abonnement Unibet Coolblue
pi_156566948
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:40 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Doet me denken aan tiramisu qua foto :D. Was het te doen dat drogen van het schuim? :)
Daar was t ook op geïnspireerd! :9

En schuim maken en drogen stelt niks voor, gewoon lang in de oven laten afkoelen, letterlijk geen omkijken naar :P
pi_156568545
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit :')


pi_156569019
quote:
17s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit :')

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oehhhh hmmmm :9
  Moderator zaterdag 3 oktober 2015 @ 12:43:05 #154
382129 crew  Donna
pi_156569064
Oehhhhh O+
pi_156570456
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop :9

Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto :Y)
Ooh, ziet er heerlijk uit O+
Zou ik het recept mogen?
pi_156570686
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 14:17 schreef Sts het volgende:

[..]

Ooh, ziet er heerlijk uit O+
Zou ik het recept mogen?
Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan.

Slagroom met mascarpone tot lobbig geklopt, eetlepel poedersuiker erdoor en naar smaak tia Maria.

Dat over de pavlova en afmaken met cacao, geroosterde pecannoten en karamel saus. (Suiker karameliseren en afblussen met slagroom)

Eet smakelijk! :9
pi_156599997


Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes

[ Bericht 14% gewijzigd door Goitske op 04-10-2015 18:50:45 ]
  zondag 4 oktober 2015 @ 19:03:49 #158
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_156600696
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Oke.morgen kom ik weer proeven :P
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_156600799
quote:
17s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit :')

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hey morgen koffie om 11u?
pi_156600859
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
pi_156604145
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:

[..]

Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezen
Vriendin had vorige week voor de lol een battenberg cake tussen de worteltaart gezet _O-
pi_156604202
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:

[..]

Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Maar ik doe mee omdat het mij dwingt eens iets anders te maken dan anders. Had nog nooit een worteltaart of pavlova gemaakt
pi_156607226
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 20:52 schreef Goitske het volgende:

[..]

Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezen
Vriendin had vorige week voor de lol een battenberg cake tussen de worteltaart gezet _O-
Klopt, zoals bij de Banoffee cupcakes. Ging meer om de decoratie van een paar schuimbanaantjes enzo. Maarja daarom neem ik het meteen minder serieus.
mag het weten
  Moderator zondag 4 oktober 2015 @ 23:55:37 #164
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156610475
Gisteren gebakken :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 4 oktober 2015 @ 23:56:16 #165
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156610493
Oldskool appeltaart, lekker!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 4 oktober 2015 @ 23:57:09 #166
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156610516
Ik mis toch wat glans!
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:18:20 #167
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156610956
quote:
11s.gif Op zondag 4 oktober 2015 23:57 schreef Lienekien het volgende:
Ik mis toch wat glans!
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:19:20 #168
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156610978
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:22:50 #169
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156611057
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 23:56 schreef Molo het volgende:
Oldskool appeltaart, lekker!
Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes geworden :@

Heb deze appels bij familie weg, de grond waar die boom staat hebben ze eind vorig jaar gekocht en het raad van de appels is niet bekend. Voor appelmoes was het een lekkere appel, maar voor taart blijkbaar dus niet geschikt
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:24:45 #170
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156611109
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:19 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.
Eiwit of eigeel
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:25:40 #171
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156611134
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Slijmerig laagje is volgens mij op gelatine basis (en vies vind ik :X )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:26:14 #172
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156611146
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:22 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes geworden :@

Heb deze appels bij familie weg, de grond waar die boom staat hebben ze eind vorig jaar gekocht en het raad van de appels is niet bekend. Voor appelmoes was het een lekkere appel, maar voor taart blijkbaar dus niet geschikt
Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maar :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:27:56 #173
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156611187
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:26 schreef Molo het volgende:

[..]

Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maar :9
Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staan ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:30:57 #174
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156611254
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:27 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staan ;)
Tof! ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:35:17 #175
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156611346
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:24 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Eiwit of eigeel
Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop?
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:40:28 #176
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156611435
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:35 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop?
Geen idee, dit recept zit in mijn hoofd :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:41:53 #177
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_156611459
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:40 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Geen idee, dit recept zit in mijn hoofd :P
Probeer het eens, kijken of je het een toegevoegde waarde vindt. :)
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 5 oktober 2015 @ 00:42:45 #178
47102 Elvi
miemkwien
pi_156611473
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Nee. Abrikozenjam eroverheen als het net uit de oven is. Dan komt er ook een mooi glanzend laagje op zonder vieze slijm ;)
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 00:43:04 #179
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156611482
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Probeer het eens, kijken of je het een toegevoegde waarde vindt. :)
Is goed. Zal binnenkort wel weer een taartje bakken :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_156611514
AAARGH.

Ik wilde petit fours maken maar m'n biscuitdeeg is tot twee keer toe mislukt ;(. Ik heb nu hele lekkere banketbakkersroom, kersengelei en botercreme in de koelkast staan, maar niets om het mee te assembleren.
pi_156612725
Ik zou een cake gebruiken dan, al dan niet gekocht
pi_156614781
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?

pi_156614824
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 10:47 schreef VGA4xZoom het volgende:
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?

[ afbeelding ]
ik denk dat het een chocolade mal is. De vormpjes doen me echt aan bonbons denken. Die ovalen lijken op paaseitjes :P
pi_156616722
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 19:07 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Hey morgen koffie om 11u?
Nee t is al bijna op -O-
pi_156616740
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 06:20 schreef computergirl het volgende:
Ik zou een cake gebruiken dan, al dan niet gekocht
Goed idee, cake staat nu af te koelen.
pi_156617266
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 10:47 schreef VGA4xZoom het volgende:
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?

[ afbeelding ]
Is dat niet een ouderwetse bakvorm voor Madeleine cakejes?
Mokkel met stuntstok
pi_156618355
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 13:19 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Is dat niet een ouderwetse bakvorm voor Madeleine cakejes?
Die hebben allemaal dezelfde vorm
http://www.ah.nl/producten/product/wi222502/ah-madeleine-bakvorm
Ik vind bonbons wel goede suggestie
pi_156618557
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer :')

Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien :')

pi_156618652
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 14:31 schreef clumsy_clown het volgende:
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer :')

Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien :')

[ afbeelding ]
ach meid toch. Ik offer me wel op :Y)
  maandag 5 oktober 2015 @ 18:11:40 #190
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_156622097
Zijn er hier toevallig mensen die eens gebakken hebben met Stevia?
it's the map in my mind that sends me on my way.
  maandag 5 oktober 2015 @ 18:19:50 #191
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156622269
Yes. En pakt meestal slecht uit dus ik doe het niet meer
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156623389


Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn. :9 En het ziet er gewoon extra cute uit.
pi_156623423
quote:
14s.gif Op maandag 5 oktober 2015 19:07 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]

Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn. :9 En het ziet er gewoon extra cute uit.
Schattig
  maandag 5 oktober 2015 @ 19:09:16 #194
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156623429
Schattig! O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156625097
quote:
14s.gif Op maandag 5 oktober 2015 19:07 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]

Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn. :9 En het ziet er gewoon extra cute uit.
Laat het Paul Hollywood maar niet proeven :P

Flora van GBBO had er geregeld een handje van om met granaatappel te werken en dat werd haar niet in dank afgenomen :')
mag het weten
pi_156660536
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 14:31 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan.

Slagroom met mascarpone tot lobbig geklopt, eetlepel poedersuiker erdoor en naar smaak tia Maria.

Dat over de pavlova en afmaken met cacao, geroosterde pecannoten en karamel saus. (Suiker karameliseren en afblussen met slagroom)

Eet smakelijk! :9
Dankjewel, misschien heb ik er van het weekend tijd voor :)
  woensdag 7 oktober 2015 @ 08:25:16 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156660738
Kan je de suiker bij de pavlova niet beter verhitten tot 133 graden en dan langzaam bij de stijfgeslagen eiwitten gieten terwijl je mixer draait? Dan heb je ze al gepasteuriseerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156668082
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Beetje abrikozen jam er op doen met een kwastje
pi_156668124
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 14:31 schreef clumsy_clown het volgende:
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer :')

Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien :')

[ afbeelding ]
Goh das wel heel ernstig _O-
pi_156686330
Nu schijnt het zonnetje, maar toen ik deze aan het bakken was vroeg het weer om iets herfstigs... Mini pompoentaartjes met cream cheese vulling en pecannoten

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')