abonnement Unibet Coolblue
pi_156174834
quote:
Deze zondag gaan we Banoffee Cheesecake Cupcakes bakken. Een perfecte combinatie van cupcakes, banaan, roomkaas en karamel, die echt onweerstaanbaar is! Het recept is iets uitdagender dan vorige week en is één van onze persoonlijke favorieten.
Sinds wanneer zijn cupcakes uitdagend? |:(
mag het weten
pi_156176430
quote:
1s.gif Op donderdag 17 september 2015 17:50 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Sinds wanneer zijn cupcakes uitdagend? |:(
Voor iedereen die normaal alleen water door het kwarktaartpoeder mixt is dat best uitdagend denk ik :D
pi_156178893
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 18:51 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Voor iedereen die normaal alleen water door het kwarktaartpoeder mixt is dat best uitdagend denk ik :D
Zal het wel zijn ja :X
mag het weten
pi_156233670
Om de tweede challenge toch iets uitdagender te maken voor mezelf :P



Banoffee cheesecake cupcakes met een twist.

1: niks geen Dr. Oetker pakjes
2: bloem, rietsuiker & cacao mixen, kokosrasp in kokosmelk laten weken, eieren luchtig kloppen
3: als het een homogene massa is bosbessen en havervlokken toevoegen voor een extra bite
4: monchou mixen met poedersuiker, pindakaas, zeezout en boter voor de topping.
5: suiker smelten in de pan en eigen caramel maken.

Omdat naturel cupcakes zo naturel zijn en pindakaas prima matcht met banaan :9
mag het weten
pi_156233830
Cacao, kokos, banaan, pindakaas en caramel. :D Voor mij iets teveel van het goede. Maar sowieso beter dan zo'n pakje natuurlijk.
pi_156233916
quote:
14s.gif Op zondag 20 september 2015 00:35 schreef Myraela het volgende:
Cacao, kokos, banaan, pindakaas en caramel. :D Voor mij iets teveel van het goede. Maar sowieso beter dan zo'n pakje natuurlijk.
Zo uitbundig ga ik ook niet vaak aan de slag. Cupcakes zijn zelfs niet mijn ding, bak liever een volwaardige cake. Plus dat decoreren, meh kan me gestolen worden. Maar ik had nog kokosrasp, restje kokosmelk, pindakaas die maar eens op moest. Dus tja dan mix je alles maar *) Is puur omdat ik de reguliere challenge zo eenvoudig vond en het wel uitdagender mocht.

Als ik niet voor die challenge aan de slag geweest zou zijn was het gewoon chococake met bosbessen geworden en daarmee basta :+ En als tweede cake bountycake just because bounty :9~ Nu heb ik een mooi excuus om eens te gaan buurten bij ooms/tantes/oma enzo want ik eet mijn cake graag zonder topping :z
mag het weten
pi_156235809
http://www.oetker.co.uk/u(...)secake-cupcakes.html

Ik ga dit recept gebruiken vandaag, wel van dr oetker maar zonder pakjes en zakjes :D
pi_156251500
Zo zijn ze geworden :9

pi_156251645
klop voor pannekoeken het eigeel en eiwit apart op (de eiwitten net niet stijf en het eigeel mooi lichtgeel schuimig) en roer dat door je klontjesvrij gemixte bloem/melk/suiker/vanilleextract etc mengsel . Dan worden ze blijkbaar minder vet,

En het is gewoon leuk om eiwitten te kloppen :D
🐱
pi_156255704
Wat is een wat lichter alternatief voor botercrème als laagje in een taart? Gewoon banketbakkersroom? Of zijn er nog andere opties?
pi_156255966
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 21:49 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Wat is een wat lichter alternatief voor botercrème als laagje in een taart? Gewoon banketbakkersroom? Of zijn er nog andere opties?
Lemon curd, goede confiture, vers fruit
pi_156255981
Een mousse?
pi_156256301
Een frisse mousse is wel een goed idee ja, heb je iets meer een laagje dan bij alleen lemoncurd (ook wel lekker fris trouwens!)
pi_156268399
Ik doe trouwens niet helemaal mee met de banoffee cheesecake cupcakes, maar mijn vriend heeft wel bananenmuffins met caramel gemaakt. Of nouja, de caramel hebben we van Caramelz gekocht.

  vrijdag 25 september 2015 @ 17:55:16 #115
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_156377468
Hallo kenners :)

Klopt die 10 gram walnoten wel in dit recept, zou dat geen 100 gram moeten zijn?

http://www.smulweb.nl/recepten/1428881/Dadel-walnootbaklava

Heb dat boek thuis, daar staat ook 10 in, maar twijfel aan die hoeveelheid.
  vrijdag 25 september 2015 @ 17:57:50 #116
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156377521
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2015 17:55 schreef Woelwater het volgende:
Hallo kenners :)

Klopt die 10 gram walnoten wel in dit recept, zou dat geen 100 gram moeten zijn?

http://www.smulweb.nl/recepten/1428881/Dadel-walnootbaklava

Heb dat boek thuis, daar staat ook 10 in, maar twijfel aan die hoeveelheid.
Lijkt me ook erg weinig. Ik zou voor 100 gram gaan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_156377559
10 gram? Dat is een halve walnoot :D
  vrijdag 25 september 2015 @ 18:00:50 #118
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_156377586
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 september 2015 17:59 schreef computergirl het volgende:
10 gram? Dat is een halve walnoot :D
Haha zijn er een stuk of 3.. Gister al geprobeerd te maken, maar is geen walnoot terug te vinden :+
pi_156421473


Challenge 3 van dr oetker maar dan natuurlijk niet met een pakje

Recept van ottolenghi O+

M'n glazuur ging eerst nog in de schift :o gelukkig gered met de föhn :+
pi_156421652
Carrot cake? :9
pi_156422593
Derde fondant taart, denk dat het wel goed komt met de bruidstaart, nog een jaar in te oefenen!
pi_156422950
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 15:01 schreef Dragonberry het volgende:
Carrot cake? :9
Jazeker :9
pi_156424282
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 15:42 schreef Crohnjurist het volgende:
Derde fondant taart, denk dat het wel goed komt met de bruidstaart, nog een jaar in te oefenen!
[ afbeelding ]
Allejezus, dat ziet er mooi uit! Gaat zeker goed komen als jij de bruidstaart bakt! Welke vruchten heb je voor de crème gebruikt?
pi_156427218
quote:
1s.gif Op zondag 20 september 2015 20:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo zijn ze geworden :9

[ afbeelding ]
:9~
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_156427780
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2015 14:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Challenge 3 van dr oetker maar dan natuurlijk niet met een pakje

Recept van ottolenghi O+

M'n glazuur ging eerst nog in de schift :o gelukkig gered met de föhn :+
Mooi hoor. ^O^ Gewoon 1 flinke taart. Ben zelf beslag in allerhande vormen gaan stoppen :Y)



Niet zo mooi gedecoreerd, naar het recept van BBC. Smeuïg tot op de bodem, dat is zeker zo.
mag het weten
pi_156430082
quote:
0s.gif Op zondag 27 september 2015 18:57 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Mooi hoor. ^O^ Gewoon 1 flinke taart. Ben zelf beslag in allerhande vormen gaan stoppen :Y)

[ afbeelding ]

Niet zo mooi gedecoreerd, naar het recept van BBC. Smeuïg tot op de bodem, dat is zeker zo.
Lekker recept! En een gezellig allegaartje :D
pi_156431545
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2015 16:41 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Allejezus, dat ziet er mooi uit! Gaat zeker goed komen als jij de bruidstaart bakt! Welke vruchten heb je voor de crème gebruikt?
Hihi dankjewel :) En we bakken hem heel romantisch samen, hij meer het beslag en bakken zelf en ik de decoratie, waar hij dan de fondant uitrolt en ik het op de taart leg en mooi bekleed! Super team zijn wij al zeg ik het zelf O+

We hebben de taart gevuld met vier vruchtenjam en slagroom. De jam was een beetje zurig, dat was wel een hele mooie combinatie met de zoete fondant!
  zondag 27 september 2015 @ 20:43:14 #128
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156431793
Die decoratie _O- _O- _O-

Een echte vent _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156457392
Mijn "baksels"nav de dr oetker #zondagbakdag uitdaging

De hele grote uitdaging ahum....


Banoffee cupcakes maar in 3 variaties het oorspronkelijk recept, citroen mascapone cupcakes met citroenrasp en caramel versie


En de worteltaart


Alles natuurlijk niet uit pakjes van dr oetker maar gewoon een goed recept. Helaas had ik in de worteltaart blanke rozijnen gedaan en ben ik tot de conclusie gekomen dat ik die echt niet te
eten vind maar mn vrienden en schoonouders waren er blij mee want die hebben elk een halve worteltaart gekregen :)
  maandag 28 september 2015 @ 20:42:43 #130
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156457583
_O_

Ik zou zo aanschuiven en een paar stukken lakken :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156457615
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2015 20:37 schreef Crohnjurist het volgende:

[..]

Hihi dankjewel :) En we bakken hem heel romantisch samen, hij meer het beslag en bakken zelf en ik de decoratie, waar hij dan de fondant uitrolt en ik het op de taart leg en mooi bekleed! Super team zijn wij al zeg ik het zelf O+

We hebben de taart gevuld met vier vruchtenjam en slagroom. De jam was een beetje zurig, dat was wel een hele mooie combinatie met de zoete fondant!
Mooi, leuk en lekker. Fijn dat je (toekomstige) man ook zo in de keuken staat!
pi_156457672
Overige baksels van de laatste 2-3 weken

Kaneeltaart


Diverse cupcakes voor trakteren op mijn werk:
- chocolade hazelnoot met botercreme en bovenop hazelnoten en gesmolten chocolade
- citroen mascapone cupcake met botercreme en citroenrasp
- vanille cupcake met mascapone creme gesmolten chocolade en stukjes fudge er op
- werthers echte cupcake met botercreme, gesmolten chocolade, stukjes fudge en werthers echte er op


Chocolade cupcake met chocolade botercreme, gesmolten chocolade en stukjes pecannoten


de normale cakes heb ik maar niet op de foto gezet :)
  maandag 28 september 2015 @ 20:46:53 #133
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156457735
Goeie spuittechniek (hihaho)

Hoe heb je die choco cupcakes met choco botercreme gemaakt?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156458160
quote:
1s.gif Op maandag 28 september 2015 20:46 schreef Molo het volgende:
Goeie spuittechniek (hihaho)

Hoe heb je die choco cupcakes met choco botercreme gemaakt?
Cupcake:
in de ene kom de droge ingredienten mengen in de andere de natte en daarna bij elkaar doen en op lage stand even mixen en op het einde nog heel even hoog
- 140 gram bloem, 50 cacao poeder, 7 gram bakpoeder, 220 gram suiker, mespunt zout
- 1 ei, 120 ml vers gezette koffie, 60 ml melk, 60 ml zonnebloemolie, vanille stokje
Recept is voor 12 cupcakes, 180 graden in de oven tijd uhmm geloof iets van 20 minuten ik test altijd even of ze omhoog komen als je er zacht op drukt

chocolade creme
250 gram boter met 60 gram poedersuiker zacht draaien zo'n 10 minuten, banketbakkers room naar smaak erbij. 150 gram pure chocolade smelten en erbij doen en dan mengen tot het er goed door heen zit en dan ook niet verder mixen.

Op spuiten met een grote kartelmond, stukjes pecanoten er over heen en gesmolten chocolade of chocolade rasp kan natuurlijk ook

Hij vult wel heel erg hoor _O-
  maandag 28 september 2015 @ 20:59:35 #135
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156458193
Top, thanks! Dat gaat lukken. Keertje doen met mijn nichtjes O+

En vullende cupcakes is niet echt probleem :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156458272
quote:
1s.gif Op maandag 28 september 2015 20:59 schreef Molo het volgende:
Top, thanks! Dat gaat lukken. Keertje doen met mijn nichtjes O+

En vullende cupcakes is niet echt probleem :P
Ik heb de visite van vanmorgen en spockjuh blij gemaakt, en nog een bordje over de schutting naar de buren gemikt buuf was blij _O- onder het mom het was zaterdag burendag, zondag bakdag en jullie waren beide keren niet thuis dus dan nu maar :)
  maandag 28 september 2015 @ 21:04:12 #137
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156458347
quote:
0s.gif Op maandag 28 september 2015 21:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik heb de visite van vanmorgen en spockjuh blij gemaakt, en nog een bordje over de schutting naar de buren gemikt buuf was blij _O- onder het mom het was zaterdag burendag, zondag bakdag en jullie waren beide keren niet thuis dus dan nu maar :)
^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156459482
Ik heb een taart uit Heel Holland Bakt gemaakt, recept wat aangepast ivm gelatine, en ik ben er zo trots op dat ik hem even wil delen. Het is de Ultimate Chocolate Birthday Cake die Martine twee afleveringen geleden maakte.


Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_156459742
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2015 20:43 schreef Molo het volgende:
Die decoratie _O- _O- _O-

Een echte vent _O_
Ach ja, ik doe niet mee aan een mooiste bakselcontest. Als de topping er maar op zit, that will do :Y) Wel lekker heur, Griekse yoghurt botercreme-frosting ^O^
mag het weten
  maandag 28 september 2015 @ 21:43:40 #140
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156459831
quote:
1s.gif Op maandag 28 september 2015 21:41 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ach ja, ik doe niet mee aan een mooiste bakselcontest. Als de topping er maar op zit, that will do :Y) Wel lekker heur, Griekse yoghurt botercreme-frosting ^O^
Goed zo O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156491427
Ja het is nog een beetje vroeg, maar ach de kruidnoten liggen ook allang in de winkels dus ik heb pepernoten gemaakt :D

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  woensdag 30 september 2015 @ 08:48:01 #142
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_156491516
quote:
0s.gif Op maandag 28 september 2015 20:45 schreef Goitske het volgende:
Overige baksels van de laatste 2-3 weken

Chocolade cupcake met chocolade botercreme, gesmolten chocolade en stukjes pecannoten
[ afbeelding ]

de normale cakes heb ik maar niet op de foto gezet :)
Ik heb mogen proeven en OMG, die waren echt zalig gewoon. :9
Gewoon omdat chocolade O+
I like the way you look at me with those beautiful eyes
  woensdag 30 september 2015 @ 11:20:48 #143
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_156494149
Hoi, ik heb een vraagje.
Kun je op de een of andere manier berekenen hoeveel gelatineblaadjes je nodig hebt?
Ik wil bijv. een yoghurttaart maken, en bij veel recepten op internet staat 500 ml yoghurt en dan 6 blaadjes gelatine.
Maar stel ik wil van 1L yoghurt taart maken, kan ik dan het aantal blaadjes gelatine gewoon verdubbelen?
All she wants and needs is just a little taste..
  woensdag 30 september 2015 @ 11:27:25 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156494295
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 11:20 schreef Luxuria het volgende:
Hoi, ik heb een vraagje.
Kun je op de een of andere manier berekenen hoeveel gelatineblaadjes je nodig hebt?
Ik wil bijv. een yoghurttaart maken, en bij veel recepten op internet staat 500 ml yoghurt en dan 6 blaadjes gelatine.
Maar stel ik wil van 1L yoghurt taart maken, kan ik dan het aantal blaadjes gelatine gewoon verdubbelen?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 september 2015 @ 11:51:52 #145
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_156494726
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja
Oke.
All she wants and needs is just a little taste..
pi_156502264
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 08:48 schreef zeefje het volgende:

[..]

Ik heb mogen proeven en OMG, die waren echt zalig gewoon. :9
Gewoon omdat chocolade O+
Fijn dat je ze lekker vond!
pi_156566803


4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop :9

Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto :Y)
pi_156566816
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop :9

Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto :Y)
Klinkt super zoet :D
pi_156566847
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

Klinkt super zoet :D
Was het helemaal niet! :D door de room zat maar een klein beetje suiker en de karamel was maar een paar eetlepels. Helemaal niet zwaar wat ik ook wel had verwacht :Y)
pi_156566881
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop :9

Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto :Y)
Doet me denken aan tiramisu qua foto :D. Was het te doen dat drogen van het schuim? :)
mag het weten
pi_156566948
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:40 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Doet me denken aan tiramisu qua foto :D. Was het te doen dat drogen van het schuim? :)
Daar was t ook op geïnspireerd! :9

En schuim maken en drogen stelt niks voor, gewoon lang in de oven laten afkoelen, letterlijk geen omkijken naar :P
pi_156568545
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit :')


pi_156569019
quote:
17s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit :')

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oehhhh hmmmm :9
  Moderator zaterdag 3 oktober 2015 @ 12:43:05 #154
382129 crew  Donna
pi_156569064
Oehhhhh O+
pi_156570456
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop :9

Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto :Y)
Ooh, ziet er heerlijk uit O+
Zou ik het recept mogen?
pi_156570686
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 14:17 schreef Sts het volgende:

[..]

Ooh, ziet er heerlijk uit O+
Zou ik het recept mogen?
Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan.

Slagroom met mascarpone tot lobbig geklopt, eetlepel poedersuiker erdoor en naar smaak tia Maria.

Dat over de pavlova en afmaken met cacao, geroosterde pecannoten en karamel saus. (Suiker karameliseren en afblussen met slagroom)

Eet smakelijk! :9
pi_156599997


Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes

[ Bericht 14% gewijzigd door Goitske op 04-10-2015 18:50:45 ]
  zondag 4 oktober 2015 @ 19:03:49 #158
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_156600696
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Oke.morgen kom ik weer proeven :P
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_156600799
quote:
17s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit :')

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hey morgen koffie om 11u?
pi_156600859
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
pi_156604145
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:

[..]

Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezen
Vriendin had vorige week voor de lol een battenberg cake tussen de worteltaart gezet _O-
pi_156604202
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:

[..]

Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Maar ik doe mee omdat het mij dwingt eens iets anders te maken dan anders. Had nog nooit een worteltaart of pavlova gemaakt
pi_156607226
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 20:52 schreef Goitske het volgende:

[..]

Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezen
Vriendin had vorige week voor de lol een battenberg cake tussen de worteltaart gezet _O-
Klopt, zoals bij de Banoffee cupcakes. Ging meer om de decoratie van een paar schuimbanaantjes enzo. Maarja daarom neem ik het meteen minder serieus.
mag het weten
  Moderator zondag 4 oktober 2015 @ 23:55:37 #164
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156610475
Gisteren gebakken :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 4 oktober 2015 @ 23:56:16 #165
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156610493
Oldskool appeltaart, lekker!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 4 oktober 2015 @ 23:57:09 #166
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156610516
Ik mis toch wat glans!
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:18:20 #167
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156610956
quote:
11s.gif Op zondag 4 oktober 2015 23:57 schreef Lienekien het volgende:
Ik mis toch wat glans!
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:19:20 #168
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156610978
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:22:50 #169
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156611057
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 23:56 schreef Molo het volgende:
Oldskool appeltaart, lekker!
Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes geworden :@

Heb deze appels bij familie weg, de grond waar die boom staat hebben ze eind vorig jaar gekocht en het raad van de appels is niet bekend. Voor appelmoes was het een lekkere appel, maar voor taart blijkbaar dus niet geschikt
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:24:45 #170
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156611109
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:19 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.
Eiwit of eigeel
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:25:40 #171
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156611134
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Slijmerig laagje is volgens mij op gelatine basis (en vies vind ik :X )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:26:14 #172
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156611146
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:22 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes geworden :@

Heb deze appels bij familie weg, de grond waar die boom staat hebben ze eind vorig jaar gekocht en het raad van de appels is niet bekend. Voor appelmoes was het een lekkere appel, maar voor taart blijkbaar dus niet geschikt
Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maar :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:27:56 #173
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156611187
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:26 schreef Molo het volgende:

[..]

Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maar :9
Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staan ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:30:57 #174
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156611254
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:27 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staan ;)
Tof! ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:35:17 #175
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156611346
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:24 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Eiwit of eigeel
Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop?
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:40:28 #176
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156611435
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:35 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop?
Geen idee, dit recept zit in mijn hoofd :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:41:53 #177
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156611459
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:40 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Geen idee, dit recept zit in mijn hoofd :P
Probeer het eens, kijken of je het een toegevoegde waarde vindt. :)
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:42:45 #178
47102 Elvi
miemkwien
pi_156611473
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Nee. Abrikozenjam eroverheen als het net uit de oven is. Dan komt er ook een mooi glanzend laagje op zonder vieze slijm ;)
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:43:04 #179
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156611482
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Probeer het eens, kijken of je het een toegevoegde waarde vindt. :)
Is goed. Zal binnenkort wel weer een taartje bakken :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_156611514
AAARGH.

Ik wilde petit fours maken maar m'n biscuitdeeg is tot twee keer toe mislukt ;(. Ik heb nu hele lekkere banketbakkersroom, kersengelei en botercreme in de koelkast staan, maar niets om het mee te assembleren.
pi_156612725
Ik zou een cake gebruiken dan, al dan niet gekocht
pi_156614781
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?

pi_156614824
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 10:47 schreef VGA4xZoom het volgende:
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?

[ afbeelding ]
ik denk dat het een chocolade mal is. De vormpjes doen me echt aan bonbons denken. Die ovalen lijken op paaseitjes :P
pi_156616722
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 19:07 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Hey morgen koffie om 11u?
Nee t is al bijna op -O-
pi_156616740
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 06:20 schreef computergirl het volgende:
Ik zou een cake gebruiken dan, al dan niet gekocht
Goed idee, cake staat nu af te koelen.
pi_156617266
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 10:47 schreef VGA4xZoom het volgende:
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?

[ afbeelding ]
Is dat niet een ouderwetse bakvorm voor Madeleine cakejes?
Mokkel met stuntstok
pi_156618355
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 13:19 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Is dat niet een ouderwetse bakvorm voor Madeleine cakejes?
Die hebben allemaal dezelfde vorm
http://www.ah.nl/producten/product/wi222502/ah-madeleine-bakvorm
Ik vind bonbons wel goede suggestie
pi_156618557
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer :')

Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien :')

pi_156618652
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 14:31 schreef clumsy_clown het volgende:
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer :')

Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien :')

[ afbeelding ]
ach meid toch. Ik offer me wel op :Y)
  maandag 5 oktober 2015 @ 18:11:40 #190
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_156622097
Zijn er hier toevallig mensen die eens gebakken hebben met Stevia?
it's the map in my mind that sends me on my way.
  maandag 5 oktober 2015 @ 18:19:50 #191
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156622269
Yes. En pakt meestal slecht uit dus ik doe het niet meer
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156623389


Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn. :9 En het ziet er gewoon extra cute uit.
pi_156623423
quote:
14s.gif Op maandag 5 oktober 2015 19:07 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]

Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn. :9 En het ziet er gewoon extra cute uit.
Schattig
  maandag 5 oktober 2015 @ 19:09:16 #194
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156623429
Schattig! O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156625097
quote:
14s.gif Op maandag 5 oktober 2015 19:07 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]

Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn. :9 En het ziet er gewoon extra cute uit.
Laat het Paul Hollywood maar niet proeven :P

Flora van GBBO had er geregeld een handje van om met granaatappel te werken en dat werd haar niet in dank afgenomen :')
mag het weten
pi_156660536
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 14:31 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan.

Slagroom met mascarpone tot lobbig geklopt, eetlepel poedersuiker erdoor en naar smaak tia Maria.

Dat over de pavlova en afmaken met cacao, geroosterde pecannoten en karamel saus. (Suiker karameliseren en afblussen met slagroom)

Eet smakelijk! :9
Dankjewel, misschien heb ik er van het weekend tijd voor :)
  woensdag 7 oktober 2015 @ 08:25:16 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156660738
Kan je de suiker bij de pavlova niet beter verhitten tot 133 graden en dan langzaam bij de stijfgeslagen eiwitten gieten terwijl je mixer draait? Dan heb je ze al gepasteuriseerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156668082
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Beetje abrikozen jam er op doen met een kwastje
pi_156668124
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 14:31 schreef clumsy_clown het volgende:
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer :')

Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien :')

[ afbeelding ]
Goh das wel heel ernstig _O-
pi_156686330
Nu schijnt het zonnetje, maar toen ik deze aan het bakken was vroeg het weer om iets herfstigs... Mini pompoentaartjes met cream cheese vulling en pecannoten

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')