gelukkig vallen de parkheuvels niet onder deze categorieën ;)..

Ook nog iets inhoudelijks: zelf ontzettend kunnen genieten van Hamburg! Vooral de cow vs pig burger. Werkelijk waar de beste burger die ik zelf op heb (incl. ervaringen van Amerika). Nu vast elke maand met een maatje biertje drinken, burgertje eten, over economie en persoonlijke dingen lullen - fantastisch. Wat mij trouwens opviel is dat de burgerclub voor ons een ontzettende tegenvaller was: lege zaak, geen waygu, burgers hadden geen smaak en vielen tegen. Volgende keer burgerij proberen!

[ Bericht 0% gewijzigd door Explorator op 10-07-2016 20:56:39 ]
pi_163674267
Dank voor je reactie en kijk eens voor de gein in de spoilertag van mijn eigen topic aan het begin waar alle toko's staan die ik ooit bezocht heb en gerecenseerd. Daarbij kan je in Google ook intypen: ....(naam restaurant) (spatie) iwanius en dan zie je of ik er geweest ben.

Apart dat de Burgerclub zo tegenviel want zowel bij mij als veel later in de Metro stond hij op #1 van Zuid-Holland. Verder heb ik ook Mc Donalds op de Coolsingel bezocht net zo als de launch van die ene speciale burger maanden daarvoor op hoek Hoogstraat.(naam even kwijt die ze nu met truffel hebben opgewaardeerd)

Iwanius bij de Burgerij.

Iwanius bij HUGH Rotterdam.
pi_163675099
Uiteraard bovenstaande allebei gedaan! Maar ik viste eigenlijk iets meer naar een shortlist van aanbevelingen aangezien ik nog niet de tijd heb gehad om alles goed door te lezen. Daar begint langzaam verandering in te komen! (reeks 4 alweer!)

Wel bizar dat onze ervaringen over de burgerclub zo uiteen lopen. Ik ga het nog eens voor een tweede maal bezoeken. Kijk in ieder geval al uit naar de burgerij! Ben je trouwens weleens bij Vineum geweest? (tegenover the park). Ik vond het zelf wel een fijne tent, doch ben ik geen kenner. Verder qua burgers heb je ook Gracy's (amerikaanse diner); vonden wij ook niet verkeerd!
  maandag 11 juli 2016 @ 23:21:12 #294
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163678884
Ik vind Vineum ook fijn. Paar keer geweest (niet in de laatste plaats omdat er vaak ook zonder lang van tevoren reserveren nog wel plaats is). Menuprijs is nog net leuk. Wijnen (per glas) zijn ietsiepietsie aan de dure kant, maar altijd de moeite waard. En dat is tegenwoordig eerder uitzondering dan regel.

En oja, eten ook gewoon goed. Leuk, lekker. Niet mindblowing, maar het is me er nog nooit tegengevallen.
pi_163698048


Waar?




De kleine Deli van buiten gezien met alle scooters & binnen waar de
posterwand bijna levensecht aandoet,tenzij je er dichtbij staat.



© Google Maps


ThaiKitchenToGo
Schieweg 5a
3038 AB Rotterdam

Wat at / dronk je?


Close-up van de welbekende groene curry met kipfilet. Deed erg zoet aan dus mijn eerste
gedachte was gelijk: “Die kokkin komt uit Bangkok en omstreken” Bleek te kloppen. Miste
een hoop basisingredienten die bij dit gerecht horen en de groene curry was wel pittig gemaakt
maar teveel kokosmelk, wat je ook aan de vrij ‘gladde’kleur kan zien. Mwah….was te behappen
maar niet van harte.



Jeu…zo gezeten naar buiten kijkend met wel een lekkere ijskoud Singha biertje erbij terwijl het buiten stortregent.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou,het mag voor mij duidelijk zijn, ondanks dat men zo vriendelijk was voor mij
speciaal dit gerecht te bereiden aangezien men pas vanaf 16:00 uur open is en ik
tegen het middaguur (lunch) kwam aankakken, dit gaat’m voor mij als Thais eetadresje
niet worden. Het is simpelweg een ‘Hollandse’(smaak georienteerde) Thai.

Men is ook vooral gericht op bezorgen zoals men zelf zegt en de gemiddelde ‘Hollandse’
klant die weleens wat anders wil dan de Indo-Chinese of de Italiaanse keuken. Dus dat
iemand.,die ook nog gepokt en gemazzeld is in de traditonele Thaise keuken door de jaren
heen, daar komt eten is niet echt iets waarop men op is voorbereid, ondanks dat men wel
er zitplaatsen heeft die meer bedoelt zijn voor de bezorgers als zij nog even op de bestellingen
moeten wachten die moeten worden afgeleverd.

Cijfer :


5
/ 10
  woensdag 13 juli 2016 @ 11:55:57 #296
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163709639
Ongetwijfeld allemaal al lang bekend bij Iwanius, maar er is weer wat nieuws over 'die Bolle' gepubliceerd:

http://chefsfriends.nl/ni(...)stus-reserveren-kan/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163709895
quote:
3s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:55 schreef golfer het volgende:
Ongetwijfeld allemaal al lang bekend bij Iwanius, maar er is weer wat nieuws over 'die Bolle' gepubliceerd:

http://chefsfriends.nl/ni(...)stus-reserveren-kan/
Mag FG de 2 sterren naar de nieuwe locatie meenemen, of moeten ze het zonder sterren stellen tot de volgende beoordelingsronde?
  woensdag 13 juli 2016 @ 12:19:13 #298
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163709970
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 12:13 schreef silverhill het volgende:

Mag FG de 2 sterren naar de nieuwe locatie meenemen, of moeten ze het zonder sterren stellen tot de volgende beoordelingsronde?
Een restaurant kan, als dat verhuist maar wel dezelfde chef houdt, gewoon z'n Michelinsterren meenemen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163803431
Iwanius ben je wel eens bij Rosso geweest? Zo ja, wat vond je er van?
pi_163812875
Rosso ken ik al sedert het ontstaan toen het eigendom was van Herman(DB) en David (CRWL) Vaak geweest en top tent op eet en zelfs lounge gebied. Je zag er ook vaak BNérs zoals Vanessa en Pieter Storms ten tijde van zijn populaire Breekijzer show op de vrijdagavond. Daarna is de zaak toen Herman het aan Hans (Veerman) verkocht steeds meer afgegleden en geen schim meer van wat het ooit was.

Op een bepaalt moment zag je daar dan ook types als een Inge de Bruin rondhangen met haar vriendinnen en allerlei vage types die alleen maar langskwamen om er te zijn en zichzelf te promoten maar ondertussen geen cent uitgaven dan wel te makken hadden, terwijl toen de zaak van Herman was Rosso echt exclusief was en je niet zomaar binnenkwam ongeacht wie je was. Dus zomaar langskomen en denken even te kunnen eten of lekker popie jopie te kunnen doen omdat je een internet 'held' was,was er ten tijde van Herman niet bij.

Onlangs heeft de zaak weer op culinair niveau een boost gekregen met het aantrekken van Lars Litz,ooit winnaar van de eerste 'Herrie"serie die Herman toen deed in Amsterdam en later ook De Engel van Herman overnam. Uiteindelijk heeft hij dat niet gered als ondernemer-kok en gaat hij dus nu opnieuw als chef-kok aan de slag om zo opnieuw zijn kwaliteiten te laten gelden . Lars was trouwens ook sedert ik hem kende jarenlang een favoriete chef-kok geweest.Vele bezoekjes aan De Engel toen afgelegd. Heb de foto's nog ergens liggen in archief. Ik moet er dus weerlangsgaan om te kijken hoe het ervoor staat anno 2016. Alleen weinig tijd hé,dus heb geduld,komt wel als de tijd daar is.

quote:
3s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:55 schreef golfer het volgende:
Ongetwijfeld allemaal al lang bekend bij Iwanius, maar er is weer wat nieuws over 'die Bolle' gepubliceerd:

FG 2.0 Open vanaf 9 augustus voor het publiek!
Inderdaad voor mij oud nieuws en die 'bolle' is niet blij dat ik niet bij zijn 'opening' kan zijn omdat ik ergens ver weg van een heerlijke zomervakantie aan het genieten ben. Ik zei: "Dan bel je die Koblenko toch op of ze een tafel wil reserveren voor een etentje."Oh wacht...zij is ook een BNér,die willen nooit voor iets zelf betalen. Alles moet gratis zijn omdat ze 'BNér' zijn.

En toen verbrak hij de verbinding... :D _O- Ach ja,ik heb ook afgezegd voor dat besloten 'feestje' bij Parkheuvel komende week dus wat mauwen ze nou allemaal. En dan mis ik wat,nou...big deal.Komen nog genoeg kansen voor allerlei evenementen en anders is er altijd volgend jaar nog. :s)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')