Daar was t ook op geïnspireerd!quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:40 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Doet me denken aan tiramisu qua foto . Was het te doen dat drogen van het schuim?
Oehhhh hmmmmquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ooh, ziet er heerlijk uitquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop
Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto
Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 14:17 schreef Sts het volgende:
[..]
Ooh, ziet er heerlijk uit
Zou ik het recept mogen?
Oke.morgen kom ik weer proevenquote:Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Hey morgen koffie om 11u?quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 12:10 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)quote:Op zondag 4 oktober 2015 18:33 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes
Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezenquote:Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Maar ik doe mee omdat het mij dwingt eens iets anders te maken dan anders. Had nog nooit een worteltaart of pavlova gemaaktquote:Op zondag 4 oktober 2015 19:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147)
Klopt, zoals bij de Banoffee cupcakes. Ging meer om de decoratie van een paar schuimbanaantjes enzo. Maarja daarom neem ik het meteen minder serieus.quote:Op zondag 4 oktober 2015 20:52 schreef Goitske het volgende:
[..]
Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezen
Vriendin had vorige week voor de lol een battenberg cake tussen de worteltaart gezet
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?quote:
Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes gewordenquote:
Eiwit of eigeelquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:19 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei.
Slijmerig laagje is volgens mij op gelatine basis (en vies vind ik )quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maarquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:22 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes geworden
Heb deze appels bij familie weg, de grond waar die boom staat hebben ze eind vorig jaar gekocht en het raad van de appels is niet bekend. Voor appelmoes was het een lekkere appel, maar voor taart blijkbaar dus niet geschikt
Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staanquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:26 schreef Molo het volgende:
[..]
Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maar
Tof!quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:27 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staan
Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop?quote:
Geen idee, dit recept zit in mijn hoofdquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:35 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop?
Probeer het eens, kijken of je het een toegevoegde waarde vindt.quote:Op maandag 5 oktober 2015 00:40 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Geen idee, dit recept zit in mijn hoofd
Nee. Abrikozenjam eroverheen als het net uit de oven is. Dan komt er ook een mooi glanzend laagje op zonder vieze slijmquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Is goed. Zal binnenkort wel weer een taartje bakkenquote:Op maandag 5 oktober 2015 00:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Probeer het eens, kijken of je het een toegevoegde waarde vindt.
ik denk dat het een chocolade mal is. De vormpjes doen me echt aan bonbons denken. Die ovalen lijken op paaseitjesquote:Op maandag 5 oktober 2015 10:47 schreef VGA4xZoom het volgende:
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?
[ afbeelding ]
Goed idee, cake staat nu af te koelen.quote:Op maandag 5 oktober 2015 06:20 schreef computergirl het volgende:
Ik zou een cake gebruiken dan, al dan niet gekocht
Is dat niet een ouderwetse bakvorm voor Madeleine cakejes?quote:Op maandag 5 oktober 2015 10:47 schreef VGA4xZoom het volgende:
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden?
[ afbeelding ]
Die hebben allemaal dezelfde vormquote:Op maandag 5 oktober 2015 13:19 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Is dat niet een ouderwetse bakvorm voor Madeleine cakejes?
ach meid toch. Ik offer me wel opquote:Op maandag 5 oktober 2015 14:31 schreef clumsy_clown het volgende:
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer
Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien
[ afbeelding ]
Schattigquote:Op maandag 5 oktober 2015 19:07 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]
Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn. En het ziet er gewoon extra cute uit.
Laat het Paul Hollywood maar niet proevenquote:Op maandag 5 oktober 2015 19:07 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]
Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn. En het ziet er gewoon extra cute uit.
Dankjewel, misschien heb ik er van het weekend tijd voorquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 14:31 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan.
Slagroom met mascarpone tot lobbig geklopt, eetlepel poedersuiker erdoor en naar smaak tia Maria.
Dat over de pavlova en afmaken met cacao, geroosterde pecannoten en karamel saus. (Suiker karameliseren en afblussen met slagroom)
Eet smakelijk!
Beetje abrikozen jam er op doen met een kwastjequote:Op maandag 5 oktober 2015 00:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die?
Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het?
Goh das wel heel ernstigquote:Op maandag 5 oktober 2015 14:31 schreef clumsy_clown het volgende:
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer
Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |