minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 10:39 |
![]() Game on! | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 10:40 |
Goed, we hadden het over slowcookers en over de glorie van loeigoedkope rvs mengkommen van de Xenos. ![]() | |
Lienekien | woensdag 21 januari 2015 @ 10:45 |
Over mengkommen gesproken: zoeen heb ik een tijdje terug ergens kunnen bestellen in een ruime maat:![]() Die zie ik al jaren voorbijkomen in Engelse kookprogramma's. Een echte klassieker. Hij wordt al meer dan honderd jaar zo gemaakt, door dezelfde pottenbakkerij. | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 10:47 |
![]() Lijkt me vreselijk onpraktisch, maar wel tof! ![]() | |
Lienekien | woensdag 21 januari 2015 @ 10:49 |
Hij gaat vast kapot als je 'm laat vallen. Ik word blij als ik 'm zie. ![]() | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 10:51 |
Van de BBC-website: "Heavy-duty and hard-wearing, this stoneware bowl has stood the test of time. It fits neatly under one (adult) arm as you beat with the other." Kijk aan ![]() | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 10:53 |
Ja, snotver, nu wil ik deze van ze: http://www.kookpunt.nl/ma(...)cm/nl/product/12260/ | |
dimmak | woensdag 21 januari 2015 @ 10:54 |
Heb je misschien een foto van hoe dit werkt in je BBQ? ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 21 januari 2015 @ 11:18 |
Ohhh...die zijn gaaf! Zijn ze zwaar of valt dat mee? | |
Lienekien | woensdag 21 januari 2015 @ 11:26 |
Ik heb een van 30 cm doorsnee, die is ruim anderhalve kilo. Hij staat stevig en heeft op twee plekken een soort handgreepje in de rand. | |
raulbouli | woensdag 21 januari 2015 @ 12:25 |
Niet mijn foto maar; ![]() Geweldige pan. | |
Bart2002 | woensdag 21 januari 2015 @ 12:46 |
Over slowcookers gesproken: (nog) geen nieuw keukenspeeltje maar ik wil er ook 1. En graag een rechthoekige.![]() Slowcooker 5,5L Duo Sous Vide Espressions, iemand hier ervaring mee? Hij ziet er leuk uit en is niet echt duur. Het liefste wil ik deze: Cuisinart Slowcooker 6,5L PSC650E Die is blijkbaar overal uitverkocht. Tips? | |
Kaatje1 | woensdag 21 januari 2015 @ 13:00 |
Als ik op de site kijk zijn de laatste commentaren van 4 en 5 jaar geleden, misschien is hij uit de collectie? | |
Bart2002 | woensdag 21 januari 2015 @ 13:36 |
Lijkt me ook helaas. Op diverse sites staat ook dat hij niet meer te bestellen is. Schade! Ik snap ook niet zo goed dat je bijna uitsluitend ronde modellen kunt kopen. Niet praktisch op het aanrecht. Misschien nog een Fokker met zo'n ding in de kast / op zolder? | |
Kaatje1 | woensdag 21 januari 2015 @ 14:09 |
Mijn slowcooker is ovaal, niet vierkant, maar due neemt volgens mij niet veel meer ruimte in dan een rechthoekige. Nou staat de cooker niet in de keuken als ik 'm niet gebruik en als ik 'm wel gebruik op een anders ongebruikt stuk aanrecht. Je zou ook eens op ebay kunnen kijken. | |
Rorsach | woensdag 21 januari 2015 @ 14:36 |
http://www.ebay.com/itm/C(...)&hash=item35e1b029ac Kost je 130 eur, excl importkosten. | |
focal | woensdag 21 januari 2015 @ 14:54 |
Die sous vide combo wordt in Australië onder een andere merknaam verkocht; Sunbeam. Er zijn dan wel reviews te vinden. Iemand had er een nacht lang een elektronische thermometer in gehangen om de sous vide temperatuur te checken en hij bleef de hele nacht vrij netjes op temperatuur. ![]() Hij schommelt ongeveer binnen 1 graden, dat lijkt me een meer dan redelijk resultaat voor een sous vide apparaat van 150,- | |
Bart2002 | woensdag 21 januari 2015 @ 15:14 |
Dank. Maar te lastig. Uitsluitend paypal. Heb ik niet. Eventuele defecten. En w.s. 110 volt en andere stekker. Ik zie te veel beren. ![]() | |
Bart2002 | woensdag 21 januari 2015 @ 15:18 |
Dank. Onder de merknaam Sunbeam zijn er i.d.d. veel reviews te vinden die overwegend goed zijn. Ik denk dat ik voor deze ga. | |
Bart2002 | woensdag 21 januari 2015 @ 15:28 |
Ruimte is natuurlijk een smoes van me. Ik vind rechthoekig er mooier en professioneler ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 21 januari 2015 @ 15:31 |
![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 21 januari 2015 @ 16:21 |
Ze zien er erg mooi en decoratief uit, maar ook erg kwetsbaar. | |
focal | zaterdag 24 januari 2015 @ 17:06 |
![]() RVS pan, 28cm. En zoals gewoonlijk weer in vrij ruime verpakking... | |
Leipo666 | maandag 26 januari 2015 @ 14:34 |
we gaan maar eens aan de blender![]() | |
minilot | maandag 26 januari 2015 @ 14:35 |
Oeee, een magimix! | |
Leipo666 | maandag 26 januari 2015 @ 15:03 |
stond voor 159 bij de Nijhof in de aanbieding, leek me wel een goede prijs impuls-aankoop ![]() | |
LPFAN | maandag 26 januari 2015 @ 16:57 |
Heb eindelijk een foodproccesor! ![]() En dankzij airmiles was ie maar een euro! ![]() | |
minilot | maandag 26 januari 2015 @ 17:01 |
Gefeliciteerd! ![]() Waar is dat petticoat-achtige hulpstukje linksboven voor? : | |
Pietverdriet | maandag 26 januari 2015 @ 17:02 |
Dat vroeg ik me ook af | |
LPFAN | maandag 26 januari 2015 @ 17:04 |
volgens de gebruiksaanwijzing voor deeg en slagroom enzo. van de week maar ff uitproberen ![]() | |
minilot | maandag 26 januari 2015 @ 17:05 |
Vaag! Hou ons op de hoogte! ![]() | |
LPFAN | maandag 26 januari 2015 @ 17:08 |
Ja idd vind ik ook ben benieuwd. | |
Pietverdriet | maandag 26 januari 2015 @ 17:18 |
Lucht in slagroom door cavitatie? | |
SuperFood | woensdag 28 januari 2015 @ 21:52 |
![]() ik hou niet zo van plastic alleen waar vind je zoiets van een ander materiaal (glas heb ik al geprobeerd maar dat lijkt niet zo te werken - lig niet de blokker glazen pers) | |
Zo-is-dat | woensdag 28 januari 2015 @ 22:07 |
Vandaag deze binnen gekregen ![]() Wilde ik al een tijdje nu voor 25 euro ![]() | |
Bart2002 | woensdag 28 januari 2015 @ 22:12 |
Prachtig ding! En wat een koopje! Maar wat is het? | |
Zo-is-dat | woensdag 28 januari 2015 @ 23:02 |
Platte menghaak met rubber om de randen van de kom ook mee te nemen, voor de kitchenaid | |
Bramito | donderdag 29 januari 2015 @ 09:46 |
Is het niet voor de mayo? Ik heb een mini moulinex en daar zit een emulsieschijf bij. De mayo mislukt nooit meer en is super snel klaar. Die is alleen wel vlak. | |
applemoose | zondag 1 februari 2015 @ 18:45 |
Ik heb een Bosch mum 5 keukenmachine gekocht! Met de 21% actie van de mediamarkt was hij goedkoper dan we tot nu toe tegengekomen waren. we hebben de basic versie gekocht zonder blender etc. | |
rob_de_rechter | maandag 2 februari 2015 @ 09:09 |
Daar ga je gegarandeerd vet veel plezier van hebben. Heb denk ik al een jaar of 9 een MUM8200. Geweldige apparaten, enige nadeel is dat je accessoires blijft kopen.... | |
applemoose | maandag 2 februari 2015 @ 10:36 |
Haha, dat geloof ik graag! Ik heb de vleesmolen gekocht via marktplaats en ik aas nu op de ijsmachine. [ Bericht 17% gewijzigd door applemoose op 02-02-2015 10:42:24 ] | |
Sorella | maandag 2 februari 2015 @ 21:13 |
verkeerd topic ![]() | |
LPFAN | maandag 2 februari 2015 @ 21:28 |
jah ook idd voor mayo! heb er vandaag slagroom mee gemaakt en dat ging perfect! | |
Hooiopdevork | dinsdag 3 februari 2015 @ 07:11 |
Ik heb ongeveer dezelfde foodproccesor, dat hulpstuk is ook supermakkelijk om eiwit stijf te kloppen. Paar eiwitten erin en laat maar een paar minuten draaien en je hebt super stijf eiwit. | |
Pietverdriet | dinsdag 3 februari 2015 @ 08:41 |
Slaat het ook op? En wat gebeurd er als je kokende suikerstroop erbij giet? | |
Hooiopdevork | dinsdag 3 februari 2015 @ 10:21 |
Kokend suikerstroop heb ik niet geprobeerd, wel gewoon suiker. | |
Sorella | dinsdag 3 februari 2015 @ 15:10 |
Om nog even terug te komen op de engelse en amerikaanse cupmaten pannetjes. Voor degene die het interesseert ![]() Engels: 1/4 cup = 60 ml, 1/3 cup = 85 ml, 1.2 cup = 125 ml en 1 cup = 250 ml. Amerikaans: 1/4 cup = 59 ml, 1/3 cup = 78 ml, 1/2 cup = 118 ml en 1 cup = 236 ml. Dille en Kamille verkoopt ze, gisteren binnen gekregen. ![]() | |
appelepent | dinsdag 3 februari 2015 @ 21:24 |
![]() | |
Hooiopdevork | woensdag 4 februari 2015 @ 06:24 |
Wow cool!! waar heb je die gehaald? en wat heb je al gemaakt? | |
appelepent | woensdag 4 februari 2015 @ 17:45 |
Eigenlijk heb ik er zelf een gemaakt, maar dit lijkt er wel op. Ja heb een halve liter maïs whisky gemaakt. ![]() | |
FranticDJ | donderdag 5 februari 2015 @ 00:14 |
"puur voor decoratie, al is ie wel functioneel" ![]() ![]() Edit: daar hoort deze url bij: http://www.vitis-vino.nl/product/alambiek-koper-5-liter/ | |
Pietverdriet | donderdag 5 februari 2015 @ 06:26 |
Zou zoiets niet online kopen. Belastingdiensten controleren daar scherp op, en hebben en bloedhekel aan thuisdistileerders | |
appelepent | donderdag 5 februari 2015 @ 17:12 |
tot 1 liter ketel inhoud is legaal/gedoogd. | |
#ANONIEM | zaterdag 7 februari 2015 @ 19:32 |
Edit: Foto doet t niet. Even kijken of laptop het doet ![]() [ Bericht 76% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2015 19:34:47 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 7 februari 2015 @ 19:52 |
![]() Deze staat sinds kort bij ons in de keuken ![]() Zo erg blij mee ![]() [ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2015 19:54:46 ] | |
Sorella | zaterdag 7 februari 2015 @ 20:07 |
Kan ik me voorstellen mascara-klodder, mooie machine hoor ![]() | |
Fixers | zondag 8 februari 2015 @ 09:50 |
Dat zijn geen Engelse cupmaten die je daar geeft, maar gewone metrische cups. De Brits-engelse (imperial) cup heeft een inhoud van 284 ml. Een Europese, metrische cups worden ook in gemenebestlanden als Australië gebruikt, daar zijn ze gewoon metrisch. Ik heb een boek van Gordon Ramsey en daarin legt hij uit dat er maar één manier is om hoeveelheden te meten: metrisch. Er zijn door dit soort fouten vliegtuigen en ruimtesondes neergestort. | |
Pietverdriet | zondag 8 februari 2015 @ 10:23 |
Vind sowieso dat recepten gewoon met gewicht moeten werken, een inhoudsmaat bloem bijvoorbeeld is onzinnig | |
Lienekien | zondag 8 februari 2015 @ 10:27 |
Hé, ik heb ook een Kenwood Patissier, maar herken dat hulpstuk in de kom niet! | |
Pietverdriet | zondag 8 februari 2015 @ 10:30 |
Volgens mij een kneedhaak met zo een siliconen schraper eraan | |
Molo | zondag 8 februari 2015 @ 10:34 |
Klopt, is handig hulpstuk. Op mijn kitchenaid gebruik ik dat hulpstuk erg vaak | |
Pietverdriet | zondag 8 februari 2015 @ 10:35 |
Voor boters en creme's ? | |
Molo | zondag 8 februari 2015 @ 10:36 |
![]() | |
Lienekien | zondag 8 februari 2015 @ 10:41 |
Ik zie het alleen bij een model dat in Australië wordt verkocht. | |
#ANONIEM | zondag 8 februari 2015 @ 10:50 |
Ik heb zo geen foto paraat maar eigenlijk is het vrij simpel. Ik gebruik 'm in een diepe kogelbbq (Weber). Onderin gaat de rookgenerator, op het rooster de te roken levensmiddelen. In een rookton kan je natuurlijk ook prima koud roken. Dat ding wordt kennelijk onder veel verschillende merknamen verkocht. Ik heb onderstaande vorig jaar bij de Makro gekocht en dan heet ie "Severin" maar het is volgens mij hetzelfde apparaat. Voldoet prima, zeker voor de prijs. Temperatuur is nauwkeurig tot op minder dan 1 graad, waarbij je moet bedenken dat het water niet circuleert in het bad en dus niet overal exact even warm is. Zolang je m niet buiten of in een onverwarmde ruimte gebruikt is dat niet zo erg. Nadelen: is niet al te ruim en kan aan de buitenkant lokaal behoorlijk warm/heet worden. ![]() | |
Bart2002 | zondag 8 februari 2015 @ 12:39 |
Dank. Gebruik jij hem ook voor slowcooken? Want daar is het mij om te doen. Ik lees als commentaar op een site: De pan kan gebruikt worden als zowel sous vide als slow cooker. Koop voor dat laatste a.u.b. een CrockPot o.i.d. De aanbaklaag in de Espressions ziet er niet al te stevig uit en als daar steeds een metalen rooster in staat te bewegen dan zal deze laag snel minder worden. Kan je dit bevestigen? | |
#ANONIEM | zondag 8 februari 2015 @ 12:51 |
Had plaatje van internet geplukt. Die zit er bij mij ook niet bij. Ben wel superblij met dat apparaat. Zo makkelijk in gebruik. Degelijkheid ten top ![]() | |
#ANONIEM | zondag 8 februari 2015 @ 13:24 |
Ik gebruik 'm alleen voor sous vide. Die anti-aanbaklaag lijkt me inderdaad niet erg slijtvast. | |
InTrePidIvity | woensdag 11 februari 2015 @ 15:07 |
Nog niet direct patsen, maar ik heb een nieuwe braadpan nodig. Heb zojuist een oude braadpan laten droogkoken (leeg op het vuur gezet ![]() Nu hebben ze bij Fonq tot 35% korting op Le Creuset pannen, maar in hoeverre is een braadpan ¤ 150,- waard? Ik zie grotere pannen van BK (waar ik zelf zeer tevreden over ben) voor een derde van die prijs, waar zit 'm dan dat waardeverschil in? | |
Bramito | woensdag 11 februari 2015 @ 15:21 |
Le Creuset is gewoon duur, klaar. Het kookt wel heerlijk maar dat doet gietijzer sowieso IMHO. Ik neem aan dat die pannen van BK niet van gietijzer zijn. | |
Lienekien | woensdag 11 februari 2015 @ 15:31 |
Een gietijzeren braadpan werkt fijn. Het hoeft geen creuset te zijn. Ik heb er het geld graag aan uitgegeven, want ik ga ervan uit dat zo'n pan een levenlang meegaat. | |
InTrePidIvity | woensdag 11 februari 2015 @ 15:33 |
http://www.bol.com/nl/p/b(...)uw/9200000002757997/
| |
Lienekien | woensdag 11 februari 2015 @ 15:37 |
Die kende ik ook niet. Wel die je daar rechts ziet staan. Heb ik er overigens ook twee van, waarvan een een erfstuk. Als de merknaam geen toegevoegde waarde voor je heeft, zou ik gerust voor een BK of een IKEA gaan. | |
Bramito | woensdag 11 februari 2015 @ 15:38 |
Ik ken die BK pannen niet, maar ze lijken me prima. Je kan ook gietijzer bij IKEA kopen, niks mis mee. | |
Bramito | woensdag 11 februari 2015 @ 15:39 |
Twee Creuset gebruikers die je wat anders aanraden. Trek je conclusie! ![]() | |
InTrePidIvity | woensdag 11 februari 2015 @ 16:12 |
Het lijkt er sterk op dat ik vandaag een Descoware-pan heb kapotgemaakt, een fabrikant die in de jaren '60 is overgenomen door Le Creuset (en beter werd bevonden door Julia Child) ![]() Gezien de geschiedenis zal dit dan ook een erfstuk geweest zijn, baal er wel van dat hij nu stuk is ![]() Oneerbiedig om het dan te vervangen door een 'simpele' pan, maar het wordt waarschijnlijk toch de BK. Dank voor het advies in elk geval ![]() | |
minilot | woensdag 11 februari 2015 @ 16:13 |
Ik gebruik al jaren naar tevredenheid een gietijzeren braadpan van de HEMA.. Maar ben eigenlijk wel heel benieuwd naar wat voor werkelijke meerwaarde zo'n Le Creuset nou heeft. Zijn hier blije Creusetgebruikers die daar iets zinnigs over kunnen zeggen? (Moet wel zeggen.. Ik heb een spatel/pannenlikker van Le Creuset en die is wel heel veel fijner qua stevigheid en in de hand liggen dan vergelijkbare spatels van andere merken. ![]() | |
Bramito | woensdag 11 februari 2015 @ 16:36 |
Als ik 'm zie word ik blij. Ander gietijzer kookt net zo lekker IMHO. | |
Lienekien | woensdag 11 februari 2015 @ 16:41 |
Mijn creuset is zo mooi rood. ![]() | |
Rorsach | woensdag 11 februari 2015 @ 17:48 |
![]() Van de Ikea ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 13 februari 2015 @ 10:44 |
Joepie, de nieuwe vrieskast is vanmorgen aangeleverd.![]() | |
Soohr | vrijdag 13 februari 2015 @ 14:17 |
Allemaal nieuwe dingen. Koelkast: 70 cm breed, 2 deuren boven, onder 2 vriesladen. Beste optie: de 0 graden la, perfect voor vlees, melk en bier. Afzuiger: we kunnen weer bakken zonder dat het huis blauw staat. Werkblad: een winst van 3 meter blad in totaal Kastjes: veel meer opslag, hoef bijna niets meer in de schuur te bewaren. ![]() | |
Fixers | vrijdag 13 februari 2015 @ 19:13 |
Creuset heeft een sterker emaille en zijn niet moeilijk met garantie. Prijs wordt voor een deel ook bepaald door waar de fabriek staat: de ijzergieterij van Le Creuset staat in Frankrijk. De pannen van BK, Hema en Ikea komen uit China. (of ergens anders waar het goedkoop is). | |
applemoose | vrijdag 13 februari 2015 @ 19:31 |
Ik heb twee gietijzeren pannen uit de kringloop gehaald. Bij thuiskomst bleek er een een creuset. Maar ik voel niet echt de meerwaarde, moet ik eerlijk zijn. Een paar weken later kocht ik er voor 3 ook nog een hackman pannetje gekocht en die gebruik het meest. Maar dat is meer vanwege het formaat | |
#ANONIEM | zaterdag 14 februari 2015 @ 08:33 |
Ik ben jaloers ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 14 februari 2015 @ 09:41 |
Ja na dik 25 jaar trouwe dienst heb ik mijn vorige vrieskast met pensioen gedaan. Hij verbruikte veel te veel stroom. Heb de nieuwe net aangezet en omgeladen. | |
Oceanonix | zaterdag 14 februari 2015 @ 10:47 |
Als je de deur nu open doet lijkt het dan nog enigzins op de vrieskast van de foto? ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 14 februari 2015 @ 11:04 |
Nee, wat ik invries zit goed verpakt | |
Oceanonix | zaterdag 14 februari 2015 @ 11:16 |
en je hebt de vriezer aanstaan..... ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 14 februari 2015 @ 12:34 |
En de deur dicht | |
habitue | zaterdag 14 februari 2015 @ 15:24 |
![]() Verademing t.o.v. die dunne plastic ondingen. | |
Helsinki | zondag 15 februari 2015 @ 12:10 |
![]() Voedselmolen ![]() | |
Fixers | zondag 15 februari 2015 @ 12:20 |
Vergeet niet om 'm goed in te oliën. Ik ben ook weer helemaal over op hout. Het snijdt zoveel comfortabeler dan kunststof of composiet. | |
habitue | zondag 15 februari 2015 @ 12:27 |
Er ging een liter druivenpitolie in! ![]() | |
Sorella | zondag 15 februari 2015 @ 16:11 |
Is dat de appel cider kleur ?? Vandaag toevallig vlees gemalen en voor het eerst van mijn leven (venkel)worstjes gedraait. | |
Oceanonix | zondag 15 februari 2015 @ 16:23 |
die staat ook nog mijn verlanglijstje! ![]() | |
Helsinki | zondag 15 februari 2015 @ 16:27 |
Is niet mijn KA maar ik geloof dat het wel de kleur appelcider is, ja ![]() Misschien is dit dan een tip? ![]() | |
Oceanonix | zondag 15 februari 2015 @ 16:32 |
Een hele goede tip, ik heb hem direct besteld. ![]() | |
Helsinki | zondag 15 februari 2015 @ 16:34 |
Fijn! Stond hier ook al een tijdje op m'n verlanglijst en dan is dit toch wel een mooie aanbieding. | |
MonkNL | maandag 16 februari 2015 @ 08:49 |
Vandaag 49,95 op de ibood flash sale! | |
_Administr8or_ | maandag 16 februari 2015 @ 20:32 |
Aangezien ik steeds vaker in de keuken sta en pizza, brood en pasta maak :![]() ![]() | |
Kaatje1 | maandag 16 februari 2015 @ 21:03 |
Gefeliciteerd, dat je maar net zoveel plezier van deze hebt als ik van z'n kleine broertje! | |
vinnypassy | zaterdag 28 februari 2015 @ 20:46 |
Mijn eerste Le Creuset-pan. Eens kijken of het bevalt, dan gaat het assortiment misschien uitgebreid worden. Nu eerst maar even een wat goedkoper model. | |
Lienekien | donderdag 5 maart 2015 @ 23:06 |
![]() Deze aangeschaft. Een vlakke grillpan, zeg maar. Creuset, gietijzer. Een 'plancha' voor op het fornuis en deze vierkante kan ook in mijn combi-oven als ik zou willen. Eigenlijk aangeschaft om zelfgemaakte naan op te maken en dat ging fantastisch. ![]() | |
Molo | donderdag 5 maart 2015 @ 23:10 |
Nice! (En foto van de naan ![]() | |
Lienekien | donderdag 5 maart 2015 @ 23:11 |
Die is op. ![]() | |
Molo | donderdag 5 maart 2015 @ 23:13 |
Tijd om nieuwe te maken ![]() | |
Kaatje1 | vrijdag 6 maart 2015 @ 12:08 |
He...ik heb laatst ook zo een gekocht, maar dan uit de Les Forgees serie (iets minder zwaar). Tot nu toe eigenlijk alleen nog maar groenten gegrild. Nu nog druk met de slowcooker, maar in de zomer zal ik deze wel meer gaan gebruiken. ![]() | |
RobinOok | zondag 8 maart 2015 @ 18:23 |
Ik ging voor een Kitchenaid Chopper, maar het werd toch een magimix. Zit er iets minder geil uit, maar leek me toch beter. ![]() Voor het kleine werk. Kijken of je in deze ook currypasta's kunt maken. Dat ging in mijn vorige niet. Ik zie ze het bij Saterday Kitchen wel altijd doen, maar die laten het vaak groffer dan ik graag heb. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 08-03-2015 18:30:40 ] | |
Pietverdriet | zondag 8 maart 2015 @ 18:25 |
De zwaardere uitvoeringen van Magimix waren in mijn tijd in de prof keuken zeer geliefd | |
Lienekien | zondag 8 maart 2015 @ 18:42 |
Ben heel benieuwd hoe die bevalt! | |
RobinOok | zondag 8 maart 2015 @ 18:51 |
Ik hou jullie op de hoogte. :-) | |
habitue | maandag 16 maart 2015 @ 15:41 |
![]() Koffie smaakt beter dan de oploskoffie die ik tot voor kort gebruikte! | |
Molo | maandag 16 maart 2015 @ 15:44 |
Ja gek he! ![]() | |
Isabeau | maandag 16 maart 2015 @ 15:53 |
Dat is nogal een verschil zeg! ![]() | |
Stokken_en_stenen | maandag 16 maart 2015 @ 17:11 |
Nice! | |
habitue | maandag 16 maart 2015 @ 17:28 |
Mn broertje paste dit weekend op mijn huis. "Heb je dit weekend nog koffie uit mijn automaat gehad?" "Ja maar ik ben weer terug gegaan naar jouw oploskoffie, vond uit de automaat te sterk." ![]() Senseodrinker. ![]() | |
Molo | maandag 16 maart 2015 @ 17:33 |
Ach, met zulke mensen blijft het in ieder geval in de schappen, handig als ik het soms nodig heb voor in recepten van brownies enzo ![]() | |
Bramito | donderdag 19 maart 2015 @ 11:06 |
Ik heb deze net binnen gekregen. Ik ga 'm vnl. voor bouillons en peulvruchten gebruiken.![]() | |
#ANONIEM | donderdag 19 maart 2015 @ 14:33 |
Joh! Je verwacht het niet he?! ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 20 maart 2015 @ 17:09 |
![]() Was afgeprijst van 50 voor 25 euro Kon ik hem niet voor laten staan Voor gehakt (drie verschillende fijnheid) Groente en kaas rasp Worst maken Pasta maken Spuitgebak maken Ga er de komende tijd eens mee spelen Edit Kaas raspen voor pizza ging prima, en maakt gemakkelijk schoon, sneller dan de keukenmachine [ Bericht 12% gewijzigd door Pietverdriet op 21-03-2015 17:51:52 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 7 april 2015 @ 19:04 |
![]() | |
Sorella | dinsdag 7 april 2015 @ 19:51 |
Kan je daar een kom in zetten zodat die niet weg glipt als je beslag of zo staat te kloppen ? | |
Molo | dinsdag 7 april 2015 @ 20:00 |
Ik heb gewoon zo'n kom van de HEMA waar al een rubber ring (en handvat ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 7 april 2015 @ 21:24 |
Correct ![]() Je kan 'm ook als au bain Marie hulpje op een pan zetten. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 07-04-2015 21:26:27 ] | |
Molo | dinsdag 7 april 2015 @ 21:28 |
Ja daar is het inderdaad wel makkelijk voor ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 7 april 2015 @ 21:35 |
miss_dynastie | vrijdag 10 april 2015 @ 11:53 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 10 april 2015 @ 12:03 |
Dat is nog eens een aanwinst! ![]() Dit senzo broodmes kwam hier laatst in het brood bak topic voorbij en ik had nog een nieuw mes nodig, nu snel brood bakken om hem uit t proberen! ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 10 april 2015 @ 12:12 |
Ik wil je trouwen! ![]() Mijn nieuwste aanwinst is heul niet spannend maar wel blij dat ik het heb voor de visite: een Dolce Gusto.
| |
Kaatje1 | vrijdag 10 april 2015 @ 12:30 |
![]() Een ravioli rolling pin, ben benieuwd of het gaat werken ![]() | |
Helsinki | vrijdag 10 april 2015 @ 12:34 |
Ik ook! Waar heb je die gekocht? | |
miss_dynastie | vrijdag 10 april 2015 @ 12:35 |
Mijn huidige keuken is echt een groot drama van meer dan 35 jaar oud, dus ik zou even wachten tot de nieuwe keuken erin zit ![]() ![]() ![]() | |
Kaatje1 | vrijdag 10 april 2015 @ 12:38 |
Na lang zoeken bij "spullen voor in de keuken" Zaak in Oldenzaal met een uitgebreide webshop. Oldenhof heeft 'm nl. wel in de collectie maar kan 'm even niet leveren. Ik ga 'm morgen uitproberen, eens zien of het een aanwinst of een miskoop is. | |
Sorella | vrijdag 10 april 2015 @ 13:11 |
Oldenhof, daar komen mijn oxo maatbekers vandaan ![]() | |
Kaatje1 | vrijdag 10 april 2015 @ 13:17 |
Ik ben heel blij dat Oldenhof niet in mijn woonplaats zit ![]() | |
Isabeau | vrijdag 10 april 2015 @ 18:43 |
Oh wow ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 10 april 2015 @ 23:48 |
Twee busbroden gebakken, als door boter! ![]() ![]() | |
Kaatje1 | zaterdag 11 april 2015 @ 22:50 |
Nou, vandaag het ding gebruikt. Positief: je krijgt prachtige ravioli maar...je hebt nauwelijks ruimte om ze te snijden. Ik denk wel dat mijn vulling te dik was, waarschijnlijk moet je een soort mousse gebruiken als vulling, en mijn 3 vullingen waren te grof, dus daarna maar de gewone raviolimaker gebruikt en dat ging goed. Toch wel de ravioli van de pin gekookt (misschien zou goed gaan) en maar zoals verwacht dreef de vulling eruit, gasten vonden t wel lekker, ik niet. Op internet heb ik wel plaatjes gezien van bredere ravioli, eens zien of ik daar aan kan komen. | |
#ANONIEM | zaterdag 11 april 2015 @ 22:58 |
![]() Infraroodthermometer | |
Sorella | zondag 12 april 2015 @ 13:20 |
Dat is om de temp van je oven of bbq te meten toch ? maar daar kan je toch niet de kern temp. van je vlees mee meten ? | |
Pietverdriet | zondag 12 april 2015 @ 13:21 |
Correct Je kan er ook mee meten hoe heet je koekenpan/grillpan is. | |
#ANONIEM | zondag 12 april 2015 @ 13:49 |
Wat Piet zegt ![]() | |
Jaden | zondag 12 april 2015 @ 13:54 |
Werkt net zoals onze koortsthermometer. Daar zit een schuifje op zodat je die ook zo voor in huis kunt gebruiken, idd erg handig. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 12 april 2015 @ 13:56 |
Ook met een bereik van -50oC tot +550oC ? [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 12-04-2015 13:57:01 ] | |
Soohr | zondag 12 april 2015 @ 16:37 |
![]() een kip met bier houder. gelijk een kip gehaald en staat nu in de oven. | |
Molo | zondag 12 april 2015 @ 16:39 |
Onder het motto 'rekt het niet, dan scheurt het wel!' ![]() | |
Soohr | zondag 12 april 2015 @ 17:03 |
moest inderdaad al even de kip verder opentrekken dan bedoeld, maargoed dat ie al dood is. | |
#ANONIEM | zondag 12 april 2015 @ 19:48 |
![]() | |
Sorella | dinsdag 12 mei 2015 @ 14:06 |
Nieuw speeltje voor een iets gezondere levensstijl. De versapers aubergine 3G ![]() Mijn eerste sapje was niet zo lekker, iets te veel gember. | |
Lienekien | dinsdag 12 mei 2015 @ 14:18 |
Die ziet er mooi uit, Sorella!![]() Deze nu ruim een week in huis, nadat de vorige staafmixer was overleden. Ik was benieuwd naar de grotere mixkom. Zo'n kleintje had ik al en gebruikt ik vaak voor bijv. parmezaanse kaas en boemboes. De grote mixkom is een schot in de roos! Ik heb er een flinke portie hummus in gemaakt, waarvoor ik eerder nog de (veel te) grote keukenmachine tevoorschijn moest halen. | |
Sorella | dinsdag 12 mei 2015 @ 14:27 |
Die staafmixers zijn ideaal, ik gebruik het niet zo vaak maar als ik het niet in huis heb mis ik het toch wel. | |
#ANONIEM | dinsdag 12 mei 2015 @ 15:12 |
Wat een lelijk ding! Ik wil 'm ook ![]() | |
nijenhuisjeroen | woensdag 13 mei 2015 @ 14:38 |
Mooi apparaat! Ik ben er heeeeeel erg blij mee! Gembersap is inderdaad erg overheersend en wrang als je er een paar druppeltjes teveel van neemt. | |
Bart2002 | woensdag 13 mei 2015 @ 19:38 |
Die heb ik ook. Alleen onderdeel 2, 3, en 5 zijn reeds lang overleden. Onderdeel 1 is een robuust ding. Mankeert niets aan maar de meegeleverde accessoires zijn but. | |
Lienekien | woensdag 13 mei 2015 @ 20:13 |
Welke zijn twee, drie en vijf? Van mijn vorige ging het motorgedeelte stuk. Ik heb er wel vertrouwen in dat de onderdelen een tijdje meegaan als ik daar netjes mee omga. ![]() | |
Bart2002 | woensdag 13 mei 2015 @ 20:15 |
Gewoon van links naar rechts op de foto. Bij jou ging het ding zelf stuk. Alles kan stuk blijkbaar. Qua garantie zit het allemaal wel goed met Braun dacht ik. | |
Pietverdriet | woensdag 13 mei 2015 @ 20:21 |
Heb ook braun staafmixers, prima spul | |
Molo | woensdag 13 mei 2015 @ 20:23 |
Eens ![]() Ik heb 'm zelf ook ![]() | |
Guppy | donderdag 14 mei 2015 @ 18:41 |
Die hebben wij ook! Ideaal ding ![]() | |
applemoose | vrijdag 22 mei 2015 @ 09:57 |
Een zuko ice pop maker! Ben daar best blij mee. Gescoord voor 15 euro. edit..ik heb teveel naar Avatar gekeken ofzo. Een Zoku Ice Pop maker dus | |
#ANONIEM | vrijdag 22 mei 2015 @ 10:08 |
Ik was tevreden met Braun, tot ik een Bamix kreeg. | |
Lienekien | vrijdag 22 mei 2015 @ 11:12 |
Als ik er een kreeg, zou ik ook heel blij zijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 mei 2015 @ 11:35 |
Ik ook | |
Bramito | vrijdag 22 mei 2015 @ 11:43 |
BAMIX! Mijn oma had zo'n ding. Die was echt 40 jaar oud of zo... Zo goed zullen ze niet meer zijn, maar toch.... Hier ook een Braun trouwens, ook al weer 20 jaar oud. | |
Sorella | zaterdag 23 mei 2015 @ 12:06 |
Het werd tijd om mijn kruiden la eens te sorteren en op te ruimen, dus internet opgedoken voor ideeen en dit is het geworden.![]() 30 weckpotjes bij de xenos gekocht, mijn broer is zo lief geweest om 6 rekjes te maken waar 6 potjes in kunnen staan en deze worden aan de binnenkant van 2 keukenkast deurtjes gehangen. Voor mij is het zo goed maar manlief wil ze een kleurtje geven of polijsten o.i.d. want dat staat netter en daar heeft hij wel gelijk in maar hé ze zitten aan de binnenkant van een kast niemand die het ziet. In ieder geval ik ben er blij mee, bedankt broertje ![]() | |
Bart2002 | zaterdag 23 mei 2015 @ 12:28 |
Netjes! | |
RobinOok | zondag 24 mei 2015 @ 17:03 |
Op aanraden van minilot geïnvesteerd in een: ![]() De julienne lente-ui snijder | |
Molo | zondag 24 mei 2015 @ 20:34 |
* Molo op bestelknop ramt ![]() | |
Myraela | zondag 24 mei 2015 @ 23:11 |
Ohja, AliExpress moet ik ook echt eens gaan bestellen. Ik heb nu een poosje deze nieuwe pan. ![]() ![]() | |
Sorella | maandag 25 mei 2015 @ 00:46 |
Kan je er ook komkommer julienne mee snijden robin/minilot ? Mooie pan en handig ook zo,n deksel pan. Is het volledig gietijzer ?. | |
RobinOok | maandag 25 mei 2015 @ 07:12 |
Nee, die zijn veel duurder! Die kosten wel 7,95 of zo!!! ![]() ![]() | |
Helly | maandag 25 mei 2015 @ 10:17 |
http://nl.aliexpress.com/(...)per/32267079911.html | |
Guppy | zondag 31 mei 2015 @ 20:49 |
Niet mijn foto, maar dit is onze nieuwe beste vriend ![]() | |
RobinOok | zondag 31 mei 2015 @ 20:50 |
Die kostte vast meer dan een euro.... | |
RobinOok | zondag 31 mei 2015 @ 20:52 |
Nou, ik ben er weer van genezen. Had iets van 10 dingen besteld. En veel was echt kutkwaliteit. Als ik het van tevoren had gezien had ik het niet gekocht. Nou kost het ook geen drol, dus ik heb geen behoefte om te klagen en iets nieuws te eisen, maar toch, ik ben dus alweer klaar met alibaba. Bijvoorbeeld: eitje tik, wel goedkoper dan hier, maar lelijk met een beschadiging. Kabeltje voor de i-pad, werkt niet. Setje maatlepels, lelijke/lompe kwaliteit. Een aantal franje gordijnen, blijken heel ielig, dus ipv over de hele breedte van de kamer/muur nu 6 dubbeldik enkel voor de deuropening gehangen. Van die dingen.... Ik doe het niet meer dus... | |
technofreak86 | zondag 31 mei 2015 @ 21:23 |
Wat in Nederland in de winkels ligt komt grotendeels ook daarvandaan. Je zal als je vanuit china importeert natuurlijk wel zelf wat meer op de kwaliteit moeten letten. Je bent misschien gewend dat de inkoper van blokker/xenos/hema dat voor je doet. | |
RobinOok | zondag 31 mei 2015 @ 21:24 |
Hm, je vindt dat ik eerst naar China had moeten vliegen om zelf de kwaliteit van mijn bestelde eitje tik te inspecteren voor ik het ging bestellen? Of hoe stel je je dat "zelf letten op kwaliteit" voor? | |
Myraela | zondag 31 mei 2015 @ 21:24 |
Oh, goed om te weten. Dan sla ik het over. Ik heb een zwak voor al die hebbedingetjes, maar uiteindelijk gebruik ik het vaak nooit. ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 31 mei 2015 @ 21:27 |
Oh, mijn eiersnijer gebruik ik heel vaak! Vooral voor "brunoise" van gekookt ei. :-) ![]() Brunoise van ei Twee keer in de lengte, dan 1 keer in de breedte. Werkt perfect! ![]() ![]() Blokjes ei | |
Bart2002 | zondag 31 mei 2015 @ 21:59 |
![]() ![]() | |
Sorella | zondag 31 mei 2015 @ 22:25 |
Hele mooie machine guppiefriend, dat je er maar veel plezier mee mag hebben ![]() Eiersnijder gaat bij mij ook niet lang mee, die ijzerdraadjes komen altijd het plastic tegen. | |
Molo | zondag 31 mei 2015 @ 22:28 |
èjâhsnèjâh! | |
gargamelnl | dinsdag 2 juni 2015 @ 17:27 |
Een thermometer voor in de koelkast en diepvries van de mediamarkt voor 5 euro. ![]() Nooit eerder over nagedacht ![]() Weet iemand hier ook wat de aan te raden temperatuur is voor in de koelkast? Ik zat zelf te denken aan bovenin 5 graden en onderin 3 graden o.i.d. voor het vlees e.d. Diepvries -18 graden? ![]() Ook hoop ik hiermee op de energiekosten te besparen, omdat volgens diverse websites de koelkast / diepvries de grootste stroomvreters in huis zijn. [ Bericht 0% gewijzigd door gargamelnl op 02-06-2015 17:36:45 ] | |
Bart2002 | dinsdag 2 juni 2015 @ 18:28 |
Een fijn plan. Maar hoe zie je dat voor je dan? Volgens mij valt hier weinig tot niets te halen. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juni 2015 @ 18:30 |
Wat is een eitje tik? Een Eiersollbruchstellenverursacher? (vertaal dat maar eens) ![]() | |
Bart2002 | dinsdag 2 juni 2015 @ 18:38 |
EierschaalBarstenVeroorzaker of volgens Google translate: "Eierenbreakwijstvervuilers" Beter. ![]() | |
RobinOok | dinsdag 2 juni 2015 @ 18:46 |
Ja. Dat heet dus Eitje Tik in Nederland. :-) Ik heb het niet verzonnen. | |
Molo | dinsdag 2 juni 2015 @ 18:47 |
wat een debiele naam ![]() | |
RobinOok | dinsdag 2 juni 2015 @ 18:48 |
Oh nee, sorry, ik google en vind niks. Eiertikker doet het beter... | |
Molo | dinsdag 2 juni 2015 @ 18:50 |
Eier decaptitator ![]() Egg Stark ![]() | |
RobinOok | dinsdag 2 juni 2015 @ 18:50 |
Hij decapitate niet. Het is meer een voorbarster. | |
Molo | dinsdag 2 juni 2015 @ 18:52 |
oh jammer, ik hoopte op zeer precies toegepast grof geweld ![]() | |
gargamelnl | dinsdag 2 juni 2015 @ 19:30 |
Waarom niet? Als blijkt dat op bijv. stand 3.5 mijn koelkast veel te koud staat en ik zet hem lager bespaar ik toch energiekosten? Het kan natuurlijk ook omgekeerd. Dat de temperatuur van de koelkast te laag is en ik de instelling naar boven moet bijstellen. | |
Isabeau | dinsdag 2 juni 2015 @ 19:38 |
"dat eierding om gaatjes mee te maken" heet het bij mij ![]() | |
Isabeau | dinsdag 2 juni 2015 @ 19:39 |
Alhoewel dat een veel betere naam is ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juni 2015 @ 19:45 |
Een Sollbruchstelle is een technisch begrip voor een inrichting die als bewust zwak punt in een apparaat gemaakt is, zodat het bij bv overbelasting daar kapot gaat, een zekering is er een voorbeeld van met stroom, maar het wordt op veel meer plekken gebruikt. Het voorkomt verdere en grotere schade. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juni 2015 @ 19:47 |
Dat is wat anders, die gebruik je voor het koken, de eitjetik maak na het koken een ringvormige snede in de schaal waar je makkelijk het ei kan onthoofden. | |
Guppy | dinsdag 2 juni 2015 @ 19:52 |
Tot nu toe al wel! Aardappelschijfjes, wortelreepjes, alles ![]() | |
RobinOok | dinsdag 2 juni 2015 @ 20:07 |
Voor niet na het koken! Het idee is vooraf mooi onthoofden, legen en dan de schaal weer te vullen met een mengsel. | |
Isabeau | dinsdag 2 juni 2015 @ 20:11 |
Ooh! Dat heb ik dan nog nooit gezien. | |
RobinOok | dinsdag 2 juni 2015 @ 20:21 |
Koek, zoiets bijvoorbeeld:![]() Eitje leegmaken, schoonmaken. Dooier apart op 62C garen. Terug in dop. (of je gaart 'm daarin, weet ik niet precies, in ieder geval zonder eiwit) dan nog wat schuim, mousse of saus erbij en hoppa, serveren. | |
Molo | dinsdag 2 juni 2015 @ 20:22 |
Zwetheul eitje. Wat ze daar te pas en te onpas serveerden ![]() Lekker hoor (kokos met mango etc, dessert in vorm van gekookt eitje met 'zout' opdienen), alleen na 3 x wel beetje erg lame en niet meer heel speciaal ![]() | |
ThePlaneteer | vrijdag 5 juni 2015 @ 14:25 |
Deze aangeschaft: http://www.consumentenbond.nl/keukenmachine/soupmaker-hr2200/ Lijkt me erg handig. Heb geen blender maar een staafmixer dus kan hem ook nog voor smoothies gebruiken. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 juni 2015 @ 14:31 |
Zou een staafmixer hebben gekocht | |
ThePlaneteer | vrijdag 5 juni 2015 @ 14:33 |
Staafmixer heb ik al ![]() | |
Atifa | dinsdag 16 juni 2015 @ 12:00 |
Ik kreeg zondag deze ijsmachine:![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 16 juni 2015 @ 12:49 |
Lekker zelfgemaakt ijs is fijn! Heb je een goede vriezer? Minstens 24 maar liever 48 uur bij min 20 in de vriezer en doe hem niet te vol, zorg dat je ijsmix goed gekoeld is. | |
probeer | dinsdag 16 juni 2015 @ 13:33 |
Handig. Ik gebruik mijn eier-snijder voornamelijk om champignons mee te snijden. Werkt ook prima. | |
Atifa | dinsdag 16 juni 2015 @ 14:42 |
Geen enorme vriezer, maar voldoet prima Er staat nu een mengsel voor aardbeienijs af te koelen. | |
Aurelius | dinsdag 16 juni 2015 @ 14:57 |
![]() Heerlijk apparaat. | |
Susi | dinsdag 16 juni 2015 @ 15:00 |
Daar kan alles in toch? | |
Sorella | dinsdag 16 juni 2015 @ 19:17 |
Magimix ![]() | |
TravelRose | donderdag 18 juni 2015 @ 11:20 |
Deze heb ik laatst gekocht: http://www.dille-kamille.(...)rasp-roestvrij-staal Werkt perfect en het duurt enkele seconden voordat je een komkommer julienne gesneden hebt - of wortel of wat anders. | |
borisz | donderdag 18 juni 2015 @ 15:32 |
![]() | |
Pietverdriet | donderdag 18 juni 2015 @ 15:36 |
![]() | |
Aurelius | vrijdag 19 juni 2015 @ 18:27 |
Benriner Japanese Mandoline Slicer! Wow, wat een perfect ding om groente te snijden zeg!![]() | |
Aurelius | vrijdag 19 juni 2015 @ 18:38 |
Tot nu toe wel. Zelfs de plastic spatel toen ik die per ongeluk verkeerd erin deed. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 19 juni 2015 @ 20:53 |
Snijden idd erg goed en niet alleen groenten. Vingertopjes ook als je niet oppast | |
Leipo666 | vrijdag 19 juni 2015 @ 22:06 |
terwijl die spatel zo gemaakt is dat hij nooit het mes kan raken zolang je maar de rubber deksel gebruikt ![]() | |
Sorella | zaterdag 20 juni 2015 @ 23:04 |
Ik vraag me af wat borisz gekocht heeft ? | |
#ANONIEM | zaterdag 20 juni 2015 @ 23:06 |
Volgens mij heet dat een spiraalsnijder. | |
Sorella | maandag 29 juni 2015 @ 18:02 |
![]() Gekregen voor mijn verjaardag een kitchen aid pasta roller set voor lasagna, spaghetti en tagliatelli De lasagna staat nu in de oven ![]() | |
noadonna_ | dinsdag 30 juni 2015 @ 13:57 |
Ik heb een vraag en dit leek me wel een goed topic. Ik wil voor mijn vriend een goed koksmes kopen. Ik ben aan het kijken naar een Wüsthof 20cm koksmes. De reviews over de Classic zijn lovend, maar ik vraag me af of voor een amateurkok een mes uit de Gourmet-lijn ook voldoet. Heeft de Classic meerwaarde als je puur en alleen voor de lol kookt? | |
sally-spectra | maandag 6 juli 2015 @ 18:23 |
Zijn wel goede messen ja, Gebruik zelf van Wusthof zelf de Grand Prix en IKON series. Je vriend zal er zeker plezier van hebben. ![]() | |
Molo | maandag 6 juli 2015 @ 18:24 |
Jouw username ![]() | |
sally-spectra | dinsdag 7 juli 2015 @ 00:39 |
[..] Jouw username ![]() [/quote] Thx ![]() Het was ook zo'n markant persoon. | |
Aurelius | donderdag 30 juli 2015 @ 20:32 |
Nieuwe glasplaat voor in de koelkast nadat ik er per ongeluk een wijnfles op heb laten vallen. ![]() | |
_Newman_ | vrijdag 31 juli 2015 @ 08:57 |
Precisie weegschaal. kan 0.01 tot 500 gram. Is wel merkloos dus ik hoop dat ie goed is, maar mijn oude weegschaal is een Soenhle en die staat altijd de hele tijd op en neer te knipperen met gewichten dus daar heb je ook geen reet aan.![]() | |
InTrePidIvity | zondag 2 augustus 2015 @ 17:40 |
Hoe heet zo'n roller het Nederlands? Kom onder de Engelse naam 'lattice roller' niet veel tegen op Nederlandse sites...![]() | |
Zo-is-dat | zondag 2 augustus 2015 @ 17:44 |
Rasterroller ![]() | |
Molo | zondag 2 augustus 2015 @ 17:45 |
Een rastersnijder of rasterroller ![]() | |
InTrePidIvity | zondag 2 augustus 2015 @ 18:50 |
![]() ![]() Bedankt, die zoek ik ja ![]() -edit- Deegnetsnijder zie ik nu ook nog voorbijkomen. | |
_Newman_ | zondag 2 augustus 2015 @ 19:04 |
Ik ben erg blij met mijn drugsdealer weegschaaltje. Weegt nauwkeurig en consistent. Zal wellicht af en toe 1/100ste gram afwijken maar dat vind ik geen probleem. Er zit zelfs een waterpas op. Dit ding is echt beter dan alle dure merken bij elkaar want het heeft een waterpas, weegt tot een gewicht van 500 gram op 0,01 gram nauwkeurig (meestal gaan dit soort weeg schalen maar tot 100, 200 of 300gram) en is zelfde formaat als gewone weegschaal waardoor je gewoon grotere dingen erop kan zetten zoals een maatbeker met vloeistof (de meeste precisie weegschalen zijn veel kleiner). Er zit zelfs en calibratie stand op, alleen moet ik dan wel calibratie gewichtjes los erbij kopen. Ik heb al wat testen gedaan met verschilende dingen, gewoon 5 keer erop gezet en 5 keer op 1/100ste nauwkeurig geeft ie hetzelfde gewicht aan. | |
_Newman_ | zondag 2 augustus 2015 @ 20:03 |
Ik ben verder geen kok of zo maar hobby kok, maar koop een Chinees koksmes. Kost geen drol en werkt geweldig. Bij de meeste tokos verkopen ze het wel tussen de 10 en 20euro, meeste kookwinkels zouden er ook wel een moeten hebben. Een C.hinees koksmes is wat anders dan een slagers hakmes overigens maar ziet er hetzelfde uit maar het is beslist iets anders. De reden waarom ik dit adviseer is omdat dit soort messen gewoon super lekker in de hand liggen en je kan er alles mee. Er zijn ook messen merken zoals Johnny Boer of japanse merken met Damascus staal wat uiteraard van superieure kwaliteit is. Maar als hobby kok kan je gewoon een bij de toko halen omdat je het niet zo intensief gebruikt. Kijk anders hier hoe Martin Yan in 18 seconden een hele kip in stukjers snijd. of kijk deze voor paprika in zeer fijne stukjes. Ja het is allemaal mogelijk met een chinees mes van 15 euro (de mijne was 15 euro bij de (dure)kookwinkel). Afen toe even slijpen dat is het enigewat je hoeft te doen (maar dat moet met elk mes, zelfs die van 300 euro). Ik heb zelf lang in China gewond, iedereen heeft zo een mes daar, zal wel niet zijn omdat het niet werkt... | |
#ANONIEM | zondag 2 augustus 2015 @ 20:48 |
Jonnie Boer Damaststaal En verder: die tokomessen zijn best fijn maar mijn ervaring is dat het staal erg zacht is, waardoor ze snel bot worden (maar ook makkelijk zijn te slijpen). | |
_Newman_ | zondag 2 augustus 2015 @ 21:54 |
Dat mes wat ik nu heb gebruik ik al 8 maanden zonder dat ik hem hoef te slijpen. Meestal slijp ik messen met zo een trekslijpertje dat je het mes erdoorheen trekt, maar tot nu toe nog niet nodig gehad voor dit mes. Maar je kan het ook twee of 3 keer per jaar bij de slijpservice van de kookwinkel langsbrengen als je een mes koopt. Als ze het slijpen is een mes van 10 euro even scherp als een mes van 1000 euro alleen zal het mes met het betere staal langer scherp blijven, Vorige soortgelijke chinese messen die ik had waren al binnen 3 maanden bot maar deze is echt nog goed na 8 maanden die ik nu heb en echt serieus maar 15 euro. Maar het kan ook te maken hebben dat ik tegenwoordig houten snijplanken gebruik en geen plastic snijplank dat het daarom langer mee gaat. Maar ik vind dit chinese koksmes gewoon een zeer prettig mes dus ik snap zelf werkelijk niet waarom niet meer mensen een dergerlijk mes gebruiken. Ik ben zelf maar een amateur maar ik denk echt dat de chinese culinaire kennis en vaardigheden echt heel serieus onderschat worden in de westerse wereld. Het Chinese Koksmes ligt ook gewoon superlekker in de hand je kan er dingen mee pletten en ingredienten mee opscheppen om naar de wok te transporteren. Ik vind het gewoon ideaal. Kijk anders op youtube naar chinese chefs, Godon Ramsay of andere sterren chefs zijn echt de kleuterschool wat je ziet bij de Chinese pros. als je kijkt wat je met een "chinese cleaver" kunnen. | |
Rorsach | zondag 2 augustus 2015 @ 22:01 |
Beetje laat natuurlijk, maar de Victorinox Fibrox 8-Inch Chef's knife komt uit ladingen testen als beste naar voren. Ook een zeer betaalbaar mes van ergens begin 30 eur. http://www.victorinoxstore.nl/victorinox-koksmes-fibrox-20cm/ | |
Pietverdriet | zondag 2 augustus 2015 @ 22:06 |
Victorinox maak goede messen, in de keuken niet zo bekend of geliefd maar in slachterijen en slagerijen is men er gek op, vooral de handvatten die zeer goed antislip zijn maken ze dit. | |
ThePlaneteer | zondag 2 augustus 2015 @ 22:20 |
Stuur eens een link van zo'n Chinees koksmes aub. | |
_Newman_ | zondag 2 augustus 2015 @ 22:24 |
Ja is goed ik stuur wel zo een chinees mes, stuur even persoonlijk bericht dan. Koop ik hem maandag heb je hem dinsdag in huis,. Dezelfde als ik heb. | |
_Newman_ | zondag 2 augustus 2015 @ 22:46 |
Zo, zo ![]() Ze lijken best duur maar stel je betaald 40 of 50 euro en gaat levenslang mee en een teflon pan is 30 euro en die kan je na een jaar wegpleuren dan zijn die De Buyers zo slecht nog niet.... | |
Pinnenmutske | zondag 2 augustus 2015 @ 22:57 |
Oeh ga ik volgen. Ik ben toe aan nieuw bestek en deze keer wil ik knalkleurtjes. Het bestek dat ik nu heb is bijna 13 jaar oud. | |
_Newman_ | zondag 2 augustus 2015 @ 23:03 |
Ja de winkel waar ik hem heb gekocht is Woerdman in Alphen aan den Rijn. www.woerdmankookgoedkoop.nl Geen idee of je online kan kopen. Ik kan hem voor je halen en op sturen eventueel of je moet ze even bellen om te vragen of ze het sturen. Anders gewoon bij de toko langsgaan daar hebben ze meestal zulke messen of kunnen ze het voor je bestellen. Als je echt als een fucking boss wil wokken dan kan je op amazon van Ching He Huang een mes kopen (maar die zijn niet in nederland te koop maar wel te verzenden naar Nederland). http://www.amazon.ca/Typh(...)inless/dp/B008O2QOZ6 ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door _Newman_ op 02-08-2015 23:21:16 ] | |
ThePlaneteer | maandag 3 augustus 2015 @ 00:40 |
Haha nice, ik woon ook in Alphen. Ga binnenkort ff kijken. | |
#ANONIEM | dinsdag 4 augustus 2015 @ 20:14 |
Compleet nieuw bestek. Vooral COMPLEET ![]() ![]() ![]() (de gemiddelde student heeft nog een uitgebreider en completer bestek dan dat wij hadden ![]() ![]() Niet op de foto: 2 serveerlepels en een saus/jus-lepel erbij. Alles bij elkaar is het 51-delig met dank aan de verkoopster die een extra serveerlepel erbij deed toen ik haar het heel lief vroeg ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-08-2015 20:15:24 ] | |
Sorella | dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:08 |
Mooie set mascara klodder | |
Lienekien | dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:19 |
Ziet er mooi uit. Ligt het goed in de hand? | |
_Newman_ | dinsdag 4 augustus 2015 @ 22:42 |
Dan moet je wel bij Woerdman in de Julianastraat zijn ze (zitten tegenover de hoogvliet) niet in de aarhof. | |
habitue | dinsdag 4 augustus 2015 @ 23:30 |
Ik heb er ook een gekocht, maar ik heb maar wat gedaan met dat inbranden toen leek mn pan verneukt. Daarna die laag er weer afgehaald nu werkt hij perfect, door gewoon de pan te gebruiken krijgt hij vanzelf een zelfbeschermend laagje. | |
_Newman_ | woensdag 5 augustus 2015 @ 00:49 |
Dat inbranden gewoon hetzelfde doen als met een wok. laagje olie op hoog vuur met keuken papierje inwrijven tot de pan zwart ziet (hoe zwarter hoe beter), Dit process moet je meestal een aantal maal herhalen. Niet te veel olie gebruiken, gewoon genoeg dat de hele pan een flinter dun laagje olie heeft dus een halve eetlepel olie ofzo. Beter gewoon 4 keer herhalen met dunne laag olie dan is het wel goed hoor. Als de pan zwart is dan is het goed. Maar hij wordt sowieso zwarter met elke keer dat je hem gebruikt. Als je een keer verneukt kan he hem altijd nog uitschuren en overnieuw inbranden. . [ Bericht 12% gewijzigd door _Newman_ op 05-08-2015 00:57:38 ] | |
#ANONIEM | woensdag 5 augustus 2015 @ 01:06 |
Tnx! Ik weet ook wel dat dit niet echt een gadget is of superkeukenspul om mee te patsenmaar ik ben er echt zo erg blij mee. Vriend ook. Was het eerste bestek wat we zagen en we waren het er eigenlijk gelijk over eens: dit gaat het worden. @Lienekien: is perfect bestek en ligt prima (zwaar) in de hand. Ook iets van hoogwaardig edelstaal oid. | |
Henkie_Jan | woensdag 5 augustus 2015 @ 13:42 |
Als je echt een Chinese stijl hakmes wil hebben wat niet snel bot wordt dan zou ik deze doen!![]() http://www.japansemessen.(...)eaver-hakmes-260-mm/ Ik heb trouwens mijn nieuwste keukenspeeltje ook binnen: ![]() Eindelijk eens een lekker RVS handvat, wat een verschil met Global zeg, ook zijn de putjes veel minder diep waardoor hij veel makkelijker schoon te houden is! | |
Sorella | woensdag 5 augustus 2015 @ 16:07 |
Waar zijn die putjes eigenlijk voor ? | |
_Newman_ | woensdag 5 augustus 2015 @ 16:45 |
Dat zijn Japanse koksmessen geen Chinees koksmes. Heeft niks te maken met waar het gemaakt wordt maar de vorm van het mes. Voor de hardheid van het staal moet je kijken of er een Rockwell cijfer is. De rockwell indicator cijfers lopen van HRC55 (heel zacht staal) tot HR (heel hard staal). Voordeel van zachtstaal is dat het minder snel breekt. Bij messen van hard staal kan het mes breken als je het laat vallen. De oplossing daarvoor is Damast staal. Bij Damaststaal moet je dan kijken hoeveel lagen er zijn. Hoe meer lagen hoe beter. Een populair staal is tegenwoordig VG-10 staal. Dat is hard en betaalbaar en wordt gefrabriceerd in Japan. Ik geloof dat je bij de Ikea VG-10 koksmessen kan krijgen voor 50 euro ofzo. Hardheid van VG10 staal zit ook rond de (rockwell rating) HRC 60-61. Alles van rond de HRC 61 is wel een goed mes dat lang scherp blijft maar nog harder dat is flink wat duurder want dan hebben we het over damast stalen messen (Dat moet ook wel door de hardheid van het staal breekt het mes te snel). [ Bericht 79% gewijzigd door _Newman_ op 05-08-2015 17:11:05 ] | |
Pietverdriet | woensdag 5 augustus 2015 @ 18:07 |
Behalve de hardheid van het staal speelt de taaiheid ook een belangrijke rol. Een hardstaal mes van koolstofstaal is veel gemakkelijker te slijpen en aan te zetten (en loeischerp te houden) dan een zachter maar meestal zeer taaie edelstaal, en hardstalen edelstalen messen zijn nauwelijks aan te zetten/zelf te slijpen. Ze blijven lang scherp maar zijn lastiger weer scherp te krijgen. Mijn voorkeur gaat dus uit naar koolstofstalen messen, cq damast messen met een koolstofstaal kern. | |
habitue | donderdag 6 augustus 2015 @ 10:53 |
Ik heb een hard edelstaal mes en laat deze eens in het jaar/ om het jaar een keer slijpen. Werkt prima. | |
ecstasy | donderdag 6 augustus 2015 @ 10:56 |
zowel mijn blender als mijn staafmixer hebben het begeven dus nu wil ik nieuwe kopen. ik heb wat apparatuur van kitchenaid staan maar ik weet niet of ik het tegenover mezelf kan verantwoorden om een blender van ¤250 te kopen. eerst even verder kijken dus. ik heb alleen geen idee wat goede merken zijn. iemand tips? | |
Molo | donderdag 6 augustus 2015 @ 10:58 |
De blender zou ik niet doen, is m.i. te duur voor het apparaat en de mogelijkheden. Maar ja, het oog wil ook wat enzo. Ik heb 'm wel staan, want mooi en past in dezelfde lijn als rest van mijn kitchenaids ![]() | |
Lienekien | donderdag 6 augustus 2015 @ 11:15 |
Ik heb een Philips blender van rond de tachtig euro, met glazen kan. Maar die gaat al heel wat jaren mee, dus als die nog te koop is, is het een oude lijn. | |
ecstasy | donderdag 6 augustus 2015 @ 11:20 |
ja precies, voor minder dan 250 euro kan ik ook vast een hele goeie kopen die dan wat minder bij de rest past maar dat maakt me niet uit (ik wil 'm toch liever niet op het aanrecht laten staan, dat betekent echter niet dat ik zo'n afzichtelijk wit plastic ding wil). maar ja, geen idee wat ik dan moet kopen. mijn vorige was 20 euro van de hema, die deed het best en heeft het vijf jaar volgehouden maar wil er nu toch één voor een langere tijd. (ik ga eens kijken naar philips, dank Lienekien) | |
Lienekien | donderdag 6 augustus 2015 @ 11:37 |
http://www.philips.nl/c-p/HR2094_00/aluminium-collection-blender Via webshops niet meer leverbaar, volgens mij. ![]() | |
_Newman_ | donderdag 6 augustus 2015 @ 21:09 |
Ik heb gewoon een van 25 euro van de blokker van Tomaso geloof ik met glazen kan. Die schijnt ook ijs te kunnen crushen alleen heb ik dat nooit geprobeerd. Ik gebruik hem niet zo heel vaak. Maar wat ik wel merk is dat je wel alle ingredienten eerst klein moet snijden voor het in de blender gaat en in een keer 300 gram kleine groente erin en dan aan zetten dat gaat hem ook niet worden want dan blijft hij gewoon stilstaan, tenzij er een lagje vloeistof of water op e bodem bij de messen staat. Dus kleine beetjes erin in het begin todat het een sausje word daarna als het eenmaal vloeistof is dan kan je wel meer erin gooien. Ik heb geen ervaring met andere blenders. Het is even leren hoe je ermee omgaat. En ik gebruik het aleen voor sausjes (zoals sambal) of soep te maken. Als je iets zoekt dat je gewoon hele tomaten tegelijk erin kan gooien dan moet je er een zoeken met hoog vermogen. De van mij is goed genoeg voor wat ik ermee doe en ik Ik weet niet wat je vorige blender precies deed? Ik vind 250 euro nogal wat geld ik weet zeker dat je vor minder dan dat ook iets goeds kan krijgen. Ik zou in ik geval kijken naar: - Glazen kan - Mogelijkheid tot ijs crushen (dat zijn namelijk blenders die al een hoger vermogen hebben en krachtig zijn) - Hoe meer messen hoe beter - Kijk ook of er meerdere snelheden opzitten - Vulopening in het deksel aan de bovenkant is ook wel handig, dan kan je dingen toevoegen terwijl de blender aanstaat, Als je zonder deksel gaat blenden kan je meteen je keuken gaan schilderen. | |
Lienekien | donderdag 6 augustus 2015 @ 21:21 |
Is dat rauwe groente die je klein snijdt? Wat maak je dan? Ik gebruik hem voornamelijk voor soep. Voor boemboe's heb ik een hakmolen. | |
_Newman_ | donderdag 6 augustus 2015 @ 21:30 |
Ja rauwe groentes ja. Als ik sambal maak dan doe ik eerst knoflook en madamme jeanettes erin en wat kecap manis enzo met eentueel nog wat tomaat en kruiden daarna wok ik het tot het de juiste dikte heeft. Met soep doe ik eerst tomaten fijn malen en knoflook en parika in de blender dan daarna pas koken in bouillion met eventueel wat kecap of suiker erbij. Nog nooit geprobeerd te blenden met gekookte groente, wellicht werkt dat beter. Dan laat ik de soep altijd paar uur afkoelen en dan als ik het wil eten warm ik het weer op. Soep moet altijd even tijdje staan dan is het lekkerder van smaak. Ik ben geen culinair wonder ofzo, maar meeste mensen die me eten proeven vinden het lekker. Ik wil eigenlijk wat meer expirimenteren met dat ding met smoothies en groente sapjes. | |
Lienekien | donderdag 6 augustus 2015 @ 21:35 |
Als ik sambal zou maken zou ik dat ook in de hakmolen doen, niet in de blender. | |
RobinOok | donderdag 6 augustus 2015 @ 21:48 |
In de tjobek!! ![]() Maar goed, herinner me opeens dat mijn blender ook overleden is. Na een winter van regelmatig op ziekenbezoek gaan bij mijn schoonouders. Eens kijken of ik vooer de kitckenaid ga.... Waarschijnlijk niet, want daarvoor blend ik te weinig. Maar het trekt wel.... | |
Lienekien | donderdag 6 augustus 2015 @ 21:50 |
Jij had toch een nieuwe hakker voor boemboe's? Inmiddels al gebruikt? | |
RobinOok | donderdag 6 augustus 2015 @ 21:52 |
Ja, ik vind definitief dat hakkers ongeschikt zijn voor boemboes. Ik wil geen stukjes. | |
technofreak86 | donderdag 6 augustus 2015 @ 21:53 |
Ik gebruik bijna nooit een blender, heel af en toe voor een smoothie of cocktails. toch heb ik al minstens 5 blenders gehad. Allemaal onder de 50 euro en geschikt voor ijs "crushen", allemaal kapotgedraaid op ijsblokjes. Als je hem vaak genoeg gebruikt om binnen de garantie te vallen misschien nog te overwegen, anders kun je beter een duurdere nemen. edit: denk dat ik met die 5 blenders en alle drank en fruit wat er aan de onderkant uitgespoten is wel aan 250 euro kom misschien. Dan klinkt die kitchenaid zo gek nog niet. [ Bericht 20% gewijzigd door technofreak86 op 06-08-2015 21:58:47 ] | |
Lienekien | donderdag 6 augustus 2015 @ 21:54 |
En die van jou kan het niet héél fijn hakken? | |
RobinOok | donderdag 6 augustus 2015 @ 21:59 |
Nee, niet fijn genoeg. Ik gebruik dan liever de blender (gewoon flink schudden). Of tegenwoordig zelfs de staafmixer (ik heb een betere dan ik had). Of de tjobek. Alhoewel ik voor de tjobek eigenlijk te lui ben. Teveel werk. ![]() | |
Lienekien | donderdag 6 augustus 2015 @ 22:28 |
Ok. ![]() Ik had inmiddels een nieuwe staafmixer met hakmolens, dus die hakmolen van jou was al van het wensenlijstje. | |
ecstasy | vrijdag 7 augustus 2015 @ 13:28 |
ja hier heb ik dus geen zin in. ik wil er gewoon met gemak een homp ijs in kunnen gooien bijvoorbeeld om een milkshake te draaien. zit toch wel een beetje aan de kitchenaid te denken stiekem | |
maily | vrijdag 7 augustus 2015 @ 13:41 |
http://frontpage.fok.nl/w(...)-bananensnijder.html![]() Wie heeft hem al? ![]() | |
#ANONIEM | maandag 10 augustus 2015 @ 20:33 |
Deze vorige week gekocht. Wilde eigenlijk een gietijzeren braadpan maar toch voor deze gekozen:![]() En vanmiddag een nieuwe waterkoker gekocht bij de Dirk, of all places. Zo erg niet nodig maar past perfect bij de keuken als de keuken ooit wordt zoals volgens plan ![]() ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 10-08-2015 21:08:24 ] | |
#ANONIEM | maandag 10 augustus 2015 @ 20:37 |
Ohja en ik ben al weken mijn AC/DC-kookschort kwijt en ik kijk eens goed naar de laatste foto en ik zie 'm hangen aan de linkerkant ![]() | |
ecstasy | dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:26 |
oké ik twijfel nu toch tussen een kitchenaid (want mooi, maar die heeft een vermogen van 500 watt) en een magimix (40 euro goedkoper maar wel 1200 watt) | |
Pietverdriet | dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:27 |
Zou voor de kitchenaid gaan, watt aanduiding zegt niet zoveel, dat is net als met hoeveel keer zoom of megapixels een camera heeft, of hoeveel watt een speaker heeft | |
ecstasy | dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:29 |
ah echt? het is zo'n groot verschil dat ik dacht dat het wel iets zou uitmaken. tevens hoor ik vaak dat magimixen ook heel degelijk zijn? | |
Pietverdriet | dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:31 |
Aan welke magimix zat je te denken? | |
ecstasy | dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:33 |
deze: http://www.kookpunt.nl/ma(...)oom/nl/product/6279/ | |
Pietverdriet | dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:42 |
Nu valt het kwartje, je zoekt een blender Magimix maakt prima blenders verder | |
ecstasy | dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:49 |
ah ja, heb dat een paar posts eerder vermeld. heb al een keukenmachine van kitchenaid, maar wil m'n blender niet per se op het aanrecht laten staan (zou de blender van kitchenaid dan dus alleen voor de mooi kopen/omdat 'ie bij de mixer past). ga denk ik toch voor de magimix. nu nog een staafmixer uitzoeken. ik hoor dat ik daarvoor een bamix moet hebben? | |
mien-moeke | dinsdag 11 augustus 2015 @ 16:35 |
*proest!* | |
Pietverdriet | dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:33 |
Bamix is de uitvinder van de staafmixer en hebben een naam hoog te houden, heb zelf trouwens gewoon een Braun, mijn vorige braun ging een slordige 25 jaar mee. | |
RobinOok | zondag 16 augustus 2015 @ 18:22 |
Stonden al heel lang op mijn verlanglijstje "messen van Laguiole". Maar het kwam er nooit van, ze waren ook vaak net niet wat ik zocht. Tot ik deze zag! Hoppa, die zijn van mij. :-)![]() Online besteld en nu in huis. En ze passen echt per-fect bij ons "zondagse bestek". Alsof het ervoor gemaakt is. ![]() | |
LadyPayton | zondag 16 augustus 2015 @ 21:31 |
Ik kwijl hier af en toe helemaal weg.. mooie spullen allemaal. Zit zelf te wachten op de worst-maak-onderdelen voor mijn kenwood. Heb een idee in mijn hoofd over worstjes van gerookte eend. Nu maar hopen dat dat dan ook echt lekker is. | |
InTrePidIvity | zondag 16 augustus 2015 @ 21:59 |
Even een compliment hoor, waanzinnig mooie set ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 augustus 2015 @ 08:06 |
Nice!!!!!! | |
liedetector | maandag 17 augustus 2015 @ 11:07 |
Laat je weten wanneer binnen en offie bevalt? zelf ook al een tijd het plan,maar komt er steeds niet van, en niet zo bijster veel over te vinden | |
LadyPayton | maandag 17 augustus 2015 @ 12:21 |
Er zat 4 weken levertijd op, maar als hij binnen is schrijf ik een revieuw ![]() | |
Kaatje1 | maandag 17 augustus 2015 @ 12:31 |
Ik heb 'm maar gebruik er eigenlijk alleen het vleesmolen deel ervan. Ooit eens een workshop worstmaken gevolgd, was heel leuk en heerlijk, maar dan moet je wel heel veel worst maken (en eten). En om gedroogde worst te maken heb ik geen ruimte in huis. | |
liedetector | maandag 17 augustus 2015 @ 12:36 |
Cool thnx, ben ergens ook bang als ik te lang wacht ie niet meer te krijgen is, eerst werd je er mee doodgegooit en nu al lastiger Maar niet ontevreden over Kaatje? | |
Pietverdriet | maandag 17 augustus 2015 @ 12:38 |
Binnenkort weer eens darm gaan halen | |
Kaatje1 | maandag 17 augustus 2015 @ 13:05 |
Ik ben er zeker niet ontevreden over, het vleesmolending is ideaal. Maar het worstmaken is, hoe leuk en lekker ook, wat lastig. Je moet het vlees nl vrij koud, max 15 gr, flink kneden, met de hand want ik heb niet de indruk dat de klopper van de kenwood dat net zo goed kan mengen, en ik heb nauwelijks kracht in mijn handen en met kou is het nog minder dus hoe jammer ook, dat lukt me niet. Wel jammer,mwant de lamsworst met harissa die ik oa gemaakt had was heel heel erg lekker. | |
liedetector | maandag 17 augustus 2015 @ 13:11 |
Lijkt mij idd ook heerlijk, maar goed te weten dat je opzich over het ding zelf niet ontevreden bent, verbaast me opzichweldat de machine het niet goed kan kneden, als ik zie hoe perfect deeg ed altijd lukken | |
Kaatje1 | maandag 17 augustus 2015 @ 13:26 |
Het is niet zeker dat hij t niet goed kan, ik heb een beetje dat idee, en bij de workshop hamerden ze er ook op dat je het beter met de hand kon kneden. Misschien toch maar eens proberen ( krijg opeens zin om t te gaan maken) | |
liedetector | maandag 17 augustus 2015 @ 14:09 |
Pictures or it didn't happen ![]() | |
RobinOok | maandag 17 augustus 2015 @ 15:19 |
Maar dat is volgens mij een leugen. Ik heb juist geleerd dat mensenhanden niet opkunnen tegen zo'n machine. Machine wint het altijd. Je zou je vlees kunnen mengen, dan weer een uurtje koud wegzetten en dan nog verder mengen? | |
Pietverdriet | maandag 17 augustus 2015 @ 15:25 |
Met de hand kneden lijkt mij niet beter als je iets goed gekneed wilt hebben, als je iets juist heel voorzichtig door elkaar geroerd wilt hebben, bv geslagen eiwit door een mousse, dan doe je dat met de hand, maar het eiwitslaan doe je dan wel weer met de machine. |