Bleie | donderdag 30 juli 2015 @ 08:26 |
Hét topic voor al je baksels! | |
Bleie | donderdag 30 juli 2015 @ 08:28 |
Sorry, zit mobiel, dus mooie plaatjes opzoeken lukt niet... | |
RobinOok | donderdag 30 juli 2015 @ 10:01 |
*edit* huh... foutje, bedankt | |
_Liek | woensdag 12 augustus 2015 @ 10:42 |
Hier vast een nieuw plaatje dan Nectarine kokos tartelettes | |
minilot | woensdag 12 augustus 2015 @ 11:10 |
Oe! Zit er ook kokos door de deegbodem toevallig? | |
_Liek | woensdag 12 augustus 2015 @ 11:18 |
Nee, maar je zou er wel een lepel kokosrasp door kunnen doen. Ik heb gecondenseerde kokosmelk gebruikt voor de vulling en kokosrasp eroverheen | |
minilot | woensdag 12 augustus 2015 @ 11:23 |
Ooo, ik had daar een blikje van bij de AH laatst! Ik wilde er dulce de leche mee maken, maar dat ging lang zo lekker niet als met gewone gecondenseerde melk. | |
_Liek | woensdag 12 augustus 2015 @ 11:27 |
Goed om te weten, dan hoef ik dat niet meer te proberen Stond ook nog op mn lijstje.. Trouwens ook handig om lactose vrije ijsjes mee te maken | |
Erasmo | vrijdag 14 augustus 2015 @ 09:48 |
Kwam deze tegen op Reddit, leek me wel relevant voor hier | |
Isegrim | vrijdag 14 augustus 2015 @ 09:57 |
Alleen: eieren variëren nogal in gewicht. Als ze nou eens in recepten zouden zetten hoeveel gram ei erin moet... | |
minilot | vrijdag 14 augustus 2015 @ 10:22 |
In goede recepten staat dat ook netjes vermeld. | |
Isegrim | vrijdag 14 augustus 2015 @ 10:31 |
Ik wil het in alle. | |
Bleie | vrijdag 14 augustus 2015 @ 14:05 |
Maar is dat dan met of zonder schil? Of maakt dat niet zo veel uit? | |
Viv | vrijdag 14 augustus 2015 @ 20:55 |
Zonder. Ik vind het juist zo snobistisch als er in een recept iets specifiek staat over de grootte van de eieren, het baksel moet het maar doen met de eieren die ik al in huis heb. | |
Sorella | vrijdag 14 augustus 2015 @ 20:56 |
Ik gebruik altijd large eieren als er eieren in een recept staan zonder gewicht. | |
Donna | vrijdag 14 augustus 2015 @ 21:19 |
Haha that's the spirit! | |
Isegrim | vrijdag 14 augustus 2015 @ 21:29 |
Ik heb Blije Kip-eieren, daarbij zitten verschillende maten in dezelfde doos. Kom ik op een mooi gemiddelde denk ik altijd maar. | |
PdeHoog | vrijdag 14 augustus 2015 @ 21:34 |
Vooral in bakkersrecepten. Voor huis-, tuin en keukengebruik maakt het niet veel uit vind ik. | |
minilot | zaterdag 15 augustus 2015 @ 13:10 |
Naja, als het om snoep maken gaat of wat verfijndere patisserie, of je nou thuis aan het knutselen bent of in een bakkerij: voor sommige dingen maakt tien gram meer of minder ei wel degelijk flink wat uit voor het eindresultaat. Maar voor doorsnee koekies of een simpele cake boeit het inderdaad niet zo heel erg. Toch, als je een groot ding maakt waar bijvoorbeeld zes of zeven eieren in moeten, dan gaat het verschil tussen een groot of klein ei toch ook wel oplopen. | |
Crohnjurist | zaterdag 15 augustus 2015 @ 17:06 |
Onze eerste taart met fondant, best goed gelukt al zeg ik het zelf! | |
Viv | zaterdag 15 augustus 2015 @ 17:43 |
Ik ben daar te neurotisch voor denk ik. Dat je kan zien waar het ene vel fondant/marsepein ophoudt en het andere begint. Zelfde reden dat ik geen behang heb. | |
Crohnjurist | zaterdag 15 augustus 2015 @ 19:05 |
Ja de lap was helaas gescheurd anders had je die lijn niet gehad. Jammer, maar volgende x zal het vast makkelijker gaan, veel oefenen denk ik! | |
Viv | zaterdag 15 augustus 2015 @ 19:07 |
Ja, het is een vak apart! Doet aan de smaak niks af natuurlijk, en nog gefeliciteerd met jullie 1-jarige jubileum ofzo. | |
Crohnjurist | zaterdag 15 augustus 2015 @ 19:58 |
Nee precies, de smaak was heerlijk! Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komen | |
Viv | zaterdag 15 augustus 2015 @ 20:19 |
Oh! Dapper hoor! | |
Donna | zaterdag 15 augustus 2015 @ 20:27 |
Leuk! De chocolade duivel in mij heeft zonet brownies gebakken. | |
_Liek | zondag 16 augustus 2015 @ 16:16 |
Als je snel veel wilt leren is een PME Sugarpaste cursus echt een aanrader! Kost wel wat, maar ze leren je veel | |
PdeHoog | maandag 17 augustus 2015 @ 22:13 |
Ben nu bezig met het bakken van chocolate chip cookies met witte chocola en stukjes gedroogd fruit Eerste resultaten waren errug | |
Vicky | woensdag 19 augustus 2015 @ 15:27 |
Ik maakte vandaag een carrotcake met limoen glazuur | |
minilot | vrijdag 21 augustus 2015 @ 16:00 |
Ik hou niet zo van wortelcake, maar zo'n lekkere laag glazuur ziet er in elk geval smakelijk uit! | |
minilot | vrijdag 21 augustus 2015 @ 16:01 |
Gisteren gebakken: cheesecake-brownies! Recept: http://www.davidlebovitz.com/2008/10/cheesecake-brownies/ | |
Stimorol- | vrijdag 21 augustus 2015 @ 16:14 |
| |
Stimorol- | vrijdag 21 augustus 2015 @ 16:15 |
Oh dat is zo lekker | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 21 augustus 2015 @ 16:49 |
Geeft niet, ik eet jouw stukje wel op | |
minilot | zondag 23 augustus 2015 @ 15:23 |
Nog even uitharden/opstijven, maar vanavond is het te donker voor een foto... Hele kleien tartelettes! (doorsnee krap 4 cm) Citroentaartdeeg naar recept van Ottolengi, als vulling op de bodem een bosbes, daarop een bosbessen/wittechocolade-ganache en daar weet op een druppeltje kersensiroop. Hoop dat ze lekker zullen zijn, maar ik denk het eigenlijk wel | |
RobinOok | zondag 23 augustus 2015 @ 15:30 |
Ik vind dat geen goede kleur voor eten. Denk ik. Ik weet niet, ik geloof meteen dat ze lekker zijn, maar ze zien er niet lekker uit. | |
minilot | zondag 23 augustus 2015 @ 16:01 |
Heh, dat snap ik. Ik heb zoiets met roze warm eten, zoals bietensoep of bietenrisotto. Snaakt lekker, maar vind ik er afstotelijk uitzien. Met zoete dingen: geen last van. | |
Isegrim | zondag 23 augustus 2015 @ 16:29 |
Ik neem die van Robin wel hoor. | |
FutureFairytale | zondag 23 augustus 2015 @ 18:01 |
Precies andersom hier Vind carrotcake lekker maar van mij kan dat glazuur er wel af. | |
FutureFairytale | zondag 23 augustus 2015 @ 18:02 |
Deze post doet me denken aan een aflevering van My Kitchen Rules waar kandidaten een cakeje maakten met rozenwater en nog iets waardoor die kleur kwam. Ze kregen een 1 omdat het naar potpourri smaakte en echt oneetbaar was. Maar de bosbescitroentaartjes klinken heerlijk. En zien er ook heel leuk en schattig uit | |
Vicky | zondag 23 augustus 2015 @ 18:16 |
het was roomkaas met poedersuiker en een uitgeperste limoen. Die taartjes zien er erg lekker uit | |
Susi | zondag 23 augustus 2015 @ 21:17 |
Ik ga naan maken deze week. Kan dat ook zonder yoghurt? | |
Joosie200 | zondag 23 augustus 2015 @ 22:41 |
Leuke touch, bijna de Finse vlag / BlueBand logo | |
Lienekien | zondag 23 augustus 2015 @ 23:10 |
Meer een vraag voor het broodtopic? | |
miss_dynastie | zondag 23 augustus 2015 @ 23:30 |
Recept van AH? Heb die vandaag gemaakt, erg lekker, had niet gedacht dat zo'n laag de worteltaart zo lekker zou opfleuren | |
Vicky | maandag 24 augustus 2015 @ 09:58 |
| |
Books1 | dinsdag 1 september 2015 @ 17:02 |
Chocolade Petit Fours | |
Molo | dinsdag 1 september 2015 @ 17:03 |
Wants! Nowww! | |
Grutsk | dinsdag 1 september 2015 @ 20:08 |
Heel mooi! | |
kazy | dinsdag 1 september 2015 @ 21:38 |
Die zien er lekker uit Books1! | |
Crohnjurist | zaterdag 5 september 2015 @ 22:17 |
Voor mijn schoonmoeder haar verjaardag, fondant gaat al beter | |
madeliefff | zaterdag 5 september 2015 @ 23:11 |
wat leuk verpakt ook wat is dat voor papier, bakpapier? | |
madeliefff | zaterdag 5 september 2015 @ 23:15 |
wowww mag ik t recept? | |
Isegrim | zaterdag 5 september 2015 @ 23:25 |
Die heb je niet bij de patisserie gekocht? Mooi! | |
_Liek | zondag 6 september 2015 @ 11:22 |
Books1, die zien er echt te lekker uit! Receptje ergens? Dit waren mijn baksels laatst: | |
Zo-is-dat | zondag 6 september 2015 @ 22:26 |
Werd direct geïnspireerd door hhb vanavond | |
derLudolf | zondag 6 september 2015 @ 22:39 |
Netjes | |
zeefje | zondag 6 september 2015 @ 22:40 |
Waar kan ik dit halen | |
derLudolf | zondag 6 september 2015 @ 22:45 |
Wat is eigenlijk het verschil in gebruik tussen kristalsuiker en (witte) bastaardsuiker? Ik heb gisteren een cake gebakken, in het recept stond om bastaardsuiker te gebruiken, ik heb kristalsuiker gebruikt maar merkte eigenlijk geen verschil in smaak. Ik kom ook vaak in Dld waar je veel meer bakproducten in de supermarkt ziet, maar bastaardsuiker heb ik er nooit gezien. Is het typisch Nederlands? | |
derLudolf | zondag 6 september 2015 @ 22:46 |
Volgens het profiel in Utrecht | |
Joosie200 | zondag 6 september 2015 @ 22:58 |
www.zondagbakdag.nl, leuke actie van Dr. Oetker. Ga ik lekker als extra challenge bakken zonder dr. Oetker producten | |
Zo-is-dat | zondag 6 september 2015 @ 23:03 |
Iets westelijker ondertussen | |
Zo-is-dat | zondag 6 september 2015 @ 23:04 |
Heb me ook ingeschreven! En onder dezelfde voorwaarden | |
Isegrim | zondag 6 september 2015 @ 23:49 |
! Basterdsuiker. | |
derLudolf | maandag 7 september 2015 @ 00:05 |
Autocorrectie | |
Lienekien | maandag 7 september 2015 @ 00:24 |
http://www.nrc.nl/koken/2014/03/24/bastaardsuiker/ | |
Isegrim | maandag 7 september 2015 @ 00:26 |
Serieus! Nooit geweten. | |
Books1 | maandag 7 september 2015 @ 12:31 |
Nee gewoon zelf gemaakt in onze bakery. Het recept is niet heel moeilijk. Als het recept van de brownie of chocoladecake ook nodig is geef maar even een gil. De onderste laag is een laagje brownie al dan niet met chocoladechips/nootjes, de truffellaag is pure chocoladeganache (verhouding 400 ml slagroom en 400 gram pure chocoladechips (wij gebruiken callebaut) en die over de afgekoelde laag brownie uitgieten. Uit laten harden en dan met een zeef pure cacao erover strooien en tijdens het uitharden de frambozen door de Taartina halen voor een mooie glans. Met een warm mes (ik gebruik een hakmes voor de rechte lijnen) eerst een goed vierkant snijden. Steeds het mes tussendoor weer afspoelen met heet water. Dan door de midden en dan in repen. Per reep een klein toefje meringuebotercreme om de boos op te laten staan. Nog eentje van afgelopen zaterdag Tartlets: | |
H_T | maandag 7 september 2015 @ 13:05 |
Ik geloof dat er tussen kristalsuiker en witte basterd niet heel veel smaakverschil zit, maar dat het meer gaat om de textuur. Basterd zou een zachter eindresultaat moeten geven | |
minilot | donderdag 10 september 2015 @ 11:16 |
Ben normaal gesproken zelf niet zo van de cupcakejes, maar is een testje voor een bruiloft: Met advocaat (veel!) en cognac, vrij naar dit recept: http://www.sprinklebakes.(...)anache-cupcakes.html | |
minilot | donderdag 10 september 2015 @ 11:26 |
Yep! | |
Joosie200 | donderdag 10 september 2015 @ 17:36 |
Eerste challenge: aardbeienkwarktaart met choco Natuurlijk met de pakjes van dr. Oetker of niet.. gewoon eigenhandig de bodem fixen, kwarkvulling en topping erop. | |
HaverMoutKoekje | donderdag 10 september 2015 @ 19:09 |
ik zie geen plaatje | |
Joosie200 | donderdag 10 september 2015 @ 19:36 |
Ik merk het | |
Joosie200 | donderdag 10 september 2015 @ 23:13 |
http://blog.kokenmetfrank(...)onder-dr-oetker.html Staat nu in de koelkast (met Griekse yoghurt ipv kwark) | |
minilot | vrijdag 11 september 2015 @ 13:01 |
Dit helemaal over het hoofd gezien! Professioneel zeg! Wat is die rechtsboven precies, en wat zijn die roze rolletjes op de onderste foto? | |
minilot | vrijdag 11 september 2015 @ 13:03 |
Niet voor mezelf (want cupcakes: bleh), maar volgens testpanel zeer geslaagd: speculaascupcakejes met vulling van amandelspijs en topping van mascarpone met poedersuiker en sinaasappelschil en een beerje sinaasappellikeur: | |
Lizaatje | vrijdag 11 september 2015 @ 18:05 |
Lekkere dingen zie ik voorbijkomen... | |
Zo-is-dat | vrijdag 11 september 2015 @ 18:07 |
Ingrediënten binnen! Voor de zonder pakjes variant natuurlijk | |
Joosie200 | vrijdag 11 september 2015 @ 18:17 |
Heb de mijne al in de koelkast staan. Eerste keer kwarktaart maken, zonder pakjes uiteraard | |
Zo-is-dat | vrijdag 11 september 2015 @ 20:06 |
Goed bezig! 😄 welk recept heb je gebruikt? | |
Joosie200 | vrijdag 11 september 2015 @ 20:10 |
Deze: Mooi issie niet, lekker wel | |
Bleie | zaterdag 12 september 2015 @ 20:08 |
Mijn dochter was woensdag jarig. Op haar verzoek een appeltaart en een chocoladetaart gebakken. Foto's onder spoiler, want ze zijn geloof ik nogal groot, maar ik zit er al een kwartier mee te hannesen en ik ben er wel klaar mee.
| |
Diconnected | zaterdag 12 september 2015 @ 22:32 |
Ohhh Bleie die chocoladetaart ziet er goed uit zeg! | |
_Liek | zondag 13 september 2015 @ 11:41 |
Dank je Rechtsboven is een pinda chocolade sable met sinaasappelgelei, chocolade en orange curd. Roze rolletjes beneden zijn die dynamiet snoepstaafjes in kleinere stukjes gesneden haha, het zoete van de snoepjes paste lekker bij de frambozen en de donkere chocolade. | |
Crohnjurist | zondag 13 september 2015 @ 14:19 |
Mijn verjaardagstaart dit jaar, pavlova! | |
Bleie | zondag 13 september 2015 @ 17:37 |
Prachtig! En heerlijk, ongetwijfeld. | |
Zo-is-dat | zondag 13 september 2015 @ 18:22 |
Twee wedstrijd taarten appel abrikoos kruimel vlaai en vanille kwarktaart met bosvruchten, aardbeien en chocolade over de bodem | |
_Liek | maandag 14 september 2015 @ 15:20 |
Heerlijk weer allemaal! Hier net bounty whoopies gemaakt | |
FutureFairytale | maandag 14 september 2015 @ 15:59 |
Gaaf! Chocoladekoekjes met kokosvulling? | |
Crohnjurist | maandag 14 september 2015 @ 16:04 |
Absoluut goddelijk ja! Gelukkig konden we zelf nog net een tweede stukje eten savonds! | |
_Liek | maandag 14 september 2015 @ 16:09 |
Ja zoiets! Zit een beetje tussen koekje en cake in.. Zachter dan gewoon koekjes, maar wel stevig | |
Bleie | maandag 14 september 2015 @ 18:58 |
Mooi weer Zo-is-dat en _Liek! Omdat mijn dochter een slechte broodeter is en wel vier dagen per week overblijft, ben ik aan het experimenteren met andere gezonde dingen voor in haar trommeltje. Voor de komende dagen eens bananenbroodjes met dadels en cranberries gebakken in muffinvormpjes. Ze vindt ze in elk geval mooi, morgen hoor ik wel of het ook lekker was. | |
Keroppi | dinsdag 15 september 2015 @ 18:36 |
Heeft er iemand een goed recept voor gingerbread men? De echt de britse variant met gember, geen speculaaspoppetjes, met dit treurige weer heb ik er echt zin in! Ik weet dat ik deze zoekterm ook in Google kan intypen, maar als iemand een 'tried and tested' recept heeft, dan heeft dat mijn voorkeur. Engelstalig recept is geen probleem. Bedankt | |
Bleie | dinsdag 15 september 2015 @ 20:46 |
Ze zijn goedgekeurd . Ik had ook nog wat losse dadels in het trommeltje gedaan, maar die zaten er nog in; die durfde ze niet te proberen. | |
Mord_Sith | dinsdag 15 september 2015 @ 20:48 |
Hoe heb je ze precies gemaakt? | |
Bleie | dinsdag 15 september 2015 @ 20:50 |
http://www.moodkids.nl/food/2015/08/30/banana-bread-muffins | |
Joosie200 | dinsdag 15 september 2015 @ 22:33 |
Banana Coco kwarktaart gemaakt met havermout bodem. Griekse yoghurt gemixt met kokosmelk, slagroombananenpap. Ben benieuwd naar het eindresultaat. | |
Mord_Sith | woensdag 16 september 2015 @ 08:13 |
*opslaat Thanks! | |
Bleie | woensdag 16 september 2015 @ 14:03 |
Ik heb ze zelf nog niet geproefd. Volgende keer wat meer maken, dan heb ik zelf ook. Ben best benieuwd. Oh, ik heb ze trouwens met volkoren meel gemaakt. omdat mijn dochter ze dus als lunch eet. Gezond en zo. | |
Joosie200 | donderdag 17 september 2015 @ 17:50 |
Sinds wanneer zijn cupcakes uitdagend? | |
IsabellaMariaAnna | donderdag 17 september 2015 @ 18:51 |
Voor iedereen die normaal alleen water door het kwarktaartpoeder mixt is dat best uitdagend denk ik | |
Joosie200 | donderdag 17 september 2015 @ 19:54 |
Zal het wel zijn ja | |
Joosie200 | zondag 20 september 2015 @ 00:24 |
Om de tweede challenge toch iets uitdagender te maken voor mezelf Banoffee cheesecake cupcakes met een twist. 1: niks geen Dr. Oetker pakjes 2: bloem, rietsuiker & cacao mixen, kokosrasp in kokosmelk laten weken, eieren luchtig kloppen 3: als het een homogene massa is bosbessen en havervlokken toevoegen voor een extra bite 4: monchou mixen met poedersuiker, pindakaas, zeezout en boter voor de topping. 5: suiker smelten in de pan en eigen caramel maken. Omdat naturel cupcakes zo naturel zijn en pindakaas prima matcht met banaan | |
Myraela | zondag 20 september 2015 @ 00:35 |
Cacao, kokos, banaan, pindakaas en caramel. Voor mij iets teveel van het goede. Maar sowieso beter dan zo'n pakje natuurlijk. | |
Joosie200 | zondag 20 september 2015 @ 00:42 |
Zo uitbundig ga ik ook niet vaak aan de slag. Cupcakes zijn zelfs niet mijn ding, bak liever een volwaardige cake. Plus dat decoreren, meh kan me gestolen worden. Maar ik had nog kokosrasp, restje kokosmelk, pindakaas die maar eens op moest. Dus tja dan mix je alles maar Is puur omdat ik de reguliere challenge zo eenvoudig vond en het wel uitdagender mocht. Als ik niet voor die challenge aan de slag geweest zou zijn was het gewoon chococake met bosbessen geworden en daarmee basta En als tweede cake bountycake just because bounty Nu heb ik een mooi excuus om eens te gaan buurten bij ooms/tantes/oma enzo want ik eet mijn cake graag zonder topping | |
Zo-is-dat | zondag 20 september 2015 @ 08:52 |
http://www.oetker.co.uk/u(...)secake-cupcakes.html Ik ga dit recept gebruiken vandaag, wel van dr oetker maar zonder pakjes en zakjes | |
Zo-is-dat | zondag 20 september 2015 @ 20:30 |
Zo zijn ze geworden | |
GekkePoes | zondag 20 september 2015 @ 20:33 |
klop voor pannekoeken het eigeel en eiwit apart op (de eiwitten net niet stijf en het eigeel mooi lichtgeel schuimig) en roer dat door je klontjesvrij gemixte bloem/melk/suiker/vanilleextract etc mengsel . Dan worden ze blijkbaar minder vet, En het is gewoon leuk om eiwitten te kloppen | |
IsabellaMariaAnna | zondag 20 september 2015 @ 21:49 |
Wat is een wat lichter alternatief voor botercrème als laagje in een taart? Gewoon banketbakkersroom? Of zijn er nog andere opties? | |
PaarsBeestje | zondag 20 september 2015 @ 21:53 |
Lemon curd, goede confiture, vers fruit | |
Myraela | zondag 20 september 2015 @ 21:54 |
Een mousse? | |
IsabellaMariaAnna | zondag 20 september 2015 @ 21:59 |
Een frisse mousse is wel een goed idee ja, heb je iets meer een laagje dan bij alleen lemoncurd (ook wel lekker fris trouwens!) | |
Myraela | maandag 21 september 2015 @ 13:17 |
Ik doe trouwens niet helemaal mee met de banoffee cheesecake cupcakes, maar mijn vriend heeft wel bananenmuffins met caramel gemaakt. Of nouja, de caramel hebben we van Caramelz gekocht. | |
Woelwater | vrijdag 25 september 2015 @ 17:55 |
Hallo kenners Klopt die 10 gram walnoten wel in dit recept, zou dat geen 100 gram moeten zijn? http://www.smulweb.nl/recepten/1428881/Dadel-walnootbaklava Heb dat boek thuis, daar staat ook 10 in, maar twijfel aan die hoeveelheid. | |
Lienekien | vrijdag 25 september 2015 @ 17:57 |
Lijkt me ook erg weinig. Ik zou voor 100 gram gaan. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 25 september 2015 @ 17:59 |
10 gram? Dat is een halve walnoot | |
Woelwater | vrijdag 25 september 2015 @ 18:00 |
Haha zijn er een stuk of 3.. Gister al geprobeerd te maken, maar is geen walnoot terug te vinden | |
Zo-is-dat | zondag 27 september 2015 @ 14:51 |
Challenge 3 van dr oetker maar dan natuurlijk niet met een pakje Recept van ottolenghi M'n glazuur ging eerst nog in de schift gelukkig gered met de föhn | |
Dragonberry | zondag 27 september 2015 @ 15:01 |
Carrot cake? | |
Crohnjurist | zondag 27 september 2015 @ 15:42 |
Derde fondant taart, denk dat het wel goed komt met de bruidstaart, nog een jaar in te oefenen! | |
Zo-is-dat | zondag 27 september 2015 @ 15:56 |
Jazeker | |
Skeletor. | zondag 27 september 2015 @ 16:41 |
Allejezus, dat ziet er mooi uit! Gaat zeker goed komen als jij de bruidstaart bakt! Welke vruchten heb je voor de crème gebruikt? | |
Njosnavelin | zondag 27 september 2015 @ 18:36 |
| |
Joosie200 | zondag 27 september 2015 @ 18:57 |
Mooi hoor. Gewoon 1 flinke taart. Ben zelf beslag in allerhande vormen gaan stoppen Niet zo mooi gedecoreerd, naar het recept van BBC. Smeuïg tot op de bodem, dat is zeker zo. | |
Zo-is-dat | zondag 27 september 2015 @ 20:00 |
Lekker recept! En een gezellig allegaartje | |
Crohnjurist | zondag 27 september 2015 @ 20:37 |
Hihi dankjewel En we bakken hem heel romantisch samen, hij meer het beslag en bakken zelf en ik de decoratie, waar hij dan de fondant uitrolt en ik het op de taart leg en mooi bekleed! Super team zijn wij al zeg ik het zelf We hebben de taart gevuld met vier vruchtenjam en slagroom. De jam was een beetje zurig, dat was wel een hele mooie combinatie met de zoete fondant! | |
Molo | zondag 27 september 2015 @ 20:43 |
Die decoratie Een echte vent | |
Goitske | maandag 28 september 2015 @ 20:37 |
Mijn "baksels"nav de dr oetker #zondagbakdag uitdaging De hele grote uitdaging ahum.... Banoffee cupcakes maar in 3 variaties het oorspronkelijk recept, citroen mascapone cupcakes met citroenrasp en caramel versie En de worteltaart Alles natuurlijk niet uit pakjes van dr oetker maar gewoon een goed recept. Helaas had ik in de worteltaart blanke rozijnen gedaan en ben ik tot de conclusie gekomen dat ik die echt niet te eten vind maar mn vrienden en schoonouders waren er blij mee want die hebben elk een halve worteltaart gekregen | |
Molo | maandag 28 september 2015 @ 20:42 |
Ik zou zo aanschuiven en een paar stukken lakken | |
Skeletor. | maandag 28 september 2015 @ 20:43 |
Mooi, leuk en lekker. Fijn dat je (toekomstige) man ook zo in de keuken staat! | |
Goitske | maandag 28 september 2015 @ 20:45 |
Overige baksels van de laatste 2-3 weken Kaneeltaart Diverse cupcakes voor trakteren op mijn werk: - chocolade hazelnoot met botercreme en bovenop hazelnoten en gesmolten chocolade - citroen mascapone cupcake met botercreme en citroenrasp - vanille cupcake met mascapone creme gesmolten chocolade en stukjes fudge er op - werthers echte cupcake met botercreme, gesmolten chocolade, stukjes fudge en werthers echte er op Chocolade cupcake met chocolade botercreme, gesmolten chocolade en stukjes pecannoten de normale cakes heb ik maar niet op de foto gezet | |
Molo | maandag 28 september 2015 @ 20:46 |
Goeie spuittechniek (hihaho) Hoe heb je die choco cupcakes met choco botercreme gemaakt? | |
Goitske | maandag 28 september 2015 @ 20:58 |
Cupcake: in de ene kom de droge ingredienten mengen in de andere de natte en daarna bij elkaar doen en op lage stand even mixen en op het einde nog heel even hoog - 140 gram bloem, 50 cacao poeder, 7 gram bakpoeder, 220 gram suiker, mespunt zout - 1 ei, 120 ml vers gezette koffie, 60 ml melk, 60 ml zonnebloemolie, vanille stokje Recept is voor 12 cupcakes, 180 graden in de oven tijd uhmm geloof iets van 20 minuten ik test altijd even of ze omhoog komen als je er zacht op drukt chocolade creme 250 gram boter met 60 gram poedersuiker zacht draaien zo'n 10 minuten, banketbakkers room naar smaak erbij. 150 gram pure chocolade smelten en erbij doen en dan mengen tot het er goed door heen zit en dan ook niet verder mixen. Op spuiten met een grote kartelmond, stukjes pecanoten er over heen en gesmolten chocolade of chocolade rasp kan natuurlijk ook Hij vult wel heel erg hoor | |
Molo | maandag 28 september 2015 @ 20:59 |
Top, thanks! Dat gaat lukken. Keertje doen met mijn nichtjes En vullende cupcakes is niet echt probleem | |
Goitske | maandag 28 september 2015 @ 21:02 |
Ik heb de visite van vanmorgen en spockjuh blij gemaakt, en nog een bordje over de schutting naar de buren gemikt buuf was blij onder het mom het was zaterdag burendag, zondag bakdag en jullie waren beide keren niet thuis dus dan nu maar | |
Molo | maandag 28 september 2015 @ 21:04 |
| |
Xaryna | maandag 28 september 2015 @ 21:34 |
Ik heb een taart uit Heel Holland Bakt gemaakt, recept wat aangepast ivm gelatine, en ik ben er zo trots op dat ik hem even wil delen. Het is de Ultimate Chocolate Birthday Cake die Martine twee afleveringen geleden maakte. | |
Joosie200 | maandag 28 september 2015 @ 21:41 |
Ach ja, ik doe niet mee aan een mooiste bakselcontest. Als de topping er maar op zit, that will do Wel lekker heur, Griekse yoghurt botercreme-frosting | |
Molo | maandag 28 september 2015 @ 21:43 |
Goed zo | |
_Liek | woensdag 30 september 2015 @ 08:40 |
Ja het is nog een beetje vroeg, maar ach de kruidnoten liggen ook allang in de winkels dus ik heb pepernoten gemaakt | |
zeefje | woensdag 30 september 2015 @ 08:48 |
Ik heb mogen proeven en OMG, die waren echt zalig gewoon. Gewoon omdat chocolade | |
Luxuria | woensdag 30 september 2015 @ 11:20 |
Hoi, ik heb een vraagje. Kun je op de een of andere manier berekenen hoeveel gelatineblaadjes je nodig hebt? Ik wil bijv. een yoghurttaart maken, en bij veel recepten op internet staat 500 ml yoghurt en dan 6 blaadjes gelatine. Maar stel ik wil van 1L yoghurt taart maken, kan ik dan het aantal blaadjes gelatine gewoon verdubbelen? | |
Pietverdriet | woensdag 30 september 2015 @ 11:27 |
Ja | |
Luxuria | woensdag 30 september 2015 @ 11:51 |
Oke. | |
Goitske | woensdag 30 september 2015 @ 18:13 |
Fijn dat je ze lekker vond! | |
Zo-is-dat | zaterdag 3 oktober 2015 @ 09:30 |
4e d'r oetker bak challenge (maar dan zonder pakjes): pavlova met noten karamel was de opdracht, daar heb ik natuurlijk nog wat aan toegevoegd: mascarpone room met tia Maria en cacao er bovenop Gister avond het toetje dus helaas niet zo'n mooie foto | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 3 oktober 2015 @ 09:32 |
Klinkt super zoet | |
Zo-is-dat | zaterdag 3 oktober 2015 @ 09:35 |
Was het helemaal niet! door de room zat maar een klein beetje suiker en de karamel was maar een paar eetlepels. Helemaal niet zwaar wat ik ook wel had verwacht | |
Joosie200 | zaterdag 3 oktober 2015 @ 09:40 |
Doet me denken aan tiramisu qua foto . Was het te doen dat drogen van het schuim? | |
Zo-is-dat | zaterdag 3 oktober 2015 @ 09:46 |
Daar was t ook op geïnspireerd! En schuim maken en drogen stelt niks voor, gewoon lang in de oven laten afkoelen, letterlijk geen omkijken naar | |
douche-eendje | zaterdag 3 oktober 2015 @ 12:10 |
