Sinds wanneer zijn cupcakes uitdagend?quote:Deze zondag gaan we Banoffee Cheesecake Cupcakes bakken. Een perfecte combinatie van cupcakes, banaan, roomkaas en karamel, die echt onweerstaanbaar is! Het recept is iets uitdagender dan vorige week en is één van onze persoonlijke favorieten.
Voor iedereen die normaal alleen water door het kwarktaartpoeder mixt is dat best uitdagend denk ikquote:Op donderdag 17 september 2015 17:50 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Sinds wanneer zijn cupcakes uitdagend?
Zal het wel zijn jaquote:Op donderdag 17 september 2015 18:51 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
[..]
Voor iedereen die normaal alleen water door het kwarktaartpoeder mixt is dat best uitdagend denk ik
Zo uitbundig ga ik ook niet vaak aan de slag. Cupcakes zijn zelfs niet mijn ding, bak liever een volwaardige cake. Plus dat decoreren, meh kan me gestolen worden. Maar ik had nog kokosrasp, restje kokosmelk, pindakaas die maar eens op moest. Dus tja dan mix je alles maar Is puur omdat ik de reguliere challenge zo eenvoudig vond en het wel uitdagender mocht.quote:Op zondag 20 september 2015 00:35 schreef Myraela het volgende:
Cacao, kokos, banaan, pindakaas en caramel. Voor mij iets teveel van het goede. Maar sowieso beter dan zo'n pakje natuurlijk.
Lemon curd, goede confiture, vers fruitquote:Op zondag 20 september 2015 21:49 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Wat is een wat lichter alternatief voor botercrème als laagje in een taart? Gewoon banketbakkersroom? Of zijn er nog andere opties?
Lijkt me ook erg weinig. Ik zou voor 100 gram gaan.quote:Op vrijdag 25 september 2015 17:55 schreef Woelwater het volgende:
Hallo kenners
Klopt die 10 gram walnoten wel in dit recept, zou dat geen 100 gram moeten zijn?
http://www.smulweb.nl/recepten/1428881/Dadel-walnootbaklava
Heb dat boek thuis, daar staat ook 10 in, maar twijfel aan die hoeveelheid.
Haha zijn er een stuk of 3.. Gister al geprobeerd te maken, maar is geen walnoot terug te vindenquote:Op vrijdag 25 september 2015 17:59 schreef computergirl het volgende:
10 gram? Dat is een halve walnoot
Allejezus, dat ziet er mooi uit! Gaat zeker goed komen als jij de bruidstaart bakt! Welke vruchten heb je voor de crème gebruikt?quote:Op zondag 27 september 2015 15:42 schreef Crohnjurist het volgende:
Derde fondant taart, denk dat het wel goed komt met de bruidstaart, nog een jaar in te oefenen!
[ afbeelding ]
quote:
Mooi hoor. Gewoon 1 flinke taart. Ben zelf beslag in allerhande vormen gaan stoppenquote:Op zondag 27 september 2015 14:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Challenge 3 van dr oetker maar dan natuurlijk niet met een pakje
Recept van ottolenghi
M'n glazuur ging eerst nog in de schift gelukkig gered met de föhn
Lekker recept! En een gezellig allegaartjequote:Op zondag 27 september 2015 18:57 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Mooi hoor. Gewoon 1 flinke taart. Ben zelf beslag in allerhande vormen gaan stoppen
[ afbeelding ]
Niet zo mooi gedecoreerd, naar het recept van BBC. Smeuïg tot op de bodem, dat is zeker zo.
Hihi dankjewel En we bakken hem heel romantisch samen, hij meer het beslag en bakken zelf en ik de decoratie, waar hij dan de fondant uitrolt en ik het op de taart leg en mooi bekleed! Super team zijn wij al zeg ik het zelfquote:Op zondag 27 september 2015 16:41 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Allejezus, dat ziet er mooi uit! Gaat zeker goed komen als jij de bruidstaart bakt! Welke vruchten heb je voor de crème gebruikt?
Mooi, leuk en lekker. Fijn dat je (toekomstige) man ook zo in de keuken staat!quote:Op zondag 27 september 2015 20:37 schreef Crohnjurist het volgende:
[..]
Hihi dankjewel En we bakken hem heel romantisch samen, hij meer het beslag en bakken zelf en ik de decoratie, waar hij dan de fondant uitrolt en ik het op de taart leg en mooi bekleed! Super team zijn wij al zeg ik het zelf
We hebben de taart gevuld met vier vruchtenjam en slagroom. De jam was een beetje zurig, dat was wel een hele mooie combinatie met de zoete fondant!
Cupcake:quote:Op maandag 28 september 2015 20:46 schreef Molo het volgende:
Goeie spuittechniek (hihaho)
Hoe heb je die choco cupcakes met choco botercreme gemaakt?
Ik heb de visite van vanmorgen en spockjuh blij gemaakt, en nog een bordje over de schutting naar de buren gemikt buuf was blij onder het mom het was zaterdag burendag, zondag bakdag en jullie waren beide keren niet thuis dus dan nu maarquote:Op maandag 28 september 2015 20:59 schreef Molo het volgende:
Top, thanks! Dat gaat lukken. Keertje doen met mijn nichtjes
En vullende cupcakes is niet echt probleem
quote:Op maandag 28 september 2015 21:02 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik heb de visite van vanmorgen en spockjuh blij gemaakt, en nog een bordje over de schutting naar de buren gemikt buuf was blij onder het mom het was zaterdag burendag, zondag bakdag en jullie waren beide keren niet thuis dus dan nu maar
Ach ja, ik doe niet mee aan een mooiste bakselcontest. Als de topping er maar op zit, that will do Wel lekker heur, Griekse yoghurt botercreme-frostingquote:
Goed zoquote:Op maandag 28 september 2015 21:41 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ach ja, ik doe niet mee aan een mooiste bakselcontest. Als de topping er maar op zit, that will do Wel lekker heur, Griekse yoghurt botercreme-frosting
Ik heb mogen proeven en OMG, die waren echt zalig gewoon.quote:Op maandag 28 september 2015 20:45 schreef Goitske het volgende:
Overige baksels van de laatste 2-3 weken
Chocolade cupcake met chocolade botercreme, gesmolten chocolade en stukjes pecannoten
[ afbeelding ]
de normale cakes heb ik maar niet op de foto gezet
Jaquote:Op woensdag 30 september 2015 11:20 schreef Luxuria het volgende:
Hoi, ik heb een vraagje.
Kun je op de een of andere manier berekenen hoeveel gelatineblaadjes je nodig hebt?
Ik wil bijv. een yoghurttaart maken, en bij veel recepten op internet staat 500 ml yoghurt en dan 6 blaadjes gelatine.
Maar stel ik wil van 1L yoghurt taart maken, kan ik dan het aantal blaadjes gelatine gewoon verdubbelen?
Fijn dat je ze lekker vond!quote:Op woensdag 30 september 2015 08:48 schreef zeefje het volgende:
[..]
Ik heb mogen proeven en OMG, die waren echt zalig gewoon.
Gewoon omdat chocolade
Klinkt super zoetquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop
Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto
Was het helemaal niet! door de room zat maar een klein beetje suiker en de karamel was maar een paar eetlepels. Helemaal niet zwaar wat ik ook wel had verwachtquote:
Doet me denken aan tiramisu qua foto . Was het te doen dat drogen van het schuim?quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop
Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto
Daar was t ook op geïnspireerd!quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:40 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Doet me denken aan tiramisu qua foto . Was het te doen dat drogen van het schuim?
Oehhhh hmmmmquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ooh, ziet er heerlijk uitquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop
Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto
Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 14:17 schreef Sts het volgende:
[..]
Ooh, ziet er heerlijk uit
Zou ik het recept mogen?
Oke.morgen kom ik weer proevenquote:Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Hey morgen koffie om 11u?quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)quote:Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezenquote:Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Maar ik doe mee omdat het mij dwingt eens iets anders te maken dan anders. Had nog nooit een worteltaart of pavlova gemaaktquote:Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Klopt, zoals bij de Banoffee cupcakes. Ging meer om de decoratie van een paar schuimbanaantjes enzo. Maarja daarom neem ik het meteen minder serieus.quote:Op zondag 4 oktober 2015 20:52 schreef Goitske het volgende:
[..]
Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezen
Vriendin had vorige week voor de lol een battenberg cake tussen de worteltaart gezet
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?quote:
Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes gewordenquote:
Eiwit of eigeelquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:19 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.
Slijmerig laagje is volgens mij op gelatine basis (en vies vind ik )quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maarquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:22 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes geworden
Heb deze appels bij familie weg, de grond waar die boom staat hebben ze eind vorig jaar gekocht en het raad van de appels is niet bekend. Voor appelmoes was het een lekkere appel, maar voor taart blijkbaar dus niet geschikt
Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staanquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:26 schreef Molo het volgende:
[..]
Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maar
Tof!quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:27 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staan
Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop?quote:
Geen idee, dit recept zit in mijn hoofdquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:35 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop?
Probeer het eens, kijken of je het een toegevoegde waarde vindt.quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:40 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Geen idee, dit recept zit in mijn hoofd
Nee. Abrikozenjam eroverheen als het net uit de oven is. Dan komt er ook een mooi glanzend laagje op zonder vieze slijmquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Is goed. Zal binnenkort wel weer een taartje bakkenquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Probeer het eens, kijken of je het een toegevoegde waarde vindt.
ik denk dat het een chocolade mal is. De vormpjes doen me echt aan bonbons denken. Die ovalen lijken op paaseitjesquote:Op maandag 5 oktober 2015 10:47 schreef VGA4xZoom het volgende:
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?
[ afbeelding ]
Goed idee, cake staat nu af te koelen.quote:Op maandag 5 oktober 2015 06:20 schreef computergirl het volgende:
Ik zou een cake gebruiken dan, al dan niet gekocht
Is dat niet een ouderwetse bakvorm voor Madeleine cakejes?quote:Op maandag 5 oktober 2015 10:47 schreef VGA4xZoom het volgende:
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?
[ afbeelding ]
Die hebben allemaal dezelfde vormquote:Op maandag 5 oktober 2015 13:19 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Is dat niet een ouderwetse bakvorm voor Madeleine cakejes?
ach meid toch. Ik offer me wel opquote:Op maandag 5 oktober 2015 14:31 schreef clumsy_clown het volgende:
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer
Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien
[ afbeelding ]
Schattigquote:Op maandag 5 oktober 2015 19:07 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]
Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn. En het ziet er gewoon extra cute uit.
Laat het Paul Hollywood maar niet proevenquote:Op maandag 5 oktober 2015 19:07 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]
Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn. En het ziet er gewoon extra cute uit.
Dankjewel, misschien heb ik er van het weekend tijd voorquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 14:31 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan.
Slagroom met mascarpone tot lobbig geklopt, eetlepel poedersuiker erdoor en naar smaak tia Maria.
Dat over de pavlova en afmaken met cacao, geroosterde pecannoten en karamel saus. (Suiker karameliseren en afblussen met slagroom)
Eet smakelijk!
Beetje abrikozen jam er op doen met een kwastjequote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Goh das wel heel ernstigquote:Op maandag 5 oktober 2015 14:31 schreef clumsy_clown het volgende:
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer
Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |