minilot | woensdag 4 mei 2016 @ 07:49 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: ![]() ..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel: Trusten: ![]() vinnypassy: ![]() Zo-is-dat: ![]() n0a: ![]() Tostikeizerin RobinOok ![]() ![]() Habitue: ![]() Myraela: ![]() zeer: ![]() Isegrim: ![]() Game on! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 04-05-2016 08:58:30 ] | |
FutureFairytale | woensdag 4 mei 2016 @ 11:05 |
Super. Thanks mini!! ![]() | |
Isegrim | woensdag 4 mei 2016 @ 11:12 |
Nu weer tostizin door die tostiporno van Robin. ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 4 mei 2016 @ 11:19 |
![]() Ze staan klaar hoor. | |
RobinOok | woensdag 4 mei 2016 @ 13:46 |
Uit zo'n ding krijg je nooit een Robintosti. Onmogelijk. ![]() | |
Lot_1 | woensdag 4 mei 2016 @ 14:59 |
maak jij ze in de pan? En wat voor olie/boter gebruik je dan? | |
RobinOok | woensdag 4 mei 2016 @ 15:03 |
Van die tosti hierboven heb ik toevallig ook een before foto. :-) Netjes ingesmeerd met roomboter dus: ![]() Making a Tosti En dan zo'n 8 minuten ene kant en 5 minuten andere kant. Liefst langer, soms gaat het harder, maar hoe langzamer hoe beter dus. Zeker geen boter in de pan, want die kan dan verbranden. Nu is er alleen boter onder de tosti zelf, de rest van de pan blijft droog/schoon. | |
Lot_1 | woensdag 4 mei 2016 @ 15:10 |
Ah, boter dus. Meestal doe ik het ook zo ![]() ![]() | |
RobinOok | donderdag 5 mei 2016 @ 07:58 |
Curry Time! Uit Made in India van Meera Sodha en die was toevallig van de week in Masterchef NL. Is een fijn boek, met echt heel maakbare recepten voor dagelijkse kost.![]() Kipcurry met kokosmelk en tamarind ![]() Meestal is ie nog iets geler. Heel lieflijk geel. Maar had de uien deze keer flink gecarameliseerd bruin gebakken. (mag niet gecarameliseerd zeggen van minilot) Nou ja, dat is trouwens met veel curries, dat ze de ene keer anders smaken dan de andere keer. En waar het dan precies aan ligt, geen idee. Ik volg altijd mijn eigen / hetzlfde recept. ![]() | |
vinnypassy | donderdag 5 mei 2016 @ 13:32 |
Dat is ook nog wel een goede, je curry op een broodje. Dia ga ik onthouden. ![]() | |
vinnypassy | donderdag 5 mei 2016 @ 19:11 |
Tijdje terug trouwens deze carpaccio gemaakt: ossenhaas door romemarijn, zwarte peper en grof zeezout gerold. Kort op heet vuur de kruiden erin geschroeid, vervolgens in dunne plakjes gesneden en nog wat plat geduwd. Extra vierge olijfolie, (hele goede) balsamico, rucola, parmezaan en pijnboompitjes erbij. ![]() ![]() | |
zeer | vrijdag 6 mei 2016 @ 20:20 |
![]() Een salade van romaine sla, komkommer, radijs en waterkers met een dressing van limoenblad, citroengras, sojasaus, rijststroop, rijstazijn, verse laos, gedroogde peper, munt, sjalot, oerzoet en citroensap. Daarbovenop gefrituurde knoflook-korianderzaad tofu, pinda's en een beetje sriracha. | |
Molo | vrijdag 6 mei 2016 @ 20:56 |
Wat is oerzoet? | |
zeer | vrijdag 6 mei 2016 @ 21:16 |
Een on-geraffineerder rietsuiker product. Is ook niet echt zoet, zit qua smaak beetje tussen palmsuiker en blackstrap malasse in vind ik. Zou eigenlijk liever palmsuiker gebruikt hebben maar had dat niet meer. | |
Molo | vrijdag 6 mei 2016 @ 21:18 |
Ah ok, nooit van gehoord. Geen olie door de dressing? | |
zeer | vrijdag 6 mei 2016 @ 21:20 |
Nee, houd helemaal niet van olie icm sla eigenlijk, krijg je niet echt een frisse salade van imho. | |
Molo | vrijdag 6 mei 2016 @ 21:21 |
Dat ben ik geloof ik niet helemaal met je eens hoor ![]() | |
RobinOok | vrijdag 6 mei 2016 @ 21:30 |
Ik ook niet. | |
zeer | vrijdag 6 mei 2016 @ 22:15 |
Probeer het eens. | |
zeer | vrijdag 6 mei 2016 @ 22:23 |
Is ook niet echt des Thais of wat mij betreft Aziatisch om olie als smaakmaker te gebruiken. Misschien sesamolie maar dat gebruik je niet in die hoeveelheden. | |
RobinOok | vrijdag 6 mei 2016 @ 22:29 |
Sla is ook niet Aziatisch. ![]() | |
zeer | vrijdag 6 mei 2016 @ 23:16 |
M'n moeder ook niet maar dat is nog geen reden om d'r met olie in te smeren ![]() ![]() ![]() | |
RobinOok | vrijdag 6 mei 2016 @ 23:44 |
Tja, tegen zo'n redenatie kan ik niet op. | |
Molo | zaterdag 7 mei 2016 @ 05:32 |
Klinkt niet lekker, alleen zoet en zuur over de sla, dus nee dank je ![]() | |
zeer | zondag 8 mei 2016 @ 12:41 |
![]() ![]() Rabarbertaart op basis van zijdentofu, amandelmeel, rietsuiker en gember. Zonder olie. | |
emmyemmy | zondag 8 mei 2016 @ 12:55 |
Ik dacht even dat het een knakworst quiche ofzo was ![]() | |
Crip | zondag 8 mei 2016 @ 12:58 |
lol hardop ![]() | |
Crack_ | zondag 8 mei 2016 @ 13:03 |
Hehehehehe | |
Trusten | zondag 8 mei 2016 @ 20:56 |
Mooie taart, hoe smaakt hij? | |
zeer | zondag 8 mei 2016 @ 20:59 |
Erg lekker. Zijdentofu op deze manier is wat mij betreft de beste benadering van veganistische pudding vulling voor taart. | |
zeer | vrijdag 13 mei 2016 @ 17:13 |
![]() Rode linzenköfte in iets dik uitgevallen dürüm en slablad. | |
Molo | vrijdag 13 mei 2016 @ 17:15 |
Dát ziet er lekker uit ![]() | |
vinnypassy | vrijdag 13 mei 2016 @ 19:11 |
Ik had weer eens zin in aardappelen, groenten en vlees. Dus het werd ossenhaas met een rode wijnsaus, geroosterde wortel, wortelpuree en aardappelmousseline.![]() Vooral die wortelpuree was waanzinnig lekker. Wortels geroosterd, sjalotje gefruit in boter en olie, dat bij elkaar gedaan met een klein beetje room, boter, een héél klein beetje kaneel en vervolgens gepureerd. Die ga ik zeker vaker maken. De rest was gewoon oké, vlees had net iets korter gemogen. | |
zeer | vrijdag 13 mei 2016 @ 19:11 |
Dank je jij ook ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 13 mei 2016 @ 19:37 |
dat verwachtte ik dus echt niet toen je begon met 'aardappelen, groenten en vlees' ![]() En ik zit hier aan de snijbonen stamppot met een gehaktbal ![]() | |
Molo | vrijdag 13 mei 2016 @ 19:41 |
![]() | |
Molo | vrijdag 13 mei 2016 @ 19:41 |
OMG ![]() Lekkerrrrrr | |
Isegrim | vrijdag 13 mei 2016 @ 19:46 |
Ik weet niet hoe lekker Molo er op dit moment nog uitziet hoor. ![]() | |
Molo | vrijdag 13 mei 2016 @ 19:57 |
Vooral bol ![]() | |
RobinOok | zaterdag 14 mei 2016 @ 14:08 |
![]() Afbakbroodje van de Lidl met gravad lax van de Lidl, sausje van zure room van de Lidl, Limburgse mosterd, peper en zout. En lente-uitjes. | |
Isegrim | zaterdag 14 mei 2016 @ 14:36 |
Gravad lax bie de Lidl neit duur! | |
soapie | zaterdag 14 mei 2016 @ 15:10 |
![]() ![]() ![]() | |
Helsinki | zaterdag 14 mei 2016 @ 15:45 |
Deze week te koop bij de Lidl? Ziet er heerlijk uit! | |
vinnypassy | zondag 15 mei 2016 @ 18:50 |
Volgende keer koop ik een echt stukje vis, maar ik had gisteren geen zin moeite te doen: het werd pangasiusfilet. Die ligt op een witte wijn-mosterdsaus, daarnaast aardappelmousseline, zoetzure koolrabi, wortelchipjes, gestoofde wortel en peterselieolie. ![]() Was weer geslaagd. Volgende keer moet ik alleen die chipjes niet in de airfryer doen, daar worden ze niet krokant genoeg in. Of ik had er wat teveel olie op gedaan. | |
Isegrim | zondag 15 mei 2016 @ 20:08 |
Wat een onwijs gaaf bordje. Het ziet er weer prachtig uit. ![]() | |
RobinOok | maandag 16 mei 2016 @ 14:00 |
![]() Gisteren lamsschouder uit de oven. Ingesmeerd met Vadouvan van Jonnie Boer en zout, op wat gesneden ui, teentjes knoflook, een Koreaanse peer en een scheutje Calvados. Afgedekt met alufolie, zes uur op 150ºC. ![]() Vandaag pita's met de restjes van gisteren. Sausje van sour cream (had geen yoghurt in huis), limoensap, sjalotje, komijn, pietsie kerriepoeder, peper, zout en veel koriander en lente-ui. [ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 16-05-2016 17:50:41 ] | |
Isegrim | maandag 16 mei 2016 @ 14:29 |
Vooral dat broodje ziet er erg lekker uit. ![]() | |
PluisigNijntje | maandag 16 mei 2016 @ 16:54 |
Vooral die lamsschouder ziet er geweldig uit ![]() | |
RobinOok | maandag 16 mei 2016 @ 17:50 |
Haha, smaken verschillen. ![]() Thanks. | |
vinnypassy | woensdag 18 mei 2016 @ 20:09 |
Ja, lamsschouder. Eén keer gemaakt, lang gestoofd op lage temperatuur. Zó lekker. De mijne stond er niet zo lang in als de jouwe, dus dit moet helemaal om je vingers bij af te likken zijn geweest. ![]() Vorige week zelf nog vegetarische pitza's gemaakt met leftovers uit de vriezer en koelkast. ![]() | |
emmyemmy | woensdag 18 mei 2016 @ 20:55 |
Waar koop je lamsschouder? | |
Molo | woensdag 18 mei 2016 @ 20:56 |
(Turkse) slager, slager, online, Marks & Spencer foodstore etc | |
emmyemmy | woensdag 18 mei 2016 @ 20:57 |
Nog nooit bij eengewone slager gezien ![]() Keertje kijken of er een turkse slager bij me in de buurt zit. | |
RobinOok | woensdag 18 mei 2016 @ 21:02 |
Bij mijn Turkse slager, in mijn Turkse supermarkt. Kost 7,50 de kilo. Schouder weegt tussen de 1,5 en 2 kilo. Beetje veel voor 2 personen en toch eten we het regelmatig. Wegens leuk en lekker en eigenlijk ook best makkelijk. | |
emmyemmy | woensdag 18 mei 2016 @ 21:04 |
Da's niks ![]() Heb een turks slagertje gevonden, denk ik. Keertje kijken ![]() | |
RobinOok | woensdag 18 mei 2016 @ 21:33 |
Zo'n ding dus :![]() Niet elke Turkse slager kent dat concept van "een hele schouder". Die van ons is ook elke keer weer verbaasd dat hij hem niet in stukken hoeft te zagen. | |
Myraela | donderdag 19 mei 2016 @ 13:07 |
Da's niks? Het is ook een flink bot he. | |
RobinOok | zaterdag 21 mei 2016 @ 14:52 |
![]() Hummus van groene kikkererwten. De kikkererwten waren alleen niet helemaal zoals beloofd op de verpakking. :-) ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 21 mei 2016 @ 16:11 |
Scheelt inderdaad niet zo heel veel. ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 22 mei 2016 @ 13:28 |
Nieuwe trend in huize Robin: de Tostistack! :-)![]() Volgende keer kijken of ik er 3 op elkaar krijg. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 22 mei 2016 @ 13:32 |
![]() Ik had laatst een tosti gemaakt met Manchego en rauwe ham. Dat zag er zo perfect uit dat ik aan jouw tosti's moest denken ![]() | |
RobinOok | zondag 22 mei 2016 @ 13:40 |
Klinkt goed! Machego en rauwe ham. ![]() En perfect uitziende tosties klinken nog beter. ![]() | |
Isegrim | zondag 22 mei 2016 @ 13:48 |
Tosti-Jenga. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 22 mei 2016 @ 13:51 |
En het smaakte ook gewoon goed ![]() Heb je er btw al eens gedacht om een tosti-site te maken? | |
Molo | zondag 22 mei 2016 @ 13:54 |
Ik vind de meeste dingen die Robin maakt heerlijk eruit zien, maar de tosti's doen het niet voor mij. Ach jaaaa, verschil moet er zijn ![]() | |
vinnypassy | zondag 22 mei 2016 @ 16:09 |
Ik zat nog vol van mijn middagsnack, maar hier krijg ik gelijk weer honger van. ![]() | |
RobinOok | zondag 22 mei 2016 @ 18:09 |
Heb je wel eens zo'n tosti gegeten? | |
DeKleineOnbekende | zondag 22 mei 2016 @ 19:34 |
Same here, terwijl ik op zich wel van tosti hou ![]() | |
Molo | zondag 22 mei 2016 @ 19:40 |
Volkorenbrood met tomaat ertussen? Ja, vind de tomaat ertussen niet lekker. Maar ik hou gewoon ook niet van zoveel vulling ertussen en ik vind de foto er niet smakelijk uit zien. | |
RobinOok | zondag 22 mei 2016 @ 22:24 |
I take that as a no. | |
Molo | zondag 22 mei 2016 @ 23:09 |
ik heb jouw tosti's inderdaad nog nooit gegeten nee | |
RobinOok | zondag 22 mei 2016 @ 23:29 |
Duhuh. | |
Molo | zondag 22 mei 2016 @ 23:31 |
Welk antwoord wil je dan horen? ![]() | |
RobinOok | maandag 23 mei 2016 @ 00:19 |
"Ja, Robin, eigenlijk heb ik nog nooit zo'n rijkgevulde, knapperige pantosti gegeten. Het idee dat ik niet van veel vulling hou zit dus waarschijnlijk alleen maar in mijn hoofd! " Zoiets dus. ![]() | |
Molo | maandag 23 mei 2016 @ 00:35 |
helaas, geloof niet dat ik me daarin kan vinden ![]() | |
RobinOok | maandag 23 mei 2016 @ 00:39 |
Hm. | |
Elleska | maandag 23 mei 2016 @ 13:29 |
smaken verschillen ![]() leuke van tosti is dat je het makkelijk naar eigen smaak kan aanpassen. beetje minder en/of andere vulling. pantosti smaakt sowieso heel anders dan een tosti uit een tosti ijzer. ik maak niets anders meer maar zoveel kaas als bij Robin gaat er bij mij ook niet op. de combi met sjalot en sambal zoals op de foto valt hier wel in de smaak. | |
vinnypassy | dinsdag 24 mei 2016 @ 18:42 |
Ondanks doordeweeks en vrij normale ingrediënten, toch een klein beetje decadent hoor. Cajunkip met geroosterde broccoli en sjalot, zoete aardappelpatat. Ik wilde er ook nog mais bij doen, maar wist niet hoe, totdat ik ineens op maisonaise ( ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | dinsdag 24 mei 2016 @ 19:00 |
Vinny t is weer top! Zo is elke dag een feestje! ![]() ![]() | |
RobinOok | dinsdag 24 mei 2016 @ 19:11 |
En na de foto schep je op? ![]() Of eet je echt maar 5 broccoliroosjes? | |
vinnypassy | dinsdag 24 mei 2016 @ 19:16 |
Nee, niet eens - had ik ook niet verwacht. Het was zo lekker dat ik keihard heb zitten schransen en ik hierna vol zat. Behalve die roosjes ligt er ook nog een hele plek broccoli onder, maar die valt op de foto wat weg door de mayo/kip bovenin. | |
Myraela | dinsdag 24 mei 2016 @ 19:32 |
Echt? Haha, ik dacht ook altijd dat je mooie bordjes maakte en daarna pas echt opschepte. | |
vinnypassy | dinsdag 24 mei 2016 @ 19:39 |
Dat doe ik eigenlijk niet meer zo vaak, ik eet gewoon wat minder en omdat ik vrij grote borden hem (30cm) lijken de porties soms kleiner dan ze zijn. Vandaag had ik trouwens wel verwacht nog wat meer op te scheppen, maar misschien had ik vooraf al teveel van die mayo geproefd. ![]() | |
_Multiply86_ | zaterdag 28 mei 2016 @ 18:41 |
Gepofte zoete aardappel, gevuld met een avocado mixje.. en een simpele salade met tahin dressing..![]() | |
vinnypassy | zaterdag 28 mei 2016 @ 18:59 |
Ik maakte zelf iets minder gezonds: saffraanrisotto met eendenborstfilet en champignonmix.![]() | |
_Multiply86_ | zaterdag 28 mei 2016 @ 19:03 |
Ik eet geen dierlijke producten meer, dus dan is het al snel gezond ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 28 mei 2016 @ 19:08 |
Dat geloof ik. Ik eet ook wel eens vegetarisch, maar geen enkel dierlijk product gaat mij echt niet lukken hoor, daarvoor vind ik het veel te lekker. Betekent dat ook geen kaas en eieren? | |
_Multiply86_ | zaterdag 28 mei 2016 @ 19:14 |
Ja klopt, ook geen honing meer bijvoorbeeld. Bevalt mij eigenlijk wel prima! Eerst at ik veel junkfood, dus hele levensstijl eigenlijk omgegooid. Vind het ook weer leuk om bezig te zijn in de keuken. | |
zeer | zaterdag 28 mei 2016 @ 22:53 |
Ziet er lekker uit. | |
zeer | zaterdag 28 mei 2016 @ 22:57 |
Eet je hclf? | |
Myraela | zaterdag 28 mei 2016 @ 23:00 |
Lijkt me lekker. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 28 mei 2016 @ 23:01 |
Het ziet er iig lekker uit ![]() | |
_Multiply86_ | zaterdag 28 mei 2016 @ 23:09 |
Ja klopt, nog niet super lang hoor.. maar vind dit wel een goede manier van eten! | |
_Multiply86_ | zaterdag 28 mei 2016 @ 23:11 |
Ja super lekker, zoete aardappel is ook wel mijn favoriete eten. | |
zeer | zondag 29 mei 2016 @ 07:35 |
Zolang je niet ontbijt met suikerwater ![]() | |
_Multiply86_ | zondag 29 mei 2016 @ 08:07 |
Haha bah, nee hoor. Heb heerlijke ontbijtjes;) | |
FANN | zondag 29 mei 2016 @ 08:13 |
Dat is toch veganistisch? Vegetariërs eten meestal wel kaas en eieren. | |
_Multiply86_ | zondag 29 mei 2016 @ 09:58 |
Ja klopt, helemaal geen dierlijke producten eten. Sowieso vond ik kaas toch al niet lekker, behalve over spaghetti ofzo;p en melk dronk ik ook niet dus mis het ook niet. | |
FANN | zondag 29 mei 2016 @ 10:00 |
oe... ook geen kaas en eieren lijkt me best moeilijk ![]() ![]() | |
_Multiply86_ | zondag 29 mei 2016 @ 10:11 |
Ja een eitje vond ik wel lekker, maar na alle info die ik heb opgezocht hoef ik dat ook niet meer ![]() | |
FANN | zondag 29 mei 2016 @ 10:15 |
Ik eet ook geen vlees, nou ja, héél soms smokkel ik nog, maar dan gaat het om spekjes in de stampot ofzo, een paar keer per jaar, maar dat wordt ook steeds minder, de laatste keer heb ik cashewnoten gebruikt i.p.v. spekjes, was eigenlijk ook wel lekker ![]() Kaas en eieren ben ik nog niet vanaf, zelfs al eet je geen eieren meer, in een heleboel producten zit ei verwerk... is moeilijk... Vegakaas vind ik écht niet te hachelen ![]() dus een veganist ga ik nooit worden denk ik. Hoef ik ook niet van mezelf hoor ![]() | |
_Multiply86_ | zondag 29 mei 2016 @ 10:26 |
Ja hangt er natuurlijk vanaf hoe je eet. Ik maak nu niks meer uit pakjes, wat ik voorheen altijd wel deed.. dus dan is het al wel makkelijker. Hoef ik niet steeds op te zoeken of het wel echt vegan is. Maar ik at echt super slecht hoor, dronk ook zo een fles cola op elke dag en veel junkfood, dus nogal logisch dat ik mij nu heel goed en fit voel en ben ook al wat afgevallen(was ook wel nodig) terwijl ik best veel eet. Er zijn ook zoveel leuke blogs en youtubers waar je info vandaan kan halen en makkelijke recepten, dat helpt wel. Ga straks zelf hummus maken, zonder olie. Ben benieuwd of dat een beetje lekker gaat worden;) | |
FANN | zondag 29 mei 2016 @ 10:30 |
Ja als je veganistisch wil eten moet je eigenlijk bijna alles zelf maken ![]() een heel gedoe hoor, maar respect als je het volhoudt ![]() Ik zie ook vaak héle lekkere Veganistische recepten, dus je kán wel lekker eten als je dat wil gelukkig! Succes met de Hummus maken! ![]() | |
_Multiply86_ | zondag 29 mei 2016 @ 10:42 |
Oh ja ik eet heel lekker. Sommige mensen denken volgens mij dat je elke dag alleen maar salade eet, maar dat is absoluut niet zo;p Heb veel goede sites gevonden met makkelijke recepten. Zelfs ik kan die maken;) | |
FANN | zondag 29 mei 2016 @ 10:43 |
Ze denken ook dat Vegetariërs de hele dag op een worteltje knagen, ach laat ze ![]() Wij weten wel beter ![]() | |
n0a | woensdag 1 juni 2016 @ 17:06 |
![]() Indische saucijzenbroodjes ![]() En ikan pepesan. Mijn eerste poging en ik vond hem wel geslaagd. Weet alleen niet of ik de volgende keer nog bananenblad gebruik. | |
RobinOok | woensdag 1 juni 2016 @ 18:22 |
Bananenblad is vies en voegt niks toe. Het is gewoon het alufolie van de tropen, voordat alufolie bestond. | |
Isegrim | woensdag 1 juni 2016 @ 18:25 |
![]() | |
RobinOok | woensdag 1 juni 2016 @ 18:26 |
Fuck het milieu. | |
Isegrim | woensdag 1 juni 2016 @ 18:36 |
Nee. ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 1 juni 2016 @ 19:28 |
![]() Mag ik een keer bij je komen eten? ![]() | |
n0a | woensdag 1 juni 2016 @ 19:34 |
Ik las al eens ergens dat het weinig toevoegt. Ik wilde het voor de eerste keer wel proberen. Is goed. Wel pas na dat ik nieuw huisje heb gevonden en verhuisd ben! Ik geloof dat ik dan veel eters heb ![]() | |
Isegrim | woensdag 1 juni 2016 @ 19:36 |
Wij komen ook. Dat je het even weet. ![]() | |
n0a | woensdag 1 juni 2016 @ 19:39 |
Ik ga op zoek naar een extra groot huis! | |
FutureFairytale | woensdag 1 juni 2016 @ 20:30 |
Ik wacht geduldig ![]() Succes met nieuw huisje zoeken! ![]() | |
vinnypassy | woensdag 1 juni 2016 @ 22:24 |
Ik had weer vrienden over de vloer die lekker wilden eten. Dat is gelukt! Qua presentatie heb ik het wel eens beter gedaan, maar ik deel de foto's toch weer. Voor: caesarbitterballen (roux met kippenbouillon, ansjovis, knoflook, kip en parmezaan) met gepocheerde kwarteleitjes, de gebruikelijke dressing, little gem en wat parmezaan. Hoofd: buikspek (met venkelzaad; vier uur in de oven op 140 graden whisky en appelsap en daarna op 200 voor een krokante zwoerd) met zoetzure venkel en pommes duchesse Na: frambozenbavarois, mango-limoenmousse, merengue, pistachetuille en choco-hazelnootcrumble. ![]() ![]() ![]() Vooral de bavarois uit die vorm krijgen was een drama: ik was te moe en heel licht aangeschoten. Maar smaakte prima: de extra mousse, tuilles en merengues die over waren zijn daarna allemaal opgegaan. ![]() | |
zeer | maandag 13 juni 2016 @ 16:39 |
![]() pulled jackfruit | |
habitue | maandag 13 juni 2016 @ 17:11 |
Nomnomnom ziet er heerlijk uit. Dat dat ook. ![]() | |
minilot | maandag 13 juni 2016 @ 17:14 |
Woah, wat professioneel toch weer! ![]() ![]() Complimenten voor de creativiteit @ caesarballen en je buikspek klinkt heerlijk! ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 13 juni 2016 @ 17:29 |
Vinny wat top weer!! ![]() ![]() Ik zou t eigenlijk op moeten slaan, voor de kerst enzo ![]() | |
Isegrim | maandag 13 juni 2016 @ 19:10 |
Recept? Jackfruit. ![]() | |
zeer | maandag 13 juni 2016 @ 19:13 |
Weet niet meer precies maar: uitje + knoflook fruiten, komijn, koriander, kruidnagel en gerookt paprika poeder, chilipeper, 2-3 tl tomaten puree, blik tomaten, half blik water, 3 el rietsuikermolasse, 2 el rietsuiker, scheutje balsamicoazijn en wat zout. Groene jackfruit (dus onrijpe) uit blik op water (niet op siroop), uit elkaar "scheuren" en bakken in de saus. | |
Molo | maandag 13 juni 2016 @ 20:14 |
OMG, ik zie deze post nu pas. Damn ![]() | |
vinnypassy | maandag 13 juni 2016 @ 20:26 |
Ik was al bang dat ik mijn fans was verloren. ![]() Wat grappig. Waar smaakt dat naar? | |
zeer | maandag 13 juni 2016 @ 20:29 |
Voornamelijk de saus ![]() Ga het volgende keer proberen met king oyster paddenstoelen, hoop dat daar van zichzelf ook wat meer smaak aanzit. Die kun je ook roken namelijk. | |
emmyemmy | donderdag 16 juni 2016 @ 22:05 |
Ik gooi het gewoon hierin omdat het zo lekker was ![]() Kofte met flatbreads gemaakt ![]() | |
RobinOok | donderdag 16 juni 2016 @ 22:33 |
Ook niks mis met de foto, hoor. (integendeel) Ik geloof meteen dat het lekker was. | |
M-arijnn | donderdag 16 juni 2016 @ 23:39 |
Hey die foto heb ik elders gezien ![]() | |
emmyemmy | donderdag 16 juni 2016 @ 23:46 |
Dat kan ![]() | |
PluisigNijntje | vrijdag 17 juni 2016 @ 13:43 |
Oh dat ziet er echt geweldig lekker uit! ![]() | |
emmyemmy | vrijdag 17 juni 2016 @ 14:23 |
Was t ook ![]() | |
vinnypassy | zondag 19 juni 2016 @ 20:29 |
Daar was ik weer. ![]() Voor: buikspek met mangochutney en langoustine met chorizomayonaise. Hoofd: langzaam gegaarde lamsbout met geroosterde broccoli, pastinaakpuree, gefrituurde gnocchi en groenten-lamsjus. Na: Shannon Bennett's snickers bar met zelfgemaakt vanille-ijs. Ging nog warme choco-caramelsaus overheen, maar dat heb ik niet vastgelegd. Noga had ik beter vandaag kunnen maken of ff op kunnen kloppen om weer stevig te maken. Maar qua smaak... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
emmyemmy | zondag 19 juni 2016 @ 20:32 |
Idee van masterchef? Ik ging kwijlen bij die aflevering ![]() | |
vinnypassy | zondag 19 juni 2016 @ 20:39 |
Yes! Als ik echt helemaal niks te doen weet 's avonds, knal ik er alvast wat van MC AUS S08 doorheen. Toen ik deze zag wist ik dat ik die ook moest maken en zo geschiedde dus. ![]() Wel leuk: vriend die kwam eten die niet heel erg van zoetigheid en toetjes houdt, heeft nog extra saus enzo op. Dat is vaak wel een goed teken. ![]() | |
emmyemmy | zondag 19 juni 2016 @ 20:40 |
Ik zat er ook over te denken om die een keer te maken, maar ik werd verdrietig van die gigantische ingredientenlijst ![]() Al is dat niks vergeleken met de lollybag cake, die al eens gemaakt? ![]() | |
vinnypassy | zondag 19 juni 2016 @ 20:43 |
Nee, heb je een linkje? Ben wel benieuwd dan. ![]() Uiteindelijk viel deze nog best wel mee hoor. Meeste (suiker, honing, ei) heb ik standaard in huis. Wat pinda's en chocolade erbij en je komt gelijk al heel ver. Zijn wel veel stappen, maar eigenlijk vond ik geen enkel component echt heel moeilijk voor als je geregeld in de keuken staat. | |
emmyemmy | zondag 19 juni 2016 @ 20:53 |
http://tenplay.com.au/cha(...)cipes/lolly-bag-cake ![]() | |
vinnypassy | zondag 19 juni 2016 @ 21:01 |
Jeuzes. Ben nu te brak om alles te lezen, maar ik betwijfel of ik dit ooit ga maken hoor. ![]() | |
emmyemmy | zondag 19 juni 2016 @ 21:02 |
Ik vind het er eigenlijk ook helemaal niet lekker uitzien. En het klinkt ook niet heel lekker ![]() | |
vinnypassy | zondag 19 juni 2016 @ 21:06 |
Niet? Suiker en cake, what's not to like. ![]() | |
FutureFairytale | zondag 19 juni 2016 @ 21:27 |
Vinny ![]() Elk gerecht ziet er fantastisch uit weer. Zo gaaf dat je de snickersbar hebt gemaakt! Zakte de chocola in door de warme caramel? | |
vinnypassy | zondag 19 juni 2016 @ 21:31 |
Yes, die smolt mooi weg. Alleen die noga was dus net te zacht. Ik heb restjes, dus morgen ga ik die proberen weer wat steviger te maken voor een nog mooier resultaat. | |
FutureFairytale | zondag 19 juni 2016 @ 21:37 |
als dat het enige is.. voor een 'first attempt' is het bewonderenswaardig ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 2 juli 2016 @ 20:48 |
Mijn menukaart wordt steeds uitgebreider. Weer wat nieuwe dingen geprobeerd vandaag en de reacties waren positief: Voor: zalm eerst gerookt, daarna bedekt met rode biet, appel, zout, suiker en citroen en dus een soort van gravad lax van gemaakt. Daar plakjes van geserveerd met basilicum-dillemayonaise, groene asperge, rode biet, limoenappel en parmezaan-sesamkrokantje. Mijn god, wat was dit lekker! ![]() Hoofd: eendenborstfilet met wortelmousse, peultjes, aardappelchips en juutje. Gewoon goed dit, maar kon niet tippen aan het voorgerecht. Na: trio van chocolade; brownie (puur), parfait (melk), mousse (wit) met meringue, framboos, gezouten karamelsaus en frambozensaus. Best een hartaanvalletje, maar er mocht niet gepraat worden tijdens het eten omdat het zo lekker was. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
soapie | zondag 3 juli 2016 @ 09:36 |
Ziet er weer super uit! | |
RobinOok | zondag 3 juli 2016 @ 23:01 |
![]() Niet een heel erg moooooie curry, maar wel een erg lekkere curry. Kaju Kip in kaala masala, uit de onvolprezen 50 Curries uit India van Camellia Panjabi. Recept staat online, hier : http://raspberriesandtrum(...)cken-curry-with.html (al heb ik het wel ietsiepietse aangepast, want ik snap dat niet, uien droogroosteren) | |
Isegrim | zondag 3 juli 2016 @ 23:12 |
Curry's zijn maar zelden mooi, toch? | |
RobinOok | zondag 3 juli 2016 @ 23:18 |
Ja, maar deze is wel uitzonderlijk schurfterig. ![]() Ik heb ook even gegoogeld en het ligt gelukkig niet aan mij. | |
4EverBlackEyed | zondag 3 juli 2016 @ 23:21 |
Schurftige curry.. Gelukkig was het wel smakelijk ![]() | |
zeer | vrijdag 8 juli 2016 @ 17:19 |
![]() Kerrie kokos rijst, kikkererwtensalade met avocado, dille en bieslook, rode spitskool gemarineerd in citroensap, zout en rijststroop, gegrillde courgette met rode peper en munt en wat herkenbaar groen. | |
#ANONIEM | zondag 10 juli 2016 @ 15:33 |
Lunch:![]() De BBQ aangemaakt en deze laatste spareribs even grillen. ![]() En het bordje met de overige spareribs als borrelhapje. Ik heb weer mijn best gedaan. ![]() ![]() En het eigen meegenomen bestek,rode wijn,de gevulde kommen met een zelfgemaakte spitskoolsalade, aardappelsalade en natuurlijk stukjes mais. ![]() Kijk,dat heb je weer goed gedaan iwanius,Je steak met een lekker vetrandje bereiden.Zoals het hoort en lekker groot,sappig en mals!. ![]() Jeu...het volgeschepte bord met een simpel biertje erbij. ![]() Wat is dat nou? Even alleen heerlijk acclimatiseren na het eten met een paffert en een leeg glas? "Hallo Miep,kom eens vullen" ![]() Kijk...betere werk.Gevuld wijnglas met een Sauternes Château Rieussec. Top! ( en we dommelen een beetje weg terwijl 'Miep' met haar vriendin zich heeft teruggetrokken.) [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-07-2016 15:37:00 ] | |
Thezappa | zondag 10 juli 2016 @ 21:24 |
wanneer ga je het konijn slachten en opvreten? dat wil ik wel zien mooi servies | |
#ANONIEM | maandag 11 juli 2016 @ 00:41 |
Kijk,iemand die ook zijn pappenheimers kent. Ja,heb het al wat jaartjes in huis hoor. ![]() | |
Isegrim | maandag 11 juli 2016 @ 02:07 |
Het servies vind ik niks, maar het bestek vind ik erg tof. ![]() | |
Ama | maandag 11 juli 2016 @ 02:31 |
Verkeerde topic? | |
#ANONIEM | maandag 11 juli 2016 @ 19:46 |
Post hier foto's van je kookkunsten! Dus wat is je punt als ik alles zelf bereid heb? En tis allemaal niet zo moeilijk en simpel eigenlijk. | |
potjecreme | maandag 11 juli 2016 @ 20:39 |
Het gaat om het eindresultaat. Onderstaand is voldoende. ![]() | |
Ama | maandag 11 juli 2016 @ 22:43 |
Dit ja. | |
#ANONIEM | dinsdag 12 juli 2016 @ 21:29 |
Vandaag een paar sateetjes gemaakt ![]() ![]() ![]() ![]() | |
n0a | vrijdag 15 juli 2016 @ 14:17 |
![]() Aardappelpartjes uit de oven met harissa en Ras el Hanout, gegrilde kip met sumak, rode ui, feta, peterselie en een beetje zure room. ![]() Japanse courgettekoekjes met okonomiyakisaus, kewpie mayo en aonori. | |
Smallish | vrijdag 15 juli 2016 @ 15:54 |
Oeh, die aardappelpartjes zien er wel héél erg lekker uit! | |
potjecreme | vrijdag 15 juli 2016 @ 16:12 |
Ziet er goed uit! ![]() | |
vinnypassy | vrijdag 15 juli 2016 @ 16:13 |
Hmmm. ![]() | |
n0a | vrijdag 15 juli 2016 @ 19:04 |
Dank jullie! Was allebei erg lekker en ga het zeker vaker maken. | |
PluisigNijntje | zaterdag 16 juli 2016 @ 03:01 |
Boh ![]() ![]() | |
RobinOok | zaterdag 16 juli 2016 @ 13:07 |
Oh, die wil ik ook! Aardappelpartjes uit de oven met harissa en Ras el Hanout, gegrilde kip met sumak, rode ui, feta, peterselie en een beetje zure room. ![]() Maar allemaal niet in huis en kwam bij toeval shrimp fritters tegen. Ook lekker! Ik denk eerrlijk gezegd door de gedroogde garnaaltjes. Fluffy en luchtig, naar recept van Rasamalaysia maar beetje aangepast. ![]() Shrimp Fritters Cucur Udang/ Bawang (Garnalen & uien koekjes) (voor 2 personen) 80 gr grote garnaal (stuk of 5) in grotere stukjes 1/4 cup gedroogde garnalen (even geweekt/gewassen en in hele kleine stukjes) 1/4 cup fijngesneden ui handje kemangi (citroenbasilicum) 110 gram bloem 1 tl bakpoeder 3/4 cup water 1 schepje bouillonpoeder 1/2 tl versgemalen peper 1/2 tl suiker 1/4 tl koenjit Roer alles door elkaar tot een dik maar lopend beslag. Verwarm frituurolie tot 180 graden. Laat met een lepel kleine kwakjes beslag in de olie vallen. Frituur in minuut of 3 goudbruin. Lekker met zoete chilisaus of sambal djahe | |
Isegrim | zaterdag 16 juli 2016 @ 13:16 |
Ik wil dat! | |
n0a | zaterdag 16 juli 2016 @ 14:39 |
Ik ook! Wil al een tijdje shrimp fritters maken, maar nog niet gedaan. Heb nog wat gedroogde garnaaltjes in de vriezer. | |
Smallish | zaterdag 16 juli 2016 @ 15:42 |
Waar haal je gedroogde garnaaltjes? Toko? | |
Smallish | zaterdag 16 juli 2016 @ 15:43 |
O, en wij gaan vanavond jouw aardappelgerechtje maken, Noa! | |
n0a | zaterdag 16 juli 2016 @ 18:59 |
Leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. De garnaaltjes heb ik van de toko inderdaad. | |
Smallish | zaterdag 16 juli 2016 @ 22:23 |
Noa, heerlijk! Echt een blijvertje. We hebben jouw hoeveelheden gevolgd (ietsje meer dit, ietsje minder dat) maar eigenlijk wel zo ongeveer wat jij aangaf. Gesmuld, houden we er echt in! | |
RobinOok | zaterdag 16 juli 2016 @ 23:29 |
Jup! Meer info over hoe en wat : http://www.aziatische-ingredienten.nl/gedroogde-garnalen/ | |
Smallish | zondag 17 juli 2016 @ 00:30 |
Ja, fijne site, Robin. ![]() | |
n0a | zondag 17 juli 2016 @ 10:03 |
Wat leuk! Vind ik altijd weer even spannend als iemand wat maakt. | |
4EverBlackEyed | zondag 17 juli 2016 @ 13:25 |
Nom ![]() | |
Curiosity | zondag 17 juli 2016 @ 21:22 |
@RobinOok, jij zocht toch laatst wasabikaas?. Vanaf donderdag is het te koop bij de Lidl. | |
RobinOok | zondag 17 juli 2016 @ 21:26 |
Oh, cool. Goed te weten. Misschien ween eens een poging wagen dat plan uit te voeren. ![]() Had het ondertussen ook gevonden in de Markthal. Maar Lidl is beter. | |
Curiosity | zondag 17 juli 2016 @ 21:37 |
Ze hebben wasabi en sambalkaas. | |
#ANONIEM | dinsdag 19 juli 2016 @ 20:28 |
Ik kook voor een grote groep ![]() Gemiddeld 50 man. Vandaag ook weer gekookt. Zal straks even fotootjes posten. Het is helaas niet te doen om een mooi bord op te maken dus het is steeds foto van 1 gerecht met een behoorlijke hoeveelheid erop ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 19 juli 2016 @ 23:42 |
Wasabikaas lijkt me niet zoveel aan. Ga donderdag wel kijken of ze de sambalkaas hebben ![]() | |
n0a | woensdag 27 juli 2016 @ 08:42 |
![]() Ramen met miso, gestoofd en daarna gebakken spek, Shanghai paksoi en pittige taugé. | |
zeer | donderdag 28 juli 2016 @ 20:54 |
![]() ![]() Zelf gemaakt paprika poeder ![]() | |
Crip | donderdag 28 juli 2016 @ 20:57 |
Such artistic much wow very powder | |
zeer | donderdag 28 juli 2016 @ 20:58 |
srs al het paprika poeder dat je kunt kopen is ![]() | |
Myraela | donderdag 28 juli 2016 @ 20:59 |
Mooie foto ook. | |
Crip | donderdag 28 juli 2016 @ 20:59 |
Geen paprikapoeder uit Marokko importeren ![]() | |
Elvi | donderdag 28 juli 2016 @ 21:05 |
Mooie foto's! Hoe maak je paprika poeder zelf? | |
zeer | donderdag 28 juli 2016 @ 21:41 |
Paprika drogen en malen. Heb een fruitdroger/dehydrator en een koffiemolen. That's it ![]() | |
zeer | donderdag 28 juli 2016 @ 21:42 |
Kan ik via jou bestellen? | |
Crip | donderdag 28 juli 2016 @ 21:45 |
Jah xo | |
Stimorol- | donderdag 28 juli 2016 @ 22:00 |
Stoer man. | |
Stimorol- | donderdag 28 juli 2016 @ 22:01 |
Zelf maken en dan verspillen op een snijplank. ![]() | |
zeer | donderdag 28 juli 2016 @ 22:16 |
Je denkt dat we dat allemaal weggegooid hebben? Snijplank gewoon afgelikt ![]() | |
Isegrim | vrijdag 29 juli 2016 @ 00:28 |
Erg toffe foto's, zeer. Heel fijn. | |
RobinOok | vrijdag 29 juli 2016 @ 05:10 |
Je kunt paprika's ook gedroogd kopen. Bij de Turk. Ik laat ze altijd liggen, maar zal ze eens kopen voor paprikapoeder. Zelf chilipoeder maken van gedroogde chilipepers deed ik al wel. | |
zeer | vrijdag 29 juli 2016 @ 08:51 |
Ik wil van alle kruiden die ik gebruik zelf de poeders gaan maken eigenlijk. Galangal, gember, chilipoeder idd. etc. etc. Ben benieuwd of je daarmee ook zo'n enorm veel beter product krijgt. Maar nu eerst een halve groentezaak aan fruit drogen ![]() | |
RobinOok | zaterdag 13 augustus 2016 @ 14:41 |
Topic van de bladzijde afgevallen, dat moeten we niet hebben! ![]() Lunch/ontbijt van eerder vandaag: Kanda poha (gebakken rijstvlokken) Eigenlijk ziet het er niet uit, maar toch vind ik het mooi. Waarschijnlijk omdat ik weet dat het lekker is. Meer info : over rijstvlokken en recept [ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 13-08-2016 15:13:37 ] | |
Isabeau | zaterdag 13 augustus 2016 @ 15:09 |
Het ziet er juist wel lekker uit! Beetje comfort food structuur ![]() | |
RobinOok | zaterdag 13 augustus 2016 @ 15:14 |
Ja, dat is het dus ook een beetje. Ik krijg er vooral zin in als ik me niet zo lekker voel. Troostrijk en voedzaam en licht tegelijk. ![]() | |
zeer | zaterdag 20 augustus 2016 @ 19:49 |
![]() วุ้นมะม่วง
| |
Zo-is-dat | maandag 22 augustus 2016 @ 19:54 |
Wat tof! En mooie foto! ![]() | |
n0a | woensdag 24 augustus 2016 @ 13:47 |
Ik heb wat gerechten van George Calombaris gekookt.![]() Gefrituurde bloemkool, bloemkoolpuree, amandelen en bij gebrek aan verse erwtjes wat edamame. ![]() Friet met feta, geroosterde knoflook olie en oregano zout. Beide ontzettend lekker. | |
FutureFairytale | woensdag 24 augustus 2016 @ 15:06 |
NOM belina ![]() Ziet er weer fantastisch uit. | |
n0a | woensdag 24 augustus 2016 @ 15:23 |
Dankjewel! ![]() | |
RobinOok | woensdag 24 augustus 2016 @ 17:13 |
Friet met feta? Is dat echt lekker? ![]() | |
n0a | woensdag 24 augustus 2016 @ 18:46 |
Ja! Ga dat sowieso vaker eten. Het ziltige van de feta past er goed bij. | |
Red_85 | woensdag 24 augustus 2016 @ 22:20 |
'wat mag t wezen?' Patatje feta '... Que?' Zie de snackbarbediende al kijken. Ga ik een keer uitproberen. Hoe je het omschrijft maakt me benieuwd. | |
FutureFairytale | woensdag 24 augustus 2016 @ 23:03 |
Patat met parmezaan en peterselie is ook heerlijk. Of patat met jonge mozzarella en dikke jus (poutine, Canada) ![]() | |
FranticDJ | woensdag 24 augustus 2016 @ 23:04 |
Friet met feta.. Jus d'r over en je hebt poutine ![]() Maar ziet er zeer smakelijk uit! | |
n0a | woensdag 24 augustus 2016 @ 23:30 |
Die met parmezaan, peterselie en knoflook wil ik nog eens proberen. Poutine ook, maar dan moet ik waarschijnlijk zelf cheese curds maken. | |
MutedFaith | donderdag 25 augustus 2016 @ 00:59 |
Cheese curd ( ![]() Halloumi komt al meer in de buurt. | |
RobinOok | donderdag 25 augustus 2016 @ 20:14 |
Vandaag gemaakt. Niet vies, maar ik was er niet kapot van. Ga ik niet nog eens maken en ik denk dat ik friet met feta ook maar gewoon langs me heen laat gaan. ![]() ![]() | |
FranticDJ | donderdag 25 augustus 2016 @ 20:20 |
Las tijdje terug in de Elle Eten dat ze 't met halloumi maakten ipv cheese curds Edit: Mutedfaith's post gemist ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 25 augustus 2016 @ 23:17 |
De patatjes zien er te gezond uit. Lijkt wel of er geen vet in zit ![]() | |
RobinOok | donderdag 25 augustus 2016 @ 23:22 |
Okay. Normaal bak ik aardappelpartjes in de oven, maar deze zijn voor de verandering eens gewoon ouderwets gefituurd. | |
RobinOok | zondag 28 augustus 2016 @ 17:43 |
Vanmiddag misselijk aan gegeten. Niet erg culinair verantwoord, ook niet heel erg fotogeniek, maar ik post hem lekker toch! ![]() ![]() Marshmallows met mango chilisaus (ik heb ook even gegoogeld en volgens mij ben ik de enige op de wereld die dit eet. Ik vraag me af waarom. ![]() | |
vinnypassy | zondag 28 augustus 2016 @ 17:50 |
Ik vraag me dat niet af, hoe verzin je het. ![]() | |
RobinOok | zondag 28 augustus 2016 @ 17:57 |
Ik zat vroeger uren met mijn moeder in de kleermakerszit aan de salontafel boven een kaarsje omstebeurt een marshmallow te roosteren. Voor mij is marshmallow echt troostvoer dus. Alleen heb ik het geduld niet meer voor een kaarsje. Zo heel af en toe koop ik een zak en dan gaan er een paar tegelijk de magnetron in en lepel ik die op. Maar ja, beetje saai en kinderachtig wel. En nu dus iets minder saai en kinderachtig. ![]() De twee lagen gewoon op tafel, naast elkaar. Want gisteren gescoord bij Amazing Oriental Ypenburg. Ik hoefde bijna niks te verzinnen, het ging vanzelf. ![]() | |
Molo | zondag 28 augustus 2016 @ 18:16 |
Vriendin van me roostert ze bij gebrek aan scouting kampvuur boven de gasvlam als ze er zin in heeft ![]() | |
Prego | zondag 28 augustus 2016 @ 18:16 |
![]() | |
vinnypassy | zondag 28 augustus 2016 @ 18:16 |
Die toko moet ik eens onthouden voor als ik naar de Sligro ga op Leidschenveen. En dat stukje nostalgie is altijd leuk natuurlijk. ![]() Zelf net restjes manchego, chorizo en een op Serranoham lijkende ham verwerkt op deze pizza. Normaal rol ik ze met een deegroller, nu met de hand uitgevouwen. Heel mooi rond geworden. ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 28 augustus 2016 @ 18:24 |
Ik vind de marshmallows er wel smakelijk uitzien en het verhaal erbij is zo lief. ![]() | |
Myraela | zondag 28 augustus 2016 @ 18:51 |
Maar het lekkerste aan marshmallows is juist de donkere stukjes na het roosteren. ![]() | |
RobinOok | zondag 28 augustus 2016 @ 19:00 |
Nee, het lekkerste is het zachte, taaie, zoete. De kankervewekkende, donkere stukjes neem je op de koop toe. ![]() | |
n0a | woensdag 31 augustus 2016 @ 10:02 |
![]() Gefrituurde kip met wafels en maple syrup. Leek mij altijd een vreemde combinatie, maar ik vond het erg lekker. | |
MutedFaith | woensdag 31 augustus 2016 @ 10:07 |
Die kip ![]() | |
FranticDJ | woensdag 31 augustus 2016 @ 11:23 |
![]() ![]() ![]() Ik zag laatst (volgens mij bij Luc Martin) op instagram een burger tussen 2 wafels. Lijkt me ook een vreemde combi, maar volgens mij ook wel heel lekker. | |
FutureFairytale | woensdag 31 augustus 2016 @ 17:22 |
Of een burger tussen 2 donuthelften.. nOa; had je t ook echt als ontbijt? Zou t weleens willen proberen maar dan als lunch of avondeten. | |
n0a | woensdag 31 augustus 2016 @ 17:26 |
Nee ![]() | |
Zo-is-dat | woensdag 31 augustus 2016 @ 18:54 |
Donna hay magazine! ![]() Ik was ook erg benieuwd naar deze, dit weekend voor t eerst m'n nieuwe wafelijzer gebruikt dus dit ook maar eens gaan proberen! ![]() | |
Isegrim | woensdag 31 augustus 2016 @ 19:05 |
Dat was Luc. ![]() | |
Isegrim | woensdag 31 augustus 2016 @ 19:06 |
Texas. ![]() Catfish & waffles, ook lekker. | |
n0a | woensdag 31 augustus 2016 @ 21:02 |
Voor Donna moet er dan nog veel meer wit bij ![]() De Brusselse wafels van Jeroen Meus vind ik overigens ook lekker al kreeg ik uit zijn recept 24 wafels ipv 12 en de Parmesan & black pepper waffles van Kayotic Kitchen zijn ook lekker. Die van mij vind ik wat makkelijker en ze zijn sneller klaar, omdat er geen gist in zit. | |
Isegrim | woensdag 31 augustus 2016 @ 21:44 |
Door je plaatje en recept was ik meteen weer hier: http://thebreakfastklub.com ![]() | |
n0a | woensdag 31 augustus 2016 @ 22:07 |
*kwijl* Heb je ook grits gehad? Is dat lekker? | |
Isegrim | woensdag 31 augustus 2016 @ 23:00 |
Ik ben fan. ![]() ![]() Die tent staat trouwens op zondag een rij het halve blok rond. Je staat gerust meer dan een uur te wachten. | |
Zo-is-dat | woensdag 7 september 2016 @ 20:59 |
![]() Taartje voor m'n verjaardag op het kado van m'n ouders voor m'n verjaardag ![]() Bodem met citroen, gevuld met frangipane, aardbeien mousse er op en vers fruit | |
vinnypassy | woensdag 7 september 2016 @ 21:42 |
Ziet er goed uit! ![]() | |
HaverMoutKoekje | donderdag 8 september 2016 @ 23:19 |
ziet er gewoon professioneel uit ![]() | |
vinnypassy | vrijdag 9 september 2016 @ 20:25 |
Ik had nog aardig wat zoete aardappel over en wilde daar eens iets anders mee doen. Toen kwam ik dit recept tegen, heb dat iets aangepast (o.a. door broccoli toe te voegen en wat te spelen met de verhoudingen) en toen kwam deze zoete aardappelquiche uit de oven.![]() ![]() Dit was voor het eerst dat ik werkte met bladerdeeg. Eerst te lang ontdooid, waardoor het nagenoeg onwerkbaar was geworden. Toen maar een tip gevolgd om blind te bakken, maar dat werkt dus niet. En daarna ging het goed. Had misschien nog iets langer gemogen, maar het was erg lekker. | |
Isegrim | vrijdag 9 september 2016 @ 21:14 |
Wat prachtig! Ziet er echt heel gezellig uit. ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 10 september 2016 @ 18:31 |
Dank je ![]() - Aan één kant gebakken coquilles met ceviche van zalm, tonijn en mango - Met sesam dichtgeschroeide tonijn met wasabimayonaise - Bieten gravad lax met dille-crème fraîche en zoetzure venkel - Krabrol met avocado en mango met tomaat-komkommersalsa ![]() ![]() ![]() ![]() | |
zeer | zondag 2 oktober 2016 @ 11:34 |
![]() Gefrituurde tofu in een beslag van meel, laos, kentjour, chili poeder en paprika poeder en gepaneerd met broodkruim op een broodje met mosterdsaus met daarop wat atjar groenten. Bovenop wat bieslook en verse peper. | |
Molo | zondag 2 oktober 2016 @ 11:39 |
Wat een combi ![]() | |
Molo | zondag 2 oktober 2016 @ 11:40 |
Oh lord ![]() | |
hetzalallemaalwel | zondag 2 oktober 2016 @ 11:59 |
ik wil dit | |
zeer | zondag 2 oktober 2016 @ 12:01 |
goede of gekke combi? is te bestellen ![]() | |
Molo | zondag 2 oktober 2016 @ 12:03 |
Gekke | |
zeer | zondag 2 oktober 2016 @ 12:04 |
waarom? | |
Molo | zondag 2 oktober 2016 @ 12:05 |
Tofu, mosterdsaus, atjar, bieslook. I don't get it | |
zeer | zondag 2 oktober 2016 @ 12:06 |
dus je bent nu benieuwd? | |
Molo | zondag 2 oktober 2016 @ 12:26 |
Nee die smaken passen niet bij elkaar vind ik, bedoel ik ![]() | |
zeer | zondag 2 oktober 2016 @ 12:27 |
ok | |
RobinOok | zondag 16 oktober 2016 @ 18:36 |
![]() Wilde rijststengels geroerbakt met beetje sojasaus, shaoxing rijstwijn, bouillon en suiker. Dan in laten koken cq carameliseren. Afmaken met wat sesamolie. Klaaaaaaar. Kruising tussen jonge, verse bamboe en witte asperges. Al zijn die beide wel lekkerder.;-) | |
vinnypassy | zondag 16 oktober 2016 @ 20:22 |
Ik kan me daar zo weinig bij voorstellen, ook bij bamboe. Maar de foto is zoals altijd wel mooi. ![]() Zelf vanavond weer eens uitgepakt, voor het eerst alles helemaal zelf bedacht. En het was lekker! Wel basisrecepten van anderen gebruikt natuurlijk, maar je moet ergens mee beginnen. Het smaakte weer erg lekker. De saus bij het hoofdgerecht heb ik niet op foto, maar was héúl lekker. ![]() Voorgerecht: pompoenravioli met gorgonzolaschuim, hazelnootcrumble en gefriteerde salie Hoofdgerecht: lamsrack met port-balsamicosaus, broccolicrème, geroosterde bloemkool en krokant geroosterde aardappel Nagerecht: witte chocolademousse-bol met sinasgelei en getemperde chocolade, sinascurd, kardemom-vanilleijs, hazelnootcrumble, chocoladetruffel en pistachetuille ![]() ![]() ![]() Dus nee, ik kan nog geen mooie quenelle maken ![]() | |
RobinOok | zondag 16 oktober 2016 @ 22:02 |
Nooit? Of deze keer niet? Misschien jezelf een keer opsluiten met een pan aardappelpuree? ![]() En heb je wel fijne, ouderwetse, eivormige eetlepels? | |
vinnypassy | zondag 16 oktober 2016 @ 22:04 |
Het is me nog niet vaak gelukt, nee. Dus inderdaad, ik zou er eens een keer op moeten oefenen, maar daar denk ik altijd pas aan als het te laat is. ![]() | |
RobinOok | zondag 16 oktober 2016 @ 22:15 |
Het is natuurlijk ook niet superbelangrijk. Maar aan de andere kant, jouw bordjes zijn vaak zo mooi dat een mooie quenelle toch niet zou misstaan. Dus ik zou zeggen : oefen een keer met iets als aardappelpuree. Misschien eerst een youtubefilmpje kijken om de beweging erin te krijgen? Zo moeilijk is het niet. Ik snap niet zo goed waarom het jou niet lukt, want een mens zou zweren dat je al 10 stapoen verder bent in het borden opmaken.... | |
vinnypassy | zondag 16 oktober 2016 @ 22:20 |
Thanks ![]() | |
RobinOok | zondag 16 oktober 2016 @ 22:27 |
Het "leuk op een bord plaatsen" is juist veel moeilijker dan zo'n techniekje! | |
Myraela | zondag 16 oktober 2016 @ 22:33 |
Ik vind alleen die saus bij het dessert een beetje zonde van de opmaak. Maar verder ziet het er weer prachtig uit. ![]() | |
RobinOok | zondag 23 oktober 2016 @ 16:06 |
![]() Bitterballen van roodgekookt rundvlees De laatste batch van de kerstbitterballen nog! Sausje erover gooien was esthetisch niet helemaal verantwoord. ![]() Was trouwens een idioot raar en toch lekker sausje, dus schrijf hem even op: 5 el gecondenseerde, zoete kokosmelk 2 el rijstazijn 3 el mayonaise 1 tl hot kerrie madras 1/2 tl mosterdpoeder 1/2 tl zout 1/4 tl versgemalen peper | |
Molo | zondag 23 oktober 2016 @ 16:13 |
Ballen met wit erover druipende saus, klassiekertje hoor ![]() | |
RobinOok | zondag 23 oktober 2016 @ 16:15 |
Ja, spreek het nog effe lekker hardop uit. ![]() ![]() | |
Myraela | zondag 23 oktober 2016 @ 22:41 |
Mijn vriend had chips gemaakt. Gekruid met gerookt paprikapoeder, knoflook en zout. ![]() ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 23 oktober 2016 @ 22:45 |
Ja, al had ik liever meer chips gezien en minder bakje. Ienieminiportie... | |
Lot_1 | maandag 24 oktober 2016 @ 16:39 |
Heerlijk ![]() | |
Myraela | maandag 24 oktober 2016 @ 16:53 |
Aardappel heel dun op de mandoline, chips gebakken, daarna eerst even laten uitlekken. Daarna door de kruiden (gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en zout) geschud. | |
Lot_1 | maandag 24 oktober 2016 @ 16:54 |
Ja, ik deed het op vergelijkbare manier dus dat helpt niet ![]() | |
Myraela | maandag 24 oktober 2016 @ 17:46 |
Oh, ik had nergens last van. ![]() | |
TravelRose | dinsdag 25 oktober 2016 @ 12:19 |
Die chips ziet er overheerlijk uit. En die bitterballen trouwens ook. | |
emmyemmy | donderdag 3 november 2016 @ 20:16 |
![]() Hamburgers met zelfgemaakte broodjes en een zelfgemaakte hartige whisky (laphroaig) karamel saus. | |
Myraela | vrijdag 4 november 2016 @ 17:07 |
![]() | |
RobinOok | zaterdag 19 november 2016 @ 23:47 |
![]() Rode kool in de maak Tweede keer dat ik het maak van verse rode kool. En ook al eens gemaakt met een pakje kant-en-klare rode kool. Vond ik ook lekker. :-) Het is eigenlijk een Indiase pickle, maar wij eten het gewoon als onderdeel van een AVG'tje. Hier met hazenrugfilet en gekruide aardappelpartjes: ![]() | |
habitue | zondag 20 november 2016 @ 06:22 |
Nom nom nom ![]() | |
RobinOok | zondag 20 november 2016 @ 16:31 |
![]() Typhusgoudvispuddingvormpjes. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 20 november 2016 @ 17:13 |
heeft toch iets kunstzinnigs ![]() | |
Myraela | zondag 20 november 2016 @ 18:11 |
Euhh, wat zou het moeten zijn? ![]() | |
Isegrim | zondag 20 november 2016 @ 18:37 |
Een goudvis, duh! ![]() | |
MonkNL | zondag 20 november 2016 @ 18:39 |
Goudvispudding lekker! ![]() | |
vinnypassy | zondag 20 november 2016 @ 18:57 |
Sorry, moest hier wel ff om lachen. ![]() Mede omdat het herkenbaar aanvoelt. | |
RobinOok | zondag 11 december 2016 @ 14:53 |
![]() ![]() Lang leve mijn Turkse slager. Ik koop op een dikke plak entrecote van net geen 6 onse voor net geen 6 euro. Daar eten we dan 's avond lekker van (gerookt, gegrilld met friet en rode kool). En de volgende dag nog genoeg voor 2 broodjes. Beide met rode ui, koriander en snel gepicklede chilies, hoisinsaus en een zelfgefrobeld sausje van mayo, fijngesneden koriandersteeltjes, beetje fijngesneden ui, peper, zout, limoensap en wat maissiroop. (omdat ie wat te zurig was, maar was niet zo'n goed idee, kreeg het instant een hele rare, grijze kleur van, wat voor de smaak dan weer niet uitmaakt, maar het was wel raar om te zien) En het andere broodje had ik ook nog belegd met kaas en extra chilipeper en even laten smeltje onder de grill. (eigenlijk te kort, maar was bang dat het vlees ging garen) Yeaaaaaah. Lang leve de Turk! Dat lukt me niet als ik mijn vlees bij Appie koop. ![]() | |
Yankee | zondag 11 december 2016 @ 15:01 |
Fantastisch, juichen om bio-industrie meuk ![]() | |
RobinOok | zondag 11 december 2016 @ 15:05 |
Ja, heerlijke, sappige plofkoe! ![]() | |
Yankee | zondag 11 december 2016 @ 17:32 |
![]() | |
RobinOok | zondag 11 december 2016 @ 17:40 |
Vorige keer overheen gelezen. Of gedacht dat ik nog wel ging antwoorden, de bijbehorende blogpast is namelijk al weken bbbbbbijna klaar. Die over Osmanthus bloemknopjes en dit was Champagne jelly met Osmanthus. Uit de vorm geslagen goudvisjes.... Dag later en mbv heet water kwamen ze er beter uit, maar dan met minder strakke lijnen, want smeltend: ![]() | |
vinnypassy | zondag 11 december 2016 @ 21:18 |
Heerlijke foto's weer Robin ![]() | |
RobinOok | donderdag 29 december 2016 @ 15:10 |
Bedankt. ![]() Ik ben de laatste tijd een beetje verslaafd geraakt aan steak sandwiches. ![]() ![]() Brood, aardoliemayonaise, sjalot, koriander, peper, zout. ![]() | |
RobinOok | donderdag 29 december 2016 @ 15:15 |
Enneuh, ik moest weer veel te lang zoeken naar dit topic. Kom op koks, posten!!! | |
Molo | donderdag 29 december 2016 @ 15:53 |
Aardoliemayonaise??? | |
RobinOok | donderdag 29 december 2016 @ 16:01 |
Op facebook vragen ze daar ook al naar. Ik had echt verwacht dat iedereen dat wel gewoon zou snappen. Zeker hier. ![]() Maar het was dus kant-en-klare truffelmayonaise van de appie. Zonder truffel, maar met truffelaroma, een restproduct uit de olieraffinaderij. Vandaar dat wij het thuis dus aardoliemayonaise noemen. ![]() | |
Molo | donderdag 29 december 2016 @ 16:02 |
Ow bah ![]() Zonde van je vlees muts | |
RobinOok | donderdag 29 december 2016 @ 16:06 |
Welnee. | |
vinnypassy | donderdag 29 december 2016 @ 20:10 |
Ziet er weer goed uit Robin, snap je fascinatie voor steak sandwich wel. ![]() Is hier ff heel druk en daarmee ook zo druk in mijn hoofd dat ik de laatste tijd vergeet goede foto's te maken. Dus in 2017 ga ik wel weer voor wat meer posts in dit topic zorgen ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 29 december 2016 @ 22:03 |
Maar het is winter ![]() | |
RobinOok | donderdag 29 december 2016 @ 22:43 |
Ja, dat is waar. ![]() Ik hou van de winter, behalve dan dat je je avondeten niet kunt fotograferen! | |
RandomMoron | zondag 1 januari 2017 @ 00:54 |
![]() (hopelijk is de afbeelding te zien) Gyoza/potstickers gevuld met kool/tofu/gember/peper/lenteui/knoflook [ Bericht 49% gewijzigd door RandomMoron op 01-01-2017 16:42:39 ] | |
realAIVD | maandag 2 januari 2017 @ 08:02 |
Lap cheong met gember en peultjes Staat ook in het boek van Fuchsia Dunlop...al heb ik de gember er duidelijk iets vroeger in gedaan :-P Momenteel een favoriet gerecht wegens minimale inspanning (3 minuten snijden/schoonmaken, 2 minuten koken) ![]() | |
MonkNL | maandag 2 januari 2017 @ 08:54 |
O blegh, daar heb ik nog steeds nachtmerries van.. Mijn vader at die dingen ook altijd en stoomde ze dan mee in de rijstkoker.. En dan lag er altijd precies rijst op mijn bord waar die worst in had gelegen.. Gadver... ![]() ![]() | |
realAIVD | maandag 2 januari 2017 @ 09:37 |
haha, geen idee hoe je dat niet lekker kan vinden! :-) Alhoewel...gebruikte hij misschien die worstjes met lever, daar zit ik ook niet zo op te wachten |