Ik heb weer eens oreotruffels in elkaar staan draaien gisteren.... en ter afwisseling ook bastognetruffels gemaakt. Vriendlief had alleen per ongeluk ipv witte chocolade, witte crisp meegenomen dus de oreo's zien er nogal mislukt uit | |
Zo-is-dat | zaterdag 3 oktober 2015 @ 12:40 |
Oehhhh hmmmm | |
Donna | zaterdag 3 oktober 2015 @ 12:43 |
Oehhhhh | |
Sts | zaterdag 3 oktober 2015 @ 14:17 |
Ooh, ziet er heerlijk uit Zou ik het recept mogen? | |
Zo-is-dat | zaterdag 3 oktober 2015 @ 14:31 |
Beetje geïmproviseerd, de pavlova is ongeveer 4 eiwitten opgeklopt tot stijf, 100 gram witte basterd en omdat tekort aangevuld met 100 gr gewone suiker erbij, geklopt tot mooi glanzend schuim, een eetlepel maizena erdoor en wat citroensap. 1 uur op 150 graden in de oven en daarna de deur op een kier en nog een uur laten staan. Slagroom met mascarpone tot lobbig geklopt, eetlepel poedersuiker erdoor en naar smaak tia Maria. Dat over de pavlova en afmaken met cacao, geroosterde pecannoten en karamel saus. (Suiker karameliseren en afblussen met slagroom) Eet smakelijk! | |
Goitske | zondag 4 oktober 2015 @ 18:33 |
Ohja pavlova met zelf gemaakte caramel gesmolten cocolade en hazelnoot. En natuurlijk alles vers en geen pakjes [ Bericht 14% gewijzigd door Goitske op 04-10-2015 18:50:45 ] | |
zeefje | zondag 4 oktober 2015 @ 19:03 |
Oke.morgen kom ik weer proeven | |
Stimorol- | zondag 4 oktober 2015 @ 19:07 |
Hey morgen koffie om 11u? | |
HaverMoutKoekje | zondag 4 oktober 2015 @ 19:09 |
Doe je dezelfde bak challenge als Zo-is-dat? (bericht #147) | |
Goitske | zondag 4 oktober 2015 @ 20:52 |
Jep! Ze kijken alleen niet naar wie het beste bakt al zet je een totaal aangefikt iets op de foto kun je nog winnen is radom kiezen Vriendin had vorige week voor de lol een battenberg cake tussen de worteltaart gezet | |
Goitske | zondag 4 oktober 2015 @ 20:53 |
Maar ik doe mee omdat het mij dwingt eens iets anders te maken dan anders. Had nog nooit een worteltaart of pavlova gemaakt | |
Joosie200 | zondag 4 oktober 2015 @ 22:07 |
Klopt, zoals bij de Banoffee cupcakes. Ging meer om de decoratie van een paar schuimbanaantjes enzo. Maarja daarom neem ik het meteen minder serieus. | |
derLudolf | zondag 4 oktober 2015 @ 23:55 |
Gisteren gebakken | |
Molo | zondag 4 oktober 2015 @ 23:56 |
Oldskool appeltaart, lekker! | |
Lienekien | zondag 4 oktober 2015 @ 23:57 |
Ik mis toch wat glans! | |
derLudolf | maandag 5 oktober 2015 @ 00:18 |
Zo'n 'slijmerig' laagje bedoel je? Hoe maak je die? Heb in Duitse supermarkt wel es Tortenguss van dr Oetker gezien, is dat het? | |
Lienekien | maandag 5 oktober 2015 @ 00:19 |
Nee, gewoon glans door voor het bakken de bovenkant te bestrijken met ei. | |
derLudolf | maandag 5 oktober 2015 @ 00:22 |
Met helaas de verkeerde appels, was een beetje appelmoes geworden Heb deze appels bij familie weg, de grond waar die boom staat hebben ze eind vorig jaar gekocht en het raad van de appels is niet bekend. Voor appelmoes was het een lekkere appel, maar voor taart blijkbaar dus niet geschikt | |
derLudolf | maandag 5 oktober 2015 @ 00:24 |
Eiwit of eigeel | |
Molo | maandag 5 oktober 2015 @ 00:25 |
Slijmerig laagje is volgens mij op gelatine basis (en vies vind ik ) | |
Molo | maandag 5 oktober 2015 @ 00:26 |
Jammer! Volgende keer dan toch maar heerlijke winterse echte goudreinetten gebruiken dan maar | |
derLudolf | maandag 5 oktober 2015 @ 00:27 |
Inderdaad. Lunterse Pipperling wil ook, hebben we zelf een klein boompje van staan | |
Molo | maandag 5 oktober 2015 @ 00:30 |
Tof! | |
Lienekien | maandag 5 oktober 2015 @ 00:35 |
Met een losgeklopt ei. Staat dit niet gewoon in de meeste appeltaartrecepten waarbij je de taart afwerkt met reepjes deeg bovenop? | |
derLudolf | maandag 5 oktober 2015 @ 00:40 |
Geen idee, dit recept zit in mijn hoofd | |
Lienekien | maandag 5 oktober 2015 @ 00:41 |
Probeer het eens, kijken of je het een toegevoegde waarde vindt. | |
Elvi | maandag 5 oktober 2015 @ 00:42 |
Nee. Abrikozenjam eroverheen als het net uit de oven is. Dan komt er ook een mooi glanzend laagje op zonder vieze slijm | |
derLudolf | maandag 5 oktober 2015 @ 00:43 |
Is goed. Zal binnenkort wel weer een taartje bakken | |
#ANONIEM | maandag 5 oktober 2015 @ 00:44 |
AAARGH. Ik wilde petit fours maken maar m'n biscuitdeeg is tot twee keer toe mislukt . Ik heb nu hele lekkere banketbakkersroom, kersengelei en botercreme in de koelkast staan, maar niets om het mee te assembleren. | |
HaverMoutKoekje | maandag 5 oktober 2015 @ 06:20 |
Ik zou een cake gebruiken dan, al dan niet gekocht | |
VGA4xZoom | maandag 5 oktober 2015 @ 10:47 |
Zijn er mensen die weten wat voor bakvorm dit is of waar deze voor gebruikt kan worden? | |
Dragonberry | maandag 5 oktober 2015 @ 10:50 |
ik denk dat het een chocolade mal is. De vormpjes doen me echt aan bonbons denken. Die ovalen lijken op paaseitjes | |
douche-eendje | maandag 5 oktober 2015 @ 12:44 |
Nee t is al bijna op | |
#ANONIEM | maandag 5 oktober 2015 @ 12:46 |
Goed idee, cake staat nu af te koelen. | |
Mord_Sith | maandag 5 oktober 2015 @ 13:19 |
Is dat niet een ouderwetse bakvorm voor Madeleine cakejes? | |
HaverMoutKoekje | maandag 5 oktober 2015 @ 14:20 |
Die hebben allemaal dezelfde vorm http://www.ah.nl/producten/product/wi222502/ah-madeleine-bakvorm Ik vind bonbons wel goede suggestie | |
#ANONIEM | maandag 5 oktober 2015 @ 14:31 |
Pfff, ik bak voorlopig niets zoets meer Petit fours leken te gaan lukken, totdat ik een deel van m'n cake liet vallen, vergat het spuitmondje in de spuitzak te doen en mezelf in de vingers sneed. Het zijn nu enkellaagse minicaketaartdingetjes geworden die ik zsm weg ga geven zodat ik ze niet meer hoef te zien | |
HaverMoutKoekje | maandag 5 oktober 2015 @ 14:37 |
ach meid toch. Ik offer me wel op | |
Diconnected | maandag 5 oktober 2015 @ 18:11 |
Zijn er hier toevallig mensen die eens gebakken hebben met Stevia? | |
Molo | maandag 5 oktober 2015 @ 18:19 |
Yes. En pakt meestal slecht uit dus ik doe het niet meer | |
Myraela | maandag 5 oktober 2015 @ 19:07 |
Niet het meest culinaire hoogstandje. Ik had nog granaatappel liggen en dit bleek een perfecte combinatie te zijn. En het ziet er gewoon extra cute uit. | |
HaverMoutKoekje | maandag 5 oktober 2015 @ 19:08 |
Schattig | |
Isegrim | maandag 5 oktober 2015 @ 19:09 |
Schattig! | |
Joosie200 | maandag 5 oktober 2015 @ 20:09 |
Laat het Paul Hollywood maar niet proeven Flora van GBBO had er geregeld een handje van om met granaatappel te werken en dat werd haar niet in dank afgenomen | |
Sts | woensdag 7 oktober 2015 @ 07:50 |
Dankjewel, misschien heb ik er van het weekend tijd voor | |
Pietverdriet | woensdag 7 oktober 2015 @ 08:25 |
Kan je de suiker bij de pavlova niet beter verhitten tot 133 graden en dan langzaam bij de stijfgeslagen eiwitten gieten terwijl je mixer draait? Dan heb je ze al gepasteuriseerd | |
Goitske | woensdag 7 oktober 2015 @ 15:27 |
Beetje abrikozen jam er op doen met een kwastje | |
Goitske | woensdag 7 oktober 2015 @ 15:29 |
Goh das wel heel ernstig | |
_Liek | donderdag 8 oktober 2015 @ 11:55 |
Nu schijnt het zonnetje, maar toen ik deze aan het bakken was vroeg het weer om iets herfstigs... Mini pompoentaartjes met cream cheese vulling en pecannoten | |
Joosie200 | donderdag 8 oktober 2015 @ 13:51 |
Alvast een voorschot op a.s. zondag: Tropische fruittaartjes. Met zelfgemaakte banketbakkersroom, zandtaartdeeg en mango/ananas/kokos. Heb door de room ook kokos gedaan, gewoon omdat het kan. En omdat ik deeg overhield tropische fruitgelegenheidstaart Wat nu herfst, tijd voor wat zomerse smaken | |
Koningin | donderdag 8 oktober 2015 @ 13:53 |
Oeh, dat ga ik onthouden voor de komende herfst periode... ziet er heerlijk uit. | |
Molo | donderdag 8 oktober 2015 @ 14:14 |
Ziet er heerlijk uit Joosie Zin in nu | |
Molo | donderdag 8 oktober 2015 @ 14:15 |
Omnomnom | |
_Liek | donderdag 8 oktober 2015 @ 14:18 |
Zomer? Ik zit met m'n hoofd al praktisch in der winter haha, net sinterklaas zoetigheden dingen gemaakt | |
Joosie200 | donderdag 8 oktober 2015 @ 14:20 |
Sinterklaas spul heb ik ook alvast in huis staan, maar ik ga pas begin december ermee aan de slag. Ben nog niet echt qua gedachten bij de winter. Liever lente/zomer > herfst/winter | |
_Liek | donderdag 8 oktober 2015 @ 14:22 |
Ik gooi ze gewoon door elkaar Pernoten, pompoen, sinterklaas, misschien volgende week iets zomers :p | |
Joosie200 | donderdag 8 oktober 2015 @ 14:27 |
Ik bak vaak met een restant aan voorraad. Bepaal dan wat er op moet/kan. Had nog mango/ananas liggen en wat kokosrasp. Met de zondagbakdagchallenge in het vooruitzicht is 1+1=2. Als ik de volgende week meer herfstingedriënten in huis heb (kastanje, pompoen, wortel) zou ik ook zoiets als jouw pompoentaartjes overwegen. | |
Molo | donderdag 8 oktober 2015 @ 14:34 |
Kastanje chocolade taart is heerlijk Chestnut cloud cake ofzo heette het geloof ik, van Nigella Lawson, ooit gemaakt, was heerlijk met wat obgezoete room erop | |
Joosie200 | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:35 |
Hmm ik heb die fruitkoekjes toch echt anders geïnterpreteerd Las vorige week in de mail meende ik toch echt fruittaartjes, naja dan niet | |
Goitske | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:19 |
Ze ziem er heerlijk uit! | |
Goitske | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:21 |
Ff googlen doet wonderen ze hebben de recepten sowieso op hun site staan... Volgende week boltaartje heb recept denk ik al gevonden maar ik maak bol taartjes iets anders zij maken er meer een bombe van | |
Joosie200 | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:23 |
Ja, je kan gewoon beter het rek in de supermarkt aflopen. Aka: wat is er nog meer in het dr. Oetker assortiment Naja, vrije interpretatie dan maar. Ze kiezen ook lukraak een winnaar dus tja | |
Goitske | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:27 |
Deze week http://oetker.nl/nl-nl/recept/r/decoratie-koekjes.html Volgende week denk ik nav de omschrijving http://www.oetker.nl/nl-nl/recept/r/boltaartje.html | |
Goitske | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:29 |
Gewoon zwart geblakerde baksels in leveren. Je kunt gewoon winnwn dan | |
Joosie200 | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:30 |
Oh ja, ze hebben idd ook tig recepten al online staan. Naja tis wel shameless pluggen van hun eigen merk, wat mij er toe aan staat maar gewoon mijn eigen gang te gaan Gewoon een misbaksel posten ja. Doe je mee voor de schort van HHB èn de bakspullen/fiets | |
Goitske | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:44 |
Ik ga sowieso mijn eigen gang gebruik hun idee en eigen manier om het te maken dwz geen pakjes en eigen idee van hun voorzetje En dan ook je misbaksel delen krijg je dubbel kans op een schort | |
minilot | vrijdag 9 oktober 2015 @ 08:21 |
Ik bakte een geitenkaascake, naar dit recept: http://julesfood.blogspot.nl/2012/08/goat-cheese-pound-cake.html Tadaa: Hier met crème fraîche, honing, bessen en citroentijm. | |
Isegrim | vrijdag 9 oktober 2015 @ 09:14 |
Ohhhh dat lijkt me belachelijk lekker! | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 9 oktober 2015 @ 09:22 |
Je klanten ook? | |
Isegrim | vrijdag 9 oktober 2015 @ 09:26 |
Die eten maar gewoon wat de pot schaft! | |
minilot | vrijdag 9 oktober 2015 @ 09:37 |
De geitensmaak is subtiel hoor. Maar ja, dat zeg ik wel als iemand die erg dol is op geitenzuivelsmaak, dus tsja. | |
Myraela | vrijdag 9 oktober 2015 @ 09:37 |
Klinkt heerlijk. En ik hou juist van subtiele geitensmaak. | |
PM-girl | vrijdag 9 oktober 2015 @ 09:56 |
Ik heb een vraag. Ik heb van die kleine bakvormpjes (tartelettes?) Ik heb ze onlangs gebruikt, met zanddeeg. Het deeg moet natuurlijk heel dun gerold worden omdat er anders geen kuipje ontstaat om te kunnen vullen. Nu is het probleem dat het deeg bij de rand altijd iets krimpt. Op een grote vorm is dat niet zo'n groot probleem, maar bij een kleintje wel. Is het gebruiken van een ander deeg dan handiger, of hoe voorkomen jullie krimp? Na het bakken afsnijden zorgt ook niet voor mooi resultaat. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 oktober 2015 @ 10:11 |
Wat is je recept voor zanddeeg? Wat ik doe is ik koel het en snij het heel dun, beleg daar de vorm mee, leg er folie in en vul het met bonen om het eerst blind te bakken, daarna haal ik de alufolie en de bonen er uit en bak het droog. Daarna vul ik het met de vulling en bak ze af indien nodig | |
PM-girl | vrijdag 9 oktober 2015 @ 10:32 |
Zeg maar appeltaartdeeg. Bloem suiker botser ei en koud water. Daarna goed koelen en dun rollen. Ik heb niet blind gebakken, maar al zou ik dat wel doen, lost dat het randjesprobleem op? | |
Pietverdriet | vrijdag 9 oktober 2015 @ 10:49 |
Ja, als het goed is rijst het ook iets door het ei. Voor een franse paté sable (zanddeeg) , een eidooier, geen heel ei Pate Sable 350 gram bloem 200 gram koude boter 50 gram poedersuiker 2 eidooiers 2 eetlepels koud water Meel boter en suiker in de keukenrobot en even op pulse tot het er uit ziet als grof zand of broodkruimels en dan eidooier en water erbij en weer ff mixen Dan een bal van maken en koelen | |
PM-girl | vrijdag 9 oktober 2015 @ 12:13 |
Merci, dat probeer ik de volgende keer! | |
Vikingsmeisje | vrijdag 9 oktober 2015 @ 12:18 |
O, wat een inspiratie allemaal.. En ik doe ook mee met de challenge, maar dan wel met de pakjes. Wil alles eens eerst proeven en uitproberen voor ik zonder pakjes aan de slag ga. | |
Goitske | vrijdag 9 oktober 2015 @ 14:21 |
het nadeel van pakjes is vaak dat je dik betaald voor wat bloem, zelfrijzend bakmeel etc en de smaak van recepten veel beter is dan de pakjes. Wil je toch een mix raad ik die van de bakzolder aan en niet die van dr oetker die van de bakzolder zijn veeeeeel beter en lekkerder. Ik gebruik die als ik snel wat moet en niet de juiste dingen in huis heb op zondag ofzo | |
Myraela | vrijdag 9 oktober 2015 @ 19:55 |
Een recept volgen is bijna net zo makkelijk hoor. Maar ik begrijp het wel, ik heb hetzelfde met oosters eten. Ik ken het niet, dus wil eerst weten hoe het zou moeten smaken. | |
Zo-is-dat | zondag 11 oktober 2015 @ 10:04 |
Koekjes bakken voor de challenge: best leuk Koekjes met glazuur, bleh Koekjes zelf glazuren, niet echt mijn ding | |
Goitske | zondag 11 oktober 2015 @ 11:39 |
Ik doe nniet mee deze week geen tijd en geen eieren in huis | |
Zo-is-dat | zondag 11 oktober 2015 @ 11:58 |
Mijn zandkoekjes zijn zonder ei, aan de bak! | |
Goitske | zondag 11 oktober 2015 @ 12:04 |
Shit geen excuus😂 | |
Goitske | zondag 11 oktober 2015 @ 12:06 |
Same here koekjes bakken ok maar glazuren nog niet mijn ding... Ze zien er lekker uit! | |
Joosie200 | zondag 11 oktober 2015 @ 12:24 |
Had ze al gespot tussen de inzendingen Heb geen zin in al dat gedoe. Glazuur /meh, ben een /faalhaas in decoreren Dus ik heb gewoon mijn foutieve baksel ingezonden. Nu hopen dat ik zo'n bakpakket win [ Bericht 1% gewijzigd door Joosie200 op 11-10-2015 12:31:24 ] | |
littledrummergirl | zondag 11 oktober 2015 @ 13:54 |
Omdat ik hem toevallig al geupload had voor elders | |
Joosie200 | zondag 11 oktober 2015 @ 13:55 |
Kop erbij en je bent rond. | |
Zo-is-dat | zondag 11 oktober 2015 @ 14:58 |
En alvast de taart voor de volgende challenge want dat word zo lastig bakken in Thailand Kan ik hem morgen mooi voor vertrek aan m'n collega's geven die voor m'n katten gaan zorgen | |
Goitske | zondag 11 oktober 2015 @ 15:20 |
Ik kwam vanmorgen niet weg met ik heb geen eieren in huis dus dan toch maar bakken he! Boltaartje volgende week zaterdag maar maken krijg zondags visite | |
Myraela | zondag 11 oktober 2015 @ 15:35 |
Wat zijn het? | |
Molo | zondag 11 oktober 2015 @ 15:36 |
Elmo- en iets ondefinieerbaars koekjes | |
Goitske | zondag 11 oktober 2015 @ 15:42 |
Koekjes idd Helikopters volgens de verpakking van de stekers | |
HaverMoutKoekje | zondag 11 oktober 2015 @ 15:43 |
Huh | |
Molo | zondag 11 oktober 2015 @ 15:43 |
Ik dacht meer aan gemuteerde egels LOL | |
Goitske | zondag 11 oktober 2015 @ 15:51 |
Ja dat dacht ik ook al maja eerste wat ik uit de bak pakte ik vond het prima | |
Goitske | zondag 11 oktober 2015 @ 15:51 |
| |
Zo-is-dat | zondag 11 oktober 2015 @ 17:01 |
Haha, top! | |
Skaai | zondag 11 oktober 2015 @ 19:28 |
Ik herken Elmo en Lightning McQueen van Cars | |
Goitske | zondag 11 oktober 2015 @ 19:52 |
Klopt maar dat zijn rot stekertjes alles blijft er tussen zitten en vrij zacht deeg geen goede combi | |
Joosie200 | zondag 11 oktober 2015 @ 20:03 |
Mooi hoor. Kan en zal ik je niet nadoen En Goitske, ik moet aan dat rode koekje linksboven net denken aan Purno de Purno qua vorm.. | |
Molo | zondag 11 oktober 2015 @ 20:33 |
Purno | |
Goitske | zondag 11 oktober 2015 @ 21:32 |
| |
HaverMoutKoekje | dinsdag 13 oktober 2015 @ 18:01 |
Mini brioches volgens recept Paul Hollywood Ze waren eigenlijk voor collega's maar had net stukje ei-schaal tussen mijn tanden toen ik ze proefde, dus toch maar zelf opeten helaas | |
Joosie200 | dinsdag 13 oktober 2015 @ 18:09 |
Wie maken er gebruik van een stand mixer? Heb nog een el cheapo antiek mixertje van Philips. Meegekregen van mijn ma, die het zelf in haar studententijd ook gebruikte Ding loopt op zijn laatste benen dus ben nu aan het kijken naar iets nieuws. Zo'n KA is echt de Apple van de keukenmachines qua design, qua prijs Tof spul maar zelfs tweedehands buiten bereik. Zit nu te kijken naar een Kenwood MX 275 Patissier Schijnt op vaste tijden in het jaar voor een leuk prijsje bij de Makro op de kop te tikken. Hebben jullie nog suggesties? (max ¤150) [ Bericht 2% gewijzigd door Joosie200 op 13-10-2015 18:19:58 ] | |
Dragonberry | dinsdag 13 oktober 2015 @ 18:51 |
Wat wil je er allemaal mee gaan doen? Een kenwood is heel mooi inderdaad, maar als je er wat meer mee wilt kunnen doen dan alleen mixen raad ik altijd Bosch aan. Ik vind het verdomd handig dat er een snij/rasp ding bij zit. Vooral als ik eens carrot cake wil maken | |
Joosie200 | dinsdag 13 oktober 2015 @ 18:56 |
Koffie zetten Mixen van beslag, opkloppen van eiwitten/slagroom, het gebruikelijke spul. Zodat ik een keertje biscuitdeeg kan proberen (moet ik niet willen proberen met mijn huidig exemplaar) En nat deeg kneden wat anders onhandelbaar is zou fijn zijn als optie. Dus de drie basisfuncties die elk apparaat wel heeft. Allerhande opzetstukken zit ik niet aan te denken, snijden/raspen doe ik wel handmatig. | |
Molo | dinsdag 13 oktober 2015 @ 18:59 |
Standmixers zijn bazendingen Ik heb een KA, nu jaar of 7, maar zal eens vragen aan vriendinnen wat die hebben staan. | |
Goitske | dinsdag 13 oktober 2015 @ 19:35 |
Ik heb inderdaad ook een bosch mum en 😍 Raspen snijden mixen kneedhaken etc blijft goed op zn plek, je kunt van alles er bij kopen wat er op past blender, ijsmaker etc Ik ben er echt super blij mee, heb wel een duurder type genomen bijna 300 euro bij coolblue maar zijn ook wat lichtere versies en die zijn flink goedkoper | |
Goitske | dinsdag 13 oktober 2015 @ 19:39 |
Joosie200 | dinsdag 13 oktober 2015 @ 19:58 |
Zo'n soort type zag ik bij een webshop die handelt in failliete boedel, opgekochte restpartijen en onverkoopbare retourexemplaren want verpakkingsdoos is stuk. Is de KM282 Prospero die ook allerlei opzetstukken heeft (zelfs een blender ) Voor 99 euro. Toch vraag ik me dan meteen af: jack of all trades, master of none. Dus hoe goed doet ie dat mixen, kneden (de basisfucties zeg maar) dan? | |
Elleska | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:03 |
wil je ook zware degen kneden? brooddeeg enzo? | |
Joosie200 | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:04 |
Niet perse, tis een leuke bonus als het wel kan (bij deeg met hoog vochtpercentage). Ben fan van niet kneden namelijk | |
Elleska | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:14 |
ik heb net als Goitske een 900watt variant van bosch omdat ik wel een enkele keer wat deeg wil kneden. misschien kan jij het ook wel af met de 700watt variant maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. wel een stuk goedkoper. | |
Goitske | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:20 |
Dat is bij mij een van de redenen waarom ik bij bekende ahop heb gekocht, heb aanbieding met ijsmaker op dat moment gehad voor 289. Vriendin van mij heeft dezelfdeals ik heb die heeft hem bijna een jaar en mishandeld dat ding wekelijks of vaker met brood deeg etc en geen centje pijn. Ik wilde dus ook evht eentje waar ik alles mee kan kneden etc dus meer watt genomen was mij het geld waard | |
Goitske | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:21 |
Ohja en kijk wat voir kom er op zit plastic of metaal ivm wil je eiwitschuim kunnen kloppen of niet | |
Elleska | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:22 |
in welke kom kan je geen eiwit kloppen dan? | |
Joosie200 | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:23 |
Ja meer watt is handiger als je inderdaad deeg met regelmaat wilt kneden in zo'n machine. En metaal is doorgaans the material of choice. Zit in die KM282 iig | |
Goitske | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:24 |
Plastic heb ik minder goede ervaringen mee beste is glas of metaal. Heb nu metalenkom gaat als een tierelier vorige machine plastic kon kloppen wat ik wilde | |
Elleska | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:28 |
Serieus? nooit last van gehad. weer wat geleerd. mijn ouders hebben een mixer met plastic kom en met de handmixer pakte ik ook een plastic beslagkom. wel altijd extra ontvetten voor gebruik en met citroensap schoonwrijven. | |
Goitske | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:30 |
Doe ik standaard maar bleek onmogelijk | |
Bleie | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:35 |
Ik heb ook zo'n Bosch, heerlijk ding. Wel een wat duurdere, met blender erbij. | |
Joosie200 | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:53 |
Bosch is dus ook een merk om te overwegen? KA is echt een gevalletje 'als ik later een flinke erfenis heb/lotto win' | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:58 |
Volgens mij moet je voor zo'n standmix gevaarte wel ruimte over hebben in de keuken | |
Goitske | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:58 |
Ik vind hem niet onder doen voor de KA van mijn schoonzusjes | |
Joosie200 | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:59 |
Voor zo'n gevaarte maak ik graag ruimte | |
Goitske | dinsdag 13 oktober 2015 @ 21:18 |
Gebruik je hem alleen maar sneller | |
Elleska | dinsdag 13 oktober 2015 @ 21:20 |
ruimte valt ook best mee. alles staat op 1 plank in de kast. weegt niet zoveel als een KA/Kenwood dus makkelijk te tillen. dan heb ik geluk gehad. verschilt misschien ook per plastic kom. | |
_Liek | woensdag 14 oktober 2015 @ 08:37 |
Hier staat al zo'n vijf jaar een Kenwood op het keukenblad Heb er wel eentje met de meeste accessoires erbij dus dat is ideaal! Mijn laatste baksel! Maandag deze kleine 'appeltaart petit fours' gemaakt: | |
Holyme | woensdag 14 oktober 2015 @ 10:29 |
Die zien er heerlijk uit, Liek! | |
Isegrim | woensdag 14 oktober 2015 @ 10:33 |
Wij hebben de Kenwood Kmix. Ook een prima apparaat wat mij betreft. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 14 oktober 2015 @ 22:08 |
Deze? http://www.keukenmachines(...)um52110-styline.html | |
Vicky | woensdag 14 oktober 2015 @ 22:24 |
mijn goedkope keukenmachine met plastic schaal klopt echt supermooi en stevig eiwit schuim | |
Joosie200 | woensdag 14 oktober 2015 @ 22:26 |
Is ook een optie, maar itt KA/KW niet sexy | |
Isegrim | woensdag 14 oktober 2015 @ 22:32 |
Donker, dus bagger-foto's, maar geitenkaas-cheesecakes. Als ik het niet vergeet maak ik ook een foto als ze zijn aangesneden. Recept: http://julesfood.blogspot(...)-incredibly.html?m=1 (met dank aan minilot). | |
Isegrim | woensdag 14 oktober 2015 @ 22:54 |
Oh, en nu dat we een bakkerij hebben, koop ik degelijke bakwaren. Een springvorm van ¤ 13,95 bij Kookpunt in plaats van die shit van ¤ 3,00 bij de Action. Scheelt toch wel veel in kwaliteit en gebruik hoor. Niet meer die goedkope shizzle voor mij. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 14 oktober 2015 @ 22:57 |
Ik kom nooit bij Action en 13 euro klinkt helemaal niet duur voor een bakvorm Is het voor de winkel? Hoeveel geitenkaas zit daar ook al weer in? | |
Isegrim | woensdag 14 oktober 2015 @ 23:13 |
Het is ook niet 'duur', maar ik kocht altijd die el cheapo zooi. 310g geitenkaas per taart. | |
Joosie200 | vrijdag 16 oktober 2015 @ 12:21 |
Mijn aanwinst die mijn stukje antiek mag vervangen vanaf heden. Ga hem vanmiddag nog in gebruik nemen voor biscuitdeeg [ Bericht 3% gewijzigd door Joosie200 op 16-10-2015 20:04:48 ] | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 16 oktober 2015 @ 19:10 |
Nou? | |
Dragonberry | vrijdag 16 oktober 2015 @ 19:13 |
Leuk ding | |
Goitske | vrijdag 16 oktober 2015 @ 19:31 |
Heel mooi! Bevalt hij? | |
Joosie200 | vrijdag 16 oktober 2015 @ 20:01 |
Bevalt zeer goed. Dat ik niet eerder zo'n standmixer gehaald heb Maar je merkt wel dat ie moeite heeft met kleine hoeveelheden. Had 2 eieren, 120gr meel, 120gr suiker gebruikt en met de eieren opkloppen wil dan wel, maar het zit wel in zo'n lomp grote kom. Idem met 200ml slagroom opkloppen, het wil wel uiteindelijk maar met grote hoeveelheden issie vast meer in zijn sas. Heerlijk om dat ding gewoon te laten draaien en ondertussen bananen tot moes bakken, gelatine onderdompelen in koud water, afwasje doen en weer door als ie klaar is. Vind de beige/crèmekleurige persoonlijk mooier dan de protserige/kitsche rode kleur (MX271) Dan wil je echt net doen alsof je een KA in huis hebt terwijl je het niet kunt veroorloven. Meteen maar mijn keukentje opnieuw ingericht. Je wilt met het wisselen qua soort hulpstuk toch wel de mixkop naar achteren kunnen halen. Dat wilde niet echt op het aanrecht. Dus nu aanrecht vrij en bijtafeltje vol (oven, standmixer + waterkoker mooi bij elkaar) | |
#ANONIEM | zondag 18 oktober 2015 @ 12:24 |
Chocoladetaart met noten topping Chocolade biscuit (totaal mislukt; droog, sponsachtig, smaakloos) met melk/pure chocolademousse en bedekt met pure chocolade ganache. Toppings: pistache, amandel en pecan noten, citroenschilrasp en poedersuiker. Lijkt me desondaks wel eetbaar door de mousse en andere chocolade aspecten van de taart. New York Cheesecake met lemon curd Nadat al het vet uit de zandkoekbodem was gelopen, het erg begon te roken in de oven en het allemaal drama en paniek hier in huis was, had ik de moed al verloren. Matig eindresultaat. Nog niet geproefd, ben benieuwd. Ik wil een keer een mooie cheesecake net zoals bij de Starbucks en op al die *kwijl*-foto's op Pinterest. Oh ja, en nog een appeltaart... waar ik nog geen foto's van heb gemaakt. | |
NijntjesUk | zondag 18 oktober 2015 @ 15:20 |
Ik zie mooie dingen voorbij komen! Paar blz terug zag ik ook pepernoten. Heeft iemand daarvan het recept voor mij? (Het liefst met honing indien mogelijk). Via Google vind ik meestal kruidnoten. | |
Molo | zondag 18 oktober 2015 @ 15:45 |
http://www.nrc.nl/koken/2010/12/01/warm-en-gezellig-in-de-oven/ Hotlkamp dus | |
NijntjesUk | zondag 18 oktober 2015 @ 15:48 |
Bedankt, maar op mijn smartphone vallen de cijfers van de hoeveelheden ingrediënten weg. Straks even op tablet kijken! | |
Goitske | zondag 18 oktober 2015 @ 16:03 |
Ik zal even in het boek van goed zoet voor je kijken | |
Goitske | zondag 18 oktober 2015 @ 16:56 |
Is ook kruidnoten maar wel op een gezondere manier | |
NijntjesUk | zondag 18 oktober 2015 @ 17:24 |
Bedankt voor het kijken, Goitske! Ik wil echt graag een keer pepernoten maken. Ga het Holtkamp recept wel aanpassen naar mijn wensen. |