abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_161914951
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!

Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's
voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie
Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een
beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel:

Trusten:


vinnypassy:


Zo-is-dat:


n0a:


Tostikeizerin RobinOok *) :


Habitue:


Myraela:


zeer:


Isegrim:


Game on! :Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 04-05-2016 08:58:30 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_161917096
Super. Thanks mini!! :*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_161917182
Nu weer tostizin door die tostiporno van Robin. :(
pi_161917324
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 11:12 schreef Isegrim het volgende:
Nu weer tostizin door die tostiporno van Robin. :(


Ze staan klaar hoor.
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 4 mei 2016 @ 13:46:24 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161920285
Uit zo'n ding krijg je nooit een Robintosti. Onmogelijk. :N
pi_161921855
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 13:46 schreef RobinOok het volgende:
Uit zo'n ding krijg je nooit een Robintosti. Onmogelijk. :N
maak jij ze in de pan? En wat voor olie/boter gebruik je dan?
freedom is just another word for nothing left to lose
  woensdag 4 mei 2016 @ 15:03:06 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161921922
Van die tosti hierboven heb ik toevallig ook een before foto. :-)
Netjes ingesmeerd met roomboter dus:


Making a Tosti


En dan zo'n 8 minuten ene kant en 5 minuten andere kant. Liefst langer, soms gaat het harder, maar hoe langzamer hoe beter dus. Zeker geen boter in de pan, want die kan dan verbranden. Nu is er alleen boter onder de tosti zelf, de rest van de pan blijft droog/schoon.
pi_161922080
Ah, boter dus. Meestal doe ik het ook zo :Y Alhoewel mijn creaties niet zo creatief zijn :D
freedom is just another word for nothing left to lose
  donderdag 5 mei 2016 @ 07:58:16 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161939066
Curry Time! Uit Made in India van Meera Sodha en die was toevallig van de week in Masterchef NL. Is een fijn boek, met echt heel maakbare recepten voor dagelijkse kost.


Kipcurry met kokosmelk en tamarind




Meestal is ie nog iets geler. Heel lieflijk geel. Maar had de uien deze keer flink gecarameliseerd bruin gebakken. (mag niet gecarameliseerd zeggen van minilot)
Nou ja, dat is trouwens met veel curries, dat ze de ene keer anders smaken dan de andere keer. En waar het dan precies aan ligt, geen idee. Ik volg altijd mijn eigen / hetzlfde recept. :)
  donderdag 5 mei 2016 @ 13:32:08 #10
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_161944062
Dat is ook nog wel een goede, je curry op een broodje. Dia ga ik onthouden. :)
  donderdag 5 mei 2016 @ 19:11:56 #11
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_161948237
Tijdje terug trouwens deze carpaccio gemaakt: ossenhaas door romemarijn, zwarte peper en grof zeezout gerold. Kort op heet vuur de kruiden erin geschroeid, vervolgens in dunne plakjes gesneden en nog wat plat geduwd. Extra vierge olijfolie, (hele goede) balsamico, rucola, parmezaan en pijnboompitjes erbij. :9

  vrijdag 6 mei 2016 @ 20:20:57 #12
438758 zeer
Opritsjniki
pi_161970219


Een salade van romaine sla, komkommer, radijs en waterkers met een dressing van limoenblad, citroengras, sojasaus, rijststroop, rijstazijn, verse laos, gedroogde peper, munt, sjalot, oerzoet en citroensap. Daarbovenop gefrituurde knoflook-korianderzaad tofu, pinda's en een beetje sriracha.
  vrijdag 6 mei 2016 @ 20:56:27 #13
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161971162
Wat is oerzoet?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 6 mei 2016 @ 21:16:29 #14
438758 zeer
Opritsjniki
pi_161971808
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 20:56 schreef Molo het volgende:
Wat is oerzoet?
Een on-geraffineerder rietsuiker product. Is ook niet echt zoet, zit qua smaak beetje tussen palmsuiker en blackstrap malasse in vind ik. Zou eigenlijk liever palmsuiker gebruikt hebben maar had dat niet meer.
  vrijdag 6 mei 2016 @ 21:18:25 #15
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161971866
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 21:16 schreef zeer het volgende:

[..]

Een on-geraffineerder rietsuiker product. Is ook niet echt zoet, zit qua smaak beetje tussen palmsuiker en blackstrap malasse in vind ik. Zou eigenlijk liever palmsuiker gebruikt hebben maar had dat niet meer.
Ah ok, nooit van gehoord.

Geen olie door de dressing?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 6 mei 2016 @ 21:20:18 #16
438758 zeer
Opritsjniki
pi_161971932
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 21:18 schreef Molo het volgende:

[..]

Ah ok, nooit van gehoord.

Geen olie door de dressing?
Nee, houd helemaal niet van olie icm sla eigenlijk, krijg je niet echt een frisse salade van imho.
  vrijdag 6 mei 2016 @ 21:21:13 #17
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161971968
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 21:20 schreef zeer het volgende:

[..]

Nee, houd helemaal niet van olie icm sla eigenlijk, krijg je niet echt een frisse salade van imho.
Dat ben ik geloof ik niet helemaal met je eens hoor :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 6 mei 2016 @ 21:30:51 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161972266
Ik ook niet.
  vrijdag 6 mei 2016 @ 22:15:08 #19
438758 zeer
Opritsjniki
pi_161974128
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 21:21 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat ben ik geloof ik niet helemaal met je eens hoor :D
Probeer het eens.
  vrijdag 6 mei 2016 @ 22:23:35 #20
438758 zeer
Opritsjniki
pi_161974445
Is ook niet echt des Thais of wat mij betreft Aziatisch om olie als smaakmaker te gebruiken. Misschien sesamolie maar dat gebruik je niet in die hoeveelheden.
  vrijdag 6 mei 2016 @ 22:29:16 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161974649
Sla is ook niet Aziatisch. ;)
  vrijdag 6 mei 2016 @ 23:16:29 #22
438758 zeer
Opritsjniki
pi_161976236
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 22:29 schreef RobinOok het volgende:
Sla is ook niet Aziatisch. ;)
M'n moeder ook niet maar dat is nog geen reden om d'r met olie in te smeren ;) ;) ;) .
  vrijdag 6 mei 2016 @ 23:44:55 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161977148
Tja, tegen zo'n redenatie kan ik niet op.
  zaterdag 7 mei 2016 @ 05:32:48 #24
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161981045
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 22:15 schreef zeer het volgende:

[..]

Probeer het eens.
Klinkt niet lekker, alleen zoet en zuur over de sla, dus nee dank je ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 8 mei 2016 @ 12:41:42 #25
438758 zeer
Opritsjniki
pi_162005755




Rabarbertaart op basis van zijdentofu, amandelmeel, rietsuiker en gember. Zonder olie.
pi_162006037
Ik dacht even dat het een knakworst quiche ofzo was :')
pi_162006096
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 12:55 schreef emmyemmy het volgende:
Ik dacht even dat het een knakworst quiche ofzo was :')
lol hardop :')
pi_162006202
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2016 23:16 schreef zeer het volgende:

[..]

M'n moeder ook niet maar dat is nog geen reden om d'r met olie in te smeren ;) ;) ;) .
Hehehehehe
Baby darling doll face honey
pi_162020914
quote:
6s.gif Op zondag 8 mei 2016 12:41 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Rabarbertaart op basis van zijdentofu, amandelmeel, rietsuiker en gember. Zonder olie.
Mooie taart, hoe smaakt hij?
  zondag 8 mei 2016 @ 20:59:46 #30
438758 zeer
Opritsjniki
pi_162021042
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 20:56 schreef Trusten het volgende:

[..]

Mooie taart, hoe smaakt hij?
Erg lekker. Zijdentofu op deze manier is wat mij betreft de beste benadering van veganistische pudding vulling voor taart.
  vrijdag 13 mei 2016 @ 17:13:17 #31
438758 zeer
Opritsjniki
pi_162156799


Rode linzenköfte in iets dik uitgevallen dürüm en slablad.
  vrijdag 13 mei 2016 @ 17:15:31 #32
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162156876
Dát ziet er lekker uit ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 13 mei 2016 @ 19:11:20 #33
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_162159438
Ik had weer eens zin in aardappelen, groenten en vlees. Dus het werd ossenhaas met een rode wijnsaus, geroosterde wortel, wortelpuree en aardappelmousseline.



Vooral die wortelpuree was waanzinnig lekker. Wortels geroosterd, sjalotje gefruit in boter en olie, dat bij elkaar gedaan met een klein beetje room, boter, een héél klein beetje kaneel en vervolgens gepureerd. Die ga ik zeker vaker maken. De rest was gewoon oké, vlees had net iets korter gemogen.
  vrijdag 13 mei 2016 @ 19:11:36 #34
438758 zeer
Opritsjniki
pi_162159444
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 17:15 schreef Molo het volgende:
Dát ziet er lekker uit ^O^
Dank je jij ook :) .
pi_162160231
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 19:11 schreef vinnypassy het volgende:
Ik had weer eens zin in aardappelen, groenten en vlees. Dus het werd ossenhaas met een rode wijnsaus, geroosterde wortel, wortelpuree en aardappelmousseline.

[ afbeelding ]

Vooral die wortelpuree was waanzinnig lekker. Wortels geroosterd, sjalotje gefruit in boter en olie, dat bij elkaar gedaan met een klein beetje room, boter, een héél klein beetje kaneel en vervolgens gepureerd. Die ga ik zeker vaker maken. De rest was gewoon oké, vlees had net iets korter gemogen.
dat verwachtte ik dus echt niet toen je begon met 'aardappelen, groenten en vlees' _O- heel gaaf!
En ik zit hier aan de snijbonen stamppot met een gehaktbal ;(
  vrijdag 13 mei 2016 @ 19:41:13 #36
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162160345
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 19:11 schreef zeer het volgende:

[..]

Dank je jij ook :) .
_O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 13 mei 2016 @ 19:41:39 #37
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162160357
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 19:11 schreef vinnypassy het volgende:
Ik had weer eens zin in aardappelen, groenten en vlees. Dus het werd ossenhaas met een rode wijnsaus, geroosterde wortel, wortelpuree en aardappelmousseline.

[ afbeelding ]

Vooral die wortelpuree was waanzinnig lekker. Wortels geroosterd, sjalotje gefruit in boter en olie, dat bij elkaar gedaan met een klein beetje room, boter, een héél klein beetje kaneel en vervolgens gepureerd. Die ga ik zeker vaker maken. De rest was gewoon oké, vlees had net iets korter gemogen.
OMG _O_

Lekkerrrrrr
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_162160459
Ik weet niet hoe lekker Molo er op dit moment nog uitziet hoor. :+
  vrijdag 13 mei 2016 @ 19:57:53 #39
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162160806
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 19:46 schreef Isegrim het volgende:
Ik weet niet hoe lekker Molo er op dit moment nog uitziet hoor. :+
Vooral bol :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 14 mei 2016 @ 14:08:25 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162178502


Afbakbroodje van de Lidl met gravad lax van de Lidl, sausje van zure room van de Lidl, Limburgse mosterd, peper en zout. En lente-uitjes.
pi_162179430
Gravad lax bie de Lidl neit duur!
pi_162180692
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 14:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Afbakbroodje van de Lidl met gravad lax van de Lidl, sausje van zure room van de Lidl, Limburgse mosterd, peper en zout. En lente-uitjes.
:9~ :9~ :9~
  zaterdag 14 mei 2016 @ 15:45:34 #43
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_162181613
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 14:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Afbakbroodje van de Lidl met gravad lax van de Lidl, sausje van zure room van de Lidl, Limburgse mosterd, peper en zout. En lente-uitjes.
Deze week te koop bij de Lidl? Ziet er heerlijk uit!
  zondag 15 mei 2016 @ 18:50:50 #44
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_162224769
Volgende keer koop ik een echt stukje vis, maar ik had gisteren geen zin moeite te doen: het werd pangasiusfilet. Die ligt op een witte wijn-mosterdsaus, daarnaast aardappelmousseline, zoetzure koolrabi, wortelchipjes, gestoofde wortel en peterselieolie.



Was weer geslaagd. Volgende keer moet ik alleen die chipjes niet in de airfryer doen, daar worden ze niet krokant genoeg in. Of ik had er wat teveel olie op gedaan.
pi_162226553
Wat een onwijs gaaf bordje. Het ziet er weer prachtig uit. O+
  maandag 16 mei 2016 @ 14:00:03 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162242866

Gisteren lamsschouder uit de oven. Ingesmeerd met Vadouvan van Jonnie Boer en zout, op wat gesneden ui, teentjes knoflook, een Koreaanse peer en een scheutje Calvados. Afgedekt met alufolie, zes uur op 150ºC.


Vandaag pita's met de restjes van gisteren. Sausje van sour cream (had geen yoghurt in huis), limoensap, sjalotje, komijn, pietsie kerriepoeder, peper, zout en veel koriander en lente-ui.

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 16-05-2016 17:50:41 ]
pi_162243601
Vooral dat broodje ziet er erg lekker uit. :9
pi_162247439
Vooral die lamsschouder ziet er geweldig uit :9~
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 16 mei 2016 @ 17:50:23 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162248513
Haha, smaken verschillen. :)
Thanks.
  woensdag 18 mei 2016 @ 20:09:12 #50
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_162304424
Ja, lamsschouder. Eén keer gemaakt, lang gestoofd op lage temperatuur. Zó lekker. De mijne stond er niet zo lang in als de jouwe, dus dit moet helemaal om je vingers bij af te likken zijn geweest. :9~

Vorige week zelf nog vegetarische pitza's gemaakt met leftovers uit de vriezer en koelkast.

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')