Oe! Zit er ook kokos door de deegbodem toevallig?quote:Op woensdag 12 augustus 2015 10:42 schreef _Liek het volgende:
Hier vast een nieuw plaatje danNectarine kokos tartelettes
[ afbeelding ]
Nee, maar je zou er wel een lepel kokosrasp door kunnen doen. Ik heb gecondenseerde kokosmelk gebruikt voor de vulling en kokosrasp eroverheenquote:Op woensdag 12 augustus 2015 11:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe! Zit er ook kokos door de deegbodem toevallig?
Ooo, ik had daar een blikje van bij de AH laatst!quote:Op woensdag 12 augustus 2015 11:18 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ik heb gecondenseerde kokosmelk gebruikt
Goed om te weten, dan hoef ik dat niet meer te proberenquote:Op woensdag 12 augustus 2015 11:23 schreef minilot het volgende:
[..]
Ooo, ik had daar een blikje van bij de AH laatst!
Ik wilde er dulce de leche mee maken, maar dat ging lang zo lekker niet als met gewone gecondenseerde melk.
In goede recepten staat dat ook netjes vermeld.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 09:57 schreef Isegrim het volgende:
Alleen: eieren variëren nogal in gewicht. Als ze nou eens in recepten zouden zetten hoeveel gram ei erin moet...
Zonder.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 14:05 schreef Bleie het volgende:
Maar is dat dan met of zonder schil? Of maakt dat niet zo veel uit?
Haha that's the spirit!quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:55 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Zonder.
Ik vind het juist zo snobistisch als er in een recept iets specifiek staat over de grootte van de eieren, het baksel moet het maar doen met de eieren die ik al in huis heb.
Ik heb Blije Kip-eieren, daarbij zitten verschillende maten in dezelfde doos. Kom ik op een mooi gemiddelde denk ik altijd maar.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:56 schreef Sorella het volgende:
Ik gebruik altijd large eieren als er eieren in een recept staan zonder gewicht.
Vooral in bakkersrecepten. Voor huis-, tuin en keukengebruik maakt het niet veel uit vind ik.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 10:22 schreef minilot het volgende:
[..]
In goede recepten staat dat ook netjes vermeld.
Naja, als het om snoep maken gaat of wat verfijndere patisserie, of je nou thuis aan het knutselen bent of in een bakkerij: voor sommige dingen maakt tien gram meer of minder ei wel degelijk flink wat uit voor het eindresultaat.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 21:34 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Vooral in bakkersrecepten. Voor huis-, tuin en keukengebruik maakt het niet veel uit vind ik.
Ik ben daar te neurotisch voor denk ik.quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 17:06 schreef Crohnjurist het volgende:
[ afbeelding ]
Onze eerste taart met fondant, best goed gelukt al zeg ik het zelf!
Ja de lap was helaas gescheurd anders had je die lijn niet gehad. Jammer, maar volgende x zal het vast makkelijker gaan, veel oefenen denk ik!quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 17:43 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ik ben daar te neurotisch voor denk ik.Dat je kan zien waar het ene vel fondant/marsepein ophoudt en het andere begint. Zelfde reden dat ik geen behang heb.
Ja, het is een vak apart! Doet aan de smaak niks af natuurlijk, en nog gefeliciteerd met jullie 1-jarige jubileum ofzo.quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 19:05 schreef Crohnjurist het volgende:
Ja de lap was helaas gescheurd anders had je die lijn niet gehad. Jammer, maar volgende x zal het vast makkelijker gaan, veel oefenen denk ik!
Nee precies, de smaak was heerlijk! Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komenquote:Op zaterdag 15 augustus 2015 19:07 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ja, het is een vak apart! Doet aan de smaak niks af natuurlijk, en nog gefeliciteerd met jullie 1-jarige jubileum ofzo.
Oh!quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 19:58 schreef Crohnjurist het volgende:
Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komen
Als je snel veel wilt leren is een PME Sugarpaste cursus echt een aanrader! Kost wel wat, maar ze leren je veelquote:Op zaterdag 15 augustus 2015 19:58 schreef Crohnjurist het volgende:
[..]
Nee precies, de smaak was heerlijk! Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komen
Ik hou niet zo van wortelcake, maar zo'n lekkere laag glazuur ziet er in elk geval smakelijk uit!quote:Op woensdag 19 augustus 2015 15:27 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte vandaag een carrotcake met limoen glazuur
quote:Op vrijdag 21 augustus 2015 16:01 schreef minilot het volgende:
Gisteren gebakken: cheesecake-brownies!
[ afbeelding ]![]()
![]()
Recept: http://www.davidlebovitz.com/2008/10/cheesecake-brownies/
Oh dat is zo lekkerquote:Op woensdag 19 augustus 2015 15:27 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte vandaag een carrotcake met limoen glazuur
Geeft niet, ik eet jouw stukje wel opquote:Op vrijdag 21 augustus 2015 16:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik hou niet zo van wortelcake, maar zo'n lekkere laag glazuur ziet er in elk geval smakelijk uit!![]()
Heh, dat snap ik. Ik heb zoiets met roze warm eten, zoals bietensoep of bietenrisotto. Snaakt lekker, maar vind ik er afstotelijk uitzien.quote:Op zondag 23 augustus 2015 15:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind dat geen goede kleur voor eten. Denk ik. Ik weet niet, ik geloof meteen dat ze lekker zijn, maar ze zien er niet lekker uit.
