abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 19:49:15 #201
438758 zeer
Opritsjniki
pi_164715158


วุ้นมะม่วง

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_164768506
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 19:49 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]

วุ้นมะม่วง

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat tof! En mooie foto! :D
pi_164812055
Ik heb wat gerechten van George Calombaris gekookt.



Gefrituurde bloemkool, bloemkoolpuree, amandelen en bij gebrek aan verse erwtjes wat edamame.



Friet met feta, geroosterde knoflook olie en oregano zout. Beide ontzettend lekker.
pi_164814142
NOM belina :9

Ziet er weer fantastisch uit.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_164814508
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:06 schreef FutureFairytale het volgende:
NOM belina :9

Ziet er weer fantastisch uit.
Dankjewel! :)
  woensdag 24 augustus 2016 @ 17:13:44 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164817047
Friet met feta? Is dat echt lekker? :o
pi_164819159
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 17:13 schreef RobinOok het volgende:
Friet met feta? Is dat echt lekker? :o
Ja! Ga dat sowieso vaker eten. Het ziltige van de feta past er goed bij.
pi_164827045
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 18:46 schreef n0a het volgende:

[..]

Ja! Ga dat sowieso vaker eten. Het ziltige van de feta past er goed bij.
'wat mag t wezen?'
Patatje feta
'... Que?'

Zie de snackbarbediende al kijken.
Ga ik een keer uitproberen. Hoe je het omschrijft maakt me benieuwd.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_164828769
Patat met parmezaan en peterselie is ook heerlijk.

Of patat met jonge mozzarella en dikke jus (poutine, Canada)

:9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_164828821
Friet met feta.. Jus d'r over en je hebt poutine 8-)

Maar ziet er zeer smakelijk uit!
pi_164829765
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:03 schreef FutureFairytale het volgende:
Patat met parmezaan en peterselie is ook heerlijk.

Of patat met jonge mozzarella en dikke jus (poutine, Canada)

:9~
Die met parmezaan, peterselie en knoflook wil ik nog eens proberen. Poutine ook, maar dan moet ik waarschijnlijk zelf cheese curds maken.
  donderdag 25 augustus 2016 @ 00:59:27 #212
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164831926
Cheese curd ( O+ ) is wel echt anders dan mozzarella. Poutine maken met mozzarella is een beetje als vegetarische gehaktballetjes; het kan best in de buurt komen, maar is t toch echt duidelijk niet helemaal.

Halloumi komt al meer in de buurt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 25 augustus 2016 @ 20:14:49 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164849474
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:03 schreef FutureFairytale het volgende:
Patat met parmezaan en peterselie is ook heerlijk.
Vandaag gemaakt. Niet vies, maar ik was er niet kapot van. Ga ik niet nog eens maken en ik denk dat ik friet met feta ook maar gewoon langs me heen laat gaan. :N

pi_164849617
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:30 schreef n0a het volgende:

[..]

Die met parmezaan, peterselie en knoflook wil ik nog eens proberen. Poutine ook, maar dan moet ik waarschijnlijk zelf cheese curds maken.
Las tijdje terug in de Elle Eten dat ze 't met halloumi maakten ipv cheese curds

Edit: Mutedfaith's post gemist :+
pi_164855318
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 20:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Vandaag gemaakt. Niet vies, maar ik was er niet kapot van. Ga ik niet nog eens maken en ik denk dat ik friet met feta ook maar gewoon langs me heen laat gaan. :N

[ afbeelding ]
De patatjes zien er te gezond uit. Lijkt wel of er geen vet in zit :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 25 augustus 2016 @ 23:22:35 #216
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164855501
Okay. Normaal bak ik aardappelpartjes in de oven, maar deze zijn voor de verandering eens gewoon ouderwets gefituurd.
  zondag 28 augustus 2016 @ 17:43:52 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164917936
Vanmiddag misselijk aan gegeten. Niet erg culinair verantwoord, ook niet heel erg fotogeniek, maar ik post hem lekker toch! *O*


Marshmallows met mango chilisaus


(ik heb ook even gegoogeld en volgens mij ben ik de enige op de wereld die dit eet. Ik vraag me af waarom. :+ )
  zondag 28 augustus 2016 @ 17:50:13 #218
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_164918044
Ik vraag me dat niet af, hoe verzin je het. :D Heb zelf ook helemaal niets met marshmallows, maar zo'n mangochilisaus lijkt me wel lekker.
  zondag 28 augustus 2016 @ 17:57:37 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164918160
Ik zat vroeger uren met mijn moeder in de kleermakerszit aan de salontafel boven een kaarsje omstebeurt een marshmallow te roosteren. Voor mij is marshmallow echt troostvoer dus. Alleen heb ik het geduld niet meer voor een kaarsje. Zo heel af en toe koop ik een zak en dan gaan er een paar tegelijk de magnetron in en lepel ik die op. Maar ja, beetje saai en kinderachtig wel. En nu dus iets minder saai en kinderachtig. *O*

De twee lagen gewoon op tafel, naast elkaar. Want gisteren gescoord bij Amazing Oriental Ypenburg. Ik hoefde bijna niks te verzinnen, het ging vanzelf. :P
  zondag 28 augustus 2016 @ 18:16:29 #220
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164918469
Vriendin van me roostert ze bij gebrek aan scouting kampvuur boven de gasvlam als ze er zin in heeft ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_164918470
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 17:57 schreef RobinOok het volgende:
Ik zat vroeger uren met mijn moeder in de kleermakerszit aan de salontafel boven een kaarsje omstebeurt een marshmallow te roosteren.
O+
  zondag 28 augustus 2016 @ 18:16:49 #222
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_164918474
Die toko moet ik eens onthouden voor als ik naar de Sligro ga op Leidschenveen. En dat stukje nostalgie is altijd leuk natuurlijk. ^O^

Zelf net restjes manchego, chorizo en een op Serranoham lijkende ham verwerkt op deze pizza. Normaal rol ik ze met een deegroller, nu met de hand uitgevouwen. Heel mooi rond geworden. :)

pi_164918594
Ik vind de marshmallows er wel smakelijk uitzien en het verhaal erbij is zo lief. O+
pi_164919009
Maar het lekkerste aan marshmallows is juist de donkere stukjes na het roosteren. :9
  zondag 28 augustus 2016 @ 19:00:24 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164919158
quote:
14s.gif Op zondag 28 augustus 2016 18:51 schreef Myraela het volgende:
Maar het lekkerste aan marshmallows is juist de donkere stukjes na het roosteren. :9
Nee, het lekkerste is het zachte, taaie, zoete.
De kankervewekkende, donkere stukjes neem je op de koop toe. (8>
pi_164981790


Gefrituurde kip met wafels en maple syrup. Leek mij altijd een vreemde combinatie, maar ik vond het erg lekker.
  woensdag 31 augustus 2016 @ 10:07:31 #227
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164981854
Die kip :9~
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_164983071
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 10:02 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Gefrituurde kip met wafels en maple syrup. Leek mij altijd een vreemde combinatie, maar ik vond het erg lekker.
:9~ :9~ :9~

Ik zag laatst (volgens mij bij Luc Martin) op instagram een burger tussen 2 wafels. Lijkt me ook een vreemde combi, maar volgens mij ook wel heel lekker.
pi_164990032
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 11:23 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

:9~ :9~ :9~

Ik zag laatst (volgens mij bij Luc Martin) op instagram een burger tussen 2 wafels. Lijkt me ook een vreemde combi, maar volgens mij ook wel heel lekker.
Of een burger tussen 2 donuthelften..

nOa; had je t ook echt als ontbijt? Zou t weleens willen proberen maar dan als lunch of avondeten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_164990094
quote:
1s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 17:22 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Of een burger tussen 2 donuthelften..

nOa; had je t ook echt als ontbijt? Zou t weleens willen proberen maar dan als lunch of avondeten.
Nee :D. Ik had het voor het avondeten gemaakt. Is best een flinke portie.
pi_164991783
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 10:02 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Gefrituurde kip met wafels en maple syrup. Leek mij altijd een vreemde combinatie, maar ik vond het erg lekker.
Donna hay magazine! :D

Ik was ook erg benieuwd naar deze, dit weekend voor t eerst m'n nieuwe wafelijzer gebruikt dus dit ook maar eens gaan proberen! :9
pi_164992000
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 11:23 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

:9~ :9~ :9~

Ik zag laatst (volgens mij bij Luc Martin) op instagram een burger tussen 2 wafels. Lijkt me ook een vreemde combi, maar volgens mij ook wel heel lekker.
Dat was Luc. :Y
pi_164992017
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 10:02 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Gefrituurde kip met wafels en maple syrup. Leek mij altijd een vreemde combinatie, maar ik vond het erg lekker.
Texas. _O_

Catfish & waffles, ook lekker.
pi_164994891
quote:
1s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 18:54 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Donna hay magazine! :D

Ik was ook erg benieuwd naar deze, dit weekend voor t eerst m'n nieuwe wafelijzer gebruikt dus dit ook maar eens gaan proberen! :9
Voor Donna moet er dan nog veel meer wit bij :).

De Brusselse wafels van Jeroen Meus vind ik overigens ook lekker al kreeg ik uit zijn recept 24 wafels ipv 12 en de Parmesan & black pepper waffles van Kayotic Kitchen zijn ook lekker.

Die van mij vind ik wat makkelijker en ze zijn sneller klaar, omdat er geen gist in zit.
pi_164996083
Door je plaatje en recept was ik meteen weer hier:


http://thebreakfastklub.com

O+
pi_164996772
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 21:44 schreef Isegrim het volgende:
Door je plaatje en recept was ik meteen weer hier:


http://thebreakfastklub.com

O+
*kwijl* Heb je ook grits gehad? Is dat lekker?
pi_164998377
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 22:07 schreef n0a het volgende:

[..]

*kwijl* Heb je ook grits gehad? Is dat lekker?
Ik ben fan. :Y Southern risotto. :9

Die tent staat trouwens op zondag een rij het halve blok rond. Je staat gerust meer dan een uur te wachten.
pi_165159524


Taartje voor m'n verjaardag op het kado van m'n ouders voor m'n verjaardag O+

Bodem met citroen, gevuld met frangipane, aardbeien mousse er op en vers fruit
  woensdag 7 september 2016 @ 21:42:27 #239
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165160763
Ziet er goed uit! ^O^
pi_165188034
quote:
1s.gif Op woensdag 7 september 2016 20:59 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Taartje voor m'n verjaardag op het kado van m'n ouders voor m'n verjaardag O+

Bodem met citroen, gevuld met frangipane, aardbeien mousse er op en vers fruit
ziet er gewoon professioneel uit ^O^
  vrijdag 9 september 2016 @ 20:25:25 #241
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165207429
Ik had nog aardig wat zoete aardappel over en wilde daar eens iets anders mee doen. Toen kwam ik dit recept tegen, heb dat iets aangepast (o.a. door broccoli toe te voegen en wat te spelen met de verhoudingen) en toen kwam deze zoete aardappelquiche uit de oven.





Dit was voor het eerst dat ik werkte met bladerdeeg. Eerst te lang ontdooid, waardoor het nagenoeg onwerkbaar was geworden. Toen maar een tip gevolgd om blind te bakken, maar dat werkt dus niet. En daarna ging het goed. Had misschien nog iets langer gemogen, maar het was erg lekker.
pi_165209027
Wat prachtig! Ziet er echt heel gezellig uit. O+
  zaterdag 10 september 2016 @ 18:31:07 #243
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165228367
Dank je :) Ik had van de week zin in vis, maar dan niet gebakken, dus heb ik vandaag een voorgerechtjesdag gehouden:

- Aan één kant gebakken coquilles met ceviche van zalm, tonijn en mango
- Met sesam dichtgeschroeide tonijn met wasabimayonaise
- Bieten gravad lax met dille-crčme fraîche en zoetzure venkel
- Krabrol met avocado en mango met tomaat-komkommersalsa







  zondag 2 oktober 2016 @ 11:34:34 #244
438758 zeer
Opritsjniki
pi_165704614


Gefrituurde tofu in een beslag van meel, laos, kentjour, chili poeder en paprika poeder en gepaneerd met broodkruim op een broodje met mosterdsaus met daarop wat atjar groenten. Bovenop wat bieslook en verse peper.
  zondag 2 oktober 2016 @ 11:39:51 #245
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165704679
Wat een combi :o
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 2 oktober 2016 @ 11:40:21 #246
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165704685
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2016 18:31 schreef vinnypassy het volgende:
Dank je :) Ik had van de week zin in vis, maar dan niet gebakken, dus heb ik vandaag een voorgerechtjesdag gehouden:

Oh lord _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_165705007
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 11:34 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]

Gefrituurde tofu in een beslag van meel, laos, kentjour, chili poeder en paprika poeder en gepaneerd met broodkruim op een broodje met mosterdsaus met daarop wat atjar groenten. Bovenop wat bieslook en verse peper.
ik wil dit
  zondag 2 oktober 2016 @ 12:01:38 #248
438758 zeer
Opritsjniki
pi_165705042
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 11:39 schreef Molo het volgende:
Wat een combi :o
goede of gekke combi?
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 11:59 schreef hetzalallemaalwel het volgende:

[..]

ik wil dit
is te bestellen :)
  zondag 2 oktober 2016 @ 12:03:19 #249
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165705072
Gekke
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 2 oktober 2016 @ 12:04:17 #250
438758 zeer
Opritsjniki
pi_165705090
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 12:03 schreef Molo het volgende:
Gekke
waarom?
  zondag 2 oktober 2016 @ 12:05:42 #251
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165705111
Tofu, mosterdsaus, atjar, bieslook. I don't get it
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 2 oktober 2016 @ 12:06:54 #252
438758 zeer
Opritsjniki
pi_165705129
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 12:05 schreef Molo het volgende:
Tofu, mosterdsaus, atjar, bieslook. I don't get it
dus je bent nu benieuwd?
  zondag 2 oktober 2016 @ 12:26:12 #253
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165705414
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 12:06 schreef zeer het volgende:

[..]

dus je bent nu benieuwd?
Nee die smaken passen niet bij elkaar vind ik, bedoel ik :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 2 oktober 2016 @ 12:27:12 #254
438758 zeer
Opritsjniki
pi_165705425
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 12:26 schreef Molo het volgende:

[..]

Nee die smaken passen niet bij elkaar vind ik, bedoel ik :P
ok
  zondag 16 oktober 2016 @ 18:36:25 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165995220

Wilde rijststengels geroerbakt met beetje sojasaus, shaoxing rijstwijn, bouillon en suiker. Dan in laten koken cq carameliseren. Afmaken met wat sesamolie. Klaaaaaaar.

Kruising tussen jonge, verse bamboe en witte asperges. Al zijn die beide wel lekkerder.;-)
  zondag 16 oktober 2016 @ 20:22:39 #256
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165997859
Ik kan me daar zo weinig bij voorstellen, ook bij bamboe. Maar de foto is zoals altijd wel mooi. :)

Zelf vanavond weer eens uitgepakt, voor het eerst alles helemaal zelf bedacht. En het was lekker! Wel basisrecepten van anderen gebruikt natuurlijk, maar je moet ergens mee beginnen. Het smaakte weer erg lekker. De saus bij het hoofdgerecht heb ik niet op foto, maar was héúl lekker. :9

Voorgerecht: pompoenravioli met gorgonzolaschuim, hazelnootcrumble en gefriteerde salie
Hoofdgerecht: lamsrack met port-balsamicosaus, broccolicrčme, geroosterde bloemkool en krokant geroosterde aardappel
Nagerecht: witte chocolademousse-bol met sinasgelei en getemperde chocolade, sinascurd, kardemom-vanilleijs, hazelnootcrumble, chocoladetruffel en pistachetuille







Dus nee, ik kan nog geen mooie quenelle maken :(
  zondag 16 oktober 2016 @ 22:02:05 #257
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166001635
Nooit? Of deze keer niet?
Misschien jezelf een keer opsluiten met een pan aardappelpuree? ;)
En heb je wel fijne, ouderwetse, eivormige eetlepels?
  zondag 16 oktober 2016 @ 22:04:50 #258
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_166001721
Het is me nog niet vaak gelukt, nee. Dus inderdaad, ik zou er eens een keer op moeten oefenen, maar daar denk ik altijd pas aan als het te laat is. :)
  zondag 16 oktober 2016 @ 22:15:16 #259
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166002028
Het is natuurlijk ook niet superbelangrijk. Maar aan de andere kant, jouw bordjes zijn vaak zo mooi dat een mooie quenelle toch niet zou misstaan. Dus ik zou zeggen : oefen een keer met iets als aardappelpuree. Misschien eerst een youtubefilmpje kijken om de beweging erin te krijgen? Zo moeilijk is het niet. Ik snap niet zo goed waarom het jou niet lukt, want een mens zou zweren dat je al 10 stapoen verder bent in het borden opmaken....
  zondag 16 oktober 2016 @ 22:20:14 #260
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_166002212
Thanks :) Maar het leuk op het bord plaatsen is natuurlijk wat anders dan zo'n techniekje beheersen. Het meeste pak ik wel vrij vlot op, maar dit dus niet. Maar dat oefenen met aardappelpuree is wel een aardige ja, binnenkort misschien maar eens doen.
  zondag 16 oktober 2016 @ 22:27:29 #261
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166002526
Het "leuk op een bord plaatsen" is juist veel moeilijker dan zo'n techniekje!
pi_166002735
Ik vind alleen die saus bij het dessert een beetje zonde van de opmaak. Maar verder ziet het er weer prachtig uit. O+
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:06:41 #263
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166148397

Bitterballen van roodgekookt rundvlees


De laatste batch van de kerstbitterballen nog! Sausje erover gooien was esthetisch niet helemaal verantwoord. _O-
Was trouwens een idioot raar en toch lekker sausje, dus schrijf hem even op:
5 el gecondenseerde, zoete kokosmelk
2 el rijstazijn
3 el mayonaise
1 tl hot kerrie madras
1/2 tl mosterdpoeder
1/2 tl zout
1/4 tl versgemalen peper
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:13:58 #264
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_166148587
Ballen met wit erover druipende saus, klassiekertje hoor :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:15:30 #265
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166148653
Ja, spreek het nog effe lekker hardop uit. ;( :)
pi_166160943
Mijn vriend had chips gemaakt. Gekruid met gerookt paprikapoeder, knoflook en zout. :9 Superlekker, maar ik vond de foto ook gewoon tof. :D

  zondag 23 oktober 2016 @ 22:45:30 #267
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166161123
Ja, al had ik liever meer chips gezien en minder bakje.
Ienieminiportie...
pi_166173706
quote:
14s.gif Op zondag 23 oktober 2016 22:41 schreef Myraela het volgende:
Mijn vriend had chips gemaakt. Gekruid met gerookt paprikapoeder, knoflook en zout. :9 Superlekker, maar ik vond de foto ook gewoon tof. :D

[ afbeelding ]
Heerlijk :9 Hoe had hij het gemaakt? Ik heb het wel eens gemaakt maar dan proefde de chips erg 'poederig' door het gerookte paprikapoeder, dat vond ik niet lekker. Terwijl de chips wel knapperig was.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_166173986
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 16:39 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

Heerlijk :9 Hoe had hij het gemaakt? Ik heb het wel eens gemaakt maar dan proefde de chips erg 'poederig' door het gerookte paprikapoeder, dat vond ik niet lekker. Terwijl de chips wel knapperig was.
Aardappel heel dun op de mandoline, chips gebakken, daarna eerst even laten uitlekken. Daarna door de kruiden (gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en zout) geschud.
pi_166174006
Ja, ik deed het op vergelijkbare manier dus dat helpt niet :P
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_166174846
Oh, ik had nergens last van. :D Misschien teveel paprikapoeder?
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 12:19:28 #272
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_166190422
Die chips ziet er overheerlijk uit. En die bitterballen trouwens ook.
pi_166398174


Hamburgers met zelfgemaakte broodjes en een zelfgemaakte hartige whisky (laphroaig) karamel saus.
pi_166416341
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 20:16 schreef emmyemmy het volgende:
[ afbeelding ]

Hamburgers met zelfgemaakte broodjes en een zelfgemaakte hartige whisky (laphroaig) karamel saus.
:9
  zaterdag 19 november 2016 @ 23:47:09 #275
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166768120

Rode kool in de maak


Tweede keer dat ik het maak van verse rode kool. En ook al eens gemaakt met een pakje kant-en-klare rode kool. Vond ik ook lekker. :-) Het is eigenlijk een Indiase pickle, maar wij eten het gewoon als onderdeel van een AVG'tje. Hier met hazenrugfilet en gekruide aardappelpartjes:

pi_166771814
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 20:16 schreef emmyemmy het volgende:
[ afbeelding ]

Hamburgers met zelfgemaakte broodjes en een zelfgemaakte hartige whisky (laphroaig) karamel saus.
Nom nom nom :9 Hoe was de saus? en heb je daar een recept van? Heb thuis nog een fles laphroig staan.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zondag 20 november 2016 @ 16:31:17 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166780523


Typhusgoudvispuddingvormpjes. -O-
pi_166781586
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2016 16:31 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Typhusgoudvispuddingvormpjes. -O-
heeft toch iets kunstzinnigs :+
pi_166783028
Euhh, wat zou het moeten zijn? :D
pi_166783713
Een goudvis, duh! *)
pi_166783753
Goudvispudding lekker! :+
  zondag 20 november 2016 @ 18:57:31 #282
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_166784220
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2016 16:31 schreef RobinOok het volgende:
Typhusgoudvispuddingvormpjes. -O-
Sorry, moest hier wel ff om lachen. :D

Mede omdat het herkenbaar aanvoelt.
  zondag 11 december 2016 @ 14:53:57 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167256587




Lang leve mijn Turkse slager. Ik koop op een dikke plak entrecote van net geen 6 onse voor net geen 6 euro. Daar eten we dan 's avond lekker van (gerookt, gegrilld met friet en rode kool). En de volgende dag nog genoeg voor 2 broodjes. Beide met rode ui, koriander en snel gepicklede chilies, hoisinsaus en een zelfgefrobeld sausje van mayo, fijngesneden koriandersteeltjes, beetje fijngesneden ui, peper, zout, limoensap en wat maissiroop. (omdat ie wat te zurig was, maar was niet zo'n goed idee, kreeg het instant een hele rare, grijze kleur van, wat voor de smaak dan weer niet uitmaakt, maar het was wel raar om te zien)

En het andere broodje had ik ook nog belegd met kaas en extra chilipeper en even laten smeltje onder de grill. (eigenlijk te kort, maar was bang dat het vlees ging garen)

Yeaaaaaah. Lang leve de Turk! Dat lukt me niet als ik mijn vlees bij Appie koop. >:)
  zondag 11 december 2016 @ 15:01:45 #284
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_167256743
Fantastisch, juichen om bio-industrie meuk _O-
.
  zondag 11 december 2016 @ 15:05:20 #285
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167256845
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 15:01 schreef Yankee het volgende:
Fantastisch, juichen om bio-industrie meuk _O-
Ja, heerlijke, sappige plofkoe! *O*
  zondag 11 december 2016 @ 17:32:55 #286
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_167259975
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 15:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, heerlijke, sappige plofkoe! *O*
:D ziet er wel zeer aangenaam uit
.
  zondag 11 december 2016 @ 17:40:22 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167260119
quote:
14s.gif Op zondag 20 november 2016 18:11 schreef Myraela het volgende:
Euhh, wat zou het moeten zijn? :D
Vorige keer overheen gelezen. Of gedacht dat ik nog wel ging antwoorden, de bijbehorende blogpast is namelijk al weken bbbbbbijna klaar. Die over Osmanthus bloemknopjes en dit was Champagne jelly met Osmanthus. Uit de vorm geslagen goudvisjes.... Dag later en mbv heet water kwamen ze er beter uit, maar dan met minder strakke lijnen, want smeltend:

  zondag 11 december 2016 @ 21:18:34 #288
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_167266205
Heerlijke foto's weer Robin :Y)
  donderdag 29 december 2016 @ 15:10:53 #289
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167708461
Bedankt. :)
Ik ben de laatste tijd een beetje verslaafd geraakt aan steak sandwiches. :D



Brood, aardoliemayonaise, sjalot, koriander, peper, zout. :9
  donderdag 29 december 2016 @ 15:15:07 #290
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167708608
Enneuh, ik moest weer veel te lang zoeken naar dit topic. Kom op koks, posten!!!
  donderdag 29 december 2016 @ 15:53:13 #291
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_167710127
Aardoliemayonaise???
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 29 december 2016 @ 16:01:03 #292
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167710412
Op facebook vragen ze daar ook al naar. Ik had echt verwacht dat iedereen dat wel gewoon zou snappen. Zeker hier. :D

Maar het was dus kant-en-klare truffelmayonaise van de appie. Zonder truffel, maar met truffelaroma, een restproduct uit de olieraffinaderij. Vandaar dat wij het thuis dus aardoliemayonaise noemen. :P
  donderdag 29 december 2016 @ 16:02:15 #293
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_167710470
Ow bah ;(

Zonde van je vlees muts
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 29 december 2016 @ 16:06:55 #294
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167710614
Welnee.
  donderdag 29 december 2016 @ 20:10:20 #295
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_167718762
Ziet er weer goed uit Robin, snap je fascinatie voor steak sandwich wel. :9

Is hier ff heel druk en daarmee ook zo druk in mijn hoofd dat ik de laatste tijd vergeet goede foto's te maken. Dus in 2017 ga ik wel weer voor wat meer posts in dit topic zorgen :)
pi_167723268
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 15:15 schreef RobinOok het volgende:
Enneuh, ik moest weer veel te lang zoeken naar dit topic. Kom op koks, posten!!!
Maar het is winter -O- zo donker!
  donderdag 29 december 2016 @ 22:43:22 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167724925
quote:
1s.gif Op donderdag 29 december 2016 22:03 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Maar het is winter -O- zo donker!
Ja, dat is waar. :{
Ik hou van de winter, behalve dan dat je je avondeten niet kunt fotograferen!
  zondag 1 januari 2017 @ 00:54:48 #298
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_167800323

(hopelijk is de afbeelding te zien) Gyoza/potstickers gevuld met kool/tofu/gember/peper/lenteui/knoflook

[ Bericht 49% gewijzigd door RandomMoron op 01-01-2017 16:42:39 ]
pi_167822938
Lap cheong met gember en peultjes

Staat ook in het boek van Fuchsia Dunlop...al heb ik de gember er duidelijk iets vroeger in gedaan :-P

Momenteel een favoriet gerecht wegens minimale inspanning (3 minuten snijden/schoonmaken, 2 minuten koken)

pi_167823139
quote:
7s.gif Op maandag 2 januari 2017 08:02 schreef realAIVD het volgende:
Lap cheong
O blegh, daar heb ik nog steeds nachtmerries van.. Mijn vader at die dingen ook altijd en stoomde ze dan mee in de rijstkoker.. En dan lag er altijd precies rijst op mijn bord waar die worst in had gelegen.. Gadver... :P :+
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')