Oe! Zit er ook kokos door de deegbodem toevallig?quote:Op woensdag 12 augustus 2015 10:42 schreef _Liek het volgende:
Hier vast een nieuw plaatje danNectarine kokos tartelettes
[ afbeelding ]
Nee, maar je zou er wel een lepel kokosrasp door kunnen doen. Ik heb gecondenseerde kokosmelk gebruikt voor de vulling en kokosrasp eroverheenquote:Op woensdag 12 augustus 2015 11:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe! Zit er ook kokos door de deegbodem toevallig?
Ooo, ik had daar een blikje van bij de AH laatst!quote:Op woensdag 12 augustus 2015 11:18 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ik heb gecondenseerde kokosmelk gebruikt
Goed om te weten, dan hoef ik dat niet meer te proberenquote:Op woensdag 12 augustus 2015 11:23 schreef minilot het volgende:
[..]
Ooo, ik had daar een blikje van bij de AH laatst!
Ik wilde er dulce de leche mee maken, maar dat ging lang zo lekker niet als met gewone gecondenseerde melk.
In goede recepten staat dat ook netjes vermeld.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 09:57 schreef Isegrim het volgende:
Alleen: eieren variëren nogal in gewicht. Als ze nou eens in recepten zouden zetten hoeveel gram ei erin moet...
Zonder.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 14:05 schreef Bleie het volgende:
Maar is dat dan met of zonder schil? Of maakt dat niet zo veel uit?
Haha that's the spirit!quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:55 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Zonder.
Ik vind het juist zo snobistisch als er in een recept iets specifiek staat over de grootte van de eieren, het baksel moet het maar doen met de eieren die ik al in huis heb.
Ik heb Blije Kip-eieren, daarbij zitten verschillende maten in dezelfde doos. Kom ik op een mooi gemiddelde denk ik altijd maar.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:56 schreef Sorella het volgende:
Ik gebruik altijd large eieren als er eieren in een recept staan zonder gewicht.
Vooral in bakkersrecepten. Voor huis-, tuin en keukengebruik maakt het niet veel uit vind ik.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 10:22 schreef minilot het volgende:
[..]
In goede recepten staat dat ook netjes vermeld.
Naja, als het om snoep maken gaat of wat verfijndere patisserie, of je nou thuis aan het knutselen bent of in een bakkerij: voor sommige dingen maakt tien gram meer of minder ei wel degelijk flink wat uit voor het eindresultaat.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 21:34 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Vooral in bakkersrecepten. Voor huis-, tuin en keukengebruik maakt het niet veel uit vind ik.
Ik ben daar te neurotisch voor denk ik.quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 17:06 schreef Crohnjurist het volgende:
[ afbeelding ]
Onze eerste taart met fondant, best goed gelukt al zeg ik het zelf!
Ja de lap was helaas gescheurd anders had je die lijn niet gehad. Jammer, maar volgende x zal het vast makkelijker gaan, veel oefenen denk ik!quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 17:43 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ik ben daar te neurotisch voor denk ik.Dat je kan zien waar het ene vel fondant/marsepein ophoudt en het andere begint. Zelfde reden dat ik geen behang heb.
Ja, het is een vak apart! Doet aan de smaak niks af natuurlijk, en nog gefeliciteerd met jullie 1-jarige jubileum ofzo.quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 19:05 schreef Crohnjurist het volgende:
Ja de lap was helaas gescheurd anders had je die lijn niet gehad. Jammer, maar volgende x zal het vast makkelijker gaan, veel oefenen denk ik!
Nee precies, de smaak was heerlijk! Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komenquote:Op zaterdag 15 augustus 2015 19:07 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Ja, het is een vak apart! Doet aan de smaak niks af natuurlijk, en nog gefeliciteerd met jullie 1-jarige jubileum ofzo.
Oh!quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 19:58 schreef Crohnjurist het volgende:
Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komen
Als je snel veel wilt leren is een PME Sugarpaste cursus echt een aanrader! Kost wel wat, maar ze leren je veelquote:Op zaterdag 15 augustus 2015 19:58 schreef Crohnjurist het volgende:
[..]
Nee precies, de smaak was heerlijk! Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komen
Ik hou niet zo van wortelcake, maar zo'n lekkere laag glazuur ziet er in elk geval smakelijk uit!quote:Op woensdag 19 augustus 2015 15:27 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte vandaag een carrotcake met limoen glazuur
quote:Op vrijdag 21 augustus 2015 16:01 schreef minilot het volgende:
Gisteren gebakken: cheesecake-brownies!
[ afbeelding ]![]()
![]()
Recept: http://www.davidlebovitz.com/2008/10/cheesecake-brownies/
Oh dat is zo lekkerquote:Op woensdag 19 augustus 2015 15:27 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte vandaag een carrotcake met limoen glazuur
Geeft niet, ik eet jouw stukje wel opquote:Op vrijdag 21 augustus 2015 16:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik hou niet zo van wortelcake, maar zo'n lekkere laag glazuur ziet er in elk geval smakelijk uit!![]()
Heh, dat snap ik. Ik heb zoiets met roze warm eten, zoals bietensoep of bietenrisotto. Snaakt lekker, maar vind ik er afstotelijk uitzien.quote:Op zondag 23 augustus 2015 15:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind dat geen goede kleur voor eten. Denk ik. Ik weet niet, ik geloof meteen dat ze lekker zijn, maar ze zien er niet lekker uit.
Precies andersom hierquote:Op vrijdag 21 augustus 2015 16:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik hou niet zo van wortelcake, maar zo'n lekkere laag glazuur ziet er in elk geval smakelijk uit!![]()
Deze post doet me denken aan een aflevering van My Kitchen Rules waar kandidaten een cakeje maakten met rozenwater en nog iets waardoor die kleur kwam. Ze kregen een 1 omdat het naar potpourri smaakte en echt oneetbaar was.quote:Op zondag 23 augustus 2015 15:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind dat geen goede kleur voor eten. Denk ik. Ik weet niet, ik geloof meteen dat ze lekker zijn, maar ze zien er niet lekker uit.
het was roomkaas met poedersuiker en een uitgeperste limoen.quote:Op zondag 23 augustus 2015 18:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Precies andersom hierVind carrotcake lekker maar van mij kan dat glazuur er wel af.
Leuke touch, bijna de Finse vlag / BlueBand logoquote:Op vrijdag 21 augustus 2015 16:01 schreef minilot het volgende:
Gisteren gebakken: cheesecake-brownies!
[ afbeelding ]![]()
![]()
Recept: http://www.davidlebovitz.com/2008/10/cheesecake-brownies/
Meer een vraag voor het broodtopic?quote:Op zondag 23 augustus 2015 21:17 schreef Susi het volgende:
Ik ga naan maken deze week. Kan dat ook zonder yoghurt?
Recept van AH? Heb die vandaag gemaakt, erg lekker, had niet gedacht dat zo'n laag de worteltaart zo lekker zou opfleurenquote:Op zondag 23 augustus 2015 18:16 schreef Vicky het volgende:
[..]
het was roomkaas met poedersuiker en een uitgeperste limoen.
Die taartjes zien er erg lekker uit
quote:Op zondag 23 augustus 2015 23:30 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Recept van AH? Heb die vandaag gemaakt, erg lekker, had niet gedacht dat zo'n laag de worteltaart zo lekker zou opfleuren
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |