Daar was t ook op geïnspireerd!quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:40 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Doet me denken aan tiramisu qua foto . Was het te doen dat drogen van het schuim?
Oehhhh hmmmmquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ooh, ziet er heerlijk uitquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop
Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto
Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 14:17 schreef Sts het volgende:
[..]
Ooh, ziet er heerlijk uit
Zou ik het recept mogen?
Oke.morgen kom ik weer proevenquote:Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Hey morgen koffie om 11u?quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)quote:Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezenquote:Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Maar ik doe mee omdat het mij dwingt eens iets anders te maken dan anders. Had nog nooit een worteltaart of pavlova gemaaktquote:Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Klopt, zoals bij de Banoffee cupcakes. Ging meer om de decoratie van een paar schuimbanaantjes enzo. Maarja daarom neem ik het meteen minder serieus.quote:Op zondag 4 oktober 2015 20:52 schreef Goitske het volgende:
[..]
Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezen
Vriendin had vorige week voor de lol een battenberg cake tussen de worteltaart gezet
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?quote:
Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes gewordenquote:
Eiwit of eigeelquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:19 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.
Slijmerig laagje is volgens mij op gelatine basis (en vies vind ik )quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maarquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:22 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes geworden
Heb deze appels bij familie weg, de grond waar die boom staat hebben ze eind vorig jaar gekocht en het raad van de appels is niet bekend. Voor appelmoes was het een lekkere appel, maar voor taart blijkbaar dus niet geschikt
Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staanquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:26 schreef Molo het volgende:
[..]
Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maar
Tof!quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:27 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staan
Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |