abonnement Unibet Coolblue
pi_156174834
quote:
Deze zondag gaan we Banoffee Cheesecake Cupcakes bakken. Een perfecte combinatie van cupcakes, banaan, roomkaas en karamel, die echt onweerstaanbaar is! Het recept is iets uitdagender dan vorige week en is één van onze persoonlijke favorieten.
Sinds wanneer zijn cupcakes uitdagend? |:(
mag het weten
pi_156176430
quote:
1s.gif Op donderdag 17 september 2015 17:50 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Sinds wanneer zijn cupcakes uitdagend? |:(
Voor iedereen die normaal alleen water door het kwarktaartpoeder mixt is dat best uitdagend denk ik :D
pi_156178893
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 18:51 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Voor iedereen die normaal alleen water door het kwarktaartpoeder mixt is dat best uitdagend denk ik :D
Zal het wel zijn ja :X
mag het weten
pi_156233670
Om de tweede challenge toch iets uitdagender te maken voor mezelf :P



Banoffee cheesecake cupcakes met een twist.

1: niks geen Dr. Oetker pakjes
2: bloem, rietsuiker & cacao mixen, kokosrasp in kokosmelk laten weken, eieren luchtig kloppen
3: als het een homogene massa is bosbessen en havervlokken toevoegen voor een extra bite
4: monchou mixen met poedersuiker, pindakaas, zeezout en boter voor de topping.
5: suiker smelten in de pan en eigen caramel maken.

Omdat naturel cupcakes zo naturel zijn en pindakaas prima matcht met banaan :9
mag het weten
pi_156233830
Cacao, kokos, banaan, pindakaas en caramel. :D Voor mij iets teveel van het goede. Maar sowieso beter dan zo'n pakje natuurlijk.
pi_156233916
quote:
14s.gif Op zondag 20 september 2015 00:35 schreef Myraela het volgende:
Cacao, kokos, banaan, pindakaas en caramel. :D Voor mij iets teveel van het goede. Maar sowieso beter dan zo'n pakje natuurlijk.
Zo uitbundig ga ik ook niet vaak aan de slag. Cupcakes zijn zelfs niet mijn ding, bak liever een volwaardige cake. Plus dat decoreren, meh kan me gestolen worden. Maar ik had nog kokosrasp, restje kokosmelk, pindakaas die maar eens op moest. Dus tja dan mix je alles maar *) Is puur omdat ik de reguliere challenge zo eenvoudig vond en het wel uitdagender mocht.

Als ik niet voor die challenge aan de slag geweest zou zijn was het gewoon chococake met bosbessen geworden en daarmee basta :+ En als tweede cake bountycake just because bounty :9~ Nu heb ik een mooi excuus om eens te gaan buurten bij ooms/tantes/oma enzo want ik eet mijn cake graag zonder topping :z
mag het weten
pi_156235809
http://www.oetker.co.uk/u(...)secake-cupcakes.html

Ik ga dit recept gebruiken vandaag, wel van dr oetker maar zonder pakjes en zakjes :D
pi_156251500
Zo zijn ze geworden :9

pi_156251645
klop voor pannekoeken het eigeel en eiwit apart op (de eiwitten net niet stijf en het eigeel mooi lichtgeel schuimig) en roer dat door je klontjesvrij gemixte bloem/melk/suiker/vanilleextract etc mengsel . Dan worden ze blijkbaar minder vet,

En het is gewoon leuk om eiwitten te kloppen :D
🐱
pi_156255704
Wat is een wat lichter alternatief voor botercrème als laagje in een taart? Gewoon banketbakkersroom? Of zijn er nog andere opties?
pi_156255966
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 21:49 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Wat is een wat lichter alternatief voor botercrème als laagje in een taart? Gewoon banketbakkersroom? Of zijn er nog andere opties?
Lemon curd, goede confiture, vers fruit
pi_156255981
Een mousse?
pi_156256301
Een frisse mousse is wel een goed idee ja, heb je iets meer een laagje dan bij alleen lemoncurd (ook wel lekker fris trouwens!)
pi_156268399
Ik doe trouwens niet helemaal mee met de banoffee cheesecake cupcakes, maar mijn vriend heeft wel bananenmuffins met caramel gemaakt. Of nouja, de caramel hebben we van Caramelz gekocht.

  vrijdag 25 september 2015 @ 17:55:16 #115
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_156377468
Hallo kenners :)

Klopt die 10 gram walnoten wel in dit recept, zou dat geen 100 gram moeten zijn?

http://www.smulweb.nl/recepten/1428881/Dadel-walnootbaklava

Heb dat boek thuis, daar staat ook 10 in, maar twijfel aan die hoeveelheid.
  vrijdag 25 september 2015 @ 17:57:50 #116
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156377521
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2015 17:55 schreef Woelwater het volgende:
Hallo kenners :)

Klopt die 10 gram walnoten wel in dit recept, zou dat geen 100 gram moeten zijn?

http://www.smulweb.nl/recepten/1428881/Dadel-walnootbaklava

Heb dat boek thuis, daar staat ook 10 in, maar twijfel aan die hoeveelheid.
Lijkt me ook erg weinig. Ik zou voor 100 gram gaan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_156377559
10 gram? Dat is een halve walnoot :D
  vrijdag 25 september 2015 @ 18:00:50 #118
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_156377586
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 september 2015 17:59 schreef computergirl het volgende:
10 gram? Dat is een halve walnoot :D
Haha zijn er een stuk of 3.. Gister al geprobeerd te maken, maar is geen walnoot terug te vinden :+
pi_156421473


Challenge 3 van dr oetker maar dan natuurlijk niet met een pakje

Recept van ottolenghi O+

M'n glazuur ging eerst nog in de schift :o gelukkig gered met de föhn :+
pi_156421652
Carrot cake? :9
pi_156422593
Derde fondant taart, denk dat het wel goed komt met de bruidstaart, nog een jaar in te oefenen!
pi_156422950
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 15:01 schreef Dragonberry het volgende:
Carrot cake? :9
Jazeker :9
pi_156424282
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 15:42 schreef Crohnjurist het volgende:
Derde fondant taart, denk dat het wel goed komt met de bruidstaart, nog een jaar in te oefenen!
[ afbeelding ]
Allejezus, dat ziet er mooi uit! Gaat zeker goed komen als jij de bruidstaart bakt! Welke vruchten heb je voor de crème gebruikt?
pi_156427218
quote:
1s.gif Op zondag 20 september 2015 20:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo zijn ze geworden :9

[ afbeelding ]
:9~
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_156427780
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2015 14:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Challenge 3 van dr oetker maar dan natuurlijk niet met een pakje

Recept van ottolenghi O+

M'n glazuur ging eerst nog in de schift :o gelukkig gered met de föhn :+
Mooi hoor. ^O^ Gewoon 1 flinke taart. Ben zelf beslag in allerhande vormen gaan stoppen :Y)



Niet zo mooi gedecoreerd, naar het recept van BBC. Smeuïg tot op de bodem, dat is zeker zo.
mag het weten
pi_156430082
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 18:57 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Mooi hoor. ^O^ Gewoon 1 flinke taart. Ben zelf beslag in allerhande vormen gaan stoppen :Y)

[ afbeelding ]

Niet zo mooi gedecoreerd, naar het recept van BBC. Smeuïg tot op de bodem, dat is zeker zo.
Lekker recept! En een gezellig allegaartje :D
pi_156431545
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2015 16:41 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Allejezus, dat ziet er mooi uit! Gaat zeker goed komen als jij de bruidstaart bakt! Welke vruchten heb je voor de crème gebruikt?
Hihi dankjewel :) En we bakken hem heel romantisch samen, hij meer het beslag en bakken zelf en ik de decoratie, waar hij dan de fondant uitrolt en ik het op de taart leg en mooi bekleed! Super team zijn wij al zeg ik het zelf O+

We hebben de taart gevuld met vier vruchtenjam en slagroom. De jam was een beetje zurig, dat was wel een hele mooie combinatie met de zoete fondant!
  zondag 27 september 2015 @ 20:43:14 #128
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156431793
Die decoratie _O- _O- _O-

Een echte vent _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156457392
Mijn "baksels"nav de dr oetker #zondagbakdag uitdaging

De hele grote uitdaging ahum....


Banoffee cupcakes maar in 3 variaties het oorspronkelijk recept, citroen mascapone cupcakes met citroenrasp en caramel versie


En de worteltaart


Alles natuurlijk niet uit pakjes van dr oetker maar gewoon een goed recept. Helaas had ik in de worteltaart blanke rozijnen gedaan en ben ik tot de conclusie gekomen dat ik die echt niet te
eten vind maar mn vrienden en schoonouders waren er blij mee want die hebben elk een halve worteltaart gekregen :)
  maandag 28 september 2015 @ 20:42:43 #130
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156457583
_O_

Ik zou zo aanschuiven en een paar stukken lakken :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156457615
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2015 20:37 schreef Crohnjurist het volgende:

[..]

Hihi dankjewel :) En we bakken hem heel romantisch samen, hij meer het beslag en bakken zelf en ik de decoratie, waar hij dan de fondant uitrolt en ik het op de taart leg en mooi bekleed! Super team zijn wij al zeg ik het zelf O+

We hebben de taart gevuld met vier vruchtenjam en slagroom. De jam was een beetje zurig, dat was wel een hele mooie combinatie met de zoete fondant!
Mooi, leuk en lekker. Fijn dat je (toekomstige) man ook zo in de keuken staat!
pi_156457672
Overige baksels van de laatste 2-3 weken

Kaneeltaart


Diverse cupcakes voor trakteren op mijn werk:
- chocolade hazelnoot met botercreme en bovenop hazelnoten en gesmolten chocolade
- citroen mascapone cupcake met botercreme en citroenrasp
- vanille cupcake met mascapone creme gesmolten chocolade en stukjes fudge er op
- werthers echte cupcake met botercreme, gesmolten chocolade, stukjes fudge en werthers echte er op


Chocolade cupcake met chocolade botercreme, gesmolten chocolade en stukjes pecannoten


de normale cakes heb ik maar niet op de foto gezet :)
  maandag 28 september 2015 @ 20:46:53 #133
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156457735
Goeie spuittechniek (hihaho)

Hoe heb je die choco cupcakes met choco botercreme gemaakt?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156458160
quote:
1s.gif Op maandag 28 september 2015 20:46 schreef Molo het volgende:
Goeie spuittechniek (hihaho)

Hoe heb je die choco cupcakes met choco botercreme gemaakt?
Cupcake:
in de ene kom de droge ingredienten mengen in de andere de natte en daarna bij elkaar doen en op lage stand even mixen en op het einde nog heel even hoog
- 140 gram bloem, 50 cacao poeder, 7 gram bakpoeder, 220 gram suiker, mespunt zout
- 1 ei, 120 ml vers gezette koffie, 60 ml melk, 60 ml zonnebloemolie, vanille stokje
Recept is voor 12 cupcakes, 180 graden in de oven tijd uhmm geloof iets van 20 minuten ik test altijd even of ze omhoog komen als je er zacht op drukt

chocolade creme
250 gram boter met 60 gram poedersuiker zacht draaien zo'n 10 minuten, banketbakkers room naar smaak erbij. 150 gram pure chocolade smelten en erbij doen en dan mengen tot het er goed door heen zit en dan ook niet verder mixen.

Op spuiten met een grote kartelmond, stukjes pecanoten er over heen en gesmolten chocolade of chocolade rasp kan natuurlijk ook

Hij vult wel heel erg hoor _O-
  maandag 28 september 2015 @ 20:59:35 #135
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156458193
Top, thanks! Dat gaat lukken. Keertje doen met mijn nichtjes O+

En vullende cupcakes is niet echt probleem :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156458272
quote:
1s.gif Op maandag 28 september 2015 20:59 schreef Molo het volgende:
Top, thanks! Dat gaat lukken. Keertje doen met mijn nichtjes O+

En vullende cupcakes is niet echt probleem :P
Ik heb de visite van vanmorgen en spockjuh blij gemaakt, en nog een bordje over de schutting naar de buren gemikt buuf was blij _O- onder het mom het was zaterdag burendag, zondag bakdag en jullie waren beide keren niet thuis dus dan nu maar :)
  maandag 28 september 2015 @ 21:04:12 #137
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156458347
quote:
0s.gif Op maandag 28 september 2015 21:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik heb de visite van vanmorgen en spockjuh blij gemaakt, en nog een bordje over de schutting naar de buren gemikt buuf was blij _O- onder het mom het was zaterdag burendag, zondag bakdag en jullie waren beide keren niet thuis dus dan nu maar :)
^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156459482
Ik heb een taart uit Heel Holland Bakt gemaakt, recept wat aangepast ivm gelatine, en ik ben er zo trots op dat ik hem even wil delen. Het is de Ultimate Chocolate Birthday Cake die Martine twee afleveringen geleden maakte.


Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_156459742
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2015 20:43 schreef Molo het volgende:
Die decoratie _O- _O- _O-

Een echte vent _O_
Ach ja, ik doe niet mee aan een mooiste bakselcontest. Als de topping er maar op zit, that will do :Y) Wel lekker heur, Griekse yoghurt botercreme-frosting ^O^
mag het weten
  maandag 28 september 2015 @ 21:43:40 #140
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156459831
quote:
1s.gif Op maandag 28 september 2015 21:41 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ach ja, ik doe niet mee aan een mooiste bakselcontest. Als de topping er maar op zit, that will do :Y) Wel lekker heur, Griekse yoghurt botercreme-frosting ^O^
Goed zo O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156491427
Ja het is nog een beetje vroeg, maar ach de kruidnoten liggen ook allang in de winkels dus ik heb pepernoten gemaakt :D

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  woensdag 30 september 2015 @ 08:48:01 #142
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_156491516
quote:
0s.gif Op maandag 28 september 2015 20:45 schreef Goitske het volgende:
Overige baksels van de laatste 2-3 weken

Chocolade cupcake met chocolade botercreme, gesmolten chocolade en stukjes pecannoten
[ afbeelding ]

de normale cakes heb ik maar niet op de foto gezet :)
Ik heb mogen proeven en OMG, die waren echt zalig gewoon. :9
Gewoon omdat chocolade O+
I like the way you look at me with those beautiful eyes
  woensdag 30 september 2015 @ 11:20:48 #143
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_156494149
Hoi, ik heb een vraagje.
Kun je op de een of andere manier berekenen hoeveel gelatineblaadjes je nodig hebt?
Ik wil bijv. een yoghurttaart maken, en bij veel recepten op internet staat 500 ml yoghurt en dan 6 blaadjes gelatine.
Maar stel ik wil van 1L yoghurt taart maken, kan ik dan het aantal blaadjes gelatine gewoon verdubbelen?
All she wants and needs is just a little taste..
  woensdag 30 september 2015 @ 11:27:25 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156494295
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 11:20 schreef Luxuria het volgende:
Hoi, ik heb een vraagje.
Kun je op de een of andere manier berekenen hoeveel gelatineblaadjes je nodig hebt?
Ik wil bijv. een yoghurttaart maken, en bij veel recepten op internet staat 500 ml yoghurt en dan 6 blaadjes gelatine.
Maar stel ik wil van 1L yoghurt taart maken, kan ik dan het aantal blaadjes gelatine gewoon verdubbelen?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 september 2015 @ 11:51:52 #145
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_156494726
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja
Oke.
All she wants and needs is just a little taste..
pi_156502264
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 08:48 schreef zeefje het volgende:

[..]

Ik heb mogen proeven en OMG, die waren echt zalig gewoon. :9
Gewoon omdat chocolade O+
Fijn dat je ze lekker vond!
pi_156566803


4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop :9

Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto :Y)
pi_156566816
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop :9

Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto :Y)
Klinkt super zoet :D
pi_156566847
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

Klinkt super zoet :D
Was het helemaal niet! :D door de room zat maar een klein beetje suiker en de karamel was maar een paar eetlepels. Helemaal niet zwaar wat ik ook wel had verwacht :Y)
pi_156566881
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop :9

Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto :Y)
Doet me denken aan tiramisu qua foto :D. Was het te doen dat drogen van het schuim? :)
mag het weten
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')