HaverMoutKoekje | zondag 26 april 2015 @ 07:17 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! ..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel: RobinOok Minilot NoralyZ Game on! [ Bericht 41% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 26-04-2015 07:24:19 ] | |
NoralyZ | zondag 26 april 2015 @ 12:31 |
nee, hoor! dit kwam toevallig zo. het pasteideeg leent zich goed voor vormpjes, en de dinovormpjes lagen nog op het aanrecht van de koekjes die ik ervoor had gebakken.. en de aardappelvogeltjes ontstonden spontaan toen ik probeerde een toefje te maken met de spuitzak. | |
deroow | maandag 27 april 2015 @ 07:49 |
Thaise biefstuk salade [ Bericht 11% gewijzigd door deroow op 28-04-2015 12:10:37 ] | |
RobinOok | maandag 27 april 2015 @ 11:00 |
Altijd lekker! En ook meteen zin in nu... | |
FutureFairytale | maandag 27 april 2015 @ 11:22 |
Zeker niet karig met de biefstuk | |
4EverBlackEyed | maandag 27 april 2015 @ 18:03 |
Ziet er goed uit | |
RobinOok | maandag 27 april 2015 @ 19:27 |
Tsukune Japanse gehaktballetjes van kip | |
vinnypassy | maandag 27 april 2015 @ 22:23 |
Wat een heerlijke foto weer met die dooiert. | |
Prego | maandag 27 april 2015 @ 23:33 |
| |
deroow | dinsdag 28 april 2015 @ 12:03 |
Dankjewel allemaal Hij was ook heel erg lekker! | |
deroow | dinsdag 28 april 2015 @ 12:10 |
Soep van zoete aardappel | |
drakin | woensdag 29 april 2015 @ 17:02 |
Bietensoep met room, keltisch zeezout en rucola | |
vinnypassy | woensdag 29 april 2015 @ 19:08 |
Ik doe eens een weekje vegetarisch, dit was het vanavond: courgette-auberginesoep met knoflookcroutons en broodje(s) caprese. Nomnom. | |
deroow | donderdag 30 april 2015 @ 18:55 |
Ziet er lekker uit | |
#ANONIEM | vrijdag 1 mei 2015 @ 04:17 |
Fraai bereidt en mooi vastgelegd en bewerkt. | |
deroow | zaterdag 2 mei 2015 @ 11:37 |
Zelfgemaakt blijft foccacia toch het lekkerste | |
RobinOok | zaterdag 2 mei 2015 @ 14:44 |
Takoyaki, met garnaal ipv octopus. Zonder aonori, zonder bonitoflakes, maar met rode gember. Waren errug lekker, eigenlijk lekkerder dan verwacht. :-) En de takoyakipan doet het dus. (meer over die pan en het recept dat ik gebruikte hier: takoyaki [ Bericht 9% gewijzigd door RobinOok op 02-05-2015 17:59:30 ] | |
minilot | zondag 3 mei 2015 @ 16:59 |
Dat ziet er verschrikkelijk lekker uit zeg! Toch maar eens achter zo'n pannetje aan. | |
minilot | zondag 3 mei 2015 @ 17:02 |
Vandaag maar eens begonnen aan seizoen vijf van Game of Thrones. Ik heb Arya's Snitched Tarts gebakken uit het officiele Game of Thrones kookboek. Het is een middeleeuws koekdeegrecept, daar rondjes uitgestoken en die gefrituurd. Wat erop zit is een mengsel van vijgen, bessen, dadels en rozijnen, met rode wijn, honing en rode wijnazijn en flink wat specerijen ingekookt tot stroperig dik. Erg lekker. Erbij gesuikerde pistaches, oude geitenkaas en een stinkend Limburgs kaasje. | |
Molo | zondag 3 mei 2015 @ 19:02 |
Ik las snitch tarts Maar ziet er weer heerlijk uit | |
minilot | zondag 3 mei 2015 @ 20:08 |
Haha, zo noemen we ze hier al de hele middag! Avondeten was trouwens ook uit het GoT-kookboek. Iets minder chique op de foto gezet want haast en honger, maar ja: 'Beef & bacon pie', 'onions in gravy' (met brandewijn! ) en een fors glas appelcider. *brup* | |
Molo | zondag 3 mei 2015 @ 20:19 |
Dat is inderdaad een bespottelijke foto zeg!
| |
vincevega82 | zondag 3 mei 2015 @ 21:05 |
M'n eerste post in dit topic, hopelijk niet de laatste! Vrijdag een Szechuan cooking dag. Gong bao chicken en Mapo tofu En vandaag een Apple crumble met creme anglaise (die net iets te ver gegaard was, maar ach...) | |
LintuxCx | zondag 3 mei 2015 @ 22:51 |
Szechuan | |
FutureFairytale | zondag 3 mei 2015 @ 23:23 |
Als je dit geen goede foto vindt durven veel mensen geen foto meer hier te plaatsen... | |
FutureFairytale | zondag 3 mei 2015 @ 23:24 |
Wow! Ziet er écht heerlijk uit, zelfs de tofu Apple crumble too | |
drakin | zondag 3 mei 2015 @ 23:28 |
De lemon cake al geprobeerd? Die is echt heerlijk | |
minilot | maandag 4 mei 2015 @ 12:32 |
Och, dat klinkt lekker zeg! Hehe, sorry voor de onduidelijkheid, het ging vooral om het oerlelijke ongestreken jaren zeventig-tafelkleedje eronder.
Nog niet geprobeerd. | |
minilot | maandag 4 mei 2015 @ 12:37 |
Een vegan semi-hip ontbijtje.. de smoothiebowl! Basis is gepureerde banaan met amandelmelk en wat citroensap. Erbovenop: pruim, munt, bosbessen, rode wondklaver, gedroogde ananas, viooltjes, gepofte gierst, kokosvlokken en agavesiroop. Voor het eten door elkaar geschept uiteraard. [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 04-05-2015 13:22:40 ] | |
vinnypassy | maandag 4 mei 2015 @ 21:43 |
Een smoothiebowl, hoe verzien je het... Ziet er natuurlijk wel weer mooi uit. | |
De_Taartjesfee | maandag 4 mei 2015 @ 23:07 |
Ik maakte een aardappel/courgettetaart. Ik kreeg het kreng alleen niet goed gaar. Maar ik vind hem zo mooi dat ik hem toch ff wil delen | |
deroow | woensdag 6 mei 2015 @ 10:17 |
Wauw! Ziet er heerlijk uit! | |
deroow | woensdag 6 mei 2015 @ 10:17 |
Arabische mezze, we hebben gesmuld! | |
Stimorol- | woensdag 6 mei 2015 @ 10:28 |
Wat heb je gemaakt precies? | |
minilot | woensdag 6 mei 2015 @ 12:05 |
Heeeeeeeeel fraai! Maar hoezo niet gaar te krijgen? Kwestie van aluminumfolie eroverheen zodat de bovenkant niet verder bruint, en dan desnoods nog een uur in de oven laten staan? Aardappelgerechten uit de oven hebben vaak langer nodig dan je denkt. Och, dat zal wel ja! Kun je vertellen wat we precies allemaal zien hier? | |
minilot | woensdag 6 mei 2015 @ 12:06 |
Lunchhap: Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Recept: http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim (De mijne zijn wat donkerder uitgevallen omdat mijn telefoon ging tijdens het bakken, maar het was niettemin lekker! ) | |
De_Taartjesfee | woensdag 6 mei 2015 @ 14:50 |
Daarmee had ik het denk ik wel gered. Maar we waren al een uur aan het wachten en de kinderen (en ikzelf) waren vreselijk hangry Volgende keer beter | |
egeltje1985 | woensdag 6 mei 2015 @ 16:40 |
tof! Receptje? Want courgette is jum en aardappel ook. | |
Aphrodyte | donderdag 7 mei 2015 @ 11:22 |
Lekker, ziet er goed uit | |
minilot | donderdag 7 mei 2015 @ 12:33 |
Ontbijt! Gepicklede druiven (in bloedsinaasappelazijn, witte peper en mosterdzaad), schapenyoghurt en citroentijm | |
minilot | donderdag 7 mei 2015 @ 12:34 |
Oh, en klaar om vanmiddag op te stijven in de koelkast: Vegan chocolademousse met cayennepeper en vanille | |
Molo | donderdag 7 mei 2015 @ 12:36 |
Hoe heb je die mousse gemaakt? | |
minilot | donderdag 7 mei 2015 @ 12:37 |
Zelfde als de eerder geposte meringues van het stijfgeklopte nat uit een blik kikkererwten. Dit is met het stijfgeklopte nat (met poedersuiker) van een blikje zwarte boontjes. En dus gesmolten pure chocolade en cayennepeper en vanille erdoor geslagen. | |
Molo | donderdag 7 mei 2015 @ 12:37 |
Aha. Al beetje geproefd ervan? | |
minilot | donderdag 7 mei 2015 @ 12:39 |
Uiteraard! Moest me inhouden om niet de hele bak leeg te likken, maar dan hadden we vanavond geen toetje gehad. Smaakt vooral naar hele pure lekkere chocolade, geen hintje boonsmaak te herkennen! | |
Molo | donderdag 7 mei 2015 @ 12:40 |
Maar helemaal geen melk, room of andere romige shizzle erdoor? Kan er niet helemaal een beeld qua vormen qua smaken geloof ik. Ik hou denk ik meer van romige mousse | |
deroow | donderdag 7 mei 2015 @ 12:48 |
Op mijn mezze had ik: parelcouscous met abrikozen en groene kruiden, lamsgehaktballetjes met munt, muhammara, labne en citroen-fetadip met granaatappelpitjes. oja, en zelfgebakken flatbread! | |
minilot | donderdag 7 mei 2015 @ 13:27 |
Als ik chocolademousse maak doe ik dat eigenlijk sowieso altijd zonder slagroom, dus met alleen chocolade, stijfgeklopt eiwit en eventuele smaakmakers. Slagroom maakt mousse zwaarder en 'dempt' de smaak, en ik prefereer mijn mousses zelf luchtig en met een heftige chocosmaak Ieder z'n ding! Al met al.. Ik ben bepaald geen veganist of zelf maar vegetarier, maar ik neig er wel naar om in veel baksels het eiwit-component te vervangen door het meest neutral bonennat dat ik tot nu toe heb weten te vinden: die van witte bonen (kikkerwten smaken wat sterker). Geklopt eiwit geeft in baksels en desserts soms toch een wat eiïge bijsmaak, en daar heb je dus met boonvocht helemaal geen last van. | |
minilot | donderdag 7 mei 2015 @ 13:28 |
Oh, 1000x mjam! | |
Zo-is-dat | donderdag 7 mei 2015 @ 19:33 |
Nomnomnom heel erg lekker! Polenta met paddestoelen en kruiden van ottolenghi | |
minilot | vrijdag 8 mei 2015 @ 13:15 |
Ah, polenta! Zo lekker! Ik maak mijn kerel er niet echt blij mee, da's wel jammer. Vind het altijd een nogal wat te stevige hap voor lunch.. | |
RobinOok | zondag 10 mei 2015 @ 10:56 |
Misschien dat jullie ze al zat zijn, maar ik kan er nooit genoeg van krijgen. Tosties!!!! Tosti voor Tosti na 18 minuten Deze keer met een restje Old Amsterdam, een mozzarellabol die op moest, cherrytomaatjes, basilicum (thijm is toch lekkerder) en wat pijnboompitten (die had ik net zo goed weg kunnen laten). | |
FutureFairytale | zondag 10 mei 2015 @ 11:10 |
Cheesy tosti's Was ie nog (hopelijk) wel goed warm toen je begon te eten? Tosti's moeten voor mij bekbrandend heet zijn | |
deroow | zondag 10 mei 2015 @ 12:27 |
Een simpel maar heerlijk toetje | |
Molo | zondag 10 mei 2015 @ 12:29 |
Lekker! Jammer dat de foto niet zo scherp is | |
RobinOok | zondag 10 mei 2015 @ 12:38 |
Absoluut! Fotograferen duurt niet zo lang bij mij. Ten minste niet bij warme dingen, want ik heb ook een hekel aan afgekoeld eten. | |
Molo | zondag 10 mei 2015 @ 12:40 |
Ja dat lijkt me zo zonde, heb je een mooie foto, maar matig eten Doe jij tosti's in de pan, aan de kleur te zien? | |
FutureFairytale | zondag 10 mei 2015 @ 12:41 |
18 min in het tostiapparaat lijkt me niet zo'n goed idee | |
FutureFairytale | zondag 10 mei 2015 @ 12:42 |
Mjam mjam, je inspireert me om ook weer eens tosti's of panini's te maken. Met mozzarella, salami en pesto ofzo | |
Molo | zondag 10 mei 2015 @ 12:46 |
Jaaaaa, daar zit wat in | |
RobinOok | zondag 10 mei 2015 @ 12:54 |
Ja, zonder pan geen tosti. Daar ben ik streng in. | |
Zo-is-dat | zondag 10 mei 2015 @ 21:03 |
Brood foto sessie Broden met pitten en zaden en honing spelt broodjes, beide ook een met bonus poezel | |
RobinOok | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:42 |
Nam Pok van Paddenstoelen Thaise salade, Nam Pok is meestal met gegrillde biefstuk. Maar de variant met gegrillde paddenstoelen vind ik een stuk spannender. Misschien omdat ik dol ben op paddenstoelen, maar vaak niet verder kom dan ze te bakken bij een biefstuk. Of te verwerken in een paddenstoelenrisotto. Ik denk dat ik deze variant deze zomer vaak ga eten. Redelijk snel en simpel te maken. | |
minilot | zaterdag 16 mei 2015 @ 20:56 |
Tadaa! (Dit is het recept uit het Elizabethaanse tijdperk, niet de moderne lemon cakes uit het GoT-boek) Erg lekker! Deels crispy koekje, deels fluffy citroencake.. Mjam! | |
minilot | zaterdag 16 mei 2015 @ 20:59 |
Tevens gister nog kleine koksomakronen gemaakt, met chocolade: | |
minilot | zaterdag 16 mei 2015 @ 21:01 |
Zeer sjiek brood Zo-Is-Dat! Woah, dat klinkt lekker! Meteen even opslaan. | |
IsabellaMariaAnna | zaterdag 16 mei 2015 @ 21:30 |
Dit klinkt erg goed!! Recept?? | |
Curiosity | zaterdag 16 mei 2015 @ 22:43 |
Netjes. | |
drakin | zaterdag 16 mei 2015 @ 23:16 |
Ah top! Heb je de recepten ook met elkaar vergeleken voordat je besloot om deze variant te maken? En hoe snel waren ze op? Ook mooi op dat groene bord. | |
zeefje | zondag 17 mei 2015 @ 00:20 |
Heb je hier een recept van? 😇 | |
minilot | dinsdag 19 mei 2015 @ 15:53 |
Alstu: http://www.ah.nl/allerhan(...)kronen-met-chocolade | |
minilot | dinsdag 19 mei 2015 @ 15:54 |
Staat in het Game of Thrones-kookboek. Ik zal proberen eraan te denken het recept binnekort voor je op de foto te zetten. Waren dezelfde dag op. Had het recept gehalveerd, dus achttien lemon cakes. En ik vind het sowieso het leukste om historische recepten uit het boek te nemen; de 'moderne' recepten vind ik er in de meeste gevaller een tikkie saai uitzien. | |
Helsinki | dinsdag 19 mei 2015 @ 16:57 |
Heb je hier een recept van? | |
De_Taartjesfee | dinsdag 19 mei 2015 @ 17:05 |
Ik weet niet meer wat ik er in had gegooid Binnenkort ga ik hem opnieuw maken, zal dan ook meteen het recept uitschrijven | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 19 mei 2015 @ 17:44 |
Dit is qua uiterlijk vergelijkbaar, misschien als inspiratie nemen? http://www.culy.nl/recept(...)courgette-en-wortel/ | |
deroow | woensdag 20 mei 2015 @ 13:08 |
Mediterraanse zomersalade met onder andere: feta, kikkererwten, tomaat, komkommer en olijven. | |
mascara-klodder | woensdag 20 mei 2015 @ 14:13 |
Leuke site btw | |
IsabellaMariaAnna | donderdag 21 mei 2015 @ 11:24 |
Graag! Heb straks zwangerschapsverlof en een nieuwe oven, dus ik kan bakken! | |
vinnypassy | vrijdag 22 mei 2015 @ 12:33 |
Net terug uit Spanje, dus ik heb nog steeds veel zin in tapas of pintxos. Een hele eenvoudige: met kwartelei en uitgebakken chorizo en omdat ik nog wat zelgemaakte cajunsaus over had, ging die eronder. Heerlijk ontbijt, of als lunch: dan maak je er gewoon wat meer. | |
deroow | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:24 |
Dankjewel | |
deroow | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:25 |
Gister heb ik dit wortelsoepje met gember, kokosmelk en kerrie gemaakt | |
applemoose | dinsdag 26 mei 2015 @ 21:59 |
Ik ben gek op asperges <3 dit zijn asperges met broodkruim, roomboter, italiaanse kruiden en pecorino kaas. Ik had een soort van Parmesaanse kaas verwacht. Maar pecorino is echt nog 10 x zouter. Dus daar ook wel rekening mee gehouden en elke paar seconden geproefd tijdens het mixen van het kruim. En natuurlijk een eitje, alhoewel net iets te ver gekookt. ik moet alleen nog even nadenken om foto's met mijn camera te maken ipv met mijn telefoon. Mijn telefoon heeft niet echt een al te beste resolutie. oh ja, ze zijn zo kort omdat ze te groot waren voor mijn pan | |
Myraela | dinsdag 26 mei 2015 @ 23:29 |
Lijkt me lekker! En ik vind het eitje zo juist perfect. | |
applemoose | dinsdag 26 mei 2015 @ 23:38 |
ik hou van snotterige eieren lekker zacht Niets zo lekker als een witte boterham met roomboter en een zachtgekookt eitje. Snufje zeezout... nom | |
Myraela | woensdag 27 mei 2015 @ 08:15 |
Mijn bierkippetje. Hier ben ik echt enorm fan van. | |
Sjeen | woensdag 27 mei 2015 @ 08:45 |
ik vind 'm ook perfect, maar niet voor bij asperges. Daar moet een harder gekookt ei bij | |
RobinOok | woensdag 27 mei 2015 @ 09:44 |
Ik had 'm wat roeispaantjes gegeven. | |
vinnypassy | woensdag 27 mei 2015 @ 20:49 |
Een tijdje terug ontdekte ik de fritatta, omdat ik heel veel eieren had gekregen en daar wat mee wilde doen. Beter laat dan nooit, maar het is ideaal, vooral voor na een lange werkdag. Zoals vandaag: groene aspergetips, rauwe ham en een beetje tuinkers ter garnering. Jum. | |
Molo | woensdag 27 mei 2015 @ 20:50 |
Ziet er goed uit! Courgette in fijne reepjes erdoor met erwtjes en munt is ook lekker | |
vinnypassy | woensdag 27 mei 2015 @ 21:00 |
Ja dat is ook een goede inderdaad! Wellicht van het weekend of volgende week, volgens mij maak ik dan iets waarbij ik courgette overhoud. | |
minilot | zaterdag 30 mei 2015 @ 16:07 |
Een week geleden had ik witte azijn en bieslookbloemetjes uit de achtertuin.. En na een week (en af en toe schudden) heb ik erg roze bieslookbloemetjesazijn! | |
Zo-is-dat | zaterdag 30 mei 2015 @ 16:09 |
Wat tof! Lekker ook? Ik heb ook nog een boel bloemetjes | |
minilot | zaterdag 30 mei 2015 @ 16:12 |
Ja! Smaakt naar bieslook en azijn, dus da's leuk dressings maken | |
minilot | zaterdag 30 mei 2015 @ 16:17 |
Oh en laatst nog dit: Blondiebodem, beetje kersenjam, dikke laag wittechocolade-ganache met limoncello en een laagje Momofuku's 'milk crumbs' [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 30-05-2015 18:21:39 ] | |
IsabellaMariaAnna | zaterdag 30 mei 2015 @ 18:05 |
| |
HaverMoutKoekje | zaterdag 30 mei 2015 @ 18:56 |
Heb je een puntje voor mij achtergehouden? | |
4EverBlackEyed | zondag 31 mei 2015 @ 10:51 |
Wat een leuk idee, ik heb ook nog bieslookbloemetjes. | |
minilot | zondag 31 mei 2015 @ 11:33 |
Stinkontbijt gemaakt! Witte broodjes (no-knead) met gehalveerde teentjes gekarameliseerde knoflook erin en flink wat Fontina-kaas in en op het deeg Crumbshot: | |
FutureFairytale | zondag 31 mei 2015 @ 14:31 |
Wow ik krijg hier onwijs trek van! Kaas(knoflook)broodjes | |
minilot | zondag 31 mei 2015 @ 16:23 |
Net voor het eerst (!) soesdeeg gemaakt. Tikkie slordig, want had ruzie met mijn spuitzak, maar ze waren wel lekker en luchtig en gaar en goed gerezen, dus ach. Met sinaasappellikeur-room erin en chocolade met balsamico erop. Was ook erg lekker! [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 08-06-2015 11:40:36 ] | |
minilot | maandag 1 juni 2015 @ 13:33 |
Lunch: vegan balletjes van aubergine (o.a.) + ketchup + koolsla Voor de ballen min of meer dit recept aangehouden: http://www.supergoldenbak(...)rgine-meatballs.html | |
minilot | maandag 1 juni 2015 @ 13:42 |
Had ook nog dit, van gisterenavond (werd al een beetje donker buiten): Achttiende-eeuws geïnspireerde cocktail van geklaarde melk gemaakt met thee, citroen, sinaasappel , rum en specerijen (wordt helemaal helder en kleurloos, erg leuk effect!). Dat in een cocktailshaker met veel ijs en wodka, daarna gezeefd over nog meer ijs geschonken. Beetje nootmuskaat erop. Wat een bazencocktail zeg! De wei (geklaarde melk) haalt net een beetje scherpte af van sterke drank en het citrusfruit. Een apart, vol mondgevoel zonder dat je het idee hebt dat je melk aan het drinken bent. Eigenlijk wel een beetje wat Rivella ook iets eigens geeft, alleen dan op hoogalcoholische wijze in plaats van als frisdrank Leuke linkjes erover: http://www.nytimes.com/20(...)ch-revival.html?_r=0 http://www.starchefs.com/(...)ed-bright-milk-punch http://justcocktails.org/2014/10/14/clarified-milk-punch/ [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-06-2015 07:09:16 ] | |
vincevega82 | maandag 1 juni 2015 @ 14:11 |
Vrijdag lekker de tijd gehad om wat te rommelen in de keuken. Met als resultaat: Voor: knoflooksoep met reepjes bacon Hoofd: zeeduivel/orzo/spinazie Na: kokos panna cotta | |
minilot | maandag 1 juni 2015 @ 14:23 |
Mooie verdeling van de vanillezaadjes door de panna cotta, kerel! Maar al te vaak zakken ze naar de onderkant (bovenkant na het lossen) | |
vincevega82 | maandag 1 juni 2015 @ 14:32 |
Dank je! Het is meer geluk dan wijsheid hoor. Misschien komt het omdat ik hem eerst een half uurtje in de vriezer heb gezet? Ik was er iets te laat mee begonnen, en probeerde zo wat tijd in te halen. | |
minilot | zondag 7 juni 2015 @ 13:20 |
Ontbijt was volkoren briochebolletjes met zaden en pitten: Lunchhapje net was met dank aan de voortuin: Pommes Anna met zure room, bieslookbloem, kruipklokje en gehoornde klaverzuring | |
minilot | zondag 7 juni 2015 @ 17:09 |
Nog eentje dan, Moscow Mule-cocktail (wodka, gemberbier, limoensap, munt), in seizoensvariant met gestampte verse aardbeien [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 07-06-2015 17:19:00 ] | |
Molo | zondag 7 juni 2015 @ 17:13 |
Kun je die komen brengen hier? Ik betaal wel in natura | |
minilot | zondag 7 juni 2015 @ 17:17 |
Verleidelijk | |
vinnypassy | zondag 7 juni 2015 @ 20:51 |
Tsjonge. Heb je al een vriend of man? | |
minilot | zondag 7 juni 2015 @ 21:00 |
Yep, een bolle. Mijn schuld | |
Molo | zondag 7 juni 2015 @ 21:05 |
bolle mannen
| |
minilot | maandag 8 juni 2015 @ 10:53 |
Het lijkt witte chocola, maar het is... getemperde roomboter! Met radijsjes dus, en zout. | |
sirdanilot | maandag 8 juni 2015 @ 11:02 |
radijsjes met roomboter? raar ziet er wel leuk uit ! | |
minilot | maandag 8 juni 2015 @ 11:03 |
Radijsjes met boter en zout is wel een heel gebruikelijke, zeer klassieke combinatie hè? Alleen niet op deze manier | |
Myraela | maandag 8 juni 2015 @ 11:19 |
Oh daar had je het linkje van laten zien. Tof dat je het nu zelf hebt gemaakt. | |
minilot | maandag 8 juni 2015 @ 11:25 |
Ja, bleek reuze makkelijk! Uiteindeljk deze manier aangehouden: http://www.bonappetit.com(...)-radish-by-its-cover (Voor recept van linkje dat ik eerder gaf heb je een magnetron nodig en die heb ik niet ) | |
FutureFairytale | maandag 8 juni 2015 @ 11:39 |
Bijna alles kan met roomboter en zout Zien er cute uit! | |
minilot | maandag 8 juni 2015 @ 11:41 |
Mee eens! | |
sirdanilot | maandag 8 juni 2015 @ 12:10 |
Wij aten ze altijd gewoon puur, maar ok | |
withxhonor | dinsdag 9 juni 2015 @ 18:47 |
deze gaat op mijn lijstje van dingen die ik wil proberen ik heb geprobeerd om de vegan pulled pork te maken van jackfruit. Het uiterlijk is er, de textuur mis ik alleen nog een beetje | |
RobinOok | dinsdag 9 juni 2015 @ 18:51 |
Verse jackfruit of zo'n blik jonge jackfruit? (voor wie het niet kent: jackfruit) | |
withxhonor | dinsdag 9 juni 2015 @ 18:57 |
een blikje jonge jackfruit - recept | |
n0a | dinsdag 9 juni 2015 @ 20:41 |
Pas nog naar zitten kijken die pp van jackfruit. Was lekker? | |
minilot | woensdag 10 juni 2015 @ 08:51 |
Hee, 'vlees' van jackfruit! Leuk! Maakte ik ook ooit eens... (-even opzoeken-) ..in 2013! Ik weet nog wel dat ik het erg lekker vond. | |
applemoose | woensdag 10 juni 2015 @ 11:13 |
Ik had het gemaakt maar vergeten mijn vriend uit te loggen :S Het was heel lekker maar ik had voor de extra rooksmaak wat chipotles in adobo saus toegevoegd en die waren toch best pittig dus mijn smaakpapillen waren een dagje goed verdoofd | |
n0a | woensdag 10 juni 2015 @ 14:31 |
Zou het ook lekker zijn voor vega draadjesvlees kroketten of bitterballen? | |
applemoose | woensdag 10 juni 2015 @ 17:03 |
Het is zelf vrij smakeloos. Deed mij een beetje denken aan artisjok uit blik vanwege het water waar het in zat. Je moet het zelf echt op smaak brengen en laten marineren. Ik denk dat als je er typische varkenskruiden als marinade gebruikt zoals komijn het lekker doet in een roux-basis. | |
vinnypassy | zaterdag 13 juni 2015 @ 18:34 |
Caprese. Super eenvoudig, maar ongelooflijk lekker. In plaats van gewoon tomaat, heb ik alleen de zaadjes van de tomaat genomen en deze gemengd met een klein beetje extra vierge olijfolie en een fijngesnipperd sjalotje. | |
louter_genieten | zondag 14 juni 2015 @ 16:18 |
Ziet er mooi uit, heb je de zaadjes met het vocht ingekookt? | |
vinnypassy | zondag 14 juni 2015 @ 18:19 |
Nope, gewoon zo gemengd met de olijfolie en het sjalotje. Was wat vleziger zo, erg lekker. | |
Pietverdriet | zondag 14 juni 2015 @ 18:21 |
Vega draadjesvlees? | |
n0a | maandag 15 juni 2015 @ 10:41 |
Ik had het ook tussen aanhalingstekens kunnen zetten. Maar zoals je ziet krijg je van deze gestoofde vrucht net als bij pulled pork van die draadjes. | |
louter_genieten | donderdag 18 juni 2015 @ 22:54 |
geweldig idee en best wel geslaagd! Wel voornamelijk door de sterke mexicaanse smaak die eraan zit. De blikken zijn wel te zuur, idd net als artichok, dezelfde overheersende smaak. Volgende keer probeer ik met verse hetzelfde recept. Ik zou het niet als draadjesvlees gebruiken. Als je vega-kroketten wil maken kan je beter een mooie smaak ipv van textuur gebruiken als basis voor je salpicon, zoals kazen, paddestoelen, noten, risotto's, erwtensoep enz. | |
minilot | zondag 21 juni 2015 @ 12:55 |
Had nog deeg voor wit brood, daar net deze lollige lunchbroodjes mee gemaakt: En zit spinazie, basilicum en gorgonzola in | |
FutureFairytale | zondag 21 juni 2015 @ 21:52 |
Wat een superleuke rupsbroodjes | |
vinnypassy | zondag 21 juni 2015 @ 22:20 |
Het wordt haast vervelend om te zeggen, maar het ziet er alwéér fantastisch uit. | |
minilot | maandag 22 juni 2015 @ 07:09 |
Rupsjes ja! Brood ziet er al gauw tof uit. Weinig moeite, groot effect! | |
applemoose | maandag 22 juni 2015 @ 09:25 |
als ik tegen mijn vriend praat over eten heb ik het vaak over Minilot. Volgens mij verdenkt hij mij fan een fok - crush. "minilot had radijsjes gemaakt met getempereerde boter" "Minilot had een superleuk baksel gemaakt" | |
HaverMoutKoekje | maandag 22 juni 2015 @ 09:28 |
ik mis wel bloemetjes | |
minilot | maandag 22 juni 2015 @ 09:34 |
Probeer de voortuin niet voor álles dat ik kook en bak leeg te knippen inderdaad. Bloemen zijn leuk, maar momenteel toch wel een beetje een easy way out als je wilt dat je eten er knus uitziet. Daar blijk ook ik helaas gevoelig voor Hehe, aww Als ik het mijn vriend voorzet dan hoor ik vooral "hap", "slik", "burp!" en als ik geluk heb zie ik een vanwege aanstellerige presentatie. Terecht! Verder is -ie lief, dus prima. | |
mascara-klodder | woensdag 24 juni 2015 @ 07:04 |
Oke, het verdient geen schoonheidsprijs maar vriend heeft gisteren voor het eerst gekookt. We wonen pas een half jaar samen LVJ staat voor: love jou En dit voor zichzelf: Ik moest lachen En smaakte niet natuurlijk. Kip droog, boontjes te ver doorgekookt en hij heeft ongeveer 3 kwartier over de kerrie-saus van Maggie gedaan. Maar ohzo lief dat hij gekookt heeft | |
DancingPhoebe | woensdag 24 juni 2015 @ 07:18 |
Alle begin is moeilijk zullen we maar denken | |
Isabeau | woensdag 24 juni 2015 @ 07:36 |
het is super schattig mk, maar ik dacht eerst toen ik je foto's zag dat je dochter had helpen koken en daarna vroeg ik me af of je vriend 17 is | |
mascara-klodder | woensdag 24 juni 2015 @ 07:56 |
Milou kookt beter dan dat vriend doet Hij is 46 En blijkbaar creatief met voedsel | |
RobinOok | woensdag 24 juni 2015 @ 08:16 |
Kwestie van vaker oefenen. Ik zou zeggen : vanaf nu elke dag koken! | |
miss_dynastie | woensdag 24 juni 2015 @ 08:21 |
Tien sperziebonen? | |
Pietverdriet | woensdag 24 juni 2015 @ 08:23 |
Wij eten gewoon een pond weg | |
miss_dynastie | woensdag 24 juni 2015 @ 08:24 |
Ik ook. Als snack Sperziebonen De beste man dacht zeker dat het een soort asperges waren | |
mascara-klodder | woensdag 24 juni 2015 @ 09:02 |
Ik kook gewoon weer zelf | |
mascara-klodder | woensdag 24 juni 2015 @ 09:06 |
Ik wilde nog gaan natellen | |
RobinOok | woensdag 24 juni 2015 @ 09:19 |
Dat was waarschijnlijk ook zijn bedoeling....... Ik zou er echt niet intrappen. | |
miss_dynastie | woensdag 24 juni 2015 @ 10:24 |
Ja dat. Opzet geslaagd dus | |
FutureFairytale | woensdag 24 juni 2015 @ 10:42 |
Je krijgt wel erg weinig MK | |
kazy | woensdag 24 juni 2015 @ 11:41 |
Geweldig mascara-klodder! Hij heeft in ieder geval zijn best gedaan met de opmaak! Ik zie duidelijk een gezicht in de onderste foto (en extra credits voor de LVJ natuurlijk ) | |
AwayTL | woensdag 24 juni 2015 @ 11:47 |
voor de vriend van mc! | |
AwayTL | woensdag 24 juni 2015 @ 11:47 |
Dit doe ik ook, terwijl ik eigenlijk alleen maar in cul lurk | |
minilot | woensdag 24 juni 2015 @ 12:18 |
Heh, als je nog nooit gekookt hebt maakt het dus niet uit of je zestien of zesenveertig bent! Aww, echt? Ik hoopte juist dat je ons in dit topic op de hoogte kon gaan hoduen van de vorderingen! Enneh, volgende keer kippendijen laten maken in plaats van kipfilet. Dij is niet droog te krijgen.
| |
mascara-klodder | woensdag 24 juni 2015 @ 14:31 |
Hoe lief al die reacties Zal hem het vanavond laten lezen. Hij mag straks btw weer koken: BBQ. @Minilot: dit heeft mij weer geïnspireerd om foto's te maken van het eten en als ik durf het hier ook te gaan posten Kippendijen hebben ze hier helaas niet bij de buurtsuper maar als ik in de stad ben of aan de andere kant van Delft dan haal ik dat altijd idd. Beter dan kipfilet | |
minilot | woensdag 24 juni 2015 @ 14:39 |
Geen Dirk of Albert Heijn in de buurt? Die hebben kippendij standard in het assortiment tegenwoordig. En jaaaa, meer foto's! | |
mascara-klodder | woensdag 24 juni 2015 @ 15:06 |
Ik woon echt in zo'n uithoek van Delft dat zelfs de buurtsuper ver weg is Wel 4 minuten fietsen en dat duurt lang als je altijd boven de Turkse supermarkt hebt gewoond en naast de Plus en met 3x struikelen bij de Appie bent Ik heb ook nog nooit zoveel gefietst als in het afgelopen half jaar. Maargoed! Ontopic: ik ga weer foto's maken van mijn (mis)baksels. | |
minilot | donderdag 25 juni 2015 @ 09:07 |
Wakker worden middels pittige mango (in gember/limoen-siroop, fijngesneden chilipeper en bloeiende koriander) | |
PluisigNijntje | donderdag 25 juni 2015 @ 10:02 |
Wat een goed ontbijt Lijkt me ook heel prettig als toetje na een oosters gerecht. | |
minilot | donderdag 25 juni 2015 @ 10:58 |
Lollig dat je dat zegt, want dat was ook eigenlijk de bedoeling! Had er nu alleen zoveel trek in dat ik het alvast had opgegeten. Vanavond meloen met zwarte peper als toetje dan maar! [ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 25-06-2015 11:05:19 ] | |
minilot | donderdag 25 juni 2015 @ 11:05 |
Even iets minder charmants.. Alvast bijgerechten voor yakitori vanavond gemaakt: zoetzure komkommer en Ottolenghi's gestoomde aubergine. | |
minilot | donderdag 25 juni 2015 @ 12:13 |
In het kader van random lol met kliekjes.. aardappel/kaaskrokant met chardonnay-mayo, citroentijm en bieslookkiem | |
NoralyZ | donderdag 25 juni 2015 @ 12:45 |
zo heb ik ook ooit eens vissticks tot een culinair uitziend gerecht proberen te verwerken.. wel lekker! | |
minilot | donderdag 25 juni 2015 @ 13:07 |
Ha! Heb je daar toen toevallig een foto van gemaakt? | |
RobinOok | donderdag 25 juni 2015 @ 13:18 |
Salade de gésiers de canard. Met spinazieblaadjes (ipv sla), pijnboompitten (ipv walnoten), roquefort (ipv spekjes) en blokjes peijnenburg ontbijtkoek (ik wou iets zoets). Dressing gewoon dijon-notenmosterd, olie, sherry azijn, acacia honing, sjalotje, peper, zout. | |
minilot | donderdag 25 juni 2015 @ 13:23 |
Ik moest even Googlen, maar.. gekonfijte eendenmaagjes - klopt dat? Hoe zou je de smaak daarvan omschrijven? | |
RobinOok | donderdag 25 juni 2015 @ 13:31 |
Ja, klopt! Smaak euh, zachte, malse, stukjes rood vlees. Redelijk compact qua structuur, beetje zoetig, maar ook beetje zurig, smaakt/ruikt een beetje naar euh euh euh corned beef of zo, denk ik. Alleen dat heb ik nog nooit gegeten, corned beef. :-) Hoe dan ook: lekker en niet eng. Want mooie structuur. Jaren geleden eens recht uit de verpakking (ik neem nooit die uit blik) gefotografeerd. Omdat het er gewoon zo onmaagdelijk uitziet. ;-) Gésiers de Canard | |
minilot | donderdag 25 juni 2015 @ 13:32 |
Oh wauw, dat ziet er inderdaad lekker uit! Ga ik onthouden als ik weer eens in Frankrijk ben. | |
NoralyZ | donderdag 25 juni 2015 @ 13:52 |
nee.. te snel opgegeten. | |
RobinOok | zondag 28 juni 2015 @ 21:43 |
Terug in het land, terug in eigen keuken, jippie! Gegrillde bloemkool Momofuku's Bloemkool (alleen nu een hele plak, geen roosjes. (recept: hier) Met een eendenborstje (meegelift uit Frankrijk ;-) ) uurtje gemarineerd in 2 tl sesamolie, 3 tl shaoxing rijstwijn en wat versgemalen peper. Daarna gerookt in mijn rookoventje (8 minuten) en daarna gebakkken in de pan (5 minuten velkant, 2 minuten vleeskant) En frietjes met sriracha-mayo, maar die staan niet op de foto. | |
#ANONIEM | maandag 29 juni 2015 @ 20:21 |
Eenmalig eigen lunch bereidt | |
voederbietel | dinsdag 30 juni 2015 @ 22:59 |
Door een explosie aan courgettes in de moestuin maar eens de recepten van Oliver uit zijn moestuinserie gebruikt: -gefrituurde gevulde courgettebloemen -courgette salade -rode bieten hummus -sla/kruiden mengsel -flatbread en als toetje aardbeienijs van kefir, honing en geroosterde bosaardbeitjes maar die wou niet op de foto. | |
Molo | dinsdag 30 juni 2015 @ 23:30 |
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit | |
voederbietel | woensdag 1 juli 2015 @ 18:49 |
Dank je wel voor je compliment en ik heb dat lelijke bord gelijk weggegooid! | |
z80 | woensdag 1 juli 2015 @ 20:40 |
het is toch een mooi bord. beter dan altijd dat hagel witte. | |
minilot | donderdag 2 juli 2015 @ 15:22 |
Ziet er mijns inziens wat onsmakelijk uit, dat drukke gekleurde onder eten dat ook al druk en gekleurd is. Een gerecht ziet er, vind ik, frisser en 'duidelijker' uit op een egaal wit bord. Maar ieder z'n ding! Dat gezegd hebbende, word ik hier toch wel heel vrolijk van. Wat een zomers bord vol eten! Gefrituurde courgettebloemen, daar heb ik al vaak recepten van voorbij zien komen, maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Is het lekker? En is het veel werk? En bravo voor zelf brood bakken. Is dat brood echt zo wit, of komt dat door de foto!? Ik had ook nog iets! Een ietwat Japans geïnspireerde cocktail. Kersensiroop, lycheelikeur en sake: | |
voederbietel | donderdag 2 juli 2015 @ 19:16 |
Valt reuze mee eigenlijk. Je haalt de stamper (die is volgens Oliver bitter) uit de bloem en spuit de bloem vol met ricotta mengsel, je vouwt de bladeren weer terug (die plakken wel wat), haalt de complete bloem door een beslagje en in de vetpan! Is erg lekker. Viel wel op dat ze binnen no-time niet mee knapperig waren maar even oppiepen in de oven gisteren en ze waren weer top. Brood is wel echt heel wit ja. Is van bloem gebakken, ongebleekt denk ik. Maar moest om het echt mooi plat krijgen wel met veel bloem op m'n werkblad werken anders bleef het plakken dus wellicht daardoor. | |
RobinOok | zondag 5 juli 2015 @ 20:01 |
Ovenroasted potato TexMex Potato Salad Blenden met staafmixer:: 2 el mayo, 3 knoflookjes 1 chilipeper 2 gegrilde paprika's uit pot 1 tl gerookt paprikapoeder 1/2 tl komijnpoeder Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C. In schaal mengen met de saus. Dan nog er door: gehakte koriander (en peterselie als je hebt) lente-ui limoensap Om smaak brengen met peper en zout. uit: Texas BBQ | |
minilot | maandag 6 juli 2015 @ 15:14 |
Wat een ongebruikelijke cuisine voor jou! Klinkt goed en toch wel echt wat anders dan de doorsnee aardappelsalade. Ik onthou het even voor de eerstvolgende barbecue-gelegenheid met grote eters (lees schoonfamilie). Thanks! | |
minilot | maandag 6 juli 2015 @ 15:15 |
Had gisteren nog een beetje staan pielen in de keuken.. Piepkleine broodjes (doorsnee krap tweeënhalve centimeter ) met vulling van verse pesto: Eénpersoonsclafoutissen met kersen met pit | |
kazy | maandag 6 juli 2015 @ 15:36 |
Oeh klinkt erg lekker en ziet er heerlijk uit op de foto's | |
RobinOok | maandag 6 juli 2015 @ 16:26 |
Klopt! Ik moet je ook bekennen, ik weet niet of ik er wel zo kapot van was. ;-) Ik geloof dat ik liever gewoon de partjes kruid voor ze de oven in gaan. Of een salade van gekookte aardappels met daarover een dressing. Maar een dressing over gebakken aardappels, ik weenie, het voelt verkeerd. | |
stavromulabeta | maandag 6 juli 2015 @ 19:19 |
Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken" [ Bericht 31% gewijzigd door stavromulabeta op 06-07-2015 19:26:11 ] | |
FutureFairytale | maandag 6 juli 2015 @ 19:30 |
Die slakjes Waarom kersen met pit? Ik zou wel zo'n handige ontpitter willen hebben | |
FutureFairytale | maandag 6 juli 2015 @ 19:30 |
Top! Ziet er goed uit | |
RobinOok | maandag 6 juli 2015 @ 19:52 |
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn". Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die? Ziet er wel lieflijk uit trouwens. | |
stavromulabeta | maandag 6 juli 2015 @ 20:15 |
In het koelvak, tussen de tofu en de verse paddestoelen. Was bij Amazing Oriental in Den Haag. | |
RobinOok | maandag 6 juli 2015 @ 20:28 |
Deze? Verse rijststicks Of van die lang houdbare, Vietnamese? (kan even geen foto vinden) | |
stavromulabeta | maandag 6 juli 2015 @ 20:53 |
Nee, deze: | |
n0a | maandag 6 juli 2015 @ 21:21 |
May Fung heeft anders ook verse rijstvellen. Moeten wel nog gesneden worden. | |
RobinOok | maandag 6 juli 2015 @ 21:30 |
Oh, ja, die bedoel ik ook. Liggen in mijn ijskast, nog niet geprobeerd, maar zijn ook best lang houdbaar. Beetje tussen vers en gedroogd in. Maar ze waren dus wel lekker? | |
minilot | dinsdag 7 juli 2015 @ 09:03 |
Traditie! Het schijnt dat het de smaak ten geode komt om kersne met pit te gebruiken al heb ik dat maar van horen zeggen. Verder zorgt het er vooral voor dat je clafoutis natuurlijk een beetje onder de paarse nattigheid komt te zitten bij kersen die niet meer intact zijn. Wij hebben de kersenpitten gewoon tijdens het eten in de tuin uitgespuugd, in de tuin. Eens zien waar over een tijdje ineens kersenbomen groeien! | |
stavromulabeta | woensdag 8 juli 2015 @ 21:08 |
Xiang La Dou Fu Gan - Tofu met zwarte bonen en chilipeper. Wederom uit De echte Chinese keuken thuis | |
RobinOok | vrijdag 10 juli 2015 @ 22:35 |
Roedjak Manis Roedjak Mani is een Indonesische fruitsalade met een saus van bruine suiker en rode peper. Ik vind 'm stiekem gewoon het lekkerst met alleen verse ananas. Yummmmmm. (maar normaal hoort er ookbijvoorbeeld mango door en/of komkommer en/of appel, nou ja, wat je maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. Het hoort met een beetje "onrijp" fruit te zijn, maar ach, ook met rijp fruit is het lekker) | |
Skoap | zondag 12 juli 2015 @ 19:14 |
Dat lijkt mij heerlijk! Dat ga ik binnenkort ook eens maken! | |
minilot | maandag 13 juli 2015 @ 13:22 |
Inderdaad! Wel met alleen mango en ananas, dat lijkt me het lekkerst. | |
minilot | maandag 13 juli 2015 @ 13:30 |
Heb ook nog twee foto's! De Efteling bracht kortgeleden een kook/bakboek uit omtrent hun eigen pannekoekenrestaurant in het park, met (je raadt het al), pannekoeken, flensjes en poffertjes, maar ook een aantal hartige gerechten en toetjes. Aangezien ik het boekje moet reviewen op mijn website.. ..ben ik dezer dagen wat recepten aan het uitproberen. Allereerst een hele simpele... 'Roomijs' van wel twee ingrediënten: bevroren banaan en pindakaas! Als je plakjes bevroren (rijpe) banaan in de keukenmachine gooit krijg je daarmee heel lekker zacht, zoet en 'vol' smakend ijs. Een trucje dat veganisten al heel lang kennen (Door mij opgeleukt met hoorntjes die ik door gesmolten chocolade en gehakte zoute pinda's gehaald heb) Verder vandaag de courgettepannekoekjes uit het boek gemaakt: (Door mij opgeleukt met een ei-loze kervelmayonaise op basis van melk + kaasjeskruid uit de achtertuin) Morgen weer verder met nog een handvol recepten! [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 13-07-2015 15:09:53 ] | |
Soohr | maandag 13 juli 2015 @ 13:52 |
Zaterdag een kilo biefstuk op de bbq. was weer heerlijk (als je van rare houdt) | |
minilot | woensdag 15 juli 2015 @ 17:05 |
Verger gegaan met het testen van receptjes uit het nieuwe pannenkoekenboek van de Efteling. Hier de 'baklava-pannenkoekentaart', maar dan gemaakt als éénpersoonstaartje in plaats van voor tien personen. Da's een flinke lap zeg! Gewoon alleen zout en peper of er verder nog iets mee gedaan? | |
Soohr | woensdag 15 juli 2015 @ 17:37 |
Lijkt me erg vullend en lekker die taart. Op het biefstuk zit alleen aan 1 kant heel veel zout en peper, voor de rest alleen lekker boven de kooltjes lang op de kant van de zout en peper laten garen, daarna korter op de andere kanten | |
minilot | donderdag 16 juli 2015 @ 10:47 |
Kaiserschmarrn met rumrozijnen | |
n0a | donderdag 16 juli 2015 @ 11:08 |
Karaage rijstburger - Japanse gefrituurde kip op een gebakken sushirijst "broodje", sriracha mayonaise en coleslaw. | |
minilot | donderdag 16 juli 2015 @ 11:15 |
Gaaf! En wat een lollige semi-fusion! Ik sla het recept op. | |
n0a | donderdag 16 juli 2015 @ 11:19 |
Tnx! Heerlijk die kaizerschmarrn trouwens. Die moet ik ook weer eens maken. Is een mini lodge pannetje? | |
minilot | donderdag 16 juli 2015 @ 11:28 |
Merkloos, maar wel gietijzer. | |
Molo | donderdag 16 juli 2015 @ 12:02 |
HOLY FUCK, WANTSSS, NOWWWW (hoe heb je dat gemaakt? ) | |
Molo | donderdag 16 juli 2015 @ 12:03 |
Seht gut aus dame! | |
minilot | donderdag 16 juli 2015 @ 12:13 |
Superdupersimpel: http://www.trouw.nl/tr/nl(...)Kaiserschmarrn.dhtml | |
Molo | donderdag 16 juli 2015 @ 12:18 |
Grazie mille | |
n0a | donderdag 16 juli 2015 @ 12:56 |
Domo arigato. (Als we toch internationaal bezig zijn ) | |
Molo | donderdag 16 juli 2015 @ 13:00 |
Mais oui, bien sur | |
Zo-is-dat | vrijdag 17 juli 2015 @ 21:07 |
Broodje gebakken vandaag | |
RobinOok | zaterdag 18 juli 2015 @ 15:41 |
Broodje kipkerrie Afbakbroodje. Blokjes kip, bleekselderij, Granny Smit en lente-ui. Sausje van 2/3 mayo en 1/3 geslagen room. Flinke snuf kerriepoeder, flinke scheut gembersiroop, peper, zout, verse thijm. | |
voederbietel | zondag 19 juli 2015 @ 11:01 |
Tahu besengeh - tofu in kruidige kokossaus Tumis Aubergine - Aubergines in hete tomatensaus Witte rijst Komkommer om de boel te kunnen blussen. | |
RobinOok | zondag 19 juli 2015 @ 11:05 |
Da lussik wel! | |
Helsinki | zondag 19 juli 2015 @ 11:25 |
Ik ook . En eigenlijk gaat zo'n broodje kipkerrie er nu ook wel in. | |
PM-girl | zondag 19 juli 2015 @ 11:52 |
Prachtig! | |
Bienelientjee | zondag 19 juli 2015 @ 13:32 |
Ik heb gister weer Robins Chocolate Whiskey Brownies gemaakt Ik had de mijne zonder ijs | |
Molo | zondag 19 juli 2015 @ 13:36 |
volgende keer iets korter in de oven zo te zien, dan zijn ze nóg lekkerder | |
Bienelientjee | zondag 19 juli 2015 @ 13:38 |
Klopt, de bovenkant was inderdaad wat krokant! Ze zaten er zelfs al korter in dan het recept zei! Maar van binnen nog heerlijk zacht! | |
FutureFairytale | zondag 19 juli 2015 @ 13:56 |
Zo hoort t wel. Zacht en wat vochtig aan de binnenkant en krokant bovenlaagje. Nu wil ik ook iets bakken | |
RobinOok | zondag 19 juli 2015 @ 14:16 |
Ja, ik moet erbij zeggen en heb het al eens eerder gezegd, het zijn eigenlijk geen brownies. In het origineel heet het mudcake. Maar ik snijd ze in blokjes en noem ze dan doodleuk brownies, maar ik geloof dat ik wel spijt heb daarvan, want brownies hebben hun eigen regels enzo, over hoe die horen te zijn en daar voldoen deze dus niet aan. Ahum Ik ben gewoon niet zo bekend in de bakafdeling, ik doe maar wat. :-) Hoe dan ook vallen ze bij veel mensen in de smaak. Niet in de laatste plaats door de shitload aan whiskey die ik erdoor doe. Collega's vragen vaak wanneer ik weer eens mijn whiskey taart maak. (en die heb ik slechts 2 keer voor ze gebakken, maar heeft dus wel indruk gemaakt ) | |
Bienelientjee | zondag 19 juli 2015 @ 14:22 |
Ach! Hoe ze ook genoemd moeten worden! Het recept blijft zooooo heerlijk! | |
RobinOok | zondag 19 juli 2015 @ 15:31 |
Ook zo lekker en toevallig ook met whiskey: garnalen cocktail. Garnalen moesten op en ik vond ook nog een pakje gerookte zalm van 3 dagen over de datum. Uit frankrijk meegenomen nog, haha, wie wat bewaard die heeft wat. Had slagroom in huis dus zo een lekkere whisky saus in elkaar getikt en hoppa, my ultimate comfort food. Garnalen & Zalm Cocktail | |
minilot | zondag 19 juli 2015 @ 15:42 |
Schitterende bijdragen weer, later uitgebreidere reactie maar ben zelf druk in de keuken momenteel. Net voor bij de thee: Basbousa (genoeg recepten voor online te vinden), cakeje van griesmeel, ei, yoghurt, boter en kokosrasp, na het bakken overgoten met een suikerstroop met kaneel en oranjebloesemwater. | |
Griebus | zondag 19 juli 2015 @ 16:01 |
Jij durft | |
minilot | zondag 19 juli 2015 @ 20:32 |
Avondeten van restjes en ditjes en datjes uit de voorraadkast: soort van Bubur Manado, Indonesische hartige rijstepap met groenten, hier met sambaltonijn (ansjovis bleek niet helemaal pluis meer) en gefrituurde uitjes. Wel erg lekker, milde zoetige rijst met die maïs en zoete aardappel en dan loeischerpe visprut erbij | |
NoralyZ | maandag 20 juli 2015 @ 20:31 |
galettes met nectarines en rozensiroop :-) | |
#ANONIEM | dinsdag 21 juli 2015 @ 19:01 |
Je zou zo eens een picknick kunnen houden met jullie allemaal waarbij een ieder iets meeneemt en verder zijn gezelligheid. Btw...komende zaterdag in Rotterdam = zomercarnaval. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2015 19:01:40 ] | |
NoralyZ | dinsdag 21 juli 2015 @ 19:23 |
, als het kon zou ik voor die gelegenheid een extra maag aanleggen. al het lekkers dat hier altijd voorbijkomt... | |
drakin | dinsdag 21 juli 2015 @ 19:35 |
Tegen de tijd dat je het hier ziet is het natuurlijk allang weer op. | |
dahippieunicorn | dinsdag 21 juli 2015 @ 21:07 |
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade Ganache Uit een boek van Matt Preston | |
Molo | dinsdag 21 juli 2015 @ 21:14 |
DA FUK dass seht gut aus | |
dahippieunicorn | dinsdag 21 juli 2015 @ 21:17 |
Thanks | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 21 juli 2015 @ 21:36 |
| |
minilot | woensdag 22 juli 2015 @ 11:36 |
Wat een schitterend brood weer van je! Al ben ik toch ook wel benieuwd naar crumbshots. Korsten zijn sowieso gaaf om te zien, maar de binnekant is óók belangrijk! Yum! Heb je toevallig linkjes naar recepten voor de tahu besengeh en tumis aubergine? Klinkt ook goed! Kun je wat meer vertellen over de rozensiroop? Zelf gemaakt met suikersiroop en rozenwater ofzo? Aaaargh. Altijd als ik iets voorbij zie komen dat een variant is op Millionaires Shortbread (al ziet er wel een héél goeie uit! ) dan heb ik meteen geen trek meer in wat ik ga eten Wil ik alleen nog dat. Mjam! | |
minilot | woensdag 22 juli 2015 @ 11:37 |
O ja, ik had ook nog een foto. Aan mijn ontbijt/lunch komt vandaag geen koken te pas. Ben een beetje verkouden geraakt, dus pitaminen aan het bijtanken | |
voederbietel | woensdag 22 juli 2015 @ 12:03 |
http://www.kokkieslomo.nl/ayam-besengeh/ Kip gewoon vervangen door gefrituurde tofu. En die tumis aubergine is eigen recept. Boemboe van een ui/2 sjalotten, 2-3 lomboks of rawits, genoeg guladjawa (3/4) en ketjap manis (1/4) om de hitte uit te balanceren, en voor de rest kruiden naar inzicht. Ik doe meestal wat gember, kentjoer (want kentjoer ) maar alle indo kruiden zijn natuurlijk prima. Doe meestal wat van 1/2 tot 1 tl van de kruiden die ik er in doe en wat olie om hem te kunnen malen natuurlijk. Dat fruit je. Daarna een stuk of 4 tomaten, een stuk of 2-3 aubergines, citroengras, limoenblad en eventueel nog wat tomatenpuree. Dat laten sudderen totdat het gaar is en op smaak brengen met zout. De eerste keer dat je het maakt beetje oppassen dat je het niet te heet maakt want ik heb altijd het idee dat door dat sudderen de hitte nog veel meer naar boven komt, zeker als je de pitjes en zaadlijsten laat zitten. [ Bericht 0% gewijzigd door voederbietel op 22-07-2015 12:09:08 ] | |
NoralyZ | woensdag 22 juli 2015 @ 12:55 |
ja, simpel ietwat gezoet deeg gerold (met een beetje rozenwater erin), rondjes maken en dan inkwasten met een beetje losgeklopt eiwit, partjes nectarine er op, dichtvouwen en de randjes met nog wat eiwit inkwasten. suikersiroop heb ik eigenlijk altijd in de kast staan - want yum, zelf cocktails maken - en voor deze galettes inderdaad gemengd met rozenwater... meteen als ze uit de oven komen kwast je ze in met de siroop, that's all! supersimpel en errrg lekker | |
Zo-is-dat | woensdag 22 juli 2015 @ 13:34 |
Hij zit in de diepvries was nogal groot! Hij mag even wachten tot 16 augustus, dan heb ik minimaal 6 eters bij het ontbijt, het perfecte moment om deze aan te snijden | |
dahippieunicorn | woensdag 22 juli 2015 @ 17:21 |
Thanks, haha. Enneh... niemand houd je tegen | |
dahippieunicorn | zaterdag 25 juli 2015 @ 12:56 |
Kip in Colasaus. Verrassend lekker | |
RobinOok | zaterdag 25 juli 2015 @ 13:44 |
Jamie Oliver Salmon Ziet er een beetje uit alsof het een auto ongeluk heeft gehad, maar is al jaren een favorietje hier in huis: Jamie's zalm met sperziebonen, cherrytomaatjes en ansjovisjes. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 26-07-2015 14:29:03 ] | |
RobinOok | zondag 26 juli 2015 @ 14:32 |
Lam broodje "Restje" lamsschouder, uit de diepvries, even opgewarmd en weer af laten koelen. Met lente-ui en basilicum. En Turkse yoghurt met knoflook, komijn, shichimi togarashi, zout, peper, citroensap. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 28-07-2015 15:56:19 ] | |
Isabeau | zondag 26 juli 2015 @ 15:36 |
RobinOok, wat ziet het er allemaal weer geweldig lekker uit Zeg, lieve mensen van de prachtige foto's, is er ook een goede website waar ik kan leren hoe ik mijn eten een beetje lekker op de foto kan krijgen? Foto's van mijn eten zien er nooit mooi uit, zelfs niet als dat eten er geweldig uitziet | |
RobinOok | zondag 26 juli 2015 @ 17:02 |
Er staat volgens mij heel veel online aan food photography tips. Deze bijvoorbeeld: http://www.seriouseats.co(...)ood-photography.html Maar volgens mij is het gewoon een kwestie van doen. Veel doen. Allerbelangrijkste is goed licht. Verder veel foto's maken, steeds uit een ander standpunt en dan de mooiste eruit kiezen. | |
n0a | zondag 26 juli 2015 @ 17:07 |
Dat broodje Robin! Krokant buikspek gebakken op een laag uien en appels. | |
minilot | dinsdag 28 juli 2015 @ 15:03 |
N0a, dat buikspek! Allemachtig, wat ziet dat er lekker uit zeg! Dit. Als het buiten donker is, of zelfs maar schemert maar ik liever helemaal geen foto's van eten. Ik maak dus eigenlijk alleen foto's bij goed daglicht en ik zet/schuif het ondergrondje (tafel, plankje, bord) zo dicht mogelijk bij een raam, bij voorkeur op de vensterbank. Verder, simpele camera op de macrostand en gewoon -klik-. Ik maak voor de vorm altijd wel een paar foto's maar negen van de tien keer kies ik toch de eerste uit. En dan krijg je dus foto's zoals de mijne. Als je nog wat beter je best doen krijg je meer profi foto's, zoals die van n0a, Myraela en Robin | |
Soohr | dinsdag 28 juli 2015 @ 15:52 |
Niet zozeer om het eten, al was de salade erg lekker, maar ik heb een goede plek op het aanrecht gevonden voor foto's van eten. | |
Soohr | dinsdag 28 juli 2015 @ 15:54 |
potverdikkie wat lekker | |
minilot | dinsdag 28 juli 2015 @ 15:57 |
Zeker een goede plek! Waar kijken we precies naar? Peer, walnoot, veldsla, blauwe kaas? | |
Soohr | dinsdag 28 juli 2015 @ 16:07 |
oh, hehe klopt. Peer, walnoot, veldsla, blauwe kaas met een mosterd-honing dressing | |
Zo-is-dat | dinsdag 28 juli 2015 @ 16:27 |
Oehhhhh Wat een heerlijkheden allemaal, en mooie foto's! Ik moet toch ook eens beter m'n best daarvoor doen, licht is key ja dat was me ook al wel opgevallen. | |
n0a | dinsdag 28 juli 2015 @ 17:15 |
Dank je! Was ook erg lekker. Laatste tijd neem ik overigens steeds vaker foto's met mijn telefoon . | |
Sts | woensdag 29 juli 2015 @ 17:58 |
Dat boek Ik heb het naar aanleiding van dit recept gekocht, geweldig, vol met gemakkelijke gerechten voor doordeweeks! | |
dahippieunicorn | woensdag 29 juli 2015 @ 22:44 |
Ahh wat leuk om te horen! Het is inderdaad een geniaal boek | |
Ilaamia | donderdag 30 juli 2015 @ 21:52 |
Kinder Bueno taart | |
Isabeau | donderdag 30 juli 2015 @ 21:53 |
En die heb jij gemaakt? | |
RobinOok | zaterdag 1 augustus 2015 @ 11:01 |
Restje Salade Restje gegrillde groenten (beproefd recept) van twee dagen ervoor gemengd met pak sla en parmezaanse kaas en pijnboompitten. Sla beetje aangemaakt met simpele dressing, maar dat had geloof ik niet echt gehoeven in dit geval. | |
Mord_Sith | zaterdag 1 augustus 2015 @ 11:10 |
Nee | |
minilot | zaterdag 1 augustus 2015 @ 11:19 |
Goed restje Robin! Hier wakker worden met.. ..cold brewed koffie met pepermunt en flink wat melk | |
Myraela | zaterdag 1 augustus 2015 @ 11:22 |
Ze heeft de bron er toch gewoon bij gezet? Voor de rest wijzen al die linkjes op Google alleen maar naar Welke.nl. En ook daar verwijzen ze weer naar dezelfde bron. Dus als zij het op die website heeft gezet, heeft ze het misschien wel gemaakt. | |
Mord_Sith | zaterdag 1 augustus 2015 @ 11:23 |
Zou zomaar kunnen idd Ik dacht dat het van een website geplukt was. If so, good job, ik zou zoiets nooit kunnen maken | |
Myraela | zaterdag 1 augustus 2015 @ 11:25 |
Ziet er wel machtig lekker uit ja. Al zou ik het papiertje wel weglaten, haha. | |
RobinOok | zaterdag 1 augustus 2015 @ 13:24 |
Gekookte krieltjes had ik ook over en de eieren moesten op: Uitje bakken, dan blokjes bleekselderij (ook over) en knoflook erbij. Dan gesneden krieltjes (omgezwierd met gerookt paprikapoeder, zout, peper, tijm) even bakken. Dan geroosterde paprika (uit zo'n pot, moest ook op), uitgebakken verkruimelde ontbijtspek. Dan ei losgeklopt met peper, zout, scheutje shaoxingwijn en verse basiclium erbij. Even rustig bakken (ook nog in de oven gezet), dan deksel op de pan, omdraaien, omelet op bord laten glijden: Staat af te koelen. Vanavond koud eten. Ben benieuwd eerlijk gezegd. :-) *edit* Ja, was lekker: [ Bericht 6% gewijzigd door RobinOok op 01-08-2015 21:22:54 ] | |
minilot | zondag 2 augustus 2015 @ 12:37 |
Haha, ik hoopte al dat er nog een vervolgfoto kwam Robin! Ziet er wel erg uit als restjeseten, maar dat is het dan ook. Zal ongetwijfeld lekker geweest zijn. | |
minilot | zondag 2 augustus 2015 @ 12:38 |
Ik maakte als ontbijt Chinese broodjes met bieslook, olie en witte peper: In de pan gebakken met een andere zware pan erbovenop zodat ze mooi plat bleven. Heeeeeeeeeeeeel veel laagjes erin door manier van oprollen. Erg lekker! Leek verder qua platheid, deeg en korstje wel wat op een Engelse muffin. | |
RobinOok | zondag 2 augustus 2015 @ 13:12 |
Het was okay. Niet helemaal mijn ding. Maar ja, restjes inderdaad. :-) | |
RobinOok | zondag 2 augustus 2015 @ 13:13 |
Cool! Die dingen zijn vers het lekkerst. Krijg er acuut trek in. | |
Isabeau | zondag 2 augustus 2015 @ 13:16 |
Zijn dat Chinese broodjes omdat ze in China worden gegeten? Ziet er lekker uit | |
minilot | zondag 2 augustus 2015 @ 13:39 |
Yup! Schijnt in Xi‘an geloof ik momenteel populair te zijn om een hamburger tussen zo een gesplitst broodje op te eten | |
Molo | zondag 2 augustus 2015 @ 14:00 |
Wat voor soort brood is dat? Qua bereiding enzo? | |
Helsinki | zondag 2 augustus 2015 @ 14:37 |
Oh man. Dit recept moet ik hebben hoor! | |
minilot | zondag 2 augustus 2015 @ 16:17 |
Dit aangehouden (recept voor broodje staat onderaan): http://ladyandpups.com/20(...)amb-meatball-burger/ Maar dan met wat fijngesneden bieslook (samen met de olie en witte peper) erop, voor het oprollen. Ook heb ik bij de tweede rijs de opgerolde broodjes op een laagje fijne semolina gezet, voor een extra knapperig korstje aan de onderzijde. Niet traditioneel, wel lekker. | |
Molo | zondag 2 augustus 2015 @ 16:18 |
Tof! Ik heb 'm even in mijn favorieten opgeslagen | |
vincevega82 | maandag 3 augustus 2015 @ 21:39 |
Wrap met bavette en groente van de bbq, guacamole en zure room | |
minilot | dinsdag 4 augustus 2015 @ 13:45 |
Hebben! Nu! | |
minilot | dinsdag 4 augustus 2015 @ 13:46 |
In plaats ervan had ik net deze lunch: (Gestoomde boontjes, bosui, dikke parmezaansaus en wat hysterisch blauw komkommerkruid) Ook lekker, maar geen bavettewrap. | |
Molleman | dinsdag 4 augustus 2015 @ 14:09 |
Ziet er goed uit | |
minilot | zondag 16 augustus 2015 @ 11:15 |
Voor het eerst ooit marshmallows gemaakt! Is leuk! Wegens themaverplichting hier met kleur&smaak van Blue Curaçao Ze zijn qua textuur heel lekker, wel volgende keer wat hoger maken. | |
HaverMoutKoekje | zondag 16 augustus 2015 @ 11:21 |
Wat gaat er in naast heel veel suiker ( of glucose)? | |
minilot | zondag 16 augustus 2015 @ 11:27 |
Suiker ja, en glucose- of maïsstroop, plus uiteraard een lading eiwitten en gelatineblaadjes. En om te zorgen dat het niet aan alles vastplakt zit aan de buitenkant een laagje van halfpoedersuiker, half maïzena of aardappelzetmeel. That's it. | |
RobinOok | zondag 16 augustus 2015 @ 11:56 |
Geef even het recept wat jij gebruikte. Scheelt zoeken. Want ik heb NU zin in marshmellows! | |
minilot | zondag 16 augustus 2015 @ 12:00 |
Joe! http://www.davidlebovitz.(...)-recipe-candymaking/ Maar marshmallows moeten heeeeeeeel lang drogen hoor. Als je ze nu maakt kun je ze vanavond pas eten. | |
RobinOok | zondag 16 augustus 2015 @ 12:05 |
Ja zeg, ik heb ooit speciaal en alleen hiervoor een standmixer aangeschaft en uiteindelijk nog noooooit marshmellows gemaakt. En nu ben ik dan eindelijk zover en ga jij me reden geven om het alweer niet te doen? | |
minilot | zondag 16 augustus 2015 @ 12:06 |
Ja, gewoon doen! Je zult er vanavond ook heus nog zin in hebben. En nog onopgedroogde vers gemaakte marshmallowmix is ook erg lekker. Overigens overweeg ik binnenkort deze te maken: http://localmilkblog.com/(...)-salted-caramel.html Want als je lapsang souchong-thee als smaakmaker gebruikt dan smaakt je marsmallow meteen ook een tikkie naar kampvuur! | |
mocha | donderdag 20 augustus 2015 @ 13:49 |
wat komen hier lekkere dingen langs!!! Misschien dat ik binnenkort ook eens wat laat zien (als ik durf ) | |
minilot | vrijdag 21 augustus 2015 @ 13:32 |
Simpele meringuetjes. Nog een beeeeeeeeeetje kleverig van binnen. | |
n0a | vrijdag 21 augustus 2015 @ 13:53 |
Deze nog vergeten te delen. Gebakken cheesecake En vegetarische hapjes met aubergine en feta. | |
vinnypassy | zondag 23 augustus 2015 @ 18:39 |
Vitello tonato (met gefrituurde kappertjes en rucola), caprese (met alleen zaadjes en sap, gemengd met wat olijfolie en een heel klein sjalotje ipv plakken tomaat) en gewoon yoghurt met aardbei, munt en honing. Ideaal zondagsvoer. | |
FutureFairytale | zondag 23 augustus 2015 @ 19:09 |
Wat een mooie foto's | |
fietsie | maandag 24 augustus 2015 @ 16:58 |
Zaterdag aan het culi doen geweest met vis... | |
emmyemmy | zondag 30 augustus 2015 @ 12:46 |
Geen mooie foto ofzo, maar ik heb mijn vriendje blij gemaakt gisteren Voor z'n verjaardag. Bizon biefstuk met aardappeltjes uit de oven en paddenstoelen. Heb voor hem glencairn deluxe glazenset gekocht en Caol Ila 12 jaar | |
RobinOok | zondag 30 augustus 2015 @ 13:14 |
En dat eet hij dan gezellig achter zijn bureau op? En groenten lust hij ook niet? | |
emmyemmy | zondag 30 augustus 2015 @ 13:18 |
De biefstuk was groot dus weinig bijgerechtjes en nee we zaten aan tafel waar z'n laptop stond | |
Njosnavelin | zondag 30 augustus 2015 @ 13:18 |
| |
RobinOok | zondag 30 augustus 2015 @ 13:31 |
Snelle lunch: Japanse gyoza met Yin Yin Saus en verse koriander |