Ik eet ook geen vlees, nou ja, héél soms smokkel ik nog, maar dan gaat het om spekjes in dequote:Op zondag 29 mei 2016 10:11 schreef _Multiply86_ het volgende:
[..]
Ja een eitje vond ik wel lekker, maar na alle info die ik heb opgezocht hoef ik dat ook niet meer Als je iets bakt is er wel vervanging voor en qua smaak ook wel maar is natuurlijk niet echt zoals een ei. Ik heb ook echt totaal geen zin meer in vlees enzo. Mis het helemaal niet.
Ja hangt er natuurlijk vanaf hoe je eet. Ik maak nu niks meer uit pakjes, wat ik voorheen altijd wel deed.. dus dan is het al wel makkelijker. Hoef ik niet steeds op te zoeken of het wel echt vegan is. Maar ik at echt super slecht hoor, dronk ook zo een fles cola op elke dag en veel junkfood, dus nogal logisch dat ik mij nu heel goed en fit voel en ben ook al wat afgevallen(was ook wel nodig) terwijl ik best veel eet. Er zijn ook zoveel leuke blogs en youtubers waar je info vandaan kan halen en makkelijke recepten, dat helpt wel. Ga straks zelf hummus maken, zonder olie. Ben benieuwd of dat een beetje lekker gaat worden;)quote:Op zondag 29 mei 2016 10:15 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik eet ook geen vlees, nou ja, héél soms smokkel ik nog, maar dan gaat het om spekjes in de
stampot ofzo, een paar keer per jaar, maar dat wordt ook steeds minder, de laatste keer heb ik
cashewnoten gebruikt i.p.v. spekjes, was eigenlijk ook wel lekker
Kaas en eieren ben ik nog niet vanaf, zelfs al eet je geen eieren meer, in een heleboel producten
zit ei verwerk... is moeilijk... Vegakaas vind ik écht niet te hachelen en ik ben wel dol op kaas
dus een veganist ga ik nooit worden denk ik. Hoef ik ook niet van mezelf hoor
Ja als je veganistisch wil eten moet je eigenlijk bijna alles zelf maken dat lijkt me ook welquote:Op zondag 29 mei 2016 10:26 schreef _Multiply86_ het volgende:
[..]
Ja hangt er natuurlijk vanaf hoe je eet. Ik maak nu niks meer uit pakjes, wat ik voorheen altijd wel deed.. dus dan is het al wel makkelijker. Hoef ik niet steeds op te zoeken of het wel echt vegan is. Maar ik at echt super slecht hoor, dronk ook zo een fles cola op elke dag en veel junkfood, dus nogal logisch dat ik mij nu heel goed en fit voel en ben ook al wat afgevallen(was ook wel nodig) terwijl ik best veel eet. Er zijn ook zoveel leuke blogs en youtubers waar je info vandaan kan halen en makkelijke recepten, dat helpt wel. Ga straks zelf hummus maken, zonder olie. Ben benieuwd of dat een beetje lekker gaat worden;)
Oh ja ik eet heel lekker. Sommige mensen denken volgens mij dat je elke dag alleen maar salade eet, maar dat is absoluut niet zo;p Heb veel goede sites gevonden met makkelijke recepten. Zelfs ik kan die maken;)quote:Op zondag 29 mei 2016 10:30 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja als je veganistisch wil eten moet je eigenlijk bijna alles zelf maken dat lijkt me ook wel
een heel gedoe hoor, maar respect als je het volhoudt
Ik zie ook vaak héle lekkere Veganistische recepten, dus je kán wel lekker eten als je dat wil gelukkig!
Succes met de Hummus maken!
Ze denken ook dat Vegetariërs de hele dag op een worteltje knagen, ach laat zequote:Op zondag 29 mei 2016 10:42 schreef _Multiply86_ het volgende:
[..]
Oh ja ik eet heel lekker. Sommige mensen denken volgens mij dat je elke dag alleen maar salade eet, maar dat is absoluut niet zo;p Heb veel goede sites gevonden met makkelijke recepten. Zelfs ik kan die maken;)
Beter voor het milieu. Als je daar woont dan.quote:Op woensdag 1 juni 2016 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Bananenblad is vies en voegt niks toe. Het is gewoon het alufolie van de tropen, voordat alufolie bestond.
quote:Op woensdag 1 juni 2016 17:06 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Indische saucijzenbroodjes
[ afbeelding ]
En ikan pepesan. Mijn eerste poging en ik vond hem wel geslaagd. Weet alleen niet of ik de volgende keer nog bananenblad gebruik.
Ik las al eens ergens dat het weinig toevoegt. Ik wilde het voor de eerste keer wel proberen.quote:Op woensdag 1 juni 2016 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Bananenblad is vies en voegt niks toe. Het is gewoon het alufolie van de tropen, voordat alufolie bestond.
Is goed. Wel pas na dat ik nieuw huisje heb gevonden en verhuisd ben! Ik geloof dat ik dan veel eters heb .quote:Op woensdag 1 juni 2016 19:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Mag ik een keer bij je komen eten?
Ik wacht geduldigquote:Op woensdag 1 juni 2016 19:34 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik las al eens ergens dat het weinig toevoegt. Ik wilde het voor de eerste keer wel proberen.
[..]
Is goed. Wel pas na dat ik nieuw huisje heb gevonden en verhuisd ben! Ik geloof dat ik dan veel eters heb .
Nomnomnom ziet er heerlijk uit.quote:Op woensdag 1 juni 2016 22:24 schreef vinnypassy het volgende:
Ik had weer vrienden over de vloer die lekker wilden eten. Dat is gelukt! Qua presentatie heb ik het wel eens beter gedaan, maar ik deel de foto's toch weer.
Voor: caesarbitterballen (roux met kippenbouillon, ansjovis, knoflook, kip en parmezaan) met gepocheerde kwarteleitjes, de gebruikelijke dressing, little gem en wat parmezaan.
Hoofd: buikspek (met venkelzaad; vier uur in de oven op 140 graden whisky en appelsap en daarna op 200 voor een krokante zwoerd) met zoetzure venkel en pommes duchesse
Na: frambozenbavarois, mango-limoenmousse, merengue, pistachetuille en choco-hazelnootcrumble.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vooral de bavarois uit die vorm krijgen was een drama: ik was te moe en heel licht aangeschoten. Maar smaakte prima: de extra mousse, tuilles en merengues die over waren zijn daarna allemaal opgegaan.
Dat dat ook.quote:
Woah, wat professioneel toch weer!quote:Op woensdag 1 juni 2016 22:24 schreef vinnypassy het volgende:
Ik had weer vrienden over de vloer die lekker wilden eten. Dat is gelukt! Qua presentatie heb ik het wel eens beter gedaan, maar ik deel de foto's toch weer.
Voor: caesarbitterballen (roux met kippenbouillon, ansjovis, knoflook, kip en parmezaan) met gepocheerde kwarteleitjes, de gebruikelijke dressing, little gem en wat parmezaan.
Hoofd: buikspek (met venkelzaad; vier uur in de oven op 140 graden whisky en appelsap en daarna op 200 voor een krokante zwoerd) met zoetzure venkel en pommes duchesse
Na: frambozenbavarois, mango-limoenmousse, merengue, pistachetuille en choco-hazelnootcrumble.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vooral de bavarois uit die vorm krijgen was een drama: ik was te moe en heel licht aangeschoten. Maar smaakte prima: de extra mousse, tuilles en merengues die over waren zijn daarna allemaal opgegaan.
Weet niet meer precies maar: uitje + knoflook fruiten, komijn, koriander, kruidnagel en gerookt paprika poeder, chilipeper, 2-3 tl tomaten puree, blik tomaten, half blik water, 3 el rietsuikermolasse, 2 el rietsuiker, scheutje balsamicoazijn en wat zout.quote:
OMG, ik zie deze post nu pas. Damnquote:Op woensdag 1 juni 2016 22:24 schreef vinnypassy het volgende:
Ik had weer vrienden over de vloer die lekker wilden eten. Dat is gelukt! Qua presentatie heb ik het wel eens beter gedaan, maar ik deel de foto's toch weer.
Voor: caesarbitterballen (roux met kippenbouillon, ansjovis, knoflook, kip en parmezaan) met gepocheerde kwarteleitjes, de gebruikelijke dressing, little gem en wat parmezaan.
Hoofd: buikspek (met venkelzaad; vier uur in de oven op 140 graden whisky en appelsap en daarna op 200 voor een krokante zwoerd) met zoetzure venkel en pommes duchesse
Na: frambozenbavarois, mango-limoenmousse, merengue, pistachetuille en choco-hazelnootcrumble.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vooral de bavarois uit die vorm krijgen was een drama: ik was te moe en heel licht aangeschoten. Maar smaakte prima: de extra mousse, tuilles en merengues die over waren zijn daarna allemaal opgegaan.
Wat grappig. Waar smaakt dat naar?quote:
Voornamelijk de saus .quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |