abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_154756613
Hét topic voor al je baksels!
pi_154756632
Sorry, zit mobiel, dus mooie plaatjes opzoeken lukt niet...
  donderdag 30 juli 2015 @ 10:01:41 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154757712
*edit* huh... foutje, bedankt
pi_155142905
Hier vast een nieuw plaatje dan ;) Nectarine kokos tartelettes

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_155143571
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 10:42 schreef _Liek het volgende:
Hier vast een nieuw plaatje dan ;) Nectarine kokos tartelettes

[ afbeelding ]
Oe! Zit er ook kokos door de deegbodem toevallig? :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_155143767
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 11:10 schreef minilot het volgende:

[..]

Oe! Zit er ook kokos door de deegbodem toevallig? :9
Nee, maar je zou er wel een lepel kokosrasp door kunnen doen. Ik heb gecondenseerde kokosmelk gebruikt voor de vulling en kokosrasp eroverheen
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_155143862
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 11:18 schreef _Liek het volgende:

[..]

Ik heb gecondenseerde kokosmelk gebruikt
Ooo, ik had daar een blikje van bij de AH laatst! :Y

Ik wilde er dulce de leche mee maken, maar dat ging lang zo lekker niet als met gewone gecondenseerde melk. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_155143920
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 11:23 schreef minilot het volgende:

[..]

Ooo, ik had daar een blikje van bij de AH laatst! :Y

Ik wilde er dulce de leche mee maken, maar dat ging lang zo lekker niet als met gewone gecondenseerde melk. :)
Goed om te weten, dan hoef ik dat niet meer te proberen ;) Stond ook nog op mn lijstje.. Trouwens ook handig om lactose vrije ijsjes mee te maken
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 09:48:26 #9
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155203140
Kwam deze tegen op Reddit, leek me wel relevant voor hier :P
pi_155203312
Alleen: eieren variëren nogal in gewicht. Als ze nou eens in recepten zouden zetten hoeveel gram ei erin moet...
pi_155203810
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 09:57 schreef Isegrim het volgende:
Alleen: eieren variëren nogal in gewicht. Als ze nou eens in recepten zouden zetten hoeveel gram ei erin moet...
In goede recepten staat dat ook netjes vermeld. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_155203993
Ik wil het in alle. :P
pi_155209419
Maar is dat dan met of zonder schil? Of maakt dat niet zo veel uit?
  Manager PR/Moderator vrijdag 14 augustus 2015 @ 20:55:07 #14
269689 crew  Viv
pi_155221377
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 14:05 schreef Bleie het volgende:
Maar is dat dan met of zonder schil? Of maakt dat niet zo veel uit?
Zonder.

Ik vind het juist zo snobistisch als er in een recept iets specifiek staat over de grootte van de eieren, het baksel moet het maar doen met de eieren die ik al in huis heb. :{w
pi_155221427
Ik gebruik altijd large eieren als er eieren in een recept staan zonder gewicht.
  Moderator vrijdag 14 augustus 2015 @ 21:19:49 #16
382129 crew  Donna
pi_155222396
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 20:55 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Zonder.

Ik vind het juist zo snobistisch als er in een recept iets specifiek staat over de grootte van de eieren, het baksel moet het maar doen met de eieren die ik al in huis heb. :{w
Haha that's the spirit! *O*
pi_155222834
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 20:56 schreef Sorella het volgende:
Ik gebruik altijd large eieren als er eieren in een recept staan zonder gewicht.
Ik heb Blije Kip-eieren, daarbij zitten verschillende maten in dezelfde doos. Kom ik op een mooi gemiddelde denk ik altijd maar.
pi_155223073
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 10:22 schreef minilot het volgende:

[..]

In goede recepten staat dat ook netjes vermeld. :Y
Vooral in bakkersrecepten. Voor huis-, tuin en keukengebruik maakt het niet veel uit vind ik.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_155236172
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 21:34 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Vooral in bakkersrecepten. Voor huis-, tuin en keukengebruik maakt het niet veel uit vind ik.
Naja, als het om snoep maken gaat of wat verfijndere patisserie, of je nou thuis aan het knutselen bent of in een bakkerij: voor sommige dingen maakt tien gram meer of minder ei wel degelijk flink wat uit voor het eindresultaat.

Maar voor doorsnee koekies of een simpele cake boeit het inderdaad niet zo heel erg. Toch, als je een groot ding maakt waar bijvoorbeeld zes of zeven eieren in moeten, dan gaat het verschil tussen een groot of klein ei toch ook wel oplopen. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_155241051

Onze eerste taart met fondant, best goed gelukt al zeg ik het zelf!
  Manager PR/Moderator zaterdag 15 augustus 2015 @ 17:43:57 #21
269689 crew  Viv
pi_155241789
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 17:06 schreef Crohnjurist het volgende:
[ afbeelding ]
Onze eerste taart met fondant, best goed gelukt al zeg ik het zelf!
Ik ben daar te neurotisch voor denk ik. :@ Dat je kan zien waar het ene vel fondant/marsepein ophoudt en het andere begint. Zelfde reden dat ik geen behang heb. :')
pi_155243674
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 17:43 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik ben daar te neurotisch voor denk ik. :@ Dat je kan zien waar het ene vel fondant/marsepein ophoudt en het andere begint. Zelfde reden dat ik geen behang heb. :')
Ja de lap was helaas gescheurd anders had je die lijn niet gehad. Jammer, maar volgende x zal het vast makkelijker gaan, veel oefenen denk ik!
  Manager PR/Moderator zaterdag 15 augustus 2015 @ 19:07:19 #23
269689 crew  Viv
pi_155243741
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:05 schreef Crohnjurist het volgende:
Ja de lap was helaas gescheurd anders had je die lijn niet gehad. Jammer, maar volgende x zal het vast makkelijker gaan, veel oefenen denk ik!
Ja, het is een vak apart! Doet aan de smaak niks af natuurlijk, en nog gefeliciteerd met jullie 1-jarige jubileum ofzo. *;
pi_155244967
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:07 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ja, het is een vak apart! Doet aan de smaak niks af natuurlijk, en nog gefeliciteerd met jullie 1-jarige jubileum ofzo. *;
Nee precies, de smaak was heerlijk! Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komen ;)
  Manager PR/Moderator zaterdag 15 augustus 2015 @ 20:19:55 #25
269689 crew  Viv
pi_155245528
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:58 schreef Crohnjurist het volgende:
Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komen ;)
Oh! :D Dapper hoor! ^)
  Moderator zaterdag 15 augustus 2015 @ 20:27:03 #26
382129 crew  Donna
pi_155245750
Leuk!

De chocolade duivel in mij heeft zonet brownies gebakken. :D
pi_155267437
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:58 schreef Crohnjurist het volgende:

[..]

Nee precies, de smaak was heerlijk! Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komen ;)
Als je snel veel wilt leren is een PME Sugarpaste cursus echt een aanrader! Kost wel wat, maar ze leren je veel ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_155308743
Ben nu bezig met het bakken van chocolate chip cookies met witte chocola en stukjes gedroogd fruit :9~ Eerste resultaten waren errug :9~
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_155354362


Ik maakte vandaag een carrotcake met limoen glazuur
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_155409770
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 15:27 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]

Ik maakte vandaag een carrotcake met limoen glazuur
Ik hou niet zo van wortelcake, maar zo'n lekkere laag glazuur ziet er in elk geval smakelijk uit! :) ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_155409806
Gisteren gebakken: cheesecake-brownies!



:9 :9 :9

Recept: http://www.davidlebovitz.com/2008/10/cheesecake-brownies/
Let me see you stripped down to the bone
pi_155410267
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 16:01 schreef minilot het volgende:
Gisteren gebakken: cheesecake-brownies!

[ afbeelding ]

:9 :9 :9

Recept: http://www.davidlebovitz.com/2008/10/cheesecake-brownies/
:9~
pi_155410285
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 15:27 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]

Ik maakte vandaag een carrotcake met limoen glazuur
Oh dat is zo lekker O+
pi_155411369
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 16:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik hou niet zo van wortelcake, maar zo'n lekkere laag glazuur ziet er in elk geval smakelijk uit! :) ^O^
Geeft niet, ik eet jouw stukje wel op :Y)
pi_155465259
Nog even uitharden/opstijven, maar vanavond is het te donker voor een foto...



Hele kleien tartelettes! (doorsnee krap 4 cm)

Citroentaartdeeg naar recept van Ottolengi, als vulling op de bodem een bosbes, daarop een bosbessen/wittechocolade-ganache en daar weet op een druppeltje kersensiroop.

Hoop dat ze lekker zullen zijn, maar ik denk het eigenlijk wel :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 23 augustus 2015 @ 15:30:47 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155465539
Ik vind dat geen goede kleur voor eten. Denk ik. Ik weet niet, ik geloof meteen dat ze lekker zijn, maar ze zien er niet lekker uit.
pi_155466654
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 15:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind dat geen goede kleur voor eten. Denk ik. Ik weet niet, ik geloof meteen dat ze lekker zijn, maar ze zien er niet lekker uit.
Heh, dat snap ik. Ik heb zoiets met roze warm eten, zoals bietensoep of bietenrisotto. Snaakt lekker, maar vind ik er afstotelijk uitzien.
Met zoete dingen: geen last van. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_155467606
Ik neem die van Robin wel hoor. :)
pi_155470534
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 16:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik hou niet zo van wortelcake, maar zo'n lekkere laag glazuur ziet er in elk geval smakelijk uit! :) ^O^
Precies andersom hier :D Vind carrotcake lekker maar van mij kan dat glazuur er wel af.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_155470580
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 15:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind dat geen goede kleur voor eten. Denk ik. Ik weet niet, ik geloof meteen dat ze lekker zijn, maar ze zien er niet lekker uit.
Deze post doet me denken aan een aflevering van My Kitchen Rules waar kandidaten een cakeje maakten met rozenwater en nog iets waardoor die kleur kwam. Ze kregen een 1 omdat het naar potpourri smaakte en echt oneetbaar was.

Maar de bosbescitroentaartjes klinken heerlijk. En zien er ook heel leuk en schattig uit :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_155471016
quote:
1s.gif Op zondag 23 augustus 2015 18:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Precies andersom hier :D Vind carrotcake lekker maar van mij kan dat glazuur er wel af.
het was roomkaas met poedersuiker en een uitgeperste limoen.

Die taartjes zien er erg lekker uit
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  zondag 23 augustus 2015 @ 21:17:47 #42
202348 Susi
Temple of Love
pi_155478808
Ik ga naan maken deze week. Kan dat ook zonder yoghurt?
pi_155483221
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 16:01 schreef minilot het volgende:
Gisteren gebakken: cheesecake-brownies!

[ afbeelding ]

:9 :9 :9

Recept: http://www.davidlebovitz.com/2008/10/cheesecake-brownies/
Leuke touch, bijna de Finse vlag / BlueBand logo :D
mag het weten
  zondag 23 augustus 2015 @ 23:10:07 #44
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155484365
quote:
7s.gif Op zondag 23 augustus 2015 21:17 schreef Susi het volgende:
Ik ga naan maken deze week. Kan dat ook zonder yoghurt?
Meer een vraag voor het broodtopic?
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † zondag 23 augustus 2015 @ 23:30:02 #45
43556 miss_dynastie
pi_155484966
quote:
1s.gif Op zondag 23 augustus 2015 18:16 schreef Vicky het volgende:

[..]

het was roomkaas met poedersuiker en een uitgeperste limoen.

Die taartjes zien er erg lekker uit
Recept van AH? Heb die vandaag gemaakt, erg lekker, had niet gedacht dat zo'n laag de worteltaart zo lekker zou opfleuren :)
pi_155490372
quote:
1s.gif Op zondag 23 augustus 2015 23:30 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Recept van AH? Heb die vandaag gemaakt, erg lekker, had niet gedacht dat zo'n laag de worteltaart zo lekker zou opfleuren :)
:Y
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  dinsdag 1 september 2015 @ 17:02:35 #47
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_155736244


Chocolade Petit Fours
If you can dream it, you can do it...
  dinsdag 1 september 2015 @ 17:03:33 #48
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155736270
Wants! Nowww!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_155741094
Heel mooi! :D
pi_155744075
Die zien er lekker uit Books1!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')