Precies andersom hierquote:Op vrijdag 21 augustus 2015 16:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik hou niet zo van wortelcake, maar zo'n lekkere laag glazuur ziet er in elk geval smakelijk uit!![]()
Deze post doet me denken aan een aflevering van My Kitchen Rules waar kandidaten een cakeje maakten met rozenwater en nog iets waardoor die kleur kwam. Ze kregen een 1 omdat het naar potpourri smaakte en echt oneetbaar was.quote:Op zondag 23 augustus 2015 15:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind dat geen goede kleur voor eten. Denk ik. Ik weet niet, ik geloof meteen dat ze lekker zijn, maar ze zien er niet lekker uit.
het was roomkaas met poedersuiker en een uitgeperste limoen.quote:Op zondag 23 augustus 2015 18:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Precies andersom hierVind carrotcake lekker maar van mij kan dat glazuur er wel af.
Leuke touch, bijna de Finse vlag / BlueBand logoquote:Op vrijdag 21 augustus 2015 16:01 schreef minilot het volgende:
Gisteren gebakken: cheesecake-brownies!
[ afbeelding ]![]()
![]()
Recept: http://www.davidlebovitz.com/2008/10/cheesecake-brownies/
Meer een vraag voor het broodtopic?quote:Op zondag 23 augustus 2015 21:17 schreef Susi het volgende:
Ik ga naan maken deze week. Kan dat ook zonder yoghurt?
Recept van AH? Heb die vandaag gemaakt, erg lekker, had niet gedacht dat zo'n laag de worteltaart zo lekker zou opfleurenquote:Op zondag 23 augustus 2015 18:16 schreef Vicky het volgende:
[..]
het was roomkaas met poedersuiker en een uitgeperste limoen.
Die taartjes zien er erg lekker uit
quote:Op zondag 23 augustus 2015 23:30 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Recept van AH? Heb die vandaag gemaakt, erg lekker, had niet gedacht dat zo'n laag de worteltaart zo lekker zou opfleuren
wat leuk verpakt ookquote:Op vrijdag 21 augustus 2015 16:01 schreef minilot het volgende:
Gisteren gebakken: cheesecake-brownies!
[ afbeelding ]![]()
![]()
Recept: http://www.davidlebovitz.com/2008/10/cheesecake-brownies/
Netjesquote:Op zondag 6 september 2015 22:26 schreef Zo-is-dat het volgende:
Werd direct geïnspireerd door hhb vanavond
[ afbeelding ]
Waar kan ik dit halenquote:Op zondag 6 september 2015 22:26 schreef Zo-is-dat het volgende:
Werd direct geïnspireerd door hhb vanavond
[ afbeelding ]
Heb me ook ingeschreven! En onder dezelfde voorwaardenquote:Op zondag 6 september 2015 22:58 schreef Joosie200 het volgende:
www.zondagbakdag.nl, leuke actie van Dr. Oetker. Ga ik lekker als extra challenge bakken zonder dr. Oetker producten
quote:
http://www.nrc.nl/koken/2014/03/24/bastaardsuiker/quote:Nog een weetje: het woord basterdsuiker komt van ‘bastaardsuiker’, omdat het vroeger een product was dat overbleef na de suikerproductie.
Serieus!quote:Op maandag 7 september 2015 00:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
[..]
http://www.nrc.nl/koken/2014/03/24/bastaardsuiker/
Nee gewoon zelf gemaakt in onze bakery.quote:Op zaterdag 5 september 2015 23:25 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Die heb je niet bij de patisserie gekocht?Mooi!
Ik geloof dat er tussen kristalsuiker en witte basterd niet heel veel smaakverschil zit, maar dat het meer gaat om de textuur. Basterd zou een zachter eindresultaat moeten gevenquote:Op zondag 6 september 2015 22:45 schreef derLudolf het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil in gebruik tussen kristalsuiker en (witte) bastaardsuiker? Ik heb gisteren een cake gebakken, in het recept stond om bastaardsuiker te gebruiken, ik heb kristalsuiker gebruikt maar merkte eigenlijk geen verschil in smaak.
Ik kom ook vaak in Dld waar je veel meer bakproducten in de supermarkt ziet, maar bastaardsuiker heb ik er nooit gezien. Is het typisch Nederlands?
Yep!quote:Op zaterdag 5 september 2015 23:11 schreef madeliefff het volgende:
[..]
wat leuk verpakt ookwat is dat voor papier, bakpapier?
Eerste challenge: aardbeienkwarktaart met chocoquote:Op zondag 6 september 2015 23:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Heb me ook ingeschreven! En onder dezelfde voorwaarden
ik zie geen plaatjequote:Op donderdag 10 september 2015 17:36 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Eerste challenge: aardbeienkwarktaart met choco
[ afbeelding ]
Natuurlijk met de pakjes van dr. Oetker of niet.. gewoon eigenhandig de bodem fixen, kwarkvulling en topping erop.
Dit helemaal over het hoofd gezien! Professioneel zeg!quote:Op zondag 6 september 2015 11:22 schreef _Liek het volgende:
Books1, die zien er echt te lekker uit! Receptje ergens?
Dit waren mijn baksels laatst:
[ afbeelding ]
Ingrediënten binnen! Voor de zonder pakjes variant natuurlijkquote:Op donderdag 10 september 2015 17:36 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Eerste challenge: aardbeienkwarktaart met choco
[ afbeelding ]
Natuurlijk met de pakjes van dr. Oetker of niet.. gewoon eigenhandig de bodem fixen, kwarkvulling en topping erop.
Heb de mijne al in de koelkast staan. Eerste keer kwarktaart maken, zonder pakjes uiteraardquote:Op vrijdag 11 september 2015 18:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ingrediënten binnen! Voor de zonder pakjes variant natuurlijk
Goed bezig! 😄 welk recept heb je gebruikt?quote:Op vrijdag 11 september 2015 18:17 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Heb de mijne al in de koelkast staan. Eerste keer kwarktaart maken, zonder pakjes uiteraard
Deze:quote:Op vrijdag 11 september 2015 20:06 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Goed bezig! 😄 welk recept heb je gebruikt?
Mooi issie niet, lekker welquote:Op donderdag 10 september 2015 23:13 schreef Joosie200 het volgende:
http://blog.kokenmetfrank(...)onder-dr-oetker.html
Staat nu in de koelkast (met Griekse yoghurt ipv kwark)
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 11 september 2015 13:01 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit helemaal over het hoofd gezien! Professioneel zeg!
Wat is die rechtsboven precies, en wat zijn die roze rolletjes op de onderste foto?
Dank jequote:Op vrijdag 11 september 2015 13:01 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit helemaal over het hoofd gezien! Professioneel zeg!
Wat is die rechtsboven precies, en wat zijn die roze rolletjes op de onderste foto?
Prachtig! En heerlijk, ongetwijfeld.quote:Op zondag 13 september 2015 14:19 schreef Crohnjurist het volgende:
Mijn verjaardagstaart dit jaar, pavlova!
[ afbeelding ]
Gaaf! Chocoladekoekjes met kokosvulling?quote:Op maandag 14 september 2015 15:20 schreef _Liek het volgende:
Heerlijk weer allemaal!
Hier net bounty whoopies gemaakt![]()
[ afbeelding ]
Absoluut goddelijk ja! Gelukkig konden we zelf nog net een tweede stukje eten savonds!quote:Op zondag 13 september 2015 17:37 schreef Bleie het volgende:
[..]
Prachtig! En heerlijk, ongetwijfeld.
Ja zoiets! Zit een beetje tussen koekje en cake in.. Zachter dan gewoon koekjes, maar wel stevigquote:Op maandag 14 september 2015 15:59 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Gaaf! Chocoladekoekjes met kokosvulling?
Ze zijn goedgekeurdquote:Op maandag 14 september 2015 18:58 schreef Bleie het volgende:
Mooi weer Zo-is-dat en _Liek!
Omdat mijn dochter een slechte broodeter is en wel vier dagen per week overblijft, ben ik aan het experimenteren met andere gezonde dingen voor in haar trommeltje. Voor de komende dagen eens bananenbroodjes met dadels en cranberries gebakken in muffinvormpjes.
[ afbeelding ]
Ze vindt ze in elk geval mooi, morgen hoor ik wel of het ook lekker was.
Hoe heb je ze precies gemaakt?quote:Op dinsdag 15 september 2015 20:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ze zijn goedgekeurd. Ik had ook nog wat losse dadels in het trommeltje gedaan, maar die zaten er nog in; die durfde ze niet te proberen.
http://www.moodkids.nl/food/2015/08/30/banana-bread-muffinsquote:Op dinsdag 15 september 2015 20:48 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Hoe heb je ze precies gemaakt?
*opslaatquote:Op dinsdag 15 september 2015 20:50 schreef Bleie het volgende:
[..]
http://www.moodkids.nl/food/2015/08/30/banana-bread-muffins
Ik heb ze zelf nog niet geproefd. Volgende keer wat meer maken, dan heb ik zelf ook. Ben best benieuwd. Oh, ik heb ze trouwens met volkoren meel gemaakt. omdat mijn dochter ze dus als lunch eet. Gezond en zo.quote:
Sinds wanneer zijn cupcakes uitdagend?quote:Deze zondag gaan we Banoffee Cheesecake Cupcakes bakken. Een perfecte combinatie van cupcakes, banaan, roomkaas en karamel, die echt onweerstaanbaar is! Het recept is iets uitdagender dan vorige week en is één van onze persoonlijke favorieten.
Voor iedereen die normaal alleen water door het kwarktaartpoeder mixt is dat best uitdagend denk ikquote:Op donderdag 17 september 2015 17:50 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Sinds wanneer zijn cupcakes uitdagend?
Zal het wel zijn jaquote:Op donderdag 17 september 2015 18:51 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
[..]
Voor iedereen die normaal alleen water door het kwarktaartpoeder mixt is dat best uitdagend denk ik
Zo uitbundig ga ik ook niet vaak aan de slag. Cupcakes zijn zelfs niet mijn ding, bak liever een volwaardige cake. Plus dat decoreren, meh kan me gestolen worden. Maar ik had nog kokosrasp, restje kokosmelk, pindakaas die maar eens op moest. Dus tja dan mix je alles maarquote:Op zondag 20 september 2015 00:35 schreef Myraela het volgende:
Cacao, kokos, banaan, pindakaas en caramel.Voor mij iets teveel van het goede. Maar sowieso beter dan zo'n pakje natuurlijk.
Lemon curd, goede confiture, vers fruitquote:Op zondag 20 september 2015 21:49 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Wat is een wat lichter alternatief voor botercrème als laagje in een taart? Gewoon banketbakkersroom? Of zijn er nog andere opties?
Lijkt me ook erg weinig. Ik zou voor 100 gram gaan.quote:Op vrijdag 25 september 2015 17:55 schreef Woelwater het volgende:
Hallo kenners![]()
Klopt die 10 gram walnoten wel in dit recept, zou dat geen 100 gram moeten zijn?
http://www.smulweb.nl/recepten/1428881/Dadel-walnootbaklava
Heb dat boek thuis, daar staat ook 10 in, maar twijfel aan die hoeveelheid.
Haha zijn er een stuk of 3.. Gister al geprobeerd te maken, maar is geen walnoot terug te vindenquote:Op vrijdag 25 september 2015 17:59 schreef computergirl het volgende:
10 gram? Dat is een halve walnoot
Allejezus, dat ziet er mooi uit! Gaat zeker goed komen als jij de bruidstaart bakt! Welke vruchten heb je voor de crème gebruikt?quote:Op zondag 27 september 2015 15:42 schreef Crohnjurist het volgende:
Derde fondant taart, denk dat het wel goed komt met de bruidstaart, nog een jaar in te oefenen!
[ afbeelding ]
Mooi hoor.quote:Op zondag 27 september 2015 14:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Challenge 3 van dr oetker maar dan natuurlijk niet met een pakje
Recept van ottolenghi![]()
M'n glazuur ging eerst nog in de schiftgelukkig gered met de föhn
Lekker recept! En een gezellig allegaartjequote:Op zondag 27 september 2015 18:57 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Mooi hoor.Gewoon 1 flinke taart. Ben zelf beslag in allerhande vormen gaan stoppen
![]()
[ afbeelding ]
Niet zo mooi gedecoreerd, naar het recept van BBC. Smeuïg tot op de bodem, dat is zeker zo.
Hihi dankjewelquote:Op zondag 27 september 2015 16:41 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Allejezus, dat ziet er mooi uit! Gaat zeker goed komen als jij de bruidstaart bakt! Welke vruchten heb je voor de crème gebruikt?
Mooi, leuk en lekker. Fijn dat je (toekomstige) man ook zo in de keuken staat!quote:Op zondag 27 september 2015 20:37 schreef Crohnjurist het volgende:
[..]
Hihi dankjewelEn we bakken hem heel romantisch samen, hij meer het beslag en bakken zelf en ik de decoratie, waar hij dan de fondant uitrolt en ik het op de taart leg en mooi bekleed! Super team zijn wij al zeg ik het zelf
We hebben de taart gevuld met vier vruchtenjam en slagroom. De jam was een beetje zurig, dat was wel een hele mooie combinatie met de zoete fondant!
Cupcake:quote:Op maandag 28 september 2015 20:46 schreef Molo het volgende:
Goeie spuittechniek (hihaho)
Hoe heb je die choco cupcakes met choco botercreme gemaakt?
Ik heb de visite van vanmorgen en spockjuh blij gemaakt, en nog een bordje over de schutting naar de buren gemikt buuf was blijquote:Op maandag 28 september 2015 20:59 schreef Molo het volgende:
Top, thanks! Dat gaat lukken. Keertje doen met mijn nichtjes
En vullende cupcakes is niet echt probleem
quote:Op maandag 28 september 2015 21:02 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik heb de visite van vanmorgen en spockjuh blij gemaakt, en nog een bordje over de schutting naar de buren gemikt buuf was blijonder het mom het was zaterdag burendag, zondag bakdag en jullie waren beide keren niet thuis dus dan nu maar
Ach ja, ik doe niet mee aan een mooiste bakselcontest. Als de topping er maar op zit, that will doquote:
Goed zoquote:Op maandag 28 september 2015 21:41 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ach ja, ik doe niet mee aan een mooiste bakselcontest. Als de topping er maar op zit, that will doWel lekker heur, Griekse yoghurt botercreme-frosting
Ik heb mogen proeven en OMG, die waren echt zalig gewoon.quote:Op maandag 28 september 2015 20:45 schreef Goitske het volgende:
Overige baksels van de laatste 2-3 weken
Chocolade cupcake met chocolade botercreme, gesmolten chocolade en stukjes pecannoten
[ afbeelding ]
de normale cakes heb ik maar niet op de foto gezet
Jaquote:Op woensdag 30 september 2015 11:20 schreef Luxuria het volgende:
Hoi, ik heb een vraagje.
Kun je op de een of andere manier berekenen hoeveel gelatineblaadjes je nodig hebt?
Ik wil bijv. een yoghurttaart maken, en bij veel recepten op internet staat 500 ml yoghurt en dan 6 blaadjes gelatine.
Maar stel ik wil van 1L yoghurt taart maken, kan ik dan het aantal blaadjes gelatine gewoon verdubbelen?
Fijn dat je ze lekker vond!quote:Op woensdag 30 september 2015 08:48 schreef zeefje het volgende:
[..]
Ik heb mogen proeven en OMG, die waren echt zalig gewoon.
Gewoon omdat chocolade
Klinkt super zoetquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop![]()
Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto
Was het helemaal niet!quote:
Doet me denken aan tiramisu qua fotoquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop![]()
Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto
Daar was t ook op geïnspireerd!quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:40 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Doet me denken aan tiramisu qua foto. Was het te doen dat drogen van het schuim?
Oehhhh hmmmmquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ooh, ziet er heerlijk uitquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop![]()
Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto
Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 14:17 schreef Sts het volgende:
[..]
Ooh, ziet er heerlijk uit![]()
Zou ik het recept mogen?
Oke.morgen kom ik weer proevenquote:Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Hey morgen koffie om 11u?quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)quote:Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezenquote:Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Maar ik doe mee omdat het mij dwingt eens iets anders te maken dan anders. Had nog nooit een worteltaart of pavlova gemaaktquote:Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Klopt, zoals bij de Banoffee cupcakes. Ging meer om de decoratie van een paar schuimbanaantjes enzo. Maarja daarom neem ik het meteen minder serieus.quote:Op zondag 4 oktober 2015 20:52 schreef Goitske het volgende:
[..]
Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezen
Vriendin had vorige week voor de lol een battenberg cake tussen de worteltaart gezet
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?quote:
Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes gewordenquote:
Eiwit of eigeelquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:19 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.
Slijmerig laagje is volgens mij op gelatine basis (en vies vind ikquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maarquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:22 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes geworden
Heb deze appels bij familie weg, de grond waar die boom staat hebben ze eind vorig jaar gekocht en het raad van de appels is niet bekend. Voor appelmoes was het een lekkere appel, maar voor taart blijkbaar dus niet geschikt
Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staanquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:26 schreef Molo het volgende:
[..]
Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maar
Tof!quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:27 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staan
Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop?quote:
Geen idee, dit recept zit in mijn hoofdquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:35 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop?
Probeer het eens, kijken of je het een toegevoegde waarde vindt.quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:40 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Geen idee, dit recept zit in mijn hoofd
Nee. Abrikozenjam eroverheen als het net uit de oven is. Dan komt er ook een mooi glanzend laagje op zonder vieze slijmquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Is goed. Zal binnenkort wel weer een taartje bakkenquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Probeer het eens, kijken of je het een toegevoegde waarde vindt.
ik denk dat het een chocolade mal is. De vormpjes doen me echt aan bonbons denken. Die ovalen lijken op paaseitjesquote:Op maandag 5 oktober 2015 10:47 schreef VGA4xZoom het volgende:
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?
[ afbeelding ]
Goed idee, cake staat nu af te koelen.quote:Op maandag 5 oktober 2015 06:20 schreef computergirl het volgende:
Ik zou een cake gebruiken dan, al dan niet gekocht
Is dat niet een ouderwetse bakvorm voor Madeleine cakejes?quote:Op maandag 5 oktober 2015 10:47 schreef VGA4xZoom het volgende:
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?
[ afbeelding ]
Die hebben allemaal dezelfde vormquote:Op maandag 5 oktober 2015 13:19 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Is dat niet een ouderwetse bakvorm voor Madeleine cakejes?
ach meid toch. Ik offer me wel opquote:Op maandag 5 oktober 2015 14:31 schreef clumsy_clown het volgende:
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer![]()
Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien![]()
[ afbeelding ]
Schattigquote:Op maandag 5 oktober 2015 19:07 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]
Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn.En het ziet er gewoon extra cute uit.
Laat het Paul Hollywood maar niet proevenquote:Op maandag 5 oktober 2015 19:07 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]
Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn.En het ziet er gewoon extra cute uit.
Dankjewel, misschien heb ik er van het weekend tijd voorquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 14:31 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan.
Slagroom met mascarpone tot lobbig geklopt, eetlepel poedersuiker erdoor en naar smaak tia Maria.
Dat over de pavlova en afmaken met cacao, geroosterde pecannoten en karamel saus. (Suiker karameliseren en afblussen met slagroom)
Eet smakelijk!
Beetje abrikozen jam er op doen met een kwastjequote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Goh das wel heel ernstigquote:Op maandag 5 oktober 2015 14:31 schreef clumsy_clown het volgende:
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer![]()
Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien![]()
[ afbeelding ]
Oeh, dat ga ik onthouden voor de komende herfst periode... ziet er heerlijk uit.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 11:55 schreef _Liek het volgende:
Nu schijnt het zonnetje, maar toen ik deze aan het bakken was vroeg het weer om iets herfstigs... Mini pompoentaartjes met cream cheese vulling en pecannoten
[ afbeelding ]
Omnomnomquote:Op donderdag 8 oktober 2015 11:55 schreef _Liek het volgende:
Nu schijnt het zonnetje, maar toen ik deze aan het bakken was vroeg het weer om iets herfstigs... Mini pompoentaartjes met cream cheese vulling en pecannoten
[ afbeelding ]
Zomer? Ik zit met m'n hoofd al praktisch in der winter haha, net sinterklaas zoetigheden dingen gemaaktquote:Wat nu herfst, tijd voor wat zomerse smaken
Sinterklaas spul heb ik ook alvast in huis staan, maar ik ga pas begin december ermee aan de slag. Ben nog niet echt qua gedachten bij de winter. Liever lente/zomer > herfst/winterquote:Op donderdag 8 oktober 2015 14:18 schreef _Liek het volgende:
[..]
Zomer? Ik zit met m'n hoofd al praktisch in der winter haha, net sinterklaas zoetigheden dingen gemaakt
Ik bak vaak met een restant aan voorraad. Bepaal dan wat er op moet/kan. Had nog mango/ananas liggen en wat kokosrasp. Met de zondagbakdagchallenge in het vooruitzicht is 1+1=2. Als ik de volgende week meer herfstingedriënten in huis heb (kastanje, pompoen, wortel) zou ik ook zoiets als jouw pompoentaartjes overwegen.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 14:22 schreef _Liek het volgende:
Ik gooi ze gewoon door elkaarPernoten, pompoen, sinterklaas, misschien volgende week iets zomers :p
Ze ziem er heerlijk uit!quote:Op donderdag 8 oktober 2015 11:55 schreef _Liek het volgende:
Nu schijnt het zonnetje, maar toen ik deze aan het bakken was vroeg het weer om iets herfstigs... Mini pompoentaartjes met cream cheese vulling en pecannoten
[ afbeelding ]
Ff googlen doet wonderen ze hebben de recepten sowieso op hun site staan... Volgende week boltaartje heb recept denk ik al gevonden maar ik maak bol taartjes iets anders zij maken er meer een bombe vanquote:Op donderdag 8 oktober 2015 20:35 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
Hmm ik heb die fruitkoekjes toch echt anders geïnterpreteerdLas vorige week in de mail meende ik toch echt fruittaartjes, naja dan niet
Ja, je kan gewoon beter het rek in de supermarkt aflopen. Aka: wat is er nog meer in het dr. Oetker assortimentquote:Op donderdag 8 oktober 2015 21:21 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ff googlen doet wonderen ze hebben de recepten sowieso op hun site staan... Volgende week boltaartje heb recept denk ik al gevonden maar ik maak bol taartjes iets anders zij maken er meer een bombe van
Deze week http://oetker.nl/nl-nl/recept/r/decoratie-koekjes.htmlquote:Op donderdag 8 oktober 2015 21:23 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ja, je kan gewoon beter het rek in de supermarkt aflopen. Aka: wat is er nog meer in het dr. Oetker assortimentNaja, vrije interpretatie dan maar. Ze kiezen ook lukraak een winnaar dus tja
Gewoon zwart geblakerde baksels in leveren. Je kunt gewoon winnwn danquote:Op donderdag 8 oktober 2015 21:23 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ja, je kan gewoon beter het rek in de supermarkt aflopen. Aka: wat is er nog meer in het dr. Oetker assortimentNaja, vrije interpretatie dan maar. Ze kiezen ook lukraak een winnaar dus tja
Oh ja, ze hebben idd ook tig recepten al online staan. Naja tis wel shameless pluggen van hun eigen merk, wat mij er toe aan staat maar gewoon mijn eigen gang te gaanquote:Op donderdag 8 oktober 2015 21:27 schreef Goitske het volgende:
[..]
Deze week http://oetker.nl/nl-nl/recept/r/decoratie-koekjes.html
Volgende week denk ik nav de omschrijving
http://www.oetker.nl/nl-nl/recept/r/boltaartje.html
[ afbeelding ]
Gewoon een misbaksel posten ja. Doe je mee voor de schort van HHB èn de bakspullen/fietsquote:Op donderdag 8 oktober 2015 21:29 schreef Goitske het volgende:
[..]
Gewoon zwart geblakerde baksels in leveren. Je kunt gewoon winnwn dan
Ik ga sowieso mijn eigen gang gebruik hun idee en eigen manier om het te maken dwz geen pakjes en eigen idee van hun voorzetjequote:Op donderdag 8 oktober 2015 21:30 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Oh ja, ze hebben idd ook tig recepten al online staan. Naja tis wel shameless pluggen van hun eigen merk, wat mij er toe aan staat maar gewoon mijn eigen gang te gaan
[..]
Gewoon een misbaksel posten ja. Doe je mee voor de schort van HHB èn de bakspullen/fiets
Wat is je recept voor zanddeeg? Wat ik doe is ik koel het en snij het heel dun, beleg daar de vorm mee, leg er folie in en vul het met bonen om het eerst blind te bakken, daarna haal ik de alufolie en de bonen er uit en bak het droog. Daarna vul ik het met de vulling en bak ze af indien nodigquote:Op vrijdag 9 oktober 2015 09:56 schreef PM-girl het volgende:
Ik heb een vraag. Ik heb van die kleine bakvormpjes (tartelettes?) Ik heb ze onlangs gebruikt, met zanddeeg.
Het deeg moet natuurlijk heel dun gerold worden omdat er anders geen kuipje ontstaat om te kunnen vullen. Nu is het probleem dat het deeg bij de rand altijd iets krimpt. Op een grote vorm is dat niet zo'n groot probleem, maar bij een kleintje wel.
Is het gebruiken van een ander deeg dan handiger, of hoe voorkomen jullie krimp? Na het bakken afsnijden zorgt ook niet voor mooi resultaat.
Zeg maar appeltaartdeeg. Bloem suiker botser ei en koud water. Daarna goed koelen en dun rollen.quote:Op vrijdag 9 oktober 2015 10:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is je recept voor zanddeeg? Wat ik doe is ik koel het en snij het heel dun, beleg daar de vorm mee, leg er folie in en vul het met bonen om het eerst blind te bakken, daarna haal ik de alufolie en de bonen er uit en bak het droog. Daarna vul ik het met de vulling en bak ze af indien nodig
Ja, als het goed is rijst het ook iets door het ei.quote:Op vrijdag 9 oktober 2015 10:32 schreef PM-girl het volgende:
[..]
Zeg maar appeltaartdeeg. Bloem suiker botser ei en koud water. Daarna goed koelen en dun rollen.
Ik heb niet blind gebakken, maar al zou ik dat wel doen, lost dat het randjesprobleem op?
Merci, dat probeer ik de volgende keer!quote:Op vrijdag 9 oktober 2015 10:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, als het goed is rijst het ook iets door het ei.
Voor een franse paté sable (zanddeeg) , een eidooier, geen heel ei
Pate Sable
350 gram bloem
200 gram koude boter
50 gram poedersuiker
2 eidooiers
2 eetlepels koud water
Meel boter en suiker in de keukenrobot en even op pulse tot het er uit ziet als grof zand of broodkruimels en dan eidooier en water erbij en weer ff mixen
Dan een bal van maken en koelen
het nadeel van pakjes is vaak dat je dik betaald voor wat bloem, zelfrijzend bakmeel etc en de smaak van recepten veel beter is dan de pakjes. Wil je toch een mix raad ik die van de bakzolder aan en niet die van dr oetker die van de bakzolder zijn veeeeeel beter en lekkerder. Ik gebruik die als ik snel wat moet en niet de juiste dingen in huis heb op zondag ofzoquote:Op vrijdag 9 oktober 2015 12:18 schreef Vikingsmeisje het volgende:
O, wat een inspiratie allemaal..
En ik doe ook mee met de challenge, maar dan wel met de pakjes. Wil alles eens eerst proeven en uitproberen voor ik zonder pakjes aan de slag ga.
Een recept volgen is bijna net zo makkelijk hoor.quote:Op vrijdag 9 oktober 2015 12:18 schreef Vikingsmeisje het volgende:
O, wat een inspiratie allemaal..
En ik doe ook mee met de challenge, maar dan wel met de pakjes. Wil alles eens eerst proeven en uitproberen voor ik zonder pakjes aan de slag ga.
Mijn zandkoekjes zijn zonder ei, aan de bak!quote:Op zondag 11 oktober 2015 11:39 schreef Goitske het volgende:
Ik doe nniet mee deze week geen tijd en geen eieren in huis
Shit geen excuus😂quote:Op zondag 11 oktober 2015 11:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Mijn zandkoekjes zijn zonder ei, aan de bak!
Same here koekjes bakken ok maar glazuren nog niet mijn ding... Ze zien er lekker uit!quote:Op zondag 11 oktober 2015 10:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Koekjes bakken voor de challenge: best leuk
Koekjes met glazuur, bleh
Koekjes zelf glazuren, niet echt mijn ding![]()
[ afbeelding ]
Had ze al gespot tussen de inzendingenquote:Op zondag 11 oktober 2015 10:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Koekjes bakken voor de challenge: best leuk
Koekjes met glazuur, bleh
Koekjes zelf glazuren, niet echt mijn ding![]()
[ afbeelding ]
Kopquote:Op zondag 11 oktober 2015 13:54 schreef littledrummergirl het volgende:
[ afbeelding ]
Omdat ik hem toevallig al geupload had voor elders
Huhquote:Op zondag 11 oktober 2015 15:42 schreef Goitske het volgende:
Helikopters volgens de verpakking van de stekers
Ik dacht meer aan gemuteerde egelsquote:Op zondag 11 oktober 2015 15:42 schreef Goitske het volgende:
[..]
Koekjes idd![]()
Helikopters volgens de verpakking van de stekers
quote:Op zondag 11 oktober 2015 15:43 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik dacht meer aan gemuteerde egels
LOL
Haha, top!quote:Op zondag 11 oktober 2015 15:20 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Ik kwam vanmorgen niet weg met ik heb geen eieren in huis dus dan toch maar bakken he! Boltaartje volgende week zaterdag maar maken krijg zondags visite
Ik herken Elmo en Lightning McQueen van Carsquote:Op zondag 11 oktober 2015 15:42 schreef Goitske het volgende:
[..]
Koekjes idd![]()
Helikopters volgens de verpakking van de stekers
Klopt maar dat zijn rot stekertjes alles blijft er tussen zitten en vrij zacht deeg geen goede combiquote:Op zondag 11 oktober 2015 19:28 schreef Skaai het volgende:
[..]
Ik herken Elmo en Lightning McQueen van Cars
Mooi hoor. Kan en zal ik je niet nadoenquote:Op zondag 11 oktober 2015 14:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
En alvast de taart voor de volgende challenge want dat word zo lastig bakken in Thailand![]()
Kan ik hem morgen mooi voor vertrek aan m'n collega's geven die voor m'n katten gaan zorgen
quote:Op zondag 11 oktober 2015 20:03 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Mooi hoor. Kan en zal ik je niet nadoen
En Goitske, ik moet aan dat rode koekje linksboven net denken aan Purno de Purno qua vorm..![]()
Wat wil je er allemaal mee gaan doen? Een kenwood is heel mooi inderdaad, maar als je er wat meer mee wilt kunnen doen dan alleen mixen raad ik altijd Bosch aan. Ik vind het verdomd handig dat er een snij/rasp ding bij zit. Vooral als ik eens carrot cake wil makenquote:Op dinsdag 13 oktober 2015 18:09 schreef Joosie200 het volgende:
Wie maken er gebruik van een stand mixer? Heb nog een el cheapo antiek mixertje van Philips. Meegekregen van mijn ma, die het zelf in haar studententijd ook gebruikteDing loopt op zijn laatste benen dus ben nu aan het kijken naar iets nieuws.
Zo'n KA is echt de Apple van de keukenmachines qua design, qua prijsTof spul maar zelfs tweedehands buiten bereik. Zit nu te kijken naar een Kenwood MX 275 Patissier
Schijnt op vaste tijden in het jaar voor een leuk prijsje bij de Makro op de kop te tikken.
Hebben jullie nog suggesties? (max ¤150)
Koffie zettenquote:Op dinsdag 13 oktober 2015 18:51 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Wat wil je er allemaal mee gaan doen? Een kenwood is heel mooi inderdaad, maar als je er wat meer mee wilt kunnen doen dan alleen mixen raad ik altijd Bosch aan. Ik vind het verdomd handig dat er een snij/rasp ding bij zit. Vooral als ik eens carrot cake wil maken
Ik heb inderdaad ook een bosch mum en 😍quote:Op dinsdag 13 oktober 2015 18:51 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Wat wil je er allemaal mee gaan doen? Een kenwood is heel mooi inderdaad, maar als je er wat meer mee wilt kunnen doen dan alleen mixen raad ik altijd Bosch aan. Ik vind het verdomd handig dat er een snij/rasp ding bij zit. Vooral als ik eens carrot cake wil maken
Zo'n soort type zag ik bij een webshop die handelt in failliete boedel, opgekochte restpartijen en onverkoopbare retourexemplaren want verpakkingsdoos is stuk. Is de KM282 Prospero die ook allerlei opzetstukken heeft (zelfs een blenderquote:Op dinsdag 13 oktober 2015 19:35 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik heb inderdaad ook een bosch mum en 😍
Raspen snijden mixen kneedhaken etc blijft goed op zn plek, je kunt van alles er bij kopen wat er op past blender, ijsmaker etc
Ik ben er echt super blij mee, heb wel een duurder type genomen bijna 300 euro bij coolblue maar zijn ook wat lichtere versies en die zijn flink goedkoper
Niet perse, tis een leuke bonus als het wel kan (bij deeg met hoog vochtpercentage). Ben fan van niet kneden namelijkquote:Op dinsdag 13 oktober 2015 20:03 schreef Elleska het volgende:
wil je ook zware degen kneden? brooddeeg enzo?
Dat is bij mij een van de redenen waarom ik bij bekende ahop heb gekocht, heb aanbieding met ijsmaker op dat moment gehad voor 289.quote:Op dinsdag 13 oktober 2015 19:58 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Zo'n soort type zag ik bij een webshop die handelt in failliete boedel, opgekochte restpartijen en onverkoopbare retourexemplaren want verpakkingsdoos is stuk. Is de KM282 Prospero die ook allerlei opzetstukken heeft (zelfs een blender) Voor 99 euro. Toch vraag ik me dan meteen af: jack of all trades, master of none. Dus hoe goed doet ie dat mixen, kneden (de basisfucties zeg maar) dan?
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 13 oktober 2015 20:20 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dat is bij mij een van de redenen waarom ik bij bekende ahop heb gekocht, heb aanbieding met ijsmaker op dat moment gehad voor 289.
Vriendin van mij heeft dezelfdeals ik heb die heeft hem bijna een jaar en mishandeld dat ding wekelijks of vaker met brood deeg etc en geen centje pijn. Ik wilde dus ook evht eentje waar ik alles mee kan kneden etc dus meer watt genomen was mij het geld waard
Ja meer watt is handiger als je inderdaad deeg met regelmaat wilt kneden in zo'n machine. En metaal is doorgaans the material of choice.quote:Op dinsdag 13 oktober 2015 20:21 schreef Goitske het volgende:
Ohja en kijk wat voir kom er op zit plastic of metaal ivm wil je eiwitschuim kunnen kloppen of niet
Zit in die KM282 iigquote:Vermogen: 900 watt
Inhoud mengkommen:4,3 liter
Materiaal mengbeker: RVS
Plastic heb ik minder goede ervaringen mee beste is glas of metaal. Heb nu metalenkom gaat als een tierelier vorige machine plastic kon kloppen wat ik wildequote:Op dinsdag 13 oktober 2015 20:22 schreef Elleska het volgende:
in welke kom kan je geen eiwit kloppen dan?
Doe ik standaard maar bleek onmogelijkquote:Op dinsdag 13 oktober 2015 20:28 schreef Elleska het volgende:
Serieus? nooit last van gehad. weer wat geleerd.
mijn ouders hebben een mixer met plastic kom en met de handmixer pakte ik ook een plastic beslagkom. wel altijd extra ontvetten voor gebruik en met citroensap schoonwrijven.
Ik vind hem niet onder doen voor de KA van mijn schoonzusjesquote:Op dinsdag 13 oktober 2015 20:53 schreef Joosie200 het volgende:
Bosch is dus ook een merk om te overwegen?
KA is echt een gevalletje 'als ik later een flinke erfenis heb/lotto win'
Voor zo'n gevaarte maak ik graag ruimtequote:Op dinsdag 13 oktober 2015 20:58 schreef computergirl het volgende:
Volgens mij moet je voor zo'n standmix gevaarte wel ruimte over hebben in de keuken
Gebruik je hem alleen maar snellerquote:Op dinsdag 13 oktober 2015 20:59 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Voor zo'n gevaarte maak ik graag ruimte
dan heb ik geluk gehad. verschilt misschien ook per plastic kom.quote:Op dinsdag 13 oktober 2015 20:30 schreef Goitske het volgende:
[..]
Doe ik standaard maar bleek onmogelijk
Hier staat al zo'n vijf jaar een Kenwood op het keukenbladquote:Op dinsdag 13 oktober 2015 20:59 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Voor zo'n gevaarte maak ik graag ruimte
Deze?quote:Op dinsdag 13 oktober 2015 18:09 schreef Joosie200 het volgende:
Wie maken er gebruik van een stand mixer?
Hebben jullie nog suggesties? (max ¤150)
mijn goedkope keukenmachine met plastic schaal klopt echt supermooi en stevig eiwit schuimquote:Op dinsdag 13 oktober 2015 20:24 schreef Goitske het volgende:
[..]
Plastic heb ik minder goede ervaringen mee beste is glas of metaal. Heb nu metalenkom gaat als een tierelier vorige machine plastic kon kloppen wat ik wilde
Is ook een optie, maar itt KA/KW niet sexyquote:Op woensdag 14 oktober 2015 22:08 schreef computergirl het volgende:
[..]
Deze?
http://www.keukenmachines(...)um52110-styline.html
Nou?quote:Op vrijdag 16 oktober 2015 12:21 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn aanwinst die mijn stukje antiek mag vervangen vanaf heden. Ga hem vanmiddag nog in gebruik nemen voor biscuitdeeg![]()
Heel mooi! Bevalt hij?quote:Op vrijdag 16 oktober 2015 12:21 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn aanwinst die mijn stukje antiek mag vervangen vanaf heden. Ga hem vanmiddag nog in gebruik nemen voor biscuitdeeg![]()
quote:
Bevalt zeer goed.quote:
Vind de beige/crèmekleurige persoonlijk mooier dan de protserige/kitsche rode kleur (MX271) Dan wil je echt net doen alsof je een KA in huis hebt terwijl je het niet kunt veroorloven. Meteen maar mijn keukentje opnieuw ingericht. Je wilt met het wisselen qua soort hulpstuk toch wel de mixkop naar achteren kunnen halen. Dat wilde niet echt op het aanrecht. Dus nu aanrecht vrij en bijtafeltje volquote:
Ik zal even in het boek van goed zoet voor je kijkenquote:Op zondag 18 oktober 2015 15:20 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik zie mooie dingen voorbij komen!
Paar blz terug zag ik ook pepernoten. Heeft iemand daarvan het recept voor mij? (Het liefst met honing indien mogelijk). Via Google vind ik meestal kruidnoten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |